Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Masing-masing sudah mengetahui kedudukan sebenar, tetapi masih ada yang tak kena! Apakah yang akan terjadi selepas ini?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  2. Video Adam & Hawa Episode 33
  3. Video Adam & Hawa Episode 37
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 37 – 40
  5. Video Promo Adam & Hawa Episode 41 – 44

{ 259 comments… read them below or add one }

chamie November 16, 2012 at 12:43 AM

Argghhhhh…sakit hati dgn jooooooongangg..ape kes ni??

Reply

Ostolia November 16, 2012 at 12:50 AM

Motif c rebonding ni? Makcik ostolia oiii ain dah kawen lerrrr yg pasti asben dia x rebonding..hokey..emo jap

Reply

sara November 16, 2012 at 11:56 AM

haha…pesal la director x btulkan pronounciation si mak johan tu…** Ostolia** hakhak

Reply

reen November 19, 2012 at 1:11 PM

supaya nampak real

Reply

Dee November 16, 2012 at 11:47 PM

ingt aku jek perasan ostolia…hahahhahaa!

Reply

kaki_bantah November 21, 2012 at 5:11 PM

hehehehehehehehehe…….

Reply

YANAcurseswetie November 16, 2012 at 1:07 AM

Swett sangat cerita nii..i likee .

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 1:20 AM

ape pasal si Johan tu!..kejap Ain..kejap Azie.. huh!..dia badget dia bagus sgt ke..ingat cinta nie main lompat sane sini..
Same gak ngan si Dee gediks tu.. x paham2..dh mcm mental pun ader si Dee nie!..Kak Bed geram sgt nie!..

Reply

aduhai November 16, 2012 at 8:54 AM

tah johan no,,bengong tol,,,layak dapat dee jer,,,amboi dua2 nak sapu,,eeii geram aq,,,

Reply

danish November 16, 2012 at 9:08 AM

jgnlah emo sangat kak bed, dikatakan drama dan inti drama mesti penuh dgn adegan-2 yg cemas dan geram… jgn reflect sangat k… cool sis… :p

Reply

kak bed awek Am November 16, 2012 at 1:22 AM

makcik Ostolia.. pandai u kan.. c rebonding!..kena la tu dia ngan minah rebonding tu..hehhehe

Reply

mak temahs November 21, 2012 at 8:30 AM

motippp kak bed mencik c rebonding anak jantans makcik ostolia…kikiki
kannnnnnnn, drama ni kekadang germ jugekk, c ain kapla dongga tudong citi tu ha..asik garang jew manjang.. menopause ke dikkk???..sian taww am, kertuu sangattt….

Reply

zalmas November 16, 2012 at 1:28 AM

hahaha…..baru ain tahu erti cemburu seorang isteri utk suami tercinta………kena tgu mgu depan….

Reply

ms new engineer November 16, 2012 at 1:28 AM

waiting for Mr Engineer….
ehehehehehehe……

Reply

peminat cumi November 16, 2012 at 1:30 AM

Alahai mana cumi dan rusnitam tolongggg….
Napa hal pulak ni?
- Johan sarung cincin kat jari azie tapi johan surah mak dia pinang Ain? kan Ain dah introduce Am husband dia pada Azie dan Johan? tak reti reti ke c johan ni yang Ain masih isteri Am… ATAU scene yg introduce Am husband Ain tu masih belum muncul ?

- Dee pulak pa hal dia kacau Am dan Ain tengah lunch? suka hati je dia ni … rayu pulak tu. tak paham langsung yang Am dan tak nak kan dia…

tak tau pulak dalam novel scene ni ade? dalam novel scene ni jauh lagi tak? scene yg dee duduk masa ain ambil minuman ni lepas kenduri kan? eh, frust betul lah tengok. aku pulak yg emosi nya. nak tunggu Isnin ni ada 3 hari lagi nih….

Mane ni Cik rusnita dan Cik Cumi ni…

Reply

mamacun November 16, 2012 at 1:59 AM

dlm novel takde sarung2 cincin tu..lps dorg confess tu..Johan takde kacau2 Ain dah..

masa mkn tu, breakfast actually..mmg Dee ada kacau Am..Ain nmpak dr jauh..mmg dia a bit jeles masa tu..tp scene sblm dorg gi makan tu lg best..kalu ada la..scene kesukaan suami isteri..opsssss ringan2 je..

Reply

Cumi November 16, 2012 at 7:27 AM

Peminat Cumi…Hiihi… Baik you tukar nama… Nanti kang ada orang geli geleman….
Thanks mamacun…. Betul lah mcm yg dah diexplain tu. minggu depan ni sume bab sblm kenduri… N ikut gaya drama ni… Rasa mcm 2-3 minggu lagi baru bab drama…rusnita pon sah citer baek punya kat bawah tu…dan scene tambahan ialah scene ain jumpa johan kasi balik rantai, scene emak jo pi minang… Tu scene sesaja nak usik hati penonton kot…. Dlm novel jal rantai tu tak de sebut langsung n Jo pun tak kacau ain dah… So jgn suspen… Selamat berweekend ok… Jumpa minggu depan….

Reply

bulan November 16, 2012 at 1:30 AM

mak cik OSTOLIA…………HA HA HA
mak cik tu memang tak pandai sebut australia, dari ari tu dia sebut “OSTOLIA”..nak pecah perut gelakkan “MAKCIK OSTOLIA” HA HA HA

Reply

tin November 16, 2012 at 1:33 AM

laki x tetep pendirian mcm tu lar ……!

Reply

cik siti November 16, 2012 at 1:48 AM

eee rase nak pecah aje jantung nie tgok kn ain tuee,
simpati sungguh kat ain, byk sgt halangan tuk dpt cinta hati..
walau ader suami tp nak rase cinta pd suami bukan mudah tuk
hadir dgn ikhlas… Nasib baikla am tue penyabar..
kalau am tgok Cik Ted, mesti am suka sgttt..
Sbb Cik Ted ada disisi katil Ain sbg penganti am slama ni..
dan cik ted tetap cantik sama seperti waktu am beri ain dulu…

Reply

ina-chan November 16, 2012 at 1:56 AM

hehe…lawak2 la korang sume… best la kongsi2 kegeraman, kejiwangan, ketaksabaran…haha…yg minat okay…yg x minat tu toksah la tengok…lawak tul… sape2 yang nak tgk gambar2 ending adam hawa leh pergi ke blog ni >>> http://admya.blogspot.com/2012/10/gambar-gambar-happy-ending-adam-dan-hawa.html
peace untuk semua peminat drama adam & hawa… ^_^

Reply

Puan Sri November 16, 2012 at 2:04 AM

Peminat Cumi, juz nak inform scene Am n Ain makan tu tetiba Dee dtg sblm kenduri kat umah mak Am. Dia org mmg janji nak keluar. Am janji nak ambik Ain kol 9 then bila Am smpi Ain tak siap lagi. masa Ain nak siap Am masuk umah dia then bilik Ain. Am dpt masuk bilik Ain sbb Ain tertinggal kunci pintu dia kat luar. Ain terkezut. Masa ni nanti memang touching le digambarkan dlm novel. Buat pertama kali ego Ain diketepikan n Ain minta izin nak peluk Am then Am ckp “peluk lama-lama pun tak pe. I’m here at ur command”. Tak tau le dlm drama ni ada ke tak scene ni…Then lepas tu dia org gi b’fast n Dee nampak Am n try lagi nak pujuk Am. Actually Ain nmpk tapi dia hanya berdiam diri menunggu explaination dari Am. Am tak ambik kisah pun. Dlm novel all these situations covered in Chapter 60. Mmg touching….

Reply

Aara_Heart November 16, 2012 at 9:13 AM

Tambahan lagi…kalw tak silap lagi dalam buku ada mention semasa Am hug Ain tu sambil gosok perut Ain, Am kata kat sini lah anak2 Am akan membesar….awwwwwwww….romantiknyeeeee

Reply

izmaida November 17, 2012 at 2:03 AM

Sukenye scene ni….mmg syum sowg2 la bc komen pn sri.hrp2 de la dlm cite next week.I likeeeee..,….

Reply

Adamuntukhawanye November 16, 2012 at 2:12 AM

Maksudnye am Tak explain Kat Ain ke pasal dee?

Reply

Ratu Malaya November 16, 2012 at 2:14 AM

Adoyai…episod promo ni betul2 buat x sabar ler….
giler si johan ni sarung cincin kat azia then soh mak dia minang ain plak? Ape kes nih??? geram ngan johan n dee tu… payah2 sngat dorag tu je la couple…

Reply

kkol.. November 16, 2012 at 2:15 AM

gadis yg gedik………

Reply

Hemy Adam November 16, 2012 at 2:16 AM

Hmmm johan nih mmg niat nak kawen dgn ain & azie ke??? hehehe sian kan jd laki, hati kena belah 4 :P

Reply

AM Maryam November 16, 2012 at 2:28 AM

Makcik ostolia: haha lawak…
Pn sri: ha ah mmg ada scene yg peluk memeluks tu…n hopefully skrip sama ngan novel. Saya ni mmg tak minat bc novel tp lepas nengok cite ni trus pinjam kt member…trus lps tu tersengih ms nk tdo sbb baca novel tu 2 jam je….hehe. Sgt ber’hantu’ cite ni sbb sy susah nk tgk cite drama melayu (mcm ada ms nk tgk cite omputih pun sbb anak2 asik tgk ceriaaaa je)

Reply

Dee November 16, 2012 at 2:30 AM

You all jgnlah marah I… I cuma nakkan am sahaja… Itu pun x boleh? .. Am tu pun buta.. I lagi cantik dari Ain ok.. I akan hapuskan Ain.. muahahahahaha

Reply

am November 16, 2012 at 3:21 AM

you nk hapuskan ain..so kene ubah title adam n dee..hahahaha.. lawak n tak kene langsung..=p

Reply

azie November 16, 2012 at 4:50 AM

I pun nakkan Am, tapi Am x pandang I pun, nasib baik abg rebonding ada nakkan I, at least takdela i gaduh dgn U n ain nak rebut Am, nak rebut abg rebonding pun susah ni lagi kalau nak rebut Am dr you n Ain, so I amik abg rebonding je la, pndai2 la u rebut Am tu dgn Ain…

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 6:14 AM

mak cik x restu kn hbgn ank m.cik dengan kamu azie..mak cik nak ain jugak jd mnantu m.cik..

Reply

azie November 16, 2012 at 6:37 AM

Tapi mak cik gigi saya lagi cantik dari ain. Mak cik nak ke cucu mak cik nnt x comel? at least sy comel sikit, kalau gedik tu biasa la. Saya lari ostolia la mcm ni..

Reply

ain hawani November 16, 2012 at 11:16 AM

walaupown sy x cantik tapi am tetap tggu sy.. hehe..

Reply

adam azfar November 16, 2012 at 4:36 AM

hai johan, kau nak sapu dua2 sekali ke?
dah beria2 jatuh cinta dgn azie, tp masih suruh mak pinangkan ain, apa kisah ni……..eee tak sukalah pada johan dgn dee yg gedik tu….kalau ramaila org macam mereka, tak aman dunia….

Reply

dak aman November 16, 2012 at 4:39 AM

Yg lain g lantak yg pnting eja aku punyaaaaa hahahahahhaha

Rindu ejaaaaaaaaaaa x muncul2 pon……..

Reply

eja November 16, 2012 at 4:52 AM

Eja banyak assignment kat kolej, sorry… nanti kalau masalah besar baru eja muncul.. maklumla eja ni penyebok je… ngehngehngeh

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 6:12 AM

haah rndu sgt dgn c eja nih..cun plak tuh..tp lagi cun mak ostolia ahahahahah

Reply

mami November 16, 2012 at 1:17 PM

dalam novel ..masa ain g rumah mertua dia dan overnight kat situ.. tertulis.. mak tak dapat datang sbb suami adik ain tu kerja luar daerah dan adik dia yg sorang lagi kena campak…. rasanya part ni penulis sudah terlepas pandang… campak rarely kena kat remaja cuma golongan kanak2 dan masa bila pulak eja kahwin…takkan tak jemput am sekeluarga.. it seem as yg episod yg kita tengok eja di UKM tu dan episod terkini taken about years… ntah mami pun sudah terkeliru tapi layan jerrrrrrrrrr….

Reply

rusnita November 16, 2012 at 5:47 PM

mami mungkin terlepas pandang. dalam novel, ain ada sorang lagi adik perempuan, nama norli. dah kawin lama sblm ain kawin dgn am lagi. so adik ain kat sini bukan eja.

Reply

mami November 17, 2012 at 9:47 PM

ye ker.. tapi dlm drama kata tiga beradik.. nanti mama baca dan tengok balik.. laa ni sibuk layan anak plak…

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 6:10 AM

♡♥agaknya makcik OSTOLIA nih x blajar BEL dkt uitm kot..ahahaha bapak sij johan pon 1 「pakcik ostolia「 xnk lpaskn ain adouhhhh bnci kahx sbr tnggu mnggu dpn
—>yg penting mak cik n pakcik OSTOLIA MAKAN GUNA SUDU OJEYHHH AHAHAHAHAHAHA

Reply

pak cik ostolia November 16, 2012 at 6:40 AM

Mesti la.. baru ostolia mkn guna sudu…!!!! nyum nyum sedapnye makan jem rambutan dr kebun ain ni.. tula syg nak lepaskan ain, kebun dia blh buat business supply rambutan ke ostolia. =P

Reply

aezar November 16, 2012 at 9:33 AM

Kelakar giler..

Reply

azie nak johan November 16, 2012 at 11:19 AM

tu la pakcik, makcik.ostolia.. walaupown kebun die besar leyh way bisnes,,tapi sy lg cantik dr ain.. mesti mak cik ostolia nak menantu mcm sy kan.. rambut saya dan johan nak sama dah.. lgpown sy suke makan gune sudu ni..

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 2:38 PM

tak nak lah bang..kn ain dh xda bapak..so kebun tu mak dia yg ushakn abg pndai2 nk buat business ni pehal..kang mak dia campak kita ke ostoliaa cmna..sya x mau bang ahahahahah

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 2:41 PM

tp azie kulit anak kami jauh bebeza dgn kulit kamu m.cik xmau org panggil cucu mak cik DAM O DAYANG SeNANDUNG..m.cik rasa ank m.cik johan tu cucuk vit.c kot

Reply

johan November 17, 2012 at 5:39 AM

Johan nak dua2.. Ain boleh masak untuk johan bila johan balik keje, Azie tahu melantak je bkn ahu masak. Ain masak sedap. Azie pulak boleh teman johan pg shopping, Ain bukan tahu sgt fashion2 ni.. lagipun kalau bwk azie pg shopping org pdg mcm jln dgn awek, Ain org pdg mcm jln dgn kakak.

Reply

azie nak johan November 18, 2012 at 5:46 PM

johan, i boleh teman u ke mane2 saje u nk pergi.. i akan belajar mmasak dgn ibu u.. nanti i da pandai masak, mesti u lg suke kat i.. pastu kite bole jalan same2.. pergi saloon rambut same2, rambut i da mcm rosak je ,boleh kan johan?? i pown tgk rambut u tu mcm tu je selama 8 tahun.. x berubah langsung.. u gune ubat ape johan..

Reply

kak long ain... November 19, 2012 at 3:07 PM

hahahah…sgt lawak la korang nih –>azie nak johan, johan, makcik ostolia…gue sengih sowang2 bace dialog korang la…serius berantu AH nih…smpaikan kita yg x kenal muka lgsg pun blh berdialog sama sendrik..kekekekek

Reply

mak cik ostolia November 20, 2012 at 4:57 AM

mak cik taknak ajar ko masak..masak seniri..jgn smpi anak ak ttln racun dh..herrrhhhh :)

Reply

ADAM DAN HAWA November 16, 2012 at 6:17 AM

Ada pelik sikit dgn scene Dee jumpa Am masa Ain tgh dan Am tgh minum…..scene ni dalan Novel lepas Ain dan Am dah tinggal bersama…..Emmm…tak lah 100% sama macam cerita dalam novel…ada penambahbaikkan utk menjadikan cerita lebih panjang dan menarik…..Masih x jumpa drama atau filem yg 100% tulen macam cerita dalam novel…..frust

Reply

rusnita November 16, 2012 at 6:33 AM

belek semula novel. scene dee jumpa am tu ain dgn am blm lagi tggl bersama. tapi baru lepas bermanja kat rumah sewa ain. hehe

Reply

Ain Hawani November 17, 2012 at 9:21 AM

Ye ke k.Rusnita…best nya…..eee…nyampah tengok Dee tu gedik betul……!!!!

Reply

aron aziz November 16, 2012 at 6:23 AM

ni nape gado2 sebab saya..saya dah berpunya ok..

Reply

rusnita November 16, 2012 at 6:31 AM

salam everyone. wah, awalnya dapat tgk promo next wk. tp, tu ler x berani nak citer lebih2 apa yang berlaku ikut novel sebab yang semalam punya sepatutnya ada part ain kenalkan am as her husband pada azie+johan tp xde pon.
dalam novel, am just dropped ain and tya kul brp dia blh jemput ain blk. tapi ain kata x perlu tggu, sbb nanti dia tumpang johan yang akan hantar azie blk. so, ain pun pg jumpa johan+azie. ms dia tgk dia org duduk berdua, br ain sedar yang dia tidak memberikan peluang pada azie sblm ni sedangkan dia dgn johan tiada hubungan istimewa. ms ni jugak, ain rs berdosa pada suami, emak, mama, adik beradik dan teman-teman baik.
so, depa mula confess. bila azie+johan dah mengakui perasaan masing2, ain bagitau,”johan bukan jodoh aku sebenarnya, azie.” dari situ keluar la pulak kisah ain dipaksa kahwin sebab kena tgkp khalwat. azie beria2 nak tahu siapa suami ain and si johan pulak sibuk dok terangkan yang ain dah xde kena mengena lagi dgn lelaki tu lepas 8 thn berlalu. tapi bila ain cakap,”i’m still his wife, johan.” ha, terkezut mamat rebonding tu. then bila semua sibuk plak nak tahu mcm mana lepas 8 thn, lelaki tu masih lagi suami ain ni ler tiba2 hero datang. part ni mmg best giler. x sabar nak tgk muka johan dalam drama. ms ni ada gak part romantik tapi x th ler pulok dalam drama ni akan diadakan ker x. tunggu jerlah episod next wk yer.
ikutkan novel, lepas mlm tu johan dah x kacau ain. tapi dlm promo tu, kenapa ain nak serah balik rantai cincin tu x pg dgn azie ker, dgn am ker. bila pg sendirian, mmg ada can mamat rebonding tu nak belah perasaan dia – separuh pad ain, separuh pada azie. yang makcik ostolia tu pun ikut jer kehendak anak dia suruh pinang ain dulu. x reti bahasa ker si rebonding tu perempuan yang masih isteri orang haram dipinang? masa kat australia dulu, pandai plak pasal talak quul. heh… pastu sedap pulak dia mengata am, “am tu bila dah dapat apa yang dia nak, dia akan tinggalkan ain.” geramnya daku. dia lupa ker dulu pun bukan am tinggalkan ain. geram sungguh dgn mamat rebonding nilah.
okay smbg lagi ikut novel. lepas confession, ain balik dgn am la kan. tapi, ada sesi perang mulut jugak lagi. hish, bdk 2 ni ssh benar nak betulkan keadaan antara mereka. mungkin 8 tahun perpisahan menyebabkan sukar menyelami hati budi masing2. pengajaran utk kita semua, komunikasi berkesan amat penting dalam hubungan suami isteri. bila dah sampai rumah ain, am ajak jumpa esoknya sebab dia x keja. since kelas ain mula kul 11, am akan dtg ambik ain kul 9pg. mula2 ain x nk, tp bila am kata nak ambik jugak ain akur. x kuasa nak gaduh la kot…
mlm tu ain dgn azie tido lmbt sebab dok bersembang mcm2 kisah ain. esoknya, bila am sampai ain siap lmbt. dalam kelam kabut nak masuk bilik lepas bagitau am tunggu, ain terkejut tgk am ada kat ruang tamu tgh bc newspaper. malas bergaduh ain terus masuk bilik and kunci walaupun hati dia berkata,”dia suami kau, ain….” ms dia tgh siap nak pakai tudung, am masuk bilik tidonya sebab ain tertinggal kunci kat luar. ada skit part berebut kunci. pastu ada part am hulur tgn kat ain and kata,”it only takes a while.” bila ain menggeleng, am kata,”am takkan buat sesuatu yang ain tak suka. remember u hate me. am takkan tambahkan benci ain pada am lagi. i love u. am takkan sakitkan hati ain lagi.”
Pujukan itu melembutkan hati ain. dia beranikan diri meletakkan jari2nya di atas jari am and dalam sekelip mata, ain berada dalam pelukan am and am cium dahi dia. lama jugak kot part tu. pas tu am sandarkan belakang ain pada dada dia (ni ikut novel ye) and cakap,”ini isteri am.” tapi ain kata,”ya. ain isteri am tapi ain x secantik perempuan lain.” am jawab.”lapan tahun mendewasakan kecantikan ain, lapan thn mendewasakan pemikiran ain. ain sudah cukup cantik pada mata am. kan lebih baik cantik di mata suami dari cantik untuk menunjuk2 pada orang ramai?”
lepas tu ada la part am sentuh perut ain dan kata,”sekarang kosong. tak berisi. tapi suatu hari nanti, am janji yang anak kita akan berada di sini. anak am akan membesar dalam rahim ain dan ain akan jaganya sampai dia lahir nanti. itulah anak kita berdua. anak yang lahir hasil kasih sayang kita.” lama lepas tu, ain menangis. am tya,”apa air mata ini, sayang?” masa am kesat air mata ain, ain kata,”boleh am peluk ain? hanya utk sesaat dua ini?” am renung ain hingga ke dasar hati. akhirnya senyum dan tertawa kecil. “peluk lama2 pun xpe. i’m here at yr command,” kata am sambil mendakap ain.
pas tu dia org g breakfast. ms ni am ada cakap dia mgkn kena g london. x tahu bila tapi dia sempat offer ain kalau nak ikut. ms breakfast ni la, ain p tya minuman yang belum sampai and tambah lauk. dee dtg menggoda, mmg ain nampak. tapi am x tahu and dia ignore jer hal tu tanpa terangkan dkt ain. lelaki mmg mcm tu kot. kalau depa rasa depa mmg xde apa2 walau perkara tu menimbulkan resah isteri, depa takkan citer. my hubby selalu mcm tu.
so, chill2 semua sementara tggu isnin depan. to those yang suka dgn ulasan i for next wk, enjoy it. to those yang x suka, x yah bc and ignore jer. thanx again to mr ezany and sekali lagi nak ulang request, boleh kluarkan vcd x? hehe… pastu nak tya, novel ni mmg xde dalam pasaran ke? ingat nak beli cetakan baru yang ada gambar Adam Mukhriz dgn Ain Hawani berlatar belakang masjidil haram.

Reply

Cumi November 16, 2012 at 7:18 AM

Rasanya minggu depan sampai situ je la kot… Bola ain nampak belakang dee… Masa tu dia tak tahu tu dee… Kan dia dah 8 thn tak nampak dee, dia cuma rasa macam kenal… Dan expect am explain tapi sampai sudah am buat cam tak de apaper je…. Pastu mesti keluar lagi perkataan bersambung….. Tapi kalau minggu depan ada scene pakai tudung tu…hihii..baguih you rusnita….. Yg tak de novel mesti puas hati….
Jom bekfes….

Reply

Athirah November 16, 2012 at 8:57 AM

bestnye rusnita siap bg sipnopsis cite mggu dpn. pelik gak mak n ayah johan, makan pakai garfu n spoon. mak am n kakak dulu mkn pakai tangan. nak kate mak ayah c rebonding to urg ostalia tak jgk. muka memang org melayu. nape ekk?

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 2:52 PM

aippp jahat kutuk m.cik..macik mix tau..p.cik ko tu yg mlayu pure..tgk johan
putih ikut m.cik la..pagi tu kami makan bihun la..guna sudu la..:) tgn kami luka sbb tu pkai sudu ahahahah

Reply

Suke suke November 16, 2012 at 8:58 AM

hi rusnita!!!.. really appreciate your updates.. sinopsis ni mmg mnegubat hati i utk 2 hari wikend nih… *sigh… tp, kalau i la kan.. buat la scene tambahan yg am explain kt ain ape dee ckp.. so that xtmbul syak pd ain yg br bejinak2 nk sayang am tuh… in real pon, i lbh suke hubby share ngn i, if ade mne2 pompuan ckp ngn hubby, even i xnmpk… alhamdulillah… awl2 dlu mmg hubby x stori.. tp lme2, kalau die kua mkn2 rmi2 ngn bdk ofis die (lelaki+pompuan) die ttp cerita.. bkn stakat btau makan ape, mkn sempena ape, n ape yg dorg sembangkan die cite… lgpon, i knl bdk2 ofis die.. :) kalau x, manusia kan, dpt yg busuk hati nk porak perandakan ruma tangge, lg la.. kalau setakat jeles2 manja tu, biase la kan… mcm rusnita ckp, alangkan lida lg kan tergigit… hehehehe… tp, am n ain ni, bukan lidah lg tgigit, xtau nk ckp ape.. mcm kucing ngn anjing.. tp org slalu ckp, kalau kite asik nk gadoh ngn seseorg tu, nnt lme2 akan wujud rse syg, yg xterbayang… mase tu, rse bahagia sgt…. peace uols… bdw thanks rusnita n cumi.. xlupe pd ezany yg xjemu melayan peng’view’ tegar blog ezany ni dan x lpe upload every episode.. really2 appreaciate it…

Reply

mak adam November 16, 2012 at 11:48 AM

hari tu ada novel ni kat popular,.. tapi kejap jer.. licin.. rusnita, akak ni hafal skrip betul2 ke u copy drp novel citer kat atas tu? kalo akak ngafal sebiji2 dialog tu,.. memang lepas ni boleh jadi pelakon la ganti NN tu.. hee.. saya ni x lepas2 tgk citer ni lepas huby tukar modem lain.. slooooooooow amat. asik pusing je.. cakap pun tersekat2 macam tertelan biji rambutan dr kebun ain. ;(

Reply

Cik Lin November 16, 2012 at 1:02 PM

rusnita….i kan lepas tgk drama ni..kdg2 refer kat novel tu…nak lebih faham….dah macam nak amik exam plak…he…he…tapi byk jgk adengan yg ditambah utk menyedapkan lagi jalan cerita kan…..Novel yg ada gambar Adam dan Ain tu memang dh x de ulang cetak…i dah tanya kat publisher….anyway…thanks ezany….syok tau baca komen2 u all..mr engineer..dah jumpa blm mrs awk???..

Reply

abady November 16, 2012 at 1:59 PM

dee tak berjaya pujuk am untuk terimanya semula, tetapi dee ugut am, dia tak kan biar kan am hidup bahagia dgn ain. tak tahu la apa dee nak buat untuk meruntuhkan rmh tangga am dan ain

Reply

luv AA November 17, 2012 at 6:40 PM

kak rusnita, sbb sinopsis akk satu kl sy cr novel A&H ni. Dlu mmg ada tp da pndah2 ni byk novel yg tukang tlg kemas barang tlg simpankan skali…hehe..so smlm at last dpt jgak kat TIMES book store. Itu pun very limited.
Tggl lg 3 copies je. Sy bli 1..tggl 2…yg gmbr AA n NN mmg da xde. Sold out smua.

Reply

reen November 19, 2012 at 1:36 PM

thanks rusnita

Reply

Cik Ahaii November 16, 2012 at 6:38 AM

Hahahaha Makcik & Pakcik Ostolia makan pakai sudu grapu!!!

Reply

Cik Ahaii November 16, 2012 at 6:43 AM

Ahaii!!! tiap kali episode minggu habis kena Tunggu lagi tiga hari. Dah lebih 10 kali baca novel TAKUT lupa storyline AH.. Tak sabar!!

Reply

hana November 16, 2012 at 7:14 AM

tengok promo epsiod 49-52, macam banyak babak yang tak de dalam novel je..x de ke part Am dtg tba2 waktu Ain bincang dengan azie dan Johan.harap scene tambahan tdk lari jauh dari novel dan tambah mendebarkan…

Reply

zalmas November 16, 2012 at 7:27 AM

thanks….rusnita…..bercerita kandungan novel…..tak sabar lah nak baca novel semula…..ada sapa2 nak bg pinjam……dah p cari nak beli tp tak da lah belah alor setar ni………tu lah masa duk sebelah pejabat karangkraf sek.15 shah alam dulu buat tak kesah ja……kan dah myasal…..

Reply

abady November 16, 2012 at 1:41 PM

zalmas cuba cari kat sg petani

Reply

Kutin Bubuz November 16, 2012 at 7:47 AM

Jeng Jeng Jeng…Cerita semakin menarik tertarik dan da BOMB nampak…

Reply

peah November 16, 2012 at 7:47 AM

rusnita dah beri tahu panjang lebar, harap ada dailog macam tu sebab dailog yg rosnita bagi tu akan menyentuh hati. ye macam rusnita cakap dalam novel lain drama lain. tq rusnita.

Reply

mama November 16, 2012 at 7:56 AM

Hai…lame nak tunggu isnin….merana mama camnih….hihi…over mama nih :-)

Reply

mami November 17, 2012 at 9:52 PM

mama… mami pun gitu…

Reply

AM Maryam November 16, 2012 at 8:04 AM

Waaa rusnita…u ni cikgu ke? Same line le kite…bole tak saya add awak as my friend in fb? Rajinnye tulis pepanjang…

Reply

rusnita November 16, 2012 at 12:36 PM

blh je

Reply

non November 18, 2012 at 9:46 PM

ramai lg cikgu tp diorg bnyk kerja sekolah

Reply

lin November 16, 2012 at 8:21 AM

Dalam promo episod 44 – 48, lepas azie ckp ngan ain ‘Apa? Kau dah kahwin?..” memang ada scene am dtg kat restoran tu cuma x sempat tunjuk dlm ep 48 ni… . So, mybe masa tu terbuka rahsia am suami ain… Klu perasan, t-shirt yg am pakai masa dlm promo ep 44 – 48 kat restoran tu sama dgn t-shirt masa am nk htr ain nak jmpa azie & johan kat restoran tu… hehe. Tggu next week je la…

Reply

rusnita November 17, 2012 at 2:54 PM

lin, kita semua perasan t-shirt yang am pakai tu sama and ikut promo pttnya scene am datang tiba2 ms ain confront dgn azie+johan dlm episod 48. dalam novel pun mmg ms tu lah azie dgn johan tahu am tu suami ain. tu yang dok tension x habih ni. kalau promo dalam mggu tu, pttnya tayang utk mggu tu lah. ini x, tinggalkan kita saspen dalam scene azie dgn johan. wat per, pttnya tinggal la kita semua menanti dalam saspen pada scene am dah berdiri sebelah ain tu. geramnya….

Reply

cikgu ma November 16, 2012 at 8:27 AM

nak menyibuk jugak..baca novel best..tengok drama best..baca komen kat atas pun best..bab ostolia yang tak tahan tu..jom makan nasi lemak tapi maaf la ya..saya makan pakai tangan jerr..

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 2:56 PM

tgn m.cik luka lahhh..lagipon xda air hritu..pkai sudu jewla

Reply

Linn November 16, 2012 at 8:34 AM

Alhamdulilah episode 47&48 tkder problem uploading yg tersgt-sgt tersekat-sekat was very smooth…thank u….Just that episode 46 was damn terrible….hopefully comin episode 49 n till 80 tkder probs at all…..once again thk u admin :) Salam

Reply

Mummy Rizqi November 16, 2012 at 8:36 AM

seronok baca komen korang semua… kelakar…huhuhuuu…

Reply

ilham adam hawa November 16, 2012 at 8:37 AM

thanks rusnita.. dah boleh buat penawar dgn apa yg dicerikan…sbb… aahhh minggu dpn x dan nak tgk episod seterunya… busy sgt2.. ruginyer.. nape lah cerita ni betul2 buat peminat jd angau..

Reply

Azie November 16, 2012 at 8:42 AM

tq Rusnita….bersungguh2 saya baca nii…baca komen2 yg lain tu buat saya gelak hmpir senak perut dibuatnya…. release tension, hari ni kita selawat banyak2 ya.. penghulu segala hari…

Reply

Kak Kiah November 16, 2012 at 8:45 AM

Rusnita..thanks for sharing….ha..ha…tak der lah berdebar debar sgt tunggu episod yg datang..memang happening citerrr nie..

Reply

Asyik November 16, 2012 at 8:50 AM

Aah lah! Baru perasan sebutan ostolia tu! Gelak sakan baca komen2 kat atas. Terima kasih le kat datin zaiton jiwa yg dok terbitkan drama AH nie.

Reply

Ms Acc November 16, 2012 at 9:24 AM

Assalamualaikum…..saya baru di sini….thanks ezany boleh la saya tgk citer ni….seronok juga baca komen anda sekalian…..

Reply

tukang baca komen November 16, 2012 at 9:36 AM

lawak gila la komen sal ‘ostolia’ tu..haha.. smp berair air mata..
mmg best la korg sume!
thanx 2 ezany n u all pengkomen2 yg best..
salam tahun baru…

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 2:44 PM

amboii kau kutuk mak cik yeaa..tapa m.cik dh amk kelas blajar sebut OSTOLIA dh..myb adam hawa 2 m.cik dh pndai sebut.. :)

Reply

reen November 19, 2012 at 2:09 PM

salam, maaf… pada saya ostolia itu tidak pelek, sebeb kebanyakan owg kita memang menyebut Australia tu ostolia…. so for me tidak lah lucu pun… biasa je.. maaf.

Reply

mak cik ostolia November 20, 2012 at 5:01 AM

wasalam..ni just penyeri comment room nih saja..xda plak pkir nak dpt award untuk pengomen terlawak..apa pon cita ni best..enjoy sudah.. :) sbb tu org kita muet x ramai yg bagos stakat b3 ja..

Reply

pencinta wanita November 16, 2012 at 10:30 AM

hujung minggu ku penuh dengan tanda tanya….huhuhu
?????????????????????????????????????????????????

Reply

Seira November 16, 2012 at 11:26 AM

Plg best kat sini,… Ada lakonan tambahan!
Korang mmg buat blog ni happenning!

Reply

azwa29 November 16, 2012 at 11:51 AM

alhamdullilah dpt gak tgk A & H episod 45-48 kt astro Mustika HD free… astro bg FREE seminggu je kann…. huhuhu start next week kena tunggu Ezany upload baru dpt tgk…. sedeyyyy nye…. anyway suka baca komen2 dr geng2 FANATIK drama Adan & Hawa nie…. i loikkkeeee u all……..

Reply

Sony Silverian November 16, 2012 at 12:03 PM

perhhh walaupong aku ni seorang fighter tapi rasa cair jugak lawan citer ni… ni semua gara2 balik kampung ari semua famili layan citer ….
geram tengok mamat rebonding tu buat malu kaum Adam lerr… masa dekat ostolia pandai citer hukum talak sbb… tapi biler suruh mak bapak pi minang isteri orang tak taw hukum…. podahh caitt… kalu mamat ni masuk field taw kasik remping full auto…. hihihiiii

Reply

Cikgu Zawiyah November 16, 2012 at 12:03 PM

Aku nak comment something laa ari ni…. tapi korang jgn marah aku pulak…
dah nama pun ruangan comment…. just komen jer apa yg kita rasa…

1. aku rasa laa si Am tu banyak kali lupa skrip…. so kekadang dia bantai jer apa yg dia nak cakap… sebab tu nampak dia cakap tak berapa smooth… tersekat2…
aku rasa lakonan dia dlm A&H ni tak berapa mantap. Cuma harapkan dia ramai peminat jer org tengok cita ni…

2. cerita ni banyak nasi tambah daripada novel asal. cerita ni dijadikan pelaris utk org membeli novel edisi baru A&H dan juga utk org melangan HD beyond.

3. kena kurangkan cerita johan dan azie sebab dia akan `mendilutekan` cerita asal…. Ramai orang yg bypass scene ini or fast forward kan cita bila ada ‘adegan J&A’ ni… wuekkkkkkkkkk…..

4. Berapa kali aku muntah bila tengok cita ni lebih banyak bilangan nya daripada bilangan episode cita ni.

Reply

Kutin Bubuz November 16, 2012 at 1:33 PM

Cikgu…Cikgu selalu muntah ni cikgu mengandung ke? baik cikgu pigi ke klinik masuk ubat tambah air. Nanti kurang air dalam badan pasal asyik muntah. Saya sarankan tak payah cikgu tengok cerita ni…asyik2 muntah…asyik2 skrip muntah…Maaf cikgu kita orang tak ade pastik atau mangkuk nak sambut muntah2 ni…

Reply

abady November 16, 2012 at 1:50 PM

am bukan terlupa skrip. dlm novel pun klu kita bc memang am cakap tersekat-sekat.mungkin nak digambarkan am memikir dulu sblm bercakap kerana am takut dia tersalah cakap. kita kan semua tahu setiap kali am buka mulut mesti mesti ain mrh. jd am kena la berhati2 bila cakap dgn ain.

Reply

Egon November 16, 2012 at 6:56 PM

AA Mmg selalu cakap sekat2….. Bukan dalam A & H je… Dalam drama lain pun,sama…. Nora Elena masa jadi Seth tan and cinta Gila masa jadi Malik…. Munkin dia kureng menghafal skrip gamaknya…. Dia kan pnah cakap kat media… Yg dia tak pnah baca novel walaupun kena berlakon citer adaptasi novel….. Katanya sbb skrip pun dah terlalu banyak nak baca…. So tak ada masa or Malas nak baca novel….’

Reply

kak Long kang November 17, 2012 at 1:41 AM

korang ni memandai-mandai je.. suka2 kutuk am ye.. am mmg mcm tu la.. org romantik mmg mcm tu.. sbb tu aku suka…
yg cikgu zawiyah pehal pulak! aku tau kau sentap kan.. sbb scene bnyk yg kena potong… kalau tunjuk pun jatuhkan rating A&Hje.. ko nak muntah banyak mana pun ..muntah la.. ade aku kesah!

Buat am yg ku sayang.. kekalkan peribadimu.. i luv u forever.. ain! beware of me ..i akan bersekongkol dgn dee utk memporakperandakan idup kau…

Reply

reen November 19, 2012 at 2:13 PM

Saya setuju dengan komen no.3 scene azie dengan johan buat saya jadi bosan. Azie yg takut sgt kehilangan sahabat…kununnya adalah terlampau…

Reply

MAMA7 November 16, 2012 at 12:09 PM

saye sukeeeee sangat bace komen korang semua dlm ni la….i love u all…!!!tp mama still pelik gak bile tgk no.plate kete am JMM mase dia jd PILOT tu… 8 thn dulu smpai lps 8 thn no.plate kete same thn ngn kete Johan…aiii… x perasan ke..?WHAT EVER PUN ADAM DAN HAWA MEMANG THE BEST LOVE ENDING STORY…!!!!UUUUMMMMAAAHHHH…tibe2 jd peminat AARON AZIZ & NADIYA NISAA….

Reply

rusnita November 16, 2012 at 12:44 PM

ala, MAMA7 xde pelik pun. i dgn hubby pun dah 2,3 kali tkr keta tapi no plat tetap sama jugak sebab kami nak no tu dah sinonim dgn jiwa. kira orait la tu…
hmm, skrip yang i tulis tu bulat2 dari novel. bukan hafal pun, copy jer. ahaks, xde talent la kita nak jadi pelakon. tgk org berlakon blh.
sapa2 nak beli novel AH ni, masuk website http://mall.karangkraf.com. harga rm16.92 kalau x silap. tapi yang dia advert cover lama. x tahu la pulak kalau dapat novel nanti cover baru. i pn ingat nak beli satu yang cover baru. cover lama blh tggl kat kg. ngee…

Reply

Amy November 16, 2012 at 1:08 PM

Gelak sensorang lg …baca komen2 dari puan sri dan diikuti dgn komen jwb mnjwb tu….pandai betul idea2 korang ek. suka sangat dan trhibur. Pasal Ostolia tu I fkr kan I sorang aje yg kisah rupa2nya ramai yg kisah ya. Nk buat mcm mana dh tk boleh nk lentur lidah tu, nasib baik mak nya yg salah prononuce klu anak nya …hmmm mesti dh brbakul2 kena hentam dlm web ezany ni.

Reply

Ms.G November 16, 2012 at 1:15 PM

Hi…u all…memang gelak sakan baca u all nyer komen. Tapi A&H memang best gilerrrrr….

Reply

Amy November 16, 2012 at 1:21 PM

Bab2 mkn pakai sudu garfu tk yah lh diprtikai kan. I pun mkn nasi goreng pagi2 pakai sudu, kalau mkn mi baru lh disertakan garfu….small matter kan.

Reply

Adam Nakal November 16, 2012 at 1:23 PM

Kelakar giler pasal pronous “Ostolia” tu. Ah… tak sabar scene Am datang rumah Ain .harap harap ada la dialog yang sama dalam novel cam Rusnita cerita tu.Am datang dekat Ain. Am tengok mata Ain. Ain mintak Am peluk dia sekejap.Am peluk Ain dari belakang. Tak sabor…nya nak tunggu Monday. Thanks uols .Semuanya best.

Reply

mami November 17, 2012 at 10:02 PM

ee… tak rasa part tu ada… sbb episod am pegang tangan ain dan peluk ain dln keta pun tak de… tapi mami layan jer…

Reply

mrs engineer November 16, 2012 at 1:25 PM

Hmmm…..apa nak buat ni…sepi tanpa A n H…bila duduk diperantauan ni sesekali layan citer ala2 romantik cam ni angau gak dibuatnya…terbayang kisah2 romantis antara aku dan dia…chewah…

kekawan…kakak2….nak masak apa harini ye…kat rumah cuma ada ikan bilis, ikan masin n sardin je…kalau kat Msia dah lama gi pekena nasi beriyani gam…hmmm…

Dear Mr Engineer…wah…ramai peminat sekarang….pilih betul2 jgn salah pilih ye…

Dear ms new engineer…Good Luck…

Reply

kak Long kang November 17, 2012 at 1:45 AM

Dear MrEngineer… nak berkenalan dgn i kalu.. bagi gambar dulu… jgn bagi gambar am ye.. i kena filter dulu.. taste i tinggi tau..

Reply

BINANORA November 16, 2012 at 1:31 PM

hish johan nih…..x tetap pendirian tul….
kiri kanan nak sapu…..hahahaha…tapi kalau dia kawin dua2 pon bagus…
bestfren 4 eva laaa kaaann…..tiga2 duk satu umah…
hahahahahahahahaha….suke suke suke

Reply

cik ted November 16, 2012 at 1:38 PM

hmmm…u all dh lupa pd cik ted ke?
sedihnyaaa… :-(

Reply

Kutin Bubuz November 16, 2012 at 1:53 PM

Alaaaa…tak lupaaa…meh sini…alalalalalala…

Reply

mak cik ostolia November 16, 2012 at 2:49 PM

xlupa lahhh..tp pg tgk harga cikted kt hinode shop..mahal juagk eh impot pada ostolia ke..ahahahah 159.oo++

Reply

Orang baru November 16, 2012 at 1:41 PM

Lawak… Lawak.. Makcik Ostolia tu mungkin sengaja kot ckp cam tu.. (Sangka baik…) Nak bg korang ada bahan lawak dlm blog ni! Hahaha
Tp pasal makan nasi lemak pakai sudu, aku org kampung ni pun makan nasi lemak pakai sudu. Tak mo tgn berminyak2! (Btw betul ke diorang mkn n kemak.. X perasan pun)

Reply

Ostolia November 16, 2012 at 1:52 PM

Huwaaaaa kritikal dah ni…apa kes aku tmimpi2 adam n hawa bermanja2? Huwaaaaaa tolong!!!!!

Reply

ain kalam osbahr November 16, 2012 at 2:01 PM

hhahaha :D **you are not alone…** :P hehee :D

Reply

semua watak telah diisi November 16, 2012 at 2:10 PM

hahahahaha……

Reply

am di hatiku November 17, 2012 at 5:50 AM

haha, eh ingat aku sorang je !!! haha

Reply

ain kalam osbahr November 16, 2012 at 2:00 PM

isk isk… gara2 cerita ni aku dah angau… adeh laaa… abis laki sendiri di ketepikan sebab angau dgn adam mukhriz.. hehhe :D

@rusnita, best baca your reply… terus dag dig dug jantung ku… i think semua pelakon2 drama ni berlakon dgn bagus sekali… mmg kena lah dgn karakter masing2!

Reply

Acchan November 16, 2012 at 2:31 PM

Waaaaa tak sabarnya nk tengok episod seterusnya

Reply

mak ain November 16, 2012 at 2:33 PM

semua jgn kcau ain,mak nk ain dgn am jgk!!
mak x kira johan tu ko campak la mne2 pom fhm??

Reply

mak cik ostolia November 20, 2012 at 5:04 AM

Xbaik cmpak anak kite #sentap

Reply

jamilah November 16, 2012 at 3:27 PM

ain akal kekal juga ngn am

Reply

Adam Nakal November 16, 2012 at 3:27 PM

Hi mak Ain nanti kalau mak johan datang nak meminang Ain jangan terima tau sebab Ain tu untuk Am.

Reply

AM Maryam November 16, 2012 at 3:35 PM

Eh Nak tanya….ezany ni lelaki ke pempuan agaknye???..tqvm kak or bang ezany sbb upload kan cite A&H ni….skg saya tgh berpantang anak ke 5. Sambil layan anak sambil layan A&H guna hp kehkehkeh…sampai hubby saya suka kacau saya ms nengok A&H….jeles la tu…

Reply

my_zatul November 16, 2012 at 5:41 PM

a’kum semua,,layannnnnnnnn,,part paling x sbr nk tgk,,part ain g kenduri,,,siap cium tgn Am,,,ada ke scene tu??sekeras2 kerak nasi,,kena air lembutlah ia,,jgn lupa redha suami redha Allah jua,,tp lmbt lg kn scene tu,,tertungu2 dibuatnya,,novel kt tgn ni dh remuk sbb dek bc berkali2,,haha,,

Reply

rusnita November 16, 2012 at 6:09 PM

salam, kawan2. kalau nak tgk part favourite masing2 dlm novel ada ker x dlm drama ni, try google carian imej adam dan hawa. banyak gambar kat situ, tengoklah. dalam novel am dgn ain honeymoon kat colmar tropicale bukit tinggi. tapi dalam drama, depa honeymoon kat cameron highlands. dalam novel ada episod prolog and epilog, dalam drama mungkin xde. dalam novel, citer hanya berlaku dari situasi ain. tapi dalam drama, citer berlaku dalam semua situasi. jadi sebab tu lebih menarik drama ni. ain x tahu apa yang berlaku, tapi kita penonton dah tahu. penambah scene dalam drama semua xde dlm novel. ikut novel ending mmg best giler sebab ain tetap bersatu dgn am akhirnya. tapi, actually takut jugak ending drama ni jadi lain drpd novel. waaa, jangan la….

Reply

Ain Hawani November 17, 2012 at 12:40 PM

tk mungkin ler ceritanya lari dr novel k.rusnita…hee….pendapat jer…..mmg best citer nih…smbil2 lyn citer ni dlm blog ezany…smbil2 tambh kwn…heee

Reply

anggun November 16, 2012 at 6:23 PM

askum semua. ada lagi x novel adam dan hawa versi ada picture aaron aziz tue? urgh ruginya x beli masa citer ni baru ditayangkan kat tv…anyone know ????
emm x sabar nya nak tengok n terngok scence citer ni …mema g terbaik…..love it…bisa buat hati berbungga cinta nie…

Reply

Cik ted comel November 16, 2012 at 6:46 PM

Ada bl novel online…

Reply

Cik ted comel November 16, 2012 at 6:45 PM

X sabor nk nunggu next week… 1) scene ain jumpa azie n johan n am muncul tiba2 rasanya sebb am nmpak dee ada kt rest yang sama so sblm dee buat rncangan jahatnya am muncul selamatkn keadaan…2)Scene am curi2 masuk bilik ain.. So romantik… Yg bestnya next week am n ain baik besttttnyaaa….. Tp msti ada selit2 gaduh sikit2… Besttt meroyan tunggu minggu dpn…

Reply

rusnita November 16, 2012 at 6:45 PM

to those yang x sabar2 nak tgk scene am kacau ain ms nak pakai tudung kat rumah sewa ain tu blh tgk trailer A&H. ada skit skrip kat situ am kata,”walau apapun, am takkan sakitkan hati ain” sambil peluk ain. and ada part ms dee jumpa am yang ain p tya pasal minuman yang blm sampai and tambah lauk. ayat terakhir dee pada am ms nak bangun dari kerusi ialah,”you watch out. u takkan bahagia dgn perempuan tu. i berani sumpah.” wooo, seram tul dgr. isk, saspen.
anggun, katanya novel yang cover am dgn ain tu dah xde ulang cetak. yang ada kat pasaran sekarang pun cover lama jer.

Reply

Egon November 16, 2012 at 7:05 PM

Rasanya kan scene yg Johan yg suruh mak dia gi Pinang ain tu Hana scene teringat balik/flashback…… Munkin Johan ada rasa berjalan/terkilan sbb suruh mak dia gi Pinang ain…. Walhal pada masa tu ain masih isteri am….. Sbb Sblm ain confess Johan ngan azie pasal am tu… Johan dok Ingat ain dah Mmg tak de apa2 lagi dah ngan am….. Sbb tu dia suh mak dia gi Pinang…..

Part yg ain serah balik rantai ngan Cincin tu, Johan tak nak amik…. Coz dia suruh ain simpan buat kenangan sbb dia masih sayangkan ain as closed Fren….. Sbb dia dah belikan Cincin baru utk azie……

Apa kata kawan2 semua…. Setuju tak ngan pandangan Egon ni?????… Cuba prasangka baik pada Johan……

Reply

aezar November 16, 2012 at 7:07 PM

Anda ialah peminat fanatik adam dan hawa, jika..
1. Anda ckp pasal adam dan hawa lebih dari 5x sehari..
2. Kalau anda bakal menimang cahaya mata anda terpikir nama adam mukhriz/ ain hawani/ aaron/ nadiya/ zawiyah…eh. ..eh.. Terlajak taip… Minta maap ye..
3. Kalau anda tiba2 excited bila hari senin tiba..dan mengeluh bilatiba hari jumaat..
4. Kalau anda tutup sebelah mata akan kesilapan dlm cerita ni… (alaaaa… Sikit je..no hal lah!)
5. Kalau tiap malam anda tdo melepasi jam 1 pagi.. Esok bangun mata stim je…semata2 nak tunggu cik ezany nak upload drama ni. Tq ezany.. U ROCK!
6. Bila anda drive atau buat ape2, anda sendiri ter ‘flash back’ adegan2 dlm drama ni.. Hehehehe..
7. Anda terhafal.. Heheh bukan sengaja tau.. Ceh tak ngaku… Hafal dialogue2 dlm drama ni.
8. Tetiba anda nak suruh anak anda jadi pilot (anak lelaki), lecturer (anak pompuan)
9. Anda baca novel tu tiap malam.. Ehem…
10. Anda tolak pelawaan rakan sekerja keluar lunch, sebenarnya anda nak layan cerita ni sambil tengok abg am dan ain..
11. Anda sebenarnya minat giler cerita ni tapi anda kutuk2 tak logik lah..hampehlah walhal dok layan jugak..
12. Mcm aku lah… Layan je blog ni…best tuh..
13. Ade ape2 tambahan..??

Reply

Cumi November 16, 2012 at 7:33 PM

Ader-ader….
13) setiap 1/2 jam check website ni nak baca komen terbaru… Dan lebih kerap check komen baru bila tiba jumaat, sabtu dan ahad.
14) seronok menambah komen dan membalas komen dan mengecek status komen.
15) menamakan diri dgn watak AH sampai tersasul-sasul….
16) mula menyebut Ostolia walaupun tahu sebutan yg betul.
15) semua checklist 1-16 ada kat anda tapi tak ngaku anda peminat tegar… Eiiiiyyy… Mana der….Saya biasa2 je laaaaa…. Tak baik tau tuduh2 org camgitewww….

Ps… Cumi bukan peminat tegar…. Tak baik tuduh…..

Reply

Kutin Bubuz November 16, 2012 at 11:01 PM

Hahahahaha…Aku tau tu siapa orang tu yang nombor 11…tak payah sebut nama dia pun orang dah tau…

Reply

Egon November 16, 2012 at 7:08 PM

Rasanya kan scene yg Johan yg suruh mak dia gi Pinang ain tu Hanya scene teringat balik/flashback…… Mungkin Johan ada rasa bersalah/terkilan sbb suruh mak dia gi Pinang ain dulu…. Walhal pada masa tu ain masih isteri am….. Sbb Sblm ain confess Johan ngan azie pasal am tu… Johan dok Ingat ain dah Mmg tak de apa2 lagi dah ngan am….. Sbb tu dia suh mak dia gi Pinang ain……

Part yg ain serah balik rantai ngan Cincin tu, Johan tak nak amik…. Coz dia suruh ain simpan buat kenangan sbb dia masih sayangkan ain as closed Fren….. Sbb dia dah belikan Cincin baru utk azie……

Apa kata kawan2 semua…. Setuju tak ngan pandangan Egon ni?????… Cuba prasangka baik pada Johan……

Reply

abady November 16, 2012 at 9:57 PM

sy setuju ngan pandangan egon

Reply

Ejax November 16, 2012 at 7:47 PM

Aezar u rocklah,Rusnita I salute your sinopsi,Ezany tkx u very2 much

Reply

ok boss November 16, 2012 at 7:50 PM

Ha…..nak tunggu isni dpn…punya la lama rasanya…3 mlm ku sepi tanpa AH..hua..tp takpa…bca komen2 adik,abg, kakak kt sini pun dh mengisi keboringan ..lwk n mcm2 ada..makin meriah nmpk nya..plg gelak kt part ostolia tu…

Reply

Yonne November 16, 2012 at 8:50 PM

X akan berjayanya si johan tu meminang ain..ain kan Msh sah isteri am..lain la klu kt indon..perempuan boleh kawin lbh dr satu..

Reply

ain azie sahabat November 16, 2012 at 9:17 PM

pd pndapat aku cita nie mgmg best sbb novelnya dah mgmg sedap..tbh pulak pelakon yang hebat.walau ain tu xbrp cantik tapi lakonnya hebat…untuk scene minggu dpn aku paling x sabark tngk adam datangegang tangan ain dan cium kta ain yang tinggalkan i selama 8 tahun..pastu johan diberitahu yang am masih suami dia dan setiap bulan yang am hantar duit belanja pada ain..pastu johan tanya mcm mana duit tu blh hantr dah tentulah guna tt dkt bank xkan pakai flight pilak…aku x sabar juga nak tunggu scence yang kenduri rumah am…am suruh aij btlkan telekung tu sbb saudara mara dia ramai dkt luar…ain mulalah nak marah lepas tengok am jadi imam hati dah terus suka…pastu cium tangan am dan panggil am ”abang” tkjut btl am n dia akn sarungkan cincin kat jari ain tapi pakai cincin mama am..pastu blh plk cakap yg cincin tu mgmg ain punya…n am ada belikan kain warna pink pilihan dia…ain pakai masa kenduri sedondon pulak tu warna pink…bila ain disahkan pregnant am dkt london kesian…johan n azie yang tolong..nbila balik am terus pgi hspital jumpa ain…masa tu johan pun ada…n am terlanggar ain dan jatuh am terus dukung ain jumpa doktor blik buat check up dgn doktor dan am jaga ain masa dkt wad pastu ain duduk dkt rumah mama am…mama am jaga ain sepenuhnya…klu ikut novel lah…x tahu pulak klu ada scence yang akn ditmbh atau dipotong hopefully semuanya sama baru best….rasa x sabar nk tunggu isnin

Reply

Adam Naka November 16, 2012 at 9:40 PM

Ade sikit lagi Cumi.

17)Pakai tudung pon style Ain nampak rambut kat depan.
18)Ramai yang pi salon buat rambut rebonding cam Azie ngan Johan
19)Ada yang dah mula cari jubah dan kopiah cam Am pakai kat Mekah.
20)emmmm…..tolong la sambung ek!

Reply

Adam Nakal November 16, 2012 at 9:46 PM

Ade sikit lagi Cumi.

17)Pakai tudung pon style Ain nampak rambut kat depan.
18)Ramai yang pi salon buat rambut rebonding cam Azie ngan Johan
19)Ada yang dah mula cari jubah dan kopiah cam Am pakai kat Mekah.
20)emmmm…..tolong la sambung ek!

Reply

Egon November 16, 2012 at 10:17 PM

Nak Sambung gak cumi…

20. Sibuk dok cari cover iPhone yg blink2… Sbb AM pakai yg blink2 pun still nampak macho

21. Bila drive keta sensorang gi opis tu, dok start Ingat dialog2 AM ngan AIN yg dlm keta……(sbb scene am ngan ain ni kalau tak dlm keta, mesti kat restoran tgh Makan….)

22. Egon tinggal kat Armanee condo tmpat dia org shooting jadi kan umah AM…. So bila Egon pass by block A (egon kat block B) especially parking lot tmpat AM parking keta tu…. Mesti dok teringat scene kat sana jer… Cuma Egon Blom sampai Tahap pergi singgah umah AM je lagi….. Hahahhaha ( tak nak jadi mcm dee main terjah jer….) umah AM block A-5-20….. Sapa plak nak terjah lepas ni…..

Reply

aezar November 17, 2012 at 12:59 AM

takut nanti dee serang.. Atau kena perangkap dee..kena tangkap basah cam ain… Tak kosa… (ye ke..?hmmm..). Nanti timbul lah dialogue ‘ am ingat saya boleh padam saje peritiwa pahit ni..luka yg lame berdarah kembali’.

Reply

Ostolia November 16, 2012 at 11:10 PM

Ada tambahan….
23) nnt ada anak nak anta g blaja kt ostolia
24) verangan nak g umrah then harap dpt jumpa lelaki mcm adam kat jabal rahma (utk yg bujang yer)

Reply

Kutin Bubuz November 16, 2012 at 11:15 PM

23. Breakfast pagi2 mesti tengok cerita Adam dan Hawa dulu sebelum kerja (bagi perempuan…Tengok Abang Am dulu) Kalau tak sempat “Lapar dan Layu” hehehehehehe…

Reply

Rozie November 17, 2012 at 12:02 AM

Part yang Am kata,”walau apapun, am takkan sakitkan hati ain” sambil peluk ain ni ada dalam trailer Adam dan Hawa kat youtube.

Reply

Cumi November 17, 2012 at 12:30 AM

24. Dan tengok lat mustika HD pun masih tak tidur tunggu ezany upload.

Aparaaa…. Tidur lah…,

Reply

mami November 17, 2012 at 10:22 PM

alamak cumi…mami terkena…. tapi tu pun sbb sambil2 siapkan thesis.. he he he.. yet mami dah naik hafal lagu muara hati and not the skrip. … obsess kah aku? layan jerr……

Reply

Cumi November 17, 2012 at 12:36 AM

Makcik Ostolia tu ropanya Lidyawati..
Tu heroin malaya dulu tuh…. perempuan, isteri dan …
Kira era tu dia pun heroin cam ain tu la jugak….

Reply

ZZ November 17, 2012 at 12:48 AM

haha..klakar benor bace komen2 korg..arini br dpt tgk ep 48..adoii x saba tgu mgu dpn..yg x bestnyer..apsal nk mkn pki sudu..tah hape2..pki tgn sudah..johan poyo (+ rebonding–xphm die tu mcm konflik identiti jer..elok jd pompuan ke laki–muke tulus giler nk jd laki–arghh x best watak johan) pastu boleh plak tetibe suke kt azie..lelaki sume x leh caya..beriye2 benar nk kt ain dulu..tibe2 berubah ati..yg penting Am jugak yg baikk..heeheee

Reply

izzatyzaki November 17, 2012 at 12:57 AM

eeeeii….sweet nye ep. kali neyy….suka la scene part ain ckp kt ‘johan’….’azie lgi berhak…you serahkan nih kt azie..’….>_<…aa and nn…haaihh…sape rasa citer adam hawa nih best,angkt kaki!!!yg lebih gila lagi diorang berlima jumpa kt tmpt yg sama…!!!wwee….am,ain,johan,azie and dee….

Reply

Anti_Ain Hawani November 17, 2012 at 1:24 AM

sakit hati tgk si Ain yg ego setinggi gunung..muka dan perangai menyakitkan hati. Knp tak amik pelakon yg bila marah pun cantik..degil2 pun cantik..ego2 pun cantik..nangis pun cantik..xbiadap ngan mak sendiri.. tp mak cik ngan pak cik ostolia berkenan sgt..dorang xtau perangai sebenar si ain tuh..

Reply

Hujung minggu yg seksa November 17, 2012 at 1:32 AM

thank a lots rusnita…..

Reply

harlyn November 17, 2012 at 1:36 AM

X sabo nk tggu episod seterusnye…rse mcm nk msuk je dlm cite ni…anak saya 2 thun pn minat…asyik dk sebut…cinta…cinta…hiiuuuu…kuatnye pngaruh smpi x kira umo kn…

Reply

kak Long kang November 17, 2012 at 1:55 AM

25. lepas SPM nanti .. aku nak kerja sementara kat tadika.. untung2 dpt berkenalan dgn pilot! pilot bus pun boleh jugak..

26. nak cari rumah yg ada pilot tinggal.. lepas tu masuk diam2… lepas tu panggil org tangkap… lepas tu aku buat2 la melalak…

Reply

mak adam November 17, 2012 at 4:13 PM

27. kalau boleh nak keta BMW macam am.. kalau tak dapat yang betul,.. mainan pun jadik lah. he

Reply

sy syg ain hawani November 17, 2012 at 2:24 AM

Kecantikan dan bakat dtg nya jarang serentak. Sy sgt menyokong org yg berbakat berbanding berupa. Buat apa muka jer meletop tapi bakat hancus meletop2. heeee. Maklum saja cerita2 melayu kita nih jrg2 yg meletop. NN cukup utk mendukung watak Ain Hawani. To me lah kan, Ain taklah buruk sgt pun. Bak kata p ramli ‘manisnya ada’. jgn marahh aaaa

Reply

Ms Acc November 17, 2012 at 9:19 PM

NN pelakon yg berbakat,d ada kecantikan nye sendiri….

Reply

gentingmass mall November 17, 2012 at 3:22 AM

johan ni contoh lelaki tamak…….
tamak nk memiliki 2 hati dlm 1 msa….

Reply

Mak tiri azie November 17, 2012 at 6:07 AM

Skali tgk nadiya nissa ni mcm dia lah…. 10x tgk ade ler iras2 fauziah latiff. Tgk mase dia pakai tudung ala2 CT

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 10:19 AM

bile ade watak ni…??? “mak tiri azie”..hahhaha

Reply

Azlina November 17, 2012 at 10:23 AM

Askum. Kelakar tgk u all punya komen dlm citer ni. Nak jugalah tambah rasa dlm blog ni…. Aa mmg style dia berlakon mcm Tulah. Dlm apa citer pun dia mmg suka cakap tersekat2.mungkin trade mark dia utk tunjuk kelainan dr pelakon lain. Apa pun tetap ok jugak. Tak perlulah ikut sgt skrip dlm buku…tak kreatif pulak. Tentang scene2 tambahan tu mmg utk tambak rasa dlm citer. Dee ada kat restoran masa Ain confront azie dan johan tu mungkin utk biar ada sebab am masuk utk lindungi isteri dia dari disakiti Dee atau nak tunjukkan Dee yg rancangan dia tak berjaya…just to connect the dot dgn gambar yg am jumpa tu…kalau tak Dee tAkkan follow am dan jumpa dgn am dan Ain masa breakfast tu btl tak…..hehehehe director tambahan pulak….anyway tak sabar tunggu hari Isnin. Cuma ingatkan jgnlah harap sgt ada scene romantik adam dan hawa kat bilik ya…sebab ms dlm keta tempohari sepatutnya am peluk Ain tapi takdelah pulak….mungkin tak manis kut krn hakikatnya kedua2 adalah bukan suami isteri di luar citer….selamat berhujung minggu semua.

Reply

mami November 18, 2012 at 1:37 AM

Azlina… baru je tengok rahsia hati… rasanya better kot.. ni agaknya sbb kehendak pengarah kot…… dan saya pun berharap bab yg tu lain sikit lakonannya… takut nak tengok ombak rindu sbb anak2 tengah dlm dunia exploring..

Reply

Adam Nakal November 17, 2012 at 10:50 AM

Hi uols makin lama makin addict lak dgn drama A&H ni ek!
Thnks ezany sbb u we all dpt mencetus idea
Yg lawak,kritis,sadis dan memacam lg.jgn jdk ckgu zawiyah
aptb!hi hi!

Reply

ann phe November 17, 2012 at 11:27 AM

huhuuu… apa2 pun ceta ni bessssttt sangat2, smpaikan i tak sabar tgu next epsod. Hrp2 nex upload tak la ON OFF… ON OFF…lgi !! CD or DVD nya bila kuar 4 this movie…pLs…

Reply

mak ain November 17, 2012 at 12:12 PM

Hebatnye rusnita..sentiass update tuk kwn2 u fanatik adam n hawa. i pin tumpang 2 kaki ni…. keh..keh.. caiyok…atas 4 yr siipnopsis nx wk…

Reply

intan November 17, 2012 at 12:53 PM

haii.. A&H fans..
sy ada jumpa gambar drama A&H. Gambar Azie kawin dngan johan pakai baju coklat..cantik baju azie..Then gambar ain dan am pergi honeymoon.. time tu ain pregnant..rasanya lepas ain dah berbaik dengan am, masa tu ain dah pakai tudung penuh..sy lbh suka tengok ain pakai tudung penuh dari shawl dia pkai sekarang ni..lebih manis.Ain ni manis sebab lesung pipit dia kan..?(msti ada yg x setuju.lantaklah!). Tapi sy memang minat dia sejak dia mula berlakon impian sunsilk lagi:)

rasanya nanti Dee dengan kawan dia Muszaffar tu kot..ada tengok gambar Dee dngan laki tu..tp bagai pinang dibelah2 la..hehee..x kisah la yg penting dia x kacau am dah..hahaa

Reply

mrs engineer November 17, 2012 at 9:06 PM

INTAN…I setuju ngan u Dee ngan Muzaffar bagai pinang dibelah-belah….

I ketawa baca komen u….kelakar sgt…

Reply

Adam Nakal November 17, 2012 at 1:33 PM

I pon dah jumpa gambar tu intan. Azie nampak sweet pakai tudung warna coklat. Semua ada kat situ. bila ek kita boleh nonton scene tu.Ape pe pon Ain tetap gorgeous walaupon tgh pregnant!

Reply

ema munira November 17, 2012 at 2:38 PM

aduhai lambatnye ari senin…x sanggup nk tunggu….

ain hawani—>ske ckp sorang2 aje:p
azie—>x sanggup khianat kwn eh..tp wat jugak tu apehal tu?
johan—>awk tu udah2 la nk konpius la..jap nk azie…jap nk ain..ain tu kenot!!itu hak am…btw sy ske rambut awk!
am—>aduhai..yg ni i x reti komen…bisa wat i tersenyum je…;)

#sengih =D

Reply

Minat Adam November 17, 2012 at 2:55 PM

haii…A&H fans..Tak sabar nak tunggu kenduri kat umah adam tu..
Dlm novel mak ain x dtg..tp saya suka kalau mak ain dtg..tengok ain dan adam dah berbaik..
mesti lagi best kan.. dan ada bab ain dan adam balik kg ain sama2..mesti romantik kan lepak kat bilik ain kat kg tu..
heheheh..

Reply

rusnita November 17, 2012 at 5:41 PM

abady, i br tertgk jawapan u pada soalan i – u tinggal kat mana hari tu? kelantan kat mana? asal org mana? sori eh, terkeluar dari landasan A&H sekejap. hehe…

Reply

luv AA November 17, 2012 at 7:07 PM

kak rusnita, i br je lps khatamkan novel. Aftr ths lg byk scene2 romantik…msti dlm drama x sperti novel kan..yela crita melayu msti ada batas2 nye… Mmg bca novel best..tp tgk drama dgn scene tambahan yg mantop kan lg cerita tu lg best…penyeri jln cerita nya adalah scene tambahan..di situla seni nya…kita dihidangkan sbuah drama yg nmpk real ambl kira dr smua sudut dan aspek dlm smua watak. If novel kita bca by ain’s side je…so bila drama buat 100% cm novel..nnt jd mcm bkn drama..mcm x real…pape pun org nk ckp..production team mmg do the best dlm pemilihan watak..shgga watak eja pon org x aggp kecil sbb tba2 scene dia xde kita jd tertggu2 kan…

Reply

mami November 17, 2012 at 10:30 PM

toi..toi… sesapa suka novel.. try juga sharifah abu salem.. cerita dia bersiri 2 buku. kalau buat drama 160 episod…. jenuhlah nak tunggu… mami akan layan jua…… (Boleh minta upah promosi kat kompeni alaf21 ni…

Reply

abady November 17, 2012 at 9:13 PM

kelantan kat kota bharu. asal penang. kahwin dgn org kedah. sekarang keje di kelantan. hubby bisness kat kelantan dan kl.

Reply

ms new engineer November 17, 2012 at 6:56 PM

saya hanya mampu tesengih baca comments kat sini..
huhuhuhu…..

Reply

Mr. Engineer November 17, 2012 at 7:08 PM

Saya juga tersenyum, bukan ini yang ku pinta.

Reply

mrs engineer November 17, 2012 at 9:00 PM

I pun tersenyum…but tak tau apa yg disenyumkan…

Reply

ms new engineer November 18, 2012 at 8:20 PM

waaahhhhh… Mr Engineer is coming….
Hi… >_<

Reply

Cikgu Zawiyah November 17, 2012 at 8:32 PM

Hahaha…..

Si makcik ain ni memang muka tak tahu malu….
Dah kena kencing dgn azie & johan baru terkedek2 cari am…
Konon nya nak suruh am teman kan dia ari tu sebab dia boring dok kat umah sorang2…. Pirah…..!!!!!!!!!
Baru padan dgn muka ko….. Booooo…..!!!!!
Baru ko tahu ko perlu jantan dlm hidup ko pempuan….
Sebelum tu ko hanya tahu maki jer dia…. Tak kira tempat…. Kat tanah suci pon ko maki dia….

Dah laa tu siap mintak simpati menangis dlm kereta bmw baru am… Tak tahu malu….. Menangis utk jantan lain pulak tu bukan utk laki sendiri… dah la tu tak mengaku pulak… Bodohnya di habis-habiskan…. Booooo….

Reply

ok boss November 17, 2012 at 9:23 PM

Sabar cikgu…jgn emo sgt…ini cuma drama…suka tgk..kalu tak suka..tak yah..

Reply

luv AA November 17, 2012 at 11:15 PM

ok boss and geng..i rse kan baik kita ignore cikgu attention seekers ni..sje je interframe nk publisiti…kan..da x suka main la jauh2…x payah la nak guna ayat kasar2..da la guna “CIKGU” tp bahasa pun cm x hbs sekolah…

Reply

Kutin Bubuz November 18, 2012 at 12:12 AM

luv AA…memang pun dia attention seeker sebeb dia ni kurang kasih sayang. Kesian dia…Dia punya part dah habis sebab tu dia menyambung kat sini…

Reply

Adam Nakal November 17, 2012 at 11:04 PM

Hi mami I pon suka novel Sharifah Abu salem.semuanya best.Trilogi Cinta tu 3 novel sekali si rosyam tu berlakon kan.kalau tak silap I la.Now paling hangat novel Siti Rusmizah.Dia pon tulis best gak.tangkap syahdu dalam Andai Itu Takdirnya,7 hari Mencintaiku and byk lagi.now i tgh baca Takdir itu milikku. semuanya tebal tebal.pe pe pon A&H tetap menjadi Poooojaaaaaan hatiku. Adios!Lambatnya isnin……!

Reply

luv AA November 17, 2012 at 11:13 PM

hi adam nakal n mami…best sharifah abu salem ni..cerita dan pengolahannya lain sket…xde nipis2 nye…adam nakal 7 hari mencintaiku mmg giler…i baca siap nangis teresak2 ok…dan itu mmg calon suami mithali jgak…penuh dgn pengajaran…A&H mmg jd kegilaan sbb plot cerita nya lain…terbaek…

Reply

mami November 18, 2012 at 1:27 AM

adam nakal & uv AA mami baru tengok rahsia hati.. itu pun cerita sharifah abu salem… paling banyak novel dialah, norhayati ibrahim then aisya sofea.. AH pun favourite mami… mami tgh baca bila anak mami kata eh ! mcm cerita kat TV… tu yg layan kat Mustika HD juga tu.. tapi bila baca uda dan dara rasanya dah boleh agak jalan ceritanya..hilang trill sikit…. tapi mami layan jer… tak nyusahkan sapa2.. nak cuba cari 7 hari tu pulak nanti..

Reply

luv AA November 18, 2012 at 2:14 AM

yeap must have 1 utk peminat novel…

Reply

kak fat November 18, 2012 at 11:28 AM

haaha…I pun dah tengok semua episod citer rahsia hati….niee semua gara2 AA, satu2 drama dia i car kat internet. nie tengah layan citer cinta giler. Tapi citer rahsia hati tu sad ending….kak fat suka sgt tgk episod 14, rahsia hati, nak tau kenapa, gie tengok sendiri.

Reply

mami November 18, 2012 at 3:29 PM

kak Fat.. time tu yg AA kata saya pun sayangkan awak… kan…kan… sweet sgt rupa dia masa tu…
Adam nakal …trilogi cinta tu buku SAS yg tak seindah mimpi, tak semanis impian dan tiada lagi mimpi.. rasanya tgh tayang kat astro hari khamis malam..
tapi mami nak layan AH dulu…

Reply

anggerik November 17, 2012 at 11:08 PM

Senang hati baca ulasan adik2 dan kakak2 pasal A&H, paling best komen dan penambahan rusnita dari novel. Tak sabar nak tau ending cite ni, rusnita boleh kot tambah tulisan/ceta dari novel. Selagi tak tamat siri ini rasa tido malam pun tak sempurn asyik dok ingat scene seterusnya.

Reply

isteri am-diana November 17, 2012 at 11:22 PM

amboi korang..taw la mnt ain..am tu hasben i taw..i xbg die pluk2 dgn ain..so xda scene romance2 k..

Reply

am November 17, 2012 at 11:28 PM

sayang..nape msk kat sni..am dgn ain x ade apape..

Reply

isteri am-diana November 18, 2012 at 12:24 AM

ape sayang2…. i bg peluk, peluk ckit2 sudah la..ni amek kesempatan pulak.. ngan i xpeluk cmtu pun.. :(

Reply

luv AA November 18, 2012 at 2:20 AM

yela isteri am-diana..kmi smua faham..tp kmi smua ni mmg pembaca novel AH ni sooo da terikut2 cerita dlm novel yg mmg romantik giler…wlupun xde peluk lebih2 or else..tp AA tetap berjaya meruntun hati smua penonton… tetap romantis dan menusuk qalbu dgn gaya dan style sndri..sebab tu i peminat setia AA…pape pun tabik n respect to u as his wife n his mgr. salute babe. terbaek!

Reply

dee November 18, 2012 at 5:29 PM

dh mmg am suke peluk i..knp u jelez ke??

Reply

ain hawani November 18, 2012 at 5:30 PM

ahhh sudah la…ko yg giler kn am..am nk kn ain taw..uwekkkk…

Reply

maz November 17, 2012 at 11:41 PM

x sabar nak tengok adam & hawa episode 49……….huhuhuhu

Reply

Amy November 18, 2012 at 12:08 AM

isteri am-diana & am…..entah2 betul tk AA & isteri dia?

Reply

luv AA November 18, 2012 at 2:22 AM

hahaha…saspen btol…makin famaous blog ezany ni….klu btol pun apa salahnya…semua ni kan peminat AA dan NN and of course AH…

Reply

rusnita November 18, 2012 at 7:25 AM

i bc jugak novel sharifah abu salem, tapi x minat sangat setakat ni. norhayati berahim, ok. i suka novelnya. tp ct rosmizah kurang minat sikit. bc novelnya ada la gak nangis teresak2, tapi perasan x novelnya jadi tebal sebab dalam novel yang sama, lelaki perempuan tu berselang seli perasaan suka x suka berulang kali and bergilir2. tu yang x berapa minat, tp layan jer jugak. hehe..

Reply

Ain Hawani November 18, 2012 at 8:49 AM

Wah k.rusnita rupanya peminat novel…..dl sy pun mnt jg…tp skrg sejak ada ank nk habis kan 1 novel pun ambil ms berminggu so skrg dh x brapa mnt jdnya…bc novel ni nk kena feel & jika boleh nak habis kan dlm ms 1 hr jer…heee

Reply

mami November 18, 2012 at 10:12 AM

dulu memang rajin beli.. lepas tu kurang sikit sbb lebih banyak beli pampers dan susu anak… ni anak2 dah mula membesar.. balance duit boleh start beli buku balik… boleh tolak income tax juga… he he he..

Reply

Ain Hawani November 18, 2012 at 4:18 PM

Erm…ok gak mcm tu mami…..dpt isi ms lapang dgn bc novel…..sy skrg x boleh jd pencinta novel lg sbb ank kecik….tunggu ank2 bsr mcm mami ler…..heeee

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 10:22 AM

lah k.rusnita ..nape citer sharifah abu salim plak nih…namo2…kita citer AH je ok….

Reply

mama November 18, 2012 at 8:51 AM

mama setuju ngan egon….hihi…nebesnye nak tunggu next episod esok + x sabar….cepatla monday….
#tp tergelak sorang2 bila teringat ‘MAHARAJA LAWAK MEGA’ bila kumpulan SAYWHO bwk watak dlm adam & hawa….kiut je yg jd adam…hihihi

Reply

mami November 18, 2012 at 9:45 AM

mama… mami pun tengok juga…cuma rasanya judge yg bagi komen tu tak pernah tengok cerita ni kot.. sbb komen dia suruh group tu cari bahan lain utk dijadikan lawak…

Reply

Adam Nakal November 18, 2012 at 10:16 AM

Hi uols.wah ada respons plak pasal novel novel ni ek. I giler novel.rasa2nya ada 100 ovver novel yang I punya sendiri. itu belum campur yang kena kebas dgn jiran tetangga .Tapi paling banyak koleksi Aisya Sofea,Syarifah Abu Salem,Norhayati Ibrahim,Siti Rusmizah dan ramai lagi.Novel remaja pon banyak macam Aku mahu …. by Ainmaisarah. I kena baca then buat analisis apa yg remaja mahu ikut trend sekarang sbb I keje kat pusat tuisyen penuh ngan remaja.tapi I suka novel yang dijadikan drama lebih2 kalau si AA yang act cam Nora Elena and A&H.suka sannngaaat!

Reply

Ms Acc November 18, 2012 at 9:15 PM

Kala Nora Elena rase nyer novel *Kasih yang suci*…

Reply

azua November 18, 2012 at 1:21 PM

Lari topik jap…hehehe

Betul la Mami : Masa Maharaja Lawak tu kumpulan sehoo tu keluar ada lagu Muara Hati anak2 kte dah terjerit pastu keluar lak c kecik jd pilot kteorg dah terbahak2 than keluar ain hawani yg sihat tu tambah lg 1 gelak lg tak tahan keluar keluar lak geng diaorg yg jd Johan ngan rambut camtu..mmng kelakar giler…

Tup2 bila Juri Indon tu komen camtu kami semua terus tenganga…:)

Reply

Adam Nakal November 18, 2012 at 1:46 PM

Azua I pon dah tengok MLM 2012 yg ada saywho tu.I think juri tu tak tengok A&H thats why la dia komen cam tu. Lawak giler tu yang si Ain dalam tu la jadik Pesawat Kargo.Tapi pe pe pon Ain yang betul – betul tetap gorgeous!hi..hi Am tetap macho!tak gitu!

Reply

merpati puteh November 18, 2012 at 2:00 PM

nape laaa ngn j0han 2 ekkkk????suke hati ain laaa nk sayang am pn…yang die dk kalut am akan tggal ain 2 nape…

Reply

Pipit oren November 18, 2012 at 4:47 PM

mepati puteh..psl Johan tu otaknya mgkn dah miring psl rambut pun mcm boring tgk panjang ntah apa2….tak smart langsung..kalau tamak sgt ambillah Ain dan Azie sekali..puas hati..

Reply

azua November 18, 2012 at 2:44 PM

kak fat : Rahsia Hati tu dr episode 14-16 mmng terbaik..knp & mengapa? aaaa ada jwapannya..hehehe.., tp sad ending..aduiiii tu yg mak x sanggup tngok cite berjela2 berbulan baru abis last2 sad ending..mmng bantuan oksigen diperlukan..

Dihati ku penuh tanda tnya..? AA / RR ? apa2 je lah kan..confuse2

Cumi : Makcik Ostolia (Mak Johan) tu aa’aahh mmng Lydiawaty kalo x salah filem pertama dia ‘Darah Satria’ dia berlakun ngan Aman Shah..aaa masa tu mmng meletup kut cite ni di pawagam ala2 Ombak Rindu la masa tu hehehe ,kte kecik lg tp seingat kte abg2 kte siap 2 3 kali gi tngok masa tu panggung cathay..hikhikhik

Yg penting skrang layan AH terbaekkk..AA / NN mmng best..! (yg x suka cam cikgu zawiyah..suka hati je lah..hehehe..)

Reply

Cumi November 18, 2012 at 7:00 PM

Salam Azua…. Pas tu makcik ostolia tu lakon ngan rosham
Nor dlm suami, isteri dan ….. Ala2 AH gak…. Masa tu kira love story romantik gak… Masa tu cumi teenagers….rasa mcm best giler citer tu…. Lama gak dok fikir sapa le mck ostolia nih… And nama lidyawati ada dalam senarai pelakon AH, tertunggu gak dia punya scene….laaaahai ropanya dia lah mck ostolia… Tak cam sgt muka dia at first… tapi lepas tu rasa lucu plak….

Reply

rusnita November 18, 2012 at 4:46 PM

oksigen, oksigen, uhuk, uhuk. br lepas tgk ulangan kali keberapa ntah episod 48 part am berenti keta. aduyai, ain dah hilang rasa benci dan kecewa tu dah ler. x yah datang lagi… karang baru jer nak sweet couple dtg lagi angin dia. hm, lambatnya tunggu pagi selasa. ehek…
suke suke, jangan lupa update isnin malam utk kami2 yang xde mustika hd ni. x sabarnya…

Reply

Ain Hawani November 18, 2012 at 4:55 PM

Betul ler k.rusnita…sk sgt2 part am bereti kereta tu….x sbr nk tggu tgk pg selasa….heee

Reply

Amy November 18, 2012 at 6:02 PM

Betul3x kita nengok pagi selasa aje tk payah tunggu smpai larut mlm. Skrang ni tengah cari cerita2 yg AA & NN brlakon. Tk kira lh cerita apa asalkn dia org brlakon. Dh mula minat kat AA dan NN. rusnita…husband NN tu ada iras2 AA kan? Cuba google kat NN tu ada gmbar hubby dia. Tapi klu ada sesapa yg tk setuju jgn marah I pulak ya.

Reply

rusnita November 18, 2012 at 9:24 PM

haha, amy. ye ke husband NN ada iras2 AA? x sure la pulak, rs mcm lain jek. hehe… btw, i tgk A&H bukan sebab pelakonnya. i tgk citer ni sebab memang i gilerkan novelnya.

Reply

Ain Hawani November 19, 2012 at 9:05 AM

Mcm2 pendapat yg boleh bc ttg A&H dlm blog ni…..sk tgk ramai yg komen & sk jg sbb k.rusnita sentiasa update…heeee

Reply

Adam Nakal November 18, 2012 at 8:20 PM

Mana leh sama Amy husband NN ngan AA. AA tetap macho .Husband NN tu biasa biasa je pada pandangan I la.

Reply

AM Maryam November 18, 2012 at 8:59 PM

Nadiya Nisa’ ni budak CBN wei….

Reply

noni November 18, 2012 at 9:51 PM

MUNTAH UWEK 4x bc komen sudah2la oi

Reply

kak long ain... November 21, 2012 at 10:25 AM

dah tu sape soh anda bace…close sudeyyyy…

Reply

Amy November 18, 2012 at 10:30 PM

rusnita & Adam Nakal…tk de rupa AA ke? sikit pun tk de ke? Tapi hensem jugak kan hubby dia. rusnita…. mula2 i tengok drama ni pun sbb jln cerita dia,i pun dh baca novel ni tapi baca 1x saja. AM Maryam…CBN tu ape ?Noni sayang, klu nk muntah, muntah kan aje, biar lega rasa perut tu. Jgn simpan2 muntah tu ya.

Reply

rusnita November 18, 2012 at 11:03 PM

hm, i rs xde la amy. tp ikut pandangan masing2 la kot. CBN tu Convent Bukit Nanas, kan famous sek tu.

Reply

rusnita November 18, 2012 at 10:58 PM

non, ckg2 tgh ct skrg ni. kalau busy pun, ckg2 yang jaga peksa dgn ckg2 yang marking krts. ckg2 bahagian pentadbiran pun sangat la busy. kat sek i, ramai ckg yang tgk drama ni. i pun mrkg krts, tapi pandai2 la adjust masa, hehe….
ehm, kalau tgk masa dee jumpa am kat tmpt breakfast tu, dah ada cawan air kat atas meja kan? that means, ain bukan pg tya minuman depa yang blm sampai or tmbh lauk (sbb kat tgn dia xde pinggan pun). i guess dia pg ladies kot…
lambatnya pagi selasa. selalu malam, i just tggu update lepas tayangan kat hd daripada sapa2 yang sudi jer. pg berikutnya baru i tgk. selalunya x mengantuk la sebab cukup jam tido. i ada 5 askar nak dilayan, so kena la cukup tenaga. hehe… good nite semua, jumpa kat sorotan episod 49 esok. in sha allah…

Reply

nak am November 19, 2012 at 12:44 AM

rusnitaaaa…la da tdo ke..i nk citer ni bengang gila sebab scene azie tau yg am tu husband ain dalam ep.48 tk de, penat je tunggu..rasa tertipu. skrg ni tk nk caya dah promo untuk seminggu, i akan pecaya yg sedutan akan dtg je (ini promo dari penerbit) yg mingguan tu dari astro le menipu org jek…
btw..kat mana leh dpt novel A&H yg ada cover AA&NN? saturday br ni gi cari kat midvalley mph dan borders (garden) tp dorang kata dah abis cover tu, yg ada cover biasa so i tk jadi beli..nak cuba cari yg ada gambar AA n NN tu la..

anyway rusnita i harap2 scene yg u cakap tu adalah nanti dalam drama ni..cepat la dorang syg menyayang..sian am asik la kena marah…

Reply

nak am November 19, 2012 at 12:51 AM

azua & kak fat, rahsia hati mmg la memerah perasaan…sad ending, frust giler tgk..ep 14-16 mmg la terbaekk sbb RR manja/sweet giler ngan AA..cinta gila klaka skit tapi scene dorang berdua tak dpt nak loving sgt until last episode sebab masing2 tak admit perasaan masing2…. i cari citer kasih tercipta tak jumpa plak nk tgk AA berpasangan ngan nasha aziz..

cumiii..mana ciki hehehe…nasib baik la i baca u punya komen sampai habis, ingatkan scene2 tu semua ada dalam novel betul2 ..dah risau dah takut sad ending gak, rupanya itu cuma andaian saja…. huhhh legaaaa..

Reply

kak fat November 19, 2012 at 4:53 PM

baru lepas tgk semua episod cinta stanza cinta – AA ngan Nur Fathia and citer Sadiq & Co – lakonanan AA ngan Eja. Dlm Sadiq & Co, AA jadi lawyer, partner ngan Eja n Tony Eusoff. dlm cite nie diorang byk cakap dlm bahasa inggeris. Tapi ada ditonjolkan budaya tinggal serumah tanpa kahwin walaupun couple tu berpendidikan tinggi n berkerjaya hebat. Parent yg tonton citer nie, pls guide your teenagers kids on the issues. Semalam pulak, di Astro 104, tgk AA dlm citer Santau Keramat, n dlm masa sama di Astro citra, AA dlm ombak rindu…..Aiyaaaaa…musim demam AA, sama macam musim demam Mawi dulu.

Reply

:) November 19, 2012 at 1:21 AM

hahahaha…lawak laa korang sume nih…klau ade button like,mmg nk like sume comment :-P

Reply

Iza_Lulu November 19, 2012 at 1:53 AM

betul tu…kita pun ifa ada button like
sure click..
hehehe

Reply

Iza_Lulu November 19, 2012 at 1:51 AM

time saya bukak blog ezany ni…komen dah reach 219..
hebat penangan Adam & Hawa ni…
hehehe..
suka2 baca komen cumi…n rusnita…
saya x pernah tunggu monday…
tp bila dah tgk cita ni…
rasa cam monday to jauh sgt..
hehehe…
thanks ezany sbb upload cita ni…
so far blog you yg paling very the fast upload…
x kesah pon wait until 2 am semata-mata nak tgk laatest episod..
hehehe…

Reply

marya November 19, 2012 at 7:03 AM

AH terbaeek..thanks a lot ezany coz byk berjasa kpd peminat AH

Reply

adik_sha November 19, 2012 at 10:17 AM

hesh..bile nak ade promo episod 49 ni ek…..huhu..lambatnyeeeee..

Reply

cik adeq gangster November 19, 2012 at 10:32 AM

x sabar nye menunggu malam ny …

Reply

ok boss November 19, 2012 at 11:45 AM

tak sbr nak tengok mlm ni… angau dah kat am ni.. terasa aku lah ain…

Reply

saby November 19, 2012 at 1:20 PM

Hello evryone..sye bkn melayu..tapi sye dh jatuh cinte dgn Drama A&hH ni..Sye dh bace novel ni tapi bila tgk drama ni rasanye lagi bes!Much Love to Adam Dan Hawa..

Reply

Amy November 19, 2012 at 1:58 PM

Oic…CBN tu conv. Bkt.Nenas. Yalah sek tu memang famous. Dan NN juga pemegang Ijazah Sarjana Muda Penyiaran dari UITM juga kan. Mlm smlm i tengok ombak rindu NN ada jugak brlakon .Rupa2 nya NN & AA bnyk brlakon brsama…baru i tau. Tapi dlm rahsia hati tk de, i tngh tengok cerita ni , smlm tengok last episod ….sad ending, truja nk tengok from the start pulak. To all the tearchers happy marking ok……klu penat relax dulu, layan A&H ….Saby…welcome to A&H fans club…nnti boleh kasi komen pulak ya.

Reply

azua November 19, 2012 at 2:33 PM

nak am & amy : yup betul2 Rahsia Hati tu best cite nya..tp out sikit sbb sad ending..huhhhh jenuh nk cari tong oksigen hehehe..,than lg 1 kte rasa byk2 gandingan fren AA ~ Arash Mohamed dlm Rahsia Hati tu mng the best diaorg nmpak sgt very2 good fren..best la..,tu la episode 14-16 tu mmng syok lah..bila tngok rita pegang2 tngan AA n manja2 terasa mcm kte lak bercinta hahaha..

Cinta gila ok..kelakar..tp kurang romantik nya smp kesudah betul lah mcm ‘nak am’ ckap coz diaorg x nak admit perasaan masing2 sbb diaorg adik beradik tiri yg dah dibesarkan dr kecil bersama.

hepi semua..c u guys in episode 49 mlm ni..

Reply

azua November 19, 2012 at 2:36 PM

nak am : kalo ada link ‘kasih tercipta’ kasi kte yerk..kte nk tngok..cari kat youtube x dek pun..

Reply

azua November 19, 2012 at 3:05 PM

sedikit coretan yg dpt sy ambil dr page adam & hawa :

Episode 49 Adam dan Hawa
Lagi sambungan Novel,
babak Dee adalah babak tambahan dalam drama..
Are you sure you don’t want me to be with you.tanya Am sebelum aku melangkah keluar kereta.
Aku menggeleng,Tak pa,Ain boleh handle sendiri.Thanks.
Dia memerhati gerak geriku. Ain pergi dulu,ujarku sambil menutup pintu.Bila Am boleh jemput Ain?Dia bertanya lagi?
Tak payah risaukan Ain.Am baliklah. Johan ada sekali,mesti dia hantar Azie balik, Ain boleh tumpang diorang sekali.
Kalau dalam drama masa inilah Am nampak Dee dengan seorang lelaki.

Setiba aku tiba, kelihatan mereka sudah pun berada di situ. Duduk bersebelahan dan kelihatan begitu mesra. Sama cantik,sama padan.
Kenapa aku tidak memberi mereka peluang sejak dulu lagi andai aku dan Johan tiada hubungan istimewa?Tidak seharusnya aku berada di antara mereka.Aku telah banyak melakukan dosa.
Hai,sapaku perlahan,Sorry for keep you waiting.Aku mengambil tempat di hadapan mereka berdua.

You nak makan?tanya Johan
I datang bukan nak makan.

Aku memberanikan diri untuk memulakan perbincangan.Padaku lebih cepat aku selesaikan perkara ini,lebih cepat aku pergi dari sini,Aku tak mahu Am tertunggu-tunggu.Ah!Kenapa aku harus bimbangkan Am sedangkan aku yang dalam dilema?

Belum sempat aku bercakap, Azie memotong aku bercakap,Ain aku betul-betul minta maaf,Bukan niat aku nak mengkhianati kawan sebenarnya,ujar Azie hampir menangis.

Maafkan aku Ain,Aku tak berniat pun nak merampas Johan dari kau,ujar Azie bersungguh-sungguh.
Johan bukan jodoh aku sebenarnya, Azie
Antara kami bertiga,hanya Azie yang tidak tahu rahsia hidupku yang sebenar.

Ain pernah berkahwin sebelum ini,terang Johan sebelum sempat aku menerangkan sendiri
Apa? Kau pernah kahwin?
Aku mengangguk, panjang ceritanya.
Tak apa,nanti saya ceritakan pada awak,terang Johan
Kenapa kau tak pernah beritahu aku?tanya Azie,” Aku kawan baik kau pun,kau masih nak berahsia dengan aku Ain?”
“Ini kahwin paksa.Ain dipaksa bernikah dengan lelaki…”
Aku segera memotong cakap Johan,aku terpaksa Azie,..
Azie mengerutkan dahi.Dia semakin bingung dengan cerita ini.Kenapa?Kau kena tangkap khalwat ke?
Begitulah, kalau itu yang senang buat kau senang faham,
Siapa budak lelaki tu?Mata Azie bulat menyoal.Aku kenal tak? Kau pernah tak cerita tak pada aku?

——–
Eh,itu kan…bisik Azie padaku sambil matanya terpaku memandang tajam ke arah belakangku.Dia bagaikan terpaku.Aku tidak pasti sehinggalah aku mendengar suara lelaki yang kini berada di sisiku.
Assalammualaikum,
Am menghulurkan tangan untuk bersalaman dengan Johan.Aku paksa diriku untuk senyum pada azie dan Johan diselimuti kehairanan.
I hope i’m not interuppting, Suara garau itu memulakan bicara.Dia memandangku dengan senyuman yang sungguh menawan.
No,it just in time
Johan ini Adam Mukhriz…He is my husband
Ketika ini mata kami bertentangan.Hangatnya perasaan bila dia tersenyum padaku.Senyumannya pula hanya untuk aku seorang.Aku tak dapat bayangkan lelaki lain yang boleh mengambil tempat Am sebagai Am sebagai suamiku.Entahlah,biarpun luka itu paling sukar sembuh,tetapi takdir telah menjadikan dia sebagai suamiku.Dan aku bersyukur kerananya.
Tapi…
Masa kita kat Mekah kau tak pernah beritahu aku sikit pun,tanya Azie
tambahan:
Dee yang melihat Azie,Johan dan Ain kelihatan cemburu pada Am.

Reply

kak long ain... November 19, 2012 at 3:33 PM

x sabar 10x…nk tgk AH …
am oh am…ko buat aku sengih sensorang….
w’pon ko tgglkan aku tepi jalan….aku tetap shok kt ko am….

Reply

AM Maryam November 19, 2012 at 3:58 PM

Eeeee cpt la mlm….

Reply

adik_sha November 19, 2012 at 4:56 PM

kak rusnita & k.azua..
tq so much utk catitan novel tu!!!
hopefuly pasni trus menerus update kat blog episode by episode tau….klu nak update smpai abis trus laaaaagi bagus! especially utk org yg mcm sayer ni – xsaba2 nk tgu AH tp malas nak beli novel + langgan asteruk HD.. :o )

Reply

mama November 19, 2012 at 5:58 PM

*mami
Mama pon rase camtu…mungkin judge x tgk cite hot ni kot..tu yg rase x klakar kump. SAYWHO buat scene camtu…hihi
Yg pntg mlm ni tdo mesti lmbt…hihi nk tgu en. EZANY upload new episod…

Reply

mama November 19, 2012 at 6:00 PM

#EZANY
plis buat VCD pas citer ni abis ye….ramai yg nak tu…. <3 <3 <3

Reply

Amy November 19, 2012 at 6:15 PM

Baru habis tengok epi 6 Rahsia hati…memang best cerita ni. Gandingan Arash & AA memang mantap …menghiburkan …watak sbg nadia tu memang mnjadi gedik2 dia tu , walaupun dh brumor masih boleh melakonkan watak teenager.Geram betul dgn sinadia tu …watak nurul sbg.sarah kesian dia kan ,kena buli dgn si nadia tu….sementara tunggu A&H next epi why not cari cerita2 lain sbg selingan supaya you all tk rasa boring. Sori lah sbb my komen is out of the main topic.

Reply

cik siti November 19, 2012 at 7:42 PM

kepada peminat a&h nie

1. bila agak2 nya si am tue bagi bunga lagi kat ain nanti ye .. Dlm promo awl ada. am nampak sweet la.
2. am, ain, mama dan kak am akan pegi umah sekali lagi ker? . Kalu tgok promo tue mereka berempat ada kat jabal rahma sekali tue.

Reply

nak am November 19, 2012 at 7:45 PM

Amy, memang arash & AA macam best fren betul2 dlm citer tu…mula2 i kesian jugak ngan si nurul tu tp lama2 bengang gila ngan dia sebab berebut2 gak nk kt AA and manfaatkan keadaan..tapi dlm rahsia hati tu AA & RR mmg la loving and sweet couple, real gilerr..terkesan sungguh..syg cuma sekejap je ep 14-ep 16, pas2 accident je terus la mendera perasaan org yg menonton, esp i le..geram sad ending..

Reply

nak am November 19, 2012 at 7:50 PM

azua, i pun dah penat cari tp tak jumpa kasih tercipta tu..ada jumpa satu tp dah distopkan , nk download pun tk bleh..

Eh..amy, ada lg satu drama AA berlakon tp ni drama singapore le, dia dgn amy mastura..citer tu mmg bodoh and bosan le, tp i tgk sebab AA je.. tajuk dia Cinta Q..u cari la ada kt youtube

Reply

rusnita November 19, 2012 at 7:53 PM

jom sembang kat sorotan 49 plak.

Reply

uwek November 20, 2012 at 9:32 AM

aku dh lama tk baca komen dlm room ni sebab dh di monopoli aleh si abady, rusnita dan cumi. Apa hal korng ni nak re write the script nk tulis sinopsis lah, dan para cikgu tu ingat skit anak murid ntah you all ajar betul ke tak sebab “OTAK” asyik kat Adam dan Hawa jer. LOL

Reply

naisyada November 20, 2012 at 10:56 PM

Nampaknya ramai yang dah x sabar2 lagi untuk menonton A&H minggu ni.Dah nampak betapa jiwa si Am penuh kasih sayang & begitu juga Ain yang malu tapi mahu dengan Am.Isyy x sabarnya nak tunggu sehingga episod 80.

Reply

Leave a Comment