Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 78

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 77

Apakah yang Ain dan Dee bincangkan dalam perjumpaan mereka petang itu?

Adam & Hawa Episode 79

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 53
  2. Video Adam & Hawa Episode 49
  3. Video Adam & Hawa Episode 22 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 66
  5. Video Adam & Hawa Episode 47

{ 80 comments… read them below or add one }

Ani January 8, 2013 at 1:57 PM

Salam. Something wrong …….nie bukan sorotan epi 78 kan? more to epi 77

Reply

sweet.... January 8, 2013 at 2:03 PM

tul tu…..
nie episod 77 nie….
ala…. kecewa sikit…. huhuhuhuhuhu

Reply

aiman fakri January 9, 2013 at 8:17 AM

HY nama saye aiman fakri..saye salah seorang peminat adam dan hawa..harap u olls x sombong..

Reply

wan January 10, 2013 at 11:46 AM

hye…

Reply

WHATEVER January 14, 2013 at 11:34 AM

HAI X LAH…

Reply

zara aina January 8, 2013 at 2:14 PM

hehe..ezany ni nak gurau2 manja kot dgn kita..bg salah epi…hehehe..sabar la kan..ada tu…

Reply

nenek fa January 8, 2013 at 2:30 PM

Betul tu. Kan dah nak habis ezany pun dak manja2 dgn fan adamhawa….
Sabar menanti happy ending dan i rase mlm ni dee muhasabah diri sbb dia mimpi ada orang nak ambil anak dia. Itulah naluri hati seorang ibu.

Reply

Ulfah January 8, 2013 at 4:00 PM

zara n sis fa… gurau2 manja ok… dah nak habis.. bahagia menanti buat am dan ain selamanya ..aminnnnn

Reply

zara aina January 8, 2013 at 4:31 PM

ye la…ulfa, sis fa..i terbaca kt wall ‘azie’ on 10th jan last episod AH restoran kepala ikan jln yap kwan seng buat skrin besar shoot that last episod..u all x join ke..katanya jgk AA, NN, Anzalna, shakila (kaklong), n ramai lagi pun akan ada..best kan klu dpt join….happening tu kan..

Reply

Ulfah January 10, 2013 at 9:06 AM

zara, u dok area kl ke? nak g join ke?

Reply

zara aina January 8, 2013 at 4:37 PM

FB – Elfaeza Ul Haq quoted:
Wanna join me and the most of the casts of Adam dan Hawa and watch the LAST EPISODE together?

Head over to Restoran Kampung Pandan Kari Kepala Ikan Jalan Yap Kwan Seng at 10pm on the 10th of January 2013

Its an informal event. Adam dan Hawa will be screened there and we will watch together.

To get good tables,seats and parking, please come early. Hope to see you guys there….

Reply

Virgo January 8, 2013 at 5:03 PM

Alaaa bestnya kalau duduk kat kl…boleh join ..tapi kita yg jauh nun diselatan ni cuma dengar cerita aje lah ya.

Nek fa u kena join dia org tu onbehalf of me…ambil gambar and post kat FB akak .
Ani…no problemkita boleh dating kat Tanjong Emas…..makan rojak petis/ rojak buah…..kalau nak kita naik bot menyusuri Sungai Muar….Fa nak join sekali tk?

Reply

nenek fa January 8, 2013 at 6:37 PM

nenek dah tua cu…….

Reply

Ani January 8, 2013 at 9:15 PM

Nenek Fa….I pun da jd wan saudara da……hahaha…..sama2 tua…..

Reply

iReNe January 8, 2013 at 7:35 PM

Ok, the third final episode..

Tgk sorotan kat youtube td.. Ase nk menitik airmata tgk gelagat sweet adam n hawa atas kosi kat aprtment kat cameron highland tu..

Bertabah laa wahai hati..

Reply

Virgo January 8, 2013 at 10:06 PM

Nek fa & wan Ani….ramai lg yg mcm kita…

Reply

nenek fa January 8, 2013 at 10:29 PM

2 all adamhawa fans. Am n ain check in. Ain happy sgt. Dee bg tau muzafar yg dia xleh terima am dah kawen. Muzafar cuba pujuk dee dgn beri nasihat. Ain tanya why are we here. Am bg tahu weding anv mrk yg ke 9. So loving.
Dee nk g klinik tuk buktikan pd muzafar. Ain mengharapkan yg trbaik dr am. Am br penuh harapan pd ain. Mak dee serah dee sepenuhnya pd muzafar, dia ngaku dia lalai mendidik dee. Dee ngigau ada org nk ambil ank dia. Ngaku yg itu ank muzafar.
Am n ain happy sgt jln2 kat ldg strawbery, kedai buah, kedai bunga. Makan suap2.
Sorotan esok…….ain bg tau yg dia ada g jumpa ain. Dee bg tau dia dah lama x solat n ajak muzafar solat sama2. Dee tumpah darah……..jeng jeng jeng.

Reply

Ani January 8, 2013 at 10:55 PM

Nenek Fa…
gamzha hamida……. tq. tgh tgk AA nyanyi kat meletop….best….

Reply

Setia AH January 8, 2013 at 11:14 PM

Slm to all fans…betullah tu apa yg nenek fa ulas tu….rugi kalu x tonton…apa yg you all komen slama ni semua dah disediakan oleh pengarah….am n ain tersgt bahgia…kemesraan jelas kelihatan…am paut kepala ain kebahunya…so sweet…spai eps 78 ni…conclusion nya this drama sgt hebat n tbaek…flashback masa awal am kacau ain pun best jugak…so tgu ezany upload…x rugi….very sadness 2 eps more…the end….ahak2…

Reply

Virgo January 8, 2013 at 11:17 PM

Ani… boleh ke AA tu menyanyi?

nek fa dh boleh tido lepas tengok A&H kan …esok nak kena pegi sek. I tunggu kejap. 12.30 tk de i tido lah. esok aje tengok.

Reply

Ani January 8, 2013 at 11:41 PM

Virgo, Not bad lar. AA n kump Sleeq. Lirik dicipta AA sendiri mengenai fmly dia….so sweetttt…….. Pastu ada scene mase dia pegi Korea with his fmly and fans. Seronok ……AA buat Kim Chi……teringat I………

Reply

Bibik Grunge January 8, 2013 at 11:18 PM

…and now saya rindu makcik ostrolia!

Reply

makcik 59 January 8, 2013 at 11:23 PM

aa boleh nyanyi- buka u tube cari lagu “selama ini” -lagu tema filem ngorat di nyanyikan aa –best

Reply

Ani January 8, 2013 at 11:44 PM

Kat meletop td AA nyanyi lagu salam semua……bestt……..

Reply

kak rose January 8, 2013 at 11:26 PM

ezany .minta upload ep 78 cepat skit..:) tak sabar nk tgk….hehe

Reply

Soulreaver January 8, 2013 at 11:39 PM

Malam nie terbaik Ain & Am… Bahagia and mesra sangat… Jgn lupa tgk… Pasangan yg mantop…………..

Reply

Soulreaver January 8, 2013 at 11:40 PM

Ain & Am di kemuncak cinta cam lam novel…terbaik

Reply

Mencari Am January 8, 2013 at 11:40 PM

Episod mlm ni superb! Best.. Mmg best.. Adam dan Hawa.. So sweet n loving.. Rugi tak tgk .. Mrk celebrate anniversary di Cameron… Bersuap2 mkn strawberry.. Tgk jgn x tgk!!!.. Ezany. Minta upload cepat ek.. Nk ulang tgk!! Thankyouuu very much ezany!!!

Reply

kak cah January 8, 2013 at 11:43 PM

nk abis dh citer… best ler citer ni… ape2 pun, thnks ezany!

Reply

ain jaafar January 9, 2013 at 12:15 AM

lmbtnyaa nk tggu

Reply

cassie sdyney January 9, 2013 at 12:28 AM

hOw long can i waiting??
Omg,so tired!
Btw,it okayy..:-(

Reply

Nisa January 9, 2013 at 12:40 AM

Dengar dr member2 diatas ni ….. seronok nya episod malam ni …. tapi kita disini kena la tunggu sampai ezany download….da dok jauh sangat di Perancis nun hehhe …. waiting and waitng …. Cam ne pun ribuan terima kasih Ezany kerana dapat jugak tgk cita ni insyaallah sampai habis :)

Reply

zakry January 9, 2013 at 12:44 AM

dripada i tunggu..membosankan!
Tidur lgi bgos…buang tenaga and everything!
Ni larh padah dgr ckp member..dia suruh negok crita nie kt blog nie…arhhhh!!!!!!

Reply

minat adam January 9, 2013 at 12:53 AM

Harap Zakry bersabar.Ezany tgh upload tu.klu boleh ezany nak upload cepat2 mungkin masalh line internet ke… jd sabarla. Ezany tlg upload kat kita pun dah kira Alhamdulilah…Thanks ezany…

Reply

Kekasih Am Hehe January 9, 2013 at 6:30 AM

x de adab punya org!!!mmg patot ko blah…og da bg tgk free siap edit bg takde iklan ko lg nak paksa2 org..x nak tgk sini pg tmpat lain….takpun ta ya tgk tewus……..

Reply

finvw January 9, 2013 at 12:54 AM

Ada problm ke sal mlmni lambat sgt?

Reply

roz January 9, 2013 at 12:55 AM

sooooo lambat !!

Reply

Amie January 9, 2013 at 1:00 AM

Sabarlah sikit.. Kira beruntunglah ezany nk upload even lambat.. Dahlah dapat tgk free! Macam ni la orang2 yg xsedar diuntung!

Reply

Zarak January 9, 2013 at 1:12 AM

Sabar menunggu dari singapure….

Reply

MS Nora January 9, 2013 at 1:20 AM

Lambatnya upload mlm ni …. Sigh

Reply

Zue Ain January 9, 2013 at 1:24 AM

Sabar menunggu dari Perth :)
Thank u Ezany!!

Reply

Ani January 9, 2013 at 12:52 PM

Zue Ain,
Approve my request plz. Wanted to get more friends b4 AH ends….. so boleh teruskan siratulrahim antara kita…..

Reply

mie January 9, 2013 at 1:25 AM

flm2u dah upload:)

Reply

Nunu January 9, 2013 at 1:58 AM

Seronok sgt la tgk am dan ain mesra.. They deserve all th good in th world aft what theyve been put thru. Sad t see this drama series coming t an end. Thanks ezany for making it possible online fr us all..

Reply

miss sweety January 9, 2013 at 2:14 AM

salam……akhinya dpt gak tgk wlupon lmbt ezany upload…..brula de feel adam n hawa….so sweet,romantik.renungan mta anm pd ain menunjukan kasihsayang yg melimpah ruah….klau la sya yg de sebelah am ms tu mau xberenggang pe2pon epsd mlm ni trbaik

Reply

Anggerik January 9, 2013 at 2:35 AM

meletop…!!!!!epi 78 best sgt, ummp….hingga menjilat jari…..romantik agak mengancamlah….tak lena tido rasa …….feeling habis….hati dah tak risau …. tak ada gedebuk-gedebak lagi…..sume nampa happy2 je…..makin sedih untuk say “good Bye” kat blog ni…..komen pedas , komen manis, komen menyengat…sbenarnya amat menghiburkan hati……

Reply

Kakak A&H dari Canada January 9, 2013 at 3:16 AM

Sabar menunggu dari Canada *wink* …. Terima kasih Ezany! Best tengok A&H tengah sejuk2 ni sambil minum kopi panas!

Reply

iReNe January 9, 2013 at 6:01 AM

Aheh.. Smlm tgk kat HD tp xde feeling nk komen.. Pg ni tgk lg online, br de feeling sket nk komen..

Sgt romantik am ngan ain sat on the sofa and talked about what they hd gone through and be honest bout their feelings. Yeah.. A conversation that showed how much they appreciate the relationship that has been built. A genuine feeling of a husband and wife. And me love the part where dee admit that she has been so selfish all this time.. Just because she wants am to be hers..

Hmm.. De lg 2 episod jek..

Pasni xde da cite lomantik neh…

Reply

Setia AH January 9, 2013 at 7:40 AM

Rancangan meletop tu ada ulangan tak…best dpt tgok aa nyanyi n tunjuk foto family dia….tv mana…

Reply

Ani January 9, 2013 at 10:43 AM

Ulangan meletop x pasti bile. Astro Ria (saluran 104)

Reply

along_alias January 9, 2013 at 7:57 AM

huhu hu sedihnya episod dah nak habis… tak de lg komen manis, masin, pahit ttg AnH…

Reply

aini January 9, 2013 at 8:33 AM

soo sweeeett….hsbd igtkan wife hari ulgthnnya…

Reply

nenek fa January 9, 2013 at 8:59 AM

salam semua, selepas tgk episod 78 dah dpt bygkan cita ni buat semua orang happy. Nenek tgk dah ramai blk komentar d blok ni. Alhamdulillah. Teringat nenek scene azie berbuat dgn bakal mak mertua dia..”azie nak buat makcik happy”. So nenek pun nak buat semua GAH (geng adam hawa) happy.
Adam n hawa sudah pasti menuju kebahagiaan. Johan n azie akn nikah maybee mlm ini. Ain akan bersalin maybeee mlm esok. Mama happy dapt tambah cucu. Mak ain lg happy sbb dpt cucu sulung. Adik beradik am n ain trmasuk untie azie n unc johan pun happy sbb akn dpt ank saudara.
Ayat dee kpd muzafar ” Idah lama x solat, jom kita solat same2″ sunguh menyentuh hati. Pepatah ada mengatakan “se keras2krk nasi klau d rendam (8thn) akhirnya lembut juga. Berkat keiklasan muzafar menyelamatkan dee dr terus hanyut, bersabar dgn kerenahnya n menerima semua kelebihan dan kekurangan dee akhirnya dee dah mula berubah. Lepas ni klu dee n azie trus pkai tudung gerenti ayu kan. Apa2 pun nenek happy sgt cita ni happy ending. Pasni nenek akan rindu dgn u all. Klau sudi add la fb nenek. Anyway thanks to ulfah, ani, virgo, rusnita n teja krn sudi jadi GAH akak. U all adalah kawan yg buat nenek happy.

Reply

TejaWafa January 9, 2013 at 9:28 AM

Saya pun hepi dpt berkenalan dgn kwn baru yg punya minat yg sama. Semoga ukhuwah yg baru terbina ini akan terus kukuh….credit to Ezany- kun sbb temukan kita. <3

#2ep AH to gooooo!!

Reply

dieyb January 9, 2013 at 2:19 PM

termenung berpikir 3-5x jugak baca: “Idah lama x solat, jom kita solat same2″
hoooo..
rupa2nya ” I dah lama…” ^^
ingat ttbe dari Dee tukar nama jadik Idah plak..heeee.
ops. no offence nenek fa. mungkin salah taip kn. sy gurau2 je..

Reply

nenek fa January 9, 2013 at 3:10 PM

nsb baik x melatah…..

Reply

mrak kayangan January 9, 2013 at 9:15 AM

so sweet …….

Reply

Faidzah -Faid- January 9, 2013 at 10:46 AM

So sweetttt……….eps 78..eee..bhagianya tngok AA & NN..sape yg lom tngok msti kna tngok..

Reply

Virgo January 9, 2013 at 11:27 AM

thanks to u jugak nenek…kalau prgi kl nnti I call nenek.

Reply

mami AFs January 9, 2013 at 11:41 AM

tq so much ezany…uploadkan drama2 melayu utk kami yg jauh dari malaysia..sabar menunggu di Yokohama….i love this episode, byk scene cameron highlands…ada scene strawberry, ada scones, ada buah, sayur, bunga, teh, sejuk, cantik..all the things i love about cameron…i heart <3 <3 <3 cameron highlands

Reply

jazlan majid January 9, 2013 at 12:17 PM

darma adam dan hawa sudah hampir penhujung, di harap pihak penebit darma adan dan hawa menjadikan sebuah Filem akan datang…………………….

Reply

Shasara January 9, 2013 at 1:08 PM

Kata-kata Muzaffar: “Allah dah tentukan jodoh I dgn U Dee, Kalau I bleh terima segala kelebihan yg ada pada u, I mesti kena terima segala kelemahan yang ada pada you….” begitu menyentuh hati.

Penerimaan terhadap ketentuan Allah adalah penawar jiwa dalam semua hal.

Terima kasih anyak Ezany sebab saya slalu tgk dan baca komen di blog ni.

Reply

rabiatul January 9, 2013 at 1:33 PM

nanti kat astro ade tayang disebalik tabir dan memori Adam Hawa.. nanti ezany tlg upload ya..

TQVM

Reply

hana January 9, 2013 at 2:11 PM

yess, best sesangat….rasa nak celebrate wedding annivesary kat Cameron la plk.
skrip cinta dgn ayat yang selamba tapi terselit rasa kasih , gurauan yg manis .
terserlah kebahagiaanya.
Inilah hikmah diatas setiap ujian yg Allah berikan kepada yg Am dan Ain.

Dan hari ini Allah menguji Dee pula apabila dia mahu berubah untuk jadi baik..kita tunggu apa yg terjadi pada kandungan Dee, apapun syukur Dee dah insaf. drama pun dah penghujung x kan x insaf2 lagi…..

Reply

Setia AH January 9, 2013 at 2:32 PM

Tq Ani….setuju dgan jazlan jika AH di filemkan…nak plakon sama jugok and happy ending…kalu blh x nak macm nur kasih bila filem flashback pulak…x best…hehe pdai2 jee…biar filem lg lebih dr fenomena skarang….haha

Reply

Crazy A&H January 9, 2013 at 2:47 PM

Jom Listkan FB memasing, leh tambah kawan:)

Reply

Ani January 9, 2013 at 3:04 PM

Setuju….crazy A&H mulakan lah….

Reply

nenek fa January 9, 2013 at 3:11 PM

setuju

Reply

kak yam January 9, 2013 at 3:20 PM

virgo org muo eh?…kak yam pn org muo tp keje kt kl…diorg shoot the last episod kt restoran jln yap kwan seng tu btol2 depan menara ambank tp kak yam kt ambank jln raja chulan…ingat kalau smpat lepas keje nk gi la sana ajak husband…mana tau dpt begambo ngan am…hihihi

kalau diorg buat kt tanjong emas best kan virgo, bole ajak makan rojak petis, mee bandung, mee siput, kupang, apam balik, cendol & mcm2 makanan yg happening kt muo…

Reply

arina January 9, 2013 at 4:18 PM

salam to all,
hi biasa kite just bacekomen korang and tgk jew cite ni … dee ni ok sebenarnya… cuma ting tong jew… huuu seb baik kawen ngan abg musss… jadi org lah jugak….
heheheh…

Reply

Setia AH January 9, 2013 at 4:27 PM

Bestnya..kak yam…kalulah sy di situasi k.yam…sy g jugok…mcm k yam katalah untung nasib dpt gambar gan am….so sweet…

Reply

Virgo January 9, 2013 at 5:47 PM

Hai kak yam…alhamdulillah..jumpa juga org kg kat sini.Kak yam muo kat area mana? Untung lah u boleh join diaorg.Nnti ambik ganbar banyak2 and uploadkan kat FB I ya. You cari Hamidah Jaafar.
Kalau dia org buatkan Tg Emas alangkah bahagianya ya .Ani dari JB pun boleh turun sbb hubby dia kerja kat Muo. Kak yam pernah terserempak dgn monyet yg sesat kat tg emas tk? Haa baik2 nnti kita tengah makan rojak dia dtng ramai2…kita lari tinggalkan rojak, dia yg perhabiskan, cuma tinggal lidi & polisterin aje.( sori tersasar dari topik…jgn marah ya fans A&H.)

Reply

dayang January 9, 2013 at 5:58 PM

salam semua, ep78, mantap beb. am & ain so lovey dovey… i liiike.
dee pun da nampak mula terima hakikat. walaupun tua muzaffar tu caring & romantik la. cakap dia lembut sekali….tak sabar nak tunggu 2 ep terakhir…
cam syok gitu….wasalam

Reply

indah January 9, 2013 at 6:16 PM

Apalh Am ni asik pkai topi je smpi dlm blik pn nk pkai topi… Rasa nk pg buka je topi yg Am pkai tu.. Rimas nengoknya.. Apa2 pn part ni lh yg pling best sex.. Thanks alot to Ezany..

Reply

Mak Teh January 9, 2013 at 6:20 PM

baru dpt tengok ep 78 sbb bz sgt. Bestnya ep ini. Baru nampak mesra sgt Am dgn Ain, mcm hubby n wife betul. Mesra bergurau, share strawberry dan sentiasa senyum dan happy. Sukaaaaa sgt tengok episod ni. AA berlakon mmg best…. Mlm tadi tengok MELETOP AA nyanyi dgn Sleeq, best sgt. Not bad kalau dia nak jadi penyanyi pulak…..

Reply

Soulreaver January 9, 2013 at 8:34 PM

Betul, mesra sangat. Skg diorang memang betul2 dilamun cinta. Kita je yg mula2 dulu x sabar nak tgk diorang semesra nih…Hahahaha…Tp sebenarnya Ain ada explain lam episod nih, perasaan sayang & cinta tu dtg perlahan2. And sampai kat cameron nih (which their anniversary also) dah sampai ke kemuncak cinta sejati.. Sebenarnya pandai pengarah & penulis chart perjalanan cinta Ain & Am. Terbaekkkkk….

Reply

wawa January 9, 2013 at 9:47 PM

nk tnye leh x?
dee tu die gugur ke?

Reply

awani January 10, 2013 at 6:06 AM

fisrt time nak komen kt cni…..

Mane nak cari baju kuning merah ain oki kt cameron tu ekk..
Minat lak tibe2:-)

Reply

kak yam January 10, 2013 at 11:05 AM

hai setia AH…u org mana ek? org johor jugak ke? kalau ada fb, search & add la nama : siti mariam binti hamdan eh, bole kita jd geng & cite2 pasal drama ok…

hai virgo…syok jmpa org kg ni kan…x cukup mulut nk cite sbb org muo/johor ni klu bcakap or bcerita mmg x henti2, laju jek mcm bertih goreng (mcm mulut kak yam la ni..hihi) nnti klu kak yam bukak fb, nmpk nama hamidah jaafar, kak yam add ok, atau kalau virgo cari nama kak yam (as mentioned kat atas : siti mariam binti hamdan) virgo lak add eh…kt muo kak yam dok kt jalan salleh (kg bukit treh), sekolah dulu kt sultan abu bakar girls school (sek rendah & menengah dua2 kt SAB)…

ok la, mlm ni kita tggu final ep AH eh…klu xde aral kak yam nk gi kt jln yap kwan seng tu tp klu x dpt gi sana, tgk kt rmh aje la jwb nye…anyway selamat mnonton to virgo, setia AH & all AH fans…luv uolls..

Reply

Virgo January 10, 2013 at 2:07 PM

Kak yam…..nnti i cari FB you. Dulu I pun SAB Primary school, Morning session.(which is SAB 1) Bila secondary school I pergi SDAD. But my siblings all went to SABGS. I’m sure kak Yam kenal dia org nnti. I rasa I lebih senior dari kak Yam…nnti u kena panggil I kakak pulak. I duduk kat Jln. Abd. Rahman…nnti kita sambung cat kat FB ok?
I harap kak yam dpt pergi sana than upload kan photo2 kat FB I.

Reply

Leave a Comment