Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 58

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 57

Kebahagiaan Ain dan Am dicemburui oleh Dee. Adakah Kehadiran Dee ke majlis Am dan Ain akan memburukkan keadaan? Ibu Johan pula telah merisik Azie, apakah kesudahan hubungan Johan dan Azie?

Adam & Hawa Episode 59

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 39
  2. Video Adam & Hawa Episode 46
  3. Video Adam & Hawa Episode 43
  4. Video Adam & Hawa Episode 57
  5. Video Adam & Hawa Episode 38

{ 153 comments… read them below or add one }

marsya December 4, 2012 at 2:04 PM

Dapat comment first :p TAK SABAR NAK TENGOK TONIGHT.But banyak scene pasal Johan pula…

Reply

chi'in lalalorn December 5, 2012 at 3:13 AM

back again for tutorialment of the facing…. ehh ehh why lah this episode no got che ngoh?? her facing is very porpotionate…. chi’in lovin very much… chi’in want to be like her….

one more thing chi’ in very loving is dee’s partner…. looking like chi’in’s bf facing…. if chi’in becoming dee, chi’in holding tight and never let go….

ok thats all for no… chi’in loving all…..

Reply

adammukhrizfan December 4, 2012 at 2:19 PM

sy confuse pasal nama Dee tu..rasenyer mase episod awl2 dulu kak Zah ade sebut nama Dee adlh Delaila..tp nape mlm ni jd Deenawati plak??

Reply

mrs 123 December 4, 2012 at 4:27 PM

KAN KAN KAN?

Reply

TejaWafa December 5, 2012 at 1:56 AM

Adam Mukhriz (AA) main belasah jer nama tu…lupa skrip la tu..he3

Reply

Muzaffar December 4, 2012 at 2:24 PM

Btul la…ni mmg kes silap fakta.
Time epusod awal kak zah introduce nama DELILAH…
skrg dh jd DINAWATI(ikut watak dlm novel)

Reply

Lijah December 5, 2012 at 8:05 PM

Betullah tu..Am simpan wati tu..yg bermakna kaki maksiat..

Reply

Ulfah December 4, 2012 at 2:39 PM

ketidak telitian pengarah dan crew2nya…. apa pun tak sabar nak tengok muka dee di majlis kenduri tu…. dan reaksi mamat rebonding lepas mak cik ostolia merisik azie… yang bagusnya bab mak cik ostolia ialah baju dan tudung memang kemas dan ‘matching’… mungkin lydiawati bawa wardrobe sendiri…

Reply

Ee December 4, 2012 at 3:09 PM

Cian Azie n rebonding man mmg sengallahhh… Saiko giler sama ngan mk dia ostolia tu… Dee ni pon sama semak patut ngan Johan tu jer.. Sama2 saikooo

Reply

nurkhumala December 4, 2012 at 3:16 PM

macam mn nie……makin best jer lah……macam mn lah ending dia tu…

Reply

Soulreaver December 4, 2012 at 3:57 PM

Tak bestnye nama Dinawati… Delilah best sket..

Reply

Mama Maria December 4, 2012 at 5:10 PM

Ha ah! Dinawati macam Indonesia sikit, ke kampung2 sikit bunyinya kan. Walhal si Dee ni kononnya anak org kaya

Reply

rohaidah December 4, 2012 at 4:58 PM

tak kisah lah sape name dia yang penting dia tak dpt am…. tak sabor nak tgk episod romantik adan dan hawa….. … aaahhhhh rasa tak sabor2 nak tggu episos seterusnya,,,,,, cadangan lepas ni buat filem senang dapat tgk sampai tak payah tggu episod2……….

Reply

Sony Silverian December 4, 2012 at 5:01 PM

adammukhrizfan…. masa dulu kak zah main sebut jerr namer tu…. sbb dier hanya taw panggilan DEE jerr kot…. jadik Kak Zah tu ikut sedap mulut dier lerr nak taruk namer apee Delailah ke Delaili ke Deelangkawi ke janji ader sebutan DEE… wakawakawakaaaa……

Reply

iReNe December 4, 2012 at 5:19 PM

Alaa.. Cian azie.. Xbestnye ase jd azie.. Cam bola, seske johan tolak ke tepi ke tengah.. N bila makcok ostolia wat g2.. Da mcm azie tu kutip tepi jalan jek sbb xnk anak dia meroyan lg gila kan ain..

Cian azie.. Cian sgt…

Reply

ija December 4, 2012 at 5:27 PM

Salam semua… haa aaa betul laa kak zah memang sebut nama Dee tu Delailah dalam episod 6..n am introduced kat Ain sebagai Dinawati .hehheee… Bila baca novel dan compare dgn drama bersiri ni memang ada kelainan sedikit sebanyak lah jugak… Apa pun lepas ni Ain akan bergaduh ngan Am pasal Dee masa Am hantar Ain balik nanti.. Dan Am tak call pun Ain.. sebab Am gi London…hehehe Sian Ain ….Pasal Mamat rebonding tu kalau nak ikutkan novel tak de pun tergila gilakan Ain…Director tambah lah buat perasa supaya cerita ni lambat habis kot..

Reply

Anggerik December 4, 2012 at 5:43 PM

Horee! dah dapat novel adam & hawa, dah babis bacapun…..reda sikit hati dah tahu jln ceta tak lah suspen memanjang….harap-harap skrip seterusnya tak lah lari jauh sgt….. rasanya epi seterusnya sumenya feeling-feeling je….apapun tak sabo nak tengok watak aa & nn dlm ceta ini best sgt…..aa dah memang handsome nn pulak ada karisma lakonan pn menjadi…..dlm novel lps kenduri am pegi london ain pragnet ….tak perasan lak bila masanya bersama…….

Reply

chelsy December 4, 2012 at 9:42 PM

Rasanya Ain terus pregnant selepas malam pertama yg mereka kononnya bersama selepas Am jadi imam tuh kan ke Astro tunjuk gelap screen aje masa dorang sembang2 atas katil kat bilik diumah mama Am..hehhehehe.. sharp shooter si Am LOL kan dah 8 tahun menahan kah kah kah…

Reply

nak am December 4, 2012 at 5:49 PM

nama dia Dinawati Delailah , mak dia Indonesia, bapak dia campuran mat salih

Reply

Azie December 4, 2012 at 6:55 PM

Haha…. I like ur komen…

Reply

zara aina December 5, 2012 at 9:10 AM

hahaha..akak baru nak kata nama dia tu…elok bunyinya skit kan..x yah gaduh2..hehehe..dua2 ada..tu yg panggil Dee tu… :-)

Reply

chelsy December 4, 2012 at 6:38 PM

Hehhehe, kalau I jadi Azie, mmg xnak dah kat Johan tuh sbb nampak sgt Azie bukan pilihan pertama atau pun kedua, xkiralah dia (Johan ) tgh sasau or not, tapi macam lelaki yg xpunya pendirian, tuh belum kahwin lagi, kalau dah kahwin xke haru kalau perangai macam tuh lagipun dalam novel xde dipanjang2kan citer Azie and JOhan, pengarah boley matikan aje kesah Azie dah Johan or JOhan kahwin org lain aje, then teringin kalau pengarah boley panjangkan scene kebahgiaan Am dan Ain instead of JOhan and Azie punya scene..aduyaiii…

Reply

Minat Pilot December 4, 2012 at 7:38 PM

x syok skt scene pagi lepas malam pertama…
Kurang romantik am n ain bincg psl cincin je..patut am puji ain chomel..n cium tgn ain bila ain kata tk bg cincin cantik dll
Or gurau2 la skt…kenapa tggal am sorg2 dlm bilik..am ingat nk samb kisah cinta semalam… Oooooo
Better kg…tnjuk lah mrk solat subuh berjamaah…ni am pakai baju sama…mcm x solat subuh…kalau tnjuk am tidur pakai baju melayu n kain pelekat..ok lah…sesuailah dgn jd imam solat mgrib ms kenduri tu…kan3x?

Reply

mami December 5, 2012 at 10:23 AM

yalah kan Minah pilot.. mcm org lom bangun solat.. maksudnya tak mandi lagi.. maksudnya….. (pandai2 sendirilah..)
mami pun rasa mcm tak romantik sangat.. mami yg dah 12 tahun berkahwin pun masih ‘beromantika’ lagi..lakonan mcm nak jaga hati tertentu.. nak pegang2 pun mcm takut2 jer.. susahlah nak dapat anugerah mcm ni..

Reply

mai December 4, 2012 at 7:39 PM

hahaha,,gler r peminat A&H suma,,,pengarah & crews pn x peka mcm u all,,terbaikkkkkkk r wat suma,,diorg kena tabik spring kt u all nie,,

Reply

mami December 5, 2012 at 11:02 AM

len kali preview kena panggil mereka2 nikan… utk komen2 sebelum release ke public.. tabikkkkk

Reply

ros December 4, 2012 at 8:42 PM

tak romantic lah bila dah kahwin…sepatutnya dah suami isteri mestilah romantik..Am peluk Ain ker…macam dalam novel…asyik pegang tangan jer..ngan si dee leh plak melese lese…tapi ni macam dingin malu2 la plak.
Ker NN ni tak kasi adegan pegang2 ngan AA…

Reply

Minat Pilot December 5, 2012 at 11:54 AM

Betul3x… ms episod 1…Dee naik kereta sandar pd Am….ni ambk gmbar pengantin pun mcm gambar rasmi pejabat…kua3x
Patut Ain sandar pd Am…atau berdiri Am peluk drp blkg…

Reply

mrak kayangan December 4, 2012 at 9:13 PM

kesian ain yg di salahkan…tp memang betul pun tak romantik langusng lepas kenduri..at least pegang tangan ke.?nak ajak sarapan baru pegang itupun kat lengan aje..dan sekejap aje.tak macam org baru berjumpa….

Reply

nak am December 4, 2012 at 9:23 PM

#minat pilot, itu la scene pg lps mlm pertama, i tk puashati gak, rasa cam hambar je, i dah ulas pnjg lebar kt ep. 57, nnt i repeat org bengang laks…

Am dah mandi kot sb masa ain tinggalkan dia dlm bilik kn dia tdo pakai pajama merah kotak2 tu..burberry lg kelas, so kira pas2 dia dah salin baju t-shirt biru tu

#chelsy, pompuan klau dah syg selalunya berkorban, azie mmg sygkn johan sejak first time jumpa lg kt australia

Reply

chelsy December 5, 2012 at 2:23 AM

hehhehhe..nak am, xmaulah macam jadi scapegoat aje Azie tuh nanti….sebabnya Azie pun tau sebenar2nya that Johan mmg dari mula kat Ozzie tuh minat dan syok kat Ain…..

Reply

chelsy December 4, 2012 at 9:48 PM

ye betul, sepatutnya selepas kahwin, dah ada lesen walaupun dalam lakonan bagilah ummpphh sikit romantiknya..boley aje dalam bentuk percakapan atau body language kalaupun betul NN or AA xnak lebiy2 …

Reply

TejaWafa December 5, 2012 at 2:05 AM

Mmg lbh feel bila baca novel….NN & AA mmg nmpk agk kekok lakonkn adengan suami isteri, mcm ada kurang chemistry sikit..sorry ye pd peminat tegar AA & NN,,,,jgn marah #peace No War ✌

Reply

kak long ain... December 5, 2012 at 8:56 AM

Setuju ngn Teja wafa …agaknye masing2 cover2 line…pastu balik umrah kot…bezakan masa dia blakon dlm rahsia hati ngn Rita…Sgt feeling…

Reply

TejaWafa December 6, 2012 at 1:15 AM

kak long ain..Rahsia Hati sgt best& sedih. Skrip Sharifah Abu Salam. citer & novel dia mmg best2. Anyway NN & AA mmg best berlakon cuma dlm citer ni krg chemistry…Peace :)

Reply

sukamemerhati December 4, 2012 at 9:51 PM

nampaknya smua komen yg am n ain xromantic…. betul3x… mcm x ada nak tunjuk kasih syg yg amat sgt… nak jugak tambah sikit..
sepatutnya masa am g kat kwnnya ain pun kena la ikut jugak… bersalam2an ngan smua org.. ni tiba2 jaga bby plak… x bersama2 with the family sambut tetamu… pegang2 tgn.. ke heroin dah xleh buat mcm tu bila berlakon ngan AA after kontroversi ngan RR? ;)

Reply

mami December 5, 2012 at 11:00 AM

tapikan sukamemerhati.. tengok tak ombak rindu?mami pun seperti yg lain tak puas hati bab xromantik nih… kat ombak rindu AA lagi daring.. Maya karin berkemban ajer.. tak de lak masalah nak peluk2 gitu.. kalau pasal bini atau lakimasing2 irihati.. takyah berlakonlah gitu.. kalau nak jaga hati penonton.. cerita2 kat TV3 masa kul 7 -8 mlm tu pun ada gak part2 peluk2 gitu, tak de sapa lak nak komen sedangkan masa tu lah juga anak2 duk depan tv … ni mesti salah mereka dan keluarga mereka juga nikan…

Reply

sukamemerhati December 4, 2012 at 9:54 PM

mood menunggu ngan penuh sabar kul 10pm…….
harap2 ada skit romantikanya…

Reply

gagak dirimba December 4, 2012 at 9:55 PM

kelakar baca smua komen uolz…ilang boring..i cuma x puas hati ngn baju 2 and tudung ain tu.mcm x kena jer..budget ciput ker drama ni..apa2 pun x tgk citer ni sehari mau sasau jap..hehe jom layan lg sementara tg episod tonite

Reply

omak ain December 5, 2012 at 2:48 AM

omak suka time dia pakai tudung pink tu. mcm terletak je tudung tu ngan muka dia. tp tudung masa pi tgk baju kawin.. alahai…mcm tah hapa2..xkemas. dah mcm wartawan melodi tu. huhu.

Reply

pacik mee hawliow hooh hohhhh hooh December 5, 2012 at 1:41 PM

hahahaa.tak psal2 wartawan melodi dapat nama..kelakaw

Reply

Kucing Gemok December 4, 2012 at 10:07 PM

Harap mlm ni Ezanykun upload awal… apapun TQ to ezany… luv u lahhh…

Reply

Q December 4, 2012 at 10:32 PM

Penatlah tengok 1 hari 1 scene je. Tak sabar nak tengok ending cerita ni. Si Jo-ding ni pun jiwa ibarat daun. Senang dibawa angin kemana-mana. Kejap Ain, lepas tu Azie, dah tu sekarang adik si Ain pula. Nasib baik Mak Cik Ostolia ni bijak sikit dari si Jo-ding tu.

Reply

ain syakirah December 4, 2012 at 10:38 PM

Da terjebak da ni…penangan a&h… Sanggup add mustika gara2 a&h….
Epsd mlm ni cian Sgt Kat azie..dipinang tp Johan xnak lak…
Am n ain semakin happy … Terserlah hensem aa tp mcm kelakar
Lak pakai bj pengantin …mcm Budak2….apapun sy tetap minat aa…

Reply

liyana December 4, 2012 at 10:54 PM

Kenapa ulangan lambat sgt pukul 2.30 pagi tak larat mata ni nk tggu….klu pukul 12am ke 1am blh accept lagi……tlg la tukar waktu siaran…..

Reply

liena December 4, 2012 at 11:08 PM

hye korang! asal pggl mak johan makcik ostolia? hehe

Reply

one December 4, 2012 at 11:12 PM

Dia sebut “OSTOLIA” for AUSTRALIA….:)

Reply

liena December 4, 2012 at 11:17 PM

ohh haha igtkan kenapaaa

Reply

ilham adam hawa December 4, 2012 at 11:10 PM

nak tunggu ke..nk tido je.. agak lambat lg ke dpt tgk ni… ishh..

Reply

Puan Sri December 4, 2012 at 11:10 PM

Mlm ni punya scene tak best sgt sbb byk adegan makcik Ostolia dgn kes si Mamat rebonding…

Reply

Anggerik December 4, 2012 at 11:13 PM

chelsy mgkin betul ain pregnat spt gambaran tu ttp klu dlm novel lps kenduri ain di umah am empat hari empat mlm saja, ain balik semula rumah sewa dn dpt tahu am ke london, dlm tempoh tulah ain disahkan pregnant dah 4 minggu…… Kot-kot waktu di rumah sewa ain waktu am usik ain pakai tudung tu mungkin gak…….tanda tanya gak.bukan nak nyebok tapi terfikir cam tu…….

Reply

mami December 5, 2012 at 10:40 AM

mami rasa dalam novel pun banyak yg tak kena juga.. kurang rujukan dari pihak penulis.. tapi ada juga mereka2 yg baru hamil dah mula dapat simptom2 kehamilan, terutamanya bagi mereka yg peka dgn perubahan diri sendiri.. contohnya mcm isteri faridkamil dan fasya sandha..

Reply

adam hawa saya punya December 4, 2012 at 11:15 PM

as-salam…..(jawab salam!)eeeee…bestnye am ngan ain da back blik!!!!tido sama2…huiyoo..asal dee ade…sape jemput?sakai je dee pkai tudung

Reply

ain muqrizz December 4, 2012 at 11:16 PM

besst laa,,komen u all… tapi betul ler x romantik jer ain & am ni,,, patutnya lepas kawin ler mereka pegang2 tangan cam tak boleh bpisah lagi….

Reply

nik December 4, 2012 at 11:26 PM

kenapa ramai kata am yg jemput dee??? bkn ke zul yg ajk muzafar??dee tu penyibuk antarebangsa kn??

Reply

am n ain December 4, 2012 at 11:28 PM

love u aa…

Reply

Anjung Nani December 4, 2012 at 11:29 PM

>Merak Kayangan ini MK yg I kenal ke? Kalau betul dah sampai USA lah peminat A&H ni…apa pun memang komen2 di atas caya lah. Babak romantis antara suami isteri Am dan Ain masih hambar tk seperti org yg sedang mabuk asmara sepatutnya dlm novel yg gedik antara Am dan Ain ialah Ain sebab dia dah jatuh cinta dng Am setelah solat jamaah tu tapi masih tk nampak/kelihatan suka giler dng suami tu lagi…

Reply

Anjung Nani December 4, 2012 at 11:52 PM

Komen pasal dee sikit teringat kata2 Am menyuruh Dee pergi medical check up sbb bukan buah tempatan saja, buah international pun dee nk skrg pun masih nk buah I (part yg last tu mcm tk jelas ramai yg tk perasan tapi aku gelak habis) lagi satu yg tk dpt lupakan Am kata Dee cheap takde harga sedang kan Ain berharga … Wah klu kata2 ni tk menyentap hati Dee memang lah Dee ni muka tembok sedang kan tembok pun boleh runtuh!

Reply

ilham adam hawa December 4, 2012 at 11:32 PM

ye ke tak berapa sedap scene mlm ni puan sri?.. oh kalu camtu kita tidor lah sedap sikit..hehe

Reply

Lynn December 4, 2012 at 11:35 PM

Ade sape blh tlg cite sikit x episod 58 td…,x sbr nk tau maklum la kt x de HD
Plz. …tlg citer sikit

Reply

meah December 4, 2012 at 11:41 PM

assalamualaikum…semua,
dh lama x komen…syok baca komen -komen,
apapun ah mmg baik punyer citer kn,
kalu nak kaji mmglh x leh lebih2 walaupun lakonan suami isteri, tp kalu tgk citer2 aa n nn yg lepas2 pun ok jer diorg action, ngape lak dlm ah ni cam segan silu erkk…sekurang2nya bg lh feel kn penonton tuk sama2 rasa kehangatan cinta adam n hawa kn…
baca buku n tonton drama 2 perkara yg berbeza, feel pun beza gak..
walau apa pun pelakon2 ah mmg the best…

Reply

Scorpio84 December 4, 2012 at 11:45 PM

Hoorayy en.hasben siap belikn novel A&H gara2 kesian tgk wifey tggu smpai kul 1.00 pg.dn disebabkn jg x puas tgk kt tv…oh tqsm abg..love u!!!

Reply

MarryMe December 4, 2012 at 11:46 PM

I think many would agree with me as the romantic scenes between AM and AH is too conservative! I understand hugging or close connection should be restricted.. But the thing is they should give the “FEEL” to the audience as we have been waiting for the 2 of them to unite for the past 56 episodes. The least AH could do is just lay her head on AM’s shoulder. Just holding hands making the scene too lame.

Probably because AH is married (in real life) but come on… this is a love story.. And you should make at least the lightest scene. If NN is so conservative might as well give the role to somebody else who is not! It’s actually quite depressing watching it now then the past 56 episodes. AH is not romantic at all.. Her romance response towards AM is so dead. Very dissappointed!

I’m sorry if I have hurt any1 but I’m Adam Dan Hawa biggest fan too.

Reply

ija December 5, 2012 at 12:17 AM

Hi… i’m totally agree with you…

Reply

ray December 5, 2012 at 12:52 AM

kenapa ramai yg kata NN yg tk nak scene peluk dan conservative whatsoever. Before this dh ramai ckp pasal scene peluk, n mereka agree sebab sensitiviti org Islam, awak @marry me awak ni islam ke the other way? jgn tuduh NN ikut suka you je, ntah AA yg tk nak sbb wife dia kaki jealous.
You better shut up. Sorry you ni bias.

Reply

Marry me December 5, 2012 at 1:44 AM

Assalamualaikum Mr Ray,
I have apologize at the end of my comment and here I am apologizing again if I have hurt any1. It seems like it has triggered you badly, you could be one of the great fan of NN just like me. I am not bias to any human and looking at all AA’s love dramas and movies it has appeared to be extremely romantic FEELS and close scenes involved. And there are thousands of dramas and movies that shows romantic scenes so please don’t pull in Religion into the factor.

The least I could say, this is a column where we could express our compliments and critics towards the drama. So please do not get too personally involved coz we are not the ones who got paid but the one who pay to watch!

Thank you Ray, May Allah bless you with calmness always:)

Reply

TejaWafa December 5, 2012 at 2:15 AM

I agree with MarryMe also with ray…dua2 ada kebenarannya…I have watched drama ‘Cinta Gila’, Kasih Tercipta, Rahsia Hati, Nora Elena , tapi lakonan AA dlm Adam Hawa ni mcm krg sikit..don’t know why?

Reply

nak am December 5, 2012 at 11:36 AM

TejaWafa, u dpt tgk kasih tercipta kt mana? I cari kt Youtube tk de

Marryme, I totally agree with you, no romance in the air

Reply

shasha December 5, 2012 at 1:59 PM

eeh,like you comment, I like the acting bcoz not too touching!!! we are muslims right

Reply

TejaWafa December 6, 2012 at 1:23 AM

nak am: Kasih Tercipta dulu tgok kt TV, kt dlm youtube ada tpi dh kena delete..cuba tgok kt blog jiwang.torrent

Reply

ryana December 4, 2012 at 11:51 PM

Ezany agaknya bila lh uploud episod 58….tk sabar nk tngok dh lh esk kna msuk krj pg…..demi AH trpksa lh stia mnanti….:-)

Reply

Anggerik December 4, 2012 at 11:52 PM

Ramai geng tak setuju cara kemesraan suami isteri yg ditujukkan oleh am dan ain ttp rasanya tak adalah teruk sgt, klu dlm novel pun tak digambarkan sedalam-dalamnya cuma gaya penceritaan dan perkataan-perkataan saja digunakan spt sayang, abang dll….sebenarnya dah romantik pun cuma dlm tulisan gambaran tu lebih mudah manakala dlm lakonan susah sikit…..mgkin juga nak elak dari keterlaluan…AA pn pernah kena kritik dasyat dlm ombak rindu bab berlebihan romantik…so mgkin kali ni dia cuba elak dari berlebihan…..pandangan saja sory klu tak setuju….

Reply

Cik Ted Yg Dah Sunyi December 4, 2012 at 11:54 PM

Epi 58: makcik ostolia bg cincin merisik kat azie, tp johan marah mak dia pulak… Dee dtg kenduri doa selamat, bawak lelaki tua yg pernah dating ngan dia dulu… Pastuh lelaki tuh melamar Dee utk kawin ngan dia, Dee berlakon, wat2 suka tp dalam hati dia kata lelaki tua xsedar diri pulak…

Dah abis kenduri, ain dok termenung kat dapur, tetiba am dtg urut belakang ain… Scene nih paling2 besh… Kakak am, x ingat nama dia, tanya napa ain x mandi lagi… Ain leh tanya am pulak: “abang?”… Am dgn selambanya jawab, x inagt sgt, lbh kurang camni:”abang naik jugak nnt, sabar eh…” dia wat ain malu… Hihihi… Tp ain cecepat bgn ckp bukan tuh yg ain maksudkan… Kakak am ketawa geli hati… Hahaha…

Reply

melah December 4, 2012 at 11:57 PM

hai semua.. 1st time nk komen kt sini… Slalunye melah baca je..

Mmm ramai yg komen diorg tak berapa romantik dlm AH ni.. Dr sudut pandangan melah mungkin diorg still malu2 sbb br nk bercinta walaupun dh kawin lebih dr 8 tahun.. Selama ni kn diorg selalu je gaduh bila call.. Kiranya cinta baru nak berputik… Jd mesti la ada segan silu sikit.. Ye tak..? Hehe ini cuma pandangan 1 sen melah je.. Apa pun AH memang best sangat3…

Reply

Mencari Adam December 4, 2012 at 11:57 PM

Yeahhhh… Thank ezany!!!

Reply

Anggerik December 5, 2012 at 12:13 AM

Dah dapt tonton epi 58, best gak…..aain dan am berfoto pakai baju pengntin warna ungu, lawa gak ttp klu dah set pengantin kenapa ain tak pakai net or crown kan tu set pengantin, ini sekadar tudung yg diputar-putar je……apapn scen malam mlm ni bestlah…..tak lah frust……

Reply

delaila December 5, 2012 at 12:15 AM

bkn hanya nme Dee je yg salah..mse am msok bilik ain tu spatutnye ain letak paper kat atas kpala..tp dlm cte ni pkai towel plak..& dlm novel ain cmpak cik ted kua dr tingkap bkn cmpak dlm bilik..haha..pape pn cte ni mmg the best.. love am ~

Reply

Azie Nuur December 5, 2012 at 12:15 AM

terimaaaa kasehhhh ezany ..awal plak upld mlm ni…JASA MU DIKENANG

Reply

Ain Zai December 5, 2012 at 12:31 AM

Knplah tudung Ain masa ambil gmbr kahwin dgn Am tu teruk sgt…x logik diaorg pilih baju mcm tu tp xkan xde mak andam ke..namapun nk ambil gmbr wedding…lps tu masa ambil gmbr pun tudung tu senget benget…inner dlm plak dah nmpk teruk..berkedut…hehe

Reply

mrak kayangan December 5, 2012 at 12:46 AM

episode malam nie paling best…walaupun tak de adegan romantik sesangat tp kemesraan tu dpt di zahirkan……tudung ain yg buruk tu ,rupa2nye tak la buruk sangat….

Reply

Umi Arissa December 5, 2012 at 12:50 AM

Dh lama xkomen…hehe, masa kenduri ni, Am kenalkan Dee Sebagai Deenawati, tp msa ain kat tadika, mayb dlm episod 6@7, kakzah pernah ceritakan psl Dee, tp kakzah ckp nama Dee, Deelaila..yg mna 1 ek? Hehe mgkn ramai xperasan…tp yg fanatik ni perasan ye tn pengarah

Reply

Adik Johan December 5, 2012 at 1:00 AM

Kak Umi Arissa nak tau panggilan ‘Delailah’ tu more than lapan tahun lepas skrg dah tukar coz Dee dah makin tua…mcm yg DEe penah ckp kat Am dulu, “…I’m no more young u know am…” (lebih kurang mcm tu lah!. Kesian Dee. Yg si Azie tu pulak moh kawin ngan Adik Johan jelah hehehehe…

Reply

omak ain December 5, 2012 at 3:01 AM

johan ade adik ke? haha..susah2 sgt, dee.ko kawin je ngan johan tu. sbb korg sama2 gila. gila suami/isteri org. hehe. azie – ko dgn si…erm fauzi ?! boleh? haha

Reply

Adik Johan December 5, 2012 at 12:52 AM

Aslmkm.
syok lak bc komen2 kekawan so kalini mesti join nye…
Tollah kata korang, sy stuju sngt2! adegan romantik Am & Ain ciput sngt nak banding ngan 8 tahun punye sacrifice…kok ye nak jaga std sbb both hero & heroin dah really kawin tp mana pegi kreativiti pengarah+penerbit+crew2? Apepun bukan soal budget ke, status aa & nn ke..tetapi pengerah & penerbit yg kena perah otak kreatif cikit lah…Dah lah the couple tu xromantik langsung (pd aku lah), tu bab amik gambar kawin..just imagine ..both of them are professional – pilot + pensyarah => tp mcm kat kedai gambar apek kat Kg Bangkong lak i/o damansara or TTDI or PJ ke coz umah mak am kan somewhere within these area (should be!)…dh mcm crite indon pulak……menyampah aku…nasib baik ada Azie…wowwww………..

Reply

Ain Zain December 5, 2012 at 7:49 AM

I totally agree dgn Adik Johan…both of them tu professional so xkn gmbr kawin tangkap mcm tu? Nmpk sgt x logik…

Reply

jep December 5, 2012 at 12:55 AM

Salam,, kenapa ada yg kata NN conservative, dan tak mahu scene peluk? Kalau nk sangat tenguk scene cam tu tenguk jer drama or film dot… semua you boleh tenguk. Kesian NN semua dia jer yg salah, kenapa aaa. dengki la tu.

Reply

zarina intan December 5, 2012 at 1:03 AM

tq.ezany…..bestnya dpt tgk awal……berulang2 tgk part AA mengusik

AIN…..masa kt dpur ain dduk rehat ye la dh pnatkahan lyn tamu….am dtg urut bahu ain…pas tu kak zah dtg tnya naper xnaik gi…ain tanya am”abang……am jwb sabarla jap gi abg naik……ggrrrrs nk je tarik am naik..so sweet….

Reply

am_datang December 5, 2012 at 4:17 PM

amboi.. nk tarik i ker?

Reply

miss payung December 5, 2012 at 1:06 AM

awatlaa amik gmbr pkai bju pngntin tu ain selekeh bebenoo..
ksian kt dia tdng pn ntah pape..mujurla jln ceta n pelakon2 mantap klu x…ermmmm.

Reply

ain za December 5, 2012 at 1:18 AM

Azie > mamat rebonding tu terbaekkk…pi la mabuk jauh2. Kalau aku jd hang, dah lama mamat tu mkn selipar!
Dee > kata kat muzaffar tua -x sedaq diri, yg hang tu after 8 years kejaq am for sure hang pun x sedaq diri…dah andartu!
Am n Ain > hang pa ber2, member lain dah komen, so x yah komen la

Reply

Egon December 5, 2012 at 1:37 AM

Wah…. Dah lama Egon tak komen kat sini….. Nampak ya semakin meriah sesi komen pengkomen ni…. Dah Ramai ahli2 baru jugak kat sini..’ Makin popular kan…”

Pada pandangan Egon la… Scene romantik tu ada keberkesanan Nya jugak…. Tak semestinya body language untuk menunjukkan romantik…. Bahasa dan ayat pertuturan pun boleh rasa romantik jugak…. Tak semestinya nak kena Peluk Bagai….. Tapi apa yg Egon nak highlight kan kat sini…. Pengarah/editor terlalu banyak swap scene…. Sepatutnya habis kan satu2 scene dulu…. Baru masuk scene lain…… Bila asyik dok swap-swap scene…. Itu yg feel pada penonton tak sampai…. Sbb asyik potong stim jer…. Mcm cerita Nora elena and ombak rindu tu… Mana ada swap2 scene ni…. Sbb tu feel tu sampai dijiwa penonton…..

Kalau diperhatikan Gaya cakap ain dgn am pun dah lain…. Tak mcm dulu lagi… Nampak Lebih ceria and excited…. Especially time dlm bilik yg dok sembang pasal Cincin 1700 pound tu…. Nampak apa ain excited on that….. Tak de dok cover2, malu2 mcm dulu2 lagi….
Kalau Lah editor drama ni boleh edit Balik utk episod 60-80 ni…. Jgn Bagi banyak sgt swap2 scene ni…. Alangkah best Nya kan……..

Reply

kak long ain... December 5, 2012 at 9:34 AM

Kak long stujuuu Sgt2 sama komen egon…scenes romantic aa ngn nn byk Sgt celam celom ngn scene mat rebounding tuh…so feeling x sampai sepenuhnya da kna potong ngn babak Johan azie yg sememangnya Di ‘benci’ ramai penonton AH ni…smpaikan scene romantic am terjah bilik ain pon d celam celomkan dgn Johan gaduh ngn azie…dah jd x smooth tau…ilang mood tau…pdhal citer mmg best sbnrnya…pasal touch2 tu kak long xnak komen lebeh la..tp lakonan aa dlm citer ni xmcm yg b4 this…penat kot byk Sgt shooting xbenti2…feeling pon da kureng…hahaha…jgn marah AA…kak long bg pandangan je bukan kutuk Atau tuduh ye…niway Ttp sokong aa sampai bila2…

Reply

mami December 5, 2012 at 10:56 AM

mami cadangkan cuba tengok2 youtube kot dah ada yg buat part am dan ain dlm bilik tu aje.. potong babak Jo azie dan makcik ostolia.. yg mami tengok baru ni 4 minit je masa tayangannya utk 2 ke 3 episod sekali jalan.. tak de gangguan

Reply

nak am December 5, 2012 at 11:43 AM

ye ke mami, tk de ponggg kt youtube

Reply

hashim December 5, 2012 at 2:03 AM

kesian zie, nangis tapi tak de ayak mata, datang lah ke CCK nanti pakchi ajar hang cagha2 nak nangis ya………

Reply

Egon December 5, 2012 at 2:03 AM

Btw, Sapa sini tahu apa Nama sebenar pelakon tambahan yg memegang watak muzafar (kwn am dan kekasih Gelap dee tu)….. Itu yg Iklan mee Kari haws liiaaooo…. Tu kan…’

Reply

alind December 5, 2012 at 7:19 AM

Tak tau nama sebenar muzafar tu tp kalau perasan dia ada taja kopi utk drama ni…. I tau sbb dulu dia pernah promote kopi kat I masa MIHAS….hehe!

Reply

lenchi December 5, 2012 at 12:54 PM

Kopi MANAN…betul2 HoLiao…:D….

Reply

am ker? December 5, 2012 at 4:20 PM

En Manan a.k.a staff angkasa

Reply

TejaWafa December 5, 2012 at 2:21 AM

Tq Ezany ;) !

Reply

Nisa December 5, 2012 at 3:09 AM

Terima kasih Ezany …. dapat jugak tengok walaupun diperantauan, x sabar menunggu episod seterusnya .

Reply

Dee December 5, 2012 at 2:23 AM

yela.. butik pengantin mana la yg sponsor dorang ni.. ngan pelamin KPG nye.. huhu..

Reply

Adique December 5, 2012 at 2:24 AM

salam… hi. first time nk komen…
agreed with egon statement. romantic x semestinya nk peluk2 jer…
n kene kurangkn swap2 scene…

klau dgn dee tuh dok peluk sakan sbb dee tuh cheap…
lgpun diorg bru nk start bcinta even dh 8 thn kawin. so pelan2 kayuh la…
:-)

Reply

chelsy December 5, 2012 at 2:56 AM

..kalau betuipun Dee desperate xdapat Am, xkanlah sampai tangkap muat situa Muzaffar tuh jadi boyfren LOL… cam xde taste langsung, LOL!

Reply

omak ain December 5, 2012 at 2:56 AM

diakui..mmg masuk episod 50 dan ke atas, dah rasa mcm xbest. sbb scene yg sweet2 mcm lajuuuu je pi. xde nak amik masa shot muka sorg-sorg untuk tunjuk ekspresi muka (suka,manja,usik mengusik,marah geram etc.) xsemestinya perlu bersentuhan (sbb masing2 suami org dan isteri org). sekurang2nya, xnmpk biasa2 je, tau2 abis gitu je. ke omak sorg je rasa gitu? hehe

Reply

chelsy December 5, 2012 at 2:59 AM

Walaupun dalam hati Dee kata orang tua xsedar diri bila Muzaffar ajak kawin, ajak beli cincin nak pulak tuh dan kehulu kehilir dgn org tua tuh..ishkk xpaham gua…….

Reply

alya December 5, 2012 at 3:52 AM

haah la…xromantik la ain ni..xfeel tgk..tgu juga adegan romantik n manja dr ain..tp xde langsung..emmmmm cm hambar je..di sbbkn peminat adm dan hawa..so tgk la smpi hbs story ni.. hrp episode lps ni ain ada adengan manja n romantik dgn am kn…

Reply

adam azfar December 5, 2012 at 4:16 AM

perasan tak…am minum baki air yg ain dah minum tadi…. inipun salah satu cara nak tunjukkan romantik….

Reply

dieyb December 5, 2012 at 10:20 AM

+1 ^^

Reply

siti December 5, 2012 at 5:16 AM

carilah cinta yg akan kekal hingga keakhir hayat biarlah ia mula dgn susah tapi restu dan berkat akan allah berikan

Reply

Setia AH December 5, 2012 at 6:32 AM

Sl. Semua…episod mlm ni not bad pd sy…ok lah lakoban AA & NN mjadi…paling best masa kat dapur…ain..am n kzah…bestnya menjadi….am mmg pdai buat memek wajah secara spontan…ketiga2 pelakon ni..best….apapun komen you all…ia mmeriahkan blog ni…I LUV AH …..AA & NN…..BEZT SGT…MUAHHHHHH

Reply

Anjung Nani December 5, 2012 at 6:49 AM

>Anggerik masa Am usik Ain (ini taktik Am nk merapatkan hubungan dng Ain setelah disindir ole Azie di rumah sewa dan Am angguk2 itu saja) mrk sekadar berdakap saja, krana Ain ada kelas dan Am&Ain sempat bersarapan tu yg Dee menyibuk jadi tkde masa untu itu… Memang jelas mlm pertama mrk di rumah mama pkage 4 hari itu memang diambil kesempatan oleh Am sebaik-baiknya kan Am juga kata Ain bantal peluk abg ha bayangkan ( I imagine sendiri lah) lagi pun masa di pejabat Am Ain ada kata dia “cuti” bila Am tanya nk solat. Aisya Sofea peka bab ni kita pun tahu kalau baru sahaja “pulang dari cuti” memang tngh subur lah tu apa kata komen sblumnya Am sharp shooter tapi yg tepat skali kenduri tu at right time and on right day he he …miang pulak I ni…

Reply

Anjung Nani December 5, 2012 at 7:13 AM

Dng lain perkataan Am kena Jackpot

Reply

hana December 5, 2012 at 7:06 AM

adam azfar , saya perasan Am minum air dari cawan Ain.then Ain tepuk manja kt dada Am.itu pun romantik, x perlu lebih2..bahasa hati Ain wktu layan tetamu, senyum Am semua tu lmbng bahagia. salute kt Azie, luhur dn tulusnya cinta dia kepada Johan dn dlm sygkan persahabtan dgn Ain.Sian tengok dia nk express kekecewaan ht. Dee andartu desprate thp gaban dan masih rasa she’s great.memang sesuai dgn pkcik mee hawliao tu. kecewa gak tengok baju Ain kt butik pengantin ,kalau dia pakai tudung n baju macam irma hasmee kawin, mesti sweet n cantik sangat..but Am control hensem pagai apa pun.terlalu panjang sgt drama ni, Am dan Ain dah ulang pakai baju yang sama..terharu tengok scene Ain sembang dgn mkcik Normah..kasih seorang ibu, kelegaan hati bila doanya dimakbulkan Allah.. best episod mlm ni .w.pun ada cacatnya .thnk ezany.

Reply

mamamia December 5, 2012 at 8:19 AM

Ye la..pas ni ain bergaduh lagi dgn am pasal si dee, then am g london, by that time ain pregnant..tapi masa ni dlm novel, azie n johan dah berbaik…kita tgk la kt tv diaorang wat camna..almost ending dah crita ni klau kt novel la…

Reply

amira natasha December 5, 2012 at 8:38 AM

JENG JENG JENG AIN DAH JADI ISTERI SEBENAR BUKAN BETUL BETUL DEKAT DALAM CERITA ADAM & Hawa

Reply

mama December 5, 2012 at 8:53 AM

lama x komen….
Hihi…br sempat tgk pg ni….setuju ngan EGON….byk swap2 scene…thats y x smpt nk feel romantik…dtg plak fell meluat bila scene johan etc…hihi

Reply

elly zulaikha December 5, 2012 at 9:04 AM

sarapan depan lappy sambil layan adam dan hawa…nyum..nyum..nyum…

Reply

Farah December 5, 2012 at 9:36 AM

Memang best lah cited nie,dah tak romanislah pulak….apartment dah jd nie….takut wife ,and husband. Nessa marah kot…take pelah namanya citerkan….nak ikut 100%dlm novel tu, mungkin banyak kerje lah pulak….ala-ala kadar jerlah…kita felling jerlah sendiri….anyway best lah citer nie…I give100% markah…..take sabar tenggok kesudahanye

Reply

Soulreaver December 5, 2012 at 10:40 AM

Frankly speaking.. I love last night episode.. Kita dah mula tgk hubungan mereka semakin mesra & intim slowly.. I like the pace.. Ada usik mengusik… Ada ayat2 cinta sket2… Xde la tiba2 dh terlebih “mesra”… Klau sapa2 yg baca novel.. Am pun akan ada ckp kat Ain lam kete masa hantar Ain balik from this package “bercuti” yg diorang berdua macam orang zaman dulu2… Dah kawin baru start bercinta… Kita pun kalau baru start bercinta.. Xkan la terus terlebih mesra kan??? Tp x tau la generasi baru nih.. Hihihihi….

Reply

layan je laaaa December 5, 2012 at 7:13 PM

setuju dengan soulreaver.. rasanya sesuai la adegan2 dorang 2 org tu sbb kita kena ingat dorang baruuuuuu je nak kenal antara satu sama lain.. walaupun 8 tahun kawin.. still malu2.. cuba bayangkan time2 kita mula2 bercinta dulu.. tak ke malu2 dulu.. dah lama sikit baru la comfortable..

Reply

Ani December 5, 2012 at 11:04 AM

Takde apa2 yg nak dikomen lagi,semuanya dah dikomen dek kwn2….. Ye lar drama ini mmg ramai peminat so kami nak kan drama ini betol2 perfect dan dapat meninggalkan kesan yg mendalam kpd pemonton semua. Supaya penonton puas hati dan rasa berbaloi melanggan Mustika HD atau menunggu ezany upload hingga ke pagi kan? Tp tu lar bukan snng nak puaskan ati semua org…….mcm2 pendapat yg berbeza kan? So kita terima jer lah AH nie seadanya……Mana2 kelemahan boleh diperbaiki tok drama2 yg akan dtg….insyallah….

Reply

Original Me December 5, 2012 at 11:26 AM

Hmm .. tkde CD kerr ? klau ade , lgy bestt .. bleh tngk hari – II .. Muehehehe ..

Reply

Nurul Syera December 5, 2012 at 11:27 AM

kesiann tgok Azie… :( dia btol2 sayangkn JOhan tp sii Johan 2 pkirkan pasal diri dia je.. hurmmm nasib Azie nie cepat sabar hehehe :D LOL

Reply

mrk kayangan December 5, 2012 at 11:30 AM

Tak perlu tunjukan kemesraan yg ke terlaluan ..cukup macam episode nie pun ok….
jalan cerita nie memang best , tahniah kepada penulis novel tp cuma apabila di protrey kan ke dalam telemovie macam nie tak ada ketelitian dari pengarah and crew. Pelakon dah comel2 belaka..Kalau dpt anugerah pun bukan sebab pengarahan yang baik tapi populariti para pelakonnya yg sgt meng gah kan AH.

Trilogi Cinta 2 , pengarahan telemovie nie lg dan sangat baik. Tahniah Rosyam Nor.Tak de pun adegan peluk peluk tp nampak romantiknya cerita nie…

Reply

kirana December 5, 2012 at 11:54 AM

x sabarnya tgu time kemunculan antara am & ain.. arissa nurasyiqin bt adam mukhriz huhuhu

Reply

MAMA7 December 5, 2012 at 12:00 PM

mmg mama7 tak setuju tentang cara pakaian NN dlm drama ni…kesian dia kene kutuk disebabkan pengarah x amik port psl isu pemakaian pelakon2 nye…nape hek?bajet ciput ker..?smpai artis yg terkenal pn diberi pakaian yg ‘ala carte’ jer…tp walaupun pakaian menjadi isu panas dlm blog ni mama7 tetap LIKE dengan drama Adam dan Hawa ni….

Reply

sha December 5, 2012 at 12:01 PM

apa la yg bagus sangat dgn c AM ni……memang tak d nafikan yg AM ni org nya ada rupa & gaya , tapi mcm ni la , acting mcm nak selamber tapi tak menjadi..tonasi suara mendatar je..spesis shamsul yusuf , jgn marah ya pada AA huge fan

Reply

nak am December 5, 2012 at 12:06 PM

MK, agree romantic tk semestinya peluk2, physical/body contact yg sedikit pun dah cukup..mcm ada court order pulak kena jaga jarak antara am dan ain..itu my opinion la, hanya menyuarakan pendpt..

Tp i sgt enjoy dgn scene am, ain & kak zah semasa di dapur, sweet giler kak zah gelak bila tgk ain kena sakat dgn am..tersenyum2 sendiri..
entah bila la isu johan nk settle,, masih belum nmpk jln penyelesaian… maybe drag smpai ep 70 kot…ohhh tidakkk

Reply

cik hawa December 5, 2012 at 12:42 PM

kenapa episod 57 dan 58 bila di download tak full sebab bila dah siap download tak dapat bukak macam episod2 yang lain tak sampai MB dia.

Reply

MAMA7 December 5, 2012 at 12:48 PM

apelh yg Ain terkejut mase pilih baju pengantin kt butik tu….?director x cut pun part ni…bestnye tgk skrip dn lakonan Am, Ain ngn Kak Zah mase kt dapur mlm tu…so sweeetttttt….!!!!!scene mase Am keluarkan keris, Ain joget melayu pun kelakar giler….ketawa terbahak2 mama7 kt sini..huhuhuhu…

Reply

Ana Natasha December 5, 2012 at 8:38 PM

Setuju sgt dgn MAMA7..scene tu nampak macam real sangat2..bersahaja namun penuh erti..Skrip dia memang excellent.Dari situ pun dah tau Am & Ain memang kini intim..tanpa perlu scene touching or loving2 untuk tunjuk kemesraan. Cara pertuturan Ain & tindakbalas bila Am joke macamtu menampakkan dia dah terima Am sepenuhnya..saya paling suka scene ni..Reaksi Kak Zah pun macam real sgt2…sekali lagi suke3..Rozie Rashid penulis skrip yg berbakat.

Reply

SriHani December 5, 2012 at 1:07 PM

Bukan saya je yang tersengeh2 tgk scene Am & Ain..Husband pun tersengih2…hahahaha ..best giler…

Reply

Kak Ruby December 5, 2012 at 1:22 PM

Eh..Kak Ruby heran..mana gi Rusnita..tak sihat ke? Dlm 2 hari xde komen Rusnita.

Reply

rusnita December 5, 2012 at 5:24 PM

Salam Kak Ruby, ada jer kita ni. Sihat alhamdulillah, tp busy sgt. Jrg dh bg komen, kang ada org marah lg. Sy bc komen jer, malas nk ulas apa2. Mungkin nnt komen utk sorotan mingguan je. X lm dh nk hbs citer ni, tggl lbh kurg 22 episod lg termsk mlm ni.

Reply

Virgo December 5, 2012 at 1:24 PM

Memang A&H dah sampai sana tapi bukan link ezany…

Reply

Virgo December 5, 2012 at 1:25 PM

I mean Uk.

Reply

Virgo December 5, 2012 at 1:28 PM

I setuju dgn sha : Lakonan AA tk menjadi bila dia nk buat bersahaja even dlm cerita2 lain pun. Suara mndatar & kadang2 tk clear apa yg diucapkan.

Reply

pacik mee hawliow hooh hohhhh hooh December 5, 2012 at 1:37 PM

time kenduri semua tdung jenis sama..tdung siti..err pelik aku nengok…tdung seponserrrr kot

Reply

Soulreaver December 5, 2012 at 2:20 PM

Satu lagi… Seni penulisan and visual berbeza… Kalau penulisan, kena tulis lebih2 sket dlm penyampaian utk create the mood (cam peluk2 , cium2 & lain2 lagi) tp dlm seni visual… X perlu lebih2 tu.. memek muka, intonasi suara atau gerak tubuh bleh menyampaikan mood tuh (romantik, marah, sedih + mcm2 lagi). So that’s y bila ada crita2 adaptasi… ada yg complain pasal x follow buku. Yelah, susah nak puaskan hati semua orang. Bagi aku AH nie bagus, sebab production brjaya sampaikan msg ( except part Johan sasau – rasa cam terlebih2 plak. Sikapnya X mcm Johan yg masa study kat Australia) . Sori kalau komen nih too skema… Hahahaha

Reply

ami December 5, 2012 at 2:40 PM

episod 57 dan 58 cuma 0.8Mb sahaja dibenarkan download.
biasanya setiap episod 70Mb – 80Mb.
boleh ezany bantu macam mana nak download penuh.

Reply

ctie December 5, 2012 at 3:28 PM

dulu azie n johan curi cinta belakang ain..skrg azie kena lebih teruk dar
i tu..dunia nyata skrg ni pun Allah byar cash. kalau saya ,tak ingin johan tubetul2 lalang..mak dia lagi2lah saya tak ingin jd mak mertua tahu serang mcm org.. tak panjang akal dah tahu lebih makan gatram..mesti lah byk kan sabar n tahunak cara berbincang dgn ank dia..yg selebihnya solat n tawakal

Reply

nak am December 5, 2012 at 3:37 PM

sebetulnya i suka tgk watak mama am dan mak ain, mama am sgt lembut dan penuh kasih syg seorg ibu, mak ain tegas tp sentiasa mendoakan kebahagiaan anaknya dan memberi nasihat yg sgt mendlm pd ain…suka tgk mak ain memetir psal tk suka ain layan johan lebih2 , dan lg satu masa johan nk balik(first time dtg umah ain) mak dia siap tk nk jumpa johan, dia ckp kt ain, mak nk solat…

ada sesiapa ingt tk scene masa awal2 dulu, am selalu ada tulis2 dlm kertas kecil mcm sticky notes tu, pas2 dia letak dlm box (hadiah birthday dr erin), apa yg am tulis ek? love notes utk ain ke? dlm novel ada ke? rusnita?mama, egon or sesiapa yg dah baca novel?

Reply

iReNe December 5, 2012 at 6:50 PM

Satu jek irene nk komen.. Mulut celupar n kelam kabut makcik ostolia tu…

Siot sgt ckp ngan azie, jgn menkan lerasaan johan ek.. Nthen bgtau tu cincin peminangan ain.. Siot sgt!!

Makcik ostolia neh… Same jek dua kali lima ngan anak dia.. Ckp men sedap molot jek..

Reply

Ros December 5, 2012 at 9:14 PM

apasallah episode selepas kahwin ni tak ummmph…apasallah NN ni dingin sangat…tak reti berlakon romantis kot…frust giler aku..
kot ye pun manje2 la sikit ngan suami yg baru jatuh cinta tuuuuuu…..erggghhhh!!!!

Reply

ESAH December 5, 2012 at 9:24 PM

DEE DENGAN MAMAT REBONDING TU SEPATUTNYA KENA BAGI KAWIN , SESUAI SANGAT ! DUA2 GILA MEROYANN . DESPRATE SGT :D

Reply

polaris December 6, 2012 at 1:03 PM

sebak tgk azie menangis…:(

Reply

ADIKmakcikOSTOLIA December 6, 2012 at 7:41 PM

mcm2 ar…asyik bincang pasal ‘malam pertama’ adam mukhriz ngan ain plak dah…yang sebenarnya akak i (makcik ostolia) nak jodoh i dgn azie…i nak ain juga..nak ain juga…ain juga…ainnnnnnnn

Reply

rayz December 7, 2012 at 1:42 PM

Deenawati Dellila agak nye nme die nie..cum ain hawani ain n hawa…hhuhuhuhu jadi dee n dellila…

Reply

Sher Cullen December 11, 2012 at 12:52 AM

Azie tu ptt reject je mamat rebonding tu. x tetap pendirian. X elok buat laki… Haha

Reply

Tak Suka Johan January 19, 2013 at 3:13 PM

azieeee….pleaseee jgn terima johan dah……….eeeeee apa punye org la johan tu.. tak tetap pendirian…(hihhihi emo plak)…dah lama tak ikot drama ni…ni baru berkesempatan…. :)

Reply

syud April 5, 2013 at 1:59 AM

Oh God!!! Why reject content….melepas aku episode ni….sape2 please beritahu saya kat mana lagi saya boleh tengok episode 58 ni? please!!!

Reply

fake security cameras October 31, 2014 at 5:49 PM

Your fancy new software is inadequate if we can’t statue out to specific it
down in their first spot. Normally, one particular lithium
based life of the battery lasts suitable for two so that
you can three days after some full charge up.
Individuals methods could be used prior to this you have sex.

Reply

Leave a Comment