Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 66

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 65

Azie dan Johan berusaha memperbaiki semula hubungan mereka walaupun ibu Johan seakan tidak percaya sehingga mendakwa Ain telah menghasut mereka berdua. Apakah tidakan mereka selepas ini?

Adam & Hawa Episode 67

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 46
  2. Video Adam & Hawa Episode 48
  3. Video Adam & Hawa Episode 57
  4. Video Adam & Hawa Episode 58
  5. Video Adam & Hawa Episode 39

{ 84 comments… read them below or add one }

Priteeswit December 18, 2012 at 2:52 PM

Wow…bestnyer ep mlm ni. Tk sabo rasenye…geram ade.sedih pon ade

Reply

dieyb December 18, 2012 at 2:53 PM

yay~ *lompat2*
ain dah jumpa kertas2 dalam kotak tu~~
yay~ *lompat2 lagi*

Reply

alind December 18, 2012 at 6:43 PM

hehehe…!!! nak join lompat2 jugak!

Reply

Mencari Adam December 18, 2012 at 8:39 PM

Hahaha… Jommm lompat lompat!!!.. Ain baca note color2 tuu !! YeAh… Isi hati Am…. Syahdunye…. Terbaek NN…

Reply

azlina December 19, 2012 at 11:58 AM

memang syahdu n sedih …….nn memang terbaik……….huhuhu

Reply

katak chit December 18, 2012 at 8:45 PM

saya pun yay * * !! he he he

Reply

notygurl December 19, 2012 at 8:21 AM

kita pun nk lompat2 jgk lah….. lompat22222222….
xsbr nk tgk nexk episod…. :P

Reply

Sony Silverian December 18, 2012 at 3:14 PM

episod 66 ni kompom ramai yang PENGSAN!!!!!!…..
rasa lambat jerr nak tunggu pukul 10.00 mlm ni….

Reply

katak chit December 18, 2012 at 8:47 PM

yeeesss ! kompom SS !

Reply

Kak Ruby December 18, 2012 at 3:18 PM

Ha..Ain dah jumpa kotak yg mgdgi tulisan2 cinta Am pd Ain..ha barulah nak percaya pd suami..

Reply

Ummiumaira December 18, 2012 at 3:30 PM

Ishhh..makcik nie sudah2 la tue yg dia sakit ati sgt wat apa..sama2 salah kan …
tp asik nmpak salah ain ..Jo pun salah ..buang yg keruh makcik ….yg penting anak makcik dah bhagia ngan azie…

Sedihnya tgk ain…tp klu ain tgh nangis cam 2 ..ttiba am dtg pluk dari belakang …Emmmm lg best…hu..hu.hu.

Mana kak rusnita..egon n yg lain2.. Alaaaa…. x best la xder komen2 emo cam dulu….

Reply

marya December 18, 2012 at 3:32 PM

Slmt petang semua..Memang dah sgka lpas ain jumpa gambar dee dan am mesti ain jumpa kotak mgdungi tulisan2 cinta am tu..sukanya nak tgok mlm ni..

Reply

egon December 18, 2012 at 4:38 PM

Ummiumaira….. cak….

Ada pun… cuma sejak kebelakangan ni byk sgt provokasi komen kat sini…. so egon pun amik langkah mendiamkan diri ajer…
Banyak sgt komen2 yang terlalu panas…. sampai kan dah tak seronok lagi dah…..

Reply

nenek fa December 18, 2012 at 6:39 PM

saya pun malas nak layan.

Reply

Ulfah December 18, 2012 at 4:48 PM

salam…makin menarik..
ain: dah jumpa kotak…sebak dan mata dah teary tengok promo..NN memang pandai bawa watak… Ain Hawani baru tahu betapa dalamnya cinta Adam.. feeling habis…

azie: watak memang ada kelas… cool dan boleh nasihat mak cik ostolia.. seorang perempuan yang matang dan bijak mengenal situasi (nasib baik ada watak yang macam ni…) dan…walaupun ilmu perkahwinan masih cetek boleh beri komen Ain macam beranak sulung… ada gerak hati yang bagus..

mak cik ostolia : emo!!!!!

johan: sudah boleh menerima kenyataan dan ditambah dengan gf azie yang bijak… boleh nampak yang mana baik dan yang mana buruk (mempunyai seorang teman/ isteri/suami yang boleh memandu kita adalah anugerah Allah yang sangat berharga agar kita tidak lari dari landasan hidup…)

Reply

along_alias December 18, 2012 at 4:57 PM

i like…

Reply

honey-chah December 18, 2012 at 5:23 PM

wow!!!! penantian yg dinantikan……………………emmmmmmm

Reply

anis December 18, 2012 at 5:24 PM

Yeayy, ain dah bace surat2 tu…. yuhuu tk sabarnye.. Huahaha :D

Reply

MiA December 18, 2012 at 5:35 PM

Assalamualaikum semua. Bertemu kita dlm episod minggu ini. Lamaaanya tunggu Isnin, hari ni Selasa dlm soroton nampak bnyk scene yang ditunggu2…ain menangis sedih, sakit mengandung dll. Azie still the best friend ever…

Reply

Marsya December 18, 2012 at 5:43 PM

Yuuuuhuuu,lamanya dah tak comment.Scene yang ditunggukan…semalam NN balas tweet saya dua kali

Reply

Virgo December 18, 2012 at 6:02 PM

Kan dah kata dari dulu lagi, NN memang berbakat sekali. Dgn tonasi suara dia yg boleh dipadankan dgn semua watak dia. I memang konsisten memuji kebolehan NN sejak dari awal lagi ,semasa ramai penonton mengeji dan mengutuk dia semasa diawal penampilan dia. Keep it up Nadiya Nissa. I am your number 1 fan. Lepas ni mesti ada watak2 leading yg lebih mencabar utk adik. Percaya lah

Reply

hana December 18, 2012 at 6:23 PM

yes,,, seperti yg diduga Ain terbuka kotak misteri tu…waa 8 thun am curah isi hati dlm kertas kale22..seperti warna warna cintanya..syukur akhirnya kesedihan Ain semalam terubat kembali bila baca nota cinta Am,,tapi rasa mcm sikit je kesah Ain mlm ni..byk scene mkcik Ostralia, Johan n azie je..

Reply

kay rahim December 18, 2012 at 6:33 PM

salam..now ain knows the feel of real love..bestnya. Bukan senang nak dpt suami romantik mcm amm…

Reply

mak teh December 18, 2012 at 6:47 PM

ado….yai…..ain ain…….. tengok gambar nangis. Baca nota cinta nangis.
Xdo kojo asyik nangis je. Apa2 pun kelas kau ain. Membawa watak dgn baik sekali. Keep it up.

Reply

Ena December 18, 2012 at 8:35 PM

Best nya. Baru Ain tau betapa sayang nya Am pada dia kan.

Reply

siti wan kembung December 18, 2012 at 10:11 PM

Terharu kebabom hati Ain dgn nota2 Am tu … Huhuhuhuhuhu .. Mak Iti pun join le terharunya
Makcik ostolia nak minang Azie pun ganaz banget .. aduh aduh …
Johan dah beli cincin baru utk Azie …
Eja blum dpt maafkan Johan sbb Johan tak sempat terangkan hal sebenar

Reply

Ardelia December 18, 2012 at 10:18 PM

Hi you olls, cer cita sikit sape2 yg dah tgk. Update tau. Ezany thks for uploading the wad ker the better…

Reply

kucing gemok December 18, 2012 at 10:18 PM

Harap En Ezany kun upload awal…. Huhuhuhuhu….

Reply

siti wan kembung December 18, 2012 at 10:22 PM

Ceria je Ain call kg mak dia …
Dah2 kali kaki An krem … Dia fikir sbb dia byk berdiri masa kemas umah baru tu … Mujur dia balik umah sewa so ada Azie blh tolong
Johan plk sms Eja nk jumpa nk terus terang katanya …. Haih mamat ni
Ain makin kurang sihat, tak lalu makan, bdn tak sedap ….

Reply

adm pro December 18, 2012 at 10:30 PM

Boring . baca novel lagi bagus

Reply

siti wan kembung December 18, 2012 at 10:31 PM

Malam esok Ain dpt tahu dia pregnant
Makcik ostolia tak sabar2 nak kawinkan Johan dgn Azie
Pastu Ain sakit perut and ada pendarahan …
Erk .. bleh tak dpt kan episod esok terus …. Uhuk

Reply

JohanfanPage December 18, 2012 at 10:33 PM

amboihhhh , ostolia .. gitu

Reply

JohanFanPage December 18, 2012 at 10:32 PM

Mustika The Best ahak

Reply

siti wan kembung December 18, 2012 at 10:36 PM

Ain sms bgtau Am dia sakit .. Am tanya kenapa Ain jawab tak tau … Am kata mungkin sbb Ain marah2 suami jadi dosa kot …. Ain pun hangin gak le dah le sakit, dpt balasan sms mcm tu … Mak iti pun join hangin … Am suh tanya mama … Ain kata dia perlukan Am bukan mama … Aduh …

Reply

Muzaffar December 18, 2012 at 10:58 PM

Xnak komen…nk layannnnnnn jaaaaa

Reply

johan December 19, 2012 at 12:05 AM

mintak2lah ezany tak upload malam ni

Reply

k R December 19, 2012 at 12:10 AM

bila nak download ni….sik sabar

Reply

miss sweety December 19, 2012 at 12:13 AM

salam sume…..bru tgk sorotannya…..dh sedih tgk ain bila terjmpa kta2 keramat dan luahan hati am…..syahdunya….spe yg de mustika hd…..cer cite…..am please……mesti ain dh lpekn psl gmbr tu…..pe2 pon Nn the best….luv u

Reply

Mencari Adam December 19, 2012 at 12:15 AM

Yeahhh… Udah Ada… Terimakaceh ezany… Mau tgk lgi even dh tgk lgi…

Reply

yanie humaira December 19, 2012 at 12:29 AM

yes…dpt gak tgok a&h dh sminggu dh tk layan cite ni….

Reply

fatrissha December 19, 2012 at 12:40 AM

Tq ezany…

Reply

arafah December 19, 2012 at 12:43 AM

tq so very much ezany !! always waiting for your upload… may allah bless u :-) ameen

Reply

nurkhumala December 19, 2012 at 12:44 AM

bestlah citer malam nie,tak sabar nak tenggok episod esok…

Reply

hana December 19, 2012 at 12:52 AM

best , semuanya telah terjawab..harap Am buang lah ego yg tak bertempat tu…
NN memang terbaik la, Azie pun so consistent cute…scene kaki Ain krem, dlm sakit masih smpt bergurau….keceriaan yg sgt natural…suka tengok mimik muka Ain sembang kat telefon dgn Suria n Eja…loving n caring.
Mkcik ostalia , la nak minang pun brutalnya…apa pun enjoy bila dah sampai kepermulaan babak yg dinantikan..

Reply

Muzaffar December 19, 2012 at 8:31 AM

Scene Ain ceria call mak dia menggambarkn perasaan Ain yg dh lupaan pasal gmbr tu lps bc nota hati Am.
#Hana: ttg ego lelaki,Rasulullah brpesan kat Fatimah(anak Baginda SAW)…rahsia kebahagiaan rumahtangga ialah isteri harus sedar ego lelaki….jika isteri pndai mengawal ego suami,bahagialh rumahtangga.
Kpd Hawa…utk lbh memahami blh la baca buku Nota Hati Seorang Lelaki tulisan Pahrol Mohd Joui

Reply

apek December 19, 2012 at 12:57 AM

salam. Dlm sakit hati ngan makck faridah, tp tetiba rasa seronok tenguk azie ngan ain, susah nak dpt kawan cam tu. Ini ke yg dinamakan kawan baik. ?? Mereka dh spt adik beradik. Best diorng ni

Reply

miss sweety December 19, 2012 at 12:59 AM

wTq…….dh bleh tgk……mmg mlm ni sedih bila ain sms am bgtau dia skit..
ye la am kn kt london mcm mn nk ain sbb tu am sruh ain bgtau mama tpi ain nk am…..mlm esk bru ain tau dia hamil…..so xsbr nk tggu mom esk…..am blik la cpat ain skit…..please

Reply

am 'n' ain December 19, 2012 at 1:00 AM

ya allah!!!haha…terbatuk azie nk kawin…hehe…mana am ney?x balek2 lagy?siann ain…hhmm….nk join lompat!!!hihiuhuh…..

Reply

dieyb December 19, 2012 at 10:26 AM

lompat2~~ XP

Reply

kerabu mangga December 19, 2012 at 1:00 AM

Tq ezany……cian ain …am cepatlah balik…..pulang ke pangkuan isteri….pulanglah ku merindui mu syg..ku menuggu…..

Reply

Kutin Bubuz December 19, 2012 at 1:11 AM

Kamu semua lompat2 sal Ain baca kertas…
Aku masa ani lompat2 sebab internet slow walaupun dah pukul 1 pagi…
EEEE…GERAM

Reply

kak pah December 19, 2012 at 1:18 AM

Tq ezany . Walaupun akak dah baca novel ni berkali-kali dah tahu jalan ceritanya tapi still nk tengok gak drama coz akak minat sangat30x AA dan NN.Memang lakonan NN superb la. tak sabar nk tgok ep.67

Reply

Zelly December 19, 2012 at 1:31 AM

Alahaiii menusuk kalbu bile part Ain dpt baca kata kata hati yg Am pendam slama nie…sooo touching…Dugaan Demi dugaan… Dpt berita gembira tapi tak lama pendarahan plak….terasa Teramat sangat…Aduh…Cian kat Ain…

Reply

Am December 19, 2012 at 2:30 AM

nangisssssss…. leleh air mata bini aku.. haha

Reply

adam azfar December 19, 2012 at 2:43 AM

makcik ostolia tu memang brutal abis….!
saya pun nk ikut macam am jg lah, meluahkan apa yg terpendam dlm hati atas kertas berwarna-warni, dlm mengenang kembali moment2 indah bersama aruah hawaku…. nanti bila permata hati kami dah dewasa, aku akan serahkan pdnya agar dia tahu betapa abinya sgt menyayangi uminya……alfathihah… 24 dis ini genap 4 tahun hawaku meninggalkan kami.

Reply

Ulfah December 19, 2012 at 1:10 PM

salam, takziah yang tertunda.. moga ruh ‘hawa’ adam sentiasa ditempatkan di kalangan mereka yang beriman… alfatihah

Reply

ogierazali December 19, 2012 at 1:49 PM

al-fatihah utk arwah isteri u

Reply

hawa comel December 19, 2012 at 5:09 PM

salam tkziah.. stip y hidup pasti akn mnemui ajal, kter y hdup prlu trus bramal

Reply

shida December 19, 2012 at 6:06 PM

adam azfar : al fatihah buat arwah dan alfatihah buat arwah ayahanda tercinta yg kembali ke rahmatullah pd 5.12.12 lepas..emak ku bagaikan hawa dan arwah ayahanda ku bagaikan adam..xleh dpisahkan..tatkala masih idup mak akan padankan baju kaler yg sama utk pergi wat dialisis smpaikan nurse2 kata pasangan sedondon….aku ain..suamiku adam..waaaaaaaa… tp yg penting…aku suke aku suke akhirnya ain tau jugak isi hati am yg tulus….n johan, bagusla ko da xkaco idup ain lai..suko ati makcik ostolia tu..akhirnya dapekla si azi yg ceria tu…tp adakah mereka berdua akan berpasangan….sape tau citer ni sape tau citer ni…aku xsabo nak ngk mlm kang..lompat yeah lompat yeah..lompat…

Reply

Virgo December 19, 2012 at 7:10 AM

Adam azfar: alfatihah utk arwah . Masih menduda lagi ke atau dh ada pengganti? Muzaffar: I pun malas nk komen lg, layaaaan aje . Komentater2 veteran pun dh sonyaaaap aje ni ,i mean Rusnita & Egon, mereka pun dh tk kuasa lagi agaknya sbb adegan2 yg dihidangkan pada kita dh tk ikut sangat dlm buku, so susah lah dia org nk beri ulasan lg. Egon

Reply

Virgo December 19, 2012 at 7:16 AM

Sori, belum habis lagi ……tapi dh tertekan submit. Egon &Rusnita I bukan mengata you ya, tapi I rasa apa yg I taip tu itulah sbb nya you mls nk komen lagimkan? But i know both of you are still in here watching us and viewing all the comments. T api sesekali tu apa lah salahnya you beri komen or respond to me?

Reply

Virgo December 19, 2012 at 7:20 AM

Sori, belum habis lagi ……tapi dh tertekan submit. Egon &Rusnita I bukan mengata you ya, tapi I rasa apa yg i taip tu betul kan?

Reply

Virgo December 19, 2012 at 7:24 AM

Hiiiiii..teruk betul lah…..sampai dh 3 x pulak. Sori… Guys.

Reply

rusnita December 19, 2012 at 8:50 AM

salam frens, lm sungguh x respond ulasan. hehe, actually betul virgo kata mmg masih viewing komen2 kat sini tapi mcm egon kata la, terlalu banyak provokasi kat sini sampai nak bagi komen pun terpaksa fikir beribu2 kali.
adam azfar, alfatihah utk arwah isteri u. insya allah, andai allah izinkan u akan pimpin tangannya ke jannah. sama2lah kita bermuhasabah diri.
virgo, thanx sebab masih sudi mengingati kami. episod seterusnya nnt maybe banyak scene dalam novel balik la kot sebab kes jozie dah hampir selesai, MO pn dah nak p meminang ain (jgn nanti ada adegan peminangan azie diselangseli dgn masalah adam dan hawa sudah). tinggal mslh johan dgn eja jer blm diselesaikan. dee tu nnt ain akan settlekan before honeymoon kat CH tu (dalam novel, colmar tropicale bukit tinggi). confession session ms honeymoon tu best gak kan.
kadang2 geram jugak dgn mr feroz, banyak sgt flashback. tapi sesetengah flashback tu membantu kita memahami perasaan suami/isteri masing2 kan. and i akui mr feroz mmg terror buat i rs suspense and nak terus tgk drama ni sampai ke akhirnya walaupun dah bc novelnya banyak kali.
virgo, awal2 dulu i penah komen NN sesuai sgt pgg watak ain hawani. tapi, ada org x suka… x kisahlah kita komen pada yang suka nak baca jer. hehe…

Reply

Ulfah December 19, 2012 at 1:08 PM

salam rusnita, welcome back. dah nak hujung2 episod ni, jomlah join beri ulasan.. komentar veteren bak kata virgo.. masih ada yang menanti..

Reply

dieyb December 19, 2012 at 2:17 PM

johan+azie=jozie

i loike~ XP

Reply

rusnita December 19, 2012 at 8:53 AM

* pinang azie la, ain plak

Reply

iReNe December 19, 2012 at 10:41 AM

Irene br dpt tgk 2 episod in a row.. Wow.. Syahdu! Ske tgk ain akhirnya baca all colourful notes am tu.. Hehehe dpt bayangkan..
Xnk komen banyak, sbb de manyak mende nk wat neh.. Just harapnye makcik ostolia tu jgn gelojoh sgt.. Cian tgk azie tersedak bila dia kate kalo leh nk esok jugak azie menikah ngan johan.. Tp feel happy for azie n johan too..

So, looking fowrads to the coming episodes.. Keadaan semakin baek.. Sonok sgt tgk drama neh..

Neway, xde nk wat gathering lagi ke? Jom laaa.. Jom laa.. Da nk abes da drama neh..

Reply

Virgo December 19, 2012 at 11:24 AM

Salam rusnita, thanks to your respond, memang lama tk baca komen2 you, dh rindu pulak rasanya. Begitu juga Egon and your other friends. Mana dia org semua?

Reply

peminat ah December 19, 2012 at 1:30 PM

saya jarang komen, tapi ikuti hari2, bila baca komen rosnita pagi ni tak tau perasaan saya bermacam2. harap2 rosnita sehat dan berjaya dlm hidupnya di dunia da akhirat.

Reply

nenek fa December 19, 2012 at 2:08 PM

salam semua,
Jangan la merajuk marilah kita ramai2 sembangkat sini. Buang yg keruh ambil yg jernih. Sebenarnya cita AH ni banyak pengajarannya jika kita hayatinya betul2.
En. Muzafar lama xbg komen br nampak muncul semula. Dengar g umrah ya. Camne seronok x. Dapat x tengok makam Rasulullah. Solat d raudah. D mekah dpt x solat d hijir ismail. Cium hajatul aswad. Kat sane x ingat nak balik kan.

Reply

Muzaffar December 19, 2012 at 8:27 PM

Tiap waktu trluang bc komen tp xtau nak komen sbb last week byscene tambaan. Penulis skrip dn pengarah pun pndai wat kezutan…
Lg pun penat menjaga Hawa dn 2 hero. Yg sulong dn no.2 girl tp kt U dn kolej. Nsb baik hero pndai gak kt dapor…klu hrp sy xberasap la dapor.
#nekek fa- inn syaa Allah bln 5 (cuti sklh nnt br pi Umrah

Reply

nenek fa December 19, 2012 at 9:08 PM

oooo ingatkan mendiamkan diri x de kat sini. dah pergi buat umrah.
pegi dengan pakej mane ek. kalau nak dekat dengan masjidil haram g dengan pakej RAYHAR. turun je hotel dah nampak mesjid. lagi pun service dia cukup bagus. 4 kali disediakan pengangkutan ke tempat miqat.
saya ni kalau ada rezeki rasa nak pergi lagi….tenang je……

Reply

zara aina December 19, 2012 at 3:29 PM

seronok bila tengah2 viewing the comments tengok ada rusnita n egon..rindu dgn u all ni…ye la, sesekali komen la ulasan u all…seronok baca..mcm i ni, mmg tengok AH kat blog ezany ni..x penah tengok on9 guna yg lain..seronok kt sini…bole tengok n baca komen kawan2…sesekali mencelah apa yg patut…hehehe..

Reply

MARIA December 19, 2012 at 3:56 PM

tks.. ezany

Reply

AA December 19, 2012 at 4:08 PM

Mana am ni x muncul2…

Reply

AyuArlisa December 19, 2012 at 4:58 PM

Rusnita – welcome back! Rindu kat u & your comments v much :)

Reply

hawa comel December 19, 2012 at 5:04 PM

hu3.. cweettt nyer. finally hawa taw brtape bsarnye syg adam kt hawa.. weee, note kcil, mngmbarkn isi hati adam…

Reply

miss sweety December 19, 2012 at 5:48 PM

salam…..sukanya bila b komen……. YUSNITA is back……kemn menghilangny??sebenarnya lmn blog ni luahan prsaan tman2 yg setia dgn ADAM DN HAWA……so biarla pe jua komen berkisar drama ini…..jgnla kuar dr tajuk….xbest la.

Reply

mai December 19, 2012 at 6:28 PM

huhu,,sy rasa diorg kena wat hi tea utk semua para komentar yg setia di blog Ezany nie,,khas utk drama A&H,, ramai tuuuuuuuuuuu,,sy jarang komen tp sy akan bc komen2 kalian,,gelak sensorang dibuatnye,,

Reply

adam azfar December 19, 2012 at 7:15 PM

ulfah, ogierazali, hawa comel, virgo dn rusnita – terima kasih ……
bak kata org kasih syang yg suci sukar utk dicari ganti, biarlah masa dan qada’ dan qadar’ Allah yg menentukan. sama jg spt am, kasihnya hanya utk ain biar 1000 dee yg dtg.

Reply

nak am December 19, 2012 at 8:07 PM

akhirnya terjawab juga misteri sticky pad.. i penah tanya kat u kan rosnita whether ada tak scene tu kt novel, so puashati la dah dapat tgk apa yg am tulis..dah agak dah, sure romantis habiss..btw miss rosnita, egon, cumi, mama, azua, suke suke, now rasa cam dah tak leh masuk terlalu bnyk outside the story..
hope all of u are in the best of health

Reply

ainulwahidah December 19, 2012 at 9:09 PM

aku tak suka ain hawani sebab adam dah merajuk kan padan muka dia
adam tunggu ain tapi ain tak jumpa dia pun

Reply

babyboy December 20, 2012 at 1:50 AM

meluat giler tgk johan xtau ape psl…muke bajet nk buat cool n control macho…plisssssss r…..

Reply

Leave a Comment