Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Adam & Hawa Episode 76

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 75

Keadaan semakin rumit selepas Dee mengandung. Adakah anak itu anak Am? Dan apakah yang Dee mahukan lagi dari Am?

Promo Adam & Hawa Episode 77 – 80

Adam & Hawa Episode 77

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 36
  2. Video Adam & Hawa Episode 56
  3. Video Adam & Hawa Episode 68
  4. Video Adam & Hawa Episode 58
  5. Video Adam & Hawa Episode 67

{ 99 comments… read them below or add one }

nenek fa January 3, 2013 at 1:13 PM

cuba tgk msg dee ke hp am yg d baca oleh ain. Ada ke nak jumpa am kul 3 pagi (3 am).

Reply

siti wan kembung January 3, 2013 at 1:26 PM

Ha ah le nenek fa … 3 am … wah wah wah … delifrance 24 hrs la tuuuuu … kih kih kih ..

Reply

nenek fa January 3, 2013 at 1:42 PM

agak2la nk jumpa laki orng kul 3 pagi.

Reply

muzaffar January 3, 2013 at 10:21 PM

Pompuan….mmg lumrahnya cam gitu

Reply

kaki_bantah January 4, 2013 at 7:09 PM

biasa la tersilap taip…..tak kan la tu pun tak boleh dimaafkan….

Reply

Ani January 3, 2013 at 1:50 PM

Betul la nenek fa I pun perasan. Small mistake…tp can see obviously. Mmg lah x boleh mengharapkan sesuatu yg 100% perfect tp klu benda yg kecik tu pun da x betul nie kan yg lbh besar.
Siti wan kembung……tau zmn skrg bnyk kedai 24 jam…….klu ye pun xkan Dee nak date 3 pg kot…..Agak2 lah ek…ikot logik…….Hehehe…..penonton2 skrg peka n smart.

Reply

Lyeza January 3, 2013 at 11:26 PM

nenek fa n Ani…
betul2..kt pon ada gak notice beberapa mistake…
tp yg latest my kazen bgtau…
dlm episod 6 (time ain dpt cik ted)..kak za mention nama penuh dee……deelaila kan (x sure la nak eja mcm mana tp bunyi dah ada..hehehe)
dlm episod 58 (time am introduce dee ngan ain, am ada mention nama penuh dee…dinawati mcm dlm novel…
kadang2 terfikir jugak…diorg x check dialog before edit to full move ke?….
biasaya cita yg hot mcm ni…small mistake pon org notice ka?…
hehehe

pandangan masing2…
(*_^)

Reply

chelsy January 4, 2013 at 12:02 AM

hehehhhe..sometimes bole jadi jugak waktu kat phone tuh ikut negara lain, xtukar pada local time, example now, at my screen local time is 4pm GMT and KL is 12MN :) small matter aje tapi mmg seharusnya dorang hati2 jugak ttg benda2 kecik camnih

Reply

Bibik Grunge January 4, 2013 at 1:05 AM

Couldnt agree more w u two…
1) Kejap delaila, kejap dinawati
2) Ada ke nak jumpe at 3AM?? Pengarah/editor ni tak tau bezakan am ngn pm ke? Ada 1 episod tuh pon buat appointment 12AM … Tgh2 mlm buta?? Wth???
3) Episod masa Ain & Am baru2 baik, Ain BARU bangun tido chk text msg kat phone, phone dia pukul 2-3 ptg mcm tu… Then turun bfast dgn Azie! Ayoyoyoooo!!

Patut dlm setiap production ada sorang yg jaga bebenda remeh cam ni… Baaaaru hebaaat!
Walaupon Am hensem…. These tiny bits shdnt hv happened in the first place!

Reply

james January 6, 2013 at 11:42 AM

tuh namanya bloopersssssss..

uols xtau ke istilah blooperss..dri segah2 movie sampai ke sesampah2 movie..de jek bloopersnye..
n tuh jadi salah satu art dalam seni drama dan movie neh kan..
klu fan dpt detect bloopers..means mmg org yg teliti..
klu perfect sgt krg bosan plak..huhauahu

Reply

yanie humaira January 3, 2013 at 2:55 PM

nk wat cmna…tpi yg sedihny dh byk sgt dah kesilapan2 yg dibuat…cam tk msuk akl pun ada deme ni…tkkn tk prasan kot…tpi ape pun time jelah…yg pnting adam dan hawa dh nk smpai pghujung…nmpaknya lps ni tkde lgila saya angau nunggu nk tgok episod ke episod….hihiihi…nk tgelak pun ada sblum ni tk pnah wat keje camni…smpai cik abg pun tk komen pe pun2….penangan Adam dan Hawa lh ktkan….

Reply

zara aina January 3, 2013 at 3:36 PM

org dah tengok sorotan ni, sy ni baru dpt tengok episod lps (episod 75)..geramnye dgn si dee ni kan..x sudah2..ada masa scene dia menjerit2 kat balkoni ngadap KLCC tu, mak dia bangun tekejut ingat dia terjun condo tu..dalam hati sy dok harap2 sgt dia terjun la betul2..hehehe..bebetul emo..ni x psl pulak si am jd mangsa..rasanya kan lps muzafar confront dgn am psl baby tu, am citer n ngadu kat ain, yg dee pulak ingat nak jumpa am psl baby tu jgk, tapi ain dah baca dulu sms tu..mcm tu ke gaknya..adoyy…poning2..nak pikir masalah org ni…tebengkalai masalah idup sendiri ha….hahaha

Reply

Ani January 3, 2013 at 4:28 PM

zara aina….
Xper x usah pening2 kpala nak pk masaalah diorg biar tuan pengarah setelkan kemelut mereka. Kita tggu dan lihat aper kesudahan cite ni wlpun dah tau happy ending…

Reply

zara aina January 3, 2013 at 8:16 PM

ani..hehe..tu la x psl2 lak i nak telebih memikir nye kan..bkn apa..klu baca novel tu.semua dah settle kan..ni dek sbb melalut ke lain makanya i pun haru nak buat conclusion..saje cr psl nk penatkan pala ni…huhuhu..ye la agreed..hepy ending

Reply

lanirah January 3, 2013 at 4:41 PM

Bagus jugak Ain jumpa Dee, mungkin cara begini Dee akan dpt terima kenyataan dan sedar tapi kalau Am yg jumpa dia nanti cerita melalut pulak sampai ke ep 80 pun tk cukup….✌

Reply

Love Ard January 3, 2013 at 5:40 PM

jumpa kat delifrance tapi mungkin meet situ then mkn tmpt lain….?
nmpk video cam mmg pg2 buta tu….

Reply

dayang January 3, 2013 at 5:40 PM

saya org bru. aa tak brapa tunjuk expresi. nn, syabas lakonan hebat. anzalna, dia hebat, dpt buat penonton marah dgn watak dee…kalo la adi putra atau remy ishak yg bawak watak adam tentu banyak wanita yg terasa d awan awangan…..balik pd crite ni. ain tgh ngandung apahal dgn keje jd pensyarah??? buat abis $ je belajar sampai ostolia.

Reply

muzaffar January 3, 2013 at 10:11 PM

Lain la klu ini anak Am….
Kt sorotan xde ‘lain la…’
Itu yg buat ramai meroyan…
Pengajaran nya……

Reply

nurkhumala January 3, 2013 at 10:20 PM

dah ada ker episod 76 nie….tak boleh play pun…apalah nasib malam nie ni….
dahlah cerita tenggah best giler nie….sabar….takkan nak tunggu subuh nanti kot..
takut kempunnlah pulak

Reply

Soulreaver January 3, 2013 at 10:41 PM

Lain sket dr novel bab camne Ain jumpa Dee. Lam crita Aim pegi sendiri and Am dtg kemudian lps balik dr office. Am balik tumah tukar baju and amik HP yg tinggal. Then baru pegi delifrance kat tropicana city mall jumpa Ain. Then Am nampak Ain tgh brrcakap ngan Dee. Then bersambung… Aduh 3 hari lagi nk tunggu

Reply

muzaffar January 3, 2013 at 11:08 PM

Ye la…..tp nnt bl dh habis crita ni apa aku nk buat jam 10mlm??? Nsb baik jam 10.30 mlm ada ustaz Azhar Idrus kat Mustika HD.

Reply

Soulreaver January 4, 2013 at 8:15 AM

Aah.. Aku pun x tau nk buat ape nanti. Tulah, nasib baik ada UAI lepas 10:30pm

Reply

peminat ah January 3, 2013 at 11:27 PM

bagi orang baru dlm blog ni, enck ezany upload siapnya kul 12 keatas dan dia tolong upload free bagi kita, so faham2 le sikit kalau orang dah tolong kita.

Reply

miss sweety January 3, 2013 at 11:50 PM

salam….cukup brksan anzalna bwk wtk dee tu wlaupun xske sya puji gak katanzalna kerna mnjiwai watak tu……antagonis.harap pas abis adam n hawa upload plak Sehangat Asmara…..leh kn.tq ezany kerana beri km yg xde astro ni menonton drama di astro.

Reply

nakky January 3, 2013 at 11:59 PM

ishh,pukul brape nk upload nie?..^_^
em,ok lh..esok jer lh negok..dh lewat sangat nk tido..ni first time I tunggu smpai mlm nk negok episod nie..!

Reply

kucing gemok January 4, 2013 at 12:24 AM

Awalnya ezany upload mlm ni.. tq ezany…. Bersyukur ezany nk tlg upload utk kita semua kan……..

Reply

melati bukit January 4, 2013 at 12:28 AM

good ending…..

tq mr eazany .

Reply

Misszai January 4, 2013 at 12:31 AM

Perasan x kete m7 dpn 7 eleven 2 kan ketE am… Smart kete AA

Reply

GTR January 4, 2013 at 11:10 AM

Hehehe…kete dtg shooting si AA…promote skali la sbb duta M7..GTR

Reply

cik Tul January 4, 2013 at 12:40 AM

Thank u for uploading this eps..muahxxx…korang dah tengok jauh tak?semua pelakon adam dan hawa leeee..tapi takde am dgn ain..and yg kelakarnye suami c dee tu jadi ayah diye lh pulakkk kat telemovie jauh tu..hahaha

Reply

TejaWafa January 5, 2013 at 3:05 AM

Tgok. Best jga cerita tu…adaptasi dri novel ‘Jauh’

Reply

pjk100 January 4, 2013 at 1:07 AM

best betul mlm ni..minggu depan last tengok ain n am.miss u

Reply

hafiqain January 4, 2013 at 2:40 AM

hahaa… semua org perasan mistake yg tu tp mistake mase ain n azie face conversation xde sape perasan yg azie cume guna iphone 3gs je mane ade front camera..mane boleh wat video call… hahahaahaaa…

Reply

Kekasih Am Hehe January 4, 2013 at 5:34 AM

suke komen kawan ni # Suhaila Md Yusoff : entah laa..tetap rasa terkilan, part ain pujuk manja nak suruh am hntr dia ke tropicana dibuang tp ditambah dgn scene2 yg xda dlm novel…klau ya pun nak di tokok tmbah cerita, jgn la smpai buang part kemesraan ain n am. saya xtau org lain..tp saya disebabkan trlampau bnyk scene org lain, rasa mcm pyh pula nak rasa yg am n ain tu mmg psgn suami isteri yg dh bahagia…sepatutnya tunjukkanlah gurau senda mereka n kebahagiaan mrk yg mcm dlm novel tu. ni dah nak habis cerita dah pun mrk tetap nmpak kurang mesra n kdg2 kekok wpun ada jugak d selit scene romantik tu. bknnya nak buat adegan berlebihan pun..cukuplah klau tunjukkan kemesraan ain n am mcm azie n ain kat rmh sewa diorg dulu. Maksud saya skali skala tunjuklah kemesraan mrk masa menonton tv ka, masak sama2, cuci kereta sama2 ka…rasanya itu yg ramai penonton nak tengok, xperlu adegan peluk cium pun, cukup skadar paparkan kemesraan mrk..baru la best. kita dpt rasakan ikatan persahabatan antara ain azie sgt kuat krn scene mrk bnyk . tp saya xdpt nak rasa ikatan perkahwinan yg kuat antara am n ain krn sikit sgt scene mrk…maaf kalau ada yg xsetuju. saya skadar luahkan apa yg saya rasa. sis Sufiah jgn marah saya ya klau xsetuju dgn saya…hehe:)

Reply

cik Tul January 4, 2013 at 10:14 AM

Betul tu..scene ain pujuk am untuk bawa makan spaghetti tu takde…saye suka sangat scene tu…sedih lah…kata 80 episode sepatutnye semua scene dalam novel tu ada..itulahhh lain kali jangan lah nak flashback saje memanjang…aiguuuuuu

Reply

Spegeti_Kt_Umah_Tak_Ada January 4, 2013 at 11:15 AM

Heheheh…Ain call Am, masa Muz Sayang2 holiao dtg ambush Am kt opis sbb konon Am Kembungkan Dee…kat rumah tak ada spegeti bolgnese?…

Reply

nnnn January 4, 2013 at 6:17 AM

setuju………

Reply

mak cik 59 January 4, 2013 at 6:25 AM

kesian pula dekat muzaffar ….. anak dia pun cute and sopan —

Reply

muzaffar January 4, 2013 at 10:49 AM

Terima kasih……
Inn Sha Allah akan ku bimbing Dee menjadi muslimah sejati

Reply

Soulreaver January 4, 2013 at 7:31 AM

Kali nie I setuju sket ngan ” Kekasih Am Hehe”, Ain & Am memang nampak mesra from my point of view, tp scene diorang sket sgt even dah nk ujung2 nih. Itu yg I rasa2 ada silap sket masa editing kot. Mungkin byk scene yg kena cut. Even NN pun ada ckp ada 1..2 scene Am & Ain yg bermesra2 xde lam final product. Well nak buat camne… Dh nak abis dh crita nih. Mungkin next week, 3 episod terakhir only utk Ain & Am…

Reply

peminat ah January 4, 2013 at 8:35 AM

saya setuju dgn kekaseh am he he, buat le scene, basuh pinggan sama2, atau tlg kemas2 rumah ke, kan ke ain dah sarat, supaya nampak loving am masa menghayat ain dulu kan ke dia cukup berbakat tentang itu, ain pun pernah mention kat che ted yang am tu loving org nya.

Reply

Soulreaver January 4, 2013 at 9:51 AM

Tu lah, penulis script terlampau asyik nk kembangkan watak2 pembantu sampai sngt2 akhir pun masih lagi ada internal conflik watak2 tu. Tak salah and memang sepatutnya kena buat camtu for drama tp diorng kena jugak plan utk tunjukkan perkembangan hubungan kasih sayang Ain & Am. Tokok tambah la even klau xde lam novel. Betul tak? Tu lah, silap sket. Tp, rasanye.. Kita nie complain byk2 pasal crite nie dh nak abis next week tak? Hahahahaha… X puas hati kot… Sbb lepas nih dh xde crite AH lagi nak follow… I will miss this blog.. Seriously..

Reply

muzaffar January 4, 2013 at 10:51 AM

Nak tgk Kekasih Ku Seru……

Reply

Soulreaver January 4, 2013 at 11:37 AM

Aku mungkin nk follow crite drama baru NN, “Cinta Jangan Pergi” kot.. Hahahaha.. Itupun kalau best cam AH. Nak tgk gak telemovie baru die ” Anugerah Dendam Yg Terindah” with AA and “XOXO” ngan cast dr drama “Cinta Jgn Pergi” nanti. Itupun kalau best.

Reply

Ulfah January 4, 2013 at 10:03 AM

salam.. seteju-setuju 1000% kekasih AM, peminat ah dan soulreaver…harap-harap part mereka berbulan madu dapat memuaskan hati penonton yang menanti penuh sabar kemesraan antara am dan ain…kalau penutup nanti tak best… frust lah jawapnya….

Reply

siti wan kembung January 4, 2013 at 10:04 AM

hmmm memula anak muzaffar kata ibu pastu dia sebut mama plak … Mak Iti plak kompius ….

anyway … BRAVO Nadiya Nisaa , Aaron Aziz and not forgotten Anzalna … masing2 menjiwai watak masing2 sampai kita yg menonton pun terbawa2 perasaan angau, suka, lawak, hangin, nyampah, loya bagai dgn drama ni …
Love all the comments too ……

Reply

dieyb January 4, 2013 at 10:12 AM

second anticipated scene nak tengok: scene Ain pujuk2 ajak Am ‘antar die gi jumpa Dee’ & Am pura2 ngantuk letih tamau antar..
sayangnya~..kuciwa lagi~

Reply

minat AH January 6, 2013 at 12:44 PM

dieyb, dlm novel am g jgk anta ain, am nk tggu dlm keta jer…tp akhirnya am ekori jgk ain. sbb am tau ain g jumpe dee….

Reply

mummy adam January 4, 2013 at 10:13 AM

adam n ain byk adegan dalam kereta je… huhu…

Reply

Magdalena January 4, 2013 at 10:31 AM

Saya stuju dgn Kekasih AM Hehe Part Ain & Azie emmang hidup terserlah kemesraan sahabat yg baik diwaktu susah & senang berbanding bila Am & Ain yg kurang romantik sbg psangan yg dah bjuang lama utk disatukn Msa Am mleser dgn dee dulu bkn main lagi sanpai naik mluat sbb perempuan yg tlalu daring
Pengarah pun kurang arif tentang detail babak2 cth masa Muzaffar jumpa Am dpjbtnya diluar tkap suasana malm, bila Ain soal Am sbb pergi London senyap2 Am kata dah btahu masa kat workshop walhal dlm earlier episode Am btahu masa kat bfast dan dia ada ajak Ain sama tapi Ain tak nak mereka juga bcang pasal nak holiday sama2, Am bik dr London di KLIA tapi blk naik naik teksi LCCT! Apa pun production team kena lebih peka dgn little2 detail yg mereka sendiri tak perasan krana pononton skrg terdiri drp berbagai lapisan yg lebih expose ke teknologi terkini well travel Walau apa pun drama A & H yg akn hampir kepenghujungnya memang drama yg hebat punuh dgn pngajaran dan tauladan kehidupan yg harus blandaskan didikan agama & dan adat sopan orang Melayu Saya jrg tonton drama bsisri sbb smua sama tentang dengki rebut kuasa alam koprat kejar kekayaan tapi drama A & H paparkan diff levels dlm masayarakat kita dgn cara mengatasai ritangan khidupan tak jemu ulang tonton Muga happy ending Pohon maaf mana yg tak kena skadar kongsi rasa

Reply

nenek fa January 4, 2013 at 10:36 AM

haha semua org keciwa dgn epd mlm td. Memang trlalu kembang n dah nk kembung wtk pembantu dr utama. Klu tgk sorotan ep akn datang ada lg wtk dee gaduh ngan muzafar. Dee nk gugurkan kandungan.
Tabik spring cara muzafar ajar ank dia. Boleh trima dee sbg mk tiri. Dee tu je x tau brsyukur dpt suami cam muzafar. Mammy dee pun dah mula cool dgn menantu dia. Especialy kat tnh kubur. Ayat ” mummy tlg jg dee….and u dee plese behave yourself” superpower.
Am sgup crkan karpap dg tuk ain yg mengidam. Kata am nsb baik bkn dg unta. Klau dg unta sekali pun am kena ushakan. Kata uz azhar idrus suami kena layan kerenah isteri mengidam asalkan apa yg diminta itu bkn benda haram kerana isteri tu akn mprtaruhkan nyawa dia tuk melahirkan anak.

Reply

like u January 4, 2013 at 10:36 AM

Am memang loving…Ain pesan beli mineral water, tapi Am siap beli karipap lagi…ha….sedapppppppp!!!!!!!!!!

Reply

hana January 4, 2013 at 10:46 AM

ye sama dgn apa saya yg terkilan..apapun suka dgn episod mlm ni ,biarpun Ain tk suro Am hntar dia kononnya teringin nk mkn spageti bolognise , ok gak Am follow dia..at least he’s still caring, n Am sntiasa panggil Ain sayang, itu kira o.k la kan . cara berbual pun bleh menunjukkan eratnya hbngn dan kasihsyg suami isteri. .Ain look so matured bila berhdpn dgn Dee, brkt suro Am doakan untuk “kita”.
Malam ni Ain sgt cantik dgn make-up yg sederhana, warna tdung yg “ngam” dan semestinya suara lunak manjanya melengkapkn talentnya sebagai Ain Hawani.
yang pasti minggu dpn kit akan ke Cameron Highland, mama Maria tak bagi diaorang pergi Mauritus dan byk kejutan nanti..best2 belaka. kalaulah drama ni x diubahsuai .he.he.

Reply

Setia AH January 4, 2013 at 10:50 AM

Slm smua..dah nak habis AH ni…rajin pulok nak joint comment bersama you all…sbb 4 eps lg x habis…x blh lg nak baca komen you all smua..miss you all too much…misszai…oh ye ke kete m7 tu kete amm….awak pun perasan ya…masa saya tongon scene tu …dlm hati…am tgk2 kete tu…kkot2 kete dia….rupa ya….sesuai leee gan orgnya n familynya….ada betul jugak komen peminat ah, soulreaver dll…sy pun tggu sgt nak tgk am n ain tu lebih skit jeee romantiknya…pgn tgn ain n cium tgn ain dgn mesra…atas katil tu ain lentok skit dibahu am dan peluk skit bahu ain ke…kat dapur am peluk skit ain….skit jeee bkn mlampau sgt….rasanya kedua2 isteri n suami Aa n Nn tak marah kot…tp x ada…namun apa yg ada sekarang not bad cuma nak lebih skit…hehe….mcmanapun cite ni mmmmmmg best giler…sbb tu lah sy setia AH….tahniah AA n NN dan smua yg terlibat…all fans lps ni sy merindui awak smua…sbb dah x leh baca komen you alll…

Reply

Ani January 7, 2013 at 1:59 PM

Setia AH,
Tggl harapan jer lah….. AnH pun smpi penghujung…semua org mengharapkan scene yg lbh romantik tp tu la semua hampa.

Reply

siti wan kembung January 4, 2013 at 11:58 AM

Kalu la scene2 romantis Am dgn Ain akan ditunjukkan masa dorang pi bulan madu …. kompom Mak Iti akan over the angau le jawabnya … huhuhuhuhuuhuhu …..

Reply

Abg Bulat January 4, 2013 at 12:02 PM

mmm….. kalau dapat isteri mcm ain kan best….nasib badan

Reply

Soulreaver January 4, 2013 at 12:04 PM

Tak perlu pun peluk2, just tambah scene yg tunjukkan kemesraan diorang pun dh cukup. Pegang2 tgn sket2, bergurau senda ke… Dlm bentuk montage pun xpekan? But ape bleh buat.. Benda dh siap.. Tp AH tetap best… Tetap No 1 drama bagi aku. .. Satu2 nya drama yg aku follow.. NN pun memang superb lam drama including AA. Episod mlm td pun NN nampak cantik sgt…

Reply

chelsy January 4, 2013 at 12:20 PM

Last but not least, tq so much Ezany ….love u!

Reply

Mencari Am January 4, 2013 at 2:35 PM

Shall miss u’ guys bila AH tamat next week!! Hope we can still follow next drama bersiri.. Ni la drama melayu yg saya follow sampai abes even start tgk pon dah halfway akibat influece kwn2..
Salute to NN and AA as well as AN(Dee), JoZie and others yg buat kita semua fan AH ni meroyan, angau, jd director, script writer yg x berbayar..
Last but not least.. to Ezany.. d owner of this blog .. Thankyou soooo muchh!!

Reply

Virgo January 4, 2013 at 5:52 PM

chelsy dkt UK ke ?

Reply

layan je laaaa January 4, 2013 at 11:37 PM

mungkin kalau citer ni cuma ditayangkan kat TV dan tak de upload kat internet kita tak perasan sangat kesalahan2 kecil yg tersebut di atas. Tengok pun sekali lalu je.. tapi bila dah upload kat Internet dan boleh tengok ulang2 kali tu yg byk kesalahan2 yg kita nampak.. Apa2 pun tahniahlah.. drama AH antara yg best ditonton walaupun kualiti biasa2 je..

Reply

maisarah January 5, 2013 at 8:29 AM

Terima kasih banyak2 ezany kerana upload cerita adam dan hawa ni… Kalau tak, saya tak kuasa nak ngadap tv kat astro… By the way, saya biasa dapat miss call dan sms dari ‘unknown’ number, tapi tak pernah saya dapat call atau sms balik.so camne Ain boleh sms nombor Dee balik untul jumpa kat Delifrance eh….

Kesian pulak kat Dee, bila tengok flashback Dee teringat masa dia ngan Am, bayangkan kalau anak perempuan kita sendiri yang diperlakulan macam tu, lelaki yang dah bersayang2 ngan anak kita, usung sana sini, lepas tu jumpa perempuan lain, terus tak ambil peduli. Lelaki hipokrit, cari perempuan lain kononnya nak jadi insan yang lebih baik, sedangkan anak kiter di tinggal macam tu jer. Mestilah anak kiter tu tak boleh lupakan lelaki tu.

Reply

Love adam hawa January 5, 2013 at 10:27 AM

TQ Ezany coz dwnload . 4 ep ajer lgy dah Nak abis . Nant mesti rindu adam hawa . Lepas nie dan xleh tengok kowang komen2 kat cnie .

Reply

TejaWafa January 5, 2013 at 1:58 PM

Kat mna nnti ye kita nk bincang2 secara santai & bijaksana ttg cerita2 menarik di tv ;) Drama AH byk mmberi impak pro & kon pd para penonton & peminat AA & NN khususnya & kaki novel umumnya ;)

# sapa yg sudi nk kwn dgn saya boleh add fb saya

Reply

maksu January 5, 2013 at 3:26 PM

waaa…kome pun minat jgk A&H ya…hehehe..

Reply

TejaWafa January 5, 2013 at 8:52 PM

Minatlah jugak sbb suke novel dia….weh maksu xtau pulak teman mike pun suke AH..haha

Reply

Ani January 5, 2013 at 2:52 PM

TejaWafa,
ape add fb U?

Reply

Setia AH January 5, 2013 at 3:57 PM

Tefa…sy pun nak kwn apa add fb you..klu yg blh add fb tu…bg lah addressnya…lps ni blh bhubung lg…sy nak tany…tv brapa cite sehangat asmara …sapa pelakonnya…..soulreaver…sy setuju gan awak…..AH no .1…hehehe….satu lg nak tanya..cite cinta jgn kau pergi gan anugerah dendam yg terindah tv berapa…dah start ke..kul berapa…sorry asyik ulang hd jeee…spai x tahu cite lain….angau AH

Reply

TejaWafa January 6, 2013 at 12:00 AM

Ani & Setia AH….my fb add Teja Wafa’(Mazuwin)

Reply

abady January 6, 2013 at 12:46 AM

sy pun nak add awak. sehangat asmara mungkin akan ditayangkan kat mustika hd. habis adam dan hawa

Reply

Ulfah January 6, 2013 at 4:33 PM

nanti saya add ya…

Reply

Soulreaver January 6, 2013 at 11:43 AM

Setia AH, “Cinta Jngan Pergi” & “XOXO” akan ditayang kat TV9. Cumz bila x tau la…”Anugerah Dendam Yg Terindah” kat Mustika HD. Yg nie pun x tau bila nk tayang. Maybe right after drama AH yg best nie kot. Mintak2 la ada lagi drama gandingan NN & AA lepas nih. Gandingsn yg mantap bagi aku la..

Reply

Am January 5, 2013 at 11:04 PM

Dee tuu sebok jeh……..geram !!!!

Reply

Ain January 5, 2013 at 11:05 PM

Ya berul tuu

Reply

Mem Besar January 6, 2013 at 1:58 AM

Suka lah watak Dee ni…pandai sgt berlakon…menjadi gila…
Ssh nk dapat pelakon mcm ni…

Reply

nenek fa January 6, 2013 at 10:12 AM

salam semua,
mana pergi semua orang, tak kan la…adam hawa dah nak ending dah xnak komen kat sini. sunyi rasenya x dapat baca komen kau orang semua yang bermacam2 idea dan perasaan. nice to know u all hope our friendship will never end.
next week comfirm happy ending and i hope u all will be happy with your famaly forever.

Reply

james January 6, 2013 at 11:43 AM

tuh namanya bloopersssssss..

uols xtau ke istilah blooperss..dri segah2 movie sampai ke sesampah2 movie..de jek bloopersnye..
n tuh jadi salah satu art dalam seni drama dan movie neh kan..
klu fan dpt detect bloopers..means mmg org yg teliti..
klu perfect sgt krg bosan plak..huhauahu

Reply

Soulreaver January 6, 2013 at 11:46 AM

Setia AH, “Cinta Jngan Pergi” & “XOXO” akan ditayang kat TV9. Cumz bila x tau la…”Anugerah Dendam Yg Terindah” kat Mustika HD. Yg nie pun x tau bila nk tayang. Maybe right after drama AH yg best nie kot. Mintak2 la ada lagi drama gandingan NN & AA lepas nih. Gandingsn yg mantap bagi aku la..

Reply

Setia AH January 6, 2013 at 1:06 PM

Tq to Teja wafa n Soulreaver…hrp2 ada lg gandingan mantop ÀA n NN ….

Reply

Virgo January 6, 2013 at 1:10 PM

To all A&H fans…..mari kita nyanyi ramai2 lagu ni….( terkenang semasa di Primary School setiap tahun )

Auld Lang Syne
*******************
Should auld acquaintance be forgot
And never brought to mind
Should auld acquaintance be forgot
And days of auld lang syne
For auld lang syne, my dear
For auld lang syne
We’ll take a cup of o’kindness yet
For auld lang syne …….

Reply

Virgo January 6, 2013 at 1:14 PM

Bertemu dan berpisah adat manusia biasa…
Hilang di mata tapi di hati tidak lupa…
Berdo’a lah kita agar aman dan sentosa….
bertemu lah kita kelak disatu masa….

( harap wording ini betul, sbb dh lama…tk ingat lagi dah.)

Reply

Ani January 6, 2013 at 3:08 PM

Virgo… seday lah…….

Reply

minat AH January 6, 2013 at 1:25 PM

bestnya bl dgr mami dee ckp semua org pn blh sakit jiwa bl dpt isteri mcm kau…..

Reply

Virgo January 6, 2013 at 4:07 PM

Ani…..apa lah yg nk sedihkan …..kita kan boleh calling2/ chatting2 /tagging2 and liking2 kat FB nnti ( Hiiiii dh mcm budak2 pulak I ni kan?) Auld lang Syne & bertemu dan berpisah…..nak tmbah kan mood sedih U all kat blog Ezany ni.

Reply

Ulfah January 6, 2013 at 4:38 PM

emmm….. moga kita bertemu lagi… nasib baik ending AH ni happy…. kalau sad ending…hero meninggal atau apa-apa yang sedih… huwa.. huwa… dan masukkan lagu sudirman salam terakhir… pasti berjurai-jirailah airmata ni….

Reply

Virgo January 6, 2013 at 6:34 PM

Ulfah….kalau sad ending mcm cerita Rahsia Hati tu kita mainkan lagu Salam Terakhir sbg background musik nya mesti syahdu punya lah! Pasti semua penonton akan menangis tersedu2 ….laju aje air mata turun membasahi lap top2 dan meja2 komputer mcm i ni.

Reply

Ulfah January 7, 2013 at 10:37 AM

ya ya..rahsia hati…tangkap syahdulah jawabnya… banjir latop… kalau yang pakai smartphone alamat rosak basah dek airmata… saya ni dah melalut… nice knowing you online virgo…

Reply

melati bukit January 6, 2013 at 9:27 PM

lakonan NN dalam jiwa taiko daring gila………..macam tak caya itu dia.

Reply

Virgo January 6, 2013 at 9:38 PM

Betul tu malati bukit…i pun tk sangka dia boleh ambil watak mcm tu…tapi dh nama nya pelakon kan…mesti kena cuba semua watak baru boleh di gelar pelakon “versatile”Dia mencabar diri dia sendiri tu.

Reply

nak am January 6, 2013 at 10:33 PM

dah nak abis A&H….gonna miss am & ain…
apa2pun i rasa citer ni going downhill lepas ep 55-56…mula2 mmg pengarah berjaya build up moment (scene tadika,scene mekah)smpai tk saba nk tgk pas2 lepas ep 55 yg really menusuk jiwa,ep 56 ok gaks then jd anti climaks..

i sgt setuju dr dulu pun ttg kurang kemesraan bet am&ain sdgkan dorang suami isteri berbandingkan dgn watak2 lain tp nk wat camne citer pun dah siap…masa ep 72 endingkan scene am yg tertido sb penat sgt ketika ain berciter dlm bilik atas katil then bersambung tp bila ep 73, langsung xde scene tu tp terus ke scene dee, sdgkan selalunya mesti next eps akan bermula 1-2 mins of eps sebelumnya…frust sgt sbb nk tgk sambungan kemesraan dan manja2 am & ain kt situ.
And klau uol prasan peringkat awal citer A&H, setiap kali flashback mesti scene yg kita x penah tgk lagi , contoh scene kak long sakit perut masa nak ikut am dan bnyk lagi tapi bila dah pertengahan citer sumer flashback kita dah tgk and then kdg2 flashbacknya pnjng gila like 2-3 mins , contoh scene johan ingat azie, johan ingat ain, etc etc…harap global station dan pengarahnya dpt perbaiki segala kelemahan dlm drama2 akn dtg…

w/bpun i tetap akan tgk smpai habis

Reply

miss sweety January 7, 2013 at 12:02 AM

salam…..virgo ala sedeynya lg u…lg sedey bl igt AnH nk tamat xbole nk bc komen2 uols…..agaknya ezany upload x cite “sehangat asmara”so bole kite sume sembang kat blog ni harap2ezany upload la ye sbb rmai yg xde mustika hd…pleaezzzzzzz.buat teman2 mn yg dh leh add kt fb masing2 jgn la putus hubungan bole la brtnya kabar xgiti….nnti nk add teje wafa dn yg lain.

Reply

Ulfah January 7, 2013 at 10:39 AM

salam, apa add miss sweaty kalau tak keberatan… walaupun saya ni pemalas tahap gaban update fb…

Reply

Ulfah January 7, 2013 at 10:40 AM

ooppsss… maaf tersyalah eja.. ‘miss sweety’… sweaty jadi lain pula maknanya…

Reply

Amy January 7, 2013 at 8:44 AM

Ha ah betul lah miss sweety…ndak2 lagu bertemu & berpisah tu kan. kalau dh add Fb boleh sembang2 lps ni…tapi yg paling best lagu yuna yg aizat bawak kan tu….antik aje bunyinya.

Reply

Sehangat asmara lagi meletoopp January 7, 2013 at 2:11 PM

Kita tunggu cerita Sehangat Asmara lepas Adam dan Hawa ni, katanya lagi best. Ntah lah… lakonan Rita Rudani gn Adi Putra rasanye.. Astro ni tak dpt gandingkan aaron dgn rita tapi cerita mereka bersambung. Sian la kita sebab lepas ni tak dpt tgk gandingan mereka berdua.. Rupanya dianan tak suka yer.. Ada kisah rupanya. Apa pun aku tak kisah.. AA tetap aku minat. hehehe

Reply

Soulreaver January 7, 2013 at 4:47 PM

Tah, bagi aku xde satu pun drama or movie melayu yg ada wow factor cam AH selama nih except karya Tan Sri P. Ramlee masa kat Jln Ampas. Takde yg menuntun aku utk tengok berulang kali cam AH & Tan Sri P. Ramlee’s. Dah x terkira berapa kali ulang dah…. Huh memang hebat gile… Pendapat aku je… Jangan marah… Tu x crite lagi dh berapa kali ulang baca novel AH. Bini aku pum geleng kepala.. Hahahahahahahaha…

Reply

Amy January 7, 2013 at 10:36 PM

Tk tau lah nape saya tk suka rita rudaini…puas juga nk suka dia tapi tk juga boleh. Mungkin juga wajah dia mcm nmpak sombong & lagi kes dia dgn Nisdawati masa tu berebutkan si Fauzi tu ( skrang ni dh jadi husband Nisda) Masa dlm mcm2 Aznil dia ada buat kenyataan yg dia tk herankan Fauzi tu sbb Fauzi tu bukan taste dia….rupa2nya masa dia bagi statement tu dia dh going steady (or maybe dh nikah dgn footballer tu).Lagipun kalau berlakun manja tu lebih2 pulak….

Reply

Adam Nakal January 8, 2013 at 11:49 AM

Mental betul Dee dalam episod ni.

Reply

Leave a Comment