Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 50

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 49

Ain bertengkar dengan Adam isu tentang mereka berempat dengan soalan-soalan yang menyakitkan hati dari Adam.

Johan pula rasa seperti dipermainkan oleh Ain selama ini hingga hati dan jiwa nya mula kacau bilau. Namun tidak pula pada diri Ain dan Azie yang lebih berfikiran positif dan menganggap ianya adalah ketentuan dan takdir dari Allah SWT.

Apakah yang Johan inginkan lagi dari Ain sedangkan dia sudah tahu yang Ain masih bersuami?

Adam & Hawa Episode 51

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 46
  2. Video Adam & Hawa Episode 40
  3. Video Adam & Hawa Episode 39
  4. Video Adam & Hawa Episode 41
  5. Video Adam & Hawa Episode 44

{ 154 comments… read them below or add one }

one November 20, 2012 at 6:21 PM

woittt… xjelas sgt apa Johan cakap pada Ain kat tepi tingkap kete Ain tuh….something like dia akan tuntut apa entah from Ain sebab dia xpuas hati meyh?? xpaham le dia nih, kata dah jatuh hati n cinta dgn Azie, so apa masaalah dia nih.. grrrrrrRRRR!

Reply

anna November 21, 2012 at 1:10 AM

ntah la dekat dy tuh,,tak puas ati ap lagi ntah,,,dy cakap dekat ain,,,”you owe me” ntah ap2 kan,, :)

Reply

Lia November 21, 2012 at 7:53 AM

Ish.. sakit hati si johan nie.. org dah x layan, yg ko nak g “tuntut” ape ke hey nyer…!!!!!

Reply

kaki_bantah November 21, 2012 at 4:58 PM

biasa la nama pun jantan….perangai dia ni sama mcm dee…apsal dia tak ngorat dee sekali aeeeekkkkk…

Reply

Egon November 20, 2012 at 6:22 PM

Mcm tak de je scene jiwa kacau am ngan ain kat rumah ain tu malam ni…. Mlm ni si Johan lak yg meroyan lak…. Adoi……

Jgn scene jiwa kacau tu terbawak2 sampai Minggu depan lagi Sudah la…. Mcm scene confess yg sepatutnya last week, bawak ke Minggu ni….. Anyone yang hafal novel please help with script dlm novel….. (Egon Mmg tak baca novel dan tak pernah baca novel…… Ala-ala mcm Aaron Aziz jugak….)

Reply

rusnita November 20, 2012 at 6:35 PM

one, i ada tulis apa johan cakap masa kat tepi tingkap keta ain tu kt komen episod 49. u refer kat situ. rsnya dia nak tuntut penjelasan dari ain jer (bersangka baik).
egon, u nak skrip mana? kalau skrip am kacau ain nak pakai tudung kat rumah sewa ain tu, u refer kat my comment dlm promo episod 49-52.
ok uols, episod mlm ni xde dlm novel. so, kita tgk jerlah apa jadi. yang ada cuma part ain sembang dgn azie jer. spttnya pg esok tu, am dtg ambik ain and ada scene pakai tudung tu. sabar jerlah menunggu…

Reply

one November 20, 2012 at 6:37 PM

TQ dear:)

Reply

Egon November 20, 2012 at 6:27 PM

Egon rasa ain ada owe an explanation ngan Johan….. Sbb tu Johan tuntut….. Sbb cerita yg status ain masih isteri am tu and then nafkah bulanan yg am Bagi yg buat kan ain ngan am terikat tu…. Buat kan Johan rasa tertipu dek ain selama ini…… Itu yg Johan tak puas hati kot….. Sbb tu ain tak pnah nak layan cinta Johan lebey2…… Ini cuma firasat Egon Aja…..

Reply

one November 20, 2012 at 6:28 PM

ahah.. ye kut Ergon….

Reply

peah November 20, 2012 at 6:38 PM

ye kot ego, sama2 kita tengok nanti, kalau ada keputusannya mlm ni ok la, jangan pulak sambung lg mlm esok, kita mengharapkan ain bertindak bijak.

Reply

adik_sha November 20, 2012 at 7:00 PM

Agknye part yg k.rusnita tulis dlm novel tu bkn mgu ni…ntah2 next week..same as egon ckp,adr babak yg d gazettekan last week,rupenye d tayangkan smlm…

So irritating…!

Reply

rusnita November 20, 2012 at 7:01 PM

haih, citer ni betul2 buat jiwa kacau. dalam dilema, nak tggu ker x episod mlm ni? karang tido lmbt kang, ngantuk pulak esok. dah ler pg2 esok nak kena pegi sek, anak2 muridku ada paper fizik.

Reply

kaki_bantah November 21, 2012 at 5:01 PM

tungu je la cikgu rusnita…mlm ni nye citer msti best ….rugi tak tngok…hehehehe….yg johan ni pun satu hal .. dia dah tau ain tu masih bini am.. lagi mau suruh mak di g meminang,,,,hampeh btol la dia ni

Reply

k boss November 20, 2012 at 7:42 PM

Kesian pulak tgok si am tuh..8 thn ++ tunggu ain..sabo ajelah..kita peminat A H pun kena sabo byk2 .. Menunggu episod demi episod..jiwa kacau betul..tp nak juga tengok..hehe..gara2 dh jatuh hati dgn wtk am…maaf en.suami…ni minat aje..

Reply

kak long ain... November 20, 2012 at 7:54 PM

Ape lg ko nak Johan….ishh da ade azie kan..jgn la kaco ain lg…binik org tuh…ishhh..luku kang…dah shuh shuh shuh…g Kt azie je sudeyy…

Reply

Cik Ted yg cute November 20, 2012 at 8:04 PM

cian am tdo sorang2, peluk sorang2
rugi ain x kene peluk..sabar je la am..kang erkkk trus ms kenduri..

Reply

chel November 20, 2012 at 10:48 PM

Chapter 63:

Betui2… masa kenduri kat rumah mak Am…malam tuh selepas hati Ain sudah tertawan dgn Am selepas Am mengimamkan solat….

Jeng jeng jeng…
Setelah masuk ke bilik, Ain segera menukar pakaian dan bergegas ke bilik air utk membersihkan tubuhnya dibawah pancuran air yg sedikit dingin.

Sebaik mengenakan gaun tidur, pintu bilik terkuak.Wajah Am kelihatan dan terus mendapatkan Ain sebaik pintu bilik tertutup.

….Dadaku sungguh berdebar bila melihat senyumannya.Pandangan kami bertaut. Jari2 kasarnya mengusap tubuhku. “Hmmmm..nice smell. Minyak wangi apa ni?”

“Minyak wangi apa pula malam2 macam ni? Ain pakai bedak biasalah bang.”

Dia mengucup dahiku. Spontan matanya kembali memandangku.”Abang?” Am mengerutkan dahi.Pandangannya sedikit lucu.

“Sepatutnya Ain guna perkataan abg dari dulu lagi”.
Am mengangguk.Tp wajahnya kabur sahaja.”No, wait. Abg xfaham.Bukan sebab mlm ni yg membuatkan Ain berubah hati dan juga menyebabkan Ain panggil “abang”.Sepatutnya,rasa hormat tu perlu ada sejak pertama kali Ain kenal abg.Umue Ain dgn abg agak jauh berbeza. Jadi Ain xpatut panggil Am aje…Entahlah, waktu tu bila Ain tengok cara hidup abg, mungkin itu yg membuatkan Ain lebih senang panggil nama aje.”

Am terdiam sebentar. Senyuman itu kelihatan lagi. Lesung pipit di pipi menyerlahkan ketampanannya.

Aku dibawa ke dalam pelukannya. Aku pejam mataku. Di dadanya, aku mendengar degupan jantungnya bagaikan satu irama indah. Dan belaiannya ditubuhku bagaikan satu urutan kasih yg amat mendamaikan. Sesungguhnya, aku mahu mneyayangi dia seperti mana aku menyayangi diriku.

“Ain?” panggilnya lembut dan perlahan.
“Hmm?” balasku.
“Are you sure?”
Aku mengangguk.
Setiap hela nafasnya bagaikan cuba mengawal perasaan yg terlalu payah.
“Ain dah ubah fikiran?”
Aku mengangguk lagi.
“Takkan ada benci lagi antara kita?”
“Tak,” balasku perlahan kerana suaraku sudah tenggelam bersama renungannya.
“Kenapa baru hari ni?” Apa yg Am dah buat sampai boleh mengubah fikiran Ain yg keras tu?”
Aku tersenyum. “Abg.” Aku membetulkan ayatnya. Dia masih mengakui dirinya Am sedangkan aku mahu mengubah panggilan itu dgn lebih mesra dan lebih menggambarkan ras hati seorang isteri pada suaminya.

‘Abg nak tahu bila Ain mula sedar yg Ain sayang pada abg?” Aku sengaja menduganya. Dia terus menungguku tanpa jawapan.
“Bila abg jadi imam solat Maghrib tadi. Selama ni mama, mak, adi-beradik Ain yg lain percaya abg dah banyak berubah utk Ain. Tapi Ain xpeduli cakap2 tu. Sehinggalah malam ni Ain nampak kebenarannya. Mmmg abg dah banyak berubah. Abg dah jauh berbeza drpd abg yg Ain kenal dulu.”

Am melepaskan ikatan rambutku. “Isteri abg cantik malam ni.”
jiwaku diulit rasa indah.”abg buat ni semua utk Ain, kan?” Abg mahu jadi suami yg lebih baik, yg boleh menjadi ketua keluarga dan membimbing Ain.”

Giliran dia pula mengangguk. “Sekarang Ain dah nampak abg sungguh2 sygkan Ain?”

Aku tersenyum penuh erti.Lantas aku meletakkan jari2ku dipipinya dgn penuh kasih syg. “Tapi bukan abg sorang aje yg sygkan Ain waktu ni.’ Ujarku perlahan penuh erti. Am tersenyum.”Ain sygkan abg juga?”
Aku mengangguk.”Banyak,” bisikku. Am ketawa.”Maknanya Ain terima abg semula?” Tanpa jawapan, aku kembali berada dalam pelukannya. Am tersenyum. Matanya tajam merenungiku.

“Ain sedar, dlm kesabaran abg melayani kerenah Ain, Ain banyak lakukan dosa pada abg, Ain mintak ampun di atas segala kesalahan Ain selama ini. Ain banyak kali menduga kesabaran abg dan asyik mempersoalkan kejujuran abg pd Ain. Abg ampunkan segala dosa Ain pd abg selama ini, ya?”

Aku tatap suamiku penuh harapan, penuh azam utk membina hidup baru bersamanya.

“Ain, dah lama abg maafkan Ain. Malah sejak hari pertama Ain tinggalkan abg, abg dah redakan segala tindakan yg Ain ambil. Abg redakan segalanya Ain..”

Sayu hatiku sebaik sahaja mendengar kata2 yg terbit dari hatinya yg tulus itu.” Sungguh abg ampunkan dosa2 Ain pd abg?” tekanku lagi. Saat ini pandanganku kabur,”Ain dah bersedia utk hidup dgn abg?”
Didadanya, aku hanya mampu mengangguk. Tubuhku bagai berada di awangan. Melayang dan terus melayang dengan kehangatan yg diberi.

Dan Am terus membalas pelukanku seeratnya seakan tidak mahu aku pergi jauh lagi dari sisinya……AWWWWWWWWWWWWWW!!!!!

Reply

kakibuku November 20, 2012 at 11:12 PM

ni agak lambat lagi tak? maybe hujung minggu depan atau the following week…minggu ni rasa (kalu tengok promo) cuma sampai chapter 60 je… scene am kacau ain pakai tudung, ain minta am peluk and dee kacau am masa ain dan am breakfast sama2…

Reply

tak saba November 21, 2012 at 11:59 AM

tak pn tahun depan….(v_v)

Reply

queen November 21, 2012 at 1:19 PM

awakkk…. boleh download ke novel ni huhuhhuuh ke awak type??

Reply

kaki_bantah November 21, 2012 at 5:07 PM

chel…..sambung la lagi…adoiyaiiiii……potong stim btol la……hahahahhahhaha

Reply

noziomar November 23, 2012 at 11:25 AM

wah bagusnyer Chel ni…siap ada chapter dalm buku novel lagi…apa2 pun thanx for it…

Reply

nozieomar November 23, 2012 at 11:31 AM

i baru perasan yang watak ayah johan dalam ni..dah meninggal..itupun masuk dalam anugerah skrin 2012 hari itu…suka juga tengok dia berlakon dalm drama2 yang lain…bersahaja walaupun hanya extra…Al-Fatihah…Semoga rohnya dicucuri rahmat….Amin

Reply

ati November 20, 2012 at 8:08 PM

Harap-harap Johan potong rambut malam nie…..tak eloklah rambut panjang byk klemumur nanti…..

Reply

Nana November 20, 2012 at 11:43 PM

Hahahahhah….xD ny kali pertama sy comment kat sini slma ny hanya tgk comment korang jew.. lwk sy bce comment korang..ppe un terbaik lh..anyway thx ezany-kun sbb masuk kn video untk ktew org semua ^^ kalau x jgn harap dpt tgk…hehhe xD

Reply

Egon November 20, 2012 at 8:14 PM

Rusnita….. Mmg betul2 buat jiwa kita yg kacau…. Egon ngan husband pun selalu berebut remote TV… Sbb tu kadang2 kena layan citer AH kat sini…. Especially time husband konker TV….. Apa-apa pun skarang ni husband Egon start masuk gym balik….. Konon nak kasi badan mcm Aaron Aziz….. Hahahhaha ha….(atas permintaan Egon gak la)…..

Tapi dalam sorotan malam ni yg paling best tgk am mengeluh tido sensorang tu…..

Reply

Cik Ted yg cute November 20, 2012 at 9:10 PM

btol2 sian am kan

Reply

nak am November 20, 2012 at 8:27 PM

sian am, kn…harap2 mlm ni johan clearkan semua apa yg dia tk puashati ngan ain, spy lepas tu ain dah bleh fokus pd am…egon, i think johan rasa cam tertipu ngan ain sebab dia ingat ain tu dah bukan istri am lagi…itu yg dia rasa ain owe dia la..

Reply

lol November 20, 2012 at 8:50 PM

salam. Bosan ngan cikgu rusnita, abady dan geng2nyer.

Reply

Cik Ted yg cute November 20, 2012 at 9:14 PM

dorang la penambah perisa blog ni
enjoy je bc komen2 dorang :)

Reply

Cumi November 20, 2012 at 9:10 PM

Rasa Cumi lah kan… Kalau suami tak beri nafkah berbulan2 tu, jatuh talak mcm dlm lafaz taklik hanya kalau isteri mengadu kat pejabat kadhi dan di sahkan betul, baru jatuh talak, n Ain tak pegi report pun tapi dok dengar statement Johan terus dia ingat dia dah tak de hubungan dgn suami… Rasanya bab ni perlu juga dijelaskan takut nanti kalau kat luar sana ada kes isteri yg sama terus pulak dia fikir dah automatik bercerai…

Berbalik pd Johan, dia yg buat statement tu bukan ain yg ngaku dah tak ada kaitan…apa pulak dia rasa ain owe him…. He is the one yg give the idea to Ain….dan Ain pulak patut nyer terus terang yg dia ada feeling pd am dan tidak buatkan johan ingat ain ni mangsa keadaan… Tu yg johan kesian sgt kat dia tu… Kalau johan pun tahu yg ain dah mula ada perasaan pd suami sendiri mesti johan lebih releks…

Am pulak…. Isteri dah nampak positif tak payahlah diprovoke yg bukan2….am pun tahu dia pun buat sbb nak menunjuk kat Dee…tak payah lah mulakan isu… Kan dh tahu tu isu sensitif…kengkadang romantik tapi kengkadang tak sensitif perasaan isteri… Esp. bila dia nak gi london, boleh pegi je tak call dulu walaupun dah pernah inform isteri tapi bila dah nak fly tu call lah… “Sayang, esok I nak gi London mcm ari tu I cakap kat you tu, kalau ada apaper call mama ye kalau tak dpt contact Am…take care ye sayang…. ” Ni tak… pakai pegi je… Walau masa tu tengah gaduh tapi nak gi London kan jauh tu…. Rasanya mmg betul kan… suami isteri ni tak boleh asyik buat andaian, tapi clarify dan komunikasi tu penting sgt….

Bertolak ansur dan faham memahami…. Tak naklah jadi mcm diorang ni, korbankan masa depan sebab nak hidup dalam masa yg dah lepas…simpan dendam dan ego that kill the future….dek sibuk nak hold grudges sampai let go the future….insaf2x….nak jadi org yg senang memaafkan, lupakan dan teruskan kehidupan….otherwise diri sendiri pun tak bahagia gak….

Dan rasanya… Scene pakai tudung tu kita simpan je lah minggu depan….

Layann je laaaaa… Sambil menginsafi sikap2 yg merugikan diri sendiri tu tak yahlah dibesar2kan… Merugikan je….moga mudah kita jadi insan yg lebih baik.

Reply

Cik Ted yg cute November 20, 2012 at 9:13 PM

setuju cumi ..komunikasi sgt penting dlm perhubungan..

Reply

kakibuku November 20, 2012 at 11:29 PM

rasenya scene pakai tudung sempat minggu ni…sebab promo sampai dee kacau am masa am & ain breakfast…scene tudung sebelum tu lagi kan…

setuju ngan cumi pasal am pegi london x bgtau ain..adeke patut…tapi saya rasa untuk drama ni, mungkin ada ditambah something untuk ditunjuk pada penonton kenapa am x bagitau ain…manela tau, dia nk bgtau ain, pastu terserempak ngan ain with johan ke, jealous ke, salah sangka ke, merajuk ke…sebab buku dari persepsi ain sorang je, sedangkan drama tunjuk juga dari persepsi yg lain2…masa saya baca buku tu, saya tertanya-tanya juga…macam x logik je am pegi london x bagitau dan 2 minggu di sana x contact ain langsung…agak out of character for am….mungkin ada sesuatu berlaku yg trigger rajuk am yg x tertulis dalam buku (sama macam reason am to join semalam)

hmm..sekarang episode 50, buku chapter 60..buku ade dalan 15 chapter lagi (campur epilog n prolog) , drama ada lagi 30 episod…banyak je pengarah boleh tambah kot…..

apepun, terima kasih ezany, for uploading….

Reply

Egon November 20, 2012 at 9:14 PM

Lagi satu….. Johan masih tak puas hati sbb…. Kenapa ain biar kan jugak mak dia me risik tu…. Sepatutnya masa tu dah boleh terus terang dah….. Itu yg buat Johan sakit hati sgt tu… Rasa diperbodohkan jer…..

Lol….. Kalo bosan tak yah la nak baca or involve dlm komen2 ni…..

Reply

nak am November 20, 2012 at 9:34 PM

ain yg plg bersalah dlm hal ni , dia saja yg paling tahu status sebenar..dibandingkan johan..
dlm dunia khayalan semata2, ain mmg boleh terlps dan dpt apa yg dia nak tp dlm realiti hampir tdk mungkin akn berlaku

Reply

damak November 20, 2012 at 10:22 PM

dalam realiti tak ade orang nak tarik tali lama lama. samada yg kena tarik akan lepaskan tali atau yang sebelah pihak lagi yg sentap tali..

Reply

Anggerik November 20, 2012 at 10:24 PM

Dlm sume watak, Johan yg paling teruk, dh tau Ain dah kahwin walau bukan rela hati sbg kwn patut bagi nasihat yang baik2 bkn amik kesempatan jatuh hati. lagipun bkn salah Am dlm kes khalwat tu. Dahlah pandai2 buat fatwa dan jd penasihat yang tak sihat(anggap status perkahwinan Am & Hawa dh tamat). Dah sah2 Ain dah umum Am suami dia, apalagi yang nak dituntut…..masuk mahkamahpun tak menang……nasiblah dalam movie ……klu betul kat alam nyata…..punah !

Reply

Nurul ain November 20, 2012 at 10:24 PM

Salam smua . Nurul ain ni dari spore . Susah la spore tkde mustika . Kalau ade kan senang . Terpakse tgk bile time nk pergi keje kalau tak tkde time lain la nk tgk . Saye pon cikgu tadika . Name saye pon ain . Nurul ain bkn ain hawain . Hahaha . Haiss terpakse mananti jee laa ep nie . Sakit hati juger tgk AnH nie . Tgk kejap tk abis tgk kejap da bis . Kalau kt rumah kt rumah je laa cite nye kalau kt restoran kt situ je laa cite . Haiss asl laa cite dier tk 1 jam ke 2 . Kn puas sikit tgk . Borrinnnnnggggg .

Reply

rusnita November 20, 2012 at 10:25 PM

alamak lol, sori la kalau u bosan bc komen kita org. kan i dah tulis ari tu, kalau x suka x payah bc. sekali lagi i mintak maaf ok. i kat sini bukan nak cr musuh, kita nak berkawan jer as peminat drama A&H. sori ye, x berniat nak sakitkan hati sesapa. btw, sapa yang dah tgk kat mustika hd blh update episod mlm ni dgn sorotan for tomorrow night? thanx.

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 9:13 AM

Ler jika bosan x payah ler dok sibuk nk bc komen2 peminat A&H…betul kata k.rusnita….kita semua dlm blog ni just nk berkawan…apa daaa….ada jg org mcm ni….parah…parah….!!!!!

Reply

Mama Maria November 20, 2012 at 10:29 PM

Apa?? Dia org ni tgk bola la pulak! M’sia lwn Bangla. Huhuhu….
Nasib baik ada pvr.. Simpan utk pukul 11 nanti

Reply

Nurul ain November 20, 2012 at 10:32 PM

Rusnita refer kt i ehk? Bkn tk suke laa rusnita geram je . Hahaha ! Biase laa cite kejap2 tk puas tgk kn . Lagy2 kalau tkde channel. Kalau spore ade da lame apply . Hahah ! Tu uh sape da tgk update plsss . Tk sabar nk tahu nie . (:

Reply

tia November 20, 2012 at 10:33 PM

ok..myampah dgn johan..suruh mak die pgi meminang ain jugak..ade ke patut mcm tu? and xsbr nk tggu ep esok..am romantik!!!

Reply

Kak Ruby November 20, 2012 at 10:35 PM

Alamak..scene mlm esok (manja2 AM dgn AIN) pasti yg d tunggu2 kekwn neh…tadi tengok sorotan utk mlm esok..jgn lupa ye kekwn tengok A&H esok..yg xde Mustika HD 134 tunggu je ezany download..xpyh tido jer korang..he..he..

Reply

Shasha November 20, 2012 at 10:39 PM

layan kat blog ni lagi baik walau ada Astro tetapi kena rebut nak tengok..takpe tunggu di upload kat sini lagi syok sbb x der iklan…esok pepagi kita layannnn..AnH. cume agak gelisah lah sbb x dapat tahu story mlm ni..biar lambat yang penting enjoyyy..

Pada geng yg sudi add sinopsis mmg berbaloii..tq

Reply

Nurul ain November 20, 2012 at 10:39 PM

Terpakse tgk esk nk kene tido laaa . Esk keje pagy. Gud nite you all . Teman2 kt sini smua baek2 . Sopan smua . Selamat mlm . Salam smua ! (;

Reply

Farizilinah November 20, 2012 at 10:40 PM

Ada pulok yg x sporting menjengah2 blog kgilaan ramai ne… X rasa buang masa ke?? Lol.. U better leave us.. Kitorg suke kat cumi n rusnita.. Syok ape komen ngomen kat cne.. U x taw dtg dr mane tetiba kate mcm tu klu x minat kat AH u better go.. U may spoil the blog.. Anyway, rusnita n cumi just ignore lol…. Pm pun kata 1 malaysia… Truskan komen2 anda n update cite baru psl AH.. Sumbangan anda bdua amat dalu2kan… Ngeheee

Reply

nana November 20, 2012 at 10:51 PM

adesss bile lah ezany-kun ny nk masuk kn ep 50 xsabar ny >_<

pertama kali comment kat sini ^^"

Reply

nana November 20, 2012 at 10:56 PM

harap2 ezany-kun masuk kn ep 50 mlm ny >.<

Reply

Ain Zai November 20, 2012 at 10:42 PM

Nurul Ain, I rasa Rusnita tu bkn maksudkan you tp pada Lol tu yg ckp dia boring dgn komen2 Rusnita & the geng…pada i x kisahlah apa yg kwn2 nk luahkan perasaan kat sini as long as related dgn citer A&H ni kan…setiap org ada pendapat masing2…kita cari kwn dan bukan musuh…x baik kalau kita attack org kat sini…x payah kita nak ckp x suka pada sesiapa kat sini…yang penting semua kat sini yg minat or fanatik dgn citer A&H ni…isyh x sabar nk tgk ep mlm ni sbb Rusnita ckp xde dlm novel kan…huhu lagilah x sabar…peace no war..;-)

Reply

rusnita November 20, 2012 at 10:52 PM

yes Ain Zai, you are correct. i x mksdkan Nurul Ain, i mksdkan lol. As u wrote, kita cr kawan bukan musuh. thanx for your support. also to nurul Ain, sori yea. i x mksdkan you…

Reply

Nurul ain November 20, 2012 at 10:46 PM

Ain zai . Leer thanks for telling i tk prasan comment si lol tu . Bile you ckp baru nmpk hahah . Maklum laa comment best2 je i bace . Hahah ! To rusnita sorry slh fhm . Hee . Ain to ain zai thanks to you . Ok nice knowing all of you . <3

Reply

TejaWafa November 20, 2012 at 10:52 PM

Sabar menanti ep50 mlm ni ;)

Reply

org baru November 20, 2012 at 10:52 PM

Wowwwiii..episod esok wajib tgk..:p part am masuk bilik ain…

Reply

peah November 20, 2012 at 10:53 PM

rusnita – biarkan saja, maseh ada yg sayang. rambut sama hitam, hati lain2.

Reply

Azlina November 20, 2012 at 10:58 PM

Mlm ni lebih pd kisah Ain bercerita pd azie. Mrk bercerita sambil jln2 dn mkn2…bukan mcm dlm novel Mlm tu jugak bercerita. Johan sibuk cal Ain tp Ain tertinggal ponteng dan mcm malas nak layan. Am pulak cuba cal sebab mama dia suruh ajak Ain dtg umah. Johan cakap Ain dah terima dia dgn azie pd parents dia. So mama dia kata oklah bolehlah gi jumpa mak Ain utk selesai masalah. Tpi johan tak bagi pulak. Suruh tunggu. Tak dapat cal Ain johan cal azie tanya kat mana. Bila azie kata dia keluar dgn Ain dia suruh ajak Ain ikut mrk dating tp azie mcm tak setuju..katanya ain pun nak dating dgn hubbby dia. So johan kata ok dlm keadaan agak marah. Ain hantAr azie jumpa johan. Bila mrk ajak , ain tak mau ikut dan azie kata Ain nak Balik ambik handphone takut suami tersayang telefon. Ain senyum je. Masa azie turun dr kete johan sound Ain kata tak puas hati Ain buat dia mcm ni dan Ain one him one. Bersambung……

Reply

Ain Zai November 20, 2012 at 10:59 PM

Isyh berdebar nih x sabar nk tgk episod2 minggu ni…hehe…Rusnita, btw kalau ada novel2 lain yg sehebat Adam & Hawa ni boleh le share dgn I yer…boleh ubat kerinduan pada Malaysia…huhu…Nurul Ain, u r welcome..cuma tlg menjelaskan keadaan sbnr spy tiada salah sangka…hehe…

Reply

org baru November 20, 2012 at 11:01 PM

Lupe nak bg slm..assalamualaikum semua..seronok bace komen2 kat blog ezany ni..baru je subscribe mustika hd tp still nk tgk kat blog ni…tambah feeling tgk A&H beserta komen kwn2 disini..

Reply

Nana November 20, 2012 at 11:45 PM

Assalam..Org baru hahaha ye btol ckp awk tu.. ^^

Reply

aezar November 20, 2012 at 11:02 PM

Alaaa.. Tengah kumpul episode.. Lum tengok lagi. Dari komen kawan2 semua so far mcm tak mengancam je.. Aasal lak abg joe joe ni buat hal ni? Abg joe joe pi lah kat azie..gunting rambut kang.. Ade lagi ke episode ain gado2 ckp luke lama berdarah kembali? Ni saje je nak mengugat ketahanan mental ku.. Adeeeeehhhh..

Reply

Azlina November 20, 2012 at 11:07 PM

Lupa pulak masa Ain bergaduh dgn am dlm keta…dia rasa bersalah dan explain agaknya yg dia mmg dah sedia beritahu semua org yg am suami dia. Tp am masih mcm cari pasal…so lepas tu senyap…scene kemudian Ain Balik tidur..esoknya Ain bangun bila ada ponteng ringing ingat am telefon rupanya johan….dia tak cal Balik pun tp sempat berangan part am cium tangannya… Am pulak bergolek atas katil kata ada isteri pun mcm tak de isteri peluk pun sorang2….Ain mcm mau tp malu kalau nak am boleh bg…dia berdialog sendiri…hehehehe. Lepas tu baru part yg sy post earlier… Rusnita …part Am peluk Ain dlm bilik tu scene esok tau tak sabar rasanya…johan pulak jumpa Ain dan marah kata Ain mainkan perasaan dia…sepatutnya pertahankan dia dari direbut oleh azie tp Ain mcm permainkan perasaan dia…boring betullah mamat perasan tu. Lepas tu suruh maknya pinang Ain…maknya pun dah confuse dgn anaknya….apa2 tunggu esok ya especially part Ain dan am…tak sabar ya nak tunggu esok…goodnite everyone. Hope ringkasan sy memadai sehingga ezany upload ya….tolong kengkawan sebab tgk suke2 dan yg lain sibuk minggu ni.

Reply

rusnita November 20, 2012 at 11:17 PM

azlina, thanx a lot ye. hm, rsnya nak tido dululah, bgn tgk esok pg. dah larat dah nak tunggu. bc update you rsnya dah puas hati sementara tggu ezany upload.

Reply

Kak Ruby November 20, 2012 at 11:15 PM

Episod 50 mlm nee tadi xdelah suspen sgt..ain borak2 dgn Azie yg nak menagih hutang darah dia mintak Ain cite kan A to Z ttg bgm Ain kahwin dgn Am kat luar (kalau dlm novel Ain bcerita dgn Azie d rmh), masa tu hp Ain ttinggal kat rmh. Johan call Ain bkali2 konon Ain owe something kat dia. Mak Johan dah nak jumpa Mak Ain tp Johan kata tunggu dulu sbb dia binc something dgn Ain. Am pulak dlm masa yg sama mgeluh sbb ada bini pun tidur sorang2 peluk sorang2 (mama dia call srh bawa Ain jumpa mama Am). Am geram Ain x angkat hp (sbb ttinggal kat rmh). Habis Ain bcerita dgn Azie Johan pun call Azie tanya kat mana. Azie kata nak jumpa Johan lps jumpa Ain. Johan ketuk keta Ain..Azie pun keluar..smt Azie keluar Johan sempat ckp kat Ain you owe me..

Reply

egon November 20, 2012 at 11:31 PM

alamak… hari ni egon tak smpat nak tgk kat TV, keluar tadi….. so kena tunggu kat sini jugak la…. adoi…. siksanya

Rusnita…. setuju sgt… abaikan pada orang2 yg tak patut tu…. kita hanya ingin berkawan pada yg sekepala saja… kalau lain2 kepala tu tak yah nak layan sgt…. kadang2 bukan apa… mcm egon sendiri… takkan nak bergossip cerita pasal Adam & Hawa ni ngan hubby sendiri…. mmg dia buat tak tahu jer la (sbb dia mmg tak layan nya citer ni…)…. so bila ada blog ni and kawan2 lain yg setia dgn citer ni,, seronok la boleh sama2 berkongsi cerita…..

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 9:18 AM

Betul tu egon….mmg sah2 jika bercerita dgn huby pasal A&H dia tak kn layan…ckp sorg2 ler jwbnya….apa pun thanks to Ezany sbb ada blog ni….boleh bkawan & share ttg citer ni….:)

Reply

ibu November 20, 2012 at 11:34 PM

Kawan2 dah uploading….mintak2 sebelum kul 1…boleh tengok
Thanks Ezany….

Reply

Mama Maria November 20, 2012 at 11:34 PM

Kelakar la si Johan ni. Ada ke patut kalau kita curang, kita yang patut marah sebab girlfriend kita tak pertahankan kita!! Siap kata Ain permainkan perasaan dia! (utk ep esok). Dengar sini mamat rebonding, kalau ko nak curang, boleh blah dari hidup ku! Tu kira untung la Ain masih nak kawan dgn ko dan Azie tu!
Err.. bila Hawa nak datang ke rumah mama? Rindu la kat Hawa…

Reply

Azlina November 20, 2012 at 11:42 PM

Setuju dgn egon Jgn layan org yg suka komen yg bukan2 ni…blog ni selalu buat sy tersenyum bila bc komen2 yg ada walau jarang beri komen. Kalau gosip pasal adam dan hawa dgn hubbby mmg kenalah jawabnya sampai anak2 pun sakat sek

Reply

Azlina November 20, 2012 at 11:45 PM

Sori tertekan submit pulak. Anak2 pun mcm suami suka sakat sy…mama ni asyik2 adam hawa, adam hawa…nak concentrate tgk pun tak leh.. Akhirnya repeat tgk kat blog ni sambil pasang earphone baru puas hati…hehehehe

Reply

mama November 20, 2012 at 11:51 PM

mama ingat dh pg…terlelap kul 9.30 td..hihi…
terkejut dr tido sbb dgr bunyi fon…lebih terkejut sbb ringtone same cam ain…hahah #(sape pulak yg tukar ringtone mama nih???)

Reply

mama November 20, 2012 at 11:53 PM

cptla dpt tgk episod mlm nih….
*haish..johan2…ape2 la kamu ni…

Reply

Nana November 20, 2012 at 11:54 PM

Haishh johan ny xhabis2 ag kew kejap nk azie kejap nk ain mne satu ny..pelik dh..johan ny dh2 lh nya ain tu dh isteri am xsedar2 ag kew si johan tu…

Reply

mama November 20, 2012 at 11:57 PM

status *uploading
mood sukeeee

Reply

Egon November 20, 2012 at 11:57 PM

Betul,tu Azlina…. Egon pun tgk kat iPad sorang2 kat bilik…. Baru leh concentrate and tak de org kacau … Especially dialog am yg tak berapa nak jelas sgt tu…. Kalau tgk kat tv tak clear apa dia ckp…..

Last week Egon outstation ngan hubby… Bukak Adam & hawa kat iPad masa dok Tunggu flight kat airport….. Skali Siap kena sound ngan hubby lagi…. Hahaha…. Fenomena betul la…..

Reply

amluvain November 20, 2012 at 11:59 PM

kawan2, episode mlm ni best…sbb am komplen sorang2 atas katil….cute sgt…scene yg am masuk dlm rumah ain..confirm esok….am kacau ain masa pakai tudung….and ikut dlm buku after that baru relationship diorang makin mekar…..

Reply

mama November 21, 2012 at 12:00 AM

*nana
-setuju ngan nana…
*sakit jiwa mama…sbb klu kat novel xde plak johan ni jd camni…hai…haru biru jiwaku…

Reply

Nana November 21, 2012 at 3:08 PM

*mama tu lh kat lam novel xde pown nmpk perangai johan mcm tu pelik dh..adehh xD

Reply

mama November 21, 2012 at 12:03 AM

mama pon suke tgk sorang2 pki earphone….baru PUAS…feeling sket…x sabar tunggu episod mlm nih…n next yg scene kacau2 pki tudung tu…oh sweet <3

Reply

lelaki sejati November 21, 2012 at 12:40 AM

ada ke lelaki yg sabar 8 th cam tu…ha ha…kesabaran di tahap maksimum bila am bangun tido n mengeluh tido sorang2…peluk sorang2…ain…ain…mahu tapi malu…kalau nak am boleh bagi… sape perasan ayat …sape nak byr bil air yg tertunggak 8 th tu….tu tandanya am lelaki sejati dia tgh geram dgn ain tu 8 th usha x dpt2

Reply

mr ted November 21, 2012 at 12:52 AM

hi selamat berkenalan. saya baru je try tengok cite A& H ni. tak sngke pulak dh ter adccted. hehe. dlm 4 hari saya dh sampai episode ni dah. boleh tak tau bile habisnye cerite A&H ni. tak sabar btul menunggunye.

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 8:37 AM

Haha..welcome to d club Mr.Ted…
memang kemaruk tgk AH NIH…xblh miss n klu tertinggal tu nk cpt2 je catchup balik…
d tambah plak ngn geng2 yg memeriahkan suasana Kt sini…hahah..enjoy wpun aku x kenal korang…hahahah

Reply

AA November 21, 2012 at 12:57 AM

Pengsannn….

Reply

cik dayah November 21, 2012 at 12:59 AM

Teruja nk tgk episod 51 mlm esk.. so sweet!! Hati beku pun bleh jadi defrost! :)

Reply

que November 21, 2012 at 1:03 AM

Nape lah makin hari makin best citer ni,wahal aku dh katam novel 3 kali dh thu pun kesudahan tp masih x sabar nk tonton!maybe sbb aku minat giler kat aaron aziz!

Reply

Sony November 21, 2012 at 1:06 AM

Episod yang ni biasa biasa ajerr ….. =)

Reply

opah brutal November 21, 2012 at 1:07 AM

kisah cinte deorng mcm kisah cinte aku jer…..so sweet,….muahahhaaaa….

Reply

anna November 21, 2012 at 1:08 AM

Tak sabar nya nak tgk episod sok malam,,,,,,,,
hehehe,,,,,,best,,,:) kalau tak ain tuh garang mcm singa…

Reply

anak ibu November 21, 2012 at 1:11 AM

eee tak sabar tggu mlm esok…scene yg ditunggu2 oleh kita semua:p

Reply

mama November 21, 2012 at 1:15 AM

okey…x sabar nk tunggu next episod….i loike <3

Reply

Ain Zai November 21, 2012 at 1:17 AM

Part yg best mlm ni bila Am ckp’Ain..Ain…malu tp mahu..kalau nak Abg boleh bg’…hehe…so sweet..

Reply

MAK AM November 21, 2012 at 1:30 AM

“ain ain malu tapi mahu, kalau nak cakap laaa…abang boleh bagi” HAHAHA ! lawakkkk….sengal punya AM !

Reply

Cik Ted yg cute November 21, 2012 at 2:20 AM

yes..am ngn ain esok
best2..hihi ain minta am peluk akhirnya after 8yrs..*wink, wink*

Reply

Lynn November 21, 2012 at 1:37 AM

Tq Ezany….x sbr la…nk tggu episod esok….dimana runtuhnya ego Ain…he..he…suke tgk laki mcm Am….X pnh kenal erti putus asa!,

Reply

Lynn November 21, 2012 at 1:38 AM

Tq Ezany….x sbr la…nk tggu episod esok….dimana robohnya ego Ain…he..he…suke tgk laki mcm Am….X pnh kenal erti putus asa!,

Reply

suka AA November 21, 2012 at 1:56 AM

yeay…esok ada scene am masuk bilik ain….suke3…..suka tgk citer adam dn hawa coz heronye pujaan hatiku…..kalu hero zed zaidi confirm x tgk….uols kalu hero selain AA pun citer ni jd kurang menarik kan….I peminat tegar AA semua filem, telemovie n drama dia mesti tgk…I like gandingan AA n rita rudaini dlm cinta gila so sweet, dn citer nora elena with siti saleha n citer adam n hawa with nadiya nisaa sgt talented….

Reply

layan je laaaa November 21, 2012 at 2:33 AM

kalau hero dia aqasha aku suka gak…

Reply

Maulana November 21, 2012 at 2:00 AM

“..Eh..ini kn rumah kamu, xkan xtau sapa ada dlm rumh ni…” tu ayt maulana ms tangkap diorg dulu… Tp la ni anna pun makin feel lak… yelah mgkn ayat anna dulu wt ain mrh sngt kt am… anna ksian sngt kt am…”…ada bini pun mcm xde bini tdo sorang-sorang, peluk sorg-sorg…” sayu gua beb…..

Reply

Maulana November 21, 2012 at 2:19 AM

…..sy dh cari merata cari novel ni kt bookstore lembah klang tp xde…kekwn tlg boleh? sesapa yg leh jual sekenhen novel tu tlg email pl. maulanakelana2020@gmail.com. plzzzzzzz……

Reply

areyou November 21, 2012 at 8:14 AM

kat popular tesco ampang pun ada..

Reply

Mama Maria November 21, 2012 at 8:57 AM

Kt pustaka rakyat bangi pun ada

Reply

Am-Pit November 21, 2012 at 2:03 AM

Fuhhh..ada 24jam lg masa nk tggu ezany upload tuk ep51…cam lama la plak rasa nya…nk tgk lagat mamat rebonding yg x puas hati tu…huhuuu

Reply

adam azfar November 21, 2012 at 2:50 AM

apala punya meroyan si johan tu. dah tau ain masih isteri org tapi nak suruh maknya pi pinang? tamak sgt, azie dia nak, ain pun dia nak juga. dlm cite yg paling tamak johan la… tak sabar nak tunggu esok, mesti best…

Reply

saby November 21, 2012 at 3:11 AM

hrmph..beyer smpi sini..sedihnyer i yakboleh tgk dah..sebab gi cuti dgn keluarga sampai larh bulan depan..i love freaking much adam dan hawa…muaxiee!!

Reply

Anggerik November 21, 2012 at 3:21 AM

Jgn lah gaduh!kita ramai2 kat sini nak enjoy je….biasalahkan naluri perempuan…bila tengok ceta pasal suami yg sesabar Am mesti kagum sangat.W.pn dalam movie tapi mesti berangan mcm di alam nyata. Sebenarnya komen or kritik semua geng kat sini ada manafaatnya ….. blh jadikan sempadan or panduan untuk kehidupan hari ini. Lol tak patut cakap cam tu kat rusnita dan dan geng….rasanya rusnita banyak menambah perasa dalam ruangan ni…..baru ada ummp!!!!.Apapun kita sume kritik itu hanya adeologi masing-masing klu yang tak leh pakai tak pyh kisahlah le…..apapun w.pun episod 50 ni sen Am dan Ain sikit sgt ttp mampu membayangkan betapa bestnya episod 51 mlm esok.

Reply

izmaida November 21, 2012 at 11:07 AM

btul la anggerik…….dlm blog ni kite mmg enjoi follow a&h smbil bc komen dr sume owg…..especially dr k.rusnita….tnpa dia n the geng (cumi,chel n d geng ) tu kite xleh tau the next ep…bl dh tau bru la rsa angau2 skit sbb xsabo nk tgu next ep plk….huhuh…msa tu la tgk jam kt dinding mcm xde bateri…hahaha…
lama nya nk tgu 12am…..huhuhu…
pe2 pn k.rusnita i like ur comment……..:)

Reply

mak ain November 21, 2012 at 3:24 AM

xsabar tengok gazet episode 51 tuh..warghh am di umah ain..mcmana terlepas masuk pun tatau..hahaha.

Reply

Ain pun sayang Am November 21, 2012 at 4:01 AM

Salam semua, I mmg dah lama ikut citer ni dari episode 1 smp skrg. Novelnyer pun dah lama khatam few yrs ago. Selalu tgk citer ni kat mustika HD tapi selalu terlepas scene awal sbb tidokan anak dan lepas tu tertido sekali…sedar2 sempat tgk lst scene 10 minit terakher. So selalu gak layan blog ni sambil bc komen kengkawan yg menambah perisa citr ni lg. Just nak update kalau sesapa yg ada mustika HD tapi selalu terlepas sbb berebut ngan hubby or anak2 (mcm kes mlm ni berebut ngan bola lak) bole la tgk mustika HD dari kul 2 smp 3 pg. 2 episode back to back…berbaloi gak la dpt ngk 1 jam….emmmm x sabr nak tgk episode 51 dan seterusnya. Lepas ni mesti prt yg ditgg2 dan dah krg sket gaduh2 Am ngan Ain laki bini….cuma si Johan tu jerrr yg masih x sedar diri. Dia berahsia ngan si Ain bole lak, pehal dia rse kene tipu bila tau Ain masih istri Am…esshh x paham tol

Reply

rusnita November 21, 2012 at 5:22 AM

salam, br lepas tgk episod 50. hm, episod 51 yang ditunggu2 akan tiba la kan mlm ni. hehe…. egon dan azlina, mmg betul xleh citer dgn hubby pasal drama ni sebab dia x tgk pun. kalau i citer jugak, sungguh alamat kena sakat la. sebab tu la share feeling kat sini.
chel, skrip chapter 63 tu lambat lagi. jgn excited sangat, banyak penambahan scene dalam drama ni. semua sgt mendebarkan hati. mungkin juga scene am dinner dgn family ain kat kg tu ms am ikut ain balik sebab mak johan nak gi ‘meminang’ ain. who knows kan? i x sabar jugak nak tgk part am bagi bunga kat ain masa kat universiti….
utk episod mlm ni, sapa2 yang xde novel and nak bc skrip antara am dgn ain masa kat rumah sewa am ain tu, blh refer komen i dalam promo episod 49-50. skrip tu mmg i tulis exactly dari novel, tapi feeling and situation i x tulis sepenuhnya. i tulis part yang sungguh2 menyentuh jiwa jer. risau la jugak nak tulis copy dari novel sepenuhnya, karang kena saman dgn k.aisya plak. hehe… to those yang rajin baca novel, rsnya uols kena beli gak novel ni and rskan feelnya sendiri. kdg2 tgk drama x berapa blh nak feel lbh2 sebab AA dgn NN mmg dah berkeluarga.

Reply

chel November 21, 2012 at 8:34 AM

hahhahha Rusnita betui2…. tersgtlah excited.. n like u said, mmg feel bila baca then tgk dramanya sebab scene sweet2 dlm novel mmg x akan dilakunkan dalam drama coz maklumlah kan, lainlah kalau citer omputih…. ada bab seterusnya kalau xsilap chel, ada scene Am mula2 cium ubun2 Ain then terus kepipi dan akhirnya spontaneously kat bibir..awwwww…. dah pastinya xde dlm drama ( mau haru dibuatnya kalau ada babak camni!!

Reply

ok boss November 21, 2012 at 6:07 AM

Am..am …aku angau pd mu…. Melting bila dia ckp ‘take care syg’..terbawak sampai ke mimpi….

Reply

hana November 21, 2012 at 6:44 AM

best, …suka tengok Azie n Ain dah o.k memang cute tengok diaorang , w.pun Azie sedikit over..Ain still relax, sweet bila berbual..tu yang sentiasa menjadi lakonan dia.tak sabar nak tunggu episod malam ni,johan still keliru dgn perasaan dia…Am masuk bilik Ain, akhirnya Am mengalah juga….rancangan mama Maria mungkin nak bawa Ain, Am dan kak Zah g umrah…tengok sorotan ada scene mereka bertiga berdoa diJabal Rahmah..muga dengan umrah kali kedua ini mengakhiri semua permasalahan dgn baik..kerana bukan mudah untuk Allah makbulkan doa kita..kena sentiasa istiqamah..macam ustazah lah pulak..

Reply

Suriah November 21, 2012 at 9:02 AM

Semenjak mengikuti drama AH Niekan..suami saya terkejut..tengok saya bangun awal pagi..selalunya susah gaklah nak bangunkan..so..bagus gak..hari Selasa sampai Jumaat..memang awal siap pergi keje..hahaha..itulah..penangan drama AH…tak sabar nak tengok episod 51… n seterusnya…

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 9:09 AM

baru je abes tgk ep.50 nih..aishhh…x sabar tggu ep.51 plak….jeng jeng jeng…

Reply

cik waniey November 21, 2012 at 9:14 AM

ntah pape la johan nie….semua dia nak..hishhhhhh sengal je..

Reply

ibu November 21, 2012 at 9:15 AM

Ezany…malam ni eps 50 upload awal ye….kena siapkan tong oksigen malam ni…hwa hwa hwa….ibu pulak yg terlebih sudah….takut nnti time yg best tu hujung2 je pastu sambung….jagnlah wat camtu….meroyan wei….

Reply

ibu November 21, 2012 at 9:16 AM

ops silap lah….eps 51….

Reply

Alin November 21, 2012 at 9:17 AM

Kenapa tak boleh tgk ni…… Loading jer dr td…… Pls helpppp……

Reply

maklong November 21, 2012 at 9:30 AM

suka baca comment2 peminat A&H..tak tgk cerita episode by episode pun takpe sbb dah ramai yg tolong updatekan.suka betoi mak long…thanx to rusnita & azlina…:)

Reply

Kucing Gemok November 21, 2012 at 9:42 AM

Suka baca comment semua… harap Ezany kun bleh upload awal cam malam tadi… yahuuu…. barulah nyenyak tidor… Thanks Ezany kun…

Reply

Iena November 21, 2012 at 9:51 AM

X sabar nk tgk episod seterusnya….huhuhuhuhu….terima kasih ye cz upload….^_~

Reply

lily November 21, 2012 at 9:53 AM

menyampah dengan johann…

Reply

nak suami cam am November 21, 2012 at 10:02 AM

emmm…seronok sangat baca komen korang…..
tapi masalah gak….hari2 dok berangan laki aku mcm am…

Reply

MAMA7 November 21, 2012 at 10:21 AM

Rusnita, kalau u tulis bnyk2 story adam dan hawa ni pn org tetap akan nk tgk storynya gak sbb bile dengar u story melalui buku org akan jd teruja dan x sbr nk tgk next episod..i pun mmg selalu tggu komen dr u…mane tau ade kisah seterusnya yg u nk storykn kt blog ni…i mmg tggu…sbb bile u story i akan jd lg teruja…!!!sebab i xde novel tu..ape pun rusnita keep go on utk teruskn story melalui novel yg u dh bace tu… i akan setia menunggu u..HATI BERBUNGA BILE NK TGGU EPISOD 51 mlm ni..uuuuuuuu…gedik je aku ni!!!!

Reply

Dyg November 21, 2012 at 10:30 AM

Salam semua. Wow, seronok dpt tonton AH yg ditambahkan dgn komen2 drpd teman2 dlm blog ini. Saya & suami mengikutinya… Tapi pd waktu pagi jer…. Syabas… Teruskan mewarnai blog ini… ada peminatnya… jangan khuatir

Reply

Puteri kayangan November 21, 2012 at 10:40 AM

johan mmg nak kan azie tapi dia rase tertipu sbb ain x bgtaw yg am masih suami die.. die rase ain mainkan perasaan die selame ni.. sape2 pown mesti ade rase sakit hati jgk walaupown sikit.. ain pown ade sakit hati bile dpt taw azie n johan ada hbgn blkg die walaupun dia da de suami.. mmg terase kan.. so kat sini semua salah.. ain,azie, johan,, same2 adil.. mybe johan sgaje suruh mak die masuk mmng ain pdhl die bkn nak sgt kat ain, tp nk tgk reaksi fmly ain mcmne? mcm ne mak ain nk cte kat fmly johan yg ain msih isteri am?? dan knp mak ain xbgtaw awl2 ms fmly johan datang kat umah die dulu.. jd johan rase mcm da kene tipu di ain so die suruh mk die msuk mming..nk tgk ape mak ain ckp..kn da kene kalau nk brhsia sgt.. so kat sini pgajarannya kat sini yg gugurl tu kalau da bertunang,da bersuami jgn buat2 single atau ngaku single nnti padah lak akhirnya kalau org yg suke kat kite msuk ming..takkan ms diorg msuk mming bwu nak bgtaw status sbnr.. kan tu da sakitkan hati org.. kan?? hehhee.. walaupun geram ngn cite ni tapi kalau sehari x tgk.. macam jiwa kacau.. heheh.. sehari dpt tgk am..sejuk je hati.. hehhe.. tp xpe sy single lg xpe laa nk tgk am pown..kekekkekekeke.. love a&h

Reply

ROMANTIS November 21, 2012 at 10:55 AM

Eeeeeeeeeeeeeeeeee tak sabar nk tunggu episod seterusnya nk tgk babak romantis am nak pikat dn goda isterinya sendiri.
tenkiyu ezani.

Reply

Egon November 21, 2012 at 10:58 AM

Egon setuju dgn pandangan Puteri kayangan tu… Johan suh mak dia masuk meminang ain tu Hanya utk Bagi pengajaran pada family ain sbb rahsia kan sgt status ain ngan am tu….. Sbb mak ain skali pun bersubahat sama rahsia kan…. Tapi rasanya mak Johan tak setuju ngan cadangan Johan tu…. Sbb pemikiran org tua tak sama ngan org muda…. Benda2 mcm tu mana leh buat main2 … Dah tahu tapi masih nak buat2 tak tahu gi Pinang gak….. Johan cuma nak tunjuk protes dia Sahaja.”.

Reply

Mama Maria November 21, 2012 at 12:16 PM

Mak Ain tu banyak sangat rahsia. Kalau dalam real life, tak hidup tu. Pembohongan demi pembohongan.. Cuba jadi macam mama ni! Open jer

Reply

ok boss November 21, 2012 at 11:15 AM

scene mlm ni.. dinasihatkan wanita2 sekalian utk menyediakan tong oksigen…confirm sesak nafas…. sebab dlm hati banyak taman.. hehehhehe

Reply

Azie November 21, 2012 at 11:49 AM

salam Rusnita, Ain Hawani & lain2 …saya pun mcm awak juga nak lepaskan perasaan lebih2 lagi bila cerita jiwang2 mcm ni:.. AA pulak yg jadi hero…apa-apa pun kita sama2 berhibur…. tngok filem Ombak Rindu…AA & Maya karen pun sweet sgt. hrp2 mereka brdua dpt dgandingkan lagi..anywy Tlg jaga Ain baik2 ya…Am x jadi pegi London…tapi pergi Vietnam..thnx 4 ur wish. mudah2an awak semua dmrahkan rezeki..dan dpt melancung kedestinasi yg diingini.

Reply

mommyrara November 21, 2012 at 12:19 PM

Salam Fans A&H. Seronok baca komen all of you, keep it up! Sesungguhnya banyak pahala yang you all dapat menghiburkan hati sesama insan. Dont bother what others has to say. Sure episod malam ni, ramai yang meroyan cakar cakar TV tengok AM & Ain, bole sampai pengsan tak cukup oksigen dibuatnya… Ramai la yang mencakar cakar untuk AM mlm ni….Just a quote that I want to share with para para isteri semua ” Tidak ku pinta kemewahan dunia, tidak ku mahu kaya harta, tetapi aku minta jadikan aku isteri yang boleh mendapatkan istana diakhirat sana……”

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 3:16 PM

Salam Azie….betul ler…bila AA berlakon msti best sbb dia ada feel….erm….ombak rindu pun best jg tp A&H lg best…sk dpt bertemu org yg sm2 mnt bercerita & berkongsi mcm azie & k.rusnita….& paling best k.rusnita sm negeri dgn sy…heeee….Insyalh….aminnn

Reply

Ani November 21, 2012 at 12:03 PM

Hai kwn2……like n enjoy ur comments esp all updates…….

Reply

Mamamieya November 21, 2012 at 12:16 PM

iii like..cite HW ni memang terbaekkk

Reply

kru AH November 21, 2012 at 12:22 PM

tgk AH ku dilamun cinta semula with my hubby..ekekeeke..

Reply

marya November 21, 2012 at 12:37 PM

Relax semua..tenangkan diri dulu. apa2 pun komen2 anda semua menghiburkan.siapa tak suka bolehlah log out..hehe..

Reply

MAMA7 November 21, 2012 at 12:43 PM

berbunga betul hati nk tgk scene mlm ni..CHEL..nnt lepas episod mlm ni citelh lg…sambungan story u untuk hari ni..i x sabar nk bace komen u yg seterusnya…RUSNITA,CUMI,EGON dan yang lain2..jgn lupe update status korang lg dlm blog ni yer….i suke tgk…peace no war yaa…

Reply

Egon November 21, 2012 at 12:55 PM

Adoi….. Kemain lambat Pulak Astrogempak upload sorotan utk episod malam ni…. Kadang2 Awal sgt dia upload….. Kadang tu dah petang baru upload…. Bila part episod jiwa kacau kemain lambat la pulak…. Mmg saja buat kita semua ternanti2 ……

Rusnita, cumi, Azlina, mama and the gang… (Cross finger)…..

Reply

nia wihana November 21, 2012 at 1:16 PM

pendengki la si Johan nie ..saja nak malukan Ain agaknya ..dah tau status skrg ader ke patut soh msuk meminang Ain lagik ..klu kena tolak sure Mak Johan tnya apa sebab ..dah tu Mak Ain tpksalah citer semua ..kan malu Ain ..dah tau isteri org dok bg harapan lagi kat Johan ..eiiiii ..jahat2…busuk hati! AM yg jadi suami 8thn pun tak tuntut apa2….’you owe me” kononnn ..dia plak sebok nak tuntut ..tuntut nak kena pelempang nak..nak..???

Reply

ilham adam hawa November 21, 2012 at 1:20 PM

lambatnyerrr mlm ni.. tp skurg2nya dah dpt info dr kwn2 semua…thanks .. sempt ke masuk scene aim masuk bislik am ni?? huhh!!! suspen betul..

Reply

ilham adam hawa November 21, 2012 at 1:23 PM

silap la pulak.. scene am masuk bilik ain laa…

Reply

azwa29 November 21, 2012 at 1:53 PM

hai kawan2…. saya pn x sabar nk tgk episod mlm nie…. rsanya pegi rmh kakak la jwbnya mlm nie gara2 A&H …. sbb esk Johor Public Holiday.. so leh stay uma kakak…. hihihihi…. kwn2 sume pun mesti dup dap dup dap kannn….

Reply

peminat AA November 21, 2012 at 1:55 PM

ha ah kan ngada2 johan nak tuntut apa….patutnya am la yg kena tuntut 8 th jd suami yg bukan suami…..apa2 pun AH the best….

Reply

rusnita November 21, 2012 at 2:28 PM

Rsnya betul pendpt puteri kayangan tu.

Reply

rusnita November 21, 2012 at 2:41 PM

Jom sembang kt promo episod 51

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 3:18 PM

Episod 51 lg best kan k.rusnita….x sabar betul…erm….jwbnya pg esok ler br dpt tgk kat office ni….huhuuu

Reply

Miss Acc November 21, 2012 at 5:44 PM

Harap2 epd am dtg umh ain mlm ni…’siapa suruh masuk? Baik Am keluar skrang,nti jiran nmpk susah ain…susah apa?takut kita kene tgkap lg?kite kan dah khwin,nak takut kena tangkap apa pulak…….hehe…

Reply

syud April 3, 2013 at 12:22 AM

one of my favorite scene <3 thumbs up Miss Acc

Reply

yonne November 21, 2012 at 9:41 PM

sape2 yg ada mustika HD tu update lah dulu ktsini ye scene mIm ni.Tq2.

Reply

suriramramramramram November 22, 2012 at 1:47 PM

waktu part ain nak trun bekfes tu aku rasa dia sanggol rambut…smpai jek bawah da bjurai2 rambut..hahaha..fail scene ni..

Reply

nur shahidah December 5, 2012 at 1:58 PM

untung la korg ley tgk..aku ni har,,line pun lembab…uhhuurrmmm

Reply

lynn December 6, 2012 at 12:30 AM

.
:42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42:
:42: (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :42:
:42: (Y) (Y) (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) (Y) ♥ ♥ ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) ♥ ♥ ♥ ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) (Y) ♥ (Y) ♥ (Y) :42:
:42: (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ♥ ♥ (Y) ♥ ♥ (Y) (Y) (Y) (Y) :42:
:42: (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) :42:
:42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42: :42:

Reply

syuhadah.. December 26, 2012 at 10:48 PM

nape xboleh bukak…

Reply

syud April 3, 2013 at 12:21 AM

OMG!!!!! Whats wrong with Johan???!!! He getting on my nerve right now..grrrrr…He already lovey dovey with Azie so what he want from Ain right now! Ain already and still a wife to Adam Mukhriz…memang tempah penumbuk je laki cmni..benci!!!!! ~scene yg langsung x de dlm novel~ sepatutnya konflik diorang abis had situ je….grrr…mane tempurung kelapa? den nk kisar buat santan…eeii geram nya

Reply

Leave a Comment