Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 69 – 72

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Am kini berdepan dengan Johan untuk menyelesaikan perhitungannya. Apakah yang akan terjadi selepas ini?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 61 – 64
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 65 – 68
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 53 – 56
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52
  5. Video Adam & Hawa Episode 37

{ 106 comments… read them below or add one }

kucing gemok December 21, 2012 at 1:20 AM

tq ezany kun… x sabo nk tgu next week….

Reply

Zu December 21, 2012 at 1:21 AM

tambah pening tengok sorotan minggu dpn..huhuhu

Reply

Zellyna December 21, 2012 at 1:23 AM

Aduhai best best best… smmgnye pasti BesT episode strusnyer…Till nxt week gigit jari ajerr laaa

Reply

Minat Pilot December 21, 2012 at 2:29 AM

Ooooo Dee pn byk lg citerrrrr…
Tp yg best Am kata “cuti gua sudah habis bro..lu langsi wa kasi pancung..!”
Laser sgt mulut Mat Rebonding…perasan hero Ain..
Tp mmg byk x logik skt ant Am n Ain ni…
Ap2 pun still suka tengok Nn & AA

Reply

sharol December 21, 2012 at 4:25 AM

name saye sharol…bestnye cerite A & H ni…. :)

Reply

syila December 21, 2012 at 4:36 AM

napelah dee nih jahat sangat….

Reply

wawa December 21, 2012 at 5:37 AM

sya dah cuba dari kul 5 tdi xdapat masuk ep 68.. why removed????? frust giler ni

Reply

mar December 21, 2012 at 5:59 AM

Aa lh wawa…nape ek…removed sampai bila nie….frust sungguh nie…

Reply

minat AH December 24, 2012 at 10:36 AM

wawa n mar….dh dpt tgk ker blm ? ni blh tgk ni episod 68….

Reply

kak odah December 21, 2012 at 6:13 AM

tu aaaaarrr kemarin kena hack apa la jahat sangat.saja nak nyusahkan ezany,

Reply

kaira December 21, 2012 at 7:45 AM

salam .. sesiapa yang nak tgk ep 68 boleh search kat googel taip daylimotion and pastu taip ep adam dan hawa 68 .. boleh tgk kat situ …

Reply

jeriah80 December 21, 2012 at 7:48 AM

naper x bleh tgk episod 68 nih :(

Reply

nenek fa December 21, 2012 at 8:12 AM

ya ALLAH ya tuhanku….ampunkanlah dosa mereka yg seringkali berniat jahat dan berbuat jahat. Am pun sat knp tiba2 mlenting kat johan. Awak tu dah dpt tau isteri kat hptal knp x g terus pegi je. Johan kenapa jawab ayat yg menyakitkan. Mmg menempah maut le. Dah tau bini org yg pimpin tgn tu nape. Ke mash ada rasa cinta. Dee………….xhabis2 nak meruntuhkan mesjid. Ha….bunuh diri….dlaknat tuhan.
Tau x semua ni xde dlm novel.

Reply

Erin Mukriz December 21, 2012 at 9:01 AM

Assalamualaikum semua. I’ve been following semua comments dari eps 30, mcm2 hal, kadang2 seronok membacanya dan kadang2 geli hati pun ada sbb ada yg baru tengok sorotan dh buat summary yg melampau (kan itu cut & paste je..) ada yg ingat flash back tu scene baru hehehe. Apa2 pun A&H ni mmg buat jiwa kacau. Byk pengajaran yg kita dpt from here. You all perasan tak, selalunya drama2 melayu kalau mengaji balik2 fatihah, yasin, An Nas, tpi Ain & Azie baca lain dr yg lain, bacaan pun byk and both of them are good. (Nak check balik tengok ayat apa dia org baca). Lakonan dia org semua terrer merrer walaupun pelakon2 pembantu. Kalo kt semua tk suka Johan/M.Cik Ostalia/Dee maknanya mereka juga berkemampuan membawa watak masing2. What’s going to happen to all of us bila A&H dah habis?

Reply

keira December 22, 2012 at 4:29 AM

….Erin, halloo.. dunia nih xkan terhenti bila A&H mih habis!!PLz be realistic boleh tak, kalau iya pun minat dan fanatik dgn A&H nih….

Reply

keira December 22, 2012 at 4:33 AM

Quote Erin Mukriz:
What’s going to happen to all of us bila A&H dah habis?
——————————————————————————————–
Erin, halloo.. dunia nih xkan terhenti bila A&H mih habis!!PLz be realistic boleh tak, kalau iya pun minat dan fanatik dgn A&H nih….

Reply

Cik Ted Dah Sunyi December 21, 2012 at 8:38 AM

Betul la nenek fa… Geram gak ngan am tuh…
Mcm x sayang jer kat ain kan?
Klau sayang patut cecepat la gi hsptl jenguk ain, xpayah singgah mana2 lagi dah… Ni x, siap sempat tukar baju lg??? Grrr…
Kalau suami I, dah lama dia dtg, dgn kain pelikat pon xper…
Klau am dtg cepat, xdelah si johan tuh susah2 yg kene anta ain balik…
Dah tuh, ganas plak tuh… Main tolak jer si ain sampai jatuh… 2 x grrr…

Reply

mim December 21, 2012 at 9:28 AM

dee msk apa benda dlm minman tu…sapa plak yg kena…jgn2 plan ke 2 di atur nak kena kan si am…..ha…sekejap dlm storyline…sekejap keluar…kita yg baca novel ni..dah suspen…seronok jgak produser olah…ada lah asam garam..kalau tak am tu mcm bacol lak pulak…kalu x cemburu sedangkan dia sangat3 sayangkan si ain…cuba bygkan episode awal…si am lah yg tgiler2 dgn si ain..yg lain2 tu semua tgilerkan si am…….

Reply

ni December 21, 2012 at 9:33 AM

bila x ada dlm novel….he3 semua org jd pengarah…kan bagus mcm tu dpt tau sejauh mana idea…mcm2 rekaan yg keluar….tu lah panahan AH ni…

Reply

kasihixora December 21, 2012 at 9:38 AM

Still xdpt tgk lagi eps 68…ezany plzzz x tau nak tgk kat mana lagi nih..ada sesapa yg tau.kat dailymotion pun xde.huhu

Reply

nurkhumala December 21, 2012 at 9:44 AM

best gilerlah citer semalam,tak sabar nak tenggok next weak…
tq sebab uploadkan citer nie….dah tak sabar nak tunggu…mcm tunggu kekasih jer…berdebardebar jer…bila tenggok citer nie…apa-apa pun AH the best
tq…..

Reply

dewi December 21, 2012 at 10:30 AM

betul tu… apalah Am nie siap singgah tukar baju lagi… pastu ada ke patut dia tolak ain sampai jatuh.. kat dalam novel am terlanggar ain bukan sengaja tolak… masih banyak lagi yang tak sama dengan novel… tak sabar nak tunggu minggu depan..

Reply

MARIA December 21, 2012 at 10:30 AM

kat dailymotion pun x boleh tengok dah….
kenapa ini… aduh pedihnya… x boleh tengok huhuhu.

Reply

Azie December 21, 2012 at 10:31 AM

Kalau nak menonton ep 68 … Leh Try kat page Fb adab dan hawa. Ada Byk page.. N just Try…. :-) ) ok uollss…. Selamat menonton

Reply

hana December 21, 2012 at 10:35 AM

btul tu Mim, kenapa jd cam gitu lak, x puas hati betul ngan si Am tu, pergi la hospital terus,bila sms bkn main lg.mis u sweet heart la..dh tau Ain admited bt poyo lak.kenapa byk sgt scene Azie dgn Johan, kalau Eja yg tunggu dan jaga Ain lg brksn kt ht penonton….dh jauh sgt lari dr novel..NN emosi masa sakit pun real je..caya la..

Reply

Ulfah December 21, 2012 at 10:42 AM

salam.. makin gempak… cerita menyimpang dari novel… kesian ain.. kalau ikut logiknya, hospital pantai tu hospital berbayar, kalau hamil kes macam ni, hospital akan beri wheel chair tolak sampai ke kereta… tak ada lah adengan johan pegang2 pimpin ain… ishhh pengarah ni tak peka sungguh…
watak dee makin menggerunkan… harap-harap tak jadi apa-apa antara am dan ain..

Reply

dewi December 21, 2012 at 10:42 AM

saya pon tadi buka tak leh nak tengok… pastu dapat tengok kat blog “cerita master” taip ” online adam dan hawa episod 68″… BTW saya setuju ngan hana kalau eja yang jaga lagi bagus.. ain dah tahu admitted kenapa tak call keluarga dia atau keluarga mertua dia kan lebih baik dari berpimpin dengan johan tu sah2 bukan muhrim…

Reply

Sony Silverian December 21, 2012 at 11:19 AM

aku rasa pengarah ni memang tak peka tentang maruah suami isteri ni… seteruk2 mana perempuan/wanita tu…. kalu dier dah berkawin memang dier akan jaga maruahnyer sebagai isteri bukan main boleh pegang2 orang sebarangan…. dan saya pong pernah tolong isteri kawan situasi lebih kurang macam tu jugak tapi kawan saya tu lelaki minta tolong suruh amik isteri dier antar ke hospital kerana dier on meeting, tapi tak ler aku amik kesempatan macam tu… cuma jalan dekat2 dari blakang stanby takut dier jatuh… sejahil2 aku pong taw hormat itu isteri orang… walaupong suami dier dah izin dan mintak tolong….

Reply

Sheera December 21, 2012 at 10:43 AM

Byk sgt scene org lain.rasenye dr awal ep smpai skrg, mcm bukan am je watak utama..am punye scene sume sekejap.frustrated.

Reply

mirol December 21, 2012 at 10:55 AM

x sabor nak tunggu minggu depan………………..:)

Reply

Sony Silverian December 21, 2012 at 11:21 AM

surat yang am dapat tuuu saya rasa surat dari johan…. konon sebagai nasihat lerr kot….. saya agak lerr kot… sbb tulisan dier samer macam kad masa dier hantar bunya dekat ain ….

Reply

roy December 21, 2012 at 12:53 PM

salam. Konon am kata dia syng ain tp perbuatan dia lately tidak menggambarkan sayang tu. Dh tahu isteri mengandung duk wad lg boleh ada masa pi sana sini, eee.tk logik patutnya dia xcited dan risau tentang ain…apa dah penulis dan pengolahan skrip yg tk teratur, jap cam tu jap cam ni.tk konsisten emosi orang yg menonton. Ini semua sbb penonton nk tenguk AA dan NN tu yg sanggup terima semuanya. Si am tu kata tak suka dgn Dee tp masih nak ambil tahu dee dari mana, buat apa…dgn sapa…penulis skrip ni faham ke tidak apa yg penulis novel cuba sampaikan, atau penulis skrip syok sendiri…huh…huh

Reply

macik adam December 21, 2012 at 1:25 PM

macik rasa la kan…dee tak mati…hehe..
kalau pengarah tak buat scene mengejut dan suspen mcm ni, tak best la kan..tp jgn buat spekulasi byk sgt.

kalau A&H dah abis nanti, mesti boring…skrg dh trasa rindunya kalau takde. eh..hehehe

Reply

sabar December 21, 2012 at 1:54 PM

ASSALAMUALAIKUM SEMUA!!!
Best kan..semua jadi g wa kacau…Sabar harap ada A&H Part 2…tak kisah lah jadi cite Indon pun…asalkan ada Arron Adam Mukhris…jatuh cinta dgn lakonannya..apapun doakan yang terbaek buat AA & Family!!!

Buat Ezany Kun..thanks …

Reply

melati bukit December 21, 2012 at 9:52 PM

Biar betul????!!!!!!!!!! “Sabar” menikmati cerita nie semata mata kerana AA. ????
Sedangkan kesalahan sebutan, susunan ayat banyak berlaku pada AA. Jangan sebab suka, yg buruk nampak baik. Kalau suka pelakon tu, kita komen supaya dia lbih baik dari hari ini. Kalau semua dia buat nampak baik , tak nak komen sebab kita suka, kita minat ..alamatnya…………….
ingat kawan yang baik adalah musuh kita kerana dia yg selalu menyebabkan kita berubah…

Reply

TejaWafa December 24, 2012 at 8:51 PM

melati bukit..benarlah kata2 org tua2…CINTA ITU BUTA…kerana cinta (sukakan lakonan AA) semua nampak OK !! Sya juga minat lakonan AA tpi dlm AH ni mmg nampak beberapa kelemahan/kesilapan dlm watak AM yg dipegangnya…

#Saya berkata benar walaupun pahit bgi yg yg giler kt AA :)

Reply

honey-chah December 21, 2012 at 2:35 PM

hi…… itulah maknanya komunikasi tu amat penting dalam kerukunan sesebuah hubungan tak kira dengan siapa…….suami isteri atau sahabat….
yg baik perlu diikuti malah jdkan amalan yg buruk….jadikan sempadan dan pengajaran………………..betul ckap mak am….pn maria suprise yg menyakitkan hati….jer kan….
sayang ……oh sayang………..

Reply

hawa comel December 21, 2012 at 3:02 PM

adoiii, byk lg konflik ni. apa la dee 2, xhbis2 lg mngejar am y xkn prnah jdi milik dia. huhuhu.. sabor je la. cian tgk ain..

Reply

MARIA December 21, 2012 at 3:56 PM

saya setuju dengan pendapat you all, sepatunya ain bersalaman dengan am
bila jumpa di parking kereta, tanda kita ini isteri dia…. ini x, said hai je.. x nampak kerinduan dan hormat pada suami.
memang pengarah x peka dalam soal adat ketimuran.,
and then pasal ain berjalan ke tempat parking kereta, even hospital kerajaan
kita bawak kereta hingga depan untuk ambil orang baru keluar hospital, hospital pantai tu kan, tempat org berduit… x payah susah2macam ain dan johan tu….,
ini pun pengarah x peka…. sy ingatkan jer… sebab kat luar ini ramai pengarah drama yang berkelayankan tapi x ada modal… hahaha.;

Reply

atie December 21, 2012 at 4:13 PM

mak aaaiiii…makin berdebar dan makin tension tgk episod terakhir ni. aaaddooii…. Johan gan perangai sengal nya n Am pun… hhherrrmm… sabor je ler.. wwwwaaaaaa…..lg tension tgk sorotan tuk next week…. ezany…thanks yyerr, walaupun di rumah ada astro HD tapi tak sempat nak tgk… sb berebut channel, anak2 nk tgk cartoon kita lak nk tgk rancangan kita… nampak nya, mak terpaksa la mengalah gan anak dgn cara tidor llerr… kahkahahhhh…

Reply

ex-cikgu December 21, 2012 at 5:06 PM

ada masanya org yg romantik pun naik baran tak tentu pasal….
ada masanya org yg bertudung pun terlupa yg rambut dia tak bertutup especially masa kt hospital sbb sakit…
ada masanya org yg berprinsip tinggi pun terlupa prinsip diri sendiri…
ada masanya org cemburu sampai tahap cemburu buta, tak boleh fikir mana yg betul, mana yg tak…
i’ve experienced all these before… that’s why saya tak komplen bila citer ni tak consistent kita sendiri pun selalu tak consistent..selalu ada kelemahan…
i like this story sbb watak2nya nampak natural dgn menunjukkan sisi kelebihan dan kelemahan setiap individu

Reply

erin mukhriz December 22, 2012 at 10:41 AM

setuju banget dgn cik gu. kalo semuanye perfect, mana nak ada konfliknya. sama dgn kehidupan ini, kalo kt baik pun, org tetap akn cari salah kita. so betul sgt lah tu…ada masanya….. ada masanya…

Reply

ex-cikgu December 21, 2012 at 5:36 PM

kesian sgt kt ain bila ramai yg mengutuk ain sebelum ni…saya selalu terasa sbb saya pun mcm tu juga…dari dulu ramai yg kutuk saya ni tak cantik, hitam, anak org miskin…tapi dpt suami handsome, putih, anak org kaya…

bukan saya yg minta semua tu…jodoh di tangan ALLAH…siapa kita nak menghalang…mcm2 dugaan yg saya tempuh bersama suami dari dulu sampai sekarang…tak habis2 org buat mcm2 kt kami…ramai sgt saya jumpa org2 yg berperangai mcm dee dlm hidup saya, dari dulu sampai skrg…

mereka tak boleh faham ke yg jodoh tu ditangan ALLAH…buatlah apa sekali pun, walaupun sampai berbomoh…kalau mmg sudah tersurat itulah jodoh yg ditentukan oleh ALLAH, tiada siapa yg dpt menghalang.

saya sgt berharap, citer ini dpt membuka mata ramai pihak yg berperangai mcm dee tu bahawa jodoh itu ditangan ALLAH, kita manusia tiada kuasa untuk menghalang.

Reply

Noor December 21, 2012 at 5:54 PM

ex-cikgu..jodoh pertemuan di tangan tuhan..satu kelebihan dan rezeki untuk ex-cikgu dapat suami mcm.tu.. Novel dan drama adam dan hawa memang ada pengajarannya..kadang-kadang lelaki ni ..walaupun dia ramai kawan perempuan yang cantik…tapi ada juga yang tetap berkenan kat perempuan yang berbudi bahasa,walaupun rupa tak seberapa. Tuhan tu Maha Mengetahui dan Maha Adil…sempurna sekali..

Reply

nenek fa December 21, 2012 at 5:59 PM

salam, sian saya dengar cita awak. Banyak brsabar dan doakan yg baik tuk orang yg dengkikan kita. Insyaallah tuhan akan memberkati hidup kita. Sama juga dgn apa yg berlaku kpd saya. Jenuh saya nak menenangkan suami saya sbb dia yg d dengki oleh orang. Akhirnya selepas 30 tahun orang yg dengkikan suami saya dtg minta maaf drpd saya. Amin tuhan telah membuka pintu hatinya. “BUKAN NAK MENGAIPKAN TAPI NAK MJADIKAN IKTIBAR” Org yg dengkikan kami bertahun d timpa musibah lepas satu. …satu….sehinggalah ada insan yg dtg menasihat dan menanyakan pdnya..adakah dia ada menginaya sesaorang..pg la minta maaf. Alhamdulillah skrg dah ok semua. Kami pun x simpan dendam pdnya. Apa yg telah dlakukan biarlah tuhan yg menghukum bukan kita.

Reply

kakak ain December 21, 2012 at 6:46 PM

yang azie pon satu dah tahu am dh balikkan…talipon lah am bagitau yg ain nk kluar hospital…biar am yg dtg amik….kalu ikut dlm novel …am dtg rumah ain selepas azie balik tengok ain kt hospital…bukan seblum…so sepatutnya soal hantar balik x timbul sbb azie dh tau am dh balik….x payahlh di suruh johan tolong antarkan….bagus lagi jalan cerita dlm novel…logiknya bertempat…ini x logik langsung…kalu nk sedapkan cerita pon….fikirlah logiknya….kalu kita tengok sepanjang dlm drama AnH mane ade scene ain salam dan cium tangan am…budaya timur tu x diserapkan…walaupon kita marah @ bergaduh ngan suami kita…salam n cium tangan itu dah satu kemestian….barulah kita yang menonton nie jadikan contoh yg baik…eee x sabar nk tengok am yang suka sakat ain tu dan kadang2 lucu tu…jadi seorg yang baran…marah kt johan….

Reply

miss sweety December 21, 2012 at 7:26 PM

salam…..nper xleh tgk ni……dh cba byk kli still sme je…….plz

Reply

Mama Am December 21, 2012 at 7:43 PM

Ha ah. X masuk akal tul! Dah kata Ain kena rehat byk. Kenapa Johan x bawak kereta ambil Ain kt pintu kt lobby hospital tu. Mama yg byk kali keluar masuk hospital (x kira la sbb buat check up ke, bersalin ke, atau hantar org sakit ke) x pernah la buat kerja jalan2 kat parking lot. Hatta kat hukm pun pakai valet parking je. Huhu! Apa la tuan director ni! Or may be, cerita AdanH ni berkusarkan tahun 80an. Tp, x mungkin! Telefon sumer dah pakai smart phone belaka

Reply

adam azfar December 21, 2012 at 9:06 PM

tak sempat nak komen, kerja dah menimbun sebelum persekolahan 2013. layan AH ni pun sambil siapkan kerja. a pa2 pun tak setuju dgn dee yg boleh cakap muzafar kena makan ubat utk puaskan nafsunya, sedangkan mereka belum kahwin pun… tak sesuai sgt bg kita org Islam…..

Reply

Cah comey December 21, 2012 at 11:05 PM

Yeahhh…i agree with u la adam azfar….xpatt si denawati ni….gilo ko apo…wnta y xtau malu….mcmne nk kawen gtu…maruah sendiri xdjaga….cakap main lepaih aje…eee gli la aku

Reply

ms ns December 21, 2012 at 9:15 PM

Salam Mama Am, i stuju dgn u.

Ain leh guna wheel chair n tggu jap kat depan pintu hospital.
Johan gi la amik kete kat parking..
Lepas tu geram jgk.. tgk Ain, leh pulak ia pimpin Johan tp bila jumpa Am datang..n lama tak jumpa suami tu, salam pun tak nak.. cam mana tu..

Am plk dgr dr Azie, Ain msk wad tak trperanjat pun..salahkan Ain lak..
..sepatutnya gembira dengar Ain pregnant..bergegas la ke hospital jumpa Ain..part ni mmg tak logik..

watak lakonan dr awal trtekan jek..penonton jgk ikut trtekan.
berdegup jantung setiap kali menonton…

Tapi cite ni satu pengajaran….
cite ni klau di susun betul2..teratur..tak byk sgt flash back..
uhhsh…….pasti best..

Reply

Cah comey December 21, 2012 at 11:00 PM

Wakakaw…kelakar giler la komen2korang….uuuups sy br d ruang komen ni….dale citer a n h ni best….ditambah lg dgn komen2 korang yg bewarna warni…kdg2 buat sy tsnyum, tgelak nak pecah perut…kelakarle korang…ape2pun ruangn komen d ezany-kun mmg best…best giler…mmg gigit jari gak tggu nx week….wahhuahuahua…..suka100x………

Reply

honey-chah December 21, 2012 at 11:35 PM

yermmg betul…setuju sgt2 ngan chahcomey

Reply

cakk December 21, 2012 at 11:57 PM

adusss,,,,geram betul episod nii mana Am yg penyayang yg sggup bersabar utk Ain apa saja tu, patutnya dia kena cepat terus ke hospital bila tahu Ain dah mgandung anak dia bukannya lenggah2 kan lagi utk jumpa ain… kata rindu,apa la pengarah ni tak peka langsung. dah laa ciri2 timuran dah tiada. Ainpun dah lama tak jumpa suami bila jumpa cium laa tgn Am tu sejuk hati suami idak la dia angin smacam jer,mana x teduduk Ain dibuatnya. mamat rebon ni xabis2 buat hal dan Ainpun boleh sengeh2 pegang tgn tu kenapa,,, dah la jumpa suamipun sebut hai jer.huh…AH ni buatkan ku angin jer

Reply

Sony Silverian December 22, 2012 at 12:28 AM

Saya rasa lerr pengarah ni tak menghayati dan tak faham isi kandungan novel tu… dan penulis skrip plak syok sendiri…..

Reply

Miss U December 22, 2012 at 12:43 AM

Harap sangat produser dan pengarah tak note, zaman teknologi makumat ni penonton dah well informed dan perlulah hasilkan produk yg kemas dan teliti. Bukan nak harap sampai international standard pun, tapi teliti benda yg simple, contohnya masa ain ber-sms dgn am kat London, pelik gak boleh berjawab2 sms sedangkan kat phone tertera no service…saya guna iphone gak tapi kalau no service mmg tak boleh berbalas2 sms macam tu. Then, teksi/limo am tu naper tulis LCCT ye…dah lah zoom kat logo nyer… Nak promote syarikat limo tu tapi berpada2, kalau Am gi London naik Air Asia ( maybe masa tu Air Asia masih gi London ), camner pulak terjumpa Dee kat LCCT sedangkan Dee balik dr New York, apapun masa Am keluar kat airport tu mmg pun KLIA, tak tahu lah kalau syarikat limo tu mmg LCCT tapi serve KLIA…
Dan Am tak excited isteri pregnant, tak risau dan bergegas pegi hospital sedangkan isteri bleeding yg boleh effect baby…baby sulong tu…8 tahun tunggu tapi macam tak de rasa apape ke? Tak risau isteri tapi at least risau baby pun ok jugak la. Paling pelik dia tahu Azie nak ke hospital, kawan boleh nak pegi tapi husband boleh cakap tak pe lah… Padahal Azie dah ajak sekali. Nak tunggu cab lagi nak balik rumah mama… Kan jadi lambat tu…dan pelik juga dailog Am cakap degil betul isteri I ni…apa pulak yg Ain degilkan ye? Tak beritahu pasal pregnant tu degil ke? Dan rasanya Ain bleeding tak le sebab dia degil melompat sana sini walau Azie dah nasihat ke apa ke…. Pelik gak apa yg Ain degilkan sampai Am boleh cakap Ain degil sangat, kalau pasal diorang gaduh tu…
Dan Ain pulak kata rindu sangat kat suami, bila nampak suami tiba-tiba dan unexpected cam tu… Wah… Tenang nyer… Macam takde perasaan… At least suara dan muka excited la sikit, hulur tangan ke salam ke… Tak tau la kalau pemgarah nak tunjuk ain ni malu untuk tunjukkan sayang dan rindu dia pada suami terbuka cam tu lebih lagi ada johan…
Dan doktor ain pulak, bila ain tanya baby saya macamana, jawab je la pasal baby tu ( kena research la kenapa bleeding tapi baby ok ) sebab kita tahu Aishah Sofeya ni masa nak tulis novel dia research tugas2 pilot… Ni doktor dok jawab pasal kena makan vitamin pulak…
Rasanya kita dah mula perasan AA dan NN bila mereka kena lakonkan kemesraan suami isteri mesti jadi hambar… Kalau mereka lakon sendiri2 atau sgn watak AH yg lain mereka ok je. Kalau mereka lakon gaduh pun ok. NN lakon dgn Johan pun ok gak, mungkin NN malu dgn AA tu yg jadi hambar…tak taulah kalau pengarah nak watak ain tu malu2 dgn suami…
Dlm novel rasa puas baca bab akhir dan bab tambahan tentang kemesraan ain dan am, tu yg kita excited nak menonton drama AH. Tapi bila drama menambah2 scene yang kita pun mula jemu nak tengok, akhirnya bab yg best hanya ditunjuk sedikit dan kelam kabut menjadikan AH hilang taring nya. Semua watak nak dikembangkan oleh pengarah, sebelum ni watak Mak Johan berkembang lebih dr watak mak ain, nampak nya minggu depan watak muzafar, watak dee, watak mak dee pulak dikembangkan, dan mungkin watak mak dan ayah azie pulak muncul. Dan disebabkan Dee mungkin warded, pasti muncul pula watak doktor Dee…malahan sbb am ada cakap pasal dee dah berjaya jadi isteri no.2, maybe muzaffar tu dah ada isteri la kot, ada kemungkinan watak isteri muzafar pun keluar jugak. Nak diikutkan, punyalah AA tu aktor yg tengah naik namanya, dalam AH pegang hero sampingan/tempelan. Minggu lepas dia muncul senyap dan sunyi, minggu ni dia muncul flashback, minggu depan pun sikit je memandangkan minggu depan dah fokus kes Dee, kes muzafar, kes Mak Johan dll kes tambahan.
Harap sangat pengarah dan produser take note, termasuk Aishah Sofea, supaya SA tak jadi caca merba. Kita kan perlu belajar dr kesilapan supaya produk boleh semakin improve. Maklum saja, drama ni disiar disaluran berbayar…
Salah silap harap maafkan.

Reply

chelsy December 22, 2012 at 2:43 AM

Blimey!!! Satu lagi ulasan yg baik dan praktikal. Alangkah baiknya kalau pehak GS dan pengarah drama nih ada kesempatan membaca reaksi penonton2 xkiralah dalam blog nih atau yg lain setidak2nya mereka boleh memperbaiki utk drama2 seterusnya.

Reply

Mrak kayangan December 22, 2012 at 12:04 PM

Pengarah /pihak Global Station tak heran komen komen macam nie sbb dia tengah kira ke untungan yg diperolehi.
Anyway siapa pengarahnya?

Reply

ms ns December 22, 2012 at 12:13 PM

Salam i setuju dgn u all.
Nama cite Adam dan Hawa, pada awal jek byk cite pasal Adam dan Hawa..akhir2 ni pulak more to cite hal2 watak yg lain..sikit2 jek ok la..satu scene ke..ni bersambung-smbg..berhari2..naik bosan..n tertunggu jek dibuatnya..
Rasanya bila masa Adam dan Hawa da baik..byk kan la scene keeratan antara suami isteri..tonjol kan lebih scene tu, boleh jadi contoh hidup kemesraan suami isteri..dr scene azie n johan jek, gi makan2 shopping jalan2..
Pada i la watak Adam dan Hawa dalam cite ni..Adam sbgi suami dan Ain sbgi isteri bila da baik, macam takut-takut dan segan-segan jek nak lakon kemesraan hidup sebagai benar2 suami isteri..isteri pegang tangan suami pun takut2 n suami duduk dekat2 isteri pun segan2, contoh nya masa mereka di kampung ke, jalan2 gi shopping ke.. tp pengarah kena kawal la adat ketimuran, batas2 agama.
Dah akhir-akhir cite ni byk kelemahannya, kan..
Dah mula bosan pulak..ulang balik problem2..Adam dan Hawa..
Tapi jalan cite kehidupan suami isteri Adam dan Hawa ni..boleh jadi pengajaran..

Reply

layan je laaaa December 24, 2012 at 9:19 PM

disebabkan ulasan Miss U ni.. aku dah jadi tak seronok pulak tengok AH ni.. dah nampak banyak pulak lompong2 dalam AH ni.. sebelum ni aku ok jer.. sebab time tengok tu tak de pulak nak pikir logik segala bagai.. maklumla.. b4 ni tengok citer tu as it is je.. tapi bila dah baca ulasan yg panjang lebar dan begitu terperinci dari expert seperti Miss U ni.. dah hilang mood.. rasa mcm tengok drama tangkap muat copy/paste pulak.. anyway.. bagus la Miss U ni pikir semua detail2 tu.. semua logik2 tu.. pendek kata every angle captured.. kalau jadi penulis skrip atau pengarah sure meletop..

Reply

NN - Pencinta Damai December 22, 2012 at 1:02 AM

Salam semua,
Penulis yang mencipta watak. Penulis skrip mengolah. Pengarah menghidupkan watak dan jalan cerita. Memang saya perasan, dalam novel, rasanya selepas kenduri, Am seperti kurang mununjukkan sayang pada Ain. Dia pergi London tanpa beritahu Ain. Dia balik pun macam tak happy yang Ain hamil. Mungkin busy? Mungkin stress? Pelakon kerjanya adalah mengikut tuntutan skrip dan arahan pengarah.

Production 80 episode bukannya senang. Filem paling lama pun 3 jam. Ini sampai 40 jam. Bayangkan kerja2 depan dan belakang tabir yang diluangkan. Memang AH ada yang tak sempurna – yang sempurna Allah aje. Walaubagaimanapun, AH kuat dari segi :
1) Lagu2 yang best disisipkan dalam scene yang bertepatan – my fav ‘Inikah Cinta (Akustik) -Akim
2) Pemilihan pelakon yang kena pada watak
3) Lokasi2 pengambaran yang best – bertepatan
4) Lagu tema yang bagus ( but my fav soundtrack is still Ombak Rindu hehheh)

Ok, damai2 selalu :)

Reply

layan je laaaa December 24, 2012 at 9:02 PM

setuju.. nak buat 80 episod bukan senang.. tengok drama indonesia yg puluh2 ratus2 episod tu.. logik2 pun kurang.. tapi org tetap tengok.. rasanya tak perlu la kita sbg penonton ni nak beria2 mengutuk pengarah, penulis skrip semua.. dorang dah buat yg terbaik.. ibarat pergi kedai makan.. kalau lauk tak sedap tak payah marah tukang masak tu.. pergi je la kedai lain yg mana tukang masaknya menepati citarasa korang..

Reply

Aleeya December 22, 2012 at 3:20 AM

Hi everyone!
I pun nak komen sikit sebagai penambahan kepada beberapa perkara yg tidak berapa diambil berat oleh pihak pengarah.
Bila doktor masuk ke wad melawat Ain, knapa doktor tu masuk sorang2? Klau mengikut prosedur sepatutnya doktor MESTI ada bersama dengan dia sekurang2nya seorang nurse setiapa kali memeriksa pesakit. Ini adalah etika perubatan bukan saja2 buat rule. Ha, pengarah dah terlepas pandang perkara ni. Harap maklum.

Reply

adam azfar December 22, 2012 at 3:21 AM

adakah pihak GS, aisya sofea, pengarah AH ni, penulis skrip atau krew2 yg terlibat ada membaca komen2 kita ni….harap2 adalah ye, dan perbaikilah utk drama2 adaptasi dr novel yg akan dtg…

Reply

Si QeChixs December 22, 2012 at 3:58 AM

Alangkah bgos nye kalau dri awal lg pengarah dah buat scene ” Muke johan pecah ditumbuk Adam Mukhriz.. ” Mmg seronok kalau cmtu… Ahahahaha !!

Reply

gadis December 22, 2012 at 4:03 AM

Nama pon cerita… sbnrnya bgs laa pengarah tue bt mcm tue sebab kita tgk beremosi… mara Dee… kesian Ain… kalo x.. kita mst xminat nak tgk Adam & hawa

Reply

melati bukit December 22, 2012 at 12:13 PM

Tengok tu! hampir 40% org memberi feedback negatif terhadap olahan pengarah, “gadis ” nie masih boleh cakap”…nama pon cerita…..”.

Toloong la…….!!!!!!!!!!!?????????????

Reply

TejaWafa December 24, 2012 at 8:58 PM

gadis: skrg ni makin ramai tk minat tonton AH sbb kerana olahan & pengubahsuaian dari pengarah, penulis skrip yg caca merba..menjual nama AA dan NN aje tk cukup sbb karya yg baik terletak pada semua yg bekerja dlm produksi itu bkn hnya pelakonnya shj. Jadilah penonton yg bijak agar intisari ceritanya dapat dijadikan pengajaran & tauladan dlm kehidupan seharian kita. Wallahu alam.

#saya berkata benar walaupun pahit utk anda!!!

Reply

nenek fa December 22, 2012 at 7:10 AM

salam semua,
alhamdulillah lately dah banyak komen yang membina. ini yang kita hendak. semua orang memberi pandangan . so that semua orang mendapat ilmu. Nabi pernah bersabda tuntutlah ilmu walau pun sampai ke negeri cina.
nenek tengok anak2 n adik2 semua menulis komen dari tengah malam sampai ke pagi. agaknya kalu yang student tu dah habis buat assiment dan yang cikgu tu dah habis buat persiapan awal persekolahan. bagaiman dengan yang lain adakah bawa balik kerja kat rumah pastu buat komen AH.
Nenek pun kerja kat sekolah gak tapi kat ofis. Prinsip nenek kerja pejabat habiskan kat pejabat. balik rumah tumpukan perhatian kat atuk, anak , menantu dan cucu.
apa apa pun nenek senang dengan kamu semua.

Reply

ms ns December 22, 2012 at 12:26 PM

hehehe..
itu la komen membina buat penonton..
jgn lupa belajar..mengajar..wat keje pejabat..keje umah..
jgn lupa tanggungjawab ye..
dengar nasihat nenek..
sy akan ikut nasihat nenek ye..insyALLAH

Reply

chelsy December 22, 2012 at 12:51 PM

hehehhe… salam nenek fa…. sebabnya komen tuh 24jam kerana dunia nih bulat, yg beri komen tuh xsemestinya diMalaysia:)

Reply

erin mukhriz December 22, 2012 at 10:31 AM

kalo m.cik ostalia dh obvious ganasnya, sang suami tk gheti ke nk ajar wife dia dgn cara yg keras sikit utk insafkan dia, dh sah2 isteri awak tu hati jahat. Elok jugak buat teladan utk suami2 diluar sana cara2 nk mendidik wife yg QC kih3x.

Reply

honey-chah December 22, 2012 at 7:04 PM

erin, echah rasakn mo jd mcm tu sbb tkt johan tak mau ngan azie……nntlmbt dapat cucu plak…..hehe yg pasti mo tk tau citerrrrrrrr ygsebenarnyerrrrrrrrrrr nnnn kempunan tak dapat ain kot

Reply

nanieanie December 22, 2012 at 10:36 AM

tnks ezany fr A&H drama bzcou u we can c n can wait fr next episod.. so excite we wanna c … tnks a lot.. gd job

Reply

virgo December 22, 2012 at 3:27 PM

melati bukit :….i tk paham lah dia org ni puji AA tu melebih2 pulak .Seolah2 pelakun2 lain tu tk bagus, sedangkan pelakun2 dukungan pun berjaya mmbawa watak masing2 dgn berkesan sekali. Rasanya tk keterlaluan klu i katakan lakunan AA tk begitu menyerlah lebih2 lagi dlm episod2 akhir2 ni. Azie dan mak cik faridah juga cemerlang. Mentang2 lah AA tu dh dpt anugerah tk semestinya dia tk ada buat kesilapan. Yg paling menyerlah dlm drama adam & hawa ni ialah Ain Hawani.
I setuju dgn komen2 lately mengkritik tentang lojik & tk lojik dlm cerita ini dek kerana kelemahan pengarah nya.

Reply

melati bukit December 23, 2012 at 12:12 AM

Betul tu Virgo. Sy pun peminat AA.Tp bila lihat prestasi nyer dlm cerita nie selepas d tolak kelemahan pihak pengarah, rasa kesian pulak pd AA. Jadi komen kita perlu membantu dia di masa depan. Tp sy masih salahkan pengarah krn beliau merupakan QC dlm penghasilan drama nie. Dlm drama lain AA tu ok aje.sepatutnyer pengarah edit dgn teliti setiap scene.kl salah buat lagi.budget mesti besar.80 episode tu….for the next episode,actually i would like to see more mistake….happy ending sudah pasti….tapi kesilapan teknik yg akan menjadi kejutan pd semua. ……..kita nntikan..

Reply

TejaWafa December 24, 2012 at 9:05 PM

virgo & melati bukit…i also agree with both of you ! Sya juga peminat setia AA semua citer dia saya tonton & buat koleksi tpi tk bermakna wajib bagi 5* pd semua lakonan dia…mmg dlm AH ni paling byk kesilapan dia buat…saya sgt suka dia dlm RAHSIA HATI & 30hari mencari cinta. Cerita & karektor yg baik

#Saya berkata benar walaupun pahit bagi peminat tegar AA!!

Reply

Virgo December 22, 2012 at 3:37 PM

Waaah…. terima kasih Miss U, pandai you komen ya. Memang betul apa yg you sampaikan tu. Lain kali pengarah mesti berhati2 bila nk adapt kan novel pada drama.Penonton2 sekarang semua bijak2 menilai dari semua aspek.Jgn kerana nk jadikan sampai 80 episod…..dh main cuit sana sikit, cuit sini sikit ….mcm tk fokus.

Reply

linda December 22, 2012 at 4:50 PM

Tak sabarnya nak tunggu next week..pada pendapat I sepatutnya ain kena la cium la tangan suami.dah la lama tak jumpa.muka ain nmpak biasa sj mcm tak happy pun dpt jumpa suami.. Dah pregnant pun nak surprise apatah lagi dah masuk wad pun nak surprise jg..heran..am pun satu dah tahu wife masuk hospital cepat2 la pergi melawat..masa azie bgtau ada kat hospital terus saja ke hospital..nmpak mcm tak care pada wife..kesian ain..kalu real life ada ke suami @ isteri mcm ni..anyway drama adam dan hawa ni best..lg 3 minggu hbs dah drama ni..lps ni kita layan sehangat asmara plk..

Reply

mak tok December 22, 2012 at 7:03 PM

salam semua…mak tok suka sgt baca novel ni…beli masa 2006 dulu x tau dah berapa kali ulang sampai lembik kulit ….sb ada sebut mekah…tu yg tkenang. bila dah d dramakan….byk yg kelaut..org yg baca novel ni sikit sebanyak” terasa’ x ori nya x mcm dlm novel.kalau lari sikit tu x apa lah jgak. dialoq ada yg sama mcm novel tapi dah di pakai di lain tempat…jd bukan senang nak dramakan novel tambah 80 episod…dlm novel kasih syang am dan ain di gambar begitu romantis..tapi bila d dramakn betol la spt yg di kata x menjadi..cuba tgk lakonan
aa dgn rita masa couple…gilernya loving…aa blh buat mcm tu jgak nn x semesti pegang2 tapi bahasa badan….gesture…akan menunjk kan romantisnya pasangan yg terpisah 8 thn……bergadoh..manja…adat…..

Reply

honey-chah December 22, 2012 at 7:14 PM

SABAR JELAH

Reply

minat AH December 24, 2012 at 10:50 AM

betul la mak tok…sy pn dh baca novel dio..ada yg ikt novel dan ada yg diolah….byk scene yg xada dalam novel….

Reply

mimi December 22, 2012 at 8:39 PM

setuju…dgn mak tok..producer jgnlah nk ambik kesempatan dgn novel terlaris ni..pelakon hebat…belaka…56 bintang…selut lagi..dah hebat mesti kalau pengarah dan skrip ok mereka boleh sampaikan maksud kepada penonton terutamanya pembaca novel yg menyokong novel ni dan novelisnya aisya sofea….sayang jgk pd pelakonnya…yg mimi rasa boleh buat lebih baik…

Reply

aezar December 22, 2012 at 8:50 PM

Tak semua org akan bertindak sebagaimana mereka sepatutnya bertindak. Siapa sangka Am setelah bertahun lama menunggu ain, sebaik shj hubugan mereka baik, selepas sedikit pertelingkahan am terus tak menggambarkan sebagai seorg suami yg benar2 penyayang dan ambil nerat tentang isterinya. Sikap begini sebenarnya adalah sangat normal and there is nothing so starnge about it. Being in love is very much different from being responsible for such feeling. Sewaktu ditangkap basah dengan ain pun he could have at least say something to defend ain. Walaupun reasonnya adalah kerana dia rasakan hanya ain sorg shj yg layak utk hidupnya. In this case, am was being selfish.. But he felt so deeply for ain, masakan dia mahu melepaskan ain begitu shj. Kerana tindakan am itu, dia terpaksa menghadapi bebanan bahana cintanya terhadap ain. Mencintai seseorang tak seberat memanifestasikan perasaan tersebut dlm tanggungjawab kita terhadap orang yang dicintai. Perkara ini kita dapat saksikan apabila am mula rase tense bila ain mula mempersoalkan tindakan2 nya terhadap isu dee selama ini. Am mula bingung.. Baginya ape perlunya dia berterus terang tentang dee yang penting ialah dia setia dgn cintanya terhadap ain. Ain gagal utk faham bahawa kejujuran dan ketulusan adlah satu manifestasi pasangan terhadap cinta. Disinilah ibu am bijak meluahkan ketidak rasionapan tindaktanduk anaknya sendir terhadap isterinya. Seperti ain luahkkn kepada am dlm kereta ‘Banyak Benda perlu dipelajari tentang diri masing2.’ Am mahir dlm melafazkan kata2 cinta tapi pada hakikatnya dia masih takut menghadapi realiti dan tanggunjawab dlm ikatan perkahwinan. No doubt, dia sangat sayangkan ain, it is just that he does not know how to handle himself when he is with her. Ain seorg yg berpelajaran, am tau bahawa ape segala yg keluar dari mulut nya sendiri ain akan mengamatinya.

Saya bukan peminat fanatik mana2 artis, tapi saya gemar watak2 yg ada dlm drama ni. There is no perfect character here.. Mcm kita. Saya lebih gemar bila am takde lah romantik giler dgn ain mcm drama2 lain. In this drama, He is just a fool in love, and am loves ain for her wisdom and candidness. Ain is, nevertheless a stronger character than am, she knows what she wants and she knows that to keep a happy marriage takes more than what it seems. And the best part she doesn’t want to give up, she fights for her marriage.

Saya suka dengan keakraban persahabatan yg ditonjolkan dlm drama ini. Saya juga sgt terharu dgn kasih sayang ibu2 dlm drama ni, even the aggresiveness of mcik ostolia. Dan ape yg paling menyentuh hati saya apabila mendengar luahan doa2 oleh characters dlm drama ni.

Saya tak nafikan ade kekurangan dan kelemahan dr beberapa aspek dlm anh. Tapi saya lebih berminat dgn ape mesej dan tema2 yg cuba diketengahkan oleh sesebuah drama itu.

Reply

honey-chah December 22, 2012 at 11:30 PM

AEZAR….. RASa tnang sikit bila baca komen awak…..apapun AnH MAKE US THINK LIFE IS NOT EASY………..

Reply

aezar December 23, 2012 at 1:00 AM

Salam honey chah,

Mungkin ramai terlalu expect aaron utk jadi typically heroic mcm dlm drama2 romantis yang lain sebelum ni.. Jadi watak am.yg dipegang oleh aarom sebenarnya.adalah berat kerana watak itu menggambarkan penitian kehidupam seorg lelaki sperti am yg baru kenal dan faham erti cinta yanh sebenar. Cinta sejati terhadap seorg insan perli didahului dgn mengenali dan mencintai yang Esa. Seperti yang dikatakan ibu ain ‘Ada hikmahnya bila ain berkahwin dgn am. Am berubah menjadi seorg lelaki yg sepatutnya nya dia jadi lebih bertanggungjawab dan sbgnya’. Am has been going through rough edges in life just to learn what love really means. He is not perfect and he will never be. Diakhir cerita, ain yg finally bertindak utk hentikan gangguan dee dari terus menghantui dan menjadi punca kepada keretakan rumahtangganya dgn am.
Pada mula nya saya rase am agak penakut dan terlalu berdolak dalik utk berusaha menghentikan gangguan dari dee. Sebnarnya dee bukanlah lawannya, ape yang boleh dibuatnya selain mengelak dr dee. Nak bertumbuk lain pulak jadi ceritanya.. Saya rase any woman who loves her husband and believe in the marriage instituition akan face anything or anyone yg menjadi punca kepada keretakan rumahtangganya, inilah kekuatan emosi wanita yg sebenarnya ditonjolkan oleh aisyah sofea.
Oh yes.. Kepada peminat aaoran saya rase takde masalah kalau adam tak kelihatan begitu romantik dan sebagainya dgn isterinya. Romance and love in marriage are something very intrinsic, complex and yes.. Beautiful..

Bagi penambahan watak2 lain ni, director cuba nak menunjukkan bahawa pdrkembanga hubungan adam dan hawa ini evolves around these other characters. Takde masalah cume masih ade ruang utk diperbaiki lagi utk drama2yg akan dtg.

Simboliknya watak adam dan hawa ini adalah representatives of golongan lelaki dan wanita, yg saling perlu memerlukan dan saling melengkapi diantara satu sama lain.

Reply

azean December 25, 2012 at 1:34 AM

Betul tu aezar..sy setuju…walaupun cite nie agak lari dari jalan cite dlm novel..tp cite nie mmg byk memberikan mesej yg baik walaupun dengan cara yg negatif..byk komen kat sini yg sy baca ttg ain yg xsalam suaminya seleas keluar hospital…johan pimpin ain waktu keluar hospital…am yang mcm x excited pulak ttg berita wife dia pregnant..mcm2 lg la…tp bila kita tg balik semua ni akan beri kita pengajaran ttg life kita..mcm mana masyarakat kita..pergaulan kita dgn kawan2..pape pun yg penting mesej dan pengajaran dr cerita tu yg penting…
Credit jugak utk pelakon2 cite nie sbb berjaya membuatkan emosi penonton(termasuklah sy)

Reply

azean December 25, 2012 at 1:44 AM

*sorry komen kt atas td tu x lengkap…
Credit jugak utk pelakon2 cite nie sebab berjaya membuatkan emosi penonton (termasuklah sy) xmenentu…hehe..ye la..kejap okey..kejap geram..kejap happy je..tp yg sllnye xsabar2 nk tggu episod seterusnye…hehe..
By the way sy sangat suke make up dlm cite nie…sesuai dgn dengan situasi dan jalan cerita..xd la over atau x bertempat mcm sesetengah cerita…

Reply

Anggerik December 22, 2012 at 10:09 PM

fulamak !!!4 epi tak ikuti A&H trpksa autstation terkejut nama2 baru pengkritik ruangan ni…..sekali gus ikuti 4 epi mcm nak runtuh jiwa….kcian, jiwa kacau,risau, tertanya2 dan ada rasa tak puas hati….nape lah jadi cam tu….tak sangka gak am jadi baran hingga trgamak brkasar dgn jo …dah tu tanpa usul periksa…betullah ada member yg komen seolah am mcm tak sayang bini…. seolah tak terkejut am pragnant dan bila dah tahu keadaan ain pun dia masih melengahkan masa utk melawat ain……sepatutnya tunjukan lah rasa happy yg teramat sangat cepat@ pegi jumpa ain kat hosp……..hiss..

Reply

nik December 22, 2012 at 11:55 PM

episod 69 x keluar lg ke…

Reply

One December 23, 2012 at 4:13 AM

Episode 69 – monday & so on :)

Reply

sara December 22, 2012 at 11:57 PM

ayat dee episod 68 mmg best..sy xblh la klu org kne mkn ubt untuk puaskan nafsu sy..xblh blah..

Reply

mimi December 23, 2012 at 2:04 PM

tu yg am kata U A CHEAPPPPP

Reply

alena aulia December 23, 2012 at 12:09 AM

Jutaan terima kasih sangat2.. ezany_kunz.. tqvm… dengan adanya website ni.. dapat saya tgk cite ni dr episod fist lg… xsabar nak tggu next week..
terimala serangkap pantun dr sy.

Adam mukhriz dan ain hawani,
kisah romantis y pasti di nanti,
terima kasih daun keladi,
jasa en. ezany xkan ku lupai..

:)

Reply

nenek fa December 23, 2012 at 9:32 AM

salam semua,
wah makin lama makin ramai pula orang yang komen kat blok ni. anyway nenek ucapkan selamat datang.
tahniah kepada AEZAR , MISS U dan yang lain yang telah memberi komen yang membina, positive dan what ever yang tidak menyentuh peribadi sesaorang.
Nenek setuju sangat banyak kelemahannya dari segi pengarahan cerita ini. mungkin AA n NN tidak dapat melakunkan watak loving dalam AH kerana menjaga hati dan perasaan pasangan masing2 realitynya.
apa2 pun bukan keberkesanan pelakon yg membawa watak tu saja yang harus kita pertikaikan tetapi keberkesanan pengarah menyapaikan msg kepada penonton.

Reply

Virgo December 23, 2012 at 5:58 PM

nenek fa, yg pelik tu AA ni bila berlakon watak yg ala2 penggoda tu hidup pulak , lihat lah lah episod awal masa dia nk mengurat Ain Hawani…hidup sunggoh watak dia, semasa dia dgn Dee pun gitu jugak. Dalam cerita2 lain tu sbg kekasih dia okay aje tapi watak dia sbg Adam yg apabila dh dapat Hawanya tidak ada Umph!. Itu lah rasa terkilan sikit, tk perlu pegang2 atau melesit2 atau manja2 tapi air muka tu yg tk selari dgn ucapan2 yg diucapkan. Ini semua salah pengarah .

Reply

muzaffar December 23, 2012 at 6:01 PM

Makin membosankan….
Dh krg ghairah nak tgk dn dh xda mood nak komen.
Biarkan Luncai terjun dgn Labunya

Reply

katak chit December 24, 2012 at 4:28 PM

‘ muzaffar ‘ jgn la mcm tu

Reply

TejaWafa December 24, 2012 at 9:09 PM

muzaffar: same goes to me…

#berkata benar walaupun pahit bagi segelintir kwn2 kt sini :)

Reply

muzaffar December 24, 2012 at 9:39 PM

Astro lak wat hal….
Offer decoder pvr ganti beyond. Pas psg xdpt tgk JD. Dibaginya kt aku decoder yg rosak. Mntk psg blk decoder beyond katanya xblh sbb account dh xactive. Mmg bangang la Astro ni…xtau bl nk replace plak tu

Reply

kakak ain December 23, 2012 at 6:48 PM

macamanelah am dan ain nak romantik…asyik2 scene dlam kereta…kalu x bertekak pasal kisah dulu2…mesti bergaduh pasal dee…bila masa nk romantiknya….kan selepas 8 thn baru diorang berjumpa…dan banyaklah ketidak puasan dihati yang nak di bangkitkan….mungkin selepas nie setelah persoalan dh terjawab…barulah cool down n romantik….kot…

Reply

mrs jung December 24, 2012 at 5:11 PM

ramainya orang buat karangan di sini. lol

Reply

one December 24, 2012 at 7:50 PM

And your motive mrs jung?…..

Reply

layan je laaaa December 24, 2012 at 9:31 PM

karangan banyak sebab idea banyak.. teringat zaman sekolah dulu2.. kalau cikgu suruh buat karangan tajuk “aku sebatang pen”.. macam2 citer keluar.. semua dgn idea masing2

Reply

bp gangster December 24, 2012 at 9:57 PM

Halamakkk….gaye adam rembat kepale johan dah macam abg besar dlm kl gangster la pulekkkkk….kehkehkeh…

Reply

minat AH December 26, 2012 at 2:56 PM

alamak, x sabar nk tgk next episode….dee letak apa ye dlm air tu…?

Reply

Leave a Comment