Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 75

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 74

Ibu Dee telah tahu yang dia telah mengandung. Siapakah bapa pada kandungan Dee itu? Adakah Am?

Adam & Hawa Episode 76

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 68
  2. Video Adam & Hawa Episode 67
  3. Video Adam & Hawa Episode 59
  4. Video Adam & Hawa Episode 70
  5. Video Adam & Hawa Episode 44

{ 79 comments… read them below or add one }

chelsy January 2, 2013 at 7:52 PM

wohooo…suspennya!! Entah2 DEE preggy anak antarabangsa masa kat New York LOL…

Reply

Kak Ruby January 2, 2013 at 8:10 PM

#Chelsy….Hishh geramnya dgn si Dee tu. Kalau betullah dia preggy anak antarabangsa..keluar kaler negro..ha baru padan muka..

Reply

chelsy January 2, 2013 at 9:09 PM

hahhahha..Kak Ruby….negro muka macam Harry Barry ke Kim Kardashian ke or Will Smith ke, xpe cantik LOL! ( all of them mix aka cofee+ tea…) Sebab Dee pun comey:)

Reply

Kak Teh January 3, 2013 at 10:43 AM

ha ha ha…. ya la Chelsy… Kak Teh pun pk mcmtu…. napa la Dee nie terlapau tinggi hasad dengki dia… jgnlah ada pompuan kalangan kita yg ada sifat buruk mcmnie kan…

Reply

Rina January 2, 2013 at 8:09 PM

Banyak pengajaran yg kita blh ambil dr cerita ni…bermula ngan am yg playboy walaupun berubah hanya yg rapat saja tau am betul2 berubah tp yg org lain blm tentu percaya ttg perubahan ni, bila kena fitnah dah org percaya cth bila dee ckp am mengandungkn anak am..apatah lg sblm ni mrk pernah bercinta…diakui pula oleh mak dee yg dee msh mengharapkn am…dee plk yg sblm kahwin mudah melayan nafsu lelaki sblm kawin smpai mengandung pun laki sendiri x percaya anak yg dee kandung tu anak dia…inilah realiti skrg…bila tgk cerita blh buat pedoman utk semua lapisan masyarakat terutama yg dah kawin…mintak jauh lah hidup ni dr berjumpa org mcm perangai dee ni…blh merosakkan rumahtangga je..

Reply

Rozi January 2, 2013 at 8:49 PM

Rina saya setuju sangat dgn u

Reply

Rina January 2, 2013 at 9:26 PM

thanks…dlm hal ni plg penting pengajaran yg kita blh ambil tgjawab ibu dlm mendidik anak2, blh tgk 3 watak ibu dlm drama ni mendidik mak ain, am dan dee apa hasil yg jd pd anak2, apa2 kita kena bg didikan agama kpd anak2 insyaallah akan berjaya dan xder la jd mcm dee rohani yg tandus, am walaupun pernah tersasar berkat doa ibu blk ke pangkal jln..bila tgk cerita ni byk persamaan dgn kehidupan masyarakat hari ni…kadang2 kita x sedar kerana asyik dgn mengejar harta dunia

Reply

chelsy January 2, 2013 at 9:46 PM

Ye betul, yang penting ibu bapa adalah contoh terbaik utk anak2 membesar disamping mendapat rakan taulan yang sesuai dalam pembentukan moral dan jatidiri seseorang anak…alhamdulillah saya tidak tersasar walau dilahir dan dibesarkan dibenua yg Islam bukan agama rasmi penduduk2nya.

Reply

Nurul January 3, 2013 at 10:14 AM

yup saya pun setuju sgt….umahtangga saya pun runtuh psl pompuan mcm dee..kat 10 thn kawin anak 4 org habis mcm tu je…bezanya pompuan tu da kawin ada anak 3 minta cerai ngan laki dia sbb nak kwin ngan laki saya opps now ex la…dee x kawin sosial terlebih parent pun bt x tau…hrp2 parent bglah didikan yg secukupnya dunia & akhirat lebih2 lagi anak pompuan then lagi satu poligami tu mmg dibenarkan tp btlah cara jujur & betul supaya sume pihak dpt terima kan….

Reply

nenek fa January 2, 2013 at 8:10 PM

adu…..yai……apa sudah jd. Mcm xde scene am n ain je. Mcm byk kesah dee je. Mak dee tu dah terlambat lempang anak dia. Nasi dah jd bubur.

Reply

Ani January 2, 2013 at 8:40 PM

Nasi dah jadi bubur masih boleh dimakan nenek fa, ni nasi dah rentung!!

Reply

mie January 2, 2013 at 9:56 PM

Rasa2 ada scene Am & Ain buat housewarming dlm episode nih…

Reply

niejey January 2, 2013 at 8:16 PM

dh makin celaru plak cite nih….adoiyaiiiii…..layan je lah…

Reply

Ani January 2, 2013 at 8:45 PM

Nenek fa dll yg ada HD jgn lupa update yer? Suspense jer episod mlm nie. Tak dpt nak ramal dgn tepat apa akan jd mlm nie. Dlm novel xde scene2 nie……Nmpknya mlm nie scene mangkok tambah jer yg banyak…..Hermmmmm………..

Reply

naisyada January 2, 2013 at 8:52 PM

Tahniah buat Am & Ain yang semakin mengecapi kebahagiaan. Biarlah Dee berangan sendiri yang pasti dia bukan mengandungkan anak Am.Am kan benci sangat dengan Dee sampai dia pernah membandingkan Dee & Ain.Ingat tak lagi Am kata kat Dee” u r cheap, she is not.” & bila Dee cakap nak kahwin dgn Muzafar Am pun ada sebut : Alhamdulillah Dee, u kan suka sgt nak jadi no. 2.

Reply

Soulreaver January 2, 2013 at 9:14 PM

Rileks, penulis script nak crita & kembangkan watak Dee. Dlm novel seperti ramai yg ckp, hanya dr Ain punya point of view. So far, crita nie x tersasar jauh dr novel. Intipatinya masih sama. Klau dlm novel pun, kita tak tau apa yg jd dlm hidup watak2 pembantu utk watak utama, Ain & Am ( even Am pun xde except bila ngan Ain saje). Klau crita drama hanya crita Ain saje, boring gak rasanye…sbb penceritaan novel (tulisan) x sama ngan drama ( visual).

Reply

nenek fa January 2, 2013 at 9:23 PM

betul tu saya setuju sangat. masakan kalau xde cili, bawang, kunyit dan ajinomoto x sedap.

Reply

nenek fa January 2, 2013 at 10:31 PM

khas buat ani, virgo n rusnita….jgn ada yg merajuk k.
Dee gelisah, marah krn dia ngadung. Try to call am tp x dapat. Rindu dia pd am meluap2. Dee ngigau smpai tersebut2 nama am. Kebetulan muzafar terdengar. Muzafar g rumah mammy dee tuk tanya siapa am. Mammy pun cita tp lebih menyalahkan am menangkan dee.
Dee try to call muzafar tp muzafar ignore call tu. Muzafar dpt cal mungkin dr anak dia kut. Ada emergency. Mammy dee menyangka dee ngandung anak org lain dan buat muzafar jd pak sanggup. Mammy g rumah dee tuk brtanyakan dee ngadung anak sape.
Azie n johan g umah adamhawa. House warming. Johan salam am tp am cam x gentlemen langsung. Nak xnak je. Dee ngamuk xnak baby tu. Mammy tgh pujuk dee. At last dee admit yg ank yg dia kandung tu anak muzafar

Reply

Ani January 2, 2013 at 10:34 PM

Tq nenek fa

Reply

rusnita January 3, 2013 at 5:09 AM

nenek fa, hehe baru lepas tgk pg ni. btw, tq so much. mlm ni blh update lagi ye…

Reply

nenek fa January 2, 2013 at 10:34 PM

sorotan mlm esok lg best. Eventhough muzafar g brsemuka dgn am ada scene ain jumpa dee. Harap mlm esok selesai masalah.

Reply

Rina January 2, 2013 at 10:34 PM

buat smua yg menunggu…smua scene ada, muzaffar p jumpa mak dee mlm ni, jwpn mak dee menyebabkn muzaffar salah faham, ingat dia jd pak sanggup, plg syok tgk bila am control jeles dgn johan depan ain n family…lps tu mak dee p umah dee nak dptkn jwpn…surprise…dee kata anak tu anak muzaffar cuma dia tension ngan perangai muzaffar….

Reply

Rozi January 2, 2013 at 10:39 PM

Thx Rina

Reply

nenek fa January 2, 2013 at 10:40 PM

lupa mase dee ngamuk muzafar dpt emergency cal. Rupanya isteri pertama dia meninggal. Sian dia. Masa kat tanah kubur muzafar warning dee too behave.

Reply

Soulreaver January 2, 2013 at 10:48 PM

Ain akan bersemuka ngan Dee esok & mungkin bersambung minggu depan. But yg confirm by next week ( the last week of this drama) will be a happy week. Then crita pun abis… Aduh..apada nk buat lepas nih…… Dh xde drama cam nie nk ikut lagi…. Tensen…

Reply

mie January 2, 2013 at 10:52 PM

Happy ending xpe, jgn jadi cam ‘Cinta itu milikku” penat2 tgk w/in and out last2 semua watak utama mati…aduyaiiii

Reply

nurkhumala January 3, 2013 at 9:50 AM

sama jerlah ngan cerita rahasia hati tu,ending yg sesedih sesangat,muka depan gambar hero ngan hiroin…isi kat dalam dah tukar hirolah pulak ble pulak hiro mati…sedih lah pulakk..dah ajal

Reply

Roz January 2, 2013 at 11:05 PM

Mlm cepat sikit Plz upload !! Tq

Reply

miss sweety January 2, 2013 at 11:52 PM

Salam buat smua pemnat adam n hawa…….sebenarnya dlm cite ni byk pengajaran yg bleh diikuti bak kata pepatah yg baik dijdkn tauladan yg xelok dijdikn sempadan…..para suami dgrla apa kt am bila die dgr tazkirah dimasjid begitu jg wahai isteri sllula mendoakn suami….klaula am de kt realiti mau aman rumahtgga….dan bkn slh ibu dee kerana ggal mendidik dee mnjadi ank yg menurut kata tp dek kerana hawa nafsu dee mnjadi begitu….moga pas ni smua konflik adam n hawa akan dpat diselesaikn kebahagian….mlm ni upload cpat ckit ye xsbor dh ni…tq ezany

Reply

nurkhumala January 3, 2013 at 9:36 AM

‘ADA SATU AAT NIE, BUNYI MCM NIE.APA YG KITA TANAM ITULAH HASILNYA YG KITA DAPAT.”MCM MAKAIN,DIDIK ANAK BAGUS-BAGUS,HASIL PUN BAGUSLAH,MAK DEE PULAK,BAGI MANJA LEBIH,BAGI HARTA LEBIH DIDIKAN AGAMA,HANCUR…BILA DAH ADA MASAALAH SURUH INGAT TUHAN..ANAK DIA SENDIRI BOLE KATA KAT EMAK DIA,BARU SEKARANG NAK INGAT TUHAN…MACM MN NAK JAWAB …SELAMA NIE BUKAN DIDIKAN AGAMA YG DIA KASIH,JENAMA APA YG ADA D PASARAN SEKARANG,APA BREAND YG PALING UP TO DATE,……MACAM MNLAH DUNIA NIE

Reply

kak pah January 2, 2013 at 11:53 PM

Masih menungggu episode 75. Klau x sempat kena tgok esok ajer la. Coz must get ready to school. Plz…………….ceppat la……………

Reply

tinkerbella January 3, 2013 at 12:06 AM

Geli sungguh la tengok Muzaffar tu. Cer pi tukar sket frame cermin mata mcm tok ayah tu. Mmg patut la Dee tak nak kat dia.

Reply

mie January 3, 2013 at 9:00 AM

hahhahaha…. mmg geli pun tgk org tua baya pak cik MUzaffar nih beristerikan Dee yg pangkat anak dia tapi dalam citer ‘ Cinta Qaseh” slot Lestary TV3..pak cik Muzaffar jadi husband pada pelakon yg jadi Mak Ain… cam padan aje ..tapi kat luar mmg ada pun org tua sebaya pak cik Muzaffar nih yg kawin dgn pompuan muda cam Dee biasanya isteri ke2 atau ke3…

Reply

AH January 3, 2013 at 12:13 AM

upld laa cpt…

Reply

Detik2 akhir AH January 3, 2013 at 12:22 AM

Bosan nyer baca komen pjg2… Ambil gis2 ptg sudah la…ni meleret2… Anyway tq to Mr Ezany-kun… Tinggal hari ni n nxt week utk perlu khidmat u utk drama AH ni… Tq krn susah2 krn kami yg x langgan ni…

Reply

melati bukit January 3, 2013 at 12:31 AM

Betul membosan kan bila ada comentor yg meleret leret. dah sampai ke penghujung….nikmati jela keindahan ciptaan tuhan…

Reply

Virgo January 3, 2013 at 12:29 AM

Kalau bosan tk yah baca. tk de siapa pun paksa. Nek Fa terima kasih tolong ceritakan pada kami ya. Mlm ni tk de siapa yg kecik2 hati dah…hehehe semua nama ada. Nmpaknya I kena tidur lah dulu ,Ezany tk siap lagi….esok lah nampak gaya nya i tengok.Selamat malam semua…maaf jika ada yg terkecil hati.

Reply

mie January 3, 2013 at 3:48 AM

Setuju dgn u Virgo……xde sapa suh baca, dah xsuka skip ajelah komen yg panjang2 tuh….itu pun nak kena ajar ke?

Reply

nurkhumala January 3, 2013 at 9:45 AM

TAK apalah adat dunia,tak payah nak emo emo…yg penting happy,

Reply

Adam January 3, 2013 at 12:46 AM

masih menunggu….

Reply

Adam January 3, 2013 at 12:47 AM

haa dah ada pun

Reply

biee January 3, 2013 at 12:49 AM

daaaa

Reply

nora January 3, 2013 at 2:41 AM

Rase simpati kat dee…mmg pun watak dia antagonis tp aku harap dee akan berubah n menjadi isteri yang baik…hopefully ada happy ending untuk dia jugak

Reply

macik adam January 3, 2013 at 9:07 AM

samala nora. kdg2 kesian kat dee.
hrp2 dia berubah. wife muzaffar pun dh meninggal. so, rsnya lps ni dee will happy with her husband.

oh tk sabarnya nk tggu happy ending next week.

Reply

nora January 4, 2013 at 4:44 AM

kannn…anyway, kem salam kat adam yer macik adam…hehehe

Reply

Kekasih Am Hehe January 3, 2013 at 4:09 AM

tak puas ht pun ada….sbb am pun salah bg harapan kat dee…at last buang camtu je….spttnya do something tuk tbus harapan yg dia bg pada dee…masa ain kat obersea still layan dee jg awal2…..buat dee mengharap la bila di layan…dan lg satu dgn dee kan main am romantik tp npe dgn ain dia sikit2 je..kalau nak kata tak nak pegang2 dgn semua sama la….dan kalau nk kata nadiya isteri org tp dlm cite lain nadiya pun leh tahan gak berlakon aksi panas kan…ke dorng dua org ni yg malu2 sbb masing2 igt dh kawin…jd cacat sikit part tu..mmg la suke je tgk am dan ain romantik…tp tula tak puas hati sbb tak balance situ..ish2…jgn marah ye sekadar luahan hati…

Reply

AH January 3, 2013 at 5:56 AM

Dee tu cantik & seksi…tu yg am selera nak romantik2…yg si Ain tu lak….hey ingat AA tu takde taste ker??? #jom bekfest, ker u nak bekfest I????

Reply

lisa January 3, 2013 at 8:28 AM

btul2…pelik gak tgk am ngn ain tu,xde sgt adegan sentuh2…tp ngn dee,punyelah gedik…die peluk2nyer dee tue….dlm cite lain,ain tu siap pakai baju tanpe sluar lg pastu wat aksi xxx ngn bront…mmg elok diorg bg ain ngn am x pegang2,tapi wat2la romantik sket…ngn dee je am romantik…boringggggggggggg

Reply

mie January 3, 2013 at 8:52 AM

emm emm…nape ya? Itu yg mushkil dari dulu lagi…. kita pun xkesah kalau sebab2 dorang menjaga adab sopan xmo lebiy2 walau berlakon sebagai suami isteri ..tapi yg heran Am dgn Dee dan Ain berlakon dgn pelakon lain dalam citer2 lain ok pulak bab gitu2… heheh… cam double standard aje…

Reply

Kekasih Am Hehe January 3, 2013 at 9:18 PM

tu la lisakan..kalau mmg am tu dgn sape2 tak pegang2 kita pun tak kisah..ni dgn dee kan main lagi kena kat ain isteri dia tak de sgt…..dan nak kata sbb ain tak nak lakon camtu..ain ni dgn bront leh lah atas katil peluk2….so something wrong situ..kita bukan nak suruh dia peluk2 pun…dan takde pegang2 LAGI bagus sebenanrnya tp kalau tak nak pegang jgn pegang dgn semua….ni dh jd mcm am dan dee lak hero heroin bila dgn dee am lebih peluk2….dan johan dan aie pun lebih romantik….sedangkan hakikatnya am dan ain yg hero heroin…so tak balance situ….apapun mmg la lakonan am dan ain dan superb sy kagum sampai menusuk jiwa…….buat sy jd angau..drama pertama sy yg buat sy jd camni…dan dgn adam hawa nila sy minat aaron…tgk ombak rindu sy tak la minat aaron biasa2 je….tp adam hawa bg sy impak besar….cume tang tu sikit la tak puas hati

Reply

Kekasih Am Hehe January 3, 2013 at 9:21 PM

[pembetulan] tu la lisakan..kalau mmg am tu dgn sape2 tak pegang2 kita pun tak kisah..ni dgn dee kan main lagi tp kena kat ain isteri dia tak de sgt…..dan nak kata sbb ain tak nak lakon camtu..ain ni dgn bront leh lak sampai aksi atas katil peluk2….so something wrong situ..kita bukan nak suruh dia peluk2 pun…dan takde pegang2 LAGI bagus sebenanrnya tp kalau tak nak pegang jgn pegang dgn semua org dlm drama ni….ni dh jd mcm am dan dee lak hero heroin bila dgn dee am lebih peluk2….dan johan dan azie pun lebih romantik….sedangkan hakikatnya am dan ain yg hero heroin…so tak balance situ….apapun mmg la lakonan am dan ain dah superb dan sy kagum sampai menusuk jiwa…….buat sy jd angau..drama pertama sy yg buat sy jd camni…dan dgn adam hawa nila sy minat aaron…tgk ombak rindu sy tak la minat aaron biasa2 je….tp adam hawa bg sy impak besar….cume tang tu sikit la tak puas hati

Reply

Ana Natasha January 3, 2013 at 11:46 AM

Iya la..saya setuju juga,,dulu am juga yang bagi harapan pada dee. Hubungan Am/Dee jadi renggang sebab dulu2 Dee ajak Am kawin, tapi Am yang tak nak kan…well bukan nak bela Dee, cuma fikir Dee pun ada baiknya bila di cuba nak sempurnakan hubungan dgn perkahwinan…Tapi Am berubah arah lepas tu,,but maybe selepas jatuh cinta dgn Ain kot…Bagi saya , okeylah kalau Am nak pilih gadis yg lebih baik utk dijadikan isteri walaupun dulu2 dia sendiri teruk juga,,tapi janganlah menyiksa orang tu,,berlaku adil lah dan mengakui lah juga diri sendiri pun tak sempurna. Malah dia boleh menasihati Dee dgn baik & mengajak Dee supaya insaf. Jangan sakiti hati dia seolah2 Dee mereka tak pernah berkasih…Kalau Am boleh jadi baik begitu juga Dee..Kdg2 kesian tgk Dee juga. Hopefully dia pun akan mendapat kebahagiaan lepas ni…Sorry kalau komen saya ni berjela2 & kalau anda tak bersetuju…

Reply

Ani January 3, 2013 at 12:26 PM

Ana….I bukan x setuju dgn komen U, setakat nak tukar2 pendapat jer. Bagi I Am tu just want to hv fun saja dgn Dee. (Dee pun jenis mcm tu) Tp tok cari is3 Am nak kualiti yg berbeza. Itu lah yg ada pd Ain. At last Am berubah kerana Ain (sepatutnya berubah kerana Allah). Pepun tukar menjadi lbh baik. Klu dgn Dee mungkin hanyut lebih jauh……Sori ya Ana.. no heart feeling……

Reply

Kucing Gemok January 3, 2013 at 6:18 AM

Tq en ezany kun yg comel yg mengupload cite AH Tiap hari…… Si Ahli Sihir dh meroyan sbb pregnant…. hahahaha….. Will miss uoll punya comments pas ni sbb AH dh nk smp penghujung…

Reply

Lavender January 3, 2013 at 7:54 AM

TQ Ezany for upload slma nie….

Reply

Magdalena January 3, 2013 at 7:54 AM

Askm w w saya stiasa folloow komen ttg AnH Saya sgt setuju dgan pdbt Rina
Asuhan ibu pting Ibu Ain srtangga biasa tapi didik anak taat agama & adab sopan slalu nasihati awasi anak Ibu Am xnurse educatmrekaed pun asuh anak cara yg sama Ambil berat wlau only son dituduh bkhalwat ambil tanggungjwb Mak Dee pula tak kisah Dee tlalu bebas Dawal cerita ada scene yg mak dee tanya mak am fasal nak kahwinkn mereka dan ditepis scara diplomatik Mak Am Spjg drama kerja dee relaks shopping enjoy bpoya2 tak nampak ciri wanita yg nak dijadikan isteri

Reply

Ani January 3, 2013 at 1:17 PM

Yes U r right!!

Reply

Soulreaver January 3, 2013 at 8:04 AM

Apala bebudak ‘muda’ skg….pengertian romantik diorang narrow sgt… Bila romantik, kena perlu lebih2 sampai ke bab ‘toooottt’. Tu la pasal byk anak luar nikah kot skg… Romantik tu sebenarnya x perlu sampai ke situ, duduk berdua2an, berborak2, bergurau2, tunjuk caring (mcm Am usap2 rambut Ain, selimutkan Ain,) makn suap-menyuap pun dah tunjuk kasih sayang & kebahgian. Yg lebih2 tu… Berangan sendiri lar…hahahaha.. Bagi aku ronantik crita nie sampai…aku tgk senyum2 je bila part Ain & Am….

Reply

Ulfah January 3, 2013 at 9:24 AM

setuju-setuju… romantik ada banyak cara… mungkin komentar-komentar mengharapkan adengan lebih panas sebab… adengan ringan am dan ain tak cukup ‘feel’ walaupun usap-usap rambut… masa kat tadika tu rasa lebih romantik antara am dan ain berbanding lepas kahwin ..

Reply

nurkhumala January 3, 2013 at 9:57 AM

setuju,mungkin babak tu yg di ambil last take kot…sebabtulah dah feellll sesangat…..yg lain tu yg mula-mula sebab tu gaduh jer memanjang….
apa bole buat,sekarang niekan banyak movie yg menunjukkan romantik cara barat,,kita buatlah pulak movie melayu yg menunjukkan romantik cara melayu yg halal untuk tontonan semua tak semestinya kekasihlah
romantik untuk ibu pun bolekan

Reply

mie January 3, 2013 at 10:17 AM

Bukan masaalah romantik cara Melayu atau barat…

….. kita pun xkesah kalau sebab2 dorang menjaga adab sopan xmo lebiy2 walau berlakon sebagai suami isteri ..tapi yg heran Am dgn Dee dan Ain berlakon dgn pelakon lain dalam citer2 lain ok pulak bab gitu2… heheh… cam double standard aje…

Reply

Ulfah January 3, 2013 at 11:07 AM

double triple setuju mie… tengok adengan ombak rindu.. aaron dan maya karin panas menggelegak… rasanya TVAlHijrah je yang mahu ikut spesifikasi Islam dalam bab pergaulan ni… tv dan filem yang lain-lain tak kisah… pelakon pun rasanya tidak kisah…kalau pelakon kisah pastinya dalam drama/filem lain, pelakon tu tak ambil adengan panas…. issh… pengarahlah yang mencorakkannya…

Reply

Ani January 3, 2013 at 12:09 PM

Mungkin mengikut kehendak pengarah kot, bersesuaian dgn kehendak drama tu sendiri….. Bersifat caring pun cukup dari sebut perkataan syg tak sudah2.

Reply

Kekasih Am Hehe January 3, 2013 at 9:28 PM

ye betul tu mie..tu maksud kita….lagi elok kalau takde pegang2….itu yg terbaik…tp jgn bg semua org pegang2 dlm tu…..ni part adam dan dee dan johan dan azie terlebih pegang..tang hero heroin takde pegang2..siapa hero heroin cite ni sebanrnya…tu maksud sy……sy akui mmg am dan ain dah romatik….sy pun senyum2 gak tgk dorang tu..tp rasa janggal bila duduk kat kerusi duduk jauh2….pastu patut bila ain tunjuk tu am nak sangkal pegang la tagn isteri kan isteri dia….sedang kan dgn dee tak kawin pun dia peluk2…tu maksudnya…kan cacat jd cite ni..bukan nak suruh dia peluk2 mcm dlm ombak rindu dgn maya karin tu..yg tu tak romantik pun geli je ada la huk3x

Reply

Kak Teh January 3, 2013 at 10:55 AM

Lagi satu yang Kak Teh tak boleh tengok muka Dee episod mlm nie…. si suami tengah bersedih kematian isteri pun dia boleh buat muka siut dia kan…. kalau dunia realiti mau ja bubuh penampar pergi balik … kanan kiri… setuju tak?….

Reply

Kucing Gemok January 3, 2013 at 11:24 AM

Kak Teh….

Dee kan supa Ahli Sihir.. so x da perasaan….

Reply

LadyAida70 January 3, 2013 at 11:39 AM

Betul-betul saya setuju, memang masalah besar kalau perkahwinan kita terancam dengan wanita seperti Dee (yang tak kisah nak jadi isteri kedua). Dalam episode malam ni rasanya Ain akan berdepan dengan Dee, kita tunggu apa jadi nanti…

Reply

nenek fa January 3, 2013 at 11:28 AM

atas bawah sekali +++++menyerong sekali baru dia tahu kemana muka dia nak arah kan

Reply

mie January 3, 2013 at 11:52 AM

hahhahahha……. yelah..taulah Dee tuh ada sifat dengki, geram sebab Am xnakkan dia..tapi dia asyik baran memanjang aje…baik dgn sape pun waima mak dia sekalipun….aduyai…. pasan tak dia sms kat pak cik MUzaffar antara lain dia tulis lebiy kurang… ‘diri dia bukan utk penyedap” aje..kah kah kah….

Reply

Setia AH January 3, 2013 at 11:42 AM

Slm to all fans AH…smlm scene am n ain skit sgt…nmn kebahagian terpancar…ain smakin cntik dgn bj pragnantnya…wow suka tgok…manis jee..am pulak jeles msih ada pd johan…ya lah bak kata ain kwn gan org tua…am risau jugak johan muda lg….wlupun am hansem….mlm ni best kot ..am rileks jee bila muzaffar kata dia buntingkan dee….ain jumpa dee….rasanya kebahagian akan ada utk dee bila isteri muzaffar meningggal…bkn am bg harapan pd dee…tp dee lebih2…n patut am tggal dia sbb perangkap am gan ain…itu namanya dee x blh fkir dgn rasional….haha jgn maree skdr meluah….AH dah nak tmt…mesti merinduinya……

Reply

jemput jemput pisang January 3, 2013 at 11:55 AM

kenapa muzaffar tuduh am yg mentengkan dee?kan boleh check DNA…ayoh…manyak susah lor!!!!!

Reply

MAMA7 January 3, 2013 at 11:59 AM

aduiiii…makin lame drama ADAM DAN HAWA ni makin lari dari novel…dh x same…AM yg dulu romantik ngn AIN dh semakin hambar…makin kasar plak bahasa AM …lagi lagi mase kt hospital…mane babak2 romantik AM dan AIN dulu….?!!!!

Reply

Kekasih Am Hehe January 3, 2013 at 9:36 PM

kat spital dia romantik sy suka lebih2 lg part lap tgn kat selimut…dia marh tu sbb jeles dgn johan so sweet je….cume part kat umah tu duduk jauh2….pastu cam dorng beringat2 je masa berlakon mcm ada malu2….tu yg sy nampak..ni pandnagn sy je hik3x

Reply

Nuriha January 3, 2013 at 1:59 PM

makin lama cerita ni makin lari dari topik asal. orang kalau cinta sangat nak pikat hati pak we ubah perangai supaya pak we terpikat bukan perangkap kan dia dengan benda2 yg tak menesabah begitu ,bila terjadi putih mata ha…….

Reply

kakyam January 3, 2013 at 2:16 PM

tah, slalunye pengarah kata kalau blakon sbgai suami isteri kene la real, kene menghayati watak btol2 sbagai suam isteri…tp ni bila dh jd laki bini, keras kejung la pulak mcm kayu – baik am maupun ain…asyik panggil laki dia org tua, org tua, mcm ko tu muda sgt…tua2 laki ko pun hensem, xde la mcm muzafar tu lagi…pastu x reti nk belai2 mesra laki sendiri…yg am plak x gentleman langsung!! sian johan terhegeh2 nk salam tp dia lak buat muka selenge & selamba badak!! cite dh nk abis pun x reti ke nk bedamai…

Reply

sweet17 January 3, 2013 at 6:12 PM

apa pun segalanya …drama ini akan taman. adam dan hawa pati akan bersatu

Reply

harapan ku January 3, 2013 at 6:17 PM

taniah utk pelakon yg melakonkan watak ain hawani…jika sebelum ini byk penonton yg menyatakan bahawa beliau tidak pandai berlakon,pelakon murahan, muka kampung tapi yang nyatanya beliau telah membuktikan bakat adalah lebih penting. Good Luck

Reply

director merepek January 4, 2013 at 3:27 AM

apa punya director la ! dah ain tu isteri orang..elok bertudung litup tapi dok lagi salam tangan johan..orang yang bukan muhrim..xphm aku ! director xmemandang berat lgsg benda ni..mencacatkan watak ain je..tolong la director oii

Reply

Love adam hawa January 5, 2013 at 3:02 PM

Best nyerrrrr ……… Tapi aq rasa seram ah tgk mama Dee .

Reply

Leave a Comment