Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 72

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 71

Dee akhirnya berkahwin dengan Muzaffar seperti yang dirancang. Apakah muslihat sebenar Dee berbuat demikian?

Promo Adam & Hawa Episode 73 – 76

Adam & Hawa Episode 73

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 21 | Youtube
  2. Video Adam & Hawa Episode 36
  3. Video Adam & Hawa Episode 32
  4. Video Adam & Hawa Episode 69
  5. Video Adam & Hawa Episode 33

{ 119 comments… read them below or add one }

cik dayah December 27, 2012 at 1:19 PM

Dee gile..

Reply

chelsy December 27, 2012 at 10:11 PM

I think DEE sebenarnya bukan gila, tapi dia mmg obsess dan terlalu mencintai AM tapi cara dia mencintai dan sygkan AM terlalu ‘easy’ cam kerana cinta ku serahkan segalanya waima kehormatan diri, to her casual sex is nothing….nih bukan fenomena baru tapi mmg ada terjadi dialam realiti….DEE still dalam denial stage xdapat menerima kenyataan kenapa AM masih xnak kan dia walau Am dah cakap that she’s cheap etc..etc…faham2 ajelah keadaan seseorang yg obsess dgn sesuatu/seseorang dan tidak mahu terima kenyataan tuh yg buatkan DEE bole buat perkara2 yg terlarang….

Reply

alya adriana December 29, 2012 at 7:13 PM

Agree……….

Reply

sHASHA January 2, 2013 at 1:28 PM

gOSH…i kesian kat Dee…Am should say something nice and use reverse psycho daripada menghina dia… so unfair. Dee boleh berubah kalau Am give her chances.

Reply

Virgo December 27, 2012 at 1:31 PM

Dee tu bancuh “ubat kuat” ke? Puan faridah tu kenapa pulak disurohnya pakai tudung yg nampak batang leher tu? Dah elok2 hari tu pakai tudung yg menutup auratnya . Waaah Ain dh gurau2 dgn Am lah…Am tido buat2 tk sedar…bagus2 tk sabar lh nk tengok mlm ni…gurau ringan2 mcm ni pun okay juga lah tk lah serious memanjang husband & wife. Cik dayah….kan Am kata Dee tu mental, mcm2 perkara pelik dia buat.

Reply

Fifi December 27, 2012 at 6:25 PM

Bukan ke kalau sampai satu tahap umur, kite dibenarkan Nampak leher… tak silap I lah. not sure la. apa yg I dengar from my frens mcm tulah.

Reply

mawar berduri December 27, 2012 at 7:01 PM

frens u you tu blajar mazhab mana? aurat sampai bila2 pon tetap kena tutup

Reply

peminat adam dan hawa & dee December 28, 2012 at 4:33 PM

betul betul betol

Reply

laser December 31, 2012 at 12:13 AM

yes..betul tu cik mawar..xde tempoh pon dlm mnutup aurat..kalo ade yg kate ade tempoh berarti dye tu xpndai agama tp buat2 pndai..nk tnjuk pndai kata kn..kalo sesat buat ape..

Reply

secret December 27, 2012 at 10:46 PM

mazhab mane pakai sampai 1 tahap boleh nampak leher ? -_- . jgn cakap ikut suke hati je , boleh bawa kepada murtad kot . bahaya tu . lain kali fikir , selidik dulu sebelum berkata2 . sekian

Reply

melati bukit December 28, 2012 at 9:10 PM

nie mazhab yg mengatakan tiada aurat antara ipar duai ……ha ha ha hati hati dengan mazhab macam nie.

Aurat wanita kekal haram dari pandangan lelaki ajnabi sehingga ia mati…..

Reply

cik dayah December 27, 2012 at 7:14 PM

Mungkin in reality mmg ade org yg gile sasau cinta mcm dee ni.. hehe..

Reply

Muzaffar December 28, 2012 at 12:44 PM

Maybe yg #fifi maksudkn tu aurat sesama wanita kot…lg pun time tu dlm rumah dn cuma ada Johan(anak) dn Azie(wanita Islam)

Reply

sungai pelik December 28, 2012 at 9:14 PM

Aurat sesama wanita dari pusat hingga ke lutut.
kalau pengarah nak buat macam tu baik makcik ostolia tak pakai tudung masa dia sarapan dengan suami dia, tak pakai tudung masa tertido kat sofa…Kalau tudung di jadikan fesyen..maka berbagai fesyen la keluar….

Reply

laser December 31, 2012 at 12:16 AM

ye saye stuju..memandai je bace skrip manager..

Reply

Alynz December 27, 2012 at 1:44 PM

Ha’a mmg mental la Dee tu…alahai, comel lak tgk Am wat2 lena gurau dgn Ain :-)

Reply

Ana Lina Syazlina December 27, 2012 at 1:59 PM

Comkelkan Am dngn Ain. Akhirnya diorang bersatu jugak.. Yang saya tak paham kenapa dee bancuh ubat tu??? Apa yang membuatkan dee nak bancuh ubat tu??? Kalau nk tahu marilah sama sama kita tengok Adam Dan Hawa malam ni jam 10.00-11.00 malam di Astro Mustika HD…Sselamat menonton…

Reply

amoi December 27, 2012 at 2:20 PM

haaa..mesti Dee bancuh ubt tu untk Muzaffar..but then die yg terminum..haha..balasan..x sabar nk tgk this episode…

Reply

Rina December 27, 2012 at 4:09 PM

Rasanya dee tu nak bg air kat muzafar, suruh tido x pyh usik dia, tp tersilap bg sudahnya dia yg terminum, kalau x takkn muka dee mcm tu bila bgn tido, nyesal punya psl telan pil tido…harap muka je cantik tp akal pendek…tu yg am x nak, lain ngan ain muka krg cantik tp perangai cantik

Reply

mie December 27, 2012 at 9:58 PM

jeng jeng jeng….. pastuh Dee mengandung ( benih Muzaffar) jgn Dee buat trick plak kenakan Am dan kata tuh anak AM pulak nanti..aduhai… naya!! Manalah tau siDee tuh banyak betul muslihat dia nak dapatkan AM….

Reply

Rina December 27, 2012 at 10:35 PM

mie episod minggu dpn dee ada beli pregnant test tau, ntah apa trick dia lg, masa kuar farmasi terserempak plk am dok nyuap ain, lg tension org tu

Reply

nenek fa December 27, 2012 at 10:44 PM

simpang malaikat 44 ganda 2

Reply

rusnita December 27, 2012 at 11:33 PM

rina, kat promo tunjuk dee nmpk ain yang suap am.

Reply

rusnita December 27, 2012 at 11:32 PM

mie, promo next wk mmg dee prgnant and bgtau mummy dgn muzafar itu anak am. muzafar bersemuka dgn am. tapi mungkin ain yang mimpi sbb ada satu scene ain kata kat am, ain mimpi abang.

Reply

mie December 27, 2012 at 11:46 PM

Rina, Rusnita.. ohh really!! Alamak…. minta2 biarlah hanya mimpi aje tuh… risaunyaaaaa,, Deeee….udah2le tuh, kalau Am nak kat u tentu dah lama dia ambik kau jadi isteri dia !

But still, kalau apa2 buat aje DNA test (asalkan jgn ada plak doctor yg kena suap dgn Dee plak palsukan result DNA…naya naya!)

Reply

Rina December 28, 2012 at 12:18 AM

oh ye ke, kalau x silap tgk promo next week tadi am suap mee/spagheti kat ain…takpe2 kita tgk next week..rasa x sabar nak tunggu..sbb scene ni xde dlm novel maybe dia ubah sikit

Reply

laser December 31, 2012 at 12:18 AM

yes..tula moral value dye..x smua cntik ade prangai elok mcm ain..tp kalo dlm citer ni series ain mmg comel pkai tdung..

Reply

nuriha December 27, 2012 at 2:44 PM

padan muka dia nak mengerjakan orang aja balasan nya.

Reply

dieyb December 27, 2012 at 2:57 PM

comel Ain ‘marah’ Am..senyap je si laki nye mendengar..hikhikhikhik

Reply

Qistina December 27, 2012 at 2:57 PM

Eeeeeeee tak sabar nye nak tengok malam ni

Reply

Kak Ruby December 27, 2012 at 3:06 PM

Mudah2an scene mlm ni mgembirakan kita semua.

Reply

mim December 27, 2012 at 3:09 PM

tgk muka am nak gelak pun ada….semacammm je bila ain bleter….pembawa budak..mcm peluru…terdiam hamba Allah tu..lawak…

Reply

Virgo December 27, 2012 at 4:25 PM

pembawa budak….pembawa budak….lepas ni Ain boleh buat apa2 pada Am . Sebab nnti semua org akan kata…”pembawa budak”….hahaha…Ain dh dapat lesen besar sekarang ni……boleh lah dia berleterkan Am banyak2. Sabo aje lah Am…..awak kena berhati2 selepas ni….jgn buat tk tentu, nnti Ain meroyan baru tau. Sedangkan lidah lagi tergigit ini kan pula suami isteri….

Reply

aezar December 27, 2012 at 4:26 PM

Kitaorg penonton A n H pun mood kejap naik turun..sakit jiwa di buatnya..semuanya keranaa pembawakan budak…bersabo jelah si laki bini ni.. Mau ku cekik2 dibuat nyer dua bebudak ni.

Reply

milinda December 27, 2012 at 5:38 PM

betul tu aezar, lama2 kita pun jd mcm dee gara2 adam & hawa kjap ok kjap x ok, mood kita pun dh jd x tntu arah tp minat punya pasal terpaksa la layan gak cite ni…harap2 ep akan dtg ni semuanya best, jgn la kasi peminat adam hawa ni kecewa lg…

Reply

Gary Oppa December 27, 2012 at 5:54 PM

knapee Dee mcm tuu? pdn mukaaa toq… Daebak Adam dan Hawa hahahahahha xDD

Reply

Fifi December 27, 2012 at 6:23 PM

Leteran Ain hawani episode harini tak Nampak serious, dan disebabkan itulah, perbualan diorang Nampak lebih romantic gitu. hehehehe. Good job lah si Dee tu (y) hehehe. And buat2 tidoq Nampak comeeeeell, Ain pulak gelabah xP hahahah!

Reply

Marsya December 27, 2012 at 6:54 PM

Best part Ain dengan Am ! Cant wait for tonight ! Ain dah boleh keluar hosp and manja manja dkt rumah…

Reply

Ani December 27, 2012 at 7:44 PM

Virgo….. C komen epi 33……..

Reply

jee December 27, 2012 at 8:27 PM

salam apa yg makcik faridah suruh azie buat? pls lah makcik dh nak dpt menantu pun masih busuk hati ke?

Reply

Priteeswit December 27, 2012 at 8:28 PM

Salam semua! Wah..ep mlm ni mcm best je. Perihal Dee, Azie dgn makcik Ostolia, Am & Ain semuanye ade. Mintak2 la dpt tgk ape yg ditayangkan kat sorotan ni. Jgn ade yg kena tayang minggu depan sudah…. Thank u Ezany very2 much

Reply

Lynn December 27, 2012 at 8:52 PM

Hrp2 Ezany dpt upload awal mlm ni…..x sabar nk tgk episod mlm nie….pls….

Reply

Safffa December 27, 2012 at 9:03 PM

Hahahaha anzalna tu pandai berlakon smpai boleh buat irg tak suka dekat watak dia…..

Reply

Kekasih Am Hehe December 27, 2012 at 9:08 PM

Salam semua sye org br sini….Seronok bce komen uols….hehe…nape mlm ni Am mcm malu2 dgn ain…dia takde pegang2 mcm sblm ni …nak bertentang mate dgn ain pun malu2…dorang de jatuh hati each other ke….hehe mane la tau …pastu sbb igt masing2 da berkahwin so control that is why la malu nak tentang mate..sbb patutnya part ain ckp tgn dee gebu tu masa tu ain tunjuk kat am patutnya am pegang la tgn dia …ni dia kalih ke lain dan hanya tgk je tgn ain….malu semacam lak dorng ni………dh bukan mcm suami isteri je…

Reply

Kekasih Am Hehe December 27, 2012 at 9:10 PM

sebelum ni tgk ombak rindu dan kl gangster tak pernah suka dgn aaron aziz….sejak tgk adam hawa ni dah jadi suke…sib baek da kahwin am ni hehe

Reply

Kekasih Am Hehe December 27, 2012 at 9:12 PM

walaupun ain ni nampak biasa2 je masa dlm hospital ni sbb kusut (biasala org sakit) tp sbb dia pandai menghayati watak ni dia nampak sesuai sgt dgn am….suke la dorng partner dua…tak sabar nak tgk cite telemovie dorang dua pasni…..sesuai sgt aa dan nn

Reply

Virgo December 27, 2012 at 10:08 PM

Ani….tk boleh lah . U pergi tempat U tadi…can see mine there. hope U know what I mean.

Reply

Rina December 27, 2012 at 10:09 PM

ehh…seronok tgk epsd mlm ni..am ngan ain asyik gaduh manja gitu…siap flash back lg kat mn tmpt first time jumpa..syok tgk muka am kena marah ngan ain psl dee…siap ain kata kalau baby tu laki jgn ikut mcm ayahnya yg miang…

Reply

siti wan kembung December 27, 2012 at 10:10 PM

Ala tomey tomey tomey nya Am dgn Ain berlawan2 cakap. Gaduh2 manje gitu … Hahaahahahaha … Dik Nun dik Nun sume jgn ketinggalan episod mlm ni … Kih kih kih kih …

Reply

Virgo December 27, 2012 at 10:17 PM

Fifi…salah tu…kawan u tu kena belajar lagi…betul kata mawar berduri tu, aurat kita tk de had umor…even dah jadi jenazah, kita yg hidup ni kena peliharakan nya.

Reply

fifi December 29, 2012 at 11:13 PM

Okay, I’ll tell my friend. thanks for d info guys :)

Reply

milinda December 27, 2012 at 10:27 PM

Ep 72 mlm ni best sgt so sapa yg belum tgk leh la tgu tgh mlm ni ok, klau tk tgk rugi sgt2…

Reply

Rina December 27, 2012 at 10:31 PM

buat smua peminat A&H, mlm ni mesti seronok punya episod, tp episod dee telan ubat x de lg mlm ni..byk aa dan nn gurau manja gitu…hensem sgt aa…selamat nonton smua

Reply

Soulreaver December 27, 2012 at 10:33 PM

Episod malam nie best!!! Gua tgk pun senyum2 je tgk Am & Ain… Best2…

Reply

alya adriana December 27, 2012 at 10:33 PM

Hmmm…… betol3 …….. episod mlm nie best sesangat…….. sweet sgt am n ain…. as husband n wife……. like like like like like……… hihihihihihihi….. x nyesal kalau nk tggu mlm nie caya lah………..

Reply

Virgo December 27, 2012 at 10:40 PM

Ok..mlm ni I nk tunggu sbb u all kata sedap. tapi kalau tk sedap , siap lah u all yg promo ni. (makan ice krim strawberi & kacang goreng)

Reply

nenek fa December 27, 2012 at 10:40 PM

wah..wah…wah peminat am akn brpuas hati dgn episod ni. Dia dah ok. Dah romantis. Dee je yg jd xtentu arah. Desperate sgt nk kwen. Pastu tgk cam nyesal je. Lebih mlg lg “asyik jumpa je am n ain bermesra” ..apa lg meluap la pnas hatinya tu. Astarafillullah….brtaubat la dee.

Reply

Lynn December 27, 2012 at 10:48 PM

Sape2 dah tgk episod blh x tlg cite skit….pls sy x ade Mustika HD…sian kt sy….pls

Reply

Rina December 27, 2012 at 11:00 PM

Lynn, mula2 kisah mlm ni kat hospital, am ngan ain gaduh-gaduh manja sama2 jeles antara dee ngan johan, pastu ain dah dpt blk umah…dlm kereta dok flashback kisah dulu2, blk umah mama am plk suruh am jg ain elok2..masa dok kat dapur umah am teringat plk kisah kena tangkap..pastu am dtg ngan pakai kain pelikatnya dok borak kat dapur…syok la mlm ni byk scene mrk bdua..terubatla tension yg dok ke laut dua tiga episod sudah

Reply

Marsya December 27, 2012 at 10:56 PM

Harini best ! Ain dgn am kenangkan time diorang jumpa first first,ain membebel dekat am..gaduh gurau gurau..dee pun kahwin dgn muzaffar…bestlah ! Mak ain pun tak cakap and muncul sekali je…

Reply

Ani December 27, 2012 at 11:10 PM

Virgo….. I cant too. U refer back to the place.
Wah …..excited nak tgk mlm nie punya epi. Baca updates mcm best sgt. Hhehe suke3. ….

Reply

ecah December 27, 2012 at 11:16 PM

bila nak masuk adam dan hawa …

Reply

Anggerik December 27, 2012 at 11:23 PM

gurauan apa si am dan ain…..romantik asyik je…..bestnye….w.pun am nampak trlebih cemburu si johan tu…ttp makin nmpak romantis ….baru gentleman sikit…klu bendul tak ada rasa cemburu langsungpun tak best gak…..start epi 71 dan epi 72 nampaknya scence am dan ain dah banyak, klu tak ciputje…..mesti aaron aziz minta bayaran mahal sbb tu scence die tak byk sgt kot?….

Reply

Ani December 27, 2012 at 11:47 PM

Epi 71 & 72 bru best nak tgk…..dah cuti 3 ari lagi. Aduh lamanya nak tggu isnin dpn.

Reply

roz December 27, 2012 at 11:55 PM

lambat nye… hurry plz :-) tq

Reply

peminat ah December 27, 2012 at 11:56 PM

tq ezany

Reply

Anggerik December 27, 2012 at 11:58 PM

Dah dkat kul 12.00 hai….ezany dah tido ke….sejak akhir@ ni Ezany agak lambat upload….Ceta ni…jgnlah buat kami cam ni…..cian kami…mata terkebil mennti mcm cicak mabuk kapor……tak tahan ngantuk kuar air mata dekat setempayan nahan ngantuk……..tak sabo mnunggu……………

Reply

milinda December 28, 2012 at 12:10 AM

sudah ada ep 72 boleh tgk dh..

Reply

niejey December 28, 2012 at 12:11 AM

dh leh tgk…

Reply

noraini muhammad December 28, 2012 at 12:41 AM

tks ezany

Reply

AIN HAWANI December 28, 2012 at 12:22 AM

wah,,nmpaknya korg semua dah tgk ea episod 72 ni.. ain je yg x tgk lagi…aisshh x sabr nyer tggu loading cite ni..heheh..

Reply

arafah December 28, 2012 at 12:23 AM

best..best .. thx ezany for early upload !!!!!!

Reply

Ummiumaira December 28, 2012 at 12:30 AM

Waaahhh………finally Adam Dan hawa ..best sgt2…episod nie bulih jer ulang 3…4x…

Kita yg tgk pun sama2 tersengeh cam kerang bucuk jer…heeee…
Baru lah tenang sikit jiwa nie…klu x penuh ngan sumpah seranah jer..x pasal2 dapat dosa kering….x sabar rasanya nak tggu next episod…jumaat satu ahad aaaa…. Lama nyer…

Reply

rusnita December 28, 2012 at 12:31 AM

tq ezany.
rina, dalam sedutan utk next episod ditunjukkan am suap ain. tapi dlm promo for next wk, ain plak suam am. dua2 scene tu dee nampak dan lagi la hangin satu badan.

Reply

Rina December 28, 2012 at 1:03 AM

btul tu, plg x syok next week kuar kes ngandung anak am pulak..ni langsung xde dlm novel…apa ni last2 citer byk mslh plk..dlm novel hanya tulis ttg ain baca sms dee kmdn ain bls nak jumpa kat restoran apa ahh lupa lak pizza kut atas alasan nak mkn..br je happy mlm ni

Reply

alya adriana December 29, 2012 at 7:30 PM

Nk mkn spagetti bolognese la konon si ain tu nnt hihihihihi walmhal nk warning c dee tue…… pdm muker dee………

Reply

kerabu mangga December 28, 2012 at 12:36 AM

Tq ezany….suke2…..am Dan hawa is back…….

Reply

miss sweety December 28, 2012 at 12:37 AM

salam…..tq ezany…awal mlm ni u upload lom kol 12 dh de tqvm……seronok tgk am dn ain perang mlut……tpi mnja,trkenang pertemuan pertama am dn ain,mlm ni krang mke johan kuar….mke dee plak tnsion tpi ble tgk gaduh2 mnja am dn ain…..suke sgt…kn adam trcpta utk hawanya…..best episod mlm ni setelah episod lpas kurengng….

Reply

cik dayah December 28, 2012 at 12:37 AM

Next week episod dee kate dia ngandungkan anak am.. ini ke rhsia yg mama am slalu sebutkan??? Argh.. tak rela.. mcm mane am bleh terjebak..

Reply

niejey December 28, 2012 at 12:37 AM

episod malam ni best sgt…sweet…tq ezany

Reply

Virgo December 28, 2012 at 12:41 AM

Untuk pengetahuan pendatang baru…sekarang ni Ezany upload cepatlah juga. Kadang2 tu pukul 12 dh boleh tengok. Kalau dulu lebih dari pukul 1 pagi baru dapat tengok, tulah sbbnya I tengok sebelah pagi. Anggerik : ya ke mcm tu? Kena bayar lebih pada AA kalau scene dia lebih?

Reply

miss sweety December 28, 2012 at 12:46 AM

naper DEE tu xabis-abis nk kacau rumahtagga am dn ain….ni yg xbest dh elok brbaik mesti gaduh gi…..ala tensionnya….ptut la cpt je dee ajk muzafar kawin rupanya dh de agenda yg xbaik….nk kena santau jgk dee ni…..gerammmmmm

Reply

Anggerik December 28, 2012 at 12:49 AM

alamak bestnya epi 72 sumenya manis2 dn memenuhi citarasa, kelakar am selimut dengan pelekat yg dipakai wktu kat dapur…..sebenarnya w.pun am dan ain tak berlebih tetap nmpak romantis…….baguslah w.pun ceta romantis tatpi aa & nn teteo menjaga tatasusila……..aa pun dah bnyk belajar dari pengalaman….
rasa ada satu tarikankan pada watak yg dibawa……nak tergelak pn ada wktu am baru balik keja terus tertido atas katil……cara ain kejutkan am hanya guna hujung jari……..

Reply

Kucing Gemok December 28, 2012 at 1:11 AM

Tq En Ezany kun. Nak gelak pn ada bila tgk Ahli Sihir terpaksa kawin dgn Muzaffar…. hahahaha…. Adam n Hawa so cute dlm episode ni….

Reply

Deenda December 28, 2012 at 1:12 AM

Episod mlm ni best..wpun xde pegang2 sentuh2 ( sket2 jer pun ) tp still mood romantik tu ada..

Reply

Moi December 28, 2012 at 1:13 AM

Esok Dee mmg betul2 mngandung tapi tu anak Dee dgn muzaffar tue tu. Dee saje ckap tu anak Am. Dia kan mmg gile kan Am so dah alang2 terlanjur, die libatkan lah Am. Lgpun bile mase pulak Dee tibe2 mngandung anak Am?? Takkan lepas die kawin and tido dgn muzaffar tue tu tibe2 Dee mngandung anak Am? Betul kan? heh Dee memang saje nak cari pasal

Reply

kak pah December 28, 2012 at 1:39 AM

Tk Ezany. wlupun x ada mustikaHD dpt gak tiap2 mlm tonton AH.

Reply

cik Tul December 28, 2012 at 1:56 AM

Suke sangatlah episod 72 neee..confirm semua yg menonton akan tersenyum2..hahaha “ambik kau” nak tergelak lh bila AA ckp gituuu

Reply

dieyb December 28, 2012 at 12:56 PM

btol2. dari mula sampai abes (kecuali part Dee) mmg senyum memanjang tengok Am ngn Ain..

Reply

Kekasih Am Hehe December 28, 2012 at 6:37 AM

sebelum kawin am suke rapat2kan diri dgn ain..tp nape bila dh kawin depan mak die tu am duduk jauh2….pelik la..dorang mcm malu2 lak…tak puas hati betul la….spoil2….kalau dr awl camtu tk kisah la…ni dh kawin br nak wat camtu……huhu

Reply

hana December 28, 2012 at 11:34 AM

ye cik Tul mmg suka sgt..cute je gurau Ain dgn Am mlm ni..flshback Ain kenakan Am dgn kk long pun best..tk serabut tgok..Mma Maria loving n caring m.i.l..Tadika Puncak Ilmu mmg sya nntkan ada scene ditadika setelah Am n Ain berbaik semula…kerana disitulah segalanya bermula, mmg ptut Ain ajk Am pg jengok tadika tu..pengarah terlupa kot..nasib kau la Azie dpt mertua brutal gurau pun rock ..hrpnnya untuk minggu dpn propa Dee jgnlah’menjadi’ dan merosakan mood kita..

Reply

johan December 28, 2012 at 3:25 PM

selama jo tengok citer ni tak pernah pulak komen . dah nak habiss dah ni haa . hmmm

Reply

fatehah piss yoooo December 28, 2012 at 4:01 PM

fuyoo Am jeles :P

Reply

peminat ah December 28, 2012 at 4:29 PM

perasan tak masa ain balek dari australia, kesah tu baru saja, mak ain pergi rumah kak long. am saound direct kat kak long tak ada orang nak dia. macam mana pulak kak long dah ada anak dua dlm sekelip mata sedangkan benda tu baru je lagi.

Reply

dieyb December 28, 2012 at 5:29 PM

kembar kot.. XP

Reply

buah sentol December 28, 2012 at 9:07 PM

Betul..Ain baru balik dalam satu tahun. Masa tu kak long masih single…tiba tiba dah ada 2 anak…OOOOOOOOOOOOOOO anak kembar kot????????

Reply

COUSIN ♥ December 28, 2012 at 4:35 PM

helo…best ler komen 2x uollsss!! nak join skali?..adam n hawa minggu nie gempak skit.Tak sabar nak tengok epi sterusnyer..

Reply

Ayie December 28, 2012 at 4:38 PM

Episod 55, 56 dan 72 terbaik. Episod 72 dah ulangtonton 5 kali. Hi hi hi.

Reply

jihar December 28, 2012 at 4:54 PM

setiap hari saya x sabar nk tgok crita A&H nih.kalau x dapat tgok melalui ezany-kun ni ,saya tgok ikut “malaymoviesfull.tp dlam tu kene tgok part by part.tp x kisahlah jnji bleh tgok.lpas tu saya sggup baca novel tuh semata2 x sabar nk tau kesudahannya.tp x sama dgn cerita kt tv.kreativiti pengarah tu mmg baguslah….saya tabik.klau crita adaptasi sepenuhnya novel pasti nmpak kurang ummphh

Reply

jihar December 28, 2012 at 4:59 PM

saya tgok promo episod 73 tuh,nmpaknya mcm mmpi je.tp x mustahil jgak kan.lg pun episodnya dh hampir ke akhirnya.rasanya mustahil akan timbul konflik yg besar tuh.bedebar2 gak nk tggu next week nih.

Reply

COUSIN ♥ December 28, 2012 at 5:05 PM

dee nie buat kaco lagi la…tak sukenyer….yg promo epi 73 ni sapa yg mimpi? ain ker?…konfius la..sbb tak tengok lagi..

Reply

english teacher December 28, 2012 at 5:35 PM

the problem with today’s episode is that the background music is too loud and i can hardly hear the dialogue..

Reply

aini December 28, 2012 at 5:41 PM

Sebelum episod 72 ni, i rasa chemistry antara AA dan NN macam dah kurang sebab AA dan NN nampak sangat berhati-hati bila bercakap dan berlakon dlm drama ni…kekadang nampak dibuat-buat and tak real…tapi bila tengok episod 72 ni nampak ada perkembangan dr segi lakonan, percakapan dan kelakuan tu ada keserasiannya…seriously i nampak chemistry dorang masa awal-awal episod aje…pastu setakat ok-ok je…but harap-harap lepas ni lakonan dorang makin nampak real sikit..jgn mcm buat-buat lagii…any comment??

Reply

ann December 28, 2012 at 7:22 PM

plek btol.. time episod 71 kn ade sdutan akan dtg… xsme pon ngn episod 72 nim… azie tunang xde pn….

Reply

LoVe A&H December 29, 2012 at 1:06 AM

Kalo tgk sedutan slps ep 71..bukan ade scene dee declare n mak die dh kawin kat siam,azie tunang n dee telan pil byk2…tu sume bile plk..sbb ep 72 hanya ade scene dee n muzafar jer…yg lain tkde plk.nxt week kot, dee amik langkah bunuh diri mayb slps semua plan die gagal.tp kalo tgk bju yg ain pkai mase bual n azie plk, sama mase ain tdo mimpi pasal am..soroton saje jumble up nk bg org tension tgk cite ni..walaupun dh kuar dri novel, still tgk sbb dh terlanjur tgk cite ni dri 1st ep..really hope for happy ending…walaupun dri gmbr mmg dh dpt agak happy ending..ain and am dpt ank..N ade scene both of them go for holiday.
Ape2 pun…wait for monday n the nxt nxt nxt episode…..be happy n enjoy ur weekend..

Reply

aezar December 29, 2012 at 1:23 AM

Salam everyone.. Marah ye semua dgn perkembangan drama ni berdasarkan promo utk minggu depan. Kita semua berhak utk meluahkan perasaan kita masing2 terhadap drama atau ape juga cerekarama yg dihidangkan. Samada komen2 yg diberikan membina atau destructive itulah suatu perkara yg harus dihadapi oleh pengarah dan penerbit drama. Itulah risikonya. Kalau di negara India, bagaimana pun sesuatu drama itu kompleks dan penuh dgn konflik yg paling penting penonton2 harus dijamin yg diakhir sesebuah drama atau filem itu mesti ade happy ending, tak kiralah logik atau tak logik jalan atau plot sesebuah cerita itu. Ape yg penting music score mesti ade, hero dan heroin sama cantik sama padan. Kalau cerita itu tidak ade happy ending, para penonton akan berang dan bakar panggung wayang. Kenapa ini terjadi? Life is so terrible and hard for people in India..jadi diorg perlu some kind of an escapism atau fantasi untuk bawa mereka jauh dari realiti kehidupan mereka yg penuh dgn penderitaan. Itulah resepi kejayaan dlm industri hiburan di India. Saya peminat setia series Merlin, drama dari BBC ini menerima rating yg sgt tinggi kerana ianya berjaya menembusi industri hiburan Amerika Syarikat, yang mana pada hakikatnya Amerika sgt lokek utk benarkan hiburan dari luar menembusi industri tempatannya begitu juga di Indonesia. Drama series Merlin, utk pengetahuan semua, agak lari dari lagenda sebenarnya, namun what has made it so successful? Formula nya adalah to keep the drama short simple and tasteful. Setiap series ada 13 episode dan drama ini akan berakhir di series 5. The producers ended the series when it was already doing so well. Kenapa nak akhirkan cerita ni bila ratingnya memuncak tinggi, tak masuk akal??. Itulah sebnarnya kemanisan dan resepi kejayaan sesebuah drama atau cereka..di negara Barat..

Maafkan saya kalau saya menulis panjang berjela..point saya disini adalah.. Pengarah dan penerbit haruslah bijak dgn membuat kajian terhadap citarasa penonton di Malaysia. Do justice to the Malaysian viewers and most importantly to the novel. Jalan cerita dlm novel dah cukup cantik tak perlu dicemari dgn selingan2 yg tak membawa makna. Setiap selingan2 yg hendak ditambah biarlah tastefully done, jgn selitkan tambahan plot yg merugikan sahaja. U have good actors and actresses as well..use them wisely.

Reply

keysha December 29, 2012 at 1:59 AM

line lembab gyler dr smlm..asek sekat2 je tgk..aduhh dhla xde mustika hd..tp tgk yg kat hsptl ni ain n am gado sweet gilosss…kn bgs mcmni dr awl..ni asek buat pnonton skt jiwa je,,sabo je laa..

Reply

mazlina December 29, 2012 at 10:32 AM

assalamualaikum..
nk tnyer cmne nk download video adam dan hawa ni ye?sy gune google chrome…juz nk wat collection so that bley tgk offline bler2 ms…

tq..

Reply

yanie humaira December 29, 2012 at 11:39 AM

emmmmmmm i like….tk payah ada contact body pun boleh wat kta suka…..bagus….sesangat….

Reply

Kekasih Am Hehe December 29, 2012 at 2:34 PM

dr byk2 komen uols ni sy dpt wat rumusan yg ramai suke part aa dan nn je….so pasni pengarah2 perlu peka kalau dah tajuknya adam dan hawa….perlu fokus pada adam dan hawa je…yg selingan tu mestila sikit2 dan relate dgn adam dan hawa……jgn mcm isu johan dan azie….sbb kesilapan pengarah bg sy kisah johan dan azie ni dh boleh wat drama lain dah..meleret2….ia boleh menganggu tumpuan penonton dan mengganggu emosi…..setuju tak kawan2…dan disebabkan ramai yg suka aaron dan nadia bersama sy mencadangkan astro pas ni wat lagi drama bersiri menggabungkan aaron dan nadia nissa….tapi mesti la padat dan best……….paling penting romantik…hehe…..

Reply

peminat ah December 29, 2012 at 3:29 PM

pada saya kalau nak memajukan industry kena terima apa komen yang membena. didalam drama adam dengan hawa ni berkemungkinan pehak astro dah bersepakat yang mereka (producer) nak buat duit dan mereka gariskan kepada producer apa yang mereka nak, so drama ini di panjang2kan supaya penonton melanggan mustika hd. apabila pehak producer bersetuju maka itulah saja caranya mereka nak memenuhi kehendak astro. panjangkan cerita johan dengan azie, adakan cerita dee yang begitu. kita nak merungut buat apa lagi memang dah di buat persetujuan begitu. adakah aa dengan nn tu menerima setimpal dengan apa yang astro kaut dari pelanggan, tidak di nafikan yang ada juga cerita lain yang di siarkan oleh mustika hd.
yang membayar adalah orang yang berlanggan dengan astro. sepatutnya jika astro nak buat duit pun buatlah drama yang tak nampak sangat compang campingnya. banyak sangat komen kita baca di ruangan forum ini yang tak sepatutnya berlaku. contoh kesah di airport, kesah nurse beri info pesakit di hospital, bag tangan dee dan banyak lagi sebagaimana kita baca hari2.
sayang lah cerita adam yang terlalu ramai peminatnya termasuk saya
mempunyai kecacatan yang boleh memperlecehkan industry kita. untuk masa2 yang di harapkan kurangkanlah bab yang tak menasabah, buat reseach sebelum buat sekrip.

Reply

Kekasih Am Hehe December 29, 2012 at 3:54 PM

sy sokong awk peminat ah tp pihak astro baca tak komen we all seme ni….huk3x……syok sendiri je la kita ni kan….

Reply

Kekasih Am Hehe December 29, 2012 at 3:56 PM

AA kan artis bawah naungan Astro so sesapa leh la inbox kan link ezany ke AA bia dia suarakan pada pihak astro..hik3x…sy mengimpikan drama AA dan NN yg lebih best……

Reply

Sha December 29, 2012 at 4:12 PM

patut la drama ni sampai 80 ep… Banyak sangat flashback……naik jenuh

Reply

kay hazran December 30, 2012 at 1:07 PM

part dee pregnant anak am tu mimpi ain je kot korang jgn gelabah sgt ada scene ain kata ‘ain mimpikan abg’,am kata plk ‘tak baik buruk sangka kat suami sendiri.mimpi je tu..

Reply

peminat ah December 30, 2012 at 5:42 PM

betul kot kay hazran, mimpi aje.

Reply

kay hazran December 31, 2012 at 5:01 PM

watak dee dlm novel x d sebut
dia pregnant pun dan telan pil nk bunuh diri.dlm novel watak dee berakhir bila dia dan ain bersemuka di sebuah restoran sewaktu ain tipu am konon ain nk ke restoran tu nk beli spaghetti bolognese tapi x beli pun.sebenarnya ain nk jumpa dee.ain meminta dee melupakan am kerna dan terima hakikat yg am tu xkan jadi miliknya dan x lama lagi am akan jadi ayah kepada anak yg d kandung oleh ain dan anaknya perlukan seorg ayah.walaupun mula2 agak sukar dee terima semua ni dan berkeras yg dia dulu mencintai am sebelum ain dan lama kelamaan dee pun dpt terima hakikat dan mengalah dan minta maaf pada ain,dee berjanji pada ain yg dia xkan menghubungi am lagi

Reply

afiqah nur January 6, 2013 at 1:58 PM

plakon dlm crita adam dan hawa smuanya sya ska…
hahahaha…
romantik plak tu…
tmbh2 lg am….
ADAM DAN HAWA is the best movie in the series….
hahahahhahaha….

Reply

nurul June 20, 2013 at 8:06 PM

tahu x lagu scene 20.25…blh x share?

Reply

Leave a Comment