Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Pekerja Bergaduh Dengan Pelanggan Di KFC I-City, Shah Alam

by Ezany-Kun in Berita,Video

update: (Video) Pelanggan Cina DiPukul Pekerja KFC Menafikan Mengeluarkan Perkataan Perkauman

Video di atas menunjukkan bahawa pekerja KFC didapati cuba memukul pelanggan. Kejadian dipercayai berlaku di cawangan KFC I-City, Shah Alam. Berikut adalah cerita mengenai kejadian berlaku yang ditulis oleh pengupload video.

KFC worker fight with customer in I-City…the customer were waited for more than 1 hour but when comes to his turn, there is NO MORE fried chicken for him… the customer request the management to apologize but the useless Store Manager doing nothing instead the worker shouted at customer – “kalau mau makan, buat sendiri lah BABI..”

Namun tidak dapat dipastikan samada apa yang diperkatakann oleh pengupload video berkenaan semuanya benar. Mungkin juga pelanggan tersebut ada membuat pekerja KFC sakit hati dan tidak dapat menahan kemarahan sebelum itu.

p/s: buat malu kat pelancong jer tengok rakyat malaysia bergaduh

update: punca pergaduhan

punca pergaduhan kfc icity

p/s/s: baca boleh.. nak percaya terpulang kepada diri sendiri..

Related posts:

  1. Snowalk @ I-City Shah Alam | Gambar
  2. (Gambar) Banjir Kilat Di UiTM Shah Alam
  3. Video Penampakan Hantu Di 7 Eleven, Paka, Terengganu
  4. Video MasterChef Malaysia Episode 24 | Youtube
  5. Semak Saman Trafik Dengan Mudah

{ 11 comments… read them below or add one }

Mujahid February 8, 2012 at 3:13 AM

Untuk mengatakan siapa salah atau benar,dah membuatkan kita berbalah sesama sendiri.kita sendiri yang membuat onar pada permulaannya.kerana tindakan mengikut perasaan kita sendiri,kita pertaruhkan maruah agama kita sendiri.memalukan islam kita semua yang suka menuding jari
Entri Terbaru Saya:
Akibat Bila Suka Mencari Kesalahan Orang Lain

Reply

adam February 8, 2012 at 8:18 AM

Haram sial punya cina… ingat kalu keja jadi kuli ini tempat untuk di maki ke??? hormatilah pekerja bawahan kami juga ada perasaan & maruah. bukan kerana “Customer Always Right” korang boleh buat apa saha???

Reply

Hamba Allah February 9, 2012 at 2:15 PM

kpd sesetengah yg beri komen perlu pikir secara waras.. bknnya otak d bwh lutut atau ikut perasaan. sume kaum mesti ade yg baik dan jahat. Jd tak perlu maki2 yg melibatkan kaum kerana kesalahan sorang. Agama kite mengajar kita berkawan dgn sume org tanpa kira bangsa, warna kulit dan bangsa. Adalah beknya, yg bermaki2 bertaubat memohon maaf kpd Allah

Reply

Azuraine Binti Abdul Kadir February 10, 2012 at 1:56 AM

mmg tak nk menyebelahi sesiapa, tetapi kebanyakkan ‘org’ pndg rendh pekerja perkhidmatan mcm budk KFC ni, INGAT !!!! bukn semua budk KFC tak lulus sek, kekadang dia cuti semester dan cari duit lebih….so next time…pls mind ‘customers’ punya perkataan kalau tk nk kena dgn pekerja yg lebih rela berhenti kerja dr di hina…dgr kata nk report polis dlm klip tu…tapi sya percaya saksi ramai…customers not always right k….jgn nk melebih-lebih pandang rendah kat org dan utk semua pekerja…work hard and sabarrrr….;-)

Reply

nana February 10, 2012 at 5:03 AM

apalah pasal ayam pun nak gaduh……bwk2lah bersabar org kak somalia tu lagi berahari2 tak makan tak pun bergaduh kita kat mysia nie mewah gan makanan takkan pasal nak tunggu pun tak sabar…..kalau tak sabar gi restoren lain …hai tapi yg paling tak boleh terima minah cina tu lagi nak melawan nasib tak makan pelempang gak….manusia2 bertindak selalu ikut perasaan bukan akal…tak kiralah apa bangsa buat malu 1malaysia je…..

Reply

mawawima February 10, 2012 at 2:11 PM

Azuraine Binti Abdul Kadir: yup.. saye pun pernah wat keje kfc.. dan skg dah bergelar graduate student… masa tu cuti sem… dan ramai kekawan yg part time….
so hormatlah… kalu dah rasa pekerja tu tak bg respon yg ok.. cari KFC lain… tak pun hantar surat aduan…

Reply

blackened borneo death metal February 10, 2012 at 2:24 PM

stupid racist people. esp ADAM. luckily i was not born or came from semenanjung. im not a chinese or malay…but i do have 2 best friends from both races. respect to hamba allah. think with your head and react like a civilized people. things happen, just dont add more fuel to the fire. and the store manager, you should have done better. you dont deserve the fucking post. You should just apologize and if the customer still cursing, call the police. now you and your staff bring disgrace to the brand and our beloved Malaysia…this is embarasing…where’s the professionalism and where is the humanism from that customer

Reply

dennail February 10, 2012 at 9:11 PM

ape2 pun kena hormat sesama sendiri….jgn nk salahkan staf yang melawan…kalau dah tak dapat nk tguu knapa kater snggup…

Reply

whatever February 10, 2012 at 10:48 PM

customer tu pun satu hal… customer lain pun tggu lama jugak xda lah sampai camtu sekali..

Reply

sokongKFC February 19, 2012 at 10:31 AM

kita patut berterima kasih pada pekerja KFC yang pukul pelanggan cina yang kurang ajar tu. dia ingat pekerja KFC boleh tahu ke berapa ketul ayam KFC yang pelanggan lain nak beli. SALAH SIKIT pun nak tengking-tengking sampai macam tu. SALAH pelanggan cina tu la yang kaki provoke! memang ramai orang cina macam tu. dia orang rasa dia orang bagus sangat dari orang melayu. dia orang ingat kulit kuning macam yakjuj makjuj tu kuat sangat sampai orang melayu kena tunduk, boleh kena marah selalu? hah, sekarang tengok apa jadi bila orang melayu melawan balik. baru tahu takut! semoga peristiwa ni jadi pengajaran buat orang cina yang kaki buli orang melayu, lain kali nak buli melayu fikir la dulu.

Reply

iman wan November 30, 2012 at 8:42 PM

yes…aku juga punya degree.aku juga berkerjaya dan aku suka buat part time kerja2 bawahan cmneh mcm jdik cashier or promoter….dan aku jugak seorang customer…
Tak kira la lu org byk duit bole beli semua ayam dalam KFC tu tapi respect to other people and be patience.
Pekerja2 cmni kerja dari pagi smpai ke mlm nk serve customers kdg2 wat muka palat tu sbb dah terlalu letih beb..
Kalau org lain boleh tunggu and sabar why not u?you are dealing with humans not robots…customers are not always right sebab customers bukannya malaikat……

Reply

Leave a Comment