Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 57

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 56

Hubungan Ain dan Am kini sudah berbahagia. Adik Ain memulangkan rantai yang di berikan Johan kepada Azie. Apakah tindakan Azie selepas mengetahui tindakan Johan itu?

Adam & Hawa Episode 58

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 46
  2. Video Adam & Hawa Episode 39
  3. Video Adam & Hawa Episode 45
  4. Video Adam & Hawa Episode 43
  5. Video Adam & Hawa Episode 48

{ 133 comments… read them below or add one }

kak long ain... December 3, 2012 at 6:31 PM

Occay demam kembali Mlm ini…akan ramai kekurangan oxigen nnt kan…

Reply

b December 4, 2012 at 12:33 AM

alahai…tggu ezany….x per la tgk esok je la….mungkin dia cbuk kot….

Reply

kucing cantik December 4, 2012 at 2:32 AM

Tak paham aku dgn mak cik oustalia ni plk. Ada gak mak yg mcm ni ek. …emmm mak dgn anak sama je…..pentingkan diri sendiri…..adoiyaiiii…..

Reply

yan December 3, 2012 at 6:31 PM

X sabarnyee nk tgk episode mlm ni…:)

Reply

Neena December 3, 2012 at 6:39 PM

Sgt x sabar nk tgk episode meletops mlm nih ! Harap2 Ezany akn upload cpt… Kesian kat Azie… Byk sabor dgn #matrebonding tuh ye!!

Reply

siti rohani December 3, 2012 at 9:50 PM

upload cpt2 episod seterusnya k…… tk sabo nk tengok…..

Reply

minat johan December 3, 2012 at 11:49 PM

aka mat bond,…

Reply

Indah Purnama December 3, 2012 at 6:41 PM

Terasa lambatnya malam ni…

Reply

Mama Maria December 3, 2012 at 6:59 PM

Haha! Am x boleh describe cincin dlm satu nafas, macam dlm novel! Mau biru muka kalau nk buat mcm novel, kan Am!

Reply

imanaem... December 3, 2012 at 7:20 PM

Berhantunya citer AH ni…3 hari tak tonton rasa naik meroyan plak..hrp2 scene am n ain mlm ni byk dr johan yg hilang arah tu.. Bole la senyum dlm mimpi..he

Reply

Kak Ruby December 3, 2012 at 8:29 PM

Skrg dah boleh tarik nafas lega krn Am dan Ain dah bersatu…lps ni mslh dgn Dee je lagi tp pasti Ain dan Am tak diamkan mmandangkan dah sekian lama mharungi badai gelora. Kengkawan jgn tension sgt yee…kita reeelaaxx…ambik oksigen byk2 dan senyummmm…..

Reply

kerabu mangga December 3, 2012 at 8:34 PM

lega tgk sorotan ini..tiada lg muka mamat rebonding…Alhamdulilah…syukur…
suka tgk Am dan ain berbaju pink..suke..suke…

Reply

kerabu mangga December 3, 2012 at 8:35 PM

Mama Maria kalau Am leh buat mcm novel tue dlm satu nafas…perfect..mesti terbaik…

Reply

Ani December 3, 2012 at 8:41 PM

Saat yg ditggu2 hampir tiba. Behari2 n berjam2 tggu smpi jauh mlm….tp masa bersiaran hanya 20minit…cm x berbaloi je…..Hai AH punya psl tggu gak lah……

Reply

ain hawani December 3, 2012 at 11:17 PM

cpt la upload en ezany..x sabo nk tgkk

Reply

Lanirah December 3, 2012 at 8:42 PM

Memang pun sama cantik macam baru nikah kata Am, hehe…sabor menanti lah kita semua for tonite episode ;)

Reply

Anjung Nani December 3, 2012 at 8:48 PM

I sedang tunggu Adam Mukhriz ke udara di @ERA _fm Singapore tepat jam 9 mlm ni. Syukur dia dah selamat sampai di Singapura kerana memandu dalam hujan dan jam di Immigration pulak. Sekarang dah pun switch on radio…..
Entah apa yang mrk akan tanya yg pasti drama Adam dan Hawa tak ketinggalan….kalau nak berhubung talian jangan harap lah nk dapat…pasti line jam juga…hehe..

Reply

Anggerik December 3, 2012 at 9:10 PM

Si Ain nampak lebih manis & anggun pakai tudung tak nampak jambul, terutama waktu mengelap pinggan kat dapur dlm epi 56……sian si Azi tercerdera hati dek perangai boy friend yg mcm daun lalang tu….agaknya apa ayat yang akan digunakan oleh mmat rebonding tu utk berbaik dgn azi semula, sbb last movie dua makluk ni kahwin gak….hebat penangan mamat rebonding tu jadi huru-hara sume org. Si Am tu senyum melerek dah sampai ketelinga….almaklum dh berada di zon yg agk selesa dah…..yg tengah meroyan parah sekarang sudah tentu mamat rebonding dan Azie le…

Reply

wakkarto December 3, 2012 at 9:25 PM

budak johan jadi sontoloyo opo edan bini orang kok suka2 mau gonjol opo
edan……..edan .

Reply

Fatimah AS December 4, 2012 at 6:42 AM

Anak ngan emak keras kepala suke ambik tindakan tak fikir punya…kacau aje diaorang takde pun tak po…hish menyampah.

Reply

myadamaen December 3, 2012 at 9:51 PM

salam semua………..
just nk share tO any AARON AZIZ’s fans, you all can hear his voice now as the DJ radio @era fm….
tque

Reply

Anjung Nani December 3, 2012 at 10:01 PM

typing error: syukur saya dah selamat sampai di Singapura….

Reply

Ana Natasha December 3, 2012 at 10:39 PM

Assalamualaikum…kawan2 ..selama ni saya jadi pembaca di sini. Sampai tersenyum2 sendirian baca komen2 kawan2 yang kelakar & menyeronokkan,, juga info2 dari yg dah membaca novel A&H..terima kasih (2x) kerana bukan A&H je yang menghiburkan,,tapi kawan2 kat sini juga… Tak lupa semestinya Ezany Kun yg terus upload episode demi episode di sini….

Reply

Roz December 3, 2012 at 10:43 PM

Plz xtra cepat upload !!

Reply

eyqa December 3, 2012 at 10:45 PM

apa yg berlaku utk episod td?sape da tgk ce update sini..maklum la uma xde hd..tq

Reply

Muzaffar December 3, 2012 at 10:47 PM

Bijak…belajar tinggi smpai ostolia…cantik…pndai masak…pandai pulak jkaa baby….patutla Am sanggup tunggu smpai 8 thn.

Reply

eyqa December 3, 2012 at 10:50 PM

untungnye lahai…

Reply

chelsy December 4, 2012 at 12:08 AM

hehhehhe…. tuh pasai le Am xkesah tggu kompem innocent and suci sebagai anak dara yg baru lepas SPM waktu keje kat tadika tuh xmacam Dee yg murah just for fun oklah nak buat wife hanya Muzaffar yg sesuai keh keh keh (kan ke u couple dgn Dee lepas Am declare that she’s cheap tuh..ngeh:D

Reply

Muzaffar December 4, 2012 at 12:24 AM

Dee tu spare sy ja….

Reply

mama December 3, 2012 at 10:49 PM

#rasa mcm baru nikah jer…hihihi….sabar menanti episod mlm ni

Reply

Ziella's December 3, 2012 at 10:51 PM

Hai semua….dulu dengar kawan2cerita adam hawa tak berapa nak minat. Sekali check link kat internet ezany kun ni trus jadi ketagih….hmmmm perjalanan kisah yang menyedihkan pada permulaannya tp sekarang tengah menikmati kebahagiaan

Reply

Muzaffar December 3, 2012 at 10:51 PM

Ehhh…Azie kt ch105 citer Biarlah Rahsia

Reply

Enjax December 3, 2012 at 11:02 PM

Zeila samalah kita,tak pernah mcm ni.Ezany cepat2 upload pleaseeeeee.

Reply

balqis December 3, 2012 at 11:39 PM

Boleh cepat lah upload … Saya berada di luar negara ni… Blk cepat kat hotel nak tgk A&H…. Dah bayar kat hotel utk 2jam internet .i..

Reply

Yonne December 3, 2012 at 11:08 PM

Napelah bg ain pki tudung tu(scene ms msk mee tu)…x suke..tudung tu harga rm 5 kt jln TAR…cantik lg tudung che ngah am tu

Reply

ayumie December 3, 2012 at 11:20 PM

Cepatla download…tak sabar….Cantik pink…sepadan…

Reply

cik dayah December 3, 2012 at 11:37 PM

Tahniah azie sbb berhijrah cr mkn d malaysia ekot jejak lgkah AA.. tk sgka azie pnye lakonan utk A&H menjadi.. sbb asalnye dia bkn lah bermula sbgai pelakon tp sbnrnye ujibakat utk jd penyanyi d spore.. a good try!

Reply

Marsya December 3, 2012 at 11:48 PM

Tonight episode sumpah best,dah tengok dah tadi but still nak tengok again ! Demi Ain Hawani dan Adam Mukhriz !

Reply

syuk December 3, 2012 at 11:49 PM

yer…btul2.cantik kn…

Reply

Scorpio84 December 3, 2012 at 11:54 PM

Mn nie episod 57…x sbr la..pnt hitung hari nk tggu ari Isnin dari ari Jumaat…huhu

Reply

kucing comel December 3, 2012 at 11:59 PM

huhu. balik2 refresh. lom g kena upload. hehe. x sabar sudah ni nak tgok episod ni. ngeeeee….

Reply

si comel December 4, 2012 at 12:04 AM

Bila nk upload ni x sbr nk tenggok ni…..epsd 57 cpt2 x sbr nk tenggok ni….huhuhu….
Huhuhu….x sbr…..

Reply

Johan Sengal December 4, 2012 at 12:05 AM

Betul la yonne, kesian ain,, makeup artis n those yg jaga pakaian ain selalu jer pilih baju n tudung yg silap.. Tudung yg ain pakai tu nampak sgt murahnyer… Cian kat ain…tak menampakkan wanita yg berkerjaya n profesional… Penerbit..lain x ambik makeup artis yg lain lah.

Reply

chelsy December 4, 2012 at 12:13 AM

hahhaha relax arr, I tgk comey aje siAin tuh dan xmencacatkan jalan citer pun !

Reply

Muzaffar December 4, 2012 at 1:51 AM

Bengong…..tak abih lg isu tudung,make up???? Ada ku kesah?????
Org klu dh cantik pakai apa ttp cantik,menarik,tertarik..
Aku lelaki….suka yg ASLI TANPA PEWARNA TIRUAN. FAHAMM???
klu xpakai rasanya lg canteek kan..kann.kannn

Reply

Amar @ Am December 4, 2012 at 12:08 AM

Kawan-kawan… sabar itu separuh iman… jadilah macam Si Adam Mukhriz @ Am… 8 tahun sabar tunggu Ain.. (“,)

Reply

haishah December 4, 2012 at 11:41 AM

saya setuju..Amar @am

Reply

Remy Mukhriz December 4, 2012 at 12:11 AM

Ala am tgu 8taon ilek jewwk…kite na tgu 8minit pn seksa hahahah :P

Reply

Amar @ Am December 4, 2012 at 12:13 AM

Remy Mukhriz nih member sepejabat… abiss satu opis nengok A&H.. hehe.. Bos2.. pun join sama.. haha

Reply

syuk December 4, 2012 at 12:11 AM

amar : betul3…hihi

Reply

alind December 4, 2012 at 12:13 AM

Nape la mlm ni lambat upload ek? Kena tunggu esok pagi la nampaknya.

Biasanya malas nak komen about dressing & makeup tp tadi tengok sorotan epi 57…..nape la mekap pengantinnya cenggitu. Rasa nak gi offer diri utk bg free makeup je. Hehe… sorry lah ek. Boring ni sbb lum dpt nengok full episode ni…

Reply

Remy Mukhriz December 4, 2012 at 12:16 AM

tu ar..mentang2 ramai yg tgu..saje je lmbt na upload ahahah ezany kun sy da taa tahan daaa.. haha

Reply

myadamaen December 4, 2012 at 12:24 AM

kawan2 diharap bersabar…..

Reply

kaki_bantah December 4, 2012 at 2:00 PM

apa la itu kan kenduri biasa je….adoiyaiiiii….

Reply

chelsy December 4, 2012 at 12:16 AM

dah komplen make up pulak!! Ada je xkena,,maknusia maknusia!!

Reply

Jiwa kacau gara2 AH December 4, 2012 at 12:18 AM

Iiishhhhhh kapa mlm ni lambat bebenor ezany upload biasa da ada jam segini!
Penantian satu penyiksaan gara AA n NN,

Reply

mrs. 123 December 4, 2012 at 12:18 AM

haisshh asal lambat ni?! orang tak sabar ni -.-’

Reply

Jiwa kacau gara2 AH December 4, 2012 at 12:20 AM

Time now 0020hrs …..ezany mana u………..

Reply

mimos December 4, 2012 at 12:21 AM

mane niii, upload la.. esok class pagi-.-” selagi xtgk terbayang2 pulak…

Reply

kirana December 4, 2012 at 12:21 AM

x sabanye nak tgk episod yg sweet ni :)

Reply

suraya December 4, 2012 at 12:22 AM

Nape lmbt sgt …..x sabar nak tgk.

Reply

riki December 4, 2012 at 12:22 AM

wah ramainya tetangga kita berhijrah ke sini ek..

Reply

dadikduuuuuuuuu December 4, 2012 at 12:22 AM

huhuhuhuhuhuhu…ezany letih + terlupa upload. :) .tgk esk je la…huhuhuhuhuh..anyways ezany thank for update a&h….. nite all…

Reply

AH fans December 4, 2012 at 12:23 AM

Haih, bila nak upload nii? Ke Ezany dah tdoq? Aduiii. Ni sanggup tk tdoq nk tgk. Haishh.

Reply

arafah December 4, 2012 at 12:25 AM

hmmm… bukan ezany saje yg belum upload, yg lain kat dailymotion pun tak de lagi la… ternanti 2 isshhhh

Reply

Ziella's December 4, 2012 at 12:26 AM

Penantian satu penyeksaan…..

Reply

woi December 4, 2012 at 12:26 AM

salam. janganlah berat sebelah kalau bg komen. Kalau Ain semua salah serba tk kena, Azie…AA…Sapa lg org singapore tu.. semua ok cantik..ke?

Reply

ain kalam osbahr December 4, 2012 at 12:28 AM

ezany gi holiday kut… jeng jeng jeng… heheheh :D kita pun dok refresh dari tadi tapi tak de lagi…

hmmm mari kita tido dulu… mimpi am je lah dulu :p

Reply

khalisyameryn December 4, 2012 at 12:28 AM

cptla ezany…upload la cpt esok keje nih..ade meeting…alahai…………

Reply

Scorpio84 December 4, 2012 at 12:35 AM

btol la ezany..cptla upload.sy nk kene bgn kul 4 nie.nk g melawat org meninggal.tolongla…

Reply

aus December 4, 2012 at 12:31 AM

suke btol aq dgn ctew nie, kdang2 mmbri pengjran kat aq, harp smua pom sme ea mcm sye

Reply

Azie Nuur December 4, 2012 at 12:32 AM

x sabar lah heh nak tengok episod 57.. sanggup x tido…cepat la upload

Reply

Aziezie December 4, 2012 at 12:34 AM

( Ceritamaster . Com ) Gogo.. Sana dah upload!

Reply

Ygsdgmnuggu December 4, 2012 at 12:43 AM

mcmn nk tgk guna cerita master?klik x keluar pun.

Reply

Adamo December 4, 2012 at 12:36 AM

Agak2 ezany upload tk mlm nih? huhu..sedihnya menunggu..apa sinopsis citer mlm ni yer

Reply

Ida December 4, 2012 at 12:37 AM

slalunye time mcm gini da upload da..tak sabar nie..Ezany kalo tak sibuk cpt la upload ye..Hehehe..Terima kasih…

Reply

semansimpul December 4, 2012 at 12:47 AM

stuju sesangatttt………

Reply

Roz December 4, 2012 at 12:37 AM

Kenape lambat sangat ni upload??

Reply

Puan Sri December 4, 2012 at 12:43 AM

Episod 57
Ain prepared breakfast. Sweet sgt scene bila Ain perli Am yg mak Am kata Ain tak pandai masak. Then Am pujuk Ain.
Kenduri-Ain n Am berbaju pink. Zul -best friend Am dtang bagitau kat Am dee tahu tntg kenduri Am hari ni.
Dee mmg datang tapi episod tu akan bersambung esok.

Reply

semansimpul December 4, 2012 at 12:45 AM

copek la den dh x sabo nk tgk nie…

Reply

Gagagebu December 4, 2012 at 12:47 AM

Dah 10x rasanya dok bukak page ezany,,malangnya eps 57 xupload lg..cant sleep before tngok A&H!!

Reply

raza December 4, 2012 at 12:47 AM

huhu.. dah 4 kali buka website ni dari kul 11 tadi.. tapi ezany x upload lagi.. kesian saya.. ;(

Reply

tengku fara isabella (bella) December 4, 2012 at 12:47 AM

nape lambat sangat

Reply

BelalangKunyit December 4, 2012 at 12:53 AM

saye dah jumpe another link lain…tgh layan..keh3

Reply

cik dayah December 4, 2012 at 12:56 AM

Thanks ezany!!

Reply

myadamaen December 4, 2012 at 12:57 AM

alhmdulilah…akhirnyer…tque ezany :)

Reply

raza December 4, 2012 at 1:00 AM

eee.. dah ada.. tens ezany.. love u lah..

Reply

Scorpio84 December 4, 2012 at 1:03 AM

Tqvm ezany….

Reply

Iena December 4, 2012 at 1:04 AM

Menyampah lah kt mamat ribonding 2 aka johan 2…tamakkkkk!!! Skt hati lerrr…huhuhuhuhu

Reply

Iena December 4, 2012 at 1:34 AM

Sakit jiwa tgk episod nie….haiii…bahagia nyerrr….sian pulak kt kak azie 2… Dh jd cinta 4 segi pulak…eja pun johan 2 nk jugak….mamat ribaonding 2 bt iena menyampah lahhhh…..huhuhuhuhu

Reply

kaki_bantah December 4, 2012 at 1:38 AM

mak ngan anak sama je …masuk rumah tak reti bg salam….

Reply

cik pah December 4, 2012 at 1:38 AM

hoiihhhhh, baru nak tengok dah bersambungg hadoii. eja suka si mat ribonding tu pulak ker?

Reply

kaki_bantah December 4, 2012 at 1:22 PM

mamat tu yg suka eja….

Reply

ryanasitti nafsah binti samburakil December 4, 2012 at 1:47 AM

timachi ezany tanpa mu ryana tk dpat mlyan AH….so ryana setia menanti episod demi episod….terbaekkkk punya :-)

Reply

kaki_bantah December 4, 2012 at 1:48 AM

klu la blog ezany ni siap boleh download kn best….boleh download buat koleksi…

Reply

omak ain December 4, 2012 at 1:50 AM

nadiya nisaa sgt cantik pakai tudung & baju kurung moden pink masa scene kenduri. cantiknyaaa beliau. omak suka.

Reply

mama December 4, 2012 at 1:52 AM

Pendapat mama la…bila ain dh ok ngan am…am nmpk mcm x beriye2 dah…hihi….suke bila am sweet2 & romantik2…:-)
#maaf ye jgn sentap ok….pendapat je…

Reply

ryana December 4, 2012 at 1:57 AM

kenapa lh wktu kenduri di rumh Am tetiba muncul c Dee…..urmmmmm,suspen lg lh jwbnya episod 58 nanti….:-)

Reply

siti nurul ain bt rosli December 4, 2012 at 2:19 AM

beznyer scene ni…ketawa sorang2 plak..he5

Reply

AA die hard fan December 4, 2012 at 3:01 AM

Salam Semua,
lama btol tak masuk blog ezany ni sejak ada Mustika HD.. seronok baca komen kawan2.. sy tak stuju btol ttg pakaian + tudung Ain dlm Episod 57 ni, nampak murah walaupun color tu cantik. Make up dah cantik lgpn NN kulit cerah mmg nampak natural + sweet.. pd yg meminati AA tentu tak lupa pd drama Nora Elena kan? (sorry trkluar dr tajuk jap)… bila sy mengimbau kembali drama Nora Elena yg dulu pernah di tayangkan dgn Adam + Hawa ni sy rasa macam Nora Elena tu lg ada ‘ummph” dr AH ni cuma AH ni bnyk membawa kita pd tempat2 menarik spt d Tanah Suci + Perth dan ttg kesetian suami atas kertas menunggu isterinya sekian lama.. pd yg sgt2 meminati AA dan tak pernah tonton Nora Elena tu cer gi tonton.com.my (tv3).. citer tu buat kita xjemu2 nak tonton bbrapa kali pun, dan bleh jd giler dan sentiasa look fwd to hv a man like Seth Tan.. i started fallin in love wth AA sejak Nora Elena and always look fwd to watch him in any movies.. anyway tetap merindui AH every week.. cheers..

Reply

Rozeta December 4, 2012 at 4:54 AM

Dari mimpi kul 4am .. Baby nak minum susu… Pastu xbole tido… So ape lg layan A&H… So bila tgk eps57 …xsabar nak tgk esp58….

Reply

uuuuu December 4, 2012 at 4:58 AM

meme best lyn citer ni x sbr nk gun esk pulok

Reply

kak odah December 4, 2012 at 6:18 AM

eiiii best10.sekarang doktengok semua citer AA, baru abis citer emil emilda, fuhhhh mantap.

Reply

kerabu mangga December 4, 2012 at 6:20 AM

tudung murah ka…make up tak cun ka…yg penting ain nampak comel dan cantik.lg pun nak masak kat dapur je…bukan nak pi mana…..

Reply

Anggerik December 4, 2012 at 6:41 AM

naik semak fikiran tengokkan peragai mak si mmat rebonding tu main redahje msk umah orang dah tu merisik azi main sorang2 tak pegi jumpa family azi, patu nak dia tak ada adap maknya pun cam tu,….org tengh enjoy nnton am & ain yg tengah asyik masyok dia lak buat sepoi….terperasan baju pin yg ain pakai tu (potongan bahu) macam patent lama lama la….90an punya patent …..tak tahulah klu fesyen dah di pakai semula ttp rasa tak berkenanlah…..,

Reply

omak ain December 5, 2012 at 2:33 AM

rasanya patent tu naik balik Anggerik. bkn ke Fazura selalu pakai style gitu masa pi majlis anugerah kecik2. bahu tajam…tok ti pun ada…la ni melarat pi ke baju kurung moden plak.haha..mcm2.

Reply

Anjung Nani December 4, 2012 at 6:44 AM

…Azie dan Eja pergi makan di luar..Eja cuba nak mengorek rahsia hati Azie walaupun pd dasarnya/basically dia dah tahu cerita sebenar.. Ain ceria menyediakn sarapan pagi untuk keluarga Am. Banyaklah pujian yg Ain terima drp Cik Ngah dan terutama drp Mama. Mama sempat menyakat Ain dan gunakan nama Am yg beritahunya Ain tak tahu masak dan suka makan di luar. Kak Zah tanya mana Am? Ain tunjuk syarat lagi tidur (saya lebih suka bab ni Ain tunjuk muka malu sikit eh maalumlah semalam tu ehem ehem) muka Ain bersahaja. (kak Zah ni bertanya nk korek rahsia juga kan? Kalau mimik muka ceria? pun dia faham juga lah agaknya). Makcik Ostolia dan Pakcik berbual pasal ank mrk si angau bernama Johan kmudian kelihatan Johan balik rumah tapi tak sapa ibu bapa mcm biadab terus naik ke atas.. tu yg Mak dia kata tak ajar jadi kurang ajar gara2 si perempuan tu (Ain lah)..(tahu pula dia nk balik eh) Eja dah pun sampaikan msg sebenar dia nk berjumpa Azie dan serahkan kotak jingga tu sangka Eja Azie nk serang Johan agaknya, tapi silap malah Azie lebih tenang dia nk balik dulu baru fkirkan apa nk buat seterusnya. Ain dah masuk bilik marah2 manja dng Am sbb sangka Am yg britahu mama dia tk pandai masak..kemudian pasal cincin yg mama beirkan tu Am describe secara detail. Ain nk Am clarify/cerita sebenar jadi dia nk pulangkan atau apa nk buat dng cincin tu..Am dah rasa berslah (Am kantoi sbb tk sediakan cincin untuk Ain, dan mula nk kelntong supaya Ain buat masa ni tk pulangkan cincin tu pd Mama). Am kata sebagai pengganti cincin yg tk sempat disarungkan pd waktu nikah kena tangkap dulu. Am kata lagi kalau waktu tu berikan Ain tentu taruh tepi dng cepat Ain kata “of course”(di sini Am tunjuk muka seposen muncung mcm budak kecik Ain ni betul lambat pick up mcm Erin kata tk perasan apa salah cakap knp muka mcm tu merajuk lah ni ke ape2 lah) ish ish.. lepas Am dah redakan keadaan pasal cincin tu.. dia pun merengek kata lapaaar… mcm kanak2 lepas tu Ain yg terlupa tu pun dng sikap mcm keibuan ajak Am jom mari makan nak mkn berapa pinggan? Sepinggan dah lah jawab Am.. Ep mlm ni ada kenduri makan di khemah ada Zul dtg dan hint yg Muzaffar mungkin dtg sbb dia pelawa olok2. (scene manja Am kata pd Ain jangan pergi jauh2 nanti Am rindu mencari Ain) Makcik Ostolia pula dtng kali kedua selepas kali pertama Azie tkde sbb keluar makan dgn Eja kali ni dia merisik dng serahkan cincin kpd Azie yg tak jadi bagi pd Ain … lebih kurang begitulah…sorry kalau ada yg tk kena..

Reply

Anjung Nani December 4, 2012 at 7:27 AM

Error: isyarat bukan syarat..:)

Reply

anna December 4, 2012 at 8:14 AM

Tq ezany…Am yg sembur perfume…apesal baunyer kuar kat tab aku nih…hihi….suka lakonan azie natural, ceria…

Reply

ummi faris December 5, 2012 at 2:03 AM

kannn??! die la yg jadi penyeri dalam cite nie :) hmmm tak penah comment dari episod 1 cm mane malam nie boleh comment pulak.. hehee salam berkenalan semua,selama nie jadi silent reader je :p

Reply

lyana December 4, 2012 at 8:29 AM

hurm…yes..selesai tgk ep57….am manje…..gosok perut smbil buat syum kambing…”lapar”.eeee,,,geramnye….tp yg spoil skit, mse mkcik ostolia dtg rumah azie…mcm xde adap je…tp ok la jgk…dtg merisik azie….igt mkcik osotlia ni dah tau adp sopan…hahahahaha….nsib la mamat rebonding si gila tlak tu xde ep ni…..sipi2 je…nympah…smue die nak…gile…tgu ep mlm ni pulak,,,,tq

Reply

nani December 4, 2012 at 9:44 AM

kesian kat azi..kalau i la kan..sorry la nk terima mamat rebonding yg poyo camtu..xda pendirian..

Reply

Lanirah December 4, 2012 at 9:56 AM

baru abes tgk kali ke 2…best!, makcik ostolia ni tak tahu nk beri salam dtg umah orang..apa2 pun seronok tgk Am & Ain happy all the way in tis episode…thks to Ezany for uploading

Reply

Johan Sengal December 4, 2012 at 10:03 AM

Woi & chelsy, kitaorang tak komplen psl ain ler.. So far she’s d best n pretty. Kita cumer sakit sblh mata sbb dressing tu… Ni sumer unt kebaikan gak so that in future penerbit kena hati hati nak pilih make up artis n meka meka yg jaga wardrobe main actor n actress jer..hehe. Jgn maree

Reply

omak ain December 5, 2012 at 2:38 AM

haha..omak paham. mmg kekdg baju depa tah hapa2..haha. tp kira boleh la dari kwn si ain tu , azie yg pakai ketat maut..lepas balik umrah. xgitu?..tp nadiya cantik kan bila bertudung pink tu. rasa mcm kemas je.dah la kecik..kurus plak tu. huhu omak jeles..

Reply

hana December 4, 2012 at 10:05 AM

memang cute tengok babak Ain, Am and family Am, dailog dgn bibik n mk sedara Am pun manis je dgr, siap ada slang kelate lg.nampak kemesraan and Ain boleh ngam dgn semua..scene Am xplain psl cincin, cara Ain gurau usik Am bt kita senyum sndiri,
make-up o.k la, lg pun bkn kenduri sanding bagai..doa selamat je. bju tu mcm kain yang Am beli, cptnya siap jd baju .x prlu la nk compare dressing Ain dgn Azie, wtk diaorng pun kn berbeza.. Azie pn asyik baju sendat nmpk bhgn dada je.
jemu gak tengok..

Reply

MAMA7 December 4, 2012 at 10:21 AM

nape Am kenalkn name Deenawati pd Ain?bukan ke dulu mase Kak Zah berbual ngn Ain mase kt tadika Kak Zah sebut name Delaila?pening plak mama tgk skrip nye…ade komen x?

Reply

Soulreaver December 4, 2012 at 11:40 AM

Mungkin Am saje kenalkan Dee ngan nama yg salah kot… Kita tunggu malam nih….Hai…bila la nk ptg nih.. X sabar nak balik tengok AH… Hahhahaahaha

Reply

Mama Maria December 4, 2012 at 1:40 PM

Mama 7, memang dlm novel deenawati. Tu la mama pun heran, bila kak zah ckp delaila sblm ni. Tapi, kurang2 pun klu nk tukar nama, biarlah delaila sampai tamat. Mesti tersilap tu kan

Reply

Saggi69 December 4, 2012 at 10:43 AM

haha…Am tipu pasal cincin tu…:)
Ish..mamat rebonding tu…bila selesai part dia ni..hehe

Reply

nia wihana December 4, 2012 at 11:16 AM

As many have commented , wardrobe & makeup utk Ain mmg x best la ..ada different makeup artist ke ?..sebab saya perasan kadagkala Ain tampil dg makeup yg sungguh natural ..kadangkala mcm over ..coz NN nie dah manis & natural … obvioulsy tak suite with lipstick merah menyala & pipi merah melampau …pastu ttg dressing pun ..alahai ..tkde butik muslimah atau butik tudung yg sponsor ke? ….pilihan mcm tangkap muat jer … Mentang-mentang NN tak glamer..so takde yg sudi sponsor ker agaknya ?…takut takde org nak tengok ekkkk … haa..skrg nie baru tau penangan NN ..

Episod seterusnya akan makin lama makin best ..dah takde part Ain ‘berangin’ ..cuma merajuk coz Adam tggl dia pi London senyap2 ..kalau dalam novel ..start from now on mmg tkde citer psl org lain dah ..it’s all about Am & Ain..maybe dlm drama nie ada tambahan untuk bagi ruang character lain ..ok ..as long as tak meleret2 sgt …harap2 scene Makcik Ostolia pun tak pyhlah pjg2 lagik …kata tak ajar anak krg ajar tapi dia tu tiap kali dtg umah Azie salam pun tak bagi ..jln masuk straight camtu jerk ..blm jadi mak mentua lagik tu …nasib ko ler Azie ..beza btul attitude dgn mak Ain & mama Adam..lembut jerrr .. Tak sabar nak tggu part Ain bersemuka dgn Dee.. buku bertemu ruas… Ain really FIGHT for Am..mmg dia sayang betul kat Am …mcm saya SAYANG hubby saya jugak … hehehe… Drama AH nie menyemarakkan semula segalanya …esp part pakai baju pengantin tu nnti..sama mcm baju pengantin saya!

Reply

Suke suke December 4, 2012 at 12:14 PM

Hi mami n all.. Sedeyh la.. rse ketinggalan sgt ni… tp xpe.. nex wik i da balik msia so i can marathon.. now xboley nk tgk… risau cellular data phone abis lg… setakat boley bce coment u all sume je… I’m out la… Nak am, las 2 two i ade urgent meeting kt capetown.. sne mase xsme, so susa nk catch up ngn cite anh nih… now i another 2 weeks kt sydney.. hopefully nex wik da boley start tgk balik… T_T… But u guys keep update ye.. i nk bce… nk live stream xboley… uwaaaa!!!

Reply

sayang sangat ngan azie December 4, 2012 at 1:42 PM

alaaaa….cian nye awek aku…..sedih je dia..

Reply

nak am December 4, 2012 at 1:52 PM

oo suke suke o/sea rupanya, mesti cantik capetown..eh bkn ke AA ada buat selebriti fear factor kat sana, if i’m not mistaken..

ep.57, hmm ok la, tp rasanya dah lama sgt bab johan tk settle2 lg, elok baling je ke muka johan kotak tu ditolak ke sana sini…rasanya pengarah boleh memanjgkan scene2 am & ain or scene family am drpd going back & forth hal johan tu..enuff is enuff le.. i rasa citer ni kalau ditangani oleh suhan(rosyam nor) mungkin akan lebih berjaya..becos citer dia selalu ada feel sikit…scene am n ain dlm bilik tunjuk cincin tu kalau ada suntikan kemesraan sikit, rasanya lg happening sebab mesti manja2 skit after first night…ini macam kurang feel la..i tau ini drama, tk perlu over just ada touching or body contact la since dorang dah supposedly sah sbg suami istri..ini asik2 tunjuk cincin dan jari, only towards the end ain tarik am gi makan…

editing antara scene dlm A&H, sekejap syahdu, sekejap johan yg kalut, ganggu mood, kelihatan choppy (mcm citer Cinta Gile – terbitan Global) compared to RH yg setiap scene tu tersgt smooth smpai pentonon dpt feel (terbitan Rosham nor).

Reply

Soulreaver December 4, 2012 at 2:44 PM

Ehh.. Kan ada Am pegang muka ain.. Usap pipi dia… Then pegang tgn.. Before they talk about the ring? After that memang la takde touching coz am tgh menipu… Hahahaha

Reply

adam azfar December 4, 2012 at 7:05 PM

dlm novel memang tak ada part johan meroyan, atau mak nya pi pinang ain, lepas dah beritau status ain, cerita semua tentang ain dan am sj. Kat drama ni ditambah macam tu sebab nak pnjgkan sampai 80 episod la tu. Rasanya nanti adalah part2 tambahan si dee tu nak memisahkan ain dgn am ….eeeee tak rela.

Reply

adam azfar December 4, 2012 at 7:09 PM

cerita ni dah siap. kita komen apa pun tak boleh dah diubah. hanya untuk cerita2 lain yg akan dtg, harap pihak penerbit ke, pengarah ke, telitilah dgn perkara2 yg dh byk dikomen.

Reply

makan dee December 4, 2012 at 8:07 PM

aku cinta azie

Reply

yana December 4, 2012 at 9:34 PM

bestnya ain dh berstu….

Reply

dieyb December 5, 2012 at 10:29 AM

gaya AA masa sebut “lapar~” tu..
damn comel sgt!! XP

Reply

ok boss December 5, 2012 at 10:34 AM

suka bila AA sebut ‘sayang’… cair bila dgr…suara ain sedap..lemak2 manis.. love AA & NN..lakonan korang best!!

Reply

Adam Kamal December 5, 2012 at 8:12 PM

Sepatutnya, Am memilih Dee sebagai teman hidupnya. Ain lebih sesuai dengan Johan. Namun, takdir sudah menentukannya.

Reply

suri December 30, 2012 at 5:53 PM

xboleh bukak la yg 50 -60 ,,,,xtgk lagi.huhu.kenapa eah

Reply

Leave a Comment