Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 52

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 51

Johan terus dengan niatnya untuk mendapatkan Ain kembali. Dan Dee juga teruskan usahanya untuk memusnahkan hubungan Ain dan Am. Adakah mereka berdua akan berjaya?

Promo Adam & Hawa Episode 53 – 56

Adam & Hawa Episode 53

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 46
  2. Video Adam & Hawa Episode 44
  3. Video Adam & Hawa Episode 40
  4. Video Adam & Hawa Episode 48
  5. Video Adam & Hawa Episode 36

{ 406 comments… read them below or add one }

Ani November 22, 2012 at 8:17 AM

Heee….bertambah serious penyakit gila mamat rebonding nie…..buat org lagi menyampah dgn watak dia. Kesian Dazin pasal watak yg dibawa…kena kutuk kaw2…..haha…

Reply

Peminat adam dan hawa November 22, 2012 at 3:27 PM

betul… Meluat.. Menyampah.. Dah tau bini orng dok kacau buat ape? Ain pn satu.. Jumpa buat ape.. Mamat rebonding ni…

Reply

kental November 23, 2012 at 4:17 AM

sabar2 ikut skrip je tu ape nk buat xD

Reply

kaki_bantah November 22, 2012 at 5:24 PM

apasal la mamat psycho tu teruk sangat….beli cincin untuk ain tapi test kt jari azie…klu azie tau tak ke kecik ati kawan tu…..sengalllllllllllllllllllllllllllll………..

Reply

minat adam dan hawa November 23, 2012 at 10:52 PM

Aku menyampah tul dgn si johan mcm la die hensem sangat

Reply

aku peminat Adam dan Hawa November 22, 2012 at 10:31 PM

Dah selesai episode 52… Sengal punya mamat rebonding.. Tak guna.. Tak tau malu.. Tak tau hukum hakam.. Siul…

Reply

kasihixora November 23, 2012 at 8:35 AM

Mmg nyampah tahap cipan dah kat mamat rebonding tu.tp bukan kat dlm lakonan jer dia kontrol jambu tp kat luor pun dia camtu gak i rasa.kalau i dtempat azie hi2 bye2 ler ngan mamat camgini.x boleh dbuat laki.x tetap pendirian.eeee takut.

Reply

arina November 23, 2012 at 11:10 PM

ahhhh,.geram nye aq dgn johan nie,.,.
aq benci la mamat nie,..,

Reply

sheikh December 27, 2012 at 9:24 PM

aku x suke watak mamat rebonding sbb poyo and control maco..

Reply

linda November 22, 2012 at 8:37 AM

hihiii…teruskan memberi komen2 anda semua kerana saya suka membacanya…
geli hati dibuatnya wahai kawan2…. :)
macam-macam ada… & terima kasih Ezany

Reply

kental November 23, 2012 at 4:18 AM

setuju~ kadang2 meremang bulu roma melihat komen2 ni hahahaha
fanatik~

Reply

hana November 22, 2012 at 8:39 AM

baru nampak kematangan Ain…rasa cinta yang terpendam, resah , gelisah akhirnya diluahkan juga dengn penuh romantis…”boleh Am peluk Ain’ so sweet.
mata Am bergenang, kalau Ain menangis lagi syahdukan.episod seterusnya yang semakin ditunggu, yang pasti ujian tidak pernah putus dalam kehidupan Am dan Ain.. watak Johan semakin poyo la pulak…

Reply

deezarina November 23, 2012 at 3:41 PM

yea, so sweet…..masa kenduri nanti lg sweet….mmmm…tak sabarnye…

Reply

ok boss November 22, 2012 at 8:53 AM

weeeee… romantiknya bila part am dan ain.. terasa diri ini terbang di awangan.. tersengih sorg2 … sudahhhhh… demam AH
part Johan pulak…terasalah sengal… awat jadi gitu.. psycho la pulak

Reply

fina November 22, 2012 at 9:09 AM

At last. Ain ada perasaan wanita yang ingin dibelai oleh insan yang bernama suami. BEST bila Am kata “You are cheap, she is not” pada Dee. Ha…ha..
Keep on watching.. sorotan ep 52. best…part Ain and Am tu.

Reply

iradah November 22, 2012 at 9:12 AM

ala…ape mslh johan ni….errrrr

Reply

kental November 23, 2012 at 4:19 AM

mslj johan tu ada dalam skrip xD.. sabar2

Reply

Joyah November 22, 2012 at 9:15 AM

Alah Ain nie…betulla Am ckp nak tapi malu huhu…(Joyah sengih2 sorang2 adegan romantik dlm bilik ain) Rebonding nie pulak mmg nak cari nahas! Otak dier nie confirm da CRACK!..adaka ptt suruh Azie try cincin pastu guna cincin tu suruh mkck Ostolia merisik Ain..patut pun mkck Ostolia tertekan dgn anak bujang dier yg sekor nie…kalo anak joyah yg buat mcm nie, joyah bg jer pnampar ‘pegi-balik’ barula dier tak confuse cam mamat rebonding sot nie….

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 9:23 AM

Romantiknya bila Ain mnta Am peluk dia…kita yg tgk ni lak tersengeh sorh2 kat depan pc ni….heee…msti lg best episod 52…ishhh Johan ni kenapa…dh ada Azie kan so sudah2 ler kacau Ain…kan dah tahu Ain tu is3 Am…apa daaaa….!!!!

Reply

kental November 23, 2012 at 4:21 AM

ish tak baik ckp camtu~ nanti terasa pengarah filem ni hahaha

Reply

TejaWafa November 22, 2012 at 9:28 AM

You are cheapppp… she is not!!!! Terbaek Adam Mukhriz

Reply

kilat November 23, 2012 at 12:40 AM

aku sokong teja……..caya lah Adam Mukhriz

Reply

cuani November 22, 2012 at 9:43 AM

owh makin suweeet la citer ni…ain pun makin manis jer…

Reply

meyamimie November 22, 2012 at 9:44 AM

waaa..beshnye episod kali ni…
baru nmp jalan cite sebenar..
keep it up ain.

Reply

Mohd Osman Amir November 22, 2012 at 9:45 AM

malam ni best gila lah….

Reply

peminat adam dan hawa November 22, 2012 at 9:55 AM

best sgt@ soroton mlm niie… thx ezany upload drama niie… bole saye tgk maklumla kat spore tkde astro mustika

Reply

Aara_Heart November 22, 2012 at 10:14 PM

urmmm….org kota singa pun ada….enjoy watching A&H….

Reply

wonderton November 22, 2012 at 9:59 AM

ok…memang sgt sakit hati tngk johan…ase nak tumbuk aje muke die tuh…ish!

Reply

rusnita November 22, 2012 at 10:05 AM

bestnya sorotan mlm ni. akhirnya, dapat jugak am peluk ain lepas 8 tahun ++. eiiii, dee dgn johan ni pun apa lagi la. rs cam bertambah kurang ler oksigen malam ni. ezany, take your time to upload tonight episod. tp kalau dpt upload mcm smlm, wow very nice. hehe….

Reply

dee November 22, 2012 at 10:11 AM

Johan mmg jantan x guna.. selfish.. Kemaruk cinta.. Over la jantan ni..am n ain yg dibadai asmara.. emmmm terbaek am n ain..he..he..

Reply

kilat November 23, 2012 at 12:42 AM

to nama nyer GILA TALAK……….

Reply

Rizanaziemya November 22, 2012 at 10:29 AM

ala….bestnyer…tak saboyang follow utk epi 52….for sure lagi best kan…makin hari makin best la….setiap hari tak sabo nak follow citer nie…
Dah rasa cam diri kita lak yang dilamun cintun….kan bagus si mamat rebonding & si you are cheap nie disatukan kan…..hehehehe….anywhere….best a ezany you tolong upload citer romantis nie utk tatapan kami semua..yang dah akan-akan dilamun cintun..& tersengeh sorang-sorang kat depan pc ni….tq…

Reply

iReNe November 22, 2012 at 10:31 AM

Waahhhhh… Boleh am peluk ain?

Mak aiiii… Mata ngantok ngah wat keje neh, terus segar bugar!! Maiiiii god!!

Bahagianye ase…..

Reply

Faridah idid November 22, 2012 at 10:38 AM

Thanks for uploading the video, hilang penat seharian bekerja bila watch adam dan hawa, pulak tu, dapat watch episod 51 early, tak payah tunggu pagi to watch dalam mrt hehehe

Reply

aslysha November 22, 2012 at 10:41 AM

ASAL TK DAPAT TGOK YA EPISODE 52 NIE

Reply

fan hate johan November 22, 2012 at 11:13 AM

episod 52 mlm ni…sbr ye…kalu ada pun sorotan je

Reply

rusnita November 22, 2012 at 11:15 AM

aslysha, sabar2. sepanjang hari ni, kita blh tgk sorotan jer. nanti lepas dah tayang kat hd, br en ezany upload episod 52.

Reply

fan hate johan November 22, 2012 at 11:11 AM

johan si stupid….tlgla pk halal haram skit…bini org tu….xkn ko nk suh mak ko sm2 heret dosa kerana kerja giler ko….weh…mak ko tu weh….

p/s….emo je…psl watak dazrin ni mmg jht…pttnya kwen ngn dee bkn azie yg baik tu

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 11:14 AM

jgn ler mcm tu fan hate johan…..sian si Mat rebonding tu…dia pun nak perempuan yg baik jg…si dee x sesuai ler dgn johan….heee..jika johan dpt dee mau pengsan makcik ostolia nnti….hikkk

Reply

kental November 23, 2012 at 4:23 AM

ish2 xpasal pelakon ni kena maki hamun~ fanatik sabar2

Reply

MARIA November 22, 2012 at 11:28 AM

Tks… ezany.
Sekeras mana hati seorang isteri itu… sesungguhnya ada kelembutan yang patut seorang suami itu tahu… alamak terasa pulak… hahaha

Reply

along_alias November 22, 2012 at 11:39 AM

akak bolh jadi angai dgn AH ni…anak2 geleng kepala tgk kegilaan ibu dia tgk AH nie… kelakarlah kan…

Reply

hawani November 22, 2012 at 11:40 AM

x sabar jk tngk cte ah malam nie…….

Reply

siti November 22, 2012 at 11:50 AM

aahhhhhh…..terase diri dialam cinta……..I LOVE U SAYANG…..(husband)

Reply

mak adam November 22, 2012 at 11:50 AM

mamat rebonding ni jadi cover depan masculin. akak ternampak kat kedai tadi. tak kose!

Reply

kental November 23, 2012 at 4:25 AM

ish2 makcik bawak2 bertenang die pelakon je.. xbermakna real die berperangai macam tu adess lawak2~ tq ezany nice movie membakar perasaan ADAM & HAWA FANATIK hehehe

Reply

put3 November 22, 2012 at 11:51 AM

husbend naik marahkan i kerana ah ne.. Dia kata dtg mekkah ni nk bt ibadat bkn asyek2 terkeja2 nk tgk citer ni… Wlu mcm mn pn i x blh miss tgk ah ne… Thanks ezyni dok cne hampir 2 bln pn stell blh tgk ah…

Reply

Jejaka November 23, 2012 at 4:25 PM

betul kata2 husband pu3 tu, sabar la sekejap tgu balik Mas nanti tengok la sampai habis.

Reply

Egon November 22, 2012 at 11:53 AM

Salam kenkawan…..

Tak sabar kan nak Tunggu malam ni… Best giler part ain Mintak Peluk tu…. Bak kata Rusnita setelah 8++tahun baru am leh Peluk isteri dia…. Sbb tu si am bergenang air mata sbb perasaan terharu bila si isteri Mula membalas cinta Nya selama ini…. Dan ain dah Mula yakin yg am betul2 Ikhlas dgn dia…. Yerla… Egon boleh rasa kan Kenapa ain main Tarik tali ngan am, sbb dia merasakan dia tak begitu layak utk bersama ngan am…. Sbb bila Smlm ain cakap “isteri am tak cantik

Reply

Egon November 22, 2012 at 12:00 PM

Salam kenkawan…..

Tak sabar kan nak Tunggu malam ni… Best giler part ain Mintak Peluk tu…. Bak kata Rusnita setelah 8++tahun baru am leh Peluk isteri dia…. Sbb tu si am bergenang air mata sbb perasaan terharu bila si isteri Mula membalas cinta Nya selama ini…. Dan ain dah Mula yakin yg am betul2 Ikhlas dgn dia…. Yerla… Egon boleh rasa kan Kenapa ain main Tarik tali ngan am, sbb dia merasakan dia tak begitu layak utk bersama ngan am…. Sbb bila Smlm ain cakap “isteri am tak cantik mcm perempuan lain” ……

Btw…. Kalau ikut kan novel lepas am ngan ain gi breakfast sama2 tu…. And si dee lak inter-frame tu…. Apa lak yg Berlaku.’….. I mean apa jalan cerita seterusnya kalau ikut novel….. Rusnita/cumi…. Please help…..

Si Johan tu pun Egon rasa mcm ada muslihat lain jer….. Or dia nak mak ain sendiri yg berterus terang ngan ibu dia pasal status ain…. Sbb tu dia suh ibu dia gi Pinang ain jugak tu….. Sbb mak ain kan bersubahat gak rahsia kan Hal yg sebenarnya…… Kalau time ibu Johan datang meminang ain kat kampung tu, and am temankan ain Balik kampung gak time tu… Mesti Lebih dramatic kan…. Wah… Tinggi sungguh imaginasi Egon nih…. Hhahhahahhaha

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 12:03 PM

Betul jg tu Egon…maybe johan nk mak Ain sndr yg terus terang dgn ibunya yg Ain tu dh kawin sebenarnya….jika tak mcm mn…ishh..mcm2 ler johan ni….bikin org yg tgk citer ni dok main teka teki lak….tp best gak sbb suspend lah katakan……heee

Reply

amy November 22, 2012 at 1:19 PM

kalaulah betul johan nak buat mak Ain bagi tau mak dia pasal ain dah kawen.. dia tak patut bt camtu sebab tu akan memalukan mak dia sendiri nanti.. kesian makcik ostolia

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 2:08 PM

Erm…kt sm2 tgk yer nnti amy mcm mn kes johan ni…& dia tak sepatutnya pergi beli cincin dgn Azie tp nk ibunya pinang Ain….kena serangan jantung nnti mak Ain di buatnya jika betul ler ibu si Johan pergi merisik Ain…..suspend betul la

Reply

Annex November 23, 2012 at 4:46 AM

Johan tu mmg dah gila..kan dia dah kata dlm hatinya..dia susah nak lupakan Ain..pelik kan?..tp lantak dialah nak pinang Ain pun kerana yg pastinya Ain confirm jd milik Am juga..hahaha..nak bg suspen jer semua tu..dan niat bodoh Johan tu memakan diri sendiri..Johan ni anggap dirinya hero idaman malaya..konon semua pompuan dia boleh sapu walaupun isteri org, mesejnya johan ni tau psl hukum agama tp tetap tewas dek nafsu..itulah manusia dilahirkan tak sempurna ..ckp lain buat nya lain otak simpan kat lututkan?

Why Am tak jelaskan psl Dee kat restoran tu?..psl Ain pun tak tanya so Am tak mau keruhkan suasana..knp Ain tak tanya? tp dia mkn hati sorang2..klu dia tanya Am mesti confirm jelaskan..skrg Ain curiga dah dgn kejujuran Am..apa-apapun minggu dpn mgkn start dah episod kenduri tu tp mgkn episod hari khamis dan bersambung ke minggu dpnnya pulak..hehe biasalah nak penonton ambil oksigen dan hidrojen..huhu

Reply

qasehaliya November 22, 2012 at 12:09 PM

sukernye lyn citer ni.. x sbr nk tgk ep52.
thanks bebanyak mr.ezany..
“Bleh am peluk ain?” .. xkan le xbleh, mmg dh lama am tggu saat tu pun…
Kiter plk yg trlebih xcited bl tgk citer nie..
chayyukk.. chayyukk mr. ezany..

Reply

cik siti November 22, 2012 at 12:11 PM

eee geram ajer dgn dee ni,
kalu kna tembak ngan senapang gajah pun bagus kn,,
am ngan ain bru nak loving2.. dee sibuk plak inteprem.
johan tue memng nak lempang ngan azie ngan ain sorg sebelah nie
bru sedar sikit sikap dia skng nie da mnyakiti 2 wnita yg sgt rapat dgnya..

Reply

tarasara November 22, 2012 at 12:15 PM

JOHAN TU…DAH GILA AGAKNYA….AIN TU…ISTERI AM….ISTERI ORANG….PILIH CINCIN DENGAN AZIE…TAPI NAK MINANG AIN….HIIIIII…SAKITNYA HATI TENGOK JOHAN NIHHH….KESIAN KAT AZIE….NAPE LA JATUH CINTA KAT JOHAN ….TU….TAK SETIA LANGSUNG…

Reply

kak long ain... November 22, 2012 at 6:32 PM

Tarasara…setuju dgn anda…mat rebounding itu Sgt x guna…guna hari azie utk bli cincin minang ain…ishh azure…tgglkan aje mat rebounding x guna tuh…

Reply

kak long ain... November 22, 2012 at 6:34 PM

Ishhh…emo sampai typo error wa type…hahaha…azie n jari ye Kawan2

Reply

hana November 22, 2012 at 12:17 PM

Johan tu bukan stupid,,,rambang mata, jiwa kacau..Ain dgn Azie kalau berbual memang natural je..tahniah la Adam dah dapat peluk Ain…..haa.haa, selamba badak je Am kutuk Dee you are cheap..skrip yang tepat untuk perempuan tak bermoral..

Reply

hani November 23, 2012 at 4:50 AM

Pompuan tak bermoral tak kan dgr kata-kata mcm Am tu kerana yg
penting maksudnya tercapai..tp gedik dan jahat Dee ni masih blm mencapai tahap maksimam..pngrh masih baik hati..byk dah ubah banding dlm novel..

Reply

cik siti November 22, 2012 at 12:20 PM

sokong egoan la, kalau ms mak johan dtg kg ain nanti
am pun da ader saner ngan ain skali , senang keja mak ain nak explain..
lg pun dlm web mmg ader gambar am duduk mkn semeja ngan family ain ..

Reply

Maiz November 23, 2012 at 5:07 PM

Cik Siti … nak tanya leh.. dlm web mane ade gamba am ngan family ain duk semeja puas saya cari tak jumpa…

Reply

nia wihana November 22, 2012 at 12:28 PM

eiii mamat rebonding nie tak puas hati tak abes…pastu tak betul2 ikhlas dgn Azie…eiiii..geram2..kalau i jadi Azie ..bleh blahlah mamat camnie..Azie bukan tak cun..carik lain jer la … kalau Ain report kat Am perangai si Johan nie ..sure2 free jer dia ‘makan penumbuk’ Am…
pastu si Dee plak kena penampar dgn Ain ..pastu Ain ulang ayat yg dia marah kat Am dulu ” jangan bagi muka ko tu lalu depan mata aku lagi”
… best..best .. kan klu ada scene camtu ..
*hehehhe nak buat citer sndiri plak*

Reply

Dina-qiha November 22, 2012 at 12:30 PM

Saya suka… So romantic…

Reply

peah November 22, 2012 at 1:05 PM

entah mcm mana setuju jer dgn egon ni, am balek dgn ain masa mak johan datang siap tolong ain angkat hidang jamu tetamu lagi, chewah…

Reply

rusnita November 22, 2012 at 1:14 PM

egon, rsnya mggu depan am mmg ikut ain balik kg. kan mak johan nak gi meminang ain. so, bagi menjernihkan keadaan adalah lebih mudah bila mak johan tgk am bersama ain. lagipun mmg ada gambar am dgn ain dinner di kg bersama family ain kan. alamak, jadi director tambahan la pulak. i agak jer ni. ekeke…
u nak tahu apa jadi ms ain dgn am breakfast kan? am bagitau ain, dia mungkin kena pg london and tya ain nak ikut x. lepas tu am plan nak bawak ain melancong sebelum pg umrah sekali lagi berdua. after that, ain bangun untuk tambah lauk and tya pasal minuman dia org yang blm sampai (dalam drama, rsnya ain pg ladies sebab kat atas meja dah ada cawan minuman and ain x bawak pinggan pun utk tambah lauk). ikut novel, cuma tulis ain nmpk seorang perempuan jumpa am and siap pgg tgn (dalam sorotan, x nmpak dee pgg tgn am). dia x pasti perempuan tu siapa, mslhnya ain perasan am x cuba lepaskan tgn dia dari pegangan perempuan tu. bila ain sampai ke meja, perempuan tu dah beredar. ain tertunggu2 penjelasan dari am siapa perempuan tu. tapi mamat comel tu x tahu yang ain nampak perempuan tu, so dia ignore jer. mmg hati ain agak tergugat dgn kejadian tu, dia tertya2 betul ke am dah berubah? betul ke am ikhlas terhadap dia? skrip antara dee dgn am mmg xde. sebab dalam novel cuma diceritakan dari situasi ain.
lepas tu, kisah dee hilang sekejap. timbul balik bila dee hadir dgn muzafar ms mama buat kenduri. a few days after, bila am nak anta ain balik ke rumah sewa lepas 4 mlm kat rumah mama, pecah la rahsia rupanya perempuan yang jumpa am ms breakfast tu dee. so, adalah perang dingin antara laki bini sampai am nak fly ke london pun x inform wife dia.
egon, tggu dah habis episod mlm ni and bila dah keluar sorotan 53-56, i story lagi. nak citer skrg, mcm x best la. it’s too early, mcm2 blh jadi. kita x tahu scene tambahan produksi mcm mana.

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 2:11 PM

Pjg lebar k.rusnita terang kan…lg ler teruja nk tgk episod seterusnya…tq yer kak…rs2 dh bc novel A&H tp dh lupa jln ceritanya….pergi cari kat kedai buku x ada ler pula…apa2 pun msti lyn citer ni sampai habis…..heee

Reply

aprina November 22, 2012 at 11:43 PM

dah leh buat cerpen ni..heheheh

Reply

meah November 22, 2012 at 1:52 PM

seronok n x sabor nk tunggu episode seterusnya, saya ni dh berkali2 baca novel ah tp bila tgk siri ni lagilh gila.snggup tunggu smpai kul 2 – 3 pagi semata2 nak tgk episide seterusnya…

Reply

indah November 22, 2012 at 1:54 PM

Eii.. gram tul lh n Johan tu.. Menyampah btul lh.. Dh dua dia nk.. Ain nk Azie pn nk.. Tamak btul.. apa2 pn bestnya tngok Am pluk Ain.. Part ni lh yg ditunggu2.. thanks to Ezany yg tk jemu2 menguploudkn Adam n Hawa..

Reply

Rizanaziemya November 22, 2012 at 2:00 PM

Betul kalo si dee disatukan dgn johan rebounding tu mau makcik ostolia pengsan 44 hari. Hahahaha, alaihai tak sabo nak tgk episod 52 mlm nie. Kita dah kemaruk dah nie segak tgk citer nie la. Rasa cam kita lak yg dok dlm citer AH nie.

Reply

fAridah ostolia November 23, 2012 at 1:16 AM

kelaka la komen awak saya suka..hihi ±) tgelak sorang2

Reply

Kutin Bubuz November 22, 2012 at 2:01 PM

Boleh Am peluk Ain?….Alahhhh…Ainnnnn…lebih dari peluk pun boleh lahhh…Dah halal pun apa nak takut?

Reply

ain'am November 22, 2012 at 2:05 PM

emmmm…kita yang berdobar…nak tunggu mlm nie….mamat rebonding …hee geram betul….menyebok ….

Reply

Kutin Bubuz November 22, 2012 at 2:07 PM

Dee…You are CHEAP! (Eh berapa ringgit yea)…Dahlah tu orang dah tak nak jangan nak tergedik2 lagi lah…Kalau aku eeeee…jatuh maruah rasanya tau…

Reply

adam azfar November 22, 2012 at 2:09 PM

seronok bc komen dr peminat setia a&h. hilang sekejp stress dn tension nk siapkan assgmnt. x sabar nk tggu mlm ni….

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 2:12 PM

Wah rajin betul adam azfar…tp bagus ler…tgk citer ni kdg2 bt kita tlupa jap dunia sebenar…heee

Reply

ishq November 23, 2012 at 10:00 AM

memng trlupa dunia sbnar mcm btol di dunia nyata..alangkah bgusnye ade lelaki cm am..

Reply

Egon November 22, 2012 at 2:24 PM

Rusnita….

Thanks for the info… Kiranya dalam novel… After bab breakfast…. Trus bab Kenduri ek…. Apa-apa pun kita sama2 Tunggu utk episod malam ni and tgk sorotan episode Minggu depan… Pastu kita sama-sama buat ramalan Pulak ek….. Best jugak jadi director tambahan ni……

Egon nak Bagi pendapat lagi… Sepatutnya si am ni… Bila ain dah mencair tu…. Cuba la Bagi something/hadiah sket kat ain tu….. Mcm Bagi barang kemas ke….. Jam ke…. Yg boleh ain pakai hari2… Dah la awak dapat kawen free dulu… Tak yah Bagi hantaran apa2…. So ganti Lah Balik kan….. Boleh gak ain poyo ngan kwn2 dia bila pakai barang pemberian Suami tu…… Ini tak… Harap kan cik Ted yg dah berumur 8 tahun tu je la… Tak sensitif langsung am ni…. Harap kan ayat2 romantik je yg Lebih…….. Fuhhhhh…. Kuat betul imaginasi Egon nih….. Hahahhaha ha…. Bukan apa.. Bagi penyedap lagi cerita ni kan…..

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 3:02 PM

Betul…betul…betul….sokong pendapat egon tu….at least hargai la Ain tu….ye lah org pompuan ni keras2 pun lm2 ok jugak….bkn nak kebendaan cuma tanda menghargai…dh ler kawin koboi…x ada mjlis apa2…..kurang2 jika Am bg something boleh jg Ain tgk hr2…mn tahu makin mekar ksh syg ain terhadap Am…heee

Reply

Egon November 22, 2012 at 3:09 PM

Kan…. Ain hawani…. Kita Akan Lebih appreciate barang pemberian Dari org kita sayang… Especially husband kan…. Egon pun Akan pakai barang2 yg hubby belikan time dia outstation walaupun tak berapa berkenan sgt pun…..

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 3:27 PM

Ye ar….erm…kdg2 mnta biar ler hubby romantik mcm Am…tp setiap org tak sm…kdg2 imagine dr sndr Ain & huby tu Am…..hahaa…mcm2 ler…ni semua sbb A&H……tersengeh sorg2 kat depan pc ni…..heee

Reply

Fanatik AH November 22, 2012 at 4:02 PM

setuju 1000% dengan egon dan ain… berilah hadiah yang best-best kan..dahlah Am tu berduit, pakai BMW..anak org kaya… sekadar jam tangan, beg tangan dll hadiah kegemaran wanita tu apalah salahnya.. tapi kan ada gambar ain mengadap AM depan keta, pakai baju merah tudung hitam dan Am sedang pegang bunga tu … episod bila.. saya tengok kat ‘admya facebook’.

Reply

eyza November 22, 2012 at 8:52 PM

bab kenduri nanti pasti lagi best..masa baca novelnya dulu, part kat kenduri ni la saya paling suka…sama2 kita nantikan ya..

Reply

azie nak johan November 23, 2012 at 1:22 PM

hhehheeh..tp lam novel ade am bg cincin kot lau x silap..cincin tu mmg mahal giler2 la.. ms kenduri tu am sarung cincin kat ain..tp cincin tu cincin mama.. sbb ms tu kecemasan kot gune cincin mama..ain xtaw tu cincin mama.. ms diorg bulan madu am bgtaw sbnanya tu cincin mama.. terkejut ain.. malu lak die pakai cincin mama selama ni.. pastu am pujuk ain die pown bg cincin yg mmg die beli tuk ain.. cincin yg am beli lg mahal dr cincin mama .. tu kalau x silap dlm novel la.. adoiii… bole demam dulu nk tggu saat ni..

Reply

Nisa November 22, 2012 at 2:39 PM

Tensennyer tgk mamat rebonding nih…semput rs!!! Apehal ler yg x bape nk bijk sgt ntah… nk minang Ain tuk pe ag ntah..kot ler klo pompuan leh kawen dua xpeler..mengong!! Dee 2 plak aduyaiii..buat jualan mega sale thp melampau..mn ler si Am 2 x makin nyampah kt die..die pun mengong gak..

Sian kt Azie ade bopren gitu..cerai kan jeler Johan 2 Azie oiii… Sah2 laki yg jenis x setia.. Ain n Am dh makin best nmpk…. ;)

Emo giler ble tgk citer nih…x bley blah!! Lakonn AA & NN mantop…seswai sgt!!

Reply

kak fat November 22, 2012 at 2:42 PM

ni..cut n paste dari adam dan hawa facebook, episod dlm novel.
Kami singgah sebentar di sebuah restoran di shah alam untuk bersarapan.
Am mungking ke London, insyaAllah
Aku memandangnya dari ekor mataku, cuba menyembunyikan rasa terkejut dengan berita ini
Bila?
Nak ikut?
Bila?
Anytime. Bila kena panggil, i have to go.
Berapa lama? Tanyaku. Entah kenapa nasi lemak yang berlaukkan sambal kerang yang enak jadi kesat ditekakku.
Maybe two, three weeks. Kenapa sayang? Nak ikut am?
Aku menyembunyikan rasa banngga bila dipanggil sayang. Aku cepat cepat menggeleng. Tak nak.
Kalau dalam dunia ni ain ada peluang nak pergi, tempat mana ain nak pergi? Tanya dia tiba tiba, jauh dari topic yang kami bualkan ketika ini.
Buat umrah lagi. Kalau ada rezeki, nak naik haji. Jawabku dengan nada acuh tak acuh.
Pergi dengan am kali ni?
Am nak bawak ain? Sengaja aku mengutarakan soalan bodoh ini.
Am nak bawa siapa lagi kalau bukan isteri am ni.
Hmm, sebelum kita ke sana, kita ziarah mana mana dahulu.
Ke mana?
Turki, maybe cairo. Maybe paris, tell me where you want to go? Am merenungku.
Aku membalas renungannya. Tiba tiba sahaja rasa aneh bila dia merancang sesuatu untuk kami.
Kita berdua, tekannya lagi.
Sambal kerang di dalam pinggan hampir habis aku makan. Lantas aku bangun dengan niat untuk menambah sedikit lauk itu lagi. Minuman yang kami pesan masih belum sampai lagi. Tanpa berkata sepatah pun pada am, aku bangun begitu sahaja.
Aku tahu mata am mengekori langkahku. Dia termangu melihat aku meninggalkan meja kami secara tiba tiba tetapi bila melihat tempat yang aku tuju, dia kembali menjamah nasi lemaknya.
Kak nak minta tambah lagi sambal kerang ujarku sambil menunjukkan sambal kerang yang terhidang di dalam mangkuk yang agak esar
Wanita yang berusia dalam lingkungan 40-an itu segera menyenduk sediki lagi lauk yang dimaksudkan itu.
Air yang kami pesan dah siap ke? Tanyaku
Dah pesan?
Tadi lagi dah pesan.
Iya ke? Tanyanya agak terpinga-pinga. Lantas dia menjerit pada seseorang di dapur bertanyakan pesananku.
Aku pantas beredar. Namun apa yang aku lihat, tempatku sudah diduduki oleh seorang wanita.
Bernarkah apa yang aku lihat? Mungkinkah itu kawan am? Tetapi tingkah wanita itu amat meragukan. Dia beria ia mengatakan sesuatu kepada am.
Dan tiba tiba wanita itu menggapai tangan am lalu digenggamnya seperti tidak mahu dilepaskannya lagi. Am membatu, mendengar dengan penuh khusyuk. Sekalipun aku tidak melihat am cuba melepaskan tangannya dari pegangan wanita tersebut.
Siapa pula perempuan yang datang di antara aku dengan am? Tidakkah dia tahu bahawa am sedang bersama isterinya? Aku menyembunyikan diri di sebalik tian di situ. Lebih menakutkan, apakah am sememangnya belum berubah dengan sikapnya yang suka didampingi oleh mana mana perempuan seperti dahulu?
Jiwaku mula meruntum runtum. Baru sebentar tadi dia berkata bahawa dia menyayangiku. Tapi kenapa dalam sekelip mata dia membiarkan wanita lain menyentuhnya pula? Apa yang perlu aku buat?
Penuh nekad, aku kembali ke meja. Tetapi aku terkejut kerana wanita itu sudah tiada. Kemana dia pergi?
Lambatnya? Pergi mana tadi?
Tanpa memandangnya, aku membalas. Tambah sambal kerang.
Tanya tak air yang kita pesan tadi? Tanya am lagi. Nasi lemak dipinggannya hanya tinggal sedikit.
Aku mengangguk. Ini bukan soalan soalan yang aku tunggu dari mulut am. Aku mahu dia menjelaskan padaku siapa wanita yang duduk di kerusiku ini tadi. Tetapi sepanjang kami makan, sekaipun am tidak mengungkit hal tersebut. Seolah olah wanita itu tidak wujud.
Siapa? Itulah yang menjadi persoalan aku berhari-hari…
.
Episode baru sudah..

Reply

Aku peminat drama ini.. yg lain aku x suka November 22, 2012 at 3:36 PM

kat sini pn ada yg rajin copi n paste novel AnH.. Ingat dalam facebook jer.. Mcm mana pn.. Rajin korang… Tahniah…

Reply

SHIDA November 22, 2012 at 6:30 PM

kak fat , sy try cari yg novel ni xjumpa pon ..nk cari camne..ble paste kan x..nak baca versi novel smatara tgu cik ezany upload dramanya…

Reply

Ydazm November 22, 2012 at 7:06 PM

Salam, kalau cari kat kedai buku memang dah sold out, saya order je kat laman web alaf 21, 2 hari dah sampai, setiap kali nak tengok episod baru, mesti baca bab tu kat novel dulu…..baru dapat feel lebih sikit……

Reply

priteeswit November 22, 2012 at 10:14 PM

Kak fat ni rajin betol type kan semua ni..i’m so amazed! Suke3… Anyway, i suke nah baca comment2 kt blog ezany ni.

Reply

MAK AM November 23, 2012 at 1:41 AM

KAK FAT, nak tanya…ni tulis sendiri ke or copy paste ? ada novel yang boleh baca online ke ? huhuhu , bg la link lau ade

Reply

kat faat November 23, 2012 at 2:32 AM

Shida : memang x der .. yg ini pun kak fat cilok dari facebook adam dan hawa.. ada blogger yg minta izin dari Alaf 21 utk buat e-book novel nie, tapi Alaf 21 x benarkan n minta blogger x teruskan, kalau x mereka saman.. intelect propertis right issue.
priteeswit : x taip pun, just copy n paste

Reply

adiksha November 22, 2012 at 2:51 PM

Haishhhhh…xsabo nk tgu episod 51….
Ade harapan x en.ezany kite ni uplod mcm mlm tdi?hehehe…

Reply

marya November 22, 2012 at 2:58 PM

Komen2 anda semua menghiburkan..apa laa jd dgn mamat rebonding tu..merisik ikut adat konon..tapi kalau ikut agama tak fikir pulak..Thanks Ezany sebab setia upload utk kami semua peminat AH.

Reply

azlina November 22, 2012 at 3:01 PM

mamat rebonding ni memang dah gila kot…. ada ke patut nak g minang isteri orang sabo je la……..

Reply

alind November 22, 2012 at 3:12 PM

Mula2 terjebak tgk drama, lepas tu terjebak baca komen. Now terjebak nk komen pulak! Huhu! Anyway, mmg enjoy la baca komen kt sini. Macam2 ada!
Tp cerita ni mmg berhantu la… Hilang oxygen bila sampai babak romantik. Kpd isteri2 , en suami tu la ‘adam’ kita. Utk yg belum bersuami, doa lah dpt suami yg sgt setia & romantik mcm adam. Utk suami2, apa kata berusaha jd romatik mcm adam…boleh? :)

Reply

adamain November 23, 2012 at 6:44 PM

saya sokong pendapat alind… lepas tgk A&H perasaan kasih pada suami makin tebal… dan hbgn suami isteri pun makin mesra.

Reply

Adam Nakal November 22, 2012 at 3:29 PM

Hi uols terbaik la yur statement alind.pe pe pon A&H memang best.Akhirnya scene mintak peluk tu tertunai gak…hi..hi. lepas ni scene kat rumah mama la pulak.emmm…romantik gak tu.

Reply

Amy November 22, 2012 at 3:31 PM

Geram beryl dgn sikap Johan yang x reti bahasa..ain kan mason isteri am..mana mungkin boleh dipinang..sengal x agak2…dee pun sama 2×5 cam Johan..
Apa2 pun am Dan ain sudah makin baik Dan romantic lagi..

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 3:34 PM

Suka ler tu Amy…sy pun sm ar…citer ni makin menarik & bt org x sabar nak tengok….:)

Reply

Iera November 22, 2012 at 3:59 PM

Wow!Romantiknya ain dgn Am…Suka tgk…Tp, klau x silap dlm novel yg part pluk ni dah bab 59 kot…But anyway, mmng fenomena A&H ni ada kat mna2….Yelah, citer dia best.

Reply

rusnita November 22, 2012 at 4:19 PM

Iera, x yah compare episod dalam drama dgn episod dlm novel. mmg x sama, sebab drama 80 episod novel 76 episod + prolog and epilog. lagipun dalam novel xde cerita situasi org lain, semua situasi ain jer. sebab tu apa yang am buat sepanjang ain kat australia, penerimaan keluarga ain terhadap am, hubungan dee dgn am selama ain xde kat msia and so on xde dalam novel. tapi dalam drama, kita nampak sendiri kesungguhan dan kesabaran am menagih cinta dan kasih sayang ain. sebab tu kita marah sangat ain benci am. mslhnya kita tgk semua tu, tp ain x tahu.
btw, enjoy these drama. x penah tgk lakonan AA and NN before this, tapi sebab drama ni mencari citer2 lakonan dia org. hebatkan penangan A&H ni.

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 4:22 PM

A&H mmg tbaik….sblum ni tak pernah kenal siapa pelakon yg punya nm NN ni…tp bl tgk citer ni terus sk dia…lg satu suara dia tuuuu…sk laaaa…ishhhh…mcm2 ler….heee

Reply

Aara_heart November 22, 2012 at 10:37 PM

Ain Hawani…kalaw nak tengok lakonan NN lagi…tengok filem JIWA Taiko…besttttttttt……real giler masa dia nak bersalin…..dibantu oleh Fiz Fairuz n Diana D….bersalin kat tepi pantai pulak tu…huhhhh…best cite tu…

Reply

marya November 22, 2012 at 4:21 PM

mlm ni tak dpt tgok lg pkul 10…hubby g kursus.so balik rumah emak wth my baby..nampaknya tunggu ezany yg baik hati lgi ni upload..korang cerita nanti yerr..hmm..demam AH aku

Reply

aezar November 22, 2012 at 4:39 PM

Malam ni aku akan tengok episode dari senin sampai rabu… tdokan anak2 dulu..tdolah..tdolah bagi chan kat mama ni.. ok? walau tak dpt tengok tiap mlm, aku tetap melayan blog ezany dgn setianya. So malam ni sambil tunggu episode 52 diuploadkan aku akan jeng..jeng…jeng..

Reply

Iman November 22, 2012 at 4:45 PM

X sukalh watak johan poyo jer …menyampah dgn mat rebonding ni

Reply

Hawa syg adam.. November 22, 2012 at 4:53 PM

Citer AnH mmg best, lakonan AA dn NN mmg superb..but sometimes intonasi am terlalu mendatar, sukar nk tangkap butir bicaranya. Part yg paling best ep 10, meleleh air mata melihat penderitaan ain masa tu..huhu. Dn scene paling menarik..semasa di tanah suci, meroyan jgk melayan telatah ain dn ketabahan am memujuk ain. Tp yg paling malu.. nk tgk part romantik am n ain..adehh..*pejam mata geli gelamam jugak mcm ain* adehh..deh..sbb tiba2 nmpak itu adlh AA dn NN..kwang3

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 4:57 PM

Heee…msg2 dh ada gambaran tersendr….best kan & am betul2 romantik time ni & paling best bila Am kata…”Am tak akan tambah kan kebencian Ain”…pergghhh caya lh…msti Ain dh rs keikhlasan Am terhadap dr dia….heee

Reply

ROMANTIS November 22, 2012 at 5:22 PM

romantis pun sayang adam

Reply

Hawa syg adam November 22, 2012 at 5:32 PM

Hopefully ANH terjemahan drama ni tak de la part2 yg over..sbb bila AA yg berlakon mmg boleh berdiri bulu roma la..haha

Reply

ROMANTIS November 22, 2012 at 5:16 PM

memang betul2 cheap si dee tul. betul skali apa yg am ckap. Tak tahu malu langsung, cam takder harga diri. Dah tak laku sgt kot………..eeeeeee meluat hamba

Reply

pencinta taik idung am November 22, 2012 at 5:19 PM

Ya betullah Romantis, saya rasa cam murah sgt si dee ni. Dia ingat cantik sgt ker muka dia yg terhegeh2 kan am siap cakap apa am pandang pada si Ain. Dia tak sedar muka dia cam mayat tengkorak hidup. pucat lesi kurus kering jer…nak muntah dgr kata2 dia tu. Perasan cam cantik, pdahal langsung tak cantik. Anggun dan ayu lagi si Ain tu…………..

Reply

ROMANTIS November 22, 2012 at 5:25 PM

Kita pun seribu kali tak suka kat D tu…….desprate sgt kelihatannya. Mata duittan nakkan duit dan harta am tu..

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 1:14 AM

wahhhh…bukan main marah lagi pencinta taik idung am dekat si dee tu….hehehehehe

Reply

pencinta taik idung am November 23, 2012 at 2:08 PM

yelah cik kaki bantah, cam dah tak ada lelaki len lagi…..geram betul. Saya yg pompan ni rasa malu eeh dgn pragai dia tu., rasa cam nak hangguk2 jer pala dia kat dinding. Buat malu kum wanita jer. Taulah si Am hensem gila nak pengsan, kot yer syok ubah lah prangai…geram geram geram.. saya cik kaki bantah oi.

Reply

diana sakek November 22, 2012 at 5:37 PM

ye ye mlm ni am peluk ain.. Hehehehe..

Reply

shida November 22, 2012 at 6:13 PM

haaa..feeling sorang2 kat opis ni..adoi smalam miss br dpt lyn mlm td nye episod…suke gler…kalu bab adam bgurau sende ngan isteri dia..waaaa…spt atiku berbunga2 cintan…johan tu nape.aku tombok kang…sian azi..si dee lagi gedik tul..

Reply

Nora November 22, 2012 at 6:13 PM

Best tul criter ni..thnks Ezany for upload. Kita di Spore tak de Astro..i really follow up tis Stories….

Reply

cikguida November 22, 2012 at 6:16 PM

Mmmmmmm….cinta telah bersatu..

Reply

kaki_bantah November 22, 2012 at 6:28 PM

apa2 pun watak dee yg dibawak oleh anzalna nasir sngt berkesan…..ternyata anzalna juga berbakat besar….bagus azalna …..

Reply

Kaki sokong November 22, 2012 at 7:42 PM

betul kaki bantah..tp rasanya siapa pun yg bawa watak gedik ni mesti akan dibenci bukan sbb dia berjaya bawa watak tu semata-mata tp realitinya mana ada org yg suka gedik2 ni..meskipun yg tak suka pun gedik juga sebenarnya..hihi.. bawa watak mcm Anzalna tu mmg paling mudah…buat2 muka, .mengada-ngada sikit..suara kena seksi2 ..dah ok lah..director ckp action bagus…

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 1:13 AM

mmmmmmm…..tapi rase ni kali kedua dia dapat watak gedik….dalam drama ramadhan terakhir watak gedik gak…mungkin btol ckp kaki sokong tu…

Reply

pencinta taik idung am November 23, 2012 at 2:15 PM

betul3x sgt pd kaki sokong ni, bawak watak gedik paling mudah…dan paling mudah gak org benci. Kdg2 watak lam citer ngan kat luar bih kuwang sama jer…bektu leh idupkan watak gedis menggetis tu.. tp, lau watak cam ain tu……mmg susah beb. TABIK SPRING kat dia masa dia naik hantu kena tangkap khalwat tu……perhhhhhhhh berhantu. Nak kata ain hawani ni taklah secantik mana pun, tp dsbbkan perangainya yg cantik tu mmbuatkan dia kelihatan cantik dan mahal sekali.
Memang dia ego sket, tp saya sukalah watak dia tu…dan terus suka plak kat si ain hawani niy…..hehehehe

Reply

nak am November 22, 2012 at 6:34 PM

x sabar nk tunggu ep mlm ni,,,,ain suh am peluk dia..aduss romantiknya…pandai la ain mcm takut2 gitu first time ngan am tu..
johan tu menjd tandatanya, tp kena tunggu aje la, dah penat nk spekulasi, sendiri stress

Reply

bintanng hati November 22, 2012 at 6:40 PM

geramnyee tgok mamat rebond niii..mybe dy still x caya kata am msh suami ain sbb tu dy suh mkck ostolia msuk minag spy dpt rbut ain cpat n mgkn mamat rebond tu pk ain bpakat ngn am..npaknya mak ain kena la buka mlut x le dalih2 lg..or mamat rebond ni sngaja nk mcabar am?!tgal jela azie laki cmnii..

Reply

Anggerik November 22, 2012 at 7:18 PM

Bila scene Ain minta Am peluk …. dup…dup jntung rasa nak kebah demam…..ttp bila mat rebonding angau tu nak minang Ain….rasanya sendiri nak pegi sunat si mat tu sekali lagi…..ttp dari air muka si Aim tu nampak mcm memang pompuan yang betul2 keras hati…contohnya w.pun dalm situasi yan g amat sedih air matanya macam susah nak kuar je…..sedih hanya nampak pada wajah ttp takde air mata kot….sebab nampak keras hatilah sesekali berlembut fuhh….ramantik Yarabbi…..padan sgt dengan si Am tu….paling kesian sekarang ni kat si Zie, mcm sebagai alat dipermainkan oleh Johan yang tak muhasabah diri tu…..

Reply

kakibuku November 22, 2012 at 7:20 PM

Egon…kalu x silap, baju pink yang Ain pakai kat kenduri tu, Am yg bg..kain dia sama dgn kain yg Ain tgk masa kat kedai dalam episod 34. Dalam buku, Am bagi kain je, tapi rasenye dalam drama, dia bg yg dh siap jahit. Pastu dalam trailer 11 min AH, ade Am bg bunga kat Ain (diselangselikan dgn scene baju belang dalam bilik ain)…so rasenye dalam mase terdekat ni juga..dalam scene tu am dan Ain sedondon pakai merah hitam. Sweet!!

Kak Rusnita…betul ke ada scene Am pegi kg Ain sebelum kenduri? X ade pun dalam novel rase saye…spekulasi scene tambahan ek?

Ade sape2 perasan x yg semalam Ain beritau Am dia dinner ngan Azie n beritau Azie dia kuar ngan Am tapi instead, dia pergi jumpa Johan?? Hmm.. kurang senang sikit bab ni…sbb sebelum ni dia jumpa Johan berteman, ni berduaan pulak…kalu terserempak dek Dee, x ke naya?!! nasib baik kejap je n nasib baik dia x melayan si Johan tu meroyan!

Sgt suke tgk Am & Ain berbaik dan Am sebagai suami yg romantik! Cair! Benci tahap gaban tengok Johan! Lagi benci Johan dari Dee…Thanks Ezany!

Reply

Tembikai susu November 22, 2012 at 7:37 PM

Dee tu mana Am pergi dia pun ada..kecil sgt ker KL tu smpi boleh terjumpa setiap masa..peliknya dia tak pula dtg ofis Am..mgkn takut Am hambat dgn penyapu..hehehe..watak Dee mcm ahli sihir ja..

Mamat rebonding tu pula dah mula tak waras..dia dah suka azie..dan tak layan Ain tp bila Ain rapat dgn Am dia bertukar fikiran pula..tp kalau johan mmg berniat tak baik dia akan dpt balasan tak baik juga tp..rasanya Johan akan bersama dgn Azie juga akhirnya..wataknya demikian rupa saja nak bg penonton cari oksijen itu jer..

Reply

kakibuku November 22, 2012 at 7:48 PM

Azie & Johan mmg pun together last sekali…ade gambar wedding dia with Ain agak sarat mengandung. Cokelat tua. Azie pakai tudung…

Kalu ikut novel, sbnrnya kat ofis pun mmg Dee cari Am…cuma xde dalam drama..saya setuju dgn awak, mamat rebonding tu dah x waras! Kesian lak kat azie nk end up ngan lelaki xde pendirian dan x setia camtu…

Reply

mamahazeeq November 22, 2012 at 8:01 PM

Sesiapa yang mencari novel adam hawa, semalam saya pergi alamanda putrajaya..buku novel A&H ada byk di MPH..Jadikan koleksi peribadi anda..tunggu DVd pulak..boleh tgk berterusan, x de la gila macam nie malam2 mengadap ipad esp web ezany nie…hahaha demam asmara adam dan hawa dah melanda..best!best!

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 1:18 AM

rase mcm nk g beli je novel tu….tapi takut orng kedai ckp….jiwang nye mamat beli novel adam dan hawa….mmmm

Reply

Widuri75 November 26, 2012 at 11:11 PM

Suruh la girlfren pegi beli.. Xpun kekawan pompuan.. Adik pompuan… Sesapa yg pompuan lerr.. Sbb pompuan biasa la baca novel2 ni…

Reply

rusnita November 22, 2012 at 8:09 PM

kakibuku, part am kat kg ain tu mmg xde dlm novel. tapi ada satu scene tunjuk am dgn ain dinner kat kg dgn family ain. tembikai susu, mmg azie end up dgn johan. ada scene depa nikah kat masjid pakai bj colour coklat tua. ain pun ada ms tu, tgh pregnant. she looks gorgeous…

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 8:41 PM

makin best bc komen2 k.rusnita & the geng….mcm2 andaian ada..apa pun kita tunggu je lah Ezany upload mlm ni…..rs2 boleh tgk kot walapun lewat sbb esok kelantan kan cuti…heee…nmpak gaya kena ler bersekang mata mlm ni….heee

Reply

Shasha November 22, 2012 at 8:53 PM

eee x sabar nak tunggu mlm ni…sampai nak demam2 lah dok ngadap crita ni ulangkali tido pun asyik lambat jer…tu yg jadi x sihat. Tapi bila tengok adengan Am dan Ain minta peluk tu sukerrr rasa nak kebah dah demam ni..hehehe…kiranya kesabaran Am dah hampir berjaya…Ain ko dah makin tua cuma Am je sanggup tunggu ko..ok je lah..jgn dok buat jual mahal lagi…suka lakonan AA & NN..both are superbbbb ..thumb up!

Reply

Egon November 22, 2012 at 8:56 PM

Kaki buku…. Apa yg Egon maksudkan… Hadiah2 Bagi pompuan Suka la…. Mcm parfum, rantai, Gelang, jam, handbag etc…. Lagi pun am kan modern type….. Surely pandai bodek2 pompuan kan…. Yg Egon nampak am cuma bagi cik Ted, Bunga and tasbih…. And another one is baju pink…. Mcm tak berapa gempak sgt dgn kedudukan dia tu la kan….. Ini cuma imaginasi Egon Aja…..

Mcm Alind ckp tu… Egon setuju sgt2…. Suami kita tu dah Mmg ‘Adam’ yang Allah Bagi kat kita dah…. So bersyukur dgn kurniaannya…. Kalau Suami kita tu ada sifat romantik sikit2 pun dah ok dah…. Sbb sifat Adam mukhriz tu pun Hanya ciptaan Sahaja…. In fact sifat semulajadi Aaron Aziz pun tak la seromantik dalam drama pun (diakui Oleh wife dia sendiri apa)….
Pada Egon, cukup kalau Suami Egon boleh cium dahi Setiap hari and dia tak rasa malu utk peluk bahu, pegang Tangan or cium pipi/dahi even though kat public…. Tak perlu nak ucapkan ayat2 romantis sgt la…. Ayat2 romantis ni Egon pun boleh rasa geli geleman jugak….. Rasa mcm plastic pun ada…..

Reply

Ain Hawani November 22, 2012 at 9:12 PM

Betul ler Egon…..apa yg kt ada skrg ni dh yg tbaik utk kt….dlm A&H ni watak Am hanya rekaan semata2…..wujud lg ke org mcm ni zmn skrg…jika ada mmg tbaik ler org tu sbb boleh bersabar sampai 8 thn…heee

Reply

kakibuku November 22, 2012 at 9:20 PM

owh…saya lebih suka yg Am bg simple2 je..tapi ikhlas dari hati. Jadi xdela Ain rase macam Am cuba beli kasih sayang dia. Bila suami x malu utk menunjukkan kasih sayang dan buat benda2 kecil (tapi sebenarnye besar dari nilai sentimentalnya), saya rasakan lebih berharga..Macam suami Egon kucup dahi setiap hari…sweet and romantic! Jadi kalu Am jatuh susah pun, dia boleh yakin dengan cinta Ain yg x materialistik…:)

Reply

alind November 22, 2012 at 9:00 PM

Sebenarnya kan….tengok AH kat sini lg best dr tengok kat HD sbb kalau tengok kat HD, anak2 pun join skali. Pas tu kena control expression muka sbb nnti depa tanya nape ibu senyum2. Mr husband mmg confirm la gelakkan. Nak2 bila part yg kena mintak oksigen. Tak dpt mak nak feel. Hehehe…

Reply

ita November 22, 2012 at 9:05 PM

setuju sangat…

Reply

linda November 22, 2012 at 10:37 PM

alind dan ita.. mmg pun…suami saya pun sama…siap ckp lg…ala kejap lg ain dengan am cerai lah tuh….mcm tak ada perempuan lain smp sanggup tunggu 8 tahun….tension giler kalau tengok kat rumah….huhuu….tengok kat sini boleh layan dengan kawan2 sambil baca gosip2 kat sini…hehehehe

Reply

ita November 22, 2012 at 9:02 PM

sebelum nie tak pernah layan pun… AH ..bila dah tengok jadi angau pulak..best gila jalan cerita AH… tak sabar hari hari tunggu episod seterusnya.

Reply

Adam Nakal November 22, 2012 at 9:12 PM

Wah makin panaz forum ni dengan citer mamat rebonding tak sedor diri tu.Tapi dalam novel tak le gitu meleret – leret pasal tak puas ati si Johan tu. Pengarah saja nak bagi kita kesiankan Am kot.Pe pe pon Am dan baik ngan Ain .Scene baju pink sedondon tu bila ek?I pon dah demam dengan penangan A&H ni.

Reply

ilham adam hawa November 22, 2012 at 9:13 PM

akan tetap ku tungguuu…jam 10 mlm.. lambatnye rase..

Reply

Azlina November 22, 2012 at 9:27 PM

Lambatnya masa berlalu…….

Reply

marya November 22, 2012 at 9:30 PM

Setuju dgn alind..if tengok HD kena kawal emosi.he he..kena control sket dpn hubby. nampak sengih2 sendiri alamat kena perli laa(nama my hubby pon adam..hehe..tpi bukan pilot laa.) tu yg aku tambah jiwang2

Reply

Azlina November 22, 2012 at 9:35 PM

Rusnita… Sy setujulah dgn awak nanti bila mak si rebonding tu gi pinang Ain, adam ikut Balik kampung utk memberi penjelasan. Ini mmg tak de dlm buku tp nak matikan watak johan supaya tak terus mengacau adalah dgn maknya sendiri tau yg Ain dah kahwin supaya bila dia Balik KL boleh dia bambu si johan krn selama ini mengurat bini org….pandai2 je cakap talak dah jatuhlah tp hakikatnya lain. Hari ni line clear…anak2 tido umah mak dan suami kuar jumpa kawan…boleh layan mustika HD. Nanti sy update kengkawan ya….nak tunggu part setelah am peluk Ain…dia kata perut Ain skrg kosong nanti ada isi…dgn baby mrk…..kalau adalah….berangan btlkan kita ni semua….tp tak pe at least release jugak stress seharian bekerja bila layan blog ni….hehehehe

Reply

Liya November 22, 2012 at 9:38 PM

Lepas ni epi kenduri.. Lagi leleh tgk…

Reply

alind November 22, 2012 at 9:43 PM

Marya, jiwang dgn ‘adam sendiri’ tak pe…. My ‘adam’ lak suka buat muka cute & lawak cam adam AH ni. Kira ok la kan….
Anyway, will not wait tonite sbb time AH saya adalah waktu pagi after my adam pegi keje. Yg nak tengok mlm ni…..selamat menonton. Jgn emo & feel lebih2. Nanti tak boleh tido!!…..hehehe!

Reply

meah November 22, 2012 at 10:00 PM

seronok baca komen kekawan baru dlm ni, saya ni juga peminat novel tapi ini pertama kali saya jumpa drama adaptasi yang hampir 90% diambil dari buku cerita tersebut. Dan yang menyebabkn saya gila2 menonton kerana berjaya nya pelakon yg membawa watak2 adam n hawa itu sendiri, x sabor nak tgk episod 52 malam ni…harap cepat seperti semalam

Reply

Mama Maria November 22, 2012 at 10:06 PM

Ok2, dah start. Utk pengetahuan kwn2, dlm A&H ni la mama pertama kali tgk Aaron Aziz dan Nadiya Nisaa berlakon. Sblm ni NN x pernah dgr nama pun. AA pun x pernah tgk pun lakonannya, dan x pernah minat pun…Fuh, penangan A&H! Addicted da ni

Reply

peah November 22, 2012 at 10:07 PM

salam kwn2……terhibur la dgn u all punya criter……..tahniah semua……

Reply

Virgo November 22, 2012 at 10:07 PM

ss memang lah epi sampai 80…..tapi kita org kat sini saja2 suka nak beri komen,lahirkan apa yg ada dlm hati & perasaan.Nk luah dekat rumah tk de sape yg sudi nk dngr/layan. (merujuk pada komen ss pada epi. 51) Yes Alind i pun tengok AH pada waktu pagi selesai kerja2 rumah…boleh view comments semua.Waktu mcm ni i tengok rahsia hati…

Reply

rusnita November 22, 2012 at 10:13 PM

azua, dah sihat ker awak? tgk x episod 52 ni?

Reply

Am dan Ain November 22, 2012 at 10:31 PM

Azlina, tolong update crita A&H malam ni ! sambil tunggu ezany upload boleh lah crita kat kami ni yg xde mustika.. terima kasih ye !

Reply

linda November 22, 2012 at 10:33 PM

ya allah….menyampah nya tengok sinopsis utk next week….rasa nak pancung si rebonding nih…dia masih nak meneruskan niat dia nak bertunang dengan ain…rusnita….tlg lah reda kan kemarahan i nih….rasa baca buku adam dan hawa pun aku tak emosi macam nih… aaaarrrgggg!!!!

Reply

no lies animore November 22, 2012 at 10:33 PM

Dee memang giler. Tapi Johan lagi giler!!!!

Reply

rusnita November 22, 2012 at 10:37 PM

linda, ni update drpd my friends yang dh masuk tido pun sebab dia dah tgk kat hd. i bg story for next episod eh, yang mlm ni punya panjang sangat dia tulis. next episod, family johan ke kg ain, sblm tu ain dah balik kg. mama am call ain, bagitau dia dh dpt date utk kenduri tu. ain macam suka. yang malam ni punya tggu sapa2 yang rajin update kat sini. my friend tu tulis sms jer kat i, hehe…

Reply

linda November 22, 2012 at 10:41 PM

rusnita, i baru lps tengok episod mlm nih…tu yg menyampah giler dengan mamat rebonding tuh…dah lah dia beria bg tau yg si am tu ada hidden agenda…rasa nak lempang jer….ya allah emosi nya aku… ish tak boleh nak komen lah…emosi giler….l

Reply

Ardelia November 22, 2012 at 10:38 PM

Cer cite sikit today’s episod… Hmm tak sabar betul nak tgk, Ezany kalau bole upload mcm smlm ehk…. Tq Ezanyyyyyy

Reply

rusnita November 22, 2012 at 10:40 PM

alamak linda, i silap faham la. u dh tgk kat hd yer. sabar2, apapun nnt johan akan kawin dgn azie jugak and ain lived happily with am.

Reply

linda November 22, 2012 at 10:44 PM

sbb tu lah rusnita i kalau baca buku suka tengok ending…happy ending or sad ending…hahaha tp kat tv nih…huhuhu…sgt emosi….bila lah boleh tengok episod yg am dan ain kat kenduri rumah am…huhuhu….

Reply

Mama Maria November 22, 2012 at 10:48 PM

Ok, Am dah peluk Ain.. Oksigen2..
Mamat rebonding ni pulak kata keluarga Ain terima Am pasal isu nafkah dan duit. sampai Azie pun bengang. Siap marah Azie sbb suka2 bg Am masuk rumah td. siap nak patah balik (dlm kereta). nasib baik x jadi.
Lepas tu singgah kat kedai cincin suruh Azie test kat jari dia. Azie pun dah perasan cincin tu untuk dia. Bila kat kedai makan, Johan tinggalkan Azie sekejap utk beli cincin yg Azie try td. Rupa2nya niat mamat ni mmg x baik. Cincin tu utk pinang Ain! psycho betul mamat ni.
Lepas adegan dlm bilik, Am dan Ain gi makan. masa Ain gi ladies, Dee dtg. Tp tak la pegang2 tgn macam dlm novel. Am makan pakai garfu. Jiwa Ain dah terseksa pulak mengenangkan Am nak ckp pasal kehadiran Dee tu. Ain ada berjumpa Johan ckp hubungan dia org dah over. Johan macam susah nak terima reality.
Makcik Ostolia pergi jugak ke rumah Ain.. Makcik kata Johan x jadi dgn Azie, masih nak kat Ain! Gila punya kerja!

Reply

Yonne November 22, 2012 at 10:51 PM

Apa yg terjadi eps mlm ni.ada sape2 boleh

Reply

Mymoon November 22, 2012 at 10:51 PM

Interfrem skit,geng2 AH,ni,agak2 nya kul brape ye dpt tgok criter hasil airtangan ezany ni,hehe,tak sabau rasanya,maklumlah astro kat umah xder mustika

Reply

Azlina November 22, 2012 at 10:53 PM

Stress juga….Mlm ni byk scene johanlah bosan btl. Dia cuba cincin tu di tangan azie…tp azie ajak johan makan mcm malulah pulak. Lepas tu masa order makan dia suruh azie order dan dia nak ambil brg dlm keta. Sebenarnya dia gi beli cincin tu… Azie dpt rasa jo beli cincin tu ..ingat utk dia tp sebenarnya utk pinang Ain. Siap nak ikut maknya pinang Ain supaya senang kalau nak ttp tarikh. Maknya marahkan jugak katanya kesian azie..jo mainkan perasaan perempuan. Bodoh dan poyokan. Mak johan cal mak Ain dan cakap mengenai kedtgn mrk. Mak Ain rasa Ain blm bg tahu johan Jd diapun cal Ain. Tpi Ain tertinggal phone lg..yalah lepas kena peluk dan ayat dgn am sampai terlupa bw telefon. Dialog mcm dlm novel… Anak am akan ada dlm perut Ain hasil cinta kita berdua…dan Ain akan jaga anak itu dgn kasih sayang…aduh romantisnya. Tp part peluk tu am kaku sikit laah ialah faham dlm realiti kan bini org agak kekok jugak…tak mcm adengan dia maya dlm ombak rindu lebih romantis lg. Bila Balik mak Ain cal lg dan tanya dah bg tau johan ke belum. Ain kata dah dan am pun ada sekali…lepas tu maknya tanya knp mak johan ttp nak dtg pinang Ain..Ain kebingungan. Esoknya pulak azie cakap ttp johan sarung cincin dan mungkin nak beli utk dia, Ain semakin bimbang taku cincin tu utk dia…dia gara tanya mak jo tahu tak dan restu ke hubungan azie dgn johan dan azie kata restu..semakin ain runsing. Akhirnya dia buat keputusan jumpa johan. Bila dah sampai dia serba salah krn rasa dia patu bwk am bersama tp dia teruskan juga jumpa johan. Ain mula bicara ttg azie yg citer pasal cincin. Jo tanya knp Ain cemburu ke… Ain kata taklah. Dia kata dia happy kalau johan bahagiakan azie. Johan patut bg tau parents dia. Dia nak johan terima hubungan dia dgn am mcm dia terima johan dgn azie. Mrk pun tak pernah meluahkan rasa cinta masing2. Tp johan entahlah…bengang aku dgn mat rebonding yg gila talak ni…sambung next week….hhuhuhu. Oh ya masa makan dgn Ain Dee kan jumpa am. Am cakap dia cheap. Dia tak de harga tp Ain amat berharga. Dia bengang dan berjanji akan pastikan am takkan bahagia dgn Ain.

Reply

admire adam November 22, 2012 at 11:00 PM

arrgggg..tak sbr nyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee…. belek2 novel skrg..huihi

Reply

adiksha November 22, 2012 at 11:05 PM

Tq azlina sbb update citer! :o )

Reply

rusnita November 22, 2012 at 11:06 PM

okeh dah tahu citer mlm ni, aper sorotan utk next episod? am x ikut ain balik kg ker?

Reply

azua November 22, 2012 at 11:08 PM

Salam kwan2 semua..

sory lambat sikit nih..

Azlina : dah explain most..mmng cam gitu le ceritanya

Part mlm ni x seperti yg diharapkan ~ anyway sesuai le utk tontonan umum di telivison hehehe..

#ntah nape babak yg seromantik itu digambarkan jd keras kejong camtu ntah..uuuu..nnti pas tngok u alls komen2 lak yekk

Reply

Leman bom manong November 22, 2012 at 11:08 PM

Woi! geng fanatik A&H koje aku manjat nyor kat kg, sari dpt 20 biji, aku jual dapat duit. Kome yg tengok benda kaca A&H bkn ada faedah pn, taik Aaron dan Nadia Nisa pun busuk mcm taik kome juga……..lbh baik berzikir 50000 utk 24 jam dari buang masa dok memuja bini dan laki orang. Benci….Benci….Ah sudah..

Reply

ANH best November 23, 2012 at 6:44 AM

Thanks leman kerana mengingatkan..really appreciate, tp jgnlh emo menegur di sini. Apapun kita masih berpijak di bumi nyata. Cerita ini hanya rekaan k. Bg peminat2 yg terlalu teruja n diawang2an dgn scene romantik dan peluk memeluk tu bwk2lh mengucap..istighfar. Jgn sampai in love plak ngn pelakonnya..hihi… ~smbil peluk my real cik ted~

Reply

fanatik A&H November 22, 2012 at 11:09 PM

hehehe…ari tu baru baca novel A&H…nak tahu kesudahan citer tu punya pasal bole abiskan dlm masa 1 ari jer… yg bestnya bila baca muka AA dlm bayangan… tahniah buat penulis novel ni krn menghasilkan novel yg menyentuh hati & perasaan…

Reply

rusnita November 22, 2012 at 11:12 PM

rsnya the whole of next week episodes xde dlm novel. semua jiwa kacau la sepanjang 3 hari ni nk tggu isnin depan. huhu…

Reply

kumbang November 23, 2012 at 3:38 PM

betol3….jiwa kacau next 3 ari nih… tak sabar nak tunggu isnin . ..

Reply

Cinta77 November 22, 2012 at 11:14 PM

Video A&H 52 belum upload ke?

Reply

Mia November 22, 2012 at 11:17 PM

Seronok baca komen kat sini, mewarnai kehebatan cerita AH. Berkali2 bca novel n tertunggu2 episod2 terkini. Thumbs up kpd pelakon2 yg menjiwai watak masing2. Terima kasih Ezany.

Reply

Mommyrara November 22, 2012 at 11:20 PM

Tapi yang tak best tu masa Ain minta Am peluk tu, Ain keras je tak peluk sama….cam tak de respond. Pas tu yang kelakar sangat si mat rebonding tu beli cincin kt kedai koling. Cakap om putih bagai sakan, beli cincin kt kedai koling…… Hahaha……

Reply

azua November 22, 2012 at 11:21 PM

loorrrr apa kena pulak ngan : Leman Bom Manong nih…dah salah blog kut..

Reply

Anak Hawa November 22, 2012 at 11:21 PM

Nak tengokkkkk …. Belom upload ker? Kesian saya huk huk huk

Reply

iza mucyukk November 22, 2012 at 11:22 PM

bila Ezany nak upload episod baru?
xsabar nk tgok ni :P

Reply

abmy November 22, 2012 at 11:22 PM

AnH memang boleh layann… suka tgk couple yang baru nak loving2, kite pun jadi asyik masyuk dibuatnya
i’m waiting for ep 52 tak saba nyeee……

Reply

cheted November 22, 2012 at 11:23 PM

geng…tumpg tyer…y bg glaran makcik ostolia..xphm ler…explain ckt..plzzz

Reply

A November 22, 2012 at 11:37 PM

Sbb makcik tu semedang sebut Ostolia…Ostolia….bukan Australia
Hehe

Reply

mak adam November 22, 2012 at 11:38 PM

hish.. sebab mak johan pelat la.. org sebut australia dia sebut ostolia..

Reply

wonderton November 22, 2012 at 11:25 PM

semue org da emosi…

Reply

cheted November 22, 2012 at 11:25 PM

aper ker hal dgn lemon b manong tu…mlalak x knl tempat…suweyyy ker aper…serabai..potg mud btl ler…ezannyyy upload cpt ckt…

Reply

mak jemah x berape nak jemah November 22, 2012 at 11:28 PM

Dulu mak jemah gile tgk AA dlm Nora Elena. Sekarang Adam & Hawa pulak! Haihhh AA sgt pandai menjiwai watak

Reply

AmAin November 22, 2012 at 11:28 PM

Alololo, eh.. Nadiya Nisaa’ dah kahwinkan (in real life)? Kalau ye, jealous laa isteri Aaron/suami Nadiya x) hehe jk. Ezany, bila nak upload ni? Mak saya dah tunggu2 ni hehehe. Maklum la takda Astro Mustika HD :( cedddiihh XD

Reply

A November 22, 2012 at 11:36 PM

Sbb makcik tu semedang sebut Ostolia…bukan Australia
Hehe

Reply

Apak Leman bom manong November 22, 2012 at 11:37 PM

Woooit Leman jangan dok jampok org2 tua tengah berbincang pi masok tidor cepat….

Reply

Ain Zai November 22, 2012 at 11:42 PM

Kalau time mcm ni x uploading lg maknanya mlm ni lmbt lah kan…huhu..merana jiwa x sabar nk tgk episod mlm ni…lps tu x sabar plak nk tunggu Isnin…selama ni xnk weekend cepar berlalu tp sejak penangan A&H ni, nk cepat je hbs weekend…huhu

Reply

maya mega November 22, 2012 at 11:44 PM

leman b manong dah kenapa hah…..chill la derr..jgn emo.meh join kitaorg

Reply

Roz November 22, 2012 at 11:49 PM

Upload cepat lah… x sabr da nak tak Am dn Ain !!

Reply

Jiwa kacau gara2 AH ni November 22, 2012 at 11:52 PM

Adoii doii LEman…..yg kau sibuk kat blog pepasal….kita org tau la bila nak berzikir masanya dan nak layan AH……mu pi tidur tak ya sibuk layan blog ni yeea……

Reply

gundah gulana November 22, 2012 at 11:58 PM

jiwa dah kritikal ni….ha ha ha ha…mamat rebonding ni aku siku kang…ain..ckp bebaik ye ngan am……..

Reply

mak adam November 22, 2012 at 11:59 PM

thanx to azua n azlina utk update citer.. nak tido dah lah.. kalo cite dia menyakitkan jiwa.. baik bersabar jer… tak payah tgk… sampai la isnin depan.

Reply

lelangit November 23, 2012 at 12:01 AM

dh upload huhu..

Reply

aaronator fc November 23, 2012 at 12:03 AM

salam semua mulai hari ini di akhbar berita harian abpbh 2012 sudah bermula. kpd peminat aaron aziz anda boleh mengundi AA tercalon utk kategori pelakon filem paling popular dan pelakon tv paling popular. hrp2 th ini aaron menang lg anugerah artis paling popular. we luv aaron aziz n diyana halik. from aaronator fc

Reply

aprina November 23, 2012 at 12:03 AM

lambat lg ke….?bila johan nak sedar ni?mengarut perangainya….tp,betul le dia pelik dgn ain kenapa berbalik dgn adam….

Reply

maya mega November 23, 2012 at 12:04 AM

yeahhh…masanye telah tiba…

Reply

adam emriez November 23, 2012 at 12:05 AM

Malam nie angau tahap giler.buku dah khatam 4 kali

Reply

cinta kuang November 23, 2012 at 12:06 AM

saya suka bila nampak ain mintnam peluk dia
And hati pompuan saya tersentuh….sungguh

Ain mmg lyak utk am,
Am pun layak untuk ain
Ku yakin engkau untukku huuuuuu

Tepat sekali lirik lagu nihhh

Reply

peah November 23, 2012 at 12:08 AM

tq ezany. cepat.

Reply

Dilla Aziz November 23, 2012 at 12:17 AM

Assalamualaikum.. Apasal x bole bukak episod 51&52? Dia cakap kat sana either the video had been corrupted or the video used the features that your browser don’t support.. Selalu ok je..ezany ade tukar ape2 x?

Reply

Kucing Gemok November 23, 2012 at 12:25 AM

Tq Ezany Kun…. Brulah bleh tdo…hihihi….

Reply

ejah November 23, 2012 at 12:27 AM

mamat rebonding tuu x paham2 kea??~ aq ase cam nk ketuk2 jea kepla dia tuu-.-’huh

Reply

Jiwa kacau gara2 AH ni November 23, 2012 at 12:27 AM

Tqsm ezany,u’re the best layan kita semua!
Johan susah kalau orang tak paham bahasa ni.terbaik NN

Reply

Bengang November 23, 2012 at 12:28 AM

Ee Mamat rebonding nie dah gila ke??? mak ain pun satu hal. Napa tak cakap aje ain tu bini orang .Kesian Si Azie..dapat Si Johan yg tak sehat…

Reply

TejaWafa November 23, 2012 at 12:34 AM

tq Ezany…dh selesai tgok ep 52 ;)

#prayforgaza

Reply

ami November 23, 2012 at 12:36 AM

bodohnya johan………..

Reply

rusnita November 23, 2012 at 12:37 AM

ezany, thanx a lot. mlm ni pun awal jugak dapat tgk episod 52 ni. part am dgn ain tu mmg la x romantik sgt tp oklah tu, sampai jugak apa yang nak diceritakan. dua2 dah ada pasangan, so kena la pikir gak perasaan pasangan msg2 in reality life…
yang sakit hati tgk mamat rebonding tu. dah macam org gila talaks la pulak. tu ler ms kat ostolia, pandai2 jer talak quul la, nafkah zahir la. ha, kan dah meroyan…
rsnya the whole next week punya episod kisah ain selesaikan mslh dgn mamat rebonding ni jer. mungkin juga ada scene am balik ke kg ain (sebab mama kata am akan jumpa ain dalam waktu terdekat utk bincang psl kenduri tu).
to sapa2 yang xde novel tu, sori yea episod mggu depan x dpt nak update sebab mmg xde dlm novel. tapi, kalau ain dapat selesaikan mslh next wk, the other week tu kisah kendurilah rsnya. dah nak masuk episod 60 masa tu…
apa2 pun, i still rs adam dan hawa masih the best. to me, nora elena x menarik sangat (even babak romantiknya lebih baik). rahsia hati i sempat tgk part 14-16 tu, adegan romantik syamir dgn lia pun x brp suka. sebab nmpk x profesional la. kat tempat kerja pun nak berkepit sakan. mcm x sesuai ler pulak. peminat rahsia hati dgn nora elena, jangan marah eh. i bg opinion jer. so, chill until isnin depan.

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 1:05 AM

cik rusnita……tapi nora elena kira boleh layan gak…menarik apa….cuma heroin nye tu nmpak minah saleh sngt…tak sesuai…jadi awek kmpung..

Reply

Minat pilot November 23, 2012 at 1:47 AM

salam rusnita dll
Lama i x komen..bz.baca kjap2 komen sini smbil siap kerja…
Betul lah…AA dgn rita rudaini x real..over… Dlm Nora Elena. .part dia suruh pggl abang dll tu cute la…tp romntik AH lg..
Patut ain pgg skt pinggang Am..baru kurang kaku..
Am patut gosok blkg ain pulak..tp isteri org lah kot
Nmpk kekok aayik gosok kepala

Reply

layan je laaaa November 23, 2012 at 6:07 AM

dua dua takut kena gossip kot.. ok la tu.. pegang sikit2.. janji mesej nye sampai.. nora elena tu best jugak.. tapi heroin mcm kaku sikit.. muka dia tak expressive… tu yg tak boleh nak feeling sgt..

Reply

angau dah November 23, 2012 at 12:40 AM

sian dilla…
pernah gak i gitu waktu guna hp….
cuba tkr nak view ..cth: dr mozila ke Ent.explorer…
xtau nak ckp,,cuma tu yg saya buat aritu ..hehh

Reply

cik dayah November 23, 2012 at 12:41 AM

Confirm AA akn tapau pelakon film terbaik,pelakon tv terbaik dgn artis plg popular dlm abpbh.. ZZ jgn meroyan lg k.. sbb AA da dpt pra-wrganegara msia.. hehe..
#hope NN akn dpt award utk plakon wanita jgk.

Reply

jali am November 23, 2012 at 12:42 AM

fuck u

Reply

jamy November 23, 2012 at 12:42 AM

cerita best…tp kerap sangat scene makan. tengok cerita ni tengah-tengah malam, lapar pulak. Nak sembang/bincang tak semestinya waktu makan ja.terima kasih uploader, jasamu dikenang.

Reply

Aezar November 23, 2012 at 12:43 AM

Dah tengok episode 52.. Sayu jugalah bila ain pinta suami nye dakapnya buat kali pertama.. Jatuh ego seorg wanita mcm ain bila dlm keadaan mcm tu. Setinggi mana pangkat atau sebijak mana pun, semua insan perlu mengasihi dan dikasihi. Ain teresak resak seperti anak kecil yg mendambakan kasih sayang dan perlindungan dari sorg suami. Am kelihatan tersentuh bila melihat betapa rapuhnya perasaan isteri disebalik sikap ego yg dipamerkan selama ini.

Reply

Seira November 23, 2012 at 12:50 AM

Salam semua…
Mesti tgh layan AH.. Ezany dah upload!
First!… Nape la si hawa mcm tu! Minta peluk, dia sendiri tegak cam patung… Anyway, may b masih malu..
AM.. Mmg mcm org mengantuk di sorongkan bantal.. So sweeet!
Mamat rebonding, meroyan mcm org gila talak..
Azie… Kesian dpt pak we mat rebonding.
Dee no value at all.. Dah x de rasa malu terlebih gediks.

Next week, mak cik ostolia g minang AIn.. Mak Am nak wat kenduri utk AH…
Tak sabar tunggu next week punya episod..

Dan yg paling trajis…wak leman,.. Pun layan AH.. Tp x nak ngaku!.. Or tersalah masuk blog ni… :) ada2 je…

Reply

Kak Ruby November 23, 2012 at 12:52 AM

Kesian kat Azie..dah happy tahap dewa dah..kalau dia tahu apa yg ada dlm otak Johan tu..apa agaknya akan terjadi..hiss mmglah..

Reply

Virgo November 23, 2012 at 12:52 AM

Waaah mlm ni ezany upload cepat lg. terima kasih banyak3 ezany. May god bless you. Geram betul dgn si jo tu….azie u tinggal kan aje si johan tu.U sgt baik hati pemaaaf….si johan tu dh naik lemak. memang lah ada kaku sikit masa ain n am peluk2 tu. maklumlah isteri org ada batas2 nya, tapi kalau dgn pelakon2 yg gedik2 am tk takut nk pelok pun,lihatlah dlm ombak rindu, dia pelok maya karin sampai kita malu nk tengok sbb ada anak bujang kat sebelah. Hiiii geli geleman tengok masa tu.

Reply

Seira November 23, 2012 at 12:58 AM

Betul tu virgo…
I rasa pun sbb Ain tu isteri org… Then she is not gediks..
Tp kalau tgk pelakon lain yg masih bujang or yg mmg biasanya betul2 berlakon,… Hanyut juga si AA ni.. Cuba teke sape!

Reply

arafah November 23, 2012 at 12:56 AM

terima kasih ezany …dpt tgk AH kat website nie… so sweet lah ! tabek kat aisyahsofea coz she made us follow AH sentiasa ….:-)

Reply

Lanirah November 23, 2012 at 12:59 AM

Rusnita – I setuju Rahsia Hati agak terlebih pat scene romantik
(gedik sgt si Lia tu, pasal ni jugak I’ve heard wife AA tk suka) tapi
sedih giler at the end

Reply

mama November 23, 2012 at 1:01 AM

as salam semua….dh 3x rewind tgk episod ni br nk komen….
So sweet bab dlm bilik tu….tpmx se sweet dlm novel kot…ye la bkn mudah nk terjemahkan ape yg dlm novel tu ke drama..
Tp menciiiiiiii sgt bab johan tu…hadoi…sakit mate mama la…hihi
#cepatla monday……<3 <3 <3

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 1:07 AM

wlkumsalam…mama…hehehehe bukan mate mama je yg sakit …mate kaki bantah pun sakit tngok mamat pyscho tu….dh naik bengkak dah ni…bila la pengarah nak tamat kan watak mamat tu….hampeh

Reply

mama November 23, 2012 at 1:11 AM

whats next episode yek?uiiii x sabar…klu la makcik ostolia tau yg ain tu isteri org…mau kene ketuk ngan senduk si johan tu…hihi

Reply

fAridah ostolia November 23, 2012 at 2:06 AM

saya ni lagi pning dgn cjohan malu muka saya ngadap muka mak ain..suka noo buat cmtu..hermmm a&h enjoy..cuti sem dpnuhi dgn mnonton cita nih ahahah

Reply

Lanirah November 23, 2012 at 1:03 AM

Rusnita – I setuju Rahsia Hati agak terlebih pat scene romantik
(gedik sgt si Lia tu, pasal ni jugak I’ve heard wife AA tk suka) tapi
sedih giler at the end

Reply

kerabu mangga November 23, 2012 at 1:06 AM

Byk pulak scene rambut rebonding nie…….busan sungguh…..am dan ain minggu depan kenduri di rumah mama…yahooo……..

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 1:09 AM

minggu depan nak gi umah mama am la mkn kenduri…wakakakakakakakaka

Reply

Egon November 23, 2012 at 1:12 AM

Walaupun Egon tgk kat tv…. Tapi tgk kat sini gak yg puas… Sbb Nya:

1- kat sini tak de Iklan… So tak terganggu dek iklan2 Bagai…
2- kat sini boleh tgk sensorang sambil pakai headphone, Lebih jelas dialog yg diucap…. Especially dialog am yg tak berapa nak jelas butirnya.
3- kat sini mr hubby tak kan kacau, kalau kat tv tu Akan berebut remote jer… Bila time Iklan dia sibuk dok pi Tukar Channel…. Pastu bila Tukar Balik dah terlepas scene2 Pulak….
4. Pastu lak kat sini boleh dok ulang byk Kali bila scene2 yg best2 tu…. And part yg tak best tu boleh skip kan….. Hahahhaha yah…. Paham2 je la kan….
5. Dan yang paling penting… Kat sini leh borak ngan geng2 peminat Adam dan hawa semua… Especially: Rusnita, cumi, mama, azua, Azlina, ain hawani, Linda, Virgo dan semua geng2 Adam hawa (GAH- geng Adam hawa)

Utk video mlm ni komen Egon, part yg Peluk memeluk tu, Kenapa ain mcm kaku jer…. Tak balas pelukan am tu, sbb Nya, dialogue dia “boleh am Peluk ain”, so Mmg ain nak rasa pelukan am saja la…. Kalau dialogue ain tu “boleh ain Peluk am” baru la…. Sesuai ain Peluk am skali….. Pengarah feroz Kadir ni pun dah kaji and Teliti Dari segenap sudut….. Cuma kita yg menonton ni kadang2 ter emosi lebih2 jer…… Apa2 pun thumbs up utk semua…..
Yang Egon tak Suka Nya, utk Setiap scene tu dia Suka potong2…. Pastu masuk kan scene lain Pulak…. Pastu masuk Balik scene tadi…. Macam main swap2 scene…. Itu yg buat penonton rasa feeling tak berapa nak sampai tu…..

Ppppfffffttttt…. Kemain Panjang Lebar lak Egon ni…..

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 6:53 AM

Baru habis tgk episod ni.betul…betul Egon.Sk bc apa yg u tulis dr 1-5 tu..dh kenapa Mat Rebonding tu….kepala x betul ke apa ,dia ingat org pompuan ni mcm tukar baju mcm makcik ostolia tu ckp….ishhh sekeh baru tau…dh sah2 Ain tu is3 org….kesian lak si Azie….dh imagine semcm bl Johan try cincin kat jari dia…alih2 cincin tu utk Ain….ish….x best ler bl next episod ibu & ayah Johan dtg jmpa mak main……ermmm…..Johan x terang kan lg ker perkara yg sebenar pd ibu dia

Reply

Aaron #1 FAN November 23, 2012 at 1:13 AM

OMG!!!! ceta nie makin sweet!!! argh!! hantu btl la Johan dgn Dee tu..mcm nak tumbuk jerr…ahaha..Ain+am LOVE will everlasting..haha..sukaaanyaaa….fall in love with Aaron aziz!! so sweet+ romantic..apa la prsaan wife dia kat rmh tu kn..haha

Reply

arbyatul November 23, 2012 at 1:13 AM

alaa relax laa cuma jalan ceta jaa,jn laa ke jiwa sngt :p

Reply

Shakila Zamry November 23, 2012 at 1:14 AM

macam stress saya tengok cerita ini sebab ada dua orang gila bayang yang pertama JOHAN kedua DEE ! Tapi demi AM dan AIN saya tetap tengok dan tengok johan dengan dee sesuailah kalau di jodoh kan !! ayat paling saya suka dalam episod kali ini “boleh tak am peluk ain” wahh terharu gila makin rancak Apakah ain akan ikut am pergi LONDON atau sebaliknya ! tahukah ain siapa sebenarnya Dee !!?? semua menjadi persoalan ! nanti next episod :) ADAM DAN HAWA tetap dihati muahhhh <3

Reply

mama November 23, 2012 at 1:18 AM

#kaki bantah #rusnita…
Setuju jugak ngan rusnita tu…rahsia hati tu rita rudaini agak berlebihan kan…tp sy suka actually lakonan rita…but not the over gedik one la..hihi..ending rahsia hati uiii sedey melelh airmata tgk AA d riba rita…
rasa2 bab kenduri tu…lg 2 weeks kot.hope so…x sbr dah nk tunggu scene jd imam tu…n wiwit…bab dlm bilik tu..haha feeling u…

Reply

mama November 23, 2012 at 1:22 AM

#shakila zamri
Klu ikot novel…ain x ikot am g london…tp masa am kt london ain dpt tau yg dia preagnant…hihi…tunggu jela drama ni nanti…sabar menanti

Reply

stress November 23, 2012 at 1:24 AM

kesian Dee..takde org layan dia ke…?johan and dee should get married..

Reply

ain elias November 23, 2012 at 1:28 AM

eii teruknya johan ni. apa lgi dia mau? ish ish. gerammm

Reply

Egon November 23, 2012 at 1:29 AM

Mama and Rusnita….. Rahsia hati tu citer Mmg best…. Tapi ending Mmg tak best…. Egon tgk pun tak khatam semua episode…. Part yg awal2 tu mmg best tgk… Masa syamir ngan mama lia tu pun sweet jer… Bila part lia first time panggil uncle syamir tu pun dgn egon2 rasa tergeliat lidah…. Tahan jer…. And part syamir dtg dinner ngan Amar kat rumah lia tu pun sweet giler… Sbb terkantoi belikan teddy kodok tu…. Hahahhaha … Nak pecah perut time tu…. Sampai syamir tak tahan nak terkencing dibuatnya, tapi ending Mmg tak boleh tahan….. Dah la episode banyak…. Kalau follow time tu boleh sakit jiwa dibuatnya ….. Tapi Egon Mmg Suka Rita rudaini berlakon..’ Sbb dia Mmg pandai berlakon…. Jadi pompuan Jahat pun boleh…. Jadi pompuan teraniaya pun boleh….. Jadi pompuan gedik pun boleh….. Mungkin masa diaorg shooting Rahsia hati tu Aaron Aziz ada ter syok ngan character Rita …. Sbb tu la ada sikit kontroversi….. Maklum la..’ Character si Rita pun Mmg manja2 gitu….. Apa2 pun itu semua cerita lama kan….

Reply

kak fat November 23, 2012 at 3:05 AM

Egon, kak fat setuju apa you tulis…tapi kena ingat, walaupun berlakon aje, mereka tu masih manusia, ada perasaan,. mungkin boleh terbawa2 hingga real. Yg benarnya kita sendiri x tahu masa shooting tu camner. Memang AA @ Syamir nampak tangkap cintan habis ngan Rita @ Lia.. tapi tu cuma utk 3 episod aje, lepas tu x kan lagi episod manja2 terlebih. Memang dlm AnH nie, scene peluk nie x sampai mood citer macam dlm novel. Dlm novel, masa ni lah pembaca seakan merasa apa yg ain n adam rasa kerana gaya penulisan penceritaan. Jom kita tunggu pula camner diorang nak gambarkan babak-babak dalam novel masa kenduri.

Reply

Norliza Maidin November 23, 2012 at 1:31 AM

Si Johan keparat ni memang sot.dot.com…..jgn kata isteri orang…tunang orang pun tak blh pinang lah dol….besar punya goblok…..tapi Episode 52….part Ain ckp…..”boleh Am peluk Ain….”, Am kalau senyum dan kata ” eh2…8 tahun tunggu…..tak kan nak tolak sayang”….wakakaka
tkasih Ezany….i like that u upload for us to see…..

Reply

mami November 23, 2012 at 11:08 PM

mana nak happening Norliza.. AA tak baca novel tu.. cuba dia baca.. sure lagi mantopp… mami layan jer.. sikit2 cukuplah sesuai utk tontonan semua (cuti sekolah ni.. anak2 pukul 11 baru tido..kacau betul…..)
p/ss lambat komen psl semlm nape tah dah send.. tapi tak masuk2

Reply

Zalina Zalina November 23, 2012 at 1:32 AM

thanks alot ezany……..best dpt tgk awal

Reply

Lara November 23, 2012 at 1:34 AM

terima kasih ezany… sbab awk sye dpt tgk drma adam & hawa nie…
upload smpai last episode k…. pas tu lau ada drma yg best2 upload lah ag… terima kasih sangat2….:):):)

Reply

azua November 23, 2012 at 1:40 AM

egon : semua yg tertera 1-5 tu..kte sokong sesgt 200% lah..

Seronok kat sini kte jumpa kwan2 baru kan..berkongsi rasa & perasaan & cerita yg sama. walo ada gak ulat2 pengacau yg menyelit hehehe..

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 6:56 AM

Azua & GAH…best tgk citer A&H ni…& best jg bc komen2 dr semua peminat A&H…kdg2 bila stress dgn krja tgk citer ni boleh release skit….heee

Reply

Zellyna November 23, 2012 at 1:42 AM

Alahaiiii…..cair dibuatnye bila part Am ayat kat Ain satu hari nanti anak kita…..
Kalau hati keras batu metal pun boleh lentur cair….Dari S’pore sampai kat US, kita tak boleh miss cerita A&H….Tak sabar aja nak tgk episod selanjutnya…Nasib baik Ada Ezany upload…kat US bangun pagi trus dpt tgk episod seterusnya…best sangat…Syabas Ezany for your great effort …

Reply

yatie November 23, 2012 at 1:42 AM

adoiiii…syoknye tgk ain dh bleh terima am….siap suh peluk lg…babak nie yg x tahan tgk ..sengettttt la sorang2 hihihihi….johan nie x sedor diri menyampah aku…dah tahu ain nie isteri org sibuk2 nk suh ibu dia msk meminang…dh la tu suh azie trai cincin plak…kesian la kau azie mamat nie xdk pendirian…ezany thankz a lot……x sbr nk tnggu next episode….

Reply

nak adam jdi mnntu November 23, 2012 at 1:43 AM

wah byk tul komen u all hehe..mmg berantu AH ni kn…paling suka scene ain suh am peluk dia… akhirnya.. n the best part bila Am kata kat Dee ‘u r cheap she is not’ kakakaka padan muka dee..bosanlah johan tu wife orang pun nk gi pinang ntah pape ntah…..

Reply

mak jemah November 23, 2012 at 1:50 AM

rase nyer klu scene 51 n 52 kat bilik tu tak di pisahkan mst lg romantik… potong betul…. apsal ain tak peluk balik am??? tak nak rase ke lengan am yang mantop tu??? yahadoi!!!!!!!!!!!!

Reply

sikatakhijau November 23, 2012 at 1:51 AM

aku x phm tol ngn si johan ni la…psl klu x bg nafkah lbh 3 bln dia tau jth talak…pas nk nikah ngn bini orng dia x tau plak pe hukum dia….dasar TINTONG!

Reply

noni adam November 23, 2012 at 1:59 AM

Fuh..penangan adam mmg tersengih sorang2..

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 2:27 AM

sama la kita noni adam…..

Reply

abebuu November 23, 2012 at 2:07 AM

best2…… pelik betul la johan ni….

Reply

Faridah November 23, 2012 at 2:18 AM

tq ezany….baru boleh dapat tidor….tq..tq..tq

Reply

Hawa November 23, 2012 at 2:18 AM

“Boleh Am peluk Ain?”

Memang sweet kalau benar2 suami isteri yang sah. Tapi hakikatnya lelaki berstatus suami peluk isteri orang lain. Haram hukumnya dan kita semua layannnn

Reply

kental November 23, 2012 at 4:16 AM

hehe setuju!

Reply

kaki_bantah November 23, 2012 at 2:26 AM

wah….mama kan main lg….jgn lupa papa disebalah sudah,,,,hehehehe

Reply

unnamed November 23, 2012 at 2:36 AM

psycho la si johan tu.. dah kenapa ngan dia tu eh? hm..

Reply

mama November 23, 2012 at 2:38 AM

#kaki bantah…
Hihi x lupe punye…papa tetap d hati….papa pon x kuasa nk lyn tgk mama senyum sorang2 tgk kt ipad pki earphone…feeling2atas katil…sweetnye lahai am oiiiii

Reply

mama November 23, 2012 at 2:41 AM

#Egon
Setuju2…thats why la wife AA x kasi berlakon if heroin dia Rita rudaini kan? Dh la karektor rita tu cam manja2 ngan suara yg gemersik2 gitu…hihi

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 7:00 AM

Sy pun sm…sy x minat cara Rita berlakon…..mmg dia boleh bw semua watak dgn baik tp dia over sgt la….Nasib bkn dia heroin dlm A&H ni…jika tak rsnya sy x akan tgk dlm blog ni & knl peminat GAH….heeee

Reply

mama November 23, 2012 at 2:44 AM

Johan mmg phsyco la…..x abis2 nk pinang bini org….

Reply

CibiMarukuChan November 23, 2012 at 2:46 AM

Damn it!Bapak ahh,Fuck dooo #Johan!HAHAHAHAH.Gila ke si ain.Sian Am.Aku rasa Johan tuh sesuai kawin dengan Dee :D

Reply

CibiMarukuChan November 23, 2012 at 2:50 AM

Ain pun satu.Peluk jeh lah si Am tuh.HAHAHA.bukan senang nak pelok Aaron Aziz. * Gurau jehh . Btw tenkiu Ezany!WE LOVE YOU EZANY !!

Reply

Gengster November 23, 2012 at 3:21 AM

firstly thanks kepada owner blog nie..aku hargai sgt2 sebab yelah org miskin cm aku nie xda astro..thnks dude… :) kelaka aku bace komen dari atas smpai ke bawah mcm2 gelagat ada..haha..biasalah ceritakan.. psti ada yg emosi,aku sebenarnya xbrpe minat drama melayu ni sebb balik2 cinta koprat tu je..aq start tengok crita nie start episod 20 lebih..xtengok dari awal,so aq rasa drama ni byak pengisian yg menarik mcm erti sebuah kesabaran,manusia yg taksub akan cinta dan lain2 lagi tu yg buatkan aq rase berbeza dengan drama melayu yg lain,walaupun aku laki tapi aq still minat cerita nie..setakat nie belum tertinggal ag lah daripde episod 2olebih smpai 52..thanks untuk owner blog nie..enjoy.. :)

Reply

kental November 23, 2012 at 4:15 AM

aduyai hahaha kelakar ushar komen2 korang ni chill la~
filem je kot hahaha kalau x xjadi cerita la~ dorang ikut skrip je kot~
kelakr wkwkwkwkwkw

Reply

iReNe November 23, 2012 at 4:40 AM

Yeayyyy!! Finally dpt tgk… Smlm penat sgt mata n otak, so tdo jek.. Xde pon nk tuka cenel.. Sesedar da kui 3 pagi.. Sebbaek iPad setia di sisi.. Layanzz!!

Mmg geram gilerrrr ngan johan tu! Da tau status ain, nk gak suh mak dia g pinang! Aduyaii.. Nak bikin mak ayah sendrik malu ke? Wpon may be mak ain xde nk dedahkan status ain, tp kalo mak ain kate, ditolak, xke malu gak.. Aishhh.. Apsal ler mongok sgt le watak johan nehhh…

Mmg dia seske nk mainkan perasaan org.. Kate jek si ain tu main kan perasaan dia, pdhal ain xde pon said i lap u ulap me ngan johan.. Just since dedulu, johan jek yg terlebey concern kat ain, amd si azie yg sakan ngusik n tulung kasik chance, tp ain xde lak layan fefeeling g2.. Johan jek yg SS.. Then nk kate ain lak menkan perasaan johan.. Then tanye ain xde jeles ke bila find out bout him n azie… Then bila dia found out bout am, dia plak menggelupur lebey.. Jeles ya Ranbi!!

N si ain pin, apsal lps balik dr ladies tu, x tanye, sape td tu.. Sah sah kan dia da nampak de pompuan dok c2.. Tanye jek laaa.. Iskk.. Nk suh mamat tu tetibe cakap.. Xkan semua mende mamat tu nk kene kasik report… Iskk.. Da nampak, n de persoalan, tanye jek ahhh…

Hmm.. Lambatnye nk tggu monday.. Miaahahaahahah….

Reply

Jeles November 23, 2012 at 4:51 AM

Aduhai… Tiap2 hari dok tengok muka si Am ni sampai tiap2 malam Aaron Aziz muncul dlm mimpiku. Takde lah hensem gila di AA ni tp sebab badan macho and lakonan yg sungguh comel membuatkan wanita tergoda tak kira single mahupun mak2 orang…

Reply

Anjung Nani November 23, 2012 at 5:15 AM

Nk jadi kan cerita ni berempah ratus mcm kata komen teman sebelumnya mamat rebonding tu kena penumbuk am tak kisah lah di mana samada di kampung ke atau di tempat mana Am ternampak dua sibuk duk Macau Ain
lebih2 lagi ketika babak Ain keluar hospital setelah disahkan mengandung. Masa tu mamat tu nk hantar Ain balik tapi Am sempat sampai semasa Ain nk masuk kereta dia. Untuk menyedapkan hati kita2 ni mamat tu deserve penangan Am mcm AA sidekick dlm KL gangster ha ha kalau dah terlanjur tambah2 yg tkde dlm novel mengapa tidak aku yg perempuan ni pun mcm nk buat g2 dng si mamat ni rimas tiap kali ulangtayang nk jiwang2 kat Am dan Ain muka dia saja yg terjenguk menyampah… Hai geramnya…. Grrr

Reply

mamak roti November 23, 2012 at 5:26 AM

salam. Aku skip je bila nampak komen or write up yg panjang berjela. Udah2lah pn2 pengomen sekalian, citer pun dh semakin nak habis dah. Koang2 yg tkder hd sabarlah tenguk dlm pc, lg best surprise sikit. Kalau dh baca komen kaki salin skrip novel tu tkderlah surprisenya. LOL

Reply

Anjung Nani November 23, 2012 at 5:28 AM

Nk jadi kan cerita ni berempah ratus mcm kata komen teman sebelumnya mamat rebonding tu kena penumbuk am tak kisah lah di mana samada di kampung ke atau di tempat mana Am ternampak dia sibuk duk kacau Ain
lebih2 lagi ketika babak Ain keluar hospital setelah disahkan mengandung. Masa tu mamat tu nk hantar Ain balik tapi Am sempat sampai semasa Ain nk masuk kereta dia. Untuk menyedapkan hati kita2 ni mamat tu deserve penangan Am mcm AA sidekick dlm KL gangster ha ha kalau dah terlanjur tambah2 yg tkde dlm novel mengapa tidak aku yg perempuan ni pun mcm nk buat g2 dng si mamat ni rimas tiap kali ulangtayang nk jiwang2 kat Am dan Ain muka dia saja yg terjenguk menyampah… Hai geramnya…. Grrr

Reply

kak odah November 23, 2012 at 5:58 AM

thanx ezany

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 7:03 AM

Ingt semlm nak tunggu Ezany upload episod ni tp tertdr ler pula….Tp…lps subuh td terus jer bk laptop nk tgk citer ni…best2…erm…lmbat ler pula nak tunggu kminggu depan msti lg best part kenduri rmh Am….tunggu jer lah x gitu k.rusnita & GAH…:)

Reply

rusnita November 23, 2012 at 7:21 AM

salam, semua. ni komen i pasal scene ain dgn am kat bilik rmh sewa ain tu – ok la tu. sampai jer apa yang nak diceritakan. mmg sepatutnya ain pun peluk am masa am peluk dia sebab dia yang minta am peluk dia pun. tapi mungkin kehendak pengarah begitu. ain minta am peluk utk dia berasa selamat dalam dakapan am, dia blm rs lagi keikhlasan am pada dia. ni kan 1st time adegan peluks, kalau x am cuma blh pegang tgn ain je. dalam novel, dah lama am peluk ain masa dalam keta lepas ain tahu affair azie dgn johan. lgpun, agaknya i ni dok asyik fikir perasaan pasangan masing2 (isteri AA and suami NN) in reality life, sebab tu i rs adegan romantik tu dah cukup baik. hehe…
tapi yang sakit hati, mmg dgn mamat rebonding tu. agaknya next week, mmg part ain selesaikan mslh dgn johan jer. pastu mungkin jugak ada scene am ke kg ain tu sbb mama dah cakap am akan bincang dgn ain dalam wkt terdekat ttg date yang mama pilih utk kenduri tu. mungkin am call ain kat kg, so dia pun balik jugaklah. am pun dah lama x jumpa mak mertua dia kan… dah jadi director tambahan la pulak. nak lagi best, ms family johan datang meminang ain, am ada sekali…
tggu nak tgk promo 53-56. kalau ada scene blh update, i akan update dari novel. in sha allah… the other week, rsnya scene kenduri la kot…
ok GAH (hehe…), byk2 berselawat pada penghulu segala hari ni. hari ni sampai ahad, elok utk kita berpuasa. see uols kat komen promo 53-56 kalau ada.

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 7:52 AM

Tq k.rusnita coz slalu update kat komen ni….msti mkn best episod seterusnya & excited sgt nk tunggu tgk Am & Ain bersatu…tadi layan rahsia ht jap just tgk last episod….lm sgt ler satu2 episod so x teruja sgt nk layan….heee….A&H ok ler sbb sekejap jer….:)

Reply

mami November 23, 2012 at 12:19 PM

dari semalam mami komen tak masuk2.. kena block ker?
mami tengah marah sangat ni.. rasanya nak gunting2 rambut rebonding Johan tu…

Reply

Mia November 23, 2012 at 7:22 AM

Tak pe kekawan semua, janji endingnya best. Mamat rebonding ni over perasan ain cintakan dia padahal tak pernah pulak ain kata cinta pada dia selama ini. Ain dgn dia best friend je. Tak paham bahasa melayu agaknya. Ain dah explain dgn jelas pada dia….apa2 pun terima kasih pada Ezany.

Reply

alind November 23, 2012 at 7:42 AM

AH dah tentu drama. Komen pun dah jadi macam drama. Lawak la korang ni. Hilang stress tengok mamat rebonding lepas baca komen korang. Cuma nak pesan jgn kutuk mengutuk sesama sendiri ye.

Its going to be a very long weekend. Next week lak pepagi buta dah nak kena keluar dah…..adoiyaiii!!!

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 8:11 AM

Betul tu alind….tq coz ingt kan…kat komen2 ni pun mcm2 ada…tp best jg kira penyedap rs…..apa pun hrp semua peminat citer ni & GAH hepy….:)

Reply

M&M November 23, 2012 at 8:08 AM

salam….seronok baca komen you all……minah pgacau(dee) ga mamat rebonding tu…..kita jodohkan lah baru kena…..siapa setuju…..

Reply

I luV Azie November 23, 2012 at 8:21 AM

Sebagai seorang lelaki saya lebih suka dengan Azie sebab egonya tidak tinggi, periang dan sentiasa bersangka baik. Ain??? Egonya menelan diri sendiri.

Reply

Ostolia_mak johan November 23, 2012 at 8:23 AM

Kenapa lah aku ada anak sewel mcm johan ni…expression muka slalu x kena dgn jalan cite…why?why? Kalo aku tau bila beso giler cam gini….nak meminang bini org..mau aku buang jer ko kat spital org gila masa ko baby…

Reply

ilham adam hawa November 23, 2012 at 8:28 AM

bila sekali tgk..azie ni lebih cerdik dr si mamat rebonding.. emo semacam je .. pandai azie ni pujuk.. ooohhh lambatnye hr senin dpn..ckgu rusnita, hrp2 ada sorotan/promo..

Reply

Kak Ruby November 23, 2012 at 8:30 AM

Tak sabar nak tengok promo episod 53-56 utk next week

Reply

Mak mah November 23, 2012 at 8:41 AM

Mesti Ada macam2 dugaan sebab episode byk lagi nie..tabahkanlah hati Peminat Adam n hawa sekalian…tabahkn jua hati Ku.. Kdg2 sakit n geram gak hati tgk watak3 dlm cite nie..bermakna mereka berjaya membawa watak mereka sehingga kita benci n suka…

Reply

Anjung Nani November 23, 2012 at 8:53 AM

I sokong Rusnita he he..

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 9:02 AM

Wah I Love Azie….sk azie erk…..apa pun jln cerita jer kan bak kata Mak Mah…mereka semua pndai bw watak smpai kita yg tgk ni emo semcm…jika cerita ni direct jer x best ler pula…..heeee

Reply

kak long ain... November 23, 2012 at 8:56 AM

Hiiiii…mat rebounding ni mmg nk kna pnampar jepun…tlg saper2 btulkan fius kpl dia tuh…emo btllah….sian azie tau…
anyway..setuju ngn kwn2 adegan romantic tu x mcm dlm buku..yelah both r married n fr me as long as xlari jauh Dr novel okla tuh…klu x …xdela sampai kwn2 termasuk diriku..hmpir x ckp oxigen…lalalalala…

Reply

Ain Hawani November 23, 2012 at 9:05 AM

Betul tu Kak Long Ain….slalu jer hmpir x ckp oksigen bila msk part2 tertentu…heee….erm….sian si Johan…org makin x sk dia sbb dh biol smcm…dh sah2 Ain is3 Am…yg nk suruh ibu dia g pinang Ain lg tu bt apa……bg penampor Ostolia kat Johan boleh tak Kak Long Ain…..hikkkkk

Reply

kak long ain... November 26, 2012 at 8:21 AM

hihi..ha…kazenku ain hawani…kak long nih..klu ade peluang memang kak long nakkkk sgt bg penampor kat Johan tu…ade ke patut dia nak kacau ko jugak ain…ish3..geram betol lah kak long ngn dia..kotla si am tu ngn kak long xperlah…boleh dia tackle ko jugak…ni tidak…nkau jugak yg dikejarnye…kak long ni ain…w’pun marah sbb am x layan kak long ..kak long tetap syg ko ain..iya la kitakan kazen…(baca ngan nada kak long yea…hihihi hahaha)

Reply

indah November 23, 2012 at 9:04 AM

menyampahhhhh……. kt mamat rebonding sengal tu… eiii…. geram nya lh…. x patut wt kt azie cmtu.. apa2 pn best giler part am n ain.. syahdunya…

Reply

mama November 23, 2012 at 9:19 AM

yup betol2 #Rusnita…..
Dlm novel blh la nk imaginasikan lbh2 oleh penulis….realiti kt drama takot byk yg mkn hati kan….hihi…sbb kt novel lg romantis n feeling gitu scene dlm bilik tu….
Episod 53-56 mcm rusnita juga mama rasa mmg scene selesaikan prob johan n ain tu kot….pastu 57-60 baru nk masuk ke bab2 kenduri kot…oh haiiii x sabarnye….:-)

Reply

Ellie November 23, 2012 at 9:20 AM

Ramai org dari kota singa di landa demam adam hawa termasuk saya. Thank u for uploading!

Reply

azie November 23, 2012 at 9:35 AM

nak buat macam mana dah skrip ..sabar je la….

Reply

AnH best November 23, 2012 at 9:55 AM

Scene kt blik tu nmpak janggal, kaku..n mood pelakon pun tak sampai. Mcm konfius je pun ada..haha. Dialog2 ain yg membygkan perasaan dia tu tk perlu ada pun..potong stim betul, lainlh kalau ain meluah kat cik ted tu. Out lh scene ni..tk suka (sori geng)..

Reply

Cumi November 23, 2012 at 9:58 AM

Klasik la bila johan tanya ain..” naper, you jeles ye?”
Sian nyer dia ni…..
Apsal le johan tetiba jadi cam gitu….camner agak nyer scene yg tunjuk dia kembali pulih dari short circuit dia tuh….apa agaknyer yg membuatkan dia siuman balik? Mungkin kesabaran Azie? Or kena belasah dgn Makcik ostolia….
Ps. Makcik Ostolia ni baru je antar anak dia gi study kat perth n sesama cari rumah sewa…. Kat ostolia le tu…sesaja je kan tak sebut betul….lawak le tewww… Congrats Lydia… Moga anak akan berjaya dgn cemerlang…

Reply

nozieomar November 23, 2012 at 10:58 AM

You are cheapppp… she is not!!!Dia berharga U tak de harga…….kena setepet kat muka Dee…God Job Adam…best…best….

Reply

nozieomar November 23, 2012 at 10:59 AM

silap laahh..GOOD JOB…

Reply

Sony Silverian November 23, 2012 at 11:08 AM

tak mau komen banyak2… tapi kalu realiti yang sebenar johan tu bikin malu mak bapak dier sendri….. dan kalu ler aku jadik adik or abang orang yg mcm karektor johan tu…. maka KAKI LER MAKAN NYERR…. sebab dah tau hukum ke……

Reply

Pramugari Adam November 23, 2012 at 11:08 AM

FLY ME THERE AM! FLY ME!!!! Jiwa kacau btul la mamat rebonding nie…

Reply

Shasha November 23, 2012 at 11:18 AM

hehe..nak buat keje pun x senang asyik dok click blog Ezany jerr…baca komen pun dah terubat angau nyerr..hehhee..penangan juga AnH ni…tambah2 bila baca sinopsis dari geng-geng kat sini mmg x sabar tunggu Monday…mmg weekend boring bile x dpt tgk AnH. By the way makin syok dan teruja kan nak tahu ending nyer walau boleh agak dari novel (sinopsis geng2 Ezany..) and hope ending nye dilakonkan dengan superb sekali..Tahniah AA & NN for the good acting also Azie, Mama,Mak,Makcik /Pakcik Ostolia dan Kak Zah…

Reply

Anida bt Ayub November 23, 2012 at 11:33 AM

Baru semalam baca novel buat kali yg ke tiga…bila ada bab,yg lain dari yg tertulis di dlm novel…lagilah x sabar nak tengok scene2 yg seterusnya…pandai penulis skrip mainkn perasaan penonton…tahniah…terima kasih juga kpd ezany-kun kerana sudi mengupload cerita ni…maklumle saya xde mustika HD…semoga Allah merahmatimu selalu…amin…dalam novel,mmg ada adegan yg mengegar jiwa…tp mungkin bila di zahirkan di tv,kena tapis2 skt…maklumle aeron & nadya tukn dh berkahwin….tp walaumanapn cerita ni mmg tetap terbaik….hilang stress bila tgk ceritani….terasa terawang-awang bila adam mengeluarkan ayat2 cintanya kat ain…X sabar nk tunggu minggu depan…

Reply

zara aina November 23, 2012 at 11:56 AM

rusnita n fan yg slalu komen kt blog ezany ni, i mmg follow u olls punya komen, seronok, gelihati n sometime geram kt komen yg ntah apa2 tu..x pa ..colourfull skit kan..tu la..rasa kan, kita kena buat gathering dgn semua yg kt sini n invite ezany yg sungguh setia upload kan kat kita kan…sure gamat klu semua org duduk together2 sambil mengulas citer A&H ni…msti ada yg tegolek teguling dgn ulasan yg kita bole jadikan episod lg panjang..so sweeeet that moment…jom la arrange….

Reply

Soulreaver November 23, 2012 at 11:35 AM

Masa scene dekat bilik tu ain masih lagi rasa takut2… Kan ada dialog dlm hati ain yg ckp am tgh pujuk ain utk hilangkan perasaan takut tuh… Lagipun 1st time.. Mesti lah takut2 + malu2. Betul tak.. Tapi rasanya msg scene tu sampai.. X bleh la nk lebih2… Nnti kuar lak issue2 condemn AA & NN lak.. Betul x??

Reply

linda November 23, 2012 at 11:43 AM

tksh ezany..

Reply

aezar November 23, 2012 at 11:51 AM

saya rasa, watak ain sebagai seorg wanita yang tak pernah intimate dgn mana2 lelaki sebelum ni menjadi kan dia seolah terpaku dalam dakapan am. Macam am cakap “nak, tapi mau”. Saya rasa kalau saya mcm ain pun akan jadi serba tak tau apa nak buat, tapi rasa kasih tu memang mekar sangat-sangat. Kalau ain tiba2 terlebih responsive bersama am, macam tak berapa konsisten dgn watak dia.

Reply

Adam Nakal November 23, 2012 at 11:52 AM

Hish!gilor betul si mamat rebonding ni. Ain dah kasi tau yang dia dah ada Am and Johan dah ada Azie kira settle lah tu.Ape hal mamat tu nak masuk meminang.tak paham I lah.semakin panaz panaz panaz ni. Kesian mak cik ostalia tu. dia jadik mangsa ke gilor an anak bujang dia tu. mesti mak cik tu benggang tahap gaban kalau dia tahu status Ain yang masih isteri Am yang sah.tapi dalam novel tak dak semua ni. kan Rusnita!!!

Reply

zara aina November 23, 2012 at 12:01 PM

rusnita n fan yg slalu komen kt blog ezany ni, i mmg follow u olls punya komen, seronok, gelihati n sometimes geram kt komen yg ntah apa2 tu..x pa ..colourfull skit kan..tu la..rasa kan, kita kena buat gathering dgn semua yg kt sini n invite ezany yg sungguh setia upload kan kat kita kan…sure gamat klu semua org duduk together2 sambil mengulas citer A&H ni…msti ada yg tegolek teguling dgn ulasan yg kita bole jadi episod lg panjang..so sweeeet that moment…jom la arrange….

Reply

nadia November 23, 2012 at 12:04 PM

baru la tak boring.ain dh ok ngn am. kalau tak dulu asyik gaduh je. pantang jumpa.boring plak tengok dieorng asyik gaduh je. sekarang cerita dh ok.after this, episod mesti lagi gempak.

Reply

Egon November 23, 2012 at 12:06 PM

Geng Adam Hawa (GAH) …..

Sorotan episode Minggu depan lum ada lagi ke…. Adoi…. Egon dah tak sabar nak jadi director tambahan ni… Nak buat speculation utk episode yg tak de dlm novel (mengikut kata Rusnita)
Kita Lebih Suka buat andaian mengikut imagination kita kan…. Verangan btul la…. Semlm Egon tertengok citer Puteri rayyan kat tv3, slot Samarinda….. Rasanya selain Dari Aaron Aziz… Kamal adli pun sesuai utk watak Adam mukhriz ni kan…. Apa pendapat GAH semua….

Reply

rosewhite November 23, 2012 at 12:11 PM

Salam kepada semua peminat blog ezany….blog yang menjadi tatap semua rakyat 1malaysia skrg ni, termasuk lah diri saya sendiri …huhuhuuuuu….
ini semua penangan A&H, terima kasih byk2 Ezany, jasa mu tetap di kenang…
jgn lp upload sorotan ep 53-56 seblum kul 4.30ptg ni…almaklum lah kat umah x der HD…x sbar nak tggu mggu depan…TQ EZANY.
LOVE ADAM & HAWA.

Reply

rusnita November 23, 2012 at 12:20 PM

mmg seronok kalau dapat buat gathering peminat2 adam dan hawa (specially GAH, haha). and jemput ezany yang sangat baik hati sanggup tlg upload dari 1st episod hingga terkini. hope blh upload sampai ke episod 80 and keluarkan vcd, hehe… tapi, cam susah kan? kita semua datang dari serata malaysia. ezany sendiri ntah kat mana.
tapi kan, kita saja nak bagi kawan2 jeles ni. in sha allah (ni ejaan yang betul daripada ustaz), isnin mggu depan kita dating dgn azua. hehe…
hm, promo 53-56 blm lagi ker?

Reply

Egon November 23, 2012 at 12:49 PM

Wah…. Jeles Nya… Rusnita dah buat mini gathering….. Btw Kalo yg mana2 GAH yg dtg Dari KL… Senang skit kot nak buat gathering…. Kalo outstation tu kesian kan jah sgt nak dtg Nya… Rusnita ngan azua lo kasi kat mana ek….

Reply

rusnita November 23, 2012 at 12:56 PM

hehe, egon. i kat perak actually, azua mmg kat kl. tapi next wk, i ada kat subang from tomorrow until friday. hubby ada short course, so since ct sekolah one whole family ler ikut.

Reply

Cumi November 23, 2012 at 1:03 PM

Kat subang, dok hotel mana? Empire ke? Boleh itut ke?

Reply

Cumi November 23, 2012 at 1:05 PM

Jom bekfes…. Minum kopi ke…. Boleh join ?

Reply

rusnita November 23, 2012 at 1:28 PM

cumi, i dok holiday villa. jumpa dgn azua pun kat hotel jer sbb susah nak keluar kalau hubby xde. anak2 i lasak you. blh join, no prob. tapi camner nak contact. cam i dgn azua, kita mmg dah pm contact number msg2 kt fb. senang nak roger.

Reply

Cumi November 23, 2012 at 1:39 PM

Cun la tu… Monday ni kat holiday villa… Bekfes ke lunch ke tea time…. You cakap time, nanti akak muncul laaa…

Reply

rusnita November 23, 2012 at 2:44 PM

ok, monday tu akak jenguk2 ler komen sorotan episod terbaru. nanti i cakap kat situ kul brp sebab i pun x confirm lagi dgn azua nak dating kul brp. hehe…

Reply

Egon November 23, 2012 at 2:54 PM

Wah… Best gak Kalo Egon boleh join ni… Apa2 pun nanti Rusnita update status mini gathering tu ek…. Kalau ada kesempatan Egon Akan lari kesana jap….

Reply

Cumi November 23, 2012 at 3:05 PM

Ok, boleh….cun..

Reply

rusnita November 23, 2012 at 3:19 PM

cumi, azua kata tea time eh. in sha allah, see u there. amin..

Reply

peminat aaron November 23, 2012 at 1:11 PM

bila lah nak habis citer ni….semput menunggu…

Reply

Soulreaver November 23, 2012 at 1:12 PM

Memang hebat penangan A&H nih. Saya memang x minat tgk crita2 melayu nih coz bukannya x bagus tp plot crita2nya x best. Tp sejak tertengok2 scene terakhir lam episod 9 trus melekat. Terpukau tgk kehebatan lakonan NN . Sampai my wife pun heran.. Dah masuk episod yg 40++ nih baru dia bleh trima yg saya memang minat giler tgk A&H. Hari Isnin sampai Khamis.. Bergegas balik nk tgk A&H kat Mustika HD. Pasti lepas subuh mesti repeat balik kat blog nih.. Smlm my wife & I x makan mlm coz lambat balik dr office.. Trus balik cpt2 sbb nk tgk A&H.. Giler la penangan A&H… Gilerrrrr……

Reply

mami November 24, 2012 at 12:07 AM

Soulreaver… bestkan.. hubby mami pun dah join.. dia yg ingatkan time siaran AH ni…

Reply

Akak baik hati November 23, 2012 at 1:18 PM

Ezany yang dikasihi, ramai yang nak belanja awak ni termasuk akak nih… Maybe seantero malaya he he… Perkenal kanla diri. Mmm tak gitu…

Reply

Akak baik hati November 23, 2012 at 1:30 PM

Kot kotla ada yang nak sponsor and belanja awak p ostolia he he

Reply

rusnita November 23, 2012 at 1:37 PM

ain hawani, azua, cumi, egon, azlina, linda, minat pilot, adam nakal, nak am, suke suke (dah balik dr oversea ker?), abady (x blk ke weekend ni?) and lain2 yang x tersebut nama sebab x ingat la ramai benor GAH ni (hehe…), selain dari part am dgn ain ala2 romantik kat rumah sewa ain tu (part kegilaan ramai, hehe…), part mana paling uols suka dalam episod smlm? i suka part ain bercakap sorang2 lepas breakfast sebab nmpk sorg pompuan tgh cakap dgn am. wah, punyalah bengang dia, baru ler tahu and reti nak jealous dgn laki dia. kot x, angin jer memanjang dgn mamat tu. sian tgk cik ted kena tumbuk and baling semalam. alahai…
huhu, lmbtnya promo next wk.

Reply

Cumi November 23, 2012 at 1:46 PM

Cumi suka part bila Ain tanya johan betul ke you dah beli concin kat Azie…. N dialog johan, “naper? You jeles ke?”
Suka sebab gelihati ngan Johan yg perasan tahap gila bayang….lepas dialog tu….haaa?!!! Ewwww… Dgn suka hati n gelak kekekek..

Bab romantik… Tak de ….sbb tak seromantik mcm dlm novel….Elok juga sbb menjaga sensitiviti…

Reply

Egon November 23, 2012 at 3:05 PM

Cumi, Rusnita and GAH,

Lagi Satu Egon Suka dialogue masa mak ain call tu…. And bila ain jawab…. “Kenapa dgn Johan ni……. Mak!! Ain dah terang kan semua Nya pada Johan…. Am pun ada sekali….” Masa tu Egon dapat rasa kan betapa gembira Nya hati seorang ibu bila tahu ain dah berbaik ngan am….. Tapi director feroz Kadir tak enhance kan babak tu…. Sbb Sblm ni kan ain mana pnah citer kat family dia yg dia dok kuar Sakan ngan si am tu pun….

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 10:24 AM

k.rusnita,egon,cumi & GAH…………
Dlm episod ni sy paling sk ms Azie terang’n pd Ain yg Johan dh beli kan dia cincin tp dia x tunjuk la yg dia excited sgt.ms azie terangkan dia betul2 hepy tp dlm ht Ain lak rs sedih yang amat sbb dia dh tau yg cincin tu Johan nk bg pd dia…SYGGGG nya Ain pd Azie….w/pun Azie sedikit gedik tp diaorg berkawan baik…ye lah sejak dr australia lg kan….:)…ye lah msg2 ada pendapat tersendr…sk ler dgn komen2 dr GAH ni

Reply

IntanPermata Hawa November 23, 2012 at 1:43 PM

xde sOrotan nex week ke ? wakakkaka can’t wait~~~

Reply

Adam Nakal November 23, 2012 at 1:52 PM

Hi Rusnita bannnyakkk sangat yg I suka dalam A&H ni.Mula – mula masa Ain pi tolong Am susun papan pagar kat Taska tu.Am suruh ain duduk temankan dia lepas tu terpegang lak tangan Ain. Argh…termalu sekejap tengok scene tu..hi..hi..Lagi satu part Ain ngan Am kat ofis. masa tu Ain asyik tengok Am je.Pergh…meruntun jiwa renungan mata Am ke mata Ain.tapi masa Am cakap do you know hw much i love u tu mcm tak dak jiwa je.i rasa tak cukup feel la.itu pendapat I la.Pe pe pon citer ni memang best tahap ultra!!!pagi petang siang mlm I ngan pc.tak cukup kat ofis sambung kat gumah pakai Iphone. ha…ha..Uols geng pun memang happening giler!!!thanks ezany.

Reply

Soulreaver November 23, 2012 at 2:02 PM

Betul2 giler… Blog ezany dh jd cam homepage utk my iphone & ipad. Every minute check update.. Giler…giler.. Tgh meeting pun sibuk nak check update… Apa dah jadi ngan aku nih… Hahahahahhha

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 23, 2012 at 2:20 PM

hehe…….bukan giler tu….tp ingin tau apa selanjutnya.

Reply

Adam nakal November 23, 2012 at 2:01 PM

Part semalam tak de yg best .betul kata cumi best hanya dinovel saja.tapi kesian pulak kat Azie. Dia pon mangsa keadaan si menggong mamat rebonding tu.hish tak suke nye!nasib baik Ain ngan Am dah berbaik sekarang ni.Hi…lambat no ari isnin!

Reply

Ani November 23, 2012 at 2:05 PM

Mmg tak suke sgt semua dialog2 Johan dalam episod nie…..Suke bca komen2 n updates dr rusnita, egon dan lain2…..I bukan taksub or obses dgn AnH nie tp anggap sebagai hiburan sahaja. Geli hati bca komen2 smua….smpikan AnH nie ade mcm2 versi …..ye la masing2 ade ramalan tersendiri bila scene xde dlm novel…..hehehe…I suke versi egon n rusnita (ade bakat jd pengarah)…hehehe… jgn mare……just kidding. I ulang berkali2 bca nobel ni smpi kne sound dek ank2…..”ma da bpe kali ulang? tak faham2 lagi citernya ker?” Huh bengang gak…….

Reply

Egon November 23, 2012 at 3:12 PM

Fffuuuuyyyyoooo…. Mmg verangan jadi director tambahan pun kan… Rusnita….. Hahahhaha …

Apa2 pun bila kita menjiwai karya tu… And kita Cuba adaptasi kan ke dunia realiti Supaya Ianya men jadi logik…. Tak de la citer tu jadi fantasi sgt…. Bila cerita yg logik, apa yg baik kita boleh jadi kan contoh atau teladan…… Kalau fantasi nanti banyak berkhayal jer….

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 23, 2012 at 2:17 PM

suka bila melihatkan ain dan am dah berbaik, bila ain cakap am boleh peluk ain tak. Hai rasa nikmatnya ikatan suami isteri tu…Kan bagus camtu.

Reply

azua November 23, 2012 at 2:53 PM

Salam Semua kwan2 yg dikasihi..

waaaa..pnjang suda list GAH nih..x tersenarai daku dibuatnya..

Yup dating ngan Rusnita jd Isnin ni In Sha Allah…aamiin2..cuma time nnti kena roger2 balik. waaaa..kalo ada yg sudi dtg bestnya…!

Kte kalo AH semua part Am ngan Ain semua suka lah cuma part Johan ngan Dee aaa..yg tu mmng selalu oksigen abis terus..hehehe

Reply

rusnita November 23, 2012 at 3:16 PM

yup, mcm azua kata, sapa sudi datang kita alu2kan. bestnya kalau dapat wat sungguh mini gathering ni. masa, azua tentukan sebab kita dah mmg ada kat hotel. so far, according to her tea time sebab pagi dia busy. elok jugak tu, kalau hubby dah selesai course blh dia bawak anak2 p swimming kat pool. hehe…
kita pun actually sama macam azua. semua scene am dgn ain kita suka, semua sekali. x kisah ler scene romantik ker, scene am kena marah ke, scene ain mengamuk ker, cuma emosi berbeza la. ada yang tangkap leleh, ada yang sengih sendiri depan laptop/iphone/tab, ada yang rs cam nak masuk dlm citer ni. scene johan dgn dee mmg sakit hati and geram….
huhu, bila mr ezany nak upload sorotan next wk? sabar jerlah…

Reply

Virgo November 23, 2012 at 2:58 PM

Salam ptng jumaat semua,dh baca semua komen start dari hari ni punya…rusnita tntang cerita rahsia hati tu u patutt tengok smpai habis….setelah epi 16 cerita dia dh jadi sedih. tk payah i cerita kan kat sini, better u tengok sendiri ok. Memang best kesian dgn si syamir tu hilang upaya dia sbg seorang lelaki…..kesian pada tuan azmi. Epi smlm yg i suka tu masa ain & am dlm bilek, masa dia org brsarapan dan masa ain talipon am masa am dlm kereta tu. Tapi yg paling best ,yg paling menyayat hati ialah dlm episod dia org kena tangkap ,mcm mana ain mengamuk….lps tu masa kat ostolia, yg am dtng nk jumpa ain…ain marah2 am…masa tu mak am saksikan mcm mana am kena marah dgn ain.

Reply

Egon November 23, 2012 at 3:20 PM

Virgo…

Pelakon2 citer rahsia hati tu pun best2 jugak kan.. Cuma ada 2-3 watak yg kureng sesuai sket….. Watak Fazlan tu…. Anak mak tiri syamir….. Tapi Dari segi rupa mcm sebaya ngan mak jer…. Patut Bagi org lain yg bawa cthnya zulhuzaimy ke… Sesuai sikit… Pastu watak Sarah tu pun mcm “selenge” semcm je kan… Patut Bagi kat org lain yg pegang watak Sarah tu….

Apa2 pun skarang demam AH bukan rahsia hati….

Reply

hawani November 23, 2012 at 3:22 PM

eee…..geramnye dgn johan 2.yg tak sedar diri.
kesian ngan azie..sanggup die buat mcm 2 kt azie
kalau akulh mmg aku dh lempang si mat rebonding 2.
harap-hrp cerita kisah johan nk kan ain tak berterusn…

Reply

nak am November 23, 2012 at 3:35 PM

virgo, betul la u kata rahsia hati tu mmg perah perasaan, lepas accident dah tk de happynya. I suka dgn rita, rasanya dia gedik pun sekejap je dlm 3 episode setelah menjeruk rasa ingtkan syamir nk jd bapak tiri dia, mana tk sedih, boleh jd giler..yg i tk suka ending dia la, tk perlu la buat syamir kurang upaya sbg lelaki, kan selalu ubah skit dr novel.
A&H mlm td, scene am dan ain tu ok, cuma kakau skit bila am ckp psal anak tp tgk muka ain jek, at least kot tunjuk la dia tgk perut skit ke… (utk feel lebih la0..ni kan cable tv, astro. Dulu citer Gelora dihati sara, rosham & Gee lagi loving2 giler, baring atas riba la.. tu kat rtm, ok je.. i baca komen u all scene tu lg romatis dari real one ler hehe…tk setuju tkpe, my oendapat le..

kesimpulannya rosnita, mlm tadi nya scene yg ain ngan am aje la yg i suka tp yg ain jealous tu..ntah la i tk faham kenapa dia da nmpak tp taknk tanya kat am, pompuan suke camtu kan, lelaki (dlm kes ni, am) tk nk citer sb takut ain salah sangka, biasa la dorang baru nk ok skit, masih rapuh lagi…pompuan ni selalu complicated w/pun i pompuan tp kdgkala lelaki ni pemikiran dia simple, dia tk fikir apa yg pompuan pikir, in the end stress sendiri… sorry ek, dah terlebih sudah…

Reply

rusnita November 23, 2012 at 4:13 PM

nak am, pttnya ain tya kan siapa pompuan tu. lelaki selalunya takkan citer kalau dia mmg xde aper2. and dia tahu kalau dia citer tiba2, nanti org tersyg resah gelisah pulak. lagipun am x th ain dah nampak sbb tu dia x citer. rsnya kalau dia tahu ain nampak, dia akan explain. sebab dia pun paham, ain baru nak terima dia tiba2 tgk ada pompuan lain pulak. huhu…

Reply

nenek tua November 23, 2012 at 3:38 PM

kau orang semua jangan meroyan leh x.

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 23, 2012 at 3:56 PM

hehe ye lah nenek tua…
bukan meroyan stakat melepaska perasaan masing2 yg mana menunjukkan keberkesanannya drama ini. hehe.
Nenek tua jgnlah marer…nanti lagi nampak tua hehe

senyum skek…… baba cak :)

Reply

azua November 23, 2012 at 3:44 PM

#nak am : kte setuju lah ngan awk…x kisah lah pndapat masing2 janji bahagia nk2 bila dpt sengeh sorang2 kat depan laptop..

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 23, 2012 at 3:51 PM

saya ulang lagi tgk scene kat ats niy…
apa kena ngan si Johan ni, nampak nau dia jeles tak tentu pasal pada si Ain nampak sgt dengki bila Ain dah ok ngan Huby dia.
HEEEEEE geram sungguhlah.
Tp, apa2 pun citer ni mmg bestlah kan. Act dlm drama ni yg tak sabar bila tgk scene am dgn ain jer….. yg lelain tak brapa nak ngadap

Reply

mama November 23, 2012 at 3:52 PM

bila la blh tgk sorotan 53-56…..

Reply

azua November 23, 2012 at 3:53 PM

kte dah share link promo 53-56 kat FB rusnita :

peerrhhhh…i m speechless…! uwaaaa Am pakai baju pink suda dtg..masa Ain salam nangis minta maaf Am nangis…! aduiii cnfirm kena tambah tong oksigen lg minggu depan.

Johan waaaa..meroyan x abis x faham sgt tp dia kasi rantai cincin tu pd eja lak..kuikuikui

Reply

mama November 23, 2012 at 3:55 PM

# tunggu scene salam lepas solat jemaah kt umah mama..mase am jd imam…n scene dlm bilik kt umh mama masa ain meluahkan yg dh xde benci dlm diri dia…romantiss u olls

Reply

mama November 23, 2012 at 3:57 PM

#Azua…nk juga link tu…camne eh?

Reply

rusnita November 23, 2012 at 3:59 PM

tgk promo 53-56 kat astrogempak skrg. next week dah kenduri, ain cium tangan am sambil menangis and mama bagi cincin utk disarung pada jari ain. johan jumpa eja, bagitau kalau bukan ain bukan azie juga jodoh dia. and dia bagi balik rantai cincin tu pada eja. azie sedih, dia kata kat johan i sayangkan you. cepat tgk….

Reply

mama November 23, 2012 at 3:59 PM

#Azua thanks info…dh jumpe…berdesup mama cariiii :-)

Reply

mama November 23, 2012 at 4:03 PM

#rusnita
Mama dh tgk…auwww mengalir airmata…klu tgk episod penuh…x tau la camner nnt….
Yg johan tu dh knpa….?nk tackle eja lak ker?hihi
Yg azie…tetap setia…..
Makcik ostolia pulak…dh mengamuk kate ain pompuan x guna…adoyai….mcm2 perasaan ada nih….

Reply

ROMANTIS November 23, 2012 at 4:06 PM

HI you alls……salam. nak tanya novel apa lagi eek yg tangkap loving camni lagi

Reply

zara aina November 23, 2012 at 4:09 PM

rusnita, if u don mind..apa fb u…nak la tumpang nengok apa2 link yg patut tu…bole la..

Reply

rusnita November 23, 2012 at 4:15 PM

my fb rusnita azma ahmad.

Reply

zahida November 23, 2012 at 4:15 PM

mane episod 53??
nk tgk nie………

Reply

rusnita November 23, 2012 at 4:17 PM

episod 53 mggu depan cik adik sayang. skrg tgk promo 53-56 kat youtube astrogempak. taip promo adam dan hawa 53-56. tapi, i bertuah tau. azua dh share dkt fb i. jgn marah uols…

Reply

mama November 23, 2012 at 4:16 PM

Zara aina…blh tgk sorotan 53-56 kt youtube..dh ada
#ROMANTIS
u try bc novel andai itu takdirnya…..sedey tangkap leleh…menusuk kalbu :-)

Reply

Kiki November 23, 2012 at 4:17 PM

kelakar betul baca uolss nye comment..mamat rebonding katanye.. hahahahha!!!

Reply

mama November 23, 2012 at 4:18 PM

#zahida….episod 53 belom ditayangkn lg :-)

Reply

zara aina November 23, 2012 at 4:19 PM

tqsm mama, i dah baca novel andai itu takdirnya..yes its true..mmg tangkap leleh..tu klu buat drama..mmg meletop jgk…huhu..i mmg hantu novel..ni sbb ada anak kecik terstop membaca..nanti bole la mama update apa novel terbaru yg best ya…tq so much..klu nk add fb i…cari zara aina..salam perkenalan…

Reply

Cumi November 23, 2012 at 4:21 PM

rusnita n azua,
Monday ni @ holiday villa kat belakang SDMC kan, @ 4pm?
InsyaAllah jumpa nanti…,

Tu sebab nak tengok scene camner yg jadikan Johan siuman balik….sian azie… Jangan plak scene lepas ni mcm kelam kabut nak habiskan drama je…. Boleh tak kalau sehari tu scene ain ngan am n family je…. Bab happy, romantik n mesra2….

Reply

zara aina November 23, 2012 at 4:31 PM

thanks rusnita..bg fb u..i dah add fren u dah…accept la..hehe..(siap suruh lg)…salam perkenalan..i wish i cld join u alls..tapi tu la..i ni keja..kot2 la line clear on monday tu..i’ll be there ye..x pe kan i join???

Reply

BelalangKunyit November 23, 2012 at 4:32 PM

promo episode 53-56 sudah kuar :D

Reply

Cumi November 23, 2012 at 4:38 PM

Hope la scene kenduri tu dari bab am suruh ain pakai tudung elok2 sampai le bab salam tu terus menerus tak yah le campur aduk ngan scene johan ke dee ke sumer tu… Sehari u pasal diorang je… Termasuk scene ain shopping beli pijama am…. Kalu tetiba sambung minggu depan ke …Adussshh… Cam scene kat bilik pakai tudung tu….Sambung the next day dah mood lain le pulak….sehari je jadi le kan….lagi satu…. Tetiba eja plak dating ngan johan n ain pulak yg jadi pompuan tak guna…. Sian makcik ostol

Reply

Soulrevear November 23, 2012 at 4:41 PM

Wah…..syahdunya part ain mintak maap kat am….

Reply

Virgo November 23, 2012 at 4:54 PM

Thanks to u yg respond kat komen i ya. memang skrang ni demam ah..tapi i ni yg dh ketinggalan kertaapi..masi nonton rahsia hati …teruja sgt nk nengok sampai habis…i tau sad ending sbb aleh2 i trtengok last epi …nmpak best terus cari 1st epi & sterus dan seterusnya hingga ke epi yg 26 ptng ni.Memang mantap jln cerita dia…nk skip2 epi pun tk boleh,tapi skip2 scene tk pe……klu rusnita tengok mesti dia pandai beri ulasan psl cerita ni….rusnitaaaaaa….where are you??? Mai lah tengok crita rahsia hati ni…..best la….walaupun i tk brape minat kat rita lebih2 peranan dia tu boring aje dlm cerita ni tapi pelokun2 lain tu memang i puji…mak tiri syamir tu tk habis2 dgn darling2…nk cover perbuatan curang dia tu…ni dia tngh pujuk husband dia nk gi tengok si syamir tu. …..rusnita 3 hari tk ah …meh tengok cerita rahsia hati…jom i belanja you nk…..hihihi …

Reply

Nani November 23, 2012 at 5:06 PM

haih…2-3x ulang tgk episode ni…syoknye! hehehe…

Reply

Ani November 23, 2012 at 5:08 PM

da dpt tgk promo ep 53-56…..Fuh tangkap leleh lar…….Touching!!
Sikap gila Johan da melibatkan si Eja lak ……pastu ckp kasar dgn mk cik ostolia…… Azie ttp layan Johan dgn baik……

Reply

Capt am November 23, 2012 at 5:08 PM

Setlh menonton A&H sehingga episod 52 ni, terpanggil pulak utk mengomen. Tuan Director,, tolong le kurangkan scene mamat rebonding ni . Dah jadi melalut. Semua orang tahu yg meminang isteri orang ni haram hukumnya. saya bayar astro nak tengok ADAM & HAWA, bukan MAMAT REBONDING & AZIE. Meluat dah.. lain kali kalo nak kembangkan ceghite plot. Agak2 le.

Reply

peminat AA November 23, 2012 at 5:19 PM

boleh am peluk ain …patut si baju belang tu kena jawab giler x boleh dh 8 th abang tunggu2

Reply

nak am November 23, 2012 at 6:52 PM

virgo, i pun tgk citer tu masa check kt astro nmpk pelakon dia Aaron & Rita, try cari kt youtube ada, rupanya citer tu dah lama 2009, tp i pun tgk dr ep.1 smpai habis. mmg best la citer tu…tp bengang sbb sedih..pas2 i tgk cinta gila..

nk mintk tolong, ada tk sesiapa tau kt mana nk dpt novel A&H yg cover depan AA & NN, I dah tny kat alaf21 tk de stock, mph pun tk de la setakat midvalley/ou..yg ada cover biasa..nk try cari la klau mmg tk dpt gak terpaksa la beli yg cover biasa..

eh lg satu ada scene am masa dlm box tu, ingat lagi tk, ada ke dalam novel ? mintk bantuan, mintk bantuak

Reply

oh adam November 23, 2012 at 7:08 PM

Mmm..Virgo,act sy pn dh khatam tgok cite rahsia hati…rs nye lakonn
AA lg mntop dlm drama Tue..tp tuela…sad ending..sedey..anyway
Apa2 pn cite AH ni mmg bhantuuuuu…

Reply

BelalangKunyit November 23, 2012 at 7:08 PM

tak dapat ain…adek pun jadi lah..pepandai jek director tuko skrip dlm novel asal…hahahaha

Reply

loveadam November 23, 2012 at 9:12 PM

cuba tgk setting sayur n kotak santan 14:16 sama dengan episod 40. nasib baik baju lain . . .action pon sama. . .copy paste ek. . .tukar baju jek. . .hehehe

Reply

Virgo November 23, 2012 at 10:18 PM

Lanirah & nak am : nasib baik lh cuma 3 epi aje lia & syamir ni mnjadi kekasih..klu tk meloya nk tengok aksi dia org tu….even kat ofis pun nk brkepit2 mcm apa2 entah. Egon part yg lia pulangkan kodok ijau tu adalah part yg paling lucu sekali…”Nah ambil balik kodok awak ni!”…ha ha ha .oh am: tk boleh disangkal lg AA boleh melakonkan watak2 yg brbagai2 kan, i tengok lakonan dia bila astro tayangkan lately. Tapi rahsia hati ni memang best lah.Pelakon2 dia pun semua bagus2 ….. tu buat cerita ni mcm meyesakkan nafas kita.

..

Reply

Adam Nakal November 23, 2012 at 11:18 PM

Hi ROMANTIS novel Sehangat Asmara pon best cam A&H.carik la dulu novel tu .tak lama lagi astro buat drama camgini.pelakonnya akak Rita ngan Ady Putra.Best sangat citer tu.pasal isteri kena tinggal suami kat luar negara. romantis giler.Betulkan rusnita.wataknya kamilia and zainal.

Reply

adam azfar November 24, 2012 at 5:26 AM

dah tak tau nak komen apa sebab you all dah komen macam2, yg pasti mggu depan lagi best kalau tgk dari sorotan 53-56. penangan a&h , saya punya assigment pun tak siap2 hingga nak sampai dateline ahad ni…hehehehe.

Reply

nanieanie November 24, 2012 at 9:57 AM

episod ni… romantik giler.. kwn2 chat cian nya dizan dpt wtk johan semunya x suka gan wtk tu…. apa pn sweet giler la am&ain

Reply

alina November 24, 2012 at 9:59 AM

Episod akan datang Johan break dgn azie…. dan nak couple pulak dgn eja adik ain……. sbb tak dpt kakak dpt adik pun cukuplah…….,… kesian azie

Reply

seha_saleha November 24, 2012 at 10:35 PM

asal la bdoh semacm mamat rebonding nih…kan haram hukum meminang istri org….bkn dia dah tau ke ain ni dah ada am….ape nih…ish2…mnyusahkan org tol…

Reply

Joyah November 25, 2012 at 1:15 AM

Bo..(sambil menahan sebak di dada)…boleh tak Am peluk Joyah…(opps silap, peluk ain) Joyah da ulang2 episod nie balik2 dan masih tak jemu2… Apasal la minah ‘Cheap’ nie tak paham bahasa…samejer dgn mamat ‘Rebonding’ yg sengal… Dua dua nak runtuhkan rumah tangga org…dasar jahat! Wei Dee! Si Am tu Joyah yg punya! Tak paham2 ker? ( alamak! Joyah da demam angau kat Am… hehe…)

Reply

tira November 25, 2012 at 5:13 PM

cne nak download cite ni..?

Reply

ciknaz November 25, 2012 at 5:13 PM

watak yg dibawakan berjaya..nice story….whatever mluat gak tgk si dee ni…nak syg2…miss u2…kekeke…xsaba tgu mlm esok

Reply

amm November 25, 2012 at 10:37 PM

wuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu rmainye pmnt adam hawa…………….heheheeheheheheheh

Reply

zainasz November 26, 2012 at 7:57 AM

hai, i mula tgok drama ni last 3 weeks ago.. heehe.. naseb baik ada ezany kun kalau tak hampeh rugi betul x tgok. but bila terjumpa blog ezany kun pergghhhh.. happy x terkata.. pastu mula tgok sampai episod 52.. alamak x sbr tgu next episod.. hummm i siap tgok ulang2 semua episod especially part am n ain jer heheheh aduh romantik nya am.. tq so much ezany.. muah muah muah…

Reply

amw November 26, 2012 at 6:07 PM

amm… bley peluk ain x…?

Reply

Makino November 27, 2012 at 3:16 AM

Mamat rebonding meroyan.. hahaha xD

Reply

fuziah November 30, 2012 at 12:01 PM

Lakonan Aoran Aziz memang mantap dan penuh feelings….. best

Reply

yati December 6, 2012 at 2:58 AM

thank you yaa ezany :)

Reply

misz lolita December 8, 2012 at 10:55 PM

hate johan!!!!! bodo pnye laki,,
eeee!!!! egram btol ar….

Reply

Amsa Maira December 10, 2012 at 10:34 PM

Terbaaaeeeekkk..syg adam & hawa <3

Reply

upit December 16, 2012 at 8:39 AM

ezany nape saya x boleh nk temgok episod nie..

Reply

Leave a Comment