Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 64

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 63

Dengan perbuatan Johan telah membuatkan Ain benci kepadanya. Johan pula kini ingin kembali kepada Azie, adakah Azie akan menerima Johan kembali atas perbuatannya itu?

Promo Adam & Hawa Episode 65 – 68

Adam & Hawa Episode 65

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 48
  2. Video Adam & Hawa Episode 40
  3. Video Adam & Hawa Episode 46
  4. Video Adam & Hawa Episode 44
  5. Video Adam & Hawa Episode 39

{ 173 comments… read them below or add one }

Lanirah December 13, 2012 at 2:41 PM

Hai kesian pulak tgk si Ain ni belinang airmata bila mama tanya Am ada cal? hari2 dia cal

Reply

noname December 14, 2012 at 10:01 AM

Aku dah habaq semalam..susah susah biar aku je jadi bini si AM tuh .. and ceria dan berbahagia ajee

Reply

MiA December 13, 2012 at 2:46 PM

episod airmata pulak untuk penutup minggu ini …. sedihnya .. makcik Ostolia pun keluarkan airmata jugak tu …..sediakan tisu lebih-lebih

Reply

ct December 13, 2012 at 2:46 PM

“Ain rindu Abang”… syahdunyerrr……..

Reply

SeriHani December 13, 2012 at 2:47 PM

Tu la…ari tu ego benor ngan suami sendiri…asyik syak wasangka tak sudah2

Reply

anti mcik ostolia December 17, 2012 at 7:52 PM

Setuju sgt. Syik nak wasangka kat suami jeeee. Rasakan apa yg AA rasa. Bru dia tahu kasih syg suami yg tak berbelah bagi

Reply

suria December 13, 2012 at 2:52 PM

kalau aku jdi azie tk de maknanya aku nk trima sijohan tu…..& Ain….abang, ain rindukan abang !!!…so sweet ! tpi kesian am tk de kt m’sia…

Reply

Kak G December 13, 2012 at 3:00 PM

memang sedih minggu nie………nengok muka si am yang serious tu ….emmmm memanglah teramatlah hensemnya………aduhai untunglah NN dapat bergandingnan ngan AA……all the best…….x sabar tunggu episod seterusnya….

Reply

Azlina December 13, 2012 at 3:13 PM

Sedih….Tulah jauh di mata dekat di hati….seorg isteri pasti akan merindui suaminya walau hati ada perasaan sangsi. Cian Ain. Tapi minggu dpn pasti lebih menarik dan romantik….Ain mmg dicipta utk adam nya.

Reply

nenek fa December 13, 2012 at 3:15 PM

salam semua
Walaupun terguris d tinggalkan suami yg sedang merajuk tp ain tetap jaga maruah am dengan mengatakan am ada menghubunginya tiap2 hari.
Ain bertindak pantas dgn memarahi johan diatas `keangau` dia sebelum ni. Ini yg d namakan persahabatan sejati. Mak johan at lass beralah juga. Apa yg dia buat selama ini adalah kerana dia terlalu sayangkan johan. Mama am seorang ibu mertua yg baik. Sentiasa tel anak menantu dia. Ada ke pernah ain tel mak mertua dia.

Reply

Noor December 13, 2012 at 5:53 PM

Salam nenek fa,

Baru Ain tahu sakitnya bila merindukan seseorang. macam tu la yang Am rasakan selama 8 tahun.. memang kali ni Am makan hati sungguh dgn. Ain bila Ain rasa sangsi dengan suaminya lagi.

Reply

roy December 13, 2012 at 11:10 PM

salam noor, ai you ni bias nampak? tak tahulah kalau you kena tangkap khalwat tanpa kerelaan you boleh terima lelaki tu sewenang-wenangnya. kenapamesti Ain saja yg harus terima sakitnya? tak adil wanita blame wanita yg tidak bersalah. Di mana hati seorang wanita awak?

Reply

lena December 13, 2012 at 11:15 PM

#noor. Cara you komen macam suka aje ain dapat balasan? Memang Ain buat perangai 8 tahun tak boleh terima Am sebb kawin paksa tangkap khalwat. Bila dah berbaik…tk semestinya Ain harus terima bulat2 apa kata am tu, Never trust man. Am merajuk tk kena tempat. Kata sayang ain sgt baru kena soal skit jer dh merajuk. Tak gentleman langsung la am ni.

Reply

Ros December 14, 2012 at 5:13 PM

Hai Lena, I stuju sgt wif ur comment… I also hv the same feeling dat sum times guys ni bile dah dapat, kurang sikit Lah part2 nak buktikan dan tunjukkan yg wanita tu is the Only 1… tapi Kalau Blum dapat, 8 tabun pon bleh Tunggu! Hehe… ;-)

Reply

azie nak johan December 14, 2012 at 1:38 PM

haii noor,, bwu ain tahu bila merindukan seseorang..macam tu yang am rasakan selama 8 tahun…. (ayat awk mcm xkena jee) maaf yer.. ain bukan slh pown selama 8 tahun.. die kne tgkap basah kn.. lgpown mati2 die x salah ms kne tgkapp tu,, am diamkan diri sbb am mmg da suke kt ain.. ms tu ain xsuke pown kat am.. kalau awak.. ade lelaki yg awk xsuke..tibe2 kne tgkp khalwat pastu kne pksa kwen.. awak suka ke kt llaki tu.. len la kalau awak da mmg ade perasaan kt die..awak mmg suke pown kne tgkap khalwat.. ni mn maruah wanita?? kalau tjadi pd sy skalipown sy mybe ssh nk terima llaki mcm tu.. kalau sy terima pown mybe perasaan mcm ain.. kjp2 was2 dgn perasaan am tu.. tkt die main2kn kite..awk suke ke kalau llki maen2 kan perasaan awk?? hehheheheh

Reply

nurul December 13, 2012 at 3:21 PM

huhuhuh.. memang sedih mlm ni.xsbar nak tgk johan kena marah…hikhikhik

Reply

Anggerik December 13, 2012 at 3:35 PM

adoi!!!!!!tak tahan dengan rintihan ain rindukan am……mcm nak putus urat jntung….., kasih sayang suami isteri susah nak ditafsirkan…..marah-marah sayang……agaknya dah start episod trajis, emosi dan air mata…..episod geram dah tamat kot……bertuah dapat mak mertua macam mak am…..caring….tak berat sebelah……tak adalah asyik nak menangkan anak dia je….lembut….sesuai dengqn watak keibuan yg menyerlah…….m.cik ostolia pun dah ok….mgkin epi seterusnya lbh fokos pada masalah am dan ain je…

Reply

Ulfah December 13, 2012 at 3:53 PM

nak siapkan tisu bak kata Mia… kalau tak cukup nak sediakan saputangan, tuala lagi senang… hu hu hu… tapi sebelum tu moga-moga malam ni malaysia menang … kalau tidak bertambahlah sedihnya waktu tengok AH nanti….

Reply

atie December 13, 2012 at 3:58 PM

hherrrmm…sedih nya tgk sorotan episod ni… wwwwaa…. syahdu ain ckp ” abg..ain rindu kan abg….” hukss…hukkss…hhuukksss… tak per la, tak mau tgk.. nak tgk episod back to back hjg minggu ni… chow dulu la… sadis sgt2 ni… ;(

Reply

roy December 13, 2012 at 5:08 PM

bergenang gak air mata bila ain kata @ain rindukan abang. i dpt rasakan yg ain benar2 rindu pd suaminya. klau i jd husband you kan ain i wont do that to you. i love you ain hawani

Reply

harris December 13, 2012 at 5:17 PM

ala kesianya ain..sampai hati am buat diam je pergi london. kata sayng ain tp merajuk@ke marah sampai tk jwp call, tk bg tau pergi mana. ingat london mcm pergi jln tar satu jam boleh sampai rumah klau apa2 jd pd ain.LOL
LU FIKIR LA WAHAI AM

Reply

layan je laaaa December 13, 2012 at 8:13 PM

biasala.. lelaki.. dah dapat apa yg dia nak… boleh la nak merajuk2 gitu.. cuba time belum dapat dulu.. rasanya lagi teruk ain buat am.. tak de lak nak merajuk camtu.. siap buat bodoh ade.. terkejar2kan ain.. hishh.. marah ni.. sian kat ain..

Reply

NISA December 14, 2012 at 4:13 PM

Yup!! Sy sokong ngan kenyataan #layan je laaaa#… Sebelum dpt ain dulu skit pun xde nk main majuk2…padahal ain buat die dulu ag teruk kot.. Skang bile dh b’jy dpt…majuk cm gitu skali… Cian ain…sayu ati ms dia nangis bork ngan mama am 2…

Reply

Lyana December 13, 2012 at 5:35 PM

ain dah rasa apa yg am rasa dulu….
Tak sabar nk tunggu mlm nie….
Azie mmg kawan yg baik utk ain

Reply

Noor December 13, 2012 at 5:47 PM

first time masuk komentar kat sini.. novel AH ni memang best..tgk.drama ni.. kurang suka action johan dgn.mak dia…. babak tu mesti nak menghangatkan lagi drama ni..
harap-harap episod malam ni sampai akhir..cerita tentang kebahagiaan Adam dan Hawa. setiap hari isnin sampai khamis,pukul 10, berebut tv dgn.anak yang nak tengok kartun je..

Reply

nenek fa December 13, 2012 at 7:29 PM

cita ni pd mulanya mmg x brpa best. Tp bila mereka g umrah dah mula best. Sebenarnya cita ni banyak pengajarannya kalau kita hayatinya dgn pemikiran yg terbuka.

Reply

english teacher December 13, 2012 at 5:49 PM

Kakibuku:

Speedread..wow.. that’s one ability not everyone has. Yup I covered all of sheldon’s, never forgetting all his books..too bad friends borrowed and I don’t get back. Those two u mentioned by Archer, yes, I hv read them and more. I did Jodi Picoult, My sister’s Keeper, will not reject her books, but wont go for it either. I prefer the action packed kind of book. If you do read Coelho, then u shud try The Devil and Miss Prym, very philosophical, yet unputdownable. Will try Nora Roberts one day. I bought my books at Chowrasta Market, Penang.. new books at a very much discounted rate. When in KL, I go to Book Xcess. That way I can get a lot more for less.. Kino? Aint for me. So, U r multilingual.. 5 languages at minimum. Any more?

Reply

kakibuku December 13, 2012 at 8:50 PM

Only 5…(i can count up to 100 in arabic though! haha)..i think 5 is cause for confusion enough! sometimes when i get angry, which thankfully does not happen often, i tend to rant in whatever languages that comes to mind and people would think I’ve lost my mind since they couldn’t understand most of what I’m saying!

I read a few of picoult’s book but they bothered me so much..the pact, the tenth circle and my sister’s keeper..so much life wasted! so I now avoid her books like the plague! I read for escapism and to unwind, sad stories with no real closure makes me restlest!!

Action packed huh? Roberts also writes thriller as JD Robb..they’re quite good…Tess Gerretson’s the surgeon is also good..thanks for the suggestion, i’ll look up the devil & miss prym next bookshopping trip! People keep suggesting Borders, Book Xcess to me..my problem is that I hate shopping! So i go to kino, times, mph & popular intead cause i usually call in to ask if the books i want are available..i have membership with 10% discount for each and the managers know me, so they order the books i want for me..crazy huh? m lucky that its partly tax deductable!! :)

hehe..i saw on page ep 63 that u watched life of pi? is this the adaptation to the novel by yann martel? i read its french translation, L’histoire de Pi, its really good…so the movie is suited for children? lower primary kids? bdw, have u read Kinsella?

Reply

One December 13, 2012 at 8:59 PM

Dun get me wrong, wouldn’t it nice if both of you, keep ur personal stories by PM and get intouch to one another perhaps ? Guess what? It’s way out of the scope of A&H now..plz…bcoz this page ain’t abt the 2 of u ,,no I’m not jealous but it’s getting annoying!

Reply

kakibuku December 13, 2012 at 9:04 PM

Apologies One… x sengaja tercarried away..point taken! :)

Reply

One December 13, 2012 at 9:13 PM

No hard feelings…:)

Reply

english teacher December 14, 2012 at 10:08 AM

yup apologies One.. very sorry..

Reply

hawa comel December 13, 2012 at 5:51 PM

adoi, cian ain. sabar la ea.. mgkin sdkit ujian utk ain sdar cinta adam pda ain sgt mndalm dan brusaha mnjernihkn hbungan mreka..

Reply

Mirza Roy December 13, 2012 at 5:51 PM

cian kat ain……. peluk che ted je…… rindu suami …biasalah kaum adam memang macam 2 belum dapat merayu2 … bak kata pepatah lembut gigi dari lidah, bila dah dapat …. silap cakap sikit dah ditinggalkan tanpa pesan

Reply

katak chit December 13, 2012 at 6:12 PM

hmmm agaknya cam ni kot mirza, habis madu sepah d buang,,,, eeeeiii jgn la Am jd cam tu…x rela x rela , x suka x suka

Reply

layan je laaaa December 13, 2012 at 8:17 PM

setuju la dgn mirza roy..

Reply

Ek eleh December 14, 2012 at 12:17 PM

Begitulah caranya mendidik isteri, kalau di beri kasih sayang sepenuhnya dgn berbagai cara tapi masih lagi si isteri cari sudut sudut kesalahan suami dan dicongkil kesalahan si suami, interogasi serupa kes homicide, lama lama dah jadi macam sarkes lah perasaan suami.., asal dah sedap sedap beromentika di’amor tiba tiba beraleh soal kes yg lapok.. jadi layak lah Ain kena tinggal memang padan.. supaya dgn cara ini dia dapat menghargai detik bersama qualiti tyme dgn suami dan jgn pandang belakang nanti setan hantu jembalang kat belakang semua ikut hasut dah jadi goyah lagi sampai bila Ain? sampai bilaaaa? nah! sekarang rasakan lah asam pedas dr Am… semuga berubah!!! hahaha!

Reply

Ros December 14, 2012 at 5:50 PM

#Ek eleh, pade saye Ain tak Macam interogasi pon.. Dia cume Tanye dan mahukan penjelasan, tapi knape susah sgt Am nak jelaskan..? Lagi tu suruh stop cakap pasal Dee.. Cube Kalau awak Di tempat Ain, awak tak mushkil ke..? Lagi pon ni Bukan Perkare lame nah, baru brape hari lepas si Dee tu dtg ke males mereka… ;-)

Reply

Ros December 14, 2012 at 5:59 PM

So mendidik Isteri tu ngan menunjuk contoh cam gitu, tak payah nak jelaskan apa2 gitu..? Abes nikah tuk kongsi apa, katil je dan bisukan diri je..? ;-)

Reply

MAMA7 December 13, 2012 at 6:08 PM

sedih mmg sedih tgk ain kene tinggalkan dengan si am….tp ain kene rase gak mcm mane yg am rase selama 8 tahun ain kenekan am….biar adil….

Reply

layan je laaaa December 13, 2012 at 8:19 PM

kalau nak ikutkan dalam islam pun tak bagi kita balas dendam.. yg sudah tu sudah la..

Reply

muzaffar December 14, 2012 at 12:42 PM

setuju sgt…. ikut Islam.
U dh baca Kitab Muhimmah????
jgn nak ckp ttg Islam tp sebenarnya sekadar menpergunakan Islam dlm keadaan tertentu shj. Msauklah Islam sepenuhnya…krn Islam itu sempurna. Ingat Khutbah Wada’…..dn ayat Quran, yg maksudnya, “Dan pada hari ini telah aku sempurnakan agama mu….”

Reply

roy December 13, 2012 at 11:24 PM

salam. Apalahlah mama macam mama ni, kata dh tamat baca novel tp tk faham kenapa ain buat cam tu selama 8 tahun. mama ni mama tiruan ke ori? Ain kenakan Am lg lah aku tk faham, yg mama ni faham ke tak mama oi

Reply

muzaffar December 14, 2012 at 12:54 PM

Aku pun xfaham kenapa Am tinggalkan Ain….sbb tu aku cadangkan kita brainstorming utk cr sebabnya. Dlm novel pun takdinyatkan sebabnya.
Wahai #roy… u tahu ka kenapa Am tinggalkan Ain??? klu xtahu tlg la…jgn cpt melatah dn membuat tuduhan. Gunakan akal,jgn terlalu ikut emosi. Berfikir secara rasional. lg satu,jgnmembuat kesimpulan jika tak memahami sesuatu dengan jelas.
Rasulullah bersabda, kepandaian atau kebodohan sesorang terletak anta dua bibir(dlm hal ni terletak pd komentar anda)..
Oh ya,nnt ada yg akan berkata,kenapa Muzaffar tu terlalu emosi??? Lelaki pun emosi jgk ka??? dia lelaki,mesti nak menangkan lelaki…
mmg ni hanya cerita….tp cerita ni memberikan kita suatu medium untuk kita berfikir,merenung dan menganalisa jika nnt kejadian spt ini berlaku pd kita sndr, saudara mara atau rakan-rakan…sekurang-kurangnya kita tidak cpt melatah,tidak mengambil keputusan yg terburu-buru…at least kita blh menyelongkar minda mencari pengalaman atau pengetahuan untuk membuat keputusan. Dalam al_Quran pun banyak diceritakan perkara atau kejadian untuk dijadikan panduan dan iktibar…Renung-renungkan,dan selamat beramal. tepuk dada tanyalah iman…jgn tanya nafsu semata.
Akhir kata…selamat menyambut Jumaat,penghulu segala hari. Pada Adam…jom persiapkan diri menunaikan tuntutan fardu ‘Ain..
kalau baik segalanya dr Allah SWT…klu salah dan khilaf itu atas kelemahan saya sndr..doakn supaya sy berubah mnjd lbh baik dr smlm

Reply

Kukumalu kucing December 13, 2012 at 6:30 PM

Terharunya sedihlah part harini sgt sedih huhu part GERAM Dah takde lah bagusla takde lah muncul gambar DEE yg mengeramkan Dan gedik sungguh harini part Sedih je byk takde part gembira la . baru tahu rasa mcm mana am rasa dulu masa 8tahun ain tinggal kan am . Sedih je harini huhuhuhuhuhu

Reply

mzu December 13, 2012 at 6:36 PM

sian nye ke ain..tu la sombong sagt kan da kena tinggal….

Reply

minat pilot December 13, 2012 at 6:58 PM

memang kesian ain…TAPI…..
Lepas am anta y ain x tel am…bangun pagi terus cari azie…x tel suami…takkan solat subuh x ingat suami ms doa..!
Sempat lg keluar mlm dgn azie x bgtau suami…kalau tel am awal2 rs am hwb…tp dh masuk sehari am tggu d “rmh kita” baru terhegeh2 nk tel…! Baca quran d masjid konon…tp x hormati suami n asyik sangsi lg…. X padan mnta masf drp ujung rambut smpai ujung kaki…
Suami dh tggu 8 thn…byk songel lg si Ain ni…

Reply

one December 13, 2012 at 7:41 PM

tehhehehehe….

Reply

kakibuku December 13, 2012 at 8:29 PM

Salam Minat Pilot…

Sehari ye? Dalam novel, 2 minggu A&H x bertegursape lepas bergaduh pasal Dee tu…pendapat saya Am mula2 terasa hati tp bila dah 2 minggu, tu yg jadi marah sangat tu…tp sedih jugala dia pergi x beritau Ain..sebab pergi jauh kan…apepun, tindakan kalau dibuat dalam keaadaan yg marah, jarang yg rasional…ain salah sbb curiga , berdendam& mengungkit..marah & rajuk am pada saya bertempat & justified..cuma sedih sbb dia pergi tanpa inform…maybe an sms b4 naik flight…

Reply

One December 13, 2012 at 9:10 PM

setuju dgn U kakibuku: me too just geram sebab atleast Am bole aje inform Ain dgn sms bagitau dia akan keLondon tuh.

Reply

Kak Za December 14, 2012 at 2:40 AM

Pelakon2 tak salah kerana hanya melakonkan watak mengikut novel yg di adaptasi ke drama. Penulis dan pengarah dah olah sikit konon utk sdpkan cerita A% H. Tapi utk episod kebelakang ni ceritanya dah nmpk agak hambar dan longgar..watak Ain dibuat demikian rupa..perlu diingat seorg isteri kan perlu minta izin dan patuh dgn suami tp knp Ain tidak digmbrkan sebegitu oleh penulis novel atau drama ni? dia tahu ttg agama bukannya jahilpun..sdg kan yg jahil pun tak akan buat mcm Ain..

Ada juga yg mrh kan Am psl tak bg tau pi London..rasanya tindakan Am tak lah besar mana pun salahnya banding dgn perbuatan Ain yg masih tinggal dgn Azie dan biarkan Am tinggal sorang2..apa reason? pas tu boleh pula jumpa johan tanpa pengetahuan suami..Am layak mrh dgn Ain kerana sikap Ain yg mcm lalang tu..tak kan dah tgk AM berubah tiba2 ja boleh berubah hanya kerana Dee dtg rmh Am masa kenduri tu..sdgkan dia dah janji dgn Am akan percayakan Am…jelasnya Ain mmg masih sukar nak terima Am..jd itulah alasan kuat knp Am merajuk dan mmg wajar pergi London tanpa bg tau Ain pun..Am ke London pun atas urusan kerja bukannya saja2 makan angin atau bw hati yg merajuk..lainlah dgn Ain..asyik dia ja nak mng..Am tggu smpi 8 thn pun tak insaf2 lg..mmg rosak lah watak Ain ni..banding dgn watak Azie..

Mmg boring tgk byk sgt scene Johan ..lakonan Johan ni mcm kayu dan kalau org lain bw watak joihan ni mgkn lg baik..

Reply

Ek eleh December 14, 2012 at 7:57 PM

ek eleh…sepatutnya pd saat baru rasa nikmati perkahwinan. saling gian nak nak nak jer, ini tidak baru berapa round kasi dah nak interrogate the past.. apa ni Ain? Ain spatutnya paham yg Am itu adalah JEJAKA IDAMAN.. bole terbang lagi.. dan Ain harus bijak melayan org yg kronik mcm Dee the Devil supaya Dee tak berani mdekati Am., harus defends suaminya dan beri layanan kaseh sayang secukupnya.., Am dah penat sabar dan dah buat mcm mcm utk Ain dan Ain maseh lagi dwell the past.., memang patut pun Am buat begitu supaya Ain sedar bahawa Am dah mula penat dan bosan dgn kerenah Ain.., gasaklah apa nak jadi jadilah terpulang pd kau lah Ain…ek eleh..

Reply

Ida hawani December 15, 2012 at 4:06 PM

1st time join dlm chat ni setuju sgt dgn kak za punya komen tu….

Reply

jue December 13, 2012 at 11:29 PM

minat pilot. Ini drama you penonton, tu sbb you boleh buat kritikan negatif pd ain, tp let say ini realiti hidup ada ke org pompuan atau isteri yg perfect sentiasa ingat suami , ntah2 you pun boleh terkluar dari track. maaf kalau saya ckp silap saya tk sehebat awak untk mengomen org.

Reply

minat pilot December 14, 2012 at 1:27 AM

jue…
Alahai…seriusnya u..ni kn drama…
I seronok2 je…bila realnya?. ..tp mmg drama kn mesti ad x logik…so i pinpoint je…flaws pengarah mesti ada..
Jgn marah…tp mmg betul apa kalau in real life…nk jealous psl Am dgn Dee…yg Ain pergi jumpa Johan sorang2 tu apahal…?!
Semonel je Jue ni…x minat komen i…jgn baca k..
Peace yo….salam

Reply

Ek eleh December 14, 2012 at 8:26 PM

ek eleh.. ingatkan suami jer buat apa? mcm Ain ingat terlalu bnyk le tu.., kalau ikut betul betul Am tak bersalah dan dah beritahu dgn jelas semua perkara, apalagi Ain nak? Istri yg perfect selalu bersedia melayan suami, berada di sampingnya, memahami kesusahan suami dan ceriakan kekusutan., suami abis keje kul 6ptg, kul 4.30 isteri kol..”abg nk mkn apa mlm nie? nak masukan Ain dlm manu tak? ok kalau abg balek cepat Ain kasi extra.. ada lap dancing utk abg mlm nie.. ok bang!” tehe…bestkan isteri mcm nih… ,tapi kalau cari pasal jer bila nak abis? ek eleh…

Reply

Setuju December 13, 2012 at 7:50 PM

Setuju dgn Minat Pilot. hehe

Reply

Lanirah December 13, 2012 at 8:16 PM

Same here ;)

Reply

Noor December 13, 2012 at 8:35 PM

Hehehe.. semua dah naik angin …dgn.ain… maknanya watak Am dan Hawa memang berkesan. malam.ni kita tunggu episod sedih Ain…abaikan pasal Johan dengan mak cik Ostolia tu….tak sabarnya tengok Ain benar-benar sayangkan Amnya…

Reply

Jiwa Kacau gara2 AH December 13, 2012 at 8:55 PM

ADAM DAN HAWA the best Malay drama!NN and AA rocks it!
Korang kat sini jgn nak mengritik watak2 Dlm drama ni.sbg manusia tingkah laku Kita tiada yg sempurna.at least watak2 Dlm drama ni sedar Akan kesilapan mereka-apakah Kita pernah mengaku kesalahan diri Kita???…….anyway jgn terlalu emo ni Drama semata2.dunia reality lebih dahsyat lgi

Reply

kakibuku December 13, 2012 at 9:02 PM

TejaWafa…salam..hehe..dah tau dah epjj…masuk juga page ep 63 kejap tadi.. :) wahhh..rajinnye sambung belajar! bagus! saya sokong! penat belajar sambil bekerja ni (walaupun saya x pernah melaluinya…)..so moga TejaWafa tabah & berjaya!

Malam tadi, adik pinjamkan Uda&Dara & Sehangat Asmara both karya Aisya Sofea…dah habis baca! :) hmm…saya lebih sukakan jalan cerita A&H tapi emosi dalam SA pada saya lebih mendalam dan less subtle..Ape pendapat TejaWafa..

Dalam U&D, A&H made an appearance kat hujung novel tu…masa tu Ain sedang mengandung anak kedua…dan A&H masih aman bahagia dan pasangan suami isteri yg romantik! ejuk hati saya! :)

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 12:05 AM

Wassalam….tqvm kakibuku for your support…masa blm start pjj mmg tersgt rajin baca novel tapi sejak start belajar 2 thn lepas adalah dlm 2,3 buku je khatam. Novel AH saya baca masa mula2 keluar di pasaran sempat khatam 4 kali tpi mmg xingat sgt jln citer dia sbb byk sgt benda masuk dlm kepala ni…hehe

Saya beli Uda & Dara smlm kt Popular tapi xsempat baca cuma baca sinopsis kt kulit belakang tu jer..mcm best. Sehangat Asmara pun dh lama sgt baca…saya baca tahun 2003!!! xingat sgt tpi nnti saya try study balik :)

eehh dah baca page akhir..SA akhirnya mereka bersama jgk kan :)

sebenarnya semua novel Aisya Sofea ada kekuatan tersendiri dlm setiap watak utama yg ditonjolkan…saya suka semua novel dia :)

Saya rasa terganggu sikit dgn jalan cerita drama AH di tengah2 ni..hilang mood & kurang exicted sbb byk juga perubahan/penambahan jalan citer tpi maybe lepas ni klu jln citer dh kembali ke trek asal semangat balik kot.

Tpi best baca/kongsi pandangan/pendapat kwn2 kt sini ttg drama AH.

Reply

kakibuku December 14, 2012 at 2:35 AM

yup2 SA mrk bersama..cerita ni yg akan menggantikan slot A&H di mustika HD nnt kn? 13 Jan 1013?

setuju, novel AS ade kekuatan & pengajaran dr pengalaman watak2 cerita beliau…hmm..selalunya, penulisan seseorg juga boleh menggambarkan peribadi seseorg…dr penulisannya, AS seorg yg punya jatidiri..sy masih tertanyatanya, mungkin ke dia x diberi kebebasan bersuara ata pengolahan skrip? But dr yg sy baca & tonton, she was on the sets of the drama during shooting sbg a source of reference…mungkin salah info…

sy pun terganggu juga dgn penambahan2 yg x spttnya..itu yg tergerak hati komen kali pertama dulu…

Reply

nuriha December 13, 2012 at 9:19 PM

jangan marah jiwa kacau dia orang tu sangat emo kerana telalu minat dgn pelakun nya.

Reply

MiA December 13, 2012 at 10:06 PM

lamanya nak tunggu pagi esok…Mustika HD tak de, tunggu ezany upload tengah malam nanti ….. nak siapkan tisu lebih sikit kut2 bukan pelakon yang nangis, penonton tegar pulak yang sob.sob.sob tengok lakonan NN dlm episod ni.

“jadi tak ada perasaan marah benci antara kita lagi ….. ” antara kata-kata Am masa Ain / Am di rumah mama (episod 56)

Reply

siti wan kembung December 13, 2012 at 10:34 PM

Uwwwaaaa … Jatuh gak air mata Mak Iti … Siannya Ain … Tapi itu gak perasaan Am masa Ain tak endahkan dia … Tapi Mak Iti gak yg emo … Uuuwwaaaaa

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 12:06 AM

hapuskanlah air matamu mak iti :) jgn sedih2 ye!

Reply

Siti Wan Kembung December 14, 2012 at 6:08 AM

Menjiwai perasaan Ain … Walopon NN brlakon, dia hebat menjiwai watak tu … Tgh ckp dgn tel and depan kamera and dia bleh kuarkan air mata utk scene yg mmg menyentuh hati isteri bila suami outstation tak bgtau … Tu yg menyusuk2 ke ulu hati Mak Iti … Uwaaaaa.. tapi 5 saat je la Mak Iti nangis TejaWafa … wink wink …

Reply

Soulreaver December 13, 2012 at 10:40 PM

Ain resah gelisah rindukan Am. Cam lam novel. Mama Maria pun cam perasan yg Ain menangis masa Ain telefon dia. Sedutan minggu dpn, rasanya Mat Rebond tu cam ‘cuckoo’ lagi… So Ain gi jumpa dia balik (which I don’t agree at all). Then dee cam biasa, tunggu Am kat airport. Mama warning Am jgn lagi layan Dee. Ain lak pegi rumah ‘kita’ sorang2. Then Ain dh start pregnancy symptoms…plus nanti tumpah darah & Azie akan hantar Ain ke hospital.

Reply

sanizam December 13, 2012 at 10:41 PM

Sedangkan lidah lagi tergigit…ni pula suami isteri,itu adat berumahtangga. Tapi kan kalau Norkhairiah lah yg bawa watak Ain Hawani pun ok jugak. Am tu merajuk konon x hiraukan Ain bukan apa dia dh dpt apa yg dia nak 8 thn yg lalu.Lamaaaa tuuu…..lelaki oh lelaki semua sama.Kata setia kata tak ada rahsia tapi..dasar lelaki tetap sama saja.salah si isteri nampak salah sendiri tak pula difikirkan.Salahkah kalau isteri bertanya kenapa masih ada ppuan lain masih berkeliaran nak kan suaminya????kalau kau org tak kisah kah??? Suami diburu ppuan gatal…kompon kau org pun melenting Boring lah Am buat Ain mcm tu…8 tahun tunggu Ain baru sedetik bahgia dia sendiri nak robek kan kebahagian yg dia sendiri susah payah bina.Tak berbaloi tuuu…

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 12:10 AM

begitulah citer/drama melayu…hihi

Reply

sony silverian December 14, 2012 at 9:15 AM

sanizam, bukan macam tu… kekadang tu…lelaki kena buat jual mahal jugak sikit… bukan untuk ego or hipokrit tapi untuk memberi satu pengajaran pada kaum hawa tu agar sedarkan kesilapan diri… jangan asyik cari salah suami jer…
dan kalu kita ikut kisah Rasullah saw.. baginda pun ada jugak merajuk pada isteri2 baginda dengan cara tidak tidor bersama dan atau terus berzikirullah di masjid…(eh tetiba jer masuk citer Rasullah saw)
itu sekadar pandangan aku lerr…. kbaiiiiiii

Reply

peminat ah December 13, 2012 at 10:42 PM

saya setuju dgn minat pilot. sebagai isteri kita kena tahu kedudukan kita. setiap kali nak keluar rumah kena minta kebenaran suami, sudah2 lah masa di Australia dulu, sekarang dah pun minta ampun dengan suami dan bersatu pun, tak wajar perkara ini berlaku lagi.

Reply

nida December 13, 2012 at 10:45 PM

cepat2 ya download episode 64…sy menunggu dari korea ni…tak sabar sangat2…

Reply

Roz December 13, 2012 at 10:55 PM

Plz upload ep mlm ni cepat2 … Tq

Reply

johan December 13, 2012 at 11:02 PM

ezany tak yah upload la

Reply

Soulreaver December 13, 2012 at 11:04 PM

Boringnya watak Johan masih byk scene

Reply

Asyik December 13, 2012 at 11:05 PM

Emmm,ingatkn dh blh buka AH epsd 64. Tak leh rupa2nya. Td tak leh tgk sb tv kena control dek peminat bola! Tengok sorotan jer. Nk komen gak…nyampah kat rebonding tu. Merayu dgn muka tempe(seb baik tempe sedap). Kalau azie tak layan,padan muka! Tp dh tak rugikan kalau mengalah…hemm azie layan gak. Sayunya hati tgk air mata ain bergenang dh…

Reply

ezaida December 13, 2012 at 11:27 PM

terima kasih kepada you all semua kerana celoteh yang menghiburkan. you all perasan tak…. Ain jumpa Johan nampak rambut…..tu aurat tu… pengarah memang tak peka……

Reply

mrak kayangan December 13, 2012 at 11:40 PM

Pengarah memang tak peka sebb dia tak pakai tudung..lelaki kot????

Reply

ctn December 13, 2012 at 11:38 PM

salam #noor dn mama 7 komen you sangat la bias.

Reply

Teruna December 13, 2012 at 11:45 PM

TRILOGI CINTA 2 arahan Rosyam Nor dan lakonan Rosyam Nor tetap hebat…
Kekuatan Adam dan Hawa hanya pada Aaron Aziz dan Nadiya. Masih tiada actor yg boleh menandingi Rosyam Nor yg boleh bawak banyak watak..tak semestinya romantik sahaja…

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 12:17 AM

Rosyam Nor mmg best! My mum yg dh 70++ pun suka tgok lakonan dia.

AH ni klu ikutkan novel mmg naskhah yg baik cuma bila didramakan atau lebih tepat lagi dikormersialkan…mula hilang jati diri novel ni. Setuju kekuatan drama AH byk bergantung pd pelakon2 utamanya :)

Reply

Emel December 13, 2012 at 11:49 PM

hawat nya…. nape x uplod lg nie, dh dkt 11.45mlm…

Reply

Lanirah December 14, 2012 at 12:11 AM

Dah ada??? Wow cepatnya hari ini Ezany upload, TQSM ya :)

Reply

Cik adik December 14, 2012 at 12:19 AM

Yes dah upload since pkl 11:50 tadi kot.. Tx ezany habis dah tgk.. Kesian ain.. Takpe la hopefully die x merajuk plak kat am tu.. biarkan am yg terasa bila ain sanggup maafkan die.. X sbr nk tgk sorotan minggu dpn plak.

Reply

kucing gemok December 14, 2012 at 12:22 AM

Tq en ezany kun yg comel krn mengupload dgn begitu pantas sekali…. luv u lah….

Reply

Farizilinah December 14, 2012 at 12:24 AM

Mlm ne byk ceta psl johan je… Tp start from next week ceta akn blik pd adam n hawanya….. Mmg adam dciptakan utk hawanya… Ain dah mengandung…. Tingin nak mkn tomyam.. Am plak kat london.. Bla dorg dah loving nant.. Tup2 dee muncul blik tp ain xkan snyap je.. Ain akn jd warior yg akn pthankn haknya sbg isteri am yg sah…

Reply

Anggerik December 14, 2012 at 12:26 AM

epi 64 baru abis layan…..weh!!! frust asyik tengok muka mmat rebonding je …..am langusung tak ada kecuali scence flasback….itupn sikit je, heran kenapa ain pegi jumpa si mamat tu lagi berdua lak ….mcm tak faham bahasa la….ni dah geram……feeling rindu kat suami ttp keluar pulak dgn lelaki lain tanpa mnta kebenaran……kot ya pun am tak ada ….pindah je la kat rumah mama am….kan bagus ….ini tak habis-habis asyik fikir pasal kawan je… ini bukan suami yg marah kita sama-sama pompuan pn marah juga……maaflah klu ada peminat A&H yg tak setuju….rasa mcm tak betullah……

Reply

minat pilot December 14, 2012 at 1:37 AM

hah! I setuju dhn u….
Cerita ni awal2 tnjuk Ain bangun solat tahajud…tp jmpa Johan nmpak rambut n keluar jmpa Johan tampa Am@suami…
Mmg lakonan NN hebat…esp part Mama tel tnya hal Am….but byk x consistent character Ain ni… Salah pengarah…
Jue…jgn take seriously sgy…nnti sasau u x pasal…hu3x

Reply

One December 14, 2012 at 3:05 AM

yeayy,,setuju sangat2! Nape ye Ain xnak duk umah mama aje sementara Am xde or just go to rumah ‘Kita” kan dia dah ade kunci!

Reply

One December 14, 2012 at 3:08 AM

Lagipun I dun get it, kenapa Ain masih cakap bogong bila mama maria tanya Ain kat mane then Ain kata kat UNI!!! Grrrr… what’s wrong with her… .. geram betui lah

Reply

One December 14, 2012 at 3:09 AM

..*masih cakap bohong*

Reply

nida December 14, 2012 at 12:31 AM

terima kasih upload….sy dan rakan2 dari korea hargai kerjasama diberikan…
Semua nangis ni……huhuuhuhu

Reply

mom3D December 14, 2012 at 12:35 AM

hhmmmm…..tunggu minggu dpn lak..AA & NN yg kutunggu2 tp byk sgt citer org lain.huhu!! tq ezany..

Reply

FokusUntukCapaiKecemerlangan December 14, 2012 at 12:43 AM

apa kejadah nya dgn #roy, #lena, #mirzaroy tu?????
komen mcm org xdak akai…

Reply

adam azfar December 14, 2012 at 12:53 AM

hanya aisya sofea aje yg tahu apa sebab am pegi tak beritau ain….
dlm novel tak dinytakan apa sebabnya….

Reply

muzafgar December 14, 2012 at 9:27 AM

Pokcik cdgkn kita brainstorming kt blog ni cuba cr jawapan kenapa Am bertndk pergi ke London tanpa memberitahu Ain…lbh baik dr tuduh yg bkn2.. Tak suka smpai buat statement prejudis

Reply

peminat azie December 14, 2012 at 12:59 AM

Salam uollsss..sy sgt suka watak azie yg bnyk jd pemangkin kepada kesusutan ego pn ain hawani..:)

Reply

Sony Silverian December 14, 2012 at 1:00 AM

Hhmmmm kalau lerr betui macam sedutan akan datang yang ain pergi jumpa johan kerana azie…maka sekali lagi pengarah telah merosakkan watak ain sebagai seorang yang kuat pegangan agama didalam novel… akan menjadi seorang yang hipokrit didalam drama. … lain lerr kalu am yang suruh pi jumpa…..

Reply

biase2 je... December 14, 2012 at 1:54 PM

sy rs watak ain ni bukan la seorang yg kuat sgt agamanya.. dalam kategori ada pegangan tapi xla sampai warak..segalanya terjaga..dia seperti org yg masih cukup solatnya.. boleh mengaji.. tapi masih ada lagi yg terkucil sana sini..seseorang yg byk ada pd zaman skrg ni..sbb kalau dia kuat sgt pegangan agamanya.. xkan dia free hair.. tp dlm ni menunjukkan dia ckit2 berubah jd semakin baik.. dia pun dlm proses nak menyesuaikan diri jd isteri..br je nak berbaik..nk blajar menerima kerana selama 8 thn tu dia xpenah pk pun..yg dia tahu dia ingat dia bkn isteri am lagi kan..n mmg la bukan mudah nk terima je hakikat kawin cara camtu..setiap perempuan mesti berangan nk kn suasana perkahwinan yg camane kan..tup2 kawin dlm keadaan camtu..tu pun nasib dapat yg hensem.. cube kalau yg xhensem dan perangai yg kita xle nk terima..nak ke teruskan..? tapi kalau pikir dgn hati & pikiran yg tenang.. in sha Allah tahulah jawapannya apa.. hakikatnya skrg masih ramai yg berpikir guna emosi… so, mari la kita berpikir dgn emosi yg lebih baik dan lebih tenang.. agar hasilnya lebih baik.. ;-)

Reply

ieyka December 14, 2012 at 1:27 AM

xsuke episod mggu ni…huhu

Reply

Faizah December 14, 2012 at 1:27 AM

Bosan la… watak johan lagi banyak dari am…. kena tukar tajuk la lepas ni jadi citer johan dan hawa…..
Dan setuju dengan sony Silverian tu… kenapa la ain pergi jumpa johan sorang2….aritu kata kalau nak jumpa johan mesti ajak abang am sekali…. benci..x100

Reply

adamain December 14, 2012 at 1:33 AM

Episod mlm ni langsung x de watak Am kecuali sorotan kembali bila Ain teringatkan suaminya. W/p Am jauh… buat la sikit scene Am teringatkan Ain dr kejauhan ke… tetapi masih dgn pendirian sama… merajuk.

Reply

minat pilot December 14, 2012 at 1:49 AM

setujuuuuuuu…..penulis skrip x kembangkn watak Am yg hero cerita ni…tp watak Johan pulak terlebih…byk jgk parts yg trgantung sbb nk fokus pd Johan…
1 lh…i x.nmpak hangatnya pergaduhan Am n Ain…x akhirnya Ain sebut..”ya lah…byk lg kita kena belajar”…i’m x talking ap dlm nivel…tp based on drama scenes
Scenes pulak…asyik2 di meja makan restoran n dlm kereta…

Reply

matsem December 14, 2012 at 1:59 AM

Watak johan memang sepatutnya lebih ditonjolkan sebab lakunannya jauh lebih mantap dari watak am.

Reply

Si QeChixs December 14, 2012 at 2:02 AM

makin bosan pulak layan episod2 minggu nih…
asik muke si johan nih je yg interprame…
next week muke dye lg , jmpe hawa dgn eija…
hadoiii ~~

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 2:21 AM

Si QeChixs..kebanyakan ep minggu ni 80% ceritanya xde dlm novel…so sabor yek!:)

Reply

ryana December 14, 2012 at 2:17 AM

lamanya nk tgu episod seterusnya….urmmmmm

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 2:19 AM

Pendapat saya, even this drama bukan Islamic genre tpi Penerbit,Pengarah, penulis skrip also novelis Aisya Sofea harus meletakkan agama di hadapan.

Ain jumpa Johan ni pun sebab Azie…( Ingat matlamat tidak menghalalkan cara)
As a muslim wife, wajib minta izin suami utk kemana2 even nk balik ke rumah mak sekali pun…Aduyai Ain, mak mertua kan dh pesan, minta izin suami dulu.

Walaupun ini sekadar drama tapi byk impaknya pada penonton. Org yg kurang faham ttg Islam tentu akan keliru & bersangka buruk pada agama. Kesian dgn watak Ain, jati drinya semakin tercelaru dek kerana strategi pemasaran syarikat penerbitan…Saya mahukan Ain yg dlm novel itu!!Owh i don’t like

#Johan..you have a beautiful smile!! ( yg anti Johan jgn marah yaaa :) )))
#Senyum itu sedekah :)
#Peace yo!!!

Reply

kakibuku December 14, 2012 at 2:27 AM

Setuju tu TejaWafa..

lagi satu, perasan x yg Ain keluar rumah pakai selendang tp nampak rambut jumpa Johan? Kalau x silap (saya igt2 lupe) masa episod am dtg pun, Ain cuba cover rambut dia? hmm..ke saya salah igt?

Reply

Sony Silverian December 14, 2012 at 11:19 AM

setuju jugak dengan TejaWafa… sifat wanita muslimah ain hawani dalam novel dah makin jauh berbeza bila kita tengok dalam drama…..

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 12:00 PM

Yes kakibuku…dgn suami yg sah2 halal beria tutup dgn tuala…Johan yg bukan muhrim duk tutup dgn seledang jer. Pengarah AH tolong peka ye!

Reply

adamain December 14, 2012 at 2:35 AM

Episod malam ni… watak Am langsung x de kecuali masa Ain teringatkan suaminya… itu sorotan kembali je… Buat la sikit scene Am teringatkan Ain dari kejauhan ke… tapi still merajuk lagi… ramai sgt penonton yang rindukan Am & tunggu sampai ke penghujung episod bila hero Malaya ni akan muncul… sampai habis episod x de pun… kaciwa juga jadinya.

Reply

adamain December 14, 2012 at 2:45 AM

Minggu depan Am muncul dgn Dee pulak tu dekat airport… menyampah betul tgk Dee tu asyik menyendeng je ke mana Am pergi… tau2 je si Dee tu, Am baru balik dari London. Jgn Am ulang ayat dia dulu pada Zul (lakonan Norman Hakim)… “pakai je apa yg ada depan mata”. Kalau Am buat camtu… suka benor le si Dee tu… lagi la dia rasa Am akan kembali pada dia…. hai emo pulak aku mlm ni mengenangkan episod2 mgg depan.

Reply

Wow Best gak AH December 14, 2012 at 4:28 AM

..Aku nk join k…xkiralah komersial ke x…tp makin lama makin sronok…
Hah…padan muka Ain…adeke lebih utamakn kwn dr suami…tggl dgn kwn lg …istri ape nih? kalau istri aku mcm ain cfm aku wt mcm adam…mb lg teruk aku bg…bio ain rs. kejap jd ustzh kjp hemm..xtau nk kata! Hipokriiiitt…pd yg pro ain tu nk mrh aku korg punye psl…aku dpt rs apa yg am rs….sakit tau bila wife wt cmtu…simpati tol aku kt am… huk..huk..huukkkk…
NN jgn mare heh..

Reply

Sony Silverian December 14, 2012 at 11:24 AM

hahaaaaaa tu ler pasal… asyik nak ungkit pasal am dengan dee ajerr… sedangkan am tak pernah tanya pong pasal johan.. walaupong dier tahu yang ain dengan johan dulu……

Reply

bias... December 14, 2012 at 2:03 PM

yg am asyik perli ain dgn johan xpe lak kan…

Reply

tenang cuyyy... December 14, 2012 at 2:08 PM

org lelaki bila dah dapat camtu la.. 8 thn leh la tunggu kan.. sebulan 2 xle dah.. terus dpt hukuman… dorg ni kenal.. kawin.. bukan cam korang yg bercinta dulu… bukan jugak pilihan keluarga.. tapi kene paksa.. ntah2 kalau berlaku pada diri sendiri.. ntah ape lak hasilnya kan… manusia lebih suka bercakap guna emosi.. buat2 bertenang yer.. pasti hasilnya lebih baik… :)

Reply

chelsy December 14, 2012 at 5:32 AM

tq ezany!

Reply

nenek fa December 14, 2012 at 7:03 AM

salam anak2 n adik2 semua,
Wah semuanya melepaskan geram & simpati masing2.
Bawa bertenang n relex. Saya x mahu kamu semua sakit krn tension.
Oklah this is my coment. Ain tu sebenarnya bagus. Nilai persahabatan dia tinggi. Bila dia nampak azie nangis dia terus marah johan. Dia x mahu kawan dia sedih. Sikap dia yang spontan marah tu saya suka sbb dia tidak berlindung. Apa yg dia rasa x kena dia all out. Pastu tak simpan dlm hati. Cuma manusia ni ada kekurangan dan kelalaiannya. Dia terlupa yg dia tu isteri am. Bila am ajak duduk sama ikut je la. Ni nak blk kg dululah nak bg tau mak dia. Perempuan ni kan sebelum kawin syurga bawah tapak kaki ibu tp bila dah kawin d bawah tapak kaki suami. Dia untung dpt suami mcm am walau pun dulu dia playboy tpi bila tuhan dah buka pintu hatinya dia terus jaga syurga dia supaya dia boleh menyediakan syurga untuk isteri dia.
Sebenarnya slot minggu ni xde pun dlm buku. Ini adalah AJINIMOTO masakan. Saya x makan Ajinomoto. Sakit kepala.

Reply

Anti Jiwang December 14, 2012 at 7:52 AM

Jiwang tahap gaban korang ni. Dah tengok cerita sudah lah. Ni nak emo pulak.

Reply

lyn lyana December 14, 2012 at 7:53 AM

Kalau ada kelemahan harus kita pelajari. Kalau ada kebaikan harus kita teladani. Anda semua hebat kerana dpt membezakan yg mana baik dan yg mana kurang…tapi lebih hebat lagi bila anda dpt mencari kebaikan didalam kekurangan…. Love u olsss :-)

Reply

alind December 14, 2012 at 8:18 AM

Dah nengok promo epi 65-68. Ain dpt tau dia preggy tp lepas tu tumpah darah pulak. Azie jumpa makcik ostolia yg masih ada dendam dgn ain. (sudah2 la tu makcik ooiii! anak awak yg angau tu pun dah ok, awak x abih2 nak mengungkit. let it go makcik…hehe!) Am balik frm London, Dee sambut.
Tak sabar nak tunggu next week! Have a great weekend u olls.

Reply

joe December 14, 2012 at 8:18 AM

AH dah masuk fasa ke4..dah pelbagai konflik telah di alami..walaupun ada tokok tambah hanya utk memanjangkan cerita dan hiburan je…gitula seadanya…apa-apapun sabar la hingga mgu depan….

Reply

kakyus December 14, 2012 at 8:28 AM

alhamdulillah…..bersemangat semuanya ya. Ambillah iktibar dan pengajaran apa yang telah kita tonton. Ada antara kita yng dah terbuka hati untuk ke Tanah Suci & ada pula yng telah mula menjadi ketua keluarga yng baik dengan menjadi Imam dalam solat bersama keluarganya. Tak banyak , biar sedikit drama ini memberi impak yng positif kepada penontonnaya. Hidayah itu datang kadang kala dalam suasana yng santai tanpa kita mengikuti forum yng fokus kpd sesuatu perkara. alhamdulillah……. Adatlah dalam berumahtangga memang banyak yng kurang dan lebihnya. Masing2 ada kelemahan dan kekurangan. Terimalah pasangan itu seadanya…….jangan nak suruh mereka jadi seperti apa yng kita hendak. Dalam novel AH gaya penceritaan adalah menggunakan bahasa AKU jadi, memanglah ada sahaja yang tidak sama dengan drama. Sehangat Asmara memang best novelnya. Tapi tengok gaya Rita Rudaini pose dengan Adi Putra pun dah naik seram tengok.

Reply

aeron aziz December 14, 2012 at 8:29 AM

AIN MAAF KAN ABANG ABANG BANYAK BUAT Salah maaf kan abang AIN I LOVE U

Reply

nenek fa December 14, 2012 at 8:31 AM

seronok baca komen u all. Terhibur juga hati.
Ada ke yg sudi be my friend. Don’t worry…anak2 saya sporting semuanya. Saya dah didik mereka 99% dan bg pelajaran secukupnya untuk menjadi insan yg berguna. Semua very open minded.
Bg yg lahir 80> can cal me makcik. No problem.
Jgn salah faham. I just nak share pendapat.

Reply

Ulfah December 14, 2012 at 9:00 AM

salam nenek fa… salam perkenalan… terlebih dari sudi jadi kawan nenek fa.. saya pun tidaklah muda… dah tua dah… tak sesuai nak panggil nenek fa.. sister fa ok?

Reply

nenek fa December 14, 2012 at 9:07 AM

join me but how ek…fb kut. Agree?..

Reply

Sha December 14, 2012 at 9:57 AM

Assalamualaikum kak fa…boleh fb…tambah sahabat walaupun online je. Apa FB add?

Reply

TejaWafa December 14, 2012 at 11:54 AM

nenek fa….lahir thun berapa? maybe kita can be sister je kot..:) Boleh jgk jadi FB fren :)

Reply

nenek fa December 14, 2012 at 1:58 PM

50++++60
Is it ok to you friend

Reply

Ulfah December 14, 2012 at 2:10 PM

boleh aje nenek fa… fb add please… cuma saya tak rajin sgt update fb.. dah jadi rumah tinggal bersawang2…

Reply

nenek fa December 14, 2012 at 2:19 PM

fa cucu onni

Reply

adammukhrizfan December 14, 2012 at 8:39 AM

sedondon le plak kaler baju ain n mamat sasau tu

Reply

asampedas December 14, 2012 at 8:43 AM

Layan novel lg syokkk,byk sgt perubahan jd bosan lak…pas ni x sabar nk tengok adi putra lak dlm sehangat asmara,novelnye mmg mantap best giler tgkap leleh,sorry to say rasanye acting adi lebih brjiwa dr aron…

Reply

Wow Best gak AH December 14, 2012 at 10:23 AM

Aslmkm Asampedas,
That’s why aku xbc novel AH, otherwise, akupun jd cm2gak…Kali ni xyah bc novel..layan je kt drama.. Cecuma aku nk tanyalah esp pd peminat2 AA apa sngt hebatnya lakonan AA nih..?.Xde apa yg lebihnya AA compare dgn Rosyam ke, Arash Mohamed ke dll…pada aku biasa je. Normal lah pelakon hidupkan watak diberi…Might be some others can act much better than AA. Heran gk aku pujian yg over melampau gaban kt Aaron Aziz… jgn la terpengaroh sngt dgn cerita wartawan,..diaorg cari mkn beb. Bab rupa tupun biasa je..normal malay man looks.
Sorry, aku x jeles pun kt AA. AA x salah cuma meluat sngt kt peminat2 bila puji dh terlampau sngt… Aku stuju dgn engkau Asampedas…

Reply

iReNe December 14, 2012 at 9:40 AM

Haa.. Br dpt online.. Xde net connection for the past 4 days.. Sakit jiwa!.,

Neway, glad to know that johan had come back to his senses.. And seeking apologise from everyone.. Ain, azie, n his mom.. Yeah, just about time.. Kuasa Allah, dia buka mata dan hati..

And glad to see azie cud smile again and got back her talkative attitude. Meaning she is back to normal.. Happy go lucky kan azie tu..

As for ain, yeah, cudnt blame much for am, coz he felt really hurt with ain perception over ain thought bout dee in their relationship and past. Easily said, he had given his best to prove his love and honesty towards ain, but ain kept on asking bout dee.. Well, tired of all the questions, i guess..

But do looking fowards for the coming episodes next week.. Cant wait!

Ok, chiowww!!

Reply

kak ju December 14, 2012 at 9:57 AM

komputer buat hal… so tk dpt tengok ep 63 dan 64 sampai habis. Apa pun bila baca komen2 rasa2 boleh bayangkan keseluruhan 2 episod ni. Sedih bila tahu Sehangat Asmara akan disiarkan lps AH tamat sbb saya masih tak dpt HD. kena tunggu lps siaran barulah boleh tengok. anyway thanks to Ezany dan lain2 yg download cerita ni bagi membolehkan kami yg tak de HD mengikuti semua episod. Dah baca novel SA, best ceritanya, lagi pulak saya meminati RR, so kena tengok jugak SA. BTW, novel DURI by FA pun best gak dan ceritanya sedang bersiaran setiap Isnin hingga khamis petang. Ada kelainan kerana heroinnya adalah antara DURI dlam cerita tu. oooppps! Dah lari dari komen pasal AH pulak…. Saya mmg meminati novel AH dan pembawa watak2nya tapi ada tersinggung sikit dgn sesetengah babak kerana mcm kurang buat penelitian. Tapi bila difikirkan , mana ada orng yg tak buat kesilapan kan…. So tonton sajalah dgn hati yg terbuka hingga episod yg terakhir ……..

Reply

Soulreaver December 14, 2012 at 10:08 AM

Simpati jugak kat Ain nih. Rindu sgt kat asben dia. Bukannya dia x nak pindah ngan Am, tp klau lam novel, discussion diorang pasal Dee berakhir ngan heated argument. So, after that Ain tunggu la Am call dia (tak kan perempuam nk mulakan dulu yek? Tp Am lak diam je, so Ain mengalah & call/text Am- cam lam novel. So terbantut la plan nk pindah tu. Am salah gak coz takut nk bgtau yg sebenarnya Dee tu masih memburu dia (telefon hp/off & carik dia kat off ngan rumah). Dia cuma ckp itu cerita lama. Lastly, Am nanti confess masa bercuti kat Bukit Tinggi ( @ Cameron Highlands in this drama). Ain plak salah pasal masih ragu2 which sebenarnya cemburu. Tipu la kalau isteri x cemburu eventhough cerita lama. Wife aku pun jd cemburu bila crita psl ex-gf aku eventhough dia yg gatal2 tnya itu ini pasal ex tuh.

Reply

mawarkota December 14, 2012 at 2:11 PM

setuju dengan awak… jawapan yg jujur.. smg awak menjadi Adam yg ideal buat Hawa nya hingga ke jannah… :)

Reply

Ulfah December 14, 2012 at 2:19 PM

setuju soulreaver… simpati dgn ain… pengarah tak ikut macam dlm novel am dan ain bertikam lidah bab dee … sampai am sebagai suami merajuk… dalam drama tak jelas kenapa am perlu merajuk sebab ain tanya secara lembut je dan nada ain pun masih hormatkan suami…. saya pasrah dan redho je tengok ain menangis dan rindukan suaminya… tak mampu nak komen lebih2 untuk ain mahupun am…sebab pengarah tak ikut novel..

nak gelak boleh… isteri you cemburu psl ex-gf… yang sudah tu, sudahlah kan… saya sebagai isteri masih boleh ‘cool’ dan control macho walaupun bertanya mengenai girlfriend terkini husband… saya faham.. suami ada yang kadang kala nakal…

Reply

mami December 14, 2012 at 5:47 PM

lama mami x join.. perkara jeleskan X tu fenomenon biasa… ni cmana nak jwb bila hubby mami dah mula jeles mami layan AH ni..tapi kami still follow dan layan AH ni dan side ken mengomen nih. tangkap syahdu time ain call mama am tuh.. pandai toi dia menjiwai watak sampai kitapun nak terisak2 juga

Reply

MAMA7 December 14, 2012 at 10:10 AM

saye setuju bile ade fans yg ckp mggu ni mmg mggu yg membosankan….xde bibit2 cinta antara am dan ain hanya disebabkan salah ckp dlm kete tempoh hari…tu pun am nk merajuk ker….?kesianlh kt isteri yg memerlukan tu….kn dh berjanji mase adam dan hawa blk kg hari tu mase dlm bilik….berjanji akan sayang ain…..tp ape pun ADAM & HAWA memang menyentuh emosi bile tgk…

Reply

eila December 14, 2012 at 12:05 PM

sorry ya klu ada peminat johan saya tak suka johan….and dee benci betul…

Reply

kikirynn December 14, 2012 at 12:31 PM

salam semua, sy bukan ler org baru.. dah tgk dari epi 1 – current katanye.. cuma slalu tgk kat opis, xlah rajin komen.. cuma baca je komen2 uolss..gelak pun ada, marah pun ada.. hehehe, ok.. PENDEK cerita lah..ni ada satu tanda tanya yang saya perlukan jawapan dari komentar komentar di sini :-) since uolss selalu komen, mesti tau kan.. ingat x masa episod johan bagi gelang kat eja..dia ada ckp, kalau bukan ain.. bukan jugak azie.!!! abih tu, gelang tu untuk sape yerk?? dia suka adik ain ke?? atau gelang tu untuk dipulangkan pada ain melalui eja?? so skang ni, dah berbaik lah plak ngan azie.. abis tu, skrip cerita tu gantung cenggitu je ke?? tolong lah update kalau sy yang terlepas pandang..!! makacih semua..!!!

Reply

Soulreaver December 14, 2012 at 12:50 PM

Since part nih xde dlm novel, pendapat sy, Johan yg tgh sasau @ ‘cuckoo’ tuh nampak Ain dlm Eja ( lgpun sisters kan?) So, tu yg dia rase klau
X dpt Ain pun xpelah….Eja pun jdik. Perasan x yg Johan renung lama2 and senyum kat Eja bila start scene tuh? So mungkin masa tuh terdetik kat hati dia kot. Pendapat je.. Ok chow… Nk gie smyg Jumaat..

Reply

Hazlin Hanim December 14, 2012 at 12:58 PM

Ain tipu Mak Am …tapi kenape Ain tipu Mak Am…

Reply

dibasem December 14, 2012 at 1:17 PM

ada sbb tu dia tipu…itu lah hakikatnya seorang isteri ni mesti dia caver suami punyer…sedih nye..klu aku menangis sepuas-puas hati…. campur ngan geram..

Reply

adam azfar December 14, 2012 at 4:33 PM

seronok bc komen dan pendpat korang. hilang stress nak siapkan macam2 perkara utk meeting rabu depan. apa2 pun kita ambilah teladan yg baik dari citer ni. baiki hub. yg mungkin dah suam2 kuku ant. hasben and wife tu. kalau ikut novel, akhir citer happy ending, so tunggu ajelah…

Reply

Kak G December 14, 2012 at 4:53 PM

emmmmmmmmmmmmm…..boringnyeee lah………… nape scene am skit sgt….ini bukannya cite azie dan johoan…asyik2 muka si johan tu je…….patutnya cite si am lah yang lebih……………..pe2 pun tunggulah minggu depan………………..

Reply

Mr. FBI December 14, 2012 at 11:29 PM

Cite ni suka sungguh menipu, dulu mak ain, last episod adam tipu mak dia kata dah inform ain dia nak ke London, then hari ni ain tipu mak adam kata adam ada kol..huhu..tapi in real keadaan yang sama berlaku..still nice to watch

btw, tak leh tengok lah episod ni nape? dah loading lama gila, tak keluar keluar cerita…any helps?

Reply

mocha_ice December 15, 2012 at 11:42 AM

yup naoe ek da loading lame gile tp xkuar gak cerita…..

Reply

kak wa December 15, 2012 at 1:54 PM

lama sangat pasal loadin g………………….

Reply

DaenaMokhlis December 15, 2012 at 9:59 PM

Kenapa episod 64 ni bila tekan play keluar gmb intro lampu tu je? movienya tade?

Reply

kekasihgelapAM December 15, 2012 at 10:23 PM

sama la prob kita..tak boleh tengok;(… selama ni baca je komen org semua..1st time komen..hehe…

Reply

Ding December 15, 2012 at 10:19 PM

saya x dapat tgk la episod 64 nie… episod lain sume bleh tgk…yg nie jek xlehh… help pliss…

Reply

suker adam hawa December 16, 2012 at 12:44 AM

nampak gaya kena tgg mgg dpn daa..slain kat sini kat ner leh tgk ekk..

Reply

aku yg tensen December 16, 2012 at 12:46 AM

suda lebiy sepluh kali sy tekan ini cerita,,tarak keluar juga..apa macamm?

Reply

ryana December 16, 2012 at 3:17 AM

tgh syok lyan AH tetiba plak line problm…..huhuhu…

Reply

elly zulaikha December 16, 2012 at 9:54 AM

alami masalh yg sama gan org kat ats….napa ekk…x de gambar pun ni??…huhu…

Reply

airin December 16, 2012 at 3:05 PM

eznnyyyy …eps 64 x leh tgk….help plssss dari smlm x leh buka

Reply

Ferry December 16, 2012 at 3:19 PM

yelaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!! ezany xboleh buka.. pls ezany pls

Reply

azizan December 16, 2012 at 3:27 PM

kenapa x blh nk buka episode 64?

Reply

azie December 16, 2012 at 7:23 PM

Kenapa xboleh bukakkkkk ep. 64 ni

Reply

miss sweety December 16, 2012 at 11:42 PM

salam…kikirynn bkn gelang la…. rantai ngan cincin….kn ms johan nk blik m’sia lps abis bljar kn dye bg kt ain………kn de cba pkai tpi ain bkk lgi trus xpkai ain bg blk kt jhan……tgk x scene tu lp a epsd bape……

Reply

bujang nogori December 17, 2012 at 8:43 AM

adjust ckit ha episod 64..xdpt den nk feeling ha..

Reply

sue saipul December 17, 2012 at 2:01 PM

Setuju dgn ros..laki ble da dpt..mu la tk hargai kite..die rase da safe..
Anyway,cian ain..trase sentap nye ble tau am g tk gtau..tgk care die tahan air mate tu mmg touching sgt..

Reply

jha December 17, 2012 at 11:32 PM

apa2 pn yg korang komen,AH ttap best

Reply

ibu nuur sara December 19, 2012 at 6:56 PM

kenapa tak dpt tengok episode 64

Reply

jewelz December 19, 2012 at 7:22 PM

ibu nuur sara: same ler kita xdpt tgk episod 64… xtau nape… da bnyk kali try xleh gak…. dlu xde problems pun…..

Reply

ensimau January 9, 2013 at 11:14 AM

macam mana nak download guna real player download?

Reply

Leave a Comment