Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 61

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 60

Ain Hawani diugut oleh ibu Johan?! Apakah tindakan Ain untuk menyelesaikan masalah ini?

Adam & Hawa Episode 62

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 57
  2. Video Adam & Hawa Episode 45
  3. Video Adam & Hawa Episode 43
  4. Video Adam & Hawa Episode 47
  5. Video Adam & Hawa Episode 53

{ 155 comments… read them below or add one }

qaisara umaira December 10, 2012 at 6:33 PM

x sabarnye nak tgk adam dan hawa

Reply

syuk rie December 12, 2012 at 9:20 AM

x boley slhkan mak cik 2 jga…..kesilapan daripada ain yang dlu gak…so,die kene jga memperbaiki keadaan nie sekiranya die adela wanita yang bertanggungjawab…x gitu kawan2….(*_*)

Reply

shada December 12, 2012 at 2:49 PM

btl tu…Ain patutnye b’trs terang dgn mak Johan tu awl2..

Reply

badrol December 13, 2012 at 5:26 PM

setuju…..

Reply

iReNe December 10, 2012 at 6:39 PM

Iskk.. Cian ain kene layan ngan makcik ostolia cam tu..

Asenye, mak cik ostolia nk g wat kecoh kat famili am kalo ain xde nk perbaiki keadaan..

Bangang aa makcik ostolia neh..

Reply

mak long December 10, 2012 at 6:52 PM

huhhh…tak suke betoi la kat makcik ostolia ni…takde akai ka???

Reply

cikmot December 11, 2012 at 8:07 AM

macam bagus jek makcik tu…
ishh rasa nak ganyang mulut dia…huh

Reply

riki December 10, 2012 at 6:57 PM

makcik faridah yg tak bersopan, tolong lah faham aa yg saya nk katakan pd makcik. klau anak mk cik kena tahu sakit, tp kalau ank mkcik bercinta lepas ain, azie, pas azie eja, tu apa kes, nk saya porak perandakan rumahtangga mkcik ngan pkcik?? . org tua tk berhati perut. peace yoo mkcik ostolia

Reply

noname December 12, 2012 at 8:10 AM

Bagus Riki.. ko tolong porak perandakkan rumahtangga makcik tuh pulak. .. ko buat secret affair dgn pakcik …

Reply

acar December 10, 2012 at 7:02 PM

sweetnya ain dgn warna pink, kesian ain kena denda dr mkcik ostolia yg berlagak bagus pdhalnye hampeh

Reply

Yonne December 10, 2012 at 7:08 PM

Stupid and nonsense punye statement punya acik ostolia..ade ke seorang ibu yg doakan kruntuhan rumah tangga org…
Ain pun satu,slh dia jgk.nape msh nk rahsiakn hal ni dr Am..klu psal dee pndi plak naik hangin..klu bw am skali jumpa makcik tu kn xde lah kena sembur smpi mcm ti..
Hiiii..makin emo aku dibuatnya

Reply

am n ain December 10, 2012 at 7:17 PM

dah menjadi mak boleh nk porak perandakn rumahtangga org lain… di tak layak jadi mak…

Reply

Anggerik December 10, 2012 at 7:21 PM

Setuju dgn Yonne, buat apa le ain dok layan si m.cik ostolia yg dah monopos tu, berangin tak tau ujung pangkal….gaya yg bertudung tu dah elok tapi perangai mcm org tak faham hukum hakam……kita yg tengok dah naik migrin…..

Reply

Sony Silverian December 10, 2012 at 7:26 PM

Huhhh….. punya orang tua lerrr defend anak sampai macam tu…. kalu sayang sangat pon agak2 lerrr….. sbb tu lerr anaknya turut bengong sampai sanggup suruh mak pi minang bini orang. … malang betui lerr si azie .. dapat lelaki mcm tu…….

Reply

rita December 10, 2012 at 7:49 PM

Ain tak payah buat apa-apa, jodoh ajal maut di tangan Allah, siapa mkcik ostolia nak bagi@jadikan rumahtangga Ain malapetaka. shew 3x makcik ostolia, pergi maen jauh2 skit bole tak? I hate you mkcik faridah… sbb you jahat..lah

Reply

aku handsome December 10, 2012 at 7:55 PM

ya, ain you tk payah nk ikut dan takut pd amaran makcik ostolia, sbb dia tu siapa dan ada apa?? yg dia ada hanya anak lelaki yg mengharu birukan kaum hawa. jiwa kacau dan tiada pendirian. Tak berbaloi takutkan dia. Pls Ain you ada hak nak buat pilihan…dan buat keputusan.

Reply

liyana December 10, 2012 at 8:08 PM

watak mak johan suda berjaye membuat penonton geram dgnnya…

Reply

kak odah December 11, 2012 at 7:17 AM

setuju sesangat

Reply

nak am December 10, 2012 at 9:06 PM

cam bosan aje ep 61…

citer jiwa & lara tu ok ke? tk penah tgk sb AA keja kt ladang , mcm tk brape ngan je

Reply

siti wan kembung December 10, 2012 at 10:12 PM

Haih … Aku sepit jugak muncung makcik ostolia ni kang … Sedapnya dia nyumpah Ain …

Reply

kaki_bantah December 10, 2012 at 10:14 PM

tgh tngok adam dan hawa…..hampeh btol la makcik ostolia ni….cian ain kena marah smpai mcm tu.. tak sedar diri anak dia yg angau kt ain

Reply

peminat ah December 10, 2012 at 10:15 PM

kali ni ain cukup sabar pulak dengan mak cik tu, kita tau sifat ain adalah pemarah, kuat melenting pantang am bersuara nak tengkeng saja. kenapa dia tak berterus terang aja, yang anak mak cik tu yang perasan.

Reply

Roz December 10, 2012 at 10:18 PM

Cepat upload ep mlm ni k … Tq

Reply

Lanirah December 10, 2012 at 10:24 PM

Kang aku sepak makcik Faridah terus ke Ostolia :p

Reply

kakibuku December 10, 2012 at 10:26 PM

watak makcik ostolia & johan mmg sah utk menambah sakit hati penonton..
tp bile watak tu kite dh benci, x surprise dh la sgt bile dia buat bende2 gile camni..expected! 2 anak beranak sama species kannnnn….

tapi saya lebih kesal sebenarnya dengan perkembangan watak ain yg berbeza dari novel…x tau samada silap pengarah atau penulis skrip (yg pasti, bukan salah NN, she’s an excellent actress!! pandai dia hidupkan watak ain!)

Ada sape2 perasan x yg watak ain jadi agak hipokrit sejak dari babak terserempak dee tegur am masa breakfast sampai sekarang? Sibuk bising am sembunyikan pasal dee…cakap pasal kepercayaan…tp bukan ke kepercayaan tu is a 2 way street? Am x citer dee kacau dia bcause am pun x melayan, am tu lelaki, bukannye dee boleh masuk minang atau lafaz akad…bende yg akan keruhkan keaadaan baik diamkan aje..org kate ignorance is bliss…tp yg Ain sendiri, dgn johan meminangnye, dgn libatkan keluarganye,dgn pegi jumpe johan blkg amnye, dgn mengadap makcik ostolianye…bukan ke semua tu hak am utk tahu? x cerita pulak dia pada am…dahla buat semua tu blkg am…mcam menatang dulang paku serpih la pulakkkkkk………

Reply

Muzaffar December 10, 2012 at 10:49 PM

Aku setuju sgt2…..
Dh bincang masa ep60 tp ramai kaum hawa esp yg brgelar isteri nak hubby bgtau segalanya….Ain pun satu hal jgk…ego trlalu tinggi. Kan mak dia dh ckp,isteri perlu rendahkan diri dgn suqmi. Degilll
Tp nqk wat camna kannnn…penulis novel ni pompuan…penulis skrip drama ni pun pompuan..hakikatnya Hawa dijadikan dr tulang rusuk Adam yg plg bwh..maknanya paling kecil dn plg bengkok. Mmg susah klu nk betulkn. Perlukn kesabaran yg tinggi. Klu force akn pth..

Reply

Muzaffar December 10, 2012 at 10:55 PM

Komposisi tulang ialah kalsium…mudah pecah atau patah…klu dibetulkn pun sekejap ja lurusnya pastu pasti bengkok semula. Mmg berat tgjwb Adam utk pastikan Hawa sentiasa dlm keadaan lurus. Tp besar ganjaran pahalanya klu dpt meluruskn hawa hingga keakhir hayatnya

Reply

kakibuku December 10, 2012 at 11:15 PM

Jangala sampai macam tu En Muzaffar…saya pun golongan hawa dan bergelar isteri..terasa kot! Abu Lahab & Abu Jahal pun golongan Adam dan Khadijah & Maryam pun golongan Hawa kan? X semestinya semua golongan Adam adalah baik & semua golongan Hawa adalah buruk…

Tapi setuju, isteri biarlah dibimbing dengan kesabaran dan teladan yg elok…

Yg pasal Ain ni, sy x puas hati dia marahkan Am atas perlakuan Dee & also atas kelakuan Am bertahun lalu yg dah pun Am tinggalkan…tp yg pergi jumpa Johan, tipu Am & Azie, jumpe makcik Ostolia tu atas perbuatan dia sendiri….so kalau dia rasa Am bersalah, dia lebih lagi bersalah…

Reply

nurkhumala December 11, 2012 at 12:59 AM

setuju sesanggat,tak nak laki dia ada rahsia,tapi dia pulak yg buat rahasia kat belakang laki dia

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 1:07 AM

#kakibuku…Maaf,trlbh emo plak. Puncanya bl penulis skrip tmbh dn lari dr jatidiri Ain yg kt dlm novel.
Tetiba terfikr…
Hawa dijadikan dr tulang rusuk…dn isteri adalah tulang rusuk yg hilang hilang. Maknanya isteri melindungi hati,menenagkn hati menyejukkan hati suami…bkn membuatkn suami resah,marah dn gelisah. Oh yeahhh.

Reply

kakibuku December 11, 2012 at 2:34 AM

Hahaha..En Muzaffar baca ye novel A&H? Jarang lelaki baca novel cinta ni! Apepun, saya setuju! Macam puisi at the end of the novel…

Hawa dijadikan dari tulang rusuk Adam
Bukan dari kepala untuk dijadikan Atasannya
Bukan dari kaki untuk dijadikan Alasannya
Dekat dengan lengan, untuk diLindunginya
Dekat dengan hati, untuk diCintainya

lebih kurang camtu kot…saya type from memory…novel kawan pinjam…

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 7:18 AM

Lelaki xblh bc novel cinta ke…..
Actually fyi AH bkn novel cinta…sama mcm Tenggelamnya Kapal van der wickh karya Hamka.
Ni novel malaysia yg sy bc slps ArcaBerdiri Senja dn Saga

Reply

kakibuku December 11, 2012 at 5:40 PM

Alamak En Muzaffar terasa ye? Saya x maksud ape2 pun..maaf ye? Saya sebenarnye jarang baca novel melayu..tp adik saya mmg hantu aisya sofea..sy assume most of her books berunsurkan cinta.. minta maaf ye kalau saya silap.. Adam Hawa satu2nya buku melayu yg saya ada…dihadiahkan oleh ex-student in 2009 dulu..saya rasa x salah lelaki baca novel cinta..cuma jarang jumpe yg buat atau mengaku berbuat demikian..

Best ke cerita2 melayu yg En Muzaffar sebut di atas? Saya selama ni baca novel English & French je, mostly…kalau best, boleh cuba..

Reply

Kak Na December 11, 2012 at 2:26 AM

Saya setuju dgn kakibuku. Tak puas hati dgn perkembangan karekter Ain. Tak baca novel tapi from the episodes, saya kecewa dgn karekter Ain ( nothing to do wt Nadiya’s acting…she’s superb! ) kerana membelakangkn dan berahsia dgn suami, tipu Am dan Azie padahal dr mula cerita kita tahu Ain seorg yg berprinsip, tegas. Klu tajuk cerita ‘Adam dan Hawa’ sepatutnya karekter kedua2nyalah yg penulis skrip kena develop dan jadi fokus cerita. Apabila cerita Johan, Azie dan makcik ostolia dipanjangkn, fokus cerita asal sedikit lari dan absurd jadinya. Klu awal-awal saya geramkn Am kerana mendiamkn diri, tapi halfway thru, saya geramkn sikap Ain dan tabik pd Am. Well, I guess as have been pointed out by kakibuku, I would probably blame the scripwriters or pengarah for messing up the ORIGINAL story of Adam & Hawa. Tahniah anyway to the great casts….semua pelakon hebat dan berjaya menjiwai watak masing2.

Reply

kakibuku December 11, 2012 at 2:55 AM

Terima kasih Kak Na…

Setuju dengan Kak Na yang sepatutnya character Adam&Hawa yg penulis skrip kena develop dan jadikan fokus cerita. Saya pernah komen dalam episod beberapa minggu sebelum ni masa ceria ni start melalut ke arah Johan…Sebenarnya dalam novel, semua daripada perspektif Ain. Jadi untuk dipanjangkan cerita dimasukkan juga perspektif character2 lain. Cuma saya rasa penulis script sepatutnya focus pada perspektif Adam sebagai tambahan cerita, berseuaian dgn tajuk Adam&Hawa dan ditambah dgn fan base AA yg besar. ni tdk, watak Johan, makcik Ostolia & Azie yg dibesar2kan…

Betulla kata Encik Muzaffar , watak Ain Hawani di dalam novel dan di awal siri, teguh dgn pendirian, nilai, prinsip & kejujuran. Keluar dgn Johan pun awalnya ada Azie sebagai peneman. Tiba2, utk dipanjangkan cerita, Ain dijadikan hilang jati diri dan prinsip, contradictory dari Ain Hawani di awal cerita dan di dalam novel.

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 3:00 AM

Kaki buku, Muzaffar, Kak Na…kalian ada tgok drama adaptasi novel Bicara Hati ( lakonan Sharnaaz Ahmad)? Drama AH ni mcm nk terkena badi drama tu…mula2 ok jer tpi bila penulis skrip dh mula tokok tambah dan ubah suai penceritaan & perwatakan pelakon2nya, saya tgok smpi ep 8 je (semua 24 ep..rasanya) sbb dh melalut2 ceritanya.
Karya yg indah & baik biarkan shj ia begitu…sayang kalau dirosakkan. Apapun pelakon2 AH mmg menjiwai watak masing2. Peace no war!!

Reply

kaknita December 12, 2012 at 8:53 PM

setuju seratus persen sama kakibuku, kak Na, Teja & muzaffar. Penulis skrip dh haru biru kn cerita asal. Kalau nak tambah rasa biarlah sedap….. Misalnya, lps episod kenduri tahlil, Ain semakin teruja nk pikat balik suaminya &berusaha tebus balik 8 thn yg dh termiss tu jgn asyik nk jual mahal je… Kalu nk buat tukang kacau biarlah dee sorang yg jd tukang kacau…kesian Johan sebab watak Johan dlm novel x cam tu. Apa-apa pun tahniah kpd semua pelakon AH

Reply

Laila December 11, 2012 at 8:16 PM

nape episode 61 x leh tgk?

Reply

kak odah December 11, 2012 at 7:20 AM

bukan nak sembunyi kadang-kadang kesilapan sendiri tak nampak, tapi silaporang lain nampak aje.

Reply

kaki_bantah December 10, 2012 at 10:26 PM

padan muka makcik ostolia kena basuh ngan suami dia..(pakcik ostolia )kira best la ayah johan cool je tak la melenting tak tentu pasal mcm bini dia singa tu..

Reply

kaki_bantah December 10, 2012 at 10:33 PM

best la scene mase ain teringat am…pastu ckp *ain rindu abg*

Reply

siti wan kembung December 10, 2012 at 10:33 PM

Sian je ain .. sampai sebut “Ain rindukan abang” .. alahai dik, call jek la … Takde kalahnya kalu Ain call Am dulu … Bleh berbaik semula … Ni nak gak tunggu Am call dulu … Kan dah kena tinggal .. Am pi London …

Reply

nurkhumala December 11, 2012 at 12:56 AM

betul poyo lah laki dia tu,nak jalan jauh macam tu pun bole tak call..
kang jadi apa-apakang mcm mn…tak sayang bini betulah…janganlah terlampau jual mahal bang oi..kang orang tak nak jual macam mn

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 1:24 AM

Norkhumala…. Sabaqqqqq.
Ingat kisah Siti Hajar yg ditinggalkn keseorangan ditengah pdg pasir yg tandus dn kering kontang ketika pregnant..lbh berat ujian dr Ain yg pregnant ketika Am tglkn dia….
Manifestasi kekuatan wanita yg bakal melahirkn zuriat yg cekal..

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 3:02 AM

Kisah/Seerah Siti Hajar ,Nabi Ismail dan Nabi Ibrahim mmg hebat!!

Reply

chelsy December 11, 2012 at 7:09 AM

yeap…. saya pun heran, dah rindu just give him a call Ain oiii.. lagipun Am tuh kan suami awak, xde maknannya masih nak ego dgn hubby sendiri ataupun malu nak tggu dia call sebab dah sah2 he is ur husband..aduyaiiii..then Am pun call ajelah wife tuh.. strange betul lah dorang berdua nih…. hahhahha kita yg stress LOL

Reply

Soulreaver December 10, 2012 at 10:33 PM

X senpat tgk habis..ujan

Reply

zyme December 10, 2012 at 10:39 PM

Kenapalah watak makcik ostolia dlm A&H ni dikembangkan sebegitu rupa…dialognya macam orang takde pedoman hidup….script writer/pengarah tolonnnnnnngggggggg jgn rosakkan cerita A&H….Tak boleh nak terimalah sikap seorang ibu mengeluarkan kata-kata yang kasar/kesat macam dlm episod 61 ni…tapi Lydiawati mmg berjaya bawa watak ni , bukan salah dia pun tapi perkembangan watak dia yang menghampakan / mencacatkan cerita.

Reply

liza December 10, 2012 at 10:46 PM

cam na nak tgk drama nie episod 61 coz da sorotan ja yg da….

Reply

siti wan kembung December 10, 2012 at 10:49 PM

Kul 1 pg kang bru dpt drama dia … Tuan tanah tgh dok edit nak upload tu … Sabaq ye yunk

Reply

liza December 10, 2012 at 10:58 PM

cik siti wan kembung tima kasih no,kasi tau sama cek…

Reply

nurkhumala December 11, 2012 at 12:40 AM

terima kasih…

Reply

mimie December 11, 2012 at 1:03 AM

time kasih dpt c A&H…sonok bace komen2 kwn2 smua..hr2 x sbr tggu Ezany uplod epsd tok esok..esok..esok n setrs nyer…

Reply

siti wan kembung December 10, 2012 at 10:47 PM

Mamat rebonding ni pun satu hal … Siap bg bunga plak kat Ain dgn kata2 memujuk … Dah la Ain tgh jiwa kacau tunggu encik suami tak call call … Uwaaaa Mak Iti yg emo niiii … :-P

Reply

nurkhumala December 11, 2012 at 12:53 AM

nie yg tak best..nie…nak tunggu call…kalau ain yg call dulu tak bole ker
rindu tapi malu…tak paham lah…dah sah -sah laki dia kan…
kang kena kebas gigit jari

Reply

Yan December 10, 2012 at 10:51 PM

Mlm ni punya cite pasal makcik ostalia jew…:(

Reply

hana December 10, 2012 at 11:16 PM

dah dpt info …mlm ni Ain kena marah dgn ibu Johan..Am tunggu Ain nak bagitau dia nak g London..tapi Ain tak balik2…am tinggalkan notes saja..jadi o.k ckit la dari novel…cerita asal Am just tinggalkan Ain macam tu je..harap ezany dapat upload awal ckit…tqvm

Reply

ZuraMazura December 10, 2012 at 11:24 PM

Cepat le upload. X sempat tgk td.. sampai umah pun kul 10.30.. ngam2 habis

Reply

kisha sastriya December 10, 2012 at 11:35 PM

hermm,,nmpknyer smua emosi mlm nie..btw,kisha blOm negok lgi adam&hawa nie..hrp2 best lh episod kli nie..^_^

Reply

mikailmastu December 10, 2012 at 11:38 PM

woi cepat sikit lah upload video

Reply

dieyb December 11, 2012 at 9:41 AM

agak kasar ber’woi’ di situ nampaknya..

Reply

english teacher December 10, 2012 at 11:41 PM

hi guys… my job is done, i have been busy marking public exam papers, and now i feel soooo freeee.. feel like watching adam and hawa all over again.. starting from episode 1..

anyway, its fun reading your comments though i felt quite pissed off with a commenter by the name ali who has no ethics at all. anyway, he is just a fly..kill him and he wont bother us anymore.

one thing that makes me smile, is how creative u guys are with your names, some sound so serious, but mostly are fun names like kakibuku, kakibantah, makcik ostolia, some are using their pen names yet beautiful names like chelsy

Reply

chelsy December 11, 2012 at 4:54 AM

english teacher…. :) yeah rite, me too love reading all the comments and true indeed, I feel so entertained!

Reply

english teacher December 10, 2012 at 11:42 PM

and i laughed at the name cik siti wan kembung.. lol
i feel so entertained reading ur comments

Reply

siti wan kembung December 11, 2012 at 6:23 AM

Hihihihihi … I love my name tooooo … Wink wink …

Reply

lidyana December 10, 2012 at 11:44 PM

Maybe Ezany ni upload video slepas pukul 1 kOt,..

Reply

english teacher December 10, 2012 at 11:44 PM

and muzaffar, i hope ur real name is not muzaffar..he looks like a nerd

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 12:04 AM

Thank you teacher…
My real name is not Muzaffar…
Im a lecturer majoring in psychology

Reply

english teacher December 11, 2012 at 9:29 AM

m glad ur real name isnt muzaffar.. now i wonder how a psychologist look like… the counselors in my school? they look nerdie.. hehe

Reply

muzaffar December 11, 2012 at 3:44 PM

m majoring in psychology and physics. not a counselor but teaching physics…n most important is im not nerd hahaha.
KPM make a big mistake appointed counselor not a psychologist. Frankly speaking u can imagine me as Richard Gere in Final Analysis hehehe..
i also wonder…do u look like cikgu Adibah Amin in Adik Manja???

Reply

english teacher December 12, 2012 at 1:07 AM

hahaha muzaffar..tit for tat eh? well, i cant say how handsome i look, but students did commented that i look like the older version of Betty Banafe… shud be flattering, no?

Reply

kakibuku December 11, 2012 at 2:42 AM

English teacher. Glad u liked the name I chose! And always glad to put a smile on someone’s face!

Encik Muzaffar lecturer juga? Ramai lecturer in this forum…M a lecturer myself. Languages. Spanish, French & Italian…

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 3:04 AM

saya cikgu cabuk kpg je …mengjar BM & Sains :)

Reply

chelsy December 11, 2012 at 7:15 AM

emmm…. nape cakap cikgu cabuk?? U mean? I dun get it!

Reply

english teacher December 11, 2012 at 9:26 AM

hi teja wafa., im always amazed at science teacher, with their capability of understanding complicated information…

Reply

Kak Na December 11, 2012 at 4:55 PM

Salam. Hi, Teja Wafa. Never say cikgu cabuk, u wil hurt many feelings. Be proud of wht u do; we r. Without teachers, tak delah doctors, pilots, lecturers etc.

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 10:44 PM

chelsy. english teacher, kak na…cikgu cabuk yg xde degree or diploma from KPM…hehehe….i’m teaching at islamic private school ,but i’m proud of it…no hurt hurt feeling ok!! :P

Reply

english teacher December 11, 2012 at 9:24 AM

hola kakibuku, bueno manana

Reply

kakibuku December 11, 2012 at 5:48 PM

hola English Teacher! hmm…jgn marah ye..but manana actually means tomorrow morning/next morning…ni mesti case google translation ye?:) good morning in spanish is buenos dias…

Anyway, it’s nice to meet you! And you also Teja Wafa! Kak Na juga! :) Setuju with English Teacher & Kak Na…& I’d like to add, saya sangat kagum dengan guru2 yg mengajar sekolah rendah & tadika…perlukan kesabaran yg sgt tinggi yg saya rasa x mampu saya berikan…

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 10:51 PM

nice to meet you too kakibuku. alhamdulillah i hve been teaching since i was 19th…i’m very happy for what i’m doing. Alhamdulillah!! for extra info , i’m from Kuala Kangsar Royal Town, Perak :)

Reply

english teacher December 12, 2012 at 1:10 AM

hi kakibuku..bueno dias..hehe, ur right, mr google helped with that greeting.. nice meeting u.

tejawafa..nice meeting u2.

Reply

english teacher December 10, 2012 at 11:47 PM

and soulreaver..Time fades even legend, and the origin of the Soul Reaver has been lost long ago..

Reply

Muzaffar December 10, 2012 at 11:56 PM

A&H ep61 dh jd mcm drama swasta yg berlambak kt stesen tv…melalut tnpa arah tujuan semata-mata nk menambhkn masa siaran dn mengaut keuntungan. Inilah jd nya klu sesuatu yg brrharga berada dlm tgn golongan kapitalis…hilang jati diri,prinsip,maruah(merujuk kpd watak Ain Hawani yg selama ini teguh dgn pendirian,nilai dn prinsip serta kejujuran.Sgt setuju dgn komen kakibuku).
Kerana habuan kebendaan,sanggup penulis membiarkn harta inteleknya dicabul krn membiarkn watak AinHawani berubah,bermakna seolah-olah seluruhh isi novel berkontradiksi.

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 3:07 AM

agree with Muzaffar& kakibuku…jgn rosakkan karya asal AH. Sgt terkesan bagi org spt saya yg dh baca beratus2 novel dan semua karya Aisya Sofea saya beli & bca.

Reply

Lynn December 10, 2012 at 11:58 PM

Ade sape2 blh tlg citer episod 61 td x….Plz

Reply

Love December 11, 2012 at 12:01 AM

menanti dan terus menanti…. :)
apa-apa pon…
advance thanks to ezany….
keep a good work…
sharing is caring kan ezany?…. (^_^)

Reply

Mencari Adam December 11, 2012 at 12:05 AM

Alahai… Am kena p London…. Ain rindu Am… Tapi dua-dua ego!!! Pandai sungguh penulis script ni bagi Kita beremosi!!! Lari skit dri novel dengan tambahan watak mat rebonding dan makcik ostolia.. Watak2 yg buat kita sakit hati n rasa menyampah !!!I
NN… Superb act n AA alwiz cooool…

Reply

izmaida December 11, 2012 at 12:06 AM

Refresh n refresh……xsabo la nk tgu ep ni..
Hrp2 ezany cpt upload….

Reply

izmaida December 11, 2012 at 12:08 AM

Dh blh tgk..tq ezany..

Reply

peminat setia December 11, 2012 at 12:27 AM

terima kasih ezany..:)

Reply

nida December 11, 2012 at 12:28 AM

hari ni tak best……….eeeeeeeeeeeee

Reply

nida December 11, 2012 at 12:34 AM

cerita ni mcm dah lari daripada konsep ceritanya berdasarkan adam dan hawa. kalaulah watak sampingan yg mengacau tu diberikan 35% dalam cerita ni mesti best. dah mcm cerita indonesia pun ya ni…hehehe. Watak adam dan hawa seolah2 tenggelam dek babak johan kayu, azie over dan mak johan yg menopous tu….rasanya bukan dalam episode mlm ni jek babak mereka berlebihan dalam episode sebelum ni pun berlebihan…..TAK SUKA2…

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 1:39 AM

Tak suka jgk….
Makin xbest

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 3:08 AM

= kenyataan di atas :(

Reply

kaknita December 12, 2012 at 9:22 PM

Aok…kamek setuju gilak ngan kitak semua:- kakibuku, tejawafa, muzaffar & nida

Reply

Ema Munira December 11, 2012 at 12:44 AM

makin cantek eh nadia nie..she is so beautiful in her own way…br pasan yg dia penah blakon ngan AA dlm ombak rindu..cant wait 4 the next episode~

thnx ezany 4 sharing…;)

Reply

nurkhumala December 11, 2012 at 12:47 AM

apa lah punya mak cik faraidah,umur jer banyak….akal tak banyak pun,nak
macam mn lah dia bole ckp mcm tu pulak,nak malapetakakan rumatagga orang lah pulak,kang tak pasal-pasal rumah tangga dia sendiri yg porak peranda..tak sayang mulutlah,marah tak tentu pasal…..emosi terganggu lah,dengan mak cik tu….sah tak dapat tidur malam nie…semua pasal mak cik ribut sorang nie….tak sabar nak tenggok sambunganya besok..ma kasih yer, dah upload citer nie…
jgn lupa janji kita besok…
uploadlah lg…
terima kasih

Reply

Kutin Bubuz December 11, 2012 at 12:59 AM

Makcik Ostolia: JOHAN!!! (DING…Tak kena layan…)
Ain: Ain rindukan abang…(Ahhhhaiii…)

Reply

fatisharis December 11, 2012 at 1:05 AM

Tqvm Ezany.

Reply

Anggerik December 11, 2012 at 1:26 AM

Ain memang nampak manis sgt dgn tudung pink berbunga tu….alahai…. geram tengok mulut m,cik ostolia tu macam peluru tanggal…..bla…bla…asyik nak menang sendiri je…..bila ain jelaskan johan pun tak berterus terang telah mdpt pegantinya……m.cik tak mau tau sume tu….. last epi 61 am tulis nota apa ye? msj untuk ain atau……????? tertanya2…tapi rasa nya tak adalah nampak macam am dan ain bertengkar…just berbual/berbincang saja…takkan kot sampai nak merajuk…….

Reply

EJA December 11, 2012 at 1:39 AM

makcik ostolia ni apelah krang ajar ngn suami..derhaka tau x!!! tengking2 suami cm tu..suami tengah makan dok cepat2..dh nak monopos ke ape??ain ni kau dah tahu tggjawab ko tu sbgai isteri kenalah kol am jgn asyik ego jek. Am pun jgn diam diri..kol lah jugak..

Reply

adam azfar December 11, 2012 at 2:51 AM

lama tak komen sbb tak berkesempatan. setuju dgn En Muzaffar. cite ni dah lari juga dr novel asal. macam juga cite Bicara Hati yang byk ditokok tambah menjadikan kita yg mengikuti novel asal dn cite rasa tak puas hati. rasanya tak perlulah sampai 80 episod dgn tambahan watak seperti johan yg tak tau hukum agama dn mkcik ostolia yg grang macam singa tu. Rasa makin boring pula tgk bila watak2 tambahan tu lebih byk dr cite ain dn am. contohnya episod 61 ni, cite ain dn am alahai, ciput aje….

Reply

TejaWafa December 11, 2012 at 3:11 AM

nampaknya adam azfar pun tk puas hati dgn drama Bicara Hati..saya dh bagitau en muzaffar..tkut2 citer AH terkena badi Bicara Hati..makin lama makin merepek2 …sgt tk best jadinya..

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 7:07 AM

Sy xkesah sgt dgn perkembangan watak lain. Tp sgt xsetuju bl watak Ain yg melambang wanita melayu dn muslimah dikembangkn berubah menjadi penipu@hipokrit…ini bkn lg plagiat tp merosakkn hasil karya org lain

Reply

Matsem December 11, 2012 at 5:31 AM

Makcik faridah buat benda yang betul. Memang patut si ain tu cerai jer dengan am dan kawin dengan Johan, baru padan..

Reply

Anjung Nani December 11, 2012 at 5:32 AM

Sebenarnya seminggu ni kalau tk tonton pun tak mengapa juga krn scene lebih kpd stress, pressure, threaten, merajuk dan sewaktu dengannya. Namun mcm dah jatuh cinta pulak dng drama AH ni terpaksa melayan sbb nk ikuti semua perasaan dilemma watak2 tu. Pelik kita yg dah mula meluat dng scene MO dan Johan ni masih sanggup mengalah menonton juga, sedang kan Am dan Ain masih tetap dng ego mrk salah satu tak mahu mengalah. Rasa2 I lah Am bukan setakat berkecil hati dng teguran isteri pasal Dee, bahkan tempoh yg Ain berikan hingga hujung minggu sudah cukup lama untuk pasangan “suami isteri” menanggung perpisahan lebih2 lagi mcm “baru je menikah”. Itu agaknya scene yg Am duduk di tangga melihat barang2 Ain (takkanlah barang Am nk gi London ya). Kalaulah Ain berpindah segera senang hati Am agaknya! Jng khuatir drama AH sejauh ini blum terkeluar drp landasan krn dlm novel pun part ni kita pembaca ramai tk pasti apa sebenarnya terjadi in between bab2 terakhir hinggalah happy ending …

Reply

miss sweety December 11, 2012 at 6:01 AM

Salam…selamat pagi…..bgn je dr tdo terus tgk am n ain….frust jgk la nper lbihkn scene mkcik ostolia…..xperla ain bykkn sbr tangani smua masaalah dgn akal dn fkiran yg waras setiap dugaan tu hikmahnya….yakinla Adam hnya tok Ain….”Ain rndu abang”….me to

Reply

mim December 11, 2012 at 6:58 AM

Am ada tulis di kertas kecil.catatan tu msk dlm kotak…..nanti mas am di london mama am pelawa ain dtg rumah…masa tu mesti ain tidur d bilik am…jd…masa tu ain akan baca semua catatan yg tersimpan bertahun-tahun tu…….ha…ha…nilah imaginasi…….rasanya mcm nak betul..je…ha3

Reply

Sony Silverian December 11, 2012 at 12:33 PM

Eemmmmm…… aku rasa pong mcm tu jugak…. tapi kotak tu bukan di rumah mama… aku rasa di rumah am…. kbaiiiii

Reply

hana December 11, 2012 at 7:15 AM

tiba2 hati jd teramat sebak bila Ain cakap “Ain rindu abang” keikhlasan hati seoarang isteri yang tengah serabut dgn masaalah, hbt expressi muka Ain masa tengok muka ibu Johan, boleh nmpk muka berdbr, takut, rasa bersalah..but she can control the situation.ckp dgn nada very humble. .ibu Johan lak yang stress. sian tengok muka Am yang serbasalah,mama maria yang rasa bersalah, semua dapat menghayati watak.episod yang sarat dgn kasih syg..mama Maria yang sygkan rumahtangga Ain dan Am, Ibu Johan yg pertahankan anak dia (tapi x best bila sampai tengking suami.) terkilan sgt knpe Am tak cari Ain, bg tau nk pergi London..part ni memang ikut novel…dan klimaknya bila Ain nk bagitau di pregnant, baru dia dpt tau Am dh pergi London..x sbr nak tengok muka bersalah Am n muka merajuk Ain…tapi bila la nak sampai ke babak ini..cantik Ain pakai tudung color pink, sweet..suit her face.

Reply

kakyus December 11, 2012 at 7:30 AM

salam perkenalan kepada semua. Seronok baca cerita teman2 semua. Apa pun korang kata pasal episod ni, ada mesej yng di sampaikan tanpa kita menyedarinya. Kekadang prinsip terpaksa diketepikan seketika demi masalah sendiri. Macam Ain yang bermasalah dengan emak Johan kebarangkalian berlaku secara realiti, kakyus pun tak mahu libatkan orng lain termasuk suami sendiri dlm menyelesaikan masalah yng timbul. TAHNIAH NN adalah pelakon yng pandai bermain dengan emosi….Bila kamera shot je kat muka dia, nampak dengan jelas apa sahaja permasalahan yng sedang dilaluinya.

Reply

zd December 11, 2012 at 7:38 AM

ep 61 ni mcm kurg best skit asyk tgk mak jo duk naik gila pas 2 babak ain n am cam tgh duk gaduh je …….cian ain rindukan suami nya….

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 8:43 AM

Byk plak aku komen…..sori la.
Xdak apa nak buat,kt spital temani myHawa operate apendik.
Mmg terasa sgt bl hawa tiada disisi…tp trlalu kerdil jika dibandingkn dgn Am yg setia berkorban smpai 8thn. Sbb tu Am berkecil hati+bkn merajuk bl Ain msh mempertikaikn kejujurannya k). Benar kt Am,’ i dont need a secretary,i need a wife’

Reply

NN mmg SWEET December 11, 2012 at 9:43 AM

Bertuah ‘mem’ muzaffar dpt sorg suami yg brtnggjwb..jge ‘mem’ baik2…alhamdulillah, A&H telah serba sedikit memberi teladan kpd psngn suami isteri yg mnnton…enjoy watcing AH..sbnrnye xlah teruk sgt episod 61 ni..ada mesej yg dsmpaikan & related dgn khdupan masyarakat di luar sana…khdpn seharian kite pn x dipnhi dgn kemanisan…kepahitan itulah yang mengajar manusia lbh appreciate trhadp pasngn & hidup..ape2 pn gud job & tahniah kkpd sume yg telah mnjyekan A&H..xpclly NN & AA yang sdh semestinya hebat dlm menjiwai watk masing2…:-)

Reply

zara aina December 11, 2012 at 12:21 PM

OO..ur HAWA operate appendiks ke..cakap kat dia ‘get well soon’ ya…kena mkn sup ikan haruan or ambik gamat kan..cepat baik luka…

i ni x still x brkesempatan nak tengok episod 61 ni..byk sgt keja…dpt baca komen u all je..huhuhu…

Reply

Laila Isabella December 11, 2012 at 8:50 AM

emm episod ke 62 dan seterusnyer bila nak upload.. emm dah gian sgt nak tengok citer nie.. emm suka tengok muka Aaron aziz tue.. klu tgh pregnant nie terkenan ngan muka dia nie.. eeemmm

Reply

sengat December 11, 2012 at 8:50 AM

makcik ostolia dah meroyan….hahaha

Reply

Kaki Busuk December 12, 2012 at 12:17 PM

poyo la abg ni..

Reply

Hawasygadam December 11, 2012 at 9:03 AM

Drama semakin hambar dan tawar hebeh..adoyai, apsal la jd cenggini.

Reply

Mak cik OSTOLIA (SEBUT PON SILAP) December 11, 2012 at 9:12 AM

Geramnya tengok mak cikk nihh

Reply

are_u December 11, 2012 at 9:19 AM

Salam…..
Mim : saya setuju dgn imaginasi awak…
Kak Yus: saya stuju juga pndapat kak yus yg pelakon2 sume mmg sgt pndai bmain emosi…tahniah kepada sume pelakon AH…
X sabo sy nk tngok am&ain bahagia…kita yg tngok pun sdang bmain emosi dibuatnye…
Muzaffar: jaga your HAWA baik2 ye…

*kat cni rupanye ramai cikgu ye…sy pun cikgu juga…agaknye sbb cuti skola tu yg cikgu2 sume sempat layannn citer AH ni….beyul x?

Reply

are_u December 11, 2012 at 9:23 AM

**betul x?**

Reply

english teacher December 11, 2012 at 9:34 AM

last night’s episode is soo dragging… not much..the story is unwinding so slowly.. anyway, the compensation is, ain hawani looks so sweet..

are_u, true.. we use to talk so much at school.. now holidays, no one wud wana listen to us, so we had to channel our boredom here..hehe

Reply

Soulreaver December 11, 2012 at 9:48 AM

Rileks… Mana2 crita ataupun kehidupan kita pun ada ups and downs. Setakat nie kesah am & ain memang ikut novel. So, no prb for me. Tokok tambah utk watak lain tu..ok la jugak. Penambah perisa… At least kita bleh tgk others point of view & not ain alone like in the novel. Kita bleh tgk juga in Am point of view, yg dia sebenarnya a little bit upset pasal everybody around him, especially ain and mama masih ada ragu2 dgn dia… So bila ada peluang utk ke london dia pegi, typical lelaki yg mcm aku… Kalau ada masalah..Lelaki memang susah nak share prb or his feelings & just pendam saje… So kita akan bzkan ourself with our work…

Reply

Muzaffar December 11, 2012 at 11:11 AM

Im totally agree with u….cuma karekter Ain ja yg jd topik perbincangan.
Bila nk lancar geng Luv NN? Hehehe

Reply

siti wan kembung December 11, 2012 at 1:27 PM

Muzaffar launch la blog NN … Pastu jemput kekita ni … Hihihi

Reply

Sarah December 11, 2012 at 9:52 AM

Deenawati / Delaila (Anzalna) ni diikutkan tak lah sekeji Dini (Ana Dahlia) Dalam Akasia 7.00pm Tv3

Reply

atie December 11, 2012 at 10:35 AM

am nak g mana dgn beg yg banyak tu….jgn la pergi…cedih nyyerr….

Reply

siti wan kembung December 11, 2012 at 11:04 AM

Am nak pi London kejap … Atie jgn risau … Nanti Am balik ye …

Reply

minat AH December 11, 2012 at 11:30 AM

am pegi london 2 mggu jer, masa kt kondon am dpt berita gembira…ain peknen…

Reply

marya December 11, 2012 at 11:07 AM

g london. Ain nampak cute pakai tudung pink berbunga2..

Reply

minat AH December 11, 2012 at 11:27 AM

boring betul nga makcik ostolia…asyik2 nk salah ain jer…salah johan x nampak. dh tau dr awl lg ain tu isteri org nape masih nk kat ain…? pd masa yg sama nk plk kat azie…..memang sesuai la nga watak makcik ostolia tu…….

Reply

sara December 11, 2012 at 11:51 AM

mana pegi food yg makcik ostolia suruh tapau tadi??? hahahaha

Reply

Sony Silverian December 11, 2012 at 12:39 PM

Minggu ni bukan lagi citer Adam & Hawa….. tapi dah tukar tajuk jadi citer Makcik Ostrolia & Anaknya. ….larikkkkkk. ….=))

Reply

Ct December 11, 2012 at 12:46 PM

Macam kenal jer sony ni….. dalam Facebook bukan main ganas…. tapi dalam blog ni giler punya jiwang….. adakah ni sony yg saya kenal heheeee

Reply

iReNe December 11, 2012 at 1:05 PM

Aheh.. Stujuk makcik ostolia sgt memboringkan dan kuang ajo.. Da aa tetengking laki dia, leh lak balik umah nampak jek anak, terus nk membebel x tentu arah..

Eiii

Reply

mrs arrizal December 11, 2012 at 1:29 PM

salam..
sy orang baru disini tp dh tgk cite A&H nie since eps 1 kt blog ezany neh..tq sooo much ezany sbb upload cite nie..almaklum rumah bujang xder astro hehehe..suka lah commentar muzaffar tuh sgt bernas n brilliant..nyampah tgk mkck ostolia tuh asik carik slh org jer..salah anak sndiri xnmpk pon..btw influence cite nie agak besar to me..im trying to b a good wife sabar n tenang..ckp ngn hubby pon lembut2 jer hehe xmo marah2..

Reply

kakyus December 11, 2012 at 1:39 PM

macam2 hal korang ya. Mana2 yng sedang menjaga adam @ hawa sakit tu, jagalah elok2 dan hargai masa2 bersama. Kehilangan itu sesuatu yng perit. Keseluruhan Drama AH adalah memberi pengajaran supaya mencintai Allah adalah menjadi keutamaan dimana ianya adalah cinta paling agung & seluruh jiwa dan raga harus di serahkan kepadanya. Cinta kedua kepada ibu dan bapa dan kemudian barulah kepada insan yang kita miliki. Jika cinta kita kepada insan lebih daripada kepada yang maha esa dan ibu bapa, maka jadilah seperti Johan yng tidak dpt menerima kenyataan apabila terluka. Berbeza dgn Adam yng lebih sabar dan tenang kerana berpegang kpd kecintaannya terhadap Allah. Kalau diikutkan drama ini ada bab yng kurang romantik w/pun dah suami isteri, tetapi saya rasa inilah sebenarnya drama @filem yng kita boleh tonton w/pun depan anak2 kecil. Romantik itu bukan dengan berpeluk @ gambaran di ranjang yng mengundang sangsi………renungan mata sudah menjawab segala2 nya. Tidak terlalu over mcm filem yng prnah ada di pawagam. Malu saya nak tengok apatah lagi dengan anak2 remaja saya.

Reply

muzaffar December 11, 2012 at 4:23 PM

fuhhhhh….
Terkesima aku baca komen kakyus
Alhamdulillah,,,,ramai dh dpt terima perbincangan ttg watak2 dlm drama AH krn sblm ni byk yg ngomel ttg pakaian,tahap romantik,ttg AA…
teruskan komen2 membina anda… I Like………

Reply

kaknita December 12, 2012 at 10:04 PM

setuju sangat2 dgn kak yus. Drama ini memberi pengajaran kpd saya agar memperbaiki diri dan lebih menghargai suami yg saya cintai.

Reply

Soulreaver December 11, 2012 at 1:46 PM

mrs arrizal…saya setuju.. AH nih byk influence my married life skg.. Dah spark kan balik the relationship…. Hehehe… Thank you kat NN & AA coz berjaya bawakkan watak Ain & Am convincingly… sampaikan kita pun terasa dan buatkan kita lebih menghargai pasangan kita ( which ada kalanya kita take it for granted) Bayangkan kalau kita sendiri kena tunggu 8 tahun cam Am… Kes naya tuh…..

Reply

sari December 11, 2012 at 2:51 PM

Suka bila baca komen soulreaver. Kalau la hubby saya nak layan cerita AH ni agaknya dia pun akan ikut macam tu. Tapi dia tak lah suka layan cerita mcm ni .
Sabo je le ….

Reply

ayuerika December 11, 2012 at 3:21 PM

kenapalah am pergi london tak ajak ain. bila masa pulak dia orang gaduh ya. tengok ok je . yang ain kalau dah rindu kat am kenapa tak balik rumah am. bukankah tempat isteri di sisi suami

Reply

katryna December 11, 2012 at 3:27 PM

ishh geramnyer!!! Knape tk dpt nk negok adam & hawa nie….lmbat sngat nk loading..slalunya cepat but tOday,oh my godnesss!..is’t ok…Fine!

Reply

muzaffar December 11, 2012 at 4:06 PM

ramai kaum Adam tak nak tgk citer ni…tkt hilang macho,tp ramai gak kwn2 yg tgk tp xnak ngaku… dan sy byk kena kutuk sbb layan citer ni(maklum la sy ni rockers,brutal coach bola,tennis )…tp sy xplain blk,kenapa sy dn kwn2 sy tu kena tgk citer ni…at last ramai gak yg tgk. setuju sgt citer ni byk ubah pandangan dn perhubungan suami-isteri.
Awalnya xlayan pun citer ni..skeptikal dgn citer melayu(kaya raya,cinta,kelab malam…) tp bl wife ajak tgk ep23-28 trus melekat. Betapa syahdu panorama di MasjidilHaram…tau apa jadi??? sy terus daftar Umrah. Inn Sha Allah,bln 5(cuti sklh) nak gi umrah 4sure dgn myHawa…
so,sapa nak join??? best kan klu dpt ramai-ramai wat Umrah

Reply

adam azfar December 11, 2012 at 4:43 PM

setuju dengan kakyus. kita ambillah pengajaran yg baik dr cite ni, yg tak baik buang jauh2. pada sesiapa yg masih ada adamnya (suami) dan ada lagi hawanya(isteri) jagalah baik2, hargai, sayangi, peliharalah perhubungan suci itu hingga ke akhir hayat masing2. macam sy, hawa saya dah tiada 3 thun lamanya, kini sy hanya bertemankan kenangan2 indah yg di tinggalkan, namun utk mencari hawa yg lain rasanya hati ini masih belum terbuka lagi. Alfatihah buat hawaku….

Reply

ayuerika December 11, 2012 at 5:43 PM

setuju dgn adam azfar suami isteri wajib tengok citer ni…sebab kalau tonton citer ni boleh buat kita jatuh cinta balik kat pasangan kita. cayalah

Reply

Kak Na December 11, 2012 at 8:27 PM

Salam, everyone. Suka comments kakyus dn mrs arrizal. Kak Na married too, dn A&H memang betul2 buatkn kita lebih menghargai pasangan kita. Kita ambil yg baik dn ambil pengajaran drpdnya. My hubby is not into Malay dramas so tengok sorang2 but tak kisahlah. At least he doesnt complaint of me watching over n over again!
Actually, tak pernah saya begitu tertarik dgn drama/movie Melayu…penangan A&H buat saya fell in luv and addicted to it. Tak sabar nak tengok tgh mlm, tak de Mustika. Start tengok pun middle of November, marathon in a few days. Thanks Ezany! Best betul A&H wlupun ada a few things yg tak brapa puas hati, layan ajelah.
Betul, kakyus, pasal adengan romantis. Masa tengok Ombak Rindu ( hmm…tengok sbb baru realise yg AA a good actor n handsome pulak tu, terus minat dia! ) dgn parents and family, saya rasa segan and tak senang sbb byk adengan hugging. Mak Kak Na asyik komen je. But wt A&H, baguslah tak de overly romantic. Kak Na boleh tengok dgn anak tanpa rasa kekok.
Harap2, janganlah bila Ain dan Am berbaik semula, dah nak tamat siri. Haru…. Rasanya tak banyak scene Am dgn Ain together, berbanding ada 80 episod. Tak puas tengok mereka bersama, dah nak habis. Will miss it and AA dan NN.
Matsem…i totally disagree wt u.

Reply

hana December 11, 2012 at 10:10 PM

Alhamdullilah Allah telah membuka hati En Muzaffar untuk mengerjakan umrah setelah menonton scene Ain dan Am sewaktu diMekah. saya juga sangat teruja dan pernah mengalirkan airmata bila tengok scene Ain dan Am solat di Masjidilharam paling sendu tengok Ain ambilkan Am air zamzam..nampak loving n caring..scene kat Mekah memang saya tengok berulang-ulang ..dan terasa hati berada disana. moralnya bila kita melihat sesuatu dari sudut positif hati kita terdidik untuk membuat kebaikan.Tahniah GS kerana berjaya membuka jalan kepada En. Muzaffar untuk mengerjakan umrah dan selebihnya adalah rahsia Allah menjemput En.Muzaffar menjadi tetamu Nya.

Reply

Zana December 11, 2012 at 10:56 PM

Kah. Kah. Kah. Best gile baca comment anda semua…. Komen lg… Makcik ostolia ni…. Sebut australia pun salah…. Kikikikik

Reply

Sapyq December 12, 2012 at 12:07 AM

Giler..kerana Penangan AH satu rumah mamat bujang giler tgok cite ni. smpai sanggup g mkn cpt2 blik umah awal sebelum kul 10mlm. Pastu sume rase nk flying kick si johan n mak ny

Reply

mrs arrizal December 12, 2012 at 8:57 AM

suami sy pon xlayan cite2 melayu yg skeptikal n penuh emosi nie tp hari2 sy dok cite ngn die pasal romantiknyer adam nie pastu time wiken ajak die tgk sama2 (kami wiken family)..skrg nie dh pndai tny cket2 apa cite adam hehehe..xperlu jadi sperti adam tp more or less ada pengajaran n contoh baik yg boleh diikuti ntk keharmonian r/tangga

Reply

kameko lepeto December 12, 2012 at 10:13 AM

eeeee..bengang betullah dgn perangai makcik ostolia yg tahpape tu.. kalu otak tu dpadankan dengan mangkuk rasanye mangkuk tu lagi bersih drpd otak mak cik ostolia niee….

Reply

kaknita December 12, 2012 at 9:47 PM

salam NN, makin cantik dan manis pakei tudung…kalau boleh NN pakai lipstick warna pink & soft colour mcm ne… Jgn pakai lipstick merah terang spt dlm MeleTOP malam tadi tu tak sesuai …

Reply

lori batu bata January 25, 2013 at 8:42 AM

bkn ke ain dh bg tau johon ke.. siap bwk am g dinner lg sama dorg.. johan tu yg sakit…

Reply

Leave a Comment