Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 77

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 76

Drama bersiri yang mencetus fenomena, kini telah tiba di penghujungnya! Apakah yang berlaku ketika Dee bertemu dengan Ain? Apa kesudahan hubungan mereka?

Adam & Hawa Episode 78

 

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 77 – 80
  2. Video Adam & Hawa Episode 3 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 11 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 4 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 26 | Youtube

{ 74 comments… read them below or add one }

Virgo January 7, 2013 at 10:27 PM

Yeayyyy ….. I,m the 1st to coment here.Tentu dia org yg ada HD tngh melayani Adam & Hawa kan? Happy viewing…..nnti cerita kan kat kita ya. Tq.

Reply

nenek fa January 7, 2013 at 10:37 PM

he……..geram dgn dee ni xhabis2. Xmau beralah langsung. Apa kata dia je. Cuba bg minum air yasin supaya semua setan yg duk bergayut kat bdan dia tu lari.
Anyway happy sgt am n ain dah g cameron.

Reply

Ani January 7, 2013 at 11:14 PM

Hehehe….I ketinggalan ….. rupa nenek fa update kat epi ni. I tggu nenek fa kat promo epi 77-80. Emo nmpak nenek fa?

Reply

nenek fa January 7, 2013 at 11:40 PM

mane x emo. Kita kat sini nk beri komen membina bukannya nak mengata orang. Betul kata pengkritik cari publisiti murahan…

Reply

Marsya January 7, 2013 at 10:40 PM

Best ep malam ni..dee kena sembur dgn ain..berair mata dee

Reply

are_u January 7, 2013 at 10:42 PM

hmmm…x sabo nyer nk tngok AH mlm ni…tggu ezany upload…best2…tp sdihnye tinggal lgi 3 episode jer..huhuhu

Reply

Virgo January 7, 2013 at 10:44 PM

Hai nek Fa…dh okay ke? Memang mengada2 si dee tu…tk sedar diri…nasib baik muzaffar tu sudi ambik dia…kalau tk sampai tua lah duk memburu org utk jadikan husband. Nek Fa…bagi dia minum air yassin + air zam2 . Itu pun entah2 kena minum bergelen2 baru boleh keluar segala hantu , jin & setan tu…
Suka sangat tengok Am meleset kan Ain …..

Reply

Rina January 7, 2013 at 10:50 PM

bg peminat A&H, tunggu jgn x tunggu…tgk bgm ain mempertahankan am sebagai isteri, bijak cara ain menangani pompuan mcm dee ni yg terang2 mintak am blk…dlm dok sembang2 dtg muzaffar hbs lakonan dee dpn ain siap ngaku lg dia pregnant…hai ada jg manusia mcm ni…pastu msk part am n ain p cameron…seronok2…selamat nonton smua…

Reply

dmdhaz January 7, 2013 at 10:51 PM

Tersentuh hati ni mendengar ain berkata ‘saya tak boleh lepaskan am sbb saya lebih Memerlukan dia….go ain go…pertahankan kasih sayang yg am berikan …

Reply

Soulreaver January 7, 2013 at 10:58 PM

Bab Ain confrontation ngan Dee as novel cuma dua part yg penulis dan pengarah ubah the mood. So at the end Dee masih belum admit Am is no longer for her and Ain love Am so much (vice versa). Then Muzaffar dtg interupt the flow of the confrontation which lari dr novel. So kisah Dee and muzaffar akan bersambung lagi… Tensen… Rasa Am yg call Muzaffar utk break that confrontation coz Am masa tu memang nampak risau sgt2. Takut jadi apa2 kat Ain kot….tomorrow Am akan bagitau Ain yg the reason for the holiday + Dee akan buat DNA test for the baby & she warn Muzaffar to get ready if the result will make him dissapointed ( surprise gak nih……..)

Reply

nenek fa January 7, 2013 at 11:35 PM

setuju dgn u. Bab dee xhabis2. Tp xpe am n ain dah g holiday to celebrate anivesary mereka. Dee tu mmg sengaja menakutka org tua muzafar tu.

Reply

Mr Whatever January 7, 2013 at 11:12 PM

x sabar nya…nk tunggu cik ezany upload episod ni

Reply

niejey January 7, 2013 at 11:12 PM

harap2 dpt tgk…tp tgh berjaga2 ng RIBUT TROPIKA SONAMU…mintak2 xsampai sini…

Reply

Kucing Gemok January 7, 2013 at 11:26 PM

Next week dh x da lg AH…. So x da lah lg comments…. Will miss all of u…. sekali lagi tq En Ezany kun yg sgt baik hati mengupload drama ni…. luv u lah…….

Reply

Love A&H January 7, 2013 at 11:40 PM

Sedang menunggu Ezany upload AH .
Minggu depan dah takde tido lambat camnie . Dah tak menunggu drama nie..

Reply

Comel giller January 7, 2013 at 11:45 PM

Wow sorotan minggu ni terlalu menarik..
Anak am & ain so cute..
Memang serasi lah couple tuu, dah betunang dah pownnn ….
Dee nie macm penyapu lidee lah ….

Reply

TejaWafa January 7, 2013 at 11:50 PM

3 ep to go!!! Semoga bila selesainya drama AH ni ia dpt menberikan impak yg positif seterusnya mampu mengubah kita semua jadi insan yg lebih baik. Yg baik kita teladani & yg tidak baik kita sempadani.

#thanks pd incik Muzaffar yg sudi add saya begitu juga kwn2 yg lain. Semoga ukhuwah kita terus terjalin dengan suasana yg baik & sihat. Klu boleh perkenalkan diri bila dh jdi fren sbb rasanya ramai yg xguna id yg ant this blog dgn fb

Reply

Muzaffar January 8, 2013 at 10:04 AM

Mmg tajam firasat Teja Wafa….. Kelebihan wanita,naluri dn firasat yg amat tinggi. TQ sudi terima sy….n sori xbls ur last msg coz tertidor

Reply

niejey January 8, 2013 at 12:02 AM

hujan mula melanda….adakah ini permulaan SONAMU…

Reply

fanatik AA January 8, 2013 at 12:04 AM

kenape baby AA & NN nmpk mcm dah besar? siap dah boleh buka mata luas luas…

Reply

Mencari Am January 8, 2013 at 1:17 AM

Ya la.. Baby tu dah besaq kan.. Hehehe.. Kita tunggu la episod tuu.. Kot episod last kot.. Ezany… Where r u?? Ramai yg setia menunggu Cik ezany up load setiap episod especially d last 4 ni.. Minggu Kemuncak!! We luv u ezany!!

Reply

Roz January 8, 2013 at 12:07 AM

Lambat sangat lah…. Plz cepat xsbr in nak tgk !!! Tq

Reply

Zu Ain January 8, 2013 at 12:10 AM

Salam all… Selalunya baca je comment2 sambil tunggu A&H
Malam ni nak comment la before habis A&H ni
Macam mana nak add .. Saya dr Perth,suka2 je cari kawan..
Terima kasih to Ezany ya ..

Reply

TejaWafa January 8, 2013 at 12:21 AM

wsalam. just add Teja Wafa ;)

Reply

Zu Ain January 8, 2013 at 12:31 AM

Salam .. Add teja wafa di fb ke?

Reply

Fitri Basri January 8, 2013 at 12:28 AM

Camna nk add juga ya?

Reply

TejaWafa January 8, 2013 at 1:23 AM

Zu Ain: ha’ah klu sudi apa salahnya ;)

Reply

iera January 8, 2013 at 12:25 AM

Haaa lps nii kne tggu cerita SEHANGAT ASMARA plak.. :) rita rudaini n adi putra:) … Yeayhhh.. :)

Reply

kinna January 8, 2013 at 12:36 AM

em, bila nk upload adam & hawa ni?
so late,!.^_^

Reply

mimie January 8, 2013 at 12:45 AM

Lambt nyewww upld…mato dh podehhh nie…tdo r dl sok jo la tgk…asslmm..n samat mlm….

Reply

baby adam January 8, 2013 at 12:49 AM

Assalamualaikum..mengantuk pulak tgu crita d upload..nampak gayanya besok brulah dpt tgk.. hurmm tak bleh tdo lena mlm ni tak dpt tgk adam..heh..ehe

Reply

zaha January 8, 2013 at 12:50 AM

bila ya.. dapat tegok adam & hawa 77..?

Reply

are_u January 8, 2013 at 12:52 AM

bila nk upload ye…x sabar sya…

Reply

are_u January 8, 2013 at 12:55 AM

hmm..selagi mata lum ngantuk sya sanggup tggu smpai ezany upload…

Reply

Umie Ainn January 8, 2013 at 12:58 AM

Salam
Wahai Ezany
Lmbt nye upload,…cepat la sikit
Anyway thk u so much Ezany

Reply

zaha January 8, 2013 at 1:02 AM

betul tu… tgk promo 77-80 geram je… suspen pun ada..

Reply

raza January 8, 2013 at 1:07 AM

lambatnya malam ni.. ezany, where are you?

Reply

yanie humaira January 8, 2013 at 1:08 AM

en ezany bila nk upload ni…mata dh ngantuk sgt dh ni…..emmmmm lmbatny…

Reply

wanita bertudung coklat January 8, 2013 at 1:09 AM

Salam semua. X sbr pulak nk tgk A&H ep 77 ni. Menanti dgn penuh sbr.. dan lg buat ciskek td. Yummy…

Reply

Adique January 8, 2013 at 1:12 AM

Salam semua…
X saba nyer nk tgk episod 77 nie… nk tgk ain terjah dee…. ezany, cptla upload…

Reply

niejey January 8, 2013 at 1:18 AM

kn bagus klu ader menu “auto-refresh”…penat loo…

Reply

kak zah January 8, 2013 at 1:22 AM

tu lah..kak zah pun tgh tgu juga ni…x sabar2 nak tgok ep77

Reply

keysha January 8, 2013 at 1:25 AM

cptla upload admin..lamooo nunggu ni haaa…

Reply

mie January 8, 2013 at 1:26 AM

kat flm2u dah upload episode 77

Reply

zaha January 8, 2013 at 2:17 AM

thank ezany… lps layan ep 77 ni… layan mata lak esk pagi nk kerja ..

Reply

sari January 8, 2013 at 5:12 AM

terbaik!! … best sgt episod ni, tq ezany …

Reply

mak cik 59 January 8, 2013 at 6:27 AM

Thank you very much ezany –this mak cik is one of the happiest mak cik cos u downloading adam dan hawa – my cucu said i am a freaking nenek for watching this drama untuk orang muda he he he haw

Reply

Ani January 8, 2013 at 10:18 AM

mak cik59….nenek pun ada perasaan gak. Kita menonton drama ni bukan tok seronok jer…tp lebih kpd mesej2 nak disampaikan. Banyak cnth2 yg baik dpt diperolehi dr AnH, yg x baik tu kita jdkan tauladan.

Reply

Setia AH January 8, 2013 at 8:10 AM

Slm to all of you fans…to tefa wafa…tq terima I as a friend fb..I’m noriani ismail (add fb) ..yg you like my foto with my son….eps 77 …bestnya…betapa sabornya ain face to face gan dee…wlupun ada ketegangan di wajah nmn ain x melenting….very profesianal….lecturer katakan….dee je muka x malu..fikir dia jeee…dee msih teringat kat am…spttnya dee dah sdar slps dia perangkap am dan ain…am tolak dia..tp x fhm2 …ssh juga je kalu ada org mcm ni dlm dunia realiti…am mmg risau sgt tkut dee apa2 kan ain..risau tkut ain fitnah dia kandung anak am….th call muzafar…ain ctik sgt g cameron gan am…am plok caring habis pd ain…mlm ni lg best…am manja2 gan ain…btw 3 eps more…dah habis…..sdinya…..

Reply

Virgo January 8, 2013 at 8:23 AM

mak cik 59…..bukan you saja yg menunggu episod demi episod, I pun mak cik 59, with a cute cucu …pun duk menonton dgn setia…this drama sesuai dgn semua peringkat umor.

Reply

Ani January 8, 2013 at 10:24 AM

Virgo,
Betul kata U tu…..org2 veteran pun ada perasaan gak. Bila gaknya nak date U ek? Coming soon kot. kita date kat Tanjung Emas…hahaha…..

Reply

Ulfah January 8, 2013 at 9:26 AM

salam…. tak terdaya nak komen pasal dee..boleh rosakkan mood..nak cerita pasal ain… ain makin cantik dan sweet… mekap natural colour.. tudung pun kemas dan cantik…sesuai dengan watak sebagai pensyarah… tak sabar nak tengok detik-detik indah ulangtahun perkahwinan… nak berangan dan angau….

Reply

zara aina January 8, 2013 at 11:22 AM

ulfah..sgt2 setuju dgn u, x larat dah nak komen n sibukkan pasal dee kan…lebih baik dok melayan am n ain, yg dah happy2 together…angau jgk i..tomoro anniversary…indahnye….

Reply

Ulfah January 8, 2013 at 1:36 PM

zara aina…sama-samalah kita berangau dan berangan… emm.. tak terkata indahnya..

Reply

Soulreaver January 8, 2013 at 9:29 AM

Start dr episod nih kita harap2 akan tgk more of Am & Ain scenes. Yg pasti the will be scenes utk Dee & Muzaffar to clear the issue/s + scene kawin Azie. Mintak2 x panjang sngt. Tp kalau tgk promo. Nanti Am mungkin kena pegi London lagi… Aihh, dh nak abis dh AH nih… X puas hati lak kalau x byk scene Am & Ain. BTW, next week diorang akan tunjukkan the making and bloopers for AH & Sehangat Asmara. Jgn lupa tgk, starting 14 Jan. At least we have another week of AH… Yessssssss…..

Reply

indah January 8, 2013 at 10:05 AM

Ada jge org giler mcm Dee kt atas muka bumi ni.. X insaf2 plak tu.. X bleh menerima qadq dn qadar yg telah ditentukan.. Mintak dijauhkan degan orang2 yg sebegini..

Reply

Ana Natasha January 8, 2013 at 11:59 AM

Salam semua,,saya kurang fahamlah kenapa tiba2 karakter Dee berubah bila tiba2 Muzaffar muncul..dia berpura2 pada Ain,,berpura2 pada Muzaffar, and both of them pun tau apa Dee nak…,so who is she trying to fool now?? apa intention dia?? kan ke dia tak respect pun husband dia tu & also to Ain, kan ke dia begitu daring suruh Ain lepaskan Am… ??? Anyone care to explain, coz i am sort of lost here?? Terima kasih frenz..

Reply

alongkong January 8, 2013 at 12:30 PM

im still loving uuu…ayat dee powerr…deeeee…(walaupun watak dier jahat)

Reply

EE kapzylla January 8, 2013 at 12:32 PM

Yippy… sukanye karector Ain ni……. i wish I can be strong like her utk menegakkan keadilan hak dia n hope apa yg dia buat tu benar2 berbaloi n tidak menghampakan dia. kadangkala dlm kehidupan kita x leh jangka yg org yg kita syg bole lakukan perkara yg luar dari kotak fikiran kita dan org yg kita sangkakan jahat sgt tu tu sebenarnya menjadi mangsa keaadaan akibat kurang nye didikan dan kasih syg and sometimes menjadi tekanan hidup untuk dptkan apa yg dia tak miliki . Seperti yg kita harapkan adam ni org yg sgt penyayang, cool dan jujur org nye but…… no one perfect, bila org ngantuk bila d sorong bantal… bantal plastik sampah pown dia bedalkan… nnnnn… rezeki jgn d tolak….. apa yg i lihat ada 3 sacrifice kat sini…. Adam ada gak syg kat Dee but Dee dah wat salah dia ego dia pretend terima Ain walau tu bukan taste dia at 1st, but suka Ain gak cikit…bila dia kenal Ain dan mengenali Ain dgn baca dairy Ain dia dpt tahu Ain mmg sukakn dia so…. dia teruskan syg dan terima Ain dan tak sanggup melukakan hati Ain…… dan Ain suka gak kat Adam tapi terkilan dgn apa terjadi… tapi hati pompuan ni kan lembut… bila Adam dah berubah…dan pujuk dia dgn sepenuh hati…. dia terima gk adam kan….. Entah lahh…i agak jer coz ni lah selalu realiti kehidupan skang… masing2 hunting for true love n hope that love yg walau dah cedera n kita tampal pon…. sebenarnya masih bocor lagii……. amat sukar nk terima hakikat…. Its not easy to get what we dream as perfect as cinta Allah pada umatNya…. Owhhhh….. dramaticnya i ni Huwaaaaaaaa…….

Reply

love AA&NN January 8, 2013 at 1:22 PM

wah2 coment yg best2 ermmm baru nk coment ni.. Best sgt2 cite AH ni… Xbest nye cite ni da nk abiz… Pas ni mesti rindu nk tgok AH… Huhu kenkwn yang kat cni pasni lyn cite sehangat asmara plak k… Nivel nye pun best jgk…

Reply

nenek fa January 8, 2013 at 1:41 PM

salam semua, AH dah nak abis. Harap persahabatan kita x berakhir d sini. Sape yg sudi nk kawan dgn saya refer to ep 64. Tq.

Reply

Soulreaver January 8, 2013 at 1:56 PM

EE Kapzylla, pembetulan, Am initially memang jatuh cinta ngan Ain tp as you know, dia kan playboy so dia ingat semua perempuan sama, anytime dia bleh dpt. Am betul2 jatuh cinta ngan Ain bila Ain tampar dia dlm kete (kes nk cium tuh) and dia tau then Ain is different. And he need to struggle hard to get her. Then bila kes khalwat to terjadi, Am approached that situation with 3 things in mind, 1 – opportunity to have Ain as his wife ( & he don’t need to struggle to get & win her), 2- dia ingat tindakan dia tu akan menyelamat maruah Ain & Keluarga, 3- Ain akan terima dia. But, lepas kawin Ain terus tinggalkan dia and initially Am x kesah but slowly Am mula rasa rindu ngan Ain. Bila Am mula melawat mak Ain and jumpa that diari… jadi lah seperti Am skg… My two cents.. Hehehehe

Reply

Setia AH January 8, 2013 at 2:37 PM

Setuju gan soulreaver…mmg am suka ain…wlu x ctik pd pdgan org lain tp ctik di mata suami….kata am….huhu..

Reply

Soulreaver January 8, 2013 at 2:58 PM

Betul.. Beauty is in the eye of the beholder. For Am, Ain memang cantik sgt and wanita idaman dia.. Sama gak cam aku, bagi aku Ain Hawani versi NN tu memang cantik (muka manis, hormat orang tua, sederhana, ada pengetahuan agama, baik, tegas, senyumannya menawan)… Hehehe

Reply

mrak kayangan January 8, 2013 at 4:32 PM

20 minit yg penuh dan mampat dengan cerita……

Reply

mummy adam January 8, 2013 at 5:20 PM

awat x leh tgk nie… frustrating mode….

Reply

hana January 8, 2013 at 5:48 PM

Ain nampak matang n prof selesaikan masalah dgn Dee,dlm perasaan bercampur baur, keliru, sakit hati,marah Ain tetap cool..n sesekali bahasa lembutnya terbias kt Dee..
Dee,dilanda penyakit jiwa kacau..tetiba terus jd baik n loving semacam bila Muzaffar dtg. ingat ada la scene Ain mkn spageti sampai lupakan Am, tak best bila scene tu tak ada .. then dah sampai rumah..skrip part tu sweet n loving sgt….
hrpnya mlm ni tmt la kesah si Dee tu..

Reply

Benci cinta benganng January 8, 2013 at 7:47 PM

Benci betul aku

Reply

Hutan tebal gileeeerr January 8, 2013 at 7:51 PM

Pedal ko ni ko dah gila yer?

Reply

TejaWafa January 8, 2013 at 9:33 PM

Baru nk tgok ep 77.

Thnks nenek fa, ani, zarina intan dn beberapa org lgi. Maaf xdpt nk mention sbb xingat. Thnx sbb sudi menjalinkan silaturahim dgn saya.

Reply

noR January 8, 2013 at 9:56 PM

Nadiya Nissa punya tahi lalat sampai tak nampak bila diorg make up.. nampak cantik jer..hihihi

Reply

honeybee January 10, 2013 at 11:57 PM

perasan tak dee anta sms kat am kata nak jumpa kat delifrance tropicana city at 3 am… sepatutnya 3 pm! 3 pagi delifrance tutup daaaaa hahahaha

Reply

siti January 11, 2013 at 1:23 PM

kecian kat dee kan ….. huhuhu … berair mata kawan tu bila kena basuh ngan ain
ala-ala bucuk …..!!!
itulah balasan dari tuhan…. !!!!

Reply

Azmelati April 14, 2013 at 8:02 PM

Best sgt

Reply

Leave a Comment