Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 63

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 62

Adam Mukhriz merajuk? Am mengelak apabila dihubungi oleh Ain. Apakah yang akan dilakukan oleh Ain selepas ini?

Adam & Hawa Episode 64

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 2 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 45
  4. Video Adam & Hawa Episode 62
  5. Video Adam & Hawa Episode 8 | Youtube

{ 164 comments… read them below or add one }

marya December 12, 2012 at 2:58 PM

Am merajuk…lepas tu g london

Reply

haishah December 13, 2012 at 8:57 AM

ermm…..2lh pasal am lak nak merajuk…..baru je bebaik2

Reply

azlina December 13, 2012 at 4:25 PM

am jangan la merajuk sian kat ain…… hai mak johan insaflah

Reply

noname December 13, 2012 at 5:10 PM

Susah susah .. biar aku jer ler jadi bini AM .. tul tak? Sapa setuju type “Like” yaaa

Reply

azzah December 15, 2012 at 1:40 AM

ehem jangan berangan la sepatotnya saya ler sbb saya cantik comel klau x caye tngok pacebook saya gambar dinasour name azzah azman

Reply

akmalharith December 15, 2012 at 12:19 PM

jgn nk perasan ye…

Reply

NISA December 12, 2012 at 3:09 PM

PE YG AM MAJUK SGT 2? XKAN SEBB KES AIN TANYE PASAL DEE DLM KETE ARITU? BKN KER ENDING DIORG BORK DLM KETE 2 OK JE KER…??

Reply

asha December 12, 2012 at 3:30 PM

am tak yah lah merajok smpi ke london

Reply

Aisya Sofea December 12, 2012 at 3:52 PM

Memang am g London urusan kerja, si rebonding tu dah insaf dia rujuk semula dgn azie…..pas ni ain tak sihat……ehem2……….saksikan je lah…..

Reply

Arissa December 12, 2012 at 7:40 PM

yeha.. i tau.. ain pregnant.. dah baca dlm buku .. ahakz… kaki dia tkrem..

Reply

Omey December 12, 2012 at 3:53 PM

Hai….adam hawa….gaduh baik gaduh baik…..smpi episod 80

Reply

kak long ain... December 12, 2012 at 3:57 PM

Hmmm…cpt2la abeskan kisah azie ngn rebounding NIH…nk focus Kt am ngn ain je blh x…lbh byk kisah diorg Dr kisah ain n am…

Reply

nenek fa December 12, 2012 at 4:02 PM

salam semua,
alahai apa kesudahan cerita AH ni…..
semua watak dalam cerita ni ada silapnya.
ain degil dan kenapa nak mempertikaikan soal dee
tau cemburu
dulu awak tu berkawan dengan johan
apa perasaan am
rasa sendiri la pulak
am dah naik penat dengan kerenah ain
sampaikan nak pergi london pun xnak telefon ain
ain call pun xnak jawab takut ain tanya pasal dee
mak si johan ni lagi satu.
cubalah muhasabah diri dan maafkan orang yang telah mengaku kesilapannya.
johan johan johan pulihlah kau dari dunia khayalan. ain tu isteri orang.
malam ni macam episod spy la pulak. apakah yang akan dilakukan oleh ain dan azie. nak sedarkan johan kut……
harap semua ok.
tapi yang pasti malam esok pasti berebut dengan anak yang nak tengok bola…malaysia lawan thailand….

Reply

rockyah December 13, 2012 at 12:14 AM

ala nenek fa, masa ain kawan ngan johan mana ada pegang2 macam dee pegang cium am. Nenek ni berat sebelah la. Kalau atuk kena cam gitu dgn dee nenek tk jeles ke.

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 1:43 AM

#Rockyah….
masa Ain kawan ngan Johan kat Ostolia kan,negara omputih dimana pergaulan bebas.
Klu Rockyah jd Am,Rockya tau ke Johan xprnh pgg Ain,
Rockyah percaya ke Johan dn Ain xprnh pegang2,ringan2…
bini org yg pergi kursus seminggu pun blh buat projek dgn suami org inikan pula 5 thn kat ostolia…

Reply

nenek fa December 13, 2012 at 2:45 PM

nak jelous ke benda. sapa nak ke atuk lagi . dah tua……ha ha ha

Reply

ct December 12, 2012 at 4:20 PM

am tu merajuk rajuk manja… ingin dipujuk plak….

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 8:04 AM

bkn rajuk manja…
rajuk sang suami yg nak isterinya menjadi isteri sejati
rajuk sang suami yg mau isteri sedar tugas dan tanggungjawab
rajuk sang suami yang ingin mendidik isteri dari sifat mazmumah

Reply

yanie humaira December 12, 2012 at 4:32 PM

alahai kiutla plak klu laki merajuk ni…oklah tu cma tk brapa nk sesuai sgtla pulak merajuk bawa diri jauh sgt n lama pulak tu…sian isterinya…

Reply

kerabu mangga December 12, 2012 at 4:46 PM

Ada lg citer mamat rebonding ni…busan nya…….nak am Dan ain…..rindu nak tgk diorg bersama……am merajuk..Alah2…bucuk2…

Reply

kak odah December 13, 2012 at 7:51 AM

best apa

Reply

sha December 12, 2012 at 4:52 PM

Best nya x sabor nak tunggu episod ain pregnant….

Reply

LoVe A&H December 12, 2012 at 5:02 PM

azie mmg kawan terbaik dlm citer ni…nasihat menasihati antara satu sama lain..
am merajuk plak..eemm…saje nk menambat hati penonton semula sbb dh ter’confuse’ lately ni dgn watak johan n maknye tetibe interframe dgn byknye…
ape2 pun sgt menunggu semula the best scene from adam n hawanya in the next episode…
harap sgt scene johan n maknye tamat secepat mungkin.

Reply

AH fans December 12, 2012 at 6:14 PM

Haih, kenapa Am tak angkat phone call tu? Takyah la merajuk :( Nanti isteri dikebas orang ;) Hahahaha. Dengar cerita, nanti Johan pimpin Ain kat hospital masa dia sakit nanti.. Lepas tu, Am jealous… Hahah betul ke? Saya dah tengok dah gambar masa dia dapat anak. Ya Allah,,, bestnya x) Hehehe. Tak sabar nak tunggu part dia pergi honeymoon and dapat anak. Heee :3

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:22 AM

huhh….jgn wat fitnah. fitnah ni dosa besar tau,,,,mana da pimpin tgn.. selama dok berkwn ngan Johan xprnh sekalipun Ain benarkan Jo pgg tgndia,inikan plak dh jd isteri Am. merepek la

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:39 AM

muzaffar, AH fans maksudkan masa Ain keluar hospital nnti (dlm novel kan Johan yg akan bawa dia balik ke rumah sbb dh boleh keluar hospital)…Tapi ada ke pegang tangan ?! xingat

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:49 AM

Aku dan Johan sama-sama turun dr tingkat 3. Dia membantu aku membawa beg pakaian dan sama-sama menemani aku membuat pembayaran. Malah dia juga memperlahankan langkahnya untuk mengikut rentaklangkahku yg lebih perlahan dr biasa.
Sedang kami menuju ke kereta Johan,aku terlihat Am berjalan pantas ke arahku. Perasaanku jadi gembira. Rasa rinduku selama ini terhadapnya bagaikan terjawab. Langkahnya teratur dan tidak sedikitpun pandangannya beralih. Tumpuannya, hanya untuk aku seoramg.
Adam&Hawa, ms 448
Mana de pimpin tgn????? suka-suka ati ja wat fitnah kat Ain…ni yg emo niii

Reply

chelsy December 13, 2012 at 2:15 AM

hahhahhha…. sampai gitu sekali emonya, punyalah fanatik dgn A&H! Relax arr pakcik…. lagipun drama aje..ngeh:D

Reply

ain December 13, 2012 at 3:15 AM

hahahahahahahahahhahaha

Reply

one December 13, 2012 at 3:47 AM

muzaffar:hehehhehe…ingatkan pompuan je yg kuat emo siap sampai bentangkan bukti dari novel A&H lagi tuh. ROTFL!

Reply

Silent Reader December 13, 2012 at 9:37 AM

Hahahaha… Emosi sungguh… Bagus kalau ade lelaki yg selalu mempertahankan isteri…

Reply

Muzaffar December 13, 2012 at 10:19 AM

Pokcik tereno ckit bl bab tuduh pompuan baik wat camtu. Nk korang fikir,camtu la sikap org kita. Mudah sgt sebar crita tnpa usul periksa,mudh buat persepsi dn jump to conclusion. Rasulullah pesan klu dpt sesuatu berita kita kena kaji sumbernya. Pokcik syg kt Ain sbb tu pokcik tegur. Ada org xsuka kena tegur kan… Dn mmg la AH ni hanya crita tp xskh kn klu kita jd kn iktibar

Reply

Cah comey December 27, 2012 at 12:21 AM

Nak tgk kat ner gmbar ain dpt bby yer…please share yer

Reply

ok boss December 12, 2012 at 6:15 PM

Am mrajuk tu bukan apa..nak mengajar ain..ain masih jugak nk pertikai kasih syg am selama ni..kesian am..dh la tunggu 8 thn..jumpa pun asyik nk bertekak je dgn ain..asyik am je nk kena mengalah..kali ni biar ain belajar rindu kt am..org selalu ckp…bila jumpa asyik bertekak..dh org tu tak de dpn mata…rasa kehilangan..baru tercari2 n nak hargai..

Reply

haishah December 13, 2012 at 10:07 AM

TOL2 saya setuju sgt2…

Reply

Soulreaver December 12, 2012 at 6:20 PM

Dalam novel, scene Am & Ain lam kete tu akan berakhir ngan heated argument. Tah takde lak lam cite nih. Mungkin malam nih ada flash back lagi.. Kalau xde, then agreed that it is a little bit odd for Am tu merajuk to that level…

Reply

kakak angkat am December 12, 2012 at 6:25 PM

ohh…depa kena buat cerita sikit la bagi nampak real sikit…sbb dalam novel pun mcm tak logic am pi tinggal kan ain tanpa bagi tau dia ke london. Sebab bila ain tanya nanti dia kata bukan am dah bagi tau kat ain ke..so mcm tak logik la..so kalau buat mcm am nak ajaq sikit si ain tu yang ego tinggi tak kena gaya elok juga….apa2 pun… i like…!!!!!!

Reply

nida December 12, 2012 at 6:56 PM

sekarang giliran am main tarik tali lak……..ni yg best ni……kak long ain, sy setuju tu banyak sgt citer pasal johan kayu n azie berbanding cite adam dan hawa. dan mcm tajuk johan dan azie lak….
TETAPI KAN LELAKI MERAJUK BURUK SANGAT MUKA DIA KAN KAN KAN hahahahahaha…..
mesti best time ain pujuk am nati, mesti am gedik2 jek nati mcm dia selalu buat muka tu,,,,ohhhhh sweetssssssssssssssssssssss

Reply

mama December 12, 2012 at 7:01 PM

pas am tau ain preagnant,n ada insiden sket kt hospital…pastu dh xde gaduh2 lg kot…cuma scene ain jumpe dee utk pertahankan r/tangga dia ngan am..best2

Reply

aida December 12, 2012 at 7:03 PM

Am merajuk pulak…adoi…jauh pulak tu sampai london,tp ok jugak nak tengok camner Ain pujuk Am…seronok yer tak sabar2 rasanya..

Reply

Ani December 12, 2012 at 7:13 PM

Agreed with ok boss. Lelaki merajuk? Kelakar lah pulak. Klu Am merajuk n buat muka comey dia …… Merajuk…pujuk….merajuk,….pujuk …….hishk3…

Reply

Setia AH December 12, 2012 at 7:14 PM

Slm…nampaknya pjg jugak rajuk am…yelah apa yg kekwn ckp tu betul lah…dahlah 8 tahun mnunggu…x pernah pertikai hubungan ain gan johan…tp ain slalu ungkit pasal dee dan kepercayaanya..sian am…ain call pun x angkat.marah sgt tu…apapun am mmg tersgt sabor…rasanya kalu org lain mesti x sabor kalu dah dekat…tp am sabor yg maksima….AH best n mbuat smua tertunggu….

Reply

rockyah December 12, 2012 at 7:25 PM

salam. Tak suka la am Ain dh mengalah call am tk nk jawap. Kesiannya kat ain “Ain rindu abang” kalau rokyahlah dh meraung …dah.. sabar ye ain.

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:28 AM

Ambkn merajuk…Am bkn xnak jwb. Sebenarnya Ain nya credit abis… Am nak call pun xleh sbbxde credit gak. Itu pasal Am jln laju ja,dia nak ke kedai nak topup.
Apala korang ni…itu la pompuan,byk sgt buruk sangka..fikir bkn2…pastu sendiri yg makan ati,merana
Ingat…dgr ckp Azi tu…Lelaki ni bebal sikit dan pompuan plak klu dilayan makin sengalllllllll

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:41 AM

ha3….tenang semua kita2 pulak yg emo sekli :P

Reply

Anggerik December 12, 2012 at 7:43 PM

kot-kot bukan am tak nak jwb call ain ttp di kelam kabut nak cepat so dia end call dulu……erm…nak sedapkan hati…apa lagi skrip yg nak bagi penonton sakit jantung…..his….tak sabo …..di penghujung ceta dah byk perkara yg diluar jangka….memang azie sahabat yg baik cool, fositif dan tak cepat melatah…

Reply

hawa comel December 12, 2012 at 7:48 PM

eii, xsabarnye nk tgk muka am y cute 2 mrajuk.. citer ni byk sgt konflik but org ckp konflik lam rmh tngga 2 akn mneguhkn lg hbgan trsebut.. cpt la nk tgk scene ain prgnnt lak..hahhha

Reply

kaknita December 12, 2012 at 8:18 PM

Setuju dgn ok boss. Ain jgn putus asa jalankan projek memikat suami sampai berjaya….kena tebus balik precious moment 8 tahun yg hilang tu

Reply

zara aina December 12, 2012 at 8:44 PM

bila dah sampai episod skarang ni, dah x bole nk jangka apa akan jadi..mmg dah lari dr citer novel….betul mcm semua komen tu agreed sesgt..tapi one thing yg i suka sgt psl citer ni…meletakkan keutamaan kembali pada ALLAH utk selesaikan masalah..baguz sgt..ini mengingatkan kita, as human mmg x lepas dari buat salah, lalai n terlalu ikut perasaan, tapi sbg seorg islam, sedar kan kita kembali pada Allah utk pohon petunjuk dan keampunan..suka sgt bila johan (x nak la panggil mamat rebonding lagi)….dah insaf dan mengaku salah dgn ALLAH..syahdu rasa….

Reply

siti wan kembung December 12, 2012 at 8:53 PM

Am oh! Am …. Sampai ati Am reject call Ain … Aduh … Mcm nak gastrik Mak Iti rasa … Uwaaaa

Reply

hana December 12, 2012 at 9:26 PM

memang Am merajuk n marah sebab masa bertengkar dlm kereta Ain ada ckp “you treat me like idiot”…tunggu gak scene tu tapi x de..epsiod 65 above o.k la nak nya. biarlah Azie terus kawin dgn Johan..ibu johan insaf..(biasa drama melayu kn cam gitu) w.bagaimanapun, tetap tunggu episod mlm ni..nak tengok rajuk Am sampai kemana dan dptkah perasaan rindu mengatasi ego Ain Hawani. kawan saya ckp, dengan lelaki kita tak boleh tunjuk kita syg sgt, mcm main lyg2, bila dh naik tinggi kita tarik semula. Ain pun mcm tu kot….betul ke..he.he.

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:32 AM

setuju sgt2….pastu lelaki tu fedup ngan ko, dia cr lain. Padan muka,dgr lg ckp kawan ko yg senteng tu…

Reply

Peminat muzaffar December 13, 2012 at 3:29 PM

Ni Muzaffar yg sama ke? Yg wife baru operation appendiks tu ke?

Reply

ain December 13, 2012 at 3:40 PM

kahkahkahkah.. sengal muzaffar ni..kartun btol

Reply

indah December 12, 2012 at 9:33 PM

Ha..ha.. ciut nya muka Am merajuk n Ain.. Comel gitu.. Moga2 pasni xde nk gaduh2 lgi Am n Ain tu..

Reply

nak am December 12, 2012 at 9:46 PM

wahh, sape tadi yg minat kat Enid Blyton, Nancy Drew…waa cam same je..

ala biar la sesekali am majuks, dr awal selama 8 tahun asik am je yg mengalah, so kali ni biar ain pulak yg cari am, biar rasa bgmana jika tk dipedulikan, pompuan kdg2 melebih sgt…klau dpt suami sesabar am tu kena sujud syukur la berribu2 kali

Reply

anita binti majid December 12, 2012 at 9:47 PM

x sabar rasany nk tgk ain n am baik semula…. knapa la am merajuk nie… x yah lah merajuk lama2

Reply

Dejavu terindah nama ku December 12, 2012 at 9:48 PM

Padan muka ain..dah nangis2 minta maaf dgn Am..dah tidur dgn am tp still juga mrh2 dan tak pindah2 pi rmh Am..apa kes..awak tu isteri apa hukum isteri tak dgr ckp suami?..dan adakah lelaki yg penyabar mcm Am tu dari zaman ain benci smpi suka semula…tp suka bila Am tak lyn telefon ain..dan mmg wwajar Am tak bg tau Ain dia pi London..Am tak berdosa pun buat mcm tu dia suami tp ain byk melakukan perkara diluar pengetahuan am..kalau ikut perangai ain ni mmg teruk kjp ok kejap tak ok..adakah patut suami ajak tinggal bersama dia masih tak dgr ckp suami…sepatutnya dia kena tutp buku lama dan dia pun mmg tahu siapa dee..Am pun dah jelaskan..

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:36 AM

BENAR…AKU SOKONG.
Rasulullah prnh bersabda, antara maksudnya..”Perempuan…didepanyan S******…dibelakangnya juga S******”

Reply

kakyus December 13, 2012 at 7:51 AM

aduhai Muzafar:…..kalaulah ceritanya macam skrip korang, dah abislah drama 2 & x lah kita dok sembang & emo semacam. Kepada yng telah jadi ibu janganlah macam emak si Johan tu ya. Memberi kemaafan itu adalah yang dituntut dalam agama. Sesungguhnya sebelum tidur kita disarankan memaafkan orang2 di sekeliling kita yang berbuat silap. Inikan lagi anak. Kadangkala tanpa di sedari ibu yng membuat anak itu jadi derhaka bila dalam hati tiada kemaafan. Ingat ya ibu2 semua termasuk diri saya sendiri. I like Ain Hawani & Adam Mukhriz. Biasalah adat berumahtangga masakan tiada pertelingkahan cuma…..selesaikan cara baik, baiklah jadinya.

Reply

nak am December 12, 2012 at 9:51 PM

ala biar la sesekali am majuks, dr awal selama 8 tahun asik am je yg mengalah, so kali ni biar ain pulak yg cari am, biar rasa bgmana jika tk dipedulikan, pompuan kdg2 melebih sgt…klau dpt suami sesabar am tu kena sujud syukur la berribu2 kali

Reply

Nurin December 12, 2012 at 10:00 PM

Ala tengah tengok best2 tetap ada org ketiga kacau habis

Reply

siti wan kembung December 12, 2012 at 10:21 PM

Ain sms Am “Salam abang, I miss you. Abang tak rindukan Ain ke? ” ala tomey2 nya sms … Tapi takde balasan … Sian Ain … Huhuhu

Reply

Lanirah December 12, 2012 at 10:25 PM

Dejavu terindah nama ku : I 100% agreed with u, even emak Ain dh pesan jaga rumah tangga dan suami…tak ngerti2 nk faham hati suami banyak utk dia…

Reply

Lanirah December 12, 2012 at 10:29 PM

Typo ‘ dlm hati suami hanya ada dia”

Reply

LoVe A&H December 12, 2012 at 10:27 PM

sudah 27 minit berlalu A&H..tkde sesape ker nk update story ckit…bagi hint ker?

Reply

siti wan kembung December 12, 2012 at 10:35 PM

Am pegi london. Bila mama dia tanya Ain tau tak, Am kata Ain tau tapi tk dpt hantar ke epot sbb ada kelas pagi … Am tipu mama dia sbb tak nak kena bebel. Ain call Am reject. Ain sms Am tak reply. Johan jumpa Azie, minta maaf. Azie bg rantai cincin dgn cincin minang Ain and luah perasaan. Johan minta maaf kat mak dia.
Malam esok mmg ditunggu. Johan jumpa Ain dgn Azie minta maaf. Ain kata sbb Johan sume huru hara. Ain call mama Am. Mama tanya Ain, Am dh sampai london ke blum. Mama tanya Am ada call Ain tak. Ain terpaksa bohong ckp Am ada call. Ain kata “hari hari Am call” sambil mengalirkan air mata …. Uuwwaaaaa Mak Iti emo utk episod mlm esok …

Reply

LoVe A&H December 12, 2012 at 10:39 PM

tq siti wan kembung…am dh g london..ciannye…

esok confirm edisi syahdu terasa semula..leh nangis ni,tgk episod esok..walaupun tk tgk lagi..tp dpt bygkan..huhuhu

Reply

siti wan kembung December 12, 2012 at 10:45 PM

Kena letak tisu sekotak kat sebelah mlm esok ni ….

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:40 AM

Padan muka…
mmg mengada klu org sayang…
Am ikut slam, klu isteri degil pisahkan tempat tidor. pasni ramai perempuan meroyan ngan statement aku ni kan… Biasala pompuan,dh namapun pompuan…dijadikan dr tulang rusuk paling bengkok…

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:47 AM

muzaffar dok provokasi kaum hawa nih :)

Reply

dina December 13, 2012 at 7:59 AM

muzaffar, saya setuju ngan awak, bajet hebat sgt, kena skali ngan am baru tau camana rasanya…..

Reply

ain December 13, 2012 at 3:45 PM

eh ehhh muzaffar ni.. ku tumbok muke ko bah..

Reply

Yg kecewa dgn Am hari ni December 12, 2012 at 10:42 PM

Ala.. Am merajuk!! X suka! Kalau suami ku camtu, bukan 8 tahun, tapi 18 tahun ku tinggalkan!! Huhu. Macam x logik je. Kalau dah 8 tahun boleh tahan dgn kerenah Ain yg melampau, sekarang merajuk sakan! Nk gi London sepatah haram x habaq no! Gaduh dlm kereta pasal Dee.. tu pun mama Am yg start cerita. Mana2 isteripun pasti dan perlu jelez kalau suaminya ada x girlfriend mcm Dee! Pleezz la Am!!

Reply

kakibuku December 12, 2012 at 11:21 PM

Pendapat sayala kan..n jgn marah ye…Am terasa sbb Ain question boleh ke Ain bahagia dgn Am…n dalam novel 2 minggu juga mereka dgn ego masing2 x call sebelum Am ke London atas urusan kerja for another 2 weeks..so rasenye, lame juga Ain tu dgn egonya, baru nk mengalah dan call Am…lepas 2 minggu senyap, saya rasa Am dr mulanya hanya terasa hati, bertukar jd marah..yela, masa Ain minta maaf, dia terus maafkan, tanpa persoalkan, tanpa mengungkit sedangkan besar juga dosa Ain dan banyak juga karenah Ain not to mention 8 tahun dia menunggu dan buktikan kesetiaan…lagipun kan malam tu ain dah janji xkan ada benci dan curiga lagi…so maybe bila Ain question dan ungkit perlakuan dia yg 8 tahun dulu, yg dia dah tinggalkan pun, mesti terguris hati dia..bukaannya he can change the past, benda dah jadi, Ain ungkit lagi…pastu 2 minggu Ain ego x call walaupun janji nk pindah hujung minggu tu kan…mungkin lagi tambah pedih Am…lelaki ego tinggi, tapi Am dah rendahkan egonya 8 tahun..setiap org ada batas kesabaran, maybe he’s reached his limits…

Apepun, sangat gembira yg A&H dah macam nak kembali ke jalan cerita asal seperti dalam novel…dan sgt berterima kasih pada En Ezany for uploading…

Reply

rockyah December 12, 2012 at 11:31 PM

kakibuku, masalah ain dgn masalah am jauh berbeza. Masa ain ngan johan sikit pun Ain tidak disentuh semudah Dee menyentuh dan mencium si Am bak kata Ain abang biar aje apa dee buat pada abang pelok abang cium abang…..so bila kena soal sikit nak merajuk…laki laki…
maaf ler kalau tak setuju. jangan biaa kalau nak bg komen. peace no war

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:33 AM

rockyah…masa tu kan Am masih jahil lagi ttg agama…tpi bila dia kenal ain dan jth cinta dan kawin segera dgn ain dia semakin berubah jadi insan yg lebih baik lagi. spttnya watak ain yg lebih beragama dari am kena yakin & percaya bahawa manusia boleh berubah dgn izin-NYA….dlm islam sendiri selalu sebut BAHAYA BERSANGKA BURUK ni…contohnya diri kita sendirilah, pernah buat jahat tpi dh bertaubat tpi smpi hari ini org sekeliling masih mempersoalkan & mengungkit2 perkara/dosa yg dh lama kita tinggalkan. Apa kita rasa? Peace :)

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 1:52 AM

#Rockyah….nak mntk u fikir sikit
Klu Rockyah jd Am,
masa Ain kawan ngan Johan kat Ostolia kan,negara omputih dimana pergaulan bebas.
Rockya tau ke Johan xprnh pgg Ain,
Rockyah percaya ke Johan dn Ain xprnh pegang2,ringan2…
bini org yg pergi kursus seminggu pun blh buat projek dgn suami org inikan pula 5 thn kat ostolia…

Reply

english teacher December 13, 2012 at 12:27 PM

totally agree with u muzaffar, i always admire the ain brings herself. She can easily get swayed, but no.. she is firm with the way she had been brought up..with the fact that she is already married. Cant say if i can be as strong as she is

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:19 AM

kakibuku: epjj tu pengajian jarak jauh (UiTM), i’m taking Diploma in Public Administration :)
Geram rasanya penulis skrip ( ada 3 org) merosakkan watak Ain Hawani, ego xtentu hal & i’m agree with your opinion. Saya pun kawin dlm usia agak muda (22 thn) klu merajuk dgn husband tak pernah lebih dari 3 jam..lepas tu mesti kenen2 dia balik or sms say sorry xkisahlah siapa yg salah :)

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 12:59 AM

kan aku dh ckp…pompuan ni mmg byk songel…diberi betis nak paha. Sbb tu dlm neraka paling ramai perempuan yg bergelar isteri. Insaflah…

Reply

kaknita December 13, 2012 at 1:00 PM

you’re absolutely right kakibuku. setuju seratus persen. Ain Hawani rendahkan hati, ketepikan emosi, pikat laki sampei kembali…yes!

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 1:12 AM

SAH lamakcik ni Queen Control…
klu bini aku perangai camni dh lama ku cerai talak tiga.

Reply

kaknita December 13, 2012 at 1:22 PM

janganlah sampai talak tiga muzaffar ooi… kang engkau kemaruk balik kat bini ko tpaksa cari cina buta pulak…sanggup ke??????

Reply

Peminat Muzaffar December 13, 2012 at 3:44 PM

Tengok gaya Muzaffar jaga wife operation dan tolong lipat kain… mmg ingat muzaffar ni husband mithali, pandai ber-psaikologi dgn wife, pandai menjaga kata2, sabar dan diplomasi dgn wife macam Rasulullah dan pandai ilmu agama nyer, pandai hadis dan Quran….

Muzaffar….Muzaffar….Muzaffar….

Reply

Soulreaver December 12, 2012 at 10:54 PM

Kesian ngan Ain malam nih.. Am reject call, then Ain sms kata rindu pun dia x balas (dlm flight rasanye coz sblm tu Ain called masuk voicemail). Malam esok lagi syahdu bila Ain nangis bila tau Am gi London dr mama..

Reply

Roz December 12, 2012 at 11:56 PM

Lambat sgt mlm NIH… Cepat le :-)

Reply

nida December 12, 2012 at 11:59 PM

please uploadlah awal2 episode 63…sy menunggu jek ni…sy students di korea…sedihnya….tunggggggggggguuuuuuuu

Reply

zuri December 13, 2012 at 9:13 AM

aaron a.k.a kt korea skrg, bercuti dgn famili & peminat

Reply

Azie Nuur December 13, 2012 at 12:04 AM

apasal ha..lambt pulak upload….x sabar 2 ni….cepat la ezany….tolongggg

Reply

kakibuku December 13, 2012 at 12:05 AM

hehe..x marah pun rockyah..masing2 punya pendapat sendiri kan? cerita je pun.. :)

English teacher: if u r seing this, i just noticed ur comment kat page ep 62..i’ve replied to it..looking forward to ur respond! :) but sy dah nk sign out for tonite…so ape2 pun kita sambung di page ep 64 esok malam, boleh? m downloading ep 63 from dailymotion, so will not be coming into this page again…

Enjoy the show everyone! Assalamualaikum…

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:20 AM

waalaikummusalam. :)

Reply

Marsya December 13, 2012 at 12:06 AM

Awat lambat benonezany upload,adooooiii cepatlah ezany pls :(

Reply

adam&hawa December 13, 2012 at 12:27 AM

aah dah 2 jam tunggu ni…

Reply

ms ns December 13, 2012 at 12:33 AM

Salam kawan2,
sedih n kesian pd Ain mula memuncak…..

xsabar nk tggu scene pertemuan Ain n Am, slps Am pulang dr London
mesti romantik..rindu kan..

scene ni mesti minggu depan.. xsabar nye…

dlm novel cam mana ye..kawan2, masa pertemuan tu..
gaduh ke terus baik????

Reply

TejaWafa December 13, 2012 at 12:35 AM

ms ns: Dlm novel, am bergaduh dgn johan dulu baru diorg baik balik..hehe

Reply

ms ns December 13, 2012 at 12:44 AM

ok…. TejaWaja, tqvm info

makna next week bertekak lg..ye..
hm..hm..hm..

Reply

Setiaku di sini December 13, 2012 at 2:48 AM

Kesian kat Ain?…meluat adalah..mmg padan muka dia..Am dah byk bersabar dgn kerenah dia..ckp dah insaf tp tak juga..Am srh pindah tak ikut juga..isteri mcm apa tu?..Azie lg nmpk matang biarpun gila-gila sket..dia tau Dee adalah cerita lama Am..knp nak juga ungkit..sdg kan dia dgn Johan Am boleh juga bersbr..org lelaki klu ada sifat mcm Am tu adalah normal …standard mmg mcm tu..

Kalau Am di London smpi episod 80 lg bgs..mmg cerita ni dah memboringkan watak Johan dan Azzie lg byk banding Am..watak Ain mmg byk tiap episod..watak Am mmg tak brapa sgt …

Reply

mawarkota December 13, 2012 at 1:33 PM

kan dia mintak tempoh smpai ujung minggu..xkan lah dah dapat laki balik terus nak tinggalkn kawan. Tak salahkan.. kalau bagi masa ckit lagi..8 thn leh lak tunggu. Sabar tu kan nikmatnya lebih besar. Kalau azie tu kwn yg xle pakai.. xpe la.. ni shbt susah senang kot..bukan senang nak cari..nak2 dia tgh ade masalah..

Reply

mrak kayangan December 13, 2012 at 12:53 AM

kelakar nyer mat rebonding pakai songkok….kha kah kah …………
kalau gaya rambut macam tu, pakai songkok ke kopiah ke memang tak sesuai…..kelakar habis ha ha ha..macam budak kurang gula…………ha ha ha

Reply

Kucing Gemok December 13, 2012 at 1:10 AM

Sian plak tgk ain.. Anyway tqvm ezany kun. jasa anda tetap d kenang. Luv u lah…

Reply

Setiaku di sini December 13, 2012 at 1:59 AM

saya tgk..watak Johan adalah watak utama..setiap episod mesti ada dan byk pula scene dia banding Am..knp tak dinamakan jodol cerita ni Johan dan Hawa..? watak Am mmg agak kurang..yg pasti setiap episod watak Ain, Johan dan Azie mmg monopoli…mmg boring..episod 64 mlm ni rasanya wwatak Am langsung tak ada…mgkn watak Am hanya hadir pada episod -episod akhir..mmg mood nak tgk cerita ni agak menurun akhir2 ni..mgkn dlm novel pun mcm ni kot? novel pun tak pernah baca lg..

Moral cerita ini ialah manusia itu tidak sempurna sifatnya..biarpun dia seorang yg berperwatakan baik tapi tetap juga melakukan silap dan dosa terhadap suami dek ego dan ada sifat dendam..dan ada juga yg pada asalnya tidak baik perangainya tp berubah akhirnya..yg penting di sini apa yg berlaku pada akhir hidup manusia itu….

Reply

mamacun December 13, 2012 at 3:11 AM

dlm novel watak johan tidak menonjol di akhir2 cerita mcm ni..byk tokok-tambah dh skrg ni dr dlm novel..watak johan tenggelam lps dia tahu A&H masih suami-isteri masa H terus-terang dlm restoran aritu..kisah makcik ostolia gi minang H pun takde dlm novel..H kena marah ngn makcik tu pun takde..kira byk yg beza la akhir2 ni..awal2 dulu mmg sama..smpai skrip pun sama dgn dialog dlm novel..

Reply

Cik Bedah December 13, 2012 at 9:35 AM

kan cik bedah dah cakap, rasanya mesti si dazrin ni dapat special treatment dari producer. hehe dah la tak pandai belakon, tiba2 role dia pulak yg banyak. rimas tengok dia he he he

Reply

Am & Ain December 13, 2012 at 2:37 AM

Cian nye ain..

Reply

chelsy December 13, 2012 at 3:41 AM

As for me, for wateva reason, sekali pun Am merajuk or nak mengajar Ain atas sebab masih berasa curiga dan tertanya2 ttg Dee, xde alasan kenapa dia xbole bagitau Ain ttg pemergiannya keLondon… a lil note or sms dah mencukupi…after all c’mon, grow up man!

Reply

Natty December 13, 2012 at 4:47 AM

Am majuk sebab sebelum ni kan dia Ada bagi tahu Ain dia nak ke London, cadang nyer nak suruh Ain ikut sekali kan. Sebab dia mgkin pergi lama mgkin dlm 2 tahun. Ain lupa sibuk kisah dgn si rebounding n Azie. Tu yg sebelum Am nk pergi termenung panjang tu. So sad :(

Reply

hana December 13, 2012 at 4:48 AM

betul chelsy..setinggi mana pun ego kita, takkn nk tinggalkan isteri yg kononnya disyangi sgt mcm tu je..sian tengok Ain, Am pernah ckp “sekarang kita fikir masa depan kita berdua je, tak pyh ssh2 fikirkan hal org lain”.jd terimalah kelemahan Ain tu seadanya.Am pun selalu gak perli2 Ain tntg Johankan…ape2 pun Ain sgt cantik mlm ni. color tudung tu serlahkan keayuan dia.
next week o.k la tu, Am jeles lak nnti kt Ain bila tengok Johan dgn Ain kt hospital..

Reply

chelsy December 13, 2012 at 7:58 AM

Hana… that’s the point…:)

Sedangkan masa berboyfren/galfren pun bila keluar kawasan atau pergi mana2 pun biasanya kita akan bagitau (walaupun kalau ikut xperlu) but still, why not, if he is your special one – nikan pulak katanya isteri tersayang , kalau pegi dekat2 xpe jugak, ni keLOndon!

Reply

kemaruk December 13, 2012 at 5:10 AM

kalaulah ain ngan am tu dah berbaik dan smuanya smooth jer, abis la citer…..tak dapat la kita nak melangut kat sini lagi…….hahahahahaha. Nanti kan suma orang kempunan nak tengok muka NN dan AA.

Reply

chelsy December 13, 2012 at 8:02 AM

LOL..xdelah sampai kempunan, u sorang yg “kemaruk” agaknya..keh keh keh…

Reply

b December 13, 2012 at 5:34 AM

mmg best la….tp x kan am merajuk sampai camtu sekali…..x pun nk p mn bgtau la kt wife….kt syg isteri….eeemmm org lelaki cakap ja camtu….tp hampeh…

Reply

Lanirah December 13, 2012 at 5:49 AM

Sama aja dua2 tu, 2 kali 5….dol

Reply

Kak Ruby December 13, 2012 at 6:13 AM

Kesian Azie…mmg jiwa Azie tu kuat, sentiasa beri peluang kat Johan. Kalau Kak Ruby dah lama lah angkat kaki…belah mls nak layan jantan mcm Johan tu. Padan muka Ain…sekali sekala Am mmg patut jual mahal…ajar sikit si Ain ni…jgn sampai derhaka dengan suami mcm ayah Johan ckp pd makcik Ostolia tu.

Reply

Anggerik December 13, 2012 at 6:46 AM

rasanya mgkin ada lagi scence gaduh dlm keta tapi blm digmbarkan kat penonton lagi(nnti ada flashback) sbb itu am tersinggung sgt so merajuk, ain dah mula nak mengalah dah oklah tu….tak lama am peg lndon 2miggu je…..saygnkan isteri tinggal-tinggalkan….ttp bestlah ain dan am asyik berjauhan je….baru berbaik merancang dduk serumah dah terbantut……nak kena mandi bunga agaknya dua orang ni…lps tu mandi bula bunga kat mmat rebonding biar buka mati sikit dan dan betulkan kepala yg senget tu………

Reply

MiA December 13, 2012 at 7:13 AM

Alahai…. airmata Ain dah bertakung ….tisu tisu tisu….episod 64 nanti agak2nya banyak scene sentimental Ain sorang2 terkenang2 masa bersama Am … kesiannya Ain … reda sikit bab si Jo, sedih pulak bab Am g London x btau Ain …huwaaaa….huwaaaa…

Reply

Soulreaver December 13, 2012 at 7:45 AM

Anggerik, betul. Pengarah drama cuba nak buat penonton tertanya2 knp Am jd camtu. Klau baca novel, kita tau dh knp Am merajuk tp bila pengrah pecah2 scene tu jdkan flash back so ramai penonton yg x baca novel keliru. Ada yg sokong ain & ada yg sokong am. Sebenarnya hubungan asben & wife diorang dah naik ke satu level, syg menyaygi + cemburu + rindu. Itu yg penulis cuba sampaikan. Ain rasa cemburu bila mama ungkit pasal dee. And am akan cemburu jugak nanti bila tengoj Johan yg jempit Ain kat hospital ( sebenarnya azie yg paksa Johan utk jemput Ain coz ain x sihat and kandungan dia masa tu fragile sgt. Ain memang depress sgt masa tu pasal Am xde & x kesahkan dia sgt)

Reply

mim December 13, 2012 at 7:59 AM

hemmmm i yg khatam novel ni bekali2….x jemu2…bila bab am merajuk ni terasa jgak,…tapi apa2 pun setuju lah degan u kata…..perasan x dlam setiap episode ada je…AA .sebenarnya AA lah tarikannya.AA x muncul x bes kan..semua episode mesti pengarah selit jga AA ni wpn sesaat x ckp pn x pa..kuatnya aura AA…masyaallh..itu lah anugerah…Allah ..bakatnya siAA

Reply

Linda December 13, 2012 at 7:50 AM

Alamak mana kakak aku nih…Dah lama tak nampak Agak comment…rusnita

Reply

rusnita December 13, 2012 at 9:49 AM

salam. hehe, linda masih mencari akak ke? ada jer, tp mmg jarang dah masuk kat sini. sesekali jer… sekarang tunggu member2 yang baik hati post kt fb. x perlu dah kot komen akak, ramai lg blh bagi ulasan pasal drama ni.

Reply

abang man December 13, 2012 at 7:52 AM

dah lama dah si adam tu berlembut..pujuk pn bertahun,tunggu pun bertahun…bila terlampau sgt sekali sekala kena jugak si am ni tarik perenggan…mcm bapa johan kata…jangan sampai derhaka pada suami….

Reply

Cik Tie December 13, 2012 at 8:14 AM

puashati tgk mcik ostolia kena bahasa sikit ngan suami dia…Terbaik punya ayat laki dia “jangan menderhaka kat suami …..”terlopong mcik ostolia tu tak sangka tergamak lakinya cakap macam tu….Tengok Am teringat kat laki aku romantik macam Am…dah 17 tahun kahwin syukur alhamdulillah layanan tak pernah berubah….maklumlah akuni kahwin pilihan keluarga tapi suami aku kenal aku dr aku sekolah… masa 2-3 bulan nak bertunang br le aku kenal dia….(dlm hati first time jumpa…ade jugak mamat hensem ni kt kpg aku,kalo aku tau tak mau aku kawan ngan org lain….pernahlah jugak dia tercakap ” dulu2 abg balik kerja selalu lalu kt umah aku kut2 boleh jumpa aku…OYOOO…AH mengingatkan aku saat2 awal perkahwinan aku ngan suami…..Terbaik AH!!

Reply

kak long ain... December 13, 2012 at 8:25 AM

Haha….baru ain tau am plak mrajuk cemane …lari p London trus…Tulah asik ngn ego n curiga dia je…skangg…ain p pujuk am plak…Hahahah….padan muka…

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 8:33 AM

suka komentar #kakibuku dan #Tejawafa. mgkn sbb dua org ni suka membaca….
nak ngomel sikit,dr pandangan lelaki.
Am ke London atas projek membangunkan software Simulator B747.
Tempoh masa kenduri dan pemergian Am selama 2 minggu. Dalm tempoh tu Am ajak Ain tinggal bersama, ain ckp nak bgtau emak di kmpg dulu. So,Am bwk Ain dn Eja blk kmpg. pastu berbalah dn Ain msh tk mempercayai Am sepenuhnya, Ain ckp “blh kh Ain bahagia dgn Abang??” Bila Ain ingat blh mengganggu fikiran….”, “entahlah…susah Ain nak mempercayainya…”
dlm tempoh 2 minggu (sepatutnya weekend tu Ain dh pindah, tphanya barang ja yg pindah…orgnya msh bersama Azie). Tgk scene Am termenung tgk brg2 Ain kat rumah..
Am dh bgtau Ain ms minum kat restoran,dia akan ke London bila-bila masa saja…
Kenapa Am xbgtau Ain????
1. Ain pun tak prnh bagitau Am kemana dia pergi kannnn. sedangkan isteri mesti mndpt keizinan suami setiap pergerakannya…
2. Am ingin mendidik Ain supaya merasai bagaimana perasaaan menunggu org yg disayang pergi tanpa pesan(camna Ain buat 8 thn yg lalu)
Ingat kisah Adam dan Hawa yg terpisah slps dikeluarkan dr Syurga…stlh bertemu mereka sujud dan meohon keampunan Allah selama bertahun…adakah Ain memohon keampunan dr Allah atas apa yg dh dialkukan???dia hanya memohon ampun dr Am sahaja..
sy bkn beremosi…sebagai lelaki,suami,ayah dn pendidik sy melayan cerita ni kerana sarat dgn mesej yg kdg2 perlu dirujuk dgn isteri,kawan,buku dan kitab2…kerana cerita nibkn sekadar cerita hiburan mlh byk mengubah perspektif sy dalam hubungan rumahtangga,hubungan sesama insan(hablum minan-nas) dn hubungan dengan Allah(hablum minallah). sy ingin menjadi lbh baik dr semalam dan hari esok sy lbh baik dr hari ini. masa yg dihabiskan utk melayan cerita ini juga akan dipersoalkn,(al-Asr).
sbb itulah juga sy menyertai forum di blok ni..utk berkongsi pandangan dn pendapat.
sori la klu coretan ni agak serius…Peace Yoooooooooo

Reply

zuri December 13, 2012 at 9:18 AM

saya suka pandangan cikgu yg no. 2 tu….

Reply

Jo Anne December 13, 2012 at 10:38 AM

Tahniah cikgu…. mempunyai pandangan yang berbeza dan positif…. Bukan sekadar hiburan semata…. Muhasabah diri…………….

Reply

kaknita December 13, 2012 at 1:28 PM

suka komentar muzaffar* yang ni. Terima kasih… byk pengajaran yang dpt akak kongsikan dan jdkan teladan

Reply

nenek fa December 13, 2012 at 2:43 PM

en. muzaffar saya pun setuju apa yang diperkatakan. tengok cerita ni bukan hanya untuk hiburan semata. kita kenalah tengok dan hayati apa mesej yang ingin disampaikan kepada umum. yang baik dijadikan tauladan.
cerita AH ni banyak mesejnya. 1. bagaiman seorang ibu begitu tabah menghadapi kerenah anak2. sentiasa berdoa untuk kebaikan anak2. sentiasa menasihat anak2. 2. kesetiaan dan saling pecaya mempercayai diantara satu sama lain apabila sudah bergelar suami isteri. 3. nilai persahabatan. sanggup memarahi kawang yang telah membuat silap. sanggup minta maaf dan memaafkan. 4. keakraban berkeluarga, hormat menghormati diantara satu sama lain. tanggung jawab anak kepada ibu bapa.

Reply

Peminat muzaffar December 13, 2012 at 3:58 PM

Aaaa….muzaffar….kan baik nada suara dan bahasa cam gini….terserlah ciri2 kepimpinan, ciri2 suami, ayah dan ilmuan psaikologi….
Muzaffar…muzaffar…muzaffar….

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 5:19 PM

hahahahahaha….
sebenor-benornya teman nak mengisi masa….seharian dok rumah menjaga Hawa yg dh blk rumah kita…

Reply

chelsy December 13, 2012 at 8:55 AM

QUOTE – muzaffar December 13, 2012 at 12:49 AM
Aku dan Johan sama-sama turun dr tingkat 3. Dia membantu aku membawa beg pakaian dan sama-sama menemani aku membuat pembayaran. Malah dia juga memperlahankan langkahnya untuk mengikut rentaklangkahku yg lebih perlahan dr biasa.
Sedang kami menuju ke kereta Johan,aku terlihat Am berjalan pantas ke arahku. Perasaanku jadi gembira. Rasa rinduku selama ini terhadapnya bagaikan terjawab. Langkahnya teratur dan tidak sedikitpun pandangannya beralih. Tumpuannya, hanya untuk aku seoramg.
Adam&Hawa, ms 448
Mana de pimpin tgn????? suka-suka ati ja wat fitnah kat Ain…ni yg emo niii”

<—–kata xemo… lihat apa yg pakcik dah tulis diatas..:)

Reply

chelsy December 13, 2012 at 8:58 AM

With that note… gud nite:)

Reply

anna December 13, 2012 at 8:59 AM

Sepatutnya lps ain dpt kunci rmh tu…penerbit perlu kmbngkan cite ni dgn memaparkan mereka berdua g tngok rmh tu ke, cari perabot, ke bertekak dlm pemilihan hiasan dlman rmh….bru best….ini x g pnjngkan cite mamat rebon tu…wat boring je tngok
Nmpakkan ada unsur2 utk memulakan hidup bru….wpun dlm novel xde tp bole ubah sikit kannnn……imagin aku je niiii…
Xsbr tggu mlm nih…pasti tngkap leleh…

Reply

Soulreaver December 13, 2012 at 9:24 AM

Anna, I pun setuju ngan u. Patutnya selitkan lah jugak masa ain & am pindahkan barang2 ain tu skali. Baru la nampak best, nih pegi panjangkan cite mat rebond & maknye yg dua2nya ‘cuckoo’ tuh. Jadi boring la plak tgk cite nih. Pengarah cuba nak tambah konflik2 lain utk watak2 pembantu..tp bila konflik tu jd heavy & drag lama sngt (x mcm dlm novel) so jd cam watak2 pembantu yg jd watak2 utama in certain episode..

Reply

kaknita December 13, 2012 at 1:15 PM

setuju dgn Anna & soulreaver. agik idup agik ngelaban…

Reply

nida December 13, 2012 at 9:33 AM

kalau pun aaron aziz di korea, mcmna nak jumpa…tak ada no hp…mcmlah korea ni kecik eh….lau tau dia kat area mana bolehlah jmp

Reply

indah December 13, 2012 at 9:47 AM

Padan muka Ain kena tnggal dgn Am… Ha..ha.. skrng Ain rasa apa yg Am rasa dulu.. Baru dia tahu penangan AM… Yg mat rebonding tu plak baru nia nk sdarnya.. pastu nk blik plak smula ngan Azie.. Memang x de pndirian punya manusia.. Apa2 pn tahnks to Ezany yg x jemu mengupload kn Adam dan Hawa smpi ke pnghujungnya……

Reply

hana December 13, 2012 at 10:14 AM

bergenang airmata Ain, bila dpt tau Am pg London..cuma x tumpah je lagi. x pe Ain baca doa ni ye,
Ya Allah, sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tgnku dititianMu, kurniakanlah aku sifat kasih dan redho atas segala perbuatannya.Sekiranya suamiku adalah bidadara ku di jannahMu limpahkanlah aku dgn sfat tunduk dan tawaduk atas segala perintahnya. Sekiranya suamiku ini adalah yang terbaik untukku diduniaMu peliharalah tingkah lakuku serta kata2ku dari menyakitkan perasaannya.
Sekiranya suamiku ini adalah jodoh yang dirahmati olehMu berilah aku kesabaran utuk menghadapi segala kerenahnya.

Ya Allah, kuatkanlah hatiku menghadapi ujianMu ini, hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan kerana aku pasrah dengan ujianMu kerana aku sedar hinanya aku kerana aku insan lemah yang kerap keliru kerana aku leka dgn keindahan duniaMu kerana kurang kesabaranku menghadapi cabaran ini kerana pendek akalku mengharungi ujianMu.

Ya Allah Ya Tuhanku
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati, isteri yang dikasehi, isteri yang solehah dan sentiasa dihati suami. amin
insyallah Ain akan kuat menghadapi segalanya kerana Allah bersama kita.

Reply

NN mmg SWEET December 13, 2012 at 10:41 AM

Hana….terharu sy dgn doa yng hana berikan…wlupun sye blm kawin tp saya dpt rsekan kesucian cinta suami isteri yg tiada galang gntinya…sye amat berdoa agr mndpt lelaki yg ikhlas mncintai dri saya & mencntai ALLAH lbh dr sgla2nya…aminn…

** AH…drama terbaik yg prnah sya tonton…Moga ALLAH merahamati barisan pelakon yg telah menjayakan drama ini expclly NN & AA..
NN lebih cantik & manis memakai hijab… AA lebih ‘jentleman’ smse mengimamkan solat…Saya mendoakan NN terus manjdi Ain Hawani & AA terus menjadi Adam Mikhriz di dunia nyata….Maaf andai slh & silap dlm berbicara….Salam & tq

Reply

mami December 13, 2012 at 2:38 PM

tq Hana.. mami nak share doa ni juga.. semoga isteri2 disana begitu juga..

Reply

sue saipul December 13, 2012 at 10:23 AM

Wahhh..am majuk la..huhu..its getting interesting..nk tgk ain pjuk mcm mn..bru la adil..

Reply

ilham adam hawa December 13, 2012 at 10:39 AM

setuju ngan indah…biar ain rasa sikit ..melampau jgk perangai camni ..kena ajar sikit.. bagus tindakan am tu.. mlm ni pulak kita layaaaannn…

Reply

nida December 13, 2012 at 11:02 AM

nak tahu kenapa am pergi jek ke london tanpa gtau isterinya…cuba tgk episode 52….am dah pelawa ain nak ke london tapi ain kata tak nak…kemudian am ajak ain lagi pi jejalan ke mana2, ain mengelak jek…maybe sebab inilah am mcm fikir baik tak gtau nati gaduh lagi…

Reply

Soulreaver December 13, 2012 at 11:30 AM

Memang Ain tgh blaja lah tu. kan ada scene yg diorang kata masih perlu blaja tentang pribadi masing2 coz baru skg diorang bercinta. Ain plak akan rasa camne di tinggalkan tanpe brita.

Reply

hana December 13, 2012 at 11:54 AM

#NNmemang sweet..saya ikuti drama ni sebab terkesan dgn wtk n talent NN yg sgt berbakt, raut muka manisnya, tutur bicara semuanya menjadi dalam apa keadaan pun.memang dia manis sgt bila bertudung penuh.
alam rumah tanga mana yg tiada ujian, ujian dgn suami dan anak2, berdoalah untuk dpt jodoh yg baik yg cintakan kita kerana cintanya kepada Allah bukan kerana nafsu semata.
Kita memang tidak dpt melawan takdir Allah tapi takdir yang buruk boleh di ubah dgn usaha dan doa..didoakan mendpt jodoh yang baik, soleh dan menjadi penyejuk mata penenang jiwa. amin.

Reply

NN mmg SWEET December 13, 2012 at 12:58 PM

#Hana….setuju dgn apa yang Hana ckp tu..totally agreed …thanks utk doa yg baik itu…Insyaallah..Aminn..Saya pn doakan rumahtangga Hana berkelalan selama-lamanya dan mendapat rahmat & rezeki yg xhenti2 drNYA YG MAHA ESA…

Reply

sweetie December 13, 2012 at 11:54 AM

Assalammualaikum, seronoknyee bace comment korang. ^-^. bleh tk sesape yg ade novel ..tolong post kan episod seterusnya kt sini. ;) hmmmm, tksabarnyeee nk tunggu ep. malam ni.. tp tkdapat tengok malam ni..sebab tkde amik asro HD tu..:’( kene tnggu esok hari nye. papepun tq ezany. haih kuat betul penangan AH ni.

Reply

Kak Na December 13, 2012 at 12:22 PM

Hei…macam kena robek hatini tengok Am dlm keadaan frust, rindu and merajuk. AA betul2 dpt menjiwai watak dgn mimik muka je tanpa dialog. Hebat! Tak pe Am, this silent treatment is good for Ain, she needs to learn and ambil pengajaran drpd semua yg berlaku skrg. Manalah prioriti Ain ni – kawan2 ke, suami yg susah nak cari dlm seribu cam Am. Kak Na boleh faham tindakan Am. My heart reaches out to Am…whteverlah org lain nak cakap.
Selingan sikit…mlm tadi tengok NN dlm meleTOP, she looks so beautiful even though warna lipstik merah kureng sesuai dgn NN. Kak rasa red is not her colour.
Bila feeling low pasal krisis rumahtangga AIN n AM dlm AHni , dok layan episod 1-4….cutenya NN n AA. Rasanya NN mcm dah lost weight while AA mcm dah gain weight.

Reply

aminah binti taib December 13, 2012 at 12:25 PM

Tayan Cerita Adam Dan Hawa Episode ke 64

Reply

english teacher December 13, 2012 at 12:32 PM

hey guys, i hit the screen last nite..Life of Pi.. totally different from the ordinary drama or movie we had seen. very enlightening, its about a boy and how he survived in the sea after a shipwrecked. In the lifeboat, he and a bengal tiger learned to compromise each other to stay alive..

bring your kids.. watch this movie.. you will enjoy it..

Reply

Minat jugak... December 13, 2012 at 1:50 PM

Saya ni hairan … Tingkah laku Azie n Johan macam mereka tidak bersalah langsung… Sebenarnya yang punca segala ni adalah Azie yang telah memikat Johan semasa mereka masih berhubungan istimewa, boleh dikatakanlah sebab Ain masih berterusan mahu berpisah dengan Am dan masih lagi menerima kunjungan famili johan ke kampung untuk tujuan merisik…

Kalau Ain tidak tahu yang Azie dan johan berhubungan , sudah tentu dier teruskan niatnyekan..untuk bercerai ngan Am. Tapi dier ambil keputusan tuk menerangkan siapa dirinya. Kalau Ain said yes Ain sudah berkahwin dan akan menuntut cerai untuk bersama Johan… Mcm mana? Setiap percakapan Johan, Azie dan Makcik Ostoria tu macam Ain yang salah dari mula sampai akhir,.. Tidak kah Azie n Johan terdetik yang apa yang di orang alami ni adalah dari apa yang yang di orang buat salah pada Ain? Balik2 cakap macam Ain yang salah….even she mentioned “semua orang buat salah”…terus terang dlm cerita ni saya tak berminat pun nak tahu kesusahan Azie n Johan sebab diorang ni sahabat yang tikam belakang dan continuesly tunjukkan macam diorang ni mangsa dan diorang ni tak bersalah langsung….. Tiap kali tengok mcm berkata2 tak tahu malu betul aje pasangan ini n memang betul diorg ni padan bersama.

Reply

nak am December 13, 2012 at 2:08 PM

kakibuku aka bkworm, i couldn’t agree more with you…ain is tasting her own medicine…i feel for am..

Reply

Kak G December 13, 2012 at 2:56 PM

alah am merajuk bukan g mane pun…… gi london je…..nanti balek lerrr……
tu lah ain…….x nak jage ati am…….sian am……..

Reply

DRJ December 13, 2012 at 3:19 PM

Saya mengharapkan dan berdoa agar AA dan NN mengambil ikhtibar dari cerita A&H ini. Bukan sahaja berlakon mengerjakan umrah dan selepas balik dr. Mekah, dah pakai hijab dlm. cerita ni, tetapi muhasabah diri dan berhijrah terus diluar skrin. NN, teruskanlah memakai hijab coz’ u look so sweet dan AA dapat membimbing isteri juga memakai hijab. Barulah cerita A&H diberkati atas lakonan yang penuh berkesan dgn. jalan cerita yang penuh pengajaran. Moga semua pelakon mendapat hidayah. Suka tengok watak Aznah Hamid sebagai Mama yang baik dan Muslimah…..

Reply

Muzaffar December 13, 2012 at 3:23 PM

Tgk ep27….
So,Am ingat cukup tempoh 8 thn yg Am bg utk redakn marah Ain???
Bl blk Msia nnt kita jumpa,settle mslh kita. Ain dh ada org lain. Bgmana perasaan anda jika berhadapan dgn situasi sebegini????
Knapa Ain biarkn mak Johan dtg merisik??? Sbbb Ain msh menghrpkn utk jd idteri Johan dn mghrp sgt2 Am akn ceraika dia…
Makin pelik kenapa Ain msh ambik berat ttg Johan dn makcik Ostolia…sdgkn mrk tiada sbrg hubungan pun dn ketepikan kepentingan suami. Menengking suami sndr…. Menipu emak sndr. Jiwa kita mudah tersentuh dn mufah mrmaf serta melupakn segalanya bl melihat airmata

Reply

Peminat Muzaffar December 13, 2012 at 4:08 PM

Saya mmg kagum dan terkesima dgn ketajaman pemikiran abang muzaffar…sungguh bernas dan mantap. Teruskan usaha mu!

Reply

veena December 13, 2012 at 4:47 PM

apa2 lah muzaffar.. ko tak pernah rasa.. aku pernah hadapi masalah camni.. ko ape tau..cube ko dlm keadaan mcm ain tu, agaknyer dh masuk spital sakit jiwa kot

Reply

SeriHani December 13, 2012 at 3:37 PM

saya sokong Muzaffar…sekarang biar ain rasa pulak tul tak ..masa Am ada depan mata asyik nak ungkit citer lama tak sudah2….

Reply

adam azfar December 13, 2012 at 4:27 PM

1. am tu bukan apa, saja je merajuk sayang, nak lah juga merasa dipujuk.
2. saje je nak bagi ain gelabah, cari dan call am, tapi tak dpt. ha… macam tu lah rasanya bila kena tinggal….
3. adat dunia, bila ada depan mata, marah + benci + geram , tapi bila dah jauh / tak ada depan mata, rindu + sayang .

Reply

muzaffar December 13, 2012 at 5:33 PM

Am ajak Ain dinner ngan mama,tp Ain tipu Am bgtau nak keluar ngan Azie…pastu Ain tipu Azie kononnya jumpa Am padahal Ain berdating ngan Johan. Mama mendesak Am menceraikan Hawa kerana mama terjumpa Hawa dinner ngan Johan. Mama memang benci sgt kt Dee dulu krn jumpa Dee dating ngan lelaki lain semasa masih jd girlfriend Am. Jadi, bila dia nampak Ain ngan Johan begitu mesra dating dn menolak jemputan dinner ngan mama, apa lagimengamuk la mama. Am terpaksa menurut kehendak mama krn Am lakonan AA mmg anak yg baik dn sweet sgt…
Pada masa yg sama Johan masih mempunyai huungan istimewa dgn Azie. Slps kawin ngan Ain, Johan dlm diam berkahwin secara rahsia ngan Azie. Hubungan mereka berterusan. walaupun tinggal serumah namun Ain tidak mengetahui yg kawan baiknya, Azie adalah madunya kerana mereka bertiga memang sangat pandai berlakon dn berdrama.
Dee terjumpa kotak nota tulisan Am…dan dia berusaha berubah untuk menawan hati Am. Akhirnya, Am menerima Dee sebagai isteri selepas dpt meyakinkan mama yg Dee benar-benar telah berubah. Dee kini berjubah dan perwatakannya sungguh berbeza. Dia kini menguruskan butik Busana Muslimah dan membiayai rumah anak-anak yatim. Am pula resign jd pilot dan membuka perniagaan kedai emas seperti Habib Jewel.
Benarlah janji Allah, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik….
Bersambung!!!!
apa jadi ngan mak Ain dan makcik Oatolia???
so, geng…blh tak aku bagi tajuk cerita ni “Madu Serumah”

Reply

NN mmg SWEET December 13, 2012 at 6:11 PM

klo citer yg Muzaffar direct ni ditygkan sye xkn tgk kot sbb ending xsyok…NN&AA ttp dihati…jgn marah ekk…nnt kne jual…hahah..
Biasela….even life kite seharian pn bnyk psg surutnya, inikan pule drama…klo semunye yg indah je, mcm kite mkn mknn manis je…xde garam…kn x best….masalah/cabaran membuatkan hidup kita lebih bermakne & dr situla kita dpt mnghargai hidup yg singkat nii….maaf andai trkasar…wassalam..

Reply

kakyus December 14, 2012 at 8:44 AM

muzaffar: boleh lah tu “Madu Serumah” tapi….kalau ikutkan sunah..madu tidak boleh tinggal serumah. Kena adil suaminya memberi sama rata. Barulah di akhirat sang suami meniti titian Sirot itu dengan pantas masuk syurga. Kalau tak, sana kurang, sini kurang……..sampailah hari pembalasan dia tak masuk2 lagi kat syurga. Sebab tu kalau x mampu 1 je. Tapi…kalau saya…saya carikan isteri untuk suami yang 100% lebih baik daripada saya & jujur dihadapan saya untuk mengahwininya dan bukan dating belakang saya.

Reply

mrak kayangan December 13, 2012 at 9:13 PM

Padan muka ain kena tinggal….sekrg baru nak “ain rindu abang”konon….

Reply

azareen December 17, 2012 at 8:39 AM

aslmk , maaf nak tanya kenapa saya tak dapat buka episiod 64?terimakasih dan terimakasih kerana saya dapat menontondrama bersiri ini di blog anda .tq2

Reply

Leave a Comment