Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 67

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 66

Setelah pemeriksaan di klinik, Ain mendapat berita bahawa dirinya telah mengandung 4 minggu! Adakah Ain akan memberitahu Am perkara ini?

Adam & Hawa Episode 68

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 24 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 40
  3. Video Adam & Hawa Episode 6 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 27 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 7 | Youtube

{ 97 comments… read them below or add one }

Ain December 19, 2012 at 5:29 PM

Makin menarik!

Reply

Priteeswit December 19, 2012 at 5:56 PM

Aduhai…da makin exciting ni. Since da beberape ep yg terkluar “ring” drpd yg asal..nw da balik ke pangkal jln storyline – menguji kesabaran lak nk tgk ep-ep yg selanjutnye. Many2 thx la kt EZANY, empunye blog ni, yg teramatla rajin uploadkan utk kite semue. Selamat menunggu semue!!! Penantian tu 1 penyeksaan – sabar tu separuh drpd iman!! Hahahaha

Reply

Kucing Gemok December 19, 2012 at 6:09 PM

Bosan tgk Makcik Ostolia…. Anyway TQVM En. Ezany Kun kerana mengupload episode by episode kepada kami yang tak ada MUSTIKA…. Luv U lah… harap2 mlm ni upload awal cam biasa….

Reply

haziq hensem December 19, 2012 at 6:35 PM

x sabar nya nk tnggu esok…… sya cadangkan astro bagi adam hawa ada kt astro ria 104

Reply

iReNe December 19, 2012 at 6:45 PM

Hahahaha.. Mak cik ostolia gelojoh nk suh azie kawen cecepat ngan anak dia.. Hahahaha

Neway, jom layan HD mlm neh!

Reply

hana December 19, 2012 at 8:17 PM

Comelnya Ain n Azie tidur satu bantal, ..Azie ckp sorang2 le nmpknya, sahabat awak tu tgh pening2 dn keletihan. pembawa budak…x sbr nak tengok mcmna riak muka Am bila dpt tau Ain bleeding.kalau ikut novel,Am rsa bersalah sangat…

Reply

cindy December 19, 2012 at 8:38 PM

Wahhhhhhhhhhhhhhh! tulah tksabar nk tengok how reaction Am bile tau Ain bleeding. hmm mesti comel je muke bersalah dye haha lol. gurau2. hehe Klau ikut dalam novel ape yg terjadi? somebody?please? T.T

Reply

Me December 19, 2012 at 11:09 PM

Tak de ape pun…. Nanti ain sms Am kata ‘We miss u’ so start dari situ la Am tau ain tgh mngandung. Nanti bila ain dah keluar hospital, time bila saya tak igt, Am tertolak ain pastu ain jatuh n bleeding lg.

Reply

muzaffar December 19, 2012 at 9:27 PM

Kemana menghilang kakibuku, tejawafa dan english teacher???
Chelsy….????? tentu bertambah anggun bila dh bertudung. Tentu lbh manis dr Ain.
Out topic jap…ptg td wife pggl tgk Nadiya Nisaa’ kat MELETOP…lipstik tebal sgt la, xsuka..suka Ain Hawani jgkkk

Reply

chelsy December 20, 2012 at 1:46 AM

BEst, best episode arinih walaupun mak cik Ostolia tuh masih cam bengang aje lagi dgn Ain..aduyai..ahah muzaffar, it takes hours for me to do so with the help of my mum LOL…. I’ll get use to it, insyaallah:)…. whilst my dad so happy with the changes , sempat tanya what motivated me after all ….. told him abt this drama and Ain Hawani= Hawa ( saya sorang je watch AH nih kat lappy) , he’s so happy and said, sweetie..it’s about time:)

Reply

Muzaffar December 20, 2012 at 6:53 PM

Alhamdulillah….
nnt klu ur mum and dad wat kenduri kesyukuran jgn lupa jemput NN n off course jemput we all kat blog ni skali.
Inn Shaa Allah…klu termakbul hajat me n wife wat umrah nnt we buy u sumting..

Reply

Virgo December 19, 2012 at 9:50 PM

Alamak! Betul ke Muzaffar NN mcm tu.Nk buat mcm mana kan kita tk boleh kontrol real life dia. Tapi mintak2 nya dia tk lah over2 sgt bermake up tu mcm artis2 lain.
Rusnita, lihatlah ramai yg welcome you. Cerita ni dh nk habis mari kita ramai2 meriahkan blog ni. Ramai2 beri komen mcm dulu2 tu, bila baca kita tergelak sensorang……
Egon dan yg lain2 pun marilah komen mcm dulu2 tu, sampai penat baca komen2 you all. Ha lagi sorang tu….Mr.Engineer tu senyaaaap aje , ada kah Mr. Engineer dh jumpa Miss Right nya. Kalau dh announce lah kat sini, kita semua nk tahu your latest status.

Reply

Muzaffar December 19, 2012 at 11:22 PM

Tu la…..mai ghamai2 pakat2 brdoa semoga NN adalah AIN Hawani dn Ain Hawani adalah NN

Reply

ricky December 20, 2012 at 12:55 AM

salam tuan muzaffar. You mungkin tk tahu kot, untuk program tv mesti kena make-up. Mesti make-up artis t yg make up kan NN. Sbb NN kat luar very simple w/o make up . NN natural beauty. i dh bebrapa kali jumpa dia @satu area.

Reply

nurkhumala December 20, 2012 at 2:28 AM

e yer ker, jumpa lg kirim kan salam i yer..
lelebih lah pulak…kan
tp nn memang sempoilah
bersahaja gtu
tak over make up,tak over berlakon,sedablah mata memandang

Reply

Marsya December 20, 2012 at 9:12 AM

Kirim salam dekat NN TAU ! Thank yooou

Reply

chelsy December 20, 2012 at 1:51 AM

I think, kalau Ain aka NN sedari penampilan dia dalam AH memberi impact positive pada penonton tentu dia suka dan insyaallah didunia realiti nti dia akan terbuka hati utk menutup aurat spt Ain Hawani diakhir2 siri AH nih…

Reply

haziq hensem December 19, 2012 at 10:08 PM

x sapa ke nak tngk msj abg hensem ni.kesian abg hensem ni.semua lyn org dlm cerita adam dan hawa. hrp dpt la jdi mcm aaron aziz yg semua org suka.

Reply

Virgo December 19, 2012 at 10:42 PM

haziq hensem, sat lagi dia org tengok lah awak,sbb sekarang ni dia org tengah layan Mustika HD .Tk payah lah nk jadi AA tu, jadilah diri sendiri aje…..entah2 lebih hensem dari AA tu. Nama pun haziq hensem .

Reply

chelsy December 20, 2012 at 1:54 AM

yeap betul cam virgo kata…. just be yourself and be happy!

Reply

Ummiumaira December 19, 2012 at 10:51 PM

Salam…welcome back k rusnita..egon…dll..Suka baca komen korang ..

Rasa2 nya scene am tertolak ain masa kat spital tue ada x…harap2 pas nie cerita sama cam dlm novel..

Nn betul2 cam org sakit…

Reply

siti wan kembung December 19, 2012 at 10:57 PM

Ngape le episod mlm esok ada Dee ????? Adeh hangin je Mak Iti tgk dia tu …Baru tgk, dgr sore dia je mcm nak gastrik Mak Iti dibuatnya …. Isk !!!!

Reply

lavender December 20, 2012 at 2:00 AM

Hihihihi…smpai mcm tu sekali ke mak iti???….geramgak nih…ganggu kbhgiaan org je si dee tu

Reply

nurkhumala December 20, 2012 at 2:22 AM

baguslah mak iti tu baru gasreik,saya nie nak terberanak jer tenggok muka dia tu,…..sampai husband marah sangat; jgn mcm tu nanti anak perangai sebijik mcm tu cm mana ….ini dah kes lain dah nie….tercabar jugak klu jumpa pompuan mcm tu…dah-dah tengah mcm nie….angin satu badan….tak pasal-asal abang yg kena sembur…..sian husband i..sorrylah sayang terlebih emolah pulak,,kalah makcik ostria tu…….

Reply

nenek fa December 19, 2012 at 10:57 PM

hai xde ke orang nak kawan dgn nenek. Merajuk la….

Reply

siti wan kembung December 19, 2012 at 10:59 PM

Kawan je ngan sume … Tak yah pilih2 .. Mak Iti join je walopon org tak suka … Ekekekeke

Reply

Mencari Am December 19, 2012 at 11:41 PM

Jgn la merajuk!!!saya nk berkawan dgn Kak fa… Boleh??

Reply

chelsy December 20, 2012 at 1:56 AM

Nape nenek fa merajuk?? Kawan aje semua yg ade kat sini, sbb kita semua disini sbb minat AH:)

Reply

lavender December 20, 2012 at 1:58 AM

Sy pun nk juin gak la…

Reply

chelsy December 20, 2012 at 2:10 AM

yeayy..sila sila lavender

Reply

izzah December 19, 2012 at 11:09 PM

taksabar!!!

Reply

Setia AH December 19, 2012 at 11:12 PM

Slm smua kkwan…smakin nak habis ah semakin bezt….sorotan mlm esok lg best…dee x malu nak pgang tgn am…apa am kata…sy setia pd ain….mama am mrh krn am tggalkan ain semasa ain mgdung….beztnya mlm esok…x sbor nak tgk aa come back mlysia n see ain tercinta….ah the best….

Reply

linda December 19, 2012 at 11:29 PM

tak sabar nak tengok episod 68 esok…esok adam balik dr london…menyampah dengan makcik ostolia..dia plak yg lebih2 nak benci kat ain…buat dosa jer makcik oiiiii!!!..

Reply

Nenda December 20, 2012 at 10:07 AM

As’salam semua…dah nak abis citer ni baru nak tumpang lalu…selalunyer baca jew komen2 korang…tersenyum sendiri….Linda jgn lelebih marah mokcik ostolia tu…kita yg dosa lak….he3x gurau jew….

Reply

IMWAN December 19, 2012 at 11:37 PM

ada satu lagi novel best- MAID. pi cari kat MPH- best giler

Reply

ta December 20, 2012 at 12:58 AM

Imwan, i dh baca novel Maid

Reply

nurkhumala December 20, 2012 at 2:14 AM

happy ending kah jugak citer nie…
nak cari novel.tak ada setok jer memanjang
nak p bandar jauh tu…
napelah tak bukak shoopig mall kat sebelah kampung saya nie
senang sikit nak cari novel….
tak lah penasaran mcm nie
ending oh ending datanglah cepat
bole terberanak tunggu citer nie tau
tak payah nak teran lg dah,nampak muka macik osteria jer dah nak terberanak dah

Reply

kattry janne December 19, 2012 at 11:42 PM

sO sweet,..!
btw, tk sbr nk negOk episOd 67 ni,…^_^

Reply

fahim December 19, 2012 at 11:43 PM

nnti ezany… kami yg x de mustika hd minta tolong upload cepat skit ok
kerjasama anda amat kami hargai….

Reply

Marsya December 19, 2012 at 11:44 PM

Tonight punya eps best ! Ain natural beauty..azie so caring…tambah pula Ain mengandung..so sweet!

Reply

honey-chah December 19, 2012 at 11:47 PM

emmmmm salam…tak sabaq dah nie…..maklumlah echah takder astro hd….
btw….hrap2 citer tak lari dr novel coz ini yg akn mnjdkn citertu sedapppp….
hepy dgn hangpa punyakomen….

imwan….maid mmg sonok dibaca….

Reply

che da December 19, 2012 at 11:51 PM

x sabar nak tgk nie…. nak tgk kat mustika hd kerja malam minggu nie.. geram nyeeee…

Reply

aprina December 19, 2012 at 11:57 PM

dah ke belum uploadnya..?

Reply

CrazyADH December 20, 2012 at 12:03 AM

Salam..aduhai seksanya menunggu..dah berbelas kali refresh..btw thanks ezany kerna menaik turun citer ni

Reply

Bibik Grunge December 20, 2012 at 12:03 AM

Tgk cerita ni membuatkan Bibik lebih menghargai dan menyayangi suami sendiri… (Tho he isnt as good looking as Am! Pathetic aaa bibik ni!)

4 episodes 4 hari… Cerita ni baru nak masuk hari ke 2!
Gggrrrr tension betol bibik tunggu happy endingnya!

Anyhow bottomline, bibik respect aaa Am Ain Azie & Johan, their english is excellent! It somehow potrays tht they are educated (bibik pasti mereka mmg terer Ingris in their real life too!)

Bibik is killing time while waiting for ezany to upload latest episode ni.. Sbb tu membebel mcm makcik ostrolia.

Reply

sukenyer... December 20, 2012 at 12:05 AM

hohoho…..tersentuh hati tngk azie treat ain…susah nak dapat shabat sejati mcm azie….tersenyum2 tngok time azie ngn ain…best sgt….

Reply

nurkhumala December 20, 2012 at 2:05 AM

setuju sesangat….best lah klu ada best freands mcm tu.,,
susah senang bersama
mcm tajuk dramalah pulak…
ape-pe jerlah…
tp yg penting memang best giler citer mlm nie

Reply

lulu December 20, 2012 at 12:11 AM

best2

Reply

pjk100 December 20, 2012 at 12:13 AM

bestnya episod mlm esok..lama tk tengok aa dan nn babak romentik

Reply

hawa comel December 20, 2012 at 12:49 AM

huhuhu..bestyer dpt bff cam azie n ain 2.. suka cgt tgk hbgn dia org….

Reply

Deenda December 20, 2012 at 12:50 AM

Geram nar kat makcik ostolia ni, x abih2 nyalahkn ain..
Best episod mlm ni wpun yg ditunggu x kunjung tiba.

Reply

Noor December 20, 2012 at 12:51 AM

pjk100 , tapi tengok promo untuk esok,masa am datang rumah ain tu,dee ke yang hantar?..so confuse la..lagi buat orang geram kat dee kalau dia yang hantar Am balik rumah mama. hopefully episod mlm.esok,Am dah tak susahkan ahati Ain dia lagi.

Reply

Kucing Gemok December 20, 2012 at 12:57 AM

Tq ezany kun… serabutlah tgk mak c budak membesar sbg Johan… Nk mengamuk x tentu arah plak…adoyaiii…. Bak sabau yek makcik ostolia… jgn asyik nk marah kat org jek…

Reply

yanie humaira December 20, 2012 at 12:58 AM

emmm best sgt tgok persahabatan diaorang…teringat msa skolah dulu2 dok rumah sewa ngn kwn2….sweet memori…pe pun am dh nk blik esok….tk sbr nk tgok next episod…tenkiu mr. ezany tk jemu2 uploadkan citer ni u kmi yg tkde astro hd…huuhu…..

Reply

honey-chah December 20, 2012 at 1:09 AM

hrp2 baby ain takder ape just like novel…just suspend je hati ini……

Reply

arbyatul December 20, 2012 at 1:13 AM

tak sabo nak tunggu nx episod ishh

Reply

As December 20, 2012 at 1:18 AM

salam…seronoknya bc komen u olls sumer. drama AH mmg buat penonton naik gilakn. Hr2 mkin ceria n x sabar nk tg esk untk epsd seterusnya.

Reply

Mak Teh December 20, 2012 at 1:34 AM

… sukanya tengok watak mama Am, siap bagi nasihat pada menantu supaya selalu amalkan baca surah Mariam semasa pregnant , serta ingatan bahawa doa seorang ibu tiada hijabnya… antara pengajaran yang baik dalam episod malam ini. Sukanya saya dengan cerita AH… oh ya, tentang flashback pula , walaupun banyak tapi kebanyakkannya adalah ‘fresh’ flashback yg membuatkan kita lebih memahami dan meminati siri ini…. Good job AH crew… Novel MAID mmg best, terpaksa beli 2x novel ini sbb hilang….

Reply

chelsy December 20, 2012 at 2:15 AM

mak teh pasan x, mama maria dah put on weight dalam episode tadi…tp apa2pun setuju dgn mak teh..bestnya kalau dapat MIL cam mama maria tuh..

Reply

BelalangKunyit December 20, 2012 at 1:34 AM

alahai…baru le aku pasan..scene azie johan & azie ain lepak kat restoran ayam penyek taman seri gombak rupanye…hahahahaha

Reply

lavender December 20, 2012 at 1:52 AM

Hurmmmmm….semakin menarik…xsabar nak tggu episod esok….si dee tu tak habis nak menganggu…..benci betul makcik ostolia tu kat ain

Reply

lavender December 20, 2012 at 1:56 AM

Setuju dengan makteh…

Reply

nurkhumala December 20, 2012 at 1:58 AM

best sesangat cerita malam nielah….tak sabar naktenggok sambumgan mlm esok..
duhai malam cepat lah berlalu…dah tak sabar sanggat nak abiskan citer nie
dah susah sangat nak cari buku nie…selalu kebabisan stok..klu ada jual cd unuk semua episodkan best…nie confom 1 mlm jer i belasah habis
buat hati penasaranlah pulak
cepatlah siang and cepatlah mlm balik yer……
anyway tqvm up;oad citer yg best nie…esok harapnya bolelah uploadlah awal-awal sikit yer…dah bedebar sesanggat nak tau kesudahannya
harapnya lepas nie..bolelah buat citer novel yg best-2 lgkan….”PEREMPUAN LINDUNGAN KAABAH “tu pun bestlah citer novel tu……tak try plk
tq
tq
tq

Reply

bf ain December 20, 2012 at 2:45 AM

am balik dgn teksi kot..nampak pakcik yg bkk bonet kete..

Reply

hana December 20, 2012 at 2:49 AM

Bila hati telah berbunga dgn cinta…semua ujian dpt dihadapi dgn tbh…ksih syg Allah,doa suami, ibu dn mertua yg telah merubah segalanya…dan naluri keibuan itu yg menanamkn sft sbr.dlm diri Ain skrg dn dpt menerima Am seadanya.. garapan cerita yg sgt baik, harmoni dn tng bila Ain berbls sms dgn Am..sweet semula bila Am tulis” i miss u sweetheart”ksih syg dan tnggunjwb Azie yg sgt mengharukan..keceriaan dn keterujaan Mama Maria menerima berita gembira.. episod yg sgt meruntun hati, sarat dgn kasih syg…NN n others mmg best! mlm esok mesti syshdu bila Am nak tebus kesalahan dia tinggalkan Ain dlm tekanan dn kerinduan..

Reply

sukenyer... December 20, 2012 at 3:15 AM

ermm…..x sabar ngok babak kat hospital…nanti am ckp’ you are too jeloous toward dee’…ain balas…’you are jelous toward johan’…pastu am ckp…i did not…da dapt imagine kecomelan am…hak2….

Reply

kak long ain... December 20, 2012 at 3:59 AM

Hahaha…Kak long da blh tido Lena…makin seronok tgk ain ngn am..ni barulah on track sml…can’t wait until tomoro…lalalala
Buat si azie…nasib ko la zie nk dpt mk mentua buldoz cam makcik ostolia tu..hahah lawak sungguh cara merisik dia tu…pndai mkcik ostolia idupkan watak dia…Jadi plak tuh…Kak long tido dgn senyuman…Myers

Reply

rusnita December 20, 2012 at 6:46 AM

noor, x sure dee ke yang anta am ke rmh sewa ain. yang buka bonet tu sorang pakcik bercermin mata. mungkin driver dee kot sebab keta tu x macam taxi.

Reply

Noor December 20, 2012 at 2:19 PM

rusnita,bila fikir semula takkan dee blh.hantar am ke rumah ain..maybe dia naik taxi airport kot. saje je Am cari nahas kalau ain tengok dee ..apepun kita tunggu episod mlm.ni… respect lakonan lidyawati..orang dah benci dia..lakonan yang menjadi..

Reply

Virgo December 20, 2012 at 7:25 AM

Hai…..morning semua, dahsyat kan i ni pagi2 buta dh buka blog ni. Teruja nk baca komen2 fans Adam & Hawa ni. Ricky, nnti kalau u jumpa NN sampai kan salam i pada dia tau. U kena beritau dia peminat2 dia tk suka dia “over” sangat dlm real life dia. U beritau dia we all like dia as AIN HAWANI. Kalau u kata dia memang natural beauty syukur alhamdulillah. Kalau dia boleh pakai tudung lagi baik kan. Thanks ricky for your help.

Reply

peminat ah December 20, 2012 at 8:07 AM

surah maryam kalau anak perempuan tapi anak lelaki surah lokman. saya tak berkesempatan untuk itu jahil karat waktu tu. surah lokman kalau di baca maana macam2 ajaran di dalamnya. cuba2 lah buka.

Reply

rusnita December 20, 2012 at 8:42 AM

actually surah maryam more tu mudah bersalin, in shaa allah. surah luqman utk mendidik anak mendengar kata dan patuh pada perintah allah seperti pesan luqmanul hakim pada anaknya.
out of topic sekejap. sedikit ilmu utk dikongsi bersama pada yang sudi baca.
1.surah yang elok diamalkan semasa prgnant – surah alfatihah, ayat kursi, surah insyirah, surah yasin, maryam, luqman, yusuf dan surah at-taubat. tapi lebih elok kiranya mampu mengkhatam alquran beberapa kali. in shaa allah.
2.doa ketika sakit bersalin – surah anbiya’ ayat 87
para isteri, amalkanlah. para suami, perdengarkan bacaan anda pada perut isteri.

Reply

minat AH December 20, 2012 at 10:30 AM

rusnita…i like…tQ

Reply

linda December 20, 2012 at 1:23 PM

rusnita…apakhabar?…lama tak baca your comment?

Reply

Virgo December 20, 2012 at 8:50 AM

Nenek fa, sape pulak yg tk kawan u ni…….kalau dh masok blog ni makna nya kawan lah tu. Cuma nya kadang2 tk ter respond sbb bnyk sangat yg nk dibaca, lepas tu dh terlupa nk respond kat u. Jom nenek fa, kita kawan2 ok, i pun nenek juga, nenek seorang cucu perempuan. Mak cik ostolia tu marah sangat kat ain tu sbb dia ralat sangat tk dpt jadi kan ain menantu dia. Kira mcm meroyan lah tu. IMWAN: MAID tu novel english ke? Ingin juga I nk mmbacanya. Mengisahkan tentang apa? Novel yg I tengah baca ni pun dh nk tiba ending nya.Novel hasil nukilan SITI ROSMIZAH……..TAKDIR ITU MILIK AKU. U dah baca tk novel ni?

Reply

rusnita December 20, 2012 at 9:16 AM

Virgo, Takdir Itu Milik Aku, best tak? dh beli tapi, x berkesempatan lagi nak baca. busynya sesangat… biasa novel siti rosmizah mmg mengundang air mata berjurai2, i ada semua novel dia except Cinta kau Dan Aku. cari kat kedai x jumpa, nak beli online br nak reprint katanya.

Reply

Virgo December 20, 2012 at 9:02 AM

Rusnita….thanks for your info. Tepat sekali apa yg u beri kan tu. Itulah juga informations yg diberi pada kita org semasa menghadhiri ceramah keluarga sakinah di negeri Johor . I kat KL ni, tadi masa i baca info dari peminat ah mcm nk beri aje information yg tepat, tapi tk berani sbb artikles tu ada kat kampong. Tk berani nk taip……nasib baik u ada infor yg tepat dan bernas. Apa yg kita bincangkan kat sini tidak lah terkeluar dari topik, sbb Mama Am yg memulakan nya. Its good for newly weds …..tapi seelok2 nya baca lah Al quran selurohnya dgn tafsirnya sekali. Kalau kita baca Quran dgn tafsirnya sekali kita tk mahu berhenti membaca nya, Ada banyak penceritaan dlm alquran.

Reply

Soulreaver December 20, 2012 at 9:47 AM

NN real life simple je. Xde makeup over2. Nak masuk tv and
Megazine memang la makeup2 lebih2 sket. Nama dia pun celebrity. Cuba masuk instagram or facebook or twitter NN. Sure uols terperanjat how down to earth is she.. Very nice person actually…

Reply

minat AH December 20, 2012 at 10:24 AM

alahai….sweetnye tgk azie nga ain tdo berpelukan..bestkan klo dpt bff cmtu…..

Reply

Adammukhrizkacak December 20, 2012 at 11:15 AM

Makin menarik !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dee ada lagi? ingat dah mampos !

Reply

nenek fa December 20, 2012 at 11:19 AM

salam semua. Tmkasih kerana sudi berkawan dengan saya. Almaklumlah orang tua. Siti w k, mencari am, chelsy, lavenda & VIRGO terutamanya…saya ni 50+++ nenek kpd seorang cucu perempuan juga dah 4 tahun.
Yang lain xnak komen….hati dan perasaan orang muda. Cuma nak komen sikit ttg “makcik ostalia”(sampai ati semua cal dia gitu……..sian…….)
Mak johan tu sebenarnya terasa rugi xdapat ain jd menantu dia. Tula sbb dia nak suruh johan n azie kawin cpt. Takut terlepas lagi. Sebagai ibu dia nak yg terbaik untuk anak dia.
Saya pun buat yg sama untuk anak. Akan propose yg terbaik. Akan nasihat anak mane yg xkena. Bukan senang nak car menantu

Reply

Mak Teh December 20, 2012 at 11:30 AM

Salam semua…. Mak Teh pernah jumpa dgn NN pada satu majlis wedding, masa tu belum mula shooting AH lagi, nampak very simple dgn rambut diikat satu, Masa tu dia dah tahu akan bawa watak Ain hawani walaupun dlm forum dan FB AH masih meneka2 siapa bawa watak Ain. Baru2 ni tengok foto dia buat majlis b/day anak dia pun nampak simple aje orgnya. Mungkin masa over hari itu pasal nak masuk TV rancangan MELETOP kot.
BTW.. Novel MAID adalah novel Melayu yg ditulis oleh Suri Ryana… bacalah mmg best @ Virgo. TAKDIR ITU MILIK AKU.mmg best tapi saya lebih suka ANDAI ITU TAKDIRNYA…. Anyway hampir semua novel SR yg saya dah baca banyak penderitaandialami oleh watak heroinnnya…..
Back to AH…. sbb tengok kat komputer tak nampak sgt apa yg ditulis masa Ain SMS Am …… nasib baik ada fan AH yg beritau…. sweetnya bila Am panggil Ain Sweetheart…….. sweet sgt2x

Reply

Mak Teh December 20, 2012 at 11:47 AM

wah … Nenek Fa… mcm sama aje kita ni. Kalau anak2 saya baca ni mesti dia ingat nenek fa ni emak diaorang, sbb description yg awal tu sama sgt dgn saya…he he he. Dan saya pulak mmg suka baca novel tapi jgn bagi saya novel misteri sbb for my age, akan tambah memeningkan kepala. Novel dan drama AH ni mmg saya minat sgt, dgn pelakon2 yg hebat2 belaka membawa watak masing2. AA dan NN mmg best sgt, begitu juga mama dan mak mereka….. tersentuh tengok cara mereka handle masalah anak dan menantu…… AH …….mcm2 ada dlmnya……

Reply

mamacun December 20, 2012 at 12:46 PM

oksigen oksigen…tak sabar nk tgk episod malam ni..waaaaaaaaa

Reply

bunga December 20, 2012 at 1:38 PM

OMG!!!! tak sabar nak tgk nxt episode….hihihi :D

Reply

Virgo December 20, 2012 at 1:48 PM

Nenek Fa & Mak Teh……..sama lah kita .I pun dah 50+++++++++….hehehe you kira lah berapa banyak lah simbol plus nya, than you will know. Still with one grand daughter yg sgt active….. Mak Teh dlm famili anak2 saudara panggil I Mak Teh tau. RUSNITA : Takdir Itu Milik Aku memang best. Sepatah kata Mak Teh cerita ini mengundang air mata tapi kalau you ditempat I mesti you dh boleh beri ulasan tntang cerita ini. Tapi I tak pandai nk mengulas, maklumlah dh lama tk sekolah hehehe…..I beli di MPH Subang Jaya Parade.Tebal muka suratnya 1057 muka surat. MAK TEH I take note tentang cerita MAID tu, In Shaa Allah I beli. Thanks for the info. Mak teh & Nenek Fa kalau ada fb kasi lah pada I, boleh kita sembang2 lebih sikit.

Reply

Azlina December 20, 2012 at 2:39 PM

Askum…mak teh. Novel takdir itu milikku mmg best. Maid pun best. Doktor cinta pun best..lg stu lupa pergilah air mata kalau tak silap pun tersangatlah best
Sy mmg layan novel2 ni especially oleh kaki novel. Kalau dijadikan drama bersiri mmg best. Janji pelakon mesti kena dgn watak mcm AH

Reply

atie December 20, 2012 at 2:42 PM

hhherrrmm…seronok sgt baca komen2 dr u allz… hhihihihiiiii… memang citer ni penuh dgn tragis dan pengajaran yg paling mendalam. tambahan lak pelakon2 yg membawa watak ni pun…memang terbaik la. tak pernah lg tgk citer melayu yg pelakon nya bawa watak memang org ckp cool n natural. Suka sgt2… So, how about to night? Sama2 kita saksikan…itu pun kalu sempat la nk tgk. Kalu tak sempat just tunggu tuan empunya blog ni d/load kan… hihihihihiiii…

Reply

cuba December 20, 2012 at 3:23 PM

cubaan

Reply

Mak Teh December 20, 2012 at 4:47 PM

Azlina, sebenarnya semua novel tu saya dah baca… pergilah air mata ( Sha Ibrahim) mmg best juga. Sekrg ni masih tercari2 novel Biarlah Ia Berlalu by SI.
Wah… Virgo pun sama dgn Nenek Fa jugak ke. So……. sama2lah kita nantikan episod seterusnya drama AH malam nanti di Channel EzanyKun…. he he he

Reply

ex-cikgu December 20, 2012 at 5:32 PM

best betul la u all ada byk masa baca novel ek…saya ni dah lama tak berkecimpung dalam dunia pembacaan novel…yg saya paling suka dulu novel2 norhayati berahim…dulu mmg sanggup tak tido malam la sbb nak abiskan baca novel tu…skrg dah tak larat dah nak buat camtu…how i miss those times

Reply

Virgo December 20, 2012 at 6:05 PM

Seronok sangat tengok azie & ain atas katil, even apa saja watak yg dia org beraksi bersama semua nya I suka. Azie sangat happening and Ain pulak selalu beraksi seolah2 sbg kakak dia. Mesra dan loving sangat dia org tu.

Reply

aymie December 20, 2012 at 9:29 PM

Salam semua sya baru jer nak join korang pnya komen.. AH memang best balik keja mesti nak tgok AH. Seronok bca komen2 terutama nenek fa, mak teh hehee kadang2 ketawa sendiri..

Reply

we miss you December 20, 2012 at 9:36 PM

Suka tengok ain msj last ain.. We will miss you.. hehee ingatkan am faham rupa2 nya tak. kasihan ain..

Reply

Muzaffar December 21, 2012 at 12:50 AM

Klu iku novel Am fhm…..dia confesss ms kt spital pas ain pengsan jatuh am tak sengaa tertolak

Reply

zarina December 21, 2012 at 9:40 AM

lepas ni kita tgok plak ceta sehangat asmara….rita rudaini dan adi putra….macam best je..

Reply

layan je laaaa December 24, 2012 at 7:07 PM

untuk peminat sha ibrahim.. novel “Sha & Shah” pun best.. rasanya kalau buat drama bersiri sure meletop gak

Reply

Leave a Comment