Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Promo Adam & Hawa Episode 57 – 60

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 13 – 16
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 29 – 32
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52
  5. Video Promo Adam & Hawa Episode 53 – 56

{ 191 comments… read them below or add one }

Lanirah November 30, 2012 at 1:07 PM

Ya ampun, best sekali promo for next wk episode…Ain & Am mesra betul can’t wait, can’t wait ;)

Reply

haishah December 3, 2012 at 10:47 AM

mmg best sgt2…x sbr nk tgk..

Reply

zussss November 30, 2012 at 1:15 PM

Ye la.. sama-sama kita tungggu….

Reply

aezar November 30, 2012 at 1:25 PM

takpe am.. kitorag percaya am MEMANG sayangkan ain.. dah berbaldi-baldi airmata dah kami takung tengok pergorbanan am… uwaaaahhhh…

Reply

Egon November 30, 2012 at 1:25 PM

Minggu depan episode yg Lebih mendebarkan…. Yer la… Dah tak ikut novel sgt dah…. Siap dah siapkan Kunci rumah Adam luv hawa lagi….

Tapi kan masa am jalan pimpin Tangan ain Melintas jalan tu….. Apasal la tudung si ain tu kelaut sgt…. Cam tak sesuai sgt….. Semlm Cantik je tudung and baju ya……

Reply

Capt am November 30, 2012 at 1:34 PM

Apa pun Mamat rebonding boleh belah cepat. Meluat dah. Nak tengok am ngan ain je. Kadang2 rasa cite ni dah tak uumph lagi sebab sering diganggu mat rebonding. Lain kali feroz abdol kader tak leh main interframe je. mematikan mood penonton je.

Reply

rusnita November 30, 2012 at 1:34 PM

egon, i pun nak nyebuk gak eh. la, kunci tu tulis ‘adam luv hawa’ ker? i jenuh nak menengok apa yang tulis kat kunci tu. best2….. tapi, masa mama tya pasal dee ada kat majlis tu and am jawab “kalau x sebab dee, am x kawin dgn ain tu” mcm x sedap la. muka ain pun dah semacam. yang gambar baju songket tu, dia org ambik gambar kat kedai eh.

Reply

Minat pilot November 30, 2012 at 2:10 PM

betul rusnita…bkpa am cakap mcm tu..”kalau x sbb dee…” mcm x yakin pd jodoh pulak..
Tudung ain ms lintas w am…org kelantan kata “land@darat”! Kui3x…

Trlebih sgt watak mamat rebonding…smpai x babak yg am patut jmpaain psl kenduri…ain dismbut family am…ain bg hadiah pd mama dll… Lepas am sarung cincin patut erin n k.zah peluk ain tmpang gembira..

Bila ain pgg tgn am atas katil…patut am hepi sgt n cium tgn ain dulu sblm ain cerita lg…
Wah…i kena jd directir lah pulak

Reply

Muzaffar November 30, 2012 at 3:01 PM

Mmg la…krn perangkap Dee, Am dpt kawen ngan Ain.
Sebagai lelaki:
1. Am xnak pjgkn isu Dee.
2, Am xjemput Dee…tp jemput sy krn Am tau sy akn bwk Dee. Am ni pun jht gak…dia nk Dee tgk betapa bahagia dn bertuahnya dia krn kawen ngan Ain..at least Deebakan stop ganggu r/tangga dia. Sy tau mainan psikologi Am…sbb sy pun lelaki. Bangga weh dpt show off bini yg cantik,bijak dn baik…

Reply

Nora November 30, 2012 at 5:25 PM

haaaa, MINAT PILOT…. setuju benar apo hok demo kato. Beri pandange ke Tuen Director mintok2 buleh baiki cerita lain pulok deh…. Ain kecek kelate pun kak rasa belok keng di nok leh kluar perkataee kelate…heee

Reply

peminat ah December 1, 2012 at 12:39 PM

maafkan saya minat pilot kalau saya membetulkan ayat awak. awak sepatutnya cakap ‘Dia (Allah) telah menjadikan dee sebagai penyebab am kawin dgn hawa’ ini soal jodoh, kan ke jodoh tu di tanganNya bukan dee. skrip pun salah terpaksa istighfar tukang tulis skrip. saya hanya tolong membetulkan aje, jangan ambil hati ye.

Reply

Kak Ruby December 2, 2012 at 6:45 AM

Betul tu peminat ah..Kak Ruby sokong. Sepatutnya Am ckp jodoh mmg dah ketentuan Allah, Dee sbg ‘penyebab’ je. Am kena yakinkan mama dan Ain (terutamanya)bhw jodoh dia dgn Ain mmg dah ttulis. Kjadian tangkap khalwat tu cuma sbg jln diaorg bsatu. Kalau Am ckp betul2 dgn Ain (dgn nada yg lemah lembut) dah tentu Ain tangkap cintun awal2 lagi..he.he…

Reply

Pak Lang December 3, 2012 at 1:43 AM

Assalamualaikum peminat ah, Kak Ruby dan kekawan smua,
xyah la kte komen sngt2 ayat am smp nk detail yg amat. Yg pntg kkte smua faham yg tersurat dan tersirat serta niat org tu k…

Reply

marsya November 30, 2012 at 1:39 PM

EEEEEE TAK SABARNYA! Ain dengan am so sweeeeet !

Reply

LoVe A&H November 30, 2012 at 1:41 PM

Wow…tk sbr nk tggu nxt week episode…rentak muzik pun dh cukup mendebarkan…semakin hebat jln penceritaan ini..azie semakin tegas dlm memperbetulkn keadaan…riak muke azie berbeza n episode sebelum2 ni..more matured…

Reply

Lanirah November 30, 2012 at 1:46 PM

Egon – I setuju tudung yg Ain pakai semasa lintas jln dgn Am tu awkward b4 that all looks nice…

Reply

Adam Nakal November 30, 2012 at 1:51 PM

Hah..Panaz panaz episod akan datang. memang betul kata Egon citer ni tak ikut novel dah .ikut suka ati pengarah je.Baru I nak rasa sedap mata memandang baju and tudung Ain, dah tukar yang tak seberapa.tak kan tangkap muat je kot!!Ikut promo ni Azie dah bengang tahap gaban bila Eja bagi barang Johan tu. hah…tak sabo nak tengok episod seterusnya!

Reply

zara aina November 30, 2012 at 1:52 PM

egon, kelakar akk baca komen egon pesen tudung ain ke laut..hehe..ye la kan..punya lla mcm2 pesen tudung skarang, bg la dia stylo skit kan..apa la director..x sensitif betul bab2 style ni..si dee elok pulak..kot ye pun nak watak ain org kg n biasa2..x kan la dh jd lecturer x bole style2 kan..hehe..apa2 pun x saba la nk tunggu apa jadi next…monday now x blues lg…keja rajin2..biar cepat mlm..bole nengok A&H..hihi

Reply

NISA November 30, 2012 at 1:57 PM

Ceptler haiii abis…x sabau nk tgk ending die dh haa… Hopefully jgn ending die cam ayam cukup… Plg tensen klo follow citer drama ni bagau nk giler then ending x best..memg tensen!! Anyway…sweet giler time diorg b’gurau time pakai baju songket 2… I liiiikeeee!!! :)

Reply

danial November 30, 2012 at 2:00 PM

…macam mana pun yg tetap menang dlm cerita ni adalah Johan,sbb namanya johan….hehehe…

Reply

Minah DD December 2, 2012 at 9:49 AM

Nasib baik takde perkataan LIKE klu tak dh lama i like punye statement. Tapikan mamat rebonding ni mmg wat sakit hati betul, tak paham2 bahasa! Anyway tahniah kat dazrin sbb melakunkan watak smpi ramai yg benci.

Reply

Ulfah November 30, 2012 at 2:17 PM

part baju dan tudung, setuju 1000% dgn egon, lanirah, zara dll… tak ada kelas.. ain sudahlah keja jadi pensyarah, hubby AM keja juga.. mak mertua org kaya… macam tak mampu langsung nak beli kain baju.. atau ain macam masih duduk kat kampung tak pernah belajar sampai ostolia… pengarah dan bhgn busana tak ada taste langsung..

part azie nak solve kan probelm … nampak suspen.. harap2 johan kena ‘smash’ gila-gila.. kalau dapat azie lempang/ tampar johan lagi best atau eja tolong tamparkan… pun puashati gak… emmm

Reply

Kak Ruby November 30, 2012 at 8:06 PM

Gelihati Kak Ruby baca komen Ulfah ttg Johan..mmg dlm temuramah (youtube) Dazrin dan Elfaezah Ulhaq(azie) mmg watak Johan d tokoh tambah. Dazrin kata watak Johan dlm A&H dia jd sasau bila Ain kembali ke pangkuan Am. Ni sasau dia tgh tahap dewa lah tuu..

Reply

Ulfah December 1, 2012 at 10:30 AM

kak ruby…he he he…. manalah tahu ada skrip tambahan yang cam tu untuk watak johan…..

Reply

yanie November 30, 2012 at 2:26 PM

wah bestnya…. cepatlah isnin hik3

Reply

suria November 30, 2012 at 2:38 PM

sokong2 sngat2 ngan pendpt ulfah,elok ditampar aje simamat rebonding tu dahh naik menyampah plak tngok dia…..! Apa3 pun Am&Ain is the best……

Reply

siti wan kembung November 30, 2012 at 2:45 PM

Sweet nya masa Ain & Am sama2 pakai baju pink masa kenduri tu …. Ala tomey tomey … Mak Iti nk tempah baju pink gak la … Huhuhu

Reply

muzaffar November 30, 2012 at 3:11 PM

Sesuatu jd amat berharga klu ramai yg ingin memiliki. Sbb tu watak Johab meroyan kt Ain mesti diteruskn…klu tdk crita ni akan jd hambar@tawar pastu sjuk dn basi…semakin anda mrhkn johan semakin anda sygkn ain&am…makin kuat keinginan nk tgk mrk bahagia dn amarah syaitan anda mendoakan keburukan pd johan dn kesimpylanya anda akan terus menunggu hingga episod 80

Reply

akira November 30, 2012 at 8:51 PM

btol3

Reply

mami December 1, 2012 at 9:13 AM

mami layan jer… asalkan tak mengganggu ketenteraman jiwa, raga dan kehidupan mami… ianya sekadar hiburan…

Reply

joy November 30, 2012 at 3:13 PM

salam. Bengang tenguk gelagat si rebonding tu berlagak cam dia hebat gfriend petik jari jer, masa mak dia tanya ada org lain ker, dia jwp dengan berlagaknya Ada…tapi bukan ain dan bukan azie. Pi lah mabuk aku rasa Eja pon tak terhingin ngan dia..eee geramnyae. Johan tolong….jgan lah dikembangk2kan lg watak kau.. ni

Reply

chel November 30, 2012 at 8:51 PM

ye betul… mmg geram, Johan nih jenis lelaki yg xde pendirian dan walaupun ini cerita tapi would be nice kalau finally Azie pun xnak dgn dia sbb nampak sgt udahle meroyan nakkan Ain pastu siap nak Eja plak.. maknannya Azie langsung bukan pilihan JOhan sedangkan kesana kemari bersayang2 dgn Azie..ishkk ishkkkk..grrrr

Reply

ling November 30, 2012 at 3:18 PM

best arrrr.. tp kesian tenguk tudung ain masa pegang tangan, lg lah dee boleh ckp am takder taste. Tp serius ain nyer tudung dan make up selalu jer mcm tak kena. sian ain..tak ape mungkin pengarah nak bg tau penonton walau macamn ain tu Am tetap sayang dan cintakan dia…best la am terima ain seadanye..

Reply

lara November 30, 2012 at 3:22 PM

mamat jambu ni nyer pasal, aku jd kesian tenguk Azie. Sesuka hati je si mamat ni nak2 tak nak2. Perasan handsome ke? takde maknanya ensem. suka tenguk ain bergurau ngan am. macam real jer. Suke sgt2..

Reply

mira December 1, 2012 at 11:47 PM

a’ah…kesian k azie….muka azie nmpk serius je….first time tgk azie cm 2….ska tgk azie cm2…nmpk mature btol…

Reply

Adam Nakal November 30, 2012 at 3:44 PM

Ramai nampaknya tak suka ngan tudung Ain .Nape la pengarah suruh Ain pakai tudung Asal Boleh je.Berlambak tudung yang cantik cantik.Kalau tudung Farida mahal sambar je la Nur Kasih.Tapi nak buat camner kan tengok je la.

I setuju ngan Muzaffar.makin antoganis watak Si Johan tu.Makin meluat uols mengutuk dia kaw – kaw.Tapi dia memang ada talent.Bukan dia je NN dan AA ponn..sweet and natural je.hi hi.

Reply

zara aina November 30, 2012 at 9:34 PM

adam nakal, gelihati akk bc komen awk..siap bg idea tudung cap apa..hehe..ye la kan..kok nak kira mahal pun, psr mlm punya pn ok..ada yg ala fareeda n nur kasih or ariani..apa la kan..x pun mntak sponsor kt diorg..diorg pn bole promo pesen tudung diorg kan..hihihi…

Reply

ain dlm pelukan am... November 30, 2012 at 3:56 PM

ada org rajin buat kat dailymotion petikan am dgn ain je… dia buat the beginning, the separation, the encounter, ups and down… macam2 lagi tp semua ada ain atau am nye scene je… baru best rasa cam nengok movie (lebih kurang ombak rindu) sbb baru bole feel watak am betul2 tanpa gangguan… rajin diorg ni… thank you… kalu nengok episodes kali yg kedua dan seterusnya pun akan skip scene org lain sbb citer jadi x best bila ada watak lain ganggu… cuba u ol tengok… lagi satu edisi oxygen please, etc pun best…. just sharing…

Reply

rusnita November 30, 2012 at 4:12 PM

minat pilot, u org kelantan eh? rsnya negeri lain x guna word ‘darat’ utk tunjuk sangat x bersesuaian. hehe…
muzafar, i setuju dgn komen u pasal am xnak panjangkan isu ttg dee. lelaki mmg mcm tu kan? kalau mmg xde apa2 hubungan istimewa and xnak resahkan hati org tersayang, dia orang akan ignore jer problem tu.
pasal tudung and baju ain tu, mmg selalu aje x kena. kadang2 kontra sangat kaler, kadang2 nampak x sofistikated langsung. tapi, mungkin jugak nak tunjuk walau macam mana x menarik pun penampilan ain, am tetap sayang ain, tetap cinta ain.
for next week, xleh komen byk la sebab byk scene xde dlm novel specially bab johan tu. mmg menyampah jer dgr dia cakap kat makcik ostolia, “bukan ain dan bukan azie”. perasan plak eja nak kat dia (agaknya sebab eja ambik rantai cincin tu). tapi, sesenang je dia berubah hati – kejap ain, kejap azie, kejap eja.
okay, kita komen bab kenduri jer. ikut novel, kenduri tu malam. tapi dalam drama kenduri siang kan. so, maybe pagi tu ain masak utk family am – mihun goreng utk dewasa and makaroni goreng utk anak2 sebab x pedas. biasa la family mama org kelantan yang biasanya x suka spicy food. tengah hari baru kenduri kot. am jemput muzafar datang kenduri and muzafar bwk dee (kan si dee berkepit dgn muzafar plak last time). so, ms kenduri tu am layan tetamu kat luar rumah mula2nya, ain terpaksa jaga baby saudara am kat dalam rumah. pastu am cari ain utk kenalkan dgn kwn2 dia, so kena sakat dgn sedara mara mama. tapi, still am berjaya bawak ain utk kenalkan dgn kawan2 dia yang datang. dee dgn muzafar is last guest yang am kenalkan. dee mmg obvious tunjuk muka x senang tgk am sgt mesra dgn ain (digambarkan dalam novel). ain perasan macam penah tgk dee baru2 ni, tapi x ingat di mana.
on last day ain kat rumah mama, ada la sikit kejadian yang x best. mama marah am jemput dee sebab tgk gambar dee ada masa kenduri. ain dah mula suspicious. lepas tu, am hantar ain balik ke rumah sewa. am ajak ain tinggal bersama. tapi ain nak bagitau mak di kg dulu. ms ni jugak keluar lagi citer dee, and jadilah perang mulut. sebab kes tu jugak, plan nak pindah ke rumah am and tinggal bersama tertangguh and paling sedih, bila am nak fly ke london pun x inform. alahai, mamat ni pun nak merajuk la pulak. dah sabar bertahun2 tggu wife dia, bila dah berbaik dia pulak nak dipujuk. hehe…
so, friends chill until next wk. yang x suka komen kita xyah baca eh.

Reply

chelsy November 30, 2012 at 9:04 PM

I likeeeeeeee!!

Reply

Scorpio84 November 30, 2012 at 9:30 PM

tq kak..sekurang2nya dh dpt gmbran..waaaa makin x sbr nie nk tggu episod seterusnya…

Reply

zara aina November 30, 2012 at 9:41 PM

rusnita, akk suka aje baca ulasan awk tu..klu awk x buat..rasa tertanya2 pulak..mana gi nya rusnita ni..pedulikan kt org x suka..kita buat je apa kita suka….jgn majuk tau…teruskan je ulasan awk..skrg2nya, terhibur n terubat rindu nk nunggu nx episod..:-)

Reply

peminat ah November 30, 2012 at 10:36 PM

La dah nak bergaduh balek ke pulak, kalau macam ni lagi kuat le gaduhnya.

Reply

b December 1, 2012 at 8:09 PM

sy suka bc awak pya komen best la….sapa yg x suka x yah la bc…..pls jgn dok kutuk rusnita lak….

Reply

Lia November 30, 2012 at 4:20 PM

Dalam buku kan dah gambarkan si ain nie org kampung.. tue pasal dia punya pakaian mcm kampung skit.. tapi tang tudung tue je yg x berapa sesuai.. ‘org kampung’ pun pandai pakai tudung. si ain pakai tudung mcm mualaf je..

Reply

Kak Ruby December 1, 2012 at 11:57 AM

Itulah kan..masa buat umrah kat Mekah byk punya cun dan ayu Ain pakai tudung. Kalau alang2 mcm tu tak pakai tudung pun takpe, pakai baju kurung je pun dah ok mcm masa Ain kat tadika pakai baju kurung warna oren wahh manisnya..

Reply

zainasz November 30, 2012 at 4:39 PM

wahh.. x sbr tgu next week.. mcm ner nk dptkan novel tu ehh.. i dh carik tp x jumpa.. hummm

Reply

org kaya December 2, 2012 at 5:37 PM

la… meh kat carrefour wangsa maju nih.. berlambak kat kedai tepi tu… (aku p0n x beli lg nih!) heheehe

Reply

rusnita November 30, 2012 at 4:50 PM

zainasz, hari tu tgk kat mph midvalley banyak sebab stok baru sampai. or xpun u blh beli online. next wk ada jualan karangkraf kan, sure banyak kat situ.

Reply

alind November 30, 2012 at 5:01 PM

Wohoo!! Tak sabar nk tgu next week. Tengok promo pun dh sengih sorg2 ni… Ngeee!!!

Reply

Tetibanaknyampuk November 30, 2012 at 5:02 PM

aiii klakar nengok Am yg nk miang ngan bini..emmm mmg la nyampah nengok si Johan tapi kalau watak Johan tu dibawak oleh Remy Ishak ke..Adi Putra ke..mgkin ada maaf sikit la…tp disebabkan Mamat Rebonding..shuuuuuhhhhhh…cecepat sikit keluar dr cite ni boleh?

Reply

AM Maryam November 30, 2012 at 5:10 PM

Kak rusnita…cayalah bg ulasan utk nxt week. Pasal isu tudung tu…biaq pi la…yg penting jln cite dh smpi klimax. Stuju gak agn pendapat yg lain, crite ni bole menyemarakkan lagi hub suamisteri.Mcm saya dh nk masuk 9thn kawin, anak dh alhamdulillah 5 org, kdg2 dek kerana tugas seorg ibu dan pendidik ni, kite lupa dn kekdg kurang bg perhatian kat perkahwinan. Alhamdulillah suami punye ex dh kawin and hidup bahagia gak ( tak mcm dee n johan. hihi). N crite AH ni scr tak lansung mberi pingtn kpd saya la esp. to bring back our nostalgia masa awal pkhwinan dulu. Tq very much to ezany sbb upload crita AH ni. Tak sabo nk tgk hr isnin punye episod. Cpt la hr isnin…. :-) ))))

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 7:07 PM

Am Maryam.. Betul la… My wife and I pun rasa camtu… Siap bleh lakonkan semula bab2 romantik tuh…kalakakakakakakala

Reply

chelsy November 30, 2012 at 8:56 PM

wohooo.. nak tawen, nak tawen… cam best aje tawen nih..tehehhehehehe!

Reply

mami December 1, 2012 at 9:20 AM

sama ler kita… sama2 melayan cerita AH ni… hubby i kata dia nak jadi Adam… I said no need coz I love you the way you are…. but nanti I nak carikan u baju tido kotak2… he he he..

Reply

Kak Ruby December 1, 2012 at 1:44 PM

Wah..seronok baca citer kauorg husb & wife bila tengok A&H. Nasib baik hubby kita tak mcm si Johan kan…sekejap Ain, sekejap Azie & sekejap Eja, mmg dah sah sasau…

Reply

mami December 1, 2012 at 2:49 PM

Kak Ruby.. kalau dia mcm tu…nak kena rebonding ke aper..hikh hikh hikh…

Reply

Virgo November 30, 2012 at 5:40 PM

Sweeeeet sgt tengok scene utk next week .Biarlh dia org bahgia hingga ending. Pada mula nya malas jugak nk komen, sbb komen2 yg dh ada ni pun dh cukup utk menceriakan suasana diblog ni. Tapi hati i tk puas mesti nk luahkan juga rasa hati ni. 2 epi lepas memang best tapi episod 55 tu mengundang air mata bila ain menangis mendodoi-dodoi real sekali acting dia masa tu. Dh tu pulak ahli keluarga am pun sama2 menglirkan air mata. Memang pelakon2 drama ni semua pandai melakon kan watak masing2 dgn semppurna sekali. Sepanjang drama ni dh 2 episod i mengalirkan air mata bersam2 dgn pelakon nya. Episod yg trburai air mata dulu tu ialah episod dimana am & ain kena tangkap basah. Ain marah sampai macam org kena rasuk…ialah maruah dia dh tercemar, mestilah dia marah bagai nk gila….dh tu am pulak tk bela dia. tulah sbb dia dendam am selama ni….dh lepas ni dh tk de dendam2 lagi ya ain. Am memang sayang kat ain. Suka sangat masa scene salam2, dan menagis tu.

Reply

Virgo November 30, 2012 at 5:50 PM

rusnita…jgn lh meghajuk….meh i pujuk….biarlah yg tk nk baca ulasan u cuma seorang dua aje, tapi masih ramai lg yg nk baca ulasan2 dari u atau pun sesiapa saja yg nk beri ulasan. I appreciate sgt pada pengulas2 di blog ni sbb i memang tk pandai nak mengulas. I baca buku sekali saja itu pun i baca tebuk2…so…keep on your good job ya…..dh, dh jgn merajuk lagi ya….cayang rusnita….ala tomei2….

Reply

Virgo November 30, 2012 at 5:54 PM

Suka sangat dgr lagu akuistik akim ini kah cinta…tiap2 hari dengar lagu tu…lagu semasa tiap2 kali Am nak ngurat Ain…..sangat sesuai dgn prjalanan cinta am pada ain.

Reply

Azie November 30, 2012 at 6:28 PM

Next week citer makin best… Tapi Naper pakaian Ain x m’lmbgkan yg dia ni is reti pilot… Ndak2 time am pimpin Ain masa Melintas Jln. Am sikit punyer smart… Baju kawen diaorg pun x brp nak menarik…

Reply

chelsy November 30, 2012 at 8:59 PM

hehhehehe.. budget drama kut lol

Reply

Pengarah December 1, 2012 at 9:27 AM

Azie… pakaian x melambangkan suami keja ape atau dia keja ape.. sbb diluar sana kerja kerani jer tapi dressing mengalahkan pengarah.. sanggup berhutang bagai asal gaya kena jaga… gitu ke?

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 7:04 PM

Aku pun rasa boring dh baca komen2 pasal wardrobe..la… Tudung la… Bagi aku as lelaki.. cantik je aku tgk.. Tah x paham la pompuan2 nih…

Reply

chelsy November 30, 2012 at 9:01 PM

tehehhehe..dah dinamakan pompuan le cik abg oiii, mmg camtuh nak buat camno! LOL

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 11:41 PM

Cemburu kot…hahahahahahah….NN@Ain tetap gorgeous…

Reply

Kak Long November 30, 2012 at 7:16 PM

Tolong!!! Kita suka baca ulasan-ulasan kat sini. Lebih banyak masa habis baca ulasan dari tengok drama tu. hehehe…like most of my frens & family… kita fast forward aje part mamat rebonding yg meroyan and mak dia yg meroyan juga tu! paling kita suka sinopsis and ulasan rusnita!

Mana-mana komen lain yg negatif tu kita gelak aje lah! Tapi kan…8 tahun ain study kat Ostolia and then jadi lecturer pulak takkan masih kampung lagi! Kesian ain…wardrobe master and producer tak dpt cari good sponsor kot or perhaps diorang tak sangka ain akan ada ramai peminat.

last but not least terima kasih ezany!

Reply

aezar November 30, 2012 at 7:22 PM

Cuma musyikil sikitlah kenapa eja masuk campur sgt.. Oo director suruh eh?

Reply

Dalyani November 30, 2012 at 8:16 PM

salam….i baru mencelah ni…best la blog ni…meriahhh.Tahniah pd Aisya Sofea kerana membuat pilihan yg tepat….AA memang pandai mainkan peranan sbg Am..dan Nadiya memang sesuai watak gadis kg…pasal baju and tudung tu kot wardrobe manager ngan pengarah trlepas pandang kot….

Reply

Acchan November 30, 2012 at 8:53 PM

Hahaha btul tu

Reply

Muzaffar November 30, 2012 at 11:11 PM

Korang kena faham..rumah mama tu banglo lama. So perkakad rumah pun jenis lama. Lg pun Am dh tak tgl situ,dia dh beli dn tgl .dirumah baru…”RUMAH KITA”

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 9:16 PM

Alahai…mula2 complain heroin x sesuai nk digandingkan ngan AA. Then bila terbukti NN memang mantop… Complain wardrobe plak.. Alahai….pening2…

Reply

Muzaffar November 30, 2012 at 11:04 PM

Entahhhh…aku pun dh fedup ngan isu tudung,cincin…
Lagipun aku bkn peminat AA…aku minat Ain.

Reply

Soulreaver November 30, 2012 at 11:34 PM

Sama la ngan aku.. Minat lakonan NN…. Hebat!!!

Reply

Muzaffar December 1, 2012 at 12:09 AM

Jom kita form group Luv NN

Reply

Soulreaver December 1, 2012 at 1:21 AM

Good idea…hahaha

Reply

Scorpio84 November 30, 2012 at 9:25 PM

teruja n x sbr nk tggu episod2 seterusnya A&H…
Lakonan yg mantap Aaron & Nadiya…;-)

Reply

Jiwa kacau gara2 AH November 30, 2012 at 9:36 PM

Ceh tengok best scene dlm episode 56-http://www.dailymotion.com/video/xvhqf2_edisi-miaow2-jeng3-from-adam-hawa-ep-56_shortfilms
Best tak ada si mamat rebonding n makcik ostolia nak mengacau .

Reply

mami December 1, 2012 at 10:57 PM

wahhh Jiwa kacau gara2 AH…. mami dah go thro the blog.. suke sangat sangat suke…. tq tq.. tiada gangguan dari watak2 lain.. paling suka edisi sentap jiwa.. hikh hikh hikh…
oh ya.. mana pi suke suke yer…. lama tak nampak comment dari dia…

Reply

cinta sejati November 30, 2012 at 10:06 PM

memamg best la cita ni saya tak penah miss pun 1 episod
suka aaron aziz n nadiya
bab tudung tu… biar la kat ain, dia suka pakai tudung tu….

Reply

naisyada November 30, 2012 at 10:28 PM

Nak tengok sgt2 scene yang 100% kisah Am & Ain.Di tengah2 kebahagiaan Am pula tinggalkan Ain.Ah..x sabarnya tunggu next week.

Reply

Muzaffar November 30, 2012 at 11:06 PM

Sayangkan isteri tinggal tinggalkan…

Reply

ida November 30, 2012 at 11:25 PM

Hi…sye nk joint group ni bleh????

Reply

ida November 30, 2012 at 11:29 PM

Sye mmg x prnh miss drama ni…tp sygkan terlalu pendek…klu dipanjangkan lg kan bgs…iklan terlalu byk…jln cerita ni mmg best sgt sekurang2nye blh menjadi teladan kpd kita semua

Reply

Shima November 30, 2012 at 11:30 PM

Mmg sonok citer ni. Tapi yg peliknya, si Azie yg happy semacam tu elok la plak makan dgn tgn kanan. Nape si Ain yg b’tudung tu dok suap dgn tgn kiri? Ke dia x pndai guna sudu tgn kanan..Ada gak yg camtu. Nmpk tak best la part dia suap dgn tgn kirikan… apa pun x sabar nk tggu ending..

Reply

hawani November 30, 2012 at 11:37 PM

wah banyak cantik kau johan…
sdp kau kate bukan ain dan bukan azie tpi org lain..
kalau ain takpelah kn sebab dia dh ade am, tpi kalu azie dia buat mcm 2
alamatnye mmg betullh kte eja yang johan 2 dh giler….

Reply

kerabu mangga November 30, 2012 at 11:50 PM

ada lg scene mamat rebonding nie…kacau betul..harap minggu depan hanya ada scene adam dan hawa…potong jer scene johan busan tgk..

Reply

zeq December 1, 2012 at 12:02 AM

suka lakonan NN sejak episode tadika lagi. NN memang bersahaja. AA plak dh berlakn bnyk drama dn film, mestilah pandai bawa watak. NN baru tp boleh buat best.. Anyway AnH berjaya buat insan terbuai dgn kenangan dn hayalan.
Peace yoo..

Reply

cik dayah December 1, 2012 at 12:09 AM

Kalau psl keje,tak hingin aku nk tggu isnin.. monday blues.. tapi gara2 A&H,tak sabar nk tggu isnin tiap mggu.. heee….

Reply

adik_sha December 1, 2012 at 12:36 AM

Kak rusnita,tq sgt2 sbb bg ulasan novel…appreciate sgt2.. :o )

Klu akak tlebih rajin,tulis la detailssss..yg mkritik tu,biarkan je diorg..

Reply

sukamemerhati December 1, 2012 at 1:29 AM

bestnya baca komen2 smua ni…. mcm2 info ada selain A&H.. baru perasan AA ni smua drama jadi the best bila heroinnya same initials… suka sangat AA & NN… thru komen2 ni baru tgk lakonan AA dlm Rahsia Hati.. best gandingan AA & RR…. n sblm ni Nora Elena AA & SS….

Reply

mama December 1, 2012 at 2:33 AM

#sukamemerhati…
Rahsia hati ending sgt sedih kan…hihi…
#Rusnita
Bestla akk buat ulasan…pada yg x suke tu…jgn bc…jgn komen…hihi…
*cerita mmg dah lari dr novel part ujung2 ni…masa awal2 dulu flow je ngan novel…apepun…cerita tetap best…tunggu je la ape ending meroyan c JOHAN rebonding tu… :-) peace

Reply

iReNe December 1, 2012 at 4:40 AM

Aler.. Bj pengantin ,awa doh.. Tp tudung pakai ngan songket tu simple sgt.. Iskk.. Ensem pe Am pakai tanjak tuh.. Tp iskk.. Xde ke veil yg cun nk ladan ngan songket Ain..

N promo 30 saat ni laju sgt nk tunjuk gambaran babak 80minit mggu depan… Iskk.. High blood pressure stress dibuatnye..

Reply

Setia AH December 1, 2012 at 8:13 AM

semua pengulas blog ni…tahniah krn sgt rajin memberi ulasan…sy skali skala je…tp sy seronok mbacanya…blog sehebat ceritanya juga…cant wait next week…bestnya…bab tdg tu nak wak mcmana cerita dah siap…for next time blh buat iktibar…bg lah ain pkai tdg cantik2 menambahkan lg manis n cantiknya heroinnya…hebat sgt lakonan AA & NN…For global station sila ambil lg mrk berdua berlakon bersama…natural n tak mgada.ngada lakonannya hebat…patut dpt anugerah…..

Reply

nak am December 1, 2012 at 9:19 AM

i lebih tersentuh dgn ep55 diiringi dgn bground music opick yg mmg syahdu tu (scene solat, ain cium tgn mama & am) compared to ep 56…rasanya scene dlm bilik tu akan lebih feel kalau ain rebahkan kepalanya ke atas dada am, and am peluk ain (mcm scene yg ain suruh am peluk dia ke)pas2 cium kepala ain masa scene ain pakai telekung(ep 55) sebab after 8 yrs, ini first time dorang dlm situasi yg sgt close..kena create mood .., dlm bilik & atas katil. I bukanla nk suruh dorang guling2 atas katil,..klau i kenal baik ngan director, i akan recommend camtu..

lg satu frust scene esok pagi lepas kenduri yg ain cium dahi am sebelum masak breakfast, tk de pun..tunggu sgt2 scene tu sejak denga dr rusnita, mama, scene tu ada dlm novel…uwaaa…

Reply

zunita December 1, 2012 at 12:49 PM

memang sumer babak Am peluk Ain dlm bilik dibuang, cuma ada pegang tangan. memang ni drama melayu peluk2 tu oviously tk sedap, tp keadaan Am dn Ain lain, patut tunjuk lah babk yg Ain berada dlm pelukan Am macam ygtertulis dlm novel sekejap je pun cukuplah. Pengarah ni babak rebonding tu boleh lak di panjang2kan tp babk yg org nak sgt tenguk dibuang. Hai… diretor berkuasa dlm production, penerbit ikut jer.

Reply

zel December 1, 2012 at 9:56 AM

nampaknya CIKGU RUSNITA ramai peminat sama byk dgn AA dan NN. Tahniahlah cikgu. Yalah cuti-cuti ni tk mengajar boleh ajar murid-murid senior kt blog ni. hm..m
Tahniah buat kerja amal memang bagus tp amal cm ni kureng skit la..cikgu
Maaf bebanyak…

Reply

Ulfah December 1, 2012 at 10:36 AM

salam zel.. saya sedikit tertanya… apakah zel ada ‘masalah’ dengan laman ulasan di sini…

Reply

zel December 1, 2012 at 12:39 PM

ulfah. saya takde masalah paper. sesaja nk tulis lepas baca sumer komen, so i dpt agak yg cikgu rusnita ni pandai mengulas tu sbb you all tertunggu2 ulasan diyer. So -+ sama popular ngan AA dn NN tk betul ke cik ulfah.

Reply

Ulfah December 1, 2012 at 2:03 PM

baguslah begitu jika tiada masalah … akan tetapi cara tulisan komen zel tu…. emm.. ditambah perkataan ‘cikgu’… ada menunjukkan ‘kebiasaan’ (sudah biasa?) merujuk rusnita sebagai ‘cikgu’.. berbanding dengan dengan mereka yang lain, yang menulis komen di sini…

Reply

lestari cinta December 2, 2012 at 1:49 PM

dia elok tukar kerjaya jd director plak….

Reply

mazil December 1, 2012 at 10:27 AM

bestttnyeeeer citer niie……knp laa lmbt sgt ari isnin….aduiiiii….

Reply

Mimizaza December 1, 2012 at 10:57 AM

Penantian itu sesungguhnya suatu penyeksaan!!!!!!!!!!

Reply

sukamemerhati December 1, 2012 at 11:05 AM

#mama..
suka sgt tgk AA & RR dlm Rahsia Hati tp part dia org berdua bercinta ni sikit sgt..sedih ending tp xtau dia still alive or dah meninggal ye…. tp mereka sgt sesuai bergandingan…. harap2 ada lg gandingan AA & RR…
NN mmg pandai berlakon… very natural… Saya tgk drama kerana bakat lakonan mereka bkn kerana paras rupa.. paras rupa itu hanya satu kelebihan…

Reply

siti December 1, 2012 at 11:20 AM

the very best n sweet love story ever after

Reply

Ani December 1, 2012 at 1:19 PM

Kalau lah semua scene dlm novel tu ade dlm drama nie….hai abis lah drama AnH nie kene kutuk….jd drama kontrovesi…… Kita terima jer ape scene yg ade. Nak yg lbh2 tu kita imagine lah sendiri. Nak jga gak sensetiviti agama …..

Reply

Ani December 1, 2012 at 1:26 PM

Ape scene Johan nxt week ek? Ain da jd hak Am, Azie dia da xnak, Johan suke Eja tp Eja x suke dia, sapa lagi target Johan? Erin adk Am ker?Oh tidakkkkkk…..

Reply

mami December 1, 2012 at 9:43 PM

hikh hikh hikh.. ape salahnya.. Erin puntak de boyfriend lagi…

Reply

ilham adam hawa December 1, 2012 at 2:51 PM

boleh jadi jgk Ani.. org lain sume dh tau perangai mamat rebonding ni.. tp logik ke?

Reply

Muzaffar December 1, 2012 at 3:03 PM

Johan nk try mak Ain plak pas ni….amacam,boleh gitu??

Reply

mama December 1, 2012 at 3:02 PM

#sukememerhati
Rasanya AA xkan berganding ngan RR lg kot pasni….sbb ada gosip kate wife AA jeles u….sbb pernah ada kontroversi dulu masa cite RAHSIA HATI TU.
#NAK AM
mmg scene dlm novel ada cium dahi tu…tapi mungkin director x blh nk realitikan…hihi…menjaga sensiviti…kihkih

Reply

indah December 1, 2012 at 3:03 PM

Eii… bila lh nk abis part mamat rebonding sengal tahap gaban tu.. Dh brtmbah2 rumit lh plak.. X psal2 bnyk pulak part dia.. Potong stim btul ngacau je part Am n Ain tu.. Mengda2 btul mamat rebonding tu x dpt Ain Eja plak dia nk ayat.. Gila ke apa.. Bersyukur sngt Ain dh bleh terima Am.. Cepatlh ckit mggu dpan x sbar nk tngok part strusnya… Tq Ezany.. I like this story..

Reply

cik dayah December 1, 2012 at 8:23 PM

Last2 mamat rebonding dgn azie jgk.. sbb dlm google image ade gmbr scene ain bersalin n time tu mamat rebonding pelok pinggang azie time tgk baby..

Reply

cik dayah December 1, 2012 at 8:24 PM

Last2 mamat rebonding dgn azie jgk.. sbb dlm google image ade gmbr scene ain bersalin n time tu mamat rebonding pelok pinggang azie time tgk baby.. setia btol azie..

Reply

Kak Ruby December 1, 2012 at 8:47 PM

Betul tu cik dayah..ada tengok temuramah (dlm youtube)Dazrin dan Elfaeza mengatakan akhirnya mrk ber2 (johan dan azie) berkahwin. For next week sabar jeelah Johan tengah sasau tahap dewa..hahaha…

Reply

Dee December 1, 2012 at 8:49 PM

Yeaaaa.. Scene i ada bnyk minggu depan.. I akan dapatkn am.. Coz im still love him.. Hehe.. Jgn mara nnt kene jual

Reply

mami December 1, 2012 at 9:41 PM

weekend ni.. tak de pe nak buat.. sambil layan bola (dah 2-0) .. mami rewind tengok episod awal2 tu.. mami baru perasan Am cakap kat kakak dan mama dia yg Ain tu sweet face.. cantik ape..(wahh… mami like sangat..) tapi yg mama wonder sgt kat mana taska tu ye? sbb situ jaga baby one to one.. susah ooiii nak dapat..

Reply

Egon December 1, 2012 at 10:15 PM

K.ruby,

Egon pun tgk gak interviews Johan ngan azie kat set tu…. Pastu diaorg explain yang watak Johan ngan azie Di kembang kan lagi… Pastu Johan Siap cakap lagi yang bila dia dapat tahu yg ain berbaik semula dgn am, dia Akan jadi sasau….

Adoi…. Tak sabar nak Tunggu Minggu depan dan seterusnya, nak tgk apa lagi watak am ngan ain yang Di kembang kan jugak….

Hopefully ada la scene am angkat/dokong ain masa ain masuk spital nanti tu…. Coz AA kan Mmg expert angkat mengangkat ni.,…. Sama cam Nora elena angkat SS, cinta Gila, angkat RR…..

Reply

Kak Ruby December 1, 2012 at 10:40 PM

* Egon
Nak tambah..dlm OR angkat Maya Karin..tp kalau part AA tinggikan suara..takut Kak Ruby…

Reply

layan je laaaa December 1, 2012 at 10:17 PM

ni out of topic sikit ye.. pada sape2 yg minat aqasha.. ada drama bersiri baru kat TV9.. Terlanjur Cinta.. baru episod 3.. heroin siti saleha.. ada nazim othman.. zul ariffin, marsha, raja ema.. boleh tengok kt tonton.com.my

Reply

Kak Ruby December 1, 2012 at 10:32 PM

Alahai layan je laaaa..nazim othman pegang watak ape…suka tengok dia sengeh nampak gigi..sweet sangatt…

Reply

layan je laaaa December 1, 2012 at 10:47 PM

tak sure la pulak.. baru tengok episod 1.. slow sikit citer dia.. tapi nampak gaya mcm watak dlm dejavu di kinabalu je.. hero aqasha.. may be watak nazim watak yg tak dapat heroin la kot..

Reply

Egon December 2, 2012 at 9:09 AM

On 2nd thought, kalau watak Johan tu Di ganti kan dgn Nazim Othman, kan Lebih gempak….. Baru la pengkomen semua confuse… Nak ain bersama ngan am atau ngan Johan kan…… Patut Nya penerbit wat cenggitu baru Lebih panas cerita ni….. Hahahhahahahahah

Reply

layan je laaaa December 2, 2012 at 9:16 AM

aku sokong kau Egon.. ni takat mamat rebonding tu.. mmg hero menang tanpa bertanding..

Reply

abcdefg December 5, 2012 at 9:26 PM

dulu2 x minat sgt nazim ni.. tapi ade la terrrr tengok bebrape cite yg die jadi lembut.. teros mak suke nyah.. menjadi gitu… hahaha

Reply

ieena December 1, 2012 at 10:23 PM

suka baca komen2 yg d beri

Reply

myadamaen December 1, 2012 at 11:00 PM

x sabarnyer nk tgu isnin nie…..aduh jiwang da feeling nie………..

Reply

myadamaen December 1, 2012 at 11:02 PM

teringin laa nk jumpe AARON AZIZ… ble la dpt jumpe die live ea?????? ^_^)…….

Reply

zulk December 2, 2012 at 12:14 AM

I pernah 2 kali jumpa AA masa bulan puasa. Masa tu i tinggal kat Mutiara Damansara. Tp sekarang tak tau AA tinggal situ lg ke tak sbb tk pernah jumpa lg.

Reply

myadamaen December 2, 2012 at 2:01 PM

lau I mesti da excited jpe AA nie :)

Reply

rex December 2, 2012 at 12:10 AM

lari topiks skit. mama kata mungkin AA tk berlakon ngan RR sbb wife AA jelous. La..ape nak jelesnya, nama pun pelakun. Kalau ngan sorang tu jer berlakun tak best arr. lg pun dlm Rahsia Hati mereka bercinta tp tak kesampaian, AA makan hati dgn masalah yg dia hadapai lepas accident tu. RR dan AA layan perasaan masing2 je. Itu pun jeles susahlah kalau cam tu. Peace……..

Reply

sukamemerhati December 2, 2012 at 12:15 AM

#mama..
ye ke x ada lg dah gandingan AA & RR? Rasanya dlm crite tu cuma 3 episode aja dari 40 episode yg dia org berlakon bercinta…. lain xde… apa yg kontroversi sgt? Tp mmg serasi la dia org berdua berlakon….
#myadamaen…
smua pun xsabar menunggu isnin mlm… xde lg black monday ke… monday blues ke… skrg ni cuma nape lmbat sgt ari isnin ni…. :D

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 12:17 AM

Quote:
Ibu Ostolia: Kamu dah ada perempuan lain ke
Johan: Ada bu, tapi bukan Ain dan bukan Azie
Unquote:
Maksud si Johan tu siapa? Eja?
Dasar memang gila! Mudah sungguh hati Johan ni berubah. Kalau lah dia di tempat/situasi Am dah lama agaknya Ain jadi janda berhias. Sesungguhnya dlm Surah An Nur “wanita yg baik untuk lelaki yg baik dan lelaki yg baik untuk wanita yg baik” Kau dengar sini Johan; aku nasihatkan kau bertaubat dan insaf banyak2 lagi pun aku tk pernah nampak kau solat! Mcm mana nk ada petunjuk dan mempunyai keimanan yg tinggi. Alamak dah terlebih pulak aku bersyarah ha ha mcm betul g2….

Reply

sukamemerhati December 2, 2012 at 12:20 AM

#rex…
betul tu rex… nama pun pelakon.. kena sabar aja la…

Reply

nia wihana December 2, 2012 at 1:18 AM

Dapt bc novel tatkala drama dh ep.48….baru dpt btul2 feel…’conti’ drama nie kdg2 buat penonton sakit jiwa..ciput sini …ciput sana…klu 1jam takpe la klu cmtu…satu lagi ….wardrobe mmg agak mengecewakan…esp for Ain…tak konsisten..kejap trendy….kejap langsung tak matching ..hopefully pihak produksi dpt beri perhatiah….apapun all casts mmg SUPERB…gandingan mantap org baru + org lama..anyway pengajaran yg plg signifikan to me dlm dRrama nie adalah …kekuatan doa seorang IBU…..tak mungkin Adam & Hawa dpt bersatu tanpanya …eager to watch till THE END….

Reply

EJA December 2, 2012 at 2:22 AM

yup setuju tu nia wihana…ain dalam novel tu selalu menggambarkan wajah yang ayu pakaian yang sopan dan cantik..watak NN x da masalah, dia ayu, pakaian boleh diterima cuma kadang2 x sesuai.
hope cerita ni jangan sampai mengarut..mut masih nak tengok smpai habis :)

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 6:31 AM

Bila difikir semula kata-kata Am “kalau tak kerana Dee, Am tak akan kahwin dng Ain” ulasan saya: sungguh pun di awal episod kita tahu Am sudah mula mencari calon isteri dan mula menunjukkan Ain lah calon itu dan Ain pun syiok juga pd Am walaupun belum bersedia untuk berumah tangga kerana lagi mengejar cita2, tapi untuk menyunting Ain ketika itu rasanya mustahil sbb Am sudah nampak sifat/karakter Ain yg susah nk dapat, oleh itu apabila terjadi kisah di rumah mama episod 10 itu, pd Am “pucuk dicinta ulam mendatang” apa lagi dia pun “membisu” bukan saja kerana dicabar Dee tapi memang itu lah yg dia mahu. Di sinilah Am berasa berterima kasih pd Dee. Walau jahat mana Dee pun, dia pernah menjadi girlfriend Am mungkin ada rasa sayang dan kasihan walaupun erti sayang di sini sudah bertukar kpd “sesama insan” itu lah sikap Adam Mukhriz yg baik hati bukan mcm Johan tu main redah saje….ha ambik kau Johan aku tk kan lepas kan kau he he

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 7:14 AM

Terlepas pandang baca komen kawan2 yg tk puas hati pd bbrapa tukang komen: bukankah cerita A&H ni sudah menjadi fenomena dan diminati oleh smua lingkungan jadi tak kisah lah mrk Cikgu, pensyarah, korporat hingga ke suri rumah sepenuh masa (jangan ingat saya tak tahu ramai yg beri kan nama samaran di sini malah Datin pun ramai yg jenguk di sini itu yg perasan tudung murah, langsir teruk dsb walaupun dr kalangan org2 biasa pun mrk peka dng background scene2 tu) tetap ingin menjadi penonton A&H yg setia…Tapi pd saya semakin ramai mrk memberikan ulasan saya semakin suka sbb bila tk di dramakan novel ini penghayatan pembaca dan perspektif berbeza-beza.. Itu yg gerek ….

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 7:45 AM

How about we put full stop pasal wardrobe ni. Pandangan saya pensyarah (karier Ain) bukanlah model atau selebriti yg dia nk kena pakai outstanding walaupun ada ketikanya Am puji pakaian Ain semasa kereta rosak, lebih-lebih lagi bila duduk di rumah nk bertudung sakan pulak cukup lah sekadar tudung dlm saja. Dlm alam realiti di rumah biasanya kita berT-shirt atau berblaus simple dsb. Satu lagi perkara selera org berbeza-beza pd kita wardrobe tu mungkin spoil lah ” tapi cantik pd pandangan mata suami” dan cantik pd pandangan mt mrk sendiri he he tk caya tanya sales promoter atau pemilik butik… Dan kalau drp sudut pengalaman pandangan mata saya pula, ada suri rumah yg sungguh cantik pertrampilan mrk hingga kan dpt jolokan wanita cantik (bukan Cik Pon ye) tapi pretty woman ape ke tidak pergi pasar basah (wet market) pun bertumit tinggi 4 inci tapi kan takpelah… saya seronok juga….dan bila beriadah kayuh basikal kasut tumit tu juga.. Tak logik kan apa nk buat saya pun suka tengok juga…

Reply

Mirza Roy December 2, 2012 at 9:37 AM

salam perkenalan untuk semua
saya dah lama mengikuti siri a&h dari episod 1 dan seronok bila membaca semua komen2 di blog ini …. hari ini saya terpanggil untuk menulis…. setuju sanggat2 dengan pendapat Anjung Nani …. Ain gadis kampung yang diajar ibunya supaya menjadi anak gadis yang sedarhana dan tidak lupa daratan walaupun tinggi mana pelajaran dan pangkatnya dan siapa suaminya…. Ain tidak pula diajar dengan kemewahan oleh ibunya…. jadi pd sayalah …… walaupun tak cantik dimata orang tapi bagi ain amat cantik sekali. walau pun tudung yang murah harganya. yang penting tidak menyusahkan dan poket sentiasa berisi…. bak kata pepatah melayu lebih sudu dari kuah. jngan marah ini pendapat saya saja……

Reply

mami December 2, 2012 at 10:12 AM

sungguh lah Anjung Nani… mami pun tak delah layan sangat masalah wardrobe.. katil tak ganti cadar ni.. mami nak tahu jalan cerita jer .. sebab tu mami layan jer (cuma ada sikit sakit hati ngan watak Johan dan makcik Ostolia jer..). Tak semua mempunyai citarasa yg sama bila tiba bab dressing.. nak comment pasal the real world boleh.. tapi utk setakat cerita A&H ni.. cukuplah..kita layan jer

Reply

peminat ah December 2, 2012 at 11:04 AM

saya tertarik dengan anjung nani ni kerana ada satu pendapat dia yang menyalahi di atas. untuk pengetahuan anjung nani saya ni peminat derama melayu yang mana watak seroang heroin nya mempertahankan kehormatannya, macam soal hati erra fazira, nor elena, cinta stanza dan lain2 yang seumpama. saya minta maaf pada anjung nani kerana menegur disini. saya di sini ingin memberitahu bahawa batas aurat wanita adalah kepada suami kakak am juga, jadi maknanya dengan abang ipar atau biras kita, kita kena jaga aurat, maknya nya tidak boleh pakai rengkas macam serkop kepala sahaja. itu saja diharap anjung nani jangan marah saya ikhlas.

Reply

luna December 2, 2012 at 7:58 AM

salam. saya ada juga buka blog lain pasal AnH tp tkder org komen pun naper ek..Wah ezany nyer blog popular la..paper pun tak suka tenguk watak Johan ..menyakitkan hati dn telinga dgr dialog dia…heee pi men jejauh skit leh? Sorry

Reply

nenek fa December 2, 2012 at 8:27 AM

salam semua adik adik dan anak anak sekelian,
Salam pekenalan.
saya seorang peminal AH , seorang ibu, ibu mertua dan seorang nenek yang sentiasa berfikiran terbukan kepada semua .
saya tahu kamu semua fanatik sangat menonton AH. Rata rata yang memberi komen menjurus kepada adam n hawa, johan n azei.
yang sebenarnya banya pengajaran yang boleh kamu semua pelajari. cuba lihat eman am dan hawa . betapa sabarnya seorang ibu melayan kerenah anak mereka. seorang playboy dan seorang lagi degil ikut kata hati, panas baran dan tak pernah mendengar kata kata nasihat ibunya. mama am dan emak ain sentiasa menasihat dan sentiasa berdoa kepada allah supaya anak anak mereka berubah. ITULAH KEBERKATAN DAN MAKBULNYA DOA SEORANG IBU. ain yang degil, pemarah pun boleh lembut hati dan buruk sangka apabila melihat am menjadi imam. Am berubah apabila dinasihat oleh mama supaya menjalankan tugas sebagai seorang suami. ain berubah apabila dia sedar bahawa am adalah seorang suami yang baik yang dianugerahkan oleh tuhan kepada nya.
Harapan saya kepada adik adik dan anak anak semua ingatlah lah MENJADI SUAMI YANG MENJANJIKAN SURGA UNTUK ISTERINYA HARUSLAH MENJAGA SYURGANYA. DAN BAGI ISTERI YANG MENGHARAPKAN SYURGA DARI SUAMINYA HARUSLAH MENJAGA SYURGA SUAMINYA DULU.
Amin…………

Reply

Egon December 2, 2012 at 9:15 AM

Beside than wardrobe ain yg kekadang kelaut tu…. Ada Satu lagi yg Egon rasa perlu Di ambil tengok jugak…. Iaitu, bedspread kat bilik am rumah mama tu… Sepatutnya tukarkan ke yg Lebih style org muda….. Dah kata bilik am kan…. Dah la interior dlm bilik tu klassik sgt-sgt … Sepatutnya kena Lebih menampak kan ciri2 bilik org muda….. Sbb bedsheet dan interior bilik am kat rumah am ok apa….. Yg kat rumah mama jer kelaut sket….

Reply

yonne December 2, 2012 at 3:13 PM

Egon,setuju sgt2 dgn apa yg u tulis tu…at least bg la bilik tu ada feel sket…ye lah sy phm msg2 ada pendapat tersendiri..tp klu dia upkn skit dekorasi blk tu mesti lg ok kot..tgk bedspread tu mcm lbh sesuai utk nenek2 punyer version..(sori klu ade yg x stju)
Lg satu sy bc ramai yg komplen psal tudung yg ain pakai…mmg ye pun…dh old fashion tudung dia pakai tu esp kaler putih and hitam tu..skang ni kn mcm2 fashion tudung moden..yg murah,mahal..bak kata ofis mate saye,ain ni keje lecturer,tp pkai tudung harga singgit pastu naik keta bmw 5 series…klu ‘fashionkn’ ain dgn hijab moden kan lbh sesuai..tp apakan daya kita..komen byk manapun,kuasa di tgn director…hahhahaa…

Reply

adam azfar December 2, 2012 at 9:37 AM

ya..setuju dgn nenek fa. Di samping kita layan cerita A&H ni, kita ambil la ikhtibar yg terkandung di dlmnya, kesabaran seorg suami, doa yg tidak putus2 dr ibu utk anak2nya, nilai persahabatan, yg baik pasti balasannya baik tapi yg bniat tak baik pasti ada juga balasannya.

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 10:38 AM

> hai egon! Selamat berkenalan rasa Anjung kan tuan rumah ni yg sponsor “rumah mama” kalau dilihat sekitar ruang dlm rumah dan perabut termasuk katil Am adalah rumah berkonsepkan “Bali style” itu yg kita lihat sarung bantal alas cadar hanya langsir bukan konsep tu. Tapi saya setuju dng egon knp ye bilik pengantin tk berhias sprti kebiasaannya tk perlu berenda-renda cukup lah dihias berseri sprti kelihatan bilik pengantin “direktor” tersilap pandang kot! Kan ada Kak Za dan Erin (setahu kita mrk ni lah yg excited nk hiaskan bilik Am tu) atau mungkin Am dari mula lagi nk kenduri ni dibuat simple atau Am tak benarkan mrk olah bilik yg sememangnya menjadi privasi Am tu sbb dua tahu celah mana pun Ain sorok baju dia perasan .. He he jng marah terlebih komen lak oops…

Reply

Mirza Roy December 2, 2012 at 10:57 AM

hai Anjung Nani , egon! saya rasa cadar tu memang mahal cuma warna saja yang tak terang…. sebab saya ada satu nampak macam buruk tapi harganya boleh tahan jugak

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 11:15 AM

Pembetulan: ejaan perabot dan sarong
Statement “Kak Zah dan Erin mungkin sbb org perempuan suka bab hias menghias ni excited nk hias bilik Am”

Reply

Anjung Nani December 2, 2012 at 11:37 AM

Salam peminat ah saya akur bab aurat wanita ni tapi statement saya di atas adalah secara general/umum sudah tentu tiada bukan muhrim sewaktu di rumah kita dsb. Btw saya tk sedikit pun berkecil hati tkasih krn mengingatkan <3 AN

Reply

Egon December 2, 2012 at 11:38 AM

Mirza,

Yang Egon maksudkan bukannya dari segi harga or jenama…. Fesyen dah style Nya jer…. Especially bedspread tu… Patut pakai bright color sket…. Or satin type…. Lagi nampak semenggah….. Yang perabot tu Acceptable la kan…. Lagi pun rumah mama kan…. (Beside than rumah Mmg disewa utk shooting kan)…
Cuma patut Di enhance kan interior bilik tu, dah di focus kan scene kat bilik kan…. Kena la blend kan skit dgn character Nya….. Ini dah mcm bilik mak-mak dah jadi ya…..

Reply

Kak Ruby December 2, 2012 at 12:21 PM

*Egon
Kak Ruby nak ketawa dulu pasal bilik mak-mak tu..hahahaha…

Reply

Kak Ruby December 2, 2012 at 12:26 PM

Jgn marahlah ye..Kak Ruby bukan ketawakan bilik tu tp ketawakan the way Egon tulis..

Reply

Mirza Roy December 2, 2012 at 1:50 PM

betul lah egon , dah jadi mak-mak pun ….. dah 8 tahun dah…… maaf ye …gurau aje

Reply

cma December 2, 2012 at 12:05 PM

Seronok baca komen korang…. Yg peliknya rmai pulak yg ingin jd pengarah… Syabas… Ada ramai pelapis lepas ni…apa2pun kita tengok je apa episod akn dtg… Jgn emo….

Reply

rusnita December 2, 2012 at 12:47 PM

hm, lmbtnyer tggu pg selasa. hehe, maklum la kita xde hd, so tggu ezany yang baik hati upload dulu drama ni br blh tgk. sapa2 yang nak baca full story dgn full script for novel, blh masuk fb adam dan hawa. if i’m not mistaken ada kat situ kan sebab ada kawan2 kita penah copy dari situ utk paste kat sini.

Reply

peminat ah December 2, 2012 at 2:30 PM

kebelakangan ni ezany upload cepat, cubalah nasib boleh tunggu.

Reply

leenz December 2, 2012 at 4:00 PM

salam bt peminat AH smua…bl bc suma komen2 kat blog nie bt rs terhibur jg…anyway sy br berkesempatan bc komen2 di awal rancangan AH ditayangkan..apa yg bt sy rasa agak terkilan skit wlupun sy bkn pelakon heroin utama dlm ceta AH tp diawal ceta AH, NN teruk dikutuk..sy xnak ceta pjg2 tp korang pn leh bc sapa2 yg kutuk NN..pd sy siapa pn heroin drama nie xsemestinya kn cantik..kulit putih gebu n muka mcm ala2 mix..yg penting penghayatan dlm melakonkan watak itu yg penting…sy kira disebbkan NN berjaya membawakan watak as Ain Hawani itu la aset yg menybbkan sy dan jg pmnt AH sntiasa ternanti2 setiap episod…so sy harap yg telah mengutuk NN diawal drama nie ditayangkan…agak2 lah kalu nak kutuk…jgn pandang pd wajah semata2…setiap org ada kelbihannya…scara personalnya sy suka tgk NN…1st tgk ceta nie sy mmg xknl NN tp sbb lakonan dia yg mantap bt sy tertarik nk tgk stp episod..sy pn pnh ambk course lakonan dlu kt usm jurusan mass comm so sy rs memegang watak as Ain nie bknnya mudah..byk memainkan emosi..mimik muka..semua tu kna show kt dpn kamera…tp sy xla nak jd pelakon…NN ada kecantikkan tersendiri…sy suka tgk expresi wajah dia..novel nie sya pnh bc dlu tp dah xingt jln cetanya…gandingan ngn AA pn mmg sesuai…AA pandai memainkan watak cm kdg2 intonasi suara dia x jelas..bt AA sy xda nak komen sgt2…cos sy rs terpanggil nk komen kat cni psl yg mengutuk NN diawl ceta nie…sy hrp yg telah mengutuk NN 2 mgkn mengikuti ceta nie n mugkin dia terasa bahangnya AH nie cm mungkin malu nak mengaku…kan..

Reply

ray December 2, 2012 at 4:47 PM

salamkluar tajuk skit bole ek.. ada satu lg drama eps akan shoot awal jan. drama adaptasi novel. pelakon dlm list adalah AA Fahrin Ahmad dn heroin izara. Tajuk Pilot cafe. Hrp pengarah /penerbit tk pilih AA lg sbb too much of him, tukarlah plak org lain. Bukan tk suka AA tp biarlah variasi sikit. Kenapa Nazim, tk ada dlm list osman Ali…sedih..uu

Reply

Egon December 2, 2012 at 4:48 PM

Cma….
Kita kat sini Mmg bercita2 nak jadi assistant director pun…. Heheheheheh…

K.ruby…
Kita mengomen Dari hati…. Itu yg sepenuh Perasaan tu…. Hehehe….

Apa-apa pun 3 hari menunggu episode AH ni… Mmg tersiksa jiwa raga…. Lambat tul malam besok Nya….

Reply

bintang December 2, 2012 at 7:24 PM

panjangnya komen….dah kekeringan idea….ape pun teruskan tonton adam n hawa sampai episod 80

Reply

Kak Ruby December 2, 2012 at 7:38 PM

Hai..lamanya hari isnin..time hari sklh cepatnya hujung minggu, x menyempat2 siapkn keja..tengok A&H episod 53-56 dah brp kali ulang dah..

Reply

pu3_anis December 2, 2012 at 10:05 PM

yeayy.. takk sabarr nk tngkk episodd mingu depan.. hoorayy.

Reply

chelsy December 2, 2012 at 10:21 PM

hehhehe….A&H punya penangan sampai w/e pun ramai yg nak berakhir cepat…aduyai, ni kiranya obsess dah nih.. relax arr enjoy the w/e… xkan xde mende lain nak buat kak Ruby selain mengadap A&H?

Reply

chelsy December 2, 2012 at 10:24 PM

BTW, saya pun minat A&H tapi xdelah sampai xsabar2 nak habiskan my precious w/e! LOL

Reply

myadamaen December 3, 2012 at 12:19 AM

lmbatnye nk tgu mlm esk…heheh…x de moOd nk s2dy if x tgk ADAM HAWA…………..

Reply

nak am December 3, 2012 at 12:32 AM

i pun terpanggil nk komen psal tudung and wardrobe ain,,,kesian tgk ain dia tk bersalah tp bhg wardrobe ni tk peka langsung bab ain ni…kekadang pakaian tk matching dgn color tudung,,nasib baik dah tk nmpk jambul, tp ialah kdg2 pakaian, seluar palazo la, macam selekeh aje nmpk di sisi am …membuat she looks hideous..pada hal ain tu sgt sweet, dia slim so pakai apa pun ok, pakai slack ke or khaki pants pun ok, ni seluar palazo je nmpk tk semenggah,,,setuju dgn egon, tk perlu pakaian mahal or tudung harga mahal2 yg simple pun ok aje asal match la..in fact sy teringin nk tgk ain pakai baju kurung masa kt tadika dulu, simple but she still looks good…ini bkn soal ain tu org kg, come on dah 8 yrs di australia, n jd lecturer kt kl, so i;m sure taste dia pun should be ok, ini org wardrobe tk perihatin…anyway org kg pun kdg2 lg seksi maut d org bndar…next time pihal production kena la ambik berat soal2 begini, macam cincin di jari ain dah tersarung, pas2 cincin yg sama mama am bg lakss..eh continuity kena jaga ..

Reply

Ulfah December 3, 2012 at 9:32 AM

setuju 1000% … ain slim dan putih, senang nak cari baju untuk dia…bukanlah pakaian tu perlu mahal-mahal… asalkan kemas dan kena pada wataknya… banyak baju-baju murah dan cantik di pasar malam kalau pandai cari dan boleh nampak ‘mahal’ … ini ialah masalah ‘mata’ orang wardrobe tak sensitif dan tak peka mencari yang sesuai dengan watak ain… hu hu hu… kesian watak ain…

Reply

adam azfar December 3, 2012 at 6:22 AM

dah tengok kat dailymotion. ada video am dan ain saja. tak ada part johan dan azie atau makcik ostolia tu, best…..

Reply

mami December 3, 2012 at 2:52 PM

mami pun dah tengok.. tapi still nak layan kat ezany… nak layan komen2 semua..

Reply

Suke suke December 3, 2012 at 8:19 AM

Hi all!! Waaaa… Rndu nye kt u all semua.. Smakin meriah n smakin ramai org br.. Welcome everyone!! Rusnita, mamai, cumi n abady.. Smakin gamat la comen kt blog ni i tgk.. Br arini smpt browse tru u all nye coments here.. Rnduu nyeee… Da smpi mne a n h skrg?

Reply

mami December 3, 2012 at 3:22 PM

suke suke.. baru sebut2… welcome back….

Reply

arafah December 3, 2012 at 9:23 AM

production house tak telitin…mungkin dgn komen2 yg diberi, mereka akan menjadikan yg lebih baik akan dtg. tunggu pulak next novel adaptation ! hope someone fr prodn reads all these constructive comments …:-)

Reply

izza December 3, 2012 at 11:28 AM

alahai… ezay, bila nk upload yg episod 57..??? huhu..

Reply

iReNe December 3, 2012 at 1:04 PM

Ishh.. Kat mustika pon br mlm ni nk tayang izza oii.. Kene aa tggu lps astro tayangkan…

Reply

nak am December 3, 2012 at 1:56 PM

eii suke suke ..welcome back..ehh u gi mana ek, bkn u gi oversea ke… itulah komen2 luahan perasaan hehe..A & H, mlm ni ep 57, baru nk sambung lepas scene kenduri kat umah mama am.
scene esok pagi masa ain nk masak nasi goreng buat breakfast, am tgh tido kt katil ( I tk puashati sebab ain tk cium dahi am mcm uol cakap dlm novel ada scene tu) …uish uish..

Reply

Soulreaver December 3, 2012 at 2:23 PM

Kena la jaga batas2 nye.. X kan la NN nk cium dahi AA tanpe apa2 lapik. Tapi kan bleh je klau director suh ain usap rambut am ke… At least ada la tunjuk some sort of kasih sayang… At least sampai juga msg tu.

Reply

azie December 3, 2012 at 3:43 PM

yeayy.. takk sabarr nk tngkk malam niee.. hoorayy.

Reply

riz December 3, 2012 at 3:52 PM

dgn siti saleha dlm nora elena boleh je cium dahi….xkan dlm adam hawa x leh…bukan nak suruhh dia org guling2 atas katil…jgn cium mulut sudah…nanti aaron kena htr balik singapore teerusssssss….

Reply

Anjung Nani December 3, 2012 at 4:33 PM

Tumpang lalu… Betul lah kalau semua nk berlapik habis frust lah kita2 ni yg mengharap drama sama seperti novel.. Ini semua direktor masing2 dlm sesuatu drama/filem itu sendiri sbb dlm Onbak Rindu dan Nora Elena romantis giler… Apasal A&H mcm takut2 nk jadikan cerita nampak realistik kurang umph betul tk kawan2? Rasa2 I kan mungkin title novel itu sendiri menjadi issue paling sensitif samada dlm agama mahu pun masyarakat juga… Oleh itu producer lebih berhati-hati tapi yg kecewa penonton seperti kita hm…

Reply

riz December 3, 2012 at 5:42 PM

btul2tu anjung nani…AA ok je cuma nadiya nisaa ni mcm pendiam dan pemalu kat set…mungkin NN malu nak lakonkan adegan tu kot…sbb statusnya yg dah bersuami mungkin juga….malu2 x yah jadi pelakon la nama pun blakon…lakonan siti saleha lebih mantap dan real dlm nora elena…..nora elena saya x jemu tgk bnyk kali the best luv story ever after…..AA boleh bwk wtk apa dan dgn heroin mana2 pun tp bergantung pd heroin gak bg mendtgkan mood utk sesuatu babak….dlm stanza cinta heroinnya nur fathia mcm baca skrip jd mcm kurang sket la….

Reply

liz December 3, 2012 at 4:35 PM

sorotan episod 57 xde ker?

Reply

Roz December 3, 2012 at 5:06 PM

Sorotan ep 57 plz

Reply

ain elias December 3, 2012 at 5:14 PM

kak rusnita ni umuq brapa? hehe.

Reply

rusnita December 3, 2012 at 7:17 PM

ain elias, umur akak dah dkt 40 dik

Reply

reen December 3, 2012 at 5:50 PM

pendpt saya jer. Maaf kalau tak setuju. Tentang scene ain berada dlm dakapan am semua di potong, ok lah nk jaga sensitiviti org Islam, tp mereka husband and wife tk haram kan, lg pun bukan nak peluk lama2 cuma peluk nk bg tau yg mereka ni memang love each other n dh berbaik after 8-9 years berpisah..
tkder impact lah bila tenguk mereka berbual2 mcam tk der apa2 problem. tak tahulah tuan director punya kejer. Tp byk juga drama mekayu yg ada scene peluk tk kisah lak, tp bila AnH tk leh….Saya tetap tonton AnH cos peluk scene doesnt effect the story line..kan…kan..?

Reply

Soulreaver December 3, 2012 at 7:19 PM

Elok la tu klau ada batas2 nye.. Ingat, jgn terlebih komen takut terpesong akidah… Maaf bukannya nak mengajar sesapa

Reply

one December 3, 2012 at 11:50 PM

hehhehe.. A&H punya penangan! Dah nama pun berlakun, kalau takut2 n malu2 nak bawa watak yg sepatutnya, xpayahlah jadi pelakon..ngeh:D

Reply

nenek fa December 5, 2012 at 12:46 PM

salam semua,
nak tau kenapa am g london x bagi tahu ain
ingat tak statement yang johan buat
“am tu kalau dah dapat apa yang dia hendak akan ditinggalkannya ain tu.”
tu la dia lelaki.
sayang memangla sayang tapi benda benda penting buat buat x penting je.

Reply

nuriha December 6, 2012 at 8:03 AM

dia cakap macam tu sebab dia tak dapat ain…tahu tak?.
klau dia dapat tak ada lah dia cakap gitu.

Reply

Leave a Comment