Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 69

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 68

Am agak terkilan apabila lambat mengetahui keadaan sebenar Ain sehingga Ain dimasukkan ke hospital. Apakah yang akan terjadi kepada Ain?

Adam & Hawa Episode 70

 

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 37
  2. Video Adam & Hawa Episode 8 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 42
  4. Video Adam & Hawa Episode 39
  5. Video Adam & Hawa Episode 33

{ 155 comments… read them below or add one }

Kukumalu kucing December 24, 2012 at 3:13 PM

Ish apa salah am pergi tolak Ain sampai jatuh gugur Padan muka ish GERAM dengan am

Reply

im December 25, 2012 at 2:56 PM

nape xbole tgkkk

Reply

haidhzir December 25, 2012 at 4:39 PM

tu la….kenapa ta leh tegok nie…??

Reply

anis December 25, 2012 at 5:24 PM

Laa kenape tak boleh tgk ni? selalu boleh je.. :’(

Reply

Nurain December 26, 2012 at 2:22 AM

npe xbley tgk ek???

Reply

alia December 26, 2012 at 11:20 PM

asal xleh tngok ni,,,arghh

Reply

qurratun ain December 28, 2012 at 12:25 PM

issss npe xblh tgk jgk ni=(

Reply

Kak Ruby December 24, 2012 at 3:38 PM

Itulah…jgnlah terlalu ikutkan hati…nanti makan diri sendiri…tak sukalah lelaki yg tak berapa nak sabar ni…

Reply

yanie humaira December 24, 2012 at 3:50 PM

apela am ni…agak2la nk tepis ain tu…aduhai cam kuat je ain jatuh tu..mesti sakit sgt…ain ni pun pe salahnya hulur tangan cium tangan suami tu dh la lama tk jumpa boleh je ckp “hai” iskh3….

Reply

ok boss December 24, 2012 at 4:05 PM

alamak..suami mana la tak marah..pegang tgn ..kalu jln bersama tanpa pegang..mayb am tak mrh.. tp Am tak boleh la berkasar -tolak ain macam tu sekali..kan dah macam nangka busuk ..jatuh.. hrp2 la mlm ni am dan johan gaduh sikit2 je..tak mau la tensen..dah la tensen tunggu 3 hari.. hrp2 lepas ni semua ok.. tapi tak jalan jugak…dee pulak yg bkl memberi masalah…huhu..sabar jelah..anywai i like A.H

Reply

Sony Silverian December 24, 2012 at 4:14 PM

Ok boss… kalu tengok betui2 am tak tolak tapi cuba lepaskan tangan yg di tarik oleh ain…. saya pong pernah jadik kes macam ni masa my wife cuba halang dari terus tumbuk mat rempit yg bawak laju dlm kampung pastu terlanggar budak 5tahun….

Reply

Sony Silverian December 24, 2012 at 4:05 PM

Setuju dengan yanie tu…. apa salah nyerr hulur tangan dan salam serta cium tangan suami…. mungkin boleh reda sikit kemarahan si suami tu…
Kak ruby… kalu saya tengok isteri saya dok pinpim tangan mcm tu pong saya marah…. tambah plak xboyfren.. dan mana2 suami dalam du ia ni pong akan marah lerr….hihihiiiiii

Reply

nor December 25, 2012 at 6:48 AM

perasan tak…mula mula kan johan tak pegang…bila ain pening baru dia pegang….tak kan nak biar ain jalan terhoyong hayang….

Reply

chelsy December 25, 2012 at 8:29 AM

Ain warded @ HOspital Pantai ( dari apa yg saya baca dikomen2 terdahulu ..nih hospital bayar ( sorry I’m not that sure), disini Ain was admitted for first trimester bleeding in pregnancy, on discharge it’s a normal procedure wheel chair akan digunakan ….tapi oleh sebab pengarah drama kurang peka dgn procedure hospital mungkin xbuat kaji selidik sebelum buat shooting..sama seperti xde chaperon sewaktu Doctor lelaki masuk kebilik Ain initially (etika kerja tuh)…drama…drama lah jugak tp buatlah apa yg normal in reality…

Reply

afaa December 25, 2012 at 10:37 AM

Setuju chelsy! Satu lagi teguran utk pengarah/penulis skrip- tolonglah buang dialog klise…”Awak mengandung…tak boleh stress.., kena rehat banyak-banyak’…Doktor tak beri nasihat yang sebegini- unrealistic and only exists in drama melayu je! Mcm 9 bulan 10 hari tu tak de stress dan asyik rehat memanjang je… Boleh tak tolong mintak doktor ‘betul’ teliti skrip yang melibatkan dialog konsultasi sebenar antara pesakit dan doktor- barulah nasihat yang tepat dan boleh gunapakai dimanfaatkan utk penonton. Apapun drama ni satu percubaan yang baik! Superb cast!

Reply

Ain December 26, 2012 at 10:31 AM

Betul2. Kena ada nurse temankan. dan kalau dah discharge kita tunggu kereta datang ambil duduk atas wheel chair bukan jalan pergi ke tempat parking.

Reply

ayu erika December 26, 2012 at 12:43 AM

yang ain pergi tepon johan kenapa? azie kan ada

Reply

Ani December 24, 2012 at 4:19 PM

Yanie: Yer lar…..Lazimnya mmg salam n cium tgnkan? Nie dah mcm kafir main hai2 jer. Maaflah kata cmnie. Kebelakangan nie mmg bnyk scene2 yg x lojik spt yg dikomen kwn2 blog nie. Sy pun da x brape exited nak tggu epi2 akn dtg…..Da lah jln cite terkuar landasan…. Tajuk cite Adam n Hawa tp scene dorg sedikit sgt…..

Reply

rink December 24, 2012 at 5:20 PM

salam. AdH nih dh jadi drama berebut pompuan lak aku tenguk. pesal pulak si johan tu beriya pimpim tangan bini orang mcm loving je perasan cam bini dia je. Ain belum lagi nak mati kan atau tergolek kalau takder org pimpin. Pengarah drama ni saja nak mainkan penonton dgn sikap Ain yg tak tahu batas yg dia tu isteri orang. Takder lak dlm kitab kata kawan baik antara laki2 dan perempuan boleh atau diharuskan pegang2 pimpin tangan cam gitu. laki ain plak ego semacam, kalau tk mahu bini tu kena pegang, pastikan kau kena sentiasa ada sebelah dia nk lg waktu sakit cam tu. TOLONGLAH PENGARAH DAN PENULIS SKRIP. CUKUP2 LAH MENGELUARKAN DRAMA NI DR LANDASANNYA. aku dh meluat dengan imiginasi penulis skrip adaptasi yg diubah hampir 60 %. Giler ke? Nak aku ajar cam ner nak tulis skrip tak?? tak payah cecah cencaluk ulam petai, tp letak gula dan air asam jawa lg sedap.

Reply

TejaWafa December 24, 2012 at 9:14 PM

rink: akhirnya drama AH ni tk ubah jadi drama2 swasta yang berlambak kat stesen tv tempatan kita! klu tk rebut perempuan rebut harta org…skrip dh lari kelaut…rosak novel asal!

Reply

nenek fa December 24, 2012 at 5:50 PM

salam semua. Ha ha ha semua mrhkan am. Am xsengaja la. Kan dia nak g gaduh ngan johan. Ain cuba halang. Xsengaja bila am trk tgn dia ain terjatuh.
Klau ikut buku ain x gugur. Yg x sabar ni nak tgk apa dee nak buat dgn minuman yg d bancuhnya tu.

Reply

nurkhumala December 25, 2012 at 1:22 AM

betul-betul betul…Dee tu apa punya dajal lah orang tu tak
pandai insaf,dah lah mulut tak ada insurans,perangai
lglah buat menyampah…..buah tempatan buah antarabangsa dia sapu masih ada hati lg nak ngorat,Am,muka jer lawa perangai longkang

Reply

kakak ain December 24, 2012 at 6:04 PM

kalaulah jalan ceritanya banyak dah keluar dari landasan…baik tukar doktor lelaki ke doktor perempuan lagi bagus…mcm x sesuai je doktor tu…

Reply

Jejaka Hensem December 24, 2012 at 7:02 PM

Apa2pun dua-dua salah, lack of communication, apa susah2 nak update suami isteri, sekali pecet je dah blh call, apa guna pakai Iphone 4, klu tak blh call nak update suami or isteri. Si johan tu pi pimpin tangan isteri orang apa hal, pakailer kereta sorong kalau Ain tu tenat sangat….Si Am plak datang jumpa isteri, nak marah2 kata kenapa Ain tak beritahu dia, yang ain masuk hospital, padahal dia dah tau pasal Ain masuk Hospital dari Azie, dlm dunia reality susah sangat nak jumpa suami yang tak cemas klau isteri dia masuk hospital…kecuali lah kalau dah tak sayang bini…..kadang2 cerita ni tak masuk akal…tapi nak jugak tengok apa kesudahan cinta hambar ni….kalau aku jadi Am, dah tentu dari rumah azie tu terus ke Hospital, tak payah balik jumpa mama dulu, blh je call mama masa di hospital tu, bak kata orang tu hal kecemasan kenalah di dahulukan….isteri tu beb…….Tambah complicated cerita ni…….

Reply

kerabu mangga December 24, 2012 at 7:06 PM

sokong kakak ain..doktor tue mcm pelik jer…carilah pelakon yg ok sikit..pasal Am tolak ain tue mmg ada dlm novel…kalau ain tak jatuh tak jadilah cerita nie..jadi cerita lain pula…hehehe….baru abis baca novel Andai itu Takdir nya..cerita nie kalau wat drama mesti ramai yg tangkap leleh…hero AA heroin NN watak penggoda mmg leh bg pada anzalna…strting novel nie mcm boring sikit.sbb starting dia sama mcm drama terlanjur cinta.kena frame..tp bila start tengah mmg sedih giler..tp ending dia mmg terbaik..

Reply

aida December 31, 2012 at 11:40 PM

sory ya heroin novel andai itu takdirnya Aleya cantik jelita so Nadiya Nisaa tak sesuai le dia tak cantik n tak jelita ………. cari le heroin yang sesuai bakat je tak cukup rupa juga penting tak sakit mata memandang,,,,,,,

Reply

kerabu mangga December 24, 2012 at 7:07 PM

kalau johan tak pegang tangan ain tak jadilah citer nie…Am tak jadi cemburu..dan ain tak jatuh…semuanya elok2 belaka…kan tak suspen..

Reply

kerabu mangga December 24, 2012 at 7:10 PM

kelakar tgk bila AA ckp you’re pregnant…mcm pelik sikit pronouce dia..

Reply

omak ain December 24, 2012 at 8:21 PM

kelakar? yeke? hehe..biasa je dgr. kerabu mangga penah dgr org india/bangladesh ckp? terutama yg jd lecturer kat universiti, rasa nak angkat tangan suruh repeat woo..pekat. huhu.

itu belum sembang ngan lecturer jepun ckp english lg.. haru biru,siap ada anoo..anooo.. between sentence. hihi

masing2 ada slang… ada beza,tp message yg sama. =)

Reply

adam azfar December 24, 2012 at 7:53 PM

setuju dgn kerabu mangga. sy pun dh bc andai itu takdirnya. memang best. tp kalau adaptasi buat drama, ditokoktambah macam2 jadi tak best jg…
sy pun dh tak berapa teruja sgt nak tgk episod2 seterusnya, cuma bila dah penat dgn kerja yg mula byk ni, layanlah jg, utk hilangkan stress, tp itulah byukan makin hilang stress tmbh stress lg adalah…

Reply

kat fat December 24, 2012 at 8:33 PM

Maaf cakaplah, mutu pengarahan sejak episod balik dari Mekah amat menurun seperti pelajar yg baru belajar pengarah. Tidak langsung berkesan malah ada yg tidak relevan dan tidak kena. Contoh, bab dr yg merawat, patutnya mesti ada nurse yg akan ikut bila dr buat pemeriksaan. Scenario episod kenduri dirumah mama amat tidak berkesan kecuali bab semasa ain bersalam degn am lepas solat. Skrip juga amat lemah masa ni. Patutnya boleh digambarkan dgn lebih baik dan skrip yang lebih baik. flashbaack patut dikurangkan. Ia menghilangkan impak pada penonton. X salah nak tambah plot. Senang kata, hilang kreativiti pengarahan dan mutu olahan skrip yg teruk. Tapi kita tak boleh nak buat apa pun sebab dah lama habis shooting. Tetap tgk juga sebab memang minat gan novel ni.

Reply

mami December 25, 2012 at 10:29 AM

Ombak rindu pun lari dari novel asalnya banyak juga.. tapi tak adalah plot2 tambahan (kurang adalah..) yet kita selesa dengan cerita tu.. sbb kreativiti pengarahan dan mutu olahan skrip yang bagus. Penghayatan pelakon juga baik.. Setuju dgn segala komen akhir2 ini mutu pelakon dan jalan cerita hancus…

Reply

chelsy December 24, 2012 at 8:36 PM

Ain bila ternampak Am: “Hi….WCB!
Am:”Kenapa xcakap dengan abg?
Ain:”Hah, cakap apa?
Am:”That you’re pregnant?
Ain:”Ain nak tunggu abg balik baru nak cakap depan2!
Am:”Habistuh dah masuk hospital pun xbole nak bagitau abg”?

….serious, xde penghayatan dari penulis script dan pengarah drama serta dari dua watak utama A&H untuk scene yg sepatutnya penuh emosi apabila dua husband and wife bertemu semula selepas husband balik dari LOndon dan wife pregnant first child…..mood HAMBAR , expressionless by Ain and Am…. no excitement shown on their faces..

Reply

TejaWafa December 24, 2012 at 9:19 PM

chelsy: awal2 espisod AH ni best & menarik tapi lepas 8thn terus jadi hambar..haha~

#berkata benar walaupun pahit pd peminat tegar AH :)

Reply

chelsy December 24, 2012 at 9:48 PM

TejaWafa… but I tot, kalau seseorang pelakon yg naturally talented, kadang2 walaupun pengarah dan dah disediakan oleh penulis script, mereka juga bole selitkan dialog sendiri dgn mimik muka yg lebih berkesan umpamanya, mcm Hawa bole tambah bila aje dia terpandang Am dia bole sebut..Abangggg!!! Dgn mimik excited then seterusnya instead of kata Hi WCB, bole aje sendiri tukar bila abg sampai???? Then terus salam dgn hubby….aduyaiii..my mom and dad still with love and passion even after 25yrs of marriage:)

BTW, hambar setelah 8tahun berkahwin ..oh well not especially when the marriage has just been consumed!!!

Reply

yonne December 24, 2012 at 10:53 PM

100 % agree with u

Reply

kucing Gemok December 24, 2012 at 9:36 PM

En. Ezany Kun…. Malam ni upload awal lah yek cam biasa…. hihihi….. Terima kasih sbb upload dr episode awal dan harap hingga episode akhir… Jasa anda tetap saya kenang…. forever…

Reply

Virgo December 24, 2012 at 9:54 PM

komen2 di atas semua nya benar belaka . Geram kan? Tapi tetap nk tengok jugak sampai ending. Apa hal pulak si Dee tu ….buat org suspend aje terhendap2 kat bilek ain.

Reply

Capital N December 24, 2012 at 10:03 PM

Ya ALLAH , mcm2 komen peminat2 A&H . haihh , tak boleh lah mcm ni korang . ape2 pun , pengarah tu mestilah ade kelemahan die tersendiri . even dia pengarah , but , tak semestinya , dia perfect , boleh puaskan semua orang . Korang kene hormat jugak dgn pengarah drama A&H . percayalah , dia dah cuba yg terbaik . Kita sokong je dari belakang . ok :)

Reply

Ani December 24, 2012 at 10:18 PM

Nampaknya pengarahan drama AnH tidak dpt memberi kepuasan kpd peminat drama ini. Sayang….novel AH sebuah novel yg baik tp bila diadapsi hasilnya amat mengecewakan.

Reply

Azie December 24, 2012 at 11:15 PM

Betul tu Ani.. Bila citer Cuba dipnjangkan… B’lakule tokok tambah citer yg kengkadang Tak bole diterima dek akal… Menyebabkan peminat2 novel Adam dan Hawa berasa krg senang….

Reply

siti wan kembung December 24, 2012 at 10:21 PM

Hmmm a little bit boring episod mlm ni …. Berminggu tak jumpa tapi bila jumpa jadi mcm tu… Haihhhhh …

Reply

Ani December 24, 2012 at 10:23 PM

Virgo,
Lama U tak timbul. Rindu dgn komen2 U and other friends……AH comes to the end. Nanti mungkin tak jumpa lagi…….

Reply

Mama Maria December 24, 2012 at 10:41 PM

Minta maaf, walaupun ada mustika hd, malam ni mama dgn tenang hati memberi laluan kpd anak2 dan hubby untuk tgk movie kt fox. Bukan la dah melupakan A&H terus, tp excitement dah menurun la gamaknya. Boleh record, tgk je kemudian.. Bukan macam sebelum2 ni! Huhu!
Tak suka sikap Am, start dr last week.. harap para suami dlm blog ni x jadi macam tu. Ain pun sama.. Pengajarannya – kalau nak rumahtangga bahagia, tok sah la banyak sangat nak berahsia. Lepas tu ada telefon pun banyak main sms je, tak boleh ke berbual suami isteri? Ala.. London jer. Viber, Skype… semua boleh.
Tp mama masih berminat baca blog ni, dek kerana komen kwn2 semua

Reply

chelsy December 25, 2012 at 2:00 AM

Mama Maria.. ye betul.. and BTW ada lagi satu FACETIME! especially Am dan Ain kan guna i-phone…. hehhehehe, senang aje, janji ada internet connection..xkanlah sorang x-pilot dan sorang lagi pensyarah xbley guna kemudahan tuh.. LOndon n KL lagi tuh..dua2 bandar besar:)..

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 9:08 AM

Betul tu chelsy…guna je Skype..ckplah siang2 dah pregnant..

Reply

TejaWafa December 25, 2012 at 11:41 PM

klu malas skype…whatsapp, line, viber pun ada..hehe~

sejak 2 minggu dh tak teruja utk tonton AH..klu ada mood baru tgok, cuma masuk sini baca komen2 membina drp peminat2 novel & drama AH

Reply

nur arissa December 24, 2012 at 10:42 PM

Setuju dgn Capital N…x boleh nk puaskan hati smua org sbb pengarah pun manusia biasa…

Reply

minat adam December 24, 2012 at 10:58 PM

Ezany upload cepat ye mlm ni..

Reply

milinda December 24, 2012 at 11:13 PM

Malam ni adam hawa x best x tgk pun tkpe, penat je tgu tp cite hampeh…watak am x real je rasanya dh mcm x mood je dia berlakon…pengarah pun bengong gak dr cite best makin lama jd x best x romantis lgsung…baik baca novel lg best @ biar osman ali yg jd pengarah baru cite jd best…ni pengarah nk buat sesuatu babak romantis mcm takut2 je tu cite jd x menarik lgsung, mcm pasangan adam dan hawa x serasi je…geram sgt ni heeee…asyik2 adengan org lain je…

Reply

mrak kayangan December 24, 2012 at 11:28 PM

Ye ke Milinda? Kl cam tu, tido la…..

Reply

mami December 25, 2012 at 10:34 AM

mami rasa.. sbb nak panjangkan ke 80 episod.. itu yg terpaksa menambah2 jalan cerita yg mengharubirukan keadaan.. kurang study dan kurang penghayatan.. memanglah cerita ni dah lama habis penggambarannya.. sepatutnya akan jadi pengajaran kpd siri2 novel yg nak didramakan pada masa akan datang.. (sudah beralih hati kepada cerita trilogi cinta 2..)

Reply

Anggerik December 24, 2012 at 11:29 PM

sume frust dgn scene ain jatuh sbb am …..kita pn tahu am tak sengaja tertarik tgn ain agak kuat…..tapi dia prlu tegas sbg suami supaya tidak dianggap dayus bila isteri disentuh org lain…..ain dlm keadaan tak sihat di kira darurat bila john trpksa pimpin tgn tak adil juga dianggap salah…..rasanya tak ada yg tak kena…penghayatan watak dah ok la…..sebenarnya tak sume yg kita rasa org lain ikut rasa, selera tak sama, pndangan dn kehendak tak sama……so tak blh lah nak kata pengarah tak pandai, skrip tak bagus atau tak pandai belakon….disebalik kehendak kita ada org lain yg tak mahu dan tak setuju…betul tak??????

Reply

nur arissa December 24, 2012 at 11:57 PM

Betul2…

Reply

nurkhumala December 25, 2012 at 1:13 AM

yg tak bestnya tu bole pulak johan buat muka masa am datang,mcm bini dialah pulak yg nak kena ambil….lebih-lebihlah johan tu…emo jer tenggok muka dia

Reply

Ani December 24, 2012 at 11:30 PM

Ye ker melinda? Lw cmtu xyah tggu smpi ke tgh mlm. Esok2 pun boleh tgk. Dah ilang semangat nak tgk. Lw x sebelum ni sanggup tggu smpi ke awal pagi. Mmg AA selepas separuh episod mcm xde mood jer? Apa dah jadi?

Reply

milinda December 24, 2012 at 11:37 PM

betul mrak kayangan…baik tido je lg x frust, tgk esok je la x rugi pun…

Reply

Ani December 24, 2012 at 11:38 PM

Betul gak kata anggerik tu. Selera manusia x sama. Entahla ek,mungkin last 10 episod pickup balik mood penonton. Mungkin ada scene2 yg mengejutkan yg boleh membuai perasaan kita. Imaginasi saja…

Reply

cinta bersemi di putih abu abu December 24, 2012 at 11:45 PM

Adam & hawa ni makin tak bestlaa :( ezanu kun , upload lah awal ..

Reply

Ummiumaira December 25, 2012 at 12:01 AM

Ermmm…betul la dah rasa cam x best dah cerita ni…..tlalu banyak sgt penambahan cerita ..kdg rasa dah hilang mood nak tgk…dah kemana2 ntah melalut..patut nya scene yg ntah apa2 2 xyah buh pun pa..xdernyer xtra ke….

Reply

cakk December 25, 2012 at 12:23 AM

setuju sgt gan komen u all,,, akupun dah xminat dah AH macam dulu. ini gara2 pengarah dan penulis script yg dah mereka2 citer.dah la makcik ostolia kena dgn suami dia jgn sampai menderhaka pd suami pulak. padan mukanya. cerita tajuk AH tapi kisah mamat rebon dan azie yg byk. sudah2 la jgn laa buat kami sakit hati lagi,,, dgn watak am yg baran dan hilang sifat org melayu yg kaya dgn adap dan sopan. bab ain pakai tudung tu buat betul2 ikut hukum islam jgn kejap bukak kejap tutup. sepatutnya cerita yg baik harus ada cth yg baik juga….

Reply

Priteeswit December 25, 2012 at 12:28 AM

Betul kata Milinda. Ep niari tk de umphh la. Tk de chemistry gitu. Nasib baik tk terlalu ghairah menunggu…kalau tk, buang karen je. Ni pon kebetolan nk buat assignment. Tu yg sambil2 checking hehehehe tup2 da de pulak ep 69 Cik Ezany kite uploadkan. Hepi menonton u alls!!

Reply

leyla December 25, 2012 at 12:52 AM

hey kOrg,..relax lh..tk kn dh tk ade mOOd kot nk negOk adam & hawa nie??
btw,adat lh smua crita menambh-nmbh…tk kn nk tiru 100% kOt…^_^
herm,tk best lh mcm nie…hope korg ade mood nk layn crite nie ok!

Reply

nida December 25, 2012 at 12:53 AM

inilah sesetengah lelaki……..cemburu buta!!! nyampah lelaki mcmni, salah diri tak nampak…kalau salah org lain cepat2 nak melenting…….ingat tu lelaki, kena perbanyak bincang, tanya, selidik, dan kongsi apa jua perkara dgn isteri….

Reply

Azlina December 25, 2012 at 7:05 AM

Hai kengkawan, seronok bc komen all …sy nak bwk u all tgk dr perspektif berbeza…citer ni byk main dgn hati dan perasaan..setiap org ada cara dan penerimaan mrk ttg. Jln citer ni… Kita lihat dr apa yg cuba disampaikan…Am dia rasa amat terkilan krn Ain spt membelakang kan dia…tak beritahu dia pengantin sedangkan dia dah tanya adakah perkara nak disampaikan tu penting atau tidak….lepas tu masuk hospital pun tak bg tau dia…mesti dia bengan…tambah lg mama dah marah …nampak pulak johan pimpin tangan Ain…lelaki yg sabar mcm mana pun akan bengang..ini maruah, ego dan mcm2. Rasa lg yg hadir ..itu yg tak dpt control. Ain pulak fikir suami on the way mesti tak dpt contact on the flight mesti tak dpt nak terima cal btl tak…London ke msia ambik masa 16 jam kalau tak salah..dan dia nak cepAt Balik sebab nak tunggu am di rumah krn am janji nak terus jumpa dia di rumah btl tak….johan pulak mmg hendak membantu tp perasaan. Syg tu masih ada dan caring ada terlebih sikit dan kalau org nampak pun mesti ingat mcm suami dan….so bila am nampak apa yg dia rasa dan fikir…pd sy itu luah yg cuba dibawa oleh pengarah utk penonton…so layan je ya…

Reply

chelsy December 25, 2012 at 8:16 AM

FactS:
- Direct flight London -KL = 12H
- latest plane especially airbus katanya Am keje dgn Global plane dan memandangkan drama nih dibuat seawal 2011-2012, jadi xmenasabah xbole call walau dlm flight, semua ada internet connection and bole guna mobile selepas take off…
-mobile off just masa take off and landing BTW….

Reply

chelsy December 25, 2012 at 9:43 AM

why Ezany??

Reply

Azie Nuur December 25, 2012 at 12:56 AM

Wahhhhh…panjang lebar komennye…saya x penah bc novel sebenar AH…tapi apa pun sy setuju dng korang semua…lepas AH berbaik.. jln citer mcm x best je…tu yg kekadang besoknya bru tengok….

Reply

khairy December 25, 2012 at 12:58 AM

wei,klw nk yg the best..korang pergi lh buat filem sendiri! tk payh nk kutuk2 pengarah tk menjiwai lh ape lah..??
for leyla: i sokong you!

Reply

yanie humaira December 25, 2012 at 1:08 AM

yes saya stuju sesangat…tlgla watak johan cam tk sesuai sgt2…episod ni walaupun saya truja nk tgok tpi bila tgok aduhai hambar sgt…apa yg johan doa pun saya ase cam persenda agama je…muka cam tk bsalah…tlglah dh pgang bini org…pastu nk slhkan am pulak mengamuk tk tntu pasal…iskh tk sesuaila…suami mana tk marah klu bini dia org bkn muhrim pegang…..overla plak komen ni…tk puas hati sgt tau…

Reply

nurkhumala December 25, 2012 at 1:09 AM

tak bestlah mcm nie……mcm mn lah johan bole buat muka mcm tu masa am
datang sapa yg tak marah,dahlah pegang-pegang isteri orang…dah buat mcm dia punya isterilah pulak……bebetullah johan nie…kucing siam betul..asyik kacau daun jer….

Reply

ain December 25, 2012 at 1:47 AM

am nie gile ke?bila ain dah gugur,am pulak oppa gangnam style

Reply

honey-chah December 25, 2012 at 1:49 AM

huhuhu…mcm2 komen untuk episod mlm nie…but from my personal opinion… bila azie provoked am dengan kata2 CEMBURU ker…itulah ayat yg paling sgt2 STUPID…coz dh terang2 ain tu bini dia …tak kan bila mamat rebonding tu pimpin tangan, am nk SENYUM …jer kEr..or ucapkan Terima Kasih Byk2 sebab tolong jemput bini saya..(mcm tu ker)..lg satu biler masa am serang mamat rebonding tu…(siap bleh ckap kat azie “terpulang u nak percaya ker tak”)… apa2 pong penulis skrip mungkin sengaja nak bagi drama nie jd panjang2…(Astro tuuu) so terpaksalah babak Flashback, Flash Camera, Flashman, ..dan segala mcm Flash lah..untuk bagi penonton cakap ..mcm ni kot Alaaa…..kenapa dia… Ishhh…geramnyer…. Lahhh..Apasal lah dia… apa2 pon AH memang drama yg best…(byk bunyi pulak i mlm nie)

Reply

Virgo December 25, 2012 at 1:50 AM

Ani, you pun dh lama tk de, begitu juga RUSNITA and the gangs. Akhir2 ni semua komen pasal cerita dh terkeluar dari landasan. Memang betul pun apa yg dia org marahkan tu. Pengarah tu memang lah manusia biasa tapi dia tu PENGARAH, mesti mempunyai ilmu yg luas dlm pengarahan. Kenapa watak ADAM dh jadi mcm tu? Macam nak tk nak aje acting, sangat berbeza dgn watak Ain .Doktor tu pulak…..tk de org lain yg lebih layak ,yg berketrampilan sbg seorg doktor….alahaiiiii….dh lah malas lah nak cakap lagi.Biar lah org lain pulak yg sambung. ANI…apa kata you pulak yg sambung……

Reply

Ain Hawani December 25, 2012 at 2:25 PM

erm…betul tu Virgo….dh lm sy x komen kt blog ni…dh x excited sgt nk tgk..hr ni pun dtg office boleh terlupa yg hr ni selasa.biasa pg2 msti kena tgk A&H dl br ada semangat nk bt kerja.skrg dh x kisah sgt….huhuu….kenangan geng GAH…!!!!!

Reply

hana December 25, 2012 at 2:08 AM

Di permulaannya, drama AH sgt mengujakan n seronok sgt,srt dgn kasihsyg,ada moral yg sgt baik bila seorg wanita biasa2, teguh dgn prinsip utk menjaga maruah diri n kluarga. ego seorang lelaki playboy gugur bersama rasa tnggungjwb n mahu berubah stlh ditakdirkan bernikah dgn wanita biasa2 yg “luarbiasa’ pd pndgnmya.
disinilah bermulanya saya jtuh cinta dgn drama AH,kekuatan pelakon mnjiwai wtk, olahan skrip n pengarahan yg sgt baik.

Kemudian kita dibawah keMekah,bbk pertemuan Am dn Ain, kebesaran Tuhan menemukan mereka,kesungguhan Am memujuk, berdoa dan kdg2 keterbukaan hati Ain utk menerima ketentuan Tuhan watak mama Maria yg cool di adun cntik, sehingga menitis air mata bila tengok Ain hulur air zamzam slps solat dlm masjidilharam..memng sgt terharu dan dpt merasakan Ain akan berbaik dgn Am bila balik M’sia.
Selepas balik Mekah, drama AH msih seronok, terbuai perasaan bila akhirnya Ain dn Am bersatu juga..bbk manis mereka memang best w.pun emosi kita terganggu dgn kesah Azie, Johan dn Ibu Johan yg menenggelamkan wtk mama Maria, mkcik Normah n kak Zah seketika.
Episod mlm ni, ‘feel’ AA mcm dh hlg..skrip pertemuan Am dan Ain yg sgt hmbar.mjur skrip Azie xplain knpa Johan yg tlg Ain slmtkan keadaan..dn kenapa la Johan tu wktu berdoa pun stressnya muka dia..tk syhdu langsung.
Bila tengok Dee tiba2 muncul kt hospitl dgn muka “agenda’nya tertanya gak kemana plk pengarah nak bawa kita minggu ni….sbr je la.

Reply

Seira December 25, 2012 at 2:38 AM

Ala…. Dua salah! Nak berahsia sgt! Nak surprise sgt!
Kadang2 terfikir gak yg cerita ni x ikut keadaan yg sepatutnya…
Ada ke patut org mengandung ada masalah bleeding tu blh kene jln jauh ke parking! Esh! …. Makin rimas tgk crita ni…
Kut2 yea pun logik la sikit!…
(Agak2 kawan2 faham x apa yg saya maksudkan ni?)

Reply

marisma December 25, 2012 at 10:19 AM

alahai.. hospital mananye senang nak dapat parking.. tahu2 ajelah. Ni mgkin sbb Johan tak mahu suruh ain tunggu kejap kat depan foyer sementara dia pergi ambil kereta.. atau ain yg tak mahu menyusahkan Johan ??? (Saje jer nak cover kelemahan pengarah, dan kelemahan hospital…)

Reply

one December 25, 2012 at 3:28 AM

sib baik boleh tgk FOC kat sini…but that’s it…akhirnya drama yg best dipermulaan tp dah semakin hilang taring towards the end…apa2pun TQVM to Ezany, so long A&H, RIP….

Reply

jemah December 25, 2012 at 3:37 AM

episod malam ni kurang x best yg geramnya kenapa johan nak jawab soalan am mcm tu siap tulis nota letak kereta lagi..lagi la sakit hati am..yg dee ni pon 1 hal.. sakit plak hati !

Reply

aqma December 25, 2012 at 3:58 AM

apa la am ni…mrh trus!ain pun 1…dah tau bini org bt la cara bini org.yg am g tolak ain bt apa…kang gugur pnjg plak crta.dee plak x hbs2…
mcm story ni kurang penghayatan after 8 years..dialog pun,mcm dialog biasa..
nway,im still a fan this movie.

Reply

gagirl December 25, 2012 at 4:14 AM

Novel atau drama ni tak sesuai dgn title..ADAM DAN HAWA..mgkn lebih sesuai dgn tajuk KABUT BULAN MADU atau CINTA TIGA SEGI…atau AIN, AM, AZIE DAN JOHAN…tp HERO drama ni adalah JOHAN..bukan AM kerana watak JOHAN lg byk dari AM…tu lah psl tajuk ADAM dan HAWA tak sesuai langsung..

Reply

nenek fa December 25, 2012 at 7:10 AM

salam semua,
pagi ni nenek baca komen rata2 semua marahkan am. sian dia. memang patut pun am tu kena marah. nak kan ain tu mcm nak rak tapi tanggung jawab ????????? apayang johan jawab dengan am tu mmg iklas. dia memang masih ada hati dgn si ain tu. kalau la am lepaskan ain dia lah orang yang pertama mengejar si ain tu dan melepasla si azie tu. am tu sebenarnya patut diberi pengajaran. cemburu x tentu pasal. awak ada ke waktu ain sakit . ala kerana bertekak sikit nak g london dan sampai london pun x nak bagi tau ain n xnak cal ain. xmampuke nak bayar bil. kata business kencang. johan tu pun wmcmana dia cuba lupakan ain tapi dalam hati masih ada cinta.
ok apakah pelajaran yang perlu kita pelajari dari episod ini. tanggung jawab seorang suami ialah menjaga dan mendekati isteri tekala dia sakit terutama waktu mengandung. ingat mengandung ni senang ke. ain sebagai seorang isteri sepatutnya menjaga maruah isteri dan hak suami . jgn senang2 bagi orang lain pegang . yang x faham mana keluarga ain dan am????langsung x nampak bayang. kalu am xde keluarga la yang utama. ni asyik2 johan ngan azie je. mama am dan mak ain …itu kan cucu sulung mereka. x teruja langsung. azie is the best. kawan yang sentiasa mengambil berat tentang kawan dia. johan mcm lalang x boleh buat keputusan sendiri tapi matang. ayat yang ditinggalkan atas kereta am tu cukup power.

Reply

Muzaffar December 25, 2012 at 8:30 AM

Yg peliknya kenapa Azie tk mntk Am ambik Ain….kenapa Azie beriya sgt mntk Johan ambik Ain?? Pastu nk hantar Ain kemana???? Berdua dirumah sewa….
Klu ikut nvel Am cuma nk tegur Johan, “tak elok berdua dgn isteri org dlm kereta”.
Rasanya mcm Azie ada hidden agenda pak….

Reply

nenek fa December 25, 2012 at 11:09 AM

setuju dengan pendapat u.
azie maybe ada ajenda tersendiri. cuma yang saya x puas hati kenapa beriya sangat nak suruh johan hantar ain. sedangkan azie sendiri xde bersama. kan boleh menimbulkan fitnah.
dalam keadaan darurat pun masing2 sibuk nak buat suprise. ha ini la suprise dia…hambik kau. bergaduh, berselisih faham dan syak wasangka…..macam orang x sekolah je….
apa apa pun nenek sekolah sampai tua.

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 1:04 PM

Betul tu nenek fa..kekdg rasa kesian watak Am dan Ain dlm scene ni. Masa ketiadaan suami apa si isteri mesti jaga..wlupun Am tak bg tau Ain Am pegi London, Ain kenalah tahu batas seorg isteri (wlupun dlm keadaan sakit) krn semua tu boleh mengundang fitnah & syak wasangka. Lagi satu Am dgn Ain ni dua2 guna smart phone..gunalah skype ke nak bhubung..ckp je siang2 dah pregnant..abis cerita..suka betul nak susah2. Jgnlah bazirkan masa nak gaduh2..apalah salahnya gunakan masa tu bermanja2 suami isteri, gurau2 & bsayang2..susah sangat ke. Emo pulak aku..hehehehe

Reply

TejaWafa December 25, 2012 at 11:57 PM

itulah masalahnya bila cerita asal diubahsuai/ tokok tambah sesuka hati tanpa membuat penelitian yg rapi…

Reply

mimi December 25, 2012 at 8:57 AM

kenapa am jadi mcm org bodoh je….episode 69 ni ….watak am…dah kelaut….

Reply

asampedas December 25, 2012 at 9:02 AM

Hmmmmmm….hancusss novel yg best meletup ni,dah merapu2 naik bosannnn nengoknye,x salah kalau nk diolah sikit2 tp biarlah lg ummph. Lakonn aron pun x byk beza dr watak2 sblm ni yg lebih kurg sama,statik kt situ je,kurg bg impak,kt malaysia ni sbnrnye ada lg bbrp plakon llaki kita yg hebat2,cuma x diberi lebih pluang je…hmmm…entahlaaa..dh naik muak tengok cita ni bila dh makin ujung. Inilah akibatnya kalau smata2 nk kejar POPULARITI dr KUALITI…..byeeee sume slmt menonton lah ye,dh malas nk brsiaran disini lg….

Reply

Sony Silverian December 25, 2012 at 9:06 AM

Setuju dgn tuan muzzafar… mungkin azie ada lain agenda.. kenapa dier beriya iya sangat nak baikkan johan dengan ain… ain tak mau jumpa dier yg dok galak suruh ain jumpa johan….pastu pandai cakap pasal tanggungjawab plak…kalu pandai sangat awat masa ain masuk hospital tak all mak ain or mak adam bagitaw yang ain masuk hospital….???? pengarah memang suka memburuk kan watak…
Nenek fa.. kalu dlm realiti orang mcm sijohan tu cakap macam tu depan saya…. kompom masuk ICU sAlah sorang dari kami…. =) saya rasa seluruh suami yg ada ni pong akan bertindak mcm saya….. mana ada seorang suami akan senyum. .. mcm kata am dekat azie… takkan takder sedikit pong rasa cemburu… mesti ader punya…. pesakit yang mesra bagi hadiah dgn isteri saya pong saya rasa cemburu tapi biler difikirkan positifnya yang isteri saya doktor maka tak kisah lerr doktor mesra dgn pesakit. …

Reply

kerabu mangga December 25, 2012 at 9:10 AM

Take best lansung episode nie….patut buat am yg berdoa..nie Johan pulak..isteri am yg sakit.apalah pengarah nie.pastu scene Johan yg byk pulak……busan2…..Adam azfar…saya setuju.citer andai itu takdirnya kalau wat drama jgn tambah 2….cerita tue mmg dah best…nak tukar pelakon.hero AA heroin maya Karin…hehe..berangan nie…..satu lg novel yg best ialah projek memikat suami….tp rasanya tak leh wat drama..sbb mesti byk scene kena ptg…hehehe…

Reply

mami December 25, 2012 at 10:58 AM

Siapa pengarang ‘Andai itu takdirnya’? Hari tu ada yg suggest kat mami novel 7 hari menyintaimu..m ak datukkkk kemain tebal lagi..(sib baik hubby sudi membelikannya dlm budget beli buku sekolah anak2) tapi ceritanya tak best.. Kalau buat drama mesti kena hentam teruk dgn pengomen2 di sini.. rambut sama hitam (kot ada yg diperangkan atau dah beruban..asalnya tetap hitam) tapi still selera lain2kan…

Reply

kerabu mangga December 25, 2012 at 9:14 AM

Nak tukar pelakon lg…hero nazim Othman…heroin Maya karin…mesti drama andai itu takdirnya meletup….

Reply

kerabu mangga December 25, 2012 at 9:17 AM

Terima kasih pd ezany….krn mengembirakan kami2 dcnie…

Reply

Hawani December 25, 2012 at 10:20 AM

Eii tak suke la doctor tu! Nampak poyo je.. Geli! Tak sesuai la.. Ahahaha

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 1:13 PM

Ha..ha..ha..Kak Ruby ingat Kak Ruby sorang je rasa mcm tu..betulla Hawani doktor tu nampak poyo je..Geli..jgn marah kengkawan yg lain..

Reply

~bUdU caP keTEREh December 25, 2012 at 10:52 AM

. . . .xkisah la pEr2 pUn, yg peNting, ramai Yg TEruja n Suke Citer nIE. . + tiAp2 maLAm duk TunggU nK tgK . . . KAlaU xdeR part ‘koLot’ xsyOk gaK nk LAyan. . NormaL kehIdupaN, aDa pasaNg suRuT . . caM iduP kiter GAk. . bUkaN tiaP2 hari kIta appy, bUkan tiaP2 hari mImiK n diaLog kt saMA. . yea KAn??- #do i care?-jnji setiA mengHAdap A&H espEciaLLy=gilakaN AA ! ~ ahakss

Reply

pajeri nenas December 25, 2012 at 10:58 AM

- serius ckp , kalau maya karin jd heroin, aku xkan layan citer nih!- cara cakap maya cam org indO. sungguh xsesuai. . . bg aku, NN yg plg sesUAi cOz dia Selamber. kalau maya hancur…. 1 sbb akU frust ngn Ombak rindu ialaH maya jd herOin. lakonan dia best cuma cara dia bercakap tu yg xsesuai. . . sory . . . :) )

Reply

Tak Suka Dee December 25, 2012 at 11:04 AM

Dee ada jek kat mana2.. kat airport, kat parking, kat spital.. mesti terserempak.. whatever la.. mmg dah ke laut dah citer nye..

Reply

virgo December 25, 2012 at 11:15 AM

pajeri nenas, utk cerita adam dan hawa ni heroine nya memang dh sesuai sangat ia it NN tapi frust betul dgn heronya berlakon mcm tk beri komitmen 100 % dlm babak2 akhir2 ni. Kalu untk cerita ANDAI ITU TAKDIR NYA , NN masih lagi boleh jadi heroin nya tapi cari lah pelakun malaysia sbg heronya. Ramai lagi pelakun2 kita yg berkebolehan dan ada rupa. Kalau nk disenaraikan nama2 pelakun kita tu memang ramai, dan pengarah pun mestilah yg betul2 nk buat filem yg boleh puaskan hati penonton walaupun tk 100%, tapi jgn lah mcm dia org dh buat pada drama ADAM & HAWA ni. Melalut2 sampai banyak brlaku kesilapan yg tk patut berlaku. Pujian patut diberi pada episod2 awal apabila pengarah ikut dlm novel, tetapi bila nak dipanjangkan cerita, pengarah membuat penambahan tanpa berfikir panjang ……sbb nk siapkan cepat drama ini.Pemegang watak utama dah jatuh menjunam dah digantikan dgn watak2 sampingan ,kecuali AIN HAWANI yg masih berada diatas track nya.

Reply

adam azfar December 25, 2012 at 12:05 PM

sy tak tgk lg epi. 69. Rasa macam dah tawar hati aje bila bc komen2 yg ada. awal2 dulu sy harapkan citer ni taklah merapu macam bicara hati, tapi rupanya sama aje…. kalau sy jd aisya sofea sy tak akan beri karya sy diolah dan ditokoktambah perasa kari, asam pedas, rendang ke dan macam2 lg. hancus !!!!!

Reply

aADa keceQ December 25, 2012 at 12:43 PM

adoiyai…sllu xleh tgk……bru nk bke episod 69,xleh tgk…knp ek….dh reload byk kali…ttp x jd….ad cre lain x admin???

Reply

syafiqah December 25, 2012 at 12:45 PM

eee Am ni dah knp tah? mood dye da hilang.. mane mood manje dye? ee tkbest dah tengok adam dan hawa ni.. haih.. scene kali ni tkbest langsung.. sume macam da malas je nk berlakon. hmmmm. reaksi muke am jumpe ain pun macam da bosan je.. tkde semangat ke am? huh.
..

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 1:18 PM

Betul tu..ada rasa menyampah sikit tengok watak Am dlm scene ni..rasa nak suruh je Am pegi kahwin dgn Dee..

Reply

/hazaa December 25, 2012 at 1:15 PM

aikk

Reply

Ani December 25, 2012 at 1:26 PM

Virgo,
I sllu ada kat blog ni tp hanya baca komen kwn2. Apa yg I fikirkan semua dah di sampaikan oleh kwn2. Sejak kebelakangan ni citer da merapu…….malas nak layan sgt. Mula2 dulu x boleh miss mana2 epi sampaikan nak keluar makan pun pk 2 3 kali tkut terlps waktu. Itu lah penangan AH. Skrg…tggu esok tonton. …..
Virgo, boleh jd rakan fb? U yg Muarian tu kan?

Reply

Setia AH December 25, 2012 at 2:00 PM

Slm semu…sy setuju gan azlina…wlu ada sedikit kkurAngan biasalah…slagi bnama manusia..ianya x perfect…sy rasa sesiapa sja akan ambil tindakan mcm am…3minggu x jumpa…x tahu isteri prangnant n msuk wad..g hospitL ex byfr pulak ambil….mesti kecewa habis…mesti dlm realiti pun ada perasaan lain dlm hati sang suami…aziepun x betul jugak suruh johan htr sdgkan dia dah tahu am ada…spatutnya buat2lah ckp gan ain…mesti putea akan dtg ambil…mdlm masa yg sama call am srh dtg…ni tak…mcm nak laga2 pulak…dahlah johan x ikhlas mnolong…sptutnyax jwb mcm tu ke am….am selama ni tsgt sabor n bukan baran …cuma dlm hal semlm jee dia terkasar sikit bila nak g tegur johan ….wlucmanapun Aa mmg best…sentiasa ttunggu….ni dah mula nak tgok fear factor ssb Aa
Ada…cuma sy x setuju scene azie byk sgt dan ckp byk …bosannnnnn sgt…patutnya ain dan am byk…apa2 dlm novel pasal am n ain patut msuk semua…bkn yg remeh2 ttg kekwn dia yg lebih2…watak kzahpun ptut byk zikit…lakonannyapun best….apapun mmg setiasa tunggu aa n nn…the best…tiada pelakon lain bleh ganti aa…..sori kwn2 ….ini pdpt sy….krn kita mnusia x lari dr kesilapan…..

Reply

milinda December 25, 2012 at 2:28 PM

mmg betul tiada siapa leh ganti kan aa & nn, diaorg mmg the best cuma akhir2 ni je watak diaorg x brkembang lgsung itu yg jdkan cite adam hawa dh x seri nya dh makin bosan sbb apa yg kita ntikan diluar jgkaan tp nn & aa tetap pilihan no 1 saya hehehe…kita tgk pulak ep mlm ni best ke @ sama gak mcm mlm td nya, klau sama gak frust lg ler…

Reply

LadyAida70 December 25, 2012 at 2:32 PM

Cerita dalam Novel memang menarik, buat kita nak baca terus. Sayangnya drama TV Adam&Hawa banyak ditokok tambah akibat nak panjangkan cerita. Hingga watak Hawa dan Adam tidak dikembangkan sepenuhnya, tentang bagaimana mereka berusaha memupuk kasih sayang sebagai suami isteri dan hubungan keluarga.

Reply

Virgo December 25, 2012 at 3:15 PM

adam azfar : pelajaran buat penulis2 novel yg membenarkan hasil nukilan nya untuk di adaptasikan ke filem, jgn berikan pada sembarangan pengarah. Mesti buat perjanjian supaya tidak diolah mengikut sesuka hati pengarah sahaja. Lihatlah novel yg terlaris dipasaran bererti ramai yg membaca nya, tetapi apabila di adaptasikan telah mencacatkan keindahan penceritaan nya di hujung perjalanannya. Kalau hendak di tokoh tambah mestilah dgn izin penulis dahulu dan minta lah buah fikiran mereka juga. Saya bersetuju dgn LadyAida70 , novel nya menarik mmbuat kita mahu terus membaca ,tetapi bila diadaptasikan …..jadi hambar diHUJUNGNYA. Sad very2 sad. Tapi tk taulah lepas ni mungkin episod2 yg mendebarkan dan membuatkan kita excited semula nk tengok setiap mlm dan ternanti2 saperti diawal dulu. ANI, yes I lah Muarian hari tu, boleh saja jadi rakan fb I…you’re most welcome . Tapi mcm mana ek?

Reply

Virgo December 25, 2012 at 3:33 PM

Oooops!…Sori Ain Hawani terlepas pandang tadi. Memang lah tk berapa nak excited pulak sekarang ni kan.Tapi I ni self employed, masih ada lagi ruang waktu utk “terfikirkan ” watak En. Adam Mukhriz tu. Nape jadi mcm tu…hambar & mcm tak de mood aje. Terbayang2 reaksi dia semasa pertemuan dgn Ain Hawani di parking lot Hospital tu. Tk teruja langsung…mencacatkan mood penonton lah pulak. Bagaimana GAH sekarang, masih ada gathering lagi? Semoga silaturrahim you all bertambah erat.

Reply

Ain Hawani December 25, 2012 at 4:30 PM

Tu le….samapai skrg sy still x dapat tgk lg episod 69 ni…tak tau le kenapa.dh try byk kali dh….huhuu….GAH….kak Rusnita dh x ada dlm komen2 ni…..dh x best dh…gathering kena tanya k.Rusnita ler…:)

Reply

kaki_bantah December 25, 2012 at 4:06 PM

rupanya Elfaezah Ul haq ni orng singapore jugak….ingtkn orng sini….

Reply

kaki_bantah December 25, 2012 at 4:14 PM

rasanya AA belakon nora elena lg best…watak SETH TAN

Reply

shana December 25, 2012 at 4:38 PM

Hmm…korang dah dpt tgk ker episode ni, napa saya xleh tgk2 lagi dari tadi ehh.. selalu senang jerk

Reply

noname December 25, 2012 at 5:00 PM

sorry if quite rude…but for those yg comment mcm teruk2…tu…nk ckp skit..even cite nie da terkeluar skit drpd novel..tu hak penulis and pengarah..x pyh le u olls nk ckp mcm2..kalo x ske x pyh tgk…make it simple..kalo rse nk trus ikut just follow up…bt skit hati je..kritik pndai cbe le kalo u oll bt sdri then arh sdri brlkon sdri…cite tu perfect le kan..nme pun lakonan…sekian

Reply

deana December 25, 2012 at 5:14 PM

yup, agreed…nobody perfect but at least we try to be the best…;-)..maaf..tmpang lalu je

Reply

deana December 25, 2012 at 5:05 PM

Saya amat berstuju dgn komen KERABU MANGGA…tp bile smpai bab nak tukar pelakon utama saya kurng bersetuju…AA & NN are suite together to be a HERO & HEROIN in this telemovie….cume olahan jln cerita yg sedikit kelaut membuatkan watak mereka seolah2 hambar….namun bg saya dgn pnmbahn konflik di dlm tlmvie ini yg tiada di dalam novel asal tidak mencacatkkan jalan ceritanya….bnyk ikhtibar yg blh kita ambil melalui cerita yg disampaikan…best ape…asik bhgia je pn xbest gak…;-)yg pstinya pennton setia AH pasti akan ttp mennton AH sehingga kepnghjngnya even lidah mengatakan tidak…hehe…of coursela nak tgk mcmne ksdhnnya kn…maaflah kalau ade yg xdpt terima komen sye ni…just komen peribdi je…nyway, enjoy wathing AH..

Reply

Noor December 25, 2012 at 5:24 PM

maybe watak adam dan hawa ni penulis skrip ni buat orang suka tengok di permulaan drama tapi part sedih,konflik dan geram di tengah cerita and 10 episod akhir happy ending. part akhir memang happy ending. semua orang tak sama penilaian satu2 cerita.

Reply

deana December 25, 2012 at 5:33 PM

Betul tu Noor….Lain org lain pndngannya…kalau tak 10 episod terakhir, 5 episod terakhir ditumpukan kepada kbhgiaan Adam dan Hawa pn dah cukup…Insyaallah..

Reply

indah December 25, 2012 at 6:22 PM

Kenapa x bleh buka ep 69 ni.. Frust btul lh.. Ada sapa2 bleh tlong x.. Please…

Reply

Anggerik December 25, 2012 at 6:30 PM

setuju dgn noor & deana….selera manusia berbeza…..plot sesuatu drama begitulah adanya….kadang kita terpengaruh dengan komen-komen dan tidak benar-benar menjiwai drama ……rasanya tak ada yg teruk sgt…mana blh kita banding kan dengan drama yg lain spt nora elena or ombak rindu skrip yg berbeza membentuk watak dan imej yg berbeza……klu sorang tak suka takkan sume org mesti tak suka…..contohnya masih ada yg lain yg dapat menerima kerana sedikit cacat cela adalah perkara biasa krn mana ada manusia yg sempurna melainkan yg maha esa….so….jgnlah terlalu membenci pada kekurangan….berpada-padalah kan….

Reply

NUR AIN December 25, 2012 at 7:13 PM

nape xleh tgk episod 70 69 nie??

Reply

CIK ZURA December 25, 2012 at 7:35 PM

nape xblh tgk episod 69 nie.. adoi yai…

Reply

efa December 25, 2012 at 8:16 PM

napa ye xley tgk..upload blk bley x…

Reply

juanah December 25, 2012 at 8:30 PM

kenapa juga tidak bolemmmmmmmmmmmh tengok episod 69 ni?????? eeeeeee geram

Reply

minah!!! ohhh minah!!!!! December 25, 2012 at 10:09 PM

KENAPA TIDAK DAPAT PLAY LAGI NI????? aduhhhhhhhhhhh bikin panasss betullah…….

Reply

ain December 25, 2012 at 9:15 PM

knp xblh bukak tgk lg ni,….??

Reply

effa elly December 25, 2012 at 9:24 PM

ishhhh….geramnyer xdpt tgk episod ke 69 apsl la wt hal lak ni….

Reply

Senah December 25, 2012 at 9:31 PM

Assalammualaikum,

Selama ni asyik membaca komen2 di sini sajer. Hari ini ingin mencelah.
Senah mulanya tertarik dengan cerita AH nie bukan sebab aaron aziz coz
Senah lamgsung tak minat dia. Lakonan NN yang bersahaja yang menimbulkan minat untuk mengikuti cerita ini.
Bagi Senah episod semalam tak perlulah kita emosi dengan watak2 yang ada.
Watak2 itu wujufd untuk kita renungkan. Kalau tidak salah pembacaan Senahlah, pengarang novel AH sendiri telah dimaklumkan ttg watak2 tambahan dan beliau sendiri terlibat dlm memastikan mesej novel AH masih kekal sperti yg beliau ingin sampaikan di dalam novel beliau. Oleh itu tidak perlulah kita terlampau emosi dengan pihak penerbit.
Berkenaan dengan scene2 yang pelik seperti cara Ain menyambut kedatangan adam, memanglah agak kurang manis. Tapinya, dalam dunia realiti
ianya berlaku. Tak semua orang mudah mengekpresskan emosinya kepada yang tersayang di khalayak ramai. Walaupun dihatinya terlalu menyayangi.
Lagipun kan ke Ain dan Adam masih dLam mood suam2 kuku disebabkan isu Deeyang dibangkitkan Ain sehingga Adam pergi ke London pun x bagi tau Ain.
Sebagai seorang isteri Senah memahami perasaan Ain yang serba salah. Dahlqh suruh Am called dari London dia boleh tanya x boleh tunggu Am balik ke?

Reply

deana December 25, 2012 at 11:07 PM

Thanks ANGGERIK & SENAH atas komen positif yg diberikan…kadng2 hilang mood nk tgk AH cz baca komen2 yg kurang membina…maaf kalo ade yg terasa..anyway, ttp support AH hgga ke penghujungnya…

Reply

yatie December 25, 2012 at 9:41 PM

knape episod 69 x blh tgk .pi dkt dily motion pun x blh tgk.ada sesiapa dpt tolong.dkt mna blh tgk.knape ezany punya web ni tba2 j x blh tgk

Reply

iza December 25, 2012 at 11:27 PM

aah la..kenapa episod 69 ni xboleh nak tengok??
ezany, please tegok kan video ni..
ada prob ke :(

Reply

aleeya December 26, 2012 at 12:10 AM

aduhhhh…naper ni?????Xley bukak

Reply

tinie December 26, 2012 at 12:24 AM

memang semua tempat online adam hawa tak dapat tengok lerr….kat dailymotion, limauais, ceritamaster n kat sini pun tak leh nak tengok…naperrr yerr?? huhu strezzz…anyone knows plss share…admin kenapa yeer??adakah d blok oleh A***O kat semua online adam hawa??? frust btul…

Reply

Adam dan Hawa Fans Brunei December 26, 2012 at 2:28 AM

hmmm betul lah.. kenapa tiba tiba saja semua video online adam dan hawa ni tak boleh tengok… ala .. stress lah.. dah surf banyak web..semua tak boleh tengok. Kenapa ni.. apa dah jadi.. boring betul lah tak dapat tengok episod 69 …. dan mungkin seterusnya… ala borringgg betul..lah.
Ada ke siapa siapa tahu web yang lain lagi boleh tengok .. adam dan hawa… dari episod 69…..

Reply

Detective Conan December 26, 2012 at 3:07 AM

Hai korang semua,

Betollah apa yang korang cakap, should be masukkan banyak scene romantic antara adam & hawa dalam cter ni, means dlm 70% pon ok lah daripada masukkan scene yg menyakitkan hati & x berapa nak relevan sngt….baru best & baru excited nak tengok sampai habis….skrg ni mcm dah x best sebab dah x de scene tangkap leleh & romantic tu lagi…huhu

Reply

suenik December 26, 2012 at 9:04 AM

nape tok leh tengok episod ini……….

Reply

dieyb December 26, 2012 at 10:06 AM

cuba try search “AH69 + dailymotion” ..video uploaded by oryctolagus99

Reply

peminat fanatik December 26, 2012 at 11:14 AM

admin tolong uplord balik ini episod 69… plssssss

Reply

ieka84 December 26, 2012 at 11:53 AM

Nape tak bole tgk nie…:(

Reply

cik rose December 26, 2012 at 3:17 PM

napa x leh tgok ya…??

Reply

asha December 26, 2012 at 3:33 PM

kenape tak boleyh tgk nii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gerammmmmmmmmmmmnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Reply

melati bukit December 26, 2012 at 4:26 PM

episode 69 dah tak leh tengok dlm PC (i pun x leh tengok) tp dalam smartphone boleh……..cuba lah.(sori.. itupun kalau ada smartphone)

Reply

iz December 27, 2012 at 9:08 AM

same je la…. x bole…… tab 7.0

Reply

peminat fanatik December 26, 2012 at 4:38 PM

Kepada anda semua yang nak tgk episod 69 adam & hawa boleh tgk dekat youtube

Reply

iz December 27, 2012 at 9:07 AM

mane ade.. tu kan teler je… nak full =.=”

Reply

ihatethem December 26, 2012 at 7:26 PM

e’elleh i dah habis bace dah cite andai itu takdirnya feeling habis bace sampai nanges2 gila sedih haha buat kerabu mangga tuu bacelah haha itu dah jadi cite bersejarah dah masa5 thn lepas u know! :)

Reply

shimah December 26, 2012 at 7:57 PM

terima kasih pada dieyb atas semangat kerjasama dan perkongsian link..kpd mereka yg masih tak boleh view cuba pergi ke link yang dimaksudkan..

Reply

adanas December 26, 2012 at 8:34 PM

kenepa tak leh tegok nie

Reply

Haji mail tawaf kidai December 27, 2012 at 12:08 AM

Ain patut call org lain selain drpd Johan wlau apapon alasan…. krn dia masih ada lg option lain slain Johan spt mak mentua, adik ipar atau pilih saje option teksi krna itu lbh baik… klau dia btul2 nak jga rumahtgganya….. krna itu smemangnya tggungjwb isteri apabila suami tiada d rmh….

Reply

iz December 27, 2012 at 9:04 AM

asal x bole tengok?? plezz admin ambik tindakan…

Reply

kak nita December 27, 2012 at 11:46 AM

Baru ada masa tengok AH…tak puas hati dgn Ain… apesal tak call kak zah ke.. erin ke…teksi ke..tapi bukan Johan. Azie pun subahat…dah tau Am dh balik msh nk suruh Johan tu apesal??? Saya dulu masa mengandung sulung drive sendiri ke Hospital sebab suami outstation…ahli keluarga yg lain jauh..tapi 6 jam lps tu baru baby keluar huhuhu…

Reply

Hawa December 27, 2012 at 2:25 PM

kenapa episode nie x boleh tngk, asyik loading jer dr td………..

Reply

alin December 28, 2012 at 1:49 AM

apasal eps 69 tak leh tgok ek??

Reply

Leave a Comment