Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 70

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 69

Johan memberi amaran pada Am jangan sampai Ain jatuh cinta kembali pada dia. Dee pula sudah tahu yang Ain telah masuk ke hospital. Apakah yang akan Dee lakukan?

Adam & Hawa Episode 71

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 51
  2. Video Adam & Hawa Episode 69
  3. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 50
  5. Video Adam & Hawa Episode 64

{ 131 comments… read them below or add one }

Marsya December 25, 2012 at 3:22 PM

Tak sabar part Ain and Am ! Ain turn jadi sweet ! Awwwww

Reply

peminat ah December 25, 2012 at 3:52 PM

sifat adam nampak dah berubah. kenapa turn pulak. kemana sifat yg dulu.

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 4:09 PM

Ha..si Dee dah belok ke hospital pulak dah.

Reply

Qistina December 26, 2012 at 8:44 PM

Yelah,kak

Reply

Egon December 25, 2012 at 4:25 PM

Dee ada dimana-mana….. Jangan risau…. Kenapa la watak am jadi emo lak ni…..

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 5:46 PM

#Egon..Kak Ruby tengok Dee tu btambah cantik cun melecun..Anzalna mmg cunlah..peminat Ain Hawani jgn marah aahh…

Reply

layan je laaaa December 25, 2012 at 8:45 PM

setuju.. mmg cun.. cun dari NN.. tapi I tak kisah sebab dalam AH ni Ain yg menang dapat Adam.. kalau kat luar lak dua-dua tak menang.. keh keh keh..

Reply

Arissa December 25, 2012 at 10:25 PM

Dee tu rasa2 nya tukar hidung kot.. hahaha.. cuba tengok hidung dia kat episod 1.. hhmm.. ada2 sja.. jgn marah :)

Reply

mie December 26, 2012 at 8:52 AM

yeap…dalam drama gemersik kalbu…hidung DEE xsemancung sekarang…tp DEE mmg comey n cun melecun with or w/o tuka hidung

Reply

alind December 26, 2012 at 5:35 PM

Hi Egon!
Lama tak nampak your comments.
Makin dah nak habis ni macam dah tak excited nak tunggu next episod. Walaupun saya tak baca novel tapi saya dapat rasa cerita ni dah makin tak menyengat. Adegan antara Am & Ain sgt la hambar. Tak semestinya kena pegang2. Well, the director should know better. Now lebih seronok tengok part antara Ain & Azie. Seronok tengok bonding antara kawan karib.

Reply

marya December 25, 2012 at 4:42 PM

Ntah aper2..ganas giler

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 5:49 PM

#marya..pembawaan budak kot ..hehehe..

Reply

Sony Silverian December 25, 2012 at 4:49 PM

Egon… lelaki maner tak emo biler jawapan mcm tu yang dier terima…..

Reply

Kak Ruby December 25, 2012 at 5:56 PM

Bertanyakan soalan menyakitkan hati sendiri..haa..kan dah betul jawapan si Johan. Teringat pesanan hubby jgn bckp dan btanyakan soalan yg boleh menyakitkan hati sendiri…

Reply

nenek fa December 25, 2012 at 6:42 PM

¥sony be careful nak emo tu…nanti msuk ICU····

Reply

Azlina December 25, 2012 at 4:54 PM

Harap panjang dan selesai masalah am dan Ain….jo ni mmg saja nak buat am marah lg…mcm dia tu bertanggungjawab sgt…dulu semua perempuan dia nak…eloklah sgt perangai….sweetnya am dan Ain…Insyaallah lepasa ni hubungan mrk semakin utuh dan romantik…..sukaaaaaa sgt.

Reply

kakak ain December 25, 2012 at 5:54 PM

laaa…ini bukan kl gangster….ini adam dan hawa….so ADAM mestilah seorg yg penyabar…kalu 8 tahun bole sabar….takan hal kecil nk marah kot…sampai nk cari gaduh dgn johan…sikit2 marah sudahlah….adatlah cemburu…

Reply

syazlina December 25, 2012 at 9:07 PM

Haah betul jugak kan. Kalau lapan tahun boleh sabar apapasal masaalah kecil pun tak boleh bersabar. Cemburu sikit sikit sudahlah. Ni sampai nk cari gaduh apapasal. Saya setuju ngan kakak ain.

Reply

kerabu mangga December 25, 2012 at 6:45 PM

Betul kakak ain …..nie mmg bukan kl gangster…am tak sesuai wat mcm tue……harap2 mlm ni part ain dan adam lg byk…..

Reply

kerabu mangga December 25, 2012 at 6:47 PM

Patut adegan ain dan am tue romantiklah sikit….am belai rambut ain Ker…pegang tgn Ker….nie mcm keras jer suami isteri bersembang…..

Reply

anti lakunan pelok2 December 25, 2012 at 11:18 PM

sorng laki org sorang bini org.. elok la cam tu.. tak daring sangat.. ingat2 juga.. hukum Allah.. ini bukan org putih.. bini org pelok pun x per.. kita org melayu.. islam.. tak payah la nak buat mcm betul2 suami isteri.. tak rosak pun cerita kalu tak pelok2.. sendiri faham dah la..

Reply

mie December 26, 2012 at 9:00 AM

understood…masaalahnya masa diawal drama nih masa Am tgh nak tackle2 siAin tuh bole aje nak pegang2 tgn dia sampai satu ketika Am sanggup nak cium Ain yg kena pelempang tuh….so nape plak bila dalam citer dah kawin jadi suami isteri nak pegang tgn Ain pun xbole???…..taulah drama ..berlakon dan masing2 ada pasangan diluar tapi dah nama pun pelakon, kalau dah takut dilambung ombak jgn berumah ditepi pantai :) …..dan kita peminat A&H bukan nak tengok dorang berlakon cam omputih tuh pun just give some passion as husband and wife …that’s all.. nih duk sebelah cam tunggul kayu… and siAin plak tgn sebelah cam kaku aje terbaring…

Reply

rockyah December 25, 2012 at 7:20 PM

betul tu, kata sayang menyayangi. Ni pengarah mcm saje nak tunjukan sikap pasangan orang melayu tak romantik bila dah dpt, dah lama kawin, dan dah tua. Hih..pengarah kayu.

Reply

mim December 25, 2012 at 8:31 PM

kesian …..las las ni x paham ke mana pengarah nk bawa kita….pada yg x baca novel mungkin x rasa apa2 cuma suspen apa jd seterusnya yg kita ni dah tamat byk x novel AH…..aduhai……….nk kona sikit2 ok la..ni kona baring terus lipat…

Reply

nenek fa December 25, 2012 at 10:36 PM

nasib baik x drift

Reply

anti lakunan pelok2 December 25, 2012 at 11:29 PM

rasa2nya ramai yg dah baca novel ni.. i dah baca masa mula kuar dulu.. lebih 7tahun lalu.. buku dah bagi kat org.. beli lain.. u tau.. sold out.. masa tu i kat KK Sabah.. maknanya mmang ramai yg dah baca novel dia.. emmm mmngla cerita dia ditokok tambah sana sini.. sampai rasa dah tak excited nak tunggu.. betul juga kata Mim dah kona baring terus lipat. sbb tu masa mula tengok dulu terfikir jugak mcm mana depa nak panjangkan sampai 80 episode.. sbb novel tak la tebal sgt.. boleh abis tak sampai sehari baca.. rupa2nya caca marba..

Reply

mimi December 25, 2012 at 8:42 PM

gpa watak am tu kayu sgt……dlm novel dahsyat amat..saya pn pernah dok ward awal khamilan…anak slong jgak..tapi syukur hubby sgt caring…ni baru je bbaik…baran …

Reply

Rina December 25, 2012 at 8:58 PM

Btul mim, mimi..dlm novel punyala caring am kan..fuh tangkap lentok bila bacanya

Reply

nenek fa December 25, 2012 at 10:31 PM

ha ha dah tau dah apa ajenda johan n azie. Nak kenakan am rupanya. Eloklah tu klau ianya blh jadi pengajaran.
D d d degil. D d d d dengki xhabis2. But one thing u all should agree with me Dee is beautiful with blue eyes.
Yg kelakarnya dee ckp dia nak kawin….am dah amin.

Reply

dieyb December 26, 2012 at 10:51 AM

+1! ^^

Dee: i nak kawen
Am: alhamdulillah ..amiin~

part tu je saya gelak dalam sepanjang2 episodes kebelakangan ni.

Reply

nenek fa December 26, 2012 at 11:07 AM

yg sebnrnya dee nk ckp i nk kawin dgn u……..am cpt sgt melatah.

Reply

dieyb December 26, 2012 at 2:39 PM

oh..la~ yea ke? cet! XP

Reply

adam&hawa December 25, 2012 at 10:32 PM

camne cite adamhawa mlm ni ok ke x?????????

Reply

auni humaira December 26, 2012 at 8:26 PM

mesti la elok takkan tak elok p ulak ain memang betuah sebap ade baby

Reply

mimi December 25, 2012 at 11:07 PM

betol la rina..baca novel kita pun turut seronok mcm kita pun ada dlm stori tu.Allah kurnia bakat menulis kpd novelisnya pn asya sofea…tiba2…d sesatkan..agaknya islam tu di sesatkan mcm drama ni lah…sikit2 lama2 sesat terus..

Reply

nida December 25, 2012 at 11:09 PM

Kesiankanlah kami yg study kat korea ni yg menunggu penuh harapan ke atas cerita adam dan hawa ni……jgnlah lewat sgt download ya….tertunggu2

Reply

Noor December 25, 2012 at 11:09 PM

auntie fa..memang patut juga johan cakap macam tu.. bagi kesedaran pada am..am cemburu lagi pada johan .. setiap episod ada dee. geram juga..jadi tak best

Reply

mimi December 25, 2012 at 11:20 PM

salam noor tu yg mimi kata sesat tu…

Reply

Noor December 26, 2012 at 12:24 AM

mimi..dah buat citer sampai 80 episod. tu pasal banyak tokok tambah asam,garam,gula,kopi,teh..jadi cerita dah meleret-leret. rasanya buat takat 40 episod ke ok gak la kot.novel dah best. drama kurang menyengat biarpun pelakonnya hebat

Reply

miss sweety December 25, 2012 at 11:23 PM

salam….am tu sebnrnya cmburu kt johan sbb selm 8taun ain bersme johan so am dn ain bru je brbaik…am pon nk takecare ain la ni….xromantik la am ni….ntah la…dh minat lyan je la drama ni s nk tgk endingnya…..

Reply

Anggerik December 25, 2012 at 11:46 PM

Am makin baran sbb mat rebonding yg tak pandai nak hormat org lain…waktu am tanya dia masih minat pada ain, selamba je jwb “klu msih kenapa”lbh kurang cam tu la…..tak patut di jwb mcm tu, lagi baranlah si am….sepatutnya diam dan beri ruang am cool dan explain yg benar baru ok …….mat rebonding ni waktu meroyan dulu bawa masalah dan dah insaf pun masih bagi masalah kat org lain…..mungkin juga betul am bertukar sikap sbb pembawa budak kot?

Reply

Virgo December 25, 2012 at 11:47 PM

Salam semua…pengarah ni masih bujang lagi kot. Atau pun dh kawin tapi belum dapat anak, tu sbb dia tk tau mcm mana perasaan bila isteri mengandung anak sulong. Bila lah Adam nk romantik2, belai2 istri dia ni. Kalau takut Diyana marah tk payah lah terima tawaran jadi Adam tempoh hari, beri lah part tu pada org lain. Keras kaku betul lah!

Reply

Marsya December 25, 2012 at 11:49 PM

Patutnya time Am visit ain masa dia baru balik drpd london tu bawaklah bunga ke apa ke…habis romantik dia hilang

Reply

Virgo December 25, 2012 at 11:55 PM

Egon welcome back, kemana pergi lama menghilang?
Ani jom datang Muar kita jumpa , instead I kasi you my FB lebih baik kita berjumpa face to face. You name the place (in town) okay tk?

Reply

azie December 25, 2012 at 11:57 PM

Sabar semua, dalam novel mereka akan ok ajer.Ni buat suspen sikit.Tunggu la dengan sabar sampai ker akhir episod.

Reply

hyg December 25, 2012 at 11:59 PM

Permulaan best, tgh2 blh thn, penghujung ni bosan nak mampus, karekter ain dan am dah tak konsisten, dah tak boleh nak menghayati cerita ni…baik cerita nora elena, walaupun adaptasi longgar dari novel kasih yang suci tapi jln cerita tak lari sangat dan kita boleh feel sampai ke hujung cerita, skrg tgk A & H ni sekali je tak tgk berulang2 kali macam dulu especially episod2 masa dorang kat mekah.

Reply

fy ziana December 26, 2012 at 12:04 AM

tak sabar nak tunggu esok…..cepat cepat cepat….

Reply

Ani December 26, 2012 at 12:11 AM

Virgo…..InsyaAllah klu ada chance. Mcm mana nak conct U klu ada peluang utk berjumpa selepas AH tamat. Biasanya klu I ke Muar I akan tinggal di Classic. Hubby tggal di Wawasan 2020 dgn kawan.

Reply

mrs 123 December 26, 2012 at 12:13 AM

lambat nya ezany tak
sabo ni

Reply

milinda December 26, 2012 at 12:13 AM

Betul sgt2…lama kelamaan cite ni dah semakin bosan nak tgk berulangkali pun dah x mood, asyik2 scene org lain je, scene ain dgn am kejap je tu yg dh boring nak tgk…

Reply

ain December 26, 2012 at 12:17 AM

episode 70 mna nie?yg full nk tgk

Reply

sony silverian December 26, 2012 at 12:23 AM

kire am ok lerr lagi baran baru tahap tu… Kalu aku… Johan tu kompom stay in icu punya :-)

Reply

Anggerik December 26, 2012 at 12:25 AM

dah dkat 12.30 ezany nape tak ada lagi epi 7o, dah tak larat nak buka mata ni?

Reply

ain hawani December 26, 2012 at 12:34 AM

2 La psal..ezany please upload cpt..pnt dh tggu..he3

Reply

lynn December 26, 2012 at 12:27 AM

Mana episod 70 nie?????Ezany pls upload cpt ckt….Tq…

Reply

alya adriana December 26, 2012 at 12:29 AM

Hmmmmm…….. aper lagiìi dee…………….. x abs2 wat masalah………..

Reply

SitiZ December 26, 2012 at 12:33 AM

Alololo..ngantuk dah tunggu ni..cik ezany..sy ngantuk dah tunggu ni…tapi takmo lelap lagi selagi tak dpt tgk episod 70….zzzzZZZzzzzzz…

Reply

ain hawani December 26, 2012 at 12:37 AM

mana ezany nie…cpt la upload..he3

Reply

TejaWafa December 26, 2012 at 12:35 AM

Incik Muzaffar: tqvm sbb tnya..alhamdulillah sgt best camping sampai tak teringat langsung nk tngok drama AH sbb jln cerita dh smkin caca merba…watak Am pun dh stabil…jdi pemarah ala2 samseng pulak! (mood dia mcm KL Gangster aje)

Setkt komen ini ditulis, saya belum menonton lagi ep 69 & 70. Bila baca komen kawan-kawan/peminat2 AH kt sini dh cukup utk saya mengambarkan betapa produksi tidak menjaga originality naskah asal novel ini…#BBWP

Reply

TejaWafa December 26, 2012 at 12:37 AM

#watak Am pun dh jadi tak stabil

Reply

adamwaniey December 26, 2012 at 1:24 AM

haha….kannnnn….cm KL gangster je am tuhh..tpi cute beb…haha..melting..

Reply

Virgo December 26, 2012 at 12:37 AM

Ani, kalau gitu jumpa kat Mc.D di Wetex tu. Bila? Eh mcm nk dating dgn bf pulak kan. Nnti you kena beritau I you pakai baju apa & what colour.

Reply

azie December 26, 2012 at 12:41 AM

ezany lambatnya tak larat dah nak tunggu…penat dah ni.

Reply

Mencari Adam December 26, 2012 at 12:46 AM

Huhuhu….ezany cuti xmas ka?? Blom upload lgi nie…. Dah kul 12.40am nie.. Ngatukk…zzzzzzzZZZzzzz… Sabaq!!sabaq!!

Reply

miss sweety December 26, 2012 at 12:50 AM

hai…..skrg ni dh x teruja nk tgk episod demi episod nper la dh lain je citernya klau nk tokok tmbh pon jgnla jauh sgt menyimpangnya…bto x……dh jdi bkan drama adaptasi tpi adptsi penulis skrip dn pengarahnye….nk tggu Sehangt Asmara apakah akn jdi mcm ni juga….

Reply

anonymous December 26, 2012 at 12:51 AM

Cuti dah nak abis nie.. Cite AH ni lambat tol nak abis nye… Bikin org nervous aje..

Reply

SitiZ December 26, 2012 at 1:20 AM

Yahuuuuu..Ok dah tgk dah episod 70 thank you cik ezany dah bley zzZZZzzzz dah Selamat Malam…Assalamualaikum semua kawan2 A&H..

Reply

adamwaniey December 26, 2012 at 1:21 AM

ermmm….geram betol aku si ala2 barbie la sgt 2….si dee….ada je dy tuhhh..menyibookkkkkk…..huh

Reply

Budak Kecik December 26, 2012 at 1:27 AM

pehal plak ade bunyik suara belapik nie.. Bru aje mau feeling.. spoil la.. dah la speaker lappy mmg slow.. ade plak masalah sound.. x dpt dgr jelas dieorg ckp.. mcm kena tiup angin..sblum ni elok aje..

Reply

kakak ain December 26, 2012 at 1:30 AM

eeee….boringnya am mcm kayu….peganglah tangan ain tu…kalu x boleh pegang…jgn berlakon…duduk rumah pegang bini sendiri….x reallah citer nie…masa nak tackle dulu… boleh pon pegang tangan…pegang pipi….eee x romantik langsung…

Reply

Adik Am December 26, 2012 at 1:47 AM

jgn la over sgt cik akak oii.. Abg aku nie belakon aje.. Kang lebih2 ade plak suara negatif…

Reply

wanie December 26, 2012 at 2:13 AM

Knapa la am tu dh xmesra cm dulu lg dgn ain?cam tak suka je ain pregnant..xde nk mntk maaf pun kat ain sbb dia terlanggar ain tu.

Reply

Anna December 26, 2012 at 2:23 AM

Kesilapan produksi yg memberi ruang lebih kpd konflik azie dan johan nyata memualkan pengikut AH….
Nampak karektor Am jua sedikit emo…..( terkeluar trus dr karektor dlm novel….)
Rasa xmcm dlu….xde tertunggu2 episod seterusnya…..( harap x yea… )
Harap ending digarap dgn baik….

Reply

kawaii_gurl December 26, 2012 at 3:14 AM

Pelikla part dee tanye nurse tu..patutnye staff hospital tak boleh bagi info pesakit pada orang yang tak kenali..hmm..

Reply

Anggerik December 26, 2012 at 4:55 AM

minta maaf klu terlebih bahasa…..ada dikalangan rakan yg syik ckp tak ada mood la,bosanlah,cerita cacamerbalah dan mcm-mcm perkataan yg tak sedap di dengar dgn ceta ni…..sebenarnya masing-masing ada perasaan tersendiri ttp klu dah tak minat A&H tak perlu paksa diri utk terus ikuti lagi sbb kadang-kadang dgn pernghinaan yg keterlaluan akn mengganngu ketenteraman org yg msh berminat …………kita nak enjoy, klu nak drama yg memenuhi citarasa kita, kita sediakan skrip, buat drama sendiri dan tonton sendiri……tentu puas hatikan……

Reply

Booo Johan December 26, 2012 at 5:25 AM

Sokong Anggerik… Jangan paksa diri kalau dah tak minat… Drp byk bunyi lebih baik gi tido… Jgn ganggu org lain nak feel…

Reply

boy December 26, 2012 at 6:03 AM

salam. wah nampaknya cik anggerik begitu setia dgn AdH. Kenapa harus emosi dgn komen org. Mereka pun manusia, semua manusia mahukan perkara yg baik2 dan asli tidak suka kepd perkara yg ditokok tambah sehingga mencacatkan sesuatu yg baik.Pelik juga cik anggerik suka kpd perkara sebaliknya. haa..ha..lain org’ lain citarasanya.

Reply

chelsy December 26, 2012 at 6:36 AM

hehhehhe setuju dgn u boy….sebenarnya yg memberi komen2 A&H nih adalah atas kapasiti meminati drama ini walaupun komen yg diberi seakan2 negatif tp sebenarnya itu adalah kerana meminati drama yg sepatutnya best spt yg dibaca dalam novel …majoriti xkesah kalau ianya diolah walau utk 100 episode sekalipun asalkan jgnlah sampai kelaut sangat dan menenggelamkan watak utama drama A&H dgn tokok tambah yg melampau2 sehingga membunuh kesedapan cerita yg asal….jadi buat yg terlalu fanatik memarahi mereka2 yg memberi komen ttg A&H nih juga xperlu melatah sbb masing2 meluahkan ketidakpuasan sebenarnya sebab meminati drama ini, after all this is a democratic country and everyone’s entitle to voice out kan?

Reply

mrak kayangan December 26, 2012 at 7:27 AM

Setuju ngan boy n chelsy. Anggerik dok cakap org jgn emo..tp dia yg emo…ha ha ha…..

‘Anggerik’ kita kl suka kat org jgn beri kedua dua belah mata kita. Tp beri sebelah aje,supya kita bleh melihat lg….maksudnya kl dah minat sgt dgn AH jgn sampai semua nmpak cantik. Dan yg buruk x semestinya busuk….kadangkala itulah yg bakal menjadi terbaik satu hari nnti…..

Reply

mimi December 26, 2012 at 3:08 PM

kawan@ sah3 cik gu anggerik x baca novel la tu…itu yg melalut…

Reply

Sony Silverian December 26, 2012 at 5:58 PM

sokong sokong BOY sokong………CUMA nak tambah sikit … kalu rasa tak boleh terima komen2 yang bloger kasik tu… jangan baca mcm puan anggerik jugak yang cakap… JANGAN PAKSA DIRI…. KBAIIIII

Reply

Anna December 26, 2012 at 6:51 AM

Setuju dgn chelsy…..

Reply

kakak ain December 26, 2012 at 7:47 AM

betul3 boy ngan chelsy….di sbbkan kitaorg yg peminat AnH nie yg bagi komen tu….saja nak memeriahkan suasana….esok2 citer nie dh habis… senyaplah…. hehehe…jgn marah Anggerik…

Reply

izra December 26, 2012 at 8:40 AM

assalam..sorry menyampuk disini…eh bukan dalam novel am dapat teka ke yang ain tu pregnant..bila ain bg msg yang menukarkan diri dia kepada perkataan “we”..huhuhuu..konfius..

Reply

aleeya December 26, 2012 at 11:05 AM

suwitnye..nk preggy lah mcmni,,,ngeeee

Reply

A&H..entahapa2 December 26, 2012 at 11:26 AM

Citer nie dh entah apa2…siBini tepon Johan…yg si Azie tepon Am…apa citer nie…bila dlm movie/filem/drama…logik dh tak ada…ada ke awek bg boyfren rapat bini org….mcm la baik sgt…tk jeles..pas tue nak nasihat org lak….kelakarnyer….

mcm citer Cinta Milikku..last2 semua mati…penat dok ikut….citer melayu nie…ending selalu lemah…awal citer baru nak faham…tgh2 citer dh best melayan mcm A&H nie…bila ending…jd hampeh…

Maaf peminat fanatik A&H-terutama Makcik/Kakak Ostolia :D

Reply

kaira December 26, 2012 at 12:08 PM

baru abis layan 2 ep.. hehe … sabar menuggu tuk ari ni… thanks 4 upload …

Reply

hana December 26, 2012 at 12:33 PM

sape la kita nak jd pengarah, sape la kita nk jadi script writer..tp nak komen je..xkn Am x rasa bersalah lngsung tinggal kan Ain, dlm stress smpai bleeding.tkkan nak beli sejambak bunga pun tak mampu nak ambik blik hati isteri tu…sembang pun mcm nk tk nak je..minta maaf pun x de rasanya(kot la saya x dgr skrip tu) nmpk ain lak lg mtg dari Am.yg lain2 tu x pyh la kmen..hmbr sgt dh jd nya cite ni,hrp 8 epsiod minggu dpn biarlah betul2 ikut novel ..dan adalah kejutan2 spt yg tercerita didalam novel.x sbr nk tunggu part diaorang honeymoon kt Cameron Highland .. . .begitu la adanya .wassalam.

Reply

adamain December 26, 2012 at 4:55 PM

Kalau dlm novel bukan di Cameron Highland la diorg haneymoon tp di Bukit Tinggi… kalau tak silap saya… kalau salah mohon maaf ye.

Reply

mim December 26, 2012 at 5:12 PM

adamain.. tu kira ok…high jgak.

Reply

sue saipul December 26, 2012 at 1:38 PM

A’ah la..nape am da tk romntik..mn am yg dli..bini sndiri kot..mcm tk happy jek bni pregnant..haishh..tnsion

Reply

Ani December 26, 2012 at 2:03 PM

Virgo…..insyallah….tp bukan waktu terdekat ni. Hubby outstation n ada bnyk jemputan kat JB ni. Will let U know later (maybe nxt mth b4 CNY). Hehehe….ye lar blind date……U bekerja x? I bru lps tonton epi 70. Tah aper2 scene jer….boring…..mcm x bermaya jer…

Reply

LadyAida70 December 26, 2012 at 2:15 PM

Alahai, wahai penulis skrip yang budiman. Apa dah jadi. Kesian dengan watak Adam sebagai suami yang macho dah jadi “toya”. Hak Adam sebagai suami menjadi lemah, sementara watak Johan dan Azie menguasai cerita.

Reply

Anggerik December 26, 2012 at 2:54 PM

sekali lg maaf kat kwn-kwn ruangan ini, bukan mksudkan tak boleh komen dan bukan lah fanatik dgn A&H…..apa yg dimaksudkan jgn lah brlebih sehingga mengeluarkan perkataan yg tak sepatutnya cth pengarah yg tak pandai, penulis skrip yg entah apa2 lagi…..itu bukan komen tapi mengutuk…..kritik yg mmbina ialah kritikan yg brsertakan pandangan dn pendapat bukan main hentam tak diri sendiri pun tak pandai nk jdkan seperti yg dikehendaki…..so berpada2 …mengutuk dan mengkritik memberi maksud yg berbeza dan kita seharusnya dpt membezakan nya…..klu tak betul beri pandangan mcm mana nk betul …sesungguhnya tiori dan praktikal tak sama…..bercakap memag mudah tapi nak lakukan sgt susah …….so tak eloklah klu hanya pandai ckp ttp nak lakukan entah-entak kita pn tak blh lakukannya…..bukan emosi tapi perlu ada pro and kontra bukan sesedap rasa sahaja……tahniah juga pd rakan yg blh mmberi komen yg membina sbb ada juga yg berfikiran positif tentang kehidupan alam nyata…..ada yang memberi ulasan yg menambah manis dn menceriakan ruangan ini itu patut dibanggakan……..semakin ramai yg menyertai ruangan ini sepatut kita semakin matang dan berilmu bukan mencari kesalahan org lain yg blh menjatuh air muka org lain….apa yg dikatakan disini agar medan ini tidak dijadikan medan yg hanya memandang satu sudut tapi berbagai sudut. maaf klu kata-kata ikhlas ini menyetuh hati …….

Reply

Sony Silverian December 26, 2012 at 6:04 PM

bukan nak mengutuk atau nak mengata tapi untuk pengetahuan kita semua termasuk lerr saya tentang ertinya IKHLAS…..
“Ikhlas adalah kelakuan hati yang dipuji tapi ikhlas ni kita tak nampak. Tak perlu lah kita ucap “aku ikhlas ni”. …

Reply

Sidah December 26, 2012 at 3:00 PM

Mana leh ckp pesakit punya sakit kat org suka2.. Aku keja kat hospital. tak logik betul….

Reply

nenek fa December 26, 2012 at 3:31 PM

Oooooo keja spital ya nak. Nenek pun trkejut jg..siap bg tau ain mengandung lg. Agknya dee bch air tu nak bg ain kut. Mungkin x brjaya tu yg dia minum. Last dia yg pengsan.

Reply

kerabu mangga December 26, 2012 at 3:23 PM

azie sungguh romantik..beli makanan…suapkan mkn…belikan magazine ….kalau am tak nak pegang ain pun leh wat mcm mana azie buat…takda pegang2..tp romantik..ini tak isteri sarapan pagi sorang2 Am lik umah…camna2..camna2…?

Reply

kerabu mangga December 26, 2012 at 3:30 PM

napa AA berlakon mcm dah tak best sikit..mcm bad mood jer…bila berckp pun mcm tak larat jer…ada sesiapa leh tlg jawab…

Reply

TejaWafa December 26, 2012 at 9:56 PM

Am bad mood sebab pengarah tak beri peluang utk dia menhidupkan watak Adam Mukriz spt yg digambarkan di dlm novel . Setuju tak?? :)
#BBWP

Reply

kerabu mangga December 26, 2012 at 3:39 PM

kepada Anggerik biarlah org nak komen..org komen jer..bukan kutuk…diorg ckp elok2..per..bukan maki2…bg saya org2 yg komen kat cni cuma komen kerana tak puas hati sbb semenjak episode akhir2 nie Adam dan Hawa hambar sedikit…satu lg byk ditambah tokok citernya…menyimpang dr novel..pastu byk pula citer pasal azie dan johan tak ketinggalan makcik ostralia…setiap org ada pendapat yg berbeza…ada yg suka..ada yg tak suka…so..kita enjoy…tak lupa penghargaan kepada…en.ezany..tq…

Reply

mim December 26, 2012 at 5:01 PM

kerabu mangga….setuju………

Reply

hana December 26, 2012 at 4:10 PM

betul la Sidah,mana ada etika boleh bgtau masalah patient pd org luar, cara dee pun mencurigakan, siap intai2 lg..kita kmen bnda2 yg logik je,kalau nk kmen dari awal lg saya terkilan kenapa skrip drama ini AH byk sgt perlukan pelakon ckp bohong utk slmtkan keadaan..k,kwn2 yg baik jd teladan yg buruk tu kena la tegur ckit2…jgn sampai merosakkan nilai dan moral drama ini yg sgt manis dan mengujakan dipermulaan ceritanya…

Reply

ricky December 26, 2012 at 4:36 PM

salam pn anggerik emosi lagi ke, memang kita ni bukan penulis skrip atau pengarah drama, patut kalau kami tk tahu nak buat citer tp diornag orng produksi, wajib tahu apa yang patut, mana yg tak patut mereka buat. Kalau kami yg bukan orng produksi tahu dan dpt melihat kelemahan drama ini , masakan diorng tk tahu, Tk tahulah pulak kalau crew produksi tangkap muat, dh tentu jadi karut cam nak ending drama ni. Nampk gaya pn anggerik ni suka komen yg puji2 yg manis2, macam mempertahan team produksi jer. Ada aper2 ke? kot pn anggerik ni one of the… ke? ha…ha… kalau tidak masakan beriya2 menepis komen2 pedas kat sni. Dh sah2 drama ni melilau th ke mana pn anggerik oi, kenalah terima kenyataan, sapa yg tak setuju tu biarlah itu hak penonton. Tak kan pahit nak telan jugak kot. janang BIAS ye pn anggerik. peace yoo..

Reply

senah December 26, 2012 at 5:05 PM

salam semua..1st time nak join…saya peminat novel AH..betol spt yg kwn2 kata…mlencongnya sejak akhir2 ni..anggerik pn patutnya x blh kata mcm tu..saya anggerik x baca novel tu yg x kisah mlencong…

Reply

melati bukit December 26, 2012 at 4:40 PM

Kalau kita bekerja sebagai tukang masak tp bila memasak lupa nak masuk garam, lupa letak santan, masukkan ikan ,ikan 2 minggu lepas…..yang pasti kita nie tukang masak yang digembar gemburkan HEBAT…pas tu masakan tu di caj dengan harga yang terbeliakan mata kita sendiri .
Agak agaknya ada tak orang kata” tukang masak tu pening ari nie, tukang masak tu pun manusia biasa kadang kadang buat silap, nak buat macamana dah dia tukang masak, kalau tak suka, masak la sendiri (kalau pandai masak?)…
kalau tak kena maki owner restaurant tu dah kira bagus….. sama la macam kualiti cerita nie..kalau tak nak beri peluang orang komen@penambahbaikan simpan je drama nie dlm ofis….then tengok sesama ahli produksi yg lain..senang cerita.pas tu semua komen….best la cerita ni bos…gaji kasi naik……………..

Reply

boy December 26, 2012 at 4:47 PM

Ni kali ke 2 saya membalas komen semula Cik anggerik. Saya juga rasa pelik kenapa cik anggerik kita sensitif sgt. Teori dn praktikal perkataan nya saja yg tk sama. Tp dr aspek perlakuannya harus sama atau menyamai antara satu dgn yg lain kerana apa yg kita pelajari harus kita laksanakan betul tak? Kalau perlaksanaan tidak sama atau lari terlalu jauh dengan teori, lebih baik tk payah pergi sekolah belajar teori dn praktikal. Saya berani mengatakan bahawa penerbitan drama adam dn hawa amat lemah towards the end. Menyimpang jauh, nama adaptasi, wajiblah di adapt mirip novel asalnya. lari skit2 ok, tp jgn lari mcam formula ONE. Cik anggerik, belajarlah memberi dn menerima dgn hati yg terbuka.

Reply

Sony Silverian December 26, 2012 at 6:06 PM

SETUJUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Reply

WHATEVER December 26, 2012 at 4:53 PM

This is my first comment
Nk join this group…

Reply

lin December 26, 2012 at 4:58 PM

Nak celah skit. La dh jd berbalas komen pulak. Tp saya juga merasakan spt apa yg kengkawan ckp aa.. penghujung episode dram AnH menyimpang jauh sampai balik pulau, penang nun. Awat jd cam tu. Dh bayangkan yg best2 jar tentang Am dn Ain, sama cam dlm buku, tp tak da.. frust cek tau. Tp nk buat lagu mana pengarah hebat, produksi pun hebat nama besak nu..tp mata tak bukak besak2. telinga tk bukak lebak2. Ni lah jadinyar. Harap2 len kali tak maulah race jauh2 lagu ni. Kesian kat cek ni ha…

Reply

indi December 26, 2012 at 5:15 PM

ha..hee.. kelakarnya baca komen lin. saya pong nak ckp utaralah. Gimana drama ini udah di tukar2 ngak faham sama sekali itu suaminya yg dulu aduh..sayang banget sama si isteri, duk duk kok sudah tukar ka? Si isteri lagi sakit mahu dibentak2. Kemana pergi cinta dan sayang kau hah? Aku sakit lah, kau tak nampak ke hah?
maaf ye sesaja nak release .. pd cik dan pn yg tk suka saya minta maaf sebb tumpang menulis dlm blog ni. Shah alam peace yoo.!

Reply

adamain December 26, 2012 at 5:28 PM

Menyentuh mengenai adegan romantik Am… lakonan AA, kalau pun tak mahu adegan pegang2… banyak lagi cara2 romantik boleh disesuaikan umpamanya mcm rakan kita kata di atas tadi… Am boleh suapkan Ain makan… Am boleh belikan majalah @ bunga utk is3 tersayang… Am boleh berikan something special apabila pulang dr London… Am boleh duduk sebelah Ain atas katil… buah atas meja tu banyak tp Am takde pun nak kupaskan ke untuk Ain… pastu suap ke mulut Ain. Kalau suami saya masa melawat saya di hospital dulu mesti ada je yg dibuatnya utk menunjukkan betapa mengambilberatnya dia dan betapa sayangnya suami kpd is3. Siap temankan kalau nak ke toilet. Ni tidak… bila nak sarapan… Am boleh tinggal Ain sorg2 makan roti dgn air je. Konon Ain kata pada maknya bila Ain sakit boleh lah manja2 lebih dgn cik abang… setakat ni tak nampak manjanya kat mana selain daripada muka Am yg asyik berkerut je. Banyak sungguh masalah Am… dulu masa Ain belum bersama Am, Am nampak begitu tenang… berdoa depan Ka’abah mengharap perubahan sang is3… sekarang Am tak setenang dulu, rela menghadapi ujian dan dugaan dgn penuh istiqamah. Pasrah pada ketentuan Allah. Skrg Am lebih emosi dan tidak dapat mengawal perasaan dengan baik. Sepatutnya keperibadian Am yg cool dan tenang harus kekal sehingga ending cerita.

Reply

hana December 26, 2012 at 5:30 PM

adamain, dlm novel memang diaorang honeymoon kt colmar bkt tinggi,tapi bila tengok sorotan pembikinan drama AH diaorang g Cameron Highland..

Reply

Marsya December 26, 2012 at 5:46 PM

Pembikinan adam dan hawa ? Dekat youtube eh ? Nak tengokjuga

Reply

Rina December 26, 2012 at 5:33 PM

Nampaknya, smua tension…smua jd sensitif…bagus..bagus…A&H telah menguasai fikiran masing2… Pengarah ni masa shoot episod ni tgh tension kot, tension dgn rule hospital yg x bg buat penggambaran di kws tertentu, cuba smua yg baca novel ingat blk, masa ain kuar hospital ain tunggu kat lobby smentara johan p amik kereta, masa tu am dtg…mgkn scene ni hospital x bg buat kat lobby sbb ganggu laluan..satu lg blh tgk mood pelakon pun tension je terutama am… Jgn marah ye pendapat je….sbb sy tgk sblm ni smua ok kecuali time ain sakit ni ke laut sangat dr novel

Reply

Kak Ruby December 26, 2012 at 5:57 PM

Dee nampak cunlah…lebih2 lagi bila pakai baju warna merah dan cream, masa pegi jumpa Am cakap dia nak kahwin..Am jwb ..alhamdulillah..Amin..kesian pulak tengok dia..apa agaknya yang dia harapkan dr Am time dia cakap dia nak kahwin.

Reply

Virgo December 26, 2012 at 6:27 PM

Salam petang Rabu…..suka baca komen2 semua….sehati sejiwa , seia dan sekata masing2 tk puas hati dgn pengolahan drama akhir2 ni. episod mlm semalam amat mengecewakan ….dgn gelagat Am yg acuh tk acuh apabila bebual2 dgn isteri “idaman nya” Mumbling lagi sampai tk dengar bijik butir nya, atau “adakah aku ni dh pekak?” Come on lah Am berenergy lah sikit….apalah pengarah ni dibiarnya Am berlakon mcm tu. Agak2 nya Dee dah bomoh kan Am tk? Am dh jadi mcm org bodoh aje. Betul tu sepatutnya bersarapan lah dgn istri tu , ni tidak ,elok lah kalau si Johan ambil tempat dia melayani Si ain tu. Biar dia tersedar dari khayalan dia. Kalau Johan tk buat mcm tu Am mesti lagi teruk perangai dia terhadap Ain. Take for graanted aje. Dlm kes ni Johan patut diberi pujian juga sbb beri kesedaran pada Am.

Reply

Virgo December 26, 2012 at 6:38 PM

Ani, hehehe…..dulu masa muda2 tk de lah pulak blind date2 ni…dah tua2 ni baru merasa nk berblind date, nervous and excited pulak. Tapi macam mana kita nak contact ya…tk kan kita nk beri contact number kat sini, tk sesuai lah kan. I’m unmployed, kerja sendiri dirumah tk bertangga sdn. berhad (joking). Cuba fikirkan mcm mana kita boleh exchange our phone number.

Reply

Anggerik December 26, 2012 at 6:45 PM

sebenarnya nak tergelak juga baca respon kwn2…terima kasih yg berbagai adea yg diluahkan….sebenarnya kita sume manusia biasa….utk ketiga kali mnta maaf untuk sume….sengaja dipaparkan sesuatu yg bercanggah…..bukan apa-apa cuma sekadar nak mengenali kwn-kwn di medan ini……happy sbb dapat cungkil berbagai adea….marah…benci….sinis….itulah asam garam insan….”klu tak pecahkan ruyung mana nak dapat sagunya”.respek pada rakan yg tak cepat melatah……terima kasih hujah-hujah yg diketengahkan itulah ilmu…….

Reply

Ani December 26, 2012 at 7:01 PM

Virgo….I’m thinking the way to get contact with U. Give me sometime ok? U masuk blog ni everyday?

Reply

observer December 26, 2012 at 7:19 PM

Bab hospital bagi rakam atau tidak, tak timbul kerana pihak hospt akan meeting dulu sblum membenarkan sebarang aktiviti rakaman dijalankan sbb saya kerja hospital tu sbb saya tahu. heh..Sebetulnya memang si Am tu yg sengal, mungkin dia yg bad mood terbawa-bawa dalam set. Kan AA ni hebat ramai pengarah nak ambil dia berlakon so kepenatan kot jd moody. Tp yg heran bin ajaib si pengarah kenapa biarkan jer. Ada kah pengarah takut nk tegur si AA sbb pelakon tersohor??? jd teruskan jer walaupun end product hancus. Kalau betul sikap AA cam tu tak yah ambil dia lg kot, ada juga pelakon tersohor tp ok je kan.

Reply

Cinta cyunk December 26, 2012 at 7:25 PM

As a nurse, dia xleh bg tau sakit patient kat org yg x dikenali..lg2 jenguk luar pintu je…sbb sume tu confidential

Reply

siti wan kembung December 26, 2012 at 8:05 PM

Haih … Mak Iti sampai berulang2 kali baca novel nk cuba sync kan dgn drama utk minggu lepas dgn minggu ni tapi Mak Iti kiciwa … Drama tk sehebat olahan novel yg mampu menarik Mak Iti masuk dlm cerita tu … Oh Adam oh Hawa … Mana silapnya drama ni …. Uhuk …

Reply

Anggerik December 26, 2012 at 8:16 PM

kita kagumlah dgn rakan awal di medan ni, terutama virgo, kak ruby, kakak ain & beberapa org lagi..releks, bagus…..tak melatah….mana pegi rusnita…berdiam diri tak ada komen pun…rusnita pun antara yg dikagumi di medan ni…..jengokle kita rakan-rakan disini Wktu rusnita selalu copy novel kita suka sgt…ttp skrg kita dah berkali-kali khatam novel A&H ni…. dlm epi 70 rasanya dlm novel bab 71, “dia mengamati wajahku, dlm keletihannya dia terus tertidur disebelahku, aku hanya mampu berdoa agar suamiku ini mengerti perasaan kudan t.wb thdp isterinya ini, biarlah ksh syg itu semakin teguh dari ahri ke hari” ……agak2 di cut or ada di next epi ye…..

Reply

virgo December 26, 2012 at 10:03 PM

Ani, yes hari2 I ada kat blog ni.

Reply

tay December 27, 2012 at 12:57 AM

mana cik anggerik tk puji dan rindu kat depa2 yg cek sebut tu, sebb depa memang sama pendirian ngan cik anggerik kan? bagi komen yg cun sepanjang masa terlalu minat kat AA. nampak sangat lah hang ni cik anggerik desperate gak nak pujian. Orang yg sukakan pujian adalah orang yg….lu fikirk la sendiri kata nabil. Fikiak ya cik anggerik.

Reply

feiyna December 28, 2012 at 1:30 AM

kelakar si anzalna ni drive.. gaye speaking bagai mcm bagus2 high class kunun.. tp drive keta mcm baru belajar ngn jpj.. ngeh3..

Reply

double wow December 28, 2012 at 1:53 PM

bestla tengok am dengan ain….kn??????

Reply

lin February 8, 2013 at 5:23 PM

dh byk kali tgk scene mak ain ni….cara dia mcm mak aku… akan telefon setiap orang anak dia bila dia x sedap hati…mmm..sayang mak…

Reply

ana April 12, 2013 at 7:15 PM

kenapa skrg x boleh downlaod?

Reply

epal hijau May 27, 2013 at 8:41 PM

walaupun dah terlambat tp dapat juga tengok drama adam hawa sampai tamat , tp tengok kat laptop je la, bukunya pun dah habis baca, seronok…

Reply

Leave a Comment