Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 33 – 36

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 13 – 16
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 17 – 20
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 29 – 32
  5. Video Adam & Hawa Episode 31

{ 127 comments… read them below or add one }

mRs Fatihah October 19, 2012 at 1:38 AM

kejap sgt la promonya ….suke sgt cite ni…awak…camner nk download dr awal episod sampai latest episod??

Reply

Mr Hazique October 19, 2012 at 3:43 AM

download jer kat teamhanna.org

Reply

rusnita October 19, 2012 at 4:29 PM

kt dah masuk teamhanna tu. still x paham camner nak download. ada saper2 blh tlg ajar x? tq

Reply

mazliza October 22, 2012 at 4:34 PM

senang je…. buka melalui fb, taip je nama adam & hawa dekat search nama tu….dapat le.. dari episode 1 hingga le sekarang ni..
SELAMAT MENCUBA… ADAM & HAWA THE BEST…

Reply

Penjual Aiskerim October 19, 2012 at 10:55 PM

mRs Fatty .. aiyah.. wa tengok lu manyak kasian ma.. wa kasi lu tips.. itu google u key in Dailymotion.. lanti sula bukak itu website.. lu kasi key in…AH1.. mesti jadi tatak bohong potong ayam wa janji pasti jadi…kalo tak jadi wa sekalang jugak pigi belak… ini butut punyia..

Reply

Penjual Aiskerim October 19, 2012 at 3:57 AM

Aiskelim! aaiskeeeliimm!! ayiah!! tatak olang latang!! hali ujan.. sikit susah tak pa… wa sabar!!! wa bole makan sendili…selap woh!! lalilalaalilala.. unler my umbelelal lela lela lela lalilalala…!!

Reply

LOL October 19, 2012 at 8:16 AM

penjual aiskrim salah blog ke? Haa…ha…saya sangat suka aiskrim trafic light

Reply

adeq October 19, 2012 at 8:15 AM

cant wait nx2 episode!!!!!!!

Reply

unknown October 19, 2012 at 8:37 AM

ape ni johan.. org tu kan da ade suami… tak yah la nak kcau.. kesian adam tau..

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 9:17 AM

hey johan pegi mabuk laaa jauh222222…….

nadia…. boleh aku cadangkan something tak…. boleh tak ornag lain yg ganti lakonan ko..

aku menyampah laaa dgn kooo…. tak paham2 lagi ker…!!!!

Reply

sue an October 19, 2012 at 4:22 PM

Aku lg menyampah meluat kat ko cikgu zawiyah oi…

Reply

abady October 19, 2012 at 5:07 PM

aku rasa am lg menyampah tengok kau cikgu zawiyah.

cikgu zawiyah: habis madu sepah di buang

Am: belum tentu lebah ni suka tau. lebah ni pun ada teste…..

dialog dlm episod lepas

Reply

ida hazelnut October 19, 2012 at 8:49 AM

x puas tgk adam…ain tak jgn la jual mahal…..

Reply

Sher Cullen October 19, 2012 at 8:50 AM

X suka johan sbb rambut pjg. Cuba rambut pendek baru ok.

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 9:10 AM

cerita dah meleret leret…. pi rahhhhhhhhhhh

dah makin bosan aku tengok cit ni….

yang ko johan berapa banyak scene yg ko nak kongker dlm cite ni hahhhh, cuba nak buat muka control ayu konon…… menyampah aku tengok…

johan ni patut kena ganti dgn bazlan laaaa….. baru ada fight dgn adam…. paham…

hey nadia…. ko jangan nak buat muka buat2 kesian laaa… balik umrah pun tak tutup jambul lagi…. aku menyampah tau tengok jambol ko tu…. botak kan lagi bagus tau…. bagi tak nampak rambut tu…..

Reply

cikgu zawiyah Ori October 19, 2012 at 9:57 AM

Ala rileks la cikgu zawiyah. Ko kan dah kawin dengan bapak kpd student ko. Erin bgtau kat Ain ep 31 kan. So tk payah nak emo sangat, dah sah2 am tu tk suka ko, dia suka kat ain walau pon ain tak cantik….tp cikgu zawiyah pun bukan cantik sangat la.
Cikgu zawiyah ni kan dah lah tak cantik, hati pon tak cantik gak. Alahai cikgu zawiyah.

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 12:03 PM

Haaaa tau pun pelakon ain tu tak cantik…. then just shut up…. ganti pelakonn lain abis cerita…… butaaaaa……

Reply

oncee October 19, 2012 at 1:07 PM

Salam cikgu zawiyah. Jagalah bahasa tu skit. Celik sangat ke cikgu Zawiyah ni kata orang buta. Jangan menghina kejadian ALLAH, samada berlakon atau realiti Ain tetap Nadiya Nissa yang dikurniakan wajah sebegitu oleh ALLAH Subhanawata’la.

Sesungguhnya tiada puji melainkan Allah yang maha agung.

Reply

sue an October 19, 2012 at 4:11 PM

Wa lasa aa…itu cikgu zawiyah yg buta matanya..x mau tgk tutup mata lol..lg aa..jgn kasi msuk campur dlm ini celita…wo…main jauh2 ka woi….adoiyaiii…

Reply

jr October 19, 2012 at 5:15 PM

senyap la ko . meroyan pehal. kalau semua org ko x suke, x payah la tngok cite ni. benak sgt apehal ?

Reply

kak ruby October 19, 2012 at 7:15 PM

rasanya shooting dah habis kan..kena buat baru lah klu nak tukar pelakon..bajet pun tmbh…siapa agak2 yg sesuai ganti Nadiya Nissa..

A) Ogy Ahmad Daud
B) Erma Fatimah
C) Nasha Aziz
D) Cikgu Zawiyah
E) Ida Nerina

Reply

lilian October 19, 2012 at 10:55 PM

None of them. Nadiya Nissa still the best and the wright choice. Kesian am kalau partnerkan ngan orng2 tua tu. Tak ada chemistry pon. Pilihan D cikgu zawiyah lagi hampeh. opss i am sorry cikgu.

Reply

Kak Bee October 20, 2012 at 10:05 PM

Sorry the options that you gave satu pun tak sesuai!
Veteran semuanya!!. The present heroin ok apa! She is
a good actress. Very natural. I like n of course kesian si Am

Reply

Dulisya October 19, 2012 at 9:19 AM

Haha cikgu zawiyah jeles

Reply

Dulisya October 19, 2012 at 9:21 AM

Adakalanya wanita perlu memiliki sikap seperti Ain, menaikkan martabat serta maruah wanita. Menjaga keperibadian

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 12:09 PM

Ain hawani dlm novel tak sepatutnya cakap kasar sgt dgn suami dia…. tu biadap namanya….. nadia terlebih biadap dlm cita ni…..

ni yg aku makin menyampah tengok cita ni….

terima jer lah hakikat am tu laki ko…… ego tak bertempat…..

ni lagi sorang buta…….. dasar tak baca novel….

Reply

are win October 19, 2012 at 2:00 PM

alaaa…relaks la cikgu zawiyah !!!!!
klu menyampah x payah tgk cite ni lg..
jgn nak ckp org buta…
biar buta mata,jgn buta hati…
allahuakbar !!!!!

Reply

Dulisya October 19, 2012 at 9:22 AM

Ain hawani punyai harga diri yg tinggi.

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 12:06 PM

ni lagi sorang buta…….. dasar tak baca novel…. pi beli novel tu dulu baca malam ni baru boleh komen paham…!!!!!!!!!!!!!

Reply

abady October 19, 2012 at 5:13 PM

btl la watak ain hawani dlm cerita sama dgn dlm novel. sy dah bc novel ni byk kali dah.

Reply

ssssss October 19, 2012 at 7:20 PM

betulkah mempunyai harga diri yg tinggi? atau tiada harga diri kerana tengking suami dan keluar dgn lelaki lain tanpa pengetahuan suami?..Ain ada agama tapi mcm tak faham ttng agama..pada saya Ain bukan seorang wwanita yg baik , ego tak kena tempat..cerita ni lebih sedap kalau Am ceraikan Ain dan Ain menderita kerana menyesal…

Reply

yyyyyy October 22, 2012 at 1:29 PM

aiiyyaaakk!!… buat laaa novel sendirik!..

Reply

azu hawani October 19, 2012 at 9:47 AM

alahai…tak sabar nk tgu episod seterusnyer…adoiyai lama nyer…cepat lah hah

Reply

Hawaa October 19, 2012 at 10:28 AM

ok la tu watak ain, mmg la kena jaga martabat diri, bagus ain :) am pun ok juga sebab da berubahkan…mmg lepas nie akan bersamanya..(sebab da tau jalan citer dlm novel)….so x yah la nak emo2 sngt…

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 12:14 PM

Ok apa…… tak sesuai langsung dia belakon….

baca skip asik sama jer…. marahx100 ….. bencix3….. dah berapa episode tak habis2…… ko teruskan laaa marah ko meleret sampai 8 tahun boleh buat 800 episode instead of 80.

dah nak termuntah dah aku tengok cerita ni… asik benda sama jer….. scene yang membazir berlambak2….

Reply

cikgu zawiyah versi tanah kubur October 19, 2012 at 1:22 PM

BABAK 1
CIKGU ZAWIYAH = TLG PANASNYA. MULUT AKU KENAPA PENUH DGN ULAT HAH?.
CIKKGU ZAWIYAH TEPEKIK2 MINTA TOLONG.= AIN TOLONG AKU AIN..TOLONG..BUANGKAN ULAT NI. AKU GELI. DULU AKU GELI TENGUK MUKA KAU AIN..TAPI SEKARANG AKU GELI DGN ULAT NI..TOLONG AIN
AIN =MAAFKAN SAYA CIKGU ZAWIYAH SAYA TK DAPAT TOLONG CIKGU SBB KITA TAK SAMA RANKING. BYE CIKGU ZAWIYAH. AIN NAK MAKAN BUAH APPLE SEKARANG.

Reply

cikgu zawiyah versi tanah kubur October 19, 2012 at 1:33 PM

BABAK 2
CIKGU ZAWIYAH CUBA MENGELUARKAN ULAT DR MULUTNYA YANG BUSUK ITU TIBA2 SEBATANG PAIP BESI MENERJAH MULUTNYA. CIKGU ZAWIYAH TIDAK BERPUTUS ASA LANTAS MENEPIS DGN KASAR BESI PAIP ITU. TETAPI CIKGU ZAWIYAH JADI TEMPER SBB BUKAN BATANG BESI ITU TERCAMPAK, MALAH IA MENUSUK KASAR KE ANAK TEKAKNYA.
KETIKA INI AIN HAWANI DATANG DENGAN SEGELAS JUS APPLE DI TANGAN. AIN MENGHULURKAN GELAS ITU KPD CIKGU ZAWIYAH. CIKGU ZAWIYAH DGN RAKUS MENYAMBAR GELAS TERSEBUT DAN TERUS MEMINUMYA. MASYAALLAH APA TERJADI…IKUTI BABAK SETERUSNYA KALAU SUDI.

Reply

cikgu zawiyah versi tanah kubur October 19, 2012 at 1:50 PM

BABAK 3 akan disambung sekiranya cikgu zawiyah belum sedar dan insaf di atas keterlaluannya menghina orang @menghina kejadian ALLAH. iaitu nadiya nissa.

Reply

lilian October 19, 2012 at 10:48 PM

Oi cikgu zawiyah dah mati ke? baik plak ada scene dlm kubur. Baguslah kalau cikgu zawiyah tu mati aman skit ruangan ni.

Cikgu zawiyah semuga kau aman di sana. Ye???

Reply

sue an October 19, 2012 at 4:26 PM

Go to hell la…u….nak publisiti murahan lah tu…cikgu begong…

Reply

abady October 19, 2012 at 5:16 PM

setuju dgn sue an

Reply

jr October 19, 2012 at 5:19 PM

oii ain tu belakon ikot skrip, da dalam skrip suruh marah, benci.. yang ko nak MENGGELABAH sangat pehal ?kalau rasa nak muntah, xpayah la tengok. menyemak je !!

Reply

ain wangi October 19, 2012 at 5:59 PM

Betul saya setuju..
meroyan kot cikgu zawiyah…

Reply

fifie October 19, 2012 at 10:45 AM

argh..!!!! tak sabar..makin best citer ni…novel dia balik2 baca pun tak boring…ni lagi drama adeh…rasa mcm lambtlh hari isnin….

Reply

JJ October 19, 2012 at 10:50 AM

Salam,
Pada yg emo lebih tu sila baca novel yea.
Mmg marah tengok ain camtu, tapi Am belum lagi berusah dptkan ain.
Nanti satu perkara yg akan menyebabkan ain menerima dgn berlapang dada Adam Mukliz sebagai suami dia. Ain cuma nak suami yg beriman dan yg boleh bimbing dia. Bila Am buktikan dia lah lelaki itu, Ain akan rela la jadi isteri dia.
So, tak perlu marah cite nie meleret. Saya suka sebab kalau baca novel, kita cuma baca part Ain Hawani sahaja. Saya suka drama nie sebab penceritaan untuk watak2 org lain lebih jelas. It explained everything yg tak dpt di berikan dlm novel yea. Lagipun apa la masalahnya kalau malas baca novel, tajuk pun Adam & Hawa, sah2 la mereka akan bersatu jugak. Adoi!
Cite indonesia beratus episod tak logik boleh lah tengok. Dallas yg zaman dulu beratus2 episod pun boleh tengok. Apa la 80 episod nie kan kan kan. Chill!

Reply

kak ruby October 19, 2012 at 7:25 PM

Ain nak suami yg beriman tp dia sndri tak jaga maruah sebagai seorg yg masih isteri org..pelik..

Reply

peminat Am October 20, 2012 at 10:15 AM

saya setuju dgn JJ.. nak tengok tengok la.. kalu tak nak tak usah tengok.. emo sangat ni.. napa?.. dalam novel tak la.. detail mcm drama.. tapi dlm promo siri 33 -36 i benci dgn Ain.. solat tak tinggal.. tapi yg p jugak jumpa Johan tu kenapa? gelak2 lagi.. (eh i pun dah emo) bukan dia tak tau dosa kuar dgn Johan.. awak tu bini Am.. kesian Am.. nampak Ain jumpa Johan.. dayus tau laki yg biar bini kuar dgn lelaki lain.. i tau depa mesti bersatu semula.. dlm novel vry straight forward.. drama ni.. tak tau la mcm mana depa nak panjangkan sampai 80 episode ni..

Reply

rusnita October 21, 2012 at 10:53 AM

setuju dgn jj.

Reply

Dusty Pink October 19, 2012 at 11:19 AM

hahahaaha Cikgu zawiyah lawakkkk!

Reply

Kak Cham, Linda dan Jun October 19, 2012 at 12:06 PM

eh..eh..cikgu Zawiyah..ingatkan betul2 dh insaf..bukan dulu dh mintak maap kat ain ke?ke nk kitaorg sampaikan maaf untuk kali ke 2?huhuhu

Reply

Cikgu Zawiyah October 19, 2012 at 12:27 PM

Amboi sombongnya bercakap…!!!!! yang ko meroyan kat dlm ni buat apa hah…!!!! kan both of u dah tak ada …. ko pegi jer lah balik penang jaga mak ko tu lagi bagus daripada meroyan nak belakon lagi dlm ni…

Reply

Kak Cham, Linda dan Jun October 19, 2012 at 5:20 PM

ops..cikgu zawiyah ni asik marah2 je..kami cakap jer..takkan itu pun nk marah..x baik tau cikgu zawiyah nk marah2 mcm ni..bertambah tua nampak muka cikgu tu bila marah2..cube tengok ain tu,baik..cakap pun sopan je..nampak sugguh ayau dan jelita gitu dgn tingkah lakunye..ehehe..mmmm masalah dia dgn am tu xpela..luka ain tu terlalu dalam agaknye..manala kita nk tau perasaan dia kan..kan..so cikgu zawiyah xyah la nk susah hati kenapa dia layan am mcm tu ye..nanti pandai2 la dorang settlekan masalah rumahtangga dorang tu…eh cikgu ni..bising2 kat sini dh masak ke utk suami nk makan mlm kang????baik cikgu zawiyah gi balik cepat sikit ok…ahahaha

Reply

peminat Am October 20, 2012 at 10:18 AM

i tengah sakit ati tengok Ain gedik2 dgn Johan..

Reply

jr October 19, 2012 at 5:22 PM

weh cikgu zawiyah, ko ni anak dara tua eh ? haha

Reply

dedalu October 19, 2012 at 7:28 PM

sokong awak cikgu Zawiyah..mmg ada benarnya kata2 awak tu..penulis agak keterlaluan..meskipun ianya rekaan semata-mata tp ironi nya..menjatuhkan taraf kaum wanita itu sndri…lelaki mcm Am ada lg ker?..apa2 pun taraf kaum lelaki naik dlm drama ni..menerusi watak Am..

Reply

sham.. peminat Am October 20, 2012 at 10:41 AM

Dedalu.. naik taraf lelaki u kata??? naik apenya mcm tu.. kalu anak i org buat mcm Ain buat kat Am.. terang2 i kata.. cari lain la.. cinta apa mcm tu.. gedik2 dgn lelaki lain walau pun dah tau diri tu bini org.. (promo episode 33-36) dan Am pulak.. tengok jer.. belah mcm tu jer.. lelaki dayus kut.. bini dok gedik2.. ketawa2 lgi dgn lelaki lain.. boleh tengok jer.. walau pun ini cerita rekaan.. tapi patut malah wajib bg ajaran.. kita org islam bila dah kawin.. kita tak suka ke.. kita kawin paksa ke.. suami mesti dihormati.. tak nak p la mintak fasah..

Reply

norashikin October 19, 2012 at 12:27 PM

hahahahahaha…klaka bila baca komen kat sini..memang cerita ni berjaya lah..boleh mengganggu perasaan penonton.. maknanya cerita ni sampai mesejnya kepada penonton..tahniah cerita Adam & Hawa yang dilakokan oleh Nadiya Nisaa & Aaron Aziz

Reply

cik yani October 19, 2012 at 1:43 PM

mcm komen, siap ada dialog tanah kubur lak tu…hahaha…mcm2 korang nih..

Reply

IA October 19, 2012 at 1:45 PM

Hehe. Dua entertainment di sini. 1-Tengok Adam & Hawa (of course lah kan); 2-Baca komen2 di atas.

Ngehehe. Chill guys n girls. Yang benci2 tengok cerita ni, still tengok jugak. Keep it up people! Sokong drama kita. =P

Reply

jie October 19, 2012 at 1:50 PM

salam cikgu zawiyah…emo..betullah kamu ni..cantik ape nadiya ni..minat sangat kat nadiya ni..lakonan bersahaja..nak tanya ni cikgu zawiyah ni cantik tak..saya ni cantik tak kutuk orang pun..kalau tak suka jangan mengutuk nadiya (ain).. cantik tu subjektiflah cikgu..eih cikgu ke …ha…ha…ha

Reply

jie October 19, 2012 at 1:55 PM

nak sambong lagi ni..saya ketawa berdekah2lah baca komen cikgu zawiyah versi tanah kubur…jeng..jeng nak tunggu episod 3 pulak..lawak2…

Reply

are win October 19, 2012 at 2:07 PM

pelik la aku tgk cikgu zawiyah nie..
emo sgt aku tgk…rileks la beb..klu awk menyampah tgk xpayah tgk lerr
lg satu jgn suka2 ckp org buta….
BUTA KA CIPTAAN ALLAH?

Reply

peminat novel October 19, 2012 at 2:23 PM

cikgu zawiyah…knape nak emo ni suka hati pengarah lah nak pilih saper jadi pelakon wanita utama dalam cerita adam dan hawa ni..pengarah dah pilih maknaya tu yang terbaik per..NN tu ok per jadi pelakon utamakan dalam novel ain hawani tu seorang yang lemah lembut tapi tegas…NN tu berjaya pe bawak watak Ain hawani…..kalau x berjaya x kan lah cikgu zakiah nak marah marah kot…..hahahahahah….. kepada NN teruskan lakonan anda berjaya beb…..

Reply

Adam Mukhriz October 19, 2012 at 2:59 PM

Cikgu zawiyah… Anda tight period ka??? Nak Am, belikan pad saiz apa.. 32cm cukup..?? Nak wing ke atau tak??

Reply

NISA October 19, 2012 at 3:46 PM

Hhehehe..sy pun rs cenggitu… ;)

Reply

sue an October 19, 2012 at 4:18 PM

Cukup ke dia pakai size pad tu….?

Reply

Kutin Bubuz October 19, 2012 at 4:13 PM

Saya rasa 32cm tak cukup…38cm baru ok…Kalau tak ada wing alaaaa pakai staple aje hehehehehe…

Reply

sue an October 19, 2012 at 4:19 PM

Bagi je pakai pampers dewasa bru ok kot…

Reply

Kak Long October 20, 2012 at 11:43 AM

miss u….

Reply

Kutin Bubuz October 19, 2012 at 3:44 PM

Dah dah dah jangan marah2, jangan gadoh2 ini cerita aje…ini bukan betul2 ini COBAANNNNN…Dah lah tu dah lah nanti dapat free sakit tekanan jiwa, darah tinggi sama sakit jantung…

Reply

june October 19, 2012 at 3:44 PM

Cikgu zawiyah, …. apahal….??? tak reti na komen
baik x payah ehhh… saja nak kena hentam… kkkehhh ehh
cian…

Reply

azie October 19, 2012 at 4:21 PM

cik gu Zawiyah…..jiwa kacau ke….merasuk x tentu pasal niiii

Reply

sue an October 19, 2012 at 4:28 PM

Btul3x….cikgu zawiyah dah kena rasuk dek hantu kopek…jaga2 hangpa semua..

Reply

abady October 19, 2012 at 6:10 PM

AM potong rambut la lps blk dari umrah.

Reply

has October 19, 2012 at 7:18 PM

hi….mr enggnr…apa dh jd snyp je x kn mula boring wtk Am……

Reply

hazie October 19, 2012 at 7:33 PM

cerita ni best …. saya x tgk pon dari epsd 1 hingga 30 di tv tapi bila ramai sgt yg ckp seronok so sy pon try tgk online ….. yup …. mmg syok citer nih …. saya rasa penerbit mmg sajer pilih pelakon ain tu tak berapa cantik tapi cerdik ….. nak sesuaikan dgn cerita yg adam tu playboy …. betul tak ??? pendapat saya lah ….

Reply

amirah October 19, 2012 at 8:04 PM

Knp skjap je promo dia..??

Reply

wonderpets October 19, 2012 at 8:18 PM

assalamualaikum..
apa hal la cikgu2 zawiyah yang pelbagai versi ni..bergaduh..bercakap yang bukan2..org tu tak ada apa2pun korang pulak yang bertekak..berjidal..hmm..melayu..melayu..tak suka tak yah la nengok..tutup tv tak yah download..tgk je citer wonderpets..abis citer..semoga berbaik2 la korang lepas ni..tak berbaloi bertekak bergaduh sebab artis2 dalam drama ni..drama ni meletup jugak..korang je yang meletup tapi tak dapat apa2….hmm..

Reply

azie October 19, 2012 at 8:39 PM

bila tngok promo episod 33 – 36 resah gelisah lagilah kita dibuatnya…. kesian sngt. kat Am. AA kenapalah pandai sngt bawa watak tu….. huh…huh kesian juga kat kita semua yg sentiasa merindu……hingga ke penghujung rindu.

Reply

zaynn October 19, 2012 at 9:02 PM

pelik tgk drama ni..pelik dgn watak mengada ngada AIN HAWANI..tu..digambarkan sebagai seorg yg berpelajaran tinggi, ada ilmu agama , punya kerjaya ok tp perangai kurang matang…adakah memang begitu sikap org yg berpelajaran tinggi ?..ego dan hipokrit..bukan emo tp saja nak pertikaikan watak rekaan si penulis..ne time perlu berhati2..biar realiti sikit..jgn nak cari untung semata-mata..biar ada pengajaran dan teladan ..

Reply

Sofia Jane October 19, 2012 at 9:05 PM

Saya tgk drama ni kerana saya peminat no.1 AA.. tak suka dgn watak Ain tu tp terpaksa juga tgk kerana AA…mmg terbaik drama ni tp lagi baik jika Am ceraikan Ain dan selps tu Ain menyesal dan jd gila kerana melawan suami…Am pula kahwin dgn Dee yg akhirnya berubah jd wanita yg baik..si Ain ni mcm perasan cantik jer…

Reply

Syen October 20, 2012 at 12:02 AM

Sofia Jane??? tak kan minda sofea Jane seteruk ini. Imiginasi yang teramat buruk pernah aku baca. Kalau kau jadi penulis atau penerbit hancur cerita kau.
100% yang tak suka ain adalah wanita dan 100% yang suka Am pun kaum wanita. Ini menunjukkan kaum wanita adalah ……

Reply

sham.. peminat Am October 20, 2012 at 10:50 AM

Sofia Jane.. i and my husband pun setuju.. Am cerai kan Ain.. baru cerita ni lagi best.. dalam novel tak la mcm tu.. mana tau depa nak panjangkan cerita.. bila Ain menyesal baru dia balik pada Am.. ha ha kita pulak mereka2 cerita ni.. apa pun kita tungguuuu…

Reply

syen October 20, 2012 at 12:34 PM

otak bercelaru ada hati nak jadi penulis dan pengarah drama LOL

Reply

sara October 20, 2012 at 1:42 AM

Hari tu dh ada org meroyan tak suka ain… Hari ni ada lagi?? Wahai “cikgu zawiyah”, ko ni “peminat tegar AA” ke? Tukar nama eh?? Hahahahha

Reply

jj October 20, 2012 at 2:08 AM

hi sofia jane…kalau macam tu imiginasi novel tulisan kamu..memang tak lakulah novel tu..apabila lagi didramakan…terimalah hakikat nadiya nissa (ain) yang menghidupkan jalan cerita ni..kalau nak suruh azalna (dee) jadi heroin tak ada penontonnya..Nadiya Nissa seorang pelakon yang berpelajaran dan ada rupa…

Reply

aku adalah hawa October 20, 2012 at 7:56 AM

Salam semua..
I memang peminat adam hawa…dah baca novel ni dari dulu lagi…sangat best…
for me watak ain hawani tu bagus,,,memang kena Nadiya Nissa ni berlakon…she kiut and nampak natural je…kalau tengok promo dari Nadiya di luar scene pun nampak dia jenis happy go lucky bukan jenis yang keras hati macam dalam cerita ni… For me Am pun amat sesuai dilakon oleh Aaron Aziz..tu yg ramai perempuan duk melekat kat depan tv kan…apa pun..pada yang minat…kita terus la menonton drama ni…kalau tak suspen mana org nak tengok kan…kepada yang tak minat…pi la layan fb or whatever yg berfaedah… Nak marah2kan si Nadiya tu tak sesuai berlakon buat apa… dia x berdosa diberi watak tu…dan kalau ada yang rasa dia x cantik…bukan salah dia ada rupa sebegitu… for me..she is beautiful… (semua wanita yang diciptakan Allah semuanya cantik kan…) ok..anyway enjoy watching guys…..

Reply

sham.. peminat Am October 20, 2012 at 10:55 AM

i suka Nadiya Nissa.. she is a very good actress.. lakunan dia hidup.. cantik..? ok ape.. manis budaknya.. ada keistimewaan sendiri.. cantik ni subjective .. Allah menjadikan semua makluknya cantik.. jangan menghina apa yg Allah bagi.. ko rang dok mengata dia tak cantik.. dosa tau.. nak terampun dosa mengata dia.. u all kena p jumpa dia dan minta maaf.. kalu tak bawak sampai mati oooiiii.. NAK????

Reply

Sofia Jane Bukan nama Sebenar.. October 20, 2012 at 9:16 AM

Bukan soal untung atau laku..itu no.2..cuma mempersoalkan mentaliti penonton di Malaysia yg gemar menoton drama melankolik yg kurang memberikan motivasi ke arah berfikir dgn matang..mgkn mmg itulah agaknya negara Malaysia ni masih ketinggalan dlm arus kemajuan..kerana majoriti org2 Msia suka berkhayal , berimajinasi..dan berhibur semata-mata..pembinaan watak yg kurang meyakinkan utk AIN HAWANI dan ADAM MUKHRIZ..subjek cerita ni adalah psl hubungan yg menyeramkan sebenarnya..watak Ain itu sukar ditafsirkan sebenarnya..sepatutnya watak Ain itu perlu ada kelas dan terhormat ..cth ..mcm mana dia boleh melayan lelaki lain sdg kan dia tahu masih ada suami. Ain sgt marah bila dia dinikahkan secara paksa sdgkan niat AM adalah utk menjaga maruahnya..dan AM tak kisahpun ditinggalkan 8 tahun..apa sebenarnya yg dimahukan AIN?..watak Ain seolah digambarkan sebagai seorg yg berpelajaran tp otak letak kat lutut..tak terima hakikat manusia bukan sempurna..termasuk Ain sndri..dia nak suami yg perfect dan ada pegangan agama..tp dia sndri tak dpt dikawal dan dibimbing..kurang matang..

Reply

sham.. peminat Am October 20, 2012 at 5:07 PM

Sofia Jane Bukan nama Sebenar.. aku sokong ko.. kita ckp pasal Ain Hawani.. kalu la betul ada pompuan mcm Ain ni.. lekeh sgt la pompuan terpelajar.. yg digambarkan solat.. yg digambarkan sentiasa memohon keredhoan Allah.. tapi dia sendiri tak redho dgn qadaq dan qadar dia.. celaru betul.. dah tau bersuami.. keluar dgn lelaki lain.. tapi mana tau.. entah2 Azie p toilet kut.. tapi tetap tak boleh sbb tak mintak izin suami nak kuar.. wahai sang penulis.. ingat.. tulisan anda jika bertentangan dgn hukum.. anda akan dipertanggung jawabkan nanti..

Reply

aida October 20, 2012 at 6:39 PM

sham..peminat am, aku sokong ko….perangai ain menjatuhkan mertabat wanita, ingat, syurga isteri pada suaminya, kalau x nak pada am tu pegi la tuntut fasakh….apa ra….

Reply

Aishah Sofia (bkn nama Sebenar) October 23, 2012 at 12:49 PM

ehhh… korg nih dah baca novel kasi abisss? layan drama serta mendalami x drama tu? apa yg korg ckp tu….. mmg itulah yg nk d sampaikan…. bkn nak lekehkan wanita terpelajar…. tapi x mustahil ada yg begitu…. di situ ada pro and contra nyer…. yg contra jadikan teladan….. yg pro nyer jadikan panduan….. penulisan A&H nih x menentang pon hukum….. tapi secara realitinya adalah X mustahil wanita terpelajar akan seperti ain itu….. merasakan dirinya cukup ilmu maka kononnyer dier tahu apa yg dier buat…. padahal yg dier buat itu adalah salah…. ok??!!!

Reply

jj October 20, 2012 at 9:41 AM

ramai yang mempertikaikan watak ain yang diberikan kepada nadiya nissa ni..sebenarnya dipersoalkan..apa perlunya kita memperlekehkan bakat beliau..adakah disebabkan beliau bukan seperti yang penggemar suka..semua novel diolahkan adalah berdasarkan kepada imiginasi atau realiti daripd penulisnya..jadi nadiya nissa hanya sebagai watak yang merealisasikan kehidupan ain. pasal ain melayan lelaki lain kita tonton episod penuhnya nanti..am digambarkan oleh penulis sebagai seorang suami takut kepada kenyataan….

Reply

Kak Long October 20, 2012 at 11:04 AM

hai…

Reply

Kak Long October 20, 2012 at 11:06 AM

Rindu sgt kak AM…. apa kurangnya aku ni hah…cantik apa?

Reply

Kak Long October 20, 2012 at 11:13 AM

Am.. miss u so much!
alamak… memulas la pulak..

Reply

adik am October 20, 2012 at 6:43 PM

kak long, ko kan dah kawin, skrg duduk di terengganu…jaga je lah laki tu jgn ingat2 kat am lagi, nnt laki ko jeles…

Reply

Kak Long October 21, 2012 at 12:47 PM

erin.. yg ko cbuk sgt pehal!!!..
am…….. miss u soooooo much…

Reply

shahz October 20, 2012 at 11:59 AM

nape tk bley tgk promo ni…huaaaaa……

Reply

sdli October 20, 2012 at 6:06 PM

NADIYA NISAA – HEROIN HODOH TERHEBAT DI MALAYSIA.

Reply

ucu October 20, 2012 at 7:11 PM

sdli, tak baik la ko kata nadiya nissa tu hodoh, sbb aku rasa wajah dia tu mewakili 80% org pompuan kat malaysia ni, aku kata cam tu sbb ko tgk la sekeliling ko berapa ramai pompuan yg wajahnya betul2 cantik dan berapa ramai pulak yg biasa2 je macam nadiya nissa tu, jd secara tak langsung dia heroin mewakili 80% pompuan malaysia…lg pun heroin hollywood yg terkenal seluruh dunia pun bukan semestinya cantik….

Reply

Pelik bin Ajaib..huhu October 20, 2012 at 10:19 PM

Mmg pelik perwatakan Ain Hawani tu.. sekejap ok sekjp tak ok..tak kan period..kdg2 tanpa sebab yg munasabah pun dia jd angin..penulis sepatutnya beri alasan yg lebih kukuh..watak AM nmpk stabil dan berkembang mengikut situasi..watak Ain tu yg statik ..alasan benci AM dah klise sgt..berulang2..rimas juga dibuatnya..ntah lah.pada saya lakonan Nadiya Nisa ok lah tp watak yg dibawanya kurang berbekas dan wataknya sgt lah membosankan..ingat dua perkara yg berbeza..

Reply

Kak Long October 21, 2012 at 12:50 PM

yg cantik2 tu….semua plastik je….

Reply

hargai anugerah allah October 21, 2012 at 7:25 AM

sdli ko ni sorang lg manusia yg tak tahu agama. sedap mulut kau mengata orang hodoh. Ko tu cantik sangat ke? Macamna hodoh wajah ain itu adalah kejadian ciptaan ALLAH SUBHANAWATA’LA. Kau mengutuk ciptaan ALLAH. AKu doakan satu hari muka kau yang cantik tu jadi buruk akibat kena simbah asid atau minyak panas. AMINNNN…
ALLAH THE MIGHTY
ALLAH THE GREAT
ALLAH THE MIRACLE
SDLI KAU tu Saper? nASIB BAIK aLLAH NAK JADIKAN KAU ORANG

Reply

RaniaZara October 21, 2012 at 4:38 PM

Subahanllah.. 1 hari nanti bila Allah tarik balik kcantikan yg dah dberikan kat awak bru awak sedar langit tu tinggi ke rendah.. *tu pun if awak memng cantik lah kan*

Reply

sue an October 22, 2012 at 7:57 PM

Silap tu Sdli lagi hodoh laa…

Reply

Sofia Jane Bukan nama Sebenar.. October 20, 2012 at 6:12 PM

pada saya lakonan Nadiya Nissa tiada masalah..beliau hanya ikut skrip atau novel cuma pembinaan watak dan perwatakan yg dibawanya kurang menyakinkan dan agak keterlaluan..adaptasi sebenarnya boleh ubah sikit2..supaya lebih sesuai dan releven..watak2 dlm Ombak Rindu pun byk yg telah diubah suai tp meletup juga…itu pendapat saya lah..masing2 punya pndgn kan kita bebas menyuarakan atau mengkritik..knp ada pula yg tak paus hati?..kritikan itu perlu utk memajukan lagi industri hiburan yg kerdil ini..

Reply

jihad October 21, 2012 at 9:06 AM

SALAM Ezany.
Saya mohon pada anda dengan rasa rendah diri. Tolonglah jangan jadikan blog anda spt blog orang yang tidak berakal. Merendahkan keagongan ASW. Saya pohon pada awak :- katakan pada pendownload blog awak agar menggunakan ruangan ini untuk menonton drama A & H dan untuk memberi pendapat mengenai isu berkaitan dengan drama sahaja dan tidak menyentuh secara terang-terangan tentang kejadian ASW. Muka Hodoh Nadiya Nissa dan sebagainya.
Sekiranya awak masih melayan dan tidak mencegah kata-kata nista dan kutukan pengikut blog awak ni, Ini menunjukkan awak juga sama seperti pengikut blog awak. Jadikan hasil pekerjaan awak sesuatu yang bermanafaat bagi semua manusia yang perlukan bimbingan.
Cegah kemungkaran ALLAH ITU MAHA AGONG!!!!. ITS A FACT EZANY

Reply

don October 21, 2012 at 10:18 AM

betul3x duit boleh cari. Kesyukuran atas nikmat ilahi kenapa susah nak dihargai?

Reply

uyin October 21, 2012 at 10:45 AM

SALAM SAYA SOKONG 100% TULISAN JIHAD. EN. EZANY MEMANG BOLEH PANTAU, DAN KELUARKAN KOMEN YANG PATUT-PATUT SAHAJA. BAGI KOMEN YG KETERLALUAN DAN MENGHINA ALLAH HARUSLAH DI NYAHKAN SAJA DARI APPEAR DI RUANGAN INI KERANA IA MENGUNDANG PERBAGAI REAKSI PEMBACA. BALIK LAH KE NIAT ASAL ENCIK EZANY SEMASA MENG UPLOAD SEMUA ISU DLM BLOG INI. “NIAT KERANA ALLAH KAN???”

SAYA TULIS KERANA ALLAH .

Reply

rusnita October 21, 2012 at 10:48 AM

salam semua. sudah2lah bertengkar sebab A&H ni. ada 48 episodes to go, byk lagi tu. cerita jer kan… ambik iktibar mana2 yang ptt, kita semua ada akal yang diberi oleh Allah. ada org suka, ada yang x suka… novel adalah imaginasi penulis, tp siapa tahu mungkin dalam realiti ada berlaku. siapa suka teruslah menonton drama ni. siapa yang x suka, x pyh la tengok. kalau setakat nak mencaci dan menghina kejadian allah, x perlulah rsnya. sian ezany, dah penat2 tolong download untuk kita yang xde HD tgk drama ni, dah jadi medan kutukan plak blog dia. sian jugak kat kak aisya sofea. tulis novel untuk bahan bacaan ringan pn kena cemuh. btw, saya suka drama ni compared to novel. ain sebenarnya tengah berperang dengan perasaan sendiri – mampukah cinta meruntuhkan tembok kebencian dan keegoaan dia terhadap adam? to those yang suka tengok drama ni, teruslah menonton hingga ke akhirnya dengan jasa baik ezany. to those yg x suka, x perlu tengok and please tiada lagi kutukan dand cacian. kita semua kejadian allah yang tidak sempurna tapi berusahalah untuk menjadi antara yang hampir sempurna. insya allah… so, ceria2 semua k.

Reply

JJ October 21, 2012 at 1:08 PM

Salam,
Ada pulak jj kecik yea? Hehehe. Nie JJ besar nak huraikan sikit. Perempuan itu mmg rumit. Kadang2 kata benci tapi sayang. Kalau tidak kenapa ada wanita yg masih nak kahwin dgn bf dia yg kaki pukul @ bf yg penagih dadah. Fikir2 kan lah. Marah dia x reda sebab belum dipujuk dgn baik oleh Am. Salah dia keluar dgn johan, itu mmg salah. Itu sebab rasanya dlm promo ada part macam Am stress maybe lepas ckp dgn Ain through phone. Mesti dia rasa marah dan tercabar. Berapa ramai isteri2 yg perasan solehah di luar sana yg selalu mencabar suami dia. Ain beragama tetapi sama mcm kita semua berapa ramai yg mengamalkan mengikut landas Islam. Nie marah2 nie, bagus ke perangainya. Terang2 agamanya kurang sebab org yg mengamalkan agama tak kan buat camntu kan.

Saya bukan nak kata saya bagus. Saya pun masih berusaha menjadi muslim yg sejati. Insya-Allah, isteri solehah. Tapi hari2 kehidupan masih juga ada dosa2 kecil dgn suami dan mungkin dgn Allah yg saya lakukan. Terasa hati suami, kita isteri berdosakan. Tp zaman sekarang nie, berapa ramai isteri2 yg menengking suami. Dijauhkan Allah kalau saya akan jadi macam tu, tp banyak yg kita nampak kan?

So, yg baik jadikan contoh, yg tak bagus dan tak baik jadikan sempadan dan panduan untuk kita. Ain keluar dgn lelaki lain sebagai seorg isteri x bagus, berdosa. Hah, dah tau jgn keluar lah nanti dgn lelaki lain.
Ain marah2 dan tengking2 suami, tak bagus. Jadi jgn buat camtu dgn suami sendiri.
Ain berdoa mohon Allah supaya dia redho dgn apa yg berlaku tapi dia masih marah2 dgn Am. Itu tandanya, kita kena berusaha dan jgn hanya berdoa untuk sesuatu kehendak kita. Ain belum berusaha membuang perasaan marah dia pada Am. Jgn lupa Syaitan itu suka mengapi2kan perasaan amarah itu. So, Ain is just human.

Sorry ezany, panjang lebor lak saya disini.
Peace!

Reply

cahaya October 21, 2012 at 4:57 PM

setuju ngan JJ… Ain Hawani tu digambarkan oleh penulis sebagai manusia biasa sebab tu perasaan die kadang2 stabil kadang2 tidak… saya pon macam tu gak pada org2 yg pernah lukakan perasaan saya. kadang2 boleh berbual dgn mereka, datang rumah… tapi selalu sgt hati ni xtenteram dan benci tu dtg bile teringat kan kisah lalu, kdg2 seharian menangis, walaupon diri ini xpernah tinggal solat n selalu berdoa dilembutkan hati. dah bertahun berlaku, tapi masih begini. Saya tahu berdosa benci org, jadi sy cube seboleh mgkin utk tidak kerap jumpa mereka supaye xteringat semula, saya jugak bercadang nk buat umrah utk suci kan hati ni (ni bukan sebab terpengaruh dgn drama ni, ni mmg niat da lama). See, perasaan Ain Hawani tu wujud in reality, walaupun situasi saya xsame dgn die. Tentang watak Am pulak, sy xtau la wujud ke x lelaki mcm tu, tapi ramai yg sy kenal umur skrg dah menjangkau 60 pon xkwen lg, kerana masih setia pda yg 1. Nampak x? walaupun bende ni xberlaku pada diri kita, kita xdpt paham situasi ni, tapi x mustahil ade mereka diluar sane yg mengalami. Hehehe anyway thanks a lot Ezany sbb tolong upload dgn pantas ! :D

Reply

sham.. peminat Am October 21, 2012 at 5:01 PM

Panjangnya ko tulis JJ.. alhamdulillah.. kita sedar dan u pun sedar… sikap Ain yg melawan suami tu yg kita tak suka… tapi bila u tulis.. apa kah ramai isteri2 yg PERASAN solehah diluar sana tapi masih menengking suami.. ini i tak setuju.. sbb sebaik mungkin.. kita mesti berbaik sangka dgn semua org.. dan kita doakan agar semua isteri diluar sana.. betul2 menjadi isteri solehah.. sebagaimana yg d ARAH kan dalam alquran… bebalik kpd cerita Ain.. i dah baca novel ini.. lama sudah.. lebih 5 tahun yg lalu.. mungkin lebih 7 tahun lalu.. tapi tak la detail mcm dlm drama.. dan mereka akan bersatu semula.. Ain akan jadi isteri Am.. tapi yg jadi tertunggu2 macam mana depa nak panjangkan cerita ini.. sbb dalam novel dah nak abis pun lepas kenduri rumah Am.. Ain dapat cincin.. pas tu Ain marah jugak sbb cincin tu diambil dari jari ibu Am.. semua pun bg tau Ain cincin tu mmang untuk Ain.. mak Am cuma pakai.. sementara Am nak bg pada Ain.. gitu la.. happy ending la kiranya… i dan husband balik2 jer dlm kul 9.30 mlm terus dok depan tv.. husband yg tak minat cerita melayu pun boleh dok lepak dgn i… tanya i nak tengok promo dlm internet macam mana.. baru ko tahu sang suami.. cerita melayu pun ada kelas… sorry melalut suda..

Reply

RaniaZara October 21, 2012 at 4:30 PM

Apasal cikgu Zawiyah dok merapu dlm ni?? Haiyaaa.. Klau tak suka tu tak pyah lah buat kecoh, dok lah diam2 bca novel jer.. Tak pun pejam je mata tu bila ceta ni dtayang kat TV apa masalah nyer?? U tak nak tengok, kita org ramai lgi nak tengok.. Sooo u pegi lah jauh2 tengok UPIN & IPIN or BOBOI BOY.. Any problem?? ASTRO ada byk channel aper??

Reply

Dddddddd October 22, 2012 at 7:15 AM

Sebenarnya citer nie mmg besh tapi mula2 je… Sekarang citer dan meleret2… Tak perlu sangkal yg nadia bawak watak dengan baik.. Cuma dia kira mangsa keadaan sebab terpaksa berlakon bencikan am sampai berepisod2.. Tu yang tak paham kenapa mesti buat citer meleret2 macam nie… Kalau nak dipk2 kan sebad citer nie astro buat dalam mustika so ramai yang kena beli channel tu baru boleh tengok … So kira kayakan astrolah nie… Nasib baik kita tak ada astro kan?

Reply

hana October 22, 2012 at 10:08 AM

saya setuju dengan Ddddd, ain dah penat sebenar lakon watak yang sama, marah benci dendam, patut tak payah buat scene Ain marah2.masih keluar dengan Johan bila dia dah balik umrah…biar dia berperang melawan perasan dengan cara positif…byk berdoa untuk lembutkan hati sendiri ..paling tak best lepas istiqfar , masih dalam telekong boleh berbual dan berjanji untuk keluar dengan Johan, jadi keliru la pulak…

Reply

yyyyyy October 22, 2012 at 1:37 PM

kalau diikutkan, cerite ni meleret, masih boleh diterima.. kalau nak banding ade 1 citer tu, meleretnyerr tak tahu nk ckp rrr… mula2 ok, tp lame2 dh tak tahan nk ikuti..

anyway, citer ni masih okey… Hidup Ain!!!.. hidup Am!!!…

Reply

mama naily October 22, 2012 at 4:37 PM

Lain org lain matanya..bagi saya NN cantik..bila tengok wajah dia x jemu2..apa yg menarik ya? Mgkin lesung pipit dia..haa itulah kelebihan yg Allah beri pada dia..mmg ramai yg lebih cantik dr dia spt Neelofa,Anzalna tp saya cepat muak pulak..makeup tebal..tp klu tgk wajah NN saya x jemu-jemu..need no heavy makeup..sgt natural..klu tgk pelakon hollywood pun brp ramai yg betul2 cantek?? make up sikit je..yg penting natural beauty..saya suka awak NN..dan AA juga! hehe..

Reply

Nor azuah October 22, 2012 at 5:03 PM

Assalamualaikum semua… Janganlah kita hina dan menghina makhluk Allah…nn, she an actress aje..hanya mencari rezeki untuk family dia… Kalau kita tak suka character dia dlm AH nie means that she doing great dan lakonan dia berhasil…

By the way, ada org yg mcm Am tu… Kita tak jumpa aje yg mcm tu… Maybe dlm 50.. 1 lelaki yg mcm tu… I assured you that…

Reply

sham.. peminat Am October 22, 2012 at 10:49 PM

i tak suka watak Ain.. yg terlalu keras.. sampai lupa hukum hakam.. bukan pelakun nya.. pelakunnya teramat bagus.. hidup lakunannya.. tapi malam ni (episode 33) Ain kuar dgn Am.. Azie kuar dgn Johan..

Reply

ZZ October 22, 2012 at 6:46 PM

Watak Ain dlm novel ni dikatakan kurang cantik biasa2 jer?..knp watak ini diberi kat Nadiya Nissa? tepuk dada tanya selera..

Drama ni menarik sebenarnya tp jd sedikit bosan kerana byk episod berulang-ulang iaitu Ain mrh dn benci Am..sebenarya drma ini pada pendapat saya tak perlu pun sampai 80 episod..50 pun dah cukup jika ianya hanya memaparkan episod yg sama..

Reply

sham.. peminat Am October 22, 2012 at 10:36 PM

ha.. Nampak Johan dah tertarik dgn Azie… (episode 33)..

Reply

abcdefg October 23, 2012 at 1:18 AM

bace name2 pengomen kat sini je dah sakit perut gelak, inikan pulak bace komen korang..

Reply

samara Juon October 23, 2012 at 9:48 AM

First time saya rasa terpanggil nak bagi komen sebab saya rasa terhibur dengan komen-komen yang diberikan oleh saudara saudari semua. Menceriakan hidup saya yang muram ini. Maklumla, Juonkann…. Apa-apa pun drama atau filem yang diadaptasikan dari novel memang akan ada sedikit atau kadang-kadang akan lari jauh dari penceritaan dari dalam novel. Dah ada banyak filem dari hollywood dan juga dari Malaysia yang mengadaptasi. Cuma kita sebagai penonton tentu akan ada pelbagai perasaan ada yang suka ada yang tidak. Jadi kalau tak suka senang aje cerita, stop watching. Kalau suka, jadilah macam saya yang hari-hari tunggu kat depan komputer, sbb rumah saya tak langgan mustika. Peacee……

Reply

aezar October 23, 2012 at 12:18 PM

yup.. jangan judgemental lah..just watch. cepat sgt nak menilai sesuatu benda tanpa tahu hujung pangkal.

Reply

SEOHYUN October 23, 2012 at 4:56 PM

jln cerita yang membosankan…sy skip beberapa episode sbnrnya..meleret-leret dan ulang benda yg sama je.. tgk drama korea the moon that embraces the sun lg baik..haha. k. baii

Reply

Leave a Comment