Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 45 – 48

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Satu demi satu rahsia dibongkar, Adakah dengan pembongkaran rahsia ini dapat mengubah hati Ain yang bencikan Am kepada sayang?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 41 – 44
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 29 – 32
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 33 – 36
  5. Video Promo Adam & Hawa Episode 37 – 40

{ 123 comments… read them below or add one }

leez November 9, 2012 at 7:38 PM

BESTnyer eps minggu depan.

Reply

wan November 9, 2012 at 7:42 PM

betul3x. Lega semua dah terbongkar kan? Maka Ain dan Am akan berkasih sayang buat selamanya. Amin.

Reply

delia November 9, 2012 at 7:48 PM

Patutlah byk sgt halangan bila Ain nk confess tentang Am pada Johan rupanya ASW nak tunjukkan Johan dan Azie yg tidak jujur. Malulah kat korang berdua. Kan kantoi.eee.ee

Reply

rusnita November 9, 2012 at 7:50 PM

abady, selamat makan angin sambil ikut hubby outstation (itu la aktiviti i bila ikut hubby outstation). ke mana? bestnya tgk promo next wk. hi, lambatnya isnin.

Reply

abady November 9, 2012 at 8:59 PM

vietnam. nanti klu ezany buat vcd cerita A&H jgn lupa inform sy.

Reply

rusnita November 10, 2012 at 7:10 AM

kt penah pegi vietnam tapi mmg outing and makan angin family la dalam 5 hari je. to ezany, u bc kan tu ramai org nak u wat vcd citer ni. sure ramai nak beli. please ezany….

Reply

abady November 10, 2012 at 6:41 PM

rusnita- dah bc komen episod 45. ada org komen kita bertiga i mean sy, rusnita.and cumi.

Reply

Cumi November 10, 2012 at 9:17 PM

Salam Abady n Rusnita,
Sabar, tak pe…dah mmg kita minat A&H ni kan, sama dgn yg peminat yg lain, jadi nyer mmg le excited nak syer feeling dan imaginasi…taksub atau tidak, ekstrim atau tidak rasanya itu kesimpulan dan andaian yg org boleh buat berdasarkan komen yg kita tulis, hak mereka untuk turut bersuara…
Kita komen je watak2 drama ni, mana yg baik kita jadikan teladan san yg tak elok utk kita jadikan iktibar utk muhasabah diri sendiri. Kita tak payahlah komen pengomen dalam blog ni, sebab merekapun cuba meluahkan perasaan dan pendapat mereka juga. Utk panduan kita bertiga dan rakan2 yg minat kat drama ni, kita jaga kata2 dan tatasusila kita, sebab kita ni membawa maruah diri, suami dan keluarga. Walau org tak kenal kita dgn nama samaran, tapi kita tahu siapa diri kita. Budi bahasa yg baik boleh membuatkan anak2 kita lebih berbudi bahasa insyaAllah. (Kalau lah anak kita terbaca bahasa kita yg kasar2, pasti kita malu…)
Pd Lolei, tq sharing part of novel…memang rajin sungguh demi nak berkongsi… Yg takde novel tu mesti seronok dan appreciate.
Kpd Abady moga selesa di tempat org. Mmg baik pun temankan suami dan jaga makan pakai dia…heh…heh…tak mo cam Ain kan…kan….tempat isteri memang dekat pd suami… Kalu ada internet kat Vietnam tu pasti boleh mengikutinya dimana-mana…boleh nanti share resipi vietnam….
Pd Rusnita, you are such a passionate person, dan org yg passionate ni selalunya buat apapun dia passionate, memang ciri2 yg cumi nak sangat ada pada cikgu2 yg mengajar anak2 cumi….
Pd semua peminat AH, kita semua mmg boleh bezakan alam maya dan realiti…hv fun, layan je, selami fantasi dan imaginasi…happy…happy…
Asalka kita tetap khusyuk masa solat, jgn teringat AH pla masa solat ye… Dan cuba2 tahajud kalau dah terlanjur menunggu ezany download, dan kalau kita tertidur lambat, esok pastikan jgn tertinggak subuh….
Personally, bila cumi dah mengadap blog ni 20 minit, cumi ketuk2 kepala sendiri bila nak ngadap quran 10 minit pun malas..
Ok geng….selamat berhujung minggu….esok pagi jumpa kat kopitiam bangi…..bye…..

Reply

rusnita November 11, 2012 at 6:24 AM

salam cumi. i setuju dgn apa yang u kata. kita tgk and ambik jadikan sebagai panduan. yang baik jadikan teladan and yang buruk jadikan sempadan. lagipun so far, rsnya kita x kutuk org pun kan. just share our feelings towards this drama.

Reply

Ain Hawani November 11, 2012 at 3:55 PM

Betul apa yg CUMI tulis tu kan Rusnita…kita tgk je lh A&H ni….yg baik jd kan teladan x elok tu jd kn sempadan….heee

Reply

mami November 11, 2012 at 11:48 PM

cumi. rusnita dan abadi… peduli lah apa dia nak kata.. I’m also a wife, a mother and a postgraduate student.. kita setakat menonton dan menyokong drama2 Melayu…dan buku2 cerita Melayu.. bukannya taksub.. kalau taksub makan tido kita pun pasal adam dan hawa… kita cuma kaya dengan perasaan cinta kasih dan sayang sbb tu kita suka cerita2 mcm ni.. mcm my husband cakap… masing2 teringatkan kisah lama2 mereka sbb tu boleh layan cerita mcm ni.. cinta gaduh merajuk pujuk sayang..last2 kahwin ada anak.. hehe he he…see you all on next episode

Reply

Love AH November 12, 2012 at 2:25 PM

Cumi, I love what you wrote. Betul yg u cakap…budi bahasa itu cermin keperibadian kita. Anyways, I suka baca all your comments and summary of the novel. That includes from rusnita juga. You all best!

Reply

jee November 9, 2012 at 7:53 PM

Bila Am lap air mata Ain terserlah dr wajah Am, yg dia memang sayang Ain. Ahh…dapat aku rasai kasih sayang itu. Aku masih spt dulu sham.

Reply

kipas berani mati November 9, 2012 at 8:09 PM

knp Ain sedih bila dpt tau Johan dan Azzie ada hubungan.kan dia nak selesaikan mslh dgn Johan..kan mslh dah selesai..tak kan dia nak dua2 sekali Am dan Johan atau dia tak mau Azie dgn Johan?..tak paham aku dgn watak Ain tu..

Reply

Dee November 9, 2012 at 8:24 PM

itulah psl..siap mrh2 lg dgn Azie..knp Ain mcm tu tak kan cemburu pula?..dulu dia juga yg back Azie…lg pun bgs lah Azie dan Johan jd tak perlu nak susah pyh lg nak terangkan apa2 dgn johan..padahal boleh sms ja klu nak terangkan kedudukan sbnr..johan nak terima atau tidak itu blakang cerita..dia akan call lah..Ain kena utamakan perasaan Am dan keluarganya terlebih dahulu baru perasaan Johan.itupun AIN tak boleh nak fikir ker?..blajar tinggi dan jd pensyarah tp otak letak kat lutut..pas tu mengadu kat suami psl Aie dan Johan..patut Am tinggalkan ja AIN tu…

Reply

abady November 9, 2012 at 9:13 PM

ain sedih sebenarnya. kenapa azie dan johan tak terangkan kedudukan yg sebenar kepada ain. ain tak marah klu azie cerita perkara sebenarnya. ain pun tak pernah meluahkan perasaannya kepada johan. ain tak pernah cintakan johan. johan hanya tempat untuk ain menceritakan masalahnya. bila dia cerita masalahnya kpd johan sedikit sebanyak dapat tenangkan hatinya(masa dia mula2 pergi luar negara- belajar).masa tu dia tiada siapa yg boleh dengar masalanya. maknya pun tak nak dengar masalanya. harapkan am, hampeh.. dok diam lg ada.
ain tak ceritakan statusnya kepada azie mungkin ain malu kerana cara dia kawin sungguh mengaibkan.masa tu kan dia muda lg. br habis spm. fikiran pun tak matang.

Reply

Dee November 10, 2012 at 9:45 AM

Silap Ain juga knp tak jelaskan dgn Azie yg dia dah kahwin dgn Am..kan sng cerita, tak lah Azie risau semcm dgn dia kan?..nak malu apa nya kalau dia cerita baik2 mesti Azie boleh terima ..dia ja yg berfikiran negatif..dgn Johan boleh pula dia bg tau pula psl Am..dgn kwn rapat pula nak rahsia..wal hal kedua-duanya pun kwn rapat..dia harus fikir perkara itu tak kan boleh disimpan smpi bila2..akhirnya akan pecah juga..

Itu pendpt i ja..jgn lah mrh pula..huhu

Reply

one November 12, 2012 at 9:15 AM

Ain nanes sedey sebab Azie dan Johan tak berterus terang dgn dia….padahal Ain sendiri pun simpan rahsia, tak bagi tau Azie siapa dia Am tuh walaupun dah jumpa masa diMekah..apa daaa…silap orang nampak, silap sendiri tak nampak..apa daaa

Reply

one November 12, 2012 at 9:21 AM

Dorang bertiga nih katanya kawan rapat tapi semuanya asyik berbohong dan kelentung antara satu sama lain..

Reply

murai.com November 10, 2012 at 12:20 AM

kipas dan dee: Ain tu bukan menangis nak kan 2 jantan, tp sedih sbb kawan dia betray dia. Dia pun tak heran dgn Johan tu. Drama melayu susah ke nak faham. Dee sampai mati pun Am tak nak kau.
LOL korang ni

Reply

Dee November 10, 2012 at 12:59 PM

murai.com..Dee pun tak kisah kalau am tak nak psl Dee pun dah dpt am sblm ain dpt…am tu kira sisa dee..lah..hahaha..

Reply

Dee bodoh November 10, 2012 at 3:01 PM

Biasalah dah xde maruah.. Balik dr US lagilah semua buah dee rasa… Hahaha…

Reply

da dee due November 12, 2012 at 8:56 AM

pandaila kau am sisa dee. Playboy pun si Am tu dia pilih jugak mangsa dia. Dgn dee dia tak ada nafsu pun. Kau ni dee kafir ke berzina sesuka hati

Reply

ct November 10, 2012 at 12:25 AM

baca novel nyer bru tahu jln cite dia mcm mana ,

Reply

Suka Suka November 10, 2012 at 9:20 AM

Betul…betul..fikir logiklah, bila just sms utk terangkan kedudukan yg sebenar apa rasa korg, best ke? Klu in real life terasa mcm org yg sms tu tak hormat or hargai kita je kan.. Lebih2 lagi klu melibatkan hati dan perasaan ni.. Apalah kipas yg nak mati ni & dee.. Dia menangis tu bkn nakkan si johan.. Sedih sebab terasa kena betray bff… Apalah.. tu pun xleh nak pikir ke..biar tinggi mana pun akademik, status.. klu bab2 melibatkan rasa hati ni.. hampir kesemuanya letak otak kat lutut, termasuklah kau ni dee.. Konon baru balik study dari US, lagilah otak letak kat mana, maruah kat mana ntah..setuju sgt sampei abis drama pun kau tak dpt am wahai cik dee… Hahaha

LFMAO

Reply

Papit November 10, 2012 at 12:21 PM

Drama adam dan hawa ni best…..terbaekkk….
Semua pelakon2 terbaekk….class kau jah!!

Reply

Dee November 10, 2012 at 3:43 PM

mmg bnr..adik dan mak nya pun dh bg tau azie dan johan ada apa2 tp ain still cool dan tak buat apa pun..tp dgn Am yg sah2 ok bukan main dia punya persepsi..yg silap penulis novel ni kot..kerana menulis tanpa fikirkan lojik tp fikirkan untung ja..minda org Msia ni biasalah ada kurang sikit..tu lah psl susah nak maju dan bersaing dgn negara maju yg lain..jgn mrh tu pndpt i ja..hihi biasalah dee kan baru balik dari US…

Reply

Suka menyemak November 11, 2012 at 10:20 AM

Ni pendapat i pulak.. Ya menonton tu kita, yg tahu cerita kedua2 pihak tu kita.. Dlm drama ni yg diaorg tahu pihak masing2 jer… Apalah, tu pun tak dpt nak pikir jugak.. Kata bru balik dari US.. Yg untung penulis gak, tulisan didramakan.. Kau pulak apa dpt… :p

Reply

Dee November 11, 2012 at 8:34 PM

suka menyemak..kau pula dpt apa?..haha

Reply

Suka menyemak November 11, 2012 at 11:48 PM

Dpt suarakan pendpt aku.. Itupun tak dpt nak pikiqq.. Kuang kuang kuangg..

Reply

mami November 11, 2012 at 11:53 PM

Dee dan suka menyemak.. ianya adalah drama…. sebuah lakonan dari cerita yang diadakan mengikut illusi dan kreativiti penulis.. follow jer.. nanti kau berdua buat buku dan drama sendiri pulak ye..

Reply

Suka menyemak November 12, 2012 at 5:28 PM

Oiii si mami.. I tahu sgt yg ni cuma drama.. Tak baca betul2 i punya komen ekkk.. I never mentioned that i want to write my own novel..

Reply

fal November 9, 2012 at 8:26 PM

aduhai tak sabo nak tunggu ep minggu depan

Reply

wnor89 November 9, 2012 at 8:56 PM

tak sabor tggu episod minggu dpan…bestnya Am da n Ain akan bersatu dalam pyatuan 2 hati yang tertangguh melebihi 8 tahun…dan berakhirnya dgn kesaboran Am mdptkan semula isterinya..

Reply

IntanPermata Hawa November 9, 2012 at 9:27 PM

waaaa xsabr nk tgu nex week :D D

Reply

iPadina November 9, 2012 at 9:45 PM

Tak sabonye nk tunggu senin…..

Reply

Cikgu Zawiyah November 9, 2012 at 9:57 PM

cerita tak logik….
menangis dalam kereta konon….
pegilah mabok jauh2….
nak tiru cerita kassim selamat konon….
nak termuntah aku…..

apa yg ko nangiskan ain hah…..?
johan suka ke azie ke atau ko baru tahu yg am memang beno2 suka kan ko ain…?

stupid22222…
percaya sangat dgm housemate….
skrg…. kawan makan kawan… hahahahahaha….
menampakan kebodohan seorang pensyarah…
bodoh dalam menilai hati seorang lelaki….. hahahahahaha…
cakap mak tak caya…….
cakap adik tak caya…… hahahahaha…. padan muka… hehehe…

Am nak ain malam tu… tak bagi…..
skrg kan dan kena daulat am…. hahaha…
padan muka ain…..
hahahahahahaha…..
padan muka ain….
hahahahahaha…

ikut jer laaa bodoh sombong ko tu……
boleh jadi isteri yg biadap pada suami…..
bukan yg misali….
BRAVO…..

Reply

Kutin Bubuz November 10, 2012 at 1:05 AM

Ai Cikgu masih tonton yea…kata suruh tutup kedai. Stop cerita apa…ni apa kes? Chill lah cikgu nanti blood pressure naik…

Reply

Guru setokin busuk November 10, 2012 at 7:44 PM

aik cikgu marah marah watak Ain..?? kata nak tutup kedai hehe.. apasal cikgu cerita lain tak stim ke cikgu? tak apelah tunggu saja sampai tutup sekolah cikgu.. mengkecam watak atau memuji tak ape asal jangan terbawa bawa sampi tak makan, tak mandi nanti buruk jadinya haha.. nah ini saya bekalkan cikgu Zawiyah setokin busuk masih panas dan hangit.. kalau boring atau terasa nak marah .. cium lah dan hidu sebanyak tiga kali sebelum makan dan sebelum masuk tidur.. pasti mujarab..selamat mencoba.. hih..

Reply

mami November 11, 2012 at 11:42 PM

cikgu zawiyah… ape ni? buat malu kaum jer…

Reply

kerabu mangga November 9, 2012 at 10:34 PM

Cikgu Zawiyah…
bahasa jiwa bangsa…
bila berbicara biarlah bersopan juga..
awak tue cikgu patutnya elok budi bicara…
jgn suka nak kutuk org sahaja…

Am hensem orgnya.
ain pula sweet orgnya..
cikgu zawiyah laser mulut nya..
patutlah am tak suka…hahaha….

sekian terima kasih….

Reply

Kutin Bubuz November 10, 2012 at 1:12 AM

Biasa ler Kerabu Mangga…sebab tak dapat dia jadi macam tu. Apa kata Am last time? “Lebah ini ada taste?” Haaaa…

Reply

Yati November 9, 2012 at 10:40 PM

Bestnyeeee episod nextweek..xsabar rasanyee
nak tgk Adam Mukhriz & Ain Hawani bersatu……
Romantik sangat mereka berdua…

Reply

aezar November 9, 2012 at 10:40 PM

Nangis2 manje…huhuhu.. Cerita ni best pasal tiada satu watak yg sempurna. Malah takde satu yg begitu kejam termasuklah dee. Perasaan cinta memdorongkan manusia melakukan perkara2 yg adakalanya luar dari sangkaan mereka terhadap kemampuan diri mereka sendiri. Cinta boleh merubahkan seseorg utk jadi lebih baik atau sebaliknya. Namun cinta yg hakiki adalaj cinta Allah swt. Cintailah Allah kerana ia mengajar kita utk menghargai dan menyayangi diri kita sendiri dan baharulah cinta kita dipelihara dan dijaga oleh pasangan kita setulusnya..insyaallah.

Reply

mami November 11, 2012 at 11:58 PM

komen yg terbaik so far yg mami pernah baca…. i loike…

Reply

abady November 9, 2012 at 11:21 PM

sedihnya Adam Mukhriz( AA) tak menang anugerah skrin di TV3. mungkin bukan rezeki Adam Mukhriz(AA).
tahun depan mesti Adam Mukhriz(AA) menang.

Reply

maeh November 10, 2012 at 9:22 AM

abady rileks lah kalau minat AA pun tak kan awak nak sumer award AA yg dapat kot. Apa orang Malaysia dah tak ada yg lebih bagus dari AA ke.?
Fikirlah sendiri. AA stereo type Bandingkan lakonan dia dlm OMbak Rindu dan Adam n Hawa tak ada beza pun tonasi dia. aku bagi AA 45/100 kau marah ke?

Reply

yahoo.com November 10, 2012 at 9:34 AM

aku tak ada hal ngan AA. Apa Maeh ckp betol gak. Tapi 45/100 ko melampau lah Maeh 55/100 up skit ok lah. Gua rasa org2 yg terlalu fanatik pd AA sampai tk dpt menilai quality lakonannya. AA dpt bayk tawaran berlakon sebb Nama dia bukan Mutu lakonan dia. Nama dia dh besar sbb OMbak rindu dan skang A n H.
P/S: Artis luar kaya raya kat negara kita (AA dh jd artis m’sia LOL)
Artis kita kena usir kat negara luar.

Reply

kipas berani mati November 10, 2012 at 9:52 AM

Lakonan AA dlm Ombak Rindu i bagi 80% psl dia berjaya buat i nangis..susah nak buat nangis tgk lakonan seorg aktor..that mean dia berjaya menghayati lakonannya ..dia tercalon top 5..tp tak mng kerana dua calon Sam dan Faizal bw watak yg lebih mencabar karakter.. banding watak Aaron dlm Ombak Rindu yg agak biasa2..ja.

Seblm ni pun Aaron pernah mng aktor pembantu terbaik Anugerah Skrin melalui KL Drift 2..so tak perlu lg dipertikaikan lakonan beliau..mmg terbaik..bw apa ja watak..

Reply

lin November 10, 2012 at 10:21 AM

pulok doh! Kalau undian sms mesti AA dpt terbanyak udian tp anugerah skrin pilihan juri. Ini membuktikan Juri yg arif jer yg tahu menilai. So kalau undian sms ni tak layan la bias semacam je. Aku minat kat artis ala kadar,taksuf pon kita tk dapt apa.

Reply

abady November 10, 2012 at 6:52 PM

sy bkn taksub dgn AA. tp sy menilai lakonannya. sy rasa klu di bandingkan dgn pemenang mlm smlm AA lg ok. (pendapat sy la)

Reply

amy November 9, 2012 at 11:40 PM

Kenapa cikgu zawiyah emo semcm aje….mcm org kena rasuk pulak …..

Reply

Kutin Bubuz November 10, 2012 at 1:07 AM

Biasa ler…belum kena Ruqyah….

Reply

leez November 10, 2012 at 12:14 AM

cikgu zawiyah attact ain sbb am tak suka dia. Apa cikgu nak lagi cikgu zawiyah bukan ke dah kawin?

Reply

aidah November 10, 2012 at 12:27 AM

tk sabar nk tngk next week pnya mesti sweet kn

Reply

mak adam November 10, 2012 at 12:28 AM

sooo touching.. tak sabar ni tunggu minggu depan. dah la balik kg.. :( tenet n astro pun x de. akak ni old fesyen.. langgan astro pun yang biasa2 jer…

Reply

rusnita November 10, 2012 at 7:07 AM

mak adam, sama la kita. langgan astro pun yang biasa2 aje, so even ada kawan2 guna beyond blh tgk free next wk pun kita still tggu ezany kat sini. ct sekolah x balik kg sebab hubby keja shift. tapi kalau berjalan kemana pun, insya allah masih blh tgk asalkan x tertinggal broadband. hehe…

Reply

nana November 10, 2012 at 12:54 AM

TABIK PADA AEZAR. sungguh betul….. tak semua orang perfect, itu yang manisnya cerita ni, dekat dengan kehidupan kita makhluk tak sempurna, sentiasa perlukan kawan , keluarga dan pasangan yang memahami yang boleh betulkan and give comfort masa susah. Cerita ni banyak pengajaran, berterus terang awal2 walaupun pahit, masalah cepat settle…. Tak sabar tunggu minggu depan bila am dan ain berbaik……… Bab yang paling menarik ………..

Reply

Realiti Cinta... November 10, 2012 at 1:33 AM

Agree sgt2 dgn Aezar.. Dengan izinNya cinta datang dan dengan ketentuanNya cinta pergi. Setiap kejadian itu ada hikmahmya. Hanya cinta kpd Nya yang kekal abadi.. satu2 nya cinta yg sentiasa membawa ketenangan. <3

Reply

rusnita November 10, 2012 at 7:14 AM

salam, setuju sangat2 dgn aezar. hm, lambatnya tggu next week. this week x leh ulang2 tgk episod2 lepas or ulang2 bc novel sebab ada krts pmr nak kena marking, huhu… tapi kalu ngantuk tu, tgk la jugak promo next week, bc komen2 kat sini, and ulang part2 menarik dari episod 40-44. haha… bestnya kalau ada vcd citer ni walaupun lepas habis episod 80 br dikeluarkan.

Reply

lijh November 10, 2012 at 7:45 AM

setuju dgn aezar. Kita ambil pengajaran dr crita ni. yg baik kita ikut, yg tak baik tu buang jauh2. tengok dgn mata hati dan fikiran, jgn emo asyik nak ngutuk aje. kalau kita ambil iktibar yg baiknya, tak lah rugi, tunggu setiap mlm selasa sampai jumaat hingga 1,2 pagi…

Reply

adamhawa November 10, 2012 at 7:55 AM

hai..tak sobar aku nak tengok next episod.tapi dah kira berunutng dpt tngok pgi ne..tak legging..tapi kesian lak suami aku tunggu 15 episod bru dpt nonton…sabar ya sayang nanti alai aje cerita kat sayang…heheh

Reply

rusnita November 10, 2012 at 8:36 AM

rasanya episod next week sampai ain confront dgn azie+johan pastu am datang jer kot. episod ain nak pakai tudung dikacau oleh am and kenduri rmh mama maybe the other two wks. sabar menanti ye kawan2. hm, kalau tgk trailer ada satu part am bagi bunga kat ain rsnya di universiti ain kot. bila agaknya part tu?

Reply

Suke suke November 10, 2012 at 4:15 PM

Oo yeke.. Xpe kite same2 saba tunggu.. Tbe2 rse cam nk beli je novel.. Hahaha xsanggup nk tgu.. To all yg bce n write all coments kt cni.. We are all here to share the happiness watching the drama.. So pls.. Jgn la nk bgaduh2.. N condem each other kt cni.. Kalau nk condem org laen pegi la tulis kt blog seniri.. Not that they are all taksub or what.. But we r here to share… If ade yg xsuke, tayah bce.. Dats it.. It was juz a drama.. I dont mind any coments re the drama.. Tp yg nk condem org yg write coment kt cni, i think it was too much.. Coz org yg u guys condem tu, u all x knl pon mereka siapa.. So juz think la k.. And pls be reminded, dat we are all here to share anything about the drama only..

Reply

mami November 12, 2012 at 12:02 AM

suke suke…. suka….

Reply

Maria November 10, 2012 at 9:08 AM

x sabar tunggu minggu depan…. happynya…ain dan am kembali bersatu,
semua yang berlaku ada hikmahnya…. Allah itu Maha Bijaksana. drama dan reality x ada bezanya.

Reply

nak am November 10, 2012 at 9:19 AM

abady, am tak menang anugerah skrin sebab takut zed zaidi bising lagi nanti kata asik org spore je menang, sedangkan maya karin pun da menang untuk ombak rindu…
cikgu rusnita, ingt scene pakai tudung tu masa keta ain rosak aritu, tunggu tak de pun, frust gak, belum lagi ke scene tu? ishh…tak sabar nk tgk…ehhh…sweet la scene next week, romantiknya am kesat airmata, I like …nak am kesat airmata ni hehe…
I rasa azie & johan tak salah, lebih kepada ain supaya sedar bgmana rasanya bila kena betray sebab pd awalnya ain sendiri tak jujur pada azie dan johan, bila azie tanya ada contact am, dia kata tk de…but ok le I da tak marah kat ain sebab dia da mula nak manja2 ngan am, harap2 lepas ni ain da tak berangin lagi..sian my am heheh..

Reply

kipas berani mati November 10, 2012 at 9:59 AM

nak am..stuju u ckp..nnti Zed Zaidi bising pula klu AA mng..rasanya NN pun top 5 best supporting actress tp tewas kat Lisa Surihani (Ombak Rindu)..
jgn harap sgt..byk scene dah diolah semula dlm drama ni..

Reply

rusnita November 10, 2012 at 7:00 PM

nak am, scene pakai tudung tu lmbat lagi, maybe next wk or the other wk. ikut novel, esoknya lepas ain confront dgn azie+johan malam tu. hm, rsnya surat bergambar yang jatuh dari tangan azie tu akan ada gak citernya nanti. takkan pengarah xnak kita tahu apa isi kandungan surat tu. hehe… ingat x dalam episod 41, am g jumpa dee lepas sms dgn ain. masa tu ada scene dee letak tangan atas tgn am and lepas tu am tarik tgn dia. tp kat dlm google ada satu imej dee letak tgn atas tgn am (sblm am tarik tgn dia, dh ada org sempat snap gambar tu rsnya). ha, tggu ye. citer ni ada 36 episodes to go. mcm2 blh jadi….

Reply

Nor November 10, 2012 at 10:15 AM

Sweet nye,, scane am kesat air mata ain… X sabar nak tunggu next episod. (sambil2 brangan..bestnye klau dpt suami yg perangainye mcm Am..) Tpi setiap org tu ada kelebihan dan kkurangan msing2..

Reply

adam nakal November 10, 2012 at 10:16 AM

Next week mesti best punya la.cam ner la muka Johan ngan Azie bila dah terkantoikan.Harap – harap ada la scene Ain dah termenangis kat dada Am tu.Romantik tu..hu..hu..ikut novel la.Pe hal Cikgu zawiyah emo sangat. ini cerita jer!

Reply

anak cucu Adam&Hawa November 10, 2012 at 11:05 AM

knapa nk emo sgt..?realiti pn ada la mcmni..xsmstinya bljr tggi2,bab mnilai org n cintan cintun ni dia hebat. n xsmstinya org yg bljr xkmana ni lemah dlm hal ni plak. sya slalu jmpa org yg brtaraf DR n Pensyarah skalipn xseindah kabar dr rupa bla dluar bidang kpakaran diorg..so, xprlula nk dherankn.dh lumrah tdk ada manusia kt dunia ni yg smpurna…sama2 kta prbetulkn kkurangan diri sndiri..
ini hya lakonan, yg buruk jgnlh jd ikutan..
sya doakn smoga cikgu zawiyah mnjadi isteri yg misali..
(bkn saja taat kpd suami,malah prtuturan juga prlu dijaga.spaya suami tdk mnaggung malu dgn skap isterinya)..
xslh jika nk brgurau tp biar brpada2..
maaf kalu trkasar bahasa..

Reply

ceh... November 14, 2012 at 12:19 PM

betul tu. ada kenalan saya prof madya, tapi nak login system UPSI pun tak pandai. siap kata org IT tu tak pandai buat system. pdhal dia yg tak reti nak guna. ekekeke…

Reply

bulan November 10, 2012 at 12:46 PM

Oi kenapa semua “emosi”??? esp Cikgu Zawiyah??????
Ini kan cerita..nak… tengok, tak nak tengok ..tutup TV. Kalau masih tak suka tapi tengok, bukan cerita tu yang bodoh tp tepuk dada tanya la selera…..
yang baik jadikan teladan yang jahat jadikan sempadan….

Reply

bintang November 10, 2012 at 1:35 PM

am akan dapat ain minggu hadapan…aminn…

Reply

Aara _heart November 10, 2012 at 1:41 PM

Urmmm…..episode next week lagi besttttttt:-)

Reply

Aara_Heart November 10, 2012 at 1:51 PM

Tapi Johan & Azie tu rasanya sepadan sangatlah….I suke Am…cool jer…tapi paling sweet masa Ain kenalkan Am as her husband kat Fauzi tu….sampaikan c Fauzi tu tergagap2 paggil Ain dengan panggilan Cik or Puan….sweeeeeeettttt sangattt…..baju Ain n Am pun keler lebih kurang jer…tu menambahkan lagi “kesweetan” babak tu….

Reply

ju November 10, 2012 at 4:11 PM

SUNGGUH BEREMOSI PEMINAT A n H. TAK KUASA BACA KOMEN SUMER NI, BILA SCROLL DOWN YA ALLAH BERJELA2 KOMEN. SAMPAI ADA YG BUAT OLAHAN SKRIP aNh. Rasanya orng2 yg komen panjang berjela ni ada masalah BAKAT TERPENDAM. Elok kalau buat novel sendiri, baru tau susah ke senang
Peace ….

Reply

irfan November 10, 2012 at 5:53 PM

adam &hawa mggu dpn xsabonyeeeee

Reply

Pak Uda November 10, 2012 at 6:20 PM

salam saya selalu juga baca komen kawan-kawan kat sini, tapi tak pernah reply komen2 tu. Tapi hari ni saya terpanggil untuk buat komen. Setiap hari saya baca komen yg baik, dan setiap hari ada sahaja orang yg menasihati penggemar komen agar bersopan bila menulis, guna bahasa yg baik,dn sebagainya. Tp malangnya setiap hari juga ada manusia yg menulis guna bahasa kasar, mencarut dll. Jadi kesimpulannya kolum ini hanya digemari oleh insan2 yg rendah IQ Emosi tk terkawal , fanatik, taksub pd yg tidak sepatutnya. 90% komen terlalu menyayangi AnH sampai jd no. 1 dlm urusan seharian. Saya minta maaf dn tidak akan baca komen anda lagi kerana ianya datang dr insan yg tak der kerja yg lebih baik untuk dibuat. Maaf banyak2

Reply

eja November 10, 2012 at 7:08 PM

betul kata pak uda setuju sangat…jgnlah komen benda2 yang x baik tapi untk pak uda apasal komen juga???xda kerja ke?

Reply

putri November 10, 2012 at 7:11 PM

Assalammualaikum dan salam satu malaysia buat semua… saya salah seorang yang menggemari cerita ini tetapi bukan la yg dikatakan peminat fanatik… x salah nak bagi komen dekat sini tp xperlu la kita komen sesama kita di sini… x elok nk judge org… actually ini adalah salah satu leisure… x salah… saya ramai patient yg minat cerita ni… secara psikologinya mereka di sini berkongsi antara satu sama lain… cuma mgkin ada di kalangan kita patut beralas sedikit komennya… yang x suka lebih baik bediam saja daripada menjd punca kemarahan org lain… x seronok la laman ezany ni dijadikan medan ketidakpuasan hati… harus berterima kasih kepada ezany dan mereka yg membantu dlm menyampaikan info ttg cerita ini… mereka disini seronok berkongsi apa yg mereka suka so apa salahnya kan…. jangan terlalu menghakimi org lain… kepada pn rusnita,pn cumi n others… thanks for sharing everything here… leisure is leisure.. biar ape org kate…

Reply

Suke suke November 10, 2012 at 9:57 PM

Setuju dgn u putri.. Seems like we hav same thoughts.. I read the coments here jyz to know about the drama.. Tp ada dikalangan pngunjung blog ni judge org yg komen kt sini yg byk share bout the drama.. Taksub la itu la ini la.. Kpd rusnita, abady n cumi.. Bia ape dorg nk ckp.. U all still hav us who support.. Kalau ade yg xsuke can ignore us kt cni.. Coz we like to share anything bout AnH.. Peace uols..

Reply

bulan November 10, 2012 at 7:14 PM

Sama je Pak uda. ..tepuk air d dulang,terpercik kat muka pak uda…ha ha ha

Reply

luv AA November 11, 2012 at 4:28 AM

betul tu pak uda..kata dulang paku serpih…kata orang pak uda pun terlebih sudah…thxx sgt2 to mr ezany for uploading the video for us…to cikgu rusnita, abady, cumi…love u all..u alls rock…i slalu tggu u all nye comment tau…to others peace no war…yang baik dijadikan teladan, yg buruk buat sempadan… budi bahasa, amalan kita.

Reply

kak Long November 12, 2012 at 11:08 AM

Assalamualaikum pak Uda… mcm mana pak uda tau yg komen2 kt sini guna bahasa kasar… pak uda layan juga kan… Pak Uda ni .. 2×5 je la heheh.. kelakar la pak uda ni… paku dulang paku serpih… entah2 lagi emo dari cikgu zawiyah.. mcm2 org ada… sabor je la.. apa2 pun .. aku nak am juga.. nak am juga… am..am.. am…am… ammmmmpun tuanku..heheh

Reply

putri November 10, 2012 at 7:14 PM

Eja… u greatla… i like…

Reply

myadamaen November 10, 2012 at 7:19 PM

love sgt2 story nie…can’t wait to c next week..even da bce novel berkali2 tp still rs x puas n nk ulang episodes lg…

Reply

aezar November 10, 2012 at 7:29 PM

Salam.. Dlm kehidupan ni memang wujud watak2 mcm am, ain, dee dan lain2 dan jgn lupa.. Kak cham… Hehehehe… Apa yg buat cerita ni menarik bukan shj kerana aoran dan nisa, tapi dialogue yg diujar oleh watak2 tu sgtlah real.. Saya raselah. Kalau ade yg setuju tu..minta maaf ye..saya pun bukan pandai sgt. Jom solat…

Reply

luv AA November 11, 2012 at 4:24 AM

saya setuju aezar…

Reply

rusnita November 11, 2012 at 6:39 AM

salam and good morning to everyone, i komen kat sini just to share my feeling to this drama. x berniat atau bermaksud i taksub dgn citer ni. taksub bukan dapat apa pun… tapi dalam realiti pun perkara ni terjadi. jangan kata pensyarah yang setakat ada master, belajar lebih tinggi dari itu pun kalau bab hati dan perasaan mmg kadang2 x blh nak kontrol.
to those yang x suka baca komen i, abady and cumi, minta maaf sangat2. rasanya kami x penah kondem org lain, kami just komen pasal drama ni jer. to those yang suka bc komen kami, thanx a lot for your support. love u all.. and to mr ezany, thanx a lot. kalau buat vcd, jangan lupa inform ya.
to sapa2 yang tgk citer ni kat hd, malam esok lepas tayangan episod 45 blh la update kat sorotan episod 45. rasanya i tujukan khas pada suke suke, sbb abady dah ikut hubby dia outstation ke vietnam.

Reply

putri November 11, 2012 at 10:37 AM

Betul tu puan… sy sendiri pun suka share something like this… this is one of my leisure. Nama pn laman sosial.. share x rugi ape pun. Yg x suke x pyh la komen yg terlampau negatif.. sikit2 sudah la… laman ezany ni pun dh byk mengeratkn silaturrahim ant kita… besar pahala ezany…

Reply

Suke suke November 11, 2012 at 10:55 AM

Insya allah rusnita!! Go guys!! Hehe luv u all lah!!

Reply

luv AA November 11, 2012 at 12:21 PM

betul3x…loike byk2…huhu..

Reply

pensyarah U November 11, 2012 at 10:36 AM

salam, selama ini saya sekadar membaca sahaja. Akan tetapi komen yang mengkritik pensyarah menyebabkan saya terpanggil. Secara umunya pensyarah atau bukan pensyarah dan belajar setinggi mana pun tidak menjamin kebijaksanaan apabila melibatkan perasaan. Ilmu dunia hanya untuk menguji IQ dan kesarjanaan. Tetapi ilmu akhirat menyebabkan seseorang itu menjadi manusia dan insan yang prihatian, tahu halal haram dan menjaga hemah sebagai hamba Allah di muka bumi. Universiti hanya mengajar ilmu dunia untuk ‘cari makan’. Malangnya ilmu akhirat diketepikan untuk mendidik dan memandu kehidupan berlandaskan agama.

Untuk rusnita, cumi dan lain-lain – ‘i like’, teruskan beri komentar dan maklumat terkini, sangat suka.

Reply

kipas berani mati November 11, 2012 at 8:40 PM

pensyarah U..stuju..dan sokong 100% ..manusia terlalu mengejar keduniaan sehingga ilmu akhirat diketepikan..

Reply

pensyarah U November 12, 2012 at 9:12 AM

KBM, ya ya betul… tapi tengok AH ok kan?….

Reply

putri November 11, 2012 at 10:46 AM

Kepada suke suke… thanks sbb memahami komen sy… sy pn rase seronok dpt info dr puan rusnita cumi n abady… tanpa diorg mgkin kita xkan rase nk dan nk lg ttg cerita ni… betul x? Teruskn usaha anda puan rusnita, cumi dan abady… we support u…

Reply

Suke suke November 11, 2012 at 11:04 AM

Np putri.. See.. Indirectly, even though kite x knl each other, but here we hav same thoughts n feeling to share juz about the drama kan.. Awl2 dlu i juz ignore certain people dat coment negatively here.. But to one xtand too much of judging people here.. I hate people judging of other people especially yg xdikenali.. It can effects malay centiments.. Nnt ape org ckp since most of us are malay n islam.. Malu je kalau org beragama lain tau..
Kalau rusnita abadi n cumi xde, for sure im in a blurr.. Or kinda lemas psl cerita ni.. Luv u guys!! May allah bless all of us.. May be ade yg x really understand to use word TAKSUB..

Reply

azie November 11, 2012 at 10:57 AM

berlapang dada…& lapangkanlah fikiran kita…terimalah seadanya jika kita rasa ruangan ini memberi sedikit kegembiraan utk dikongsi bersama…apa pun masaalah yg kita hadapi , kita pasti mencari tmpt. & ruang yg boleh menjernih kan suasana. ini soal hati…pasti x sama perasaan nya…seikhlasnya saya nyatakan bahawa Rusnita, Abadi & Cumi… tq atas catatan awak yg saya suka membacanya. tq juga pd ezany

Reply

adam nakal November 11, 2012 at 10:57 AM

Correct Rusnita!kita kat sini share about drama bukan taksub.i pon suka drama ni coz i dah baca banyak novel Aisya Sofea macam Sehangat Asmara,Jauh,Adam Dan Hawa event yg latest Uda dan Dara. Best sesangat.So dari novel of course la kita nak compare ngan drama kan mana yang lebih terbest sekali. but for me dua – dua karya seni yang menghiburkan. Ahhh… tak sabar nak tunggu scene Ain mintak ampun ngan Am dan Am terus kucup dahi Ain. Syahdu… gitu.hi…hi..tak yah la nak emo emo sangggaaat!

Reply

zamzarina November 11, 2012 at 3:27 PM

wah ramai nak vcd yer..emm tp sy pasti astro dah ada plan nak kuar vcd..sy rasa ezany kalo buat vcd takut kena sue hak cipta plak.. biar jer kita tgk kat online or kita convert jer sendiri x gituwww..heheheh

Reply

cikgu November 11, 2012 at 7:02 PM

cikgu zawiyah…bawa2 sabar ek…….sy amat setuju dgn kwn2….,bahasa dan tatasusila kita kena jaga..jadikan cerita tu sabagai teladan.contoh yang baik,kita ikut dan yang tidak baik kita jgn ikut.kan mudah je…….peminat2 drama adam na hawa teruskan menonton,kita layan episod2 yang semakin hot and spicy…wassalam

Reply

Suke suke November 11, 2012 at 7:02 PM

Layan marathon anh.. Mmg xkan jemu tgk…

Reply

Cumi November 11, 2012 at 8:28 PM

Salam Rusnita,
Komen cumi ni saja nak usik rusnita….jgn jeles tau minggu depan kita tengoh kat mustika HD, selalu mata juling tengok kat iphone, semalam terbuka channel mustika HD, mak aihhhh… besor nyer skrin… Clear abih… Muka adam pun punyebla besar…. Mesti senyum sendiri kita nanti… Tu yg tak syok tengok pukul 10, nanti tak concentrate…. Nanti cumi m suke suke update… Tapi bab suspen cumi kasi clue sikit je biar best sikit rusnita tengok…selamat bercuti panjang… Ke jaga spm?

Reply

Cumi November 11, 2012 at 8:33 PM

Satu lagi… first time tengok sorotan AH kat tv… HD pulak tu… Beekilau2 airmata ain… Terperanjat tengok muka adam kat screen besar…punya terbiasa tengok kat skrin kecik….cumi pun tak sabar nak update ke rusnita mlm esok….

Reply

rusnita November 11, 2012 at 9:51 PM

cumi, bestnya dapat gak tgk a&h kat tv yer. hm, untunglah siapa yang pakai beyond. kita ni masih guna astro decoder lama. hubby kata selagi x rosak, x yah tukar. ikut jerlah dia yang bayar pun, ahaks. jangan lupa update utk kita sepanjang mggu depan kat sorotan each episod tau. cuti mmg panjang, tapi x ke mana sgt. hubby keja shift… kita x jaga spm sbb marking krts.

Reply

rusnita November 11, 2012 at 10:00 PM

cumi, esok kita sembang dekat sorotan episod 45 la pulak yer. i dah nak tido, esok nak bangun awal. ikut hubby p kl jap.

Reply

Mr. Engineer November 11, 2012 at 10:00 PM

Saya lebih suka membaca komentar2 di sini daripada mengetahui kandungan video.

Reply

nak adam jdi mnntu November 11, 2012 at 10:08 PM

yer btulll hehe

Reply

kak Long November 12, 2012 at 11:13 AM

Assalamualaikum Mr Engineer…
nak tanya ckit… Mr Engineer ni ada x hensem mcm Am…nak berkenalan? kalau mcm muka rumah xsiap… xpe la…. by.

Reply

aezar November 12, 2012 at 12:17 AM

Yeaaaaa…..esok isnin!!! Just nak share dgn a & h viewers disini. Memandangkan series ni hanya 23 minit saje, biasanye aku akan tahan diri dari menonton dulu. Alu tunggu hari khamis tapi kalau tak tahan aku bedal juga tengok hari rabu. Baru thrill…dpt tengok lame sikit. Wakakaka… Tapi dgn episode2 yg menarik dan tertarik lagi de bom akan dtg ni..dpt ke aku menahan diri sehingga hari rabu atau khamis? Jeng..jeng…jeng.. Pa sayang jgn marah ye… Walau apapun lubang hidong mu tetap menjadi Pujaan hatiku! Abg Am pun kalah!.. Please forgive your wife for she is a romantic fool.. Hehehe…

Reply

Minat Pilot November 12, 2012 at 2:33 AM

salam semua!
I lama x komen tp mmg suka baca komen kwn2…
Ish…apa pulak smpai sebut fanatik..extreme..I.Q rendah ni…mudahnya menilai org…tu tanda E.Q rendah
Sy tau psl cerita A&H dan linknya drp ex-classmates yg grad drp Australia n USA…sy pn belajar d USA, adik sy ad PhD Engineering pun tengok… Anak sy seorg pilot…dia suka dgr cerita sy…betul cerita ni ada kelemahannya…kdg2 ad yg x logikal…tp kita hny tengok as leisure…
Relax arrrrr…. Kn?

Reply

pensyarah U November 12, 2012 at 9:06 AM

salam minat pilot. setuju 1000%. kawan-kawan saya yang telah ada PhD dan yang sedang buat PhD pun asyik menonton AH. Kita sekadar suka-suka menikmati waktu lapang dengan cerita meletop ni. Cuma saya tertanya-tanya, kalau perkara sebegini ‘remeh’ dan santai mengisi waktu lapang dibahaskan dengan nada kasar, emosi dan serius, bagaimana mereka menenangkan fikiran dan menikmati waktu senggang?

Reply

amm dan ieyda November 12, 2012 at 2:51 PM

cikgu zawiyah….anda tidak layak mendapati adam mukhriz kerana..adam mukriz aku yg punya…hahahahahahahahaha

Reply

adam nakal November 12, 2012 at 3:11 PM

Best la korang yang ada HD boley tengok malam ni .tapi best gak kitaorg kat sini sambil tunggu ezany upload boleh sembang -sembang. tapi biasanya I tak tungggu pon hi…hi..ngantuk tahap gaban.mesti banyak scene best best malam ni. tak sabor nyer.

Reply

Puan Sri November 12, 2012 at 9:24 PM

Salam semua. Seronok juga melayan komen2 peminat drama A&H ni…selama ni hanya membaca saja tapi hari ni terpanggil gak utk turut serta. Pada mulanya saya tak layan pun drama ni…tapi bila dgr sok sek sok sek kata drama ni best, saya try sekali tgk. Wahhhh!terus terjebak sehingga skrg. Saya pun tgh buat PhD, selain menelaah buku2 utk buat literature, sempat gak menghabiskan novel A&H dan menonton dramanya…release gak tension. Saya setuju pandangan Pensyarah U…

Reply

mun November 12, 2012 at 11:42 PM

pasal korang tension2 sal drama ni… ni kan drama mesti ada buruk dan baiknya untuk dijadikan tauladan kita semua.. yg korang komen mcm2 tu apa manafatnya.. layan sj lah.

Reply

Jaja November 13, 2012 at 12:39 AM

Cerita AH ni adalah satu drama yang berantai…. So, direktor cerita ni pun mestilah naikkan penonton tertanya2 for the next episode… Then yg kita as penonton2 ni bila dah ada ruangan macam ni, masing2 syoq ( seronok) la untuk share pendapat, komen dan macam2 lagi lah… Ada yg romantik, sedih, marah. Itu feel masing2 la…. Bukan ke arah fanatik sngt2. Masing2 seronok sebenarnya dengan jalan cerita AH. So, yg u all nak bertegang urat, sindir menyindir nak menang, nak tuduh salah betul ni kenapa? Just take simple ja…. Betulnya tngk AH Just untuk tengok dan best dengan watak2 yang pelakon2 bawakan. Event myself pun really I seronok tngk cerita ni. Sekadar cerita saja……. Pada yg sudi bercerita pada I specially for Rusnita n Cumi thank a lot coz u all story mory before sampai episod tu. Thank u again.

Reply

chaca November 13, 2012 at 1:02 AM

Berjage ….. Ezany I will wait for you upload.
AmAin I’m wait for watching u ☺

Reply

ops November 13, 2012 at 11:30 AM

Taksubnyer korang, dasyat………….tttttttt

Reply

Anonymous November 13, 2012 at 11:31 AM

:P wekk

Reply

ikmal72 November 18, 2012 at 2:38 PM

Kenapa tak boleh tgk dekat hp dah ini

Reply

Leave a Comment