Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 54

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 53

Adam & Hawa Episode 55

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 19 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 11 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 35
  5. Video Adam & Hawa Episode 52

{ 222 comments… read them below or add one }

mama saja yg suka November 27, 2012 at 8:04 PM

adakah saya org pertama memberi komen utk kali ni? baru masuk hari kedua memberi komen… selama ni tgk aja… I like tgk ain pilih baju utk am….

Reply

jejaka hensem November 28, 2012 at 1:48 PM

hahaha..jangan nak perasan

Reply

Mama Doha November 28, 2012 at 3:44 PM

Nmpaknya ramai betul yang ikut adaptasi novel Adam Hawa ni, termasuklah mama di sini. Memang betul apa yang dilakunkan tu tak semestinya sama jalan cerita dalam novel. Namapun adaptasi yang cuba digambarkan sebaik mungkin macam dalam novel. Tapi ada juga jalan cerita yang sepatutnya dipaparkan oleh tuan pengarah drama tapi takde. Cam nilah nama pun drama, penglipur lara kata orang lama cam mama ni. Walau macam manapun jauh lebih baik dari drama orang Arab yang kita tak faham, alhamdulillah pada tuan blog ni …terima kasih upload kan.

Reply

iReNe November 27, 2012 at 8:05 PM

Tq ezany…

Makin berdebar tggu mlm ni.. Tp ujan.. Hopefully by 10pm ujan da rede..

Tau aa astro neh no signal kalo ujan..

Reply

Ani November 27, 2012 at 8:06 PM

Nape mk cik Ostolia tu? Msuk umah org tak bagi salam pun pastu ckp mcm nak cari gado jer. Ank berank dah x betol……Mk cik Ostolia nie mmg x boleh sebut Australia dgn betol lah gaknya. Ada dlm satu drama tu (x ingt tajuk) yg Tasha Shila berlakun jd ank dia tu. Dlm drama tu ank dia ada pergi Perth Australia pun dia sebut Ostolia. Hehehe…. Looking forward ep 54 and so on…

Reply

rusnita November 27, 2012 at 8:14 PM

Ani, i pun tgk citer tu – Landasan Cinta. Hero dia Shah Jazlee kan? I pn gelak dgr dia sebut ostolia tu.

Reply

rusnita November 27, 2012 at 8:11 PM

Wow, episod mlm ni lain dr novel eh. Except part ain g pilih bj tu.

Reply

mak adam November 27, 2012 at 9:29 PM

mana lagi saya nak tgk cite aa selain nora elena? yg ni dah tgk kat tonton. sbl ni tak penah cara dia. he

Reply

Jaja November 27, 2012 at 8:25 PM

Eeeee….. Macam nak gaduh lama si mak johan tu…. Dia buat air macam tak da perasaan plak masa tu. Dah la si anak teruna dia yg tak da perasaan… Boleh ka sat nak kat org ni, sat nak org tu…. Tangkap muat ja…. Benci betoi la kat mamat rebornding ni…. Tup2 nak pula kat eja… Tak da perasaan langsung…. Suka main perasaan perempuan…… Then…. Selanjutnya apa lagi ek….. Rusnita plzzzzzzzzz

Reply

rusnita November 27, 2012 at 10:19 PM

Jaja, x kluar idea plak nk mengulas sbb scene mlm ni xde dlm novel. Tp i setuju dgn k.fat punya idea yg 1st tu. Yg psl am betul2 ajak ain pindah tggl bersama tu, dlm novel lps kenduri. Ms tu am nk anta ain blk ke rmh sewa, and ms tu jgk br ain th perempuan yg jmpa am ms breakfast tu dee. So, jdlah perang mulut, akibatnya plan tggl bersama tertggh and am x inform nk fly ke london. Idea k.fat 3, 4 and 5 pn i setuju. Sapa dh tgk kt hd, blh update ye. Tq

Reply

Aisya Sofea November 28, 2012 at 7:56 AM

Lepas ni nak kat Dee pulak kot………………….he he he…..

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 8:28 PM

Kenapela cite ni dah macam jadi macam Kisah Johan je ni? I get nak panjangkan cerita..tapi tajuk cerita Adam & Hawa. Novel dari persepsi Hawa. Boleh je panjangkan cerita dengan tambahkan persepsi Adam. Baru bersesuainan dengan tajuknya Adam&Hawa. Tambah pasal Johan, Azie dan karekter2 lain, secukup rasa dah la, ni rasa dah 2 minggu dah cerita lebih kepada kisah Johan&Azie&Hawa. Sayang direktor tak maximise AA dah alang2 dapat dia utk lakonkan Adam Mukhriz dengan perfect sekali…Rasanya majoriti yg tengok cerita ni pun lebih teruja dengan chemistry antara AA &NN bukannya bab2 Johan meroyan….

Reply

Minat Pilot November 27, 2012 at 8:49 PM

setuju….x sape2 blh komen dlm paper..atau blogger hiburan..kot2 lah smpai kpd penerbit n director…

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 10:24 PM

macam kate “kon” kat bawah, drama dah siap shoot…tp sedehla..sebelum ni scene tambahan semua x merosakkan plot asal novel, menambah rase…tapi scene2 tambahan Johan ni, saya rasa buat rosak cerita asal dan sikit sebnyak mencacatkan watak Ain yg digambarkan penulis novel…dalam novel, ain walaupun degil, ada pendirian, tapi scene2 dia jumpa Johan belakang Am, tipu Am & Azie utk jumpa Johan, emosi x pasal bila nampak Dee jumpe Am (walaupun terang2 Am mmg tgh breakfast dgn dia(Ain) masa tu dan agak innocent), jadikan watak Ain agak hipokrit…
tp apepun… NN mmg pelakon berbakat, natural & manis!

Reply

chel November 27, 2012 at 10:35 PM

Agreed, like u said kakibuku….. sesikit tambah bab Johan, Azie and mak cik Ostolia tuh udahle…..nih sampai dorang plak yg ambik alih citer AH nih apa kes …mmg alangkah baiknya kalau watak Am dan Ain yg dipanjangkan drpd watak2 yg lain..nama tajuk pun Adam dan Hawa….

Reply

mami November 27, 2012 at 10:45 PM

pe nak buat… director suruh dia bawak watak muka gila talak…. kita layan jerlah….

Reply

ummi azlina November 28, 2012 at 2:26 PM

hehehe…betul..betul..gila talak.

Reply

peminat setia cerita A&H November 28, 2012 at 8:27 AM

Betul2 tu…. sy sokong sgt2… sepatutnya sesuaikan la dgn tajuk pengarah ooooiiii………. ni bukan kisah johan, ni kisah adam & hawa. Penonton n Peminat AA & NN nak tengok kisah Adam & hawa, bukannya kisah org lain. apa cerita nia sampai 2minggu kisah mamat n maknye yg meroyan 2.

Reply

ija November 28, 2012 at 9:26 AM

betol2..bosan lak bila kisah johan lebih banyak dari am..sape hero sebenarnya ni.. org nak tgk aa yg ensem tu..

Reply

BENCI MAMAT REBONDING November 28, 2012 at 9:36 AM

tulah kaki buku asyik citer pasal depa dua je…muak tgk.. bosan la klu tgk mamat rebonding n azie tu..menyampah tgk..yg sorang tergedik2… yang sorang lagi kemaruk…. huh…

Reply

Ani November 27, 2012 at 8:44 PM

Aah lar scene mlm nie hanya scene Ain shopping jer yg sama dgn novel…..yg lain2 takder. So apa story mlm ni unpredictable. Rusnita pengulas kita, aper ramalan u mengenai sorotan mlm nie. Nak tggu kol 12 tak sabar ……

Reply

kon November 27, 2012 at 8:57 PM

Dh tak leh wat paper drama dh siap shoot. Tp penerbiT leh edit out part johan yg berlambak tu ee.. Geram nyer mcm owang tkder otak jer. Bengang tol si rebonding nih..

Reply

kak fat November 27, 2012 at 9:49 PM

Kita buat plot dia lah walau dah x ler buat ape2 sebab dah habis shooting.

1. Mak Johan dtg cari Ain, tapi Ain x der, hanya Azie, so Mak Johan confront Azie fasal Ain n kisah kahwin serta hubungan mereka ber3. Masa nie baru Azie tahu yg cincin Johan beli tu untuk siapa…frust minah tu/

2. Am n Ain berbincang fasal kenduri. Am minta Ain pindah ke rumahnya, (kan dlm novel masa nie lah Ain beritahu Azie yg dia akan pindah)

3. Ain keluar gie shoping cari present utk Am n family, masa nie, di kpg pula Mak Ain berfikir samada nak call Ain fasal Johan atau tidak. Mak Ain call.

4. Johan terus2an cuba ganggu Ain.

4. Ain dapat tahu Azie dah tahu Johan pinang dan Ain bincang hati ke hati ngan Azie fasal kerenah Johan sejak dia buat confession.

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 10:16 PM

kalau x silap saya…ain beritau azie pasal nak pindah tu, lepas kenduri.. dalam masa am kat London, tgh merajuk..

Reply

lin November 27, 2012 at 8:53 PM

Patut tukar tajuk drama johan jambu vs am handsome kot… Hehe

Reply

kerabu mangga November 27, 2012 at 8:55 PM

napa Adam Mukriz tak muncul dalam sinopsis nie…?mlm nie part ain dan am takda ka?muka johan dengan makcik ostralia pula….bengang nie…ini citer adam dan hawa atau johan dan makcik ostralia….pengarah nie dah tambah lebih2 dr novel…mood marah…:-(

Reply

mami November 27, 2012 at 10:49 PM

kerabu mangga.. adalah..nanti tengok yer.. sweet jer dia.. malu2 dgn ain kat dlm bilik..

Reply

Fafa mazlan November 27, 2012 at 9:00 PM

Nak tgk am ngn ain jer,, tu jer y best.. Tak saba nak tgk ain salam am lps solat,, si johan plak meroyan ke ape?? Bosan lak tgk dia ari2,,

Reply

Peminat setia A&H November 28, 2012 at 8:34 AM

Sokong sangat2……….

Reply

mrs. 123 November 27, 2012 at 9:02 PM

ahhhhh!! asal mak johan datang umah ain ngan azie. btw, tak sabar nak tengok ain pilih baju untuk am. yang paling x sabar time
kenduri ain minta maaf kat am dia cakap “maafkan ain ABANG”

Reply

cik kak November 27, 2012 at 9:04 PM

Bagilah scene Am & Ain lama sikit patut nya (: Kisah JoZie ( Johan & Azie) pulak berjela-jela panjang nye :(

Reply

Cumi November 27, 2012 at 9:11 PM

Google punyer google pasal NN, terjebak pulak tengok filem Cun… Best dan kelakar giler citer tu…. Watak NN jadi Manis, anak istimewa, temgok dia cam tu….tidak…tidak….kekek-kekek gelak tengok Ain jadi cam gitu….buat hilang feel je tengok AH…. haaaa sapee suruh….
Ps: dlm ombak rindu dia lakon watak apa ye? Mcm tak perasan dia pun….

Reply

Ain suke Am November 27, 2012 at 9:57 PM

I pun xperasan. 2 3 kali tgk ombak rindu…. Tp lupe… Rasenyer yg jd tunang bront kot… Yg jd ustazah ajar budak mengaji… Rasenye ler… Xingat sgt….

Reply

Ydazm November 27, 2012 at 10:39 PM

Yes, NN jadi tunang Bront , dua scene je, satu di sawah and satu di madrasah ajar mengaji

Reply

NISA November 28, 2012 at 11:17 AM

Yap…that’s her…. :)

Reply

ita November 28, 2012 at 12:29 AM

salam cumi dlm citer ombak rindu nn jadi ustazah@ajar budak2 kampung mengaji at the same time tunang kepada pelakon john plare: sorry tk tahu nk spell nama betul dia.

Reply

Aisya Sofea November 28, 2012 at 8:04 AM

Dlm Ombak Rindu dia berlakon sekejap jer….jadi isteri Mail

Reply

mama saja yg suka November 27, 2012 at 9:13 PM

mrs 123 mlm ni ada scene ain cium tgn am ke?

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 10:13 PM

xde..scene tu rasenya hari khamis nanti…kalau nasib baik, mungkin esok..malam ni byk pasal Johan&co….

Reply

Lanirah November 27, 2012 at 9:20 PM

Diam tk diam, mamat rebonding ni dh nak jadi playboy kot..tak tahu
nak pilih yang mana satu Ain, Azie, Eja pastu siapa pulak rantai tu dia
nk kasi

Reply

Lanirah November 27, 2012 at 9:51 PM

Cumi – dlm Ombak Rindu NN jadi isteri Mail(Bront Palarae) kawan Izza kat kampung..last pat Mail sekeluarga main layang2 pastu Harris(AA)dtg cari Izza.

Reply

Kak Teh November 27, 2012 at 9:58 PM

Ya la naik meluat pula tengok mamat rebonding nie. Azie comey sangat….kesian minah nie….nampak benor rebonding ni xda perasaan….buta hati betul

Reply

ilham adam hawa November 27, 2012 at 10:20 PM

masih lg sekat2 la tgk citer ni..camner nk buat ni kwn2.. tak best nanti..nk tgk epsod seterusnye nii… selalunye laju je..

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 10:28 PM

kalu xnak sekat2, kena download…pastu boleh ulang2 tgk tanpa sekat…pakai keepvid ke…just copy paste the link yg ezany sediakan pada keepvid punye template…xpun download dr dailymotion…

Dah 10:30 malam! Kawan2 yg dah tgk di Astro yg baikhati, boleh tolong update ape jd episod malam ni??? Pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :)

Reply

NISA November 28, 2012 at 11:21 AM

Kakibuku…bley ajar secare detail x nk donlod citer ni dr blog ezany ni??? Plllzzzzzzzz….

Reply

Roz November 27, 2012 at 10:24 PM

Plz upload episode mlm ni cepat, macam Semlm .. best ye. Thank u

Reply

Ardelia November 27, 2012 at 10:30 PM

Cant wait fir the upload tonight. Sape2 da tgk cer cita sikit. Tq ezany ur the best, lagy best kalau upload mcm smlm

Reply

iReNe November 27, 2012 at 10:36 PM

Br pas tgk on HD… Wahhhh ain was so excited nk go to the kenduri! And she got full support from azie..azie was happy for her too.. Mak n adik ain xdpt dtg.. Tp restu mereka mengiringi Ain..

Makcik ostolia dtg sengsoang ke umah Ain n Azie.. To Azie jek ade.. Dia dtg pon sbb bapak johan suh siasat dulu cerita yg sebenar.. Ske bapak johan.. Rational.. Bukan macam mak cik ostolia.. Keep on kate johan kene tipu dek Ain..

So, terus terang ckp, xsaba nk tggu episod esok.. Hehehehe.. Bila Azie da terangkan kat makcik ostolia yg johan mmg tau dari dulu Ain tu bini org.. Baru padan muke.. N xsabar tggu Ain hulur tgn dulu nk salam Am lps solat.. Walllahhhhhhh…

Aheh.. Td Ain li kemeje kekotak utk Am.. I loiikee!!

Reply

kakibuku November 27, 2012 at 10:51 PM

wahhhh! Thanks iReNe!Kemeja ye?? dalam novel, pajama…ade scene ain&am x malam ni? sedutan episod esok?

Reply

JJ November 28, 2012 at 8:52 AM

iReNe

Bukan kemeja laaa, baju tidu petak2., Kalau dlm novel pijama merah. Agaknya susah kot nak dpt 4 man. Diaorg ganti merah kotak2. Kan ain ckp dlm drama, somethg personal… Hehehee Sweet!

Reply

mami November 27, 2012 at 10:42 PM

ha ha ha .. mamat rebonding..muka gila talak.. ape lagi gelaran dapat dek si Johan tu.. sungguhlah makcik ostolia tuh.. masuk umah pun pun tak bagi salam.. tak semapt ain jemput pun… muka masam mencuka..
pasal ain dan am.. malu2 pulak bila dapat berdua-dua dlm bilik..
iReNe.. baju tidolah.. (kalau ikut novel..)

Reply

iReNe November 27, 2012 at 11:19 PM

Dlm novel kate bj tdo… Tp asenye tdk mcm kemeja kekotak lengan pendek.. May be baju tdo kot.. Just nampak kekotak lengan pendek jek…

Tp I looiikeee gak!!

Reply

Rosie November 27, 2012 at 10:44 PM

Dah baca semua komen2 tapi yg paling geram si mak ain
Dah tahu hukum hakam, nak berahsia lagi masa
Mak hero rebonding dtg ke kpg ain dulu masa
Musim rambutan. Apapun setiap mlm bersemangat
Buat keje sementara nak tunggu brother ezany upload
Tqvm ezany

Reply

mami November 27, 2012 at 10:55 PM

rosie.. mak Ain nak Ain yg sendiri bagi tahu.. dia pun tak tahu lagi ain tu mcmmana ending dgn am.. walaupun dia berharap sgt ain akan balik kepada am.. dia pun ingat baru nak berbincang dan kata nak ‘putuskan’… yg salah nya si Johan gila talak tuh..mlm ni dekat nak 10 minit tengok muka talak dia mengelamun masa2 dia dgn ain.. sedangkan it was so obvious Ain tak de bagi ape2 sign pun yg dia sukakan si Johan..
p/ss saya pun bersemangat buat keja sambil tengok A&H ni.. sampai my supervisor kata tak sangka saya boleh siapkan kerja saya seawal dari yg dijangkakan.. he he he.. 9sbb biasanya saya yg suka minta tangguh..)

Reply

iReNe November 27, 2012 at 11:24 PM

Haah.. Ske bab johan flashback tu.. Everytime he talked to Ain abous ‘us’, Ain xde ckp hape pon..
Nampak sgt Johan jek yg beriya telebey ingat Ain was inlove with him too!

Wahhh.. Marah neh! Johan yg xreti bahasa, Ain pulak yg kene curse ngan makcik ostolia…

Reply

rusnita November 27, 2012 at 10:49 PM

Few update drpd friend yg dh selesai tgk kt hd. Ain dok citer dgn azie kisah dia kawin dgn am and doakan azie bahagia dgn johan. Ada scene ain g beli present utk family am, nmpk mcm dh ready nk msk kelurga am. Pastu ada kisah yg parents jo dok bncg psl ain and nk g jmpa azie tya. Azie usik ain ms dia tgh packing brg ke rmh am. Am bw ain blk rmh mama and tnjk bilik. Pastu scene mk jo ke rmh ain (tp ms tu ain dh dijemput oleh am). Sorotan esok ain dh salam dgn am. Itu jer yg i ingat rsnya. Sori eh, i punya update dh melompat2 sbb bkn tgk sendiri pn.

Reply

azlina November 27, 2012 at 10:58 PM

Rusnita…part kenduri esok. Hari ni ain GI umah am. Am bwk masuk bilik Dan kata INI bilik kita. Am terima kasih SBB ain Sudi terima dia. Seronok sang at….part yg best sudah tiba Dan mmg ditunggu oleh semua. Hari ni Johan flashback mass mrk di Australia. Azie mendoakan kebahagian ain Dan am. Sweet Sgt. Ayah Johan marsh mak Johan supaya selidik dulu kisahain. Satu lg bVila am sampai umah mak dia dgn ain dia IATA welcome home saying. Soooooooo sweet Sgt…. esok kenduri, azie pertahankan ain depan mak Johan….eja jumpa Johan….semoga ezany cepat upload utk kengkawan.

Reply

mama saja yg suka November 27, 2012 at 11:01 PM

ain beli pyjamas utk am.. makcik ostolia(MO) g rumah ain tp adam dah bw ain ke rumah mak adam.. persiapan kenduri dibuat…
azie ckp dgn MO yg johan jugak bersalah sbb dah tau dari awal ain isteri org nape nak jugak ain… MO xpuas hati… johan jumpa eja nak bg cincin tu kat eja… blm ada scene ain mintak maaf ngan adam….

Reply

amirah November 27, 2012 at 11:03 PM

tq Ezany sbb upload..suka tengok Am ngan Ain..

Reply

mami November 27, 2012 at 11:04 PM

ya.. rusnita.. dlm episod ni memang ain mcm sungguh2 bersedia nak berbaik dgn am, bak kata azie.. pergi pakej honeymoon…
rupanya terjwblah juga pasal si eija terima rantai & cincin tu.. Jo suruh bagi pada AIn juga (bukan bagi kat EIja.. fuhhh lega mami…..)
alamakk!!!! for next two days mami pun terpaksa tunggu di ezany blog juga.. sbb nak bawak anak2 bercuti ke Johor Legoland.. sapa nak ikut………….

Reply

rusnita November 27, 2012 at 11:26 PM

azlina, thanx for update. really appreciate it. tonite mcm best jer, byk part yang sweet walaupun ada gak part mamat rebonding mengelamun. hehe..
mami, bestnya pg legoland. nak ikut, hehe…

Reply

JJ November 28, 2012 at 9:01 AM

Pendapat saya saja, sebab terbesar Ain sudah mula terima sebab dia dah ceritakan pd Azie. BIla dia cerita pd Azie, azie selalu tanya mcm2, dan dia nampak perspektif Azie. Dari situ dia baru nampak & sedar kesabaran Am. Lagipun Azie support and sejujurnya mahu mereka berdua berbaik. Kalau in reality, dia dah ceritakan awal2 pd Azie, mesti dia nampak kesungguhan Am. BIla Ain fikir sendiri, pandangan dia berat sebelah & selalu bersangka buruk dgn Am. Tapi cakap2 Azie, banyak rasanya membuka mata hati Ain utk melihat kebaikan & kesabaran Am. Betul tak??? Ada yg setuju tak? HEhehe. Just my 2 cents

Reply

macik adam November 28, 2012 at 10:26 AM

betul. Azie mmg slalu support dia bila azie dh tau ain dh kawen.
azie mmg kawan yg baik. dia faham apa yang ain lalui. saya setuju!

Reply

rusnita November 28, 2012 at 11:03 AM

JJ, i setuju sgt dgn pendapat u.

Reply

Noor November 27, 2012 at 11:08 PM

Bila boleh upload episode 54 ye…

Reply

Fikriah November 27, 2012 at 11:33 PM

tak sabar nak tunggu esok…go ..am dan ain …akhirnya bersatu…syok sendiri

Reply

Rosie November 27, 2012 at 11:17 PM

Mami..sya setuju ngan u. Cuma dri dulu lagi bila Ain
Dah balik dri Ostolia, mak dia patut cite yang best2
Pasal Am yang selalu mengambil berat barulaa melekat
Kat hati Ain.. Tapi namanya Drama, Pengarah dah set!
Mami… U tahu sejak Hubby I passed away, malam2 cite
Nii laa yang hiburkan I. I pun susah tidur jadi sanggup
Tunggu brother Ezany upload. Nasib baik I berhenti keje,
Jadi no problem nak stay up. Apapun bila baca updates dri
Rusnita & yg lain2 buat I tersenyum sorang2….Tq friends!

Reply

mami November 28, 2012 at 9:26 AM

semoga Rosie akan cekal dan tabah mengharung hari mendatang.. tak semua yg kita inginkan akan jadi kenyataan dan setiap yg berlaku ada hikmahnya.. Semoga apa yg berlaku akan mendekatkan kita kepada Pencipta kita..

Reply

Iramie November 27, 2012 at 11:20 PM

tak sabar sabar nak tengok episod 54. Mengantuk pun kene tahan. Thank you Ezany! :) upload sampai last episod ye.

Reply

fairuz30 November 27, 2012 at 11:40 PM

Tak faham bahasa betul mamat rebonding tu… Buat sakit hati je… Baik dia suruh kawin dengan si die… Hahahaha

Reply

peminat AA November 27, 2012 at 11:42 PM

kalau ari tu si baju belang mlm ni am pakai baju kotak2 kaler pink lg….ain pulak belikan baju kotak2 utk am sbg hadiah…..apa lagi jom semua kita beli baju kotak2

Reply

fairuz30 November 27, 2012 at 11:42 PM

Kalau tak silap episod AH nie sampai 80 kan? Berdebar-debar dari sehari ke sehari tengok cerita nie… Mcm mane kesudahannye…

Reply

Roz November 27, 2012 at 11:47 PM

Cepat lah upload episode mlm now Ezany… x sabar sangat kite nak tgk!! :-)

Reply

M&M November 27, 2012 at 11:49 PM

malam esok lagi best….kawan2……ain minta maaf ga am…..tgk sorotan td kat mustika HD…..

Reply

elyn November 27, 2012 at 11:50 PM

benci nye..kt johan tu..masalah betol

Reply

pu3_anis November 27, 2012 at 11:54 PM

Takk sabarr tngkk episodd yg akan datang lagi! heeheee :) )
Suke tngk Adam & Ain.. serasi sngatt…

Reply

peminat ah November 27, 2012 at 11:55 PM

tq ezany.

Reply

Zamzarina November 27, 2012 at 11:56 PM

Tq ezany…lap uuuuu

Reply

Kakrose November 27, 2012 at 11:57 PM

Sabar menanti nie.. Ezany… Ada cadangan nk buat in DVD/cd AH nie ka? As collection for AH fan? Sure Ada permintaan nie…. Nk download byk sgt n lama nk tunggu… Download dah 10 episod yg pertama.. Tpi bila keja dh menimbun, dh xsempat nk download.. Or kwn2 yg lain tau mana boleh dpt??
Thanx ya…

Reply

izzatyzaki November 27, 2012 at 11:59 PM

sakai betol lhaa mk si johan tuh……ain mmg la isteri am….eeeeee!!!!sebok je asyik ckp je pasal hukum b’cinta ngan istri org….aq hukum dye kang….guys!!!!sile la komen bnyk2 pasal ain,am,johan,and azie…saya happy membacanye~

Reply

putryaqila November 28, 2012 at 12:00 AM

Dah dapt tgok! Thanks ezany !!! Enjoy uols !!♥♥

Reply

arafah November 28, 2012 at 12:18 AM

Ezany…tq v much !! fully appreciated :-) the upload which was done so promptly

Reply

AyuArlisa November 28, 2012 at 12:21 AM

Tengkiu ezany sbb cept upld mlm nie..!!

Reply

no more annoying November 28, 2012 at 12:21 AM

Ish menyampah nye aku tengok mamat rebonding ni!!!!>:(

Reply

Roz November 28, 2012 at 12:25 AM

Thank u ye… Best ye sangat2!!

Reply

pu3_anis November 28, 2012 at 12:29 AM

Takk sbar tngkk episod 55.. hihih :)

Reply

Johan Sengal November 28, 2012 at 12:30 AM

Ezanykun…..u r my hero…..
TENKIU sbb bagi kami dpt tidur awal sejak dua menjak ni….. Moga Allah sentiasa merahmatimu……

Reply

rusnita November 28, 2012 at 12:33 AM

ya allah, baru ler selesai tgk episod 54 ni. dok tersangkut2 5,6 kali, pastu keluar iklan plak. 2, 3 kali refresh la jugak. anyway, thanx ezany.
baju yang ain beli utk am tu rsnya pijama kotak2 (dalam novel pijama kain satin kaler merah tua) kaler sama macam dalam novel sebab tempat ain ambik tu mmg hanging baju2 tido jer and satu lagi nampak macam seluar tergantung pada hanger kat dalam baju tu.
suka sangat part kat dalam bilik di rumah am tu. so sweet, nampak macam ain sungguh2 terima am. just as am nak, ain terima dia 100%
lagi satu, suka jgk kat ayah jo so rasional. episod esok yang paling dinanti2kan. hehe…

Reply

ctie November 28, 2012 at 12:34 AM

Tq ezany…suke sgt2…sweetnye a&h mlm nie…tersenyum sorang2 tgk episod ni sampaikan kene gelak ngan anak2….

Reply

ita November 28, 2012 at 12:34 AM

salam. geram ngan mamat rebonding. Boleh dia nak ayat si Eja adik Ain plak. Tenguk scene rebonding memang sakit… jer naperlah kot ya pon nak cukupkan 80 episode createlah scene ain n am lelebih bukan si mamat loklak tuh oi….

Reply

deq_non November 28, 2012 at 12:39 AM

setuju dgn ita. deq_non pun tak gemar nenguk watak rebonding tu. Ia menggambarkan seorang lelaki Islam yg kurang pengetahuan tentang hukum. Yg mak rebonding plak senang nk salahkan ain, padahal anak dia yng perangai tak senonoh sesedap rasa cakp Ain @nampak aje elok, tp perangai buruk. Nasib baik makcik tu bukan bakal mak mentua sesapa kan.
maaf kalau merepek skit. sbb geram.. I m sorry

Reply

mak cik ostolia November 28, 2012 at 1:09 AM

Tapa deq non mmg slh mak cik..
Makcik pon tgh gram dkt diri m.cik sendiri adoii ostolia betul bg gaduh dgn makcik membebellllll-mak am- baru ada akai..ahahah

Reply

cik-esah November 28, 2012 at 3:08 PM

hahahaha… kelakor la makcik ostolia ni, kalo bebetul ade part gaduh ngan makcik membebel mcm mana lak kisahnya ye? maunya episod bertambah jd 100… hahahaha… merana la si am nk nunggu si ain tu… ekekekeke…

Reply

rusnita November 28, 2012 at 8:28 AM

setuju scene johan dah terlalu banyak. kdg2 hilang feel tgk citer ni. mmg la sebab nak panjangkan episod smpai 80 tapi, panjangkan scene adam dan hawa kan lebih baik rsnya. betul perlu ada scene tambahan sebab kalau x, xde warna plak citer ni.

Reply

Johan Sengal November 28, 2012 at 12:36 AM

knaperlaa sengal sgt watak aku ni..? Oh ya..terkena electric shock waktu tgh rebonding dulu…

Reply

mak cik ostolia November 28, 2012 at 1:07 AM

tula kau..malu je muka mak g rumah azie..xtau nnk lari mana..ostolia jauh sgt kot..

Reply

omak ain November 28, 2012 at 12:37 AM

eh..awal eh kali ni ezany up episod baru. bagus2. i like

Reply

Kak chah November 28, 2012 at 12:39 AM

Hehe.. Br nk join.. Just say thnk to ezany.. Dptlah tgk citer ni… x sbr tggu stiap hari

Reply

Akak baik hati November 28, 2012 at 12:41 AM

Frust jugak tengok episode malam ni. Pengarah kurang sensitif sikit
Make an effortla cari baju pyjama pink or maroon satin. Ni kekotak cam budak budak and it looks like kemeja not pyjama. Commonlah mr feroz, satu malaya tunggu bab ni
Pas tu bila am jemput ain masuk rumah dia, dialog tak romantik langsung, dah 8 tahun tunggu beb, aiseh boleh cakap masuklah like that only man.
And the family tak de like sambut sambut depan pintu like welcoming her…
Put some effort to make us happy laaaa. Tetiba selitla pulak dgn scene makcik ostolia and mamat bonding tuh…hopefully esok punya episode takdela mengdepressed kan satu malaya ahakss

Reply

mak cik ostolia November 28, 2012 at 1:06 AM

jyeaahhhhh makcik sokong dgn akak baik hati..btol2 mcm x kena je kan..xda org smbut ain n tros msok bilik x jmpa fmly am dulu adoiihhh..tula bnyak sgt flash bck c rebonding x tentu arah tuh..benci sgt..

Reply

rusnita November 28, 2012 at 8:41 AM

akak baik hati, betul kan pijama tu mcm budak2 punya baju. pttnya cari jugak2 pijama satin macam dalam novel. tp nanti kita tgk am pakai mcm mana, mcm bdk2 ker mcm sweet hubby. hehe…
and i setuju jugak yang masa am jemput ain masuk rumah tu x romantik langsung. i ingat am akan pegang tangan ain and jalan sama2 ke dalam rumah. kenapa la mama or k.zah or erin x tggu kt pintu sambut kdtgan ain, menantu yang sgt2 ditunggu selama 8 thn tu? tp maybe jugak family am nak buat suasana tu nmpk biasa, x nk nmpak sgt teruja. am pun sama, x nk tunjuk terlalu excited ain dh blh terima dia. hope mlm ni byk scene yang lagi sweet ditayangkan…
apa2 pun, thanx to ezany.

Reply

mami November 28, 2012 at 10:26 AM

kalaulah ada babak2 dari depan muka pintu sampai dlm bilik.. mahunya sampai ada 100 episod nih… mami dah tak sabar nak menunggu.. hu hu hu… layan jer.

Reply

Hanafizah November 28, 2012 at 11:25 AM

Salam commentors..1st time nak comment coz rasa bernas je idea akak baik hati. Sepatutnya ada orang sambut mereka at least kat pintu kalau tak nak ada scene duduk sebelum tunjuk bilik tu.
Yang peliknya, waktu dalam bilik tu kan ada orang ketuk pintu tapi bila Am buka tak de orang pun.. Patutnya tunjuk la muka sape2 tuan rumah kan ajak turun bawah. Tak pun bibik ke.
Kak Rusnita, dalam novel macamana ye? Saya dah lupa walaupun dah baca banyak kali dulu2. Sekarang nak cari balik novel tu malas coz dah berlapis-lapis susun dalam almari.
Saje-saje comment, hope tak de sape yang marah but I like kak rusnita & the gang comments dalam blog ezany ni

Reply

mami November 28, 2012 at 5:00 PM

Hanafizah part ni tak de dlm buku… Kalau x silap mami kat dlm buku pun rasanya takde cerita yg dia kena sambutpun.. Cuma yg mami ingat Ain rasa serba salah ain ape nak buat kena tido dlm bilik dgn am.. Dan am remind dia psl pakai tudung elok2…

Reply

peminat setia a&h November 28, 2012 at 10:16 AM

betul 2….. apa la pengarah ni…… dah jd mcm x best cerita ni di buat mcm 2.

Reply

Fa November 28, 2012 at 12:46 AM

What is wrong with this Juhan !!!

Reply

miss nona November 28, 2012 at 12:47 AM

thanks ezany…thanks alot dh dpt tgk best…upload smpi episod last ye

Reply

yant November 28, 2012 at 12:49 AM

Citer ni hepi ending… novel sy dh jd rebutan kenkawan opis membacanya..

Reply

arafah November 28, 2012 at 12:53 AM

hmmm..ep 54 noticed kat 20:33 yg #Ain dah pakai cincin lah … ape hal ?
thought #Am belum sarongkan lagi…ishhshhh, tersilap editing kut ? tak pe lah

Reply

a'isy November 28, 2012 at 8:44 AM

betul2 i pun perasan…

Reply

rusnita November 28, 2012 at 8:47 AM

arafah, i pun perasan ain pakai cincin ms tgh buka zip beg utk keluarkan pijama am yang dia nak peluk tu. tapi, x sure la pulak cincin yang sama dgn cincin mama ke x. seingat i, ain x penah pakai cincin pun sebelum ni kan? mcm dah spoil sikit la…huhu

Reply

Sengat November 28, 2012 at 12:53 AM

Tak pernah jumpa lelaki yang meroyan & mcm org gila talak mcm Johan tu…dah2 la…bini org kan ain tu pastu tak dpt adik nak ambik kakak pulak…adusss

Reply

noro November 28, 2012 at 12:53 AM

TQ Ezany, dpt tengok awal mlm ni…

Reply

Sengat November 28, 2012 at 12:55 AM

marah punya pasal dah salah tulis….tak dpt kakak nak ambik adik pulak….

Reply

mama November 28, 2012 at 12:59 AM

haish…lom lagi upenye scene cium tgn tu….
pastu geram tgk scene mamat rebonding mengimbau kenangan…byk sgt…
waiting next episod lak….haiii scene cium tgn tu dlm minggu ni la maknanye kan?

Reply

mak cik ostolia November 28, 2012 at 1:02 AM

#benci mak cik ostolia..masok rumh org slambe jerk..okol kang
#makcikostoli asyik cari slh ain..hello anak u pon salah k
#azie tq sbb bg makcikostolia sdrkn diri yea sblm nih dia hlg ingatan ahhha
##xsabar tnggu esokkk wahahahha sweet sgt..

Reply

Fafa maZlan November 28, 2012 at 1:03 AM

Hari2 cepat mcm ni mmg syok,, blh cepat tidooo,, lps tgk adam hawa dah boleh tdoo hehehe

Reply

Ani November 28, 2012 at 1:04 AM

Sebelom kol 1am da selesai tonton ep 54 nie. Cpt betol mggu nie. Thanks alot Ezany……Geram betol dgn mk ck Ostolia tu…..main redah jer…..blom sempat azie pelawa masuk dan masuk marah2 lak tu. Cm2 ker dtg umah org? Huhh……
Nmpknya Ain blikan Am kemeja instead pyjamas cm dlm novel……bnyk gak scene yg diolah….. So, mlm soh kita mkn kenduri lar yer!!! Best ….cuma nk tau aper lak tindakan mamat rebonding yg tgh frust menonggeng tu…….Kesian kat Azie ….. gedik2 watak dia pun suke tgk kerektor dia yg pndai jga ati kwn and sentiasa mendoakan kebahgiaan kawan…..

Reply

Egon November 28, 2012 at 1:09 AM

Ani……

Ain belikan am baju tido design kotak2…. Cuba u tgk betul2…. Bukan kemeja…..

Reply

Egon November 28, 2012 at 1:07 AM

Salam uols…

Lama tul Egon tak mengomen kat sini… Yer la asyik tertinggal jer…. Tak sempat nak update sgt lately ni…. Slalu dok catch up citer ni pun dah lewat dah…. Btw seronok tgk ain ngan am malam ni….. Besok lagi berdebar rasanya…. Dah nak masuk part salam menyalam…. Addduuuussssss ‘… Buat lagi tak Keruan dibuatnya…..

Gathering hari tu pun kita orang dah buat ulasan kaw2 punya dah…. Kan Rusnita, azua dan lain2…. Siap ada cerita corner kiri, corner Kanan, lap maut Bagai……. Hahhahahahah…..

Yg Egon musykil tu Kenapa lak si eja menggatal gi Tepon ajak jumpa Johan tu….. Bertambah lagi bengong si Mamat rebonding tu…. Adoi…..

Kalau part yg am bawak ain masuk umah mama tu, ada org kat dalam yg jawab Salam diaorg tu lagi real kan….. Baru la ada feel Lebih sikit yg everybody welcome ain datang tu….. Ini masuk2 umah terus ke bilik jer…. Pastu ada lak yg ketuk2 pintu panggil am Pulak tu…. Potong stim betul la….. Pastu baru si ain dok feeling2 Peluk baju tido am…. Director gi swap scene Johan pegang rantai Cincin Bagai lak….. Mmg potong stim Tahap,maksimum betul la…..

Reply

Ummabdrahmaan November 28, 2012 at 1:07 AM

hi all:

daku sudah terjebak dengan A&H.
Setiap malam menuggu bak sang punggok yang merindui bulan….

tak tengok tv tengok pulak dlm tenet… hehheee

:) gnite!

Reply

KalaUlahSayaAin~ November 28, 2012 at 1:11 AM

aaaa kan “Peminat AA” = JoM Beli BAju KOtak2.. dH terGiLA2kan MR.AA sngt2 ! ! meMang sesUAi ngaT AA ‘n’ NN nie berlakon Same. . Suke. . xOvEr actinG. .
p/s :: seTujU ngn “fairuz30″ # maMAt RebOndinG tuh KweN ngN dEE. .saMa2 gIler TAlak. huhuuuu

Reply

Anggerik November 28, 2012 at 1:13 AM

Behh….episod 54 ni frust la…. tidak spt yg dibayangkan sikit sgt scene am dan ain. Asyik tengok muka mmat rebonding yg mcm tak siap tu, bkn rasa simpati sedih ttp rasa geram pasal tak faham bahasa……klu budak kecik rasa nak petik telinga tu ……Azi tu nampak simple…w.pun dah tau cincin tempoh hari bkn utk dia tapi takde lah negatif sgt….selamba je. Waktu am antar ain masuk bilik manis sgt situasinya ttp sekejap sgt….geram dengan ketukan di pintu…..last…last bersambung ……esok ada lawatan penanda aras kesatuan Jabatan Pelajaran Terengganu dan kelantan so 3 hari tak dapt nonton si hawa dan adam……

Reply

kerabu mangga November 28, 2012 at 1:14 AM

Tq mami.bengang dengan johan dan makcik ostralia.byk pulak scene dia org dlm eposode nie.scene am dgn ain beberapa minit jer…….patut pengarah buat satu lg drama bertajuk jozie dan makcik ostralia.takda lah duk cbuk kat adam dan hawa nie..
leh lah tgk dengan tenang adam dan hawa tanpa jozie dan makcik ostralia……

Reply

kucing gemok November 28, 2012 at 1:19 AM

TQ En Ezany-kun…. Asalah Johan meroyan x tentu arah… Sabau yek Johan adalah yg terbaik nanti.

Reply

shareennatasha November 28, 2012 at 1:25 AM

Uuuu…thanks ezany…. xsabaq nunggu ep . 55

Reply

skt ati November 28, 2012 at 1:27 AM

benci btul tgk scene mlm nih..!! asik muka mamat rebonding2 jek! si am ngn ain sket je! pas2 scene yg kt dlm blik, br je nk ckp2 sket…dah kna ktuk…! huhh!! nyampah!

sian kt ain xde org sambut pun…am plak x puji pun…baju tido2 mcm bj tdo anak aku! huhh!!

Reply

yatie November 28, 2012 at 1:29 AM

thankz a lots ezany…..best nye tgk part am dgn ain dlm bilik sweetnye…x sbr nak tunggu episode ain salam dgn am…dan sebut perkataan ABANG…

Reply

Melati Bukit November 28, 2012 at 1:33 AM

cerita nie 80 episode mesti bajet bagus, seorang pensyarah………. ,seorang pilot………….. pakai kereta best best …pakaian AM nampak mahal tp pakaian Ain macam tangkap muat…??????????? napalah penerbit tak cari kan pakaian muslimah yg bergaya sikit sesuai ngan profession dia, tudung yang nampak vogue sikit. Nie Ain pakai selendang RM 5 yg aku pakai aje.Save budjet betul penerbit. patutnya Tudung Ain hari nie glamour la sikit gaya ala ala Ariani ke ? Ratu ke ? Farida ke? kan nampak Ain lebih anggun. Bukan tu aje silap silap ada tudung nama Ain Hawani..jadi ikut .macam tudung MAwi wlpn Mawi tak pkai tudung..

Reply

zaiton November 28, 2012 at 1:46 AM

johan jgn feeling sgt kt ain tu..dh isteri orang cari je yg lain.
Daz bila nak kahwin??

Reply

Kutin Bubuz November 28, 2012 at 1:54 AM

Alaaaa…Nape Che Ted tinggal macam tu aje…? Kesian dia…Ha yang nanti malam…Sediakan tisu banyak2…Tangkap leleh on pogressssss…Hehehehe

Reply

Az November 28, 2012 at 1:56 AM

Baru selesai tengok epi 54. thanks ezany for the effort…
Moment petting Am baca Ain balik rumah tu, patut syahdu sikit…come on..tempat kena tangkap khalwat tuuu..mama pulak, tak kan tak sambut menantu yg di tunggu tunggu kat depan pintu..

secondly…Ain bawak pyjamas kotak dalam plastic gitu jer?.. Takde effort nk balut sikit? Kan hadiah tu…tp mungkin Ain akan buat surprise…terus gantung dalam almari? Or dalam bilik air? So Am akan jumpa and terus pakai lepas mandi…fuhh!

Finally..Masa keluarkan pyjamas dari beg pakaian..Dah kenapa Ain pakai cincin-berlian-mama-yang-cantik-dan-besar tu malam ni???? Editor ter over looked this part kot hehehe

Part Johan Jambu..malas nak komen…mcm phsyco laa pulakkkk….seriau mak nok!!!

Reply

azelan November 28, 2012 at 2:06 AM

die jugak yg terbaik berjaya melakonkan watak gedik…

Reply

Musuh Makcik Ostolia November 28, 2012 at 2:11 AM

Kenapa dah Makcik Ostolia bermakeup serupa pondey tu? Benci mak tengok lah.

Reply

adam azfar November 28, 2012 at 2:11 AM

apa kena mak cik Ostolio tu, datang rumah org tak beri salam pun, main redah aje masuk, macam samseng la pulak! Lambat la cerita ni, byk sgt watak tmbahan yg rasanya tak perlu, tp ye la nak cukupkan 80 episod kan! Apa pun sebab adam dan hawa…layanlah juga.

Reply

kipas berani mati November 28, 2012 at 3:27 AM

Johan betul bila ckp..bila dah dpt Am akan tinggalkan Ain..bila mana Am ke London tanpa bg tau Ain..ada kaitan psl Dee .berlaku krisis Ain dgn Am dan menyebabkan Ain merajuk hati sdgkan wwaktu itu Ain tgh hamil…sepatutnya Am cari jln pujuk Ain dan ketepikan dulu pi London ut..akhirnya Johan yg akan jaga Ain masa Am di London..tertanya2 juga knp Am tergamak buat Ain mcm tu ya?..siapa boleh komen?

Reply

che da November 28, 2012 at 4:11 AM

am x tinggal kan ain macam 2 aja… am ada bagi tahu yang dia kena pergi landon kerana soal kerja. dia bg tahu masa am ajak keluar sarapan sebelum antar ain pergi kerja. n masa 2 dee terserempak am di restoran. am malas nak layan dee n 2 bukan perkara penting untuk bg tahu ain. waktu ain mengandung , dia x ingat yang am kena pergi landon untuk program simulator B747.

Reply

Jejaka Hensem November 28, 2012 at 3:39 AM

Apalah pengarah ni tak peka langsung? Patutnya babak Am dan Ain tu kenalah lebih romantik, Si Am jemput ain macam tu je…tak ada rasa langsung…cubalah cakap jemput masuk sayang….sambil pegang tangan Ain tu masuk ke rumah…then sepatutnya Am tak payahlah cakap ini bukan Idea dia….cakaplah 8 tahun dulu tak dapat adakan majlis seperti ni…tapi Allah beri kita peluang untuk maraikan kebahagiaan bersama…barulah ada umphhhh….. apa2 pun aku dah 3 kali ulang tengok dari episod 1-53……mau angau aku tgk drama ni….Sapa tau camner nak download ????…sbb aku nak jadikan koleksi cerita tangkap leleh aku ni…..

Reply

Ain Ahmad November 28, 2012 at 3:42 AM

Fantasy Adam & Hawa: Andaikata Adam & Hawa difilemkan, siapakah barisan pelakon pilihan anda & apakah watak yang akan dipegang oleh mereka?

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 5:54 AM

Betul komen kawan2 babak si rebonding ni dah terlebih menyampah sangat sampai kan waktu jln2 cari novel2 di Badan Cemerlang Angsana JB terpandang majalah maskulin muka si Johan ni mcm biasa aku tk pandang magazine melambak mcm tk laku aje… Sikit waktu gambar AA kluar di majlh lelaki sold out mcm pisang goreng. Aku nk beli pun dah tkde… Apa pun tq Ezany akak ni duk Spore jadi tiap mlm Isnin-khamis rutin tidur jam 10 mlm while u all watching A&H di Mustika HD (di spore tkde) I tidur dulu mcm automatik pula jam 1-4 pagi terjaga untuk lihat video yg ezany load. Sepatutnya direktor lebih baik drag babak Ain dan Hawa dr si rebonding tu misalnya sambutan famili Am ms Ain sampai atau Ain duduk sembang2 dng kluarga sblum solat brjemaah/kenduri mlm tu di sini boleh selitkan gurau senda dan sakat menyakat etc apa pun sabar menanti tuk mlm ni dan esok mlm terbaik….

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 6:13 AM

Kalau difilemkan sudah tentu Aa&nn sbb dlm kepala bila ulang baca novel kita dah bayangkan muka mrk ni juga tk pasti klu lain actor/aktress lain kita dpt menerima jng marah tapi direktor kena tepi kan pandangan si AA & NN suami dan isteri org sbb ini professi mrk berdua suami dan isteri mrk pun dah faham lihat saja lakonan AA dlm OR yg daring dan NN dlm CUN yg bersahaja bila didukung Remy. Jadi sebenarnya tiada masaalah klu direktor merealisasikan babak romantis Am dan Ain untuk memuaskan hati penonton. Memang kita (penonton) menuntut lebih babak romantis Am dan Ain plz…..

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 6:34 AM

Memang pun waktu baca novel Ain sakit Am ada di London terkejut juga tk britahu. Di sini ada benarnya kata2 Johan dah dpt tinggal kan saje. Klu ms blum dpt handphone yg canggih boleh jadi perantaraan samada SMS ke kol ke ni habuk pun tkde Am (kemungkinan merajuk sbb pasal Dee) ulasan saya di sini sikap ego yg bernama “lelaki” biar mcm mana sayang giler si Am ni pd Ain sudah masanya dia pula “main tarik tali” sbb nk tahu sejauh mana pula cinta/rindu Ain pdnya. Alah mcm u all tk tahu pula zaman bercinta masing2 ada prinsip tersendiri kan ???

Reply

rusnita November 28, 2012 at 8:52 AM

i rs pun mcm tu. am dah 8 thn menunggu ain, dia nak pulak ain rs perasaan dia dulu menanti ain dgn sabar. lagipun am ditinggalkan 8 thn, ain cuma kena tinggal 2 mggu jer.

Reply

hana November 28, 2012 at 6:42 AM

yes….sangat cantik dan ayu Ain bertudng penuh, nampak muda 3 tahun…he.he.
setuju dengan jejaka hensem, cara Am ambik Ain tak romantis langsung,dalam pun scene berbual, gurau2 dalamkereta, biasa Am kan suka usik Ain , takkan Mama Maria n kak Zah tak tunggu kedatangan Ain,tak ada siapa pun yang sambut salam Ain dan Adam..terlampau obses dengan part Johan pengarah lupa kot yang scene Adam dan Ain ni penting untuk lebih membuatkan penonton teruja..thumbs up scene Ain n Azie, still cute,,w.pun tak suka tengok Ain pegang sudu dengan tangan kiri.

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 6:53 AM

Betul tu Hana walau pun NN kidal ( left handed) tapi bab mkn mesti tngan kanan kot sbb itu yg akak didik pd ank akan yg kidal di rumah.. Tak sengaja kot.. NN cantik sangat dan berseri waktu pakai tudung mcm tu klu nk best lagi pandangan Am melirik dng mata dia yg menikam tu ke arah Ain yg CUN melecun ms ni lagi gerek… Tapi sikap Am di sini mcm takut2 dan mendatar pulak eh

Reply

rusnita November 28, 2012 at 9:03 AM

i pun x suka tgk ain pegang sudu dengan tangan kiri sebab mmg dia akan suap makanan menggunakan tangan kiri. itu mmg kebiasaan left handed bila menggunakan sudu. tp kalau guna tangan, mereka akan tetap guna tangan kanan. perhatikan sapa2 yang left handed sekitar anda. bila makan guna sudu dan garfu, sudu akan berada di tangan kiri. tapi kalau makan menggunakan garfu dan pisau, garfu yang digunakan utk suap makanan akan berada di tangan kanan. berbeza dgn right handed kalau guna pisau dan garfu, perasan atau pun x kat tgn kiri adalah garfu yang suap makanan ke mulut. sebab pisau yang digunakan utk memotong makanan perlu berada di tangan yang dominan bagi kita. so, xpelah kot nak wat macam mana. ada org masih blh guna tgn kanan bila makan guna sudu walaupun left handed, tapi jarang sangat la. that is my opinion, bukan bermaksud nak bantah komen org ye.

Reply

NISA November 28, 2012 at 11:35 AM

Erm…ank sy left handed gak..memg btul pun..klo mkn pakai tgn memg die gune tgn kann..2 pun abih b’terabur…tp klo mkn gune sudu sure tgn kiri coz die cm kekok nk pegg gune tgn kann.. Setiap org ade kelemahn n kelebihan die Allah cipta kan…& setiap org pasti ade melakukan kesilapan..maap kan jeler NN coz maaybe die x sengaje or perasan kot…

Org/peminat AA&NN ni memang perhati kan secare detail giler lakonn diorg kan!! Termasuk ler sy skali… ngeh3!!!! ;)

Reply

chi'in lalalorn November 28, 2012 at 7:00 AM

Hello anybody, welcome to tutorialment of the facing with chi’in …. because we have nothing better to do than be judgmental on peoples facing….. as i said yesterday if you mudah tersinggung, berhenti baca sekarang…..

today we are gonna continue with our professional analytically facing expression… I really have no understanding why johan have to flash flash all the time…. every five seconds flashing…. nobody want to see lahh your flashing…. wasting time… his facing expression during flashing also make anger like wanting to punch his facing… one more thing to critize about his facing is his hair…. soo greasy why? i already recommend use Clear… but never want to listen…. compare Rains hair and johan’s hair…. Rain’s now international singer… johan do what? flashing in the room alone all the time……

shout out to abang-abang khemah…. you rock my socks…..

thank you for reading tutorialment of the facing…. chi’in loving all….

Reply

zie November 28, 2012 at 7:01 AM

kenapa cincin yang am bagi lepas am jadi imam solat ada kat tangan ain masa ain dalam bilik pegang baju tidur am yang dia beli tu…cuba perhati..

Reply

Ok boss November 28, 2012 at 7:58 AM

Yelah…saya pun perasan masa tengok pagi td…silap2

Reply

che da November 28, 2012 at 10:17 AM

kalau bg cincin 8 tahun dulu mungkin ain dah buang dah… kan ain marah gila2 kat am wk2 tu.

Reply

Ann November 28, 2012 at 7:20 AM

Lah yang korang nak emo pasal mamat rebonding tu pesal. Diorg best ke 5ak best pun bkn korang dpt.. AA best sgt pun dpt majalah jelah kenal kau pun die xhingin.. g peluk laki sendirilah.. tentu2 dah dpt.. tgk cite tgk jelah g terbawak2 sampai ke luar tu buat ape.. ni sampai kutuk2 fizikal org dah dpt dosa tu dr nak sronok2 layan cite..

Reply

Akak baik hati November 28, 2012 at 7:22 AM

Waedrobe cerita ni memang fail. Especially baju ain pakai masa perfi rumah mama. What??? Terlalu santai…its ok if u dont want to wear baju kurung but tak sesuaiii. Pleaselah penerbit…datin, its 80 episode story, you can more than effort to buy good wardrobe and cari sponsor.
Maybe pengarah takde taste, tapi u and your daughter surely have better taste. We all pompuan ni kalau dah minat, memang detail punya belek. Kalau u pandai tudung ain, kalau u buat business boleh jadi trendsetter and people will nuy. Win win situation: like tudung nurkasih etc.
So for your next telemovies : please take note.
Hopefully your admin reading this .
Ezany dik , thx from the bottom of my heart

Reply

Akak baik hati November 28, 2012 at 7:36 AM

Oops salah eja. Effort : afford
Yang jadi trendsetter dalam cerita ni johan. Actually cantik rambut dia tu. Hmm ori atau direbond selalu…
Hopefully kita boleh cuci mata dgn wardrobe yang lebih classy in the next 30 episode.

Reply

gigi November 28, 2012 at 8:06 AM

siapa sedar ain kidal and makan tgn kri? hahaha

Reply

muzaffar November 28, 2012 at 8:13 AM

gigi… baru perasan ke???
dh lama dh org tau
1. masa Ain tulis diary
2. Masa Ain tulis nota kt Ostolia…
3. masa breakfast ngan Am..Ain pegang pisau tgn kiri,garfu tgn kanan
4. masa Ain potong sayur kt Ostolia

Reply

kidal November 28, 2012 at 8:55 AM

Sorry org kidal original, memang kl makan pakai sudu, akan guna tangan kiri dan kl makan pakai tangan mesti tangan kanan. Sebb tangan kiri telah ditrain oleh Ain menggunakan gajet /alatan sedari kecil .tak boleh ubah dan takan diubah. Otak kanan dia dah melampaui otak kanan.

Hanya orang kidal faham masaalah ini……dan org kidal dah ramai, setiap sepuluh org dikeliling anda, mesti ada seorang yg kidal.Cuba perhatikan??

Reply

rusnita November 28, 2012 at 9:08 AM

kidal, i paham that situation. u blh tgk komen i dkt komen hana and anjung nani about this. betul kan apa yg i tulis.

Reply

muzaffar November 28, 2012 at 8:08 AM

nak share:
1. babak johan flasback- klu diperhatikan diakhir scene Johan mcm tersenyum,raut wajah menunjukkan cam lega. Sbb bl dia flash balik br dia dpt fikir kenapa selama ni Ain xpakai cincin…Ain terkejut bl dia mintak Ain berdoa depan Kaabah “utk kita berdua…”. Hubungan mrk pun xprnh berkembang. So dia mcm merelakan pemergian Ain
2. Bab Johan jumpa Eja… sebenarnya mak Ain yg call Eja mntk Eja tlg perjelaskan pd Johan
3. Bab Johan serahkan kotak cincin…in my opinion:
Mak Johan xbenarkan dia jumpa Ain lg….Johan anak yg baik,ikut ckp mak (dlm istilah lain, “anak Emak lannn) so dia mntk Eja tlg bg kat Ain. So kenapa???? sebab Ain la wanita pertama yg mengetuk dn membuka pintu hatinya untuk menerima cinta seorang wanita slps apa yg berlaku..(ingat tak,,,,kekasih Johan mati xcident dn Johan xdpt menerima sesiapa lg slps itu.
Dialog klu bkn Ain maknanya bkn Azie hanya merujuk kepada cincin tu sj…bkn hati dan perasaan Johan.
danJohan nak Ain simpan cincin tu sebagai tanda yg dia sentiasa berada utk mendoakan kebahagiaan Ain.
Kekadang psikologi lelaki ni susah sikit nak faham…tak direct mcm pemikiran perempuan.
Pd aku..Bab plg sedih bila Suria ckp,”Mak pergila kenduri tu…kan ke impian mak nak Abang am dan kak Ain bersatu dh jadi kenyataan..” dan riak wajah mak Ain sangat syahdu..

Reply

rusnita November 28, 2012 at 9:22 AM

muzaffar, suka sangat dgn yr opinion kat atas ni. cuma satu je, yang 1st tu rsnya bukan dia dah reda tp rsnya cam ada plan lain lagi dia nak buat. hehe…

Reply

mami November 28, 2012 at 10:05 AM

muzaffar harap begitu.. kasi bersih sikit watak dia… ni sampai mami (dan yg lain2 ) naik sengal tengok watak dia tu…

Reply

hanafizah November 28, 2012 at 11:51 AM

Sweet dengan watak Suria. Hope cerita ni mak Ain akan pergi coz Suria dah bagi green light kat mak dia pergi kenduri tu. Kalau kat kampung tak de mak ayah pun jiran2 boleh tengok-tengokkan. Kalau takut nak tidur rumah sendiri, rumah kawan2 kan ada.

Reply

muzaffar November 28, 2012 at 12:55 PM

kalau ikut novel…
mak Ain tak pergi kenduri sbb Suria kena demam campak dan terpaksa jaga anak Norli(adik Ain yg wataknya tak diwujudkan dlm drama A&H ni) kerana suami Norli kena outstation.
dan kalau ikut novel masa malam kenduri tu mmg best sgt…Am dan Ain kena usik ngan sedara mara Am esp Cik Ngah yg dtg dr Kelantan..
Esok pg nya Ain tgk Am tido pas solat subuh pakai pijama satin merah hati yg dia beli…nmpk sgt seksi kata Ain.
Ain turun ke dapor,org gaji sdg sibuk mengemas… Ain tanya nak breakfast apa??? So, Ain masak meehun dan spagethi (tak pedas) utk anak-anak kecik.
Mama ke dapor…sedapnya bau kata mama. mesti rasa pun sedap. Menantu mama masak ke???
pandai Ain masak…kata mama.tp Am ckp Ain xpandai masak..Ain selalu makan kat kedai ja.
‘Am ckp camtu ke mama?”
Pastu ain naik bilik nak kejutkan Am…tp Am dh bgn sedang pakai baju.
“Abang ckp kat mama Ain xpandai masak ek…?” Am cuma senyum ja…pastu jeng..jeng..jeng… satu lg babak romantik di pagi nan dingin

Reply

iReNe November 28, 2012 at 1:25 PM

Eiii… Jaat tau muzaffar ni…. Ishhh…

Reply

hanafizah November 28, 2012 at 2:43 PM

Hope skrip ubah sikit je dari novel bab kenduri ni. Sbb watak Norli tu kan tak wujud. Sgt mengharapkan mak Ain ada waktu kenduri, barulah macam kenduri kahwin.

Reply

Norliza November 28, 2012 at 8:14 AM

Bapak Johan at least lebih rational dari Makcik Aostolia tu…..suka part bapak dia ckp “jgn tambah dosa2 kering tu”……mak dia asyik nak salahkan orang lain aje…..anak dia yang feeling tak tentu arah.

Reply

Cumi November 28, 2012 at 8:16 AM

Suke sangat scene ain n azie… best dpt best friend camtu…dan masa tu kesian tengok azie…. Suka bila azie tanya ain dan ain jawab “sukerrr…aku happy sangat…”
Johan pulak dok ingat ain merana…ain n azie happy je dan bagi diorang tak de problem apa…. padahal di pihak johan tengah huru-hara….Ain happy for azie “n johan”, dan azie pun happy for ain n am….ropanya lama lagi azie nak kahwin….sian azie…
Ps: patutnya scene jumpa keluarga am dan am jemput boleh jadi scene tambahan yg best… Drpd tetiba muncul MO, tetiba muncul Johan merana….hopefully scene kenduri tu full tunjuk happy am, ain n family tanpa perlu ngadap scene emo johan n mak nyer…. Adush… Tn pengarah…. Tn pengarah….

Reply

Virgo November 28, 2012 at 9:09 AM

Assalaamualaikum semua fans A&H……haaa….hari ni pagi2 i dh duduk dpn screen ni, nk luah kan perasaan yg tk puas hati yg amat sangat tentang episod mlm semlm. Banyak sangat adegan2 yg kita tunggu dipotong2 dgn scene2 yg mengganggu konsentrasi pada masa tu. Saperti mana yg i dh baca komen2 you all semua betul & tepat sekali.Sepatutnya kepulangan Am & ain disambut oleh ahl;i keluarga am trutama mama am tu. dia yg beria2 talipon ain supaya sama2 menghaddhirkan diri pada majlis tu…..lagi pun kan dia dh lama tk jumpa dgn Ain. I kalau anak menantu nk balik tunggu penuh excited walaupun dia org balik sebulan sekali. Beri salam pun tk brjawab….dh tk real dh cerita ni. Mesti kak Aisya Sofea bengang bila tengok drama ni. Shirt yg Am pakai tu kelakar lah pulak …tk suit him langsung….keras kejong mcm kain “cet” aje (kain cotton yg murah tu) Banyak lah yg tk kena…memang tk puas hati…so i harap u all jgn lah berangan2 sangat pada episod2 yg akan datang …nnti kita akan frust menonggeng, sebab apa yg kita harapkan tk kesampaian……tapi i tetap akan tengok cerita ni sampai habis.
# Hai …mama & Ani…salam perkenalan, kita sama2 org johor, nnti kalau turun muar you call lah i ya. I duduk area bandar lh juga kira2 dlm 3kilometer. Ada fb tk? kalau ada kita boleh cat kat FB Anak2 Muo….

Reply

elly zulaikha November 28, 2012 at 9:10 AM

kan bagus kalu ain terus jer pakai tudung x nmpak jambul..

Reply

Ain Hawani November 28, 2012 at 9:12 AM

Baru jer habis layan episod 54 ni….bgus betul dpt kwn mcm Azie,dia faham kenapa Ain merahsia kan bertahun2 lamanya status dia sbgai is3 Am…..Erm…kesian ibu Johan ye lah…sepatutnya keadaan tu boleh diperbetul kan jika Johan bg tau yg Ain tu dh kawin so x payah ler makcik ostolia tu dok sibuk2 nk pergi pinang si Ain…..huru hara jd nya di bt Si Johan ni…wow msti best next episod ye lah Ain dh sedar rupanya selama ini betul kata mak nya yg Am dh byk berubah , berubah disbb kan ingin memenangi hati seorg is3…Yess mmf Hawa diciptakan urk Adam…..:)

Reply

Virgo November 28, 2012 at 9:13 AM

Oooops…sori trlupa lah pulak nk ucapkan terima kasih yg tk trhingga pada ezany….sepanjang minggu ni nampak2 nya kita dpt tengok awal A&H ni.
We all really epreciate your kindness. thanks ezany.

Reply

Ain Hawani November 28, 2012 at 9:14 AM

Betul tu Virgo….tp awal pun sy ttp tgk kt office keesokkannya…hee , x thn nk berjaga mlm2…:)

Reply

kak long ain... November 28, 2012 at 9:13 AM

Knape suka Sgt selit adegan mat rebounding Di kala kita tgh syok sengih2 sendrik tgk am & ain pnya sweet moment…potong betol Laa…makcik ostolia plak da sama naek meroyan cm anaknye jugak…hishhhh nyibuk dua branak tuh…

Reply

Kak Ann November 28, 2012 at 9:19 AM

X sabarnya…nak tuggu episod malam malam nie…..tentu happening!!!!!!!!!!

Reply

linda November 28, 2012 at 9:25 AM

terima kasih ezany..

Reply

Melati Bukit November 28, 2012 at 9:31 AM

Nasib baik cerita nie org dah baca dlm buku cerita, so peminat tertunggu2 utk lihat adegan yg seterusnya.Kl ceritanie bukan buku cerita,,teruk kena komen…
penerbit bajet banyak tp pengarah tak teliti dan tak sensitif ……paling x sesuai pakaian Ain.Bukan tak de butik baju muslimah yg menarik dn ranggi kat Malaysia dan khasnye kat KL nie. Nasib baik sesgt NN tu manis dan pandai berlakon kl tidak naya Aisyah Sofea.

Reply

MAMA7 November 28, 2012 at 10:04 AM

aku jd x tentu arah bile nk mula keje hari isnin…x sabar nk tggu A & H…kt umah xde Mustika HD…harapkan ezany je untuk tgk A & H ni…ain dh semakin sayang pd am..tu yg aku nk tgk..die org romantik2..

Reply

Amie Jaafar November 28, 2012 at 10:14 AM

Best drama for the year. Walau ada pelakon yg tak famous tapi mantap lakonan they all dgn Aaron. Love tengok Am n Ain…..best couple.
Watak emak johan berubah …..dia orng bandar ke?? Dtg umah orng tak beradap. Serang2 camtu. Tak de salam pun. Si azie pun camtu tu….
Anyway….tak sabar tengok ain dn am bersatu……

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:18 AM

Haah ler ain da pakai cincin tu sensiap.. Hahahahaha.. Kes editor telepas pandang aa neh…

Asnye johan senyum tu sbb johan da sedar ain xpenah bg sebarang respon bila dia pasal psl ‘us’.. Haa.. Bagus laa kalo dia da sedar…

Tp yup, aku ske tgk azie n ain as best friend.. Wpon dia br tau ttg status ain, dia membela sahabatnya.. Dia xsalahkan sahabatnya sepenuhnya wpon dia tau ain de salahnya juga.. Dia menyatakan johan juga salah wpon johan tu adalah cinta hati dia.. Yup, that is a true friend.. Bukan semua sahabat mahu ikhlas dlm persahabtan.. Kalo aa si azie tu busuk hati, leh jek dia nk ungkit bab ain berahsia dr dia.. Tp azie memahami.. Untung ain de sahabat mcm azie..

*teringat sahabat yg menikam dr belakang..*

Reply

mami November 28, 2012 at 10:40 AM

mami tak perasan lah part tu.. nak tengok balik dah sampai JB ni full of activities for kids..tapi mami sokong walaupun babak kecik cam tu..pengarah sering terlepas pandang.. tak betul2 buat study sebelum mulakan penggambaran atau edit.. kena faham peminat2 fanatik mcm kita ni.. salah sikit pun nampak.. ekpressi muka tak kenapun kita tahu.. baju tak sesuai pun kita tahu.. mami layan jer..

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 10:19 AM

Betul lah u all kata bila makan guna tangan kanan bila gunakan penyepit, sudu atau garpu tangan kiri yg lebih selesa dan tk kekok (mcm my son juga) he he :)

Reply

adik am November 28, 2012 at 10:46 AM

suka tgk muka Am yg mcm blur bila Ain nak salam dgn dia… super cute….

Reply

EN AA RON 97-95 November 28, 2012 at 10:51 AM

eh…apsal mamat mualaf ajak azie taubat nasuha…..episod berapa ar…!!!!ain janganla buli am…….Daulat tuanku!!

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:57 AM

Ajak azie taubat nasuha? Tang mane tuh? Sape mamat mualaf?

Reply

adik_sha November 28, 2012 at 10:52 AM

xsaba nak tgu next episod!! *wink*

Reply

EN AA RON 97-95 November 28, 2012 at 10:53 AM

Ain..sampai ati tinggal dik tat sorang sorang tu…tlg la..cik tat nak duduk umah am la..

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:55 AM

Haah.. Super cute! Mcm eh xpecaya jek.. Hahahahaha…

Aduyaii…. Sabor iReNe.. Sabor… Tggu episod malam ni… Hahahahah adeehhhhhhhh….

Reply

Kak Yati November 28, 2012 at 11:02 AM

Mak cik Ostolia ni macam gangster lah….

Ain kelihatan cantik di episode ni….tapi kesian pulak dengan Azie. Tergamak si
mamat tu main2kan perasaan dia. Benci pulak tengok dia ni…

Reply

sara November 28, 2012 at 11:36 AM

korang perasan tak Ain dah pakai cincin kawin masa ni??? ke, mataku nampak cincin yg Ain pakai tu sama dgn cincin kawin yg mak Am bagi (tengok gezet)…konfius! :D

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 11:44 AM

>Ann I dah met him personally dan pernah berbual-bual di Loyang Point masa tu AA tinggal di kawasan rumah akak Pasir Ris tapi jng khuatir akak bukan jenis fanatik kita smua sama kan termasuk si Dazrin hanya benci Johan saje… Peace…

Reply

Setia AH November 28, 2012 at 11:51 AM

betul juga..lately byk scene johan, makcik ostolia n azie….sbenarnya kita tertggu2 Ain & Am ..kalu watak A&Am byk lg best….smlm sikit sgt….dahlah ain x bersuarapun gan am kat bilik….eeee x sabor tgu mlm ni….A&H best krn AA & NN….lain2 tu tambahan pyedapnya….

Reply

ika November 28, 2012 at 11:55 AM

fuh, penangan adam dan hawa ni, berbeza betul dgn penangan drama2 yg lain. hebat. hihihi

Reply

rusnita November 28, 2012 at 11:57 AM

rsnya kenduri mama buat tu mmg khas untuk ain dgn am jer kot. ikut novel kenduri tu 2 in 1 – kenduri arwah daddy am + kenduri kesyukuran utk am dgn ain. tapi, tgk preparation smlm mcm wedding event jer. ala2 sambut menantu gitu. tapi, mcm x logik plak majlis seistimewa itu untuk ain, mak dia di kg x dapat datang. mmg kalau mak dia datang, lari sedikit jalan citer daripada novel, tapi rsnya x ganggu jalan citer pun. mungkin lebih berkesan di hati penonton. kan mak dia pun nak tgk sangat ain dgn am bersatu. itu pendapat i la…
few part yang x menarik semalam – bj tidur tu mcm x sesuai la, scene am jemput ain masuk lgsg x romantik, kenapa mama or k.zah or erin x tggu ain sampai di muka pintu (itukan satu2 menantu perempuan yang sgt ditunggu kehadirannya dalam family mereka – 8 thn tu), cincin yang ain pakai masa buka zip beg tu nmpak mcm sama dengan cincin mama yang pttnya disarungkan oleh am lepas solat ms kenduri nanti (not sure kalau itu cincin lain, x perasan sgt la), and bj dgn tdg ain mcm x sofistikated la. part mamat rebonding gila talak dgn makcik ostolia meroyan tu x yah cakap ler. mmg boring, tapi kena gak layan sebab takut hilang arah citer plak.
part yang menarik – ayah johan, sgt rasional and very cool. siap pesan kat makcik ostolia, jangan menanbah dosa kering. ekeke… part suria suruh mak dia hadir kenduri rumah mama pun best. and lagi satu, ms kat bilik am di rumah mama tu, sweet sangat. am dgn ain, alahai malu2 kucing plak. dah macam pengantin baru la tu.
scene malam ni – kenduri tu tggu je tayangan malam ni, malas nak ngulas. kang lain jadinya, tension plak. scene eja called johan nk jumpa utk sampaikan pesanan mak ain (smlm mak ain ada called eja kan) supaya jgn ganggu rumahtangga ain dgn am lagi. johan mtk eja bagi balik rantai kunci tu pada ain suruh simpan sebagai tanda kenangan persahabatan. makcik ostolia termalu sendiri lps dgr penjelasan azie. mungkin juga mak ain datang ms kenduri tu, and gambar yang kita tgk am dgn ain kat meja makan dengan family ain kat kg mungkin ms ain dgn am anta mak ain pulang lepas kenduri. ni imaginasi i jer tau. jangan ada yang marah2 plak.
pasal pg london tu, kita hold dulu ek. lambat lagi kot, rsnya kes johan gila talak ni selesai dulu. kalau x, mcm mana johan nak tlg ms ain masuk wad tu? kalau blm selesai, mst ain xnk johan tlg kan…
x sabar tggu episod mlm ni. hope ezany upload awal macam last week and 2 mlm ni. tq

Reply

Virgo November 28, 2012 at 12:08 PM

Adalah lebih baik sekiranya pengarah create watak lelaki lain untuk azie, dpd mengembangkan watak johan yg mengganggu scene2 adam and ain. Ini lebih lojik sbb watak azie yg baik hati dan jujur dlm persahabatan. sampai episod berapakah agaknya watak johan yg hendak di kembangkan oleh pengarah ni agaknya ya.

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 12:11 PM

Saya rasa Prediction yg Rusnita ckp ni betul juga dan babak Ain pulang ke rumah Mama tk bersambut mcm bukan kehidupan org kita Cuba lah lihat Cerita Musang Berjanggut bila tengku Nila bawa pulang isteri ha ha “anak bapak balik eh menantu bapak” walau pun skrin klakar tapi ada logiknya ini tidak babak yg ditunggu-tunggu hampeh….

Reply

rusnita November 28, 2012 at 12:22 PM

lupa plak nak cakap, minta maaf banyak2 kat sapa2 yang x suka komen i. sapa yang x suka, xyah bc la ye kalau nak mengata. x baik tau.., sebab kita x kacau org pun. tapi kalau nak mengata jugak, xpe. alhamdulillah, pahala kita yang bertambah. in sya allah… x bermaksud apa2, cuma nak share feeling towards this drama and dapat ramai kawan baru (yg sudi berkawan la). rsnya lepas citer ni hbs januari tahun depan, xde lagi la komen2 mcm ni. sehangat asmara x tahu la i akan ikut ker x citernya sebab i minat citer tu x macam i gilakan citer adam dan hawa.

Reply

Fathin November 28, 2012 at 12:37 PM

nape salahkan ain? terukla. padahal si mamat rebonding tu yang gile. hhuh

Reply

Norex November 28, 2012 at 12:53 PM

Am takde puji ke perubahan ain yg dah bertudung penuh…

Reply

hana November 28, 2012 at 1:19 PM

Anjung Nani, gerek tu means what.. kelakar la pulak..dah ulang tengok scene Ain dalam bilik kat rumah Am,memang dia dah ‘ter’pakai cincin mama Maria tu..pengarah lupa nak suroh dia tanggal cincin milik dia sendiri kot. setuju baju Ain tu simple sangat tak sesuai la 1st time pegi rumah mertua pakai macam tu..kalau pakai baju kurung, habaya lagi cantik, Ain tu kan kurus tinggi..nasib ada scene gurau Am tunjuk tandas kat mana, kalau tidak rasa macam twr sangat episod ni..x habis2 dgn masalah Johan, sian kat Dazrin asyik kena kutuk dgn peminat Am n Ain.

Reply

Masriza November 28, 2012 at 1:37 PM

Kelakar baca cmmnt u all. Fanatik…

Reply

anti rebonding November 28, 2012 at 1:45 PM

setuju dengan kakibuku..asal director wat monolog mamat rebonding tu pulak..monolog adam patut nye banyak…kate hero….adooi…rase lame pulak nak tunggu esok nie…tgk am♥ain nangis2 tu…

p/s: ain cantik pakai tudung hitam…hehe

Reply

rusnita November 28, 2012 at 1:49 PM

sorotan mlm ni dah ada kat astrogempak. tapi, dia cut part ain cium tgn am sambil kata,”ampunkan ain, abang”. tggu syahdu malm ni je la ye..

Reply

cinta adam dan hawa 2012 November 28, 2012 at 2:20 PM

apa2 pun drama adam dan hawa memang terbaik….. walaupun ada tambah babak atau jalan cerita tetapi ianya masih sama dalam novel. sesuailah untuk dijadikan 80 episod. apa2 pun terbaikkkkk

Reply

Atirah November 28, 2012 at 2:58 PM

x suka watak johan, lelaki mainkan perasaan wanita!!

Reply

ROMANTIS November 28, 2012 at 3:41 PM

Hai menitik airmata kegembiraan aku bila dgr am berkata pada ain, terima kasih ain kerana terima adam….sahdu rasyanya.

tak sabar menantikan episod malam ni yg nyatanya akan menitiskan airmataku lagi, airmata kegembiraan…….syahdunya…even bru tgk sedikit jer sedutan air mataku dah nak teburai……….ummmmmmmmmmmmmm

Reply

Ulfah November 28, 2012 at 3:56 PM

salam.. ulasan kakibuku sangat setuju.. watak-watak dan scene tambahan yang diwujudkan tak kemas.. semuanya longgar… patutnya watak Johan tu boleh buat penonton rasa serba salah – nak sokong Johan atau Am… ini tidak, naik meluat luat tengok Johan… dan banyak faktor lagi yang tidak dititikberatkan oleh pengarah atau penulis skrip drama.. sedangkan penonton dah asyik masyuk dengan Am dan Ain… hu hu hu…

Reply

anafiras November 28, 2012 at 4:04 PM

salam…nk join kengkawan story cite A&H….

Reply

zara aina November 28, 2012 at 4:26 PM

i ni kan slalu trtinggal ketapi..huhu..tapi x pe..puas hati walau lambat tengok citer ni tapi bole baca komen kawan2 yg menambahkan rencah citer ni jadi makin best..keep it up semua…bagus u all siap mengkaji cincin n baju si ain n am..i ni dah la curik2 nk tengok citer ni kat blog ezany yg baik hati ni, jadik x dpt la nk fokus bebetul..sian kan…

Reply

zara aina November 28, 2012 at 4:29 PM

ROMANTIS, i pun sama..rasa hiba sgt n syahdu dgn situasi ain n am bersalam tu..terasa masuk dlm karakter…klu lah aku ditempatnya…aduuuhhh..luruh jiwa ni..hendak2 lg dpt pandang suami muka si Am ni…adooii…agak2nya apa jadik eh…hihihi…

Reply

elleputeri November 28, 2012 at 6:19 PM

Johan ni mmg sick man la!….ter-emo pulak!..:))

Reply

zam aini November 28, 2012 at 6:59 PM

tergelak bace komen pasal makcik ostolia. baru la real makcik2 melayu sebut ostolia. nanti kalau terlebih english macam azizah mahzan meluat pulak tengok…kihkihkih

Reply

siti tia November 28, 2012 at 7:44 PM

heee.. gile la johan ni.

Reply

siti tia November 28, 2012 at 7:52 PM

knp panggil makcik ostolia ek?

Reply

Anjung Nani November 28, 2012 at 9:09 PM

>Hana, perkataan gerek di tempat kami bererti seronok/best g2. :)

Reply

ain November 28, 2012 at 9:50 PM

waaa bestnye kt sini. ramai jugak yg sudi berkongsi cerite adam dan hawa ni yg kpd org 2 yg tkde novel adam dan hawa ni.. mcm saye… saye tkjumpe la novel ni..hihi tq ye.. hehehe.. minta dikongsikan lg ye cite ni..

Reply

hana November 28, 2012 at 10:11 PM

tq Anjung Nani, dapat satu vocab bahasa daerah yang baru..harap malam ni betul2 best…

Reply

umie November 28, 2012 at 10:45 PM

selama ni baca je komen you all..nk menyampuk gak ler..mlm ni part sedih bila tengok ain memohon kemaafan dari Am..ada juga mutiara yang menitis….ha..ha..ha..hubby senyum je bila tengok part kelakar ain dan Am masa ain sorokkan baju tidor yang nak diberi pada Am…selama ni kalau ada siaran bola tak akan dia bg peluang tengok siaran lain..tapi mlm ni remote tv dia yg pegang ..jab bola..jab ..adam dan hawa…(penangan Adam dan hawa).

Reply

scha shamsudin November 29, 2012 at 10:29 AM

cantiknya ain pakai tudung pink tu!

Reply

peminat am December 23, 2012 at 8:37 AM

xsuke tgk ain makan guna tgn kiri…even do die kidal….huhuhu…

Reply

SHIKIN December 30, 2012 at 6:01 PM

kenapa tak bolehj tengok nie…dari semalamlagi…plz help anyone

Reply

sa June 22, 2013 at 1:22 PM

lembat

Reply

ezany-kun June 22, 2013 at 1:27 PM

naaa nanaa niiiii nininiiii nuuuuu nnunuuu

Reply

Leave a Comment