Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 59

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 58

Hubungan Am dan Ain kini sudah tahu kesudahannya, bagaimana pula dengan Azie? Adakah Johan masih ingin bersama Azie?

Adam & Hawa Episode 60

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 46
  2. Video Adam & Hawa Episode 39
  3. Video Adam & Hawa Episode 40
  4. Video Adam & Hawa Episode 43
  5. Video Adam & Hawa Episode 48

{ 338 comments… read them below or add one }

ali December 5, 2012 at 2:58 PM

HEROIN HODOH TERHEBAT – NADIYA NISAA

Reply

mizkontot December 5, 2012 at 3:31 PM

macam la kau ni tak hodoh…

Reply

nenek fa December 5, 2012 at 4:44 PM

agak agak la nak kutuk orang. ciptaan tuhan tu. tak takut ke.

Reply

Mirza Roy December 5, 2012 at 9:15 PM

ali…… kau kata NN tu hodoh sebab dia tak mahu kat kau……. tu kau sakit hati….. ain nak am saja……..

Reply

kaki_bantah December 5, 2012 at 11:41 PM

btol tu mirza roy ,aku sokong 200%….klu nn hodoh sape nak ambik dia belakon….sengggggggggggallllllllll…………

Reply

kaki_bantah December 6, 2012 at 12:01 AM

awal2 dah nampak muka orng yg hodoh hatinya (hanya dalam lakonan) dee bukan anzalna ye……takut hambat mcm ali . baik terangkan awal2… :)

Reply

naufaL December 6, 2012 at 3:25 PM

Lagi sekaLi kau ckp NN hodoh…7 keturunan kau aLi akan hodoh terhebat jugak hahahhahha…

Reply

yans December 7, 2012 at 7:55 PM

Kalau tak cantik takkan ia jdi plakun…………kau ada…..!!!!!!!!!!!

Reply

I love NN December 5, 2012 at 5:06 PM

Sy pasti ali ni org yg tak berpelajaran dan mempunyai hati yg tak wangi.. Hahaha :)

Reply

kaki_bantah December 5, 2012 at 11:43 PM

sokong sokong sokong sokong sokong….aku ingat nak tukar nama la….kaki-sokong….hahahahahahaha

Reply

noor December 5, 2012 at 5:11 PM

kesian nadiya nissa…dia ada buat jahat ngan ko ke…ataupun kaum kerabat ko tak dapat part heroin yg nadiya pegang sekarang…tu yg ko bengkek srmacam…kesian kat ko…

Reply

nad December 5, 2012 at 5:21 PM

sakit hati sangat ke ali …nampak sangat emburu

Reply

nad December 5, 2012 at 5:22 PM

*cemburu

Reply

kaki sokong December 6, 2012 at 12:30 AM

tak baik kutuk orang kita kan sama saje

Reply

amad December 5, 2012 at 7:30 PM

ali kau ni org baru dlm blog ni kan? dahlah tak bagi salam, sesuka hati jer nak kutuk orang hodoh. Kau tahu tak dalm blog ni org komen pasal drama bukan marah tuhan jadikan muka Ain hudoh bahalol. Org cam kau ni patut kena maki jer baru padan ngan perangai kau. Bini kau cannnntik sesangat ke? Entah2 lebih hodoh dr the hodohest…LOL

Reply

abu December 5, 2012 at 7:34 PM

Oi Ali jual roti..kau berani kutuk Allah yg jadikan heroin hodoh tu. Heroin kau mesti cantik kan macam dee. Cantik lah sangat. Atau kau ni dee ke menyamar jadi Ali. Kau dengki sebb Ain dh bahagia ngan Am..he..Ali jual roti.2x

Reply

kaki_sokong December 5, 2012 at 11:46 PM

hahahahahaha….btol btol btol btol……ali tu sennnnggggaaaaaallllllll……hati busuk….

Reply

alibong December 5, 2012 at 7:51 PM

ali ni wrong channel kot…sebab tu jeles semacam je..

Reply

peah December 5, 2012 at 8:33 PM

setiap manusia Allah letakkan dimuka bumi ini ada kelebihan/keistimewaan masing2. sesunguhnya aku ciptakan manusia dalam bentuk sebaik2 nya – maksud surah at tin ayat 4. huduh di mata kita tidak di mata orang lain.

Reply

anon December 5, 2012 at 8:46 PM

gile punya olang..nadiya nisaa adalah pelakon terbaik..kamu tu yg hatinya hodoh,percakapannya hodoh,perangainya hodoh..kamu ali yang hodoh..

Reply

Ok boss December 5, 2012 at 9:31 PM

Alahai en.ali…sedap2 je ckp NN mcm tu..ciptaan Allah tu..sama pencipta dgn awak n makhluk lain..menghina NN sama mcm hina pencipta.mcm la awak tu hensem sgt..setiap org memg la ada kekurgn n kelebihan..haiya….mulut takde insurans!!

Reply

chekgu December 5, 2012 at 9:38 PM

biar rupe buruk yg pnting hati baik..
x gune rupe cntik tp hati busuk
mgkin ali trlalu beremosi tgk citer ni..
;)

Reply

Muzaffar December 5, 2012 at 9:50 PM

Assalamualaikum….
Nmpknya Ali berjaya mencuri tumpuan hehehe
Secara psikologi…klu kt sklh Ali ni jenis bdk yg xda sbrg kelebihan,akademik tetuk aka bodoh,kokurikulum hampeh…rupa xhensem tp perasan cam bagussss…
tp teringin nk perhatian. Biarkn la Luncai terjun dgn labu-labunya…

Reply

bunga D December 6, 2012 at 12:14 PM

skong En muzaffar 100%

Reply

kaki_sokong December 5, 2012 at 11:49 PM

btol btol btol btol……hati busuk mulut pun busuk…@li.

Reply

[BZK]Mr*HaZiQ* December 6, 2012 at 12:34 AM

ALI NI mulut tak reti nak jaga kan dah
kena maki blk hahahah tu la balasannya

Reply

Abang Kau December 5, 2012 at 9:46 PM

apasalah longkang sangat mulut kau?kau ni jenis orang dah lah tak hensem tambahDALAM HATI ADA JAMBAN buusuuuk woh!!.. Nadiya Nisaa adalah pujaan hati aku.. berani kau cakap lagi ? dah pi sana tengok katun doremon nyiiibuk lah!!

Reply

[BZK]Mr*HaZiQ* December 6, 2012 at 12:44 AM

nampaknya ALI jadi perbualan hangat
tapi bukan hangat sbb sifat baik
tapi sifatnya yg keji menghina org
tak baik tau ALI. ALI jadikan ini satu pergajaran
ok dan jng kecik hatilak dgn org sbb
org marah ALI sbb perangai ALI

Reply

minat adam December 5, 2012 at 11:05 PM

Salam. harap saudara bersabar.Seingat akak ezany buat blog ni nak menolong kita yang x dak mustika HD utk tengok crita Adam&Hawa yang sgt popular masa kini.jangan jdkan bloh ini utk mengutuk orang.kecantikan adalah subjektif tau.Kat blog ni kita nak berkongsi cerita tentang drama ini. patutnya kita hargai jasa ezany.Ini nasihat akak.

Reply

holahola December 5, 2012 at 11:20 PM

klu hodoh tak jadi heroin la weyh. dari kau? boleh ke belakonn? entah2 lagi hodoh dr NN.

Reply

kaki_bantah December 5, 2012 at 11:38 PM

hodoh apa nya ali…….ok la tu cantik apa….baru la muka gadis melayu….!!!!

Reply

bunga ros December 6, 2012 at 1:47 PM

syabas…pengarah adam dan hawa…itu baru betul heroin yang ada muka melayu asli..kita kan org asia so crilah heroin yang mirip org asia bukannya heroin yang ada kacukan yang perlu di tampilkan…tentang lakonan NN sangat bagus dan teruskan bakat lakonan yang ada pada diri …

Reply

mamarisya December 9, 2012 at 10:33 PM

setuju…..NN memang cantik….kecantikan asli….

Reply

echah December 5, 2012 at 11:58 PM

NN cantik la. Tolonglah jangan hina macam tu. kalau kau cantik sangat, dengan riak sombong kau tu, jangan lupa Allah boleh tarik nikmat Dia daripada kau. Riak dengan Allah

Reply

aara_heart December 6, 2012 at 12:07 AM

En Ali….?????? Berdosa tau cakap macam tu….dia pun ciptaan ALLAH swt juga….bererti En Ali menghina ciptaanNYA….:-(

Reply

Fauzi student@peminat Ain December 6, 2012 at 12:12 AM

sakai ler ko ali….A&H dah nak abis..ko masih ikuti gak citer wat apa

Reply

Lyn Aishiteru December 6, 2012 at 12:24 AM

Mengutuk design rumah, bererti mengutuk architectnya… Mengutuk rupa manusia, bererti mengutuk Penciptanya… Subhanallah…

Reply

kisha sastriya December 6, 2012 at 12:59 AM

hermm,.tk baik cakap orang hodoh..
Nobody perfect!
But pada pndangn kisha,nothing is bad..she nice and preety..^_^

Reply

ummi faris December 6, 2012 at 1:46 AM

..lihatlah gunung yang tinggi,subhanallah itu Allah yg punya.. lihatlah pantai yg indah,subhanallah itu Allah yang punya.. tiada yg engkau punya.. semua nya Allah punya..(sedap lagu nie)fikirkan2kan ye.. ingatan untuk diri sendiri jugak..

Reply

idaaaa December 6, 2012 at 1:28 AM

ali kau 2 laki xpyoh la nk kutuk owg ckp xcantik setiap insan y tuhan cipta ad klbhan n kekurangan semua nye cantik sblm kau kutuk ore kau cermin dlu muko kau ok ke x blh x?

Reply

kak odah December 6, 2012 at 5:37 AM

setiap ciptaan Tuhan tu indah.

Reply

ala December 6, 2012 at 6:55 AM

salam ali…kesian awak.nama mcm saidina ali….ha3…kesian mak awak yg lahirkan awak..apa yg awak kata baik ke buruk ke mak awak tumpang saham…esok tu HODOH tu tergantung…x tau nak kemana antara langit dgn bumi…kalau betul heroin tu hodoh..dapat hodoh tu pada dia.TAPI ingat kalu heroin tu x hodoh mcm awak ckp..ALLAH akan hantar HODOH tu balik kepada awak…ha3 masa baru awak rasa dan kesian maka awak. kalau x percaya tanya ustaz…baik minta maaf…

Reply

lali December 6, 2012 at 7:00 AM

salamm ya ali…ya ali baba….sedih ya ali…kesian ya ali…kesian ya ibu ali…sapa lah mak ali ni…mesti ali hensemmm ya ali baba….ali..ali….ali…

Reply

not December 6, 2012 at 7:06 AM

ali….ada masalah penglihatan ka…awak ada masalah ka..dah makan ubat..ni mesti x makan ubat lagi hari ni….ke awak dah salah makan ubat..

Reply

syuk rie December 6, 2012 at 8:50 AM

ali la yang paling hodoh skali di dunia

Reply

fasha_nak_sandar December 6, 2012 at 9:08 AM

ali..yuu jangan la kantoikan i..

Reply

mu is nenek December 6, 2012 at 10:40 AM

assalamualaimualaikum semua cucu ku….kita dilahirkan di muka bumi ini sama saja.pesan nenek jangan suka menghina sesama insan..itu saja..wassallam..

Reply

lalalalala..... December 6, 2012 at 10:52 AM

aku rasa NN nie cantik je..tang mana plak hodoh nye..yang berkata NN nie hodoh tu da cermin ke diri tu dulu…

Reply

anne December 6, 2012 at 11:14 AM

hodoh2 dia pun dia bjaya bawak watak tu. ko ade. x dekan. jgn igt org hitam hodoh org putih cantik. bgtu jugak dgn gemok or kurus. Allah tu maha kaya. lain org lain tastenye. ade lelaki suke ppuan hitam, ade yg lebih bekenan kat yg putih. klu Allah jd kan semua ada taste masing2. mukin kat mata ko dia hodoh, kat mata aku lak biasa2 je, tp yg lebih penting cantik kat mata laki dia.
x de maknenyepun dia cantik kat mata ko
wallahuaklambisawab……

Reply

Nurul Syera December 6, 2012 at 11:25 AM

Asslam x baik arr Ali ckap cam 2….apa salah NN?? dia okey je saya tgok… lgpon nie cerita x yah ahh nak emo sgt… tak pham dgn kaum kita nie kata 1 malysia sepatutnye sepakat bukan nak cari gado…lgpo nie anugerah Allah untk dia… NN comey ke apa… adoiii yaiiii x paham aku =_=

Reply

kikirynn December 6, 2012 at 11:30 AM

kalau kau lelaki.. ko ni mesti x hensem kan.. kalau ko perempuan, ko ni mesti tak cantik kan.. sebb hidup kau penuh dengan fantasi.. suka kecantikan di luaran.. kualiti xde xpe… aku rasa ko ni suka berangan tgk movie.. bila tgk awek2 cantik2 berlakon, kau berangan itu adalah ko..atau pun ko berangan itu awek ko.. kesian nye, masih ada org low mentality macam ni kan di zaman tech ni.. aku perempuan, bagi aku semua wanita di muka bumi ini ada kecantikan tersendiri.. aku tak pernah didik diri aku tuk menilai orang atau menghina sesapa pun umat allah di muka bumi ni.. Nadiya Nissa …She is pretty in and out.. she had lovely son & hensem husband.. she is good actress in Movie CUN as watak cacat.. and she perform very well in this Adam & Hawa.. hingga kini aku masih tak dapat bayangkan watak hawa ni di beri pada artis mana2 pun sebb Nadiya Nissa perfect to be Hawa… Ali oooiiii bawak2 lah masuk balik diri tu di dunia reality nieeee…

Reply

Lynna December 6, 2012 at 11:37 AM

Allah melarang umat Islam daripada mencaci dan mengeji antara satu sama lain kerana itu adalah sifat yang buruk dan tidak sepatutnya bagi seorang yang menggelarkan dirinya mukmin. Oleh itu ia akan memberikan ” Kecelakaan besar bagi orang yang mencaci dan pengkeji “

Reply

acai December 6, 2012 at 11:53 AM

ali bhaiii…wa mau roti canai 2..telur mata kuning xmau pecah..air milo is kurang ais lebih milo..boleh ka ali bhaii..??ali ni standard bangla2 je ni suke2 ckp org hodoh..agak2 bro…

Reply

syuk rie December 6, 2012 at 12:54 PM

weh ali NN tu pujaan ati aku phm x….

Reply

alia December 6, 2012 at 2:43 PM

Tangan aq ni tngh gatal ni,,bile2 mse je blh mlyang kat org especially org yg xsyg n xpndai jge mulut,,ish tngok ngn mata hati lh der.xske tp lyn gk cer ni,,tbe je nk wt kontrovesi,,sbor jelh ngn org cmni!!!

Reply

minah December 6, 2012 at 3:18 PM

youuuuu cermin diri dulu handsome ke cantik ke??????

Reply

Ros December 6, 2012 at 4:42 PM

Jalan Citer ok ler jugak tp mase amik gambar baju nikah mcm baju budget jer…tak lawa langsung ngan kedudukan Am anak Datuk…Si johan plak..eeeii tak suka la ngan watak dia…

Reply

Karma December 6, 2012 at 10:52 PM

Derr bior ler hodoh tp berbakat besar…daripada dah la hodoh langsung x leh nk pakai wat perrr…perabih borah jooooo…

Reply

TIMAH December 8, 2012 at 3:24 PM

KAU CUBA MENCABAR KEJADIAN TUHAN KE,, CUBA KAU PULAK JADI HERO

Reply

aina December 8, 2012 at 10:28 PM

nilai dr segi lakonan dan watak bukan dr wajah…siapa encik ali ni nk ckp org hodoh sdgkan die makhluk ciptaan ALLAH…Allah dah ciptakan semua manusia adalah sebaik2 ciptaan tp lainlah encik ali…mungkin lain kot…

Reply

musafir dunia December 15, 2012 at 11:38 PM

lu ni mmg jntn bebal la ali….jgn ckp lu nnt mkn kt kt keturunan lu blk …penyapu

Reply

zzzz February 22, 2013 at 8:58 AM

sebaik2 ciptaan Allah S.W.T adalah manusia….

Reply

manusia biasa April 29, 2013 at 8:02 AM

hodoh ker? tak manusia lam dunia ni yg hodoh..ALLAH tak maha adil.

Reply

manusia biasa April 29, 2013 at 8:04 AM

ALLAH maha adil….takde yg hodoh lam dunia ni.

Reply

Umie Ainn December 5, 2012 at 2:59 PM

Wow!bestnye
Thks ezany

Reply

Sheera December 5, 2012 at 3:06 PM

Maybe she’s not dat pretty.but i do love her personality. Comel jer:)
Xde la tahap hodoh.:(
Kesian nye die terase kalau bace org ckp psl muke die..ciptaan tuhan tu..:)

Reply

alind December 5, 2012 at 3:20 PM

Yup! Agree with u Sheera. Nak kata cantik sangat tu tak la tapi tak hodoh pun. Cuma wardrobe yg dikenakan cam ada yg tak sesuai & nampak tak cantik. Tapi tu wardrobe ye bukan rupa. Yang penting lakonan dia bagus.

Reply

mrk kayangan December 5, 2012 at 9:00 PM

ali tu lupa makan ubat….

Reply

Akak A&H kat Canada December 6, 2012 at 1:13 AM

Betul tu …. Akak setuju 100%. NN tu takderlah sampai tahap hodoh. Yang buat sayang tu … Lakonan mantap n orangnya comel tapi wardrobe yg kasi spoiled. Takder budget agaknyer.

Buat Ezany, terima kasih kerana sudi upload. Dapat lah orang mcm Akak ni tengok. Memang seronok layan A & H ni time sejuk2 gini.

Reply

Lanirah December 5, 2012 at 3:15 PM

tak baik lah kata NN hodoh, tiada cacat celanya pun..walau bagaimana pun NN tetap manis pada pandangan fans dier, kesian NN tk habis2 kena kutuk.

Reply

nAd December 5, 2012 at 3:17 PM

bestnye..xsbr nk tggu next episod..thanks ezany.. :-)

Reply

Ani December 5, 2012 at 3:22 PM

Rupa bentuk, cantik hodoh sesorg tu adalah kurniaan Nya. X pyah di persoalkan. Ok jer NN tue ….sederhana….bkankah cmtu watak Ain yg digambarkan dlm novel AH? Seperti yg peminat2 novel nie komen cuma custume2 nyer jer kureng. Klu pakaian2nyer ok….pelakun2 pun nmpk comey2 n gah gak.

Reply

meah December 5, 2012 at 3:23 PM

Kemana semua fan dlm ni…x buka lg yerk
saya jadi org pertama komen hari ini…
x byk episode dlm novel tuk scene hari ni….
walau apa pun x sabaor nak tunggu malam…

Reply

Sheera December 5, 2012 at 3:26 PM

NN punye real husband handsome.:)
Muke cantik xpenting sgt.kalau personality cantik, lelaki handsome pun bole fall in love tau.

Reply

NISA December 5, 2012 at 4:27 PM

100% AGREE!!! ;)

Reply

Lynna December 6, 2012 at 11:17 AM

kenapa tak puas hati dgn heroin … plot cerita macama tu .. kan cantik tu adalah subjektif ( sebab tu Allah ) ciptakan setiap makhluk mempunyai keistimewaan yg tersendiri… Nak komen sikit kenapa masa 10.576 minit nampak mikrofon … ni mesti pengarah tak perasan ni … cuba twngok betul betul

Reply

mizkontot December 5, 2012 at 3:31 PM

ALI aq rasa kau HODOH lagi…bersyukur la apa yg di berikan oleh yg maha esa…

Reply

iReNe December 5, 2012 at 3:32 PM

Wuhuuu.. Bestnye kalo dot besfren mcm azie..

Sgt baek.. N azie sgt positif!

Reply

alind December 5, 2012 at 9:02 PM

Kan Irene… tu la namanya best fren. Saling memahami.

Reply

nuriha December 5, 2012 at 3:46 PM

kau rasa kau cantik sangat ke?

Reply

eja December 5, 2012 at 3:46 PM

ALI tak baikla tulis camtu. Manis ape NN. Best cerita ni.
Kalau x suka org tak paksa En Ali menonton so x payahlah tonton.

Reply

ALI December 5, 2012 at 3:48 PM

kalu rupa dah hodoh tak yah ler nok jadi heroin cite ni best tapi spoil beto heroinnya nadiya nisaa hodoh tak ada pakej langsung nak jadi heroin…….lepas ni nak tengok produser n pengarah bodoh mana nak ambik dia jadi heroin !!!!!!!!!!!1

Reply

NISA December 5, 2012 at 4:32 PM

Mulut/tgn encik ali ni mcm haremmmm…

Reply

kaki_bantah December 5, 2012 at 11:53 PM

apa yg tertulis oleh ali adalah dari hati dia yg………..busuk dan benanah

Reply

noor December 5, 2012 at 5:18 PM

kompem…kaum kerabat ALI ni tak dapat peluang berlakon….keluarkan komen macam H….. J…… In sya Allah… lepas ni ramai lagi produser and pengarah amik NN berlakon dan ko tak yah lah tengok tv ye…sebab muka rezeki NN tu akan masuk tv selalu….nyeh nyeh nyeh

Reply

dol December 5, 2012 at 10:21 PM

oi ali korin@karin dlm badan kau ni dh gemuk sbb mulut kau cam setan, hati cam hempedu, korin lompat2 suka tuan dia rapla dan pendengki kutuk Allah.

Reply

Tukang Sabit December 5, 2012 at 10:31 PM

Aliiiiiiiii!!!! mak kau panggil nak bagi kau makan pisang.. kesian dia pi masuk keluar jamban cari kau!! ? hiss budak nie! e eh si Ali nie baru keluar jamban dah terjun dlm longkang plak!!

Reply

suka_suka December 5, 2012 at 11:51 PM

Tukang Sabit bukannya longkang tapi STP sewerage treatment plant! kuang3

Reply

kaki_bantah December 5, 2012 at 11:55 PM

hahahahahahahahhaha…lepas ni dia nak masuk mana la pulak kan en tukang sabit

Reply

mila December 6, 2012 at 2:31 AM

oooiiii… ali mulut celupar….kau jgn hina NN kalu kou amati NN ni orangnya cantik dan manis sangat-sangat lebih cantik dari isteri AA tau…sumpah…. aku berani jamin lepas ni rezeki dia murah berkat kutukan kou….AMINN…

Reply

mak kucing December 6, 2012 at 8:43 AM

Salam Mila & semua, saya setuju dgn Mila, NN lebih manis dari isteri AA

Reply

ixora December 6, 2012 at 11:04 AM

ko tak bc novel yer….kalu ko tak bc novel tak payah la nk citer kat cni…dlm novel 2 watak ain mmg tak cantik tp sopan n sedarhana rupa…adik am 2 sepatut nye rupa mcm org putih kalu nak ikutkan dalam novel die….lain kali baca novel dulu baru komen….

Reply

Eija December 6, 2012 at 7:15 PM

Kalau korg nak tau, sbnrnya si ali ni la yg tergila2kan si NN ni, tp xdpt…. Sbb muka dia mcm ali bhai roti. NN xpndg dia pun, sbb laki dia yg hensem tu da mgorat dia dulu… Ali ni frust menonggeng. Dpt lak tup2 NN ni meletop pulak jadik artis… Glemer gitu… Lesung pipit cantik, mata besar…. Ramai org suka… NN ada, ngko ade?

Reply

nuriha December 5, 2012 at 3:48 PM

kalau nak kata orang tengok diri sendiri dulu cantik ke tak cantik ada faham.

Reply

nurul December 5, 2012 at 3:54 PM

EEEIII..en.ali tak baiklah cakap macam tu… apalah…

Reply

suria December 5, 2012 at 3:57 PM

Rupa tk penting…. yang penting lakonan dia tu yang best………..Kalau rupa cantik pun kalau lakonan dia hancus nk wat pe…………..nk kata org pun cermin diri sendiri dulu…kalau tk suka seseorg tu jgn la cakap org tu HODOH!

Reply

layan je laaaa December 5, 2012 at 9:53 PM

betul…betul.. contohnya azie.. rupa boleh tahan.. cantik.. berlakon ceria pun ok.. tapi part berlakon sedih nangis semua tu tak berapa menjadi penghayatan dia.. muka dia tak boleh buat aku rasa sedih sangat.. tapi ain part dia sedih aku sedih.. part dia marah boleh nampak dia marah.. lakonan dia mmg kelas.. so mmg sesuai la NN tu jadi ain.. aku sebagai penonton boleh ikut emosi dia.. anyway, anak perempuan aku 6 tahun suka ain.. dia kata “ain tu cantik tapi suami dia tak hensem…”

Reply

Hawa December 6, 2012 at 2:20 PM

betul suka dgn watak NN sbg ain, pandai bermain dgn watak…i like….

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 4:02 PM

setiap kejadian ciptaan Tuhan tu ader kelebihan dan kekurangan yang tersendri… kalu tak cantik dimata kita mungkin cantik dimata orang lain….

dan ingat lerr… Wanita adalah hiasan dunia, sebaik-baik hiasan adalah wanita solehah yang akan membahagiakan kaum lelaki di dunia….. aminnnnnn

Reply

nak am December 5, 2012 at 4:20 PM

meski kurapuh dlm langkah , kadang tk setia kepadamu, namun cinta dlm jiwa hanyalah pdmu. Maafkanlah bila hati, tk sempurna mencintai mu, dlm dada kuharap hanya diri mu yg bertakhta..

Reply

Abu December 5, 2012 at 4:24 PM

Oi Ali, rupa paras cantik tak guna juga kalau mengutuk kejadian Allah.Contohnya diri ko..dah sah Sivik takder..aku rasa muka ko tak la hensem sgt..mamat Bangla lagi hensem kot..insaflah, apa salah NN pada diri ko? ada dia carutkan ko ke? muka ko cam cibai kan..

Reply

Am December 5, 2012 at 11:36 PM

S.O.K.O.N.G….!!!!

Reply

nak am December 5, 2012 at 4:26 PM

sebetulnya i suka tgk watak mama am dan mak ain, mama am sgt lembut dan penuh kasih syg seorg ibu, mak ain tegas tp sentiasa mendoakan kebahagiaan anaknya dan memberi nasihat yg sgt mendlm pd ain…suka tgk mak ain memetir psal tk suka ain layan johan lebih2 , dan lg satu masa johan nk balik(first time dtg umah ain) mak dia siap tk nk jumpa johan, dia ckp kt ain, mak nk solat…

ada sesiapa ingt tk scene masa awal2 dulu, am selalu ada tulis2 dlm kertas kecil mcm sticky notes tu, pas2 dia letak dlm box (hadiah birthday dr erin), apa yg am tulis ek? love notes utk ain ke? dlm novel ada ke? rusnita?mama, egon or sesiapa yg dah baca novel?

Reply

rusnita December 5, 2012 at 8:27 PM

Nak am, part catatan am pd sticky notes and letak dlm box hadiah dr erin tu xde dlm novel. Mgkn am tulis tarikh/diari hati sejak hari dia sah sebagai suami ain. Sebab dlm novel, am ttp ingt anniversary mereka, tp ain tidak. Biasa lelaki jrg nk ingt benda2 mcm tu, tp sbb am buat catatan so dia tetap ingt even slps 8 thn. Just guessing….

Reply

peminat ah December 5, 2012 at 8:38 PM

mesti ada sebab dia tunjuk awal2 episod am tulis atas kertas kecil tu. oo dalam novel tak ada apa2 ye.

Reply

nak am December 5, 2012 at 9:38 PM

thanks rosnita for yr response, appreciate it

Reply

Mama Maria December 5, 2012 at 4:30 PM

Alahai Ali oi… X habis2 nk ngutuk heroin. Nape? Ko jelez x de org nk ambik ko jadi hero ye! Grow up la. Lakonan NN tu hebat! X perlu muka mcm princess baru boleh jd heroin. Dan klu x suka sgt, x payah la tgk Adam dan Hawa. Sbb FYI yg jd heroinnya ialah NN… kot la x perasan.. Beribu lg org lain nk tgk tau.

Reply

sue December 5, 2012 at 4:32 PM

dalam novel pun heroin dye memg kurng cntik..sesuai la dengan watak dye..bukan lah hodoh…org yg ckp mcm tu dah kutuk ciptaan Allah.. ciptaan Allah ni perfect.tiada kurngnya..tk perlu lah nak kutuk manusia lain mcm tu skali..berdosa..

Reply

nado December 5, 2012 at 4:40 PM

pada pandangan mata aku NN ni wanita melayu yang cantik.

Reply

anon December 5, 2012 at 8:51 PM

exactly..you are 101% right..

Reply

Ana Natasha December 5, 2012 at 11:22 PM

Saya setuju dgn Nado,,wajah NN/Ain cantik & dlm sesetengah shot tu memang sangat menawan. Melambangkan wajah kebanyakan wanita Melayu… dan saya suka cerita ini walau dgn wajah yg kira bukanlah teramat jelita namun ditampilkan dia sebagai seorang wanita yg berjaya, punya pendirian & akhlak yg baik pada setiap org di sekelilingnya…lihat saja sebelum dia baik dgn Am, dia tetap hormat pada mama Am…sebab tu ler Ain dapat memikat seorang jejaka kacak yg menjadi kegilaan ramai wanita.. Ini memberi message & pengajaran kpd masyarakat sesungguhnya bukan rupa paras jadi ukuran tetapi akhlak & keperibadian lebih penting.

Reply

Marsya December 5, 2012 at 4:46 PM

Jangan lah cakap NN hodoh ! Dia lawa,perfect,baik,manis tau ! Kalau tak suka,tak payah tengok.

Anyway,CANT WAIT TO SEE TONIGHT EPISODE , hehehehe

Reply

nenek fa December 5, 2012 at 4:47 PM

orang yang kata orang lain tu hodoh yang sebenarnya dia yang hodoh.
HODAH rupa, perangai dan hati

Reply

Soulreaver December 5, 2012 at 4:56 PM

Bagi aku as lelaki… NN cantik. Natural beauty.. Lepas tu dia punya personality pun humble je… Very down to earth… Itu yg buatkan dia lagi bertambah cantik!!! But at the end of the day “Beauty is the eye of the beholder”. So klau x suke, x pyh la kutuk2 kejadian allah. Kau tu ALI…hebat sgt ke? Tunjuk sket muka kau tu aku nak tgk!!

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 4:58 PM

abu… yang awak pong samer gi kater si ali tu aper hal…. kalu nak kasik nasihat pong jgn ler sampai keluar kata2 tak elok…..
Apabila kita mengumpat/mengutuk ia umpama kita memakan daging saudara kita sendiri….. astaqfirullahhalazimmm…….

Reply

Sheera December 5, 2012 at 5:07 PM

Take a chill pil everyone. Let him say whatever he wants to say. Die lupe, sekali Allah tarik nikmat die balek, tersungkur tergolek waktu tu.Allah maha adil. He wants to provoke everyone n wants to make evryone angry. Just leave him alone..:)
Mulut masin, dpt future ank hodoh or wife hodoh, nnti die tau la reason knape jadi mcm tu.:)
Al sabru minal iman.:)

Reply

Egon December 5, 2012 at 5:10 PM

Kenapa jadi tegang Pulak keadaan kat sini ni….

Adoi…. Ali… Sebelum awak menaip/menulis kat sini ada pandang cermin tak??’… Or awak dah pergi check up ke tak?? (Mcm am Tanya dee)….
Kalau belum…. Sila pandang cermin dan bersyukur dgn wajah sempurna yang Allah kurniakan pada awak tu…. So tak payah la nak keruhkan keadaan disini….
Kalau tak Suka, tak payah tgk, and tak payah komen apa2… Kita kat sini nak berkawan and nak share expression and feeling towards this drama…. So think positive…. Jangan negative sgt….

Reply

Azie December 5, 2012 at 5:31 PM

Setuju sgt2 ngan pendapat awak. X baik mengata org…

Reply

izmaida December 5, 2012 at 8:47 PM

Ali ni meroskn blog ezany je…sblm timbulnya si ali ni blog ni aman je ngn komen2 yg sjuk n best je kite bca…rosak mjls je ali ni……p main jauh2 la wahai ali hero yg xhodoh…..

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 5:18 PM

Jangan kita memandang rendah atau hina pada saudara seagama bila kita merasakan amal ibadah kita lebih dari dia….. kbaiiii
korang semua yang dok hentam ali tu wat aper…. dah 2×5 jerr….
bak kata bapak johan pada makcik ostrolia…”udah2 ler tu mengata orang kang sia2 jer awak dapat dosa kering” ….. KITA KAWAN2 TAK MAU LAWAN

Reply

Soulreaver December 5, 2012 at 5:24 PM

Yg penting nama NN meletop2 due to merit!!!!… Bukan cam certain artis yg hnya guna muka utk popular….

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 5:25 PM

kita perlu ingat…
Setiap comment kita bakal disoal semula, dicatat dan Allah tahu semuanya. Dan setiap yang membaca menjadi saksi ketika di akhirat nanti….
renung2kan lerr iyerr…

Reply

arm December 5, 2012 at 6:11 PM

haaa nie kes mcm dengki je.. ke ex bf nn… tu yg kutuk. sgt tu sampao tulos.mcmtu …..tak pun lah en.ali nie menyamar tulis nama lelaki.. sbb watak in u dpt kat nn bhahahpendapt aku la

Reply

Anggerik December 5, 2012 at 6:13 PM

Ali, kita di dunia ni sume same yg membezakan insan adalah ketinggian agamanya, nilai cantik adalah abstrak & subjektif…..bergantung pada pandangan masing-masing……pandangan org tak sama ali nampak tak cantik orang lain nampak cantik….klu ali ni lelaki rasa diri ali hansome ttp mgkin orag lain nampak tak hansome contohnya NN mungkin suaminya nampak dia cantik sbb itulah dia dapat suaminya yg memeng handsome….secara peribadi sesungguhnya NN tu ada karism dan manis orgnya …cuba perhati dga hati ikhlas jgn pandang dgn hati yg kotor…..muhasabahlah buat apa cari dosa kering…….klu tak minat ruangan ni lebih baik pegi ambil air sembahyang dn pergi sembahyg ssunat kan..kan….

Reply

NA December 5, 2012 at 6:21 PM

Bg saya, tak baik org kata Nadiya Nisaa tu xcantik…cantik itu subjektif… Mungkin ada sesetengah org mengatakan Nadiya Nisaa tidak cantik, namun pd saya, dia ada kecantikkannya yg tersendiri…dan apa yg penting di sini, lakonannya berkualiti dan dia adalah yg paling sesuai membawakan watak Ain Hawani… Untuk apa cantik yg meletup-letup sgt sedangkan lakonan xbagus… Saya suke dengan lakonan Nadiya Nisaa dlm Adam dan Hawa kerana nampak natural dan bersahaja…xcontrol cun… Dan kerana itulah dia sesuai memegang watak sebagai Ain kerana di dalam novel, Ain adalah seorg yg sederhana… namun, dalam kesederhanaan itu, ada kecantikkannya yg tersendiri dan kemanisannya yg tersendiri… Saya suka part stiapx Ain menunaikan solat… Saya tak nmpak Nadiya Nisaa kaku di situ malah saya nmpak kelembutan seorang wanita lebih menyerlah stiap kali scene dia bersolat… Tidak semua pelakon boleh membawakan watak yg sebegitu… Mungkin kedengaran agak pelik, namun ada kalanya, lakonan di tv juga boleh membawa keinsafan kepada kita… Setiap kali part bersolat itu, saya sentiasa terfikir sejenak, bahawa, tiada siapa yang mampu menolong kita melainkan Allah S.W.T dan hanya padaNya tempat kita mengadu… Walaupun hanyalah sebuah drama dan lakonan, namun tidak salah jika smbil menonton, kita cari dan ambil apa yg baik untuk dibuat teladan… See? Sampai begini sekali komen yg saya tulis, jadi, janganlah mengutuk wajah Nadiya Nisaa itu tidak cantik… Tak baik… Kerana setiap orang itu memiliki kecantikkannya yg tersendiri… Saya sebenarnya baru menonton drama ini baru2 ini… Selalu melihat iklan di tv namun hati tidak tergerak untuk menontonnya kerana kadang2 saya bosan dengan drama melayu yang kurang berkualiti, maksud saya sesetengahnya… Namun apabila saya terbuka sebuah scene di mana Ain dipaksa berkahwin, dan saya terkedu melihat lakonan Nadiya Nisaa yg sangat berkesan ketika dia menjerit marahkan Adam iaitu scene dimana dia mengatakan ingin menyepak muka Adam, saya amat kagum dengan lakonan Nadiya Nisaa yg saya belum pernah lihat pd pelakon2 yg lain… Dan semenjak itu, saya telah menonton drama ini di internet setiap hari dari episod awal hingga yg the latest, dan ia mengambil masa kira2 5 hari sahaja! Itulah penangannya lakonan Nadiya Nisaa… :) so kepada anda semua, jangan kita terlalu typical dan mengadili Nadiya Nisaa… Dia memiliki kecantikkan yg tersendiri dan apa yg penting, lakonannya yg berkualiti dan bagus. All da best to Nadiya Nisaa… Dia langsung tidak ditenggelamkan oleh lakonan Aaron Aziz. Tahniah! ;)

Reply

Naajiyah Akahana December 5, 2012 at 11:53 PM

SALAM, saya setuju sngt2 dngn kta2 awak tu..kcntikan tidk smstinya harus dipndng pda wajah, ttapi hati kite lah yg mnunjukkan kcntikan sbnrnya…smnjak sya tgk cerita Adam & Hawa nih…sya mliht ad stu keajaiban…cerita yg dilakonkn oleh Nadiya Nisaa’ dan Aaron Aziz cukup mengagumkan…sya tdk prnh mngis sngt2 ktika tgk scene sdih dlm sesebuah drama/filem sebelum nih..ttapi apbila sya tgk scene sdih dlm cerita Adam & Hawa nih..sya berasa sngguh menyayat hati… setiap makhluk yg Allah cipta pasti ada kelebihan dan kekurangannya…
takkan la smuanya smpurna..mmg la klu nak sepadan, yg cntik mstilah dngn yg hensem…tp adkh yg cntik dn hensem nih ad klbihn sperti yang ad pda yg x berapa cntik ni…itu sja..apa2 pn lakonn Nadiya Nisaa’ the best!!

Reply

adamain December 6, 2012 at 1:14 AM

Saya rasa wajah NN ni mewakili ramai wanita2 di luar sana… wanita yg sgt cantik bukannya ramai sgt tp wajah yg biasa2 mmg ramai termasuklah saya. So… watak Ain oleh NN ni sgt dekat dgn wanita2 di luar sana… jgn dihina golongan2 ini… ramai yg cubit peha kanan… peha kiri akan terasa sakitnya… merendah diri bukan bermakna maruah kita boleh direndah2kan.

Reply

shila December 6, 2012 at 9:54 AM

Assalamualaikum…. sya orang baru dalam blog ini….. Saya juga setuju dengan kata2 NA…. bagi saya Nadiya Nisaa sesuai sangat memegang watak ain hawani.. bagi saya Nadiya Nisaa ni tergolong dalam kategori wanita yang cantik dipandang…

Reply

iReNe December 5, 2012 at 6:40 PM

Eja comeii.. Ske mata n pipi gebu eja..

Papepon, xsaba tggu episod mlm ni.. Nk tgk azie.. Aee simpati sgt ngan aie.. Wpon hati dia sakit, dia tetap positif!

Reply

adik_sha December 5, 2012 at 6:40 PM

Kengkawan..xpyh la layan c ali tu,org mcm tu sbenarnye attention seekers jer tu..lg d lyn,lg mjadi nti….

Anyway,semakin ari semakin xsaba nk tgk adam hawa ni….honestly,kecian sgt dgn c azie..klu sy jd c azie tu,dah lame sy dump c johan..huhuhu

Reply

Virgo December 5, 2012 at 6:48 PM

Sheera : betul tu, hubby NN memang hensem , ada iras2 AA jugak. Satu lagi i nk britau u all kat sini Ali tu pernah beri komen yg sama pada episod 56. Tapi i sorang saje yg respond kat dia. So dia tk puas hati, jadi dia beri komen tu sekali lagi kat sini. Now dia sgt heppi sbb ramai yg beri respond kat komen dia tu. Memang betul kata u sheera dia nk provoke kita semua kat sini dan dia dh brjaya pun. So i harap lepas ni tk payah lah kita layan komen neg dia tu. Kita disini saja suka2 nk share feelings kita trhadap cerita ini. I think ali is just alittle boy/girl yg baru tamat sek rendah and next year nk masok sek menengah. Just ignore budak2 hingusan mcm tu. By the way NN adalah seorang akters yg akan berjaya sbgai pelakun selepas ini sbb mesti ramai pengarah yg akan ambil berlakun…dia boleh membawa berbagai watak dgn jayanya. Good luck for your future NN. May god bless you and your familiy.

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 7:06 PM

eeemmmmm macam macam

Reply

k.e December 5, 2012 at 7:13 PM

walaupun x lawa ttp boleh menjiwa watak yg diberikan

Reply

Jiwa kacau gara2 AH December 5, 2012 at 7:35 PM

Virgo betul plz jgn leave any negative respond to manusia berhati dengki turn. Apa2 pun Adam Dan Hawa Mmg drama terbaik. All good actors n actresses

Reply

omar December 5, 2012 at 7:37 PM

Salam encik Ali yg budiman. Aku ni lelaki tp taklah cabul mcm kau. Drama dh hampir habis ada lg bunyi…Ya Allah handsome sgt ke si Ali ni? Nak jer aku nenguk muka kau ntah aku lg handsome dr kau, tpi bg aku NN biasa je sweet je. Kau nk jatuhkan NN ke? Rezeki ditangan ASW, tk payah dengki. Kau ni sebenornya Ali ke Aliah?

Reply

Izz December 5, 2012 at 7:39 PM

Nn tu ok la…berbakat…sesuai dgn watak yg digambarkn dlm novel…sesuai sgt dah dia pegang watak ain…dia ada kelebihan dia sendiri…cuma btulla…kdg2 pakaian yg dia pakai dlm cite ni x bape kena dg dia..

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 7:55 PM

Di ulang…. di ulang….
kita perlu ingat…Setiap comment kita bakal disoal semula, dicatat dan Allah tahu semuanya. Dan setiap yang membaca menjadi saksi ketika di akhirat nanti….renung2kan lerr iyerr…

Buat aper korang kutuk mengutuk sesama… korang dok kata ali tu salah dok kata NN… tapi korang tak sedar ke yang korang pong dok kata si ali tu secara tidak langsung. … si ali cuma dosa dekat NN tapi korang semua semua tercalit dosa dekat si ali gara2 nak back up NN… fikir2kan laaa…
Ignore jerr kata2 si ali tu… macam kata adam dekat hawa …” kalu tak suka kenapa sambut tangan am… ain boleh ignore me what “….

Reply

chelsy December 5, 2012 at 8:02 PM

Bila agaknya Ain pindah kerumah Am..I mean rumah “kita” dan harap2 xlama lagi. Abg rebonding tuh perangai dia dah x cool macam masa dia kat Australia dulu, gara2 angau kat Ain lah nih…

Satu keismpulan yg saya pelajari dari menonton drama ini ialah, honesty itu adalah key for everything…. mmg ini cerita tapi kalau kita bercakap benar apatah lagi tentang status kita…kalau dah kawin , isteri atau suami orang dan sebagainya xperlulah sorok2 sebab a white lie will lead to just another one….

Reply

Ema Munira December 5, 2012 at 8:17 PM

si ali ni kang kene lempang laju2 pegi blk kang…suka2 hati je ngutuk org mcm la dia hebat sgt~

Reply

omar December 5, 2012 at 8:45 PM

sony kau pun satu kita komen si Ali nk bagi dia sedar diri sikit, kalau tk komen dia, dh tentu dia akan terus berperangai buruk mcam beruk. kau ni sedar si ali ke semacam jer..

Reply

mamahana December 5, 2012 at 8:45 PM

I noticed mostly yg rupa sederhana tu lah yg pandai berlakon….. Tak de manusia yg perfect wei… Yg cantik tu hanya nak publisiti jer I tgk kat Malaysia ni…. Ala tak pyh pertikai la rupa paras tu semua apa yg penting enjoy aje tgk drama ni !
Kalau tak puas hati tak pyh komen l dok diam2

Reply

1st timer December 5, 2012 at 8:50 PM

Don’t respond to Ali pleeeeaseeee. Continue with all your positif comments on this drama. I suka baca comments you all semua all this while esp Rusnita’s, Egon & other usual bloggers. Jgn cemarkan kerana Ali!!

Reply

Along December 5, 2012 at 8:58 PM

Tak payah lah ngutuk org….ALi…klu awk tak suke NN tak pe, kami suke dan AH ni mnjadi motivasi spy sy dpt siapkan kerja dgn cepat.sb nak tonton segera

Reply

Krimi L December 5, 2012 at 9:02 PM

Hey Cik ALI oiii….. NN tak hodoh oke, semua manusia same saje disisi allah

Reply

kerabu mangga December 5, 2012 at 9:09 PM

baru layan nora elena…watak yg AA pegang,lebih kurang sama untuk 3 cerita…
1)nora elena
2)rahsia jati
3)adam dan hawa…

jadi lelaki kaya dan suka pada satu wanita..

p/s : jgn suka kutuk org..rupa paras tue Allah yg berikan…

Reply

TejaWafa December 6, 2012 at 1:06 AM

Kerabu mangga…Stanza Cinta pun best sgt..ending sgtvsedih mcm Rahsia Hati, AA mati sbb skit jgak.

Reply

liza December 5, 2012 at 9:17 PM

Suka hati ko la Ali….nadia tu dpt nama….ko dpt dosa…..haha…jnji kita happy Tgk cite tu….haha….

Reply

alind December 5, 2012 at 9:19 PM

Hari ni komen2 tak best di sbb kan Ali. So saya sedang melayan OST. Sedap2 lagunya.

Reply

siti wa.n kembung December 5, 2012 at 9:21 PM

Siannya Azie …. Mcm tmpt buangan … Rantai cincin Ain tak nak, bg kat dia .. cincin tunang tak jadi Ain pun bg kat dia … Tapi masih bersabar dgn Johan … Kalu Mak Iti dah lama Mak Iti humban brg2 tu kat pos box umah Johan … Haih …

Reply

Lanirah December 5, 2012 at 9:22 PM

Budak ‘Ali Setan’ ni menyebuk aja..kalau setakat nk menghina tak ya layan blog ni ya!

Reply

Virgo December 5, 2012 at 9:35 PM

siti wa.n kembung :Kita sependapat lah. Kalau i jadi azi, i tk akan trima johan tu.Lebih2 lagi mak dia tu menakutkan, kalau jadi mak mentua memang tk boleh angkat muka langsung.Garang semacam !

Reply

siti wan kembung December 5, 2012 at 9:47 PM

Yesssss … I likeee … Cari pakwe lain jek la … Huhuhu …

Reply

nak am December 5, 2012 at 9:36 PM

mak ain selalu pesan : “jgn kufur nikmat”

meski kurapuh dlm langkah , kadang tk setia kepadamu, namun cinta dlm jiwa hanyalah pdmu. Maafkanlah bila hati, tk sempurna mencintai mu, dlm dada kuharap hanya diri mu yg bertakhta..

rosnita, tq–jasamu dikenang..so sticky notes tk de dlm novel. Actually, dah beli novel tu tp simpan dulu, habis tv, br nk baca

Reply

Soulreaver December 5, 2012 at 9:48 PM

Alah.. X sempat nk tgk AH kat Mustika HD…. Tensen pak cik…kena tunggu ezany la…

Reply

Muzaffar December 5, 2012 at 10:01 PM

Ada cipan nama Alinkutuk NN…..jom kita pi belasah

Reply

Soulreaver December 5, 2012 at 10:57 PM

Tu lah… Kalau aku jumpa…. Berterabur la gigi dia… Hahahahaha…..

Reply

Roz December 5, 2012 at 9:49 PM

Plz upload episode mlm ni cepat k tq :-)

Reply

rindu pada bulan December 5, 2012 at 9:52 PM

kalau NN tu huduh, tak tau aku nie kategeri ape..dah lah sumbing, hitam pulak…sedih dengan hinaan Ali..

Reply

one December 5, 2012 at 9:56 PM

hehhehehe..alaaa ciannya…..sob sob!

Reply

Muzaffar December 5, 2012 at 9:58 PM

Aku sedih mengenangkan mak Ali….kesian mak dia membesarkan anak perangai mcm Ali…krn sakit hati sangggup menghina ciptaan Illahi. Klu mak dia tahu nak jd camni ttu mak dia dh buang dlm tong sampqh masa lahir aritu

Reply

Cek Tie December 5, 2012 at 10:08 PM

Ali boleh blahhhh!!!!

Reply

siti wan kembung December 5, 2012 at 10:10 PM

Ala comeynya Am dgn Ain pegang2 tgn kuar dari studio gambo sambil diperhati oleh Dee … Yeehaaa … Hamik ko Dee

Hangau Mak Iti bila Am ckp “abang tak biasa la bila Ain takde kat sisi abang. Kalau malam2 abang rindu kat Ain mcm mana?” … Huwaaa aku hangauuuu … Pastu pagi2 dh sms Ain “sayang, abang tak boleh tanpa sayang …. ” huhuhuhuhu

Reply

alind December 5, 2012 at 10:33 PM

Mak iti…..update la lagi. Tq.

Reply

siti wan kembung December 6, 2012 at 5:56 AM

Ala yunk … Mahap ye mak Iti tk dpt update mlm tadi … Habis tgk AH Mak Iti trus pi selesaikan anak2 nak beradu … Maaf yek Alind …

Reply

Kmy December 5, 2012 at 10:12 PM

Klu pandai melihat rupa paras nn…. Muka dia Ada iras Angelina Jolie tau.. I’ve seen her jadi Lara tomb raider…live.. Very humble person…

Reply

Nunu December 5, 2012 at 10:17 PM

To soulreaver , mane la si ali tu brani nk tunjuk muke . Da kutuk gini sembunyi laa.. COWARD much ! Biar bloggers . Biar ALLAH saje balas dier . Tu antare dier ngn ALLAH . Kite di sini nikmati saje cite AH dari layan org ygn tkdermoral mcm ali nie . Uhhh sesiape ygn nk kutuk kt sini pk due kali . Kalau perlu pk 100 kali . Good night you all ! (;

Reply

chelsy December 5, 2012 at 10:23 PM

yeap, agreed… nice one dear , A&H the best!

Reply

Soulreaver December 6, 2012 at 8:11 AM

Betul..betul…betul…

Reply

layan je laaaa December 5, 2012 at 10:23 PM

saja nak share.
“Saya terkejut kerana tidak sangka akan mendapat respon begini pada mulanya. Saya takut, peminat Aaron memang fanatik. Pada mulanya memang ramai yang tidak berkenan dan persoalkan kebolehan saya,” ujar Nadiya memulakan perbualan.
Nadiya turut memberitahu, drama “Adam & Hawa” sebenarnya sudah dimulakan penggambarannya sebelum Aaron memenangi Anugerah Bintang Paling Popular 2011.
“Penggambaran sebenarnya sudah dimulakan sebelum Aaron mendapat anugerah itu dan saya memang tidak menyangka bahawa Aaron mempunyai peminat yang ramai. Selepas Aaron menang, barulah saya tahu betapa ramainya peminat Aaron.
“Apa pun, isteri Aaron sendiri iaitu Diyana Halik sentiasa memberikan saya sokongan dan menyuruh saya agar sentiasa positif,” tambah Nadiya lagi.

Reply

sidah December 5, 2012 at 10:30 PM

Emo betul la en ali 2. Ni cerita jew kot. Lagi pun memang best pe lakonan NN. Aku suka tgk citer ni sebab NN ape…. Huhuhuhu…..

Reply

siti wan kembung December 5, 2012 at 10:31 PM

Episod mlm esok agak tragis … Jgn ketinggalan … Aduh aduh … Debor debor … Acaner ni …

Reply

pjk10 December 5, 2012 at 10:49 PM

NN cantik dan menarik

Reply

oneQ December 5, 2012 at 10:56 PM

bestnya adam hawa esok.tak sabar nk tengok :)

Reply

mak adam December 5, 2012 at 10:57 PM

update la lagi citer sampai habis. lambat lagi nak blh tgk. huhuhu

Reply

Pn Sri December 5, 2012 at 11:00 PM

Episod 59
Ain balik semula rumah sewanya. Am tanya bila nak stay ngan dia. Ain ckp end of this week. Am ckp nape lama sgt. Am tak biasa takde Ain. wah!Am baru 4 hari dah tak biasa eh…
Pagi2 Am dah hntr sms “sayang…rindu…jom balik umah mak then terus tinggal ngan abang. I can’t live without u. Plz…Plz…” so sweet Am ni tau!!!
Then Ain n Am balik kg n scene kat kg ni mmg best. Ain ucapkan timakasih kat Am sbb selama Ain di Australia, Am menjaga ibu n keluarganya. Ain juga ucapkan timakasih kat Am sbb setia tunggu dia selama 8 thn.
Esok rasanya agak hot gak sbb masa tgk gambar2 perkahwinan mrk, mama Am tanya mcmna Dee blh dtg?Then dee ada call Am kat ofis. Ada scene agak tegang dimana Ain mula mempersoalkan sikap Am terhadap Dee. So tunggu episod 60 plk….

Reply

mak adam December 5, 2012 at 11:06 PM

tq puan sri… :) blh tido dah

Reply

peminat ah December 5, 2012 at 11:33 PM

baru nak berbaik dah tegang balek.

Reply

kisha sastriya December 5, 2012 at 11:01 PM

herm,,tk baik kutuk org mcm tu..
Walaupon dia tk cntik tapi dia boleh bawk watak tu..
Buat ape nk cari pelakon yg cntik2??
Btw,she nice..

Reply

Sony Silverian December 5, 2012 at 11:21 PM

Maaf lerr tuan omar…. saya dah comment aper…. buat en ali tu…. dah nasihat pong… tapi tak lerr sampai menghina mengutuk sesiapa…. cuma teguran biasa ajerr… kita dah besar panjang ader otak boleh berfikir kalu dier sedar alhamdulillah. .. kalu tak sedar itu dier dengan Allah. .. yg penting saya dah tunai kewajipan saya menegur sesama saudara islam… amin….. maaf semua Blogger andai ada tersalah bahasa…. kbaiiiii selamat menghayati A&H…..

Reply

along December 5, 2012 at 11:31 PM

lantak dialah…, ali boleh blahhhh!

Reply

mrs 123 December 5, 2012 at 11:33 PM

MANA NI ADAM HAWA? EZANY TOLONG KELUARKAN VIDEO CEPAT YE TAK SABAR HIHI.

Reply

peminat ah December 5, 2012 at 11:35 PM

sabar!!!!!!!!!!!!!

Reply

zombie December 5, 2012 at 11:33 PM

susah2 soh je ezany block ali tu….die meroyan saje je nak glamer bila dah kata mcm tu org pon pulun la komen pasal die….takut jup g kita dok ckp2 kene balik kat kita or kita dapa dosa kering plak free je

Reply

marya December 5, 2012 at 11:34 PM

Sudah2lah tu encik ALI oii..awak tu perfect sangat ke..kalau tak suka tak perlulah masuk blog ni..positive thinking okey..

Reply

sukamemerhati December 5, 2012 at 11:42 PM

cuma nak tanya admin xleh ke delete komen yg xberkenaan seperti Ali tu?
Buat pengetahuan NN mmg cantik…. cuma ada sesetengah org bila certain shot dia xfotogenic…. but she has that natural beauty… kadang2 makeup n wardrobe tu xkena ngan dia but people still cant wait to watch rite?…
Apapun u r beautiful NN…. n of course u r talented too…. tq for making A&H a very good rating drama….

Reply

Ain Zai December 5, 2012 at 11:50 PM

Kawan2 semua, kita ignore jer saudara ALI tu…dia saja nk provoke and nak kan perhatian tu…biarlah dia…x jadi kudis pun kat NN dgn komen dia seorg kat blog ni…mcm anjing menyalak bukit…pada saya kalau muka cantik pun tp xde bakat apa gunanya??? Cantik itu subjektif…hanya orang yang guna akal fikiran je tahu menilai… Peace no war…

Reply

khalisyameryn December 5, 2012 at 11:54 PM

eh ali …ko ni sesat eh…ko x suka x yahlah nak komen kat sini…sini semua peminat NN dgn AA.. OK!!!!!!!

Reply

StitchDarling December 5, 2012 at 11:56 PM

si Ali ni da bodoh ke pe ? kalau hodoh ke ade dia menyusahkan kau ?? kalau betul pun dia hodoh sekurang2 nye jadi gak dia artis @ pelokon heroin . dr kau setakat komen kat page dia je . entah2 muka kau lg pecah . tong sampah umah aku tu lg hensem dr muka kau agaknye ! kalau kau rase kau hensem sgt gi laa berlakon tgok laku ke tak laku cite kau . mulut tu dah biase mcm taik tetap mkn taik gak . bodoh nak mampos nye jantan !

Reply

Adique December 5, 2012 at 11:58 PM

ALI…. sedar x yg awak nie dh KUFUR NIKMAT….

Reply

suka_suka December 5, 2012 at 11:59 PM

Apalah kita semua dok komen pasal Ali, biarkan aje dia terjun dengan labu2nya.

Kita tak de hak untuk judge seseorang sebab itu semua dari tuhan. Kalau kita dok kutuk org tu hudoh ke apa ke, tak kena kat isteri kita sok2 kena kat anak2 kita. Bayangkan lah kut2 dpt anak yg hudoh, semua org dok kutuk kata anak kita hudoh, nak buat apa? Takkan nak bunuh je anak tu…Jaga mulut kita. BAlasan dari allah cepat . Saya hanya sekadar mengingatkan diri sendiri.

Yg lain2 teruskan berkongsi cerita pasal drama ni. Don’t border dgn Mr Ali tu. Saya setiap hari akan mengikuti blog ni dan gelak sorang2 baca komen2 kat sini. Amat menghiburkan.

Reply

Mencari Adam December 6, 2012 at 1:13 AM

Sokong!! Dia sudah berjaya tarik perhatian Kita.. Biarla dia terjun dgn labunya.. ignore je org camni…
Best episod Kali ini.. Banyak scene yg dh d tambah compared dalam novel… Akhirnya Ada scene Cik Ted dgn am n Ain!! Lgi best Kalu Am usik Ain dapat peluk Cik Ted Kalu rindu dgn Am… Hehehe..

Reply

NORAZIMAH HUSSIN December 6, 2012 at 12:03 AM

Suka jalan ceritanya yang mempunyai banyak unsur-unsur yang positif tahniah kepada pelakon Nadiya Nisa lakonannya mantap dan jangan mempersoalkan kecantikannya.Dia mempunyai kecantikan semulajadi.

Reply

Marsya December 6, 2012 at 12:04 AM

Cuba tgk masa ain bangun tu phone tulis pukul 3.06 ptg tapi azie siapkan sarapan..hehehe

Reply

ieena December 6, 2012 at 12:06 AM

assalamualaikum….en. ali yg sengallll are u muslim or not?kalu u muslim takkan ckp mcm tu,sama mcm u menghina kejadian ALLAH.better u jgn sbuk2 msk dlm blog ni..fahammmmmm…i yg tak pernah nak komen pun jd trpggil nak komen…..cpt2 taubat nasuha en ali.

Reply

Virgo December 6, 2012 at 12:09 AM

Sementara tunggu ezany upload mari kita ‘chatting2′ kejap ya. kerabu mangga: betul tu NN tu ada rupa pelakon org putih tu…i tk tau nama dia …dulu dlm blog ni dh ada org mention…..mungkin ada sesiapa kat sini boleh beritau sape nama pelakon tu, selain drpd angelina Jolie.
kmy: I dh lama perasan AA ni kalau berlakon watak dia sama saje….. cinta tk berbalas…kena struggle hard baru dpt , I pun dh tengok ke3/3 cerita tu, sedap juga jln cerita nya tapi tulah mcm sama aje kan tema dia. AA ni kena jaga stamina dia sbb asyik2 kena dukung pasangan dia…nasib baik dia tk kawin dgn RR dlm Rahsia Hati, kalau tk mesti kena dukung si Rita tu. Dlm A&H ni harap2 tk de dia kena dukung2 NN tu kan. Tapi AA ni semakin gemuk lah pulak dan dh nmpak tua brbanding masa dia berlakun dlm Rahsia Hati tu.

Reply

RAZR December 6, 2012 at 1:21 AM

stuju AA nmpk gemuk nk2 bila pkai baju kotak2…

Reply

leenz December 6, 2012 at 12:11 AM

salam suma…rasa sebal btl bc komen c ali …ali..ali..ali…tak solat ker?…xda ilmu psl agama ker?tak khatam ngaji ker…ingt2 la psl mati..baik bertaubat sblm ajal sampai…awk fkr nak kutuk NN..dia dpt dosa ker…dah bayk bekalan ker nak bw balik ke alam barzakh….istighfar byk2…jgn riak sgt..kita sume kecik je di dunia nie…

Reply

Virgo December 6, 2012 at 12:13 AM

Azie..you brjuang utk mndapatkan johan tu buat apa? tk payah lah …give up aje lah.

Reply

Mama maria December 6, 2012 at 12:16 AM

Eii, sudah2 la komen pasal Ali ni. Ok Ali, ko dah paham kan!
Jom cerita pasal A&H je la!
Tu perempuan rambut panjang yg mula cerita tu Dee ke? Dah pause pun mama x blh cam.. Ingatkan Azie pakai wig! Tp heran juga kenapa muka kelat! Haha

Reply

Anggerik December 6, 2012 at 12:19 AM

Bestnyaaaa……epi 59…..w/pun tudung ain lepas kahwin berserabut ttp scene mlm ni cuop dengan rasa dan rempah ratusnya.Romantik macam nak rebah…..lupakan pasal ali kita enjaoy dengan ain dan am lagi best………sepoi sikit dengan fesyen tudung ain tu mcm minah endon sikit…..

Reply

Habibati December 6, 2012 at 12:22 AM

Harap2 besok takderla si Ali ya jadi comment bole balik seperti dulu. Comment pasal A&H dari semua lebih menarik dan buat penontonan kat sini best.
Selamat malam

Reply

AaronActors December 6, 2012 at 12:27 AM

Best jee episod kali ni.. Hehe! Tak sabar nk tngk episod besok pulak.. Tak pernah miss dari episod 1.. :) )

Reply

Shasha December 6, 2012 at 12:27 AM

pls lah x mo baca komen pasal Ali but nyemak je kat sini…nak crita AnH aje..pls ignore org2 yg cam gitu buang masa…sinopsis pls…x sabar nyerrrr…bestkan Ain dan Am dah berdamai…so sweeettttt…!!!

Reply

kaki_bantah December 6, 2012 at 12:29 AM

eh…!!! azie tu tak perasan ke cincin ain….nape dia tanye lansung pasal cincin….mcm tak best je.patutnye dia ternampak cincin tu dan terkejut berok ..kan best

Reply

makcik ani December 6, 2012 at 12:30 AM

assalamualaikum.makcik org baru kat sini. selalunye makcik bace komen je. tp ari ni makcik geram sangat orang kate Ain ni hodoh. rasenye dia ni cemburu.makcik suke ain.dia ni very sweet

Reply

kaki_bantah December 6, 2012 at 12:36 AM

adoiyaiii……..apasal pulak nak ber AM lg…kan dah elok pangil abg…..mcm dah lari je *konti* citer ni…scene dalam keta tu mcm dh lama buat…

Reply

sukamemerhati December 6, 2012 at 12:38 AM

dont mention abt Ali anymore after this… mine is da last… n pls do not give any comments if Ali still give remarks. Biar dia sorang saja sasau….
#virgo… mcm Jessica Alba ke?

Reply

mawar indah December 6, 2012 at 12:42 AM

xkesah .. jalan cerita dye menarik . dan NN pandai lakon kan watak dye :)

Reply

qaisara umaira December 6, 2012 at 12:44 AM

so sweet

Reply

Iena December 6, 2012 at 12:46 AM

Ali setannnn betulll lahhhh!!!! Bila setan dh hasut,mcm 2 lh jd nya…sukati je ckp org hodoh..x da angin x de ributtt!!! Oiii ali ko apasallll arrrr!!!! Ko 2 hensemmm sgt ke nk ckp hamba ALLAH hodoh…cermin puas2 diri 2 kt cermin….sukati je ckp NN 2 hodoh…penah tgk cita ali setan???? 2 lah gelaran utk ko!!!!

Reply

EJA December 6, 2012 at 12:51 AM

uuuhhh hot ko ALI!! tapi tu lah x baikkan cam tu.. ko kena sedar peminat A&H ni ramai..jangan main2..
ha, pasal sticky note yang am pernah tulis tu cam mane ea??? bile nak dpat tahu am tulis ape?? tu klu ain bace lagi terharu kan wah gitu!!

Reply

Adik Johan December 6, 2012 at 12:56 AM

Aslmkm smua & salam 1M,
Kekawan smua xyah lah bother sangat sal opinion Ali on NN tu…saje je dia wt cam2…nak provoke kite smua! Sebenonye Ali adalah peminat fanatik kat NN…. Anyway, TQ very..very..very much to Cik Ezany…without U sy miss A&H..Betul x Kak Zah?

Reply

EJA December 6, 2012 at 12:57 AM

am ngn ain jngn gaduh lg lepas ni..no! no!
dee sudah2 lah tu..
johan, ko kena jmpa dr. fadzilah kamsah lah..bwk mak kau yg ostolia tu skali..

Reply

Mencari Adam December 6, 2012 at 1:22 AM

Am n Ain akn bergaduh semula sebab Dee dtg majlis kenduri tuu.. Lpas tuuu Am g London… Ini based novel .. Tunggguuuuu…

Reply

heroin paling cantik naiya nisaa December 6, 2012 at 11:49 PM

hoi hoi hoi en.ali / abng ali awak tu nak kutuk-kutuk orang sebab jelouskan tengok heroin kita ada lesung pipit awak tak da kan !!!!! :) (pikir sebelum cakap!!)

Reply

Anggerik December 6, 2012 at 12:57 AM

Nak tergelak lak….empat hari ain di umah am, tengok am asyik tersasul, je…kejap am kejap abang…..

Reply

Cik Ngah December 6, 2012 at 2:03 AM

Anggerik mu jgn dok marah ke Am. Dio xbiaso lg tuh…

Reply

Ein December 6, 2012 at 1:03 AM

Thanks ezany…. Bez sgt… ^_^
Ps: utk org yg negatif tue x yah layan…

Reply

myIphone5 December 6, 2012 at 1:06 AM

Rasa nyer Ali ni bosan dgn hidup dia so terpaksa la buat comment ntah apa2 tu… Wahai Ali, dengar sini ye… rupa kalau x lawa pon orang still ramai nak berkawan… tapi mulut kalau berbau busuk mcm longkang x de sape pon nak dtg dekat apatah lagi nak berkawan… Get alive la… cermin muka tu dulu sblm nak judge org…

Reply

zarina intan December 6, 2012 at 1:16 AM

SALAM….nper en.ali komen cam tu xbest tol la….Ain cantik la….natural beauty pe….kan baru je ain pggl am abang so am tersasul la nnti tggu bila diaorg dduk serumah panggilan abang dah biasa la its ok yg pnting am nain bahgia kan…..xleh lp la epsd semlm am gurau ngan ain..”sabarla nnti abg naik”…best sgt……klau xsuka heroinnya it better jgn tgk drama ni….

Reply

ABU December 6, 2012 at 1:23 AM

Gua byk geram sama ALI…..kalau gua kenal Lu Gua pasti LETUP sama lu……

Reply

adamain December 6, 2012 at 1:27 AM

Kalau dlm drama A & H… yg buat semak adalah watak Johan… tapi kalau di blog ni sapa lagi kalau bukan Ali le… namun semak2 Johan pun, dia tak ngutuk org… sasau sikit je… tapi Ali ni bukannya sasau aje tp sasau bin sengal.

Reply

chelsy December 6, 2012 at 1:28 AM

hahhahaha.. Dee punyalah geram tgk Ain n Am so sweet pegang tgn masa jalan sampai turun naik nafas dia ..hahhahaha..camtuh rupanye kalau org dengki nih aduyaii…..nasib kaulah Dee, sebab tuh jgn murah sangat dgn lelaki, senang2 aje bagi boyfren touchi -touchi sebelum masa….

Reply

iReNe December 6, 2012 at 1:28 AM

Kagom tgk sikap positive azie utk selesaikan kekalutan hubungan dia ngan johan.. Dia yakin ade jodoh dia ngan johan sbb skang kedua2 cinta ada dgr dia.. Keyakinan dia utk tidak mudah mengalah mmg thumbs up!

Antara ain n am, mmg sesungguhnya membuahkan bahagia.. Ske dgr am xbiasa utk ain tiada di depan matanya setelah ain komited utk menjadi isteri kepada am.. Kekata am sgt menyejukkan hati sesiapa yg mendengarnya.. Penerimaan ain terhadap keikhlasan am sebagai suami sgt jelas tergambar apabila dia hanya tersenyum bila am kate, dia xsanggop merindu bila ain bercadang utk move in ke rumah am ujung mggu nnt.. N bila ain tersenyum tgk sms am pg tu, ya allah, bahagianya ase…

Tp tu lahh.. Azie mengambil pengajaran dr kesah ain utk memberi dia kekuatan.. Dan ain sebagai kawan baik azie perasan azie mcm menyembunyikan sesuatu.. Excitement ain tgk azie tunjukkan kotak rantai n cincin tu pd ain terpadam bila azie dpt tau kotak tu bukan dr johan, tp eja yg serahkan pd azie.. Dan membuatkan ain berikrar utk selesaikan masalah tu..

Dan ain mcm terkedu bila am dtg umah tu.. Cehh.. Mcm manje jek am tu tu bg salam kat ain.. Ahehehehe.. Sweet sgt…

Just part johan mcm br tersedar dr mimpi n then g umah azie tu, isk, siyes bikin amarah melanda penonton.. Apalaaa… Selama ni ko buta ek johan… Huh!

Bodo piang nye johan..

Jom tgk esok… Esok psl dee lak…

Aheh.. Selamat pagi…

Reply

iReNe December 6, 2012 at 1:30 AM

Bukan kedua2 cinta.. Tp cincin..

Aheh.. Typo…

Reply

TejaWafa December 6, 2012 at 1:34 AM

Tqvm Ezany ;)

Reply

TejaWafa December 6, 2012 at 1:41 AM

Abaikan shj komen ali. Moga kita semua dijauhkan dri azab api neraka dan jadi manusia yg sentiasa mengeluarkan kata2 yang baik2 & indah2. :)

Reply

hana December 6, 2012 at 1:38 AM

Yes! suka tengok loving couple ni bercinta..cantik Ain ni..bila pakai tudung simple n make-up ckit2 je. Ain hawani gadis sederhana yg berjaya menundukkan ego lelaki yang hensem n suka berpoya hingga jadi suami yang soleh. best tengok Am jd imam solat kt rumah Ain, scene dlm kereta pujuk Ain pindah kerumah dia n msa dia leka dgr Ain cerita kt dlm bilik.Sejujurnya saya melekat dgn drama AH kerana NN , lakonan bersahaja n kawalan tonasi suara dlm semua keadaan so natural itulah kelebihan NN. AA mmg ngam la watak dia , best ! bila kita abaikan kecacatan props, komen negatif tentang paras NN rasa enjoy je tengok drama ni..bagi kawan2 diluar sana yang menghina rupa paras NN muga diberi petunjuk dari Allah…kerana yang baik itu semua datang dari Allah dan yang buruk adalah dari kesilapan diri kita sendiri..maaf n t.kasih

Reply

siti wan kembung December 6, 2012 at 5:52 AM

Mak Iti suka sgt babak kat bilik Ain, Ain bgtau yg dia perasan bilik dia telah digunakan semasa dia kat Ostolia … Am buat muka comey je masa dgr Ain ckp tu … Cubit pipi Am ngan Ain tu kang … Mcm tu baru la feel … Tak yah peluk ke apa ke tapi riak wajah dgn body posture tu kita dah feel …. Hihihi

Reply

idaaaa December 6, 2012 at 1:43 AM

ali kau xpyh la kutuk owg xcantik stiap manusia y allah cipta semua nye cantik nad klbhan n kkurangan nk kutuk owg kita kene tgk diri kita ok ke x blh x?

Reply

iReNe December 6, 2012 at 1:44 AM

N ske sgt tgk kematangan eja.. Sgt ske…dia memahami segala yag berlaku…

Dan harapnya pd pertemuan ain n makcik ostolia tu, xde aa sampai mengguris hati memana pihak sedalamnya.. Ya, mmg ade hati yg da terluka dan malu, tp harapnya dapat laaa diabuang segala yg keruh dan keadaan dapat dijernihkan.. N harapnya johan tu da bebtol tersedar ttg azie yg menyayanginye sepenuh hati..

Ok, jom tdo!

Reply

iReNe December 6, 2012 at 1:46 AM

And ske ngan lagu afgan- bukan cinta biasa.. Seswei sgt..

Irene penah dpt lagu ni ari tu.. Ahehehe n this was the second time i heard this song.. Subhanallah.. Mmg kene sgt lagu ni ngan aim dan am..

Love the song!

Reply

Anjung Nani December 6, 2012 at 1:51 AM

Kesinambungan dr apa yg rusnita kata bab di awal episod Am sering menulis di kepingan kertas kecil dan kemudian masukkan dlm kotak kayu setelah Am membaca diari berwarna hijau milik Ain dan pernah meminjam (walaupun meminta izin tuan punya tiada depan mata) untuk dibawa pulang ke rumah (masa tu masih duduk di rumah mama). Am mula memahami keinginan dan luahan hati Ain setelah membaca diari termasuk impiannya mempunyai suami yg boleh menjadi ketua/imam dlm keluarga. Setelah itu Am sibuk mentelaah buku2 sprti bagaimana menjadi suami mithali dsb.. Masa di Mekah pun Am masih terus menulis di kertas tu dan dia kumpulkan semuanya. Ini semua Am jadikan pengganti diari untuknya cuma bezanya dia tidak menulis dlm buku. Setiap perkara yg berlaku dlm hidupnya selepas itu lebih2 lagi hari atau tarikh2 yg penting Am akan catit… Saya rasa ini akan diketengahkan oleh direktor suatu episod nanti dan tekaan saya bila Am pergi berbulan madu sempena menyambut hari ulangtahun perkahwinan mrk yg ke 9 … Hanya tekaan semata..

Reply

Anjung Nani December 6, 2012 at 2:07 AM

Bab AA asyik kadang tercakap “Am dan Abang” tu saya dah duga sebelum ni semasa baru ditayangkan promo 57-60 lagi direktor mungkin dah buat bbrapa scene terlalu awal dan tersalah pandang dan kurang peka dng sebutan ini yg pd kami/penonton amat sensitif krn membezakan penerimaan Ain pd Am sebelum dan sesudahnya hm…gawat juga ni…

Reply

layan je laaaa December 6, 2012 at 10:03 AM

betulla.. satu lagi tengok rambut Am.. kadang2 panjang.. kadang2 pendek mcm baru lepas buat umrah tu..

Reply

honey December 6, 2012 at 2:13 AM

salam semua………..tumpang aadd…
apapun korang kata i ttp suka nn….
yg penting acting die bagus….
hehe….

Reply

one December 6, 2012 at 2:26 AM

Betul2 Honey…. TV/PC kat umah masing2… biarlah org nak kata apa kalau kita suka bukan aje kat A&H nih tapi apa jua rancangan pun gasaklah apa org nak kutuk, tak luak pun, tehhehehhe…

Reply

izzy December 6, 2012 at 2:50 AM

Salam semua, Spoil la aron tersasul kejap Am kejap Abang…. minat punya pasal x pe la,accepted la… wlpun jadi kurang romantiknya….hummmm

Reply

Dir December 6, 2012 at 3:00 AM

abaikan je si ali tuh.. attention seeker.. suke dia korang dok cakap pasal dia.. selalu org camni saiko.. kikiki.. hmm esok mesti scene x best.. am cakap pasal dee.. isk!

Reply

syafiq December 6, 2012 at 3:37 AM

aku syak Dee menyamar jadi Ali. pui!!

Reply

Anjung Nani December 6, 2012 at 6:43 AM

Kalau tak silap saya walaupun pemilihan aktor dibuat ole Aisya Sofea tetapi AA ada menyebut dlm interview (you all watch YouTube) yg dia ada menyuarakan ingin berlakon dng NN sbb pernah menang award bintang harapan dan berbakat besar dan turut mencadangkan heroin Adam dan Hawa ini ambil NN krn AA suka a very talented sparring partner… dan NN pula dlm interview mengatakan AA easy to deliver jadi dia senang adapt/menjiwai ke dlm watak itu so… Kesimpulannya jumpa buku ruas … Itu yg drama ni menjadi bukan itu saja lain2 pelakon juga sprt Rozie Rashid, Aznah Hamid smua menjadi tapi betul kata komen sblum ni kalau watak Johan Nazim Othman atau Aqasah lagi meletop barulah penonton berbelah bagi dan tk kutuk watak Johan hm…apa pun lihat lah penangan AH skrg ni dng En Ali kita skali pun ikut semangkuk (jangan ingat kami tk tahu) he he peace :)

Reply

erina December 6, 2012 at 6:49 AM

Nadiya Nissa- Jennifer Garner

Reply

katak chit December 6, 2012 at 12:58 PM

yuupp …sya stuju, NN mmng ada iras jennifer G n anjelina J

Reply

Muallaf December 6, 2012 at 7:37 AM

Aslkm everyone…;)…
Saye rase ini yg Mr Ali Setan nakkan dari u all semua…
So…saye rase ade baiknya kite diamkan ajer…
Maklumlah nak perhatian katakan…:)
Doakan yg terbaik utk Mr Ali….
Ya Allah ya tuhan kami…
Ampunkanlah dosa2 Ali terhadap Mu ya Allah…
Amin Ya Rabbal Alamin…

Reply

sari December 6, 2012 at 7:40 AM

Betul la izzy, episod kali ni sekejap AA sebut am, sekejap abang … tak best la pulak.

Reply

Azah December 6, 2012 at 8:14 AM

C Ali tu kot dh tau heroin tu hodoh, nape kau tgk jgk wei….nmpak sgt hati kau tersangat jeles ngan ain tu….hodoh ke cantik bkn yg jd kan makhluk kt bumi ni…x takut hukum Tuhan ke? Skrg pembalasan Tuhan cpt, kot jd kat anak dara kau ke..ha, jgn menyesal. Lain kali ckp jgn ikut sedap je ek…pkir ckit. Rmai yg komen ni, kang didoakan kau mcm2, ckup 44x makbul….allahualam…

Reply

minat AH December 6, 2012 at 8:22 AM

ali….semua manusia cantik dan sempurna ciptaan MAHA PENCIPTA…..

Reply

Ulfah December 6, 2012 at 8:30 AM

salam… ali.. ali..emmm.. moga Allah cantikkan akhlak mu dan diberi petunjuk suatu hari nanti…

Reply

Sony Silverian December 6, 2012 at 10:37 AM

comment yang terbaek…… kbaiiiii…..

Reply

Sony Silverian December 6, 2012 at 10:41 AM

teguran yang membina……

Reply

nenek fa December 6, 2012 at 8:41 AM

salam semua anak2 n adik2
pada mulanya saya marah juga dengan ali tu
tapi kenapa kita semua nak tension dengan kata kata dia
nanti kita pula yang kena sakit jantung
anggaplah dia macam johan juga
keliru dengan anugerah tuhan
doakan yang baik baik untuk dia
insyaallah dia akan insaf
amin…………………..

Reply

Azie Nuur December 6, 2012 at 8:46 AM

Sudah le kekawan x yah di layan org mcm tu. Terkejut sy bila bc komen org yg mcn ni….. aduhai apa dah jd dng blog ni tlh dicemari oleh org yg x bermoral

Reply

Ulfah December 6, 2012 at 8:59 AM

betul tu azie… di celah-celah kita asyik masyuk angau dengan Am dan Ain serta geram tak sudah dengan johan dan mak cik ostolia dan kesian kan azie… ada orang yang tak tahu macam mana nak menonton drama.. moga Allah berikan mereka hidayah…

Reply

lizzy December 6, 2012 at 8:56 AM

assalamualaikum rakan2 terutamanye en.Ali…
saya x taulah yg muke ko tu sehensem nabi Yusuf dan engkau seperfect rasulullah..tp klu YE pon kan,ko x yah le nak mmprsoalkan kecantikan owg..tu semua kan hak Allah..ko saper jerk nak mmpersoalkannye?aq rase semulia rasulullah pon x der nak komen…renung2 kan lah,selamat beramal…

Reply

mrak kayangan December 6, 2012 at 9:12 AM

Pertuturan pelakon wanita semua smooth aje , tp napa AA yg banyak silap…Am la Abng la…..Takan pengarah, penolong pengarah tak check and edit sebelum sesuatu drama dikeluarkan…….Tapi semua nie boleh di kawal jika pengarah lebih teliti dan fokus semasa penggambaran di buat…takan lah pengarah tak edit and screen through every scene yg di buat…kl salah sebut , ulang la scene tu..bukan itu ke selalu ada dalam blooper…….
Pelakonkan sama mcm pekerja..bos yg perlu screen through hasil kerja mereka…yg teruk kena tempelak …..pelakon@pekerja…
Pengarah jangan pandai mengarah aje………..

Reply

adam azfar December 6, 2012 at 9:14 AM

siapalah kita hdk mempertikaikan org tu cantik atau hodoh. Kita hanya insan yg tak sempurna, hanya Allah juga Maha sempurna. Kita hidup di bumi ini sekadar beberapa ketika shaja, jadi jgnlah mendabik dada kalau Allah jadikan kita hensemmmmm macam Ali tuuuu atau cantik macammmmm deeeee. Bila ko nak minta maaf dgn NN. Ingat dlm kubur tu gelap dn sempit, hanya amalan shj yg akan jdikan ia terang dn luas. Kita di sini bersama2 blog ezany utk melepaskan stress selepas kerja atau belajar, jd tak perlulah nak mengata sesiapa. Ingat…….hidup kita tak lama…Maaflah kalau apa yg sy komen ni tak betul. Tapi memang sy tak suka dgn apa yg ali tu tuliskan…….

Reply

elly zulaikha December 6, 2012 at 9:17 AM

WAHAI PEMINAT2 AH SEMUA..TOKSAH LAYAN LA SI ‘ALI’ SENGGAL TUHH….BIARLAH APA DIA NAK TULIS…YG DOSANYA DAPAT KAT DIA…LAGI LA DIA SUKA BILA DPT BYK TINDAK BALAS DARI PEMINAT AH SUMA…ESK2 SESAJA DIA AKAN TULIS LAGI….

Reply

mamaimah December 6, 2012 at 9:24 AM

encik ali baba bujang lapok….. bawak2lah bermunajat dan bermuhasabah diri. jgn nk kutuk orang aje, nnti kutukan tersebut akan berbalik kpd org yng mengutuknya semula.

Reply

hanishah salim December 6, 2012 at 9:49 AM

Sy pengikut setia AA………Actually NN x hodoh….i like her….cute…comel…natural beauty….Congtrates NN….the best

Reply

Zeesha72 December 6, 2012 at 9:51 AM

the best AH…especially…NN….cute…natural…

Reply

Virgo December 6, 2012 at 10:02 AM

Kmy kata ada rupa Anjelina Jolie.

Sukamemerhati kata ada rupa Jessica Alba.

Erina kata ada rupa Jennifer Garner.

I kata more to Jennifer Garner.

Yg lain2 tu kata rupa siapa pulak ya.

Reply

Virgo December 6, 2012 at 10:04 AM

bak kata bijak pandai org putih : Beauty is in the eye of the beholder. Renung2kan lah wahai Ali.

Reply

adik_sha December 6, 2012 at 10:07 AM

hepi je tgk mase am & ain kat kg tu…..sweet jer especially dlm bilik tu kan…

p/s : lately sy perasan yang mr. engineer dah xde ek???sibuk gamaknye :o )

Reply

produser AH December 6, 2012 at 10:09 AM

klu kita layan og x betul mcm si ali ni kita semua pn jd x betul mcm dia…. semua peminat AH jgn pedulikan komen dia, lg kita layan lg menjadi meroyan dia tu….

Reply

adam azfar December 6, 2012 at 10:12 AM

virgo – kalau dlm novel am kena dukung ain masa depan hospital. Ain tjatuh masa keluar hspitl ( johan tlg ambil ain sbb azie kerja, masa tu am sampai, dia rasa marah dan tertolak ain, ain terjatuh, johan suruh am bw semula masuk sbb takut keguguran. ) Setuju, kalau diperhati memang watak AA hampir sama dlm nora elena, rahsia hati , stanza cinta dan AH, jatuh cinta pd seorg wanita yg pd mulanya tak berbalas, macam2 halangan dn akhirnya bahagia, hanya dlm SC am mati sebab sakit.

Reply

adam azfar December 6, 2012 at 10:15 AM

mr engenieer dah jumpa hawanya kot, atau outstation gi oversea…

Reply

am n ain December 6, 2012 at 10:30 AM

lakonan yg cukup hebat n mantap AA DAN NN….ciptaan ALLAH ADALAH INDAH …KITA SEBAGAI MANUSIA TAK BOLEH MENGHINA CIPTAANYA… KITA MUHASABAH DIRI KITA BALIK SIAPA YG MENJADIKAN DIRI KITA DIMUKA BUMI INI…

Reply

Sony Silverian December 6, 2012 at 10:33 AM

dalam drama ..Dee meroyan dengan Adam dan Hawa ..
dekat dalam blog ni plak korang meroyan denan Ali……. wakawakawaksaaaaaa

Reply

zarina intan December 6, 2012 at 11:00 AM

salam…….wlaupun komen tntang ain mcm2 tu pndpat peribadi masing2 ……..klau bleh jgn la ADAM N HAWA kn sekdr lakonan so yg baik kita fllow yg xbaik just forget…..ok….syonara
p/s:sedang mncari Adam….

Reply

Sony Silverian December 6, 2012 at 11:32 AM

Sokong 100%….. kbaiiiii

Reply

azie December 6, 2012 at 11:04 AM

ali… ko BAGUS sangat ke!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

anis December 6, 2012 at 11:14 AM

btul3 kau tu hebat sngat ke….tak caye tngok ye…kau tnya la…sape yg ska ain..msti rmai orang ske

Reply

Jiwa kacau gara2 AH December 6, 2012 at 11:31 AM

Cerita Adam Dan Hawa semakin interesting skrg ain n am da berdamai. Saya rasa kerana NN n AA la Cerita ni dpt sambutan. Lakonan Mmg berkesan. Tak pernah saya addicted kat Malay drama ni pertama kali betul tak sabar nak menonton tiap minggu. Ezany Mmg life saver. Kerana dia kita semua dpt menonton drama yg bnyk memberi kita pelajaran untuk sabar, menyayangi, pegorbanan dan doa ibu, erti persahabatan Dan kecekalan seorang insan yg ditimpa dugaan Allah swt. Tq ezany

Reply

MiA December 6, 2012 at 11:42 AM

hmmm thumbs up kepada pelakon NN membawa watak yang kelasss gitu. Suaranya yang sedap didengar …. wajahnya yang sweet with natural beauty. Tak pakai make-up pun dah semulajadi cantik.

Reply

katak chit December 6, 2012 at 1:05 PM

SOKONG lagi

Reply

zara aina December 6, 2012 at 11:54 AM

Tu la..x pasal2 si ALI gile glamour tu dpt publisiti murahan…dah x yah dilayan si ALI tu…buang karen je…dia pun dah ilang dah..takut kot nak masuk blog ni..org dah smash dia abis2…tu la masuk umah org x bagi salam…padan muka.

jom la sambung citer angau..hihi..best kan bila ain bangun tido dapat sms rindu am…x tahan rindu..baru 4 hari. angau3x…..hehehe..

Reply

Ulfah December 6, 2012 at 12:17 PM

nak join angau boleh (ala-ala gaya Am….).. sawan sengau semua ada… AH terbaik…. (sedang sengeh)…emmm

Reply

zara aina December 6, 2012 at 12:44 PM

Ulfah…nggeeeee…angau nyeee..suke3 sgt…hehehe….klu kita nampak muka each other..sure best kan..mesti geli geliman org nengok muka kita angau nengok adegan dlm AH…hahahah….

Reply

bunga D December 6, 2012 at 12:20 PM

ske sgt adam n ain so sweet,buang karan jer soalkan tntg Ali tu,, prangai x seindh name…

Reply

bunga D December 6, 2012 at 12:26 PM

KALAU AIN PKAI TUDUNG X NMPK RMBUT LG BEST KAN CTEW NI,, LG CUN CNTIK N AYU…………. X SBR TGU ESOK

Reply

Soulreaver December 6, 2012 at 12:33 PM

Apa x angau nye… 8 tahun tunggu tuh. .. Mana cukup 4 hari je….. Cuma nanti x puas hati sket ngan am bila pegi London x call ain ( evethough am penah bagitau mungkin pegi london kat aim masa breakfast). X kesah la marah @ merajuk..tp xkan hilang camtu je… Klau aku, x sampai hati nk buat wife aku camtu.

Reply

zara aina December 6, 2012 at 2:10 PM

soulreaver, x silap i la u duk bdr baru bangi kan (ada terbaca kt komen previous2 epsd)….kat seksyen brape..i pn duk BBB..kot2 la bole pi minum ramai2..bwk wife sekali..bole kita buat lintas langsung citer AH ni..hehehe..

Reply

Soulreaver December 6, 2012 at 5:37 PM

I dok BSP… Kalau xde aral melintang.. Insyaallah..

Reply

peminat ah December 6, 2012 at 2:51 PM

setuju soulreaver

Reply

lolei December 6, 2012 at 12:37 PM

just untuk nasihat..untuk en ali, x baik kita sebagai umat nabi Muhammad kita di larang menghina sesama kita,sebab kita dari pencipta yang sama….sama ada niat kita just untuk gurauan atau sebaliknya…seumpama kita menghina ciptaan yang di cipta oleh ALLAH SAW…ingat kita ni hamba yang kerdil…setinggi mana kita,seelok mana pun kita akhirnya kita akan balik pada pencipta kita…

Reply

Anti Ali December 6, 2012 at 12:42 PM

ALi dh kenapa…klau tak suka tak pyah tengok lah….brother…
menyibuk jew

Reply

NN mmg SWEET December 6, 2012 at 12:54 PM

Salam Sume….Dh lme follow blog Ezani ni tp bru xcited nk cmmnt…Sbnrnye sye trtrik nk tgk A&H ni coz sye mint sgt tgk lakonn NN yg sgt natural dlm CUN!..Mula jtuh cnta ngn NN since CUN!..Bakat yg luar biasa….Syabas buat NN!!..X sia2kn bakat yg ade & telah mmbktikan skli lg menerusi A&H…Moga trus kekal ‘down to earth’ & moga trus SUCCESS…Klo boleh nk tgk lg gndngn NN & AA yg sgt best & sweet…

Reply

LULU December 6, 2012 at 12:57 PM

salam..
mule2 sye perasan NN berlakon.. die berlakon dgn que haidar n de hattan shiela rusly..kat pusat pemulihan dadah..x slh nme watak tu bella.
waktu tu sye rse..cntik la pmpn ni..simple jerk..bdn lgsing..mke pun natural jerk.
bile sye tgok preview adam dan hawa mula2 dulu..terus sye ckp..eh..pmpn tu.. mesti bes..jd..sye rse hanya NN jer sesuai jd AIN HAWANI..

terima kasih..bab ali tu..mte die da dpt jgkitan kuman..so x dpt beza. mgkin de wayar putus kat mane2..biakn die..tp cite da mkin bes.. n terime kseh spe ingt kn sal note tu..msti de kejutan nnti..

Reply

ok boss December 6, 2012 at 3:41 PM

a’ah.. saya pun perasan .. tulah 1st time saya tgk NN berlakon dan 1st impression saya thdp NN…memang dia berbakat..rupa pun ok.. ada manis & muka klasik.. tu lah bila tgk dia dlm citer AH ni..saya terus tonton dan bakat nya memg tak boleh dipertikaikan.. pelakon cantik lain pun saya tengok ada yg kurg mantap dr dia..NN bersahaja bila berlakon n tak nampak control ayu.. Good luck NN…saya berdoa u terus berjaya dlm bidang ni.jgn peduli apa org kata tentang paras rupa..sbb awak tak pernah susahkan hidup mereka …

Reply

linda December 6, 2012 at 1:04 PM

Tksh ezany….
Dan untuk sipolan yg mengutuk org tu….jgn la riak sgt dgn diri sendiri…
Selalunya org yg sebegini lagi teruk dari org yg dikutuknya…
Semua dijadikan sempurna cantiknya…tau.
Cuma org yg buta hati je tak tahu menilai. Ape2 pun sya minta maaf klau sya terkasar bahasa skit.

Reply

adammukhrizfan December 6, 2012 at 1:06 PM

sy plg suka part drg smayang jemaah, makan ramai2 sambil am nk suapkan ain n time drg borak kt bilik tu..nampak mesra sgt..tp ni sy da start risau x lame lagi am n ain gado balik pasal kes dee..huhuhuuuu

Reply

Virgo December 6, 2012 at 1:15 PM

Penat betul taip pnjg lebar utk respond pada adam azfar,alih2 tk boleh sent, rupa2nya kat depan rumah tu org TM tengah panjat tiang telekom (dkt sini dia org tngh upgrade line – asyik sgt melayan komen2 ni sampai tk sedar pulak dia org tngh memanjat) By the way adam : Rahsia hati pun sad ending tau, AA (tk ingat nama dia dlm RH) mati atas riba Rita masa Rita tngh bersanding dgn best friend dia.
Alamak! ada juga ke scene am kena dukung NN…..hmmmm mcm dh klise aje ya.
Kalau ain terus pakai tudung mcm yg warna pink tu kan best …sempurna dan dh tentu cantik dan sedap mata memandang.

Reply

adammukhrizfan December 6, 2012 at 1:24 PM

watak aaron sbg syamir dlm RH tu..sedey gler cite tu

Reply

Bodoh Punya Ali December 6, 2012 at 1:36 PM

Ali ni mesti org klate..tgk bahasa pon tau…ish3 dahsyat tol r..wat malu mak bapak je ko jantan keparat………………ko tu segala-galanya hodddoooooooohhhhhhhhhh….dah la ali bodoh………..bodoh………hoooodoooooooohhhhhh…bengong demo……..bla la dari sini..Kami disini peminat2 adam dan hawa klu ko x boleh terima ape yg dia ada..bolehhhh blaaaaaa laaaaaaaaaaa…:-P

Reply

iqa December 6, 2012 at 1:47 PM

yg cali ne knapa.tiba2 je ckp mcm tu.ingat kw tu baik sngat lh.klw rasa x nk tngo x paya lh tgo cerita ne.xada yg pksa pham.g lh tgok cerita yg kw suka jgn nk hina orang sesuka aty je. menyakitkn aty kmi je.btul x kawan??

Reply

peminat ah December 6, 2012 at 1:50 PM

sorotan 60 dah keluar, tegang nampak am dgn ain malam ni. rusnita sila bagi klu sikit.

Reply

eila December 6, 2012 at 2:13 PM

tak baik kutuk2 org ali ko tu bagus sngt ke belajar sampai mn nak belagak2 sngt kita ni sama je semua nya….raja pun kentut busuk jgk sama mcm ko jgk….

Reply

ina kirana December 6, 2012 at 2:04 PM

salam,si ali bususk….jaga sikit mulut longkang kau tu…tak baik kutuk orang tau.kalau NN tu tak cantik tentu dia tak dpt perhatian tau, ckp siang pandang2 cakap mlm dengo2…..

Reply

like u December 6, 2012 at 2:05 PM

Hi, harap kita dapat belajar sesuatu dari cerita AH ni. Yg baik jadikan teladan, yg buruk…buat sempadan. Kalau kita suka atau benci dengan pelakon tu..maknanya mereka telah berjaya menjiwai watak tersebut. Apa-apapun..memang angau dengan lakonan AA ni. selamba je…

Reply

pu3abgoh December 6, 2012 at 2:39 PM

salam damai semua…comel sgt AA ngn NN kan… ab xda pun rasa heroin tu x cantik dia biasa jer.. baru lah nampak real buat per nak ambik pelakon yg cantik jer … ali tu mesti salah 1 artis yg xdpt peggang watak ain kan…dah dah lah tu ali.. x elok ckp mcm tu… nanti kena diri sendiri…. hurrmm xsgka ada juga org mcm ali wujud dlm dunia nie.. kalau x suka x payah tgk…. anyway thanks ezany upload ceta nie… sy selalu x sempat tgk… sebab kerja.. salam kenal semua….

Reply

nak am December 6, 2012 at 2:41 PM

semua drama mmg klise, bnyk pelakon yg dukung heroin, rosham nor, arash, aqashah, adi putra, fahrin, aiman hakim, yg penting sesuai dgn watak dan citer, kalau watak pemuda kg yg tinggal di kg , contoh citer parit jawa, tetiba nk dukung2 mmg la tk sessuaii..mana2 drama tk kira luar atau temptn, pokok citernya itu juga, cuma ditokoktambah dan diubah skit..lgpun drama2 melayu kena bnyk jaga sensitivit kaum, agama dan berbagai sebab masyarakt kita begitu suka untuk menghukum & mengadili…so tk leh nk kata ..

secara keseluruhan, casting A&H sgt mantap, bukan saja watak utama AA, NN dah berjaya tp watak2 sampingan pun menjadi kak zah, mama am, mak ain, eja, azie, johan, mak johan termasuk geng2 ain masa di tadika puncak ilmu dulu. Bg la peluang AA nk cari makan, pelakon2 di Msia ni selalunya expiry datenya cepat , once AA dah over 40 mungkin org tknk bg dia watak hero lg, mcam rosham nor, org kata hero tua..so job mungkin kurang sbg watak utama, bayaran pun kurang la..tgk sja arash, klau berlakon dah selalu jd bapak saja sedangkan he’s not that old..Tp itu la hakikatnya nasib pelakon di sini, da tk cantik org tk nk tgk jd kurang la dpt offer, kita bukan mcm di hollywood..jd sementara tgh laku mereka berlakon la dan rebut peluang yg sgt short lived ini.
sekadar berkongsi pendpt.

Reply

hana December 6, 2012 at 2:43 PM

saya pun suka sangat kalau Ain terus bertudung.just simple tak perlu belit2..kalau ada “talent” bertudung bukan satu masalah ..insyaalllah lagi murah rezeki .raut muka dia memang sesuai bertudung.sweet!

Reply

fifi December 6, 2012 at 3:10 PM

sdh2 la..tak nk berbalah..igtla stiap ciptaan allah semua nya cntk..dn lbih cntik org yg menutup aurat sprti yg dituntut oleh agama kita..kita doakan semoga kita semua diglngn itu..dn smge kite menjadi hmba allah yg beriman..kpde ali..bkn bgini crenye..jgn kutuk org..kita doakan semoga allah memberi hidayah kpdnya dan pada kita jugak..kerana kita juga bkn mnusia yg smpurna..sesungguhnya org islam bersaudara..maka bersaudaralah kita seperti rantaian tasbih..tguran bersama

Reply

suka Ain December 6, 2012 at 3:27 PM

nape lah kutuk NN smpai mcm tu sekali…cian NN…

Reply

mz December 6, 2012 at 3:59 PM

salam..sy rasakan…kalau dah 40 org kt cam 2…alamatnya ape yg ali ckpkan 2..akan berbalik pd dia…

Reply

yaya December 6, 2012 at 4:07 PM

ALI….boleh balik INDIA

Reply

Aus December 6, 2012 at 4:11 PM

Btol tu yaya, bleh balik india la ali…tak baek komen mcm tu kat org..dri sndri tengok cermin la..

Reply

Zie December 6, 2012 at 4:19 PM

Setuju2 dgn aus 100%.

Reply

kerabu mangga December 6, 2012 at 4:26 PM

Teja wafa,
dulu ada gak tgk stanza cinta tue…tp tak ingat sgt.layan gitu jer…
dulu tak minat AA,sejak adam dan hawa nie terminat pulak..dulu nora elena pun tak layan sgt..bila tgk balik..best pulak citer nora elena tue…ok gak siti saleha tue berlakon…baru perasan setiap kali AA berlakon heroin perempuan tak nah sama…ada tak citer AA berlakon dengan tiz zakiah ka…?atau dengan fasha sandha ker?kalau novel donia diadaptasikan ker drama pun best..hero AA heroin Fasha sandha..cer try..pengarah2…penerbit..cer try ..cer try…ali jadi org gila…hahahaha…..

Reply

mieza December 6, 2012 at 5:00 PM

Org yg mengutuk NN hodoh…sebenarnya dia yg hodoh…rasanya bukan sahaja paras rupa yg hodoh…akhlak pun hodoh…Ingat setiap ciptaan Allah ada kelebihannya. Saya rasa orang yg suka mengutuk orang lain…rakyat Malaysia kategori kelas minda ketiga….bangunlah..sahutlah hasrat kerajaan melahirkan modal insan kelas pertama..!

Reply

zz December 6, 2012 at 5:05 PM

En.Ali..
senang2 xyh la tgk cite ni..tgk cite lain je sbb cite ni heroin xcantek kan.. so better stop judging people only by its cover… ok? pegi la jauh2 tgk cite2 yg hero n heroin die hensem2 cantik2 supaya anda boleh tngkap leleh tgk cite tu.. ok?

Reply

x adam December 6, 2012 at 5:18 PM

I X SUKE ALI

Reply

MiA December 6, 2012 at 5:19 PM

Penangan AH, hari ni dah 4,5 x duk ulang2 tengok ep.59. Especially kat kampong, happy family….scene dlm bilik tu looks so natural. Suka sangat

Reply

Soulreaver December 6, 2012 at 5:35 PM

Betul Mia, i dah ulang 6x dah episode 59. Tu tak termasuk rewind2 tuh. Somehow i rase episode nie best.. Especially scene am & ain (abaikan salah dialog AA during on da way balik kg when dia refer himself as Am & not Abang)

Reply

Ezany-kun December 6, 2012 at 6:08 PM

Sila jangan tulis perkara atau ayat yang tidak disenangi.Harap maklum.Terima kasih.

Reply

Mimizaza December 6, 2012 at 7:21 PM

Sokong sokong!

Reply

am n ain December 7, 2012 at 12:35 AM

satuju 100%

Reply

riz December 6, 2012 at 7:18 PM

salam. saya syok bila baca komen 95% tk gemar ngan sikap Ali. Tu lah kita org Islam sepatutunya berfikiran waras dan bersyukur di atas kurniaan ASW. Tambahan tn punya blog pun dh bg amaran jgan tulis perkarag atau ayat yg tidak disenangi. Alhamdulillah. Pas ni siapa yg masuk dlm blog ni mesti org yg waras jer kan kan…

Reply

SOMIAinHaWAni December 6, 2012 at 8:02 PM

rasanya…isteri saya dah belakon sebaik mungkin..tutur katanya lembut sgt2 (ikut skrip)adakala mmg egois skit..tp masih lembut…dan isteri saya dapat menghidupkan watak ain dgn sebaik mungkin….mata org tak sama..yang jelas isteri saya mmg cantik dimata saya…biar org ckp hodoh..tp PEMILIHAN NN utk watak isteri saya mmg TEPAT….
adakala kita akan ketawa dgn lakonan bersahaja isteri saya…terutama part saya cakap “Sabarlah”..time tgh rehat lepas kenduri…tiba2 isteri saya ckp “Bukannnn yang tu laahhhhh” sambil tampar lengan saya..ha ha ha….
biar tak cantik pada Ali pada saya …TAK KENAL MAKA TAK CINTA…. NN terbaek….hiduppppppp isteri saya ain hawani….

Reply

aini December 6, 2012 at 10:49 PM

hai ali, kau memang tukang buat dajal kat blog ni. Suka le tu kena kutukkkk…haha..ni ada satu pantun bebudak untuk kau.
alip, ba, ta,
Si ali mata buta,
nak cium anak dara,
tercium bontot kuda!!
hahaha….

Reply

milah December 6, 2012 at 11:08 PM

mungkin en.ali ni muka dia hodoh sgt kot…tp x pndai nk bersyukur dgn ape yg tuhan bg..sbb tu dia kata kat org mcm tu..x pe nnti ada la tu petunjuk untuk dia…..lg hodoh kot jd nye….

Reply

milah December 6, 2012 at 11:13 PM

biar pun ali tu bkn. nama sbnr tp kita semua doakn agar allah bg lah petunjuk untuk dia yg tulis tu…..tgk ape jd….moga2.dgn petunjuk tu.dia insaf dan x mengata kat org lg

Reply

Cintacyunk December 7, 2012 at 12:11 AM

Ali2…kurniaan Allah s.w.t yg ko pertikaikan…

Reply

Cintacyunk December 7, 2012 at 12:11 AM

Ali2…kurniaan Allah s.w.t yg ko pertikaikan…..hurmmm

Reply

reen December 7, 2012 at 12:09 PM

Asalam…abg2 kakak2 adik2. Jgn la kutuk ali.. tak pasal-pasal dia dah famous. Saya pun baru kat cni. actually dah lama, cuma suka je baca komen korang sume. Saya suke sebenarnya dengan NN ni..dia pandai bawa watak apa saja & bersahaja. Paling lucu watak manis dlm cun… Cuba Ali bayangkan klu watak ain tu dibawa oleh maya karin… tak sesuai kuttt… sbb dlm novel tu dah diterangkan ain tu rupanya macam mana. Tapi apa2 pun NN atau sesiapa sahaja ada kecantikan tersendiri yang Allah kurniakan.

Reply

Wan Shasha December 7, 2012 at 12:17 PM

Salam semua.. wan org baru dlm blog ni. selama ni wan baca je komen2 korang sambil tersengih sorang2 tp hari ni wan x tahan hati betul baca komen si Ali. wan nak komen sgt2.
Wan masih boleh terima kalu org kata NN x cantik. Kalau dibandingkan dgn artis2 kacukan tu, memang dia x berapa jelita tp dia sgt manis, Wajah Melayu asli, klasik gitu tapi janganla sampai kata dia hodoh. Itu satu penghinaan yg amat sgt. Setiap insan yg dijadikan Allah ada kelebihan dan kekurangannya tersendiri. Jgnla mengeji ciptaaan Allah. Kelebihan NN ialah bakatnya, sangat hebat dan menyerlah. Dia memenang 2 award dalam tahun yg sama. Mana pelakon2 yg jelita sgt tu? Sehinggakan pelakon veteran Fauziah Nawi memuji dn mengatakan NN sgt awesome, katanya “at last AA found the right co-star to work with”. (Pls refer to Twitter NN dan Fauziah Nawi). Semoga Ali diberikan hidayah oleh Allah.

Reply

Am December 7, 2012 at 8:26 PM

SIAL lerr CKP BINI GUA HODOH….!!!!!!!

Reply

Cikgu Fauziah December 8, 2012 at 7:32 PM

Kita tak perlu nak kutuk2 Ali kat room ni..Tak perlu nak famouskan dia kat sini…dah sah dia takde sivik, jd kita jgnlah jadi seperti Ali yg memang muka macam haram jadah….agaknya dia ni anak luar nikah kot..takde mak bapak nak didik dia agar jgn kutuk kejadian Allah…..NN ni sebenar cantik, pandai berlakon dan pernah menang anugerah melalui lakonannya filem Cun..so tak usah;ah kita nak pertikai lakonan dia..tapi agaknya drama ni takde budjet lebih, sebab tu pakaian Ain mcm cibai je..main pakai je..mcm minah indon pun ada gak..tapi takpe, lakonan para pelakon tetap umph! walaupun dress up memang tak boleh lawan nenek aku kat bendang itu..tapi tu slh pihak crew la..berbalik pada Ali ni pulak…dia ni jenis lelakun yg tak ensem..kiranya macam bontot belanga la…..tu yg jeles tak tentu pasal..gila babi agaknya….

Reply

Little Pocoyo :D December 9, 2012 at 12:45 AM

haihai :)
first nak ckp thanks sgt2 kat ezany . gud job bro :D
hero and heroin mmg sesuai berdasarkan novel tuh . nadiya nisa muka dy sweet sesuai pegang wtk ain . ksian kan kat azie . jahat la johan nih .

Reply

sue December 10, 2012 at 8:35 PM

ali yg hodoh + bodoh + busuk + longkang

Reply

Kiddo December 13, 2012 at 2:45 AM

Suntingan cm x kemas on certain parts. Tgk scene balik kampung..Adam bahasa kan diri sbgai Am. Walhal before scene ni..’abang’. Lol

Reply

musafir dunia December 16, 2012 at 12:47 PM

ali mmg penyapu….nnti muka ko bertukar hodoh mcm jmban kopak..bru ko tahu sengalllll

Reply

dusty pink February 17, 2013 at 1:57 PM

Salam, ruginya kau Ali…bersyukur kalo ada org doakan untuk kita, tp satu episod ni semua tak setuju dgn kau ali…tak pasal2 kena keji…terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata??? kau terima la yea…

Reply

Artandsoul March 31, 2013 at 7:07 PM

NN tidak secantik Erra Fazira tetapi dia tidak hodoh. Kesian dia…

Reply

Ris April 21, 2013 at 2:24 PM

Hei aLI dah makan ubat ke aku ni ha? Jangan kutuk NN ! Nape dia boleh berlakon ngan AA?! Kau sedar tak ?!

Reply

Fis April 21, 2013 at 2:25 PM

Aa….. Tul tu !

Reply

Opp May 29, 2013 at 2:23 PM

Aq skong Ali..

Reply

Atuk May 29, 2013 at 2:25 PM

Kau ni skong Ali pehal.. Balik laa !! Mulut mcm ape nth !!

Reply

Leave a Comment