Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 29 – 32

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 13 – 16
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 17 – 20
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  4. Video Adam & Hawa Episode 2 | Youtube
  5. Video Adam & Hawa Episode 13 | Youtube

{ 93 comments… read them below or add one }

NANZ October 12, 2012 at 1:49 PM

skejap nye sorotan nie…30 saat je…buat lah lama sikit mcm yg lepas x2…terubat sikit rindu nak tunggukan Senin dpn. Ish…but anyway TQ ezany

Reply

abady October 12, 2012 at 2:15 PM

ezany mcm mn awak buat sorotan ni. klu blh buat la lama sikit

Reply

Zana saibi October 12, 2012 at 2:27 PM

Uishhhhh sat sangat ni…. Pun begitu…x sabar nak tgk episod minggu depan…..

Reply

nur October 12, 2012 at 2:57 PM

knp rasa sekejap je episod 28..dan soroton just 30 second je..whever tq 4 Ezany..tk sabar tunggu isnin depan,,

Reply

mak adam October 12, 2012 at 4:24 PM

alhamdulillah, ada juga sorotan wp sekejap sgt 30 saat.. ezany kalau ada lagi tambahan,.. letaklah yer.. tak sabar akak nak tunggu minggu depan.

Reply

jaja October 12, 2012 at 4:37 PM

tq ezany…

Reply

Peminat tegar AA October 12, 2012 at 5:16 PM

Meluat aku tengok ko belakon nadia…. Meluatttttt!!!!!!!! Heran macamana ko pulak yg dapat belakon dgn AA….. Menyampah!!!!!!

Reply

syen October 12, 2012 at 6:33 PM

Salam Peminat tegar AA kenapa awak ni marah sangat kat nadia, kau jealous dia belakun ke. HABIS KAU INGAT PENERBIT/PENGARAH NAK AMBIL KAU BERLAKUN. tOLONG LAH jangan BUSUK hati. Nadia tak buat salah apa pun pada kita semua. AWak ni ada penyakit HATI……. BUSUK. Maaf ye

Reply

Peminat tegar AA October 12, 2012 at 7:07 PM

Hey ko tu yg buta…. Ko tak nampak ke haa….. Cerita ni kurang seri sebab salah pilih pelakon utk jadi Ain. Sama jugak dgn salah pilih pelakon utk jadi Johan PAHAM!!!!!!!

Reply

syen October 12, 2012 at 8:21 PM

aku sorang ke yang buta? 99% kata ain bagus tu apa citer. Kau nyer perangai bukan salah ibu mengandung..lah .Citer kurang seri sebab salah pilih pelakun pi la mabuk… Kau ni Laki-laki tulen ke pompuan tulin…atau dot.dot sebab hati kau lain macam sangat. Setahu aku dot..dot…yang emo benda-benda jantan handsome nih!

Reply

mamared October 12, 2012 at 8:51 PM

ha-ah si ‘peminat tegar AA’ nih…ni la masyarakat kita, kalau nak berlakon je mesti nak yg cantik2 tp lakonan hampeh…cantik apa Nadia ni, pandai berlakon, pandai menghayati watak..dh tgk ke filem Cun? mmg best dia berlakon…so natural..si Dazrin pun ok..kenapa nak emo sangat??? kata peminat tegar AA…kitaorg ni peminat tegar AA gak tapi tak pernah pun mengutuk mcm tu skali…Aaron tak kan suka peminat dia mcm awak tu…heiiii…tak paham aku.

Reply

suke suki October 13, 2012 at 1:13 AM

kelakar tul la… emo x tentu pasal….. macam la AA tuh kenal ko…
at least nadia tu dpt gak belakon dgn AA ko dpt ke??…. jeles la tuh… ape pun chaiyok2 nadia lakonan yg best sgt2

Reply

no name October 13, 2012 at 8:45 PM

ko lawa ke dari nadia tu?hahaahah tak kot,kalau lawa mesti hang jd pelakon juga..hahahha

Reply

ALI October 20, 2012 at 6:24 PM

BETO,BETO,BETO SANGAT MELUAT N MENYAMPAH TGK NADIYA NISAA BERLAAKON DIAATAK ADA PAKEJ SEBAGAI HEROIN…….

Reply

ADAM HAWA BEST October 15, 2012 at 3:32 PM

Ha’aa..betul ler, napalah nak marah Nadia. lakonan dia best ape. betullah dgn kehendak watak dlm cerita. Hawa digambarkan watak yang sederhana dalam serba serbi termasuk kecantikannya. Suka lakonan Nadia. Apapun, Nadia dah berikan lakonan yang terus ke hati penonton.

Reply

Bungo October 12, 2012 at 11:57 PM

Nadia antara plakon ppuan yg bagus… Dia menyebabkan sy tgk criter nih.. Bkn ain hawani saya tgk tp cara nadia blakon yg buat saya tonton criter nih… Apapun minat kt artis jgn lafanatik sgt…

Reply

sabertOOth October 13, 2012 at 10:46 AM

tgk nama pon tau…BODOH..ko rilex suda…ok ape ain ni blakon..ko sorg je yg mengelabah sgt

Reply

no name! October 13, 2012 at 8:44 PM

hahaha penjeles!

Reply

debab October 15, 2012 at 8:24 AM

Meluat aku tengok ko berlakon nadia…Meluattttt!!!!!!Heran macamana ko
pulak yg dapat belakon dgn AA…..Menyampah!!!!!!

Haaa…pandai tak aku berlakon ikut skrip yang ditulis oleh peminat tegar AA. Lepas ni aku boleh lah berlakon ngan AA for drama mencari syurga di Neraka Jahanam.
Aku akan menang pelakon wanita terbayek untuk anugerah Pesta Drama Malaysia instead of Pesta Filem Malaysia.

Reply

ADLI October 20, 2012 at 6:28 PM

aku pun sangat2 meluat n menyampah tgk nadiya nisaa berlakon,hodoh tak yah ler jadi heroin !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Reply

ham October 12, 2012 at 5:42 PM

tak puas tgk!!!!hahha 30 minit je…dh bce buku die thun lepas,tapi stil lagi nk tgk.hahhahah

Reply

mami October 12, 2012 at 6:00 PM

honestly..
Pelakon watak Ain sgt2 best….
then..dia seorg yg lawa without heavy makeup!

Reply

syen October 12, 2012 at 6:41 PM

setuju dengan mami. Orng celik aje yang suka tenguk Ain @nadiya berlakun. tak macam si…tut…tut… aku tegar benci kau. AA tu apa ?

Reply

Mira October 16, 2012 at 3:18 PM

AA 2 Aaron Aziz…

Reply

azua October 12, 2012 at 6:42 PM

kte santai2 je kat sini..x yah stress2 n jd terlalu fanatik sgt wat pening sndiri. x baik kata2 kat org..:)peace

Sorotan ni rasanya bukan ezany yg wat tp kendali by astro.

anywy utk ezany tqvm ya..apreciate sgt2…:)

c u guys next monday lak..

Hepi weekend kwan2 semua ye..

Reply

azua October 12, 2012 at 6:47 PM

syen : AA tu Aaron Aziz. tu lah kan..x baik camtu..,Nadia (NN) tu actualy sgt2 berbakat..suara pun sdap sbnarnya n actualy nk kena cantik ke baru bole belakun ngan AA

Macam2 :~

Reply

Peminat tegar AA October 12, 2012 at 7:01 PM

Mestilah….. Kumbang better dgn bunga… Bukan dgn budu….. PAHAM!!!!!!

Reply

RR October 12, 2012 at 8:14 PM

Kau ni cantik sangat ke beb? Ntah ko pun cam cencaluk jer. Cencaluk ngan budu adik beradik tiri. Haaaa. Peminat tegar AA dah kalah
. nanti aku buat drama AA ngan kak long. Amacam? SETUJU!!!!

Reply

nyampah aku nengok ko October 12, 2012 at 8:25 PM

jangan jadi bebal n x matang… AA tu pun manusia biasa je… hensem tu sabjektif… b-rak dia wangi ke… ko ni mesti budak beringus ni… fanatik dgn hiburan… kat sini kitorg semua borak2 elok2 je… kalo ko nak kutuk2 ko belah dari sini… buat sakit hati org je… cuba ko hepi kan hati ko tu… kalo x ko jadi manager si AA tu, ko bole pilih heroin utk dia… ada bole? kesian la ko ni….

Reply

suke suki October 13, 2012 at 1:18 AM

si peminat tegar AA ni ade penyakit sawan nih… g mkn ubat jauh2 karang sawan tuh melarat lak… syohh..syohhh..syohhh

Reply

Zuel October 12, 2012 at 6:48 PM

Salam semua, Tak best lah ada orang gaduh pasal pelakun. Tp aku setuju degan syen dan mami nadia amat bagus berlakun, tapi kenapa ada orang meluat. Tak baik kesian nadia. Aku doakan nadiya Nissa akan terus berjaya dan dapat banyak offer. Adam tu….lagi best kalau ako mustafa yang buat kot

Reply

nieza October 12, 2012 at 6:49 PM

terbaik le drama adam hawa nie…….sekali tgk x puas……jln cerita best sgt……nak tggu minggu depan tu rasa lama sgt………….

Reply

kerambit October 12, 2012 at 7:01 PM

so far, sebelom nih aku mmg x layan citer melayu yg jiwang2 nih… But, once terlayan plak episode yg diorg d mekah… trus cari episod 1 till latest… actor selection for this drama, really match… and shot2 yg agak terbaik…. pastu, theme song combination yg menghidupkan lagi perjalanan cerita… watak dalam setiap babak… match… 2 thumbs up ! ! !

Reply

kerambit October 12, 2012 at 7:09 PM

baru perasan ada org decline yg NN tu match ngn AA… honestly NN tu x der lah cun giler… siyesss… BUT, die terrrsangattt manisss… mmmm… dier mampu membawa watak lemah lembut… let say lah, NN tu d ganti dgn yg cun giler… mcm sapa eh? nk kata izara? i dont think so… neelofa? lagi x sesuai… hahaha… let me describe si NN nih… dier nih sawo matang tone kulitnyer… mata bulat… ada lesung pipit… and yg paling mahal… tuh tahi lalat d bawah lesung pipit… watak wanita kampung yg bercita2 tinggi, keras kepala, berpendirian teguh… sesuai lah tuuu… suara dier best taw… hahaha… manja2 garang… ada brann?

Reply

lolo October 12, 2012 at 7:53 PM

Peminat tegar AA ni dah la hati busuk, mulut pun busuk gak. Papehal pun kalau banding kau berlakon ngan AA aku rasa lagi HAROK. RUNUP kot syarikat perfileman. Seyes Nadiya is charming n beautiful. She is the best persona for Ain Hawani. FULLSTOP.

Reply

Norain October 15, 2012 at 7:05 PM

AHAHAHAHA betul2. die jeles la tu. nak belakon ngn AA xdapat. puiiii

Reply

kerabu mangga October 12, 2012 at 8:05 PM

Setuju dgn kerambit.kalau ganti neelofa mmg tak sesuai.nadia tue best juga dia berlakon terkesan juga.cuma masa dia pakai tudung tu kalau pakai penuh tak nampak rambut mesti lg comel.ezany tq.sediakan cerita ini.buat peminat tegar aa anzalna (dee) yg cun pun aa tak nak..satu lg kalau kurangseri org tak tgk citer ni..skrg ramai yg follow…

Reply

hotmamah October 12, 2012 at 8:06 PM

setuju *angkat 2 belah tangan nih!* setuju! gandingan mantop AA & NN. No one else wud fit the shoes for these characters. Excellent job to both kerana bagi i tak lena mlm nak tunggu sampai Isnin arrrrghhhhhhh……….

Reply

leez October 12, 2012 at 8:37 PM

Nadia pandai la bawa watak ni….dia mmg bagus

Reply

hati wangi October 12, 2012 at 8:43 PM

weiii… kat sini tempat org borak2 hepi2… kalu rasa nak spoil kan tempat ni, bole belah la… kalu x suka tak yah lah tengok drama a&h ni… xde org paksa pun… kalu dan fanatik sgt, baik nengok gambo je.. tampal keliling rumah ko… kat jamban sekali… minat org sampai ko x hepi, memang kesian betul la kat ko ni… ko belah la dari sini… org cakap kasar kita tak kan nak cakap lembut eh…. belah je la dari sini… ko nak nengok, nengok tp kutuk2… ko belah la… betul tak ezany-kun?

Reply

kaybee October 12, 2012 at 8:58 PM

tx ezany…appreciate sgt tlg download kan citer ni..untuk yg lain-lain tu x pyh lah kutuk2 jdkan ruangan ni santai , discuss untuk naikkan mutu lakonan dan kita x yah bazir duit tgk wyg..nak kutuk2 gi lah pesonal blog atau pun facebook dia orang mungkin dapat tlg dia org tingkatkan mutu lakonan dia org.
kat sini kesian ezany dia pula yg baca kutukan org…

Reply

ain wangi October 12, 2012 at 9:18 PM

aq da tengok NN belakon…memang dia mantap ape …. lagi pon yang pilih pelakon penulis tu sendiri. Kita kena respect la … bia dia orang wat keje kita tgk je
dan layan je…anyway tq Ezany

Reply

Peminat Hawa October 12, 2012 at 9:22 PM

Ntah ntah peminat tegar AA ni kak long kot………..kesian kak long

Reply

sara October 15, 2012 at 1:13 PM

Hahahahaha… 100% setuju!!!

Reply

Nak Am October 12, 2012 at 9:56 PM

Thumbs up….pemilihan pelakon mmg TERBAEK…Nadiya mmg perfect sbg ain..and AA sbg Am, facial expression dia aghhh..cinta..suara ain pun sedap..lemak2 gitu, dia bijak mainkan watak lembut giler dgn mama Am, tp garang dan keras ngan Am..I like sesangat….tk saba nk tunggu sambungan…demam Am…

Reply

jie October 12, 2012 at 10:07 PM

kenapa kutuk nn..saya minat dia..nn ada tarikan tersendiri..cantik itu subjektif ok. memang padan pun nn diganding dengan aa. dalam kehidupan realiti aku setuju kedua2 berpasangan..tapi apa boleh buat masing-masing dah ada pasangan.

Reply

ziziey October 12, 2012 at 11:19 PM

sedey yer..crita ni..rasa sgt watak ain & adam btul2 menghayati..so..pndngan msing2 kan..korang jgn gduh2 kt cni..ishhhh..x baik la…

Reply

Aezar October 12, 2012 at 11:20 PM

Salam.. Baca buku novel dan kita akan faham kenapa penulis pilih AA dan NN. Dalam novel, walaupun adam ni berdarah kacukan, seperti kak zah(kakak dia), dia lebih rupa kemelayuan. Adik bongsu adam sorg yg lebih rupa kacukan. Watak hawa pula taklah mcm ms universe, tapi dia beautiful in her simple ways. Jadi let’s keep an open mind about this. Just enjoy this incredible drama series.

Reply

hayah October 12, 2012 at 11:54 PM

Ishhh xbaik gaduh2……saya memang suka lakonan NN ok le dgn AA

Reply

hati wangi October 13, 2012 at 12:03 AM

huh lega… baru la senyap… amaaaannnnn….. penat gak gaduh ni sebena nya tp kekadg kita kena tegas sebab fanatik tak bertempat ni xde faedah nya…. and tempat yg aman jadi kecoh… anyway, enjoy watching the series everybody…. lalalalalala…… hmmm….. thanks ezany-kun….

Reply

Peminat Tegar NN :>> October 13, 2012 at 1:40 AM

hahahahah….. A’ah la aku rase si “Peminat Tegar AA” tuh Kak Long kot…….cirit birit pun kak long tetap nak kejar AA jugak…tapi kesiaannnn…NN jugak yang dapt.. hahahahaa

Reply

Peliknya manusia October 13, 2012 at 2:12 AM

Artis pempuan lawa tapi berlakon cam batu dia suka…pelakon manis cam si NN ni berlakon sikit nyer tip top dia tak suka…. Cerita ni hidup sebab semua pelakon dia yang hebat…kalau si NN tu tak lawa…. Tak yah complaint….. Jgn tgk sudah…ko tgk jer citer yang ada pelakon lawa lawa belakon…tak yah nak mengata pelakon dalm citer ni…. Org tunggu citer ni bukan sebab AA jer…sebab semua pelakon yang mantap and jalan cerita yang hebat….. Kot ya tak suka NNsila jgn pakai nama peminat tegar AA…sila jgn rosakkan nama AA dengan sikap awak tu…..

Reply

Elizabeth October 13, 2012 at 7:55 AM

saya akan ke luar negara next week…tolong ya rakamkan video utk 2 minggu…sedih tak dpt tgk…tq

Reply

linda October 13, 2012 at 9:29 AM

tksh ezany..

hey janganlah…gaduh2.. tak mo2..
xkisahlah hensem ke…x lawa ke…x padan ke…semua tu sekejap je…
yang penting bakatnyer…

aduiyai…sedey n kelakar la org yg x suka tu… ;)

Reply

Aida Maisara October 13, 2012 at 10:36 AM

Alamak.. Sampai tak tido saya malam tadi buat marathon tgk video nih. Sebenarnya saya jarang tengok cerita melayu yang kebanyakannya nampak so fairy tales/ fictional tapi cerita ni memang nampak real, skrip ain pun memang menggambarkan perwatakan sebenar, rakaman di mekah pun membuka pintu hati ke sana kerana memang hakikatnya bukan mudah untuk memaafkan perbuatan orang yang buat kita teraniaya.

Reply

Peminat tegar AA yg baik October 13, 2012 at 10:51 AM

Haha seriously Nadiya nisaa tu sangat awesome k. Dia memang menghayati watak habis ah, lawa pulak tu. Untung dapat berlakon dengan AA. to peminat tegar AA jangan lah jealous dengan NN . Kalau awak berlakon mungkin tak setanding dengan dia. dia sangat hebat k. Sekian from aaronator.

Reply

nur aina hawani October 15, 2012 at 1:08 AM

btul2 nadiya berlakon best dan aaron mmg mantap gandingan hebat. jrg tgk drama melayu tp terus melekat bila tgk adamdan hawa mmg terbaek

Reply

omya October 13, 2012 at 11:28 AM

TERBAIKKKKKKKKKKKKKKKK…………………………ADA TELADANNNNNNNNNN

Reply

wak lan tempeh October 13, 2012 at 11:54 AM

seorang wanita yg ayu… tidak begitu cantek namun meninggalkan sentuhan yg mempesonakn… raut wajah yg menenangkan sesapa yg memandang.. itulah dia NADIA (NN)

Reply

wak lan tempeh October 13, 2012 at 12:01 PM

nak tanya ezany ah…ada x crita WADI UNUNG.. crita tu best.. cuma wak xdapat nk tgok.. sebab time tu wak g blaja.. cuma dapat tgok awal2 je cerita tu.. or sape2 kawan2 yg tahu crita WU .. bole lah bg info pd wak lan

Reply

FANATIK ADAM HAWA October 13, 2012 at 1:12 PM

Usahlah kita bergaduh sesama sendiri kat room ni..takde faedah pun…kepada yg tidak suka pada NN, semalaya rasanya dah tahu, NN telah dinobatkan pelakon pembantu terbaik melalui filem CUN…kalau lakonan hancur, takkan dapat anugerah? Lakonan AA pula tak perlu nak dipertikaikan lagi…mmg mantoop! pokok pangkalnya, bab2 memilih pelakon ni rasanya penerbit dan pengarah yg lebih arif..kita menonton dah la..kalau dah tak suka, jgn tgk..tak perlu la nak kutuk2..dapat dosa kering jer…

Reply

adilla October 13, 2012 at 3:34 PM

tak sabar nk tggu ary selasa..

Reply

azie October 13, 2012 at 5:53 PM

hampir setahun nak cari pelakun yg betul2 sesuai pegang watak ain hawani…. memang sesuai sngt. lah NN . apa yg saya ketahui samada di pej. atau diblog2. ramai lelaki2 yg menonton drama ni. tq pd ezany… tak jemu2 saya ulng tyng menonton drama ni

Reply

cida October 13, 2012 at 6:06 PM

actually, nadia tu sgt manis…ada lesung pipit…
mmg manissss!!

x penah kenal dia sblm ni sbb sy kurang tgk filem / drama

lakonan dia pun ok..
berganding ngan AA pun nampak secocok je..

Reply

nadia October 13, 2012 at 6:35 PM

layan drama sambil novel adam dan hawa disisi…
Osemmm!!

Tahniah kepada pihak penerbitan sebab menghidupkan watak2 dgn pelakon yg sesuai….sangat tekesan d hati….

Reply

Mr. Engineer October 13, 2012 at 8:58 PM

Jangan gaduh2, cerita je pun.
Baik teman saya borak/sms kat henpon kan boleh juga tambah kenalan.

Reply

azu October 13, 2012 at 9:59 PM

huh…betul tu mr enginneer…

Reply

amisya fizrah October 15, 2012 at 9:20 AM

gigih btol mr. engineer ni cari kenalan..
bgus3x..
berkawan biar berjuta lemon..

Reply

Ms. Auditor October 15, 2012 at 9:28 AM

Hi Mr. Engineer..:)

Reply

azu hawani October 13, 2012 at 10:11 PM

alaihai all fans…
relax lh jgn emo sgt.sape pn yg tpilih tu dh Ketentuan buat ape nk lwn…pelakon lain blm tentu bole bawa watak ni..i rasa Nadiya very good n talented .She awesome allz…

Reply

sue October 14, 2012 at 9:41 AM

salam…tq cz tlg upload cter adam n hawa tp asl episod30 x lh bkak huhuhu….

Reply

green apple October 14, 2012 at 8:03 PM

salam…
tumpang lalu…
haipp..xbek gadoh2 sbb pelakon ni…jgn fanatik sgt…free2 je dpt dosa t lau kutuk2 org…bek gadoh2 psl benda yg leh dpt faedah….leh dpt pahala free…:)
ambikla iktibar drpd cerita ni..tu lg baik…dr pndg -ve kat org lain…xdpt ape pun..hehe
anyway….
thankz ezany…:)

Reply

TejaWafa October 14, 2012 at 10:52 PM

Dunia ini adalah pentas lakonan, kita semua adalah pelakonnya ;) hehe~

p/s: Nadia terbaik dlm drama ini. Sapa tk suka xpayah tgok. Peace No War.

kbai

Reply

hafiqain October 14, 2012 at 11:49 PM

pelik betul la dgn org terlebih emosi ni..adoiiyaii…xsuka, xyah tengok..gi main bola jauh2 sana..xbaik tau kutuk2 kejadian org…sume orang cantik..xde yg xcantik…lgi baik klu hati budi juga bahasa pn cantik..mmg cantik sgt la jadinya..da jgn nk gaduh2..diam2 je tgk cite ni sudah..

Reply

izzatyzaki October 15, 2012 at 12:55 AM

*tut tut*…….sapew la orgnye kn…nk kutuk NN pon x yh la nk bawak smpai ke komen2 di khalayak ramai…ta da otk ka?sorry,mintak maaf…tpi klu da muak nengok muka NN,blah la…x yh tengok da~ape la salahnye biar kitorang hepi tonton A&H ney…adooyyaaii….=..=’

Reply

Kutin Bubuz October 15, 2012 at 10:11 AM

Bila tengah hot cerita zaman Adam dan Hawa terkenang aku masa zaman remaja saya dulu. Siapa ingat cerita Cinderella dulu. Ada yang sanggup beli buku novel 2-3 buah buku novel yang sama dalam satu keluarga. Zaman ni sama jua kawan saya sanggup beli 2-3 buah novel dalam 1 keluarga. Dashyat juga cerita dia ni kan? Apa2 pun saya enjoy juga liat cerita ni. Thanks sal upload sebab saya sibuk dengan kerja. Kepada yang tak suka heroin cerita ni alaaaa…jangan bawa sangat sakit hati tu nanti kena darah tinggi dengan sakit jantung. Itu rezeki dia. Kalau awak berlakon adakah sehebat yang NN buat tak? Muhasabahlah diri itu sikit yea…

Reply

aush October 15, 2012 at 10:13 AM

x sabar nak tunngu mlm nie….

Reply

REMOS October 15, 2012 at 12:24 PM

kalau ikotkan penulis novel n penerbit, mmg watak ain bukan seorang yang cantik tapi manis, lemah lembut dan tegas..watak tu mmg sesuai sgt dgn NN..
nk tergelak aku bace komen, kumbang better ngan bunga..abis tu NN tu bukan bunga ke??bunga biasanye org gune utk pompuan..budu tu utk pondan..xkan kumbang ngan budu plak.kekeke…pikir dulu sebelum taip..wat sakit ati kawan2 je..ape pon x bleh~~

Reply

Novel Maniac October 15, 2012 at 3:56 PM

aslm semua peminat A&H dan Ezany.
Da lma ikut page ezany-kun ni. tp br arini rse nk komen. Credit and thanks a million to ezany. Sy mmg peminat setia novel dan juga pencinta filem dan drama melayu. sebelum ni da byk jugak cerita novel yg diadaptasikan, namun byk yg hampa kerana kurang penghayatan dan pemilihan pelakon dan jalan cerita yg byk diubah suai mngikut kesesuaian konon…bila tgk mmg xde rse nak ikut dan fanatik mcm citer A&H ni…AA mmg da terbukti mutu lakonan yg bukan mempertaruhkan sekadar muka sje…mmg osem dan terbaek. NN dlm cun dan jiwataiko mmg mantap. mula2 sy malas nak folow citer ni takut jd cam citer2 lain..cm bicara hati contohnya..tp bila sy tgk episod kat aussie sy terus melekat and wat marathon satu malam …nasib baik ada ezany.
well NN MMG ORG TERBAIK DAN LAYAK lakonkan watak Ain Hawani. tak mustahil dia bakal menjadi top heroin 2012-2013. penghayatan citer pun THUMBS UP. To Ezany, thanks a lot. Kpd smua peminat…jom layannn and support cerita melayu and penulis novel melayu.

Reply

elocose October 15, 2012 at 6:05 PM

Saya yang tak suka baca novel pun melekat suka tgk adam dan hawa nii…aku suka nadia tuh…suka laa menjiwai watak ngan bagus sekali….

Reply

Norain October 15, 2012 at 7:02 PM

eleh apesal la emo sgt ni. NN tu ok apa. lawa je aku tengok. tak baik cakap org tu lawa, org ni x lawa, semua ni ciptaan tuhan. kalau ye pon kau lagi lawan dr dia, at least die dapat belakon ngn AA. ko hado ? hahaha.

Reply

Bunga October 15, 2012 at 7:43 PM

NN tu mmg org yg tepat tu wtk tu..dia seorg pelakon teater dulu..compem2 la berbakat kot..thumbs up!!!

Reply

Sha October 15, 2012 at 8:59 PM

Maybe yang mengutul NN tu semua baca novel Adam dan Hawa ni cos dlm bk tu memang pun Aisya Sofea describe her as someone who is beautiful. But hey, give NN a chance. Anyway beauty lies in e eye of e beholder. At least she did her best to act in this drama. Though im not a big fan of her but give her a break will ya? :)

Reply

Mr Den October 16, 2012 at 12:00 AM

menungu ezany upload

Reply

Strangers October 16, 2012 at 1:02 AM

ATTENTION TO PEMINAT TEGAR AA
- Aku rasa kau ni dah melampau. Kau jealous sebenarnya kan NN tu dapat berlakon dengan AA? Come on lah sial, perangai jangan lah nampak sgt kebodohan kau tu. Kau tu manusia biasa, bukan artis dan tak terkenal pun. Kesian aku tengok kau ni, dah lah tk dpt jd artis then nak kutuk. muka kau mesti mcm kambing kan? Tu sbb kau jealous tgk NN. nak jd pelakon tak semestinya kena lawa, kalau lawa mcm LS tu tapi berlakon pun mcm bodoh, nak buat apa? Fikir lah kau ada otak. jgn disebabkan ketidakpuashatian kau tu kau lepas pd org lain. kau belajar sampai mana ni? Everybody has their own opinion, if you cant deal with your own fucking opinion, so back off. dont blame others for your stupidity. poor you. so hilarious. you’re not famous at all but acted like an actor. PERGI CERMIN DIRI tu. At least NN jadi pelakon, dpt berlakon dgn AA, rrzeki dia murah, dan cuba lihat kau? Ada ke semua tu? So hilarious

Reply

bujang October 16, 2012 at 9:05 AM

betul tu Strangers…sy sokong n like sgt2…!

Reply

Peminat NN October 16, 2012 at 5:30 PM

Peminat tegar aa….konon…ko sape…nak sound nn tu…cermin lah muko ko tu…AA pun pengsan ngeengok ko…ahak….akak…wakakka..

Reply

firestone October 18, 2012 at 1:27 AM

jom kita ramai2 ckp kt peminat tegar aa – KO ADER??? hahaha…senyap ko, takut le tuuu…ntah2 nangis!!!

Reply

greenrose7 October 18, 2012 at 11:33 AM

adoyaiiiii… x sbrnye nk tgk epi 30 ni. makin best je, n 4 info aku x benti2 nangis tgk cite ni. sedih sgt2… huhuhuh. best la Ain ni… suke sgt dia blakon coz natural je, make up pun x tebal mn…like so much. plz la dload cite ni cpt2…

Reply

greenrose7 October 18, 2012 at 11:37 AM

apsl lak ade org nk btekak kat cni ni ha. xyah lyn la org2 yg ade prasaan dengki bagai ni ha… bek kita lyn cite ni smpi abes lg bgs. aku ni btol2 da x sbr nk tgu epi yg setrusnye… =). Luv Adan&Hawa!!!

Reply

greenrose7 October 18, 2012 at 11:54 AM

ye la Mr Engineer, xde untungnye pun nk gadoh2 ni. bek carik kwn2 lg bgs mcm ckp amisya fizrah, carik kwn biar bjuta lemon…. ehehhe

Reply

peminat adam hawa October 18, 2012 at 1:56 PM

cerita adam dan hawa memang best
setiap hari rasa nak cepat waktu malam….
cerita ni memang best disamping pelakon yang bagus…
nadia sesuai bawa watak ain hawani
aaron _ adam mukhriz dan pelakon 2 lain semua berkesan membawa watak masing-masing……………..
good luck datin zaiton

Reply

Bad October 20, 2012 at 6:18 PM

NADIYA NISAA HEROIN PALING HODOH KAT MAALAYSIA……..

Reply

Leave a Comment