Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 53

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 52

Hubungan mereka sekarang semakin sukar dengan datangnya perasaan Johan yang tiday boleh melupa kan Ain. Apakah yang akan ibu Ain dan ibu Johan bincangkan? Dan adakah Johan akan teruskan usahanya untuk bersama Ain?

Adam & Hawa Episode 54

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 52
  2. Video Adam & Hawa Episode 49
  3. Video Adam & Hawa Episode 40
  4. Video Adam & Hawa Episode 36
  5. Video Adam & Hawa Episode 47

{ 222 comments… read them below or add one }

rusnita November 26, 2012 at 2:46 PM

salam, seronok tgk sorotan mlm ni? mcm best jugak la, sebab ada scene ain dgn am, tidak ler scene mamat rebonding jer memanjang. jgn marah scene si rebonding tu, kan usaha utk memanjangkan citer. kalau scene am dgn ain jer, xder warnalah citer ni.
to GAH yang dapat hadir ke gathering petang ni, selamat berkenalan.

Reply

kak long ain... November 26, 2012 at 7:24 PM

Kak rusnita…memang seronok la tgk..nak2 tang dialog ain ngn mak dia…pastu mak dia ssnyum penuh makna…hahaha..ku x sabar tggu tgh Mlm ini…

Reply

abady November 26, 2012 at 9:28 PM

askm. rusnita dan semua peminat adam dan hawa. baru lepas tengok episod 49-52. mlm ni best jugak . tak ada mamat yg gila talak tu. rusnita buat GAH tu kat mn.

Reply

haishah November 27, 2012 at 9:05 AM

mmg best part am n ain…i like….

Reply

mami 2 November 26, 2012 at 9:19 PM

hang dok buat rancak pa..p tidoq la lagi bguih..hahhaha

Reply

Ieyna November 4, 2013 at 10:15 PM

Salam,Best jgk lah ctew adam dan hawa.kisah nye snguh rmantik.adam sangat mencintai hawanye.ada 1 ayt yg sy akan tujukn.jgn larh mnghmpekn cnta ktew.lau ktew sygkn seorg 2 jgn larh wt dye nangs,cmburu dan marah.2 jew sy nk tlis.salam.bye.

Reply

marya November 26, 2012 at 2:51 PM

Thankz ezany..cantik cincin mama yg bakal jadi milik ain nanti

Reply

Jejaka November 26, 2012 at 3:12 PM

A&H meleret2 sampai ep 80 adalah strategi bisnes, kadang2 dlm episod tu takda apa yang nak disampaikan jalan cerita sama sahaja.

Reply

Kak Ruby November 26, 2012 at 3:12 PM

Happy jugak tengok sorotan utk mlm ni..tp kesian Azie..siap tanya kat Johan cincin tu utk siapa. Tak dpt d bygkn betapa sakitnya hati jika org buat kita mcm tu kan.

Reply

Joyah November 26, 2012 at 3:22 PM

I Love You Too……. Aww!!! Sukenyer Joyah…cepatla malam…thanx ezany!

Reply

mama November 26, 2012 at 3:24 PM

i love u toooo…sweet nye kak rusnita…
ain pon cam x marah2 dah…ni tinggal johan jer bila ntah nak baik penyakit gile dia tu,,,,hihih

Reply

haishah November 27, 2012 at 9:09 AM

ermmm,,,,,romantiknyer si am2…suka sangat,ain tersipu2 malu…bestnyer nk tgk cter selanjutnyer

Reply

fyda hafyda November 26, 2012 at 3:28 PM

uma xder hd… so sume episod kne tngok sehari lps ditygkn kt astro….nk tngok midnite mmg da msok tp tyme tu da tdo so tgu pagi ler…tngok online…tngok promo dis week perghhh best gler kottt….x sbr nk tngok…ble scene am& ain siap ulg bnyk kali but ble scene jo n azie tros skipj er mls nk tngok dislike….ble ayat2 romantik2 kuar dr mulut am…part tu la yg akn di ulg bnyk kali x jemu lgsung….

Reply

Bujang Nogori November 26, 2012 at 3:33 PM

mula meminati drama ini…

#parahsatukerjaponxlehbuat#

Reply

kak fat November 26, 2012 at 4:13 PM

bujang nogori, eden pun samo, sakit nie #parahsatukerjaponxlehbuat#

Reply

am n ain November 26, 2012 at 4:14 PM

mak in tanya ain… kamu dah duduk serumah dgn adam ker?.. org tak ajak….hehehe seronoknye….tak sabar nk tunggu mlm ni….

Reply

Ain Hawani November 26, 2012 at 4:27 PM

Mmg best episod ni….ishhh x malu betul Johan ni….suruh ibunya prg pinang Ain yg dh sah2 is3 Am….x patut…x patut…kesian Si Azie…apa2 pun x sabar nk tgk kat office esok….hee

Reply

iReNe November 26, 2012 at 4:28 PM

Hulaaaa… Xsabar nk tgk malam ni!!!

Hahahaha samo aa ngan bujang negoghi n kak fat, satu hapah keje xleh nk buat!

Reply

mami November 26, 2012 at 4:38 PM

tiba2 pagi ni seram sejuk mcm nak demam masa temankan hubby pergi service kereta…bila balik rumah dapat tengok A&H, terus rasa mcm dah baik.. demam rindu A&H kot…. (mcm tak de jer episod eija ngan johan mlm ni… itu yg tgh suspen sekrg nih…)

Reply

mami 2.. November 26, 2012 at 9:18 PM

hahaha..hi saya mami 2..kih2..

Reply

mami1 November 26, 2012 at 10:43 PM

hai mami 2… camtu i mami 1 lah yer..

Reply

mami 2.. November 26, 2012 at 10:55 PM

hehe,..muaahhh..kasi kiss skit..

Reply

mami 1 November 27, 2012 at 11:21 PM

dapat kiss u.. i dah baik demam hari ni… (he he he..) tq..tq

Reply

indah November 26, 2012 at 4:45 PM

Lambat nya nk tggu esok.. X sbor2 dh nk tngok AM n AIN… Cmne lh ari2 tnpa AM n AIN bla dh hbis nnti ye.. Mesti boring..

Reply

Kak Ann November 26, 2012 at 4:48 PM

sama la kat fat i ni kat opis x tau la brp kali ulang tayang….best giler!!!! x sabar tunggu ….

Reply

Ejanx November 26, 2012 at 5:34 PM

Samalah kita disini MC pun masih on I Pad nak tengok soroton,ni semua gara2 A&H

Reply

angau November 26, 2012 at 5:51 PM

dadaku dah nak terbagi 2 nie.nnn
cam kuda berlari pun ada ne….
OKSIG3N.PLZZZZZ..

Reply

muzaffar November 26, 2012 at 6:37 PM

bila angau sebut “camkuda berlari” terus teringat Surah Al-Adiyat(Surah Kuda). Tak salahkan klu dhare kat sini terjemahanta>
” 1. Demi Kuda Perang yang tangkas berlari dengan kedengaran kencang nafasnya
2. Serta mencetuskan api dari telapak kakinya
3. Dan meluru menyerbu musuh pada waktu subuh
4.Sehingga menghamburkan debu pada waktu iu
5. Lalu menggempur ketika itu di tengah-tengah musuh
6. Sesungguhnya manusia sangat tidak bersyukur akan nikmat Tuhannya
7. Dan sesungguhnya ia (dengan bawaannya) menerangkan dengan jelas keadaan yang demikian
8. Dan sesungguhnya ia melampau sangat sayangkan harta(secara tamak haloba)
9. (Patutkah ia bersikap demikian?) Tidakkah ia mengetahui(bagaimana keadaannya) ketika dibongkarkan segala yang ada dalam kubur???
10. Dan dikumpul serta didedahkan segala yang terpendam dalam dada???
11. Sesungguhnya Tuhan mereka Maha Mengetahui dengan mendalam tentang(balasan yang diberikanNya kepada) mereka pada hari itu

Reply

mek November 27, 2012 at 1:23 PM

I like ur comment….. sekurang-kurangnya dapat meredakan angau pada AH.. diselitkan dgn ingatan pd ALLAH, syukran!

Reply

yen November 26, 2012 at 6:07 PM

BEstnya scene am ngan ain..I Love you both.

Reply

Virgo November 26, 2012 at 6:14 PM

Mama..i dh cuba pegi link nora elena tu tapi masih tk dpt juga.

Reply

puspa November 27, 2012 at 2:16 PM

Cuba tgk di tonton, dua minggu lps sy baru tgk

Reply

muzaffar November 26, 2012 at 6:25 PM

xbest….
mlm ni Hawa Ku xde,gi meeting kt KL smpai ari Jumaat

Reply

Hashim November 26, 2012 at 6:28 PM

tngok drama ni di utube aje,sebab x subscribe mustika astro. bagaimana pon I salute bloggers ni , Bila I tngok drama ni terasa muda kmbali walau pon I dah berumur 60thn.Terima kaseh sekali lagi

Reply

cik siti November 26, 2012 at 6:36 PM

to rusnita, egon, all A&H geng yg gathering today,
mesti syok kn kalu dpt joint u all hari nie..
so ader aper info yg boleh kta share,
jgn lupa tau post ezany blog ye….

Reply

cik siti November 26, 2012 at 7:08 PM

aduhhh syahdunye tgok promo mlm nie…
tk sabar rase nak tggu ezany upload nanti..
ain pun da pandai guna ayat2 manja dgn am…
am apa lagi makin romantik la…
kta plak makin tak sabar bila jam nie nak pukul 12..
tggu ezany tolong upload kn…
scene johan n azie ni suka msibuk waktu am n ain tgh loving2
kalu la boleh pilih mana nak letak scene johan tue..
sure la da letak awal2 stiap episod hari nie..
sbb bila ending episod kta semua boleh tangkap lentok
ayat romantik am n ain nnti nak tidor pn senang nak dapat mimpi indahh….
hahaha

Reply

Ain Zai November 26, 2012 at 7:34 PM

Sepanjang weekend dok layan episod2 lama masa Am & Ain buat umrah…best sgt..kena plak lagu2 masa tu best2…smlm plak dh start lyn episod 50-52 blk sbb nk ambil mood utk mlm ni..hehe…betul mcm yg Indah bgtau tu, mcmn lah hari2 tanpa A&H nanti ni…huhu:(

Reply

mama saja yg suka November 26, 2012 at 8:03 PM

1st time tgk, dah episode 26… bkn xnak tgk tp takut addicted mcm nora elena… tp bila dah tgk xleh miss… siap marathon tgk dari 1st episode… so now kul 10(m0n-thurs)….. sori children…. the big screen is mine… tgk bilik lain ye….

Reply

Ani November 26, 2012 at 8:12 PM

Kesian betol peminat2 AnH semua dah angau……Punya lah hebat penangan AnH nie…..hehehe….Walau mcmne pun AnH tetap the best……..

Reply

mama saja yg suka November 26, 2012 at 8:24 PM

betul ani.. anak2 bila nmpak saya dpn laptop n tgk drama A&H, dia org mengeluh…. mama dah tua2 ni jgn obses sgt…. hahaha…

Reply

diya November 26, 2012 at 9:03 PM

tapi ain tetap di hati johan. Adoi… Tak paham aku. Kesian kat kau azie.

Reply

chel November 27, 2012 at 1:59 AM

tuh le….. geramkan… Johan bukannya love azie but only ‘lust’….cinta n kasih dihati Johan utk Ain tapi nak rengan2 dgn Azie….

Reply

sanizam November 26, 2012 at 9:21 PM

patutlah ain tak kisah am kt dlm A&H..rupa2nya Adam dia lebih hensem dr Adam dlm A&H. (suami nadiya nissa juga hensem mcm Aaroon Aziz) Tp bila Ain & Am merasuk 1Malaysia mabuk angau…aduh!!! esok nak pujuk hubby langgan astro mustika lah.Anyway tqvm pd ezany yg susah payah upload A & H untuk kita semua.

Reply

Adam Nakal November 26, 2012 at 9:37 PM

Hi Rusnita best la ek uols dapat berGAH ari ni.Tapi tak pe ar janji masih boleh update kat blog Ezany ni.Wow…mlm ni best sweet sangat Am ckp I love u kat Ain.Tiba-tibanya je Am cakap cam tu terpana ahaks Ain sokojap ha….!Sakit la Mak Cik Ostalia melayan mental mamat rebonding tu.I pon sama Ain Hawani tunggu kat ofis baru boley tengok this episode!Nora Elena tu best Virgo cuba lagi link mesti dapat coz I dulu dah habis kat tv pon carik kat TONTON.Pe pe pon A&H paling terkesan di hati…hu…hu!

Reply

adam azfar November 26, 2012 at 9:51 PM

ain…malu tapi mahu…

Reply

hashim November 27, 2012 at 4:47 PM

eysh anda buat2 xpaham lak.

Reply

kak fat November 26, 2012 at 9:55 PM

Walaupun rumah ada saluran 134, tapi x de can nye nak tengok time tu, mengalah ngan anak-anak buah tersayang yg macam2 kerenah, Bestnya, oleh kerana guna astro beyong n pvr, jadi dapatlah rakam tiap episod. Dah tidur budak2 tu baru kak fat tengok..he hee feeling sorang2 depan tv plasma 42 inci.. yes, my personal time, org lain, sila beri laluan pada bonda saudara tersayang ni ye…yg lain dipersilakan ke tempat peraduan ..

Reply

Virgo November 26, 2012 at 10:03 PM

sanizam…hari tu i ckp husband NN pun hensem ada iras2 AA. tapi ada org kata tidak. tk kisah lah sbb itu pandangan mata masing2……hari ini i hepi sangat sbb you pun kata husband NN ada rupa AA.
Kali ini i nk tulis lebih sikit lah…..” sbb tu lah pengarang pileh NN sbg heroine AA supaya senang NN dpt feel ketika brlakon”.
Thanks Adam Nakal…nanti i cuba lagi w/pun dh bnyk kali i mncuba. Usaha tangga kejayaan…hehehe. tk pernah tengok lagi cerita Nora Elena tu.

Reply

mak adam November 26, 2012 at 10:44 PM

kat mana nak tgk rupa hubby NN? bitau sket.

Reply

wati November 27, 2012 at 3:02 AM

kat google image bleh tgk gambar suami nadiya sissa mak adam..hehe..hensem gak asben die.. :)

Reply

mak adam November 26, 2012 at 10:55 PM

buka tonton sure dapat tgk nora elena. tapi register la dulu

Reply

holahola November 26, 2012 at 11:13 PM

muka hubby NN mcm redza minhat sket sbnrnye :)

Reply

Virgo November 26, 2012 at 10:10 PM

En. Hashim…..walaupun dh 60 masih boleh layan cerita2 romantik mcm ni…..it’s good for your health…macam teraphy…nnti akan rasa muda aje. Tentu ada lagi yg sama umor dgn en. hashim dlm blog ezany ni….sape2 yg sama umor tu atau seangkatan sila angkat tangan!

Reply

hashim November 27, 2012 at 4:53 PM

oi cik virgo, betul cerita ni buat saya nangis berkali2…….best betul tahniah pada semua yg tlibat

Reply

Yonne November 26, 2012 at 10:34 PM

Apa yg terjd mlm ni..ada sesiaapa yg sudi share.. Rumah xda astro..huhuhu

Reply

rusnita November 26, 2012 at 10:34 PM

sapa yang dah tgk kat hd, sila update. thanx

Reply

eqa November 26, 2012 at 10:40 PM

hai, i’m new here.. yes sy agree dgn virgo n sanizam..husband NN ada iras2 AA..at first sy tgk gmbr dorg mse bwt umrah dlm citer ni suami NN pun ada skali..sy igt ada 2 AA dlm gmbr tu..rupanye sorg lg suami NN..sgt sepadan

Reply

Ardelia November 26, 2012 at 10:42 PM

Sape2 bole update tonight episod? Cer cita sikit…Tq Ezany harap2 upload siang mcm last week big hugggg

Reply

Aisya Sofea November 26, 2012 at 10:43 PM

Knapa pengarah bynk tambah dari crita asal ni?
Si rebonding tu patutnya tak ada la sampai p minang ain jugak2.
Dah la tu bila ain reject dia melamar oja(adik ain) la pulak.
Sewel ke ape????………….heeeeeeeeeee geramnya…….x ikut novel la pulak, ponek den tulis crito.

Reply

chel November 27, 2012 at 2:07 AM

hehehhhe..tuh le fasal, eh BTW akak Sofea xdiscuss ke dgn producer dan pengarah drama nih suh jangan tokok tambah lebiy2 lol…

Reply

Anggerik November 26, 2012 at 10:46 PM

fulamak…..IVU2 dari am utk ain, meremang blu roma……ingat wktu muda remaja lak……ttp apa penyebab ucapan terkuar dari mulut am tu ?….gang sape blh explain ye…tertanya-tanya lak…..ttp time dailog ain dengan maknya …orang tak pelawa takkan ain nak terhegeh2 …..rasanya am dah ajak time ain boring ajak am teman tu… am ada ckp lebih kurang ” am tunggu kat umah kita” perkataan KITA dah kira pelawa la tu….isyy…. itupun tak paham lagi ke….

Reply

Ani November 26, 2012 at 10:53 PM

Mama saja yg suka…
I pun kena perli ngn anak2 jer…..mmg xder langan HD pun hanya mengharapkan jasa baik ezany mengupload jer. Nak soh hubby langgan mustika HD segan…mesti ank2 tau mama nak layan ANH .Dulu sy yg soh hubby langan fmly package jer spya ank2 leh tumpukan pd study dorg ……Mujur ank2 dok asrama semua, hubby lak selalu outstation so dpt lah layan ANH berulang kali. Hehehe…… Tak der siapa nak tegur or perli….
Klu da minat tak kira tua ker muda layan jer sebagai hiburan. Think positive.
Learn to be patient like Am…….

Reply

mama saja yg suka November 26, 2012 at 11:33 PM

betul ani… n angkat tangan utk Virgo tp xla seangkatan sangat ngan en hashim…

Reply

rest November 26, 2012 at 10:57 PM

baru habis tenguk ah eps 53. Kesan Azie mamat rebonding tu tk layan diyer. paper pon Ain n Am sedang menuai kasih. Makcik ostolia sedap jer kutuk Ain @Nampak baik tp perangai buruk. Pd hal anak dia si rebonding tu yg bengap. Best sesangat eps nih. Am bg bunga kat ain. Runtun qolbu. Hee..hee

Reply

mami1 November 26, 2012 at 10:57 PM

rusnita you silap… adam x follow ain balik.. ain pin balik sekejap jer.. dia ada bgtau kat mak dia dia dan am kejap baik kejap gaduh…bila mak dia tanya dia dah serumah ke belum fgn am..mak cik ostolia pulak marahkan mak ain kata mak ain bersubahat..mak ain ingatkan mak cik ostolia nak putuskan.. on d way back mama am tipon..am sambung..ain usik pandai suruh mama yg ckp dulu dan am hanya jwb I love you too. oh ya sebelum tu adik am ada tanya mcmmana hubungan dia dgn ain.. am jwb ape ye.. mami 1 lupa. .tapi mcm is getting better dan tanya mama dia kenduri ni nanti tak terlalu awal ker.. pas tu am tungu ain kat u.. bwk bunga… (wah….like sgt…)..tapi ain mcm berlagak sikit.. student dia yg minat dia tu nsmpak mereka dan senyum2… ending dgn episod makcik ostolia marahkan anak dia tu.. sambungan mak cik ostolia cari ain kat rumah ain..azie yg sambut..semoga bersambung esok… selamat nonton yg belum menonton..

Reply

rusnita November 26, 2012 at 11:08 PM

ala, mami1. am x ikut ain balik kg eh? ekeke, kan mmg dah ckp itu imaginasi i jer. tadi pun ms GAH gathering km dah ckp, kalau am ikut ain balik kg maknanya dah tido bersama. x bermakna la kenduri mama tu pulak…ala, apsal lagi makcik ostolia cari ain? nak dibambu jugak ker? or nak tya betul ker ain x bahagia dgn suami dia? ehm, tggu lagi ler mlm esok plak.

Reply

mami1 November 26, 2012 at 11:15 PM

tak dapat nak join GAH.. sure seronok tadi yer.. mami tadi g submit final draft thesis.. tu yg mlm ni boleh layan.. ramai ker yg datang tadi.. next tkme leh jemput Nn dan Aa dan juga aisya sofea sekali…

Reply

sanizam November 26, 2012 at 11:00 PM

mak adam…berlambak kt internet gambar NN dan suami dia.Siap da gambar anak mereka sekali.Specially foto kahwin diaorg memang betul2 mcm AA suami NN kt situ. Tq eqa n virgo…but AA still the best jadi Adam Muhkriz.

Reply

nisa November 26, 2012 at 11:03 PM

episod malam ni tade ke ??

Reply

mami1 November 26, 2012 at 11:11 PM

nisa baru follow ker? u kena tunggu ezany download.. usually dlm kul 12 midnite ke atas baru boleh tengok.. i dah tengok kat mustika hd..tapi nak layan lagi esok..;)

Reply

missmalaysia November 26, 2012 at 11:08 PM

perghhh… Mula2 malas la layan A&H ni…tapi bila dah dengar citer geng saya, lelaki macho tu, pun layan habis drama ni…maka saya pun tergerak la, nak tengok, apa yang best sangat nyer drama.. Saya x langgan Mustika HD, jadi, saya google..thanks Ezany for your effort… Akhirnya, ternyata saya pun terkena gak demam A&H… ^_^
Hehehee, kat rumah, saya jer yg layan A&H ni, tapi x sangka pulak dengar citer adik lelaki saya, yg tgh belajar kat Politeknik, 1 Poli. layan drama tu, online je…cayalaaahh penangan A&H…
By the way, selama ni suka layan drama ni je sambil baca komen2 menarik… terjebak gak saya utk komen sekali.. :)

Reply

mami1 November 26, 2012 at 11:08 PM

anggerik… ain ckp tu masa mak dia tanya dia dah ‘serumah’ dgn am ke belum.. masa am ckp dia tunggu kat rumah kita tu masa episod lalu.. cerita sekrg lari sikit dari novel.. kalau tak..kita tunggu jer ceritanya dari rusnita. .oh ya..ada juga part azie ajak jo keluar tengok cincin dan baju kahwin.. jo ckp lambat lagi.. masa tu yg azie tanya psl cincin tu.. kesian sungguh kat azie..

Reply

Roz November 26, 2012 at 11:10 PM

Plz upload episode mlm ni xtra cepat ye, x sabar nak tengok .. Tq

Reply

Ani November 26, 2012 at 11:10 PM

Anggerik…
I agree with U. Terpk gak, Am pernah tnya knapa x naik umah kita, ain jer yg tak nak…… Nama pun drama kan. Klu nak di pk logik….tak kan Azie tak tau yg Am ader beberapa kali keluar dgn Ain. Kalau nak dipk secara logik, bnyk drama2 nie yg tak logik……….
Memandangkan ini hanya sebuah cerita layan jer lah…..

Reply

mama November 26, 2012 at 11:19 PM

#adam nakal…same la…sejak demam AA ni g tgk blk Nora Elena kat TONTON
#Virgo u cari kat Tonton ke yg xde link tu?

Reply

eqa November 26, 2012 at 11:28 PM

eqa ada full episod nora elena..tp mcm mne nk share?

Reply

mama November 26, 2012 at 11:21 PM

#Rusnita…best nye dpt gathering ngan AHLI GAH td kan,,,,tumpang happy….

Reply

rusnita November 26, 2012 at 11:25 PM

mama, mmg best sgt td. in sya allah, jika diizinkan teringin nak buat lagi tapi dgn lebih ramai GAH yang dapat hadir la kiranya. tadi pun dah janji dgn azua, harap walaupun citer ni dah habis, ikatan silaturrahim yang terjalin masih berkekalan. amin…

Reply

Ain Zai November 26, 2012 at 11:24 PM

Yeay!!!!! Dah uploading…sabar menanti…thanks Ezany

Reply

Azlina November 26, 2012 at 11:28 PM

Askum. Mlm ni Ain Balik kejap sebab risau johan tak gi tau mak dia lg. Maknya cakap salah Ain jugak. Kalau settle awal mesti tak de masalah dah. Dia tanya Ain dah serumah ke dgn am? Ain jongket kan bahu dan maknya mengeluh bilakah Ain nak baik dgn am. Ain kata am tak ajak pun takkan dia nak terhegeh2. Maknya usik dah berbaiklah ni? Ain cakap sekejap baik sekejap gaduh…maknya kata biasalah suami ister mcm Tulah. Ain minta maknya selesaikan dgn mak johan dia takut. Tapi maknya nasihat dia kena juga jumpa dan minta maaf dia kata yalah. Lepas tu Ain Balik KL sebab tak nak serempak dgn mak johan. On the way nak selisih dgn mak johan dia belok Jln lain kebetulan mak am telefon inform pasal kenduri lepas tu pass kat am dan am cakap i luv u2. Ain tersenyum dan diam. Ibu johan tunjuk cincin tp ma Ain ingat dia nak putuskan hubungan johan dgn krn johan dah rapat dgn azie. Mak Ain citer yg sebenarnya dan mak johan marah dan kata2 ni kurang elok pd Ain konon nampak baik tapi jahat dan mak Ain subahat dgn anaklah…. Azie plak berangan johan nak pinang dia siap ajak johan kuar dan pergi tgk cincin dan pergi itik perkahwinan. Johan tanya siapa nak kahwin dia kata bukan johan dahtk cincin dan cincin utk siapa johan kata mrk kahwin lambat lg dan azie pun terkesima. Am peri tunggu Ain kat kolej siap bawak jambangan bunga.studnet2 Ain tersenyum2 dan Ain pun malu…pelajar yg minat dia pun nampak dan dia tersenyum spt dah oleh terima Ain milik am. Mak Jom,an balik dan marah oh an kemudian bersambung…esok ak oh an cari azie di rumah ak tahu citer Ain yg sebenar…kita tunggu sorotan esok tau.

Reply

mama November 26, 2012 at 11:30 PM

#VIRGO dll
i pon setuju ngan uolls…papepon…suami NN mmg ensem…so xde la NN nak terjatuh hati kat AA kan…hihi

Reply

Virgo November 26, 2012 at 11:31 PM

mak andam…..pegi kat google…than click Nadiya Nissa. nnti boleh jumpa mcm2 tentang nadia nissa..bnyk gambar2 baru dia la ni. selamat mncuba.

Reply

mama November 26, 2012 at 11:34 PM

#Azlina
oh maknenye scene ain pakai baju merah am bg bunga tu mlm ni…comel…

Reply

eqa November 26, 2012 at 11:34 PM

best la tgk cer adam hawa ni..rasa mcm x sabar nk kawen pulop da… =p

Reply

mama November 26, 2012 at 11:36 PM

#rusnita…
jeles x dpt join…next time insya’allah klu timing kene mmg nak join…harap persahabatan yg terjalin kat sini terus kekal ye kak

Reply

rusnita November 26, 2012 at 11:36 PM

azlina, thanx for the update. i like… ezany tgh uploading, sabar menanti.

Reply

mama November 26, 2012 at 11:41 PM

sabar juga menanti…
VIRGO mama dh try cari kat TONTON…ada lg Nora Elena…
u g kat channel dulu…klik tv3…pastu type NORA ELENA tekan go/search…mesti ada punye,,,,,hihi slmt menonton

Reply

Kucing Gemok November 26, 2012 at 11:41 PM

In progress…. Thanks Ezany-kun…

Reply

scarlet November 26, 2012 at 11:42 PM

Ep 53 upload tk mlm ni yek? sdg mnunggu ni..

Reply

rusnita November 26, 2012 at 11:48 PM

virgo, i x minat AA and NN b4 this. even x penah tgk ombak rindu pun. tapi sebab adam dan hawa, i terpaksa mencari semua citer lakonan AA and NN ni. i br tgk nora elena, 24 episod ms ry haji dulu. i taip jer nora elena dekat google search. dapat tgk lagi waktu tu. if i not mistaken, u taip ceritamaster – nora elena episod ? yang u nak tgk pun blh. selamat mencuba…

Reply

kak fat November 27, 2012 at 12:57 AM

Untuk Virgo – Citer tu masih ada lagi. Berulang2 kali I tengok. Bukan Nora Elena je, I tengok balik drama Nur Kasih. Sekarang nie, I tengak tengok balik citer drama Tentang Dhia. Selalunya I tengok online, I x download. Mungkin lepas nie I nak tengok pula drama Julia. Ni lah hobby baru I sekarang, I x berapa tengok siaran TV kecuali untuk berita atau dokumentari.

Ni luar drp topik, Rabu ni akan berlaku gerhana bulan. Planeterium Negara buat jemputan terbuka pd org ramai untuk turut sama cerap n terokai alam semesta. BUkan gerhana bulan tu aje, tapi juga tengok planet Musystari. Solat gerhana bulan turut diadakan di masjid negara. Masa 9mlm – 12 tgh mlm.

Reply

peminat adam hawa November 26, 2012 at 11:49 PM

cepat upload .. x sbar nk tgok ni !

Reply

Zamzarina November 26, 2012 at 11:51 PM

Wah cepat betul tq ezany

Reply

rusnita November 26, 2012 at 11:58 PM

hm, awalnya mlm ni blh tgk. tapi apsal asyik sangkut2 plak, huhu. sblm ni ok jer.

Reply

Lanirah November 27, 2012 at 12:01 AM

TQ so much Ezany, awal betul hari ini….appreciate that ☺

Reply

cinta hati saya November 27, 2012 at 12:04 AM

menyampah plak aku tgk makcik ostolia ni…..ain dan adam love best…ha ha ha ha

Reply

Maulana November 27, 2012 at 2:24 AM

Btolah Cinta, mc ostolia 2 mmg sasau mcm ank die gak…mrh2 kt mk ain & ain lak, nk slhkn org 2 pkle dulu dok kemarok nk mnantu sngtle2..bnci aku kt mc tu. Yg kau azie pesal kau gila sngt kt mat rebonding2..tinggal je die tu, mai kau kawin je dgn aku. gedik-gedik kau pun aku suke…hahahahahahaaa

Reply

Joyah November 27, 2012 at 12:05 AM

You’re the BEST ezany! Suke suke…….

Reply

holahola November 27, 2012 at 12:13 AM

done tq ezany :)

Reply

Ardelia November 27, 2012 at 12:15 AM

Tq ezany….Ure the best!!!

Reply

peminat ah November 27, 2012 at 12:15 AM

tima kaceh ezany.

Reply

layan je laaaa November 27, 2012 at 12:15 AM

thank you ezany.. dah boleh tido.. :)

Reply

JJ November 27, 2012 at 12:16 AM

Thanks a lot Ezany-kun!
Rasanya paling cepat diupload hari ini. B4 12, dah boleh tengok. I like!
Keep it up! :)
Bengong mamat rebonding tu, sesuai kata mak dia dlm sorotan, gila talak tp belum kahwin. Aduhai!
Love Am n Ain! :D

Reply

rusnita November 27, 2012 at 12:26 AM

salam, dah nak tido lepas tgk episod 53 ni. x th naper asyik sangkut2 la pulak, nak habiskan 22 minit rs mcm berjam2 lamanya. huhu…
tapi scene am bagi bunga tu, sweetnya alahai. si johan meroyan x habih lagi ker? tahu jer dia ain x bahagia konon.

Reply

linda November 27, 2012 at 8:37 AM

rusnita…i suka baca comment u…compare to others….walaupun dah boleh tengok mustika hd kat rumah….still bukak ezany punya blog…just to read your comment…hehehe….

Reply

rusnita November 27, 2012 at 8:53 AM

Linda, thanx sbb suka komen2 i. Just to share the feelings dgn peminat2 lain drama ni. Tp ada jgk yg x suka komen2 i kan? Walaupun rsnya kita x ganggu hidup org lain pun. So, mcm mana tu?

Reply

linda November 27, 2012 at 1:42 PM

rusnita…you abaikan jer….yg penting kita tak kutuk sapa2 atau menggunakan kata2 kasar atau kesat…mcm org lain…ini lah drama melayu…kalau drama indonesia rasa2 nya…smp 200 episode kita kena tunggu…sanggup ker!!!

Reply

kritik membina November 27, 2012 at 12:28 AM

kenapa video malam ni sound nyer tk belapa jelas qualiti nye. dialog samar2… hilang feel sbab tk brape clear…

Reply

Joyah November 27, 2012 at 12:31 AM

JOHAN!!!!!! HAVE U LOST YOUR MIND!!!! WHAT MAKES U THINK THAT AIN IS MISERABLE…. Emosi sungguh Joyah tengok si rebonding nie… Episod malam nie mmg takde dlm novel…tapi Joyah layan juga sebab I Love U too Am hehehe……… Tak sabar nak pegi kenduri dorang nie huhu….

Reply

yonne November 27, 2012 at 12:31 AM

Well done ezany!tq2..
Johan dh gilerrrr! !!!perasan kononnya dialah yg terbaik utk ain..konon dialah yg plg memahami ain…klu btol ain tu nk kn ko,ms kt ostolia dia dh pkai rantai yg ko bg…ain tu dh cintakn am lah cuma dia yg melawan prasaan….

Reply

Nonzy November 27, 2012 at 12:37 AM

Tq ezany for your hard work downloading a& h. Appreciate it very very much. Love a&h

Reply

JOHAN November 27, 2012 at 12:39 AM

Apahal korang nak marah2 aku neh…dah aku cakap aku nak ain aku nak ainla..korang semua sapa nak marah aku..dah la tgk crita aku nak marah aku plak huh

Reply

chel November 27, 2012 at 2:23 AM

hehehhehe..LOL! Sian kat kau kan Johan tapi sape suh kau giler meroyan camtuh… Ain tuh dahle xnak kat kau, bini orang plak, xpaham ke?ishkk ishkkk

Reply

Rosalinda November 27, 2012 at 5:57 AM

Ada nama cerita ni JOHAN dan hawa?
Nama cerita aku mmg rosalinda :D

Reply

Jane November 27, 2012 at 12:40 AM

Ape saje laa mamat rebonding tu..ingat ansem sgt ke nak suka2 pilih Kejap yang ni Kejap yang tu..boleh ke dpt tgk sorotan episod 54 hari ni?! Haha

Reply

Azril November 27, 2012 at 12:41 AM

haihh,,cepatlah episod untuk besok,,nak tahu gak cter mamat gila talak nie,,hehe

Reply

Farhanariz November 27, 2012 at 12:46 AM

Issshh.. geram la ngn si Johan..
kjp ain , kjp azie..ingt cm tkar bju kew hah…
ain dh ad adam la .. jgn g0sakkn rumah tgga owg len..

Reply

JOHAN November 27, 2012 at 12:46 AM

PLEASE STOP INSULTED ME !!!

Reply

Farhanariz November 27, 2012 at 12:49 AM

bkn nk mghina la.. tp cuma geram ngn wtak u tu..
just bri pndgn jew k..
don’t angry la..

Reply

JOHAN November 27, 2012 at 12:59 AM

thanks Farhanariz…u je memahami i..u solo g ker

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 1:03 AM

Pelikla Ain syak wasangka semata nampak dee pegi tegur am n am x bgtau dia. bukannya am yg pegi jumpe dee, Bukan am menyorok as though buat salah pun. sah2 am tgh makan ngan ain time tu. dee yg dt tegur. the fact dee tu pegi pun dh tunjuk yg am x layan. Ain syak lebih2 sedangkan dia keluar berduaan dengan Johan tanpa pengetahuan suami. Don’t get me wrong, saya SANGAT suke am&ain. SANGAT suke mereka bersama. Tapi rasa kat sini macam ain ni paku serpih sikit. salah dia lg nyata dari am…ade sape2 setuju??

Reply

Ulfah November 27, 2012 at 9:30 AM

salam kakibuku, setuju sangat… dee datang tiba-tiba tanpa dijemput dan duduk sekejap je… ain sepatutnya tak emosional… skrip drama dengan novel tak sama.. itulah sebabnya watak ain jadi tak kemas. Dalam novel, dee pegang-pegang tangan am dan am merelakan… so ain jadi cemburu kenapa am biarkan tangannya dipegang.. tapi dalam drama scene pegang tangan tiada.. so skrip drama sepatutnya bertukar.. ain mungkin tertanya-tanya sahaja tanpa perlu emosional…

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 4:18 PM

waalaikumsalam Ulfah…salam perkenalan…:)
saya sangat setuju dengan Ulfah…skrip drama sepatutnya diubah bersesuaian dengan adaptasi yg dah dibuat dari novel.. yela..saya faham kenapa direktor x buat am biarkan dee pegang tangan dia..sebab episod sebelum ni, dee cuba pegang n kiss pipi, mmg am dah pernah elak dan tunjuk cincin di jari..so watak am ni dah diselarikan dari adaptasi yg lepas..tapi setuju dengan Ulfah, watak ain jd x kemas..

Reply

KakRose November 27, 2012 at 1:06 AM

Thanks alot ezany for ur effort!!! Suke suke!! Ur d best!!! Thumbs up for u!! Lani boleh p tdoq dgn senang hati….
Suka baca komen-komen Dari peminat AH n akan tersenyummm sendiri… Memang lari skit dri novel asal yg di beli 6 tahun yg lepas tapi tu la strategy penerbit n penulis penulis script… Aper2 pon memang BEST!!!

Reply

rizal raksaksa kecil November 27, 2012 at 1:08 AM

jo!!…..dah le bg le peluang dia org nak bahagia jgn kacau daun….puffff!!!

Reply

mama November 27, 2012 at 1:08 AM

makcik ostolia dtg umah azie n ain la….haish…makcik ostolia dh marah nmpk….
Sweetnye mase bg bungabtu…i loike :-)

Reply

shareen November 27, 2012 at 1:19 AM

Huhhuhuhuhu…. Johan ni xphm bahasa la aih…. cian Azie…

Reply

peminat AA November 27, 2012 at 1:21 AM

sape perasan mama am pegang hphone terbalik….jelas dan nyata…anak i umo 10 th pun perasan….cuba korang zoom sket….tuan pengarah tlg jawab

Reply

muzaffar November 27, 2012 at 10:39 AM

Ada ku kesah..

Reply

shareen November 27, 2012 at 1:21 AM

Tak sabaq nk tunggu KENDURI…. Haiisshhh…. tiap2 mlm buatku senyum sdri tgk cita nih…. Wlaupn soamiku bdengkoq kt sblh…
Thanks Ezany… Ur da BESHHH…..!!!

Reply

kak ju November 27, 2012 at 1:21 AM

thanks ezany…… bestnye dpt tengok AH awal ari ni.

Reply

Jejaka Hensem November 27, 2012 at 1:27 AM

Oi Johan kau jgn kacau2 si Ain dan Am tu….dia org tu suami isteri…tahu hukum ke tak???jgn nak main lanyak je…nanti si Am lanyak kau baru tau….gugur habis rambut kau hahahaha….

Reply

lestari cinta November 27, 2012 at 1:28 AM

ada org tu kan pendpt dia je betul kalau org lain komen cpt je dia bantah…apa nak jadi nth…bila ada yg condem dia ada je geng2 dia yg bela dia….kdg2 kena pk bukan semua org suka dgn komen tu sket2 sudah la…mcm gedik je…bila org kata dia fanatik AA dia melenting….mungkin terlalu obses kot sbb tu baru skrg kot dia nak tgk citer2 lain lakonan AA katanya sebelum ni x minat AA…siap citer hal suami dan anak dia kat blog ni….pas tu jumpa kawan2 lama la kata nak bincang psl drama ni je ni dah melalut….ramai yg x minat NN pun dia nak bising2 suka ati dia orang la kan…

Reply

cik siti November 27, 2012 at 1:34 AM

Ohh so sweet si isteri dpt bunga dr suami kat tempat keja, bg depan2 tu…
semua para isteri akan terasa bangga kalu dapat bunga camtue dlm spj perkhwinan knn.. Terasa sungguh di hargai..
hati ain confirm da terpikat ngan cara am mengurat tue..
dulu xsempat bercinta.. da kna kawin paksa
dulu am bagi bunga plastik ain kata tandanye cinta am pn plastik..
skg am da bg bunga idup spy cinta tulus suci tu
akn terus hidup mekar dlm hati ain…(harap ain cepatla paham)..

Reply

Mak tiri azie November 27, 2012 at 1:36 AM

Betol tu yonne…. Sokong 300%…

Reply

Rose Merah November 27, 2012 at 1:45 AM

Sweetnyer…. Am bg Ain bunga… Best3…. Huhuhu…. Citer ni buat I angau… Rase masuk kejap dlm citer ni la…

Reply

AM Maryam November 27, 2012 at 2:13 AM

dh lama tak komen. waa cayalah kak rusnita siap buat gathering GAH lagi. best la korang nih. eqa…u ada full episod nora elena? u upload kt youtube la. then u tag kat sini u letak kt sini link dia. ok? amacam? i pun carik full episod noraelena tp tak jumpe la.

Reply

chel November 27, 2012 at 2:55 AM

awwww… ILUV U2 Adam Mukhriz. hehehhehe

Reply

is November 27, 2012 at 3:18 AM

huh.. stress tgk mat rebonding!!

Reply

Makino November 27, 2012 at 3:52 AM

Adam : i love you too (tetibe) xD

Reply

ezanykun babi November 27, 2012 at 5:03 AM

ezanykun babi sial biji kelentit terrjueh sial babi kimak kiwak bla…… siall saill babi mak kau babi

Reply

emo November 27, 2012 at 8:47 AM

kpd mahkluk di atas ni.. jika rasa sakit jiwa..jgn jenguk page ni… bahasa sgt tak beradab… jiwa kacau yg tersangat lah ni.. ezany, hrp bersabar.. abai kan aje komen gini… anyway TQ ezany sbb share video..kalau tak.. kami tak boleh tengok..

Reply

rusnita November 27, 2012 at 9:37 AM

astagfirullah hal azim, sapa ni? kenapa gunakan bahasa yang x sopan lgsg? kalau x suka, x pyh jenguk blog ni. kami kat sini sgt menghargai jasa ezany upload drama ni dari 1st episod. lagipun, kita kat sini just nak share the feelings towards this drama and dapat kawan2 baru…
ezany, bersabarlah. ramai yang mendoakan kesejahteraan anda. in sya allah.

Reply

yonne November 27, 2012 at 9:40 AM

Emo,agree with u..makhluk di atas blh geng ngn mat rebonding…dh giler.. tp dia punyer giler lg teruk..dh thp kritikal…shuh shuh…jgn ganggu ketenteraman blog ni hokehhhhhhhh!

Reply

Apekebendani November 27, 2012 at 12:11 PM

org kuat astro kot…

Reply

kak long ain... November 27, 2012 at 2:10 PM

nauzubillah…ezany pe kata u delete je komen makhluk x sihat NIH…kesian…x penah blajar adab sopan eh…

Reply

anu November 27, 2012 at 5:11 PM

apa dah jadi dgn awak ni,yg kutuk ezany!!!!!!!!!!!!! saya cili mulut awak baru tahu

Reply

chi'in lalalorn November 27, 2012 at 5:34 AM

If you are easily hurted, small hearted or smelly hearted; i think in malay you call it mudah tersinggung, you should stop reading this now….

today we gonna talk about tutorialment of the facing…. we teach how to distinguish between facing we approve and disapprove…. for instance johan’s facing is like accident… with all due respect to the actor, this is not to mock your acting skills but to express my concern about your facing expression….. in fact kudos to your acting skills because you manage to make me hate your facing…. and i want to ask actor of johan… if you are reading this, what shampoo you use? because my friend Rain recommends you to use Clear shampoo…

moving on to facing that we approve, am’s facing is quite structured and well groomed. you dont have the urge to punch him in the nose which shows good facing and acting porpotion… we recommend you use set-square for a betterment of the facing…if you dont have set-square, compass also can.. other than that thumbs up like kacang nga-yin…

For more tutorialment of the facing, tune in tomorow with chi’in lalalorn because we have nothing better to do than be judgemental of peoples facing…

(FYI facing means face)

Reply

professor kam tu mi November 27, 2012 at 5:41 AM

hi chi’in lalalorn, i am the very the fan-ness of your work. your tutorialment is very what they say, the kerlas. i want to know more lah of what you think about other peoples facing such as the facing of fauzi and all that.

Reply

iReNe November 27, 2012 at 5:51 AM

Hehehehe.. Xleh nak sabar nye psl, itene balik jek umah lps keje da pukul 9 lebey.. Ingat nk mandi terus, skali lps da siap tukar baju, tgk A&H da start.. Haaa.. Melangut dulu bwk towel dpn tv sampai le abeh… Then adik iReNe lak balik.. Dok layan gak.. Pdhal sblm ni dia kate nyampah tgk drama2 neh.. Hahahaha

Yup, cian tgk Azie.. Johan mmg xsedar diri… N herdik Azie n xnk terus terang kat Azie.. Eiii.. Oooo ari tu, mase nk kat Azie kunun nk Ain tau cepat bagai, dia yg kunun hero bebenor… Siap suh Azie pilih, nk jumpe ibu or jumpe Ain.. Then bila Ain nk jumpe ari tu, Azie takut, si Johan tunjuk hero lagi.. Kate Azie selfish sbb takot nk terus terang ngan Ain.. So, now, kekate da makan diri.. Hhahaha.. Pe yg dia sound Azie ari tu, da makan diri.. Da sampai tahap meroyan gila talak lak rupenye nk gak mak dia g pinang Ain..

N sian gak kat mak Ain sbb mak Johan kate dia subahat.. Mmg mak dia subahat, tp sbb perkara tu adalah keputusan Ain.. Dia xleh nk wat keputusan.. Anak2 da besar, kalo still mak ayah nk wat keputusan, sampai bila anak nk belajar jd dewasa.. Keputusan itu adalah hasil dr rasa tanggungjawab dlm pemikiran. Sebagai ibu, mak Ain hanya memberi nasihat dan panduan.. ain patot mencorak keputusannya.. Tp bila Ain da de keputusan, dan minta pertolongan ibunya utk sampaikan pd ibu Johan, iReNe stuju sbb ni urusan org tetua.. N org tetua tau bagaimana nk menggunakan bahasa yg seswai agar tidak melukakan ati memane pihak sangat.. Ibarat menarik rambut dalam tepung.. Walaupun reaksi negatif da diramal.. Tp nk wat cam ne.. Adat laa org marah sbb hasrat ditolak, di sanggah..

Antara Ain dan Am, kemesraan jelas sgt terpamer.. Nampak sgt Ain mula kua dr berselindung di balik perasaannya mahu tp malu nya tu..dia da seronok ngan kekate sayang Am dan kejutan dr Am.. Hehehehe.. Sape xske dpt surprise dr suami kan.. Heheh.. Just mungkin memula Ain mcm reluctant tgk Am dtg bwk bunga tu sbb dia xbiasa ipdilayan sebegitu.. Hahahaha.. Skali dpt suami lomantikkan.. Ase nk pengsan aa iReNe kalo dpt suami seromantik itu.. Mekar jek ase taman dlm jiwa.. Hahahahah

Neway, mlm ni, ibu Johan akan ke rumah Ain, samada nk jumpa Ain sendrik or soal Azie, kite tunggu.. iReNe de baca novel ni dulu, tp hahahaha.. Sumpah xingat da jalan citer.. Aheheh.. Sorry panjang norr tulis komenye.. Excited!

Reply

b November 27, 2012 at 6:02 AM

nie apasal dok maki2 nie….klau x suka jgn tgk…

Reply

mak adam November 27, 2012 at 6:20 AM

rusnita n frens … lain kali bila ada perjumpaan GAH lagi, jemputlah ezany ni sekali.. bleh kita raikan dia yang banyak berjasa

Reply

Ain Hawani November 27, 2012 at 8:49 AM

baru jer habis tgk part ni…erm…kesiannya mak ain dh kena marah dgn mak johan.yg si johan ni pun 1 hal…x nak ckp pd ibunya yg ain tu is3 org…mcm2 ler….jiwa johan kacau agknya.dh ada azie terhegeh2 lg dgn ain…eee…teruk betul…..erm….betul tu mak adam bt gathering dgn pemilik blog ni…msti gempak punya…:)

Reply

anisah November 27, 2012 at 7:02 AM

Salam salah satu cara release tension tengok Adam dan Hawa. TQVM ezany….

Reply

rusnita November 27, 2012 at 8:20 AM

kakibuku, i setuju dalam drama ni ain macam paku serpih. just nampak am bercakap dgn sorg perempuan x bermakna apa2 kan… dia lagilah x eloknya, jumpa johan tanpa pengetahuan suami. tapi kalau dalam novel mungkin ain mmg patut bersyak wasangka sebab perempuan yang jumpa am tu siap pegang tangan am and ain perasan am pulak tidak berusaha pun utk lepaskan tangan dia dari pegangan perempuan tu kan…

Reply

Kucing Gemok November 27, 2012 at 8:24 AM

I love every single scene of adam and ain…. Yang mak johan tu nak meroyan plak… Dahlah c Johan tu jiwa kacau… Sian depa dua orang ni… Berkesan gak lakonan Johan n mak dia… Anyway TQVM Ezany kun… Luv u lah…

Reply

iReNe November 27, 2012 at 10:03 AM

Mane laa mak cik ostolia x meracau.. Malu dia g pinang bini org! Hahahaha

Malu dowh! Malu!!!

Tp cian mak ain kene telan jek keras butir mak cik ostolia tuh…

Reply

kak long ain... November 27, 2012 at 8:53 AM

Hiiii…kak long gerammmm betool sama s Johan angau tu…rase nk tmpor 15x…patut makcik ostolia patut bg backhand Kt dia NIH…dah knape la bengong bebenor…sib baek am tu Sgt comel n hensem ilang angin satu badan kak long…lap u am….

Reply

TejaWafa November 27, 2012 at 9:49 AM

Tq Ezany. Sambil tunggu upload the next episod layan “Rahsia Hati” or “Cinta Gila” dulu ;)

Reply

kak long ain... November 27, 2012 at 2:03 PM

Teja Wafa..
saya pun tgh layan rahsia hati…adoiii ensemnya AA masa tuh..mcm nk pitam tgk dlm citer tuh…skang ni da nmpk dia berumur sket…masa dlm citer tu sgtla jambu…

Reply

TejaWafa November 27, 2012 at 7:11 PM

kak long ain: Rahsia Hati ep1-15 byk aksi lucu & mengelikan hati tpi start 16-40 sedih memanjang…lakonan AA & RR mmg terbaik. Pasangan lakonan yg serasi. Pada saya lakonan AA dlm Rh Hati paling memberikan kesan walaupun ending dia sgtlah……. :(

Reply

kak long ain... November 28, 2012 at 12:51 PM

TejaWafa…betullah..saya pun skang br je abes tgk ep15…Sgt sweet..tp dah mula nk serius2 part…gandingan dorang mmg ngam betollah…feeling gitu…mesra ya amat…klu wife AA jeles pon mmg patut…dlm AH nmpk AA ngn NN control2..tp ms dlm rahsia hati NIH..mesra sgtla nmpknye..klu scene jln2 pegang tgn tu mmg cam org kapel real..main2 jari n xlepas2 tgn depe tuh…dann AA sgtla ensem pd masa tuh

Reply

Virgo November 27, 2012 at 9:58 AM

!st of all nk ucapkan terima kasih yg tk terhingga pada ezany kun, semenjak dua menjak ni dapat tonton a&h awal.Kemudian tu pada GAH yg beri respond pada i utk tonton nora elena thanks so much. Pada mama saja yg suka , maybe kita seangkatan , salam perkanalan. To rusnita , i dari selatan tk mungkin dapat join u all gather2 mcm semalam, tapi i tumpang gembira juga…gamat tk situasi semalam? Berapa org yg dpt hadhir? Tentang si johan ni dh tk de perkataan lg yg nk di ucapkan …..meroyan tk sudah…dh sampai mak cik ostolia tu kata dia gila talak! Aduuh…episod seterusnya …siapa boleh predict kan?

Reply

hana November 27, 2012 at 10:24 AM

masuk episod 53 , cerita memang makin seronok, tapi yang tak berapa seronok, kenapa skrip cite ni banyak sangat Ain, Mak Ain, Johan kena cakap bohong untuk selamatkan keadaan. Elok juga la mak Ain di “Sound” oleh makcik Ostralia kerana bersubahat sorok status Ain. Skrip Ain masa mama Maria telefon tak prlu la cakap dia sebok ada discussion dengan student, bgtau je balik kampung sekejap jumpa mak.. kan just nice,

Reply

ROMANTIS November 27, 2012 at 12:10 PM

Yelah saya pun sokong yg babak makmertua call tu jst bitau balik kampung jumpa mak lg nampak anak yg baik kan. Tp, agaknya takut kot ain g turut hehe. Ain kan malu tapi ma u….

Reply

Fuzzy November 27, 2012 at 10:47 AM

Menyampah pulak tengok perangai si mat rebonding. Nampak sah nak cari pasal. Kesian Azie. He’s not worth it girl. Go find another guy lah. Fauzi(the undergrad) pun lagi matured dan happy bila Ain dan Adam together. Makcik Ostolia pun satu, kira dia skejap jadi meminang lepas tu tak jadi meminang lepas tu jadi balik kira ok lah. Puan Normah pulak yg kena marah. Lookin fwd to the watch next few episodes.

Reply

mama November 27, 2012 at 11:26 AM

#Virgo….
i pon selatan….hihihi

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 27, 2012 at 12:05 PM

Hai geram lak tgk babak dlam episod 53 si mamat rebonding ckp yg Ain tak gembiran dgn am dia jer yg paham prasaan Ain…
eeeeeeeeeeee perasan tol lah dia ni kan

Reply

adik am November 27, 2012 at 12:10 PM

tak tahan ayat emak am ” Am dah rasa ke? ……Am dah rasa ke jadi pengantin baru” ….boleh?

Reply

aezar November 27, 2012 at 12:21 PM

Cerita ni best pasal semua org tak sempurna..ade isu masing2.. even ibu2 ain dan am. Kita berdepan depan pelbagai conflict kehidupan, persoalannya mcmana kita berdepan dgn sesuatu conflict itu. Easier said than done. Bottom line, kalau kita terus menipu dan berselindung kita akan ‘makan diri sendiri’, mcm mak ain ckp. Kadang makan diri sendiri kelihatan lebih “selamat” dari menyakiti hati orang..

Reply

Ani November 27, 2012 at 12:34 PM

Knapa blog nie dah dicemari dgn kata2 kesat yg tak sepatutnya di tulis ? Tak best lar mcm nie. Kat blog nie kte hanya meluahkan pendapat ttg drama ini di samping mencari kawan baru bukan kutuk mengutuk antara satu dgn lain. Pd yg tak suka jgnlah sebut/tulis perkataan yg tak elok ea? Kesian Ezany, tak psl2 kena gak…. padhal dia cuma upload drama ni tok tontonan kte kt blog nie. Patut kte berterima kasih and appreciate sgt usaha dia tu. Sapa yg rasa tersinggung dgn komen nie …..maaf yer……..kte berforum lar secara sihat ….Klu rasa menyampah/meluat ignore jer or tak payah masuk blog nie terus……sama2 tak sakit ati.

Reply

Ulfah November 27, 2012 at 12:58 PM

ani… ada orang ‘sakit’ yang tidak ada kerja dan ezany yang jadi mangsa keadaan.. harap ezany tak lut dan kebal ketahanan menghadapi orang ‘sakit’ yang macam tu…

Reply

mj November 27, 2012 at 1:10 PM

Salam.

Sebelum ni anzalna kena attack sbb watak dlm A&H, Sekarang ni pula Dazrin pula kena attack sebab wataknya. Hehe

Reply

Virgo November 27, 2012 at 1:37 PM

Hai mama…sama2 selatan kita ya. salam ukhuwah…..selatan tk selatan sgt distance from my place to kl and jb sama jauh nya . 3 jam prjalanan brkereta. U kerja kat kl ke?

Reply

Ani November 27, 2012 at 1:46 PM

Virgo ….let me make a wild guess..U must be from Muar/Pagoh?
Mama U pulak dr mne? Nak kawan2 nie…..hehehe…..

Reply

Anggerik November 27, 2012 at 1:49 PM

Hana….memanglahckp bohong tu salah ttp ceta nig nak gmbarkan kat kita pensyarah pn boleh buat salah dn tak sume org sempurna, bila terdesak juga org blh berbohong ini sempadan utk kita…..Ain jelous kat am tu logik juga sbb am tukan ada rekod playboy so sikitpun risau tu lebihlah…..ain pegi jumlah johan tanpa pengetahuan am dia nak privesi utk bagi penegasan kat johan jgn ada perasaan kat dia lagi …”hubungan kita hingga di sini saja”….. berat utk buat sume tu…bukan senang nak lukakan hati orang demi menyelamat byk keadaan…..sorry klu tak setuju dgn pendapat ni…

Reply

polaris November 27, 2012 at 1:52 PM

baru pndh tgganu…tak ada tv..tak ada astro…yg ada cuma blog ni…thnx ezany…

Reply

mas November 27, 2012 at 1:55 PM

x sabar juga lah nak tengok episod yg seterusnya nak tgk saat2 romantis ain dengan am..bestnya

Reply

Adam Nakal November 27, 2012 at 2:21 PM

Banyak scene yang best episod 53 ni.Am dah mula slumber cakap I luv u too.ahh sweet sangat. Cuma pada pendapat I je la kan Hana may be Ain cakap kat mama Am yang dia ada discuss ngan student takut nanti Am terperanjat lak apsal Ain balik kampung tak inform dia. nanti lagi panjang episod drama ni..hi hi..Kesian kat Azie.nape Johan buat gitu ek?Dazrin tu ada berlakon dalam Bicara Hati.kalau tak silap I la.Pe pe pon A&H tetap berbekas disanubari ku..amboi… jiwangnye..hu..hu

Reply

Jiwa kacau gara2 AH November 27, 2012 at 2:26 PM

Ezany kerna blog anda adam dan hawa semakin diminati .kpd yg telah berikan anda komen negatif please jgn terkilan kerna mcm cite AH manusia itu tiada yg sempurna.we appreciate your trouble to upload all the episodes.may allah swt bless you.

Reply

hawa November 27, 2012 at 2:29 PM

pagi tadi hawa dan adam bersatu bestnya………….

Reply

hashim November 27, 2012 at 5:29 PM

mana awak tahu ni! pandai2 je

Reply

Ija November 27, 2012 at 3:01 PM

tah pape tah si johan tu…
da tau ain da kawen x yah la sruh mak die gi mminang..

Reply

Kucing Gemok November 27, 2012 at 3:10 PM

Bagi makluk yang suka mengeluarkan kata2 kesat tu… Semoga anda diberi petunjuk dan hidayah agar mengubah tingkah laku…. Aminnn….

Ezany kun… Sekali lagi jasa anda amat kami kenang… Harap malam ni pn anda upload awal yek… hihihi…

Reply

zara aina November 27, 2012 at 3:12 PM

testing..ampun nk tumpang lalu ni..tadi i post komen x keluar pulak..ni yg try skali lg..nak kata komen yg bukan2..x de la pulak..nk cakap thanx kt ezany sbb usaha upload citer ni utk kami n nk tanya rusnita n GAH psl gathering smlm…..x tau ngape x kluar pulak komennya…hmmmmm…

Reply

zara aina November 27, 2012 at 3:35 PM

oo dah ok..bole kluar ni..ni komen yg i dah post sblm lunch tadi tapi x kluar….jus nk share..hehehe
11.57am..huhu..baru dpt nengok A&H epi53 ni…kesian kan..sbb dah x tertahan sgt nk nengok..x kira dpn bos pn i nengok jgk..hehehe….lagi x tahan nengok berjela2 org komen dah..lagi buat suspen nk tau apa jadi epi mlm smlm…overall ok la kan..bab mak2 dah kira settle..cumanya si mamat rebonding ni..geram betul la..suka create citer sendiri..konon kata si ain tu x bahagia n sengsara la..padahal org tu dh mula nk mengecap bahagianya..memandai je..tu yg klu ikut emo ni..klu ada si mamat rebonding ni dpn mata..mau penampau manja kena(ha tu dia)..mmg la drama je kan..tapi apa kene kemaruk benau kan..(kluar pulak bhs org melaka..ulau melingkau atas pagau…hahaha)..sian si azie..dok syok sendiri..jgn la lukakan hati dia dgn jln crite akn dtg ni…sian sgt..
BTW, rusnita n GAH, mcamana gathering smlm…ramai dtg?…i x dpt join jgk coz keadaan x mengizinkan huhuhu/…sedih..In Sha Allah ada rezki nx time kita jumpa ya…dgn ezany skali..klu sudi..ezany ni dok senyap je…segan ke nk kenalkan diri..walau apa pun..jutaan t kasih kerana effort anda bantu kami nengok citer ni online…Allah saja yg balas.

Reply

zara aina November 27, 2012 at 3:46 PM

i rasa i yg paling lambat dpt tengok episod mlm tadi..line x clear je kt ofc ni…tengari ni tadi baru dpt nengok..overall ok la episod smlm..cite mak2 dah settle, tnggal citer mamat rebonding ni je x abis2..x geti2 bahasa…memandai pulak ngatakan si ain tu x bahagia n sengsara…padahal org tu tengah menyulam bahagianya kan…hisshhh makin buat org marah betul si mamat ni…sian si azie..dok syok sendiri..jgn la ditambahkan lg luka hatinya kt episod2 akn dtg…huhuhu…x sabar jgk nk tnggu kenduri….:-)

Reply

Virgo November 27, 2012 at 3:47 PM

Ani U are right! I’m Muarian…. now known as Maharani Bandar Diraja ( very proud to live in that area) U duduk mana? Salam ukhwah.

Reply

Kak Ann November 27, 2012 at 4:41 PM

menyampah juga tgk si mamat rebonding yg poyo tue…. ada sesapa yang blh tlg potong je scene dia tu x???? x suka3

Reply

johan artis kpop mmg mintak kasut ke muka... November 27, 2012 at 4:41 PM

siallah si kpop ni….kalau gila sgt amik si dee tu….sama2 gila….

Reply

Ani November 27, 2012 at 4:47 PM

Virgo… selamat berkenalan…… I live in JB….Hubby working in Muar (balik JB tiap2 minggu) Kdg2 I ikot gak balik Muar. Muar kat mane? My late father also from Muar -Parit Pecah and my mum from JB.

Reply

mama November 27, 2012 at 4:49 PM

#virgo i pon org muar….skrg duduk kluang…

Reply

Ani November 27, 2012 at 5:12 PM

Sapa2 lagi Johorian? Boleh berkenalan……?

Reply

Sony November 27, 2012 at 5:20 PM

JOHAN…. JOHAN. …. masa dekat ostrolia bukan main pandai sembang bab hukum…….meimey bikin panas jerr

Reply

Aida November 27, 2012 at 5:44 PM

citer best cuma satu yang aku pelik…. kenapa semua orang nampak gelap dalam cerita ni ek? seputih-putih nadiya nampak berkarat je dalam cerita ni… salah makeup ke tv aku yang gelap? pelik2

Reply

miss 03 November 27, 2012 at 6:20 PM

aoron comey
handsome pulak tu…

Reply

Anggerik November 27, 2012 at 6:20 PM

geng tak payah dok kesah org yang dok sibuk ngata orang, sebenarnya org-org ni cuma nak cari publisiti murahan, dalam hati ada ketulan hitam yg tak senang tengok org senang. Bertaubatlah sebelum terlambat….kot nanti tak sempat nak minta maaf pd org yg di kutuk……nk lps geram pun jgn lah dikhalayak ramai…..dapat pahala klu kita menjaga maruah org tau…….kita dlm ni nak happy-happy ……..

Reply

lestari cinta November 27, 2012 at 11:45 PM

dah muncul dah tukang bela dia org. kah kah kah ade ku kisah

Reply

iReNe November 27, 2012 at 6:21 PM

Ezany, awat xde g sorotan mlm ni.. Huhuhu…

Xleh wat keje da neh…

Reply

jun November 27, 2012 at 6:21 PM

nape episode 54 takde

Reply

peminat ah November 27, 2012 at 6:47 PM

tak ada sorotan ep 54 nampaknya.

Reply

mama saja yg suka November 27, 2012 at 6:49 PM

blh x delete makhluk tu punya komen? mencemarkan….

Reply

amieya November 27, 2012 at 6:50 PM

best layan citer nieeeeeee…….

Reply

TejaWafa November 27, 2012 at 7:18 PM

me too ;)

Reply

Ejanx November 27, 2012 at 7:15 PM

Kenapa tak ada sorotsn for episode 54

Reply

ati November 27, 2012 at 7:28 PM

Dah malam pun belum ada sorotan episod 54

Reply

mrs. 123 November 27, 2012 at 7:37 PM

bila nak masukkan sorotan episod 54? tak sabar ni. :D sweet je am xD

Reply

fans November 27, 2012 at 7:46 PM

Kenapa lately episod dia tsekat2 ye. Dulu saya tgk ok jaaaaaaaa..

Reply

azua November 27, 2012 at 7:59 PM

Salam semua..

waaa..ezany merajuk ke..smp skrang x dek sorotan lg, i dah link kan ke Rusnita FB sorotan 54..kat astro gempak pun bole tngok dah..

Hope Ezany ok2 jek..moga2 org2 yg kurang adab dlm hidup ni..cepat la sedar hendak2nya..

Reply

rusnita November 27, 2012 at 10:04 PM

Azua, thanx. Really appreciate it.

Reply

along November 27, 2012 at 8:14 PM

Tak sabar tggu ep seterusnya A&H……

Reply

ilham adam hawa November 27, 2012 at 8:30 PM

nape laaa..tersekat2 ni episod 53…alaaaa x best la tgk.. line ntenet x elok ke?? U all cam ner??

Reply

NORAINI November 27, 2012 at 11:11 PM

x pe sye akan bersabr untuk menonton adam dan hawa ep 54…. :)

Reply

she November 28, 2012 at 1:03 AM

Mak johan ni kat mana-mana cerita pun menakutkan. Haihh

Reply

azanieza November 28, 2012 at 9:05 AM

Gerrramnye tgk Johan dlm episod ni….eeeeeeee…citer makin sonok w/pon lari ckit dari novel tp tu la yg kreatif dan menyedapkan citer…thanks Ezany sbb x jemu2 upload citer ni…sgt2 hargai jasa baik anda… :)

Reply

lolipop November 29, 2012 at 9:25 PM

ain ni asik menipu je keje dia. kt mak am menipu, mak johan, kt azie, kt am, kt johan. ish3…

Reply

emiza December 15, 2012 at 10:54 AM

maaf tanya….nape dr episod 51 seterusnya saya x boleh tengok…ada problem ape ya….mohon pencerahan

Reply

nana December 18, 2012 at 12:22 PM

Camner nie… video lembab x leh nk tgk AH …:-(
camner nie…

Reply

xue January 4, 2013 at 3:01 PM

lama2 tgk muka nadia ni mcm fauziah latif la…

Reply

syud April 4, 2013 at 10:58 PM

poor azie..poor azie..poor azie :( tergamak laki x berpendirian tu beri harapan palsu kat azie…im so sorry for her…mencari dosa betul Johan ni..sah2 Ain tu isteri yang masih sah untuk Am..dia tiada hak langsung nak pisahkan pasangan yang baru nak pulihkan keadaan…sebagai bff dia kena support macam azie…nampak sangat dia bercinta dengan azie sebab nak isi kekosongan hati yang tak dilayan Ain..OH GOD!!!

Reply

juju May 16, 2013 at 11:17 PM

pls ezany…ep.51 dan ep.52 tak leh tgk…

Reply

mohd razak bin mohd razaly May 22, 2013 at 8:42 PM

saya dapat Surat dari kementerian kewangan bertarikh 03/04/2013. Surat ini menyatakan permohonan saya telah dipertimbang semula Dan berjaya mendapat bantuan BR1M RM500…. saya diminta menunggu Surat atau dihubungi oleh wakil SUK atau JPP….Tapi smpai hari ini 22/05/2013 dah lebih sebulan tiada apa2 berita….saya ada call di pjabat tanah s2 di n.s ni Ttp talian utk berkenaan BR1M tiada siapa yg angkat…. saya ada dpt dari P.M bertanyakan psal BR1M ni….tapi nk hubungi P.M xada…Saya xtau nk ckap apa lgi…Apa ni P.M……???? (130/24-0189308-A

Reply

Leave a Comment