Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 51

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 50

Johan kini semakin mendesak Ain untuk kembali kepadanya sedangkan dia tahu Ain kini semakin intim dengan Am. Apakah yang Johan akan buat?

Adam & Hawa Episode 52

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 43
  2. Video Adam & Hawa Episode 47
  3. Video Adam & Hawa Episode 39
  4. Video Adam & Hawa Episode 41
  5. Video Adam & Hawa Episode 21 | Youtube

{ 260 comments… read them below or add one }

Kucing Gemok November 21, 2012 at 2:21 PM

Harap2 Ezany kun upload awal cam malam tadi… huhuhuhu…..

Reply

Saya peminat Adam November 21, 2012 at 4:53 PM

arap2 malam ni tak ujan… Kalu ujan… Abis la….

Reply

Saya peminat Adam November 21, 2012 at 10:13 PM

Bencinya si rambut rebonding ni.. Gatal.. Ngorat Ain lg.. Eh menyampah… Kesian siAzie.. Mamat ati tak tetap mcm sirambut rebonding ni.. Tak usah pecaya..

Reply

si fulan November 22, 2012 at 4:22 PM

mk sirambut rebond 2 pn pening gn die kjap nk azie ps2 nk azie blik..haiyo

Reply

Kawan Am November 23, 2012 at 5:34 AM

Bunyi berdentum kusangka hujan rupanya lalang ditiup angin – NORDIN HASSAN

Reply

minat adam November 21, 2012 at 11:21 PM

Betoi la dah 2 mlm ezany upload cepat. mlm ni harap2 Ezany cepat gak ye akak x sabar nak tgk. terima kasih banyak2 ezany….

Reply

Athirah November 22, 2012 at 1:59 AM

bestnyelah, thanks ezany byk2, next episod upload cepat2. thanks sgt2. nasib baik AA yg pegang watak am, bukan Remy, bukan adi putra n lebih2 lg c zed zaidy…..best AA ngam sangat mimik muka gatal yg terlebih handsome

Reply

Angah November 21, 2012 at 2:31 PM

Harap harap malam ni dapat tengok awal, dah makin tak sabar nak tgk camna Ain terima Am semula pasti romantik punya lah………
Please Ezany upload awal cam malam tadi, pleaseeeee!

Reply

Jejaka November 21, 2012 at 2:45 PM

Jgn lupa sediakan tong gas oksigen jika mengalami sesak nafas mlm ni gara2 perilaku Adam dan Hawa nanti.

Reply

Atti November 22, 2012 at 12:24 AM

Tarik napassssss!!!!!

Reply

rusnita November 21, 2012 at 2:38 PM

Serius x sbr tggu episod mlm ni. Johan, johan, udah2 ler tu. Ain, tlg la berdamai dgn am.

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 3:11 PM

Betul la k.rusnita…msti best episod mlm ni….romantiknya lah hai…kt yg tgk ni lak yg tersengeh2……:)

Reply

kaki_bantah November 22, 2012 at 8:20 AM

msti ramai yg touching episode ni kan kan kan kan

Reply

chel November 21, 2012 at 6:15 PM

xfaham le Johan nih, ok, I got him… kalau dia owe an explanation from Ain and family, tapi xkan le sampai suh mak dia masuk pinang sedangkan dah sah2 dia dah tau Ain masih lagi isteri orang ishk ishkkkk….dan c’mon lah apa perasaan Azie kalaulah keadaan camni!!! Aduyaiii….. napelah pengarah drama nih alter camni….nak pinang bini orang?? Nak panjangkan citer ok tapi nape yg camni….dah cantik dah A.Sofea punya skrip dan jalan citer dalam novel..alter sikit2 dah le..

Reply

adam azfar November 21, 2012 at 2:43 PM

episod malam ni mesti best… tapi apa kena dengan johan tu? masih nak mak dia pinangkan ain…..eeeeee tak paham!

Reply

kasihixora November 21, 2012 at 5:18 PM

nyampah kat johan tu..dah tau ain dah bersuami sibuk gak suruh meminang..desparate la tu.

Reply

chel November 21, 2012 at 6:21 PM

Betui2 … dulu masa kat Aussie bukan main lagi dia cakap bab talaq kul tuh now, xkan xtau apa hukumnya nak meminang bini orang .. ohh Johan!!!

Reply

minat adam November 21, 2012 at 11:24 PM

gila talak kot johan tu, apalah ada gak lelaki cam ni gerun akak….

Reply

Athirah November 22, 2012 at 2:02 AM

bkn ini ego ke…… tk patut byk sgt watak n cerita pasal johan ni, buat sakit hati je. tengok syok feeling habis tgok am n ain, selit babak c rambur rebondeeennnnnnngggggggggg ni.

Reply

kaki_bantah November 22, 2012 at 7:55 AM

johan tu sebenarnye tekanan jiwa…meghoyan tak tentu pasal… :)

Reply

Jejaka November 21, 2012 at 2:44 PM

Episod menarik bagi saya bermula episode 49 setelah beberapa minggu jalan cerita yang bosan – azie menggedik, ain susah nak maafkan am, johan jiwa kacau.
Bila scene student Ain nak muncul lagi ye? mungkin repair paip rumah pulak

Reply

peace November 21, 2012 at 2:45 PM

salam. ha…haa.. azie ner marah ngan johan. johan lak giler bayang kat ain. Tp yg pasti n best bila ain dpt rasa the passion of love …

Reply

Lanirah November 21, 2012 at 2:46 PM

Best best bestnya episod mlm ni…tk sabor rasanya nk tgk

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 2:50 PM

ah..JK..JK..JK..tolon3x…x sabarnyee nk tunggu ep.niiii…
betul la kak rusnita…johan tuh dah knape agaknye…kot iye pon jgn le smpai meroyan kot nk kan ain yg sah2 bini org…

Reply

WAHAI ANAK ADAM March 30, 2013 at 11:59 AM

JKKK kah?

Reply

kes kes kes November 21, 2012 at 3:11 PM

tunggguuuuu !!!!

Reply

Nunu November 21, 2012 at 3:19 PM

Johan nie kejap nk azie kejap nk ain . Dier pk aper ppn anak patong per leh tukar2 . Geraamm jer ngn mamat rebonding nie .

Reply

nia wihana November 21, 2012 at 3:35 PM

Johan jealouzsss tak bleh blah…ader ker bini org nak pinang ..mmg meroyan mamat rebonding nie..elok si Azie bagi 5 jari jer kat dier…

Reply

rosewhite November 21, 2012 at 3:45 PM

per ni…dlm novel x der lak johan suruh mak dia masuk meminang si ain tu…dah lari sikit dari citer asal…tp aper2 pun citer adan & hawa tetap kutunggu…n scene mlm ni yang akan mencair hati ain untuk menerima am…adoiiiiiiiiii….x sabor n x tenang hati i…..

Reply

tammy November 21, 2012 at 11:44 PM

mana2 movie yg dr novel memang tak sama… movie kena ubah sikit untuk bg lebih interesting… kalu novel memang best nye sebab imagination kita boleh pegi lagi jauh. apa pun citer adam hawa ni tetap best :)

Reply

kaki_bantah November 22, 2012 at 8:00 AM

rosewhite..pembetulan adam & hawa…bukan adan ye ””hehehehe jgn marah

Reply

Kak Ruby November 21, 2012 at 3:54 PM

Bila tengok promo utk mlm ni..gelihati part Ain ketakutan bila Am pegi dtg kat dia..he..he..

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 4:56 PM

Ye ar kak Ruby….best scene tu….msti best episod 51 ni…x sbr betul nk tgk kt office pg esok…org2 pg2 breakfast dl….sy kena breakfast dgn citer A&H dl….br rs boelh bt krja…heee

Reply

Joyah November 21, 2012 at 4:00 PM

Salam semua,
Aduh! Mamat rebonding nie dah angau lak kat ain… Mmg takde pendirian lgsg mamat nie… Cian azie dok sayang2 … Joyah da tangkap cintan kat am nie.. Romantik sungguh! Tak sabar Joyah nak mengadap ipad mlm nie… Dah2 la ain oi…ingat ada ka suami sanggup tunggu betaun2… Am kalau ain taknak Joyah sanggup jadi penggantinyer hehe…… Thanx ezany!

Reply

kintan November 21, 2012 at 4:02 PM

oh..rasa mcm dh x lama je lagi nk habis AnH ni..sy da start mendownload kesemua episod sbg simpanan peribadi..hopefully dpt download semua 80 episod..hukhuk..

Reply

Mama Maria November 21, 2012 at 7:37 PM

Kintan, camna nk download ye.. Nk jugak

Reply

kintan November 22, 2012 at 8:27 AM

gune hotfile..tp jgn distribute coz ni tertakluk dlm akta copyright..sy pn takut gak ni sbb hanya hotfile je yg boleh skang..yg lain2 semua block..huhu hopefully sempat la kasi abis download semua episod dulu..

Reply

Ani November 21, 2012 at 4:22 PM

Johon nie sengal betul lar…..Ain kne tegas dgn Johan. Ade ke dia kt klu Am de brsama Ain buat sakit mata dia. Heh betol jiwa kacau la Johan nie sama mcm Dee…….semoga ep mlm nie dupload secpt smlm. Insyallah……

Reply

ok boss November 21, 2012 at 4:27 PM

dug dag dug dag hati ni tengok am & ain..hee.. rasa saye pulak jadi ain hawani… hati sapa tak berbunga….saye rasala kan..johan sengaja nak bagi family ain malu.. sbb tu dia suruh mak dia pinang (bls dendam)… mana tau kan?

Reply

Mama Maria November 21, 2012 at 7:39 PM

Tu namanya x baik tu! Dah tau x dpt nk pinang jugak.. Cubalah berlapang dada wahai Johai oi.. Kesian mama tgk ko ni.. Kes mental betul!

Reply

Anjung Nani November 21, 2012 at 4:35 PM

Wanita yg telah disunting (dah bertunang) tak boleh dilamar lagi inikan pula yg telah bersuami! Dah nk kiamat? Nampak nah si mamat rebonding ni cetek dlm agama dan bukanlah calon yg sesuai untuk Hawa sesungguhnya Adam Mukhriz yg boleh mengimamkan 40 jamaah adalah anugerah terindah dari Nya untuk Ain Hawani hmmm…

Reply

Nunu November 21, 2012 at 4:36 PM

To -ok boss
Agree ngn u mungkin si mamat rebonding nie nk balas dendam kt ain . Sal dier tahu mak ain sorg tahu cite nie so sengaje la tu . Sakit hati ngn lelaki mcm nie . Perangai mcm nk arrrgggg ! *roll eyes*

Reply

ok boss November 21, 2012 at 4:51 PM

kite pulak penat memikir apa motif johan nak pinang ain sbb dia tau status ain..tak kan pekak kot.. bukan main sebut talak quul..tp sendiri pinang isteri org..apa kes… ish2…tak kan tak tau hukum agama… kalau nak marah..marah jelah kan.. azie dah depan mata pun tak bersyukur lagi.. sakit hati memang lah…lainla dia memang tak dapat 2.2

Reply

marya November 21, 2012 at 4:51 PM

Adoi..mln ni tak dpt nak tengok..tunggu ezany upload je ler yer..jgn lupa pada yg tengok pkul 10 nanti korang cerita yer..

Reply

Egon November 21, 2012 at 5:03 PM

Dialog Johan dalam sorotan malam ni macam nak Mintak kaki jer…. Panas nyer rasa…… Apa2 pun semua geng2 kat sini dah tak sabar nak Tunggu malam….. Adoiya….. Sama la ngan Egon pun…..hahahhaha… Cuma Egon lambat skit la nak update coz mlm ni ada dinner lak……

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 5:12 PM

Wah best ar Egon jika boleh tengok terus A&H mlm ni…..sy kena tunggu pg esok br boleh tgk…huhuu….nnti share yer…:)

Reply

Jejaka November 21, 2012 at 5:24 PM

agak2 kalo jumpa mamat Jambu ni kt luar rasa nak lempang tak? LOL

Reply

rusnita November 21, 2012 at 5:21 PM

erk, ani. rsnya bodyguard yang johan mksdkan tu azie la bukan am. tapi tgklah malam ni. hm, x kiralah sapa2 pun yang tgk kat hd mlm ni, tlg ler update kat kita2 yang xde mustika ni. hehe…

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 5:29 PM

Betul ar k.rusnita…..best kan episod 51 nnti…..x sbr betul ni nk tgk….heee

Reply

ZalLin November 21, 2012 at 5:24 PM

Wow… Jng lupa upload awl mcm smlm ye… I msti tengok…

Reply

fan hate johan November 21, 2012 at 5:32 PM

aku benci johan….xreti bahasa n xphm ke ain tu bini org…suka ati la dia xnk jeles or x? cuba la pk rasional johan…xtkt dosa ke pinang bini org..kn haram tu sbb da tahu hakikat sebenar..
pastu sian azie kene tengking…stupid johan

p/s…yes truly this is only story but this scene make me hate johan….siyess

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 5:35 PM

Wah marah betul fan hate johan….cerita jer kan…tp betul lah…kdg2 jln cerita buat kita emo…heee

Reply

chel November 21, 2012 at 6:27 PM

hahhahahha.. me toooo….geram kat Johan yg dulu bukan main cakap cam pandai sgt sebut abt talaq masa kat Aussie..sekang bini org plak dia nak pinang GRRRRR….

Reply

rusnita November 21, 2012 at 5:35 PM

uhuk, uhuk, cam ner ni? baru tgk sorotan je, dah rasa x cukup oksigen. rsnya kutunggu ezany upload mlm ni jugak episod 51, xdernya nak tgk pg esok.

Reply

Ain Hawani November 21, 2012 at 5:45 PM

Jeles la jika k.rusnita tgk A&H mlm ni…sy x boleh tunggu jika lewat sgt…nnti esok tak dpt bgn awal nk dtg kerja….heeee

Reply

Ain Zai November 21, 2012 at 7:49 PM

Rusnita, saya dah jd burung hantu sbb tido lewat cos tiap2 mlm bersekang mata nk tunggu episod yg dh didownload…hehe…kalau x tak boleh tido…gara2 penangan A&H..

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 8:48 AM

wAH EXCITED BETUL aIN ZAI DGN citer A&H ni….:)

Reply

feiyna November 21, 2012 at 5:37 PM

ermm.. rase nak gugur dah jantung neh.. ain and adam neh xsedar ni, yg dorg ni dah banyak mempermainkan hati kita para penonton neh… urrghhh.. dah mcm2 perasaan dah berterabur dlm hati neh.. sengsara rasenye.. sebab kat office neh mane nk sorok riaksi tindak balas dgn gelagat dorg dalam citer neh.. nk senyum pn tokyeh, nanes pn ala2 selsema.. aduuhh.. rase cem nk terjun dlm citer adam n hawa neh.. hhhmmmmmmm….

Reply

iReNe November 21, 2012 at 5:43 PM

Eiii… Johan neh.. Awat lak pendek akal n tamak sgt neh?

Reply

eija November 21, 2012 at 9:36 PM

tau xpe…. gelojoh, tamak… semua pun nak… lalang… xde pendirian….

Reply

arianna November 21, 2012 at 5:44 PM

x sbr tggu episode mlm ni…

Reply

farhana husna November 21, 2012 at 5:46 PM

bestnyer..episod 51nie..x sabar nk tengk..

Reply

Miss Acc November 21, 2012 at 5:52 PM

Xsabaq nk tgk episod mlm ni,..’Am takkan buat sesuatu yang Ain tak suka. Remember, you hate me. Am takkan tambahkan benci Ain pada Am lagi….luruh jantung….

Reply

naufaL November 21, 2012 at 6:00 PM

johan ni lagi pikiran tidak waras..cemburu dan sakit hati dgn ain&am sbb tu dia soh makcik ostoLia pinangkan si ain..org yg tidak waras selalu buat benda tanpa berpikir..pendek kata, si johan masih suka kat ain wLupun da ada azie buat back-up..

Reply

Nana November 21, 2012 at 11:04 PM

Thu xpew..y johan tu nk cemburu kat ain&am tu apew hal plk…dye kn dh ade azie pastu nk ain ag mmg mata keranjang btol si johan ny..dye xsedar2 ag kew y si ain ny dh isteri am!!! Sedar lh sikit johan =.=”

Reply

cik siti November 21, 2012 at 6:02 PM

x sabarnye nak tgok adegan am and ain mlm nii..
rusnita @cumi n lain2.. korang agak2, mlm nie ain peluk am x ??
or bersambung tuee plak keluar…mmm sedih nya..

Reply

QyLa November 21, 2012 at 6:21 PM

tak sabar nak tunggu episod 51 malam ini HEhee one more thing watak Dee tu macam aku nak matikan je !! I HATE YOU DEE benci gilaaa

Reply

Ain pun sayang Am November 21, 2012 at 7:43 PM

Si Dee tu pjg lg nyawanyer…nnt ms kenduri kat umah mama dia dtg jugak…nyebok jer. Kalo ikut novel mama pun x suke sbb Dee dtg. Lepaih tu Am ngan Ain perang dingin psl Dee smp pi London pun x beritau kat Ain. Hrp2 scene ninxde la dlm drama…buat nyakitkan ati jer

Reply

IntanPermata Hawa November 21, 2012 at 6:35 PM

eee benci jOhan… AHA ! mlm nip… msti aien tOlak am g.. hummm sedeyh nyer wakakaka :p

Reply

fan hate johan November 21, 2012 at 6:41 PM

hehe….siyes, ckp cm pndai kn si johan ni? talak quul la apa la..alih2 emo bila ain knlkan am kt dia..siap kt ain mainkan perasaan dia…cer dia pk..pnh ke ain sebut yg dia syg johan…cer fan ain n am pk? yg aku ingt mmg dia cuma kt johan mmg lelaki baik…but he is not ain nyer jodoh rite…huh tension la

Reply

iReNe November 21, 2012 at 6:42 PM

Aheh… Ain tolak am sbb dia malu… Bukan x mahu…

Reply

Cumi November 21, 2012 at 6:55 PM

Adoiiii Johannnn….
First, masa dia asyik mashuk ngan Azie… senang je cakap “nak buat camner, minta maaf je lah…” and “tak tahu camner perasaan kat Azie tetiba je… sorry… tak berniat….” and dia expect sesenang je Ain kena terima dgn hati yg ok…nak buat camner kan???!!! Let say Ain tu single….johan nak ain terima dgn hati rela lah ye….cam gitu jer… Senang nyer…..
Second, eh.. Tetiba marah pulak Ain tak fight for him? So, dia expect bila dia pilih Azie, ain boleh terima tapi lepas tu nak pulak ain fight for him dr azie…. eh pulak…. Let say Ain fight for him….dia nak ain tunjuk jeles ngan azie… Dia nak azie ngan ain ni gaduh ke? Dan dia rasa seronok bila ada 2 pompuan fight for him? Laaaa….dia anggap azie tu apa ye? Dia nak kasi ain jeles je ke? Bila ain tak kisah dia pulak nak naik angin…. Then suruh mak dia pinang ain pulak?!!! Laaa Azie tu tak de perasaan ke? Or lepas ni sesenang je dia nak cakap kat Azie, “sori laa….I pun tak tahu tetiba je I tersayang balik kat Ain….nak buat camner kan….I dah tersilap…sori lah ye Azie…”
Sekelip mata johan jadi seorang yg tidak matang malahan tidak ada jati diri…tidak hormat perasaan perempuan dan tidak hormat perempuan…. Dia jatuh cinta ngan org lain, dia pulak marah org tak jeles kat dia dan tak fight for the relationship…. Dia yg nak putuskan hubungan pas tu dia pulak yg marah bila org boleh accept…. Agak nyer dia nak la ain tu frust nonggeng….dan merayu2 kat dia…. please lah…. Hope sgt azie tak cam gitu… Harap Azie firm dan tinggalkan dia… Sebab mesti dia nak azie merayu2 dan nangis2 kat dia….
So bila Azie buat tak layan, nanti dia marah plak kat azie sbb tak jeles….
Kesian pulak ngan Azie….
Pasal meminang ain, elok gak cam gitu, baru mak ain rasa… Dok beri impression silap kat mak johan apsal? Biar la dia jawab…. Sebab dia yg welcome sgt org tu dtg…”dtg je lah… Bila2 masa… Saya mmg ada je kat rumah…”. Sian makcik ostolia kena main cam gitu….
Mmg setiap penipuan membawa kpd penipuan demi penipuan…. Dan byk hati terluka dan teraniaya….

Reply

Jejaka November 21, 2012 at 7:06 PM

Kagum tgk korang ni kaum hawa dgn thp kefanatikan berkomen. hehe.

Reply

kak b November 21, 2012 at 8:40 PM

fun kan….senyum sorang sorang…best…sambil layan anh
tq Ezany….nanti mlm ni awal lagi yek…

Reply

johan rebonding November 21, 2012 at 7:20 PM

you all jangan marah saya……. Azie tetap cinta hati saya cuma saya rasa terkilan sikit…..yg bab saya suruh mak chik ostolia pinang ain cuma mimpi ngeri saya di siang hari….so sorry guys :)

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 11:26 PM

Ah Johan rebounding…ko tipulah..ko mmg saja nk bg kitaorang hot sama ko kan..nape nakkan ain jugak wpun azie tu da feeling abes ngn ko…ko nk jd Romeo eh…nah amik kau..dush3x

Reply

ejah November 22, 2012 at 1:56 AM

johan rebonding bleh blah-.-’

Reply

ijan November 21, 2012 at 7:24 PM

salam…
for kintan..cne nk download kt blog nie ye..dh try x dpt. nk bt koleksi gak nie..
tq..

Reply

kerabu mangga November 21, 2012 at 7:31 PM

berakhirlah cepat scenen azie dan johan…busan sungguh…jgn part am dengan ain tue yg last sekali pastu keluar…bersambung..argh..argh…biorlah panjang sikit…potong part johan tue …menyemak jer…hahahahha…

Reply

Ain Zai November 21, 2012 at 7:51 PM

Btw, x sabar gak nk tgk scene Ain pregnant tu cos tgk comey je dia bawak perut…hehe

Reply

Ain pun sayang Am November 21, 2012 at 7:51 PM

Sah la si Johan tu meroyan, si Azie yg setia tergila2 kat dia pon bole kene marah…azie ko tggl kan jer mamat meroyan tu!!!!!!

Reply

Kak Ruby November 21, 2012 at 7:53 PM

Suka-suka hati je Johan tu tinggikan suara kat Azie, kesian Azie..siap pandang kiri kanan..mmg jiwa kacau betul mamat rebonding tu.

Reply

LEENA ZAYE November 21, 2012 at 8:13 PM

Lmbt lg jam 10 nie…

Reply

Yonne November 21, 2012 at 8:17 PM

Jangan plak episode mlm ni tgh2 scene romantik tu, “bersambung….
X sabar mlm ni nk tahu apa jd

Reply

Ani November 21, 2012 at 8:17 PM

Wah…semakin rancak member2 berkomen kt blog nie. Macam2 andaian…..seronok baca..hehehe… Tok ep nie Johan kena kaw2…..apa nak buat penonton teremo sgt jd perasaan marah menyampah tu berbawa2 so diluahkan lak kt ruangan komen nie. Kwn2 yg lain pun baca sama2 marahkan watak Johan. Smpi ada yg soh matikan watak Johan. Rusnita mgkin betol aper yg u kta bodyguard tu azie bukn am….Tggu jer lar mlm nie tgk…..Bnyk scene yg xder dlm novel towards the end story nie. Aper2 pun hrp2 happy ending mcm dlm novel……..

Reply

abby November 21, 2012 at 8:24 PM

x sabar nk tggu mlm nie….tgh angau ngan citer nie….he…he….ezany jgn lupa ye…

Reply

kak yam November 21, 2012 at 8:24 PM

eeeeeeiiiiiii…..aku lak yg bdebar2 bila am dok bisik2 blakang ain….romantiknyeeeee!!!! potong stim btol la bila bsambung mlm ni….lambatnyeeeer rasa nk kol 10!!!

Reply

adam azfar November 21, 2012 at 8:35 PM

terima kasih sgt 2 pada ezany sbb youla kami semua dpt tgk a&h. layan 2, 3 kali tiap episod bila mata dah ngantuk siapkan assgment. otak yg letih befikir dan mata yg ngantuk jadi segar semula bila tgk muka ain dan adam, lebih2 lg bab gaduh2 sayang gitu….adakah aku akan jumpa ain hawani seperti dlm cite ni di alam nyata ini.

Reply

chel November 21, 2012 at 9:33 PM

hehehhehe… insyaAllah ada yg lebih baik dari Ain Hawani dalam citer nih for you….amin!

Reply

chel November 21, 2012 at 9:36 PM

U nak ke pompuan yg asyik berkasar dan menyakitkan hati suami bila bercakap cam Ain nih? Minta jauhkanlah ya…:) (even for some reasons)…

Reply

peminat adam n hawa November 21, 2012 at 8:42 PM

tq banyak2 ezany…best sangat tengok kat sini…tak macam tempat lain sangkut banyak sangat n gambar blurrrr…..tq

Reply

SS 1851 ? November 21, 2012 at 8:52 PM

Perasan tak no atas ni… Hihi
Dah kena penangan A n H

Reply

bintang November 21, 2012 at 8:56 PM

kesian kat azie dapat johan…

Reply

mama November 21, 2012 at 9:04 PM

mama rasa la…ngah scene2 romantik tu….mesti dh ujung2..& akn keluar perkataan BERSAMBUNG….hihi…
Xpe eventhough bersambung…still blh tgk lg esok…klu kene tunggu isnin…lgl parah nak oi..hihi…SWEET

Reply

Kak Ruby November 21, 2012 at 9:34 PM

Kak Ruby ketawa sorang2 bila tengok muka Ain ketakutan part AM dtg dkt dia..mcm Tom takut kat Jerry je..he..he..

Reply

Anggerik November 21, 2012 at 9:36 PM

Klu wktu kena paksa nikah Ain nak sepak Am ttp lepas nnton sorotan episod 51 rasa nak jadi azie nak sepak johan lak. Fullamak nescaya mlm ni tak blh tido….manakan sakit hati kat si johan tambah dgn Feeling habis saat-saat Am dekat Ain. Hampir terhenti degup jntung. terima kasih kat ezany kerana menceriakan mlm-mlm kami peminat A&H yg takde Mustika HD.

Reply

nak am November 21, 2012 at 9:46 PM

alamak mama, i pun tkut camtu juga tetiba bersambung..eiiiii tk sabarnya nak tgk ep mlm ni..rusnita/cumi/suke2 dan semuanya akhirnya smpai jugak scene yg i tunggu2 dari haritu….uihhh excited giler ni hehe

Reply

azua November 21, 2012 at 9:46 PM

Salam Rusnita & Kawan2 semua..

Maaf 2 hari ni kte demam panas jd x komen2 tp tetap mengikuti komen2 u alls buat penglipurlara hehehe..

Insyaallah mlm ni pas tengok kat HD kte update..nmpak gayanya bertambah lah tong oksigen kte mlm nih..dah le demam huhuhu..

Rusnita : kte rasa bab am ckap kat belakang Ain tu cnfirm pastu keluar perkataan ‘ bersambung’ hehehe..jd scene peluk mlm sok..hikhikhik

Sabor Sabor Sabor..

Reply

Kak Ruby November 21, 2012 at 9:49 PM

Ha..ha..Anggerik Kak Ruby ketawa lagi..kang Azie sepak Johan..rambut rebonding Johan tu bgulung2 pulak..ha.ha..

Reply

mama November 21, 2012 at 9:53 PM

*nak am…kannnn…mama rase la camtu kot….xpe still blh tgk sambungan dia sok…klu la nk kene tunggu isnin…sakit jiwa jdnya…

Reply

mama November 21, 2012 at 10:00 PM

pada yg ada HD tu…confirm dh stenby dpn tv..hukhuk…mama kene tunggu ezany jwbnye….untung ada blog ezany ni…. :-)

Reply

Kak Zah November 21, 2012 at 10:04 PM

Hmmmm kak zah pun tak ada HD tapi syukur alhamdulillah ada ezany yang kongsi cerita kat sini. Thanks a lot ezany. Dah berapa kali duk ulang ep.50….nampak gayanya esok sesudah subuh, boleh la layan ep 51.

Reply

Faridah November 21, 2012 at 10:09 PM

tak sabar nak tengok episod mlm ni…plz ezany upload cepat cikit ya….

Reply

Anggerik November 21, 2012 at 10:10 PM

ni… dah semput menunggu scene mlm ni, kot rusnita & geng blh bagi info dari novel ……klu pun jadilah. K.Ruby sok kita tengok rambut mat rebonding tu brgulung dak….sementara nak tunggu Ezany upload blh gak jadi penglipurlara…..
Bestkan disamping berhibur cara tak langsung kita sume mengeratkan siratulrahim…..amin

Reply

rusnita November 21, 2012 at 10:17 PM

anggerik, u blh refer komen i kat promo 49-52 utk episod mlm ni. kita dah tahu skit2 aper jd mlm ni sebab ada kawan yang baik hati tlg update kt hp, sms ler tu. nanti kita suruh dia update kat sini kalau rajin.

Reply

Ammar November 21, 2012 at 10:34 PM

Assalamualaikum, kita org baru kat komen ni, tp selalu dok baca komen kwn2 dlm ni. Kalau ikut novel, masa am dtg dkt ain dpn cermin tu dia peluk ain dr belakang. Mata bttntangan di cermin. Ain menangis dan minta am peluk dia seketika, am ketawa nakal dan berkata” I am here at your command!” romantik habis bila ain mengalah.

Reply

newcomer November 21, 2012 at 10:12 PM

dah lama i bersabar n tgk u all comment but this episode i cannot tahan anymore!!! we should BOTAKkan saja kepala si rebonding tu baru padan ngan muka dier…. eeeeee….. geram!!!

Reply

izzy November 21, 2012 at 10:19 PM

Cian pelakon kena kutuk, pengarah yg suruh, knp la cita ni lama sgt nk abis kna tggu2

Reply

Mama Maria November 21, 2012 at 10:21 PM

See, penipuan demi penipuan. Ain ni….keluar dgn Johan pun masih nak tipu Azie kata keluar dgn Am. Mama ajak makan sama tak nak pulak (Oh ye.. kan nak keluar dgn Johan.. ok lah mama maafkan. Cepat settle dgn Johan tu!!) Tengah bersembang dgn Azie, Am pun tel. Am tak kerja esok. Am nak ambik Ain pukul 9 pagi.. bla bla bla.
Johan pulak meroyan dlm bilik pegang rantai yg Ain baru bagi tadi. Johan asyik hantar sms pada Ain… hish rimas betul dengan mamat rebonding ni! Makcik Ostolia dah marah2 dah tu.. Hee pening la kepala ibu! Korang yang teruk2 bercinta, ibu pulak yang terbabit! kenapa!
Commercial break!

Reply

rusnita November 21, 2012 at 10:21 PM

kalau baca update kwn kita, hm adegan peluk tu bersambung esok ler rsnya. tp baik lagi la daripada nk tggu isnin depan. lagi jiwa kacau meracau. huhu

Reply

maz November 21, 2012 at 10:23 PM

bestnya episod mlm ni…tk sabor rasanya nk tgk

Reply

TejaWafa November 21, 2012 at 10:25 PM

Sabar menanti ezany upload….sementara tu lyn dulu drama Nora Elena or Rahsia Hati ;)

Reply

kakibuku November 21, 2012 at 10:32 PM

Johan: “lepas u dah baik balik dengan ‘suami’ u tu, u biarkan aje i ngan azie, langsung xde perasaan cemburu, ataupun cuba nak mempertahankan hubungan kite?”

Adoila si Johan ni! Hantuk kepala tu kan!
1.Dia yg kuar ngan azie belakang ain.
2.Punye jaga hati azie, siap putus contact, x call, x jawab call…senang cakap, putus kawan terus ngan ain!
3.Boleh lagi kate ain main perasaan dia?? memang pun sedikit sebanyak…but ni kes dulang paku serpih ni…
4.Sakit mata tengok SUAMI orang tu??
Adoila!! Pasal si Johan ni meroyan, ramailak la peminat A&H pun turut meroyan!!!
Pada saya Johan lagi teruk dari Dee…Dee tu sah2 jahat tp setia dia lama…Johan ni konon ‘beragama’ boleh lagi pinang isteri orang..dia nak tuntut? tuntut apa? Am suami pun tak macam ni walau 8 tahun tunggu! Malangnye nasib Azie, end up ngan Johan, lelaki x tetap pendirian! Kire satu anugerah besar Ain kena kawin Am n x end up jd isteri Johan ni!

Reply

Azie November 21, 2012 at 10:32 PM

yeaaaaaah…..puas hatiku….dah cair hati ain…penatnya tunggu selama ni akhirnya berbaloi….tq Am….good job…

Reply

Ammar November 21, 2012 at 10:42 PM

Semua tkena penangan adam. Hawa tpaksa mgalah dan cair terus dgn ksabaran Adam dan kita peminat2 AH ni tertunggu2 nk tengok saat am dan ain bersatu!

Reply

Ain Zai November 21, 2012 at 10:42 PM

Dh hbs ke? Bersambung tu masa kt adegan mn? X sabar nih..Ezany, upload mcm smlm yer…hehe…sabar menanti..

Reply

mama November 21, 2012 at 10:35 PM

#rusnita…
Mama setuju….mmg bab romantis tu..esokla gamaknye…
Well…okla tu kan esok..klu isnin?x ke semput nk tunggu :-)

Reply

Seira November 21, 2012 at 10:36 PM

Mmg brst crita tadi..
Tp x sampai ada adegan romantik lebih2..
But blh fhm jln cerita.. X perlu lebih2 pun..
Message yg nak disampaikan,.. Cukup d fahami.

Reply

winter November 21, 2012 at 10:40 PM

geram btul dgn mamat rebonding…x ckp dgn azie sorang

Reply

azua November 21, 2012 at 10:41 PM

Oh my god..!! mmng perlukan oksigen byk mlm ni..hehehe

Mamat baju belang sudah masuk bilik ~ tp bab peluk mlm sok..sabar menanti

Hari ni penuh sakit jiwa ngan mat rebonding yg jiwa kacau

Sok..am ngan ain keluar makan n kat situ dee dtg..n dee tnya apa istimewanya pompuan kpg tu..n Am jwab ‘u are cheap but she not..’aaa camtu le lbih kurang..n Mat rebonding tetap ngan keputusan dia suruh mak dia masuk meminang ain n ada part ain tnya Johan yg ibu johan tau tak status dia..

Reply

anak kambing saya November 21, 2012 at 10:44 PM

Am cepatlah jadi Imam tak sabar nak tengok…….

Reply

mama November 21, 2012 at 10:44 PM

*azua…u ni buat mama x sbr tunggu ezany upload…hihi…sabar menanti bab pelok2 sok….
Tp mlm ni mesti sakit jiwa ngan perangai mat rebonding tuh…adoyai…

Reply

Yonne November 21, 2012 at 10:47 PM

10.30 sudah berlalu.apakah ending eps mlm ni.ishhh….xsabar.
Tejawafa,u tgk Nora Elina Kt Mana.i Cari online X jumpa.suka time Nora jatuh tangga .rom antik!

Reply

mak adam November 22, 2012 at 7:44 AM

buka la tontotn tv3.. register untuk login tapi free jer.. try la buat. akak baru je tonton ada seme episod kat situ 1-25 ke gitu..

Reply

TejaWafa November 22, 2012 at 9:18 AM

Yonne : Saya tgok drama Nora Elena sbb ada org tolong downloadkan….boleh tgok byk kali ;)

Klu macam kata ‘ mak adam’ tu pun boleh jugak ;)

Reply

azua November 21, 2012 at 10:47 PM

Yg lg x bole tahan..elok2 tngah tersengeh kat depan tv tngok Am call ain ajak keluar sok nya comei betul..so sweeettt..!pastu diaorg berdua on the phone tersengeh2 pastu keluar gambar mat rebonding tngah frust kat dlm bilik tngah pegang rantai cincin yg ain pulangkan balik tu..potong betuiii..terjerit kteorg semua..

Reply

Kak long sepupu ain November 21, 2012 at 10:48 PM

Aik Am dah tukar profession ke? Jadi tuk imam pulak ke?

Reply

tukang gunting rambut November 21, 2012 at 10:49 PM

huh dah agak dah si johan tu meroyan kt bini org. Tak sajak langsung dia nk jadi suami pilihan. Dah lah rambut serabai. Agak2 episode last nnt dia sempat tak gunting rambut dai tu……….. sakit mata mak ni ha

Reply

mami November 21, 2012 at 10:49 PM

best.. best… mami dah tengok.. mcm yg ditunggu-tunggukan.. Am masuk bilik Ain…. tapi sampai setakat Am ckp ‘cantik pada pandangan suami dari pada pandangan orang lain..’ bersambung esok… cute-cute.. muka Ain yg ketakutan geli geleman dan muka Am yg romantik giler… hu hu hu
tapi lain sikit dlm novel.. Am ajak g breakfast masa dlm keretakan.. ni dia call.. papepun hajat cerita sama.. jalan cerita je lain..
MAmi pun tak suka dgn watak Johan yg direka2 dlm drama ni.. dia marah Ain sbb Ain permainkan dia.. tak pertahankan dia.. dekat Azie dia kata dia takut Am ada agenda lain….mcm ler dia concern sesangat psl Ain.. tapi esok dia dating lagi dgn Ain.. so kita tunggu esok key.. nite2

Reply

azua November 21, 2012 at 10:51 PM

tu la..#mama…<sabar sabar..kte pun sama walo dah tngok tp selalunya kte akn layan kat blog ezany ni sorang2 dlm bilik lg jelas pakai earphone hehehe..

Reply

tukang gunting rambut johan November 21, 2012 at 10:52 PM

elloo encik ezany, kasi cepat upload pls. dah tahap kecemasan ni ha. heeee

Reply

che ted November 21, 2012 at 10:52 PM

hai guysssssssssss,….best ler bce koman korang sume..tp yg pasti SAYA BENCI GILER22222222 kt JOHANNNNNN…y ler tamak sgt…ei nauzubillah..jgn la dpt laki cm 2 dlm hidup..tp yg sbnr karekter tu idup la kn???aper pn waiting 4 da scene am n ain…………………..eiii x sabar…ezannyyyy..plzzz ler upload awl mlm ni….x sabo22 nk liht ni..x sng duduk…assignment terbegkalai…jiwa kacau..tggu nk tgk citer ni..huhuuu

Reply

Mommyrara November 21, 2012 at 11:19 PM

Patut Datin Zaiton kena create kan satu watak baru yang handsome banget yang sukakan si Azie tu. Barula padan muka Mat Rebonding tu.. Biar akhirnya Mat Rebonding tu gigit jari je, dua dua pun dia melepas, masuk hangin keluar hasap la dia. Tak sabar nk tengok episod esok Makcik Ostolia tu gi rumah Ain Dan biarla Johan dimalukan depan semua orang sbb masuk merisik Ain. Padan gan muka Johan. I suka tengok expression muka Am yang nakal tu masa dia tunggu kat bawah rumah Ain, macam ada pelan and panjang jer akal dia, cute sangat..

Reply

Mama Maria November 21, 2012 at 11:01 PM

Adegan kat bilik ada.. tapi Mama tukar channel la, sbb tak mau Am yg dlm rumah ni tgk sama.. x sesuai tgk romance2 cam tu dgn anak bujang mama ni… hehe. Tapi dah tgk dah, ok la.. oksigen3! Berdebar hati mama, macam Ain la pulak!! (Hish mama, tolong sedar diri sikit ye!)
Tp u all perasan tak masa dlm bilik tu bibir Adam Mukhriz ni merahnya mak ngah! Mengalahkan bibir Ain tuh!
Ending nya Johan masih nak suruh makcik Ostolia gi pinangkan Ain. Ain tanya Johan, makcik Ostolia tau tak status dia. To be continued!

Reply

kipas berani mati November 21, 2012 at 11:08 PM

Johan sebenarnya nak bls dendam atau nak maknya sndri dgr apa alasan ain dan mak nya kerana masa dia pi kg dgn mak nya merisik, ain sekeluarga tak bg tau pun status ain..semua yg berlaku adalah salah AIN dan mak ain yg takut sgt dgn ain..sepatutnya mak ain lebih tau apa hukum perkara tersbt..mak ain org yg kuat sembahyang..tp tak tahu sgt hukum hakam agama..penulis skrip atau penulis novel terlalu syok sndri smpi lupa akibatnya…

Reply

dee November 21, 2012 at 11:13 PM

Aku ni mmg minat gile ngn am.. kalo si ain ni jantmmg x jantsesuai la.. tp johan lg jantan xleh pakai.sume hawa menyampah n nimeluat.n.sory la jantan cam johan ni dh aku reject awal2.. dia yg perosak umah tgga org..

Reply

aishah ajis November 21, 2012 at 11:21 PM

skit hti ngan johan tuh…tamak.dua2 nk!!

Reply

ain elias November 21, 2012 at 11:24 PM

salam. hi semua. tumpang tnya selalu Ezany upload pukul brpa ye?

Reply

dee November 21, 2012 at 11:24 PM

Aku ni mmg minat gile ngn am.. kalo si ain ni mmg sesuai la. Johanjantan xleh pakai.sume hawa menyampah n meluat.n.sory la jantan cam johan ni dh ak reject awal2.. dia perosak umah tgga org..

Reply

Adik Abang Am November 21, 2012 at 11:25 PM

alahai…. romantiknya Am ngan Ain…. Sweeet sangat… bahagia mempunyai suami yang romantik dan setia seperti Am…

Reply

Ain pun sayang Am November 21, 2012 at 11:26 PM

Mmg best citer mlm ni coz scene dlm bilik tu exist, walau pun x sama mcm dlm novel, tp feel tetap ada…errrkkk cuma part so sweet n romantik x de sbb kuar perkataan bersambung…ok la tu sbb susah kot AA dan NN nak peluk lebey2 coz msg2 dah ada psgan msg2 kot. To me the scene is well done….hehehe tp still harap esok ada la scene tu jugak

Kpd kengkwn yg masih tgg ezany upload mlm ni, siapkan tank oksigen byk2 coz mamat rebonding tu dah meroyan tahap gaban…sah jiwa kacau tu, mcm gaya meroyan giler talak pun ada….x suker betul semua scene Johan mlm ni…MENCi tull ngan mamat rebonding ni…layan jer la si Azie tu, yg masih nak jugak kat Ain bini org tu pehal???????!#€£¥%}?~*

Reply

Kucing Gemok November 21, 2012 at 11:28 PM

En. Ezany kun…. harap2 mlm ni u cepatlah upload… huhuhuhu….

Reply

iza November 21, 2012 at 11:34 PM

2 la…leh tgok ..
pas tu tido sambil tersenyum…. :)

Reply

iza November 21, 2012 at 11:33 PM

x upload lagi ke?
xsabar nak tgok part yg romantik 2!!!!!
bace novel dia romantik sgt

Reply

rusnita November 21, 2012 at 11:34 PM

tgh uploading kan? kul brp blh tgk biasanya? rs x ngantuk la pulak mlm ni. hehe…

Reply

thumbellina November 21, 2012 at 11:35 PM

semalam ezany upoad pkul brp ek????

Reply

Ani November 21, 2012 at 11:37 PM

Yes !!! tgh uploading……..ade harapan dpt tgk awal mlm nie…..Layannnn……

Reply

mama November 21, 2012 at 11:44 PM

#azua….aduhai….potong tol mat rebonding tu…
x kasi can org nak feeling lebih sket…choiiii…hihi
*mama dh senyum2…tgk sorang2 guna earphone…br syiok…kan…

Reply

mama November 21, 2012 at 11:45 PM

yippie!!!! ngah uploading….

Reply

mak adam November 21, 2012 at 11:46 PM

time kasih fans yang tolong citer anh malam ni.. agak2 esok ni sempat ke masuk chapter 61… lunyai dah novel ni mak belek tiap2 hari tanda perjalanan citer ni macam u ols la… hee… nasib baik scene sesak nafas ni ada lagi esok.. kalo nak tunggu minggu depan,… sakit jiwa!… nanti jemputlah datang kenduri rumah mak yer minggu depan ni… (kalo sempat la, ntah2 kendurinya minggu satu lagi). u ols pun memang tak sabar kan nak attend kenduri tu.. heee

Reply

mak adam November 21, 2012 at 11:51 PM

lupa.. thanx to ezany.. andai kata kita berjumpa,.. akak nak belanja awak makan la.. sebab setia me upload citer ni utk kita seme.. mekasih banyak2… moga dilindungi Allah selalu dan sihat sokmo!

Reply

adnur November 21, 2012 at 11:53 PM

salam sume….agak2 kul bape siap upload ye…..x sabar nk tgk ni……

Reply

Kucing Gemok November 21, 2012 at 11:54 PM

Upload process in progress…. Thanks Ezany kun….

Reply

ain elias November 21, 2012 at 11:57 PM

haa. tgh upload.. hmmm dh membulat mata menunggu… segaq pulak mlm ni…

Reply

Jejaka November 21, 2012 at 11:59 PM

Dah boleh tgk, tq Ezany
Cepat betul malam ni, konsisten.

Reply

adiksha November 22, 2012 at 12:03 AM

waaaaaaa..cptnye!
Tq ezany

Reply

peah November 22, 2012 at 12:06 AM

terawal nya malam ni, tq enck ezani.

Reply

adiksha November 22, 2012 at 12:11 AM

Tgk part yg plg last jek *wink*

So sweeet…

Reply

Angah November 22, 2012 at 12:19 AM

Ezany kun tqs, you r the best la………..!

Reply

intan November 22, 2012 at 12:22 AM

ADA RASA CAM KAT PLANET LOVE PULAK MALAM NI.SUKA SGT.. ULANG TAYANG 2X SUDAH.THANKS EZANY

Reply

aezar November 22, 2012 at 12:22 AM

Adeeeeh… Sakit jantung… Pengsan..pengsan.. Kalau aku jadi ain.. Tak sempat am nak peluk aku naik ambulance dulu… Adeeeeh…. Kalau cikgu zaw zaw dan kak gedik, eh silap dee dan joe jambo tengok sure naik ambulance dgn aku sekali.

Reply

AyuArlisa November 22, 2012 at 12:22 AM

Awalnyeerr upld….Tenkiu Ezany….! You’re simply THE best!

Reply

rusnita November 22, 2012 at 12:30 AM

ya allah, mmg x cukup oksigen malam ni!!!! si rebonding ni dah kenapa? blh dia ckp am tu bodyguard ain. geram tul dgn mamat tu. thanx ezany, awal dapat tgk mlm ni.

Reply

sikatakhijau November 22, 2012 at 12:33 AM

apasal la si johan tu….be alip ngap(bengap)

Reply

noro November 22, 2012 at 12:35 AM

Cepat dpt tengok mlm ni..best2..

Reply

Ostolia November 22, 2012 at 12:35 AM

Fuh fuh oxigen!cpr grrrrrrrrrrrr cakar ipad smbil geget slimut haha

Reply

Yonne November 22, 2012 at 12:37 AM

Million Thanks ezany!

Reply

kak b November 22, 2012 at 12:38 AM

tq ezany…dah boleh tido….jgn senyum sorang2 dah la….suami outstation, anak2 kat kg….pewitttttttttt……….

Reply

Atti November 22, 2012 at 12:38 AM

Bestnyerrrrrrrrrrrr dapat tengok malam ni jugak! THANKS EZANY!!!!!

Reply

rindu wife waaaa November 22, 2012 at 12:39 AM

perghhhh tgk part am ngan ain best gila ooo.. teregt plak kat wife yg berada di msia tu erghhhhh miss already !

Reply

kak long ain... November 22, 2012 at 8:46 AM

rindu wife Waaa…hahah kasian anda..wat la Cam am..peluk bantal sbb ain Xde ngn dia..hahah

Reply

rindu wife Waaa November 22, 2012 at 11:41 PM

sy plok bju die je awak :( x saba nk blik msia

Reply

azua November 22, 2012 at 12:41 AM

waaaa..terbaekkk lah mlm ni terawal dah bole tngok..tq en.ezany mesti ezany cian kat kte2 nih..

# rusnita u dah tngok ke..eerrrrr oksigen kan bila part am n ain..aduiii x abis tersengeh sorang2 nih..

# mama : ye lah bila dlm bilik sorang2 pakai earphone bole sengeh panjang sikit hehehe…,pastu jap gi en.suami kte ckap astauhafillah’halazim..dia ni x abis2 lg layan AH nih..baik x yah langgan mustika hikhikhik sib baik mustika tu kte byar sendiri hahaha

Reply

zaiha November 22, 2012 at 12:47 AM

thanks Ezany… mlm ni tidur dalam senyuman penangan A&H…

Reply

Zellyna November 22, 2012 at 12:50 AM

Terima kasih Tak terhingga Ezany for uploading ASAP…. best nyer AM approach Ain mcm masih Ain kat Tadika dulu… Nie baru Am with GUTS… Ego Ain pun da reda skit… Tak sabar untuk episod strusnyer…

Reply

Sony November 22, 2012 at 12:51 AM

Ezany… kasik burn dlm dvd… aku nak beli…

Reply

AyuArlisa November 22, 2012 at 12:51 AM

Awww meltzzz….ini bukan perlukn oksigen lagi, tapi dah tahap nebuliser dah!

Reply

JiranSebelahRumah Ain & Azie November 22, 2012 at 12:55 AM

Eeeee..
Tak boleh la tgk muka Johan ni…rasa sakit hati yg amat sgt..
Dah la tk handsome, eeeeee nyampah..lain la watak dia tu kot org lain ke yg bawak, myb tak sakit hati sgt kot…

Reply

adam azfar November 22, 2012 at 12:57 AM

chel…sikap ain macam tu ada sebab, tapi bila dia dah terima am, sikapnya berubah, tu dlm novel la, dn aisyah sofea ada selitkan watak a & h ni sikit dlm novel uda dn dara, very loving couple. tu yg sy pekenan, hrp2 adalah ain hawani utk sy. sy x tgk lgi episod 51, cuma bc komen2 pun dh terasa ‘best’nya. t.q ezany.

Reply

SW November 22, 2012 at 12:58 AM

Terimakasih Ezany…

Reply

ain November 22, 2012 at 1:00 AM

my jantung bagai nak gugur…o2 plsssss…
tapi kan baguih kalo yg berlakon tu retis2 yg bujang sbb dlm dok syok gilaaaa ttp gak ingat pahala n dosa. malu lak bila tgk laki org peluk bini org…
ishhh, ishhh sorry gang A&H potong stim uolls.

Reply

mamacun November 22, 2012 at 1:54 AM

terpikir gk mcm tu..muka si AA nmpak mcm stim jekk..si NN mmg nmpak takut2..kira mmg real la lakonan dorg..nk oksigen jugak..help help..

Reply

Peminat A&H November 22, 2012 at 1:02 AM

ok…mat rebonding tu kena mintak refund kat salon rambut dia… tapi check in doktor hospital sebab wire otak dia mesti rebond betol2…
mana boleh terhegek2 kat isteri org…tentunya haram kam…
oklah dia dan Dee menjadi anti-climax frm both parties sbbnya dah tak ada kerja lain…
*Kwang….kwang….kwang…..!!!*

Reply

Egon November 22, 2012 at 1:07 AM

Horay….. Egon baru sampai umah trus masuk sini nak tgk episod sensasi malam ni….. Puas hati ngan am and ain…. Cuma Johan je yg tak puas hati Nya…

Yg pasti Nya episod esok ada part peluk2 tu…. Sbb Egon dah tgk kat sorotan…. Kalau kwn2 nak tgk gi kat YouTube Astrogempak…” Diaorg dah upload sorotan utk besok….. “Boleh am Peluk ain”….. Aw…. Boleh Aja…..

Reply

damak November 22, 2012 at 1:12 AM

Mat rebonding nie pandai cakap pasal nafkah, pasal talak tp tup tup nak pinang bini orang…..nie kes tertelan rambut sendiri nie……
tp pandai Ain menangani pujukan Mat Rebonding kat restaurant…..syabas Ain sedar diri awak tu bini orang..

Reply

mama November 22, 2012 at 1:19 AM

breath in breath out…..oksigen plisssss….alahai….bertambah xsbr tunggu esok… Tersengeh je mama dlm bilik tgk sorang2….papa ngah lyn golf channel…blhla mama feeling lebih sikit… <3 <3 <3

Reply

Anggerik November 22, 2012 at 1:20 AM

Hore dah habis nnton episod 51, dah kul 1.13pg terkebil-kebil mcm cicak mabuk kapur ngantuk……, tetap ku gagahi jua! Fuh !!!! cukup puas hati, kedebuk, gedebak jantung pocot-pocot jantungku….esok siang baru blh komen…….ttp pelek nape baju Azie dan Am sama waktu Am dtg nak amik Ain kat umah tu…..patutnya Ain pakai baju tu baru sedondon dgn Am…….oii esok nescaya lentok kat pejabat……..

Reply

mama November 22, 2012 at 1:21 AM

egon….tq info….berdesup mama g kt youtube hihi

Reply

eja manis November 22, 2012 at 1:22 AM

Thanks to ezany coz upload paling awal mlm ni…heheh…ape pon episod mlm ni mmg best…tp kite pon x suka gak dgn johan….igtkan bila ain da xplain smuanya akan setel..sj je nk panjgkan episod A n H ni

…ermm…

Reply

azwa29 November 22, 2012 at 1:28 AM

alhamdullilah… dpt tgk dah…. sesak nafas bab dlm bilik tu… syokkk!!! sya pulakkk yg FEEL terlebih… hihihihi…. geram ngan mat rebond sorang nie… msa ain x layan, beralih arah becinta ngan azie… nie suka2 nk msuk minang BINI orang… sengal la!!!!!

Reply

mama November 22, 2012 at 1:37 AM

dh tgk sorotan episod 52….”boleh am peluk ain…” i loike juta2….
#si johan bwk azie bli cincin….sbnrnya cincin tu dia nk suh makcik ostolia g pinang ain…haish pape ntah johan ni…sedangkan org yg sudah dirisik pon x blh d pinang…nikan pulak isteri org….apokono eh jang oiiii!!!!

Reply

kak long ain... November 22, 2012 at 8:49 AM

Sorotan Kt mn??????pls tell me mama…

Reply

Egon November 22, 2012 at 1:39 AM

Mama….. Best kan… Sampai tertutup mata ain bila kena Peluk…. Awwww… Best Nya…. Jap agi nak suruh hubby Peluk Egon gak la…… Hahhahahah

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 3:42 PM

Eeeee…gatainya egon niiii.heee….saje je lah…bestkn citer ni….jika layan tgk A&H bsama huby lg best kan

Reply

Ibu November 22, 2012 at 1:42 AM

*time

Reply

amoi November 22, 2012 at 1:49 AM

lambat lagi ke ni ezany???

Reply

esiana November 22, 2012 at 1:55 AM

lambat pe nye..dh leh view la..

Reply

el; November 22, 2012 at 1:55 AM

emm…best! sambil buat assig sambil layan A&H

Reply

aaronators November 22, 2012 at 1:57 AM

salam semua…kpd peminat adam dn hawa…jika anda peminat si baju belang aaron aziz, pastikan anda beli berita harian mulai esok ABPBH 2012 sudah bermula anda boleh vote mulai esok. Aaron aziz tercalon utk 2 kategori iaitu Pelakon filem paling popular dan pelakon tv paling popular…kpd peminat yg menyokong kerjaya beliau pls vote anugerah terpenting iaitu bintang paling popular sekali lg th ini….we luv aaron aziz n diyana halik from aaronators

Reply

che ted November 22, 2012 at 1:58 AM

thanks to ezany..fuhh..oksigennnnnn….mlm esk awl lg ek…k thanks…am n ain….eiii korang memang buat i mimpi mlm ni..

Reply

Faridah November 22, 2012 at 1:58 AM

tq ezany ..dah boleh tidor lena dah…tak sabar nak tunggu mlm esok

Reply

adam azfar November 22, 2012 at 2:16 AM

baru je tgk episod 51. eeeee x paham dgn johan,,,,, x tau hukum ke????? mana boleh nk pinang isteri org. sedutan esk lg la sakit jantung. sarung cincin pd azie tp tetap suruh pinang ainnnnn…..gila! pasal ye skrip buat macam ni, apa muslihat johan sebenarnya??????

Reply

apizzz November 22, 2012 at 2:16 AM

Waaaaaaaaa….romantic gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrr…….terbaik la adam hawa….

Reply

mama November 22, 2012 at 2:45 AM

Egon #
Auwwww….sweet la….mama pon nk suh hubby peluk gak la…kihkih….
X sbr tunggu esok…apelak la kisahnya si rebonding tu….geram tgk….

Reply

ejah November 22, 2012 at 2:55 AM

meroyan kea mamat rebonding tuu??..ada kea patut suh ibu dia minang ain~ memg patut pn ibu dia tengking dia…hahaha…

Reply

cikgu zawiyah November 22, 2012 at 3:22 AM

arghh tensen la am ni,,,kenapa masuk bilik ain plak ni..patut aku yg kena tangkap ngan am dulu..hadoiiiiiiiiii..;P

Reply

yatie November 22, 2012 at 4:15 AM

suke suke sgt part yg last ni….am sungguh romantisnye…..ahhhhhh ain dh mula cair….hu.hu.hu..x sbr nak tnggu next episode…benci sungguh dkt johan ni sat suke ain pastu azie …ni nk pulak suh ibu dia meminang ain…gila betoi la johan ni..ezany uploud cpt skit yer…tq ezany…

Reply

Ratu Malaya November 22, 2012 at 5:09 AM

sooooo sweeetttttt mlm ni… x sabarnya nak tunggu malam ni plak…
but sooooo benci ngan johan… perangai ntah hape2 jew….
episod malam ni bestttt!!!

Reply

rusnita November 22, 2012 at 6:34 AM

ain hawani, sori ek akak dah tgk episod 51 ni 4x specially part2 sweet am dgn ain. part mamat rebonding meroyan tu skip ajer, dah th kisah kan… haha…
egon, thanx for the info. best2…. wa, malam ni ain minta am peluk dia. lagi la kekurangan oksigen. uhuk, uhuk….

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 9:19 AM

wah k.rusnita…..dh 4x tgk…caya lh kak…tabik spring ar…sy br jer habis tgk ni…ishhh nk ajer bg penampar kat mat rebonding tu…nk minang apanya….dh sah2 Ain tu is3 Am…..x reti bhs langsung…..meroyan…..heee

Reply

Miss Acc November 22, 2012 at 6:56 AM

Suke nya episod ni…johan dah tu xbtol agak nya…

Reply

peah November 22, 2012 at 7:03 AM

saya nak ulang lagi sekali, semalam kul 12 lebeh dah ada, ezany buat cepat pulak. tq ezany. rusnita, ada ke scene ain minta am peluk dia, rasanya tak ada kot.

Reply

dak aman November 22, 2012 at 7:09 AM

lantak korg la am ain johan n azie…..
Yg pnting ija aku mna nih……..aishhh rndu da ni……..
Hahahahahahahahah
Sian k azie dpt johan 2 wat mlu kaum llki jerkkk…….puihhhhhhh

Reply

am hensom November 22, 2012 at 7:11 AM

itu la kehebatan pengarah dan penulis skrip ini. dia boleh membuat kan penonton geram pada johan… dengan sikap tak dewasanye tu dan membuat kan penonton tertunggu2 episod akan datang. tapi …adakah mak johan sempat pi minang ain?….hihihi

Reply

iPadina November 22, 2012 at 7:25 AM

suke komen kak rusnita “kekurangan oksigen”…

Reply

Acchan November 22, 2012 at 7:55 AM

Cerita nie sepatutnya buat 1 jam bukan setengah jam

Reply

IntanPermata Hawa November 22, 2012 at 8:33 AM

betui2… tertgu2 ternanti2 :p

Reply

IntanPermata Hawa November 22, 2012 at 8:32 AM

eeee ! geramnye degn DEE n JOHAN.. apekahhh ??? jOhan pOn 1 mcm la budak x ckOp umOw… ping meming la.. xtahu kOt nk dirisik tuh isteri org,, sian lak tgOk azie.. berie2 dy serOnok tgOk kwan rapat dy aien bahgie~~

Reply

anisah November 22, 2012 at 8:35 AM

TQVM kerana upload cepat

Reply

iradah November 22, 2012 at 8:49 AM

ala….ape mslh si johan ni sbnrnye…eeeeeee

Reply

tarasara November 22, 2012 at 9:18 AM

johan tu…tak puas hati sebab …..tak dapat nak hati ain….bukannya betul-betul suka ain….sebab tu boleh bertukar kasih pada azzie.

Reply

like u November 22, 2012 at 9:19 AM

Am…Am..nakal betul……cair habis hati keras si Ain tu…Am takkan buat sesuatu yg Ain tak suka……..romantik giler.
Am: Ni isteri Am ke ni?
Ain: Ya..isteri Am yg tak cantik macam perempuan lain.

Reply

mami November 22, 2012 at 9:40 AM

mami baru rerewind tengok episod ni lagi pagi ni.. mami rasa Johan tu ingatkan Ain berbalik pada Am sbb Ain frust tengok dia dengan Azie.. sbb dia ada kata Azie tu kawan baik dia…. ntahlah………. layan jerlah. mlm ni tak sabar nak tengok sambungannya.. so nak suruh anak2 cepat2 tido..
(nak tergelak bila dengar hubby marahkan kawan dia ‘tipon tak angkat2… ni mesti kes adam dgn hawa tertinggal tipon jer’ ..kawan dia tu pun gelak same..)

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 10:49 AM

wah mami ulang tgk episod 52 nmpak…best kan….sk betul part Am ckp yg dia tak kan bt sesuatu yg Ain x sk….erm…..feel habis nih….heee

Reply

Jejaka November 22, 2012 at 9:47 AM

Mana minah yg suka kt Johan tu, huh!

Reply

rusnita November 22, 2012 at 10:13 AM

peah, tgk sorotan 52. ada nyer part ain minta am peluk dia. help, oksigen, oksigen….

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 10:50 AM

Sabar2 k.rusnita…nnti i tlg panggil kan ambulans…..wah sk sgt dia part2 yg romantik….hikkk….ni ler dia penangan A&H…jiwa pun jd kacau….kwn sy tak teragak2 nk nm kan bayi nya Adam Mukhriz or Ain Hawani…perghhhh teruk betul….:)

Reply

Amy November 22, 2012 at 10:24 AM

Dh baca komen2 semua baru lh tengok ceritanya…memang kelakar U all.Kelakar sangat2 ,and i enjoy dpt friends gila2 mcm Uall.Agak2 nya klu tengok beramai2 mcm mana lh gamatnya kan. I tk pandai nk komen episod2 tu tapi u all memang the best…I tersenyum & ketawa sambilmngadap screen ni. Hubby lalu lalang pun buat tk tau aje.Sebelum duduk kat screen I dh siapkan mkn minum utk dia…so tk de lh ganggu i nk melayan komen2 U all. Mlm tadi cepat betul ezany upload ya.I dpt tengok sbelum tido,klu tk i tengok pagi2 waktu mcm ni,sementara tunggu nk masak. Epi. romantik antara Am & Ain tu dh jadi kelakar pulak sbb ain pejam2 kan mata bila am approach di dari blkng. Rusnita & the gangs mesti feeling habis. Siap2 nk pakai oksijen & ada pulak kata nk pakai nebulizer…hiiii mcm2lh kau org ni. ada aje idea2 yg lucu2. I ni bukan muda lg mcm U all …sbb tu i rasa kelakar lh bila u all feeling mcm am & ain tu ….tk pe tk pe its okay…enjoy viewing the drama .I like. Mintak2 happy ending jgn jadik mcm Rahsia Hati tu…..very sad ending….ceritanya lebih bagus dari ombak rindu……tapi A&H lebih baik dari Rahsia Hati. Tk gitu fans A&H?Oooops pnjg pulak komen I pada kali ini, sori ya. klu mlm nnti ezany upload cepat dpt lh i tengok sebelum tido.

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 10:53 AM

Erm…Amu jika kt org yg dlm blog ni bsatu tgk ramai2 citer A&H rsnya mcm2 teka-teki yg kuar msti gamat ler jwbnya…tgk sorg2 pun dh tersengeh2 apatah lg tgk ramai2…:)

Reply

Ladynurz November 22, 2012 at 11:02 AM

Gerammmm nyerr dgn johan. So fickle minded. Kejap Ain kejap Azie. Ouhh pls be a gentleman. Face d fact Ain is not for u. Thumbs up to Nadya Nisaa @ Ain Hawani. Such a superb acting. Love her natural looks. And Am soooo romantic… Melt!!!!

Reply

elly zulaikha November 22, 2012 at 11:32 AM

aishhh..tersengih sorg2 tgk citer nih hehe..;-)

Reply

tarasara November 22, 2012 at 12:14 PM

JOHAN TU…DAH GILA AGAKNYA….AIN TU…ISTERI AM….ISTERI ORANG….PILIH CINCIN DENGAN AZIE…TAPI NAK MINANG AIN….HIIIIII…SAKITNYA HATI TENGOK JOHAN NIHHH….KESIAN KAT AZIE….NAPE LA JATUH CINTA KAT JOHAN ….TU….TAK SETIA LANGSUNG…

Reply

kucing parsi erin November 22, 2012 at 12:23 PM

Kenapa Johan mntk ibu dia pinang Ain???
antara sebabnya
1. Dia masih sayangkan Aindan tak yakin Am benar2 ikhlas dan dpt jd suami yg terbaik utk Ain(konon-kononnya hanya dia la sj Lelaki terbaik utk Ain)
2. Dia rasa tercabar…kerana selama ini dia merasakan Dia lelaki paling sempurna
3. Lelaki blh kawin 4 kan..kan..kan..

dan mak Ain sembunyikan status Ain selama ini sebab:
1. memberi masa untuk Ain dan Am settle (samada nak teruskan ikatan perkahwinan atau berpisah…keputusan terletak ditangan Ain)
2. Biar Ain sendiri menilai siapa yg terbaik antara dua lelaki ni…
3. Biarkan Am menunjukkan sendiri siapa dia sekarang di mata dan hati Ain…
tapi apapun….
Johan mmg sengal,sbb dh tau bini org kenapa plak nak meminang. tapi dalam realiti,byk berlaku mcm ni…cthnya…Datin Tiara Jacquelina

Reply

Amy November 22, 2012 at 2:40 PM

Ain Hawani : tengok ramai2 tk boleh concentrate…bnyk gangguan kan,tengok sorang2 boleh berangan mcm u all lh sekarang ni. Lady nurz , NN tu memang cantik w/pun ada yg mencaci dia tapi pada pandangan mata i dia sempurna dan sesuailh dgn watak dia dlm anh ni. Hanya kerana watak lakonan dia dlm cun org tk boleh terima dia jadi heroine dsamping aaron. Dlm anh nn brjaya memainkan peranan dia sbg ain. tarasara: sampai hati johan buat azie mcm tu kan, kalau azie tau mesti dia akan say gud bai pada sijohan tu.Rupa2nya istilah mad rebonding tu dtng nya dari mulut azie …ha ha ha baru i tau bila tengok episod tadi.

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 3:21 PM

Erm….just ckp jer ler Amy…:)… jika tgk A&H ni ramai2 tp imposible lah kan…ni kali kedua sy tengok…..sk sgt2 part Am & Ain kt dlm blik tu…em…romantiknya…heee…rs nk terbang di awan-awangan le pula….hikkk

Reply

Nora November 22, 2012 at 3:21 PM

Kesian tengok am…geram tengok Ain….meyampah tengok Johan & Dee, tapi lebih kesian kat azie….dipermainkan oleh Johan….alangkah elok create seorang tampan takle azie..barulah shok….

Reply

Nora November 22, 2012 at 3:27 PM

ezany….pls download lebih awal , seawal kul 11.00mlm, tak sabar nak tunggu adegan seterusnya.

Reply

mommyrara November 22, 2012 at 3:30 PM

Bagus kalau episod seterusnya ada part pulak si Minah gedikssss (Dee) tu kena tangkap basah pulak dengan si Mat Rebonding. Baru la padan muka. Mesti fans A&H bersorak……. Azie pulak dapat pakwe baru yang handsome and alimmmmm…. Baru la best Datin Zaiton Mohd Jiwaaa………..

Reply

Fanatik AH November 22, 2012 at 4:33 PM

sokong sgt mommy.. biar sangat padan dengan muka Johan kalau tiba-tiba ada mamat hensem baik hati suka kat Azie.. pening..pening tengok Johan…

Reply

adam azfar November 22, 2012 at 4:05 PM

tak sabo nk tggu mlm ni…. dulu awal2 cerita a&h org kutuk NN sebab konon2nya tak sesuai jd heroin bsama AA, namun setelah lebih sparuh cerita ternyata NN pelakon serba boleh sama sperti AA. Sekarang yg teruk kena kutuk DK (Johan) gara2 sikap tamaknya nak ain jg azie. memang berjy mengacaubilaukan perasaan kita. tabik sring pd datin zaiton dan semua krew a&h kerana membuatkan kami semua berjaga mlm selama beberapa bulan ni…..

Reply

ROMANTIS November 22, 2012 at 4:18 PM

sebenarnya mamat rebonding ni jeles. Bila tgk ain dah mula syok kat abang sayang dia tu, dia ada rasa irihati dan jeles. lau camtu sah cintanya pada azie tak ikhlas dan jujur just sekadar cz ain tak brapa nak layan dia…

Reply

pencinta taikidung am November 22, 2012 at 4:25 PM

aku tak sabar nak tunggu drang ni bersatu mnjadi kapel yg tersohor di astro …..huhuhu

Reply

MiSs Am November 22, 2012 at 6:27 PM

j0han2,kau nk ain ke azie.. hbis kau nk kebas!! baek kau ambl dee sllu..

Reply

Shasha November 22, 2012 at 8:34 PM

ish si Johan ni cam 3 suku lak…nyampah aku…udah2 lah tu dah tau Ain ada suami buat apa dok kacau lagi. Patutnya dia concentratre je lah kat Azie tu…Am yg baik cam tu si Ain x nampak mamat rebonding yang curang tu juga dia kata baik…Ain ko layan Am sudah la..

Reply

ss November 22, 2012 at 9:09 PM

pe la semua coment2 ni.. cerita je..semua cerita bersiri pun mcm ni mesti ada epsd klimax yg mn penonton xsabar nk tgk…dh nama pn cerita msti ada lastnya..dh kata smpai 80 epsd tunggu jela…

Reply

Adam Nakal November 22, 2012 at 9:48 PM

Betullah Amy selama ni kita asyik guna istilahMamat rebonding tu rupa – rupanya Azie pon sama hi hi.

Reply

izzati November 22, 2012 at 10:27 PM

terimakasih ezany

Reply

izzati November 22, 2012 at 10:28 PM

Adam Azfar..cantik dan elok nama tu..

Reply

hawa November 23, 2012 at 2:02 AM

semakin hari aku memang sedar adam ku sememangnya sayangkan aku ……
tapi…………….

Reply

ME LIKE JOHAN November 23, 2012 at 6:48 AM

Walaupun u ols tak suke Johan… I suke giler kat dier! Fresh hero face in our Malay drama industry.

Reply

Akuunaa November 23, 2012 at 4:28 PM

Alah pelik la Si Ain tuh. Berselendang gitu tp bla Am tgu kat luar rumah, siap tutup kepala bagai guna towel. Dehhh citer ni x btl sgt la.ptt tengok aspek kecik2 gini. Hmmmm

Reply

datuk November 23, 2012 at 5:23 PM

johan ni gila pepet c ain sebenarnya…puiiii punya jantan…

Reply

bobo November 24, 2012 at 8:44 PM

johan tu pelik

Reply

nikki November 28, 2012 at 7:09 PM

Kekadang Ain tu mcm heartless, selfish, stubborn and confused. Mcm buat2 tak faham bila Johan meroyan…hahaha.. Anyway, I still like this story..

Reply

ct November 29, 2012 at 7:59 PM

johan rambut rebonding x lawa & mintak kaki je lah!! eeeee
meluat!

Reply

lolipop November 29, 2012 at 8:46 PM

asik menipu je keje si Ain ni.

Reply

syuk November 29, 2012 at 10:14 PM

memg best la watak yg dilakonkan oleh aaron aziz..btul2 menghayati watak..

Reply

affa December 4, 2012 at 3:20 PM

Johan ni psikola. Agaknya berhasrat nk tinggalkan si Ain tu terkontang-kanting sorang2. Bila dia tau je Ain masih isteri Am terus jd possessive. Wahai lelaki…

Reply

siti mastika January 3, 2013 at 2:01 PM

salam..knpe episod 51-57 tak boleh tgk???sedihnyeee….:(

Reply

tupai slim March 22, 2013 at 12:29 PM

asal lh episod ni ssh sgt nak loading..

Reply

Leave a Comment