Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 68

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 67

Am sudah pulang dari London, tapi dia masih tidak tahu tentang kandungan Ain. Adakah kandungan Ain terselamat?

Promo Adam & Hawa Episode 69 – 72

Adam & Hawa Episode 69

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 44
  2. Video Adam & Hawa Episode 12 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 56
  4. Video Adam & Hawa Episode 59
  5. Video Adam & Hawa Episode 50

{ 224 comments… read them below or add one }

cik dayah December 20, 2012 at 2:26 PM

skejap da ari kamis.. penutup adam hawa tiap mggu.. :(

Reply

love NN December 20, 2012 at 2:26 PM

first time comment ni…hehehe
rasa sekejap je citer ni nak abis…
syok sgt tgk NN belakon dlm citer ni..
rasa mcm betul2 jadi kat dia…

Reply

ex-cikgu December 20, 2012 at 2:28 PM

Assalam…minta izin nak join this group…first time ni nak kasi komen kt sini

Reply

ex-cikgu December 20, 2012 at 2:30 PM

selalu tu saya baca je komen2 kt sini…arini baru ada rasa mcm nak join the group…mood tetiba dtg bila citer ni dah nak abis…hehehehehe

Reply

nenek fa December 20, 2012 at 2:30 PM

aduyai…….xreda reda lagi angin mak johan terhadap ain. Xhabis2 brprasangka buruk. Dee pun sama. Acting azie tu bagus cuma pakaiannya aje kurang senang mata memandang. Kan dah pergi umrah……patut2 la.
Virgo cari fb saya d com 64

Reply

ex-cikgu December 20, 2012 at 2:45 PM

saya suka sgt tgk citer ni sbb citer ni buat saya sedar yg my hubby pun so cute and romantic in his own way…..sebelum ni tak sedar plak hihihihi…..

Reply

ex-cikgu December 20, 2012 at 3:03 PM

semua org ada pendapat masing2 tentang citer ni…tapi yg penting pada saya adalah yang elok kita jadikan tauladan dan ikutan, yg tak elok tu jadikan sempadan dan jgnlah kita ikut pulak…no body is perfect and no thing is perfect also…termasuk lah citer ni….tapi rasanya banyak yg elok dari yg tak elok pasal citer AH ni…kira ok la tu kan

Reply

honey-chah December 20, 2012 at 3:11 PM

salam…………….
emmmmmmmmmmm mendebarkan…..jeng3
takk sabar nak tunggu malam nie….

Reply

dieyb December 20, 2012 at 3:47 PM

nk tengok scene Am+Ain+spital malam ni~~~
tp nampak gaya mcm kene tunggu next week je..

Reply

dibasem December 20, 2012 at 7:22 PM

tui tu dieyb… rasa2 pun mcm tu….x sabaq nya…

Reply

nor hayati December 22, 2012 at 1:54 PM

rasa nya adam dan hawa lagi best

Reply

kerabu mangga December 20, 2012 at 4:16 PM

yahoo…am dah balik..suke..suke..

Reply

iReNe December 20, 2012 at 4:19 PM

Aik… Dee penggedik da dtg balik ngan imej baru, blonde wig pe just for am? Hahahaha.. Kamon laa.. Ur trick is not working dee… Gedik btol!

By the way, tonight episode harapnye xde,aa sesape frust ekk.. Heheheh just smlm x paham, nape laa eja mcm gile sgt bengang sbb johan call to say his apologise..dia explain kat eja pon dia bertindak cam yu ari tu sbb xleh terima kenyataan.. Tp si eja tu yg nk sound dont ctct her anymore, suh settlekan the triangle love tu, ish mcm xpatot ahh… Meluku sgt… X sabar nk dgr penerangan irg.. Selama ni eja nampak mtured, da ternampak da kependekan akal lak this time..

Neway, selamat menonton ekk mlm neh.. Malam neh iReNe de dating, so nunggu online lahh gamaknye.. Heheheheh

Reply

ezarezan December 20, 2012 at 4:43 PM

Salam…..selama ni saya membaca je semua komen di sini tapi x pernah nk komen apa pun. Tapi ari ni terasa nk mengomen la pulak. saya setuju sgt dgn DIEYB…..rasanya d best part of the story pasal am+ain+spital tu akan bersambung isnin dpn je…..i loike very much acting NN yg bersahaja tu + berganding lak dgn AA……its a wonderful piece of acting. X sabar nk tgk apa citer mlm ni……

Reply

Mak Teh December 20, 2012 at 5:28 PM

kalau ikut novel, dari airport, Am akan terus ke rumah sewa Ain dan se terusnya ke hospital selepas diberitahu oleh Azie. Tapi kalau tengok sorotannya, Am ada dgn Mama. So agak2 ada tak scene Am dan Ain kat hospital malam nanti ye? Tak sabar nak tengok cerita AH seterusnya, nak tengok lakonan AA dan NN yg superb, serta watak2 lain yg tak kurang hebatnya. lakonan Azie pun dah nampak menarik dan hebat sekarang ni…….
Ada sesiapa di sini yg dah baca novel Anaknya Anak Ku jua ? Ceritanya menarik sgt…… ada kelainan pada jalan ceritanya…..

Reply

Itshuzuminana December 20, 2012 at 5:29 PM

Alahaiiiiii saya ni busy sangat sampai blom tengok episode 35 onwards! Niari balik kerja nk tgk jugak!

Reply

b December 20, 2012 at 5:36 PM

mn p cikgu rusnita…lama x dgr komen dari dia…..p bercuti ker…!!!!!!!!!!

Reply

kakak ain December 20, 2012 at 5:41 PM

hati orang plak yang rase brdebar2 mcm orang plak yang tunggu am balik….
sejak episod 1…hati nie dup dap dup dap….mcm bercinta dulu….ingatkan dah tua2 nie…x lagi merasa perasaan mcm nie…kalu dah habis cerita nie…mesti boring…hati dah x brbunga lagi…apa2 pon bagusnya drama Adam & Hawa nie…
Drama terlanjur cinta tv9 pon best jugak….siti saleha ngan aqasha…

Reply

muzaffar December 21, 2012 at 12:12 PM

MuKak Ain ni….dh mcm Kak Cham la plakkkkkk hehehe

Reply

Virgo December 20, 2012 at 6:20 PM

Nek Fa tq, tq, tq. I really appreciate it.

Reply

mim December 20, 2012 at 6:37 PM

heemmm mesti x dak lagi scene am + ain d spitallll…dlm novel si am ni angkat ain lps tlangga ain….agak2 ada x scene ni….

Reply

muzaffar December 20, 2012 at 7:51 PM

Dee ckp pa kt Am,dgr mcm”aaron…..i misss u too!!!!”

Reply

Azie December 21, 2012 at 3:36 PM

Tak lah…. Dia cakap “I miss u dear…”

Reply

kerabu mangga December 20, 2012 at 8:32 PM

Setuju dengan nenek fa.patut azie pakai elok sikit.ni mcm Dee pulak…terdedah2….tp dia kwn yg baik.cuma part pakaian tu fail sikit…Muzafar….dee. …ckp I miss u my dear….

Reply

farizilinah December 20, 2012 at 8:34 PM

Mintak astro main Adam n hawa ne spanjang mlm… yelah mana taw esok 21.12.2012 btul2 end of world.. x ke naya…

Reply

mrak kayangan December 20, 2012 at 8:53 PM

percaya..????????!!!!!!!!!!!!

Reply

asas December 21, 2012 at 12:01 AM

sepatotnya bimbangkn ibadat kte ckup ke tidak mcm mane nk berhadapan ng ALLAh bukn fikir pasal ending adam hawa.maaf jika terkasar,

Reply

mie December 21, 2012 at 1:46 AM

100% setuju! Nilah jadinya bila obses dgn duniawi sampai sanggup cakap camtuh…. sedeynya kalau saya mendapat anak sebegini….

Reply

aaron kusen December 21, 2012 at 7:22 AM

mengucap banyak banyak ye dik. Hanya Allah sahaja yg mengetahui bila hari kiamat….

Reply

kerabu mangga December 20, 2012 at 8:35 PM

Ain …..am……rindu sama kamu Berdua….

Reply

mawar merah December 20, 2012 at 9:06 PM

emmmm… x sabaq… niy nak negok mlm niy…. acting nye rase mcm bgus jer acting mlm niy…. dup dap dup dap…… cepattt ler pkul 10….

Reply

haziq hensem December 20, 2012 at 9:10 PM

cuti nk hbis .adam hawa pun hbis gak. nnti cerita apa pulak slpas adam hawa . Ain keguguran ke? mak cik ostolia x hbis -hbis mrh kt ain. Ain dah mnta maaf dah. apalah yg ain dpt buat supaya mak cik ostolia maafkan dia

Reply

Kucing Gemok December 20, 2012 at 9:28 PM

Harap En ezany kun upload awal cam mlm semalam. Yg makcik ostolia x yahlah nk meroyan x tentu arah… bawa b t enang yek. Jgn asik nk marah org…

Reply

mie December 22, 2012 at 12:06 AM

makcik Ostolia nih banyak berprasangka buruk…. hati tuh kasi bersih sikit ye mok cik!! Dalam drama nih mok cik ostolia nampak cam baik masa mula2 dia nak pinangkan Ain truh selepas tuh asyik berprasangka aje but again rase2 dia nih camtuh sbb bengang xdpat Ain jadi menantu dia…. lama betul bengangnya sedangkan Johan pun dah bole accept ….banyak2 berastghafar mokcik oiii!!

Reply

muzaffar December 20, 2012 at 10:08 PM

Aku terajang jgk la makcok Ostolia niiii….

Reply

azah December 21, 2012 at 12:33 AM

terajang dia ke ostolia..

Reply

muzaffar December 20, 2012 at 10:12 PM

Aku terajang jgk la mokcik Ostolia niiii….

Reply

Bibik Grunge December 20, 2012 at 10:18 PM

Harapan kami yg takde Mustika HD ni agar ezany dpt upload episod mlm ni awal sikit. Bibik faham kerja2 editing yg perlu u lakukan dan bibik pasti semua org menghargainya. Tqvm dan semoga Allah saja dpt membalasnya.

Whatever its going to be like tonite…. bibik hopes muka Am keluar lama2 & byk2 sket! Anak beranak makcik ostolia ngan deenawati tuh boleh potong je… hahahaha

Reply

Ardelia December 20, 2012 at 10:30 PM

Hi Ada sesiapa yg baik hati lei cite cikit episod malam nie?? Tq zany for uploading the earlier the better

Reply

nenek fa December 20, 2012 at 10:33 PM

alamak johan n am gadoh. Johan pun satu jwb soalan am so menyakitkan.
Dee pun nak buat jahat. Semua ni dlm novel xde.

Reply

yan December 20, 2012 at 10:34 PM

baru habis tgk A&H…..mgu dpn punya episode mmg mencabar ksbaran
dee buat hal lagi!!!! sian kt am & ain…:(

Reply

linda December 20, 2012 at 10:36 PM

baru lepas tengok adam dan hawa kat mustika hd…takut plak tgk promo utk next week…adam jd baran sbb nampak ain dengan johan siap pimpim tangan…huhu…dee buh something dlm air utk ain…apa jd nih….dah jauh menyimpang dari citer dlm buku….menakutkan nak tengok…kawan2 selamat menonton episode mlm nih…nnt kita komen sama2 yer…ezany cepat2 download ok…kami tunggu!!!?

Reply

eja December 20, 2012 at 10:44 PM

nk tnya kat linda…ada ke dee buh air dkt ain xda pun dlm promo for next week

Reply

aida December 20, 2012 at 10:42 PM

Rasa takut pulak tengok Am baran mcm malek pulak….tapi tak sabar2 nk tngok minggu depan,kesian Ain jatuh disebabakan suami tersayang,Dee pulak camtu perangai yer takut,bimbanglah…

Reply

yan December 20, 2012 at 10:44 PM

huh geram tgk dee!!! prempuan murah!!! mgu dpn dee buat jahat kt ain ..x sabar nk tgu mgu dpn punya episode……apa pulak akn jd dkt ain…:(

Reply

Puan Sri December 20, 2012 at 10:44 PM

Episod mlm ni ok lagi tapi nmpk gaya episod next week…mencabar!!!!Episod mlm ni Ain masuk hospital n Azie minta Johan tangguhkan majlis pertunangan mrk sbb Ain warded. Johan ok but as usual Makcik Ostolia bikin hal selalu….Am balik dari London kat airport terserempak ngan Dee yg baru blk dari NY. Then AM terus ke rumah sewa Ain tapi dpt tau dari Azie Ain warded. Then Am blk jumpa mamanya, mama pun marahkan Am bila dpt tau Ain warded. Tapi next week punya promo mmg mencabar. Byk yg tak de dlm novel. Am bengan ngan Am. Dee do sthing kat Ain, wahhhh….tak sbr nak tunggu next week punya episod.

Reply

siti wan kembung December 20, 2012 at 10:55 PM

Sangat tak sabar sangat sangat

Reply

muzaffar December 20, 2012 at 10:45 PM

Dah la hangin ngan MO…..ada plak scene tmbhn Johan pimpin tgn Ain brljn ke kereta…kot ya pun peka la sikit dgn sensitiviti agama. Mana blh bini org jln pegang ygn dgn xbf plak tu. Mmg laa nk tolong….tp batas2 agama kena jg jgk. Klu pokcik jd Am pun pokcik marah…yg Ain pun satuuuu

Reply

peminat ah December 20, 2012 at 11:18 PM

kalau ada prinsip macam encik muzaffar aman dunia ni. ye lah kita kena jaga batas pergaulan kita. matlamat tidak boleh menghalalkan cara. kalau dijaga tak kan ada fitnah datang betul tak.

Reply

TejaWafa December 21, 2012 at 12:54 AM

Muzaffar….produksi ni xfikir ttg sensitivity agama pun…it’s all about the money..money!!! And i also hear Dee ckp ” I miss u Aaron” :p

INGAT kawan2 semua ( terutama diriku)…matlamat tak menghalalkan cara !! #save Syria Free Palestine!

Reply

muzaffar December 21, 2012 at 12:22 PM

Tejawafa…….miss u n ur comment.
Sronok tak gi camping?

Reply

kakibuku December 21, 2012 at 3:29 AM

Salam semua…hmm…setuju dgn komen kalian..pihak produksi kurang peka…haritu someone commented ada gambar ain hawani selepas bersalin..so out of curiosity saya google image tu…ain hawani di atas kati hospital, pegang bayi yg br lahir, dikelilingi oleh am, keluarga am, keluarga ain, azie& johan, dee&muzaffar…ain langsung tidak bertudung…not even selendang..sedangkan johan & muzaffar both adalah bukan muhrim..dahla muzaffar tu (erk, bukan En Muzaffar ye!) boleh kire mmg betul org asingla pada ainkan…mcm mana ain boleh begitu cuba jg aurat sebelum ni..tp tdk langsung pd kala ini..bukan susah pun pakai tudung segera tu..waktu darurat, br berssalin, acceptable je pkai tudung camtu instead of xde langsung…

Reply

kakibuku December 21, 2012 at 7:35 AM

owh..br habis tgk episod 68…rupenya, dlm ni pun ain x bertudung juga… hmm..awalnya masa dia x sedarkan diri is one thing…tp bila dah sedar tu, another story…benda lgi menonjolkan watak ain yg hilang jati diri.. x consistent watak ain hawani ni jadinya….

Reply

mami December 21, 2012 at 11:12 AM

watak doktor tu pun salah juga… mana chaperonnya? biasanya kalau doktor lelaki masuk bilik pesakit pompuan esp one to one mcm tu mesti ada chaperon.. salah dari segi etika kedoktoran juga.. takut menimbulkan fitnah.. memang hilang seri cerita A&H disebabkan faktor2 sebegitu…

Reply

muzaffar December 21, 2012 at 12:20 PM

Welcome back Kakibuku……misss ur comment

Reply

Azie December 20, 2012 at 10:46 PM

Assalamualaikum smua, blh mencelah x… Baru rasa nak komen, selalunya baca org komen je…mlm ni am p rumah ain tp dpt tau ain msk hospital terus blk umah jumpa mamanya..and kena bebel ngan mamanya…mlm ni byk scene antara ain, azie n johan kat hospital…so mggu dpn baru blh tgk nn kuar hospital. Lambatnya nak tunggu…..

Reply

siti wan kembung December 20, 2012 at 10:47 PM

Malam ni nothing much … TAPI tunggu la minggu depaaaaannnn !!!!!! HOT HOT HOT ….. Tak sabar tak sabar tak sabar … Mcm nak guling2 rasanya niii….

Reply

siti wan kembung December 20, 2012 at 10:52 PM

Am marah Johan “kau tau tak isteri sapa ni?” ….
Am tanya Johan “jadi ko masih ada hati kat wife aku la”. Ada plak Johan jawab “kalau ye kenapa?”. Memang nempah maut punya jawapan … Tu yg Am tarik kepala Johan mcm nak hempuk je … Aduh laaa ..

Reply

Mencari Am December 21, 2012 at 12:34 AM

Betui betui… Next week sure gempak!! Am sudah jeles dgn johan.. Siap mau bertumbuk lgi!!! Tpi cian Ain Tjatuh sbb tertiaries tangan dgn AM nk gelak dri am n Johan bergaduh!! Cian Ain.. … Lambatnye lgi.. Kan tunggu is in depan…

Reply

aryssa December 20, 2012 at 11:05 PM

hey.. korg perasan tak.. hidung c Dee tu.. compare dgn 1st episode dgn skrg..
sory la klu i salah.. wek.. geram sgt la kat Dee tu peeeerrrrrggghhhh….
sian Ain..
cepat2 la upload next episod.. waaa… tak sabo nak tgk..

Reply

Noor December 20, 2012 at 11:05 PM

Memang tak puas hati dgn.johan. patut minta maaf dengan am ke cakap baik-baik. gayanya nak cabar si Am. memang next episod buatkan orang marah je dgn.Johan. Johan ada hati lagi dengan ain la tu… geramnya..

Reply

wook December 20, 2012 at 11:10 PM

episod 68 bila ni, first time comment, tak sabar nak tengok episod 68

Reply

wani December 20, 2012 at 11:27 PM

x sabar nk tengok episod mlm nie … harap2 ezany upload awal …

Reply

mai December 20, 2012 at 11:33 PM

huwaaaaa,,,nape r kt kg xde mustika hd,,x sabar nk balik umah bley tgk on time,,huhu,,penantian satu penyiksaan,,baca komen u all wat sy nk jumping2,,btl ke next week nye episod byk lari dr novel??? makin nk tamat makin hot la plakkkk citer ni,,

Reply

cindy December 20, 2012 at 11:35 PM

korang perasan tak , mmasa dee balik dari NY , dia TERcakap , ”I miss you AARON , patutnya , AM . haha .. boleh pulakk tersilap . Sorry , sebab , itu yg saya dengar .. hhihiihi :)

Reply

wani December 21, 2012 at 12:03 AM

dee terlupa la tuu … tergagap-gagap dier nk sebut …
:)

Reply

yatie December 21, 2012 at 1:31 AM

utk episod 68 you dpt mainkan k.Sya x dpt mainkn knape y.geram betul. dh berkli2 sya cuba dptkn.tapi x berjaya

Reply

muzaffar December 21, 2012 at 12:31 AM

Awk perasan jgk ek???
Sy dh mention kt ep67

Reply

one December 21, 2012 at 12:38 AM

actually Dee cakap ” I miss you MY DEAR” not Aaron…

Reply

laura December 20, 2012 at 11:36 PM

OMG OMG.. bleh tk sesape ade novel… tolong? please?

Reply

najihajasmin December 20, 2012 at 11:52 PM

saye ade novel die.. Y?

Reply

balqis December 20, 2012 at 11:47 PM

Btol2..azie tk sesuai la deessing camtu..wpun blakon pegi umrahbkena la soapn aket kan…

Reply

mai December 20, 2012 at 11:54 PM

ms cindy,,betul ker??xdpt tgk lg nie,,camne produksi terlepas pandang nie,,hehe,,mmg terbaikk la pengikut setia citer nie,,

Reply

Adamhawa forever December 20, 2012 at 11:56 PM

Hi smuaaa. Tak sabar nya nak tgk episode nii. Suka sgt tgk azie jd kwn yg sgt prihatin. So sweetttt.

Reply

kiera anastasya December 20, 2012 at 11:58 PM

helOO,..
lama tk bace kOmen dari cik siti wan kembung,muzaffar and english teacher..btw,suka sngt bace kOmen kOrang..nice and funny ^_^
kOrang mesti penonton setia Adam & Hawa ni kn?

Reply

CrazyADH December 21, 2012 at 12:08 AM

Dah refresh berkali, saudara ezany blum d/l..penantian dgn penuh sabar

Reply

hani December 21, 2012 at 12:09 AM

adam n hawa nak hampir penghujungnya…..lagi 3 minggu nak habis ….

Reply

qayyum December 21, 2012 at 12:14 AM

saya minat cerita adam dan hawa

Reply

aprina December 21, 2012 at 12:10 AM

dah ke belum uploadnya? ain keguguran x?

Reply

wawa December 21, 2012 at 12:13 AM

pkul bape ezany nak upload ni…xsabar nak tunggu esok wei..plz ezany

Reply

ctcfir December 21, 2012 at 12:14 AM

adoi….adoi …adoi …blk cuti rmh kakak, x langgan lah pulak…. so …dok tunggu episod 68 kat sini… kalau ikut buku …lps am nmpak johan dgn ain…dia cuba dptkan johan… mnyebabkan ain jatuh …. tapi lps tu am ok jer …. kalau x silaplah …hampir lupa …dah lama baca novel tu … masa ain ngandung 6 bln kot depa p honeymoon dlm m,sia …. ikut buku happy ending …. ain & anak mnunggu kpulangan am dr osea kat airport … dan lps tu btukar2 hadiah … nanti x suspen dah … tamat

Reply

wawa December 21, 2012 at 12:15 AM

paling cepat kul bape ezany ye..

Reply

abah December 21, 2012 at 12:17 AM

Saya msih menunggu..xsabar lah..mata dh ngantok ni tp demi am akan tgu hehe

Reply

Cik Jah December 21, 2012 at 12:20 AM

Hehehehe…..Adam dan Hawa punya citer sampai kan sanggup collect episod satu hingga kini dan buat dalam mp4. Boleh dijadikan teladan,..setuju pendapat ex-cikgu tu..:)

Reply

Sony Silverian December 21, 2012 at 12:23 AM

Huhuuuuhh… citer minggu depan makin menyimpang jauh dari novel. .. dalam novel pong tulis johan hanya jalan slow2 tak tulis pong pinpim2 tangan… nampak sangat pengarah ni nak merosakkan watak ain hawani yang di baik seperti yang telah di gambarkan oleh aisya sofea…
…. kalu aku jadik am pong marah kalu tengok johan mcm tu… silap haribulan dekat situ jugak kaki sampai dekat muka si johan tu…. saper yang tak marah biler tengok isteri kita orang lain pegang….

Reply

one December 21, 2012 at 12:47 AM

setuju… alahai pengarah drama nih patut lebih sensitive dan jaga adab sopan antara JOhan dan Ain walaupun nak tolong tapi xpayah le pegang tgn bini org… aduyaiiii…

Reply

Maulana December 21, 2012 at 1:09 AM

pelah bangang sngt penerbit, pengarah & script writer….pekak amat sal budaya melayu/islam…ingat crite cine ke…kot nk konar fr novel pun jgn melebih sngt…kite smua dibodoh-bodohkan…xyahla tngok AH..mengarut je!

Reply

Ulfah December 21, 2012 at 10:35 AM

saya yang tertinggal keretapi nak komen… sungguh setuju… dan ikut logiknya kalau dah pregnant teruk macam tu… hospital berbayar akan beri wheel chair tolak sampai kereta… taklah jalan terkedek-kedek dipimpin johan… ishhhhhh

Reply

yanie humaira December 21, 2012 at 12:27 AM

Cindy…memang btul pun dee ckp “i miss you Aaron”..mcmnala boleh tersilap ckp ptutnya cut je…tpi tk…tkkanla AA tak prasan kot….pe pun tk sbar nk tggu episod 68 ni…lmbt lgi ke ezany ni……sesungguhnya penantian itu stu penyiksaan….

Reply

Marsya December 21, 2012 at 12:29 AM

Awat lambat beno ezany upload :(

Reply

mr nobody December 21, 2012 at 12:30 AM

NoNo!,..dee tk sebut ”i miss you aaron”…dee sebut ”i miss you darling” ??

Reply

cindy December 21, 2012 at 12:35 AM

Ooh , yeke mr.nobody , SORRY TERSILAP :) !

Reply

nur arissa December 21, 2012 at 12:39 AM

cuba dgr betul2…bkn dee ckp “miss u la dear” ke?…

Reply

One December 21, 2012 at 12:50 AM

yeap.. DEE ccakap ” I miss u MY DEAR”…”:)

Reply

azah December 21, 2012 at 12:41 AM

Kalau episod minggu depan jauh menyimpang dari novel, rasa mcm takde feel dah nak tengok..

Reply

mr nobody December 21, 2012 at 12:43 AM

tk pe cindy,..sye cuma ckp je ape yg sye dgr..
jangn ambil hati ye’

Reply

Zellyna December 21, 2012 at 12:44 AM

Hihhhiihhh masih setia menunggu…Thanks Ezany for constantly updating… Track balik D ckp “I miss u aaaahh Dear…” bukan Aaron kan… hihihh maaf laa kalau tak betol…

Reply

nora December 21, 2012 at 12:47 AM

nama pun adaptasi dari novel…tak semestinya ikut novel 100%. lagi pun kalau sama tak best la..baik tak yah tgk dramanyer…baca novel sudah

Reply

sha December 21, 2012 at 12:53 AM

nape ni episod 68 tak leh tgk lg ni….

Reply

azreen natisya December 21, 2012 at 12:56 AM

a,a lh..sye pOn tk dpt nk tgok.. ??

Reply

noname December 21, 2012 at 10:32 AM

Content deleted.
This video is no longer available because it has been deleted.

KENAPA TERJADI ??

Reply

Adique December 21, 2012 at 12:58 AM

salam…. rasanya dee ckp “i miss u la dear”…

Reply

Adamhawa forever December 21, 2012 at 12:59 AM

Aduhai punya la lama tunggu scene am dgn ain. Skit je klua… Nanti mesti ain marah am sbb ain jatuh.

Reply

dayang December 21, 2012 at 1:11 AM

x leh tgok….

Reply

Mencari Am December 21, 2012 at 1:13 AM

Yeahhhh.. Thanks ezany sbb dpt tgk lgi!! Kali ni kalu uoll perasan style rambut AA asik lain ja… Kat airport, dgn mama n bila jumpa Ain di hpital… Anyway x sabaq nk tgk next episod!!!

Reply

Zellyna December 21, 2012 at 1:18 AM

Wwwaaaaahhhh …. Garang betol bila Am Mengamok… Aiseyman Johan nie pun tak tau nak keep low profile hehhehe … nasib cerita aje… heheh tapi AA nampak Macho bile nak fight…;)

Reply

mrak kayangan December 21, 2012 at 1:18 AM

Johan ke cepok ngan Am…ha ha ha …
nie akibatnya..kerana pulut santan binasa,kerana mulut badan hampir binasa….

Reply

jie December 21, 2012 at 1:26 AM

knape episod 68 x dpt dimainkan

Reply

yatie December 21, 2012 at 1:33 AM

tension betul x dpt tgk episod 68.Apa maksud dgn perkataaan ini y “Content rejected .This video has been removed due to a breach of the Terms of Use”

Reply

One December 21, 2012 at 1:36 AM

Saya bole tgk then bila nak repeat tengok sekali lagi dah x bole dah:(

Reply

one December 21, 2012 at 1:38 AM

cuba refresh the page….bole tgk

Reply

dayang December 21, 2012 at 1:43 AM

alahai…lma tgu x leh tgok..sian aku Am

Reply

Ummiumaira December 21, 2012 at 1:45 AM

Aduhai…x bestnyer tgk am cam2…rasa cam kl gangster lak….rambut am kejap pendek kejap panjang .ha..ha..ha…

Johan buat spoil jer….mmg patut pun kena sepuk ngan am…Bosan la…klu Ada bab tambahan mesti kuar muka Johan ,azie n makcik ostolia….nnnnnn dee…watak am n ain x der lak …bkn ain jer stress..kita pun stress jgk tgk diorg…

Harap

Reply

Deenda December 21, 2012 at 1:46 AM

huwaaaaaaaa..:’(
Xdpt tgk..content deleted…

Reply

BelalangKunyit December 21, 2012 at 1:50 AM

gangster nye am…sampai jatuh ain dia tepis….keh3

Reply

chelsy December 21, 2012 at 1:51 AM

ohh NOOOO…Ezany, x dpt tgk…. Content deleted.

This video is no longer available because it has been deleted. :( :( :(

Reply

Lavender December 21, 2012 at 1:52 AM

ala…. knp content deleted……

Reply

fida December 21, 2012 at 1:57 AM

knape vidoe kena deleted alamak nooooooooooo

Reply

dee December 21, 2012 at 1:57 AM

asl deleted..?? baru nak tgkk…:’(

Reply

mom3D December 21, 2012 at 2:03 AM

nk tgok..knp dh kena delete..adoyai..tolong check sikit en.tuan empunya tanah….

Reply

dia December 21, 2012 at 2:00 AM

Alaaa…tak blh tngok… Kenapa eh content deleted?

Reply

cik ted December 21, 2012 at 2:09 AM

Menangis tahap gaban sda ni cz x dpt tgk epd mlm ni

Reply

jeje4bella December 21, 2012 at 2:16 AM

Nasib baik sempat tgk tadi…tqvm ezany… AH ni la jadi penaman sepanjang 3 bln cuti bersalin…mmg best la lay an ditambah lagi dgn comment dari fans yg sporting abis.. if only la bab am ngan ain ade lebih lagi kan best…kenkadang tu rasa nak je suruh tukar je tajuk johan, azie & makcik ostolia (pasal bab diorg lagi byk dr am ngan ain) hish tak sabar rasanya nak tunggu isnin

Reply

Zaza December 21, 2012 at 2:18 AM

Knapa content deleted plak untuk episod 67 ni… Huhuhu..

Reply

Zaza December 21, 2012 at 2:19 AM

Opss episod 68

Reply

kak zah December 21, 2012 at 2:22 AM

tula..kak zah pun x sempat nak tgok,dah kena deleted….

Reply

a viewer December 21, 2012 at 2:27 AM

kenapa dia cakap “content deleted”.. nak tengok episode 68… :(

Reply

niejey December 21, 2012 at 2:32 AM

try link yg sy bg tu…sy leh tgk dah…sementara ezany fix video kat cni…

Reply

Idah AR December 21, 2012 at 2:42 AM

Hi, link utk episode 68 ke???

Reply

Idah AR December 21, 2012 at 2:38 AM

Salam admin,
Knp plak content video nie deleted??? Sedih btollah dibuatnya…tak dpt tgk episode 68 nie….isshhh

Reply

boboiboy December 21, 2012 at 2:42 AM

asal xleh tgk ep 68??die ckp dh deleted…huhu..=(

Reply

Zaza December 21, 2012 at 2:47 AM

For those yg belum dpt tgk episod 68, boleh tgk dari daily motion… best la. Azie n Ain mmg pandai tunjuk watak bestfriend yg sejati. Tp Am mmg ganaz la kali ni..

Reply

niejey December 21, 2012 at 2:53 AM

yup…link utk episod 68….kira ok lah..bleh lah tgk..sy dh abes tgk dah…huhuhu

Reply

London mari ----- December 21, 2012 at 3:46 AM

Iskkk ….fenin fenin…..nanti time bahagia kejap je dah habis cerita hurmmm..kaco betul laa…….pusing sana konar sini …hak3…johan gie lah kawin cpt2 sibuk jer

Reply

rina December 21, 2012 at 4:20 AM

salam pd sumer yg kata AnH dh terlalu bnyak menyimpang dr novel tu mmg betul. Kenapa mesti Johan nk pimpin ain? Tk bole ke juz follow sbelah. Ain tak kan jatuh kot. Kalau penerbit n prod team boleh create scene, kenapa tk tk terfikir yg ain tk kan jatuh kalau tk dipegang???bodoh punya pengarah. Mood citer ni up and down dh mcam tak ada arah dan hala. sepatutnya semakin nk habis, mood dia mesti stabil dan happy mood, tp ni tidak semakin tak tentu arah. Kenapa kak aisyah sofea tk tegur???. Sorry lah peminat AnH, ini pendpt dan rasa saya kalau tk setuju minta maaf lah.

Reply

TejaWafa December 21, 2012 at 7:27 AM

setuju dgn pendapat rina. Merosakkan karya shj. Skrg ni sudah byk drama2 tempatan kita yang menjaga batas2 Islam terutama yg melibatkan pelakon wanita berhijab dan heronya. Contohilah produksi seperti itu.

Reply

muzaffar December 21, 2012 at 12:18 PM

Yg plg aku tak suka drama ni mengubah jati diri Ain Hawani. Seolah2 muslimah takdak pendirian…..berubah dgn keadaan. Seolah2 Islam tu trlalu longgar…

Reply

Ardika December 21, 2012 at 4:21 AM

Bru blk Kerja letih… Bru nk tgok episode 68 tp xdpt tgok plak Knpa Eerr?? Da la episode ne best!!!!! Sabor Jer la.. Ada Sesiapa yg Bole tlg x??

Reply

kakibuku December 21, 2012 at 4:52 AM

download kat dailymotion…just type search adam hawa 68

Reply

Si QeChixs December 21, 2012 at 5:28 AM

ADMIN : episod 68 ni tak boleh nk tgk = ” CONTENT DELETE “.. Nk maklumkan gak episod 59 tak dpt nk d’tengok smula.. Knp ye??

* Tak sbar nk tgu next week,kemunculan semula watak AM yg telah “d’matikan” watak dan peranan dia sjak akhir2 ni oleh pengarah cite Adam dan Hawa..Paling penting tak sbar nk tgk si Am ni blasah si “Rebonding”… Ahahahaha! Sepatutnya dari awal lg Johan ni patut kne blasah dgn Am,elok di packagekan skali dgn Makcik Ostolia tu… Kan elok anak beranak tu Am ajar dripada mereka terus berkurang ajar… # PEACE !

Reply

b December 21, 2012 at 6:13 AM

apasal x leh nk tgk ….. hu..hu…sedih la…x dpt tgk episod 68….

Reply

Kutin Bubuz December 21, 2012 at 6:26 AM

Am: Masih Perihatin dengan bini aku?
Johan: Kalau yea pun kenapa?
“Hahahahaha…alahhh buat suspen yea…”
Kenapa Darama jauh meyimpang cerita dari novel? Ini pendapat saya…
Kalau sama cerita dia macam Novel takkan suprise (terutama sekali yang pernah baca) lagi pun ini kirakan business minded. Mesti ada kelainan. Mau juga laris dari segi darma dan novel. betul tak?

Reply

fazdiex December 21, 2012 at 6:31 AM

Salam
Aloh…..tolong saye, nape lak episod 68 ni delete plak….
Dah la kat kampung skang ni…astro xde….
Aduiyaiiiii tertekan nye…..

Reply

Soulreaver December 21, 2012 at 6:48 AM

Rileks la korang… Tu baru promo je. Mungkin Ain nk jatuh & Johan pegang. Biasa la promo.. Kasi org yg tgk panas sket.. Hahaha.. Yg Dee letak serbuk tu bukan kat hospital utk Ain.. Tp kat bilik utk Muzaffar…serbuk tongkat Ali…hehehe… Kan dee ada ckp ngan Am kt airport yg Muzaffar tu kena amik ubat penaik nafsu baru bleh layan nafsu dee (yg mcm binatang tuh)…hahaha

Reply

Soulreaver December 21, 2012 at 6:50 AM

Guys, tengok kat Dailymotion.. Google je Dailymotion then akan dpt the site. Lps tu lam Dailymotion search ah68… Nah.. Dah bleh enjoy

Reply

chelsy December 21, 2012 at 7:29 AM

gotcha……tq Soulreaver:)

Reply

zz December 21, 2012 at 7:05 AM

Kenapa video episode 68 tak dapat tengok. Tolonglah downloadkan balik boleh.

Reply

myzaqy December 21, 2012 at 7:07 AM

Baru nak feel2 tengok latest episode sekali tengok “the content has been deleted”.huh hampa sungguh!!harap akan datang tak sangkut gini lagi ye…kita peminat setia blog ezany… btw nanti sehangat asmara selepas AH pun ezany upload tau!! Thank u!!u best

Reply

english teacher December 21, 2012 at 7:07 AM

i hate seeing adam treating johan that way… hate coming episode.. he has always been so cool..suddenly he is turning dangerous

Reply

TejaWafa December 21, 2012 at 7:32 AM

Iyalah..kenapa tiba2 Am nk jadi samseng pulak!! Pttnya tnya baik2 dulu..ini tiba2 nak buruk sangka dgn orang…Oh director!! Rosak sudah watak Am

Reply

kaibuku December 21, 2012 at 7:40 AM

setuju setuju…tp know what i hate more, Johan provoking Am…br igt jln cerita dh nk kembali kpd asal, tiba2 ade lagi tambahan2 yg merosakkan cerita & watak…

Reply

Fasya December 21, 2012 at 7:09 AM

Tak boleh tengok!!! Huahahha :’(

Reply

kikyn December 21, 2012 at 7:13 AM

kenapa episod 68 content deleted :( baru nak tengok :’(

Reply

opah steady December 21, 2012 at 7:26 AM

ngpe epsd 68 x lh tgk….cptlh x sbr nk tgk nih….kt tv x lggn,ngdp sni jela..

Reply

niejey December 21, 2012 at 7:31 AM

ader info kate bnda ni jd sbb kena hack…ader sape leh sahkan ker?
cian ezany…

Reply

mak cik 59 December 21, 2012 at 7:42 AM

sila buka you tube – taip Adam dan Hawa episode 68 -enter – akan keluar adam dan hawa – tapi clik kat yang tulis –by HtcFanboys akan dapat episode 68 try it

Reply

roy December 21, 2012 at 7:49 AM

Salam, betul ke apa yg aku fikir? @Dee n muzaffar tu berzina sebab ada dialog dee yg kata muzaffar kena ambil ubat untuk melayan nafsu dia”. Wow kalau betul berani dan tak sensitif langsung director drama nih. Bg aku dialog setan cam ni tak yah lah ada. Am pulak act mcm gangster padahal dia tkder kat KL isteri dia dlm keadaan sakit Johan tolong tetiba nk baran? Patut berterima kasih sbb ada org nk tolong. Pegang pun berlapik kan? memang tk manis dn tk elok, tp nak buat camana darurat. Peace n caw…

Reply

One December 21, 2012 at 11:37 PM

Dulu, dalam episode terawal sewaktu Dee fetch Am balik keje dari airport ada dailog antara lain Dee ajak Am pegi bekfast then Dee ada kata ‘or you want me as your breakfast!” Then ada dailog bila Am xdpt keluar jumpa Dee then Dee buat manja2 macam merajuk kat Am lalau Am cakap..harinih I mmg xbole keluar dgn u (atas sebab masa tuh Am dah mula kenen2 kat Ain kat Tadika ) but Am ada cakap, malam besok bole jumpa as the whole nite I’m yours!!!..

Sendiri fikirlah..maksud conversation camtuh…

Reply

one December 21, 2012 at 11:39 PM

*lalau = lalu* typo

Reply

omak ain December 24, 2012 at 7:09 PM

eh..bkn dee & muzaffar tu dah kawin ke. dee jgn bini no 2. kan ke am ckp…”u nak sgt kan jadi bini no 2 (sbb dee ska sgt dok ckp sanggup jadi bini no 2 am)”

kiranya dee & muzaffar dah kawin la. =)

Reply

tate December 21, 2012 at 8:11 AM

assalam…drama AnH ni sebuah drama berkisar tentang kasih sayang yg manis, tetapi sudah hilang kemanisannya degn adanya terlalu bnyk scene tambahan yg tidak membantu mencantikan jalan ceritanya. Memang novel dn drama amat berbeza namun adaptasiya sudah terlalu bnyk menyimpang. Dee tidak patut divisualisekan seorg wanita yg amat rosak akhlaknya. Dee suka Am tu tk boleh buat apa sbb dia melibatkan perasaan. Kalau boleh nk sangat tanya kak Aisyah Sofea, apa perasaan beliau bila menonton drama AnH ni? Apa2 pun drama ni dh buat ramai orang menangis dan buat ramai orang rasa marah. Tetapi pengarah jangan rasa drama ini sudah cukup sempurna dan berjaya kerana masih terdapat byak kelemahannya dari aspek kesinambungan solekan, tatahias , dialog yg berteraburan lebih-lebih lg pd pemegang watak utama iaitu Am yg paling ketara rambut beliau yg sekejap pnajng dan sekejap pendek.@keluar rumah rambut panjang dlm kereta rambut dh pendek. Memang scene tersebut di rakam pd hari yg berlainan mengikut ketetapan, ttp mana crew yg menjaga kontinuiti artis??. Seorang pelakon yg bagus sepatutnya pandai menjaga konti sendiri, tp AA tk begitu rajin utk semua tu. TP lihat hasilnya nampak sgt crew producksi tak professional dn tk buat kerja dgn betul. Apa-apa pun org kuat Global Station kena ambil tahu semua perkara sbb end produk nama beliau yg tertera. Minta maaf banyak2 atas komen ini, dan ini adalah dr apa yg saya rasa. Wassalam

Reply

mrak kayangan December 21, 2012 at 9:30 PM

100% setuju. Hasil yg bagus @ tidak sekarang perlu dijawab oleh Global Station. Pengarah drama ni memang tak sensitif dari banyak sudut. Pakaian, sudut tatasusila org Islam masa kini , terlalu banyak kesilapan sebutan, susunan ayat. Sepatutnya pengarah yg kawal benda benda nie. Nampaknya pengarah lebih pandai mengarah daripada turun padang nie.
At the ending of the days, kekuatan cerita Adam dan Hawa adalah kepada hasil tulisan Asyea Sofie dan kemudiannya kepada populariti AA dan disokong sgt kuat oleh pelakon yang lain. Kalau ikutkan kualiti hasil produksi, macam org baru graduate je buat drama nie. tak peka dari banyak sudut.

Komen komen macam nie memang orang tak suka. Katanyae ” nama pun drama” @ ” pengarah dah suruh buat macam tu…. tp kita sebagai penonton @ pelanggan yg menikmat hasilnya perlu bersikap lebih kritikal dari bersifat menerima aje. Pengrah drama @ filem perlu sedar penonton bukan zaman dulu termenung depan TV sambil menangis tp penonton ramai yg celik dan mula berfikir tentang kehidupan yg lebih baik.

Reply

chelsy December 21, 2012 at 11:25 PM

Ulasan dan comment yg bagus, how I wish jika ada pehak2 dari GS/pengarah/penerbit baca ulasan penonton spt ini.

You said it all….

Reply

princesslover December 21, 2012 at 8:15 AM

laaa.. kenapa episod 68 content deleted? susah la nak tengok…

Reply

mamaariz December 21, 2012 at 8:17 AM

En. ezany..kenapa content deleted..frustnya aku..tolongggggg

Reply

Fiza December 21, 2012 at 8:41 AM

Ezany, knapa tak leh tgk nie….

Reply

marina eina December 21, 2012 at 8:46 AM

Kenapa content deleted, stress nya.tlg update blik.plz plz :-(

Reply

Adeq lita December 21, 2012 at 8:54 AM

Asal tak leh tgk…? Kenapa delete…?
:(

Reply

Gadis Ayu December 21, 2012 at 8:56 AM

ala nape xleh tgk episod 68 nie sis…??

Reply

Suzuki Swfit Izza(SSI) December 21, 2012 at 9:19 AM

Salam…Hai.. sy slalu dok tgk komen kat cni ja…nak tnya knapa eps 68 x blh tgk…huhuhuhu………….

Reply

Scorpio84 December 21, 2012 at 9:33 AM

kwn2 tgk kt cthoney@blogspot..dailymotion..clearrrrr,,sy bru lps tgk

Reply

xii.princesslover December 21, 2012 at 9:52 AM

ok.. tq Scorpio84.. sy pn bru lps tgk..

Reply

MARIA December 21, 2012 at 10:04 AM

Sedihnya…. x blh tengok!!!!!! ezany tolong !!!!!!

Reply

Aqilah December 21, 2012 at 10:20 AM

Kenapa x leh tgk niee… Pls nak tgk….

Reply

Farah December 21, 2012 at 10:30 AM

pepagi dah buka tp xbole tgk… hampaaa nyer….
ni dah 3kali check still xader jgak…. waaaaa :(

Reply

pepelpink December 21, 2012 at 10:30 AM

alaaaaaahaii…kenapa takley tgk ep 68 nie…..da bnyk kali try nie…vedeo has been delete….why…why..whyy…….plz somebody…ade sape2 yg ley tolong tak..how nk tgk ep 68 nie….huhuuu

Reply

maria sp December 21, 2012 at 10:32 AM

sob3..sedihnya nape xleh tgk..uwaaaa….nape delete…..:(

Reply

arissa alesya December 21, 2012 at 10:33 AM

makin best cter nie..xsabar nk tggu next episode…

Reply

ann December 21, 2012 at 10:43 AM

N0e ep. 68 xleh tgok ni?aigoo…

Reply

muzaffar December 21, 2012 at 11:32 AM

Klu aku jd Am….
Bl Azie bgtau wife aku warded,Aku mntk Azie tlg ambik kunci keta Ain dn terus ke spital jumpa isteri tercinta. Gila beb dh la lama xjumpa dh tu dpt tau wife wardwd dh ttu aku xsabar nk jumpa…nk confess nk mntk maaf….
Tp dlm drama ni ada scene tmbhn Am blk rumah jumpa mama dn ambik keta. Apakejadahnya????????
Klu nk pjgkn show time lbh baik wat crita Am trpksa blk London coz kunci keta dia trtgl kannn

Reply

chelsy December 21, 2012 at 11:41 PM

so true….

Reply

TejaWafa December 26, 2012 at 12:12 AM

Muzaffar…i love your comment ‘Klu nk pjgkn show time lbh baik wat crita Am trpksa blk London coz kunci keta dia trtgl kannn”….it’s make me laugh, hilang stress…hahaha

this drama semakin merapu day by day.

Reply

ex-cikgu December 21, 2012 at 11:48 AM

realiti hidup org muda zaman sekarang…hubungan yg sepatutnya terjalin hanya antara suami dan isteri dah jadi mcm hubungan sejagat tanpa batasan plak…mcm kes dee tu…saya yg pernah mengajar budak2 muda ni tau la…kalau diorg ni dah selalu keluar sama2 tu faham2 je lah…budak2 sekrg dimewahkan oleh mak bapak dgn duit…they can do what they want sbb ada byk duit…then takde rasa tanggungjawab sbb kemas bilik sendiri pun bibik yg buat…mak bapak busy je 24/7…realiti yg saya sendiri takut bila memikirkan kehidupan anak muda zaman sekarang terutamanya bila memikirkan tentang anak2 sendiri walau saya dah cuba sehabis baik untuk mendidik student2 saya dulu dan anak2 saya

Reply

khalisyameryn December 21, 2012 at 11:52 AM

x sbr nak tgk episod johan kene blasah dgn am…..dush dush….ei geram btul tgk johan tue…..ade hati lagi dgn si ain……arghhh….

Reply

alya adriana December 21, 2012 at 11:55 AM

hmmm kerusi roda kan ader ………….. x kan ler spital tue x der langsung kerusi roda………… kan

Reply

zara December 21, 2012 at 12:08 PM

pakcik doctor mcm gatai ja..hahaha..

Reply

boboiboy December 21, 2012 at 12:12 PM

rasenye pengarah citer ni bkn saje nk tmbah2 scene..tp die suke pikerkan pkare berbangkit kat satu tndakan tu..kan x??hahaha

Reply

kasihixora December 21, 2012 at 12:17 PM

saya stuju sgt mat rebonding tu kene tonyoh kpla ngan am sbb bg jwapan yg mabeles.dia pun x tau jak respek hak org,xkan am nak berlembut ngan dia..haha padan muka.lain kali sendiri mau ingat la mamat..

Reply

Alyssa December 21, 2012 at 12:55 PM

bg I lelaki pling layak utk wanita sebaik Ain da lah Johan…dr awal perkenalan dia sentiasa ada di sisi Ain sma ada ssah mahupun senang.Am dtg time nak jeeee…dah dpt buat Ain mcm sampah.Agak2 lah tgok isteri bru je kuar wad dh msuk balik krn pnas baran dia. Patut dia dpt wife mcm Dee je sma2 setan.Ain gdis suci memang x layak utk teruna yg dh x teruna lagi tu…Mmg dasar lelaki nak kan ppuan dara dan suci wlaupun dia sendiri dh x teruna lagi,berpuluh kali dh hilang teruna..pui!!!! Nasib kau lah Ain syg pd Am yg x berapa nak care sgt tu…udah2 lah kutuk Johan tuy.Kalau korang nak tau dia lah watak yg baik dlm ceta ni.Kasih syg nya pd Ain x pnah pudar. x mcm Am hipokrit kata x jumpa Dee dh sah2 Ain jumpa foto dia dgn Dee…kalau setia pd yg satu jgn lyan walaupun sms..tp Am siap jumpa sambil mkn minum lagi.Fikirlah sendiri.Jgn krn Am hensem & AA yg bawa watak tu korang butakan mata je & kutuk watak Johan yg sgt humble tu…senyum jee..peace!

Reply

Si QeChixs December 22, 2012 at 3:25 AM

Erk? Baik sangat ke Mamat Rebonding ni?

Reply

dayang December 21, 2012 at 1:01 PM

I sgt agree dgn U Alyssa… mmg lelaki nak ppuan yg baik utk isteri dh tp jgn lupa wanita pun nak lelaki yg msih teruna utk jdi suami…ni pekena teh tarik..,kopi o..,sirap bandung..,ais lemon tea.., dan mcm lagi tahu pulak nak kan yg virgin utk jdi isteri.Hai kaum Hawa adil ke??? korang fikirkan sendiri. Lainlah korang x kisah..tau2 dpt HIV positif.Nak ke????

Reply

azie December 21, 2012 at 1:37 PM

Suka sangat AH……best…best.

Reply

CIK TA December 21, 2012 at 7:15 PM

salam korang#dayang n alyssa. I setuju ngan korang dua. Tp Am ada kata dia tk pernah ada hubungan istimewa ngan dee kan? Tp paper pun i memang tak suka Am “selepas dia dpt Ain”. Kata tk suka dee tp masih nk tahu dee gi mana, ngan saper masa jumpa kat airpot. Oii am kalau tk suka dah nampak dee kenapa tak blah aje? Bole nak tanya macam2 plak ntah2 kau pun suka kena pegang2 ngan si dee tu ??

Reply

omak ain December 24, 2012 at 7:13 PM

betulllllllll…sy setuju. dah xsuka & rimas ngan dee, awat hang pi ty dia mcm2, am oii..kalu omak la,xkose lahai. lari jauh2. yg si dee ni la,punya nak dpt simpati am,pi bgtau kata muzaffar amik ubat,nak puaskan nafsu. haha…kau kalah dee,kau kalah, hehe

Reply

ipah December 21, 2012 at 1:38 PM

first time comment here..

tak suke bile dee ckp ‘NEW YORK’ slang ape ntahhh… omputih pun x pronounce camtu

Reply

omak ain December 24, 2012 at 7:18 PM

anzalna dan family pernah stay oversea,kanada xsilap.ikut abah dia study. so terbiasa kot. si johan lagi la…lama gak mamat tu dok oversea,tu pun sama ikt parents smbg study.ce dgr dia sembang, perghh..mcm mat saleh. sedap juga dgr. bukan dibuat2. mmg kalau sesapa penah study sana,terutamanya yg start sekolah primary ke secondary ke,..mmg gitu. huhu.jgn salahkan diorg. =)

ipah,ce google pasal diorg, nnt awak akan kata..”no wonder la” hehe

Reply

sha December 21, 2012 at 1:39 PM

c Am ni mcm tunjuk baik je, wahal johan yg selalu dgn c Ain… chill la Bro AM…apa lagi Johan, go Johan

Reply

Puan Sri December 21, 2012 at 2:51 PM

You allperasan tak utk sedutan minggu dpn bila Ain nmpk Am, dia boleh sapa Hai jek. Napa director tak suruh salam n cium tgn kan dah 2 minggu tak jumpa…director kena sensitif dgn cara kekeluargaan org Melayu Islam. Juz memberi pandangan…

Reply

chelsy December 21, 2012 at 11:12 PM

yeap 100% setuju dgn u!

Macam xkesah aje…tapi rindu sgt, atleast Ain patutnya nampaklah mcm surprise nampak suami dtg dan vice versa excited….scene ni nampak mcm so dull, like nothing happening between the two A&H…

Reply

sue saipul December 21, 2012 at 3:17 PM

Haha..mamat rebonding saje cari pasal.nk kne pkul ke??nape am tk trus g hospital..tk risau ngn ain lgsung..pastu tolak ain lg..cian die..

Reply

Maulana December 21, 2012 at 3:29 PM

Betul-betul Puan Sri, mmg AH dari mula lg bnyk langgar budaya islam. Kot penerbit sengaja wt cam2 so supaya we all sedor.
Yg Am tu bangang sngt knape! Dahla x trime kasih kt Johan. Pastu nk pukul plak org yg dah tlg isteri dia… Yg Ain pun sama gak …2×5 je dgn Am tu… mmg padan pun Ain + Am=EGO. Better cam MakCik Ostolia tu… terus terang…WACAIYALA MAK CIK!!!!!! hihihihihi…. ;)

Reply

MARIA December 21, 2012 at 3:29 PM

TKS EZANY… AKHIRNYA DAPAT JUA AKU TENGOK A&H

am rasa tercabar bila orang lain ambil berat pasal isterinya….
kalau i time tu jugak pergi tengok isteri… bukannya balik rumah
padam muka kena marah dengan mama dia.
penat? bukannya dia yang bawak kapal terbang…. geramnya kat am.
baik suami aku x begitu… hehehe

Reply

chelsy December 21, 2012 at 11:02 PM

setuju dgn sebahagian pendapat u, tapi it takes 12H direct flight from LOndon-KL and Am has been roughly >2weeks kat sana, so, there’s gonna be a jetlag and mmg penat ….

Reply

chelsy December 21, 2012 at 11:06 PM

..but still, Am sepatutnya terus aje ke hospital especially apabila Azie dah bagitau ttg Ain bleeding dan warded…. tapi Am syg sgt dan rindu kat wife tapi xnampak pun yg dia mcm excited nak tgk Ain masa tuh sempat plak balik kerumah mama dulu , disini mcm pengarah drama gagal tunjukkan yg Am mcm rindukan wife dia sgt2…

Reply

Azie cute December 21, 2012 at 3:46 PM

ape2 jelah diorang ni….am tu x pandai nak berterima kasih ke kat johan tu…….dah la johan ngan azie yg jage ain waktu dia gi London…..pastu cari pasal lak….kesian gak kat ain dah la bleeding 2x kali kedua semua salah am……ikutkan sgt perasaan tu…..bini tgh sakit bleh plak begaduh…dah la bergaduh dgn org yg dah menjage ain waktu dia xde…..geram btol la kat am ni…harap je muke encem tp perangai…HAKTUIIII!!!!!! kesian johan!!!!!

Reply

dahlia(fx) December 21, 2012 at 5:51 PM

Agreed with Alyssa.Am full of ego coz he should change Ain is expecting.Johan truely love Ain but he is destined to be with Azie.End of this drama all will be OK but all here should learn to be better person and have a good and brave heart:)

Reply

suraya December 21, 2012 at 7:23 PM

Hei…tak suka dengan perangai Am. Macam tak ada otak. Dah tau Ain kat hospital, cepat-cepatlah pegi tenguk. Suami bacul! Saja nak cari pasal…

Reply

shazy72 December 21, 2012 at 7:24 PM

Thanks Ezany…….

Reply

adya2020 December 21, 2012 at 7:31 PM

hmm…. doctor ni cakap ” nurse akan bawak satu nutrient and vitamin to “imbalancing” your body? atau sebenar nyer saya pun tak faham doktor ni punyer nasihat… hadui… i’m a doctor… malu lah nak lakonkan watak doktor setakat beberapa shot tak buat study dulu cik abang doktor fadzil….

Reply

chelsy December 21, 2012 at 10:56 PM

hahhahha…. me too, lepastuh, doctor lelaki masuk dalam bilik pesakit pompuan xde chaperon? Mana pegi nurse yg sepatutnya mengiringi doctor bila buat ’round’ …atau Malaysia dah terlalu maju sampai pengarah drama xkesah dan peka dah abt hukum hakam muhrim dan bukan muhrim termasuklah ketika menjalankan tugas ….

Reply

kak December 21, 2012 at 8:46 PM

antara scene/words yg funny & x masuk akal dlm A&H:
- makcik ostolia…kelakonyeee…
- klu akak x salah dgr, dee ckp “i miss u laling”…hihihi
- am yg sengal, balik2 bkn nk gi sepital, dh tau bini tu admitted
- ain lak sual, ada x jmpa laki 2 minggu bole cakap “hai, u apa kabar?”, sual kan..
- mak ain pn x reti2 ke nk jenguk anak kt kl – dr org tu kenduri, smpai pregnant, smpai masuk sepital, sibuk la sesangat kt kg mcm ada anak kecik nk jaga….
- eja yg prasan like good2 je, org mntk maaf dia x terima la pulok…
- lg skali am sengal, selama dia xde, azie ngan johan yg jaga ain, tiba2 balik x usul peksa, terus serang johan..

kesimpulannya,,,azie gak yg untung dpt johan yg hensem, caring, loving & most important bkn playboya & masih teruna!! peace yokkkk…

Reply

melati bukit December 21, 2012 at 9:43 PM

Rambut Am kat Airpot panjang , sampai kat umah mama, dah pendek…..mana continuity…..setiap scene.Tp perkara peraka macam nie mesti berlaku pada AM aje napa ek.. lebih baik si Johan rambut tetap lembut dan beralun…

Reply

Matsem December 21, 2012 at 11:36 PM

Watak am yg mcm ni baru mencabar. Sebelum ni mcm bawak watak mamat lembut auw auw jer

Reply

norashikin December 22, 2012 at 1:46 PM

wah best sungguh lah adam dan hawa ni

Reply

muza lifah December 22, 2012 at 2:01 PM

eh am kenapa cerita adam dan hawa ni best

Reply

aini December 22, 2012 at 5:35 PM

ada yang tek kena dengan rambut Am tuu…sekejap pendek sangat sekejap tidsk..perasan masa kat airport rambut am pendek biasa tapi bila kat rumah mama pendek macam askar baru potong rambut…Lagi sastu si ain tu bila jumpa am langsung tak salam cium tangan..kata rindu tapi jumpa encik somi macm jumpa kawan biasa siap ckp hi…welcome back….rasanya pengarah kena le prihatin sikit ttg hal macam ni, bukan supaya penonton tak le keliru macam saya ni…huhu…

Reply

pitt December 22, 2012 at 7:38 PM

am tu bertindak seperti seorng lelaki yg berfikiran biasa dlm bercinta. lelaki yg baran tp baik. ain yg x alert. ain terlalu fikir byk. smpi nk bgtau yg dia mengandung kt am pun pk 2 kali. am gi hosp tgk pla ain dipimpin johan. pegang tgn plak tu. dh la am berbulu dgn johan sbb ada hati lg isteri dia. clash kt ctu dh.

n ain plak jumpa am mcm ego mcm xdak apa2. padahal pendam. salam am pun x. ego! dh la biar johan pegang tgn ko yg dh jd isteri am. depan2 am pla tu ko berjalan dgn johan. x boleh ke gune wheelchair. am tgk memang berbulu la! puih!!

yg si johan plak! saja cari pasal. ‘kalau aku suka dia pun, kenapa?’ WTF??? ko x boleh ke explain kt am betul2 kenapa ko bleh ada antar ain balik. nampak sngt ko saja cabar kesabaran am.

sememangnya aku dan am memang senasib!!! dapat perempuan mcm ain tu jenis pk banyak!! jenis pendam!! jenis nk ikut telunjuk dia ja!!. cuma aku ni dh separated. senang cita. kisah aku dh tamat, kisah adam dan hawa ni patut tamat mcm aku gak. sekian…

JANGAN SALAHKAH AM! SALAHKAN AIN YANG COMPLICATEDKAN BENDA YANG SIMPLE!!!!!!

Reply

Bias December 23, 2012 at 10:58 AM

Yg am tu begesel ngan dee leh lak kn..ain xle mrh?Bila tanye kt am,pandai lak marah kn.. Kalau kita tahu mrh, pasangan kita pn tau marah..kalau xnk org marah,kita pn kene jaga sama..8 thn bgesel xabis2..

Reply

miss sweety December 22, 2012 at 7:51 PM

salam….tq ezany b’coz u dh solve the prob…..so leh tgk wlaupon lmbt jnji lex tgk….kesimpulannya am tu cemburu over ckit je….ms ain tnya psl dee taupn marah smpi gi london xckp ngan ain…….anywy mmg la johan msih de hti ngan ain tpi die tlong ain kuar hsptal ikhlas tu…..nk wat cam ne dh pengarah sruh wat cam tu ikut arahan je….tpi episod akn dtg mmg mendebarkan..geram..marah dn mcm2gi…nk tgk am dn ain in luv4ever……just in time

Reply

4ever adam hawa December 23, 2012 at 5:25 PM

salam….susah am nak mengawal si ain …yang keras kepala…lepas tujohan pulak suke kat dia … aduhai susah………benor…………..

Reply

deenawati December 24, 2012 at 4:23 PM

hi all fans…i nk join komen lh….seronoklh join u all…tp i frust gaklh xdpt am wlu merayu2 bagai nk rak….xpe lh i hepi gak bila org yg i syg akn bhgia ke akhirnya….dpt am dlm mimpi pn ok…heeee….

Reply

omak ain December 24, 2012 at 7:21 PM

br tgk episod ni td.. uihh…ain jatuh betul2 masa am tepis dia…berani nye nadiya nissa. bukan jatuh buat2. bunyi kena hempas plak tu. huhu. gilalah.

Reply

mimie January 3, 2013 at 7:09 PM

geram pulak tengok mak johan tu….xabes2 nak salahkan ain….eeeeee!!!!

Reply

suplemen otak November 30, 2015 at 10:36 AM

Excellent post. Keep writing such kind of information on your
blog. Im really impressed by your site.
Hey there, You have performed an excellent job. I’ll
definitely digg it and individually suggest to my
friends. I’m confident they’ll be benefited from this web site.

Reply

Leave a Comment