Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 55

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 54

Hubungan Ain dan Am kini semakin rapat, Ain pula kini menerima hakikat bahawa Am adalah suaminya. Apa pula yang akan Johan lakukan?

Adam & Hawa Episode 56

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 43
  2. Video Adam & Hawa Episode 46
  3. Video Adam & Hawa Episode 44
  4. Video Adam & Hawa Episode 39
  5. Video Adam & Hawa Episode 51

{ 149 comments… read them below or add one }

Umie Ainn November 28, 2012 at 3:32 PM

Akamai tk sabar nk tgk mlm nie….best giler

Reply

Marsya November 28, 2012 at 3:35 PM

Yaallah tak sabar nak tengok part ain & adam !!!!!!!!

Reply

Athirah November 29, 2012 at 8:43 PM

betullah marsya, time syok tengok part depa berdua ada diselit cerita org lain. byk kali tengok part ain minta maaf n am sarungkan cincin tu, saya dok tk pernah kering mata. bestlah lakonan NN, sampai di hati woooooooooooo

Reply

rusnita November 28, 2012 at 3:37 PM

pandai ek astro cut scene ain cium tgn am aand kata,”ampunkan ain, abang”. hm, sweet and syahdu rsnya saat itu.

Reply

Athirah November 29, 2012 at 8:44 PM

betul betul betul betul

Reply

Virgo November 28, 2012 at 3:41 PM

memang lah semua fans tk sabar nk tengok epi mlm nnti kan . Harap2 kita tk dikecewakan lagi dgn episod2 yg mengganggu konsentrasi kita . Tngah syok2 dgn scene Am & Ain …dh kena cut!

Reply

kaki_bantah November 28, 2012 at 11:04 PM

tapi masalahnye si johan tu….apa hal bg bende tu kat eja lak… tak paham btol

Reply

anti-rebonding November 29, 2012 at 1:53 PM

betul tu… main tembak mana dapat je si mamat rebonding ni. tak dapat ain, tembak azie, takmo azie tembak eja pulak… tapi yang lagi tak boleh diterima akal, si eja pegi ambik pulak kotak tu pelah? pastu nak marah2 pulak bila balik??? adoi la…. berasap otak aku!

Reply

iReNe November 28, 2012 at 3:45 PM

Alaa.. Same jek ngan ending smlm.. Xde clue yg extra skett…

Tp pe2hal pon, mmg xsabar nk tggu malam ni…

Yeay, stand by depan tv! Hahahahahah

Reply

rusnita November 28, 2012 at 3:55 PM

irene, u tgk kat hd kan? update la nanti utk kami2 yang xde hd ni, huhu (muka kesian).

Reply

iReNe November 28, 2012 at 4:33 PM

Owh, bleyy… Bleyy… Xde hal nye!

Reply

shida November 28, 2012 at 6:06 PM

u kene masuk facebook kengkadang ada sorotan tuk episod akan dtg or tgu ezany upload..tq ezany sbb u la we ol dpt tengok n komen…waaaa

Reply

mama November 28, 2012 at 4:06 PM

Ohhhh….suke3

Reply

Sony Silverian November 28, 2012 at 4:19 PM

pengsan!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

peminat ah November 28, 2012 at 4:20 PM

kebelakangan ni ezany upload cepat, harap2 malam ni dia upload cepat juga la, kalau tak kena tunggu pagi esok. tq ezany.

Reply

cik lin@ November 28, 2012 at 4:20 PM

hahaha..jgn sampai ade yg cakar tv mlm ni udah ler….”)

Reply

iReNe November 28, 2012 at 4:40 PM

Cakar tv xpe.. Jgn cakar cik abang suh jd romantis mcm am, suda le…

Hahahahaha.. iReNe xde cik abang nk cakar.. Cakar bantal jek laa..

Reply

JeLiTa_BeB November 29, 2012 at 12:09 PM

Hehehehe.. Cute ler korang nye coment… Bleh tgelak sorang2 sy baca

Reply

zara aina November 28, 2012 at 4:35 PM

semakin hangat ain n am ni…x sabarnye episod mlm ni…kdg2 x lena tido nk tunggu time..nak tunggu till midnite nk tengok takut hubby marah sbb kemaruk sgt..hihi…makanya slalun esok lunch time baru bole tengok..sedey sedey…. sementara tu bole curik2 baca komen u olls je..

Reply

rusnita November 28, 2012 at 5:09 PM

kak zara, so far hubby x bising lagi la dok menunggu ezany upload smpai midnite sebab ct sek.

Reply

Egon November 28, 2012 at 5:07 PM

Scene yg ditunggu2….. Tapi ada suspen jugak… Dah la dalam sorotan dah part last2…. Jgn nanti tgh dok syok2 Salam…..dia keluar lak perkataan bersambung….. Mmg Durjana betul la…..

Reply

mrs 123 November 28, 2012 at 5:36 PM

kan egon? tengah sweet tiba tiba bersambung aku boleh nangis sampai dapat tengok episod 56 huhuhuhuuh sabar… sabar… x sabar sangat nak tengok am sarungkan cincin!!

Reply

rusnita November 28, 2012 at 5:42 PM

Rs2nya datin zaiton nk kluarkan vcd kot. Tu yg sj2 keluarkan word bersambung bila tgh2 scene sweet.

Reply

shida November 28, 2012 at 6:07 PM

betul2…bila kuar je pkataan bsambung..aku lak yg da mroyan..tensen..nyampah tp tetap nak tgk gaks..ahaks

Reply

Maiz November 28, 2012 at 5:10 PM

Tak suka mamat rebonding dan makcik ostolia… padan lah anak beranak … mental.. best Adam dan Hawa telah bersatu..

Reply

shida November 28, 2012 at 6:04 PM

betul betul..xsuke xsuke ..ble plak cter beralih arah ke eja..xmasuk akal..rasanya sbb dia nak ngadap muka ain kot sbb xdpt ain..dpt adik pon xpe..waaa tensen…sian cik azie yg gile2 tu

Reply

marya November 28, 2012 at 5:22 PM

makcik ostolia ni meroyan tak tentu pasal..semua gara-gara mamat rebonding tu..

Reply

iReNe November 28, 2012 at 5:29 PM

Sape x sayang anak weiii…

Reply

mrs 123 November 28, 2012 at 5:34 PM

so sweet mak am bagi cincin kat am suruh sarungkan kat ain, bila bab mamat rebonding je aku skip tergila gila kan sangat kan ain tu buat apa ain istri orang -.-

Reply

amalia November 28, 2012 at 5:38 PM

tudung ain berfesyen kalau pakai tudung yang simple kan lgi cantik,tak sabar nak tahu keputusan johan samada azie atau eja. baiklah eja tolak mat rebonding
tu yang tak keharuan

Reply

Rosie November 28, 2012 at 5:49 PM

Bila kak baca komen2 u all, sebenarnya yg kata sweet laa, romantik laa x laa sangat dlm cite nii . Mungkin yg dah berumahtangga tuu, u all lagi sweet tapi x perasan aje. Ada wife & hubby panggil Darling pun ada macam akak & arwah hubby. Terlebih romantik walaupun dah 25 yrs kahwin. Tapi ada petuanya…Cuma akak faham mungkin u all yg Girls nii peminat Aaron…..kira apa Aaron buat semua bestlaa …Kakpun suka tengok dia berlakon…..bila dia senyum kat Ain, kak kt rumah niipun senyum juga. Apa2pun Tqsm 2 Ezany sbab beberapa hari nii upload awal…

Reply

none November 28, 2012 at 10:38 PM

yup..sometimes just few second only…

Reply

shida November 28, 2012 at 6:02 PM

saya juga xsabar nak tengok episod mlm ni..boring ar episod johan…waaaaaa tensen nye nape lak wat 1/2 jam…xpuas tau xpuas tau

Reply

rosewhite November 28, 2012 at 6:05 PM

ah…doi, rase nak jatuh jantung i dibuat nyer..
x basor nak tggu episod 55 ni…ni bukan gila talak macam mamat rebonding tu…ni dah meroyan mcm mak ostolia yang marah sesgt kat ain hawani sal uat anak dia…hihihiiii..dah sesungguh nyer hawa di jadikan untuk adam mukhriz..
ko mamat rebonding…ko di jadi kan untuk azie, bkn eja…

Reply

cempaka November 28, 2012 at 6:22 PM

hee, ada kemah keming ustaz azhar idrus plak..

Reply

AyuArlisa November 28, 2012 at 6:24 PM

Amalia – I rasa jo bukan nakkan eja tapi dia nak suruh eja pass rantai tu kat Ain…

Reply

Rossa Tney November 28, 2012 at 6:33 PM

Rasa mcm xnk tgk lg episod 55, nk tunggu episod 56… Xnk frust yg part cium tgh pas solat tuuu.. Heeeee…

Reply

lyanaJambu November 28, 2012 at 6:33 PM

hi … episod mlm tadi dh upload ke blm yer sbnarnya? mlm td episod 55 kan, confuse plk bila dah angau nie….hiihihi

Reply

ok boss November 28, 2012 at 6:39 PM

Ish…geram pulak tengok kotak coklat johan tu..di pass ke sana sini…humban ke laut kang baru dia tau..biar dipakai si duyong yg ada tgh laut tu..he

Reply

lyanaJambu November 28, 2012 at 6:56 PM

Rossa Tney, u tgk episod 55 tu kat mustika HD ker atau ezany upload? kenapa i still tak blh tgk yer . episod 55 tula yg ada scene ain cium tgn am dan sarung cincin kan?huhuhu

Reply

iReNe November 28, 2012 at 7:27 PM

Episod 55 mlm ni lah girls.. Mmg ler xde kat hd or ezany neh, sbb lom siar…

Miahahahaha…

Reply

lestari cinta November 28, 2012 at 7:33 PM

bagus la kalau ada org tu tersedar ramai yg x suka komen gediks dia….he he ada ku kisah

Reply

Egon November 28, 2012 at 8:03 PM

Lestari cinta,
Ler… Naper lak nak gado2 kat sini… Tak syok la… Tak kisah la apa org nak komen, gediks or not…. Kita kat sini just want to share our feelings towards to drama Adam dan hawa…. Kalau u rasa ada komen yg menggediks or what so ever… Then u tak payah baca… Just ignore… Kita kat sini nak berkawan, bukan cari musuh….. Chill ok… No heart feeling….

Reply

lestari cinta November 28, 2012 at 8:35 PM

ada gak yg terasa….perasan ….ada ku kesah

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 11:06 AM

mmmmmm…apa kes ni egon……cer citer…

Reply

Ain Hawani November 29, 2012 at 12:05 PM

X payah layan ler Egon…ignore jer….agknya dia just nk take attention tu….kt kat blog ni nk bkawn & sk2…ada jg org mcm tu….kesiannya lah hai……..:)

Reply

lestari cinta November 29, 2012 at 1:38 PM

ada lg tukang bela ada ku kesah

Reply

Diana November 28, 2012 at 7:35 PM

Tak pernah rasa mcm ni…x sabar betul nk tgk episod kali 55. Sanggup tunggu till midnight dgn penuh harapan supaya ezany upload secepat yg mungkin.

Apa2 pun hanya Allah yg membalas jasa baik ezany…aminnnn….

Reply

Rafie haizar November 28, 2012 at 7:54 PM

Walawei tak sabar tunggu …………episod ni……!!!!!!!!!!

Reply

mama saja yg suka November 28, 2012 at 7:56 PM

hujan tgh lebat ni…. harap2 kul 10 nnti jgn lebat sgt…. dah jadi chipsmore ni… jap ada jap x ada….

Reply

azua November 28, 2012 at 8:17 PM

niino..niino..niino..ambulan diperlukan segera malam ni..bantuan oksigen juga diperlukan hahaha..

Pengsan…! nk2 tengah2 salam baru kasi cincin….keluar perkataan ‘bersambung…’

aaaa…meroyan kte

Reply

ct...necsb November 29, 2012 at 11:13 AM

btl2 , tgh touching gile ,pass tu tgh lap air mata tb2 bersambung pulak …tak ker haru….huhuhu

Reply

ina... November 28, 2012 at 8:22 PM

tq banyak2 ezany… bestnya episod malam ni… x sabar nak tengok…

Reply

izzy November 28, 2012 at 8:39 PM

Heeemmm…..kan best klu hidup kita ni mcm cita dlm novel, kawan respect sgt kt arron aziz sbb dia belakon watak hidup tp x amik kesempatan pun nk peluk ke apa2 ke kt siheroin nya klu bg kt pelakon lelaki lain heemmm, betuahnya wife dia kan….tks ezany tlg upload utk kita org

Reply

A zigzag November 28, 2012 at 8:58 PM

Hahaha…Makna Nya penerbit berjaya menawan hati penonton yg pada awal Nya mengataa peranan Hawa tidak sesuai watak dgn pelakonnya. Syabas Datin….Adam dan Hawa memang best. Ibu saya pun meminatinya inikan pula orang muda. Tahniah pada yg terlibat………

Reply

Virgo November 28, 2012 at 9:24 PM

Shida : bukan 1/2 jam tetapi hanya 20 minit saja….cipuuuut aje kan?

Reply

shida November 28, 2012 at 10:56 PM

20 min yek..aahla…tolak campur iklan..kdg2 saje je asben tukar cenel…sy siap pegang remot xkasik dia tukar cenel…sy rasa kan penerbit n plakon patut baca komen2 kita crita diorang ni…hahahah

Reply

Neena November 28, 2012 at 9:26 PM

Mmg x sabor nk tunggu episode mlm nih ! Sapa yg ada mustika tu sgt beruntung! Kta yg kt Jkt ni kna tunggu ezany upload lah, tgh mlm pon sanggop. Apa2 pon enjoy d touching scene mlm nti uolls!

Reply

Ejanx November 28, 2012 at 9:33 PM

I suka baca komen2 u all seronok….

Reply

mama saja yg suka November 28, 2012 at 9:33 PM

perasan x yg ain dah pakai cincin yg bakal disarungkan oleh am nnti masa dlm bilik nak keluarkan pyjamas am dari begnya?

Reply

azlina November 29, 2012 at 10:36 AM

perasan jg ……

Reply

morty November 28, 2012 at 9:46 PM

ble nk update epd 55 ni….. cpt laa cket……
i hope sye dpt tngk lm ni…… plezzz..
#mood:sedih

Reply

Cumi November 28, 2012 at 9:51 PM

Sebab dah kena train dgn pengarah drama ni bab bersambung….sampai dah nail ready je utk dipotong scene dan bersambung esok… memang saja tahap gaban le kalau tengah nak sarung cincin je….am pandang mama, mama pandang am, ain pandang mama…. then keluar perkataan bersambung yang keramat tuh…taktik nak kasik suspen yg dah tak suspen…tukar taktik lain pleasssseeee…

Reply

adam azfar November 28, 2012 at 9:54 PM

MAMAT REBONDING TU CUTE JUGA SEBENARNYA, TP SEBAB SKRIP DAN PENGARAH YG SURUH BUAT MACAM TU, MAKA TERUKLA DIA KENA KUTUK. APA2 PON TAK SABO TUNGGU AIN CIUM TGN AM….

Reply

nak am November 28, 2012 at 9:58 PM

aduiii…tk tau nk kata, sweetnya mlm ni..am and ain..syahduu

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:14 PM

Ampeh johan! Kate am mainkan prasaan ain, tp dia yg menkan perasaan azie tu ape lak?..

Johan sengal!!!

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:16 PM

Eiiii nyampah dgr alasan johan!!

Dia bg cincin n rantai tu kat eja.. Ukan utk ain, bukan utk azie, tp utk org laen.. Dia nak eja lak!!!!

Sengal ko johan!!!!

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:21 PM

Ok iklan kali kedua…

Haaa… Azie mcm decey sgt sbb dia da tau yg mak johan g pinang ain utk johan.. Dia cedey sbb sampai ati johan wat cam tu kat dia.. N ain lak xcaya yg am leh jadik imam.. Ain ckp dalam ati, am tu kalo jadik imam utk sebaris pompuan leh aa.. Skali bila tok imam suh am jd imam solat tu, dia terkedu… Org da angkat takbir br aa dia nk niat solat.. Haaa.. Amik ko x khusyuk jadiknye solat tu…

Tp at the beginning, ske tgk makcik ostolia terkedu bila azie smash dia bila dia kunun marah azie sbb pertahankan ain.. Haaa.. Ske gile aa part tuh!

Ok, nnt sambong!

Reply

indah November 28, 2012 at 10:25 PM

Seronok baca komen yg ada kt cni.. Setuju ngan semua yg x suka kt mamat rebonding sengal n mak dia mkcik o9stolia tu.. sesuka hati je kutuk2 orang.. mcm lh dia tu bagus sgt.. Sweet sgt tengok Am n Ain.. x sbor nk tuggu ep. seterusnya.. thanks a lot to ezany yg sntiasa menguplode kn drama ni..

Reply

Salamah A.Aziz November 28, 2012 at 10:26 PM

Tension giler…astro problem..hujan.. hik2 siri 55 ni memang tunggu2. Ain n Adam dah nak berbaik… Harap2 ezany cepat download…Sabar je laa..

Reply

zyme November 28, 2012 at 10:33 PM

Baru lepas tengok A&H…..buang karan betul tengok mat rebonding…kalau takde scene dia lagi aman…Scene A&H memang sesak nafas nengok sbb berselang seli dengan mat rebonding tu….

Reply

Roz November 28, 2012 at 10:33 PM

Bole upload episode mlm ni xtra xtra xtra cepat Ezany!! Kite x sabar sangat2 nih!! Tq ye

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:35 PM

Ok abes da…

Pas solat, johan jumpe si eja kan, n dia bg kotak cincin tu kat eja.. Eja bg balik. Tp am kate, kalo bukan utk ain, bukan juhgek laa utk azie.. So utk org laen, n org tu is eja! Eja hangen, geram dia.. Eja kate, ingat sesenang jek nk pindah2 hati kat org! Sengal gile johan tu..

Then azie dia dlm doa after solat nye, dia mohon pd Allah diberi kekuatan utk harungi semua ni, n dia doakan persahabatan dia n ain xputus.. Dia doakan kebahagaian ain..

N after solat tu, pas am da selesai doa, ain berkata dlm hati, dia berikrar akan jadi isteri solehah utk adam.. Dia bersyukur kerana dikurniakan am sebagai suaminye.. Dia dpt lihat kesungguhan am.. Then am dtg kat mama salam mama n mohon ampun atas segala kelakuan dia selama neh.. Thn ain lak hulur tgn nak salam am, and she cried bila dia mohon ampun dr am.. Dia da start panggey am abang… Awwww! N then after that mama kasik cincin suh sarung kat jari ain, am mcm x percaya, but am sarungkan and am kiss pala ain.. Awwww!!! Syahdu tol!

Then sambung….

Esok, azie nenanges kol johan cite y wat cam neh, apsal mak dia dtg serang kat umah azie.. Then ade scene johan tentking mak dia sbb sebut ain tu pompuan x gune..

Ha jgn lupe. Tgk esok tau! Tau!

Reply

Priteeswit November 28, 2012 at 11:07 PM

Aisayman…iReNe..wow tersgtla best update u ni. Tk sabar pulak nk tunggu cik ezany kite ni uploadkan.
Anyway, salam berkenalan utk iReNe, Ezany & semua yg sewktu dgn adam & hawa! Suke betol baca semue comment2 kt sini. Blh gelak sorang2..

Reply

ct...necsb November 29, 2012 at 11:21 AM

I setuju with U , baca komen2 kat sini blh gelak sorang2…

Reply

Abg Hensem November 28, 2012 at 10:35 PM

tengok sorotan episod 55 mcm x sbar nk tngk”……….

Reply

Egon November 28, 2012 at 10:36 PM

Puas hati tgk episode malam ni…… Sib baik scene Salam menyalam tu tak kena potong…… Ffffffffuuuuuhhhhhh. ..’ Lega…….

Reply

saraqiestina November 28, 2012 at 10:36 PM

akhirnya tembok keegoan ain lebur ngan telaga kesabaran am slama ni..johan beralih kasih pd eja plak..terserlah sisi matang azie dlm episod ni..slamat menonton semua :-)

Reply

along November 28, 2012 at 10:37 PM

labat lg ke nak apload episod mlm nie…xsabarnya nk tngk…

Reply

marya November 28, 2012 at 10:39 PM

salam semua. selalunya ada je gangguan time kul 10. mlm ni best tiada gangguan. makcik ostolia p mengamuk.Azie still pertahankan ain. Johan jumpa eja dan bagi rantai kat eja.Ain happy berada di rumah family am tapi masih tertanya2 ttg dee. sblm keluar sembahyg berjemaah am minta ain kemaskan telekung betul2.ain kata dia bukan budak kecik lg..ain terkedu bila am jd imam.syahdunya tengok ain menangis..

Reply

adriana ayana November 28, 2012 at 10:39 PM

Irene smbg lg aper jdk lps tu arr……

Reply

mama saja yg suka November 28, 2012 at 10:39 PM

happy n sad….

Reply

iReNe November 28, 2012 at 10:39 PM

Hahaha..mmg xpuas tgk.. Da aa sambil nengok sambil naip kat ipad neh.. Iskk.. Sok pagi nk layan lg skalik… Siyes x puas.. Sgt xpuas.. Aiyohhh… Xjadik hape keje sbb tgk neh! Hahahahah

Reply

azua November 28, 2012 at 10:40 PM

waahhh mlm yg mengundang airmata ku..! oksigen oksigen

Walo sakit jiwa ngan mamat rebonding..gilerrr tahab gaban mamat tuh..

kte x pndai nk cite : irene tqvm tu lah cite nya…hehehe..

Egon : nasib baik kan..besambung nya cam ngam la jgak..walo cut n paste tetap maintain…

Reply

muzaffar November 28, 2012 at 10:42 PM

fuhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh………………
touching teramat sangat bila Ain salam smbl mohon ampun dn maaf dn menitis air mata kat tangan mama….
terlebih2 syahdu bila Ain menggigil hulur tangan, menggengam erat sambil mencium serta menangis mohon ampun. “Ain sedar selama ini Ain banyak berdosa dengan Abang…. ”
Sediakan tisu banyak2 tauu…..

Reply

Kucing Gemok November 28, 2012 at 10:46 PM

Harap2 En Ezany kun upload awal cam malam semalam…. hihihihi…

Reply

Kak Ruby November 28, 2012 at 10:51 PM

Mesti Ezany download cepat2 utk episod 55 dan sorotan 56 mlm ni..best giler..kengkawan mesti tak sabar nak tengok..

Reply

Kak Ruby November 28, 2012 at 10:54 PM

Pembetulan ‘upload’ bukan ‘download’..jari ni cepat sgt..hihihhh..

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 12:14 PM

hehehehe…nasib baik kak ruby cepat ..klu tak dah kena cantas ngan kaki bantah….:)

Reply

mak adam November 28, 2012 at 10:55 PM

tq irene utk info… boleh la tido.. tunggu esok je la tengok.. alhamdulillah… ending dia tak de la sakit jiwa ngat

Reply

Kak Ann November 28, 2012 at 10:57 PM

best gila episod mlm nie….x sabar nak tggu mlm esok…n jumaat,sabtu , ahad menanti bagai durian yg x gugur….adoi!!!!!penangan ADAM N HAWA

Reply

shida November 28, 2012 at 11:01 PM

Sy perlukan oksigen jugeeeeee…..adamku mana adamku mana. …oksigen2…heheh pastu nnt ain ngandung…..waaaa xsabar nak tggu scene tersebut……johan da gile bayang mmg d mcm gile talak…marah betul eja tuuu…mak mat rebonding tu pon da mroyan nak salahkan org laen…azi tetap kwn sejati..

Reply

Farizilinah November 28, 2012 at 11:04 PM

Aq sentaplh tgk akak ostolia n johan ngok ngek tu… Pempuan tua prasan hot, n mat patah rebonding… Dua2 pun mroyan… Menci aarrr kat dua lembaga x hengat dunia tu… Yg best… Am n ain.. Klu btul2 jadi suami isteri.. Mst blh lebih romantik… Aq yg tgk pun kira meroyan jg.. Aq siap snyum2 lg kat dpan ipad aq ne… Trasa mcm am ada je kat sbelah ne… Hahaahaha… Klu dpt am tu, nak2 aq kurung dia you…. Hhahahah

Reply

ain za November 28, 2012 at 11:04 PM

bebunge2 dlm hati…penangan A&H!

Reply

Farizilinah November 28, 2012 at 11:06 PM

Aq x restu azie layan mat patah rebonding tu….. Pedulik… Menyampah btul kat johan tu…

Reply

bujang nogori November 28, 2012 at 11:07 PM

mano nk crik pompuan mcm ain ni??amin..harap2 dalam realiti ni ada lagi..huhuhu

Reply

amluvain November 28, 2012 at 11:08 PM

the best episode ever!!!! syahdu sgt…..sedia kan tisu bebanyak uolss…..masa ain sebut….abang..ampunkan ain…abang dah banyak sabar ngan ain slama ni…ampun kan ain dari hujung rambut ke hujung kaki….sedih weh….am pun nangis…kak zah, mama & erin pu nangis jugak…ain nangis sampai sedu2….psl mamat rebonding tu malas nak ulas…sbb dia dah psycho….selamat menunggu ezany meng up load…sbb sy pun nak ulang tayang menonton….

Reply

aisya November 29, 2012 at 9:35 AM

kenapa episod 55 ni kita xley tengok?
episod sblm ni boley je tengok…
pls do something..peminat setia nih..

Reply

haslinda_peminat setia adamhawa November 29, 2012 at 9:35 AM

menyampah betol tgk si johan tuh! ada ke patut dia bg benda tu kt eja..

Reply

NISA November 29, 2012 at 9:38 AM

Syioookkk giler baban episod 55 nih!!! Mau 1 ari dok ulang tyg! Tp kan dlm citer ni yg plg menyakit kan ati adelah mamat rebonding yg agak2 mengong 2… Ok ag Dee kot… Hampeh tul… Rsnyer azie pun x seswai ngan die…sian Azie…she’s memg best fren ain lah!! Walo pun die nmpk gediks n t’kinja2 tp sush nk dpt kwn yang bgs cm azie 2 dh skarang… X sabau nk tggu mlm ni plaks!! Wuuuhu!!!

Reply

waney November 29, 2012 at 9:41 AM

kenapa episod 55 tak bole tgk ? still soroton . plsss .

Reply

minat AH November 29, 2012 at 9:49 AM

episod 55 lom uplod lg keerr…?? x sabar tggu nii….

Reply

minat AH November 29, 2012 at 10:19 AM

yess…..br lepas tgk…x sabar nk tggu episod 36…tq ezany

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 11:55 AM

episode 36 dh lama berlalu ( minat AH )klu nak tngok gak dh ada tu…sila kan la…hehehehehe

Reply

TejaWafa November 29, 2012 at 9:54 AM

Tqvm Ezany ;)

Reply

rusnita November 29, 2012 at 10:06 AM

salam, masih ada yang x dpt tgk ker? cuba kat daily motion. alhamdulillah, kita dah dpt tgk sblm kul 12 semlm. pagi ni, ada hamba allah yang baik hati tlg post ke fb kita plak. tq sesangat… dah berkali2 ulang tengok, still lagi air mata mencurah2 specially part ain salam dgn mama and am. start syahdu part am jadi imam, diikuti part doa and akhir sekali part salam.

Reply

Ain Hawani November 29, 2012 at 12:02 PM

wah k.rusnita dh byk kali erkkk tgk part ni…..sy br je smpat tgk…mmg best ar part Ain mnta maaf dgn Am….syahdu sgt……:)

Reply

Johan Sengal November 29, 2012 at 10:08 AM

Makin sengal betul si mamat ni….nyampah betoi watak sengal, azie n s ostolio lak lg banyak… Patutnya scene am n ain yg diperhalusi…..dah ler nak dpt scene romantik kena tggu smpi episod 50 keatas….huhu pastu time yg ditggu watak lain lak menambah…geramnyer…

Reply

minat AH November 29, 2012 at 10:21 AM

sori…episod 56 la…

Reply

zara aina November 29, 2012 at 10:34 AM

Aku bangga dgn suami ku…huhhhhh…akak nangis sorg2 tengok bab salam menyalam tu…syahdunya….rasa kt tempat ain je… :-( sedih sgt…huhuhu..tolonnggg…

Reply

basri41 November 29, 2012 at 10:36 AM

Ternyata kesabaran itu dapat memusnahkan tembok keegoan….

Reply

hana November 29, 2012 at 10:41 AM

Saya pun tengok kt daily motion, suspen gak kalau x ada ke scene yg teramat romantis tu, bila asyik di interrupt dgn scene, Johan., epsiod mlm ni best sangat, meleleh air mata, wtk mama Maria memang mnjadi, cantikkk, loving n humble mother in-law, akhirnya menitis juga airmata Ain untuk Am (dlm sebak,suara masih best itu la talent NN )..suka tengok react Kak Zah n Erin, mula mcm tak percaya tapi akhirnya nangis juga. AA, memang hbt terharu saya tengok kejernihan air muka Am yang bercampur baur, sebak, terharu n happy bila Ain minta maaf dan cium tangan dia..tahniah kpd semua yang telah mententeramkan hati kami peminat AH..harap episod malam ni lebih manarik.

Reply

iReNe November 29, 2012 at 11:31 AM

Kan! Like sgt mama sbb sgt cool n humble!

Reply

Kucing Gemok November 29, 2012 at 10:41 AM

Terima kasih Ezany kun….

Reply

Lia November 29, 2012 at 11:07 AM

bestnye cerita malam nie.. terbuai-buai plak aku nie.. x sangka smpi air mata aku pun mengalir.. penangan si A&H nie.. terbaik la.. :)

Reply

kak long ain... November 29, 2012 at 11:21 AM

Sgt bahagia menonton episod ini…xsabar Tunggu 56 plak…aghhh…angauuuu…help…..mana oxigen2?

Reply

lyana November 29, 2012 at 11:28 AM

like!!!!

Reply

iReNe November 29, 2012 at 11:29 AM

Wuuhuuu.. Apsal ek dr smlm xlh nak masok web neh? Hahaaa.. Mesti ramai sgt yg nk terjah kan sampai kaco web ezany kun nehh.. iReNe pon xsenang duduk dibuatnye..

Neway slm perkenalan laa wat semua gak.. Ahehehe.. iReNe xde dlm page fb adam hawa ru.. Just kat cni jek.. Aheh..

Xsabo nk tggu mlm neh… Nk simpati sgt ngan azie sbb kecewa ati dia makcik ostolia tu serang n makan ati sbb johan mainkan perasaan dia.. N xsabo tggu scene ain ngan am sembang dlm bilik tu… Alahaiiiii… Syahdu nyer!

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 12:10 PM

salam perkenalan gak dari kaki bantah untuk smua fren dlm web ni….btol ckp irene kenapa smlm lnsung tak boleh buka….nasib baik pg ni dh ok…walau kt umah ada mustika hd…rasenye tngok kt sini lg best …sambil baca comnt…hehehehe

Reply

MAMA7 November 29, 2012 at 11:34 AM

menitis2 air mate mama bile part solat smpai abis….sedihnye bile lembut jugak hati seorang isteri yg ego ni..jd bermulalah kehidupan ADAM & HAWA yg indah dan romantis….mmg gile part Johan plak nk tackle Eja….sengal gak mamat rebonding ni hek…!!dia mmg sengaja nk mainkan perasaan perempuan…!!benci mama ngn lelaki mcm ni…!!!

Reply

shuhada November 29, 2012 at 11:38 AM

heeee…. geramnya ak ngan si mamat rebongding ni.dah gile ke.

Reply

Kak Tipah November 29, 2012 at 11:48 AM

Cantiknya hati si Azie….parasnya cantik dan hatinya indah. Tidak berperasangka buruk seperti Ain. Pakai telekung masih sempat berperasangka buruk pada suami. Kerjanya asyik nak menipu. Patutlah jiwa tak tenteram selalu terlalu banyak berfikir negative. Akak kalau ada anak teruna memang akak nikahkan dengan si Azie ni. Ain????? susahlah hidup pasangan dia…..takkan ada dalam dunia lelaki yang sebodoh Am.

Reply

hyg November 29, 2012 at 12:15 PM

kak tipah, agree with you.

Reply

lyana November 29, 2012 at 11:54 AM

minit 19 buat air mata x henti2 mengalir…..syahdunya…..tp nyampah gile dgn si mamat rebonding tu…ape kes gile talak smpi mcm tu skali….adoi….suke2 je main hati org…mcm baju..nak d pakai,, xnak d buang…..dah cuci,pkai smle..hurm

Reply

hawa November 29, 2012 at 12:15 PM

adoiii.. bestnye dapat cincin berlian2 ni.. tp hampehhh gak cz ni cincin mama sbenanya.. adoiiii… xnk pulgkan kt mama.. nk jgk! hahahahhahahaha..

Reply

Hanishazlinda November 29, 2012 at 12:17 PM

Salam perkenalan….sy pun peminat gila A&H….

Reply

Hanishazlinda November 29, 2012 at 12:20 PM

In’Allah sy pun boleh tlg update….

Reply

khanisa November 29, 2012 at 1:35 PM

terbaik la….xpernah miss 1 episod pn….

Reply

pak maun November 29, 2012 at 1:39 PM

ermmm mendapat la am mlm ni…dah 8 tahun x rasa ain punya slurrrppp….

Reply

kaknita November 29, 2012 at 2:48 PM

pakmaun ni….. gatal nye…..dia pulak x sabo2…Am blm meraso 8 thn pun x gelojoh mcm pakmaun

Reply

Siti November 29, 2012 at 1:59 PM

Si JOHAN aka Mat Rebonding ni memang tak reti2 yang AIN u milik 7 isteri pada AM!!! Geram betul lah ngan mamat ni….uuurrggghh….sabar aje lah AZIE….

Reply

lyanaJambu November 29, 2012 at 2:03 PM

iRene,

Thanks a lot for your info. i ni jd confuse plk . btw, dh tgk dh episod 55 tu……….. Ya Allah, i’m speechless and tak henti2 air mata ni mengalir!!! syahdu + tersentuh + hiba + gembira . Rasa cam jari i jerrrr…. hehehe
TQVM yer . Especially to EZANY!!!!!!

Reply

Kak Ann November 29, 2012 at 2:07 PM

setakat jam nie dah 6 kali ulang tayang. tq ezany.

Reply

kak long ain... November 29, 2012 at 2:10 PM

Sudah tengok sorotan utk malam ni?aaaaaa…x sabarnye nk tggu esok…rase nk gigit2 jari sampai pedih…!!

Reply

zarina intan November 29, 2012 at 3:12 PM

frust tol la…xleh bkk kn band….nper la mcm tu…ptg ni bru dpt tgk kecewa tol…pe pun tq ezany-kun…….mmg xleh nk wa keje pe2 tulah penangan ADAM DAN HAWA……Ptg2 tgk pon airmata ngalir xbrhenti…

Reply

Sarah November 29, 2012 at 4:07 PM

Eja so sweet !! Mat rebornding semua pmpuan nk try !

Reply

Ain Hawani November 29, 2012 at 5:27 PM

ptg ni br betul2 dpt feel tgk part ni…erm…sk nya bila ain cko…”Ampun kan Ain abg….”….sk2…msti next episod lg best sbb Am & Ain akn bsatu….8 thn tu Am tunggu Ain….:)

Reply

iReNe November 29, 2012 at 5:16 PM

Eeiii.. Banyak kali dok ulang part ain minta maaf dr mama n am… Uwaaa… Xpuas tgk!!

Sweet sgt!!

Reply

Ain Hawani November 29, 2012 at 5:28 PM

Betul tu iReNe….sk tgk part tu…..bahagia jer rs…..:)

Reply

naisyada November 29, 2012 at 5:35 PM

kalau korang minat kat NN & AA..mari undi kedua mereka dalam borang yang terdapat dalam Berita Harian untuk ABPBH 2012.Bintang mereka sememangnya bergemerlapan & bakat x mereka x boleh dipertikaikan lagi.

Reply

nak am November 29, 2012 at 7:47 PM

isyhh bestnya ep mlm tadi…

Reply

Joe November 29, 2012 at 8:56 PM

terbaikkkk….haha..best gak layan…beb..

Reply

laila majnun November 29, 2012 at 10:14 PM

salam.semua citer AA ,novelnya sy ada sbb sy hantu novel!unt. AH ni ok lah.gandingan AA & NN pun cukup baik-sweet dan simple.cuma betul gak…….part johan & azie tu terlebih sgt dan part adam dan hawa terlalu sedikit!

Reply

limau purut November 29, 2012 at 10:26 PM

salam perkenalan.ok gak citer ni tp nampak meleret skit plot citernye terutama part johan n azie.tp apa2 pun menghiburkan dan boleh dijadikan pengajaran unt semua.tp sebenarnye lg best AA dlm citer RAHSIA HATI -ingat tak citer tu maybe 3-4 thn lps under SUHAN MOVIES!

Reply

eliaelle November 29, 2012 at 11:08 PM

bilaa tengok A & A bersatu, airmata x boleh stop… sayu amat

Reply

taikun November 29, 2012 at 11:48 PM

Sungguh terharu bila adam menitiskn air mata sehingga aku juga terpaksa menitiskn air mata…nasib tgk sorang2..

Reply

salina ana November 30, 2012 at 12:52 AM

si johan tu….memang poyo!!!

Reply

umairah November 30, 2012 at 2:52 PM

Johan poyoh…..ade ker bg cincin kat dik ain .

Reply

mar December 6, 2012 at 11:45 PM

fuhhhhhhhhhh gila di buatnya..so romantic…nak suh abg buat emmmm katanya tak leh nak romantik dah tp dah jadi antik huhuhuhu

Reply

Leave a Comment