Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 53 – 56

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Johan masih berusaha untuk mendapatkan Ain meskipun Ain menolak dan menyatakan dirinya isteri Am. Apakah tidakan Johan seterusnya?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  2. Video Adam & Hawa Episode 41
  3. Video Adam & Hawa Episode 47
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52
  5. Video Adam & Hawa Episode 37

{ 230 comments… read them below or add one }

Amy November 23, 2012 at 5:37 PM

Salam..tgk promo pun dah rasa macam best…x sabar..ain & am pasti bahagia

Reply

ziehah lokman November 24, 2012 at 12:09 PM

Wahhh….heheh

Reply

haishah November 28, 2012 at 3:08 PM

sukanye….x sbr nk tgk mlmnye episod…

Reply

Soulreaver November 23, 2012 at 5:38 PM

Wah…syahdunya part ain mintak maap kat am…….best2….terbaik!!!

Reply

Hawa syg adam November 23, 2012 at 5:41 PM

Huhuhu..syahdunya scene ain minta ampun ni, very touching..boleh leleh dibuatnya..uwaaa…

Reply

mama November 23, 2012 at 5:41 PM

scene yg ditunggu2…stenbai tisu….uolls

Reply

mama November 23, 2012 at 5:53 PM

confirm meleleh dpn screen nnt nih….

Reply

adam muhriz November 23, 2012 at 6:01 PM

best nyer x sbr nk tgk episode sterusnya…sya nk tgk ain dgn am je..hehe

Reply

am n ain November 23, 2012 at 6:41 PM

setuju…. klu boleh nk tgok am n ain… yg lain tak ade pn tak pe…..tak sabarnye….

Reply

peah November 23, 2012 at 8:18 PM

setujuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu…..ngn am n ain..

Reply

neema November 23, 2012 at 11:30 PM

setuju sgt2…….. am & ain…

Reply

haishah November 28, 2012 at 3:10 PM

saya pon setuju tgk part ain & am jer…

Reply

shida November 23, 2012 at 6:02 PM

waaaaa…xsabar xsabar…mana nak cari novel ni…

Reply

Nani November 24, 2012 at 12:38 AM

Shida, beli je karang kraf mall online…Nani beli kat situ je…hehehe

Reply

Kutin Bubuz November 23, 2012 at 6:05 PM

Eh kawan2…apa terjadi kalau Johan jumpa dengan si Dee yea…?Johan nak Ain, Dee nak Am….eeeee…tak nak tak nak….

Reply

Kutin Bubuz November 23, 2012 at 6:12 PM

Ni apahal gi Johan bagi barang kat Eja ni…? Tak dapat kakak nak adik lah pula?

Reply

mami November 23, 2012 at 10:45 PM

iyelah Kutin Bubuz.. kalau bukan Ain bukan juga Azie… ape nihh….cian kau azie. …Bila lah mamat nih nak sedar diri ni.. Makcik Ostolia pulak nak marahkan Ain apesal pulak.. anak dia yg bengong sungguh.. pantang btul mami lelaki yg mcm nilah.. dari syok layan jer..kena bagi input pasal hanginnya mami dengan watak Johan yg dicreate melampau2 nih..

Reply

Kak Bee November 25, 2012 at 4:01 PM

Memang Johan dgn maknya Si Ostrolia tu bengong betul, entah apa2lah dua beranak tu. Memang si Johan tu budak spoilt yg selfish.
Walau apa pun, steadylah Am dah nak dpt berbaik dgn Ain…
Cayalah … Best!!!!

Reply

Isteri Hj Mail November 25, 2012 at 11:52 PM

Nasib baik bukan mak si ain yg dia nak ……

Reply

kaki_bantah November 27, 2012 at 9:46 AM

lepas ni tak dapat eja….harus mak ain jadi pilihan terakhir…..hahahahahaha

Reply

kimi November 23, 2012 at 6:15 PM

nanti.,bila time am pegi london..,dia x bgtau kat ain pon…,dlm masa am kat london 2..,ain sakit n dapat tau ain pregnant…,tapi ain xnak bgtau am…,dia juz text,’WE’ love u…,

Reply

fiza November 24, 2012 at 7:20 AM

masa episod 52 ingat tak mak ain call dia x angkat… masa tu dlm pale kata ain ngan am tgh ehem ehem la tu… tp pastu dia gi mkn ngan am, waktu dee dtg kacau.. betul la sangkaan ku… hihihi.. tu yg ain pregnant yer…

Reply

adam muhriz November 25, 2012 at 10:56 AM

btul ke nie…apasal dya x bg tw plak???kn tme drg mkn 2 am dh bg tw yg dye nk ke london….nk tgk ain dgn am je…hikhik

Reply

M&M November 23, 2012 at 6:16 PM

hahaha…..tak sia2 tonton dr episod pertama lg…….novel pun dah beli……….
kan betul mak ostalia mgamuk perangai anak jantan dia……hehehe……lepas tu tak dpt kakak…..adik pun jadilah…..kihkihkih……

Shida klu duk belah KL banyak ……lg senang p pej Krangkraf sendiri kat seksyen 15 shah alam……..m&m pun minta tlg kawan belikan kebetulan dia p kursus shah alam……saya dah cari belah alor setar pun tak ada…..

Reply

harianie November 23, 2012 at 8:59 PM

sy smlm br order online novel adam dan hawa kt karangkraf mall..x sabar tggu kedtgan novel tu kt dpn pintu..hahaha

Reply

Priteeswit November 23, 2012 at 6:16 PM

Ape hal la pulak si mamat rebonding ni gi jumpe adk Ain..? Sah die tk paham bahasa yg si Ain ni istri org!! Ape2 pon tk sabar nk wait 4 next wk nye eps…best! Tangkap leleh punye..betol ckp mama (comment atas)..kena standby tissue BOX!! hahahaha

Reply

Mangga manila November 23, 2012 at 7:51 PM

huhu..johan akan paham kalau dia disumbat kat hospital gila..tg rambutan..

Reply

chel November 24, 2012 at 1:29 AM

mmg geram…..napelah producer dan pengarah drama nih tambah lebih2 sangat, sikit2 bab Johan nakkan Ain udahle nih sampai melampau2 buat kita geram lebih dan bengang sgt2 dgn Johan,,,,rasenya dah cantik dah skrip dan jalan citer A&H oleh Aisya Sofea tuh dan adatle kalau nak ditokok tambah sana sini utk menyedapkan lagi cerita tapi nih dah macam 2 dalam 1 pulak, instead of main story fasal Am n Ain dah Johan plak yg interframe sana sini..ishkkkkk ishkkkkkk

Reply

abby November 23, 2012 at 6:18 PM

x dpt kakak adik pun jd…..dh angau dh si mamat rebonding nie….apa ra…dh nk ngan ain pas tu azie nie eja lak….mmg teruk btl la….

Reply

Kutin Bubuz November 23, 2012 at 6:25 PM

Saya tak setuju bila Johan nak pikat Eja…Kesian Azie jadi mangsa keadaan…Johan ni kan rambut aje Rebonding tapi hati dia tak kasi “Rebonding”

Reply

Ani November 23, 2012 at 6:40 PM

Bru tgk promo dah tangkap leleh…..next week alamat banjir lar….dah lar musim ujan…..bertambah banjir …. Watak Dee n Johan nie sama jer watak Dini dlm slot akasia Cinta itu milikku hendakkan hak orang…. Herrrr geram dgn watak2 cmnie….

Reply

Syafiqah November 23, 2012 at 6:55 PM

waaaaaaa bestnyeee scene utk week depan. Am dgn Ain sweetnyee. Untungnyee Ain kan? dapat laki cam Am.. Klau dunia realiti, ada lg tak laki macam Am yg setia, sanggup menunggu sampai beribu tahun.. hmmm.. ^^

Reply

Kutin Bubuz November 23, 2012 at 7:02 PM

Ada masih…tapi nak dapat macam mencari sebutir berlian berharga kat Padang Sahara…

Reply

Egon November 23, 2012 at 6:56 PM

Wah….. sorotan 53-56 dah masuk…. suka-suka….
mmg saat yang di nanti telah muncul…. tapi egon tak nak berharap sgt takut jd mcm scene confront azie, johan, ain ngan am tu… dlm sorotan sepatutnya dalam minggu tu, tapi di forward kan ke minggu kemudian….. apa-apa pun egon suka tgk muka am bila dia terkesima lihat mengangis untuk dia…. yer la dia pnah komplen yg ain tak pernah menangis untuk dia kan….. pastu lak.. muka blur-blur bila mama bagi cincin suh sarung kat ain tu…..

adoi…. demam dibuatnya…. apa-apa pun egon ada drama yang lebih tragis dah berlaku antara egon dan rusnita…. kalau setakat am ngan ain cuma 8 tahun jer terpisah…. kami berdua dah 20 tahun,,,, lagi terrer….

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:19 AM

Wah betul ke Egon….pernah kenal k.rusnita erk…..wah blog ni berjaya m’eratkan lg silaturahim…Egon org mn?erm…best2 tgk sorotan 53-56….ape ke hal makcik Ostolia ckp Ain “pompuan x guna”…ishhh Mat rebonding nih dh buang tebiat suruh jg mak dia pergi pinangkan Ain…..bagus nya lah Azie…..sanggup ssh senang dgn Johan…so Johan hargai ler org yg syg kamu tu…..!!!!!

Reply

am's November 23, 2012 at 7:00 PM

eeeeeee geramnya dengan johan niiiii. tamak haloba! semua dia nak! harap belajar kat london je tapi ngok! geram tau. yang paling penting tak sabar nak tengok ain dgn am :D emosi tauuuu.

Reply

Kutin Bubuz November 23, 2012 at 7:03 PM

London? ukan Ostolia ke? :p

Reply

Kak Ruby November 23, 2012 at 7:08 PM

Alamak..minggu dpn scene penuh syahdu..

Reply

cik dayah November 23, 2012 at 7:16 PM

Ah.. jgn nnti bile mggu dpn,lain pulak citenye.. susa nk pcaye promo.

Reply

IntanPermata Hawa November 23, 2012 at 7:33 PM

wah wah… biO la berakaL ckit jOhan tuh.. kesian kOt nan azie tuh ! hurhhhhh… tatau bhase ape nk ckp.. eija pOn jadi ? nty kebas aien balik la harap nye tuh.. hehek x sabO nk tgOk scene aien n am bersatu.. hOpefuly plan mama am menjadi ! kahkah :D

Reply

ati November 23, 2012 at 7:34 PM

Johan @ Mamat Rebonding sudah moroyan tahap gaban……..geram..geram…geram………… pandai betul si Dazrin bawak watak…. :)

Reply

mama November 23, 2012 at 7:37 PM

#wah Egon jejak kasih ngan Rusnita ye….sweet la sis dua ni….

Reply

ati November 23, 2012 at 7:41 PM

20 tahun ….wah lama tu korang sekolah sama ke?

Reply

mama November 23, 2012 at 7:42 PM

betol juga ckp EGON takot jd mcm minggu yg ain confront with johan n azie tu..merana nk tunggu isnin kan…rasanya scene cium tgn tu ari khamis dh ujung2 pastu kuar BERSAMBUNG…

Reply

ok boss November 23, 2012 at 7:43 PM

Oh tidak..johan terlebih sudah…tak dpt kakak..adik pulak..sweetnya bila am sarungkan cincin kat tgn ain n bila ain slm tgn am…tengok promo pun ulg2 ..tp fokus part ain am jela…siapala tak terjatuh hati tengok am..huhu

Reply

am n ain November 23, 2012 at 7:51 PM

aku dah jatuh cinta dgn am….. wahhhh.. besnye minggu depan…. tak sabarnye…

Reply

ok boss November 23, 2012 at 7:52 PM

Johan..johan..gara2 tindakan bodoh dia la ain dicop ‘perempuan tak guna’….ain dh explain pun tak phm2 jugak..kalau aku jadi ain..aku suruh am sepak 10x…bg phm….emo pulak :p

Reply

am n ain November 23, 2012 at 10:52 PM

aku setuju 200%…. sepak je johan tu…

Reply

anhfan November 25, 2012 at 8:55 AM

setujuuuuuuu….dia dah jeles tahap gaban ngan am…

Reply

mama November 23, 2012 at 8:00 PM

romantis….
#Egon #Rusnita dll…
*agak2 ain bg am bj tdo x as a present?klu kt novel kan ain blikan am bj tdo…auw…seksi je bila am pki…kihkih

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:24 AM

Suka ler tu mama bila Am & Ain dh makin rapat..hee…..tgk sorotan 53-56…best kan….erm…dialog Ain “ampun kan Ain….”…dr yg mendengar ni rs cair apatah lg Am….best…besttt……x sabar rsnya…..

Reply

Minat Pilot November 23, 2012 at 8:03 PM

rusnita, cumi, ain hawani, mama dll

Cepatlah share dialog/cerita novel part ain cium tangan am!
“ampunkan ain bang…” adoiiii cair I..! Terharu n gumbira..
Muka Am pulak terpinga2 terkezzut… Sweet….

Tp as usual…si mat rebonding ni nk memanjangkan cerita…patut oun pai 80 episod…x psl Am n Ain…tp mamat ni…ish…boring…
Entah ap2…

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:26 AM

Biar kan jer lah ttg Mat Rebonding tu Minat Pilot…x ada dia x best jg cerita ni…..jiwa Johan kacau tu…x tau nak pilih mn satu….syg dua2…pd hal dr sndr dh tau yg Ain tu is3 Am…..smpai ms dia bersatu dgn Azie jg….heeee

Reply

mama November 23, 2012 at 8:03 PM

Jumaat,sabtu,ahad,jumaat,dabtu,ahad…..oh lamenye nk isnin…lol :-)

Reply

mama November 23, 2012 at 8:08 PM

#minat pilot
Mamanx dpt nk share la part kat novel…sbb lupe nk kuarkan novel dlm kete td…hubby pki plak kete mama..alahai…
Novel tu x tau dh lbh 10 kali bc…klu drive benti kat traffic lite 99 second pon nak gak belek novel…haish…

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:27 AM

Excited betul mama dgn citer A&H…apa2 pun tq yer GAH sbb slalu komen kat blog ni….wpun kita tak knl tp rs mcm dekat & yg ptg terhibur…:)

Reply

naisyada November 23, 2012 at 8:12 PM

episod2 yang tentunya dinantikan semua peminat setia A&H…Baca novel berulangkali pun x sama dengan menonton kat Mustika HD..Menonton pun berulangkali sampai cik abang pun faham kalau keluar mana2 pukul 10 mlm mesti ada kat rumah dah.

Reply

Nitburn November 23, 2012 at 8:37 PM

Alamak! Next week nya ep tngkap syahdu, tngkp leleh air mata
Lambatnya nak selasa. Kesian kita xde Astro kena tunggu sampai Selasa. X sabar nak tngk part Ain mintak maap kat Am tu. Cair !!!

Reply

rusnita November 23, 2012 at 8:53 PM

salam, ada yang tertunggu ulasan@sinopsis utk part kenduri rumah mama ker? x blh copy sebijik2 dari novel tau, nanti kena saman. hehe… so, mcm biasa i bagi komen and ulasan k. rsnya part kenduri tu antara scene terakhir hari khamis depan. part mak johan p rumah ain, johan jumpa eja and azie mcm merajuk tu x dapat la den nak mengula s sebab mmg xdenyer dalam novel. part kenduri tu blh.
hm, actually kalau dalam novel ain mmg tertya2 sakan siapa perempuan yang bersama am ms dia pg ladies. tapi citer tu diam begitu sahaja, cuma ain yang berperang dgn perasaan dia sendiri berhari2. citer seterusnya, ain pg beli brg2 keperluan diri utk persiapan ke rumah mama, kan dia kena bermalam kat situ. dia juga belikan sedikit cenderahati utk family am. utk am, ain beli pijama satin warna merah gelap. dia bayangkan am cukup seksi bila pakai bju tu. hehe…
then part kenduri. ms awal tu, ain agak marah jugak bila am tegur dia suruh pakai telekung elok2 sebab uncles and aunties dia semua ada kat bawah (ikut novel, family mama org kelantan). tapi sebab lepas tegur tu, am terus keluar, so xdelah perang mulut. hish, ain ni suami tegur sikit pun nak melenting. bila am kelaur, ain susah hati – kenapa dia perlu berada kat rumah mama, mcm mana nak tidur kalau kena share katil dgn am and mcm2 ada dalam fikiran dia. after that, ain keluar and berada dalam kalangan family am. ada la few part ain bersembang dgn family mama yang datang dari kelantan. then, mama bagitau am belikan kain utk ain and suruh ain ingatkan dia spy bagi kain tu lepas kenduri nanti. ain agak upset sebab am xnak bagi sendiri and dia heran bila k.zah kata am malu. tapi mama jawab, am takut ain x suka kaler yang dia pilih. lepas tu, mama tya kenapa keluarga ain di kg x dtg.
part seterusnya, pemilihan imam. imam yang dijemput minta am ketuai solat jemaah maghrib. mulanya am menolak. ain mmg berprasangka jahat waktu tu. dia siap cakap dalam hati,”lelaki ni mana blh mengimamkan solat berjemaah? kalau mengimamkan sekumpulan wanita cantik, itu x jadi masalah buatnya.” lalu dia tunduk tgk sejadah. dia x percaya lgsg am akan jadi imam wktu tu.
tapi bila qamat dilaungkan, ain angkat muka dan nmpak lelaki berbaju pink yang jadi imam. mendengarkan bacaan oleh am, ain terkedu sendiri. ms ni dia rs sangat2 berdosa pada suami dia and mcm2. nmpak benar minah ni x khusyuk solat. siap dengan rasa sayu lagi. after taht ms am berdoa, ain berdoa sendiri. memohon kesejahteraan utk suami dia, berdoa allah membuka pintu hatinya utk terima am tanpa ragu2 dan berdoa agar allah menguatkan ikatan mereka dgn kasih sayang abadi. lepas selesai doa, ain bersalam dgn mama. ms ni dia dah nangis pun. then am dtg bersalam dgn mama. lepas tu, am dan ain saling berpandangan. ain bersalam dgn am dan cium tgn am sambil cakap;”ain minta ampung, bang.” am cium dahi dia and sarung cincin yang dihulur oleh mama.
agaknya lepas tu, kelaur perkataan bersambung kot dalam drama. hehe…, jgn marah. so guys, enjoy the ulasan.

Reply

mami November 23, 2012 at 10:51 PM

rusnita.. mana partnye.. am dtg ke kg.. tak dak pun dlm soroton…

Reply

mami November 24, 2012 at 12:25 AM

ok… mami nak tengok gambar tu kat blog lain… kat buku tulih kenduri tu buat malam kan.. mlm tu yg ada adengan romantik tu kan.. (sori you guys.. cuma kata2) tapi dlm cerita ni jadi siang pula.. ke dlm cerita ni mama Am buat kenduri siang dan malam… woiiii cepatlah selesai isu Johan ni….

Reply

NOT November 24, 2012 at 4:58 PM

Salam cikgu rusnita cukuplah jd cikgu kat sekolah, dlm blog ni tak yah. Bosanlah.

Reply

hawani November 23, 2012 at 8:57 PM

emmm…..peliknye dgn johan 2????mcm2.
eh knpelah am 2 hansome sgt.
adam hawa d”best but johan bad…
mmg bertuahlh diyana blh aaron…..

Reply

Egon November 23, 2012 at 8:58 PM

Mama & Ati….

Itu la kan… “siapa sangka…. seolah-olah sudah tertulis dalam buku kan….” chewah… dah jadi script AH lak kisah Egon ngan rusnita ni…. hahahhahaaha… baru tadi kami find out… sbb tu kami banyak persamaan pendapat… walaupun pada dasarnya kami tak tahu kewujudan antara satu sama lain kat sini…

Egon mmg tak sabar nak join mini reunion GAH yg akan diadakan minggu depan ni… harap sgt time tu mmg free utk join skali.. (yer la sbb egon ni kerja tak ikut masa sgt…..)….

Reply

rusnita November 23, 2012 at 8:59 PM

guys, few typing error tu sila abaikan eh. nak cepat la, hubby ajak keluar. hehe…
yup, i dgn egon kawan sekolah 20 tahun lepas. kalau ada rezeki, kami jumpa sekali dgn few GAH yang boleh hadir gathering kat holiday villa subang ptg isnin @ 4pm.

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:46 AM

Wah bestnya Egon & k.rusnita siap ada gathering lg…tp jauh nya lah hai….apa2 pun hepy utk both of u…siapa sgkan kan….20 thn tu…lmnya……!!!!!

Reply

Masriza November 23, 2012 at 9:06 PM

Drama yg sentiasa dinanti setiap hari dan setiap minggu. Selamat menonton…

Reply

Anggerik November 23, 2012 at 9:21 PM

Tahniah Rusnita! u punya ulasan power sgt, lentok & syahdu jadinya…..dgn ulasan u sikit sebnyak mengurangkan debaran dan gundah gulana di hati. Namun yang tak sedap bila tonton sorotan epi 53-56 gedebuk di dada mcm terjatuh dari pokok kelapa melihat mmat rebonding yang buruk tak laku tu…….sah-sah si azie dah dia takle ni berubah lak kat eja…..mulut dah terkumat-kumit nak menyumpah……kerana nafsu tamak nakkan ain tak pasal-pasal ain dicerca oleh maknye.

Reply

zai November 24, 2012 at 5:41 PM

ye lah i pun geram tgk mat rebonding yg xder pendirian..tp nlm novel xder lak part dia bg cincin kt eja…

Reply

ieza November 23, 2012 at 9:30 PM

ish johan ni xdpt kakak nak adik dia pula..kesian eja terpaksa jadi mngsa..haha xsbr nk tgk part ain dgn am..so sweet adegan :)

Reply

Joyah November 23, 2012 at 9:37 PM

Apala si mamat rebonding nie…confuse tahap dewa ka apa? Tak pasal2 dier buat makcik Ostolia nie meroyan huhu…dah sah2 Ain taknak kat dier bole pulak dier nak ngorat Eja atau suruh2 Eja bagi barang kat Ain…kesian plak Joyah tengok si Azie dok merayu2 kat mamat rebonding yg perasan jambu (hakikat memang jambu pun hehe….) aduh! Lamanya nak tunggu minggu depan…nanti Joyah plak yg meroyan sbb tak sabar nak tengok Am jadi Imam….Ya Allah…temukanlah Joyah dengan lelaki macam Adam Mukhriz, macho, penyabar, penyayang, hormat keluarga mertua dan sah2 pilot…amin

Reply

mami November 24, 2012 at 12:27 AM

Joyah.. pi lah travel selalu…

Reply

miss nona November 23, 2012 at 9:42 PM

dok sbarkan hati….syahdunya bila ain salam n cium tgn am kita plak yg feel lbih xsabar nk tggu mggu dpn…..tulah brkt kesabaran am

Reply

Adam Nakal November 23, 2012 at 9:48 PM

Wah best la Egon ngan Rusnita dpt carik kawan lama.nasib ada ezany.thanks ezany becouse of u two of them can get each other.betul ke B.I aku ni…hi hi..! Ulasan rusnita memang leh salute 100% betul ikut novel part tambah uols kena tunggu ek.Akhirnya tertunai gak scene Ain mintak ampun kat hero kita tu.tangkap syahduuuu tu.tapi ape ke hei si mamat rebonding ?.eja plak dia nak try.pe pe pon A&H tetap menjadi pojaaaaann hati ku. Selamat gathering la rusnita,egon and the gang.mama bawak bersabau ek!esok sabtu lps tu ahad, isnin dah boley tengok hi..hi..!

Reply

Egon November 23, 2012 at 10:37 PM

adam nakal…. kan… siapa sangka kan…. dalam dok pakai nama2 samaran ni pun ada jugak gerak hati yg mengatakan sesuatu,…. tup-tup… mmg kami pnah sama2 bersekolah di Kota Bharu, kelantan dan kemudiannya masing2 terpisah, egon sambung belajar kat Pulau pinang dan rusnita di Perlis…. lepastu kami mmg terus lost contact…. sampai la jumpa balik kat blog ezany ni…. boleh buat novel jugak kan….. pastu adaptasi kat drama balik……hahahahhahah… confirm tak de org nak tgk…..

Reply

adam azfar November 23, 2012 at 9:50 PM

wah, minggu depan boleh la kita ramai2 pegi kenduri rumah mama..tak sabo nak tunggu ari senin dan seterusnya. harap2 yg dlm promo tu adala mggu depan kan.

Reply

sabar November 23, 2012 at 10:16 PM

sabtu..ahad…senin…gelisah dari jam 5pm tke 8.00 pm…rasa x nak wat apa2…AA punya penangan..ye la..so sweet doakan AA n Diyana bahagia keakhir hayat…CITE cinta yang menyentuh kalubu..thanks 2 all yg komen…syok sendiri pun ada…ha2..ADAMMMM ADAMMM!
Kita tunggu senin ni k..kawan2.

Reply

Angah November 23, 2012 at 10:20 PM

Tengok promo pun mcm best sgt…. jumaat,sabtu dan ahad lamanya nak tunggu.
Tapi Ezany please upload awal mcm minggu lepas ok , we appreciate it. Tqs

Reply

aezar November 23, 2012 at 10:20 PM

Watak johan dlm novel takdelah sesau mcm ni. Kesian pulak saya tengok kat dia. Tapi hakikatnye ade org yg leh jadi gile bayang mcm dee dan johan, but they are not bad characters tapi sengaja membutakan hati dan akal mereka kerana cinta, ni yg boleh menjurus kepada obsesi.

Apepun saya rase cerita ni mngajar kita utk belajar menghadapi dan melalui takdir Allah. Siapa tahu akan rahsia di setiap kejadian berlaku?

Saya masih ingat lagi, diawal episode drama ni disiarkan, mcm2 tomahan ttg ketidaksesuaian sorg pelakon wanita yg tak segak mcm pelakon lelaki dlm drama ni. Pade hakikatnya dlm kehidupan tak ramai yg pasangan berkahwin yg sama2 lawa dan segak. Tapi itulah keindahan cinta, ianya dtg tanpa paksaan. Bak kata Aoran baru2 ni, ianya satu ‘anugerah’, dtg dari Yang Maha Mengetahui, kerana yg baik dan sempurna hanya dtg dariNya dan sebaliknya, dari kita, hamba Allah yg lemah dan daif. Allahualam..

Reply

mami November 23, 2012 at 10:54 PM

so true Aezar..

Reply

Cik Ted yg cute November 23, 2012 at 11:54 PM

well said Aezar :)

Reply

Ani November 23, 2012 at 10:25 PM

Tahniah rusnita U boleh jadi pengulas yang baik…hehehe…… I suka baca ulasan2 yg tertera kat blog nie. Thanks a lot to Pengulas2 and mereka yang bagi info terkini abt AnH. Semoga semua bersabar menanti next episod (padahal I sendiri tak sabar)…………

Reply

lina November 23, 2012 at 10:26 PM

ms salam trs panggil abang..huhu… tacing….

Reply

Egon November 23, 2012 at 10:46 PM

thanks rusnita… bagi ulasan part solat jemaah tu…. kiranya solat maghrib tu lepas kenduri la ek… sbb i pnah nampak gambar2 am ngan ain yg dok jalan2 jumpa org kat meja makan time kenduri (yg diaorg pakai baju sedondon tu)…. itu scene lepas cium tangan atau sebelum cium tangan syahdu tu??…. makin berdebar pulak rasanya… sbb ada gak gambar dee ngan muzafar yg dtg kenduri tu jugak kan…. kalo tak silap dee pakai baju hijau dan berselendang gak kan….

adoiii… jiwa dan meracau….

Reply

rusnita November 23, 2012 at 11:01 PM

Scene kenduri lepas solat maghrib. Lepas cium tgn ye…. dalam novel kenduri tu kenduri arwah daddy am + kenduri kesyukuran utk am dan ain.kisah dee yg dtg dgn muzafar xmo citer dulu. Kita tgk scene next wk smpi mana ek.

Reply

Muzafar November 26, 2012 at 11:03 AM

dh tentu la pas solat maghrib sbb Am baca surah dengan suara yg kuat. Mana da imam solat zohor atau Asar baca surah kuat dlm solat

Reply

lina November 23, 2012 at 10:46 PM

ain xlayn,johan terpaksa ngorat eja lak…

Reply

Kak Ruby November 23, 2012 at 10:47 PM

Harap2 scene Ain minta ampun kat Am tu jgnlah letak kat ‘bersambung’ utk minggu dpn2 lagilah ye..dah tak sabar dah ni..nak tengok scene Ain dan Am je..scene mamat rebonding tu tak payahhh..buat memanjangkan episod je..

Reply

mami November 24, 2012 at 12:38 AM

Kak ruby.. dalam sorotan kali ni ada 5 babak berlainan.. di kg, Johan dgn emaknya, azie flash back dgn johan , johan dgn eija.. dan adengan ain cium tgn am.. so boleh agak2 each episode utk hari apa.. tak sabar nak tunggu babak satu (isnin agaknyer..) dan ain cium tangan am (khamis..) hu hu hu hu..

Reply

Kak Ruby November 24, 2012 at 6:55 PM

Yalah mami..dgn adanya cite Johan mengada-ngada nie jadikan A&H dramatik ckit..tp kesian Azie kan..

Reply

carimakanguy November 23, 2012 at 10:47 PM

terbaik lah Aaron aka Am…kepada semua jgn lupa undi Aaron APBH ya

Reply

rusnita November 23, 2012 at 10:54 PM

Hm, rsnya mamat rebonding terpaksa jumpa eja utk minta tlg bg rantai cincin tu kt ain. Sebab dia x blh jmpa ain sendiri, mungkin dh kena warning kt am ms mak dia g pinang ain sbb am pn ada skali ms tu. Hehe….ni scene tambahan sendiri jer. Ataupun mmg ain sendiri dh xnk jumpa dia….
Alahai, lmbt la pulak hr isnin.

Reply

Soulreaver November 23, 2012 at 10:54 PM

Undi untul NN jugak. Baru balance… Btul x?

Reply

Adam Nakal November 23, 2012 at 11:25 PM

Memang pon I akan undi untuk AA ngan NN.Dua – dua ada talent. Best giler cite ni.Blog Ezany ni pon best.Rusniat i dah pi jenguk fb u.

Reply

arina November 23, 2012 at 11:37 PM

huhu,.,.x sbar nye nk tgk episod sterus nye,.,.

Reply

Cik Ted yg cute November 23, 2012 at 11:51 PM

adeh dak johan ni nyampah tol la..
ape punya sengal la die nk usha eja plak..
serius meluat ngn johan..ntah apa2

Reply

mami November 24, 2012 at 12:33 AM

tul..tul…. sengal.. menyampah.. meluat.. sama seperti apa yg mami rasa sejak episod 51 lagi dgn karekter Johan ni….

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:51 AM

Sy pun mcm tu jg ler mami…menyampah tahap gaban dh pd Mat Rebonding tu……agaknya dia pening…bg penampor free br tau…..biar dia sedar dr tdr yg pjg tu yg Ain tu Am yg punya…wah emo ler pula…:)

Reply

Damak November 24, 2012 at 12:05 AM

Bukan setakat rambut mat rebonding nie je dah lurus, dengan otok otaknya sekali dah lurus….. kesian Azie. Kalau Damak jadi Azie, akan ku bawa hati yng lara tinggalkan jejaka benggong nie.

Reply

Shasha November 24, 2012 at 12:21 AM

hee bestnyer minggu depan leh tengok Ain dan Am akhirnya bersatu juga…baguihh mama Am mmg ibu mertua terbaikkk..sbb dia pun merancang utk anak menantu dia..cayalah Mama. Tapikan si mamat rebonding ni kemaruk tak tentu arah apsal hah..agaknya dia kalau nampak Dee pun dia nak sapu juga..habih semua dia nak Ain, Azie, Eja dan Dee..hee..benci Johan tau..Sayang Am dan Ain juga..hehehe

Reply

azua November 24, 2012 at 12:22 AM

Salam Semua..

waaahhh..dlm duk mempersiapkan tong2 oksigen utk minggu depan hehehe..x sabar gak nk jumpa rusnita n GAH yg lain2 yg mana dpt dtg..

Yup…Monday(26/11) @ holiday villa 4pm (belakang SDMC)

Best best best…# rusnita kte x ada xtra tong oksigen nk kasi awk hikhikhik..

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 9:53 AM

Bestnya azua….pd k.rusnita tu jgn lupa msk kan picture gathering nnti dlm fb yer…nk kenal egon,mama,cumi & GAH yg lain jg…:)

Reply

hawa November 24, 2012 at 12:22 AM

tahniah dan berterima kasih pd rusnita atas setiap ulasan yg diberikan. at least sedikit sebanyak i know what will happen for d next week. keep it up! i’m really appreciate that. :) and. . . i’m like 2 reading semua comments yg ada di blog ini. sgt interesting. :D ada positive and ada yg negative. ermm , i’ve a question. mana hilangnya mr. engineering ? dia dah jumpa mrs.engineering ke? lama xnmpk.

Reply

aaronator fc November 24, 2012 at 12:48 AM

salam semua congrats to aaron aziz kerana baru sebentar tadi menang anugerah hot guy di shout award 8tv yg berlangsung di sunway lagoon. kpd peminat aaron teruskan menyokong dan mengundi aaron di abpbh 2012. kpd peminat semua tlg doakan kebahagiaan aaron n diyana hingga akhir hayat. we luv aaron aziz n diyana halik
- from aaronatorsfc

Reply

erissa November 24, 2012 at 12:55 AM

uish! sekejap sgt promo nih.. xsempat bernafas dh abes! haihh… tapi.. geramnye ngan mamat rebonding tuh.. harap2 si Eja xde la nak terpikat kat Johan tu.. kesian Azie..

Reply

cik siti November 24, 2012 at 1:15 AM

thanks rusnita, terbaikk la sinopsis yg u bg tue buat ktaorang nie,
makin x sabar2 nak tggu part ain minta maaf ngan am tue keluar…
mgkin kalu dlm novel ayat2 romantik yg am ucapkan ms bpeluk tue.. da mencairkn ain 100% spt yg kta bayangkan tp bl tgok cerita, pengarah buat
kta mrase kn ain tue bru cair takat 75%@ 80% ajer.. so tue yg rs kecewa skit.
Tp bila tgok promo bru nie ain beria2 menangis semasa bsalam ngan am
so this is peak moment ego ain cair -secairnye bagai air hujan yg turun dr langit.. and am blh senyum smpai telinga sbb cincin da ikat kat jari ain, totally hati dan perasan ain milik am punyer sorang….. kemenangan am, kemenangan penonton jugak kn….hehe

Reply

Aiemy Aiedora November 24, 2012 at 1:17 AM

Uhuuu..naper x dpt tgok promo yg minggu depannyer….frust nie…nak buat macam mana nie…nak tgok jugak….

Reply

rusnita November 24, 2012 at 1:18 AM

mami, x tahu la bila scene am makan dgn family ain kat kg tu. i jer reka scene sendiri for next week ms mak johan p meminang ain.
dalam novel, kenduri berlangsung lepas solat maghrib tu. tp dalam drama, nampak macam kenduri tu wkt siang hari. agaknya dalam drama depa solat zohor berjemaah kot. hehe…

Reply

cik siti November 24, 2012 at 2:47 AM

rusnita, mami, egon a lain2..
aper kater kta main puzzle gambar am dan ain nie sementara menunggu isnin mlm… korang perasan x ;
1. baju am masa sarong cincin kat ain tue baju melayu teluk belanga warna peach pekat …kalu ikut gambar yg ader memang waktu mlm mgkin mereka buat majlis keluarga2 ajer bb tu am kna jd imam.
2. am dan ain ader pakai baju songket pengantin agak2 waktu bila nie????..
3. baju am dan ain masa kenduri siang dlm gambar warna pink sedodon and ain juga da ader pegang baby masa tue.
4. dee juga pakai baju hijau dtg ngan muzaffar mcm a bit tenang gakla waktu tue wlau ader pandangan mata tajam dr dee…
5. am n ain ader ambik gambar tgh baca buku bawah pokok tepi tasik,
ain pakai tudung penuh n mereka look so sweet n mesra lg tue.. 1st honeymoon kot.
6. am kate nak bawak ain ge umrah lg, agak jd x ? gambar front fage mereka bersama n tudung tue ain blm penah pakai lg episode sblm2 nie..
7. gambar honeymoon ain da mengandung.. ms tue da tinggal serumah ngan am x ?
kpd sesiapa yg da byk kali ulang tayang ain da am mari ler kta cuba selesaikn teka teki adam hawa nie tuk memenuhi waktu penantian yg panjjjjangg ini…

Reply

Jejaka Hensem November 24, 2012 at 3:10 AM

Ain cantik di mata suami….aku suka tgk Ain…muka yg klasik….walaupun tidak dlm kategori sangat cantik tapi sweet….gaya lakonan dan memek muka sangat menarik ….thumbs up NN….

Reply

waitress kain langsir November 24, 2012 at 4:11 AM

hrummmp…aku tak suka azie..dia kutuk aku pakai baju ‘uniform kain langsir’ masa dia org nak order episod dlu2…sedangkan muka aku nak iras2 am gak.. tak patut betul ar…ha ha

Reply

zuri November 26, 2012 at 11:54 AM

ayat ko ni tak bole bla la…gelak2 aku baca…haha

Reply

Anjung Nani November 24, 2012 at 6:35 AM

OMG ….J..O..H..A..N… Patutlah Ibu Ostolia tu marah pd kamu. Semua tindak tanduk mcm org tak betul dah… Eja pun yg tk ada kena mengena jadi umpan tipu muslihat kau… Gasak kau lah Johan janji aku tahu Am dan Ain akan bersatu tk lama lagi (dah tahu pun sbb baca novel) kau dan Dee nk buat sibuk “go ahead” lah aku tk kisah bila muka kau kluar aku buat tk pandang ha ha. Mcm Am kata “biarlah kalau Dee nk buat apa” asalkan Am tk respond sudah lah… Berbalik pd Am dan Ain apa yg boleh ku u ucapkan Dirgahayu untuk u all berdua sekeras-keras kerak nasi suatu hari lembut juga….

Reply

am hensom November 24, 2012 at 6:52 AM

mamat johan tu dah angau cinta…. keliru pada cinta—-tak tetap pendirian—-was-was—tak tahu mana nak pilih—itu laa sebahagian sifatnyee

Reply

am hensom November 24, 2012 at 6:58 AM

dan satu lagi… johan nak bagi eja percuma cincin tu sebab ain tak nak. bukan cincin nak pikat tu. nak bagi azie tak muat jarinye…nak di buang ke longkang sayang. nak jual semula tak laku turun harga.hihihih

Reply

Egon November 24, 2012 at 7:45 AM

Cik Siti…..

Jawapan no 5….. Kalo tak Silap Egon…. Itu bukan citer Adam hawa…. Itu dia orang shooting telemovie…” Tapi banyak pelakon yg sama ngan Adam hawa gak….

Jawapan no 6…… Gambar tu actually masa diaorg buat photoshoot untuk cover buku baru jer kat studio…. Tak de kena Mengena ngan kat mekah…. Tapi Egon pnah nampak gambar Kak zah ngan mama am kat mekah…. Tapi masa scene mekah Mmg tak wujud pun Kak zah ni…..

Untuk jawapan soalan2 lain tu kita Tunggu org yang pakar tentang novel yg Bagi jawapan ek….. Sbb Egon tak baca novel…. So, I’ve no idea at all…. Cuma leh buat speculation Sahaja..

Reply

Jejaka Hensem November 24, 2012 at 8:08 AM

Mat rebonding ni aku starlight kepala dia baru kerinting dan luruh rambut tu….

Reply

Abang Azie November 25, 2012 at 7:19 PM

wakakakakak bro, aku suka part starlight tu. mcm haremmmm

Reply

hana November 24, 2012 at 9:03 AM

cair hati Am tengok air mata Ain tumpah untuk dia..memang lakonan NN so natural,Am pun boleh terpana hati kita tengok aksi selamba yang selalu memikat.NN pada pandangan saya sangat ayu bila bila scene tanpa mekap dan dlm memakai telekong..bila dia free hair kdg2 nampak serabut sikit. scene umrah sekeluarga dgn kak Zah mungkin ada sebab episod 50 mama Maria ada rancang nak g umrah lagi..dan Ain bagi tahu Am dia nak pg haji atau umrah lagi kalau ada peluang…dalam novel memang tak ade part itu.. scene Johan memang dah ditambah overdose, sampai jadi sengal lak Dazrin lakonkan watak tu…kesian dia

Reply

nak am November 24, 2012 at 9:08 AM

rasanya ain cium tgn am tu mesti hari khamis, tp tk nk terlalu excited tgk sorotan mingguan tu sbb dah tertipu haritu masa scene am, azie, ain di restoran..,,,

apa2 pun ada yg tau kat mana nk dpt…novel A&H yg cover gambar AA&NN?
bantu dong…

Reply

cik anna November 24, 2012 at 10:04 AM

Salam..da lama jd penonton komen2 peminat setia AH kat sini..salam.perkenalan.dr anna..ari2 pun mengadap video yg ezani upload,umah xd astro, tp tu la mmg anna peminat setia novel AH ni dr dulu.. nangis2 baca..so,episod next week episod yg paling dinanti2..

Reply

kerabu mangga November 24, 2012 at 10:31 AM

Johan nie patut dengan dee jer…dua2 bengong…sesuai sgt..hahaha….rindu am dengan ain…

Reply

kerabu mangga November 24, 2012 at 10:37 AM

‘ ibu siapa nak kutuk ain mcm tue..’.tak baik ckp kat makcik ostralia mcm tue johan…org ckp lah napa ibu ckp mcm tue tak baik…sopan sikit..lemah lembut sikit…hormatilah ibubapa… :-) rindu Ain dan Am…hahahaha…

Reply

ok boss November 24, 2012 at 4:43 PM

Betol..betol…kesian makcik ostolia..ckp mesti bertapis walaupun marah

Reply

kerabu mangga November 24, 2012 at 10:40 AM

kat kedai buku byk novel adam dan hawa nie..kat MPH pun ada…rm19.90 …

Reply

kerabu mangga November 24, 2012 at 10:43 AM

tak sabar nak tunggu isnin..tolong…

Reply

mama November 24, 2012 at 12:33 PM

#rusnita # egon
reunion GAH dekat mane?bestnye klu dpt join….

Reply

Cumi November 24, 2012 at 1:06 PM

Scene Ain riba baby tu masa kenduri tu Am sibuk n Ain mingle ngan sedara Am, ada sorang tu nak makan so Ain tolong riba baby dia, pas tu sebab baby tu tidur, ain pun masuk dok dlm rumah. Tak lama lepas tu hasben dia yg romantik tu masuk umah cari2 dia…n kena usik ngan sedara-mara… Cari bini le tu… Then Am ajak Ain jumpa kawan2 kat luar sbb nak kenalkan isteri dia yg tercinta tu….Ain tunjuk baby tgh tidur, pas tu ada pulak sedara lain tolong offer jaga….sporting le kiranya nak kasi chance Am kenalkan isteri nyer tuh….sweeeettt gitewww…..

Reply

Cumi November 24, 2012 at 1:46 PM

Scene yg tak de dlm novel:
1. Pasal gambar Am n Ain pakai baju pengantin songket- tak tahu naper…dlm novel tak de sanding dan scene tu, so maybe scene tambahan.
2. Pasal Ain n Am tgh makan ngan family Aun kat kampung tu pun tak de dlm novel, so tak tau la pasal apa. Maybe Am ikut balik pasal bab Mak Johan dtg meminang, or maybe Am balik sebab nak jemput Mak Ain ke kenduri, or diorang dua balik sebab nak beritahu Ain nak pindah ke rumah Am, sbb lepas kenduri tu Am tanya Ain bila nak balik rumah kita, Ain ada kata nanti nak tanya emak dulu n Am kata itupun nak minta izin mak ke? Dlm novel mak Ain tak dtg kenduri tu so tak tahu yg Ain dah baik ngan Am, so maybe masa nilah diorang balik kg, inform mak dia diorang dah baik n Ain nak pindah ke rumah Am…. maybe laaaa… So tunggu je lah ye…
3. Kenduri tu dlm novel malam…. Lepas solat yg Am jadi imam baru makan2, and mereka jumpa Muzafar n Dee macam last guest gituh….muzafar tu kawan Am, so lepas kenduri bila Mak Am marah Am jemput Dee, Am cakap dia tak jemput Dee, tapi jemput org lain, Dee tu ikut muzafar, but since Muzafar tu dah muncul awal dlm drama, rasanya Am ni otak geliga jugak jemput muzafar tu supaya Dee ikut dan nampak dia n ain dah baik dan cintan cintun….sesaja ti….lebih2 lagi sejak Dee serang dia masa dia makan ngan Ain….kira dia sengaja plan jemput muzafar….geliga, nakal dan comel….
(tu je la dulu…. Nak gi shopping dulu ye….)

Reply

Cumi November 24, 2012 at 1:58 PM

Last but not least, ain n am gi honeymoon tu mmg ain tgh pregnant dan masa tu ain dah duk ngan am. Honeymoon tu sempena anniversary diorang n ain tak ingat tarikh tu dan tak tau am plan tu sempena anniversary sebab ain mana la ingat tarikh kahwin tu sebab dia kan tengah mengila masa tu…. Sweet sangat masa am ingatkan tarikh tu kat ain…. N ain pun cair hati bila am tetap ingat selama bertahun2 tarikh tu….
Kalau baca novel lebih faham situasi masa kenduri dan malam tu what happen ngan Am n Ain….ehemmmmm….and what happen the next morning….bila Ain tengok Am tengah tidur n pakai pijama yg dia belikan…. Better baca kat novel sebab masa ni ain banyak bermonolog dan getaran perasaan dia banyak diceritakan kat novel. Kalau berdasarkan scene dlm bilik yg ain minta peluk tu…kalau tengok drama je tak faham sgt naper ain tetiba minta am peluk dia…tapi bila baca novel baru kita boleh faham dan rasa apa yg Ain rasa….eiwahhhh….gitu la lebih kurang nyer ulasan sayer….sekian terima kasih.

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 2:13 PM

Tq cumi…pjg betul penerangannya…apa pun mmg x sbr ar nk tgk Ain & Am ms kenduri nnti…..nk g shoping pun smpat lg cumi update komen kt blog ni…heeee

Reply

alya faqihah November 24, 2012 at 3:21 PM

salam …. tgk promo pun dah rasa cam sedih . jahat betul ibu johan sampai kutuk ain

Reply

naisyada November 24, 2012 at 4:20 PM

Lambatnya nak tunggu Isnin..Namun terhibur jugak le baca komen2 & penjelasan korang semua.Sweet la komen2 Cumi, Egon & rusnita.Agak2nya kalau Adam Hawa difilemkan dapat sambutan box office la nanti.

Reply

Adam Nakal November 24, 2012 at 4:40 PM

Hi Nasyada rasanya tak yah la A&H ni nak difilemkan nanti jadik cam ombak rindu.Banyak yang menyimpang.A&H tetap dihati….hi hi.

Reply

MiA November 24, 2012 at 4:41 PM

kesian kat Johan, stress tahap maksimum tu tapi masih ada sisi baiknya sebab bila makcik ostolia marah ain, dia pun tension sesangat tu … “siapa mak nak kata ain macam tu” … salah dia jugak pi pinang bini orang buat apa … Johan … Johan … Azie dah setia menunggu tu.

Reply

Mi November 24, 2012 at 4:48 PM

ciuman kasih sayang terpahat di dahi ain, selepas ain cium tangan aim “ain minta ampun abang”, cincin di jari mama bertukar ke jari ain … simboliknya seperti cincin pernikahan yang tak pernah disarungkan sebaik ijab kabul 8 tahun lalu …. jeng-jeng-jeng

aku dan am berpandangan, dia menggenggam erat tanganjku, tidak sedikitpun am nak lepasnya, begitu juga aku … saat itu termaktub di dalam hati tiada lelaki lain yang akan menemani ku selain am! …

Reply

chel November 24, 2012 at 9:47 PM

awwwwwww…. syahdunya, I likeeeeeeee!

Reply

unjoi November 24, 2012 at 5:04 PM

RUSNITAEGONCUMIABADYRUSNITAEGONABADYCUMIRUSNITAEGONCUMIABADYRUSNITAEGONCUMIABADYRUSNITAEGONCUMIABADYRU

BOSANDGNNAMAKAUBOSANDGNNAMAKAUBOSANDGNNAMAKAUBOS

Reply

Ain Hawani November 24, 2012 at 5:31 PM

unjoi………….!!!!
u ni apa hal…..sht tak ni…jika tak sht pergi sn mkn ubt….dh x sk jgn ler involve dlm blog ni….diorg dlm blog ni x mnta apa2 pun just nak share shj…teruk nya awak…sori yer…dunia2..mcm2 org..ni ler salah sorg dr nya

Reply

chel November 24, 2012 at 9:54 PM

Ain Hawani and kawan2 lain, species yg macam unjoi ni xpayah kita layan, dia sebenarnya nak attention tuh… sbb tuh dia buat sesuatu yg negatif camtuh yg menampakkan tahap mana mentaliti dan IQ dia, this is what they called a reverse psychology in order to attracts attention in other word simply mean ” attention seeker”..so pathetic ..kesian!!!

Reply

Ain Hawani November 25, 2012 at 8:46 AM

Betul tu chel…..jiwa kacau ler agknya org tu…biar ler dia dgn dunia dia….bkn apa2 kdg rs emo jg…dh x sk x payah ler bc…ishhh mcm2 org kan….heee

Reply

PtJepon November 24, 2012 at 7:18 PM

Apahal dengan unjoi tu…awak bosan sorang2. Suka kamilah…

Reply

Acchan November 24, 2012 at 8:07 PM

Takkanlah johan nak dekat eja kot

Reply

azua November 24, 2012 at 8:22 PM

#mama : Jumpa Monday (26/11) @4pm di : Holiday Villa Subang Jaya

Jom mama..! n lain2 jgn lupa roger2 yerk..

Reply

alind November 24, 2012 at 8:39 PM

Lambatnya nak tgu next week!!! Sib baik ada ulasan2 from rusnita, egon & the gang. Tergelak sorg2 baca luahan tak puas hati dgn mamat rebonding tu. Thank you guys!

Pikirkan dlm drama je ada watak baik & watak tak berapa nak baik, rupanya kat sini pun ada ye. Rasanya kalau tak suka dgn ulasan/sinopsis/ramalan /komen/ luahan jiwa yg berlambak kat sini tak payah la jenuh nak baca satu-satu kot. Tengok je video. Lepas tu teruskan keje anda yg lain. Kan senang?

Reply

LINN November 24, 2012 at 8:59 PM

fuuhhh episode 53 onwards sungguh terseksa batinku menunggu Isnin depan…..lamanya….weiiiiiiiiiiiii…tak sabar giler…..

Reply

Rafidah binti Jamil November 24, 2012 at 9:05 PM

x sbr gler nk tngok nx episod…..

Reply

zara aina November 24, 2012 at 9:30 PM

i ni dok bekali ngulang promo next week ni..mcm org lain gak..x sabar nk tnggu next week …..angau je. hehehe…
best jgk dpt join gathering tu kan…bole ngadap rusnita buat ulasan langsung lagi..hehe..sure seronok bila yg lain tambah perencah..sure happening tu.. tu la i suggest kan sape yg gi gathering tu, bawak skali novel A&H then kita tukar2 sign otograf kt buku novel tu..tanda perkenalan kita, dek kerana citer ni kan..buat kenangan…harap2 dpt la i join…tapi apa2 pn atleast start next week, dh bole lega coz am n ain dah mu la baik, x la sesak nyawa mcm episod2 yg sudah..drag2 asik jual mahal je si ain kan..

Reply

zara aina November 24, 2012 at 9:35 PM

satu lg..heheeh..i ingatkan mamat rebonding ni ada kat drama A&H je..rupenya kt blog ni pun ada klon dia…si unjoi ke apa nama nya..bawak2 la diri tu dik oi klu x suai kt blog ni…jgn la dok sakit hati org..x baik..kita ni nk cr kawan bkn lawan…

Reply

meah November 24, 2012 at 10:24 PM

assalamualaikum…
syabas n tahniah buat kekawan yang sentiasa beri komentar n sinopsis AH, saya juga peminat setia novel jg drama bersiri AH ini…
Sesungguhnya sesuatu yang benar2 menyentuh jiwa…
kesetiaan, kebencian , kasih sayang , kepercayaan semuanya..
adusss…meruntum kalbu!
lamanya masa yang dinanti berlalu….
x sbor rasanyer …kerna minggu depan nak travel ngan famili ke kedah maka lmbt lg lh boleh tonton….hanyer berbekalkn novel harap dpt hilangkn rindu drama AH…

Reply

cik norm November 24, 2012 at 11:10 PM

APE2 PUN SAYA BERTERIMA KASIH KPD EZUNY.. JASAMU DIKENANG

Reply

Dr Z November 24, 2012 at 11:11 PM

Itulah..i dah penah ckp dulu. Plot cerita dlm novel dh menarik. Tp pengarahan cite ni sgt lambat, org dh zaman gajet sume nye cepat. Tp pengarah cite melayu mash guna burung utk hntr surat. Kita nk sumtg yg precise, cepat dan adventrous. Bukan lembab, exagerating and lost. They waste fan’s time. Actly it’s not about ‘kalo tk suka cite melayu tkyah tgk a&h lah’ but the fans of the novel nak continue the excitement melalui drama. Unfnrtnly, the fans are fooled..

Reply

cik norm November 24, 2012 at 11:12 PM

SILAP LAK EZANY-KUN

Reply

iecha November 24, 2012 at 11:36 PM

tak sabar nak tgok eps 53 .. excited giler ni .. tq ezany kun bntu org yg xde astro ni .. hehehe

Reply

batrisyia November 24, 2012 at 11:39 PM

best btul crita ni….sampai menusuk di kalbu…sedih dan bahagia dpt aku rasakan dalam hati ku…sampai menangis ku tengok crita ni…..

Reply

hana November 25, 2012 at 12:34 AM

cincin yang am sarungkan kat jari ain mcm lebih cantik dari cincin johan beli!

Reply

Joyah November 25, 2012 at 1:26 AM

mami ~ Joyah dulu mmg slalu travel…kerje dulupun kat klia…haram tak nampak pun batang hidung pilot yg hensem haha… Bila passenger masuk dorang da kat dalam cockpit, kite kluar dorang masih kat situ..mcm mana nak nampak muka huhu….

Reply

wonderton November 25, 2012 at 2:32 AM

dalam novel am x la sebak sgt time ain salam die time kenduri…ni berair mate am…touching sungguh part nie…

Reply

pinkcha November 25, 2012 at 3:13 AM

hai2…bohot nervous hoona.. mujhe nehi pata ki yeah kahani bohoot premi hoon..sunder ka ladka or ladki.. yeah shadi, mohabbat..pyar ka dhost .. or nafrat ki hassi ya dhuk.. mujhe ,yeah kahani bohoot achi laktahai

Reply

rusnita November 25, 2012 at 6:38 AM

Salam guys, to those yg blh join dtg jer ke gathering GAH nnt. 26th nov at holiday villa subang @ 4pm. Bagus gak suggestion zara aina, bw novel adam dan hawa utk kita sign sebagai tanda perkenalan.
As usual, nk ingatkan sesapa yg x suka komen/ulasan kt sini xyah ler nk nk kutuk or condemn. Just ignore and x perlu penatkan diri utk bc. Km kt sini just to share the feelings towards this drama bkn nk cr gaduh. Rsnya km x kacau org pun kan. So, chill uols until next wk. Kejap lg nk g shopping kt midvalley.

Reply

Ain Hawani November 25, 2012 at 8:47 AM

Betul tu k.rusnita…erm…mcm2 org ni….dh x sk biar jer lah kt & GAH kt sn…x mnta apa2 pun dr org yg x sk tu

Reply

Ejah November 25, 2012 at 7:35 AM

am & ain makes me look forward for Mondays ….. no more Monday blues…

Reply

Ejah November 25, 2012 at 7:44 AM

Thanks Ezany for making our weekdays exciting !!

Reply

Azlina November 25, 2012 at 8:46 AM

Rusnita Sori…..GAH tu apa?

Reply

Ain Hawani November 25, 2012 at 8:49 AM

AZlina………
Sy tlg jwb bg phk k.rusnita….Geng Adam&Hawa (GAH)…peminat2 dlm blog ni ramai sgt so x silap Egon yg create GAH ni…..heeee

Reply

Adam Nakal November 25, 2012 at 10:09 AM

Best la korang dapat gathering hu..hu.Tapi tak pe ar baca komen Rusnita,Egon,Cumi,Abady,Ain Hawani,Mama dan lain -lain pon kira oraitla.Hope GAH tetap gah dihati peminat AA dan NN.Bagi species yang dah silap masuk blog Ezany harap tak yah masuk kat sini lagi.Pe pe pon esk Monday…yeay….!Tak sabar nak tengok scene Ain mintak ampun ngan Am sarung cincin mama tu.emm…so sweet + tangkap syahdu kan!

Reply

Ain Hawani November 25, 2012 at 12:06 PM

Yesss esok dh isnin….x terfikir sgt coz skrg sedang asyk layan citer rahsia hati …heee…sbb lm sgt nk tunggu citer A&H……apa pun best ar blog ni…dpt bc komen2 dr peminat citer A&H & GAH…:)

Reply

PtJepon November 25, 2012 at 10:25 AM

TQVM Ezany. Tak sabar tunggu Monday.

Reply

rusnita November 25, 2012 at 11:39 AM

Salam. I dkt mph midvalley. Nk bgtau sapa nk beli novel a&h (cover biasa), ada cetakan ke 27 byk kt sini.

Reply

cik dayah November 25, 2012 at 11:45 AM

Kalau psl kerja,tk ingin aku nk tggu isnin.. monday blues.. tp gare2 adam hawa,tk sbr nk tggu isnin tiap mggu.. hehehe…

Reply

indah November 25, 2012 at 12:32 PM

btul lh yg dlm novel tu dh best critanya.. kt drama ni pengarahnya terlbih2 plak masukkn part tmbahan.. yg bengang nya part mamat rebonding tu melampau sngt plak mengada2 nya.. apa2 pn thanks a lot to ezany yg x jemu2 mguploude kn adam hawa ni..

Reply

nak am November 25, 2012 at 1:11 PM

alamak rusnita, u kt midvalley ke…i kt mdvalley smlm,

Reply

arm November 25, 2012 at 1:40 PM

waaa menarik betul komen2 semua …..slalu duk jadi pemerhati…skarg rase leh dah korg semua bt fan club ADAM DAN HAWA ….so mcm aner ..ok tak ??

Reply

Ain Hawani November 25, 2012 at 5:04 PM

ok jg tu……tp…kita org dh ada Geng Adam&Hawa “GAH” ler arm……….:)

Reply

Nurul Shaiera November 25, 2012 at 3:04 PM

TaK SaBo nya Nk Tgk CeRiTa niE HaBis !!!!!!!!!
Tdi Tgk PrOmO Bgos La aIn Dah BerBaeK DeNgaN Am!~~

#Sooooooooo Sweeeeeeeeeet#^______^

Reply

mama November 25, 2012 at 5:21 PM

#wah lame x jengok blog sbb bz sgt…ni br blk wedding tros bukak…dah pnjg komentar2… :-)
#Azua-wah bestnye…insya’allah klu mama ada turun kl mama join…best dpt jumpe GAH

Reply

mama November 25, 2012 at 5:31 PM

lama nak tunggu isnin kan #Rusnita,Cumi,Egon,Azua dll (maaf x sebut)….
Mama xde keje duk google cerita yg AA berlakon….baru selesai tgk STANZA CINTA……sedeynye alahai….meleleh airmata….

Reply

mama November 25, 2012 at 5:34 PM

#arm….kami dah tubuhkan GAH ewah….hihihi…”GENG ADAM HAWA”

Reply

arm November 25, 2012 at 7:21 PM

oo dah ada GAH……bagus2…dah tu mcm aner nak register ni ..haha

Reply

virgo November 25, 2012 at 5:48 PM

kawans semua….betul lah pndapat sesetengah dari kita yg mengatakan cerita ni meleret2 sangat. Sepatutnya boleh buat sampai 40 episod aje lg best. Kita dpt mengalami atau feeling cerita dlm setiap episod, ini tk baru nk klimax dh “bersambung”. I baru habis tengok Rahsia Hati sebnyk 40 episod tu. Dlm setiap episod mesti mengandungi babak2 yg penting dan tidak mengecewakan . Selain dpd Rahsia Hati, apa lagi cerita yg boleh i tengok dkt sini? boleh tk u all rekemenkan ? Tq.

Reply

kak fat November 25, 2012 at 8:54 PM

kak fat x pandai fasal filem, sorry lah kalau pendapat kak fat ini keterlaluan. Pada kak fat, citer ni boleh dibaiki dari segi shoot angle, banyak shoot yg terlalu close-up hingga boleh matikan mood citer. Contoh yer…masa scene confront…masa am kiss tgn ain, patutnya shoot angle jauh sikit,… so boleh nampak reaksi ain, azie n johan atas tindakan am. ain ngan rasa terkedunya n bahagianya (spt dlm novel), azie ngan rasa terkejutnya n johan ngan rasa cemburunya. Barulah kita pun boleh rasa n nampak. Nie fokus dekat sgt. Scene tambahan sebenarnya boleh dipendekkan, x perlu meleret2. Misalnya reaksi Johan lepas confront scene yg asyik nak tonjolkan reaksi ‘short circuit’nya. scene masa azie n johan asyik nak mengelak, pun boleh dishortkan, Scene dlm bilik masa am masuk bilik ain pun terlalu close-up hingga hilang mood yg patut timbul. Ialah,cuba masa ain cuba rebut kunci, kamera gerak jauh sikit jadi kita boleh nampak adengan am n ain rebutkan kunci. Bila x dpat, kerana pelbagai perasaan, ain undur ke belakang. Bila dah dalam bilik, tentu am nampak Cik Ted, mungkin boleh buat am senyum2 sebab tu tandanya Ain masih simpan Cik Ted pemberiannya dan yg lain2 macam yg kita. Masa tu, kala ikut ayat2 dlm novel, mesti mood lebih timbul. Dlm novel, kerana ayat2 yg digunakan yg menimbulkan mood. Ini pendapat aje ya,,,

Reply

Neena November 25, 2012 at 6:11 PM

Tak sabar tunggu ari senin!!! Episode yg ditunggu-tunggu. Naik menyampah tgkkn mat rebonding tuh!

Reply

awexxx November 25, 2012 at 6:12 PM

ermmm,,x sabornyer nk tgu ni..bestnyer,,ain & am pasti bahagia…

Reply

mama November 25, 2012 at 6:26 PM

#virgo
rahsia hati mmg best n tragis…
stanza cinta pon not bad…13 episod jer…baru pas tgk….lakonan AA & Nurfathia
bicara hati juga not bad…bolehla…wat isi masa lapang..hihi

Reply

kak fat November 25, 2012 at 8:37 PM

cuba tengok citer Sadiq & Co, lakonan AA & Eja, 30 hari mencari cinta lakonan AA & Erra, Emil EMilda lakonan AA & Sharifah Amani

Reply

Egon November 25, 2012 at 7:46 PM

Virgo…
Rahsia hati tu Mmg 40 episod… Tapi duration show 1 hour…. So Kira sama gak la ngan Adam dan hawa, 80 episode untuk tayangan 30 minit kan….

Dari semlm Egon tak masuk sini…. Busy mengurus kan apa2 yg patut…. Teresa rinds Pulak…’
Mmg tak sabar nak Tunggu besok….. Siaran Adam dan hawa Kuli 10 mlm…. And petang

Reply

Egon November 25, 2012 at 7:48 PM

Virgo…
Rahsia hati tu Mmg 40 episod… Tapi duration show 1 hour…. So Kira sama gak la ngan Adam dan hawa, 80 episode untuk tayangan 30 minit kan….

Dari semlm Egon tak masuk sini…. Busy mengurus kan apa2 yg patut…. Teresa rinds Pulak…’
Mmg tak sabar nak Tunggu besok….. Siaran Adam dan hawa Kul 10 mlm…. And petang lak… Ada mini gathering GAH…… Can’t wait to ber gossip ngan geng2 sekali an….

Reply

Mumtaz November 25, 2012 at 8:15 PM

I really………………….. Love the story of Adam & Hawa.

Reply

Adam nakal November 25, 2012 at 8:23 PM

Mama and Virgo Rahsia Hati,Stanza Cinta best tapi Nora Elena Lagi best best best.Adam dan Hawa Super Best.Okay GAH esk selamat ber gather yek.Jangan lupa I pon peminat A&H ni cuma tak dapat sama dengan uols.Ape pe pon uols semua menceriakan blog Ezany ni.Am dan Ain dua dua dah sejuk cam musim hujan sekarang ni.hi..hi..

Reply

Ain Hawani November 26, 2012 at 8:45 AM

Betul tu Adam nakal…..sy pun x dpt bsama dgn GAH sbb gathering tu jauh sgt la…apa2 pun hepy 4 uols………:)

Reply

Ummi Azlina November 25, 2012 at 8:32 PM

Salam semua. Secara tak sengaja saya dah ter’jerumus’ ke dalam Demam tak kebah2 A&H. Takde HD di rumah, tonton melalui link Ezany-kun yg diberi oleh kawan pejabat. Selalunya saya tak minat drama Melayu tapi A&H mmg buat saya tertunggu2 episod seterusnya. Selamat Ber’GAH”.

Reply

burung pipit November 25, 2012 at 8:35 PM

novel adam hawa ada dijual di pasaraya tesco….boleh dapatkan di sana.

Reply

nak am November 25, 2012 at 9:42 PM

#virgo, selain rahsia hati, cinta gila, cinta Q, emilemilda pun best gak. 30hari mncari cinta boring skit …
#kak fat, mmg sepatutnya bleh jadikan 40 episode je tp untuk tayangan 1 jam. ..ini semuanya strategy astro, dia mesti deal ngan global station spy jdkan 80 ep, setengah jam, spy habis smpai january, dan dgn itu akan lebih lama prg terpaksa langgan Mustika HD..itu mktg strategy la sb tu si ananda krishan tu jd top 4 kot org terkaya di mesia…itu yg kdg2 dragging skit..

Reply

Egon November 25, 2012 at 11:00 PM

Lagi Satu citer AA ngan erra Fazira, cinta lelong, AA jual Ikan kat pasar Taman tun…. Hehheheheh

Reply

Virgo November 25, 2012 at 10:05 PM

Betul tu kawan2 semua…..org yg bisnes minded ni memang bijak mcmana nk cari untung. Tapi ramai yg tk gembira dgn masa tayangan A&H ni…..terlalu pendek …hanya 20 minit setelah ditolak iklan. Walau mcm mana pun tempoh tayangan yg paling baik ialah 1 jam. Thanks to you kak fat , nak am, adam nakal, egon & mama to respond to my comment tadi. Tengah cari link untuk drama Nora Eleana ( betul tk spelling dia?) ada sesiapa boleh kasi link tu?

Reply

kak fat November 25, 2012 at 10:34 PM

oopsss..typo error…Tapi masa tu pun kak fat pun dah x sesuai lagi nak layan2 perasaan macam lah ni.hahahaha

Reply

ROMANTIS November 26, 2012 at 10:58 AM

ala kak fat ker adik fat ni or fren fat…
boleh jer nak layan layan camni….
cz kita ni kan mmpunyai perasaan hehe. Naluri wanita ni lain. Perasaan feeling semacam hehe.

Reply

mama November 25, 2012 at 10:42 PM

#virgo
nora elena tgk kat tonton jer…senang…
mama pon tgk kat situ…sbb dulu miss tgk kat tv..26 episod x silap…

Reply

mama November 25, 2012 at 10:44 PM

#virgo g kat tonton..pilih chanel tv3 pastu type nora elena klik search…nnt kuar semua episod…sng nk tgk…tersusun mcm kat blog ezani ni

Reply

zalinaleena November 25, 2012 at 10:49 PM

promo nye memang suspent la,bab mase johan jumpa eja tu,,,,,,,,tak sabar rasenye nak tunggu isnin hingga khamis nie

Reply

cinta hati saya November 25, 2012 at 11:42 PM

hi hi hi…sungguh melayan jiwa membaca blog ini……i like i like ilike like like…yeah coming monday..no more monday blues

Reply

aezar November 26, 2012 at 12:33 AM

Baru balik tengok bola singapura lawan m’sia.. Aduuhhh sakit msta jiwa raha dan hidung tengok AA nyer negara leading… 3-0. Takpe2 sabo2.. Husband kara nilah negara bopren tv mama menang. .ceh!! Aku pun tersenyum kambing.. Tapi serioudly aku rase perlawanan bola piala suzuki tadi antara m’sia dan singapore sgt menghampakan.. M’sia terlalu selesa dan kesungguhan tu tak nampal… Sedih dan sayu tengok penyokong m’sia balik dgn muka hampa.. Apepun tahniah AA. (tadi tinjau2 gak kot2 AA ade kat grandstand bahagian penyokong singapore… Kuang…kuang.. Kuang.. Husband kata, smenjak dah bercerai safee mcm tak bersemangat je.. Aidil zaquan pun main tah ape2.. Tiba2 husen kata lagi.. Cuba tengok AA, arwah Mokhtar Dahari… Diorg berjaya dlm kerjaya masing2 kerana ape?.. Kerana mereka percaya kpd institusi kekeluargaan, setiap lelaki yg berjaya ade seorg wanita yg bijak disebalik kejayaannya itu.. So that explains a lot. ..
Ok aku tahu, entry kali ni mcm takde kena mengena pasal A n H, tapi just nak share dhn kenalan kat sini… Jangan mare…..

Reply

adam azfar November 26, 2012 at 1:11 AM

ya setuju dgn aezar, di sebalik kejayaan seorg lelaki ada seorg wanita d belakangnya yg menjadi pendorong dn penguat semangat. hai di manakah hawaku?????

Reply

muzaffar November 26, 2012 at 11:22 AM

Ya setuju ngan aezar…
Disebalik kejayaan seorg lelaki berdirinya seorang wanita….
dan
bila diamati dibelakang wanita itu berdirinya seorang isteri hahahaha
jgn mareeee

Reply

aezar November 26, 2012 at 2:53 PM

takde mare.. sorilah byk betul typo error.. maklumlah first time tengok bola kat stadium., ngantuk gak lah.. Mental lemah..

Seronok being a part of the audience last night. Kagum tengok airmata ramai penonton bergenang bila lagu “Negaraku” berkumandang.

Malam ni leh tahan ke mata tunggu bro ezany uploadkan AnH?

Reply

azua November 26, 2012 at 1:19 AM

Salam semua..waaa..kte bzy hari ni..lambat nk update pesanan Rusnita nih..sory!

Sok perjumpaan di Holiday Villa sape2 yg dtg semua tunggu di Lobby dulu ye..than nnti baru kte decide nk ke mana..

Tq semua..

Reply

Kucing Gemok November 26, 2012 at 8:31 AM

No more Monday Bluesss….. Tak sabar nak tunggu malam ni… Nak tgk Johan jiwa kacau…

Reply

ainul November 26, 2012 at 8:58 AM

episod malam nih sah2 byk pasal si johan tuh.. eiii… nyampahnyer dgn dia.. mesti scene ain salam tangan am tuh ari khamis nih..

Reply

rusnita November 26, 2012 at 9:03 AM

salam guys, to those yang blh datang ptg ni ke GAH gathering, datanglah. lobi holiday villa subang@4 pm. selamat berkenalan…

Reply

iReNe November 26, 2012 at 9:30 AM

Alaa.. Xdpt join gathering GAH… Keje ler…

Nway, happy to know semua peminat GAH cni.. Hehehehebe..

Xsaba tggu episod mlm ni…

Reply

peminat ah November 26, 2012 at 9:43 AM

aezar – saya tertarik dengan kalimat awak institusi kekeluargaan. saya dengan drama a&h ni memang gila semacam. ok berbalek kepada institusi kekeluargaan tadi, hero kita adam mukhriz (am) dia ni cukup jaga benda ni. dia ni allergic kepada habuk, so kerja mengemop rumah dia buat sendiri walaupun dia ada pembantu dan dia tak pakai mop dia buat dengan tangannya senidiri sebagaimana kat u tube. kalau dia bergambar dia mesti peluk isteri dan selalu dukong anak. kalau pergi ke luar negara hatinya tak akan senang kalau anak2 tinggal dirumah. ok semua orang gitu saya pun gitu tapi dia ni lain, terlalu ingat anak2. kau orang ada tengok tak kat u tube am buat lagu untuk anak isteri dia, senikatanya dia sebut nama iseri dan anak2 dia. lovely father, untung diyana.

Reply

iReNe November 26, 2012 at 10:20 AM

Nape laa xde sorotan utk episod mlm ni? Slalu time cenggini da de..

Iskk… Susah ati tol lah bile xde sorotan nehh.. Nk wat keje pon xsenang…

Reply

ROMANTIS November 26, 2012 at 10:55 AM

Aduhailah….
tak sabar nak menyaksikan babak kali ini. Paling tak sabar masa majlis tuk ain dan am tu. TP, yg pastinya babak tu dh tentu hari khamis.
Aduh…lama lah lagi ya……….

Reply

pencinta taik idung am November 26, 2012 at 11:00 AM

hish…….SI JOHAN berambut rebonding ni….
kasi tajang masuk long………………..kang jer….
geram tul aku dgn dia nilah
sian kat Azie yg come tu………

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 26, 2012 at 11:03 AM

Yelah betullah tu…..iReNe
mana ya sorotan tuk malam ni cayang……..
tak sabar nak menonton walau pun melompat2 babaknya…..

Reply

zuri November 26, 2012 at 12:01 PM

ulang tayang balik episod 52… sawan aku tengok perangai johan ni…apsal la tak faham2… ain tu bini org…dia nak pinang jugak… rasa nak tumbuk2 je muka johan ni…

Reply

mangkuk ayun_mangkuk tandas November 26, 2012 at 3:07 PM

yelah zuri awok upah jer si pencinta taik idung am tu…leh dia tlg tumbukterajangkan.

SOKONG BEBENOR TEMAN.

Reply

Su November 26, 2012 at 2:07 PM

cantikkknyeeeeeeee cincin ain. melting ;)

Reply

marya November 26, 2012 at 2:38 PM

Isnin yg dinantikan..tak sabar tunggu mlm ni..buat rusnita and the GAH selamat mgeratkan silaturahim.

Reply

rusnita November 26, 2012 at 2:40 PM

salam guys, sorotan mlm ni kat youtube astrogempak. ain mcm merajuk am x ajak tggl bersama!!!

Reply

Batang berjuntai November 26, 2012 at 3:11 PM

hai hari dah ujan. angkat jemuran
malam best buat ain dan adam
harap malam ni tak ujan

Reply

telo tembelang November 26, 2012 at 3:12 PM

dah upload ker sorotan malam ni tak sabar nak tengok weh

Reply

jumiati qaleesya umairah November 27, 2012 at 8:42 AM

wow … makin best ceta nie x sabar nk tgk dlm part solat jemaah 2 n ain nangis minta maaf kat am …..

Reply

amluvain November 27, 2012 at 11:35 AM

HI…..BOLEH TAK SY NAK JOIN GAH…….sy pun demam AH tak kebah2…..tiap2 hari jiwa kacau….

Reply

anti rebonding November 27, 2012 at 2:10 PM

adusss….lambatnye..ain nak mintak maaf nie…betul3x scene org lain xde pun xpe…nak2 si rebonding yg muke mintak kaki tu…asal ada am ♥ ain je dah cukup wat jiwa di awang2..hehehe and a million thanks to ezany…awak same famous cam cite nie…tau..hehe

Reply

Ain Ahmad November 28, 2012 at 3:20 AM

Fantasy Adam & Hawa: Andaikata Adam & Hawa difilemkan, siapakah barisan pelakon pilihan anda & apakah watak yang akan dipegang oleh mereka?

Reply

Ain To Be...heheheh November 28, 2012 at 4:58 PM

Ishhh2x….tgk promo je dh berangan mcm ain plak diri ni…x saba nk tgk mlm ni…heheheh

Reply

siti anis November 29, 2012 at 11:57 AM

memeng best nie adam dan hawa….

Reply

biyang Melia October 9, 2014 at 4:56 PM

When some one searches for his required thing, therefore he/she desires to be available that in detail, therefore
that thing is maintained over here.

Reply

toko boneka November 16, 2014 at 6:08 PM

Thanks for sharing your thoughts about boneka masha and the bear.
Regards

Reply

Leave a Comment