Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 65

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 64

Apakah yang berlaku kepada Ain semasa ketiadaan Am di sisi?

Adam & Hawa Episode 66

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 37
  3. Video Adam & Hawa Episode 24 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 5 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 57

{ 119 comments… read them below or add one }

Sony Silverian December 17, 2012 at 10:03 AM

Ramai orang perempuan menangis kerana lelaki tapi jarang sekali menangis kerana takutkan Allah. ……. hihiiii selamat menonton…..

Reply

peminat AnH December 18, 2012 at 1:08 AM

betul.. rugi air mata unt lelaki… menangis menyesali kesalahan sendiri.. mengadu kat Allah itu lgi bagus..

Reply

hawani December 17, 2012 at 10:20 AM

saye setuju 100%…..

Reply

macik adam December 17, 2012 at 10:42 AM

alahaiii…adam pun satu, pasai apa pi simpan gambar tu lagi..mengada2…buang jela. bakar ke apa ke.

mcmana la bini tu tak syak wasangka. dh ada bukti gambar mcm tu nak deny mcmana lagi agknya…hopefully tak menyakitkan hati episod mlm ni.

Reply

Mama Maria December 17, 2012 at 10:43 AM

Correction Sony.. Bukan perempuan sj nangis utk lelaki. Yg lelaki nangis utk perempuan berlambak juga.. Adat la tu.. Hati dan perasaan tidak memilih jantina. Apa pun, menangislah kerana takutkan Allah, memikirkan dosa2 yg telah dilakukan! Itu yg terbaik

Reply

Sony Silverian December 17, 2012 at 11:09 AM

iyerr ke Mama Maria… tak perasan ler plak lelaki pong ramai yang menangis pasal pompuan….. mungkin saya bukan dalam golongan tu kot….tapi kalu menangis kerana takutkan Allah tu selalu lerr…. sbb mengenangkan dosa2 yang pernah dilakukan….

Reply

NURKHUMALA December 18, 2012 at 8:29 AM

BELUM JUMPA CINTA SEJATI KOT,,JANGAN CAKAP DULULAH,NANTI DAH JUMPA BUKU DENGAN RUAS TAK TERCAKAPLAH PULAK

Reply

rosmah December 18, 2012 at 12:49 PM

kira-kira, pikea-pikea dosa-dosa ape tu yea? harap2 dosa2 kecik aje

Reply

Sony Silverian December 17, 2012 at 11:12 AM

jangan sedih sedih iyerr…
Sabarlah sayang….. kitakan bertemu
di penghujung waktu kita akan bersatu… bersama selamanya…….

Reply

isteri December 17, 2012 at 11:40 AM

cerita dh tak konsisten…ni semua pasal penambahan scene utk memanjangkan cerita. Gambar tu Am simpandlm laci kat ofis lps bincang ngan Zul,camna plak blh ada kat Mahligai Adan&Hawa????

Reply

sony silverian December 17, 2012 at 2:54 PM

iyerr laaa baru perasan…..

Reply

nora December 18, 2012 at 12:08 AM

Betul tu… lepas bincang simpan di ofis….tapi mcmana ada kat rumah? hmmm, dah kureeng sikit cerita ni… compare dgn episod 59….

Reply

Eve December 18, 2012 at 7:27 AM

Tak kisah la, tu kan rumah baru, rumah Adam, brg2 ofis, brg2 Adam gak. Biar la ade kat mane2 pon. Yg pasti Ain tau jugak psl gamba tu.. Kantoi ..

Reply

isteri December 17, 2012 at 12:03 PM

so, mlm ni start meroyan la….
smpai ada yg marah dn meluahkan pelbagai kata kesat kpd org yg mengeluarkan pendapat tak selari dgn pndt peribadi mrk..
Aku sengaja menjadi antagonis dn mengeluarkan statement sarcastic untuk melihat reaksi manusia, ada yg kononnya idealist tp cpt benar melatah bila berhadapan dengan situasi atau komentar yg agak pedas..hilang pertimbangan dan terbakar dgn amarah..walhal sengaja aku wujudkan watak #isteri,utk kalian berfikir jika dialam realiti berdirinya seorang insan sperti #isteri apakah nasihat dan pendapat yg kalian akan hamparkan pd seorang seperti #isteri.
Relaks semua….#isteri akan terus mengusik hati ,perasaan dan emosi kalian,krn dlm realiti akan sentiasa ada #isteri disekeliling anda.

Ingin aku bertanya…andainya anda berhadapan dgn situasi di mana *****seorang isteri yang msh teragak-agak untuk tinggal serumah dgn suami(watak Ain yg merenung kunci rumah ttp msh enggan pindah)…
**** Seorang suami yg menunggu isteri pulang kepangkuan(watak Am yg menunggu dn melihat barang2 Ain)…
****Seorang perempuan (dee) yg amat mendambakan seorang Lelaki dn percaya hanya dia yg mampu membahagiakan lelaki itu krn bertahun lamanya lelaki itu berstatus suami ttp tiada isterinya disisi.
****Seorang lelaki(Johan) yg begitu empati dan akhirnya menjadi simpati dgn kesengsaraan rakan baiknya(Ain),dan dia percaya selama ini dialah yang menjadi penawar derita Ain….
Apakah tindakan anda????

Reply

ana December 18, 2012 at 9:20 AM

cara tulis macam kak fynn je..

Reply

kakak ain December 17, 2012 at 12:13 PM

tak paham…tak paham….dah lari jln ceritanya…
apa nak jadi mlm nie…malas nak fikir…asyik gaduh…baik balik….
baru nk baik…gaduh balik ….eeee geramnyaeeee…..

Reply

nora December 18, 2012 at 12:11 AM

ini menunjukkan satu relationship yang tak consistent lagi…so, kena tunggu lagi 8 tahun la kot….heeee

Reply

mak adam December 17, 2012 at 12:26 PM

aik.. kata am pegi london.. cam ne lak scene malam ni ada dia? patut lambat lagi balik kan.. tunggu ain masuk sepital dulu. ni mesti kes flash back citer ni…

Reply

kakak ain December 17, 2012 at 12:37 PM

tulah pasal…’mak adam’ agaknya ain mimpi kot…takanlah diaorang ubah jln ceritanya…jauh sgt…dah nak jadi jalan cerita indon plak….org yang dengki khianat nie….ada aje…

Reply

Yan December 17, 2012 at 1:00 PM

Aduhhh confius betui cite ni! Macam mana am blh ada kt sini? Or terigat n ain pegi umah am sorang… Huh x sabar nk tgk mlm ni punya episode

Reply

adik am December 17, 2012 at 1:25 PM

scene am & ain tu mst flashback masa diorg gaduh pasal dee dlm kereta. baju pun sama….

Reply

ezaida December 17, 2012 at 4:55 PM

Bukanlah…. tu masa dia org nak balik kampung Ain nak minta izin pindah, otw nak ambil Eja

Reply

Eve December 18, 2012 at 7:33 AM

Itu flash back la.. Kate penonton setia.. Tu kan masa ain persoalkan psl dee.. Scene ni die flash back sikit2.. Haihh

Reply

kak long ain... December 17, 2012 at 1:34 PM

makin ujung makin meleret la…nk tgk scene betul2 AA ngn NN baik2..asyik berprasangka x abes…hishh geram kak long…

Reply

Anggerik December 17, 2012 at 1:46 PM

setuju dgn mak adam, mcm mana blh adam bawa ain pegi tengok umah lak…..mcm mana gmbar adam dan dee blh dpt dgn ain….frust gak dengan ain asyik nak cemburu kisah silam am….gambar tu pun am dgn di kat restoren bukan atas katil yg ain nak berlebih sgt tu…….klu nak membentuk suatu yg baik kena lah sesali berfikiran positif ini asyik berperasangka buruk je…..yg masalah johan dan azi tu sibuk ain nak tolong selesaikan sedangkan rumah tangga sendiri masih blm stabil, pergi jmpa johan berduan klu si suami tau keadaan tentu makin buruk…..geram gaklah…..sepatutnya biarlah johan dan azi selesaikan masalah mrk sendiri……lagi berat masalah rumahtangga dari masalah orang bercinta……

Reply

Isteri December 17, 2012 at 2:46 PM

Camna klu mama nmpk Ain berdua-duan kt restoran dgn Johan??? Mama xsuka sgt2 kt Dee smpai skrg sbb prnh jumpa Dee dgn lelaki lain

Reply

Bias... December 18, 2012 at 12:26 PM

kan mereka keluar bertiga..pastu azie g ladies jap..and ain join dorg sbb azi nak johan mintak maaf dgn ain..kan azi yg plan supaya hubungan dorg baik cam dulu lagi..ain kn xnak jumpa johan, xnak keruh kn lagi keadaan..sampai azie terpaksa buat plan sendiri.. so salah ain ke? isteri mana xcemburu or sedih kalau tgk gambar camtu.. tipu la kalau xde yg sentap..

Reply

Kak Ruby December 17, 2012 at 3:16 PM

Setuju dgn Anggerik..mmg frustrated dgn Ain..asyik melayan cemburu yg tak kemana tu..nanti makan diri. Azie lagi nampak matang dan memahami karektor lelaki di dlm menjaga phubungan, tak penting diri sendiri.

Reply

kakak ain December 17, 2012 at 2:10 PM

betulx3 tu Anggerik….kadang2 geram dgn ain nie…bila die jumpa Johan tu boleh…tengokkn watak ain nie mcm orang yang x kuat agama…belajar tinggi2 tapi fikiran dan hati x terbuka…bile menghadapi masalah mcm nie…kenalah profesional…tapi apa2 pon bile kita menghadapi situasi terjumpa gambar suami dgn pompuan…mestilah emo dulu….pastu relax dan fikir mcmne nk handle that situasi…kata pensyarah….mestilah kena jadi isteri yg terbaik di mata suami Adam….barulah cerita boleh jadi teladan….

Reply

nurkhumala December 18, 2012 at 8:36 AM

macam tulah manusia,tak pernah rasa selamat langsung….
bila soal cinta semua bole huru-hara

Reply

azie December 20, 2012 at 2:10 PM

iyer…btl..kerana cinta semua jadi huru hara..mcm yg i rasa skrg…:(

Reply

anie December 17, 2012 at 2:12 PM

Saya suka baca komen2 tentang drama adam dan hawa selama ini di sini mmg sangat menarik dan terhibur d buatnya. Sedar x sedar tinggal 15 episode lagi kan. Nanti dah x dapat nak kongsi2 pendapat lagi kan kan. Apa2 pun a & h memang best.

Reply

ok boss December 17, 2012 at 2:14 PM

alamakkkkk..ain dah jumpa gambar tu pulak…yg lain saya dah tak kisah
saya kisah bab ain dgn am je ni… ada je benda yg tak kena… bila la dpt bersatu dgn sepenuhnya ?? sediakan tuala mlm ni..elak guna tisu (save our planet) huhu..dugaan utk penonton AH..hrp sama2 bersabar..TQ ezany… saya tetap menunggu utk menonton video2 AH di blog awak

Reply

aminah binti taib December 17, 2012 at 2:15 PM

Tayanlah cepat Cerita Adam dan Hawa episode ke 65 penuh

Reply

xxxxx December 17, 2012 at 4:12 PM

bg taula camne

Reply

xtau December 17, 2012 at 4:18 PM

kat mane

Reply

Mak Aminah December 17, 2012 at 4:55 PM

Ni apa hal lak ni, setiap episod ade je… Darjah berapa ni dik. Perkataan tayan tak ada dalam kamus. Haiii mcm2 la peminat adam dan hawa ni. Jap… nak gelak ni..

Reply

miss sweety December 17, 2012 at 2:50 PM

salam……mula2 citer drama ni byk komen brkisar adam dn hawa……bila citer nk abis byk komen yg dh lri dri asl…..xbestla pepon ANH still in my heart……YANG BAIK DIJADIKAN CONTOH DAN TAULADAN…….DAN YANG BURUK KITA KAJI ADAKAH IANYA BERBALOI UNTUK KITA……..IANYA AKAN MEMBUATNKITA MENILAI KEBAIKAN DAN KEBURUKAN moga menjadi yang baik kepada yang lebih baik……(sajer je)

Reply

sony silverian December 17, 2012 at 2:57 PM

citerr dah makin bercelaru….. baca novel tak pening macam niii….

Reply

ain December 17, 2012 at 3:09 PM

kenapa ain menangis bila tgk gmbr am dn dee, yg ain lak status isteri boleh lak jumpa johan berduaan tu klau am tgk lg meroyan smpi 200 episod pun x abis2 dh mcm sinetron indonesia lak. sape pandai2 ubah citer ni novel aisya sofea dh cantik dh jln citernya…nak ubah tp x kena gaya hanncuss citer ni…

Reply

peminat AnH December 18, 2012 at 1:24 AM

Ain ni pd i.. seorng yg trsangat mementingkan diri.. rasa diri terlalu baik.. pada hal TERLALU banyak kelemahan dan kekurangan.. pertama2 nya.. tidak percaya dgn kadaq dan kadar Allah.. dah itu cara dia dpt suami.. cubalah terima.. kalu tak nak buat cara tak nak betul2.. bukan tak der cara.. jumpa jabatan agama islam.. failkan perceraian (awal2 dulu) dah tau diri tu isteri org yg dok layan si Johan buat apa.. tak takut neraka.. dia layan Johan tak per.. tapi Am dikehendaki jadi lelaki baik.. tanya am mcm polis buat siasatan lagi.. eh Ain.. matang la sikit.. ko dah tinggal laki ko sampai 8 tahun.. ko harap Am memerap dlm rumah jer ke?
Am tunggu ko tak kawin lain pun dah cukup bagus… belajar bersyukur la.. drama unt hiburan.. di tulis oleh org pompuan..tapi jgn la memihak pada pompuan jer.. adil la sikit..( sya pun pompuan jugak.. tapi tak suka la org pompuan yg mementingkan diri sgt.. nak suami setia gila tapi diri sendiri pun buat onak)

Reply

Mirza Roy December 17, 2012 at 5:34 PM

Anggerik….. Saya rasa masa mereka nak balik kampong kut… sebelum ambil eja

Reply

peminat ah December 17, 2012 at 6:12 PM

masa mereka balek kampong tu mereka singgah kat mahligai “adam & hawa”, sebelum ambil eja buktinya lihat episod 59 baju yg am dan ain pakai. apa yang saya fikirkan adalah pendapatan seorang pilot adakah mampu ia memiliki rumah begitu gah. kalau dalam keadaan kita sekarang rumah gitu mau dia makan juta2.

Reply

cik dayah December 17, 2012 at 7:32 PM

Boleh aje.. mampu.. sbb am bkn jnis poya2 pun lps kawin dgn ain.. 8thn kumpul duit gknye.. hehehe..

Reply

One December 17, 2012 at 7:56 PM

hahhahaha…. mmg peminat AH…sgtlah peka sampai rumah ‘KITA’ Am dan Ain pun dipersoalkan….:)

Reply

Ain palsu December 17, 2012 at 11:56 PM

Kata peminat, tak kan x tahu kot.. Adam kan bkn lagi pilot.. Dia ada company or some sort of training centre to train pilot.. So logiklah dpt beli rumah cam gitu.. Alah lagikpun ni semua dlm crita, semuanya jd logik.. Tak salahkan, klu pengarah nakkan si adam ni nampak lebih berjaya.. Ada bmw, ada rumah banglo.. Lagipun asal usulnya adam kan anak org kaya.. Sori ye, sekadar pendapat..

Reply

Eve December 18, 2012 at 7:49 AM

Tu la Ain palsu.. Dorg ni kate peminat, mcm tak paham je semua scene.. Jln citer.. Sorry la bkn berlagak pandai.. Ini tak kena, itu tak kena, ain jeles sgt la, kenape mampu beli rumah besar la.. Aduyai.. Tgk la Am keje ape waih..ape status die skrg.. Bkn pilot aje la.. I pon bace gak novel, tak pening pon tgk drama ni.. tak rase mcm sinetron pon (lagi dasyat meleretnya) Die tambah2 pon ok je.. If I tak suke la, I tak kan tgk.. Ade banyak lagi channel.. Layan je..yang baik jadi kan teladan.. Tonton & fikir..

Reply

Ain palsu December 18, 2012 at 1:31 PM

Saya setuju sgt lah eve.. Kdg2 komen tu semuanya buruk2 pasal pelakon2 & jln crita.. For me ok jer & setakat ni suka dgn olahan yg dibuat bagi menambah seri lagi crita a&h…ni tak, suka sgt buat spekulasi & andaian negatif.. biasalah kan, sorotan tu saja jer bagi saspen.. ni samalah mcm kita kena siasat dulu baru buat pertuduhan.. Ni tak, tuduh dulu baru siasat.. Dah cukup jelas sekarang pasal rumah tu, pasal johan & ain kat restoran tu kannn…hehehe…Jgn marah ye… Peace Yo!

Reply

kakak ain December 17, 2012 at 8:17 PM

memang betul….peminat ah…baru saya perasan scene tu…am ambil ain utk balik kampung seblm ambil eja…ain ade pegang kunci tu….sabo jelah…buat suspen je…pandai betul pengarah nie….pandai membuat kita berteka teki…

Reply

Eve December 18, 2012 at 7:55 AM

Ye kan Kak Ain, baru la tau kunci dan keychain Adam Hawa yg Ain dok pegang tu kunci rumah rupanye.. Pandai director olah cerita ni..

Reply

adammukhrizfan December 17, 2012 at 8:36 PM

sy ttp x paham..cite da pusing2..bkn am ajak ain pndah ‘rumah kita’ ke?? bukan ‘mahligai adam dan hawa’. kan die ade ajak ain g umah mase ain g park kete kt umah am tu..mase tu lah kan am sebut ‘rumah kita’ kan? rasenyer tu kondo bkn banglo…pastu cik ted tu, kejap ade kt kg, kejap ade kt umah sewa ain…ain angkut mane2 die g ker? kalah budak da nehhh

Reply

nonagebu December 17, 2012 at 8:50 PM

citer nie betul – betul best, bab pusing citer tu memang adalah kan,
bab umah tu ,, adam dah beli umah baru lah , bagi show off sikit kat ain tu
dan biar kasih sayang bertambah jitu,,
ha, ha,, ha,, tak sabor nak tengok citer tu malam nie

Reply

siti wan kembung December 17, 2012 at 10:33 PM

Yeehaaaaa !!!! Ain tk jumpa Johan berdua je … Azie pun ada …. Pastu Ain bwk Azie dgn Johan pi Mahligai AdamHawa tu … Pastu mlm tu Ain nk kemas2 jumpa plak kotak Am ada gambo2 tu … Maka pecah le empangan air mata Ain …. Sambung esok … ;-)

Reply

is December 17, 2012 at 10:35 PM

Bestnya…..suke nya….
Dh tgk kt Mustika HD,xsabar nk tgk ulangan kul 2.30am nnt,11.00am esok

Reply

siti wan kembung December 17, 2012 at 10:39 PM

Esok Ain sakit … Pucat .. Azie syak Ain pregnant … Pastu Azie dgn Johan cuba memujuk Makcik Ostolia supaya tak marahkan Ain lagi tapi pempaham je la makcik ostolia tu .. payah dipujuk … Kita tungguuuuuu

Reply

1D December 17, 2012 at 10:41 PM

Pkul berapa selalu upload ? hehe , dah x sbar

Reply

siti wan kembung December 17, 2012 at 10:45 PM

Tunggu le kul 1 pg kang kot …. Ezany sdg bekerja keras mengedit demi peminat2 AH kat sini …

Reply

honey-chah December 17, 2012 at 10:53 PM

eeeeee….geram tgok komen dan ulasan korang…tak sabar nak dwld nie/

Reply

ZZ December 17, 2012 at 11:05 PM

Betollah adammukhrizfan…….konfius3……kdg2 Adam bahasakan diri dia am n kdg2 abg…..xkan AA sering lupe skrip kot…….Dek kerana minat drama AH ni, maka setiap episod ditonton berulang kali sbb tu lah small mistake pun kita perasan. Waiting for full episod 65……

Reply

cik dayah December 18, 2012 at 1:06 AM

Dlm novel ada part yg am selalu t’lupe utk bahasakan diri dia ABG sbb dia kekok.. dia ckp something new bila hawa mule panggil dia ABG..

Reply

Eve December 18, 2012 at 7:58 AM

Betul, dlm novel ade benda ni.. Alah kita pon if nak ubah dari panggilan biase ke yg baru pon akan tersasul kdg2.. Hmmm

Reply

Mencari Adam December 17, 2012 at 11:44 PM

Syahdu tgk airmata Ain bila terjumpa gambo yg dee try letak kt peti Surat tempoh hari tapi Am yg terjumpa!! Besok sure best.. Cerita adam n Hawa bermula kembali!! Mat rebonding dah kembali sedaq n tiga sahabat sudah mcm dulu masa di ostolia….

Reply

benci dee December 18, 2012 at 12:03 AM

Knp la Dee muncul balik ? Sedarla sikit pompuan ! am dah tak nak kat kau laa ..

Reply

Ida December 18, 2012 at 12:28 AM

Kul rape ni dpt tgk..??Tak sabar sgt2 nie…

Reply

azie nak johan December 18, 2012 at 12:40 AM

da bole tgk pown..jom kwn2 layan lu cte sblom tdo..bwu lena sket..tengs ezany……………………..

Reply

mrak kayangan December 18, 2012 at 1:05 AM

Kenapa cerita ini menunjukkan kebodohan seorang perempuan yang bernama ISTERI???????????????????
wahai semua isteri di sini, salahkah seorang yg bernama SUAMI mempunyai kekasih di zaman yang lalu sedangkan kita juga mempunyai sejarah cinta monyet yang lalu…begitu teruknya cemburu seorang wanita…kalau ada wanita yang macam nie..istigafar lalu banyak banyak….

Reply

alya adriana December 18, 2012 at 1:11 AM

Ala jgn ler marah ain yg nak nak cemburu tue…. ain kan pegnent….. waktu nie.. so emosi dier x stabil…. benda yg kecil pon jd sensitif… aper lg bla am x berlaku jujur….. ain ader tanya pd am msh kuar @ tak dgn si dee tue tp am ckp x der…. alih2 ader plak gambor dgn si dee tuh… lg la tggu emosi si hawa yg tgh pegnent tue…..

Reply

ibu ostolia December 18, 2012 at 1:12 AM

“ibu syg johan dari ostolia sampai mesia~
johan tak paham perasaan ibu bila johan tu gilakan ain.”

hehe, mungkin itulah yg ibu ostolia akan cakap dlm hatinya. hehe peace no war. hidup ibu ostolia!!!!

Reply

Tina Reena Sanip December 18, 2012 at 1:13 AM

~<3 Alaaaaa ini yang weak ni…gambar pulak timbul. Haish !!! Tapi tak pe….Ini mesti acah aje niiiii…. Positive thinking positive thinking….<3~

Reply

Anggerik December 18, 2012 at 1:15 AM

nak tergelak tengok sikap m.cik ostolia dan ain mcm nak sama je cepat melatah dan berlebih menunjukkan rasa marah pada perkara yg kecil…m.cik ostlia sakit hati sgt kat ain mcmlah ain dah bertunang dn mintak putus tunang.Johan yg jatuh cinta dah blh terima kenyataan di pulak tak habis2 sakit hati……ain lak dah diberi penjelasan olh am macm khutbah jumaat tentang kedudukan dia dan Dee sampaikan kita yg tengok pun dah amat yakin alasan yg amat kukuh, aim masih sedih tak ada hujung pangkal…….orang lelaki ni klu dia tak buat tapi dianggap bukan-bukan blh jadi mrk akan betul2 lakukan.ini kerana rasa ego danrasa tercabar…so tak patutlah ain mcm tu….

Reply

miss sweety December 18, 2012 at 1:29 AM

tq ezany dh bleh tgk…..ain nk sprisekn am bila dia dh pindah awal nk tggu am blik……..ain sedih bl trjmpa gmbr am dn dee…mgkin am xsngaja trbwk gmbr tu…..ain bykkan sbar smpan dlm fkiran yg Adam hnya utkHawa bkn dee…xsbrnya nk tggu esok bila azie ckp”ko mengandung”….am blik la cpat ain xchat…..

Reply

hana December 18, 2012 at 1:38 AM

Akhirnya terjwb kenapa Am pergi London tak bagitau Ain…(logiknya tk patut sgt tinggalkan Ain mcm tu je,disebabkn pertengkaran dlm kereta tu) bukannya Ain minta cerai pun hanya mahukan kepastian, fikiran dia tgh bercelaru setelah mama Maria ckp jgn biarkan Dee dkt dgn Am nanti semua jadi huruhara lagi, sebelum tu masa kat kg Ain kan diaorang happy je…..

seronoknya Ain dpt selesaikan masalah dia dgn Azie n Johan.. sedihnya, baru dia nak tackle semula hati Am nak bt surprise, tunggu Am balik di Mahligai Adam dan Hawa ada surprise lain plk…adoi kenapalah Am simpan lagi gambar2 tu….baru je hati Ain berbunga tengok gambar kawin diaorang tersusun cantik (itu rupanya tugas yg Am bagi kat Kak Zah sebelum pg London)
dan itulah puncanya Ain bleeding, penat, stress, menyimpan rindu yg teramat pd Am..tapi akhirnya “terkejut” …moralnya Allah sentiasa menduga hambanya yang ingin berubah kearah yang lebih baik…diharapkan lepas ni tak ade la scene yang merobek hati lagi.. harap Am dan Ain boleh terima kelemahan dan kekuranganan masing2 seadanya..demi untuk mengekalkan keharmonian rumahtangga mereka..begitulah seadanya – yang pasti Ain semakin cantik dgn warna tudung yg suit her face n ikatan tudung yg kemas.

Reply

kucing gemok December 18, 2012 at 2:19 AM

Tq En ezany kun… Episode ni best gak tp sian tgk ain. Tp yg pastinya next episode musti syiok. Kelakar tgk makcik ostolia yg poyosss….

Reply

my_zatul December 18, 2012 at 2:25 AM

nape la 1/2 jam jer,,x puas r tgk,,biasa la tu kengkawan,,sdgkn lidah lg tergigit inikn pula adam n hawa,,Allah sentiasa uji hambanya utk sesuatu yg lbh baik,,ape2 pn syurga itu ditelapak kaki suami,makanya bersangka baik lah pd suami,,amalkn give & take,,Insyaa’Allah bahagia dunia akhirat hingga ke Jannah,,Aamiin Ya Rabb,, x sabar nk tgk next episode till the end,,huhu

Reply

suka NN December 18, 2012 at 3:20 AM

Nama pn “drama”..sabo jela..
Btol tu hana..NN mkin berseri..barula tserlah kcantikan dia..
NN mmg best:-)

Reply

Si QeChixs December 18, 2012 at 4:36 AM

Eyh , kat mana ye rumah baru si Adam dan Hawa ni… Lawa lah !

Reply

Noor December 18, 2012 at 7:28 AM

Hi,konklusi sepanjang drama yang belum habis lagi setakat ini, adam mukhriz memang seorang lelaki yang tak suka bercerita kisah lama pada isteri dia coz dah lama dia menanti ain hawani. so,dia nak buka buku baru dengan ain,tutup cerita lama. Memang patut ain cemburu tapi dia tak tau ke yang selama ni,am pun cemburu juga bila tengok isteri dia dating dgn.johan… cuma am tak ungkit dah lepas mereka dah mula bahagia. so fair la..tak gitu?

Reply

chelsy December 18, 2012 at 8:07 AM

Cantiknya Ain bertudung biru tuh…. sebelum nih saya terfikir utk belajar menutup aurat utk bertudung tapi sekarang hati saya terus terbuka utk merealisasikannya setelah menyaksikan Hawa begitu sweet dan ayu bertudung menutup aurat….

Reply

is December 18, 2012 at 8:33 AM

Alhamdulillah….
Tahniah Chelsy.tak mgkn berpaling.
Hebat jg penangan AH..Muzaffar dh dftr umrah,ramai psgn suami isteri makin intim…kembali spark their rellationship…
Rahmat Allah dtg dlm pelbagai btk dn cr trpulang pd kita hambaNYA untuk mentafsir

Reply

chelsy December 18, 2012 at 8:49 AM

Saya syukur sgt2 sebab AH pemangkin segera saya merealisasikan apa yg parents saya doakan selama ini utk saya….

Reply

NN mmg SWEET December 18, 2012 at 9:18 AM

Alhamdulillah…trharu mndngrnye…Harap Chelsy menghargai HIDAYAH yg tlh diturunkan oleh YANG MAHA ESA dgn sebaik-baiknya..Bkn DUNIA yg hanya kita kejar tetapi AKHIRAT yg kekal abadi..ALLAH memberikan yng trbaik utk semua umat manusia…Cuma kita perlu berusaha untuk ke arah yg terbaik itu…

Ape2 pn drama terbaik dekad ini; A&H telah membrikan satu impact +ve kpd penonton baik yg sdh berumahtangga mahupun yg masih single…Bkan hanya adegan kemesraan yang dipertontonkan tetapi terselit banyak pengajaran/moral value yang dpt kita jdkan sbg ikhtibar…Insyaallah…

Semoga kita semua tergolong di kalangan hambaNYA yang sentiasa diredhai & diberkati…Amin..

Reply

Ulfah December 18, 2012 at 1:41 PM

salam chelsy… alhamdulillah, besar pahala pengarah dan crew serta semua pelakon AH… walau banyak kutukan atas kekurangan & kelemahan drama ni…alhamdulilah…episod2 hujung2 ni…tudung ain nampak lebih kemas dan sweet…

dipermulaaan ini ..moga chelsy terus teguh dan ditetapkan iman…moga Allah kurniakan segala keberkatan dan kesejahteraan hidup ini buat chelsy…

hidup AH!

Reply

mimi December 18, 2012 at 4:00 PM

alhamdullilah…syukur..dan tahniah CHELSY….semoga diberkati

Reply

chelsy December 19, 2012 at 12:56 AM

Harap Ezany, xmarah saya reply some of the comments pertaining to my intention on wearing the tudung….Waalaikumssalam Ulfah, mimi. Is, NN mmg sweet… tq sebab doakan saya yg terbaik and vice versa…I’m so touched, moga2 kita semua mendapat keberkatan dariNya… tq.

Reply

Noor December 19, 2012 at 9:39 PM

Tahniah buat chelsy..ada hikmahnya bila tonton drama AH. semoga berkekalan,istiqamah untuk menutup aurat.

Reply

qhaseh December 18, 2012 at 8:17 AM

nama pun cerita…rekaan semata mata…

Reply

nurkhumala December 18, 2012 at 8:48 AM

cerita semalam memang,best dah ulang tenggok 5 kali dah nie…
tak sabar nak tunggu sambungan mlm nie….harap-harap lepas nie tak adalah lagi citer azie ngan johan tu….buat habis waktu jer…..uploadlah awal sikit malam nie ye,,,terima kasih

Reply

kakak ain December 18, 2012 at 8:59 AM

eee…..kenapalah ain x bukak kotak kayu tu….kenapalah dia pegi bukak anvelop tu….eeee….think positif ain…..relax….aku yang terlebih emo nie…

Reply

mak teh December 18, 2012 at 9:07 AM

ha…….kan dah jelas ain g jumpa johan bersama azie. Sesiapa yang dah berpesaka buruk terhadap ain silalah minta maaf cpt. Apa2pun tahniah kpd ain n azie telah berjaya memulihkan persahabatan mrk. Ain berkonsi kegembiraannya bersama sahabat2nya.
Bagus azie krn berani bersuara menegur “bakal ibu mertua” akan sifat buruk mak johan.
Yg plg suka tengok kemesraan ain dan azie wpun badai telah melanda baru2ni.

Reply

hana December 18, 2012 at 9:12 AM

ye la kalau dia buka kotak ajaib tu mesti hilang semua keraguannya pada cinta Am…

Reply

Kak Ruby December 18, 2012 at 9:31 AM

Mmglah kita org pompuan ni penuh dgn perasaan..bab gambar ni saya rasa mana2 isteri pun di awal2 pkahwinan kalau tengok ada gambar pompuan lain tak byk sikit pun mesti perasaan tu terusik, bohonglah kata tak rasa apa2. Kalau kita org pompuan mungkin kita buang ke, koyak ke atau bakar ke gambar ex boyfriend kita tp org lelaki tak. Tp itulah hakikat sikap lelaki kita mesti terima dengan minda yg positif…biarlah..jgn jadikan benda mcm tu memakan diri..baik fikirkan dan doakan yg baik2 utk suami..mudah2an suci dan luhur niat kita Allah makbulkan. Ain pun pernah fikir mcm tu bila Azie ckp nak beri peluang kedua kpd Johan. Itulah yg positifnya Azie ni..dlm sifat manja dan keanak-anakan dia terbit sifat matang dan sabar dia. Kesian tengok airmata Azie keluar..

Reply

elly zulaikha December 18, 2012 at 9:33 AM

suke tgk keakraban persahabatan ain gan azie…betol2 BFF…

Reply

Lia December 18, 2012 at 9:51 AM

Aku dah x berapa nak faham dah cerita nie.. byk masa dihabiskan dgn flash back punya cerita.. ape ke hay!!! ooooo.. aku baru mengerti apesal la episod nie dia buat smpi 80 epi.. kalu ikut buku kes si Johan ni x sampai kelaut macam nie.. tajuk cerita aku nak tukar la.. ADAM, HAWA & rakan2..( ha.. nasib aku x letak SDN BHD..) hahahahaha..

Reply

Hamidah December 18, 2012 at 10:01 AM

“Takdir itu milik aku”…..karangan siti rosmizah, selepas ini mesti ada pengarah nk buat cerita ni. 1057 muka surat. Best seller. Baca lah novel ini pasti anda tk jemu mmbaca nya dan tk sabar nk tau endingnya. Adam & hawa dh nk habis ni, jadinya cari lah cerita lain utk mengisi masa senggang kita. Adam & hawa pembuka hati ku utk membaca novel semula setelah sekian lama tidak membaca novel, maklumlah sibuk dgn urusan rumah tangga. Tapi jgn ditinggalkan pulak bahan bacaan ugama …….maklumlah kita ni bukan semakin muda, dh semakin tua kan. Bekalan utk kita disana nnti.

Reply

wanita December 18, 2012 at 10:02 AM

saya suka dengan blog you. senang nak download tetapi cuma dapat sesekali jer jumpa. Sebelum ini selalu dapat download adam n hawa melalui blog you. Ribuan terima kasih.

Reply

Mirza Roy December 18, 2012 at 10:13 AM

Hai semua…… Selepas am balik dari london, ain dah keluar dari hospital ,dah tinggal dengan am, mereka amat bahagia, waktu 2 ain dah 4 bulan pregnant, Hanya pada satu malam , ketika mereka berada disebuah stesen minyak, sewaktu am berada dibahagian juruwang telefon bimbit am berdering dan ain melihat am berada dibahagian dlam stesen minyak mencri sesuatu. ain anggat telefon am, ada 1 sms….. Pls am. Ineed 2 c u.Even this would be our last meeting. I need u. I tunggu u at Delifrance One Utama tmrw at 3.00pm. I beg u pls, meet me. ain terkejut ,marah , bingung dan tertanya2 siapa pemanggil ini…. tiada nama tertera ….. adakah Dee……lantas ain menjawap sms tu sebelum am datang…..Ok. But do not cntct me anymore! pas2 ain cepat2 membuangnya dari pengetahuan am. Esoknya ain merayu kat am untuk hantar dia di tempat yang dijanjikan untuk bertemu tanpa pengetahuan am. ain beri alasan nak makan spaghetti bolognese kat sana……. disana ain berjumpa dengan Dee…. belakulah pertengkaran mulut antara ain dan dee… dan ahkirnya dee mengaku tidak akan ganggu am lagi…. pas 2 baru mereka pi bercuti……

Reply

Tinkerbella78 December 18, 2012 at 10:18 AM

Thanks Ezany Kun, love your blog sbb senang tengok A&H.

Reply

kaira December 18, 2012 at 10:19 AM

:) best …

Reply

kerabu mangga December 18, 2012 at 10:24 AM

Hamidah siapa penulis buku tue..

Reply

adik_sha December 18, 2012 at 10:33 AM

yehaaaaaaa…suke2 episod kali ni…rasenye episod seterusnye makin positif..

Reply

amerlin December 18, 2012 at 10:39 AM

dah mcm sinetron indon lah pulak

Reply

dieyb December 18, 2012 at 11:28 AM

see how much Am annoyed dgn soklan Ain psl Dee dalam kete tu bile die da tukar bahasakan diri dari Am/Abg + Ain/Syg kepada You + I..yang nengok ni pun lagi la annoyed..aih~

Reply

Erin Mukriz December 18, 2012 at 1:17 PM

1) azie/ain – BFF yg paling genuine. azie tu bijak,sabar, pemaaf dan penyayang walaupun kecoh & berani nasihatkan m.cik ostalia.
2) mmglah am kat london, itu kan flash back. bestnya flash back dlm A&H ni, always ada scene yg baru yg tak ditunjukkan semua sebelumnya, so kt tak jemu tengok flash back tu atau tk boleh tinggalkan unlike indon senetron, dah lah tunjuk flashback yg sama, beribu kali dan lama2 pulak tuh. Example, dulu cuma tunjuk am beri kunci pd ain dlm kete. rupa2 nya dia dh bawa ain pergi kerumah baru sebelum ambil eja & balik kg. Gambar tu kak zah yg arrangekan, itu kan pesanan am pd mama sebelum pergi london. yg gaduh dlm kereta pun, ada scene2 yg tak ditunjukkan sbelum ni. so nothing wrong with the flashback. kadang2 mengingati flashback tu helps ain to love am even more and to realise her mistake jugak, ayoyoooo….
3) kalo semua follow exactly mcm buku, so siapa yg dh baca buku tu tak ada excitement ataupun surprise lagi lah. itu lah keistimewaan nya A&H tu.
4) Am & Ain & Azie are the best actor/actress. so natural and selambe.

Reply

NN mmg SWEET December 18, 2012 at 3:35 PM

I’m totally agreed with Erin Mukhriz….Semua yang ditulis sgtlah tepat & jitu…heheh….

Semua adegan flashback x diulang drpd part2 yg telah dityngkan…Inilah yang menambahkan rempah ratus untuk drama A&H…Anyway semua barisan pelakon dah bagi yg terbaik untuk A&H xpclly AA,NN & AZIE

Reply

Eve December 19, 2012 at 4:28 PM

I agree with you Erin. Drama ni drag je cerita jd panjang but still best n tak kelaut.. Plot cerita dlm novel still ade dlm drama.. Thumbs up.

Reply

Hamidah December 18, 2012 at 1:31 PM

Kerabu mangga : penulis nya : Siti Rosmizah . I rasa keluaran 2012 ni. Sbb 1st, 2nd and 3rd all published in 2012. I bayangkan heroine nya adalah NN. Tapi heronya tk dapat lg nk bayangkan sape.

Reply

pemerhati... December 18, 2012 at 2:03 PM

@Hamidah….fahrin ahmad pun ok

Reply

nida December 18, 2012 at 2:18 PM

tak ulas lah pasal citer ni atau apa2 pun….cuma nak ulas, cantiklah cara ain pakai tudung…nak ikutlah cara tu…..hahahahha semua sekali….inilah wanita….nati disini (korea) bolehlah bergaya sakan nak pi kelas…selalu simple jek…hahahhaha Lepas tu, pi cari pengadil bola sepak korea yg tak adil tu, suruh masuk Islam kemudian taubat nasuha!!!…geram tak habis ni…. eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Reply

Virgo December 18, 2012 at 2:20 PM

Dh lama tk komen sbb dh tk de makna nya nk komen lagi kerana nasi dh jadi bubur. Tk boleh nk turn balik. Betul kerana nk sampai ke 80 episod dh ” meraban2″ dh cerita nya. Nasib baik lah pemegang2 watak tk kira lah watak utama atau sampingan semuanya berjaya mmbawa watak masing dgn baik sekali. Lain kali jgn buat episod pnjang berjela tetapi mutu nya entah kemana. Penonton2 yg tk de ilmu pengarahan pun tau bnyk terdapat salah dan silap dlm episod2 akhir2 ni.

Reply

Hamidah December 18, 2012 at 2:28 PM

Pemerhati… U dah baca ke novel ni? I belum habis baca lagi, tapi dh sampai page 791, part 98. Sgt teruja nk tahu endingnya tapi I tk nk baca tebuk2 mcm I baca Adam& Hawa. Last2 I baca semula from the start. You mention Fahrin Ahmad ke sbg heron nya? Boleh jugak lah asal kan jgn Rosham Nor. Biarlah hero muda pulak , tk nk. yg tua2….lagi pun dh jemu asyik muka tu aje jadi hero.

Reply

che aini December 18, 2012 at 9:23 PM

Kalau cite sama je ngan buku..baik baca buku je…cite kena olah lebih skit br trill..anyway che aini mmg suka A&H, x sangka boleh terjebak lepas tiap kali jumpa bos asyik cite sal drama ni jek..

Reply

Kakak Am December 18, 2012 at 11:40 PM

Chelsy, Tahniah terniat utk bertudung, tapi niat kena betulkan. Bertudung utk menutup aurat kerana Allah bukan sbb nampak sweet.

Reply

chelsy December 19, 2012 at 12:46 AM

Tq for the concerned kakak Am, like I said, AH pemangkin saya menyegerakan pemakaian tudung, jadi saya pasti niat yg baik menutup aurat kerana Allah akan menyusul kemudian….. like my dad says, do it at my own pace..and for your info, my dad used to be a Jewish, but is a good Muslim now…

Reply

muzaffar December 19, 2012 at 1:40 AM

Subhanallah……
Islam for All….
tentu byk cabaran yg Chelsy hadapi..sy doakan yg terbaik. sesungguhnya untuk berubah menjadi lbh baik harus cabarannya lebih besar dr berubah menjadi lbh teruk krn Syaitan tidak pernah leka sesaatpun berusaha untuk menyesatkan umat Muhammad.
Jgn goyah dgn ujian krn Allah menjelaskan dalam Surah Al-Ankabut,ayat 2 dn 3 yg bermaksud, “Apakah manusia mengira mereka dibiarkan begitu sahaja dengan mengata yg kami sudah beriman sedangkan mereka belum diuji??Dan sungguh, Kami sudah menguji orang-orang sebelum mereka,maka Allah pasti mengetahui orang-orang yg benar dan pasti mengetahui orang-orang yang dusta”

Reply

azie December 20, 2012 at 2:22 PM

betul2 chelsy…semoga mendapat kekuatan untuk meneruskan…akak doakan…

Reply

yana December 19, 2012 at 10:20 AM

NAPE X BOLEH BUKAK CITE NI… ADOIIII

Reply

pemerhati December 19, 2012 at 1:26 PM

I dah bc novel 2 sampai habis…sedey sgt2….. but happy ending…
Yup…i mean fahrin ahmad as a hero…..dia kn nmpk brn kit…
nk hero yg lgmuda sharnaaz la…handsome + panas baran…i guesss
Hahaha…jgn marah yer peminat sharnaz

Reply

Real Aienz December 19, 2012 at 5:37 PM

Terbaik cerita dia walau pn ade perubahan.. Seperti pergdhan azi n johan.. Pic dee n am.. Mne ada dlm novel.. Nama pn adaptasi.. Good job tuk cerita dia.. Dari filem ombak rindu yang mengecewakan

Reply

mimi December 27, 2012 at 4:03 PM

hihihi.. nak bagi komen jahat ni.. iphone mahal2 takkan ain tak set boleh terima email kot.. okey boboi tu je nak tulis.. hihihi

Reply

Leave a Comment