Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 41 – 44

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Cinta tiga segi? Sedikit demi sedikit, apa yang tersorok muncul tiba-tiba. Hubungan Johan dan Azie semakin hari semakin mesra dan Ain mengakui Am suaminya?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 37 – 40
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 13 – 16
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 29 – 32
  5. Video Promo Adam & Hawa Episode 33 – 36

{ 112 comments… read them below or add one }

rusnita November 2, 2012 at 3:57 PM

ha, amacam dah tgk promo next wk? rsnya mmg am ada mtk tlg azie kot, sbb ms jumpa johan dating dgn azie, am mcm dh biasa je. hm, keras hati si ain x habih lagi rupanya…

Reply

vee November 2, 2012 at 4:48 PM

ain marah tu sbb am cakap pasal Johan bukan dia masih keras hati la…

Reply

Cumi November 2, 2012 at 5:40 PM

Ain marah sebab dia pun tengah bengang Johan tak layan dia lama… Kat
Novel kan cerita johan busy memanjang dan mula jarang call dia… Ain ni agaknya kena org jusl mahal kat dia baru dia terkedek2 cari org. Ari tu ngan johan pun jual mahal, bila johan jual mahal tau pun dia tension, best agaknya kalau ada scene am pulak jual mahal kat dia sampai ain pulak yg terhegeh2…. Dlm novel ada sikit part dia call sume org sibuk termasuk eja, best kalau bila sia call am, am kenakan dia dan buat tak layan…kasi puas hari kita bila am pulak kenakan dia kan… Kan..

Reply

abady November 2, 2012 at 5:49 PM

cumi drpda tingkah laku am tu, sy rasa la (ni pendpt sy) am ni seorang yg caring dan nampak sangat dia sayang bini dia tu. klu dia mrh pun sekejap aje.

Reply

rusnita November 2, 2012 at 7:25 PM

ha, betul2. kalau am buat x layan pun, kejap je and x bersungguh pun. dia mmg x tahan nak wat2 jual mahal kat wife dia. part yang ain marah2 ni la kot, am kata dengan cara apa sekalipun dia akan dapatkan ain walaupun dia terpaksa bayar dengan nyawa dia.

Reply

Cumi November 2, 2012 at 7:38 PM

Oh…romantik nyer… Hihi….

Reply

sham peminat Am November 3, 2012 at 3:37 PM

no… I dont think so… Am x kan mintak tolong Azie.. Tp Am akn gunakan “dating” Azie dgn Johan unt sedarkan Ain..

Reply

azwa29 November 2, 2012 at 4:00 PM

aduhaiiii…. x sabo nya nak tunggu next week nya episod… dah makin best… wlaupun x de mustika, tetap kena tunggu ezany download kan… tq soooo much ezany-kun sbb tlg kami2 yg x de mustika nie… huhuhu

Reply

abady November 2, 2012 at 4:33 PM

sekejab sangat promo tu. kanapa la ain tu degil sangat. ye ke am mintak tlg azie. tak sama la mcm dlm novel. ain nak jumpa azie dan johan utk bg tau cerita sebenar dan kemudian am dtg. sy rasa am nak bg tau ain yg johan bercinta dgn azie. tgk dr promo tu bl am sebut nama johan ain mrh
tp minggu dpn best.kete ain rosak. am dtg ain perkenal kan am sbg husband kat fauzi

Reply

aezar November 3, 2012 at 8:07 AM

Salam..saya rasa tak. Ain yg akan btau azie dan johan sendiri bila mereka keluar makan bersama. Ain minta tolong dari adam utk temani dia. Tapi am tunggu dlm kereta. Waktu diorg tengah makan adam menyusul dtg join mereka bertiga. Berdasarkan novel tulah. Tambahan scene tu mungkin sebelum ain ceritakan pada adam tentang hubugan johan dan azie, adam dan pun terserempak johan azie makan bersama, aku rasalah..

Reply

apek November 2, 2012 at 4:53 PM

Ade ke org macm dee kat dunia ni. Kawin ngan aku jer elok budak ni. Baru dia tak hingat am langsung…heh…heeh.

Reply

AS November 2, 2012 at 5:07 PM

Part yg best dah start :)

Reply

hawa November 2, 2012 at 5:11 PM

you nak lah kawin dgn dee tapi dee nak ker…apek…

Reply

apek November 2, 2012 at 5:14 PM

dia blum jumpa i lagi bila dee tenguk i mesti dee lupa am nyer gerenti. Setuju??

Reply

abady November 2, 2012 at 5:35 PM

setuju 120%. klu dee kawin ngan apek baru la hidup am tenang

Reply

Seira November 3, 2012 at 8:21 AM

Ha ha ha korang lak nak tambah scene dlm drama ni?
Apa2 pun layan….

Reply

aminah November 3, 2012 at 9:01 PM

Apek u ade BM tak. Dee ni lain selera dia. Nak tangkap ikan besar aje. Tapi ikan besar buat upan aje dgn dia.

Reply

Apek November 4, 2012 at 7:02 AM

Tu lah masalahbya BM takde cuma ada lexus je. Tp kalau dee tu nak gak BM I sewa. Je dr rent car. Hah..hah

Reply

Cumi November 3, 2012 at 11:13 PM

Apek, cumi setuju awak pinang je lah Dee tu cepat…kurang sikit tension kitorang bila Dee dah tak kacau Am….

Reply

rusnita November 4, 2012 at 5:28 AM

ha, ya. apek, epat2lah ambik dee tu. xdelah kita orang suspense nak luruh jantung tiap kali tgk scene dee goda am. tapi ikut novel, bila ain dah prgnant br la apek blh ambik dee sbb at that time br dee sedar dia xde tempat langsung dalam hati am.

Reply

Cumi November 2, 2012 at 5:28 PM

Scene Am jumpa Azie n johan tak de dlm novel…. Dia kenal azie dr umrah tu… N johan mmg dah tau muka dia dr kat perth. Tak kan azie dah tahu dia husband ain, kalu gitu nanti masa ain jumpa azie n johan tak lah surprise azie tu… Sbb patutnya azie surprise dan johan yg tolong explain kan…. Pasti hangat minggu depan nampak gaya am nada sinis je masa tu….
Padan muka ain nak ego lagi padahal husband dia tahu pakwe yg dia nak pertahankan tu dah main kayu tiga…. Banyak benda ain main mengamuk kat am sedangkan dia tak tahu citer sebenarnya…. Nampak macam dia tunjuk bagus tapi sebenarnya nampak kebodohan sendiri….jadi panduan kita bila nak marah2 perlu selidik dan fikir panjang agar tidak membodohkan diri sendiri….

Reply

abady November 2, 2012 at 5:42 PM

ain byk buat keputusan tanpa berfikir panjang. terlalu ikut kata hati dan tak mau terima pendapat atau pandangan org.
klu ikut kata hati binasa. sesekali kena la juga ikut akal fikiran

Reply

Cumi November 2, 2012 at 5:53 PM

Btul3…cumi pun rasa kalau belagak sangat dgn husband nanti Allah kenakan kita baru rasa… Sombong dan ego mmg tak bawak kemana malahan memakan diri dan menyerlahkan kerendahan akhlak sendiri… Sebenarnya mmg ramai org yg pandai akademik, tinggi IQ tapi rendah EQ…dan ada juga yg pandai akademik tinggi IQ dan tinggi EQ. Moga kita sentiasa boleh liht kwkurangan diri bila tengok sikap Ain ni kan… Kasang tak syukur dgn apa yg kita ada… Buta hati walau mata tak buta…cumi bukan kutuk NN tapi cumi insaf tengok karakter Ain… Bodoh sombong…

Reply

rusnita November 2, 2012 at 7:39 PM

ye kan k.aisya tulis novel mmg best. NN sangat menjiwai watak ain hawani mcm yang pengarah nak. hari tu orang marah2 kat dia sbb jual mahal dgn am. lepas ni ada orang nak marah2 lagi bila dia terhegeh2 kat laki dia x? tapi ain punya perangai mmg geram, suka xnak dgr explanation orang. yang dia tahu perasaan dia je. tiap kali orang nak terangkan, dia x nak dgr. lepas tu mcm2 benda dia x tahu. tu yang geram…

Reply

peah November 2, 2012 at 6:49 PM

Ain ni terlalu menghukum am, kerana ia menyangka am sama masa playboy dulu, pada hal (untuk panduan kita) apabila terlaksananya pernikahan “aku terima nikahnya bla bla………..” maka itu adalah rangka dari langit yang telah termaktub didalam qada’ dan qadar. walaubagimana pun pasangan kita maka itulah yang terbaik untuk kita di sisi NYA. Rahsia diri kita dan rahsia suami kita hanya DIA saja yang tahu. Oleh itu kita kena berusaha untuk MEMBENTUK kebahgiaan bukan MENCARI kebahgiaan. Wallahua’lam. cumi dan rusnita banyak kongsi disini saya suka baca komen anda berdua.

Reply

akukate November 2, 2012 at 7:17 PM

dlm novel, watak ain ni 3/4 buku mmg degil je perangai..kena sabar la menonton drama ni..tp bile am ngan ain berborak mmg sweet je, hilang skit ase geram

Reply

Kak Ruby November 2, 2012 at 7:57 PM

Dlm novel Am bg tau Ain, dia terima Ain jd isteri bukan krn d cabar oleh Dee tp Am yakin Ain boleh jd isteri yg baik wlupun masa tu Ain baru abis SPM. Am mmg syg kat Ain especially bila Ain tampar pipi Am. Agaknya kan bila kena tampar barulah hilang setan playboy Am tu. Barulah Am tau betapa berharga erti kasih sayang sebenar. Hanya slps 8 thn barulah dia dpt kasih sayang itu. Itupun setelah puas bersusah payah mkn hati oleh keras kepala dan ego Ain. Jadi moral value hargailah kasih sayang yg kita miliki yg Allah anugerahkan pd kita. Semoga drama ini mampu mendidik kita menghargai kasih sayang. Amin.

Reply

Cumi November 2, 2012 at 8:18 PM

Cumi mi mmg terbawa2 kalau tengok drama, macam le betul pulak kita mendiscuss nyer ye… Hihi… Tapi saja nak feeling-feeling sambil ambil iktibar… Bila nampak ain marah dan tengking husband baru nampak buruk nyer perangai isteri yg tinggikan suara kat suami atas apapun alasannya… Selalu tu ingat kita betul je bila nak marah org., tapi cakap baik-baik lebih boleh melembutkan hati suami yekk…
Tak sabar nak tengok muka ain terkedu dan rasa bersalah bila am jadi imam…terus panggil abang…padan muka dia…hihi…
Rusnita, dah tengok gambar kat google n trailer AH, rasanya mmg ada scene pakai tudung, sarung cincin dan am jadi imam..pakai baju melayu pink mcm kat novel, cuma tak sangka diorang pakai sedondon pink..dee pakai tudung la pulak…ewah….

Reply

Boy November 2, 2012 at 8:14 PM

Nampak gaya blog ni di concure oleh kaum hawa. Dasyat pompuan2 ni buat komen, diorng nyer point of view beyond expectation. Elok gak blog ni ditukar kpd astro beyond.
Jgan marah ni point of view i plak.

Reply

rusnita November 2, 2012 at 8:30 PM

salam boy. kita x marah pun. cuma kecewa la kan… kalau blog ni ditukar ke astro beyond, dah sah2 kami yang x guna beyond ni xleh dah kot tgk drama ni. huhu…

Reply

Cumi November 2, 2012 at 8:21 PM

Mesti la Boy… Komen2 ni memang le Beyond Adam dan Hawa…pengajarannya mestilah Beyond drama…haaa…ulasan selari ngalahkan ulasan Chong Wei kat olimpik….

Reply

rusnita November 2, 2012 at 10:11 PM

takutlah pulak tgk scene2 dee menggoda am. bukan apa, takut am akhirnya tergoda jua. ialah, si ain ni pun dok asyik jual mahal lagi. sabar jelah am, dah x lama lagi tu hawa akan tunduk kalah padamu…

Reply

ima November 2, 2012 at 10:24 PM

memang Ain ni…. terlalu emosional, ptingkan diri sendiri, cetek n x cerdik dlm menilai prasaan suami….terlalu ikut kata hati…perlu dalamkan pdidkan agama….

Reply

zara November 2, 2012 at 11:09 PM

malas nak komen, baca komen korg dah sronok….
mood tak baik gara2 selesma…
tak sabar menunggu episod seterusnya….

Reply

apizzz November 3, 2012 at 12:32 AM

Cepat la ari isnin..dgr cik cumi n cik rusnita bgosip..xsabar nk tggu ni… heeeeee

Reply

izmaida November 3, 2012 at 8:29 AM

tul la apizzz….bc komen cik cumi n cik rusnita ni dh mcm dpt gmbran dh utk ep mggu dpn..lg la rs xsabo nk tgk….lambatnya msa blalu,nk tgu isnin le…huhu..bila la ain hawani nk ckp leklok ngn suami dia…asyik naik angin je klu ngn am…ngn johan elok je…

Reply

am loves ain November 3, 2012 at 2:19 AM

romantika de amour sungguh la part telepon tengah2 malam… haiyyaaaa … itu macam pun Ain tak boleh baca lagi ka hati dan perasaan Am… hati kata mau, tapi ego tu tinggi melangit… Eja pun leh pikir, mana ade org sesaja nak telepon kol 2 pagi sesaja tanya rindu tak kan…?

Alahai nanti Ain balik rumah, sensorang dia jadi bosan, mula la nak telepon Johan, Johan lak Bz, Am pun bz, peh tu Azie lak tak de kat rumah.. rupa2nya hp Azie tertinggal kat rumah… berbunyi bertalu2 lak tu… curiousity killed the cat la jawapnya… Ain x sempat nak angkat hp Azie, tapi dah terbaca sms dari Johan kpd Azie hak jiwang-jiwang karatz tu…. Abih laaaa…… padan muka Ain…!! Tu yang dia call Am tu, nak ajak kuar, nak ngadu hal la tu, dan depa bertiga Johan, Ain dan Azie bertemu muka dan cuba berterus terang.. dan Am pun datang…

Reply

nana November 3, 2012 at 3:19 AM

saya suka baca komen semua. Cite ni tak leh tanding komen u all. sebelum ni saya tak suka baca novel dan cite melayu sangat sebab banyak jiwang. tapi aisya sofea the best. novelnya buat saya jatuh cinta ngan a n h. apatah tengok lakonan best gitu. all the best

Reply

wati November 3, 2012 at 3:56 AM

sbb cerite ni,,tak pepasal aku selongkar novel yg aku beli tahun 2006 dulu..hahahhh..jln cerite ingat,,tp tak detail la mcm drama ni,semua karya aisya sofea mmg best,harap2 satu hari die dramakan plak novel sehangat asmara,novel ni pon best gak da lebih 10 kali khatam bace..

Reply

rusnita November 3, 2012 at 5:46 AM

wati, insya allah sehangat asmara mmg akan didramakan. pelakon dia adi putra (zainal arief) and rita rudaini (kamilia najwa). tayangan x tau bila and kat channel mana. menurut admin A&H fb, k.aisya sendiri admin drama ni – like drama sehangat asmara.

Reply

rusnita November 3, 2012 at 5:54 AM

utk drama SA, x tau sapa jadi misya. tp channel siaran kat mustika hd jugak. penggambaran dah bermula 1 november and tayangan bermula 7 januari kalau x silap. ader 30 episod jer, so x meleret macam A&H la kot sebab k.sya kata dia cuba untuk masukkan semua scene sweet je.

Reply

Cumi November 3, 2012 at 7:21 AM

Tak tidur ke korang ni….
Ke pepagi dah bangun? Selamat pagi semua!
Cumi nak sidai baju n pegi breakfast….korangpun makan le dulu ye sebelum kita sembang2 kat sini ye…

Ps: ingat lepas AH ni tak nak terjebak dah…ada pulak SA….alamat Cumi terjebak sampai beli novel nyer la nanti ni…

Reply

rusnita November 3, 2012 at 7:28 AM

salam semua. cumi, kita bangun pagi2 la. kan murah rezeki tu… hehe, actually mmg selalu kena bangun pagi2 pun. siapkan anak2, breakfast dia orang and anta g sekolah sebelum i sendiri pun p sekolah. cuti pun kena bangun pagi sebab semua ada kat rumah. before budak2 bangun, kemas la rumah dulu. rasanya SA tayang lepas habis A&H kot…

Reply

izmaida November 3, 2012 at 8:35 AM

slm…kak rusnita,nti cite la lg ep A&H yea…best je bc komen akan n cik cumi…dh blh bygkn watak ain n am..hehehe

Reply

rusnita November 3, 2012 at 10:23 AM

best kan dapat kenal kat sini. thanx a lot to en ezany. kalau x sebab dia, kita semua x kenal to each other. next wk jgn lupa tgk tau.. banyak part yang xde dlm novel, specially part am jumpa azie dating dengan johan tu. kalau dalam novel, azie dgn johan tahu ain masih isteri am masa ain berjumpa mereka utk ceritakan hal sebenar yang terjadi and lepas tu am tiba2 datang utk temankan wife dia. itu patutnya lepas keta rosak (masa ni am bwk ain pg dinner and ms nak anta balik lepas bincang pasal kenduri yang mama nak buat tu am cakap “….am janji akan bahagiakan ain sampai ain lupa macam mana rasa sakit yang am buat pada ain dulu….”) and lepas ain minta am temankan dia sebab dh tahu affair azie dgn johan. so lain la skit dari novel sebab kalau tgk promo next wk macam azie dah tahu kisah am ni. tu yang nak kena tgk drama ni, x leh tinggal. citer selanjutnya lepas kita tgk episod next week, br boleh komen lagi sambungannya.

Reply

mieza November 3, 2012 at 9:53 AM

salam… x de apa nak komen pun cuma nak gtau suke bc komen2 kat sini… sama best je ngan citer ni…

Reply

wahayu November 3, 2012 at 10:26 AM

SETUJUUUUUU!!!!! I pun nk tengoj AM KENAKAN DIA!!!!!BARU DIA RASA…

Reply

kak Long November 3, 2012 at 10:43 AM

mana pulak abg aMaIN ni… rasa rindu pulak

Reply

Dee baru balik dari US November 3, 2012 at 11:42 AM

I rela kawin dgn you and rela bermadu dgn Ain..besttt nya ayat Dee tu..tak sabar tggu episod minggu dpn..Watak Dee lah penyelamat drama ni..menceriakan sgttt

Reply

Sofia Jane Bukan nama Sebenar.. November 3, 2012 at 11:45 AM

Agree with Dee baru balik dari US…setiap kali Dee muncul drama ini akan jd menyeramkan dan suspen..tahniah Analna kerana berjaya membawa watak Dee dgn bersahaja…

Reply

Kipas Berani Mati.. November 3, 2012 at 2:29 PM

Mmg btl..watak Dee sgt menarik banding watak Aini Hawani tu..kerana dlm drama ini Ain digambarkan sebagai seorg yg berpelajaran dan berpendidikan agama tp poyo dan otak nmpk BLA-BLA sikit..setakat episod skrg ni ..boleh kata semua scene yg dibawa sama ja stailnya..kurang berwarna..pelik juga bila org kata Ain berjaya bw wataknya..masing2 punya pandanganlah tp pada saya kalau Nadiya Nisa ada kreativiti dia boleh cadangkan dgn pengarah stail lakonan dan dialog serta emosi yg mcm mana perlu dilakukan..

Dee pula digambarkan seorg yg bersemangat waja tak mudah mengalah..serta bijak menjalankan visi dan misinya meskipun byk yg gagal namun dia tak pernah putus asa..dia bukan jahat sebnrnya tp dia hanya nak menuntut apa yg dia rasa patut menjadi haknya..lagipun dia tau Ain tak bersama Am..dan dia juga berniat utk menebus kesilapannya dgn Am..itu membuktikan dia cpt menyedari silapnya..bukan mcm Ain kuat dgn ego dan dendamnya..dlm islam pun kita tak boleh dendam lama2 dan harus terima segala yg berlaku itu sebagai qada dan qadar tuhan..

So jgn mrh..ini pndpt ja..kalau tgk ja tapa bg komen pun tak best kan?..itu maknanya kita perlu melihat sebuah drama atau filem itu sebagai wadah ilmu utk berfikir bukan just enjoy semata-mata lps tgk terus lupa apa mesej yg ada dlm sebuah hiburan itu…kdg2 ia tersembuyi tp kita perlu juga utk menggalinya..

Reply

Minat Pilot November 3, 2012 at 3:17 PM

Salam. Cumi – berbaloi kn i mnta u criter..ramai peminat…tmbahan dgn gandingan komen Rusnita…. Keep it up! Kami akn sntiasa follow komen uollz…

Reply

Minat Pilot November 3, 2012 at 3:21 PM

kpd Kipas Berani Mati – ramai x mubat Dee sbb dia x berakhlak..mudah je tawar diri n nk cium suami org… Sy rs watak dia x real..ad ke org mcm desperate sgt…

Reply

Kipas Berani Mati.. November 3, 2012 at 7:14 PM

Kepada Minah Pilot..ingat org yg jahat biasanya tidak akan selam-lamanya jd jahat..org yg baik juga tidak selama-lamanya jadi baik..ada yg nmpk ja baik tapi hipokrit ..watak Ain Hawani baik ker?..tak kan nak contohi watak Ain tu..dah tau masih isteri org masih juga nak main cinta dgn lelaki lain…so far Dee kalau dia buat jahat pun dia tanggung dosa sendiri dgn tuhan tp Ain..?

Reply

sayang am November 4, 2012 at 12:10 AM

betul tuu…ain hawani ni dah tahu diri masih isteri am tapi tetap nakkan johan tu. kalo betul dia xnak am lagi, nape x pegi jer mahkamah untuk tuntut cerai kan. boleh btahu maknya yang dia rela jadi isteri johan dari am tu..ishhh

Reply

Eja November 3, 2012 at 3:29 PM

Baca la novel.. baru tau watak ain mcm mana.. adoiii! puhleassseeeelah

Reply

Minat Pilot November 3, 2012 at 3:48 PM

Eja – u tuju kpd siapa?
AA sdri x baca novel…jgn paksa….x semua org minat baca novel…kami nk tau part2 yg best je…salah ke? Cumi n rusnita sudi je nk.kongsi sinopsis..kami tmpang seronok je

Reply

Lanirah November 3, 2012 at 4:52 PM

Minat Pilot – Setuju!!
Memang seronok tumpang kongsi sinopsis dari Cumi & Rusnita
Kita layan aja…thanks ya

Reply

rusnita November 3, 2012 at 4:57 PM

kenapa orang nak salahkan NN dengan watak ain hawani yang dibawa? rasanya kalau mana2 pelakon pun yang pegang watak tu, tetap akan ulang skrip yang sama jugak berkali2 sampai masanya akan tiba juga untuk dia sedar. oklah tu, dia mmg nak tunjuk yang dia sangat2 marah dengan am yang diam tanpa kata masa kena tangkap khalwat. ikutkan dalam novel, ain kata kalau am terangkan situasi sebenar and dia tetap jugak kena kawin dia terima keadaan tu. yang buat dia marah sangat sebab bila am x berkata2, orang akan nampak ain yang jahat. jangan x percaya, dalam realiti pun ada orang marah dan dendam bertahun2 akan sedar jugak suatu hari nanti. itulah yang k.aisya nak tunjuk dalam novelnya and rozie rashid serta chinta nadessa nak sampaikan dlm skrip dia orang.
sikap dee jadi pujian pulak? peliknya, apa yang nak dituntut dan nk ditebus? am sendiri x rs perkahwinan dia dgn ain satu kesilapan, and dia berterima kasih pulak pada dee dengan rancangan tangkap basah tu. so apa kesilapan yang nak ditebus oleh dee? kalau ikutkan pun, ada ker org x malu sungguh macam dee? dulu masa buat rancangan am kena tangkap basah, dee yang kata biar gigit jari asal x sakit hati. sebab plan dia am kena tangkap basah dengan k.ruby. bila am kena dgn ain, ha padan muda dee kan. nak menyesal pun xde guna dah. padahal masa nak malukan am, dia sanggup pulak.
itu pendapat i la pulak. tapi apa2 pun, kita tgk jerlah citer samapi habis. hm, to those yang x suka cumi dan i kongsi citer kat sini, sori la jangan marah. kita citer utk kwn2 yang x rajin nak baca novel mcm minat pilot. hehe…

Reply

abady November 3, 2012 at 8:59 PM

rusnita. tentu dah baca novel uda dan dara .ingat tak episod akhir uda dan dara. sms lokman(watak utama uda dan dara) buat kenduri aqiqah. dia ada jemput adam mukhriz dan ain hawani. masa tu lokman kata dia suka tengok am dan ain. sentiasa loving each other.kalau tak silap sy masa tu ain tengah pregnant anak kedua.(dlm cerita uda dan dara)

Reply

makcunyer November 3, 2012 at 9:18 PM

salam semuer, nak citer sikit…. ni ha semua pelakon dlm AH semuanyer berjaya membawa watak mereka dgn berkesan skali, cer tengok peminat2 nye ada yg rasa marah, kesian, benggang dan ada yg rasa rindu dan x sabar nk tengok episod seterusnyer ka………n, jadi kita tunggu aje lah….

Reply

rusnita November 3, 2012 at 10:10 PM

yup, mmg dh bc. hm, k.aisya suka buat kesinambungan dlm penulisan dia. ada 1 novel – buatmu kekasih gabungan citer jauh, jendela hati, kau untukku, sehangat asmara and gelora jiwa.

Reply

Cumi November 3, 2012 at 11:08 PM

Abady, ye ke termasuk am dan ain dalam uda n dara….jadi kesinambungannya mereka loving2 gitu sampai lokman kagum ye…..oh romantik nyer….hihi….padan muka Ain… Tak suka lah sangat tuu…(layan jer la cumi yg perasaan ni…kehkeh….)

Ps: cumi pun tahu ni drama je… Sesaja nak berangan giler-giler….lagipun tak best la kalau tengok drama asyik ingatkat yg tu drama…org tu belakon je…. Camner nak enjoy drama tu kan….tengok drama sedih mesti nak nangis, tengok yg funny mesti nak tergelak dan tengok yg seram mesti nak terkujat-kujat kan….kalau tengok AA mestilah rasa dia tu Am bukan AA…kalau dok ingatkan diri itu drama dan itu AA….buat pe pulak org buat drama ye tak? Teringat dulu tengok kabi kushi kabigam cumi nangis sedu sedan… Puas hati dpt nangis giler2, lepas tu citer kat member dan seronok gelakkan diri sendiri kerana feeling ntah haper2… Sajer je tu kan….

Reply

sayang am November 4, 2012 at 12:19 AM

uda dan dara ni novel aje ker dah main kat tv.

Reply

rusnita November 4, 2012 at 5:31 AM

uda dan dara belum lagi didramakan. cumi, citer ni pun best gak. meleleh air mata jugak la i. ni kisah dugaan isteri plak sbb she was not husband’s family punya pilihan. susah la kan.

Reply

hyg November 4, 2012 at 12:59 PM

rusnita, mana best uda dan dara ke sehangat asmara, kak nak cari novel dia, mana yg best nak beli dulu, akak agak baru juga dlm dunia novel2 melayu ni, buku aisya sofia ni adam dan hawa je akak pernah beli itupun disebabkan cerita ni…akak start terjebak ngan novel2 melayu ni sejak baca novel siti rosmizah, andai itu takdirnya anak sedara akak punya.

Reply

rusnita November 4, 2012 at 2:09 PM

hm, pada saya suka lagi citer uda dan dara. novel siti rosmizah pun saya beli gak semua. tapi, citer dia mcm plot sama je. antara lelaki dgn perempuan bergilir perasaan – kejap lelaki nak, perempuan x nak. kejap perempuan nak, lelaki plak x nak. mcm tu ler dok berselang seli. dekat nak abis citer ha br dua2 nak. hehe…

Reply

abady November 4, 2012 at 10:19 PM

rusnita- sy pun suka novel uda dan dara. siapa yg bc uda dan dara ni boleh menitis air mata. novel ct rosmizah ni jln ceritanya serupa belaka.

Reply

pnonton setia Am & ain November 3, 2012 at 9:39 PM

salam…..seronok baca komen anda smua……apa pun saya satu keluarga minat tonton drama Adam & hawa…..dr suami hingga anak2……
yg saya kelakar suami saya mula2 tak berapa suka jln cita ni…pdapat dia mjadi kan isteri kurang ajak kat suami……anak2 minat betul kat aaron apa cita yg aaron blakon smua dia org tonton….dan episod2 sterusnya suami saya pula yg tukar chanel mustika HD bila pukul 10mlm isnin hingga khamis…….hehehe…..dalam hati ada taman gak rupanaya suami aku ni……..

Reply

ummie November 4, 2012 at 1:13 AM

Salamzzz semua,, sememangnya saya amt suka cete A&H nie, Tak sabar nak tunggu kesah selanjutnya… sampe sanggup baca novel x sampe 2 ari dah habes,
yg sebenarnya x minat baca novel bila bc nak tdorr je..ni dah jd lain pulakkk..anak & hubby pun dah rasa herann

Reply

luvamaain November 4, 2012 at 2:05 AM

hi ezany, minta ezany buat semua eposide ni jadi vcd dan jual kat kami semua…tentu laris…advertise dlm blog….saya jadi 1st buyer vcd adam & hawa ni….sbb rasanya penerbit zaiton mohd jiwa takkan terbitkan vcd…..boleh tak ezany…..

Reply

rusnita November 4, 2012 at 5:35 AM

saya sokong 100%. kalau luvamaain jd 1st buyer, i nak jadi 2nd buyer. cumi, di mana u? hehe… tapi kena tggu smpi episod 80. buatnya drama ni sad ending, waaa

Reply

zariza November 4, 2012 at 2:55 AM

cumi…
nak tanya scene yg am jadi imam tu lambat lagi ke?
then si azie tertinggal fon dia kat rumah pas tu ain baca mesej then baru dia tahu affair azie n johan?

Reply

rusnita November 4, 2012 at 5:52 AM

salam zariza. cumi x bgn lagi meh i story kat u. scene am jadi imam agak lmbt lagi tu. lps ni, scene ain x jd kluar dinner sbb penat br blk kg (am kena marah lagi), pastu scene ain cuba called johan nak bagitau status dia tp x berjaya johan sibuk, then scene ain tgh tggu johan call tp am plak yang call. ha, ni part am marah2 and merajuk skit. pastu keta ain rosak and am tlg terus bawak g dinner. masa hantar balik dinner, sekali lagi am rayu kat ain srh bg dia peluang. after this br ain tahu azie ada affair dgn johan. ni la harinya dia telefon am mtk temankan dia seharian. tapi x kemana pun sebab am ada keja kat ofis. padan muka ain, dok melepak kat ofis am je hari tu. then, ain confront dgn azie and johan, tiba2 am dtg temankan dia. esoknya, scene am masuk blk masa ain nak pakai tudung. ni part romantik favourite cumi. hehe… depa g breakfast lps tu and ain nmpk dee menggoda am. 2, 3 hari after that br kenduri rumah mama. lmbt lagi kan, tu belum ambik kira part azie dating dgn johan, part dee goda am x penat2, part fauzi goda ain, hai mcm2 scene tambahan lagi. sabar ye menunggu (walaupun i sendiri x sabar).
to all, selamat menonton. jangan marah2 ye… suka citer ni, layan. x suka, jgn tgk – tutup jer tv. but for me, semua watak dalam citer mmg layak dilakonkan oleh mereka semua yang telah dipilih. mmg x blh puaskan hati semua orang kan. tapi, penggambaran dah selesai, so suka x suka tonton jerlah sampai hbh. apa2 pun thanx a lot to ezany.

Reply

abady November 4, 2012 at 10:28 PM

rusnita- sebenarnya cerita ni menjadi drama yg best sepanjang tahun 2012. klu tahun depan tercalon dalam apa2 anugerah drama adam dan hawa akan bolot semua anugerah tersebut drpd pengarahan cerita sampai la pelakonnya.
sesuatu yg mengejutkan , pg td ssemasa dalam kelas sy tengok lap top student sy majority gambar di skrin lap top adalah gambar adam dan hawa.

Reply

rusnita November 5, 2012 at 4:48 AM

abady – u mst tinggal kat sama ada kedah, tganu or kelantan kan sebab jumpa student hari ahad. ckg mcm i ke, lecturer mcm ain? hehe, just get to know each other. maklum la kita sama2 peminat A&H ni.

Reply

abady November 5, 2012 at 8:37 PM

sy tinggal kat kelantan. lecturer mcm ain. seronokan klu kita boleh berhubung. ya sy mamang minat adam dan hawa sampai my husband pun sekarang suka tengok adam dan hawa. lg satu saya suka sangat baca novel.

Reply

Kipas Berani Mati.. November 4, 2012 at 6:48 AM

Tak sabar tgk part dee goda Am..mesti best..harapnya Am akan jatuh dlm pelukan asmara Dee..sbb byk dah diubah skrip ni..tetap tak suka bila ada part Ain Hawani..bukan sbb tak suka Nadiya Nisa tp watak yg dibawa kurang menyerlah dan tiada kreativiti..ikut novel sgttt..

Reply

Cumi November 4, 2012 at 7:12 AM

Assalamualaikum dan Selamat pagi semua!
Jom bekfes kopitiam bangi jom…sambil borak dan bincang plot terkini…atau kalau dah haru sgt kita sembang plot rekaan sendiri, kalau kita jadi pengarah, babak tambahan apa kita nak buat ye? Haaaaa…..

Ps: ni ntah apala cumi giler drama sampai cam gini….2 hari tak tengok AH menunggu isnin melalut ntah haper2…dah ahad pun…yeay esok dah isnin…..tunggu pulak malam….aduiiihh… Ok roti bakar dah sampai….jemput makan…..Depan husben kena makan supan santun….bye…..

Reply

peah November 4, 2012 at 9:05 AM

saya dok jauh macam mana nak mari. tafadhal cumi dgn loving hubby and family. kita kat rumah dah meroyan bila jumaat sabtu ahad yek. tunggu isnin pulak.

Reply

qIsYA November 4, 2012 at 9:34 AM

Aslkm…. hi semua… sy seronok membaca komen2 u all trutama dr cik cumi n rusnita… betul2 mmbntu sy utk memahami jln cerita yg best ni…. apa yg nk d sampaikan olh penulis ialah itulah sifat ain… bukn die nk kita contohi tetapi die nk kita fikir… sikap ini kn byk di klgn wanita sekarang…. mmg wtk nya bodoh sombong ttapi itulah yg nk dtonjolkan olh penulis spy wanita lain d luar sana blh fikir…. mcm kita… thts mean kita semakin mndalami apa yg nk dsampaikn olh penulis iaitu jgn ikut kata hati mcm ain…. thats it…. so tahniah kpd yg geram dgn ain sbb u all semakin memahami karakter ain…. sikap dee… lg ramai… tp xde la smpai thp terdesak yg mlampau….. karekter ni lg la mmbuatkn scene dlm cerita ni mnjadi menarik krn ia sedikit sebanyak mmbantu dlm karekter adam… yg mana adam semakin berjiwa kental dan lg mnanam smgt utk mnjd suami idaman ain…. sikap adam inilah yg membuat si hawa akan menundukkan egonya kpd adam… itulah yg nk d smpaikan olh penulis…. scr ksimpulannya… setiap karekter mmpunyai tugas masing2 untuk disampaikan agar menjdi renungan buat semua…

Reply

rusnita November 4, 2012 at 7:21 PM

yup, i setuju sgt dengan qisya. bukan utk jadi ikutan, tapi utk kita buat pedoman. heran jugak kan, naper watak ain hawani jadi kemarahan sangat. padahal drama mana2 pun semuanya utk buat kita berfikir. mana yang baik jadikan teladan, yang x baik jadikan sempadan. insya allah…

Reply

qIsYA November 4, 2012 at 9:42 AM

Thanks to ezany-kun jgk… yg upload cite ni buat kwn2 yg xdpt mnontonnya d tv… murah rezeki you…

Reply

ikazara November 4, 2012 at 10:22 AM

ezany, tima kaseh sbb upload A & H, ika sayang ezany… love u

Reply

FANATIK ADAM HAWA November 4, 2012 at 10:40 AM

SETUJU 1000% DENGAN PENDAPAT qisya…

Reply

peah November 4, 2012 at 1:14 PM

“jahil murakkap” – sudah le bodoh, sombong pulak. ramai orang terpelajar hanya pandai belajar didalam pelajarannya sahaja tetapi jahil tentang kehidupan di alam ini, sebab di sekolah tak ada pelajaran itu, hanya pengalaman yang mengajar selain dari ilmu ugama.

Reply

Zuriat November 4, 2012 at 5:56 PM

Rusnita- scene aib pakai tudung masa bila? Masa kenduri rumah mama am ke? Then episod ni dam mggu dan juga ke? Sorry ekkk Rusnita. I mmg exited dok tngk. Tapi kadang2 macam tak puas ja tngk every episode. Cam sekejap sngt. Then storan la lagi Rusnita. Lambat tau naik tugu belok 10 pm uuu. Hopefully i get new news lg story AH. Tq

Reply

rusnita November 4, 2012 at 6:37 PM

sene ain pakai tudung tu esoknya lepas dia confront dgn azie and johan. am ambik dia kat rumah sewa dia, ms nilah ain mtk am peluk dia and ada cakap pasal anak. pastu depa g breakfast and dee sempat p jumpa am ms ain g tambah lauk nasi lemak yang dia makan. pastu br kenduri rmh mama. hmm, kita tgk dulu episod next wk mcm mana ek. nnt br i citer lagi.

Reply

Zariza November 5, 2012 at 12:49 AM

It means dia tidak rumah am ke? Masa pakai tudung tu….sorry la Rusnita I mmg tak sabar2 naik tggu scene ain & am berbaik2

Reply

Zariza November 5, 2012 at 12:50 AM

Ain tido rumah am ke?

Reply

rusnita November 5, 2012 at 4:45 AM

hm, ms kenduri tu mmg ain tido rmh am. mula2 dia xnak sebenarnya, tapi am pujuk and sebab nak jaga hati mama ain sanggup tido. lagipun dia xnak jatuhkan air muka sendiri (tkt family am pandang sebagai menantu yang x menyenangkan). apa2 pun kita tgk episod2 mggu ni dulu k.

Reply

Zariza November 4, 2012 at 5:58 PM

Sorry…. Wrong spelling my name. Named Zariza

Reply

peah November 4, 2012 at 8:13 PM

scene malam esok am memperkanalkan dirinya yang dia suami ain kepada johan dan azie. wah seronok malam besok ni.

Reply

AyuArlisa November 4, 2012 at 10:16 PM

Sronok baca comment you allz! Kak cumi dan kak rusnita boleh bukak kelab review novel lah. Mesti ramai pengikut! Tumpang tanya, mana nak beli novel AH kalau kat Johor?

Reply

liza November 4, 2012 at 10:35 PM

best giler………………

Reply

wati November 4, 2012 at 10:42 PM

haha..walaupon ade tak suke ngan watak ain..tp sy suke dan sy rase die berjaya membawa watak tersebut..buktinya,,smpi saat ni sy rase nak lempang-lempang je ain tu sbb degil sangat..hahahh..jgn marah ain..keep it up..

Reply

sang kentut November 5, 2012 at 1:38 AM

ak rasa nk kentut je kat muka ain..haihh,,preett3..kan da tkentut..

Reply

Zara November 5, 2012 at 2:42 AM

Terubat rindu di hati dengar ceta korang, A&H dah pertengahan episod, seronok sangat kerna ain dan am dah nak mendekat. Sabar ja lh ya….

Reply

Cumi November 5, 2012 at 8:30 AM

Cumi nak kasi homework niii….
Nanti bila episod ain introduce “this is my husband” kat student dia tu, dengar tau apa reason ain bila fauzi tanya kenapa jarang nampak husband cik ain… ehh… puan ain….. dengar jawapan ain yg cute… and still bohong jugak si ain nih…

Tapi tak tau la ni homework mlm ni ke atau ntah esok lusa ke…and hopefully dialog tu ada la mcm kat novel….

Lagi satu homework ialah nanti bila ain nangis2 dlm keta ( maybe next week kot)….. dengar camner am sound ain… scene ni memang puas hati nyer la…sebab am tegas, direct dan serious tapi tetap caring and understanding…and hopefully dialog samer ngan kat novel…..

Lastly…ini persediaan untuk tengok scene aim pakai tudung….pi beli novel dan baca bab tu… sbb perasaan dub dab ain bila am kat depan dia masa tu rasanya susah nak dizahirkan dalam drama kerana ain bercakap2 dalam hati…so kalau nak tahu kenapa ain sampai debar2 dan naper dia sampai minta am peluk dia masa tu rasanya kena baca novel tu baru dapat faham sebabnya…(tips ujian: ain pun rindu kat husben dia sesangat…..ewahh…) so baca bab tu….penting ni… (aisyah sofea mesti suka nih cumi promote cam gini…)

Novel tu boleh beli kat Popular Bookstore di semua negeri…. Hehe… saper nak lulus ujian…pi baca….rusnita tak mo kasi jawapan tau…. Baru suspen sikit….
Kalau tak rajin baca tak per… saper rajin baca dia ada le extra feel sikit… Kalau busy benor… baca bab tu je pun tak pe…..

Kalu dah beli novel, boleh cumi kasi assignment seterusnya… Homework untuk scene kenduri, baca camner perasaan ain bila imam suruh am jadi imam, kenapa am pulak yg kena jadi imam sedangkan pak imam ada. Dan apa yg menyebabkan ain terus panggil am….abang….cewahhh…. Inipun cumi rasa susah nak zahirkan detik hati ain dalam drama….

Ok homework last….nanti ada scene bincang ngan ain tentang kenduri tu dlm keta…and as usual ain kepala hangin gak bab kenduri ni…. Dengar camner am sound ain sampai ain terkedu….

Ok….selamat buat homework….hihi….

(jumpa khamis….will miss you all)

Reply

Cumi November 5, 2012 at 8:38 AM

Tips beli novel:
Boleh pi ke wwbsite karangkraf mall dan beli online, lagi murah dr kat popular, kat popular 19.90 kat karangkraf mall 16.92. Senang tak yah keluar rumah….(cumi tak dpt komisyen pun…sesaja tulun aishah sofea)…

Reply

peah November 5, 2012 at 8:39 AM

cerita dah tukar dari asal, so homework tak boleh jalan, anyway kita dengar dailog2 tu nanti, kalau ada.

Reply

jumiati qaleesya umairah November 5, 2012 at 9:05 AM

Thanks for ezany cuz upload ceta nie n pd rusnita n cumi jg seronok baca komen2x u all …. sentiasa x sabar menunggu episoed seterusnya …. nk baca blk novel A&H nie tp novel da hilang tpksa nk g beli lg …..

Reply

hana November 5, 2012 at 10:59 AM

sikap ain yang terpuji dia hormat dengan orang tua, tengok scene dia layan mama Am masa kat Mekah, layan mak dia masa kat tangga, urut kaki lagi, marah-marah pun dia cool semula dengan mak dia.masa pak guard suruh alih kereta lembut je dia ulang perkataan terima kasih..dia garang dengan Am je..sebab dia rasa teraniaya. Nadiya pun kalau kita tanya mesti dia menyampah ulang skrip yang sama sampai ke espiosd 40 … next week kurang dah dialog tu. .anyway she can act very well. sweet

Reply

like u November 5, 2012 at 11:33 AM

Tk pd semua komen. seronok baca dan sentiasa menanti untuk tengok episod berikutnya.

Reply

azie November 5, 2012 at 11:59 AM

terhibur baca komen cumi & rusnita…..menonton dgn penuh emosi . …x apa mudah2an kita semua dpt ikhtibar & pengajaran dpd drama ni… suka tengok watak AA masa mengada2 tu…..cute sngt..

Reply

AyuArlisa November 5, 2012 at 1:16 PM

Tengkiu Cumi! Homework I paling terpenting skrg ialah beli novel AH. Lepas tu bole buat hwk lain…x sabar nak tgk ep mlm nie….

Reply

Zariza November 5, 2012 at 3:34 PM

Salam cumi…… Alaaaaaa homework tu banyak sngt. Kami mmg tak sabar2 naik tahu tau …….. Bocor la sikit…….

Reply

zee November 5, 2012 at 4:49 PM

tak sabar nak tunggu episod seterusnya…terima kasih ezany…

Reply

hong November 5, 2012 at 10:46 PM

Yong rasa penulis novel exaggerate kan citer ni, mana Ada dalam seribu Susah nak Ada lelaki macam tu, menunggu begitu lama sampai tahun lapan tahun dan bila dah bertemu semula Ain ego lebih2, tapi yg pelik sembahyang tak tinggal, Kira tahu hukum ugama, tapi bila bercakap dgn suami tinggi2 kan suara walau pun tak tinggal sebumbung, tak boleh di buat contoh,

Reply

Amni November 6, 2012 at 12:28 AM

Am perfect guy……ain stubborn women, but perfect couples. Luv d story so much…….Cant wait for the next movie tonite. Tks you so much ezany….

Reply

RAIZ November 6, 2012 at 11:47 PM

wah..best nya komen korang yalah..peminat setia A&H..sokong drama buatan malaysia..nie asyik tengok drama indon..saja…alangkah bagus drama nie main kat TV3..

Reply

marjana November 8, 2012 at 6:18 PM

hong/yong, saya terpanggil nak kongsi cerita. Dalam kehidupan sebenar, saya pernah jumpa lelaki – suami yang penyabar walaupun telah berbelas tahun tinggal berjauhan dan tahan perangai isteri yang garang dan asyik masam muka. Suami itu berkata kepada isterinya “abang sayangkan ‘sayang’ (isteri) lebih daripada abang sayangkan diri abang dan lebih daripada ‘sayang’ (isteri) sayangkan abang”. Cuma sudah pasti novel ialah fanstasi dan cerita dilebih-lebihkan. Saya setuju dengan hong/yong, watak isteri ain hawani tidak sesuai dijadikan contoh – tetapi itulah tujuan penulis – menceritakan konflik dan membiarkan pembaca menilai baik dan buruk bertindak sedemikian. Terima kasih.

Reply

Leave a Comment