Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 61 – 64

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Tindakan sendiri ibu Johan kepada Ain amat mengejutkan! Ibu Johan minta perkara ini diselesaikan segera atau malapetaka akan menimpanya! Apakah yang akan terjadi selepas ini?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 53 – 56
  3. Video Adam & Hawa Episode 57
  4. Video Adam & Hawa Episode 37
  5. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28

{ 123 comments… read them below or add one }

NISA December 7, 2012 at 3:38 PM

salam…

wow…sy org pertama gamak nyer.. Xbaek ler mk Johan 2..mendoakan yg bkn2 tuk rumh tgga org.. Sok2 nnt ank die yg x bhgia brtau…Org dtg minta maap pun salah gak ag… Alhamdulillah my MIL x cm mk Johan… ;)

Reply

zara aina December 7, 2012 at 3:41 PM

me 2nd..hehe..tu la klu dah kemaruk kita ni kan…hahah..mcm bdk2 x sabar…heheh..

nisa, nampak x tulisan kt kad tu.??saper bagi saper tu ek….

Reply

NISA December 7, 2012 at 3:42 PM

Bunga yg Azie pegg 2 dr sape tuk sape ek? Kat kad 2 die tulis..

Sorry…
Atas semua yg berlaku..
Sy tetap bersama awak..
Itu janji saya..

Reply

yul December 12, 2012 at 8:38 AM

maybe Johan kot

Reply

NISA December 7, 2012 at 3:45 PM

2 la 2…heheh…AH nyer pasal ler nih…sorotan pun pendek jer.. Cam bukn sorotan tuk 4 episod.. Ntah,2 yg menjd tanda tanyer nih… Sape plak yg ber ‘sy’ n ber ‘awak2′..ntah…

Reply

mak ain hawani December 7, 2012 at 3:46 PM

Saya yg salah, faridah….. jgn marah ain…. marahlah saya, faridahhhh…

Reply

Dewi December 7, 2012 at 3:49 PM

Apa kata cuba tengok citer rahsia hati lakonan aaron aziz ngan rita rudani… Mmg best giler… Nanti korang boleh bezakan lakonan dan penghayatan dia dalam citer tu dan citer nie… Sori kalau ada yang tak suka.. Just saying..

Reply

TejaWafa December 7, 2012 at 6:26 PM

Dewi, i agree with u…Cinta Gila pun sgt best..xketinggalan Stanza Cinta ;)

Reply

Zu December 7, 2012 at 9:07 PM

Setuju gak ngan dewi..tp cerita rahsia hati tu ending dia x best..x happy ending..

Reply

nini December 8, 2012 at 4:34 PM

setuju rahsia hati….tambah2 scene aa dgn arash..bawa hadiah toy …kelakar amat..ngam je gandingan 2 ni

Reply

ima December 9, 2012 at 2:37 PM

hah dh tgk dah..cte rahsia hati 2 pn best jgk..stanza cinta pn best jgk..bab aaron aziz blakon nie smua best2..suke sgt

Reply

zara aina December 7, 2012 at 3:51 PM

ni akk buat ujian DNA melalui mata la ni..kuikuikui…dari jari jemari yg runcing n kuku yg tirus2 tu la kan..tangan azie yg pegang kat kad tu..so rasanya bunga n kad tu dari johan la kot kan…mungkin dh insaf mamat rebonding…tergantuk steering keta kot..dia kan dah jarang interframe,, dok melilau tenang fikiran..langgar batu..tu yg insaf n terus bg bunga kat azie..hehe..(bole terima ke)…hehee..

Reply

Kak Ruby December 7, 2012 at 4:06 PM

Kesian Ain..tak abis2 lg dugaan yg d lalui. Azie pun kesian gak…

Reply

Lanirah December 7, 2012 at 4:30 PM

Salam semua,
Ni yang tak shiokkan, nak tunggu 3hari utk layan AH….promo next wk cam mat rebonding dh mula sedar dari anggau tapi dahsyat pulak makcik ostolia ni buat Ain cam tu :(
Anyway,happy wk’end to ke kawan kat sini and Ezany too :)

Reply

alind December 7, 2012 at 4:49 PM

Makcik Ostolia garang macam rimau!! Takuuutt!

Reply

suria December 7, 2012 at 5:16 PM

Kesian Ain. ,dtg mntak maaf pun kena marah ke!…Apa punya saiko mak si johan tu…..mendoakan rumahtangga org musnah.dh la A&A bru aje berbaik.

Reply

nuriha December 7, 2012 at 5:19 PM

kesian ain makcik astolia tu melampau lah kenapa nak marah ain sedang kan anak dia yang salah ain tu anggap johan kawan biasa je dia yang perasan lebih.

Reply

idaaaa December 7, 2012 at 5:53 PM

yela ksian ain byk mslh mnimpa dia

Reply

NN mmg SWEET December 7, 2012 at 6:12 PM

Canntikknyeee NN pakai tudung pink tu….Suke sgt….Ala2 Wanita Melayu Terakhir gitu……episod next week mcm bnyk ksdihn dr khbhgiaan je….huhu

Reply

zah December 7, 2012 at 6:25 PM

salam. dlm dunia ni mesti ada mak mcam faridah tu, x semacam. Garang macam dia bagus didik anak pd hal anak dia tak boleh diajar. Jaga-jaga sapa2 yg dapat mak mentua cam gitu. Minta selisih dr dia@makcik faridah.

Reply

Makcik Faridah December 8, 2012 at 2:03 PM

yang korang ngate2 aku ni apasal..dah johan tu anak aku…mestilah aku bela dia !!!

Reply

kawai girl December 7, 2012 at 6:34 PM

Saye rase cam bunga tu untuk ain dari johan sebab tengok cara ain cam tak tentu arah je..and may be ain tunjuk bunga tu pada azie..

Rasenye la :)

#tak pernah komen kat sini sebelum ni tapi selalu bace komen-komen kat sini :)

Reply

che da December 7, 2012 at 6:44 PM

masalah ain harap2 selesai la.. pada yang sama mesti ain lupa yang am pergi landon kerana semulator B747

Reply

maeh December 7, 2012 at 6:50 PM

wah..2.. makcik faridah, makcik nak saya ceraikan rambut anak makcik ke? saya sanggup selagi saya ada tenga. Senang je bak gunting. saya gunting pendek rambut anak makcik pas tu saya gam guna gam gajah…untuk gam mulut mak cik setuju ke makcik? saya nak tebus kekurangan budi bahasa makcik. Peace makcik.

Reply

kerabu mangga December 7, 2012 at 7:21 PM

saya suka tgk nora elena..dlm tue AA denagn siti saleha ngam berlakon…pastu ada satu lg citer AA dengan siti saleha…kekasih awal dan akhir..citer nie AA punya company yg buat….tp AA jadi budak kolej mcm kelakar pula sbb bdn dia agak besar…citer nie dulu ada disiarkan kat tv9.

Reply

kerabu mangga December 7, 2012 at 7:23 PM

makcik faridah tak baik ckp mcm tue…mmg ain ada salah.tp anak dia pun salah juga…tak patut makcik ostralia ckp mcm tue tau..tauladan tak baik pd anak2…

Reply

Directioner December 7, 2012 at 7:35 PM

ape la mak cik ostolia ni? emo terlebih… bawak2 bertendang la ye!!!

Reply

Sony Silverian December 7, 2012 at 7:43 PM

Giler punya sorotan kali ni…. penuh dengan tanda tanya…. sesaper yang tak baca novel kompom suspen punya….. tapi bagi yg dah katam novel ni… itu hanya penambah perisa supaya lagi dramatik. …. maklum lerr nak bagi cukup 80episod bukan senang ooiiii…. sbb kalu ikut bulat2 dalam novel saya lagi 8 episod mungkin dah tamat kot…… hihiiiii
Apa2 pun syabas pada direktor dan jugak penyunting sorotan drama ni… kerana pandai membuat penonton2 jadik tanda tanya apa kesudahan nya… sbb dlm novel takder pong ain sanggup minta cerai dan watak ganaz makcik ostralia serta watak sengal johan tu….

Reply

Kak Ruby December 7, 2012 at 7:58 PM

Scene Ain x puashati dgn Am psl Dee mmg ada dlm novel. Ain rasa xpuashati Am x bterus terang ttg Dee masa Dee jumpa Am (dlm novel Dee pegang2 tgn Am mybbkn Ain jeles) time Ain pegi washroom. Am rasanya mls nak bg tau Ain mmdgkn mereka ber2 baru nak bbaik2. Biasalahkan org pompuan ni penuh dgn perasaan..org lelaki rimas kot kalau org pompuan mcm Ain jeles. Tp kalau org lelaki mata hatinya tajam sudah tentu dia biarkan perasaan jeles ni menguasai diri isteri..x baik juga kpd hubungan…betul tak?

Reply

Kak Ruby December 7, 2012 at 8:00 PM

Scene Ain x puashati dgn Am psl Dee mmg ada dlm novel. Ain rasa xpuashati Am x bterus terang ttg Dee masa Dee jumpa Am (dlm novel Dee pegang2 tgn Am mybbkn Ain jeles) time Ain pegi washroom. Am rasanya mls nak bg tau Ain mmdgkn mereka ber2 baru nak bbaik2. Biasalahkan org pompuan ni penuh dgn perasaan..org lelaki rimas kot kalau org pompuan mcm Ain jeles. Tp kalau org lelaki mata hatinya tajam sudah tentu dia tak biarkan perasaan jeles ni menguasai diri isteri..x baik juga kpd hubungan…betul tak?

Reply

mim December 7, 2012 at 8:32 PM

penceritaan novel hanya sebelah pihak ain je…kalau ikut novel takat 40 episode selamat lah..tapi bes jugak la di tokok mcm ni…baru kita semua boleh kongsi2 mcm ni..ada yg bengang pd johan rebon…., mak cik osto……kan ..hapening..tu…teringat jgak pada watak3 di tadika…linda kak ruby kak cham.kalaula…di tambah ain dgn am lps kawin pergi jumpa di orangkan lagi…seronok…angan2.je……agak2 kertas kecil yg am tulis dan letak dlm kotak tu..bila ll nk tau…….

Reply

Kak Ruby December 8, 2012 at 3:06 PM

Betul2 Kak Ruby setuju…teringat masa Ain kat tadika cuba escape drpd pegi dgn Am, member2 kat tadika cuba bsekongkol dgn Ain pi sembunyi..akhirnya kantoi jugak..hahaha..

Reply

imah December 7, 2012 at 8:37 PM

lawanya NN pakai tudung pink……kalulah di luar drama…pun mcm tu sejuk mata…manis…..tu lah anugerah ALLAH….

Reply

nurul December 7, 2012 at 9:05 PM

btul.. kata dewi dan teja wafa .. rahsia hati dan cinta gila mmg best.. rahsia hati AA meninggal sbb tu ending tak best .. tapi lakonan ngn gandingan kedua2nya mmg superb !!! saya dan kawan rumah dah byk kali tgk..xjmu pn.. sampai lebam ladtop sy

Reply

TejaWafa December 10, 2012 at 3:31 PM

Nurul…kita requestlah pada Rosyam Nor & Sharifah Abu Salem spy buat sambungan Rahsia Hati sbb last tu tk tnjuk pun mati AA cuma jatuh ke riba pengantin perempuan RR jer…mcm nk kita berfikir sendiri….tpi serious citer tu mmg best penceritaannya :)

Reply

aezarh December 7, 2012 at 9:32 PM

Salam semua.. Barulah dapat tengok semua episode dari isnin sampai khamis, ternasuklah promo utk episode2 minggu depan. Okay, ada beberapa perkara saya nak kupas disini mengenai drama AnH kali ni;
1. Chemistry between am dan hawa. Saya rasa persoalan romantik atau tidak adakah sgt2 subjektif. Pada pandangan saya, chemistry works when opposite attracts. Sikap segan silu ain dlm cerita ni memang sgt biasa dikalangan wanita melayu. Am pula tak segan silu mengusik isteri dia. Memang manis sgt nampak. Bayangkan tibe2 watak ain bertukar jadi gedik dan manja mcm dee, mcm takde ape special lagilah. Seperti watak ain dlm novel, karektornya adelah sprtimana nadiya nissa telah lakonkan dlm drama ni.
2. Tambahan plot2 extra dlm drama ni, boleh lah jugak diterima cuma Gak rimas dgn watak2 johan dan ibunya.
3. Sewaktu baca novel A n H tersentap juga hati ni bila am tiba2 pegi london tak all kenu.pa ke ain dulu..alih2 terus pegi, kesian gak kat ain menunggu khabar dari am saje. Part tu saya tak tahan, marah gak kat am. Mungkin scene dan plot i akan diselitkan dlm drama ni.
4. Ain seorg wanita yg gagah lagi berani both dlm novel dan drama. Dari usia remaja sampailah dewasa dia menghadapi pelbagai kemelut dlm hidupnya. To the extend dia sendiri pegi jumpa mak ik ostolia ak minta maaf dan tebus kesalahan. Scene tu takde dlm novel, tapi tambahan scene atau plot mcm tu tak merosakkan jln cerita. Dlm novel, ain tegar mempertahankan rumhtangganya dgn bsrjumpa dgn dee dan basuh dia cukup2. Cayalah… U rock, woman!
5. Saya tak dpt nak cari keistimewaan drama2 lain yg mana aaron telah lakon bersama para pelakon wanita yg jelitawan. Drama A n H sgt istimewa kerana lakonan bershaja nadiya sbg hawa sgt kena pade gayanya. Dan kehadiran aaoran sebagai am juga harus dipuji.

Reply

Chek Pah December 8, 2012 at 2:57 AM

Saya setuju ngan Aezarh 100% dgn kupasan anda. Hawa mmg kuat pendirian. Am pulak mengenali Hawa melalui diary yang ditinggalkan. So Hawa ni predictable orangnye. Unlike Am….thats why Hawa susah nak yakin kalau Am dah betul betul berubah.
Anyway, i have no problem with the story being stretched sampai 80 epi. Faham faham je la kan, bukan senang nak buat jalan cerita yg ada klimaks yg boleh buat penonton tertanya tanya…what is next…though kita yang dah baca novel pun ter tanya.
Dalam banyak banyak drama melayu, drama ni yang terbaik yang pernah saya tonton. Gandingan pelakon yang bagus dan bukan kerana kecantikan tetapi talent. Ermm saya kurang suka mat rebonding tu…lakonan dia stiff sikit….Namun, saya percaya, drama ini akan jadi the best drama melayu!!
I fell in love with Nadiya the first time i saw her in this drama….such a beauty with promising talent.

Reply

aezarh December 8, 2012 at 9:22 AM

Salam.. Terima kasih cek pah kerana bersetuju dgn pendapat saya yg tak seberapa ni. Saya kagum lah disebalik keremajaan dan usia muda ain, dia tak termakan dgn kemachoan am tu. Dan walau kini dia dah dlm perinhkat bahagia dgn am, dia tak serah jiwa raga sepenuhnya pada am. Saya teringat nasihat arwah nenek saya, sayangi diri dulu hormat diri dulu barulah pasangan kita boleh menyayangi, menghargai dan menghormati diri kita. Bak kata am, ‘Am sayang ain sebab ain tak mcm dee, cikgu zawiya, linda dan wanita2 lain yg tergila2kan am’.

Reply

YUSLIN December 10, 2012 at 11:54 AM

SETUJU SANGAT2…………………. MUDAH2AN PELAKON AA & NN DIGANDINGKAN LAGI DALAM APA SAJA DRAMA & FILEM. GANDINGAN HERO N HEROIN YANG TERBAAAIIIIK…………… 2012 DAN 2013 AKAN DATANG.

Reply

amy December 8, 2012 at 9:59 AM

Pendapat awak saya setuju sangat-sangat NN dan AA ni boleh di gandingkan sebagai pasangan yang serasi gitu bila berlakon org suka macam Shah Rukh Khan dan Kajol ada aura mereka dan harap-harap lepas ni NN dan AA digandingkan dalam filem cinta pulak pasti meletup..NN dan AA lakonan mereka mantap

Reply

Kak Ruby December 9, 2012 at 12:34 PM

Sorang lagi heroin cun Nur Fathia, kalau bganding dgn AA saya suka..cuba tengok Stanza Cinta..cuma citer tu watak AA sad ending…uhuk..uhuk

Reply

siti wan kembung December 7, 2012 at 9:37 PM

Alahai trajis nya episod minggu depan … Masih terbyg2 babak romantik Ain dgn Am dlm keta & dlm bilik Ain … Dah scene panazz balik … Uwaaa ni sume gara2 Dee tu … Huhuhuhuhu …

Reply

Nik December 7, 2012 at 9:37 PM

Betul ke tadi Ain ada kata, “Kalau makcik nak saya cerai, saya sanggup.” Or saya yg salah dengar? Kalau betul, sah tak berfikiran panjang :O Pls jgn la gaduh :(

Reply

ray December 8, 2012 at 12:55 PM

memang ain ckp tp itu dah edit, kalau tk edit bermakna AIn sanggup bercerai hanya kerana johan sengal tu,tak berbaloi. Makcik faridah ni ibu yg dan org tua yg tidak baik. nampak slah org ank sendiri tk pula dia tanya.

Reply

Makcik Faridah December 8, 2012 at 2:10 PM

huh….ni sorang lagi!!!

Reply

TejaWafa December 10, 2012 at 3:38 PM

Ain xptt ckp mcm tu kan…I mean the script!! klu ye pun nk jadi wanita yg baik snggup buat ape shj asalkan org lain gembira…xptt ada dialog mcm tu, mcm xde pegangan. Peace no war!!

Reply

EJA December 7, 2012 at 9:45 PM

sorotan ni btul2 wat sspen lah..yang ain cakap makcik nak sya bercerai ke? kahwin dngn johan, slagi termampu, sy snggup…erggggggggggggghhhhhh tension….jangan wat peminat A&H cm ni…psl bunga tu pmberian johan yg dh insaf pd azie ke??? atau ain bagi pada azie dan guna name johan tuk selesaikan maslh???

Reply

ms ns December 7, 2012 at 9:46 PM

Salam kwn2,

ush…suspen sikit bila ain ckp..

‘sy nk tebus kesalahan sy mkck..
mkck nk sy bercerai ke..kawin dgn johan..
selagi sy mampu sy sanggup’..

apa maksud ain yee..

Reply

One December 7, 2012 at 10:23 PM

Ya Allah ya tuhanku…. taulah cerita tapi kalau benarlah maksudnya spt sampai Ain sanggup bercerai utk tebus kesalahan??…plzlah wahai yg mengarahkan drama nih, walaupun hanya cerita rekaan tapi tlglah dapatkan nasihat atau pun jgnlah kita terpesong dari landasan agama Islam!…

Reply

Sony Silverian December 8, 2012 at 8:20 AM

Setuju dengan awak one…. tapi ini baru sorotan kita tak taw lagi apa sebenarnya. … jadik kena tunggu dan lihat…. kbaiiiii

Reply

One December 8, 2012 at 9:35 AM

NOw, bila saya ulang 2-3x sorotan episode nih, yeah rite, saya setuju dgn komen rakan2 yg mengatakan ada lain2 perkataan yg Ain sebut dan di edit sebab nih hanya sorotan….ya betul… lega rasenya hehehhe.

Reply

One December 7, 2012 at 10:26 PM

BTW, adake dalam agama Islam mengajar kita sampai bercerai berai hanya kerana nak memperbetulkan satu kesilapan yg lalu? Buat macam nikah tuh main2 aje… bab nih saya bengang dgn arahan dan olahan pengarah drama nih kalau betuilah siAin tuh sampai sanggup bercerai hanya kerana nak tebus kesalahan dia dgn JOhan…

Reply

nak am December 7, 2012 at 10:46 PM

relaks la uols..dont worry bab ain sanggup bercerai tu dalam sorotan je, itu mereka edit spy nmpk macam maksudnya gitu sebetulnya ain ada ckp lain, dorang sambungkan jd mcm ain ckp sanggup bercerai untuk tebus kesalahan..itu editing je nk bg sumer org suspen dan lg nk tgk le..strategy tu..chill

Reply

Cik adik December 7, 2012 at 10:48 PM

Takkan sampai bercerai la.. Sorotan ni kan die edit potong sana sini. Maybe sebelum ain cakap “selagi saya mampu saya sanggup” tu mesti die cakap yg die nak pertahankan hubungan die ngan am.. (Agaknyer la) bukan pasal nak cerai tu.. Mintak2 la kan.

Reply

One December 7, 2012 at 11:08 PM

yeah rite, hopefully dear….

Reply

Ok boss December 8, 2012 at 8:13 AM

Ya..saya pun rasa cm tu la..antara ayat ain nak bercerai & saya sanggup tu…ada ayat lain la…sbb dh kena edit…takkan la ain letak otak dia kt kepala lutut ..tak fikir pjg…baru je berbaik dgn en. Suami yg hensem lg mancho tu..kwlau saya…i tak sanggup…hehe

Reply

Virgo December 7, 2012 at 11:16 PM

Suka baca komen2 yg bernas dan kadang kelakar. Yg kita nak tau sekarang ni apakah rahsia yg am simpan antara dia dgn dee tu. Ramai yg kata watak am dlm cerita ni mcm acuh tk acuh sahaja….mungkin perasaan bersalah pada ain kerana tk backing ain masa kena tangkap dulu.Adam mcm takut nk bukak mulut lebih2 apabila berdepan dgn Ain. Watak takut2 tu lah yg menyebabkan dia mcm acuh tk acuh aje. Ini pendapat I.

Reply

mim December 8, 2012 at 11:35 AM

rahsia am yg ain belum tau….dalam tempuh 8 thn am keluar dgn dee..masa tu ain di ostolia..tu la yg cuba mama am sebut…agak aje…

Reply

Ana Natasha December 9, 2012 at 12:52 AM

mim , i pun rasa macam tu,,itu yang Mama Am takut sangat kalau Ain tau,,karang Ain meletop lagi,,, harap takde lah serious sgt hubungan Am/Dee masa tu..

Reply

sal December 8, 2012 at 2:28 AM

Dewi…rahsia hati n stanza cinta tu mmg best sgt2 tp tu ler..citer nyer very2 sad ending…

Reply

zyme December 8, 2012 at 10:41 PM

sal, stanza cinta tengok kat mana…tak jumpa link yang full episode la…tq

Reply

Dewi December 9, 2012 at 7:57 PM

Zyme.. Cuba cari kat tonton.com.my… Saya tengok nora elena pon kat situ…

Reply

one December 10, 2012 at 11:01 AM

tgk kat cerita master full episode ada

Reply

TejaWafa December 10, 2012 at 3:41 PM

kat youtube pun ada rasanya

Reply

ain elias December 8, 2012 at 4:05 AM

X sbrnye nk tggu ep akn dtg.. nway, ain nk mntk la sesiapa utk crta yg dlm novel. Mksd ain bg gambaran dulu la. Cm selalu. Kak rusnita… hehe

Reply

rusnita December 8, 2012 at 1:27 PM

ain, sorry x leh nak bagi ulasan or gambaran for next week macam yang u nak sebab dari sorotan satu scene pun xde dlm novel, except ain jealous towards dee. kalau ikut novel, sebab dee dtg kenduri tu ain dgn am perang mulut sampai tertangguh plan nak tinggal bersama am. pastu am pegi london, x bagitau. ms tu jugak ain prgnant, bleeding and masuk wad. rsnya next week more on cerita ain selesaikan masalah dia dgn johan and makcik ostolia.

Reply

ila December 8, 2012 at 5:12 AM

Best….cerita adam n hawa….

Reply

Tira December 8, 2012 at 8:02 AM

Suka tengok cerita AH nie..byk cabaran dan liku liku kehidupan yang dilalui oleh Ain, tabah dan tawakal serta sentiasa memohon petunjuk dari Allah.

Reply

Sony Silverian December 8, 2012 at 8:24 AM

Yang pasti Tiada adam tiada hawa…. dan tiada jugak ler kita…..

Reply

Setia AH December 8, 2012 at 8:46 AM

Salam smua kwn2…sy setuju ssgt dgn Check Pah & Aezarh….lakonan hebat nn bkn krn kcntikan n x gedik…aa x pyh ckplah..semmgnya sgt mjiwai watak yg mbuat kita smua stiasa tertggu AH ni…lakonan romantinya sy rasa dah blh diterima dlm sebuah drama..lainlah jika filem perlu lebih skit..namun AH sgt hebat..drama terbaeeeeeek…tgal 20 eps lg…rasa syg pulok dah nak habis…ain slp bersatu dgn am …wajah dia smakin berseri2 …so sweeet….pasal dia sebut sy sanggup tu…bkn nak bcerai…tp perkara lain yg tlh diedit utk lebih thriillnya utk next week….apapun AH sgt hebat….jgn marah kpd yg lain….ini pdpt sy…..

Reply

One December 8, 2012 at 9:37 AM

…agreed!:)

Reply

mim December 8, 2012 at 11:07 AM

salam semua…agak2 AH ni ending mcm novel ke …kalu ikut novel AH ada sambnya. …4 tahun kemudian ain pregnant anak kedua….

Reply

dieyb December 10, 2012 at 10:30 AM

walaupun ade tokok-tambah sume2..ending harus ikut novel.
kalo tak mau menganuk sume die-hard-fan AH/AA/NN sume kat sini..hahaha..

Reply

anhfan December 8, 2012 at 11:57 AM

jahat betul makcik ostolia ni…mulut xde insurans betul… asyik nak salah kan orang je…. x faham ke semua ni jodoh…. awal-awal dulu ingat dia ni seorang ibu yang lemah lembut….. selalunya ibu-ibu yang membahasakan dirinya “ibu” pada anak-anak dia, biasanya merupakan seorang yang lemah lembut dan sangat memahami….. x sanggup guna perkataan buruk-buruk or sumpah seranah orang macam tu ….
si johan tu pulak sebenarnya rasa jeles sebab ain x jeles pun dia suka kat azie… konon2 dia ingat ain n azie akan bergaduh …bertumbuk kot sebab nak rebut kan dia… sebab tu lah dia bengang tahap gaban cm tu….

Reply

iReNe December 8, 2012 at 1:02 PM

Hmm.. Mmg gi,e makcik ostolia.. Da ain dtg mintak mahal, ko nk hungkit pe g? Yg xbtol skang si johan tu xleh nk trime kenyataan ain xpilih dia.. Ishh even ain da mintak kan johan terus terang ngan mak dia psl status ain, tp johan yg pilih xnk bgtau.. Haaiishh makcik ostolia.. Awat laa dok bungok sgt…

Xde nk komen banyak.. Ngah stress tahap gaban wat keje neh.. Just tgk promo mggu dpn wat iklan dr keje jab..

Jumpe komen senin nnt ye! Assalamualaikum..

Reply

dauz December 8, 2012 at 1:03 PM

salam. sorry interupt skit, kalau tk silap lepas kenduri Ain dn am tk der masalah lagi, kecuali satu hari ain terbaca n balas sms dee untk jumpa, tanpa pengetahuan am. kalau cam nilah rasa2 ain dn am tk aman dn tk ahagia sbb ada jer masalah berlaku, dgn makcik farida, johan dan dee. Frust la kalu boleh nk tenguk scene ain n am bahagia… jer..
sorry kalau slah.. shah alam peace yo!

Reply

Ulfah December 9, 2012 at 11:36 AM

shah alam .. seksyen berapa?

Reply

dauz December 10, 2012 at 7:10 PM

ulfah – icity shah alam- maybank

Reply

Soulreaver December 8, 2012 at 1:23 PM

Klau ikut novel, Ain & Am akan bertegang urat pasal dee. Itu pun after mama maria marahkan Am pasal dee dtg kenduri. Am akan marah cam lam episod 60. Am x contact Ain lansung and then die pegi London pun x bagitau Ain. Ain pun dpt tau Am pegi london dr mama maria. Nanti Ain akan byk berendam airmata bila die pregnant & Am is not around (& kesahkan Ain lansung). Kiranya Am merajuk la plk. Ain plk rasa camne ditinggalkan…..

Reply

Arissa Nurasyiqin Bt Adam Mukhriz.. December 8, 2012 at 2:15 PM

best drama nie…

Reply

Ana Natasha December 9, 2012 at 12:59 AM

Salam Arissa Nurasyikin,,ler dah lahir ke anak Ain & Am??..hehe jangan marah..Anyway, kisah cinta orang tua you ni memang hebat!!! You kena bercinta dgn anak Auntie Azie tau pasal mak u & Auntie Azie dah janji nak berbesan!

Reply

Arissa Nurasyiqin Bt Adam Mukhriz December 9, 2012 at 9:39 AM

salam juga kat Ana Natasha,, tapi kan sya tak sanggup nak bercinta dgn anak Auntie Azie takut perangai seperti bapanya…huhuhuhuhu..

Reply

Muzaffar December 9, 2012 at 5:15 PM

Arissa…..nnt jd menantu uncle n auntie Dee k..

Reply

Arissa Nurasyiqin Bt Adam Mukhriz December 9, 2012 at 5:28 PM

boleh ke Auntie Dee nak terima ank bekas kekasihnya jadi menantu…hehehehehehe…

Reply

Arissa Nurasyiqin Bt Adam Mukhriz December 8, 2012 at 3:36 PM

tak sabar nak tunggu hari isnin..

Reply

mimi December 8, 2012 at 4:28 PM

episode perang mulut ain dgn am mesti bes…kalau ikut novel…sakan jgak..suspen jgak.adakah mcm novel atau d olah lain….

Reply

Anggerik December 8, 2012 at 5:46 PM

Kenyataan mak am, ” mak rasa am masih berahsia dgn Hawa” rasa macam ada lg rahsia besar antara am dan dee….. suspen betul…. kenyataan yg lain tu rasa blh buat andaian gak… tak risau sgt….

Reply

peminat AA December 8, 2012 at 7:51 PM

drama nora elena paling best hero cool n romantik. rahsia hati penuh penghayatan. cinta gila wardrobe terbaik hero n heroin sehati sejiwa tiap hari baju sedondon. adam dan hawa terbaik masa kat tadika dan kat mekah walaupun wardrobe failed. siapa tgk jiwa dan lara lakonan AA, neelofa dan fauzi nawawi…stanza cinta ok tp sedih sbb hero mati masa nak nikah…

Reply

TejaWafa December 10, 2012 at 3:47 PM

peminat AA..agree with you :) ) sya nk cuba tgok jiwa & lara..telemovie?

Reply

mim December 8, 2012 at 8:57 PM

salam kwn2. baru selesai review episode 1…..terhibur..dgn watak2…sangat 2 berbakat diorang ni…..ya ya..je..sgt natural…..

Reply

matsem December 8, 2012 at 9:01 PM

Ain memang kena bercerai dan kawin dengan johan. Kalau tak cerita takdak thrill, predictable sangat. Baru lah ada unsur saspen..

Reply

Jejaka Hensem December 9, 2012 at 12:52 AM

Aku rasa pun samalah, sorotan tu di edit, ‘sy nk tebus kesalahan sy mkck..
mkck nk sy bercerai ke..kawin dgn johan..
selagi sy mampu sy sanggup’..
so saje je nak kasi suspen penonton…klu dialog tu betul2…lepas ni tak mau dah aku tengok AH ni…sbb blh dikatakan sebagai cerita sonsang…
Makcik Astolia ni mmg tak ada adab…tapi dlm dunia ni mmg ada manusia mcm ni dan sejenis nya….tak guna bertudung klu hati busuk dan mendoakan keruntuhan rumah tangga orang…saje2 je buat dosa…laki dia siap dpt dosa kering lagi sebab isteri dia punya hal””’para suami sila lah didik isteri2 dgn baik supaya tak menjadi seperti makcik Astolia….
Ain plak kenapa nak berlembut sgt dgn mak johan tu…apa salah cakap je “anak makcik tahu saya dah bersuami masa di Australia lagi…..terang2 Am jumpa Ain di Australia…..Mat rebonding plak, dia kira cuba jadi 3 in 1…..semua awek dlm cerita ni nak sapu…kasi kat Dee baru tau, Mat rebonding ni pun tahu…Ain tak pernah beri harapan pun kat dia…dia ni je yg terhegeh2 suruh Ain Doakan dia kat mekah lah…apa punya jantan pun aku tak tau….tapi dlm dunia ni byk jantan yg semacam ni, jantan perasan dan psyco….hahahahaaha…apa2 pun Ain seorang wanita yg matang dan punya pertimbangan…so Ain dan Am pasti selamat ke Akhirnya. Woi panjang plak komen aku hari ni……Aku suka Ain(wajah classic wanita melayu), susah nak jumpa sekarang wooooo……

Reply

zarina intan December 9, 2012 at 7:36 AM

salam pagi minggu…..jgnlah smpi bercerai aa n ah…..huhuhu xbest la…gram jgk ngan dee tu xfhm bahasa tol…..mcm am ckp ngan dee nk ckp bahasa jerman ke br nk fhm….dee sudah2la atau ko mmg dh gila pegi jmpa doktor bt pemeriksaan mesti ade wayar dlm kepala tu dh putus smpi ko xleh nk faham BM buat …ain harus tabah ok…..luv ANH

Reply

Arissa Nurasyiqin Bt Adam Mukhriz December 9, 2012 at 9:43 AM

salam pagi Zarina intan,jangan risau mama dan papa sya tak bercerai punya klu tak sya takkan lahir kat dunia nie…hehehehehe….

Reply

Muzaffar December 9, 2012 at 5:42 PM

Klu ikut skrip uncle Arissa anak Adam Mukhriz dn Dinawati Delilah… Itulah rahsia besar antara Am dn Dee yg maa Maria nak sorokkan dr pengetahuan Ain.

Reply

mim December 10, 2012 at 7:54 AM

muzaffar….awak ni ke laut dah….kalau mcm tu…tak tamat lah drama ni..

Reply

Muzaffar December 10, 2012 at 10:49 AM

Suka…….
Lg lmbt habis lg sronok..
Xdpt bygkn hari2 tnpa A&H…
Byk yg aku belajar ttg Hawa melalui Ain Hawani

Reply

Ulfah December 10, 2012 at 2:03 PM

setuju, lagi lambat habis… lagi bagus…lagi lama boleh angau…
dan banyak juga saya belajar ttg Adam melalui Adam Mukhriz…..

Reply

Ulfah December 9, 2012 at 11:18 AM

matsem.. kalau ikut idea you… ain kahwin dengan johan… am termenung kekecewaan… ooo mahu meroyan tahap gaban satu Malaya… meraung tak sudah…

Reply

Jiwa Kacau gara2 AH December 9, 2012 at 12:06 PM

Relax la kawan2 kat sini -tak kn lah ain tu otak udang nak cerai suami gara2makcik ostolia da corner dia.tu edit la sorotan kan suka nak Kasi penonton keluh kesah.

Reply

adik_sha December 9, 2012 at 3:12 PM

(Quote) nak am December 7, 2012 at 10:46 PM
relaks la uols..dont worry bab ain sanggup bercerai tu dalam sorotan je, itu mereka edit spy nmpk macam maksudnya gitu sebetulnya ain ada ckp lain, dorang sambungkan jd mcm ain ckp sanggup bercerai untuk tebus kesalahan..itu editing je nk bg sumer org suspen dan lg nk tgk le..strategy tu..chill

Betul kate nak am tu,sy agak mmg die edit ayat2 yg ain ckp tu supaya bg kite sume suspen..uhuhu

Reply

hana December 9, 2012 at 3:36 PM

scene ain baca buku , Am duduk sebelah kat bawah pokok tepi sungai bukan scene drama AH la..telemovie baru Anugerah Dendam Yang Terindah..gandingan AA n NN lagi…hu.hu x sbr nak tengok..apapun promo episod 61 Ain cntik dn tudung bunga2 pink tu….tak pe jgn risau dia boleh sttle masalah dgn mak Johan tu..Ain kan berjiwa kental..saje je pengarah nak bagi kita suspens 4 hari ni.

Reply

mama December 9, 2012 at 4:11 PM

peminat AA
#mama tgk jiwa & lara…dlm cite tu AA pgg watak jahat kan…ingat2 lupe…

Reply

mama December 9, 2012 at 4:12 PM

next episod…scene2 ain selesaikan masalah dia n keluarga johan…azie juga rasanya ada jumpa johan utk settle hal mereka…hmmm…

Reply

Anieta December 9, 2012 at 4:51 PM

Cam puaka mulut mak johan….perghhhhh

Reply

english teacher December 9, 2012 at 7:15 PM

‘sy nk tebus kesalahan sy mkck..
mkck nk sy bercerai ke..kawin dgn johan..

oh my god, ain is crazy if she really does that.

Reply

english teacher December 9, 2012 at 7:20 PM

Johan should marry Dee..yes i agree with that..they are both parasites and if they get married they can start sucking each other’s blood.. and tear each other apart instead of tearing other people’s marriage… huh..im getting more and more emo, aint i?

Reply

naisyada December 9, 2012 at 8:38 PM

Tengah tunggu episod di mana Am tertolak Ain selepas ternampak Johan ambil Ain dari hospital.Macam mana agaknya Am yang gagah perkasa mendokong Ain waktu tu.Mesti lebih romantik ni.Tak sabar rasanya.

Reply

ita December 10, 2012 at 7:59 AM

naisyada….samalah kita dok x sabar nk tunggu part tu…agak2 ada x part ni

Reply

zarina intan December 9, 2012 at 8:40 PM

salam…xsabonya nk tggu mlm esok….biarknla aa dn hw melayari bhtera rumhtgg yg br nk bhgia stlah 8taun….jgnla de problem lgi mkcik ostolia terimala kenyataan yg johan ngan ain xde jodoh……

Reply

yanie humaira December 10, 2012 at 10:57 AM

assalam semua….rasa terhibur sesangat baca komen kt laman ni…..tk sabar nk tggu mlm ni walaupun just tgok kt blog…pe pun tenkiu wat Ezany-kun

Reply

Azlina December 10, 2012 at 4:56 PM

Askum. Dah lama tak beri komen. Perasan tak aaron kalau berlakon mesti kena angkat pelakon perempuannya….nora elena dan ombak rindu….adam dan hawa blm ada tapi nanti masa Ain pengsan masa keluar wad pun dia diangkat oleh aaron….bestnya…tp nora elena mmg best padan sgt kedua2 pelakon. Citer adam dan hawa keromantikkannya mmg terbatas sbbjln citer mmg gi tu..malu-malu kucing…org melayukan mmg begitu sifatnya…hehehehe

Reply

Muzaffar December 10, 2012 at 7:43 PM

Smlm my wife tgk Nora Elena…so aku pun tgk la.
Mcm dok kata…ada ka pompuan kmpg muka pan asia????pakai skirt plak tu
Mmg tak logik dn bengong

Reply

Lanirah December 10, 2012 at 5:08 PM

Almost all cerita lakonan AA saya dh tgk tapi yg paling best for me is still Nora Elena..AA more romantic and cool too ;)

Reply

Lanirah December 10, 2012 at 5:19 PM

Entah2 rahsia yg mama Am takut Ain tahu pasal gambar yg Dee suruh org pos kat rumah Ain tercicir pastu Am pulak yg terjumpa….adakah ni rahsia nya or jeng3…

Reply

arafah December 10, 2012 at 6:11 PM

Same thoughts lah, Lanirah … i guess this is the big secret !!! Jom tunggu …

Reply

iReNe December 10, 2012 at 5:58 PM

Lom muncul g sorotan mlm ni..

Reply

AdZi December 10, 2012 at 8:25 PM

Cerita yg paling dinanti nantikan geramnye bile tengok scene yg ade mamat rebon ngan minah gedik 2….rase macam nak hampok aje tv 2 tapi demi nak tengok Am yg hanesome n Ain yg cantik aq besabar….:-)

Reply

ayuerika hazaha December 11, 2012 at 1:30 AM

geram betul ain kalau rindu am apasal tak balik rumah am

Reply

Rini December 11, 2012 at 3:59 AM

Rasenye johan bg bunga tu je ain.. Emm.. Ntah pepe la johan ni..

Reply

mai December 11, 2012 at 8:02 PM

hi,,,,yer r dlm NORA ELENA aaron lbh romantik gitu,,dlm AH kureng sket but still touching,,suka part dia sakat ain kt tadika,,huhu…lps ni kemarau DENDAM YG TERINDAH la plakkkk,,,

Reply

mai December 11, 2012 at 8:04 PM

correction: ANUGERAH DENDAM YG TERINDAH,,,tertinggal perkataan anugerah plak,,hehe

Reply

aminah binti taib December 12, 2012 at 2:13 PM

Tayan Cerita Adam dan hawa Episode ke 63 penuh

Reply

Leave a Comment