Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Adam & Hawa Episode 79

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adam & Hawa Episode 78

Ain dan Am bertengkar lagi?

Adam & Hawa Episode 80 (Akhir)

Related posts:

  1. Video Adam & Hawa Episode 50
  2. Video Adam & Hawa Episode 11 | Youtube
  3. Video Adam & Hawa Episode 20 | Youtube
  4. Video Adam & Hawa Episode 76
  5. Video Adam & Hawa Episode 62

{ 143 comments… read them below or add one }

kerabu mangga January 9, 2013 at 4:45 PM

lama tak komen…hari nie jadi org pertama pula..lg 2 hari adam dan hawa akan berakhir…

Reply

arissa comel January 9, 2013 at 4:48 PM

Episod malam ni ‘suspense’ la..huhu

Reply

adik am January 9, 2013 at 4:52 PM

yang ke2 komen… lepas ni nak tengok crt apa ha?. klu rindu kat AA blh tgk Fear Factor, klu rindu kat NN…?

Reply

TejaWafa January 9, 2013 at 5:43 PM

Alahamdulillah, untung Dee dpt suami spt Muzaffar. Jika tidak mungkin Dee akan terus hanyut & bergelumang dosa. Kadang2 org sperti Dee bila dia dh bertaubat dia jadi manusia yg lebih baik dr sebelumnya…..Semoga menjadi pengakhiran yg baik. ;)

Reply

pengkritik bebas January 9, 2013 at 5:47 PM

Lepas drama Adam dan Hawa ni NADIYA NISAA akan jadi heroin rebutan produser n pengarah almaklum ler heroin paling berbakat dan hebat skali,paling cantik jelita kat Malaysia ni,hero2 kacak pun berebut nak berlakon dgn NADIYA NISAA…………….

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 6:33 AM

mnusia yg busuk hti kamu ni

Reply

mummy adam January 10, 2013 at 7:32 AM

ape plak busuk hati.. x phm aku.. der!
NN mmg berbakat kot..

Reply

nurkhumala January 10, 2013 at 1:59 PM

betul-betul-betul…setuju sesangat hidup NNand hidup adam dan hawa

Reply

Kekasih Am Hehe January 11, 2013 at 10:58 AM

si pengkritik bebas tu yg busuk hati ayat dia mcm menyindir je…

Reply

zeesha72 January 9, 2013 at 6:06 PM

comeinya NN pakai tudung. I like her….so sweet….

Reply

pengkritik January 10, 2013 at 4:03 PM

tudung je cantik orangnya tak cantik pun………..

Reply

indah January 9, 2013 at 6:25 PM

Setuju sngt2 tudung Ain nmpak cntik sngt.. baju2 yg Ain pkai pun cantik dan sngt sesuai utk ibu mengandung,, Sweet je tngok… I like..

Reply

awani January 10, 2013 at 6:09 AM

Byk baju pregnant die pki especially dlm episod 78.yg color kuning tu..indah tau nk cari ktne x?nak cariii jugak huwaaaaa

Reply

belaian jiwa January 9, 2013 at 6:25 PM

dupdapdupdap….

Reply

Kak Ruby January 9, 2013 at 6:33 PM

Berabis-rabis kita kutuk Dee selama ni..hehehe..pandai betul Anzalna bawa watak ..sungguh bkesan. Kak Ruby geramm betul dgn watak Dee dlm A&H..semoga jadi pengajaran kpd kita semua..dr awal hingga akhirnya A&H Kak Ruby nak ucapkn terima kasih byk2 kpa ezany.kun.co. harap2 drama2 yg akan dtg best2 dan kita bersua di medan blog ezany..terkasar apa yg d tulis bbyk maaf d pinta. Bye2…

Reply

APEK January 9, 2013 at 7:08 PM

salam semua. Memandangkan AnH dh nak sampai ke penghujung, saya dengan hati ikhlas menyusun 10 jari memohon maaf kpd semua yg pengunjung blog nie, manalah tahu ada komen saya dan komen balas saya yang menyinggung perasaan anda. Kepada mengomen yg awal drama AnH mungkin masih ingat saya. Kalau tk ingat pon boleh… kak rusnita selamat mengajar ye. So selamat tahun baru semuga tahun ini membawa seribu kebahagiaan dan kegembiraan buat anda semua dan tak lupa agar kita dilimpahi rahmat oleh ASW. Wassalam. Peace yoo.

Reply

Anggerik January 9, 2013 at 7:45 PM

Begitulah hukum alam…..sesat di hujung jln, balik kepangkal jln…..manusia sering buat kesilapan krn manusia insan lemah tidak sempurna, namun manusia yg insaf dan bertaubat adalah di antara golongan yg akan berbahagia di akhirat kelak. Harap-harap kita sume antara orang-orang sentiasa muhasabah…lahaulawalakuataillabillahilazim……hawa dah balik ke adam, jo balik ke azi dan dee dah bersama muzaffar……nmpak kita rakan kat blog pun balik seperti asal….buat nenek fa, ani, kak ruby, rusnita dan ramai lagi yg bnyk menyumbangkan ilmu terima kasih tak terhingga…..

Reply

Aaron mustapha aziz January 9, 2013 at 7:46 PM

Episod 80 yang istemewa…
Kalau korang nak baca dialog

Reply

Anggerik January 9, 2013 at 7:48 PM

ohya…sengaja nak khabarkan ari ini my birthday so happy sangat….usia dah over matang ttp sedih nak tinggalkan blog ni…..bye

Reply

Rina January 9, 2013 at 8:00 PM

Selamat menambah usia Anggerik…kita sama bln jan yer…tp kita next week…semoga dgn bertmbh usia akn memberi kematangan, rezeki dan kebahagiaan yg berganda insyaallah…

Reply

Ani January 9, 2013 at 8:48 PM

For Rina,
Happy birthday in advance…bcos next week AH dah abis. mana tau xde jumpa U lagi….May Allah bless U always……

Reply

Ani January 9, 2013 at 8:45 PM

Wow…happy birthday Anggerik….Semoga panjang umo, murah rezeki and sihat selalu. Birthday yg ke berapa? Hehe…. Me too sedih, dah diambang perpisahan nie. Wlpun AH berakhir dgn happy ending tp we all ………sedey….mana yg da add fb tu keep in touch ye!!

Reply

TejaWafa January 9, 2013 at 10:16 PM

Sanah Helwah Rina. Moga usia dirahmati Allah sepanjang masa. :)

Reply

Kak Ruby January 10, 2013 at 1:12 AM

happy birthday Anggerik..semoga panjang umur dan diberkati Allah..

Reply

Ulfah January 10, 2013 at 8:56 AM

salam anggerik dan rina, selamat hari lahir. Moga Allah dikurniakan segala keberkatan, kesejahteraan, kebahagiaan dan kecemerlangan hidup dunia dan akhirat.

Reply

miss sweety January 9, 2013 at 9:53 PM

salam…episod semlam memang buat hti brbunga2…brula nmpk kemesraan suami/isteri yg sebenrnya kn…Dee…okla dh sedar diri lepas brainwash ngan Ain…elok la tu bina hidup baru bruntung dee dpt suami mcm muzafar yg bleh terma kelebihan dn kekurangan Dee.nk tnya la nper Am asik pkai cap je xbkk2?dlm bilik dok mnja ngan Ain pon cap xtggall dri kepala …..sedey citer nk abis…..

Reply

TejaWafa January 9, 2013 at 10:20 PM

i’m also questioning about that…mcm janggal bertopi sepanjang masa…AH dh smpi ke penghujung jgn sedey :)

Reply

sarah January 9, 2013 at 10:14 PM

blh tanya ??????…citer apa ganti adam dan hawa????

Reply

hani January 10, 2013 at 12:32 AM

blm pasti cik sarah

Reply

sarah January 10, 2013 at 12:33 AM

ok …thanks …

Reply

hani January 10, 2013 at 1:47 AM

sabar menunggu … episod kemuncak …..kan sarah

Reply

anna January 9, 2013 at 10:14 PM

Drama paling terkesan dihati……good job NN n AA…..krew, production ESP 2 Aisya Sofea…..

Reply

nenek fa January 9, 2013 at 10:21 PM

salam semua, trlebih dahulu nk ucapkan selamat ulang tahun yg ke berapa ek…kpd anggerik.
Semoga allah mencucuri rahmat keatas mu n famali.
Yg sbnrnya nenek x berapa sihat ptg td. Betul kata virgo makan x ikut time. Tu la degil kan. Tapi demi kaowan2 saya updatekan juga episod seterusnya.
Ain bg tau am dia g jumpa dee. Am ckp jgn layan dee. Start gaduh kecil dan manja antara am dan ain. Fooyoo dee dah berlembut dgn muzafar..suruh mus hantar dia beli brg sbb nk msk tuk mus. Konfeson about the ring. Dee nak blajar smbyg. Dia ikut mus smbyg. Sweet sgt deee pkai telekong. Aduhai dee trsadung kain telekung. Jatuh. Ain saja buat muka bila am bg cincin sbg hadiah weding aniversary mrk. Dee msk tiba2 rase skt n turun drah.

Reply

Ulfah January 10, 2013 at 9:00 AM

salam sis fa… tak sihat ya.. alah ciannya.. please take extra care… makan ubat…
sis fa, bagusnya gagahkan juga beri ringkasan cerita kpd semua di sini.. semoga cepat sembuh ya…

Reply

iReNe January 9, 2013 at 10:25 PM

Sangkot jammed balik dr shah alam,,

Sampai umah channel mustika lak de sesangkot.. Aisshhhhh…

Kene tggu online aa tgh malam ni..

Heharap sok mustika clear..

Jumpa lagi laen kali ye kengkawan sme..

Reply

nenek fa January 9, 2013 at 10:29 PM

ain g jumpa azie. Mesra sgt. Tetiba mak johan dtang…..flash back pertemuan ain n mak johan. Baik sgt mak johan dgn ain. Mak johan mintak azie bunting pelamin…kembar lk tu.
Sorotan akhir am rupanya xde kat sini waktu ain nak melahirkan.

Reply

Ani January 9, 2013 at 10:50 PM

Tqvm nek fa. Sakit2 pun nak update for us. Ok jga diri, jga kesihatan.

Reply

Mencari Am January 10, 2013 at 12:03 AM

Salam smua.. Nenek Fa.. Jaga kesihatan n makan ubat.. Rina n Anggerik.. Selamat ulang tahun.. Hepi Hepi besday.. Smoga sentiasa diRahmati..
Episod mlm ni pon best.. Besok baru Ada JoZie bnikah n Ain akan dapat baby!!!.. Dah episod Akhir AH dah besok.. Shall miss uols in this blog.. Pd sapa2 yg g restoran Kari kepala Ikan di Jln Yap Kwan seng besok pls do update us ya..
Thanks again ezany dear for ur effort on uploading to us this AH series..

Reply

anna January 9, 2013 at 10:34 PM

Tak lupa gak….Am beli cincin utk dihadiahkan pd diri ssendiri sempena anniversary mereka….sian Am….hihi

Reply

Sue JB January 9, 2013 at 10:38 PM

Tqvm, tuan ezany yg budiman…best la layan Drama Bersiri Adam n Hawa ne.

Reply

ijot January 9, 2013 at 10:56 PM

tq 4 ezany…bagi peluang layan AH. sedar2 dah nak habis dahhhh…

Reply

I love you January 9, 2013 at 11:00 PM

Sedih sebab besok last adam hawa . Hurmm … Citer lepas nie best mcm nie jugak ke tak erkk..

Reply

rusnita January 9, 2013 at 11:26 PM

Salam semua, lama sungguh x masuk ruangan komen ni sbb mmg sgt sibuk specially di awal musim persekolahan ni.
To anggerik and rina, happy bday. Semoga dgn peningkatan usia, bertambah juga amal kepadaNya. Semoga juga panjang umur, murah rezeki. Amin.
Kpd semua, terima kasih kerana mewarnai hidup sy dgn komen anda. Maaf juga sekiranya ada komen dr sy yg menyakitkan ht anda. Yg dh berkenalan di fb dan whatsapp, do keep in touch. Semoga silaturrahim antara kita terjalin erat. In shaa allah.
Terima kasih x terhingga buat saudara ezany kerana atas usahanya, km yg xde hd msh dpt menonton drama hebat ini dr awal hingga akhir. Akhir kata, allah shj yg akan membalas jasa anda. Semoga juga rezeki anda sentiasa melimpah ruah. Amin…

Reply

TejaWafa January 10, 2013 at 9:22 PM

Tqvm Rusnita coz accepting my friend request…:)

Reply

AKU January 9, 2013 at 11:43 PM

Dah nak habis drama yg tak sehebat novelnya. Begitulah drama Melayu yang melayukan karya hebat. Dulu RANJAU SEPANJANG JALAN karya hebat Sasterawan Negara Shahnon Ahmad gagal apabila difilemkan kerana salah pilih pelakon yg tidak menggambarkan fizikal petani miskin. Begitu juga novel LANGIT PETANG layu di layar perak. AH pula rosak di sana sini akibat tokok tambah yg melampau. Walau bagaimanapun kalau AH berdiri sendiri tidak bersandar kepada novel kira OK la untuk suka-suka daripada tengok drama lain yg merapu tak trntu hala. MAAF kiranya pandangan ini menyentuh hati banyak pihak

Reply

Zu Ain January 10, 2013 at 12:45 AM

Hi Aku,
Masing2 ada own opinion tentang drama2 melayu,
Sayang melayu layu kerana melayu sendiri
Tidak memberi comment2 yg membantu utk
Tidak layu ..pada saya la if tidak ada yg baik utk di
Disuarakan tentang melayu plss dear, keep it to yourself!! Maaf ya…

Reply

AKU January 10, 2013 at 8:45 AM

Zu Ain awak tak faham tentang komen saya. Apa yg saya komen ialah saya mahu setiap drama yg diangkat berdasarkan novel hebat mestilah sehebat novelnya kerana khalayak sudah menilainya. Oleh itu pengarah dan penulis skrip perlu berhati-hati…. itu maksud saya UNTUK KESEGARAN HASIL KERJA KITA

Reply

Maulana January 10, 2013 at 10:02 AM

Aslmkm.
Zu Ain & Aku Dan juga yg lainnya,
Anna confuselah..ap yg dikatakan ‘..comment yg membantu….’
To me comment is comment! Nothing is classified as ‘comment membantu’ or ‘comment menghina’ or wharever!
Why should we so emotional with words in which the most important is the sincerity. Always I was reminded by my elders that ‘Yang pahit itu UBAT, Yang manis itu MADU’.
Budaya pemikiran yg sebeginilah yg membuatkan orang melayu terus ketinggalan. Why? Emo tak bertenpat. Bukan saja about A & H tapi almost in most aspects of Malays life…
Zaman bahasa berbunga-bunga dah berlalu dah! Tak perlu takut untuk menegur, yg afdhal ialah teguran untuk kebaikan.
Remember what Azie said, “..lelaki bengap sikit sbb mereka tak suka cerita lebih-lebih kisah-kisah yg dah lepas…”. Itu pandangan from ladies about men. Bg lelaki pulak no point kita dok crite hal-hal yg dh berlalu jika tak bawak manafaat, in the end jadi gadoh! Watpe? So, which is better?
So, saya menyarankan kpd semua especially yg sebangsa dengan sy…MELAYU, SEGERA tinggalkan apa saja karakter dan cara berfikir orang melayu yg merugikan dan memundurkan bangsa. Berhijrahlah minda ke arah mencapai matlamat kemajuan dunia dan akhirat….
Maaf Zahir dan Batin buat semua kwn2, Wasallam.

Reply

TejaWafa January 10, 2013 at 9:34 PM

Saya setuju dgn kenyataan ini ?
“So, saya menyarankan kpd semua especially yg sebangsa dengan sy…MELAYU, SEGERA tinggalkan apa saja karakter dan cara berfikir orang melayu yg merugikan dan memundurkan bangsa. Berhijrahlah minda ke arah mencapai matlamat kemajuan dunia dan akhirat….”

Bangsa yg berjaya adalah bangsa yg tidak bergantung kpd org lain utk berjaya. Peace no war ✌

Reply

mak cik 59 January 9, 2013 at 11:59 PM

Lepas ini ezany , tolong upload ‘Memoirs bersama Adam dan Hawa” HD 134 nak tayang minggu depan kut – teringin juga nak tengok bloopers semasa mereka berlakon. And Ezany thanks a million and millions .

Reply

niejey January 9, 2013 at 11:59 PM

sementara nk 2gu ezany upload, lyg “Ku Pinang Dengan Bismillah” dlu..hehehehe

Reply

wonderton January 10, 2013 at 12:08 AM

huk2…sedihnyer bce komen2….by the way…am pki topi sbb rambut die potong cm gagster kot sbb belakon ganster….sbb time kat cameron episode 78 time kat kedai buah, ade nmpak rmbut belakg die ciput je…maybe nak cover..may be la kan…haha…

Reply

Rina January 10, 2013 at 12:19 AM

Terima kasih atas ucapan kawan2, tinggal mlm sok je cerita ni, emm pasni x tau blh jumpa lg, mcm mn nak contact lg? Blh x sy nak tau ada org ipoh x kat sini

Reply

TejaWafa January 10, 2013 at 9:36 PM

Saya duk kuala kangsar :)

Reply

Zue ain January 10, 2013 at 12:28 AM

Terima kasih nek fa… Tak sihat ke? Pls take care..
N happy b’day to Anggerik!! Semua sihat n di
pjgkan umur..
Hi Ani!!

Reply

Ani January 10, 2013 at 12:36 AM

Hi Ain!!!

Reply

ilham adam hawa January 10, 2013 at 12:28 AM

slm semua..besok dh hr akhir AH.. hrp2 kita jgn la b’akhir d sini.. tp x tau lah nk jmpa dlm drama apa pulak lps ni.. yg bestnya, dlm AH ni kita sama2 minat dlm drama yg sama..slm syg semua…bye..

Reply

Muzaffar January 10, 2013 at 12:40 AM

tgk episod mlm ni mengingatkan komen nida pd episod 60
nida December 7, 2012 at 12:18 AM
i like Muzaffar komen tu….hahahahaha…
Muzaffar bila nak nikah dgn dee?
jangan komen jek eh, nikah cepat2 tau tapi hati2 dee ada niat tak baik tu…
Muzaffar seperti nama diatas yg emosi dengan komen…hehehe

REPLY

Muzaffar December 7, 2012 at 12:43 AM
Nida…
Terima kasih. U doakn la ek moga dipercepat jodoh i ngan Dee. Inn sha Allah i akn bimbing Dee mnjg muslimah sejati dn isteri yg Solehah dn ibu mithali pd zuriat kami yg bakal lahir nnt.
Ttu nida ni seorg ibu kan…dn doa ibu yg plg mustajab

REPLY

adamain December 7, 2012 at 1:24 AM
Sampai hati Dee kata dlm hati… You orang tua tak sedar diri. Duit you dia nak… patut la Am kata kalau Dee nak kawin dgn beruk pun Am tak kesah. Kesian dekat you Muzaffar… lepas kawin nanti bimbinglah dia sbgmana janji you di blog ni… ewah2 cam betul2 pulak.

Reply

Muzaffar January 10, 2013 at 12:44 AM

walaupun aku bkn Muzaffar sebenar tp naluri lelaki aku kuat mengatakan dee akan jd isteri yg baik…..cuma Am ja xnak bimbing Dee

Reply

ladycapri January 10, 2013 at 1:02 AM

Me too…. Suka sangat bile tgk NN bertudung. So sweet. AA & NN…best couple dlm mv…kalau buat filem AH…gandingkan AA & NN k!!!

Reply

viachitchat January 10, 2013 at 1:03 AM

*TERIMA KASIH – ASTRO, TEAM ADAM & HAWA, ( EZANY KUN )…

*TERIMA KASIH – juga pd smua kwn2 disini kerna bersatu meriah berkomen mesra gn kwn2 yg lain..

*TERIMA KASIH ALLAH KERNA MEMBERI KAMI PELUANG MENYAKSI SEMUA EPISODE CERITA INI…

Reply

peminat ah January 10, 2013 at 1:07 AM

assalamualaikum en. muzafar. sanggup ke you bimbing dee tu

Reply

wani January 10, 2013 at 1:11 AM

Apa yg best n rs respect w citer ni adalh romntis yg x kterlaluan…mcm ombk rindu..scene2 yg tahapahapa..dlm adha ni msih ada rs malu2…tahniah…n terbaik r…

Reply

Noni Hawani January 10, 2013 at 1:18 AM

Xkan sorotan lg kotttt..apsall makin lmbt nihhh…aduhhhhhhh

Reply

adamain January 10, 2013 at 1:24 AM

Tolong la ezany… lambatnya… saya baru kuar wad mlm ni… tadi baru tgk ep 78 kat sini… skrg tggu ep 79 tp belum2 pun menjelma lagi… Doktor pesan rehatkan diri… tp A & H punya pasal, ku gagahkan jua menunggu.

Reply

lady ain January 10, 2013 at 1:38 AM

terima kasih ezany kun sebab upload dari epi 1 sampai lah dah penghujung cerita ni. saya minat sgt A&H! harap x upload lewat sgt. x sabar nk tonton penghabisan cerita ni.

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 1:39 AM

dah tau sakit sendiri mau igt..dah kata nak gagahkan juga salah sendiri la tak yah la nak paksa2 org lain…..org nak download free pun mujur..pelik betul la masyarakat melayu kita ni x tau adab bahsa…

Reply

Lejaune January 10, 2013 at 1:54 AM

entahnya diaorg ni.. macam la diaorg bayar gaji kat ezany utk upload cite A&H ni. cubalah berbahasa sikit. bersyukurlah ezany nak tolong.. tak yah la nak desak2..

Reply

adamain January 10, 2013 at 2:22 AM

Tak faham ke perkataan saya yg first… “tolong”. Kalau saya mendesak perkataannya bukan mcm tu… tolong tu kan bermakna meminta. Soal org nak bagi atau penuhi… itu terpulang. Saya cuma meluahkan rasa rindunya dgn cerita ni setelah bbrp hari x menontonnya… kata saya x beradab… bukan ada saya maki sesiapa pun di sini… dan tidak ada niat di hati saya pun utk mendesak sesiapa… Buat ezany yg telah byk berjasa, jutaan t/kasih diucapkan.

Reply

hh January 10, 2013 at 2:49 PM

hahaha adamain kena sound, kikikik!!!

Reply

hh January 10, 2013 at 2:51 PM

tapi jappp….kekasih am hehe tu ckp sape ke yg sampai adamain terasa tu, kekekeke…

Reply

niejey January 10, 2013 at 1:46 AM

sesekali Kekasih Am Hehe bersuara…amik ko…haaaaaaaa

Reply

Anggerik January 10, 2013 at 1:53 AM

Terharu…atas respon rakan-rakan, terima kasih krn sudah mengucapkan my birthday, kekok gak nak umum….yelahlah bknlah remaja lagi….thanks alot …Sebelum terlewat sementara masih dsini.buat rina juga Happy Birthday nnti kita potong kek same-same…tapi tadi dah potong kek dengan husband & anak -anak celebrete kat luar ala-ala biasa je… ni menunggu ezany upload a&H dah dkat kul dua pg naik lentok mata menunggu….blm muncul lagi, nak tido mata tak lelap asyik trkenang A&H yg blm dilayan i…..

Reply

adamain January 10, 2013 at 2:30 AM

Jgn cakap macam tu… nanti ada org kata kita memaksa… tak tau adab. Cuba la baca ayat tulisan org dengan intonasi yg lembut dan memohon… takde kita memaksa pon… geramnya.

Reply

kak zah January 10, 2013 at 2:03 AM

kak zah pun nak minta maaf jugalah mana tau ada salah silap sepanjang komen2 kat cni…..tak sabar nak tgu ep79

Reply

mumy harith January 10, 2013 at 2:10 AM

Knp mlm ni lmbt pl uploaf ah?ezany da problemke..huhu…xleh tido pl xtgok ah ni…huhu

Reply

d-yah January 10, 2013 at 2:13 AM

salam….

Reply

Arep January 10, 2013 at 2:34 AM

Ezany tertido malam ni.. Hahaaha..

Reply

adam azfar January 10, 2013 at 2:39 AM

AH dah sampai ke penghujung. sama2lah kita ambil pengajarannya yg baik , yg buruk jadikan teladan. lama saya tak komen apa2, hanya baca komen dari kawan2, sibuk dgn exam dan awal persekolahan thn ni. tak lupa pd ezany, terima kasih byk2 kerana usaha anda kami semua dpt menonton AH hingga tamat. sy memohon ampun dn maaf jika ada komen2 sy sepanjang AH bersiaran ni ada yg terasa hati atau bhs sy yg kurang sopan. moga dpt jumpa dgn kawan2 lg di lain cerita. harap ezany sudi upload cerita yg best2 lg di masa akan dtg. hingga jumpa lg, sy pasti akan merindui kalian semua…..bye

Reply

~aiN HawAm~ January 10, 2013 at 3:54 AM

~ en.Ezany . . naperrr lambat nie. . sy dh ngntuk tahap dewa dh nie . .sob2 ~~

#xleh lelap mata selagi xtgk AnH 79 . .

Reply

niejey January 10, 2013 at 4:06 AM

rasenyer cam ader masalah jer…semua site n blog xde link utk episod malam ni….esk jgok lah raseyer nih….sabor2…

Reply

melati January 10, 2013 at 5:38 AM

mana episod 79? :(

Reply

Halwa telinge January 10, 2013 at 5:43 AM

Hoi klu nak suruh langgan pon biar dr awal… Ni dah ujung2 bru nak buat perangai #ai marah kt Astro yerrr…

Reply

kakak Am January 10, 2013 at 6:09 AM

Episode 79 mcm ada masalah je. Astro on t go pun xde lagi. Camna ni?

Reply

kak Dill January 10, 2013 at 6:49 AM

Hi mana pulak episode 79. dah nak masok kol 7pagi ni…..hi stresssssss

Reply

kak ngah January 10, 2013 at 9:45 AM

ha lah sy pun tngah nak mengadap episod 79 ni tp hampa ni…ala…..

Reply

Anggerik January 10, 2013 at 6:54 AM

Selepas subuh terus cari laptop….mlm tadi tunggu hingga kul 3 pg tak de, aiik….pagi ni pn takde ke?….oops kita jgnlah sakit kan hati sesama sendiri ye , ni dah penghujung nnti tak sempat nak minta maaf…..rasanya sumenya oke….so harap tak adalah nak ngata-ngata lagi…..klu watak dalam A&H sume dah insaf…..itu adalah petunjuk untuk kita jadikan tauladan bukan sekadar nonton dan komen saja…..adamain kita sabo ye ….Allah ada untuk mengadili kita….apapun kita sume terhutang budi kat Ezany….t.kasih bnyak…..tak tau apa tak kena smpe sekarang tak ada pepi 79 lagi……sedih

Reply

ismaidil January 10, 2013 at 7:07 AM

Aduhaiiiiiii….xde lg ah79….seksa nk tggu….ezany…pls try ur best 2 upload ye…

Reply

hawani muhkriz January 10, 2013 at 7:15 AM

aihhh…sabo3…maybe malam td astro maw hold jap AH..supaya penonton trtunggu2…hehehe :)
wlu apapun…kta sama2 setia menunggu ezany upload ep. 79 ni…hehehe

Reply

Nuriha January 10, 2013 at 7:23 AM

ezany kenapa tak upload ep 79 ni tak dapat lah kami tengok sampai hati you buat kami tertunggu tunggu upload lah cepat .

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:26 AM

NI ADA kat sini tp kena sabar sikit la sbb tgk sambil ada iklan sy tak tau cemana nak buang iklan yg interframe tu huk3x leeh tgk sikit2 dan dgr suara pun jadila huk3x…mlm ni nak kena pg kg pandan la camni tgk dgn am dan ain kat restoren sana huk3x

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:27 AM

NI ADA kat sini tp kena sabar sikit la sbb tgk sambil ada iklan sy tak tau cemana nak buang iklan yg interframe tu huk3x leeh tgk sikit2 dan dgr suara pun jadila mlm ni nak kena pg kg pandan la camni tgk dgn am dan ain kat restoren sana

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:28 AM

aik x masuk lak u all taip tonton drama adam dan hawa episod 79 online kat google ada situ tp ada iklan interframe la

Reply

Linn January 10, 2013 at 7:29 AM

Sorotan? Aper kebendanyer!!!!! 79 tk upload lagi?? Aper hal?? Jgn nak buat ragam…hingga ke hujung nyawa nie tunggu!!!! I beg u dear Mr Admin pls upload asap pls pls!!! Thk u I’m waiting impatiently till now!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

leen January 10, 2013 at 9:04 AM

go n fly kites…LOL

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:32 AM

aik tak masuk lak sy bg link tu cemana dia tau ea

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:35 AM

die blh tau ye kalau kita nk bg link walau just taip shortform keyword huk3x maaf la korang sy dh bg link tp x asuk

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:36 AM

ezany maybe u ada problem ye…just let we know okey takpe kami fhm benda free ni mcm2 la..cume awk bg tau la kami supaya kami berhenti berharap ye..tq

Reply

like u January 10, 2013 at 7:37 AM

Walaupun kat rumah ada Mustika HD 134, namun suka juga baca komen-komen kat sini. Lepas ni takde lah lagi nak tersenyum sendirian dengan komen-komen anda semua. Adam dan Hawa …cerita yang best.

Reply

Nuriha January 10, 2013 at 7:42 AM

ezany mlm tadi ada siar astro tak ada problem kenapa you tak upload?.

Reply

nurkhumala January 10, 2013 at 7:49 AM

apasal episod 79 tak masuk lg nie eh…dari semalam,sampai kesubuh i try…tak dapat lg,yg ada sorotan jer,…..dah rindu nie..upload lah cepat….dah ngantuk tunggu nie

Reply

mie January 10, 2013 at 8:04 AM

Sorry to say…..peliklah you all nih… apatah lagi ada yg sampai mendesak2 admin suh upload, cubalah fikir matang sikit, tentu ada sebab kenapa episode 79 nih belum diupload…sabar tuh separuh dari iman…xpun pegilah cari website atau mana2 site selain dari Ezany nih kalau dah xsabar sangat… cam budak2 belasan tahun aj epernagai sorang2….

Reply

mie January 10, 2013 at 8:06 AM

*perangai sorang2* LOL

Reply

wani January 10, 2013 at 8:05 AM

mana nie..kenapa ezany xupload..kesian saya menunggu..huhu

Reply

faiqah isron January 10, 2013 at 8:05 AM

asal soroton???
mana full vidoe??

Reply

faiquh isloi January 10, 2013 at 8:09 AM

Ni lagi kurang asam…

Reply

kipasusahmati AH January 10, 2013 at 8:18 AM

Assalamu’alaikum…

Fyi, Ezany hanya la pihak ketiga yg terpaksa tunggu pihak kedua (cyberrez) utk upload di dailymotion dulu.. So bermakna selagi pihak kedua ni belum upload…. Selagi tu la kita tak dapat tengok episod ni… Sama jgk la dgn blog2 lain yg tayang cita ni..

Tak payah la nak marah2 nak desak2 admin utk upload cepat2.. Kita kenala perfikiran positif jgk.. Entah2 admin pon sama berjaga sampai pagi tunggu episod ni di upload di dailymotion sebab kita2 ni semua yang tak dpt nk tgk kt tv sebab takde mustika hd…

Kita sabar je.. Sabar kn separuh dari iman.. Peace!!!

Reply

Abang Azie January 10, 2013 at 8:37 AM

Cukup2 la tu Adam n Hawa, dah naik bosan n muak dah.
Sekarang musim layan slot Akasia Setia Hujung Nyawa pulak.
Cun la pulak si L tu.

Reply

lisa January 10, 2013 at 8:45 AM

kalo dah muak,jgn duk sini…nyemak…………

Reply

pengkritik January 10, 2013 at 4:08 PM

beto2 tu dah muak lbh2 lagi tgk muka NN tak lawa langsung kesian sgh kat NN tak tercalon top 5 abpbh 2012 nak popular tu muka mesti cantik bukan bakat je ni muka tak cantik nak jadi heroin……..kelako……….

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:43 PM

weh siti saleha tercalon ker abpbh 2011 aritu walaupun meletop nora elena?tak kan?tahun ni br tercalon ss tu…so NN ni tgk la thun ni tercalon jg yg online dan insyaallah next year ada la rezki dia…ko tu cantik sgt ke nak hina ciptaan Allah…cantik tu subjektif bg aku nn ni cantik dan SUAMI dia lebih HENSEM dr aaron Aziz ok….kau ada?

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:52 PM

amboi sdap mulut ko ..siti saleha tercalon ker abpbh 2011 aritu walaupun meletop nora elena?tak kan?tahun ni br tercalon ss tu…so NN ni tgk la thun ni tercalon jg 1 dan insyaallah next year ada la rezki dia…ko tu cantik sgt ke nak hina ciptaan Allah…cantik tu subjektif bg aku nn ni cantik dan SUAMI dia lebih HENSEM dr aaron Aziz ok….kau ada?

Reply

yop January 10, 2013 at 9:26 PM

Kekasih am kenapa dah nk habis muncul sipengkritik sengal ni hah?Muak tengok NN tp tonton jugak..Masa tonton drama mesti si sengal ni bayangkan yg kena belai oleh Am tu dialah..Ha..aha…ha.. bukan jer muak, muntah darah org yg tengok. Iyo lah ko pengkritik, NN dpt duit berpuloh ribu kau dosa berpuloh guni. Ameek la dosa bebanyak ye…Uwek…uwek…tuei…ludah skit kt muka cun si pengkritik.

Reply

pemerhati January 11, 2013 at 2:50 PM

xsetuju ngan komen pengkritik January 10, 2013 at 4:08 PM
nape nk dipertikai bakat org.rupe tu no 2 la..xyah nk pertikai la ciptaan tuhan. kalo muka cantik tp bakat hancur n prangai puruk, wat ape kan. ish2 nampak sngat tak reti menilai disitu:)

Reply

farizilinah January 10, 2013 at 8:39 AM

ezany.. pe sal ne? mana full episod 79.. kta dh tgk dr episod 1 tup tup 2 final episod x dpt tgk plak.. ezany awak sakit ke?? hrp2 dpt tgk full episod siang ne.. sbb mlm ni dah last episod… ya Allah permudahkanlh urusan ezany.. smoga ezany dpt upload episod 79 dgn jayanya,,,,, amin,,,

Reply

Virgo January 10, 2013 at 8:40 AM

Tersenyum sorang2 baca kgelisahan fan2 A&H. Sabarlah anak2 ku semua…tk kan lari gunung dikejar. In Shaa Allah ada nnti tu. Saja2 dia org mengusik kita ni disaat2 akhir .

Reply

Virgo January 10, 2013 at 8:44 AM

farizilinah…Amiiin. Mudah2an doa anda akan di angkat kelangit. Sabar itu separuh dari iman……

Reply

iza January 10, 2013 at 8:45 AM

mane full video ezany?
nak tengok

Reply

amyza January 10, 2013 at 8:46 AM

Wahai en. Ezany kena lambat sangat upload episode 79 nie..tak sabar nak tengok nie..

Reply

Kucing Gemok January 10, 2013 at 9:08 AM

A&H dah nak sampai penghujung….. Will miss komen2 rusnita, virgo, kerabu mangga dll… huhuhu….. Once again… TQ en. ezany kun yang rajin benor mengupload setiap episod immediately…. Episod malam tadi je ezany lambat upload so bersabar lah yek frez semua…. ;)

Reply

me January 10, 2013 at 9:13 AM

nak tanya..nape episode 79 kt sini still sorotan?

Reply

Ana Natasha January 10, 2013 at 9:16 AM

Ala..tak sedaplah dengar Am rujuk Dee sebagai “orang gila”. Lagi2 waktu bercakap dgn wife & kehadiran baby yg dalam perut tu…Doakan aje Dee berubah jadi lebih baik kan lagi molek gitu…Ain pun ada bagi nasihat yg ikhlas utk Dee sampai rasanya Dee pun tersentuh juga hati dia tu…Npk dia dah nak berubah..kan!

Reply

One January 10, 2013 at 9:17 AM

…tried everywhere possible….pun xde lagi episode A&H 79 dimana2… perhaps ada masaalah teknikal agaknya…

Reply

kakyus January 10, 2013 at 9:22 AM

assalamualaikum rakan2 ku. Dah lama saya tak komen di sini dan untuk kali terakhir ini jutaan terima kasih saya hulurkan kepada ezany yang sudi memberikan perkhidmatannya kepada kita semua lalu boleh memberi pelbagai komen disini dan yang tiada astro macam saya boleh tengok di lappy sahaja. Salam kemaafan kepada semua andai budi bicara terkasar bahasa kepada yang baru sihat moga cepat sembuh dan kepada yng menyambut ulang tahun semoga panjang umur dlm keadaan sihat, di rahmati allah selalu dan hidup dalam keberkatan.
AKU: komen anda ada benar dan silap sedikit. Pada saya penceritaan novel itu lebih kepada pemegang watak dengan bahasa AKU so, dia akan bercerita tentang diri dia sahaja tetapi dalam drama skopnya mestilah berbeza sebab penulis tidak mahu penonton tertanya2 di penghujung ceritanya.
alau apa pun kesimpulan dari drama ini jelas seperti mana saya pernah komen disini:

“Cintailah Allah itu lebih dari segala-galaya, seluruh jiwa dan raga harus diserhkan kepadanya disamping mengamalkan apa yang wajib di perintahkan . Itu harus diutamakan. Ke 2 barulah cinta kepada ibu dan bapa hingga k syurga dan ke 3 cinta kepada insan samada yng bergelar suami @ isteri. Seandainya cinta kepada manusia melebihi kecintaan kita kepada Allah, maka hilang arahlah kita bila terluka. Apa dan siapa pun kita pegangan agama harus di perkukuhkan.”
Salam Kasih Sayang Untuk Semua.

Reply

AKU January 10, 2013 at 4:38 PM

Salam kakyus. Terima kasih kerana respon dgn komen saya. Kalau kakyus baca dan kemudian tonton telemovie DI BAWAH LINDUNGAN KAABAH karya Prof. Hamka kakyus dan yg lain-lain akan segera mendapat jawapannya

Reply

Naufal January 10, 2013 at 9:29 AM

Kat sini masih sorotan….tmpt lain dah upload dah tapi suka tgk kat sini sbb ada komen2 yg best bleh baca….tngu ezany bangon tido baru upload :)

Reply

One January 10, 2013 at 9:40 AM

saya google kat dailymotion, flm2u, cerita master yg selalunya upload pun xde lagi…lagipun kadang rasanya Ezany pun ambik dari cerita master, cyberez and so on utk upload kat sini… anyhow, kat tempat lain yang u kata dah upload tuh kat mana dear?

Reply

Naufal January 10, 2013 at 9:46 AM

Hmm saya takleh post kat sini nanti ezany blok link yg akan saya kasi…kalau ada fb…cuba like page Myinfo….saya dpt tgk dr sana…

Reply

one January 10, 2013 at 9:50 AM

gotcha…. tqvm hun:)

Reply

Naufal January 10, 2013 at 9:52 AM

Enjoy….no prob…sharing is caring utk peminat A&H mcm kita haha

Reply

minat AH January 10, 2013 at 10:00 AM

blm blh tgk lg la….ezany…plzzz….x sabar nk tgk ni

Reply

zara aina January 10, 2013 at 10:07 AM

cube tengok kt dailymotion…

Reply

Virgo January 10, 2013 at 10:29 AM

Maulana & Aku… I suka cara u beri komen yg straight to the point. Aku memberi komen yg membina dan maulana pun begitu juga. Bahasa yg Aku gunakan pun bahasa yg tidak sakit telinga, so kita boleh terima dgn baik. Tidak ada salahnya jika kita menegur utk kebaikan. Tentu Aku berada dlm era dimana beeliau telah membaca novel RDSJ dan beliau juga telah menontaon filem adaptasi, dan kini beliau telah mmbaca A&H dan menonton pula filem adaptasi nya, dan beliau boleh membuat rumusan yg filem2 adaptasi terdapat kekurangan disana sini jika nk di bandingkan dgn novel. Dlm komen2 terdahulu kita pun dh nmpak ketidak puasan hati pembaca2 novel A&H.

Reply

Virgo January 10, 2013 at 10:32 AM

Oh dah ada dah …boleh tengok lah sekarang. Happy viewing to all.

Reply

leesyadanish January 10, 2013 at 10:46 AM

first time komen kat sini..sblm ni just baca je review korang sume..terbaik la adam dan hawa…sedih lak tgk dee mlm td……sian lak ngn dia……tp sweet tul bab am n ain…gaduh2 manje…..sweet sgt2…

Reply

nurul January 10, 2013 at 11:27 AM

dah lama nurul xkomen dlm ni .. :) pd smua plakn drama AH mnx maaf byk2 ye..lw slama ni nurul ade komen yg negative.. hehehe.. pape pn tahniah pd aisha sofea..sbb jln cerita ni bejalan dgn lncar… npknye smua lakonan pelakon menjadi..sbb penonton ,msg2 mrh,suke,benci mcm2 lg lh.. :) ..
terima ksih byk pd ezany krn dye, hari2 nurul follow cerita ni.. dr ep1 – ep akhir ..
sbb nurul kje nurse jd ssh skit nk tgk lw kje shift mlm.. :)
terima kasih lagi .. hikhikhik :)

Reply

Virgo January 10, 2013 at 1:57 PM

Sepatutnya 2 episod terakhir ni biarlah ditayangkan lama sikit…dlm 1 jam ke. Baru lah puas hati utk ucaapkan goodbye to Adam & Hawa ni. Siapa kah agaknya yg bertuah dpt pegi gathering mlm ni nnti?

Reply

Kekasih Am Hehe January 10, 2013 at 7:46 PM

gathering mlm ni sape2 je la boleh pg cube pg twitter aaron dan nn baca

Reply

nurkhumala January 10, 2013 at 2:15 PM

sedih lah pulak baca komen-komen semua,macam baru semalam jer tenggok citer nie…dah habis,apa-apa pun minta maaf dari hujung rambut….sampai hujung kaki eeee kalau ada terkasar bahasa tersalah taip ker….2 e-zany.berbanyak-banyak terima kasihlah kerana sudi mengupload kan untuk peminat-peminat adam dan hawa nie…..moga dapat pahala banyak-banyaklah sebab menyenangkan hidup semua orang..yg gembira menonto adam dan hawa nie..
sekali lagi terima kasih…..salam

Reply

Azlina January 10, 2013 at 2:29 PM

Askum….sedih baca komen semua teringat pepatah hari ni kita berkampung esok kita berpisah….mesti Mlm ni air mata sy berderai kerana gembira dgn hepi ending tp sedih krn pasti mlm2 yg sy lalui selepas hari ni tidak mendatangkan excitement spt 5 bulan yg lalu….tak sabar dan hati sentiasa berdebar dan berbunga…dan berbagai emosi lglah…..huhuhu. Harap blog ini sentiasa aktif mungkin kita komen pulak sehangat asmara….itu pun kalau ezany masih sudi nak upload. Thks a million ezany. Nice knowing u all walau hanya melalui tulisan tanpa wajah….luv u all always.

Reply

minat AH January 10, 2013 at 2:30 PM

dh blh tgk epi 79…aduyai…mlm ni dh last epi….tp mesti hppy ending kan…?
ape pun ni fb i..Sue Liey..
tQvm ezany….

Reply

Soulreaver January 10, 2013 at 5:59 PM

Sedih sket lar crita nie nak abis. AH berjaya sparked balik my marriage life. Memang thank you sgt2 ngan producer, pengarah, penulis and pelakon2 yg berjaya menyampaikan naskah yg sarat dgn msg2 yg baik & berguna. I will always remember this drama forever. Mintak maap klau ada salah silap saya selama mengomen di blog nih. Aduh… Sedih.. Pasni sure miss the time bila terkejar2 and excited nk tgk AH dr kul 9:30pm sampai 10:30pm. Then excited nak tgk ulangan (berbyk2 kali) and komen kat blog nih.

Reply

Pn Sri January 10, 2013 at 6:40 PM

salam sume.sedih kan drama A&H dah nak ending. To be frank ni adalah drama Melayu bersiri yg berjaya menambat hati saya utk saya ikuti dari awal hingga akhir. fenomena 80 episod mmg yg terbaek!Byk pengajaran dari jalan cerita ni.Congrates kpd Kak Aisyah Sofea diatas naskhah yg cukup baik.Tahniah juga kpd producer diatas inisiatif utk menterjemahkannya ke dlm bntk yg berjaya mendekatkan kita semua. And definitely congrates to AA & NN yg berjaya menghidupkan jalan cerita drama ini menjadi lbh terasa dekat dihati kami.Lakonan yg bersahaja dan mantap. Luv u all.

Reply

Leave a Comment