Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 56

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 55

Apa yang Johan masih tidak puas hati dengan Ain? Apa yang Johan mahukan dari Ain sedangkan Ain kini sudah berbahagia di samping Am? Dan bagaimana pula dengan Azie?

Promo Adam & Hawa Episode 57 – 60

Adam & Hawa Episode 57

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 40
  2. Video Adam & Hawa Episode 46
  3. Video Adam & Hawa Episode 39
  4. Video Adam & Hawa Episode 48
  5. Video Adam & Hawa Episode 44

{ 261 comments… read them below or add one }

zara aina November 29, 2012 at 12:03 PM

yeaayyy..suke3 dpt nengok awal sorotan..x sabarnya nk tunggu…last eps for this week kan…msti angau lagi akak ni..huhuhu…

Reply

k.b November 29, 2012 at 1:36 PM

he..he…bestnya…x sabo nk tggu mlm nie…zara aina….sama la kt dok angau ngan citer nie….

Reply

zara aina November 29, 2012 at 5:26 PM

k. b ye kan..angau tu kita dok sengih n senyum sorg2 bila am sakat2 ain tu kan..sakat2 manja..ain pilak pandai buat muka..tu yg buat kita dpn tv tekenyeh2 (ada ke ayat tu).x pe…belasah je..hahaha..x pe mlm kita angau lg…

Reply

k.b November 30, 2012 at 12:27 AM

zara…bestnya bila am berdua ngan ain kt dlm blk…romantik nya…tersirap darah d buatnya….ha..ha…angau2……

Reply

azlina November 30, 2012 at 11:12 AM

sape tak angau kak klu tengok cite ni…. dah makin best dah ni….

Reply

Normy November 30, 2012 at 11:38 AM

Arghhh… suker x terhingga…. angau gak. Join kelab angau jg lah

Reply

zara aina November 30, 2012 at 2:00 PM

k.b, azlina, normy..lawak..ada kelab angau pulak…hahaa..suka2…meh la kita teruskan feeling2 kita ni..best2…..

Reply

nini November 30, 2012 at 6:42 PM

paling touching…….bila ain kata…terima kasih Allah…

Reply

Marsya November 29, 2012 at 12:07 PM

Awwwwh,Adam dan Hawa the best ! JOHAN NI KACAU DAUN JE ! Well,wtvr, adam dan hawa so cute :*

Reply

marya November 29, 2012 at 12:14 PM

tak sudah2 mamat rebonding ni

Reply

zara aina November 29, 2012 at 12:17 PM

ye la marsya n maya, mamat rebonding ni mmg suka interframe n kacau feeling kita kan..rasa buang karen je watak dia ni…dah la 1/2 jam je..muka dia ada saja every eps kan…hishh..hihi..buat org emo betul…

Reply

Marsya November 29, 2012 at 12:46 PM

Hahahaha tahu,tak sabar tunggu episode malam ni ! Harap harap le johan tak muncul sangat

Reply

mamacun November 29, 2012 at 12:23 PM

oksigen..oksigen..oksigen..mama dh nk pengsan..dag dig dug seme ada..dah la papa tgh jauh ni..feeling sorg la malam ni..ezany TQVM upload utk kami semua..

Reply

minat adam November 29, 2012 at 12:35 PM

Salam. sedih semalam x dpt tgk episod 55.tp x pa dah dpt tgk.smlm ezany dok kemas kini blog ni kot.Apa2pun akak harap ezany dpt upload cepat episod 56 mcm sblm ni tau. Terima kasih byk3 ezany

Reply

mami November 29, 2012 at 8:30 PM

iye ke.. padanlah mami pun tak dapat… mami terpaksa tgk kat blog lain at 2.30 a.m. tadi.. ada jer chance check balik ezanynya blog.. sib baik ada lagi… tq dear..

Reply

sayangibu November 29, 2012 at 12:42 PM

Salam semua….best tengok gelagat semua di web ezany ni….sama jugak lah dgn ibu setiap malam tak miss tengok adam dan hawa semakin hari semakin best…malam ni pun best…..yang tak best par t johan….tapi yang pasti part am & hawa tidak akan lepas dari pandan cute sangat adam & hawa…..moga selepas ni mereka bahagia tak sabar nak tengok ending……terpaksa senyum sorang2 sampai anak mengeleng kepala tengok gelagat ibu. Yang pasti ibu tak mahu lepas kan pelung time 10pm tv hak milik ibu…..anak2 ketwa lihat ibu setiap hari jam 10pm dah depan tv…..part 55 semalam waktu aib hawani salam ngan mama am pun air mata dah kuar……tersa sangat indah kalau dapat waktu itu…tapi itu semua sudah tiada lagi kerana ibu sudah sendiri selama 5 bulan….kalau dulu setiap pas solat dapat mencium tangan suami sekrang hanya anak2 pelepas rindu….ok lah ibu undur diri dulu…..tak sabar nak lihat sorotan ah 56

Reply

adik_sha November 29, 2012 at 12:52 PM

Suke3x!!!
Tinggal lagi 24 episod lg ni…

Reply

MAMA7 November 29, 2012 at 1:22 PM

mmg betul la..part johan keluar je terus feeling tu potong abis….tgh sedih dan hati berbunga bile keluar je watak johan trus jd bosan tgk..hahahaha..sory ya Dazrin…sebab watak Johan u kene kutuk kaw kaw kt blog ni….hehehehe…

Reply

anti rebonding November 29, 2012 at 1:35 PM

nie untungnye ada ezany upload AH nie…bila part mamat rebonding tu..boleh fast forward….hahahha……

Reply

ct...necsb November 30, 2012 at 11:44 AM

btl2 bila watak johan n mak nyer kuar dicpt2kan cite nye…hehehe

Reply

Meen November 29, 2012 at 1:38 PM

Wah sedih sgt kali ni. Meen nye air kata ke leleh 2 kali. Scene ain salam mama am dan scene ain salam am. Hebat kan penangan cerita Aisha Sophea dan olahan jalan cerita drama Zaiton md jiwa ni… Terbaeeekkkkk!!! Patut la panjang sampai 80 episod rupanya watak si johan ni x habis lagi.. Good work! Keep it up.. Tak rugi la tgk cerita ni… Thanks ezany

Reply

dazrin November 29, 2012 at 1:40 PM

uols jgn marah i k i hanya berlakon la ..if lakonan i tu buat ko uols skit hati im so sorry k.. btw saksikan nnt bila dah kemuncak akan lg best selamat men0nton

Reply

nozinordin November 29, 2012 at 2:26 PM

Hai dazrin..
Lokanan u wt semu org kt sni panas ati..haha..
Papepon trskn brlakon..pasnie bwk watak hero lak ye..

Reply

kak long ain... November 29, 2012 at 2:55 PM

Eh biar betik…ni betol2 pnya Dazrin ke…hahaha..niway Kami kutuk watak Johan..bukan Dazrin nama sebenar…so jgn amik ATI ye…hehehe

Reply

zara aina November 29, 2012 at 5:09 PM

ye la dazrin (klu btul la kan)…mmg hangat hati geram dgn watak johan tu tapi bkn kat dazrin….yg iyenya klu buat prangai x geti bahasa tu, tu yg buat rasa hmmmm (menagaum mcm rimau)…hehehe..niway..gud job..ur caracter buat org marah menjadi…

Reply

Normy November 29, 2012 at 6:00 PM

Memang x jadi kerje la tgk Adam n Hawa nih.. Bab tersenyum sorg2 jgn ckp la.. X sabar nak tgu mlm ni… Suweeeettt cgt….
Anyway Dazrin, bila watsk u buat we all sakit hati means u had done a very good job. Ada kesan to our heart. U btol2 antagonis in this story… Well done Dazrin

Reply

sara November 30, 2012 at 4:23 PM

hi Dazrin!

you berlakon menjadi, sebab tu orang sakit hati! anyway, kesian u dapat watak yg di”expand” sedemikian rupa.. keep up the good work, ok??

:D

Reply

kipas berani mati December 1, 2012 at 5:45 AM

pengarah silap msk scene johan tu sebnrnya..tak pandai jaga hati dan mood penonton. klu dulu org tak suka Dee skrg tak suka Johan..
mgkn juga penampilan watak Johan tak seberapa dgn rambut panjang..

Reply

Kak Bee December 2, 2012 at 11:57 PM

Yes, Dazrin u r THE villain, but i like ur car hehe … and ur acting is good but
at times macam ter’over’ je expression tu. Tak tetap sungguh hati u ni – berbolak-balik. Thanks Ezany and Am dengan Ain cewaaah!

Reply

Umie Ainn November 29, 2012 at 1:46 PM

Hi dazrin

Anyway watak u mmg kasi kami2 semua marah…u good too…for others reflex and chill ok,mm nie we see nx episode of Adam & Hawa….

Reply

Umie Ainn November 29, 2012 at 1:47 PM

*relex

Reply

ummi azlina November 29, 2012 at 1:56 PM

suke..suke…sedih..bercampur baur. sabar ummi..

Reply

Capt am November 29, 2012 at 2:19 PM

Alahai sweetnya scene am dan ain ni.. Tak sabo nak tunggu episod 56 malam ni. Jgn pulak tengah feeling2 tu, mamat rebonding ni interframe pulak. harapnya scene am dan ain lebih byk drp scene azie & johan. Aku rasa macam nak cakar tv tu bila mamat rebonding kacau daun. meletup aku dibuatnye.

Reply

SURIA November 29, 2012 at 2:26 PM

best3 sangat………x sbar nk tnggu episod seterunya…

Reply

Adam Nakal November 29, 2012 at 2:28 PM

Emmm Ain dah back to Am.Really sweet.Tak sabar nak tengok episods seterusnya.Costume yang Ain pakai not bad compare previuw episode .macam tak kena aje gaya Ain as a lecturer.Now ada improve but a little bit la.But pada I she look gorgeous.Nape pengarah tak bagi Ain nampak lagi vogue bila sama ngan Am. Baru la boleh lawan si Dee yang terhegeh – hegeh tu kan!!

Reply

Adam Nakal November 29, 2012 at 2:33 PM

Nape watak Johan masih sasau dan dileret – leretkan Rusnita. Dalam novel tak de pon kan.Well thumbs up la for Dazrin becouse he very talent make uols menyampah+meluat+nak kasi lempang kiri kanan+benggang tahap gaban dan lain -lain .Dalam sorotan nape tak de Am cakap Ain dah sedia ke dalam bilik Am?so many confius la!

Reply

ain comel :) November 29, 2012 at 2:41 PM

eeeee geramnye tengk ain & adam cute sangat bila dah besatu balikkan!!!!

Reply

Emylia November 29, 2012 at 3:00 PM

Eee,tak sukalah ngan johan ni

Reply

mamaSu November 29, 2012 at 3:04 PM

wah..tak sbr nak tgok nxt epsd..anyway, memg kiut nadiya nisa yg ambik wtk ain hawani..comel orgnya..suke3..

Reply

Adam Nakal November 29, 2012 at 3:05 PM

Lepas ni mesti ramai yang carik baju tido kotak -kotak sbb Am dah pakai.hu…hu..pandai Ain dalam drama ni pilih tapi novel tak sama plak. tapi tak pe ar janji tetap nampak macho dimata semua GAH heh…tak gitu.lepas umrah akhirnya ada jugak scene Azie bersolat.Pe pe pon harap cerita Johan tu kasi pendek ar sikit sebab kitaorang nak tengok Ain dan Am.Cute miut punya couple I like…hi..hi!

Reply

Adam Nakal November 29, 2012 at 3:09 PM

Nape Eja gi jumpa Johan kan dah tambah serabut.hope tak de la citer diaorang ni utk this episode.Am dan Ain dah ok tak de nak marah -marah.best la cam tu kan.lepas ni scene Ain dah pregnant la pulak tu.hi..hi..

Reply

kerabu mangga November 29, 2012 at 3:15 PM

napalah mamat rebonding nie ada lg.mmg ptg betul…starting soroton dah muka dia…nasib akhir sorotan ada ain dan adam…….tak sedar diri.dia kata ain mainkan perasaan dia…padahal dia tak sedar dia mainkan perasaan azie…ain tak nah bg harapan kat dia..takda pun nak ckp syg2..dia yg perasan lebih…dah panggil azie sayang tp masuk minang org lain..tak tetap pendirian.bila ain tak layan,dia seronok dgn azie.bila ain dgn am mengelabah pulak nak ain.cian makcik ostralia dpt anak pening mcm nie…

Reply

kerabu mangga November 29, 2012 at 3:23 PM

harap2 mlm nie lebih byk part ain dan adam..bosan tgk muka mamat rebonding…kalau matikan terus watak tue pun takpa..hahhaha..jgn marah ya sesiapa yg minat kat mamat tue..muka tak leh blah…hahaha…

Reply

GERAM SGT2 November 30, 2012 at 10:29 AM

SETUJU SANGAT2, KALAU WATAK MAMAT TU ADA LANGSUNG LAGI BAGUS. NI SEMUA KEJE PENGARAH……….. MUNGKIN LEPAS NI EPISOD SETERUSNYA PUN ADA LG MUKA MAMAT TU. GERAMNYE AKU.

Reply

Cik Ted November 29, 2012 at 3:24 PM

Makin lama tengok mamat rebonding, makin emo la. Sengal semacam…Macam tak dak pegangan agama. Dah bini orang…bini orang la. Haram kacau rumahtangga orang. Psychopatic….
Semua perempuan mau try ka?

Reply

Adam Nakal November 29, 2012 at 3:26 PM

Betul betul kerabu mangga nape Si Johan tu nak marah Ain plak masa scene dia lam keta tu. Ek eleh mamat sengal ni diakan dah ad Azie. Sian kat Azie . Azie pon dah tau Si johan ni pi pinag Ain. Nasin baik Am dah grab Ain kan..hu…hu. bestnye.

Reply

Cik Ted November 29, 2012 at 3:28 PM

Kalau Am boleh tumbuk mamat rebonding satu das kan best. Dah lama mulut tak makan lada, makan tanganjadik la. Ada tak part mamat gila bini orag ini SEDAR DIRI???

Reply

kerabu mangga November 29, 2012 at 3:37 PM

Adam Nakal..mamat tue mmg sengal..dia yg bersalah tak sedar diri…pengarah nie tambah scene mamat rebonding nie lebih2 pula…dlm novel, lepas ain dah baik dengan am..scene johan nie takda dah..cuma akan muncul masa ain masuk hospital jer…
Cik Ted,sgt setuju dengan kamu……patut Am bg dia penumbuk sebijik…puas hati kita….setuju sgt…hahahha….

Reply

Cik Ngah November 30, 2012 at 1:35 AM

Xcukup tumbuk sedas jer Adam Nakal… Dia kena tumbuk laju2… Smpi hilang ingatan. Maybe mase tu baru dia leh lupa kisah dia dgn Ain…. Suke2…

Reply

HASHIM November 29, 2012 at 3:48 PM

ala ! ain ni napa maseh jual mahal, dah 8 thn am tunggu. nanti si Dee rampas am baru padan muka ain……….tq ezany ……dengan menonton drama ni hashim ternangis sedikit……jgn lupa upload lagi ya .

Reply

mami November 29, 2012 at 8:34 PM

wah Hashim.. sabar2..

Reply

Ulfah November 29, 2012 at 3:55 PM

emmm.. tak sabar.. tak sabar…. tak sabar… nak tengok ain pakai baju tido merah dan am baju kotak-kotak dalam bilik… akhirnya ain menerima am sepenuhnya…emmm

Reply

indah November 29, 2012 at 4:00 PM

Pehh… Tngkap leleh tngok Am n Ain arini.. Syahdunya… best sngt.. Mamat rebonding tu je yg ptong stim.. x dpt kkak adek dia nk adjust.. Sian btul kt Azie yg mngharap.. Apa2 pn x sbar nk tggu esok.. Tq very much to Ezany…

Reply

kerabu mangga November 29, 2012 at 4:01 PM

susah senang ain dgn aku…eleh mamat rebonding…Am lg susah tau..8 tahun menanti..pengorbanan Am lg besar tau..suami tunggu 8 tahun…tau tak…kalau tak tahu..Cik Ted bg penumbuk satu…

Reply

iReNe November 29, 2012 at 4:23 PM

Yeay.. A de da sorotan… Makin x sabar nk tggu jam sploh nk tgk kat hd..

Nnt irene wat report live g ekk utk penonton yg xde hd..

Huhuhu… Sweet tol nampak ain tu memalu dgn am dalam bilik tu.. Terasa sweet sgt bila first time am nk sentuh rambut ain dlm bilik tu.. Hahahaha.. Bak kata mama n rusnita.. Dag dig dug tgk episod mlm ni..

Reply

rusnita November 29, 2012 at 4:26 PM

nanti sapa2 yang tgk kat hd and baik hati, boleh la tlg update episod mlm ni kat kami yang xde hd ni ye. thanx.

Reply

iReNe November 29, 2012 at 4:33 PM

Okeh! Nnt iReNe wat g report live time iklan, k!

Reply

zara aina November 29, 2012 at 5:15 PM

betul la irene..mngharap jgk reporting dr org ada hd…ye la back up tu…kot2 lambat or ezany ada problem upload…apa2 pun tqsm beribu billion ezany, coz bg kitorg guna blog u, tengok citer AH n komen2 kat sini..also make frens jgk..btw..akk rindu kt english teacher..dah sekian lama x update komen…seronok baca komennye in english…very de….hehe…gurau2 ye..jgn mara..

Reply

kak long ain... November 29, 2012 at 5:27 PM

Eh…kak rusnita…sikit je komenn..mesti tgh bz ni…rindu nk bc komen kakak…hahaha

Reply

zara aina November 29, 2012 at 5:33 PM

rusnita..cuti sekolah ni..x keja..msti dia bz layan anak2 tu yg kejap je kot..ye la free nnt komen la ulasan ye..suke baca jgk..

Reply

rusnita November 29, 2012 at 11:33 PM

nanti kita tgk sorotan 57-60, pastu leh komen lagi. mmg busy skit this few weeks akan datang sebab dah start mrkg paper spm.

Reply

mrs 123 November 29, 2012 at 4:26 PM

ain kata ” abng, patutnya dah lama ain panggil nama tu kan? :-)

Reply

peminat ah November 29, 2012 at 4:30 PM

malam ni agaknya dapat tak masuk blog ni, terkial2 saya semalam, sampai ke pagi tadi maseh tak dapat. dah tu pulak pagi2 ni ada hal mendadak terpaksa keluar rumah tapi bila balek kul 11 pagi dah boleh dah. orang yang dapat adalah terdiri dari mereka yang masuk awal.

Reply

masih mencari adam November 29, 2012 at 4:36 PM

hehehe….ada lagi tak adam mukhriz? nak satu…..muahahahaha

Reply

sha November 29, 2012 at 4:55 PM

salam sumer. Lama tk komen tp bila tenguk sorotan ep 56 jd emo semacam kat mamat rebonding. Nasib ni citer, kalau real, nak aje belasah mamat ni, kurang sopan tol la dia nih. Sebenarnya dia jealous kat am dpt Ain. Dia nak sentuh Ain pon tak dapat dan tak sempat. he…hee.. padan muka

Reply

minat pilot November 29, 2012 at 5:38 PM

salam.
Sape2 yg x blh masuk blog ni…lain kali just google DAILYMOTION n then search ADAM DAN HAWA…akan ada org upload dlm dailymotion…biasa sblm pukul 12mlm dh ada…
Jmpa.mlm ni…yeah…adam n hawa sudah brsama…blh mimpi best mlm ni

Reply

hana November 29, 2012 at 5:40 PM

ala comel la pulak si Am pakai baju tidur kotak2 tu…Ain pun nampak ayu je dalam malu2…he.ee kenape kita lak yang tersengeh..johan tak sudah2 sampai sanggup tinggi suara kat ibu dia…kuat betul penangan Ain hawani ni.kacau bilau jadinya

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 5:47 PM

Giler betul penangan AH nih….sampai blog ni pun reach maximum usage limit mlm tadi….kuang kuang kuang….

Reply

kerabu mangga November 29, 2012 at 5:51 PM

nn mmg terbaik…suka tgk dia pakai baju purple dengan tudung putih..pastu malu2 dengan Am…sikap mcm nie lah bagus…sopan santun..pemalu…tak sabar tgk mlm nie….excited tahap gaban…

Reply

Kak Ruby November 29, 2012 at 6:10 PM

Rasa2nya kalau ikut novel, episod mlm ni yg paling romantik sekali ant Am dan Ain, takde marah2 lagi semuanya cool ant diaorg ber2. Minggu dpn agak2nya dah start marah2 balik gara2 si Dee. Tp legalah Ain dah terima Am. Ada lagi ke spesies Adam Mukhriz zaman skrg ni eh?

Reply

tomkurus November 29, 2012 at 6:28 PM

suka, suka, suka
adaaaaa…. banyak kak ruby

Reply

shah November 29, 2012 at 6:37 PM

naik bosan citer bila part johan dengan azie………

Reply

Menyampah kat Johan! November 29, 2012 at 6:45 PM

Elok matikan je watak mat rebonding! Bg kena langgar lori ke! Haha
Tak tau ke dia Am bukan dtg sekarang.. Dah 8 tahun menunggu dgn setia. Dia ni sindrom anak tunggal kot.. Terlebih manja.. Tau NAK saja. Masa dgn Azie dulu, x peduli pun perasaan Ain. Tup2 Ain ada Am, terus jelez sakan. Lagi2 Am cium tgn Ain masa jumpa tu! Aaahh!
Apa pun hari ni Ezany tolong upload cepat ye… Outstation la.. Harapkan jasa baik awak la. Thank you in advance

Reply

Virgo November 29, 2012 at 6:50 PM

Yes! episod smalam memang trharu , keluar juga lah air mata ketika scene slepas solat…ain menangis mendodoi2 ….air mata i pun trburai….( sampai trburai…ada ke air mata terburai, mcm manik2 pulak ek?) Ini kali kedua i menangis setelah episod awal yg am & ain kena tangkap basah tempoh hari.
Mlm semalam i tk dpt bukak web ezany ni dia kata dh lebih limit try later. Bangun pagi2 selepas solat suboh bukak lag mcm tu jugak…hati dh cemas( mati aku tk dpt tengok lg)…tapi bila pukul 12 tengah hari i try lagi…alhamdulillah…..masi ada lagi link ezany. Syukur sangat2 …kalau nk trjadi apa2 pun biarlah sampai habis 80 episod….setuju tk kawan2? Cerita ni semakin panas….dgn perasaan jo yg dh semakin kacau…yg paling kesian kat Azie tu…mengharap kasih dari johan yg tk empuk tu.

Reply

Virgo November 29, 2012 at 6:53 PM

Eh lupa pulak nk cakap thanks kat ezany. Tk kisah lah lambat ke cepat ke dia upload janji ada….

Reply

Virgo November 29, 2012 at 6:57 PM

Soulreaver betul ckp you. I baca komen2 dari bawah ke atas. Tu sbb i baru respond kat you ni. Mlm semalam tk dapat sbb dh ramai sangat yg servey kat link ezany. you duduk mana? mungkin sama area dgn i?

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 9:28 PM

Duduk bangi…

Reply

thumbellina November 29, 2012 at 10:50 PM

sama jgak kt swak ni..smlm xleh bkk….

Reply

Virgo November 29, 2012 at 6:59 PM

Thanks minah pilot.

Reply

izzy November 29, 2012 at 7:36 PM

mana ad sedihnya cita ni, nk feeling pn x sempat, heeemmm cita nur kasih lg best, ni best pasal arron aziz

Reply

nak am November 29, 2012 at 7:54 PM

terkesan sungguh tgk ep 55 esp scene ain peluk dgn mama am, cium tangan dan mintk maaf dgn am…suka, sedih, syahdu ..tk sedar tergenang airmata(macam am)..start dari scene solat tu yg ain dah rasa bersalah sebab tk pecaya am boleh jd imam, pas2 dia mintk ampun dgn mama am sambil menangis teresak2 dlm pelukan mama am..ishhh masa tu dah tergenang airmata…dia cium tgn am dan mintk maaf fr head to toe…syahdu sgt dgn suara ain yg lemak2 manja disulami dgn tangisan…mmg rasa cam real smpai mengalir airmata..powerful la scene tu, feels like mcm ain la masa tu…feel habis

Reply

ct...necsb November 30, 2012 at 11:54 AM

sama ler kita… mengalir air mata bila menonton episod niee , org2 yg tak menghayati jer x rasa apa yg kita rasakan….

Reply

shy November 29, 2012 at 8:10 PM

salam. Rata2 komen dlm blog ni benci ngan sikap johan. I pun sama rasa eeee geramnya ngan mamat tu. Yg risau klau dia kacau Ain sbb dia ada kata masa drive @bila jantan tu dtg senang2 kau nk tinggalkan aku.no way ain. Ain baru jer nk baek ngan Am. Tk best la watak mamta ni dipanjang2kan. Pls johan pi maen jejauh…

Reply

LoVe A&H November 29, 2012 at 8:19 PM

Tak sbr nk tggu episod mlm nie..ni first time comment..selalu bace jer..teruja nk komen sbb best bile bc komen dlm ni..tq ezany for ur helping hand to upload each of the episode…

Waiting for adam n hawa scene..pls lh reduce ckit scene johan..letih lh tgk die…kalo bleh johan tu bgi seminit dh lh..other 22 minit for adam n hawa…lub them so much…

Reply

azua November 29, 2012 at 8:19 PM

ni yg sempat kte copy dr page Adam dan Hawa..kte suka2 jek nk share yek..jgn nnti ada yg meroyan lak tngok kte gedik hikhikhik..aku pun x kisah..

Utk mlm ni..sepatutnya tak ada lah alkisah c rebonding nih..tp cam biasa pengarah dah kembangkan wataknya sehingga berkembang2 kte Redha je lah..

“Aku segera menukar pakaian dan bergegas ke bilik air untuk membersihkan tubuhku di bawah pancuran air yang sedikit dingin. Rasa lega bila tubuhku kembali segar.
Sebaik mengenakan gaun tidur, pintu bilik terkuak. Wajah Am kelihatan. Sebaik pintu bilik tetutup di belakangnya, Am mendapatkan aku.
Dadaku sungguh berdebar bila melihat senyumannya.
Pandangan kami bertaut. Jari-jari kasarnya mengusap tubuhku. “Hmmm… nice smell. Minyak wangi apa ni?”
“Minyak wangi apa pula malam2 macam ni? Ain pakai bedak biasalah la bang”.
Dia mengucup dahiku. Spontan matanya kembali memandangku “Abang?” dia mengerutkan dahi. Pandangannya sedikit lucu.
Aku ketawa kecil. Ya, sejak tangannya aku kucup, panggilan abang kepadanya tidak lagi hanya sekadar satu nama. Perkataan baru itu lebih menggambarkan rasa hormat dan kasih sayangku kepadanya.
“Sepatutnya Ain guna perkataan abang dari dulu lagi” akuiku berterus terang
Dia mengangguk. Tapi wajahnya bagai kabur sahaja
“No, wait. Abang tak faham. Bukan sebab malam ni yang membuatkan Ain berubah hati dan juga menyebabkan Ain panggil ‘abang’. Sepatutnya rasa hormat tu perlu ada sejak pertama kali Ain kenal abang. Umur Ain dengan abang agak jauh berbeza. Jadi Ain tak patut panggil Am aje. Entahlah, waktu tu bila Ain tengok cara hidup abang, mungkin itu yang membuatkan Ain lebih senang panggil nama aje”

Dia terdiam sebentar. Senyuman itu kelihatan lagi. Lesung pipit menyerlahkan ketampanannya. Aku di bawa ke dalam pelukannya. Aku pejam mataku. Didadanya, aku mendengar degupan jantungnya bagaikan satu irama indah. Dan belaiannya ditubuhku bagaikan satu urutan kasih yang amat mendamaikan. Sesungguhnya aku mahu menyayangi dia seperti mana aku menyayangi diriku.
“Ain?” panggilnya lembut dan perlahan
“Hmmm” balasku
“Are you sure?”
Aku mengangguk
Setiap hela nafasnya bagaikan cuba mengawal perasaan yang terlalu payah.
“Ain dah ubah fikiran?”
Aku mengangguk lagi
“Takkan ada benci lagi antara kita?”
“Tak” balasku perlahan kerana suaraku sudah tenggelam bersama renungannya.
“Kenapa baru hari ini? Apa yang Am dah buat sampai boleh mengubah fikiran Ain yang keras tu?”
Aku tersenyum. “Abang” aku membetulkan ayatnya
Dia masih mengakui dirinya Am sedangkan aku mahu mengubah panggilan itu dengan lebih mesra dan lebih mengambarkan rasa hati seorang isteri pada suaminya.
“Abang nak tahu bila Ain mula sedar yang Ain sayang pada abang? Aku sengaja menduganya.
Dia terus menungguku tanpa jawapan

“Bila abang jadi imam solat Maghrib tadi. Selama ni mama, mak, adik-beradik Ain yang lain percaya abang dah banyak berubah untuk Ain. Tapi Ain tak peduli cakap2 tu. Sehinggalah malam ni Ain nampak kebenarannya. Memanglah abang dah banyak berubah. Abang dah jauh berbeza daripada abang yang Ain kenal dulu”

Am melepaskan ikatan rambutku. “Isteri abang cantik malam ni”
Jiwaku diulit rasa indah. “Abang buat ni semua untuk Ain kan? Abang mahu jadi suami yang lebih baik, yang boleh menjadi ketua keluarga dan membimbing Ain?”

Giliran dia pula mengangguk. “Sekarang Ain dah nampak abang sungguh2 sayangkan Ain?”

Aku tersenyum penuh erti. Lantas aku meletakkan jari-jariku dipipinya dengan penuh kasih sayang.
‘Tapi bukan abang seorang saja yang sayangkan Ain waktu ni, ujarku perlahan penuh erti.
Am tersenyum. “Ain sayangkan abang juga?”
Aku mengangguk. “Banyak” bisikku
Am ketawa. “Maknanya Ain terima abang semula?”
Tanpa jawapan, aku kembali berada dalam pelukannya.
Am tersenyum. Matanya tajam merenungiku.
‘Ain sedar, dalam kesabaran abang melayani kerenah Ain, Ain banyak lakukan dosa pada abang. Ain mintak ampun di atas segala kesalahan Ain selama ini, ya?”
Aku tatap suamiku penuh harapan, penuh azam untuk membina hidup baru bersamanya.

‘Ain, dah lama abang maafkan Ain. Malah, sejak hari pertama Ain tinggalkan abang, abang dah redakan segala tindakan yang Ain ambil. Abang redakan segalanya Ain…” bisik Am di telingaku. Lembut dan begitu tenang.
Sayu hatiku sebaik sahaja mendengar kata2 yang terbit dari hatinya yang tulus itu.
“Sungguh abang ampunkan dosa-dosa Ain pada bang?” tekanku lagi. Saat ini, pandanganku kabur.
Am mengangguk. “Sungguh Ain… dah lama abang tak ada simpan sikit pun rasa marah terhadap Ain selama ini”
Aku kembali dibawa ke dalam dakapannya
“Ain dah bersedia untuk hidup dengan abang?”
Di dadanya, aku hanya mampu mengangguk. Tubuhku bagai berada di awangan. Melayang dan terus melayang dengan kehangatan yang di beri.
Dan Am terus membalas pelukanku seeratnya seakan tidak mahu aku pergi jauh dari …”

Reply

Priteeswit November 29, 2012 at 10:32 PM

Wow…AZUA. Rajin sungguh copy frm d bk! Well done. Great effort in wanting 2 share. Oh ya..salam berkenalan utk semua. Sabar menanti cik ezany dwnload ep 56, u alls!!

Reply

polaris November 30, 2012 at 1:10 AM

:) romantik abisssss

Reply

LoVe A&H November 29, 2012 at 8:32 PM

Terbaiklh azua…gud job dear.
Hope the scene tonite as the storyline…

Reply

zara aina November 29, 2012 at 8:45 PM

nak pantun la..
pakai baju kotak-kotak
baju tido pun am nampak segak…
x tau la..tibe2 je dpt ilham brpantun…angau punya psl…hihihi

Reply

ct...necsb November 30, 2012 at 12:00 PM

penangan a & h , membuat ramai yg angau dan terjatuh cinta pd aa…. hehehe

Reply

zara aina November 30, 2012 at 2:02 PM

betul2 sesgt ct necsb..kan kan…hihi

Reply

mrs 123 November 29, 2012 at 9:13 PM

Korang tanya sikit kalau kat astro pukul bape eh adam hawa abis? Nak bukak blog ni cepat

Reply

peminat ah November 29, 2012 at 9:37 PM

saya dengar dari orang baca novel yang ain lepas ini ain akan marahkan am balek, kenapa ye. tak seronoklah gitu asyik marah je. kepada yang dah baca cuba bagi tau sikit.

Reply

Ms Acc November 30, 2012 at 7:02 AM

Diorang bergaduh pasal Dee dtg time kenduri tu..mama Am tye why invite Dee tp Am xinvite pon,Am inivite kawan d Muzafar so Dee ada skali lol..

Reply

kipas berani mati December 1, 2012 at 5:57 AM

tak sama lg novel dgn drama ni..

Reply

Virgo November 29, 2012 at 9:47 PM

mrs 123 : dlm minggu ni cepat sikit pukul 12 mlm. dulu2 pukul 1 pagi adakala sampai pukul 2 pagi.

Reply

farizilinah November 29, 2012 at 9:48 PM

Best gilleerrr… klu aq jd Azie.. aq dh x pndg johan g.. akak ostolia pun mroyan… malas dh nak fk psl anak branak yg x btol tu… yg penting am n Ain dah bsatu… lpas ne, x sbr nak tgk Ain bsemuka dgn Dee (mcm kat novel) smpi Dee kata… he will receive any calls or SMS from me.. besttttttnyeeeee

Reply

fatehah piss yoooo November 29, 2012 at 10:01 PM

Eiii>__<

Reply

iReNe November 29, 2012 at 10:09 PM

Ok start suda…

Am sarung cincin kat jari ain n ain sgt grateful.. Wallah….n johan bermonologue sendrik dlm kete xpueh ati.. Ampeh tol kekate johan neh.. Bikin ati panas…n mak sedara am, cik ngah tu ajak ain g ke kote bahru.. Hehehe.. Bestnye family terima sampai cam tu skali.. Sweet tol ase..

Azie kol johan.. N johan ngomen nape laa bukan ain yg ko… Cian tgk azie nanges.. Tp tetibe ase azie tu mcm pathetic sgt.. N johan sgt celupar cakap ngan zie.. Siyes ase nk blasah johan tuh! So azie sakit ati n tinggi suara kat johan, tp azie mintak maaf balik sbb tinggi suara kat johan.. N johan oso said sorry, n kate dia serabot, xnk diskas ngan zie.. Simply hang up the phone g2! Bedebah tol lah!

N mak adam bgtau am de beli kain utk ain.. Tp ain tanye nape am x de kasik sendrik.. Erin kate am malu nk kasik sendrik.. Hehehehe.. Cam chomel lak am tu kan..bile dpt kaen tu, ain ske sgt.. N siap cecium g.. N am cakp, ape la nk cium kain tu, baik cium tuan yg kasik kain tu.. Kan lg best.. N am pakai bj tido yg ain kasik.. Aheh.. Ain nk komen psl kaen tu, am hold .. Kate, jgn ckp, bisik jek.. An naik segan, so excuse herself kate nk tuka baju..

An am kate.. Tuka laa baju cecepat.. Hik hik hik!!

Reply

Priteeswit November 29, 2012 at 10:41 PM

Suke3…

Reply

ain za November 29, 2012 at 10:09 PM

Frust smlm tgok blog ezany kosong. Try gak pi kat blog lain tp A&H kat blog ezany gak yg meletop…

Reply

mami November 30, 2012 at 1:02 PM

betul2.. tak leh nak komen.. sib baik dah balik umah hari ni. . next week leh tengok kat mustika hd… bye2 johor

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 10:10 PM

episode 56…baru start …layan….

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 10:12 PM

start2 je muka mamat jiwa kacau ni yg muncul…..dh mcm tak de muka lain….ingau kat eja lak

Reply

bintang hati November 29, 2012 at 10:16 PM

Tqvm irene..sweetnye am

Reply

iReNe November 29, 2012 at 10:18 PM

Ok, abes da iklan..

Johan sensenyom soang sbb dia bg box tu kat eja, n harap eja akan terima.. Ampeh!

Ain da tuka baju, am stand by atas katel.. Dia suh ain dok sebelah dia atas katil, tp ain dok ujung katil.. Am puji ain wangi.. Hehehe.. Am kate, malam lertama xkan pakai bedak jek kot.. Hahaha..

Ain Kate she supposed to call am as abang sejak dulu.. Sbb am jauh lebih tua dr ain.. Tp leh lak pas2 masok scene mak c
Pcik ostolia tu sergah johan masok dlm bilik, n sergah2 johan tu mcm tingtong.. Hehe.. Pas2 masok balik scene am n ain dlm bilik..

Am tanye nape ain ubah fikiran, utk terima am.. Ain kate, ain terpesona tgk am imam kan solat maghrib td n dia admit, dia xpeduli bila selama ni org kate am da berubah.. So mlm tu dia lihat sendrik perubahan am.. N dia sgt terharu.. Am plak, angau, kate ain tetap same, n cantek mcm dulu.. Aheh.. Heart to heart talk between ain n am neh, sgt menusuk kalbu ahh!!

Pas2 masok bab makcik ostolia balik.. Dia maki ain depan johan, sampai johan tengking mak dia.. N jo menjawab nape dia pilih ain.. Bukan cam pompuan laen kat lua tu, tp makcik ostolia katem whatever pon, ain tu bini org.. Da kene ikat..

Aiiishhh johan… Nape laa mcm org ilang akal ko neh ek??

Reply

cik fied November 29, 2012 at 10:21 PM

watak johan dimeleret2kan samalah watak ibunya….terfikir mana ada part johan jumpa adik ain n mak johan serang ….patutlah bo jadi 80 episod…ape2 pun ADAM DAN HAWA adalah adaptasi the best wat masa nie plot yang betul ikut dalam NOVEL & tambahan cerita yang bo diterima (seb tgk sorang2 pun boleh feeellllllll)….tahniah

Reply

iReNe November 29, 2012 at 10:30 PM

Kan! Hahahaha…

Adik iReNe yg kunun hyampah tgk cite neh pon dlm mggu nih dok melangut dpn tv same ngan iReNe.. Hehehe

Reply

iReNe November 29, 2012 at 10:28 PM

X mcm dlm novel, ain xde ah peluk am.. Ain just pegang jek tgn am.. Ain mintak maaf sgt sbb tindakan dia selama ni.. Tp cam siot sgt nampak muka am mcm angau sgt kat ain.. Hehehe.. N muka ain terharu sgt tgk am cam tu.. Menitik airmata ain, n am usap pipi ain sapu airmata tu.. Xde peluk mcm dlm novel.. Frust sket ahh.. Ihiks!

Ok, then scene umah jo lak.. Bapak johan confront makcik ostolia psl johan.. Dia mintak makcik ostolia tu berlembut ngan johan.. N mintak dia jgn kutuk ain lg…

N eja lak runsing ngan johan neh.. Dia kol mak dia n ngadu psl pe yg johan wat skang.. Johan neh bengang ngan mak dia.. Tp had tu jek.. Xtau pe respon mak ain..

N bila pagi.. Ain ikrar terhadap cintanya pada am.. Ahh shuwiiitnyer!

Eja pon dtg umah azie, n nk bincang ngan eja.. Tp azie ajak eja teman dia makan kat lua… Apa yg di bincangkan? Jeng jeng jeng.. Tggu minggu depan!

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 10:39 PM

cik irene …tak kan la nak buat sebijik mcm dalam novel….kena la ubah sikit mingkin permintaan NN…mana tau kan..

Reply

iReNe November 29, 2012 at 10:43 PM

Tau.. Sajek jek ngusik.. Hahahahah…

Reply

polaris November 30, 2012 at 1:18 AM

irene…
mana boleh sama mcm dlm novel…kang ada org meroyan kat luar marah2…:D

Reply

zyme November 29, 2012 at 10:33 PM

sediakan tong oksigen lebih untuk episod mlm ni……tak larat tengok Am….Ain mmg kelassss lakonannya tonite.

Mat rebonding tu ingatkan dah mati bunuh diri tido dlm kereta rupanya takkkk mati…..eeeeii buang karan betul scene dia dgn makcik ostolia….

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 10:35 PM

harap ezany uploadcepat mlm ni… tak sabar nak tngok lg

Reply

ainhawani November 29, 2012 at 10:35 PM

ezany …tlg upload awl ek…x sabaq2 nk tgk ni…plzz…oksygennn

Reply

zara aina November 29, 2012 at 10:36 PM

tq tq irene, dah bole bygkan de real situationnya…maknanya ada lg la muka si mamat rebonding tu ye…bila la agaknya watak dia tu akn lenyap….potong angau aje la…si dee pun dah bole bwk2 bersabar..tapi dia ni kebal betul la…hishhh…

Reply

adrani November 29, 2012 at 10:41 PM

ye la cuak gak mlm td x dpt G blog ni sok pgnya pun xda lg igtkn dh xdpt tgk lg sedih gler bgn pepagi try open lg x dpt sib baik dpt tgk kt link lain…harap2 mlm ni dpt tgk awal….klu bleh x nk tgk si rebonding tu erk nyebok jer tp drama so nk wat camner follow je la …rasa lps ni nk call hubby i abang la laa…ha hah ha…

Reply

kaki_bantah November 29, 2012 at 10:45 PM

klu boleh smua orng tak nak tngok mamat tu..hakikat nye dia masih ada….terpaksa la tngok….

Reply

marya November 29, 2012 at 10:46 PM

Memang betul apa yg eja kata..johan dah “gila”…

Reply

iReNe November 29, 2012 at 10:47 PM

Tp mcm bengang sket ngan episod mlm ni sbb part romantik am ngan asyik selang seli ngan part johan lah, part azie lah part makcik ostolia aaa.. Isk.. Xde nak chance fefeeling lgsg!

Tp, yup, xsaba nk tggu mggu dpn, sbb after talk with eja, azie meluru ke kete, n cakap ngan eja, kalo nk ikot, naik kete dok dendiam.. Kalo x eja leh balik naik teksi..madik iReNe siap tanye g, azie nk g watpe, nk serang ain ke? Haaa.. Asenye bukan nk serang Ain, tp nk serang johan.. Aheh! Huhuhu..

Pepehal pon, kene tggu promo mggu depan!

Reply

khairuddin November 29, 2012 at 10:50 PM

assalamualaikum semua….memang adam di ciptakn utk hawa…akhirnya bersatu juga kn…YA ALLAH,BILA ENGKAU SATUKN AKU DGN BEKAS ISTERIKU…aku amat menyangi dn mencintai dirinya YA ALLAH…makbulkn doa ku ini YA ALLAH…amin

Reply

zyme November 29, 2012 at 10:55 PM

panjangkan doa tu dengan solat hajat mlm ni.. semoga Allah makbulkan doa dan permintaan tsbt. amin.

Reply

kaki_bantah November 30, 2012 at 12:40 AM

wlkomsalam khairuddin…..harap termakbul la doa encik khairuddin….klu masih ada jodoh…insyaallah… akan bersatu kembali….

Reply

zyme November 29, 2012 at 10:51 PM

boleh confirm mlm ni punya episod semua peminat A&H akan ulangtayang tengok 2kali episod ni baru tido…..memang confirm….yg dah tengok HD Mustika ni pun mmg tak sabar nak tengok lagi……

Reply

cinta hati saya November 29, 2012 at 10:55 PM

johan ni lelebih plak…..sakit plak hati kita ni…mak ostolia ngan anak sama naik je….

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 10:58 PM

Betul cam eja cakap… Johan dh gila!!!.. Ok gak scene romantik am & ain. Syahdu & meleleh gak air mata.. Especially time ain once again mintak maaf ngan am…. Minggu dpn ada scene ain kat dapur ngan family ain lps masak nasik goreng. Then dee nampak am ngan ain dekat luar melintas jln. Ain & am pegi amik gambar kawin… Siap pakai baju kawin cam lam gambar kat internet. Siap gurau2 lagi.. Ada gak scene am & ain lam bilik bermanja2 with am comment about the ring yg am sarungkan kt ain…… Scene tambahan x nak crita…

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 11:03 PM

Ada satu lagi lupa nk crita.. Nanti ada scene am comment kat mama & ain that tanpa dee… Am tak kan kawin ngan ain.. Ain nampak terkejut.. so rasenye nie la penyebab ain marah balik pada am….. Aduh.. Tension la… rasa x best balik… baru nak rasa happy tgk am & ain dah bersatu cintan2… Dh la lama nak tunggu balik hari isnin…. Arghhhhhhhh!!!

Reply

azlina November 29, 2012 at 11:05 PM

Citer ni mmg perlu banyak oksigen….tunggu ezany upload krn ari ni mmg perlu penghayatan Dan terus susuk DLM hati. Buat aPA nak cium kain tu..cium tuan punya kain kan lg best…he he he. Suka tak kain tu….ain jwb suka…jgn cakap bisik je…..aduh mmg kena oksigen dgn muka nakalnya. Sabar ye kengkawan tunggu ezany upload. Wanginya….pakai minyak wangi APA? Taklah ain pakai bedak je ….mlm pertama kita pakai bedak je ke? Taklah ain pakai minyak wangi. Feeling tak kengkawan…he he he meet I talk sambar kan….byk lg dialog yg mengancam malam ni….to sedih kena tunggu 3 harm untuk sambungan….. huhuhu

Reply

momos November 29, 2012 at 11:16 PM

si rebond ni lg menyakitkan hati dr Dee tu kan?

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 11:18 PM

Alamak.. Sori tu uols yg lom tgk episode mlm nih… Sepatutnya i should not crita pasal am punya comment pasal dee in front of mama & ain.. Spoil mood uols lak… Sori bebyk… My happy feeling about am & ain dah bersatu spoiled bila tgk sedutan scene tu…

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 11:29 PM

Sedutan scene am & ain berpegang tangan melintas jln nampak best sgt. Nampak both of them cam loving couple sgt…. Hehehe… Macam Me and my wife… after 10 years… Masih bepegang tangan lagi bila outing… Hehehe…

Reply

rusnita November 30, 2012 at 12:31 AM

Soulreaver, kat mana tgk sedutan scene am dan ain berpegang tgn melintas jalan yang dee nmpak tu? yang pasal ain marah balik tu, kalau dalam novel mmg ms mama bising bila tgk gambar dee ada ms kenduri tu, ain dah suspicious. then masa on the way nak anta ke rumah sewa ain, br ain th rupanyan perempuan yang dia nmpak masa breakfast tu adalah dee. kira ni ler penyebab kemarahan ain macam meletup balik and am pun quite merajuk sebab seems ain x percayakan dia. tu yang bila nak fly ke london am x inform ain (ain pulak terlupa am pernah bgtau dia yang am akan ke london), langsung plan nak pindah tinggal bersama am tertangguh.

Reply

mami November 30, 2012 at 1:19 PM

iyelah soulreaver… mana u tahu ni.. ni yg x sabar nak tengok ni.. boleh taruk bnovel kat lemari…

Reply

adik_sha November 29, 2012 at 11:32 PM

Aduhai,……

Lepas bace komen korang,makin xsaba rasenye nk tgk scene mlm ni!!

Reply

izzatyzaki November 29, 2012 at 11:41 PM

eeeeee…..best nye!!!bile am usik rmbut ain…ain kate’no,wait’….malu la tuh!!!!>_<' ..happy nye!!! ~(-_-~) (~-_-)~..hehe

Reply

Soulreaver November 29, 2012 at 11:41 PM

Ain lam episode nih nampak gorgeous sgt. Mungkin pasal happy sgt yg am mmg terbukti sayangkan die sesngt… ;)

Reply

ain November 29, 2012 at 11:45 PM

apa sal sorotan nie..mna episode full nya?

Reply

mrs 123 November 29, 2012 at 11:48 PM

Kan ain? Btw tak oe nak solat dulu baru tengok

Reply

rusnita November 29, 2012 at 11:48 PM

irene, thanx for yr update. suka sgt.

Reply

Jiwa kacau gara2 AH November 29, 2012 at 11:51 PM

Da start….tqsm ezany.you’re the best

Reply

LadyBosan November 29, 2012 at 11:54 PM

Dah naik bosan lak citer ni…..asik tayang watak2 yg x penting…dah mcm x logik….jgn tiru citer Indon dah la…sbb nak cari untung , jalan citer pun dah ke laut….yg watak si Johan tu mcm budak x pi sekolah…..x matang…..excitement dah x der sbb watak2 yg membosankan…..

Reply

Jalanlah Mamat Rebonding November 29, 2012 at 11:58 PM

Menyampah ngn si Johan ni..

Reply

mama November 30, 2012 at 12:02 AM

lama x komen…hye uolls…hihi…
mama need tabung oksigen….plissss..hihih
*scene johan?potong mood tol la…

Reply

Lanirah November 30, 2012 at 12:08 AM

Thanks Ezany, awalnya dapat tgk hari ni..huhu

Reply

suka ain n adam November 30, 2012 at 12:13 AM

Adoiiya..terbaekla mlm ni..
Bih 1 tong oksigen hosp td..waalah..
Pandaila NN blakon…xsabo tggu nexwek..

Reply

rusnita November 30, 2012 at 12:16 AM

thanx ezany, sungguh awal u upload. dh nak tido, good nite everybody.

Reply

qis November 30, 2012 at 12:17 AM

lmbt nye full episod…………xsbar dh nie

Reply

mancho November 30, 2012 at 12:20 AM

kira dah selamat dan ‘sah’ la Ain sebagai isterikan ni huk huk:-)

Reply

Anak saya nama adam&hawa November 30, 2012 at 12:26 AM

Tq ezany..best!

Reply

am n ain November 30, 2012 at 12:28 AM

sangat seronok… jatuh cinta dgn adam muhkris

Reply

mama November 30, 2012 at 12:31 AM

blh x satu episod buat kisah am n ain jer…alahai x puas….hihih
*uolls rase camner ending mamat rebonding tu ek?ape yg buat dia sedar?
#rusnita #azua #egon #zara aina dll what say uolls?

Reply

zara aina November 30, 2012 at 7:33 AM

mama, akk baru dpt tengok, lps subuh..hehe..kes x saba..n akk dah komen psl si johan kt bawah tu…lupa lak nk reply kt mama ni,,,jus share….hehe
lg satu kan..perasan x yg jadi cik ngah (sedara am) tu ada nampak kelibat dia lalu lalang kt cafe masa kt mekah dulu kan..pusing2 org tu jgk..hahaha..klu akk x silap la..ce tengok balik…heheh

Reply

angau sudah November 30, 2012 at 12:32 AM

yesss, tq uplode..best sgt ..dh selesai tengok..sweet dream.

Reply

Virgo November 30, 2012 at 12:36 AM

Eiiiii kalau aku jadi azie tu aku tinggal kan aje si johan tu. Kurang asam punya budak!

Reply

October November 30, 2012 at 12:39 AM

waaaaa…syoknyer tgk Adam & Hawa..terbaik Aaron Aziz & Nadiya Nisaa’
Confirm Aaron menang lagi ABPBH 2012…like3…

Reply

ct...necsb November 30, 2012 at 12:40 AM

alhamdulilah …. dpt jgk tgk ,x payah dh nk tggu esk dh (tp akn diulang2 menonton nyer hehehehe)…thanks very much ezany…
yg x best nyer kena tggu next monday bru blh smbng blk…

Reply

mama November 30, 2012 at 12:41 AM

#virgo
kan…betul ckp u….hihi..agak2 nape azie naik angin sket mase kuar ngan eja tu?pas eja bg rantai cincin tu kat azie..

Reply

hana November 30, 2012 at 12:41 AM

bestnya, tapi kenapa la byk sangat selangkan dgn scene Johan lagi, adoi..tengah Am cakap romantis giler, interupt lak dgn masalah Johan tak habis2, part tu bagi la minggu dpn ke…kacau betul la…apapun byk pengajaran dalam epsiod ni, Ain Hawani begitu halus jiwanya, dia inginkan suami yang beriman ,boleh bimbing dia, bila Am dah buktikan, dia dapat terima Am, dia menitiskan air mata atas semua kesilapan dia.part Am sapu airmata Ain dgn airmuka sentimental dia tu, suara bergetarnya ..bkn calang pelakon boleh buat.Moral drama AH sehingga episod 56 ialah yang terbaik bukan mudah untuk dicapai dgn tangan,sabar itu memang pahit tapi buahnya manis…tahniah Am..the best man win..part Johan harapnya jgn la sampai buat penonton mual sgt..dalam novel tak de la sampai sengal Dazrin nak lakonkan watak dia. Azie memang kwn sejati..boleh jadi insan yang sabar bila berdepan dgn Johan yang selfish..scene Ain berbual dgn keluarga Am pun o.k, NN boleh ‘masuk’dlm semua keadaan…thniah pada semua.

Reply

alind November 30, 2012 at 12:45 AM

Yeay! Dh dpt tengok episod 56. Puas hati….walau pun x seromantik macam dlm buku but bole la. Sesuai utk tontonan umum & sesuai la dgn keadaan sebenar pelakon yg 2-2 dah berpunya. So siapa yg sudi share babak seterusnya frm buku I suka je.
Babak mat rebonding tu memang la babak pemotong stim. Nasib baik bole skip2…hehe! But the actor has actually did a good job. Mmg dah tanggungjawab dia bawak watak bagi org nyampah & nyumpah…hehe! Maybe dlm drama lain bg la watak yg org suka ye director & penerbit….
Anyway, terima kasih banyak Ezany sbb upload awal.

Reply

rusnita November 30, 2012 at 1:15 AM

alind, i dgn few friends suka sgt dapat share babak and feeling towards this drama. tapi ada gak org yang x suka and kata kita org ni gedik. so, macam mana tu? btw, kalau nak tahu babak seterusnya kita tggu ezany upload sorotan next wk baru leh wat lomen and ulasan.

Reply

rusnita November 30, 2012 at 1:18 AM

* komen and ulasan.

Reply

polaris November 30, 2012 at 1:28 AM

rusnita..tak pe je..i suka baca komen2 kat bawah ni…padahal dh abis pun tgk video…x rasa gedik kat mana2 pun…biasa la..bila dh minat mmg macam tu lah…mcm dlu2 masa tgh hebat tgk drama korea…cuma tak ada blog je…kalau ada blog…mau penuh ngn komen

Reply

TejaWafa November 30, 2012 at 12:50 AM

Tq Ezany :)

Reply

samarajuon November 30, 2012 at 12:51 AM

Setuju tak kalau saya ckp yg mama maria palingenjiwai watak. Tersangat keibuan dan lembut serta sabar. sesuai sgt. boleh menang anugerah. Johan mmg hampeh. Bodo tahap godzilla. macam tak logik pun ada sebb sebelum ni gila babi nk mempertahankan cinta dgn azie. now gila talak n tak tetap pendirian. apa2pun ini cuma cerita rekaan semata2. sekadar hiburan dan sy dah puas sengih sorang2…;-)

Reply

mai November 30, 2012 at 12:53 AM

so suwitttt!!!! dh tgk kt astro pn still nk repeat lg tgk kt blog ezany plak,,,alahai am,,suko ko ye usik si ain,,(sy suka,,sy suka-pinjam ayat mei mei dlm citer upin jap) hehe,,,x puas tgk scene am & ain,,,walau lain sket dr novel but still terbaikkkk!! jgn lupa vote AA & Nadiya nisaa’ for ABPBH,,

Reply

KakRose November 30, 2012 at 1:00 AM

Best best!!.. Thank you very very much ezany!! U r d BEST!!! Sok Sok nanti upload awal time2 camni lagi ek!!! Boleh tdoq dgn senang hati!!! Thumb up for u!!!
Syahdu tengok adegan Am n Hawa setelah berbaik smula.. Dalam novel lgi menikam kabul..bait-bait ayat yg AisyaSofea garap lgi romantic giler…
Kena tunggu 3 Hari lgi nie… Ulang baca novel la camni.. Aduh!! Bisa demam ni!!

Reply

KumbangBukanSekor November 30, 2012 at 1:07 AM

Huhh..pada cik Azie, pls pls pls..cari lelaki lain la, nyampah aku tgk rebonding ni..menyakitkan hati..sian kat Azie tu.

Reply

qwerty November 30, 2012 at 1:13 AM

bagus makcik ostolia ni..berlakon xbukak tudung…kt uma sendiri pon pkai tudung…

Reply

Seira November 30, 2012 at 1:16 AM

Mmg skip je part johan yg meroyan.
Next..kenduri kat rumah Am.
Dee dtg dgn muzaffar.
Mama Am marah sbb jemput dee.. Tp sebenarnya Am jemput muzaffar.
Am dan ain gaduh sbb Dee.
Lps tu Am g australia x bg tau ain.
Next week bab kenduri kat rmh Am.

Reply

rusnita November 30, 2012 at 9:08 AM

Seira, dalam novel am g london kan…

Reply

Yannz November 30, 2012 at 1:28 AM

AA dan NN mmg terbaik la..Ain dh terima Am..best giler la..romantik gitu..cuma mamat rebonding yg jd pengacau daun tu je yg angau..mak dia pun dh meroyan gak…apepun..xsabar nak tgok mggu dpn..thanks ezany coz upload awal…..baru leh tido…so…good nite cum morning everyone….assalamualaikum..

Reply

ina... November 30, 2012 at 1:31 AM

bestnya…akhirnya Adam dan Hawa bersatu jua… kesian pulak tengok Azie…apalah Johan ni…

Reply

Alynz November 30, 2012 at 1:35 AM

Aduhai bersabarlah hati…tersenyum sorang2 tengok muka nakal Am mengorat Ain, babak romantik dan terharu sebab hampir gugur airmata Am masa Ain confess and mohon maaf….agrh! harus ada yang mengingau Adam Mukhriz mlm ni :-)

Reply

EJA November 30, 2012 at 1:36 AM

pening betul lah ngn si johan ni..mmg betul kata eja johan tu gila.. lantak lah, yang penting A&H dah bersatu. johan pun x leh wat pape.hope cerita ni jangan sampai ke laut sangat smpai johan berkomplot dengan dee…dont!dont!
thanks ezany :)

Reply

Alynz November 30, 2012 at 1:38 AM

Alamak terlupa nak thank Ezany sbb upload AH :-) tqvm

Reply

mr. annoymous November 30, 2012 at 1:43 AM

bile ainan tasneem nak buat lagu ekk ?? huhu

Reply

Ummiumaira November 30, 2012 at 1:50 AM

Salam..GAH…..
aduhai..beribu ribu kali sgt..sgt geram dgn si rebonding nie.cam nak penyek2 jer dia nie….knpalah byk sgt muka dia yg kuar ..potong mood tul…makcik ostolia pun sama ayik nak salahkan ain jer.tlg la ‘sekolah’ kan skit si Johan tue….td igtkan dia nak xcident dah masa bawa keta 2….kot2 la bila dah xcident tue otak dia betul balik..

part am n ain tue..waaaaa sgt2 suker…xperlu nak peluk2.. Pd kita cukup dgn renungan mata ain yg mmandang am..tanpa berkelip2..menusuk qolbuuuu…am pulak sekejap2 mata dia pandang kat bawah..x ter lawan renungan ain ..heeee suker….NN nyer lakonan mlm nie best sgt..cuma balik pengantin alahai…. sedih norrr ..hias la sikit…cam balik bujang jer…

Sory yea byk lak bebelan…

Reply

zarina intan November 30, 2012 at 1:56 AM

tq ezany…….dpt gak tgk awal epsd.mlm ni like…like…am wat muka
romantik…..tgk je leh trsengeh sorang2 ala kesian la cik ted x leh tido ngan ain xpe ar jnji ain dh de papa ted……tlong bagi CPR kat i……am pleasezzzzzzz

Reply

am_dtg November 30, 2012 at 8:00 AM

bpe second nk am wt kn cpr ni..hehe

Reply

Kak Teh November 30, 2012 at 1:57 AM

Ya lah semua penggila Adam Hawa termasuk Kak Teh……semalam risau tengok blog Ezany….tak keluar keluar….terpaksa bawa tidur memikirkan apa citer episod 55…. Sesudah solat subuh masih xboleh juga…..waduh kalut dan kacau fikiran ni….cuba buka blog lain….alamak dapatlah tengok episod 55 yg semmgnya membuatkan air mata Kak Teh terkeluar la jugak….syahdunyer bila pengantin lama baru nak bercinta….. Apa-apa pun mlm ni tahniah dan tima kasih pada Ezany…..boleh la tidor tanpa jiwa yg kacau…..cuma muka mat rebonding yg segal tu la plak yang dok ganggu…

Reply

chel November 30, 2012 at 2:43 AM

Rasanya semua org puas hati dan suka sbb Ain dan Am dah bersatu dan sbb AA mmg punyai peminat yg ramai sbb bab dlm bilik malam pertama tuh masing2 punya imiginasi abt it, as such, makanya itu yg semua sengeh2 dan terperasaan hehehhehe…. for me lah akan lebiy suka kalau babak sweet tuh lebih ditekankan not only just by holding hands..maklumlah first nite after 8yrs plak tuh…. bagilah aummmm sikit LOL!

Reply

adam azfar November 30, 2012 at 2:57 AM

seronok b aca komen2 yg diberi. kita ambil pengajaran yg terbaik dari cerita ni. yg tak baik tu, kita jdkan tauladan, esp. bab johan tu. dah sah2 isteri org pun nak pi pinang juga. apa2 pun
adam hawa memang terbaik…

Reply

AM Maryam November 30, 2012 at 3:19 AM

Waaa mlm ni tidur sengeh sorg2. Chel…musti la …dh. 8 thn kawen …tp masih blum bsama…musti la memalu….(adik chel ni dh kawin ke blum?)…org yg dh kawin yg paham keadaan dlm bilik tu (cheeeewaaah…tkonang zaman doulu2….hihi). Ada yg dpt tgk sorotan utk nxt week ke? Camne dpt tau? Yg bab ain n am tangkp gambar kawin n dee nampak tu?? ke yg dh tau tu krew AH???

Reply

chel November 30, 2012 at 7:15 AM

hehhehe… Kak AM Maryam…. me sengeh2 coz mama kata tgh darah manis nih *memalu n sigh* cam Ain dulu. mau tapi malu hehhehehhe….akak yg telah lalui saat camtuh mestilah senyum lebih rite? Apa2pun A&H mmg sronok ditonton.

Reply

mami November 30, 2012 at 1:35 PM

Am mariam dan Chel… yg dah kahwin pun ada yg sesengeh tengok bab ni.. (mami dan hubby ler..) hubby kata 8 tahun tunggu you… mmg padanlah AA bwk watak mcm org tak sabar… asyik kena withold jer dgn Ain.. sib baik Ain tak ckp ‘bendera merah you..’ hik hik hik…… tapi kalau dia org lakon lagi manja sikit mcm dlm novel tu.. mesti leh menang award.. AA lakon dlm ombak rindu lagi daring… mami layan jer..

Reply

Anjung Nani November 30, 2012 at 5:30 AM

Rasanya seperti yg diduga watak Johan akan terus menghantui penonton krn sikapnya yg “no way Ain” suka tk suka kita akan melihat wajahnya timbul berselang seli selepas kita seronok melayan perasaan melihat merpati dua sejoli A&H hingga ke saat mengambil Ain di Hospital. Azie pula setelah perjumpaan dng Eja akan bertindak serius terhdap Johan bila kotak rantai berwarna Jingga berada di tangannya. Apabila Johan tersedar drp lamunannya dia mula cuba memikat hati Azie yg telah terluka oleh perbuatannya. Ini yg membuat watak Johan dan Azie masih bermain di mata kita… Apa nk buat sepanjang kita melihat dugaan Ain selepas pulang drp pakej tiga hari di rumah mama apa ups watak Dee dihidupkan kembali (kita akan melihat bagaimana Dee merana dng cuba mengambil pil yg saya pun tk tahu barangkali pil tidur, pil stress atau pil merancang he he) untuk kita berasa puas akan hukuman yg di terimanya. Jangan lupa setiap perbuatan baik dibalas baik dan jahat dibalas buruk juga maka kita kena layan…hanya kecewa babak malam pertama sebelum ditutup dng warna hitam sepatutnya selepas Ain mengucapkan thankyou dia merapatkan diri kpd Am dan Am juga bergerak seolah-olah bertindak (tak perlu peluk kemudian bergerak berbaring tapi cukup sekadar memberikan satu isyarat bahawa mrk akan bersatu) krn kurang feeling.. bagi yg tk pernah membaca novel pasti tertanya-tanya atau confuse… dan menduga seterusnya menduga….

Reply

Faridah November 30, 2012 at 5:48 AM

tq ezany, episod 56 the best….romantik giler

Reply

Anjung Nani November 30, 2012 at 5:51 AM

Saya menjangka ada babak kenduri Am dan Ain di kampung walaupun tkde sebut dlm novel based on images di Google pakaian songket pengantin barangkali bukan di rumah mama tapi di kampung sbb Mak Ain ada sebut nk buat kenduri juga dlm episod awal ini satu kemungkinan krn ada gambar Am dan keluarga Ain makan bersama di kampung…hanya sekadar teka teki…

Reply

Anjung Nani November 30, 2012 at 6:15 AM

Episod terbaik episod 55 krn 5 x ulangtayang di online 5 x juga merembes air mata. > mrk yg sudah kehilangan saya juga rasa bersedih tetapi yg masih ada rasanya cerita ini makin merapatkan hubungan suami isteri. Umur bukan penghalang untuk memberikan Kasih dan Sayang kepada pasangan hidup kita yg kita cintai…. Ayuh inilah masanya …bagi yg mempunyai masaalah untuk menonton di blog ezany ni saya tidak berasa hairan bila saya sendiri tk dpt melungsur gara2 ezany sudah terlebih overload oleh kita2 lebih2 lagi di Spore ni yg tkde HD Mustika salah saya juga yg promote drama ni dng kawan2 fb supaya melungsur blog ezany akhirnya saya yg gigit jari… Berbalik pd soalan mngp Ain marah lagi setelah bersatu dng Am? Ini biasalah cemburu tanda sayang bila soal Dee timbul lagi dan Ain ni kecil3 cili padi dia mempertahankan haknya iaitu lelaki yg bernama “Adam Mukhriz” saksikanlah apabila Ain bersemuka dng Dee… Selamat Menonton…

Reply

Nuown November 30, 2012 at 6:26 AM

OMG!!!kelantan accent..love it..

Reply

kak odah November 30, 2012 at 6:30 AM

teruskan komen i likeeeeeee

Reply

Aisya Sofea November 30, 2012 at 7:00 AM

MMMm…..tak ada sorotan utk minggu depan ke(epi 57-60)?….
Knapa Datin byk kan bab Johan tu ye? Nak panjangkan crite la gamaknya.
Bagaimana hubungan Jo-Azie masa Ain masuk hospital nanti yer?
Siapa boleh agak, watak Johan ni sampai bila meroyannya?…… Datin jer yg tau!

Reply

Ms Acc November 30, 2012 at 7:04 AM

Best nye epd ni…

Reply

Anna November 30, 2012 at 7:13 AM

Rasanya dah bnyk kali akk tngok AnH melalui blog ni….blum prnah ucap terima kasih…now nak ucap beribu2 tq utk ezany coz u dah upload n menceriakan pagi2 akk setiap hari….tq ezany…Tuhan jua yg membalasnya budi baik u pd kami yg xde hd ni…

Reply

zara aina November 30, 2012 at 7:21 AM

lega dh dpt tengok…yela kan u alls syahdu je rasa part ain n am dok luah perasaan tu..semua dh terngkai tapi suspen jgk sbb ikut novel ain akn merajuk n kecik ati dgn am…baru nak loving2 kan…takut nk hadapi scene tu..(akk yg feel).hehe..
mama, akk pn geram thp gaban dgn si johan ni..x abes2 gn gila talak, x dpt nk byg apa yg buat dia insaf sbb dlm novel x mcm tu kan..eloknje dia dgn azie tu..x tau la olahan skrp ni jadi mcmna kt bdk si johan mental tu….gelak akk nengok makcik ostolia gila meroyan panggil nama johan luar pintu bilik johan tu…mmg nampak nau dah meroyan dgn ank nye tu..pandai kan acting..mcm real..cuba mama n lain2 tengok part tu..kelakar

Reply

Anjung Nani November 30, 2012 at 7:48 AM

Dialog yg buat aku tersengeh-sengeh dan syiok sendiri…
Am: Buat apalah nk ccium kain tu..Cium tuan yg berikan lagi best…
Ain: (Menjeling baju tidur yg Am pakai) Mana abg dpt baju tu?
Am: Ni..bukan ke baju ni untuk abg…inikan bilik abg semuanya milik abg termasuk ain juga..
Ain: (melipat baju yg diberi Am) Ni kenapa suruh mama yg bagi? Kenapa tak bagi sendiri?
Am: Suka?
Ain: (Muka yg malu) Suka…
Am: Hisy…tak payah cakap..bisik aje…(Am merapatkan muka ke Ain)
Ain: (Lari..) Ain nk tukar baju.
Am: (Muka hampa..sambil mengeluarkan baju ain dr beg kertas) Tukarlah cepat-cepat (mencium baju “ha ha kata dulang paku serpih” ain..sambil rebah tak sabar….)

Reply

Ulfah November 30, 2012 at 9:06 AM

setuju bangat….part ni sweeeet sangat… sawan..angau… terbaek.. semua ada.. he he ..memang sengeh2 sorang masa memandu gi keja….

Reply

ct...necsb November 30, 2012 at 12:06 PM

setuju2 part nie mmg membuatkan tersengeh2 sorong….

Reply

mama November 30, 2012 at 8:03 AM

#Zara aina…kan…x dpt imagine mcmane johan insaf huhu…
Scene dlm bilik tu klu part luahan rasa ain pd am…pas menitis airmate tu…kan best klu am tarik n peluk sin…auwww…hihi…

Reply

rusnita November 30, 2012 at 9:14 AM

ala mama, pas menitis air mata tu (air mata i pun menitis sama), bayang jerlah sendiri am tarik and peluk ain kat belakang skrin gelap tu before melalui malam pertama. hehe…

Reply

zara aina November 30, 2012 at 2:10 PM

mama, rusnita, akk pun sama menitis air mata..syahdu sgt..byk rintangan but at last bole terima..mana x touching dik ooi..nasib akk tengok sorg2…hiba pun org lain x nampak..huhuhu

Reply

IntanPermata Hawa November 30, 2012 at 8:14 AM

hummm asal laaa jOhan nip ? ape yer episOde nex week ? sian la kat azie.. am n ain dah bhagie.. msalh smue at JOHAN ! tpi ape ibu jOhan na uat tu ? -_-’ musykiL2~~~

Reply

adam azfar November 30, 2012 at 8:49 AM

penangan A&H hinggakan asigment pun hantar last minit. nasib baik sempat lagi. wei teman2 GAH, bilakan ku temui HAWA ku ini………

Reply

ain za November 30, 2012 at 8:54 AM

tgk jugak + baca komen lg, baru ada ummmppp…
rusnita, irene, mama, zara aina, mrs 123 n lain2…walau x kenal rupa tp mcm dekat jer dihati. pelengkap A&H gitu…suke..suke..suke!

Reply

iReNe November 30, 2012 at 9:42 AM

Leh jek nk keep on ctcting after this..

:)

Heharap de g skalik gath GAH sblm episode akhir…

Reply

zara aina November 30, 2012 at 2:16 PM

ain za n GAH, ye la kita semua, walau x jumpa.tapi dek sbb citer ni, mmg rasa dekat di hati…seronok baca..akk pn harap dpt buat gathering jumpa everybody..kot2 la kan AA n NN singgah blog ni, nak la invite diorg jumpa members GAH ni..ooi kok betul la..pengsan…hehehe..but our guest of honour mesti en ezany yg baik hati ni…

Reply

Suka ain n am November 30, 2012 at 8:58 AM

wow….ain n am…u olls make me cry…..suke2…tak sabar nk tgk episod seterusnya….

Reply

aleeza November 30, 2012 at 9:44 AM

knp bila da click play tak kluar gmbr ?? can someone assist,thx :)

Reply

alind November 30, 2012 at 10:03 AM

Pagi ni tengok balik episod 53-56. Babak Am & Ain mmglah yg ditunggu2. But somehow bila tengok babak Ain & Azie masa dlm bilik sebelum Am dtg ambik Ain gi rumah mama rasa tersentuh pulak. Ni la kawan baik kan…walau pernah buat salah , tetap dapat maafkan each other & saling mendoakan kebahagiaan each other. Bila hayati betul2 terharu lak rasanya.

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 10:14 AM

Betul alind, setuju pasal scene ain & azie tu….azie pun happy sgt masa tu for ain…

Reply

Cik Jam November 30, 2012 at 10:34 AM

wowweeeeee..sukaaa tgk adam goda ain…hahahahaa cayookkk adammm mukhriz!

Reply

chel November 30, 2012 at 10:34 AM

hehhehe…. JOhan fikiran berserabut memikirkan xdpt Ain, bini orang ishk ishkkk….dulu bukan main lagi dgn hukum hakam talaq quulnya..sekang bini org plak yg dia syok..ishk ishkkkk

Reply

EN AA RON 97-95 November 30, 2012 at 10:59 AM

Bila am nak suap ain makan malam sama-sama…….Ain kena suap am dengan yogurt…pastu cium mulut depan kiterorang laa….nanti kiter amik gambo korang dan poskan kat umah dee…..hohohoho…sempena am jadi duta yogurt..am tukan memang jawa tempe sebenarnyer..

Reply

EN AA RON 97-95 tanpa plumbum November 30, 2012 at 11:03 AM

AM…poyo betul la…Ain sewel laa….apsal tak kawin-kawin sampai sekarang…asyikl belakon jer…

Reply

mami November 30, 2012 at 1:45 PM

EN AA RON 97-95 tanpa plumbum… sapa yg belum berkahwin.. kedua2 nya luar screen dah pun kahwin. .. sbb tu lakonan agak ‘reserve’ sikit..

Reply

Akak baik hati November 30, 2012 at 11:11 AM

Semua dah romantik dah dalam bilik…. Tapi haiyay mama am pun, kasi tukarlah cadar bilik tu macam bilik pengantin sikit. Ahakss… Ini nampaklah pulak bantal busuk am yang besar warna merah dan hijau tu. He he sungguh tak semenggah

And… Baju ain masa bangun pagi tuh, wardrobe… Wardrobe

Satu lagi korang perasan tak episod ain pakai baju kuning tu, masa dia pegang baju kotak masa dia baru sampai dalam bilik, nampak macam ain dah pakai cincin tu kan, padahal am belum sarung lagi kat dia. Cer tengok, ke mata akak kero sikit. Kalau ye…. Producer fail lagi…

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 11:25 AM

Saya setuju ngan Akak Baik Hati.. Kalau tengok betul2, pintu bilik tu pun x bleh tutup properly… Tu yg failed sket… Patutnya pakai la bilik yg elok sket kan…..plus hias la bilik tu sket…

Reply

aezar November 30, 2012 at 12:15 PM

ah ah..lah.. bantal busuk am.. adowable…

Reply

mami November 30, 2012 at 3:52 PM

korang ni…. mami tak perasan ler pulak all those things sbb nak tengok jaaan cerita jer… tapi setuju jugaklah… g ostolia.. mekah lagi.. dah tak cukup budjet kot… tapi mami leh layan lagi…..

Reply

zara aina November 30, 2012 at 9:27 PM

mami, i baru nak cakap benda yg sama..baguz mami dah update dulu..kan kan..shooting kt ostolia la, mekah la..tapi part bilik tu dia fail…si ain tu dressing la uptodate skit…sian nengoknya…dia kena peka la kat pengkritik mcm kita ni kan..kritik membina ni…(bangga)…

Reply

yatie November 30, 2012 at 11:34 AM

saat2 yg di nantikan telah tiba …akhirnya sekeras2 kerak nasik akhirnya lembut jgk…mmg di jodohkan hawa utk adam…tahniah buat AA n NN…lakonan anda sungguh bkesan…smpaikan airmata meleleh…noh..x sbr menanti episode kemuncak pasti dah tgk nk tgk lg….hihihi….I like…A&H..

Reply

AyuArlisa November 30, 2012 at 11:35 AM

Setuju dengan Akak baik hati. Wardrobe kurang peka dgn pemilihan baju. kalau lah baju yg ain pakai utk first nite tu warna pastel (bukan merah menyala! ) dan baju am plain dan x kotak2 , scene intim dlm bilik mesti lagi romantik kan?

Reply

hanafizah November 30, 2012 at 11:46 AM

Cerita ni suka sangat campur aduk scene kan! Tengah syok nak layan am & ain, tiba2 masuk part johan. Pastu balik semula scene am & ain.

Kalau tengok Rahsia Hati (baru layan coz cerita Adam & Hawa ni pendek sangat nak layan), scene dia memang best la. Mesti habiskan satu part baru masuk part lain. Tak de nye dia nak masukkan cerita Syamir kat office tiba2 masuk watak kamilia kat office.

Hope editor edit semula la jalan cerita ni. Naik menyampah lak lompat2 scene ni

Reply

Hambar November 30, 2012 at 9:58 PM

Drama ni mcm telenovela sepanyol atau Venezuela..suka main lompat2..mgkn nak ikut stail drama latin kot..

Reply

siti wan kembung November 30, 2012 at 11:52 AM

Ezany … Uploadkan promo episod minggu depan … Mak Iti nak feel yg next week pulak … 2 hari ni mmg dah hangau …. Anak Mak Iti pun follow skali … Love it love it …

Reply

adik_sha November 30, 2012 at 12:05 PM

Promo utk next week dh ade kt youtube kwn2…sgt xsaba nk tgk next weeknye episod! Looks like menyakitkan ati je utk scene johan tu..

Kwn2…xde sape ke yg rajin nk tulis novel utk episod next week……xsaba la……

Reply

aezar November 30, 2012 at 12:21 PM

Bila part ain dan am, berderai-derai air mata keluar, time johan muncul, kering pulak air mata, part am dan ain berderai-derai air mata balik, time johan keluar, asap keluar kat telinga..

takpe takpe.. natural am dan ain berlakon..muka am comel sangat, muka kesian, takdelah control macho, sangat sesuai dgn baju tido kekotak tu..hehehe…

Reply

Marsya November 30, 2012 at 12:47 PM

saya ada novel tu tapi macam peliklah takut korang tak faham je.Episode minggu depan ! Tak sabarnya tapi bila part Johan,sakiiiit je hati ni

Reply

Adam Nakal November 30, 2012 at 1:20 PM

Wah panaz ada,cool pon ada episod 56 ni ek.Memang best tengok Am ngan Ain kat dalam bilik tu. Mula mula am nampak nakal masa baru masuk bilik argh..malu malu le plak Si Ain.Toching gak masa Ain mintak ampun sobab jadik isteri derhaka selama 8 tahun tu. Lepas tu dah mula la senyum sowang sowang tengok couple tu A&H !! hi..hi..itu yang best la.

Reply

Adam Nakal November 30, 2012 at 1:24 PM

Hah ! yang tak bestnye nape lak makin sasau watak Si Johan ni. Dalam novel tak de la camgini!May be pengarah nak kasi moral of story kalau dah kawin jangan nak kawan ngan orang lum kawin.inilah bahananya!Gamaknya la.Itu pendapat I orang lain I tak tau!Mak cik Ostalia marah sana sini.Ain aje yang tak betul.Betul kata depa Johan terlebih manja.Semuanya dia nak sapu.sampai Eja pun dia nak kebas ek eleh..mental betul mamat rebond ni.

Reply

jiran tok imam November 30, 2012 at 1:36 PM

adam nakal ni tak gi semayang jumaat ke? ni kan ke time semayang

Reply

Adam Nakal November 30, 2012 at 1:36 PM

Akak baik hati memang betul selama ni banyak baju ngan tudung Ain tu cam kontra je kan!Tapi sebab minat ngan lakunan NN so I buat derk je la. Tudung pon jenis material murah.Nasib dia tak pakai tudung Obama.lagi haru.Nape pengarah tak kasi bikin vogue sikit pakaian pensyarah muda Ain tu.Baru la nampak sofiskated lady kan!

About room pun sama.tak nampak bilik pengantin pon. tapi tak pe la diaorngkan Pengantin Lama hihi..Pepe pon drama ni best.buat orang jadik kemaruk.buat jadik demam tak kebah – kebah.lagi best drama ni dari makan durian..hu..hu.. Betulkan Rusnita.Sapa yang kata u punya ulasan gedik.I pon tertunggu tunggu ulasan u.Pedulik la…janji GAH tetap gah dihati peminat AA & NN.tak gitu.

Reply

Adam Nakal November 30, 2012 at 1:39 PM

Sebenarnya jiran Tok Imam saya pompuan.Adam tu nama anak saya.dia nakal sangat.heh..hehh.Nanti saya solat la.tak yah pi masjid kat office saya ada surau.

Reply

lia November 30, 2012 at 1:40 PM

angauu..ngau….ngauuuu…
*org lain kawen org lain angau..hai laa…

Reply

suenik November 30, 2012 at 2:00 PM

boleh jadi angau sendiri layan citer nih… BEST BEST BEST

Reply

cikaro November 30, 2012 at 2:27 PM

adoii..am2 dh la pkai bju tido kotak2 lawak btol..

Reply

tok ain November 30, 2012 at 6:10 PM

salam cucu-cucu semua…tok tumpang seronok dok baca hangpa punya komen…….lawak….baguih la….

Reply

iza hawanis November 30, 2012 at 6:40 PM

episod 56… best sgt2…

Reply

rAzr November 30, 2012 at 6:43 PM

salam uat smua…..da kat 2 mggu tgk A&H n smpai skg ep 56 punya la best…bila bc uall nya komen kelakar la smpai saya ketawa sorg2….wallau apa pon salam pengenalan…x sbr nk bc komen awak smua…:)

Reply

rose November 30, 2012 at 7:10 PM

makin boring ada…psl am mcm blur je masa dlm bilik dgn ain.. Tak de jiwa langsung….

Reply

Lijah November 30, 2012 at 7:38 PM

Tertanya..knp Eja angkut juga brg kemas pemberian Mamat Rebonding perasan handsome tu..hahaha..tinggalkan ja kat meja tu..ini bawa pula kan dah jd mslh pd eja juga..biarlah org lain yg ambil brg kemas tu biar padan muka mamat rebonding tu..

Reply

AM November 30, 2012 at 7:48 PM

hhehe…nyampah aku tengok si jo tu..kalau bab dia dgn si gedik tu bosaan..and ada kurengg sikit la…

Reply

kerabu mangga November 30, 2012 at 11:36 PM

potong jer lah scene johan nie..bosan betull..tgh feling2..mamat rebonding nie keluar..ini cerita adam dan hawa…bukan citer johan dan makcik ostrlia….bengang tahap gaban :-(

Reply

iReNe December 1, 2012 at 5:03 AM

Ahehehe… Xpe aa.. Kene paham mamat rebonding tu meroyan sbb 8 tahun kunun dia berkorban masa menyulam mimpi indah dan harapan utk bersama ngan Ain, tp akhirnya Ain pilih utk bersama Am.. Tp lg wat dia meroyan sbb dia yg kunun ade berpaling tadah n rapat ngan azie, men sayang2 ngan Azie, so bila dia tgk Ain cool jek, mcm.. eh tdk jeles ke? Xpercaya dia..

Kirenye mamat rebonding nih mcm xleh terima hakikat, si Ain tu. de feeling2 kat dia.. Or erti kate laen, dia xleh nk terima hakikat dia kalah ngan Am sbb Am dpt balik tawan jiwa Ain.. Hahahahah… Ego mamat ebonding tu tinggi melangit!

“Kat ostolia 8 tahun aku dengan kau.. Bila mamat tu datang balik, ko senang2 jek leh pegi kat dia?” Tu nk tunjuk kan yang si mamat rebonding ni, nk sgt Ain makan budi dia, n agree utk bersama ngan dia sampai mati…

But stendet aa.. Bila da tahap meroyan tu, segala apa yg ikhlas dilakukan sewaktu Sayang, laa neh, sme kene ungkit balik…

Reply

iReNe December 1, 2012 at 5:05 AM

Opppsss.. Typo.. 2nd para… Dia xleh terima hakikat Ain xde feling2 kat dia..

Reply

Mangkuk Ayun December 1, 2012 at 6:54 AM

Scene Ain minta ampun dgn Am lepas solat tu very touching..berjurai airmata tgk..syabas NN..bw dgn baik part tersebut..

Tapi…part dalam bilik tidur tu..tak brapa ok..maybe kita mengharapkan suasana yg lebih romantik tp gitu-gitu ja..biasalah produk tempatan kan..ditambah lg dgn scene lompat2 yg tjk Johan ..lg lah mematikan mood..rasanya baju Am kotak2 kotak tu kurang sesuai utk scene tu..plane colour rasanya lebih sesuai..baju tidur Ain pun warna merah..hihi..

Walaubagaimanapun. akhirnya Am tertidur sampai pagi..(sempat solat subuh ke ? ) penat agaknya sbb nak tebus balik kemarau selama 8 tahun..Ain pula tersenyum penuh makna kerana menyesal tak terima Am seblm ni. skrg baru dia sedar Am the best of the best..hihi

Lepas ni klu ada part gaduh2 pun itu biasa dlm rumahtangga kerana cemburu tu tanda sayang..sebab semuanya pun akan berakhir dgn happy ending dan jgn emo sgt dgn permainan sang sutradara drama ini..mgkn ada part2 yg nampak fail dan cuai tp tak apa..kerana adanya Aaron Aziz semua tu dapat dilindungi..haha

Saya bukan saja tak suka watak Johan tp tak suka juga dgn penampilan Dazrin tu..kurang macho kerana kulit putih kot..lelaki ni klu putih sgt kurang sikit aura kejantanannya..tambah pula rambut pjng mcm tu..serupa burung bangau pun ada..so jgn ambil hati ya dazrin..i harap utk lakonan akan dtg ubah sikit penampilan terutama tang rambut tu..jgn bg i meluat..tq

Reply

Ros December 1, 2012 at 6:42 PM

Johan watak menyibuk jer…x pandai langsung berlakon…

Reply

lulu December 1, 2012 at 7:57 PM

this is so awkward

Reply

za December 1, 2012 at 10:28 PM

salam buat semua pemint A&H…:)
suka membaca komen anda semua sehinggakan saya trsenyum2…
truskan member pndpt….
curios??? where mr engineer?

Reply

cikgu math December 3, 2012 at 10:40 PM

hehe, saya perasan dari episod lps2 ramai yg tercari mr engineer. siapakah dia dan perkaitan dgn blog ini?

Reply

lyana December 2, 2012 at 10:08 AM

bahagia sgt tgk A&H……yg bencinya mk cik ostolia dgn ank dia.si mamat rebonding…mmg ade pykit keturunan kot..meroyan….hehehe…tp dlm bahagia, sian pulak dgn si azie…..:-(

Reply

izzy December 2, 2012 at 7:43 PM

cepat la ari isnin…

Reply

zie December 3, 2012 at 7:21 AM

best sgt episod 56..am dgn ain dlm bilik tp pengarah terlepas pndang kot suasana malam pertama am n ain di waktu siang..nampak pokok kat belakang langsir macam waktu petang je…sepatutnya tutup langsir tu jgn bg nampak suasana kt luar barulah nampak real waktu malam..tp ape2 pun suka sgt scene dlm bilik tu..sayu….

Reply

MAMA7 December 3, 2012 at 9:57 AM

sungguh x sopan betul adik ipar Ain si Erin tu cakap kakak ipar dia lambat pick up…kak kakak ipar tu…lebih tua dr awak Erin….

Reply

mak long December 3, 2012 at 10:43 AM

salam untuk semua….nak tgelak comment mangkuk ayun ttg mamat rebonding macam burung bangau tu…hehehe..memang tengok betoi2 ada ghope..hahahah…apa2 pun mak long memang suka baca comment u olz…thanx to Rusnita,mama,egon dll… :)

Reply

ali December 3, 2012 at 12:57 PM

HEROIN HODOH TERHEBAT – NADIYA NISAA

Reply

ROMANTIS December 3, 2012 at 1:28 PM

hAI KITA merindukan Am dan Ain tak sabar nak tgk malam ni…………lambat nau rasa

Reply

Virgo December 4, 2012 at 12:29 AM

ali….. isu heroin hodoh terhebat dah basi lah. Awak dh ketinggalan zaman. Lakonan NN yg sangat hebat telah mendapat pujian dari penonton. Sebenarnya NN tu tk hodoh wajah dia just nice,suara dia pun sedap dan bentuk badan dia yg tinggi lampai sangat sesuai dgn apa pun fesyen pakaian yg dia pakai. Kalau rupa cantik tapi berlakon mcm batang kayu nak buat apa? Rupa paras tk bawak kemana…sbb yg cantik2 ni watak dia org terhad sahaja…berlakun sbg penggoda atau pun watak2 yg sewaktu dgn nya. Tergedik sana , tergedik sini. Tapi NN boleh melakonkan semua watak…..elok lah awak servey watak2 dia yg pernah dia lakonkan…pelbagai. Jgn menghina sesama insan…hanya org yg berpendidikan rendah sahaja yg suka menilai org tu hodoh ke tidak.

Reply

elly zulaikha December 4, 2012 at 4:27 PM

lagi sorang makhluk Allah yg suka cita menghina org iaitu ‘ALI’…kalu x suka jgn tgk..dok wat dosa kering kutuk org watperr???

Reply

Kak G December 13, 2012 at 3:24 PM

oksigen pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee……………

Reply

syazlina April 27, 2013 at 1:41 PM

ishhhhhh.. kenapalah best sangat ADAM DAN HAWA ni.. YA ALLAH.. Best sangatlah.. dah AARON AZIZ pulak tu yang berlakon. tak pernah seriklah tengok ADAM DAN HAWA ni.. Inilah episode yang sangat saya gemari kerana selama 8 tahun menunggu kononnya akhirnya dalam satu bilik. ROMANTIKNYA!!!

Reply

Leave a Comment