Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Promo Adam & Hawa Episode 73 – 76

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Adakah Dee bahagia dengan suaminya? Apakah lagi tanggapan negatif Ain yang masih terbuku di hati?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 41 – 44
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 69 – 72
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 45 – 48
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 53 – 56
  5. Video Promo Adam & Hawa Episode 49 – 52

{ 177 comments… read them below or add one }

cik dayah December 28, 2012 at 12:34 AM

Dee ngndung ank am??? Ish… ini ke rahsia yg mama am sebut2 kan slalu tu.. da menyimpang dr novel asal..

Reply

rusnita December 28, 2012 at 12:36 AM

takkan lama bebeno br nak prgnant anak am? lagipun am kan dah lama insaf and x jumpa dee. ain mimpi kot ( menyedapkan ati sendiri jer ni sebenarnya).

Reply

Noor Hidayahsarmany December 28, 2012 at 1:02 AM

Mungkin jgk itu part ain mimpi.. hrp2 gitulah..

Reply

alya adriana December 28, 2012 at 12:52 AM

Agak2 la anak am…. x kan la lps lpn thn br nk ngandung kot…… giler aper…. x logik langsung………

Reply

setuju December 28, 2012 at 1:44 AM

a’ah setuju sgt dgn awak.. kalau btol 2 jln crte die pgrah yg bt crta ni otak sewel la..agk2 r xlogik lgsg!

Reply

Kekasih Am Hehe December 30, 2012 at 12:44 AM

kan preview je tue sabo la ea…dia saje nak wat gimik bia kita tertanye2….tp jgn la sampai kate org sewel kan dpt dosa free lak hik3x

Reply

roy December 28, 2012 at 12:54 AM

salam. harap yg baek2 antara am dn ain, lg tambah teruk, ade ke dee mengandung anak AM. Setan punya penulis skrip dan pengarah KAYU. Pergi mampus dengan idea karut korang. Buat aku yg sabar ni hilang sabar dek permainan pengarah dan penulis skrip TOLOL dan BANGSAT

Reply

Ayu January 1, 2013 at 11:29 AM

Setuju

Reply

Moi December 28, 2012 at 1:06 AM

Alahh. Dee tu saje je buat cite. Takkan dia nak ngaku yg dia pregnant anak muzaffar tue tu. Dia kan gilee nak kan Am mmg. Dee mane sanggup tengok Ain dgn Am bhagia thats why Dee ckap mcm tu

Reply

Moi 2 December 28, 2012 at 1:14 AM

Dee saje ckap tu anak Am. Dia kan mmg gile kan Am so dah alang2 terlanjur, die libatkan lah Am. Lgpun bile mase pulak Dee tibe2 mngandung anak Am?? Takkan lepas die kawin and tido dgn muzaffar tue tu tibe2 Dee mngandung anak Am? Betul kan? heh Dee memang saje nak cari pasal

Reply

si fulan December 28, 2012 at 1:48 AM

ha btul2.. alahai dee2

Reply

Ani December 28, 2012 at 11:50 AM

Moi 2….Betol tu!! Takkan lar tido dgn Muzafar, ngandung ank Am kan? Pelik2…..Tak tau lar klu dia blutooth…..hahaha………

Reply

Nurkhumala December 28, 2012 at 6:39 PM

Taulah sekarang nei zaman modern tp takkan lah itu pun boleh blutooth
Dah kesehatan serius nie

Reply

yonne December 28, 2012 at 9:52 PM

Hahahahah…jauhnya bluetooth dr siam smpi kl.. kn ke time dia tdo ngn muzafar tu lokasinya thailand.

Reply

Deenda December 28, 2012 at 1:15 AM

Biar bona si Dee ni..

Reply

acik December 28, 2012 at 1:20 AM

adoiiii… lotih acik nengok cito ni….

Reply

Tuneri December 28, 2012 at 1:23 AM

ain mimpi am tu mungkin logik, tp yg dee kata mengandung anak am tu dlm keadaan sedar. Kenapa mesti nak ujudkan babak setan ni? ini bermakna hubungan Ain dan Am tidak akan aman sampai ending episode ke? Oi Pengarah, penulis skrip jangan bodohkan orang dengan kebolehan awak yg tak seberapa tu, agak2lah kalau nak tokok tambah tp janganlah sampai banyak benar perkara maksiat, zina diujudkan dlm drama ni. Kalau korang kafir aku fahamlah boleh berzina sesuka hati. Samada am dan dee berzina aku tk peduli sebb perkataan @baby ni anak am menunjukkan perbuatan zina tu macam tkder apa2 je. Kalau korang Islam buatlah cara Islam. Drama tak bermoral. Pengarah SENGAL. Sesiapa yg nk marah dgn aku, marahlah. Ini perasaan aku yg tidak dpt menerima idea pengarah yg lucah dan BANGANG.

Reply

chelsy December 28, 2012 at 4:05 AM

Sayangnya sebuah karya penulis Aisya Sofea yg suci ternoda dengan rakusnya disebabkan kononnya untuk menyedapkan lagi jalan cerita …tapi mungkin juga pengarah drama telah dapat green light dari penulis ttg pengolahan dan tokok tambah termasuk scene ini tak?

Reply

takim December 28, 2012 at 11:04 PM

setuju..kenapa tak takut dengan zina..jauhilah ia sesungguhnya zina itu keji dan kotor..

Reply

sue December 29, 2012 at 12:57 AM

tengok dulu baru menilai.. jangan dok maki hamun ja.. kang free2 je dapat dosa kering… emo btol..

Reply

nje December 31, 2012 at 3:10 PM

apahal dgn lu ni… awat emo pulak… biar la pengarah nak buat apa pun… sesukahati nak maki org… fikir la sikit… org islam pun ada budi bahasa yg sopan… x mcm kamu punya ayat…

Reply

rina December 28, 2012 at 1:32 AM

salam. Lepas tenguk promo episode minggu depan Ya Allah kenaplah masih nak ujudkan watak dee yg mental tu. Now mengandung anak am plak. dah tentu si Dee beruang ni hantar mesej pada ain. mestilah ain sedih…Tuan pengarah yg ..nak panggil apa yer….ha yg tk der perasaan kenapalah kau jd pengarah drama, kan elok kot jadi pengarah national georgrafi, boleh kawan ngan beruk, harimau, buaya, tenuk, rimau dan kinzir alias BABI kan??.. kalau manusia tidak ada prinsip memang sama cam binatang. inilah kenyataanya. Hopefully for the last episode AIN mengandung anak JOHAn…heheh…pas tu semua boleh masuk neraka jahanam

Reply

molek December 28, 2012 at 1:52 AM

HAHAHAHA!! kau mmg lawak la rina! aku sokong!! kihkihkih

Reply

malaikat maut December 28, 2012 at 2:06 AM

Salam.rileks lah.it is only a drama.dah nama drama ade la konflik here and there.susah kalau ter emo lebey2 ni.just yg baik ambil,yg buruk jgn tgk.plus,bahasa jiwa bangsa.cara awk berckp or type kat atas dah menggambarkan awk sape.sekian.

Reply

rokyah December 28, 2012 at 2:35 AM

salam malaikat maut. memang betul drama, tp terlalu bnyk konflik, tu yg menimbulkan konfliknya wahai M.Maut. you kata here and ther tp drama ni for the whole episode lah. Lantak lah aku saper pun. Malaikat maut kau ni utusan ALLAH KE UNTUK MENCABUT NYAWA SAPA PENGARAH ATAU NYAWA YOU SENDIRI. KENAPA BAHASA MALAIKAT SAMA NGAN BAHASA MANUSIA. PELIK AKU ADA GAK BELAJOR AGAMA, …TP MALAIKAT MAUT YG NI MENYERUPAI MANUSIA ATAU KAU MEMANG MANUSIA YG PERASAN NAK JADI UTUSAN ALLAH.

Reply

sue December 29, 2012 at 1:00 AM

sokong.. emo sgt.. rilex2 cukup la layan cite neh.. x yah emo lebeh2 !! t kna heart attack kang susah..

Reply

are'na December 28, 2012 at 1:34 AM

rlex k.. kte same2 tgu episod akn dtg… :)

Reply

niawihana December 28, 2012 at 1:38 AM

Hahaha apa punya bengap si Dee nie…si Muzaffar pun mangkuk…dia punya keja apsal Am plak kena…percaya bulat2 kat pompuan gila talak tu apsal….pegi la buat DNA test sblm nak tuduh2….klu Ain tu x mengandung mau dia kickboxing si Dee tu..sabar Am…small matter…tak salah watpe takut…setakat Dee pegang tgn mmg KONPOM takkan pregnant!….kalau aku jadi Mama Am mmg aku pelangkung si Dee tu dgn tongkat kat tgn tuh!…..

Reply

Kate December 28, 2012 at 1:42 AM

Lain yg diharap lain yg dapat. Ingat semakin nk tamat citer semakin manis, ini terbalik. Pasal lah pengarah ni hah..letih akak ni dek oii. Apa sebenarnya tujuan tn pengarah dan penulis skrip ujudkan dialog dee mengandungkan baby am. Tujuan untuk sakitkan hati orang, kecewakan hati orang, atau nk mempersendakan ugama Islam??? tolong jawap skit. Akak rasa mcm nak menjerit biar tuan director dengar rintihan hati penonton yg mahukan Am dan Ain bahagia, berbaik2 menanti kelahiran, bukan diasak dgn berita yg karut marut ni.. Tolongggggggggggggggggggggggggggggggggggg.

Reply

Kak Ruby December 28, 2012 at 1:52 AM

Takutlah manusia mcm dee ni…mcm pisau tajam..

Reply

riz December 28, 2012 at 1:52 AM

hello. Nk selit sikit leh ye. Watak dee memang sanggup buat per jer utk porak perandakan kebahagian Am dn Ain. masalahnya mengapa pengarah buat dee sampai sanggup mengatakan bahawa dia dan Am ada maen2 smpai ngandung. byk benda lain lg dee boleh buat..selain mengandung.. kan.
Pengarah mendera emosi penonton AnH sampai dh tak larat nak terima. AKU RASA BOLEH TUKAR TAJUK DRAMA NI KEPADA DITELAN MATI HATI DILUAH MATI KATAK…KWANG…KWANG…

Reply

cot December 28, 2012 at 1:59 AM

Apa bunting2 hah..Am tu kenapa tk terus jawap aku buntingkan Ain, bini kau dibuntingkan oleh buah tempatan dan antarabangsa. Kalau nak gi new york Naik Mas atau Air Asia? . Air asia ada ke flight gi N. York? peace …

Reply

Amende December 28, 2012 at 2:00 AM

Xkiralah korang nk kata… makin lama episod makin lucah ke mengarut ke….. Cume aku heran ek..Si Dee klakar laa..tido dgn PokCik Muzaffar tp bunting baby Am..poneng..poneng…oh ya..Muzaffar pinjam pistol Am kot..hahahahahaha. So,
Penerbit bengong+penulis skrip bengong+pengarah bengong=korang smua bengong sama….akupun srupe hahahahahahaha……………….
Ooopppppp….aku suka MakCik Ostolia…”…Azie nak balik ? Baliklaaa…!” Apo punyo bakal mak mentue le…menantu pun sesama…. klakar wuaaaaaa…

Reply

niawihana December 28, 2012 at 2:01 AM

Pengarah nak tonjolkan watak Dee sbg yg sungguh busuk hati….mmg desperate tahap kritikal….mmg ada pun org camni…tak aman tgk org bahagia……tak puas dgn spa dia ada…apa yg dia nk tak dpt…org lain pun tak boleh dpt..

Reply

aku kaum adam December 28, 2012 at 2:22 AM

ala bkn la…aku rse yg part ngndung ni camni…prsan x dee ltak ubt sbb nk elak dr ehem2 ngn org tue mzafar tu,nk buat org tue tu trtdo???haaaa…alih2 dee yg trkne sbb mnum air yg dye ltak ubat tu…ape lg mkan bsar la org tue tu(korang fham kn ape yg dee ngn org tue tu bt?)….so ape lg termngndung la jwbnye si dee tu… …so tmbul la plak akal si dee tu nk bt cter nk kasi rmh tngga am tu gyang…

Reply

atie December 28, 2012 at 2:00 PM

haah…betul tu… saya setuju.. org mcm tu sanggup buat ape sahaja utk merosakan kebahagian org lain. rilex la semua…. tak baik maki hamun sape2..sb kita pun tak tgk lagi ape kesudahan episod mgu depan, tul tak?

Reply

nana December 28, 2012 at 4:01 PM

tak3…dee mmg sengaja nak mengandung, itu sbb dia ajak muzafar kawin cepat. kalau diikutkan, si dee tu mmg xde selera dgn muzafar tu tp sbb nak kenakan am dia sanggup, lps mengandung dia bolehlah tuduh am yg buat…kan tujuan dia nak porak peranda kan rumahtangga am dan ain…

Reply

ping December 28, 2012 at 2:26 AM

suruh jer si dee tu makan buah tempatan @nenas untuk gugurkan kandungan kalau tak suka. Dia kan paksa diri kawin ngan muzafar. After all dee ni bukan takut dosa pon. Pengarah tak ada idea nah…saya bagi idea. Amek kau.

Reply

katak chit December 28, 2012 at 2:32 AM

fham la konflik ni nk pnjangkn episod 80, tp agak2 la, jgn la melalut sgt …smpai lupa tata susila, sivik zerooo….aisya sofea pn rasa nya x rela manuskrip dia d cabul sbegini rupa…dh x der nilai seni nya …bca novel lgi sdap dn jiwa tenang…

Reply

lola December 28, 2012 at 4:33 AM

a’a baca je la novel…tak yah tgk drama la

Reply

sony December 28, 2012 at 2:36 AM

Kalu betui ler tu anak am… Dah lama dee tu sendri yg ugut am… Tak payah nak suruh si muzzafar tu yg cakap… Ni mungkin niat jahat dee yg rosakan hubungan adam dan hawa…. So sabar iyerr kekawan… Promo memang mcm tu….kasik kita jadi tanda tanya…

Reply

Seira December 28, 2012 at 2:41 AM

Dee… Desperate tahap cipan.
Kut yea pun jgn la penuhkan crita ni dgn penyakit sosial yg merosakan akhlak….
Da nak habis crita ni, … Nape la timbul idea mcm ni.. Mmg x de langsung dlm novel. Kalau nak tambah sana sini , jgn la sampai lari dr cerita asal dlm novel..
Baik gi trengganu makan kopok lekor ha ha ha …

Reply

mr. adam December 28, 2012 at 3:10 AM

Yg korang emo2 ni pasal.. Relex sudah.. Drama je kot..
Peace no war.. :)

Reply

lola December 28, 2012 at 4:38 AM

kannn…aku pun pelik pahal sume emo tahap cipan…fanatik kot

Reply

layan je laaaa December 28, 2012 at 3:01 PM

betul… baru tengok promo sikit2 dah emo lebih2.. buat conclusion and assumption sendiri.. yg lagi parah siap ngutuk pengarah/penulis skrip/penerbit.. eloknya tak yah tunjuk promo ni.. biar je penonton tertunggu2 ternanti2..

Reply

luke December 28, 2012 at 5:21 PM

bagi promo ke tk bg takder beza pun. yg ko sesibuk nk back up org produksi tu naper. ??? Pengarah tu dh memang tk der perasaan. Patutla layan je laa. ko pun sama tkder perasaan. Adik pengarah kot.

Reply

ain December 28, 2012 at 3:40 AM

x logik la cite nie..x best lansung…………………………..

Reply

chelsy December 28, 2012 at 3:43 AM

Masa mak DEE tanya anak siapa yg DEE mengandungkan tuh.. selamber aje DEE kata dia mengandungkan anak AM…..mesti mak DEE lupa yg waktu DEE beriya2 tergesa2 nak kahwin dgn Muzaffar setelah dia tau yg Ain mengandung dari mulut nurse yg DEE tanya sewaktu mengintai2 kat pintu dalam episode terdahulu then mak DEE ada tanya kat DEE yg tergesa2 nak kahwin xsempat2 dgn situa Muzaffar tuh sebab dah mengandung ke, then DEE kata NO lah mama… then tup2 dah kahwin dgn situa MUzaffar terus2 bila mama dia tanya sedap aje dia cakap anak AM.. aduyaiiiii!!! Takkan lah mak siDEE xbole recall semula eh?

But anyhow, dah mausk episode 73… dah nak abis dah pun A&H, bilalah Ain dgn Am nak hidup tanpa nama DEE dalam hidup mereka…*sigh*

Reply

ummi azlina December 28, 2012 at 1:19 PM

Mak Dee low IQ mcm anak dia jugak…heee..

Reply

cot December 28, 2012 at 5:31 PM

salam. Bila org komen kata citer ni dh jadi bangsat ada orng marah back up pengarah. Kalau mak si Dee boleh tanya anak siapa? ini menunjukkan mak si Dee tu juga seorang yg tak takut Allah membiarkan anak betinanya maen dengan ramai jantan ??? sepatutunya dh tahu anak dia kawin ngan muzaffar tu, assumelah benih tu dr muzafar naper nk tanya lagi BIOL. Bila watak dee ni nk dijadikan baik, insaf dan bertaubat. Atau aku ingat pengarah nk jadikan dee ni terus sampai mati sundal kot. ada seSiapa lg yg nak marah bila producksi kena kutuk??? org normal dia tidak akan menyebelahi, menyukai dan membiarkan perkara yg negatif@mungkar. memang aku nak tenguk drama melayu, tapi janganlah jahat sangat cam ni sbb ia mencerminkan masyarakat melayu yg tiada landasan agama , tidak bermoral dan memandang zina tu perkara biasa bg lelaki dan wanita.

Reply

emmm...... December 29, 2012 at 1:34 PM

cot… tapi the reality perkara ni berlaku di luar sana.. di Malaysia.. dalam kalangan anak bangsa Melayu… kalau dlm cerita ni cot nak salahkan pengarah.. yg real ni.. cot nak marahkan siapa?

Reply

kaknita December 28, 2012 at 8:26 PM

tak sabo tunggu episod ain serang dee mptahankan am & baby…lps tu dee terus berambus utk selamanya…adam &hawa live happily ever after.. THE END!

Reply

Lala December 28, 2012 at 4:22 AM

Giler emo la korang ni…rileks la…nama pun drama…sajelah nak wat klimaks..memang la pun part nak abis lagi tinggi klimaksnyer…nampaknye promo ni berjayalah…korang sume tertanya2 ape kes…hahaha

Reply

chelsy December 28, 2012 at 5:08 AM

Kalau tgk drama xde emosi maknanya anda x normal…. emosi itu adalah sesuatu yg normal diberikan olehNya….kalau menonton xde emosi suka, duka geram marah dan sebagainya lebih baik jadi kayu!

Reply

layan je laaaa December 28, 2012 at 3:06 PM

tengok dengan emosi tak pe kalau dah tau jalan cerita… ni pehal baru tengok promo sedut sana sikit sedut sini sikit dah emo gila2.. keluar perkataan yg tak sedap di dengar sebab terlalu marah pengarah/penulis skrip/penerbit gara2 buat conclusion sendiri.. nak emo pun tunggu la episod tu ditayangkan dulu next week.. ntah2 tak de benda pun..

Reply

nur arissa December 28, 2012 at 6:46 PM

betul2…ada 8 episod lgi nk tamat mcm2 boleh terjadi..bwk2 bertenang ye smua..klu nk komen lebih2 pun tunggulah citer nih habis dulu..ok?

Reply

chelsy December 28, 2012 at 7:17 PM

quote:mie December 28, 2012 at 5:17 AM
Emosi org lain pun ada yg nak kontrol? Biarlah dorang nak emo tahap gaban sekalipun..itu hak masing2…..

Reply

chelsy December 28, 2012 at 7:18 PM

mie December 28, 2012 at 5:17 AM
Emosi org lain pun ada yg nak kontrol? Biarlah dorang nak emo tahap gaban sekalipun..itu hak masing2…..

Reply

chelsy December 28, 2012 at 7:20 PM

….dan bila dornag nak komen juga itu hak masing2..selepas drama ke, tgh2 drama ke atau promo ke…juga hak masing2….

Reply

chelsy December 28, 2012 at 7:31 PM

lagi satu..emotional xpe, xsentuh peribadi orang pun, tapi ada yg komen sampai bentak pendapat orang lain WTH!

Reply

mie December 28, 2012 at 7:49 PM

hehhehehhe…..perangai orang yg bentak2 pendapat org lain tuh bukan apa nak tunjuk konon dialah yg pandai sangat ishkk ishkkkk…

Reply

mie December 28, 2012 at 5:17 AM

Emosi org lain pun ada yg nak kontrol? Biarlah dorang nak emo tahap gaban sekalipun..itu hak masing2…..

Reply

batrisya alisya December 28, 2012 at 5:20 AM

dee tu cuma nk buat je muzaffar sakit hati………mane ade dee mengandung anak am…sedangkan dia sendiri yg beria2 nk khawin dengan muzzaffar….korang ingat x masa dee dengan muzaffar dalam bilik masa dia tidur…….kan dia tidur berdua………x mungkin lah dee tu mengandung anak am tapi dia mengandung anak muzaffar……….kalau dee mengandung anak am lps lpn thn x mungkin lah sbb selama ni pun am x pernah nk buat macam macam dekat dee kan………so x mungkin lah anak am…………. DEE TU MEMANG LICIK….DIA NAK DEKAT AM TAPI DIA TETAP X BOLEH SBB DAH ” HAPPY WITH HIS WIFE” ERM ERM ERM……….We’ll see WHAT WILL HAPPEN…….. BYE SALAM

Reply

mak cik 59 December 28, 2012 at 6:13 AM

ada pilihan- kalau dah tak suka jalan cerita – berhenti tengok . cari cerita lain. tak baik maki hamun pengarah dan penulis cerita. nama pun ADAPTASI dari novel. Cerita happy ending – di google dah ada pun gambar Azie kawin pakai baju sedondon coklat dengan Johan selain itu gambar Ain pegang anak atas katil hospital di kelilingi oleh semua pelakon-pelakon termasuk dee dan muzafar. Ayoyo apa hal tension sangat. CEREKA saja.

Reply

atie December 28, 2012 at 2:04 PM

haah…betul tu mak cik 59… saya pun tgk gak gambar tu… dia org ni, suka marah2. walhal citer belum pun habis kan…. sabor… tak pasal2 dpt dosa sb maki org..

Reply

boy December 28, 2012 at 5:40 PM

atie# tkder dosanya mengutuk pengarah, sebb dia yg memberi ruang utk dirinya dikutuk. memang promo tu edit sini sana, tp yg pasti dilog giler tu semuanya ada. Kau ni sekolah mana hah sepatutnya pengarah tahu emosi orang. Spa yg ckp adaptasi dr novel kenapa tk ikut novel. Makcik 59 ni dah senior sgt tu hilang sedikit kelogikannya bila menulis. Maaf makcik 59. saya 85

Reply

layan je laaaa December 30, 2012 at 12:47 AM

“tkder dosanya mengutuk pengarah, sebb dia yg memberi ruang utk dirinya dikutuk.” ==> Benarkah statement yg ku baca ini???????

Reply

boyx3 December 30, 2012 at 10:12 AM

boy.. drama tak de emosi.. bukan dramalah namanya.. sekolah mana kau ni..

Reply

boy December 30, 2012 at 8:33 PM

boyx3 yg pandai sesangat. memanglah drama perlu ada emosi, tp bukan emosi gile cam ni berlebih dr novel, dh lari jln citernya, ko ni boy lg mahu tanya aku sekolah mana? sama lah aku pun nak tanya kau ni sekolah mana nth tak sekolah kot. tengin semacam jer. #si layan jer. memang benar statement yg ko baca. kenapa kau takut dosa ke? Tak kuasa aku nk layan kau..Pih lah…

Reply

Kekasih Am Hehe December 28, 2012 at 6:23 AM

pengarah dah berjaya buat penonton jd emo…kalau cite ni straight je boring lak….nak ada gimik2 sikit buat penonton bermain dgn emosi……bg sy tak best kalau streotaip (betul ke ejaan ni hehe) je…..so dr awal semua emo2….cume yg sy jd pelik nape sebelum kawin dan awl2 kawin am dan ain tak segan nak pegang2…tp bila dah kawin dan dah baik2 ni dorang mcm malu2….ain masa am buat2 tido tu pun dia sentuh2 dgn jari je…dah laki kita kita pegang la betul2 …nampak sgt macam berlakon dan dorang segan2…kalau dr awl camtu kami leh la terima…ni dh ‘sah’ jadi suami isteri br nak malu2….dorang ni dah salin jatuh hati ke each other sampai malu2 gitu……ish2 hehe

Reply

Isteri December 28, 2012 at 2:53 PM

Yg awk ni xpuas ati sgt dok meroyan dr ep72 pasal tk pegang tgn ni knape????
Awk ada masalah mental mcm dee jgk ke??

Reply

Kekasih Am Hehe December 30, 2012 at 1:39 AM

bukan awak ke yg meroyan dan de masalah mental? hik3x

Reply

Kekasih Am Hehe December 30, 2012 at 1:43 AM

sebab kalau nak ckp dosa pegang2 dr awl2 lagi jgn la pegang..jgn la sentuh2 peluk2 dr awl…ni awl2 peluk2 dah bahagia pegang pun tak nak…..kan jd tak best jln cite die…….awk da tak leh fikir ke logik pe yg sy ckp ni?kalau mental awk sihat mesti leh fikir kan?hik3x…..xpe sye paham….huahuaha

Reply

Kekasih Am Hehe December 28, 2012 at 6:28 AM

mmg la tak logik dee ngandung anak am….tu gimik je…korang pun agak2 la nak hina pengarah sebelum tgk cite yg real….apapun thumb up pada pengarah kerana berjaya buat emosi penonton tertanya2 dan emo….hehe…cume tak puas hati dgn ain dan am yg malu2 ni…..spoil betul la……..bukan nak sgt dorang pegang2…tp masalahnya sebelum ni kan main lagi pegang..nape babak suami isteri ni tak pulak……ke baru insaf di akhir episod ish2….

Reply

nenek fa December 28, 2012 at 11:37 AM

salam adik2 n anak2 semua.
Mulanya nenek dah xnak komen sbb am n ain dah ok kan. Itu yg u all nk kn.
Tp bila tgk promo ada lg konflik rupanya. Dah la u all emo lg. Mcn ni lah biar nenek jelaskan supaya u all tenang menunggu minggu depan.
Sblum am g london selama 3 minggu kan dia bersama ain. Kenduri lg kt rumah mama. Kandungan ain br 4 minggu masa am blk. Mcmana dee nak kata itu anak am sdgkan masa am kat london dia kat n york. Yoyo ooooje minah ni. Sbnrnya dia bkn iklas nk kwen dgn muzafar tu. Nak bls dendam je. Hati kalau dah busuk xde ubatnya.

Reply

mak tok December 28, 2012 at 2:25 PM

pengarah dgn pnulis skrip ni otak dah jem..melalut…

Reply

Mencari Am December 29, 2012 at 12:19 AM

Betui nenek Fa! Am kat London.. Dee di NewYork! Hmmm… Memang xlogik n dah jadi rojak.. Confuse benor dengan pengarah n penulis script ni.. Episod kt Mekah n madinah dah cantek tapi kenapa ya dah last last episod ni penulis buat cerita yang menunjukkan betapa rendah nya akhlak dan iman orang melayu ya.. Nak nikah ikut ajaran Islam tapi…mmmmm. Harap sangat penulis2 script drama or Filem menjaga dan menilai sensitivity agama. Tersentap gak nie…

Reply

nenek fa December 29, 2012 at 6:54 AM

episod kat mekah n madinah pun banyak kesilapannya. bab kat masjidil haram tu ok la tapi bab dia jalan jalan tu rasenya macam kat madinah je. sebab bangunannya agak changgih. di madinah bangunanya lebih cantik dari mekah.

Reply

Jejaka Hensem December 28, 2012 at 12:25 PM

Sebenarnya Dee mengandung dengan orang lain, so Muzaffar jadi pak turut je dalam cerita ni, that why dia ajak Muzaffar kawin di Siam. So Dee saja je kenakan Am, sebab that the only way dia nak porak perandakan rumah tangga Ain dan Am, so jgn emo mesti ada explaination dlm episod akan datang…apa2 pun AH mampu membuat anda semua emo hahahahaha….jgn kutuk pengarah dan penulis script sebab dia orang buat kerja dia orang supaya kau orang dapat tengok hasil nya seperti sekarang……

Reply

Ani December 28, 2012 at 12:28 PM

Betol tu nenek fa. Dee harapkan klu dia kawin dgn muzafar, Am akan jeles tp sebaliknya Am happy sgt siap nak bg hadiah kuali dan minyak masak lagi. Hahaha…kelakar betol. Konon nak jeleskan tup..tup dia yg sakit ati sendiri. Masih x berjaya…..plan seterusnya ngandungkan ank Am lak (kaedah blutooth kot hehe). Dee nie kan by hook or by crook mesti nak dptkan si Am tu. Sikap x putus asa tu bgus tok kebaikan kan?…….Tp niat buruk xkan dimakbulkan.

Reply

nenek fa December 29, 2012 at 6:59 AM

saya setuju dengan pendapat u tentang sikap x putus asa tu bagus tok kebaikan. tapi niat buruk xkan dimakbulkan tu kadang-kandang termakbul juga bila si penjahat tu berniat membuat jahat 44 x. tuhan makbulkan kerana nak menguji sejauh mana keimanan sesaorang. apa apa pun kita yang berfikiran waras ni hendaklah sentiasa berdoa supaya dia berubah. insyaallah kita dapat pahala sama.

Reply

kasihixora December 28, 2012 at 12:58 PM

dah macam tgk citer indon la plak..huhuhu boring ngan citer ni dah

Reply

kakak ain December 28, 2012 at 1:10 PM

kalulah ada orang mcm Dee tu dlm dunia realiti…biarlah dia mati kena langgar lori…lori terbakar dan dia mati hangus….eeee….seram sejuk tengok perangai dia tu…minggu lalu masa am pegi london…banyak episod azie, johan dan mak cik ostolia…minggu depan nie plak ….episod dee, muzaffar dan mummy plak…. eeee ….baru minggu lepas am n ain dh ok….minggu depan ada lagi masalah….buat hati orang yg menonton nie….tak tentu arah di buatnya….sabo jelah…

Reply

chelsy December 28, 2012 at 8:49 PM

Correct me if I’m wrong…Rasanya dalam tuntutan Islam lebih baik kalau dalam realiti org yg semacam DEE ni kita doakan bertaubat dan insaf kepangkal jalan tentu lebih baik bukan ?dari mendoakan yg bukan2…

Reply

erin mukhriz December 28, 2012 at 1:12 PM

Nk tumpang masuk jugak. Kan sorotan tu tunjuk Pok cik Mus tanya Dee, nk naik apa gi. Tu nk pi Golok lah tuh. Lepas nikah, kat hotel mlm tu, Dee letak ubat kuat utk Pok Cik Mus (kan Dee pernah ckp kat Am). Then tujuan Dee mmg dia nk mengandung mcm Ain jugak (ingat tak flash back dia dgn Am yg dia perli Am nape tk ada ank lagi.) dan niat dia mmg nk kena kan Am. So dia ngandung benih Pok Cik Mus tp claim itu Adam punyer. Don worry, Am bukan bodoh. Boleh buat DNA lg pon the time Dee ngandung tu, AM & Dee kan always together….. Yg Ain mimpi tu, yelah, dia mimpi yg bende buruk akan belaku dlm rumahtangga nyer sbb angkara Dee lah….Bawa bertenang ya semua…. Jgn lah marah2 sampai keluar kata2 tk elok…

Reply

mak cik 59 December 28, 2012 at 1:41 PM

buka google : taip : gambar-gambar happy ending adam dan hawa – dah keluar list cari > admya: gambar-gamar happy ending adam dan hawa . boleh tengok hari kawin azie dan johan dan hari ain beranak

Reply

Mr.Ali December 28, 2012 at 1:44 PM

Halah! tuh anak mustafa sebab dia baru tahu kan lepas dia tidor ngan mustafa. Haduh! Karut la kalau dee kata itu anak amm.. Karutt.. Karutt -__________-

Reply

mama com December 28, 2012 at 2:01 PM

mcm mana ni……….cite ni dah kalut…bila nak sudah, patutnye dah nak happy ending…letihlah nunggu, x sabar nak tahu kesudahannya………watak dee tu kira hapuskan cepat, malas nak pening2 kepala.

Reply

Isteri December 28, 2012 at 2:59 PM

Yg awk ni xpuas ati sgt dok meroyan dr ep72 pasal tk pegang tgn ni knape????
Awk ada masalah mental mcm dee jgk ke??

Reply

Isteri December 28, 2012 at 3:05 PM

Br tgk sorotan korang dh meroyannn….
Perangai dh mcm org hilang akal,xda peganan agama…
Ingatke perangai k****g ja vamni,melayu yg ngaku bijak bertamadun pun saa gak perangai. Buat malu bangsa ja

Reply

mama com December 28, 2012 at 2:03 PM

mcm mana ni……….cite ni dah kalut…bila nak sudah, patutnye dah nak happy ending…letihlah nunggu, x sabar nak tahu kesudahannya………watak dee tu kira hapuskan cepat, malas nak pening2 kepala.

Reply

mim December 28, 2012 at 2:13 PM

rasanya tak nak komen apa2..nak tgk je apa yg jadi seterusnya…tapi kata hati dengan kata mata tetap x selari..kena jgak msk sini…pengarah dgn penulis skrip agak2 la sikit nak tokok tambah…aduhai….jgn nk ikut selera sendiri mcm telemovie yg lain..ni kan adapt dr novel…patut make it ori….x lah sakit otak pembaca novel yg setia..ni nak pjg cerita nak ambik peluang plak…patut dah nk penghujung ni….scene keluarga bahagia tu di tonjolkan.ni…nak sakit jiwa dgn dee plak…eloknya ain pegi ke tadika jumpa kwn2 lama adalah logik..pasai kak bee yg suruh ain hantar pulut tu…mesti terasa kerana dia ain kena tangkap..kwn2 tadika kan sokong ain couple dgn am…

Reply

Ani December 28, 2012 at 2:24 PM

Virgo…..U get me?

Reply

norbayu December 28, 2012 at 2:29 PM

kalau story line nak tambah kan pasal si Dee mental tu kononnya mengandung anak Am ok jugak. Tapi masuk kan jugak jln cerita yg logik by having one scene yg Dee kena buat DNA test to confirm whether the baby is Am’s or Muzaffar’s

Reply

layan je laaaa December 28, 2012 at 3:11 PM

mintak ezany-kun filter la ruangan komen ni supaya org yg berumur lebih 21 tahun je boleh komen.. harap2 tak de la perkataan2 yg tak sedap didengar keluar dlm maki hamun mereka..

Reply

Misha December 28, 2012 at 3:40 PM

Hai!!!!!!!!!!!! Emo nyer korang sumer ni… Hurm dah nama pown drama kan.. but anyway apa yg cuba pengarah tu tonjolkan ialah reality kehidupan sekarang.. ia memang ada berlaku pe… lelaki boleh kontrol semua keaadaan bila tahu dia di gilai .. Si Dee mungkin gilakan Am Am coz Am tu layan dia kan and Dee offer sanggup buat apa2 saja.. tah2 p London dia kahwin senyap2 huhuhuhuh….. pompuan xkan jadi sejahat Dee if x der lelaki se ego adam n take advantage on her weakness… I like this drama really open our eyes yg hanya mimpikan sweet dream… yg agak sukar untuk berlaku d masa skang ni… muslihat dan mcm perihal manusia hanya demi mengharapkan cinta yg tiada abadinya….. huhuhuhu… ;) Peace yooo !!!!!… sweet terbako sweet terbako… moral of the story we have 2 think positive/bersangka baik dan bersabar.. jgn buat tanggapan sebelum ia terjadi…. hihihhihih Enjoy.. Thanks dear Writer n Director.. so far Awesome job…. and Ezany-Kun keep it up !!! load sampai akhir ye…. ni 1st time i follow malay drama yg bersiri.. :D

Reply

hana December 28, 2012 at 3:51 PM

Episod2 sblum ini kta dimualkan dgn ksh Azie , Johan dn ibunya…tapi disbbkan drama ini masih ada moral yg baik kita setia menunggu.

Alangkah indahnya kalau pengarah bawa kita sejenak ke Tadika puncak Ilmu tmpt pertemuan Adam dn Hawa,byk kngn mnis mereka disini. Sesekali nak tengok juga apa dh jadi kat cikgu Zawiah, kemana kak Ruby , kk cham dll. scene2 sebegini lebih mengikat hati penonton.Sgt terkilan bila wtk pklang, mklang dan kk Long terus tenggelam.

Sepatutny 8 episod akhir berikan ruang kepada semua wtk 2 utama dn pmbntu2 terbaik(terutama mkcik Normah, adik2 beradik Ain, kk Zah n Erin) untuk memeriahkan kembali drama AH. bila wtk Dee dikmbang mekarkan sbagai perempuan tersgt “jahat” emosi penonton bercelaru dan pling menyedihkan moral dan martabat Hawa yg kejadiannya sgt mulia iaitu dijadikan dr tulang rusuk Adam menjadi terlalu hina didalam drama ini.

Apapun Episod 72 ..So sweet bila tengok flshback Ain knakan Am n kk Long.gurau senda , usik mengusik n cemburu manja Am dn Ain mmg best..ketrampilan NN dan AA terserlah kembali
Maaf andai tersilap kata yg baik semua dtg dari Allah yg buruk dr kesilapan diri kita sendiri…

Reply

sakura December 28, 2012 at 4:16 PM

sabar ye sume…jgn emo sgt, namenye pn drama kn…huhu maybe pengarah nak wat kontrovesi ckit kot…hehe

Reply

gagak December 28, 2012 at 4:32 PM

emotional xpe x sentuh perbadi orang. Ni ada yg bentak orang. Mcmla dia pdai sgt. Jaga la perkataan kita supya x makan diri MCM DEE.
Rusnita, virgo, egon, muzafar, aezarbdn ramai lg dah xnak join bok ni. Sendiri mau ingatla.

Reply

chelsy December 28, 2012 at 7:38 PM

ye betul…emotional tuh hak masing2 ni sampai nak bentak pendapat orang lain apa kes dan macam dia pulak yg kontrol nak tentukan bila bole komen atau tidak!

Reply

matsem December 28, 2012 at 4:23 PM

Cerita yang sebetulnya, memang betul dee mengandung anak am. Cuba korang flashback episod-episod yang dulu, kan ada sekali tu am dgn dee dia orang ber……dotdotdotdot

Reply

fatehah December 28, 2012 at 4:42 PM

EIII geramnya aku tengok Dee ni. Tu bukan anak Am tapi anak Muzzaffar . Perempuan tak sedar diri. Am dah cakap dia chip pun nak lagi kat Am . Ish-ish

P/S: Jangan jadi macam Dee tau

Reply

Ayie December 28, 2012 at 4:48 PM

Dee reka je kata kandungannya anak Am. Bukankah dia bersumpah akan rosakkan rumah tangga Am dan Ain.

Reply

hawa comel December 28, 2012 at 4:52 PM

eiiuuu, truk tol la dee 2. xkn la dah brtahun but still ank am. sajer je nk wt tmbah konflik. ain, tabah ea..

Reply

maisarah December 28, 2012 at 5:01 PM

apa susah buat je la DNA…..

Reply

Virgo December 28, 2012 at 5:29 PM

Ani…I still can’t get you. What are we going to do? Waaah komen2 semua nya emotional ….melepaskan geram ya. I pun tk tahu nk cakap apa lagi…..dh melalut2, cuma tinggal beberapa episod sahaja patutnya dh tunjukkan yg baik2 belaka. Betul kata siapa tadi tu, patutnya watak2 di episod awal dh mula di tunjukkan semula…apa yg dh berlaku pada dia org. Itu lagi baik daripada kembangkan watak DEE yg mental tu…patut nya DEE tu masok kan hospital mental…sebagai pengajaran sbb perangai tk elok…menyalahi agama.

Reply

aini December 28, 2012 at 5:55 PM

drama ni nak jadi mcm sinetron Indon yang banyak koner-koner…last-last korner baring ….hahaha…

Reply

scorpion December 28, 2012 at 6:08 PM

GO TO HELL drama AnH ni. Bagi mereka yg sokong kata just a drama whatsoever carry on with that. AKU TETAP TK SETUU DGN PENGOLAHAN DAN CARA PENGARAH MENGEMBANGKAN WATAK PELAKON2nya. Idea murahan, tkder originaliti. Jangan syok sendirilah TUAN. kalau nak naik cepat jangan pergunakan orang.

Reply

nur arissa December 28, 2012 at 7:22 PM

whateverrr……

Reply

b December 28, 2012 at 6:11 PM

mn peginya cikgu rusnita….sepi je….ternanti2 komen dari cikgu rusnita….

Reply

Mencari Am December 29, 2012 at 12:35 AM

Ya.. Mana hilang rusnita, egon, kakibuku, english teacher n others who alwiz give good comment n sinopsis of AH?…miss u guys laaaaa….

Reply

Rina December 28, 2012 at 6:20 PM

Setuju x kalau sy katakn yg marah2, dan komen mcm2 ni sbb dah baca novel, termasuk sy sndiri..scene minggu dpn ni langsung xde dlm novel ni yg jd emo skit ni..bila adaptasi kita nak tgk watak2 dlm novel secara live..tu yg suka tgk watak nn sbb dia blh menjiwai watak ain dgn baik, sampai dia sedih, marah, sakit kita blh rasa..sorry la kalau terasa…bila pengarah, penerbit terlalu menambah perisa menyebabkn hilang keaslian novel itu sendiri…

Reply

Zakina December 28, 2012 at 6:23 PM

Apapun…. Berjaya si Dee dng watak jahat dia sampai meroyan korang tngk…Cantik kan dia…pas ni jng org benci Dee sudahlah

Reply

mak cik 59 December 28, 2012 at 6:57 PM

jangan marah pengarah –kerja dia mengarah dan dibayar untuk mengarah- dia hanya ikut skrip dan suruh pelakon berlakon ikut skrip yang disediakan. Penulis skrip- buat skrip – tunjuk pada Producer – producer setuju – dia on saja la – marah lah pada Datin Zaiton Mohd Jiwa -Producer CEREKA (cerita rekaan) Adam dan Hawa ini. Dia yang keluar duit untuk terbitkan cerita ini.

Reply

nur arissa December 28, 2012 at 7:25 PM

Yes, u’re right mak cik 59….

Reply

Marsya December 28, 2012 at 7:29 PM

Best part “kalau abag terserempak dengan johan..abang ok?” “abang ok *senyum*” WOAAH MESTI AIN BANGGA DENGAN SUAMI DIA DAHLAH MUKA AM CUTE BILA CAKAP DIA OK

Reply

zita December 28, 2012 at 7:53 PM

tersimpang atau lari dari tajuk yang sebenar-benarnya. adakah ini novel adam dan hawa atau pengarah nak buat kelainan dari novel adam dan hawa sepatutnya pelakon utama yang banyak dlm cerita ini tapi sebaliknya pulah..apa dah terjadi..

Reply

Ani December 28, 2012 at 7:56 PM

Virgo…..sshnya kita nie ek? Hehehe… U go to 33 again plzzz……….

Reply

Ani December 28, 2012 at 8:13 PM

Virgo,…Or else u try again without open n close brackets…..

Reply

layan je laaaa December 28, 2012 at 8:25 PM

Bayangkan penerbit (datin zaiton mohd jiwa) baca komen2 kat atas ni dan kecik hati.. emo terlebih macam org2 kat atas ni.. pas tu dia suruh astro stopkan tayangan A&H ni.. hahaha.. mesti syok kan.. rasa2nya yg emo terlebih ni mau jadi macam Dee.. mentalllllllll….

Reply

joy December 29, 2012 at 12:47 AM

#layan je laa. tk heran kalau AnH stop stop la… awak yg sebnarnya nk tunjuk baek..tenguk pon kalau lain dr yg di harap wat per.
Awak layan jer lah apa2 org bagi kat awak. Telan semuanyer. BEST owang cam you ni, tk banyak songeh…ikut jer ..jalan jer…amek jer…cam ROBOT lak. Tak pulak nak sampai mental kalau tak tenguk adam dan hawa.

Reply

Nurfarahin December 28, 2012 at 8:27 PM

EEEEEE TAK SUKA DEE BENCI DEE!!!!!!!!!! Kenapa jahat sangat ahhhhh hais can’t wait for the upcoming episodes! So sad it’s coming to end really soon though but whatever it is, thanks ezany for the episodes because w/o them i wouldn’t have catch an interesting drama as I’m from Singapore and I don’t have astro mustika HD! hehehe thanks!

Reply

Soulreaver December 28, 2012 at 8:38 PM

Apsal smua org emo nih… Relaks la… Promo je tu.. Saje nk buat penonton keliru… Kita tgk je nanti.. Baru la tau… Aduyai….Drama ni nak abis dh. Lam promo tu pun ada scene Ain tgk HP Am, so nie mungkin titik tolak yg Ain akan bersemuka ngan Dee and settle the score once and for all… Cam lam novel.. Ain will fight for Am and rumahtangga diorang…

Reply

mami December 30, 2012 at 10:40 AM

soul mami pun setuju… dia org terlalu emo.. cerita ombak rindu pun byk lari dari buku tapi ending sama dan msg dari buku tu sampai.. mcm dlm cerita ni juga.. terlalu byk pencongannya..tapi msg cerita sama je. ending pun should be the same… walaupun hanya sekadar sebuah drama dan nukilan penulis… all this berlaku diluar sana. Semoga yg baik diambil teladan.. yg buruk difikir jangan..
p/s mami tak sabar nak tunggu cerita jauh diadaptasi pula.. Novel ni mami baca masa early year 2000 dulu. kali ni nak tengok kat tv jer tanpa rujuk2 novel..

Reply

aimuni December 28, 2012 at 8:39 PM

Makin hari Dee makin menakutkn adakah patut anak yg Dee kandungkn anak Am padahal cMuzzafar,Esh mudahan th ada happy ending untuk Adam dan Hawa

Reply

melati bukit December 28, 2012 at 9:04 PM

Berita AM buntingkan Dee tak akan sampai ke telinga Ain…pengarah saja nak provoke penonton…..Dee di buntingkan oleh orang lain tp dia kata Am , saja nak buktikan yang dia boleh bersaing dengan Ain dan juga Ain tinggalkan Am.

Seperti episode “gambar” dulu, pengarah tambah scene nie tapi tidak mengganggu jalan cerita asal.

*dah penat berteka teki

Reply

Farizilinah December 28, 2012 at 9:37 PM

Adeiiii… Tggal 7 episod je g.. Apsal kak ton bykan scene plak ni.. Kn ke elok pnjngkn scene slpas ain bsalin… Kn elok pnjngkn scene happy ending am n ain… Klu aq jd aisya sofea.. Aq saman dorg… X kire la… Byr kna ttap byr…. Kak ton md jiwa… Sile2lh filemkn cite ne klu nak pnjgkn sgt…. Dahlah tu nak tgk kna ada estro hd 134.. Nasib beklh cik ezany ada…

Reply

siti wan kembung December 28, 2012 at 10:52 PM

Cepat la episod 80 … Mak Iti letih dgn segala konflik yg jauh kelaut dari jalan cerita novel … Indahnya baca novel Adam & Hawa …

Reply

TejaWafa December 30, 2012 at 3:19 AM

yelah siti wan kembung…malas sudah tonton drama…sedih novel AH diperlakukan sedemikian dlm drama ini

Reply

arni December 28, 2012 at 11:09 PM

roy, tunery, rina n yg lain2 tu..saya pun x setuju dgn watak dee tuduh am tu tp gunakanlah bahasa yg elok kat cni kot ya pun nak marah..bahasakan jiwa bangsa…bahasa melambangkan peribadi..kita ni org melayu..identiti kita bahasa kita la..agama kita pun x suruh keluarkan bahasa yg tidak elok kalu kita dlm keadaan x puas hati..x salah kalau nak lahirkan rasa x puas hati tp x payahla guna perkataan yg tidak elok..

peringatan utk diri sendiri juga…wallhuallam

Reply

Joyah jogang December 29, 2012 at 12:54 AM

Nampak gayenya cite ni dah jadi sinetron indonesia lak…kalo nak tambah berbelik lagi ,pengarah pilem dan tukang buat skrip boleh tambah yg Ain tu ngandung anak Johan.Eja plak sebenornya syok gak kt Johan…episod boleh tambah sampai seratus kebih…bior setiap episod semua urut dada…last sekali…ain dan am berpisah kembali…hehe…( sebenonya aku begang ni lari sangat dr novel)

Reply

Jiwa Kacau gara2 AH December 29, 2012 at 1:00 AM

bAb dee cakap anak am tu -mimpi ain so jgn tension k semua!tak masuk akal kalau dia pregnant alih2 anak am sdgkn dorang tak pernah bersama sejak am and ain bersatu!the fact dia baru tau she is pregnant kan -so mana logic nya! Mustahil penulis skrip bengang. So sabar Tunggu episode next week semua :)

Reply

bar code December 29, 2012 at 1:03 AM

####layan jer. Dh malas nak layan jer kat you. Kalau ezany filter komen boleh jer dia filter your komen first sbb dh bosan dgn sikap awak yg terlalu bagus????. Blog ni bukan blog cari publisiti. Baik ke tidak kita saper pon tak peduli. Saya rasa pengomen ni semua saja nak luah perasaan. Tak payah lah you na stress kot. Bawah 21 tk boleh tulis komen…siapa awak nk tentukan? komputer dia punya, dia byr bil cup2 org lain lak nak order itu ini.

Reply

Jiwa Kacau gara2 AH December 29, 2012 at 1:11 AM

Suka sgt episode 72 masa ain kat dapur am dtg dgn kain pelikat buat muka selinga dia.cute masa ain cakap ‘Apasal buruk sgt ni’ minit yg 16:32…..NN mmg adorable and talented actress.so natural and AA pun.

Reply

sang kentut December 29, 2012 at 2:07 AM

AK KENTUT GAK JAPGI KAT MUKA AMPA SMUA SIAP TCIRIT2 LG..TGOK JA DAHLA DOK MAKI HAMUN PA..AD DUIT BUAT DRAMA SNIRI NNT..AMPA NK JD AIN BOLE NK JD MUZAFFAR PON BOLE..BUAT LA IKOT NOVEL AMPA TU..

Reply

orang baru nak komen December 29, 2012 at 2:23 AM

As salam semua..bl bc komen2 korang sume kat ats tu..rs lucu pl sbb msg2 tll emo bl tgk AH ni kn..peace yo! Relaks sdh..bak kata anzalna dlm fb dia..ini just drama ok..ntah bp kali ada cut scene nk bw satu2 adegan tu kot.kita y cm nonton ni pl nk emo bgai.tng kakak2..abg2..adk2..pkck2..mkck2..sbnry anzalna bjaya mbw watak dia dlm drama ni.smpi kita sume stres bgai nk rak tgk drama ni..watak dee ni sbnry bkn syg sgt kat am.tp motif lbh kpd nk knakn am.dee kn playgal.dr dia prangkap am tgkp bsh lg kita da bole tgkp watak dee ni.since dia tahu ain peknen..sape y btol halusi memek muka dee d luar blk ain..mmg muka jht thp gaban :-p start dr situla bmulay rncgn ke2 dia nk knakn am lg.dialog2 dee sblm ni dgn am mmg byk b’unsurkn ugut..nk bls dendam.jgnla mrh pengarah citer ni.dia arah base on skrip.realiti hidup kita sbnry adlh lbh truk dr drama AH ni.believe me..ada sbnry glgn org y cr hidup dia mcm dee ni mlh ada y lbh truk lg.cb kita tgk dr sdt +ve dan amik iktibar.sy tabik spring kat pnulis2 skrip drama filem kita skrg sbb byk unsur pengajaran y bole kita blajar.

Reply

Anggerik December 29, 2012 at 3:04 AM

stress tengok plan kotor Dee, ……tak sabar tunggu klimaks A&H……..rindu komen-komen yg membina…….kecewa dengan maki hamun yg tak sepatutnya,,,,,,,mana perginya keceriaan ruangan ini…….kenapa jadi begini…….selalunya bila masuk ruangan ni blh realese tention ttp sekarang ni dah jadi sebaliknya lak…..sabo le….drama ni pun dah nak habis…..tak bnyk epi lagi marilah kita berbaik sangka……kita jalinkan ukhwah…..rasanya tak baiklah kita saling mengata antara satu sama lain…..kita manfaatkan ruangan ini sebagai peluang utk kita menimba ilmu dan pengalaman cuti sekolah pn dah nah habis………good luck selamat kembali ke sekolah

Reply

nenek fa December 29, 2012 at 6:48 AM

anggerik saya ni 5 hari seminggu saya pergi sekolah. x payah nak welcome back to school. lagi 2 tahun saya berhenti sekolah.

Reply

kami adik2 pun layan AH December 29, 2012 at 4:54 AM

kadang2 kelakar tgk makcik pakcik ni komen. malu sikit kat adik2 ni.

whatever it is, still ending to makcik pakcik suka punya. confirm la happily ever after.

ending punya comment: pengarah terbaik, scriptwriter bagus..

ENOUGH!

*tapi kita macam mana pun tetap nak buka mula nak bercakap. naaa, not ur fault aunty uncle.. adik2 pun ada feeling sama.

Reply

nenek fa December 29, 2012 at 6:46 AM

adik bagi la peluang pada makcik dan pakcik meluahkan perasaan mereka. ada diantara kami baru celik it terutama nenek. nak berkonsi pendapat . selalunya orang tua ni banyak petuanya yang boleh kita amalkan.

Reply

alya sophia December 29, 2012 at 12:46 PM

alaaa…tu kan saja promo, sorotan dari cerita, memanglah Producer akan melihatkan part scene yang boleh membuat kita tertanya-tanya…..Dee saja buat cerita…kerana itulah dia sanggup berkahwin dengan Muzaffar, itu separuh dari Plot jahat Dee untuk menjahanamkan Am…
Am tetap suami dan lelaki yang suci….hanya Ain sorang yang ada dalam hati dan hidup Cinta Adam Mukhriz….

Reply

aimuni December 29, 2012 at 12:50 PM

Apakah kesudahan Adam dan Hawa???

Reply

mami December 30, 2012 at 11:25 AM

aimuni… mcm dlm buku..

Reply

indah December 29, 2012 at 1:51 PM

Assalamualikum…. Simpati btul kt kak Aisy Sofea.. Terlalu jauh tersasar crita ni dr nvel asal.. Smpi melalut Dee bleh mengandungkn anak Am plak.. Xsetuju btul dgn skrip drama ni.. Kot ya pun nk memanjangkn crita jgn lh over sngt… Tapi apa pn x sbar nk tngok crita smpi hbis.. Thanks a lot to Ezany…

Reply

Anggerik December 29, 2012 at 4:30 PM

nenek fa…betul ke 5 hari ke sekolah, 2 tahun lg berhenti sekolah…..bersara or tamat study?….kita join kat sini suka-suka ttp sekarang dah lain lak…..dah tak enjoy sedih dgn kata-kata kesat…kita org melayu agama islam …..bersederhana adalah yg terbaik……Aisya sofie dpat banyak royalti dgn tulisannya…..klu dia tak setuju dengan skrip ni dah tentu dah masuk mahkamah…tak ada org suka perkara buruk dan biasanya manusia hanya suka yg baik dan indah-indah sahaja….so kita diberi akal oleh allah untuk buat penilaian so yg baik jadikan tauladan dan yg buruk jadikan sempadan…….secara peribadi setuju dgn komen ke atas watak atau skrip yg dibuat itu blh memperbaiki mutu drama melayu …..cuma tak berapa best lah kita menyetuh keperibadian org lain ……cacimaki sesama sendiri dn perang mulut antara kita dgn kata-kata kesat…..emosi, marah, geram,gembira adalah lumrah kita manusia biasa…..org mati dan org tak waras saja tak ada perasaan tu….namun kita ada akal,, ada panduan agama sebaiknya kita gunakan…..kita jadikan ruangan ni ruangan riadah…watak-watak tak betul diwujudkan utk kita berfikir dan kebanyakan masyarakat kita sekarang sudah bijak buat penilaian….sebelum Drama A&H in tamat beberapa hari lagi marilah kita berbaik sangka……tua muda kita join dengan cara yg sihat, selepas ni mgkin kita dah buat hal masing2 so kalau ada yg tersinggung dan terasa hati maaf diharapkan mana tahu malaikat maut dtg tak sempat nak memohon keampunan…..sesungguhnya taubat seseorang itu tidak akan selesai selagi tiada kemaafan dari empunya diri……pd kwn2 yg sentiasa berfikiran terbuka dan kekal dgn sopan santun…terima kasih kalian dikagumi pdpt yg membina adalah ilmu yg berguna……setiap masa kita diberi ruang untuk sentiasa berubah menjadi lebih baik….

Reply

nenek fa December 29, 2012 at 5:39 PM

anggerik nama saya pun dah nenek. 2 tahun lg bersara dr perkh bukan guru.
Saya setuju dgn apa yg u ckp. Kita kat sini nak berkongsi pendapat kan. Nak release tension. Bukannya nak gaduh. Cuma saya x suka org ckp kasar dan suka bentak2 pendapat org. Semua org brhak mengeluarkan pendapat terpulg la kpd individu yg menerimanya. Klau x setuju berila alasan yg manasabah dgn cara yg baik. Insyallah akan ada yg menerimanya.

Reply

mami December 30, 2012 at 12:04 PM

anggerik dan nek fa.. mami setuju sesangat. Mami tak rasa aisya sofea, pengarah, penerbit dan pelakon baca pun komen di sini.. So nak komen biar bertempat…

Reply

Capital N December 29, 2012 at 4:45 PM

korangggg .. ape ni . tiba2 nk ckp penulis skrip ni kayu lah , pengarah tu mcm apa lahh . dee tu cuma membohong je la . yg korang percaya sngat tngok sorotan tu kenapa . tunggu lah keluar yg FULL VERSION punya . baru boleh ckp . haihhh , tak sangka.. tak sangka …

Reply

Nuriha December 29, 2012 at 9:02 PM

kenapa ubah cerita wahai pengarah budiman cerita tu ambil dari novel tapi di ubah 2 .jangan ubah tak sedap jalan cerita nya kan.

Reply

Nuriha December 29, 2012 at 9:06 PM

watak dee tu tak payah diperbesar kan buatlah dia insaf dari kesombongan nya tu,atau dia jadi baik ke? baru lah seronok kan.

Reply

Nuriha December 29, 2012 at 9:10 PM

dah lah malas nak layan.

Reply

kak rose December 29, 2012 at 11:02 PM

Kita sama2 tgu dan lihat saja endingnya ye kwan2.. ;-)

Reply

Hana December 30, 2012 at 12:03 AM

Haih, agak2 lh nak kutuk pengarah/penulis skrip etc etc. Pandai2 lah hgpa mintak maaf kt depa akhirat nnt. Reti ckp pasal takde unsur islam n so on, tapi still marah sbb knp am n ain tak pegang tgn la apa la, still kutuk2 pengarah. Hish, hgpa pkir la sndri.

Reply

Amende December 30, 2012 at 12:28 AM

Aik! makin galak komen-komen korang tuh… nih sal Dee claim pregnant baby Am, korang ingatx ms Dee serempak dgn Am balik fr London kt KLIA, ms 2 kan balik fr USA. Haa! maknanya Dee dah isi kt US laa……caiye? Tungguuuuuuuuu

Reply

Kekasih Am Hehe December 30, 2012 at 12:39 AM

walau mlm ni takde A&H tp masih de yg menjenguk page ni ea..hik3x…sah2 la ramai yg tangkap cintan dgn A&H ni hik3x…termasuk la sye ni…..

Reply

Egon December 30, 2012 at 4:55 PM

Salam all….

Mmg agak lama egon and the gang tak komen kat sini,…. Lagi pun ada sebilangan ahli2 baru kat sini nampak nya Ada yang kurang Matang bila menulis komen tu…. Tak perlu nak Tulis perkataan or ayat yang tak sepatutnya …. Ingat Balik niat Asal kita menonton dan mengikuti drama episode ni…. Kalau dah tak minat lupa kan ajer… Tak payah nak provoke sana sini…. Buang masa dan emosi kita jer….

Apa-apa pun sorotan yg dikeluarkan tu pun hanya nak bagi teka teki pada kita semua ajer (as usual la sorotan dah di cut and paste here and there)…. Dan menambahkan lagi saspen citer ni…. Pen dapat egon drama ni di olah dengan baik sbb kesemua babak2 penting Dalam novel dimasukkan Dalam drama…. Cuma Ada penambahan babak dan watak2 yang dikembangkan Supaya ianya nampak lebih menarik…. Sbb apa… Kalau nak Ikut 100% Dari novel mesti cerita nya Akan jadi agak mendatar…. Sbb nya Dalam novel cuma luahan dan penceritaan Dari watak Ain sahaja….Dari watak2 lain tu tak Ada sgt…. Apa2 pun segala penambahan babak Masih lagi Ada logik realitinya, tidak terlalu fantasi sgt seperti sesetengah drama lain…..

Cuma drama ni Masih Ada beberapa kelemahan Dari team produksi yang kurang peka….. Spt hp no service…etc…(kita yg peka sbb dah obses dgn drama ni)… Tapi iTu semua cuma minor2 mistake yang pihak produksi terlepas pandang…. Yer la… Drama ni kan panjang…. Almost 40 hours kan… (Base on 80 episode, 1/2 hour duration each)… Kalo nak marathon Dari Mulia sampai habis pun Mahunya 2 hari 2 malam baru habis kan…..

Wah…. Panjang pulak egon komen Kali ni…. Anyway sama2 la kita enjoy drama ni till the end….. Pastu sambil tgk tu boleh tersengeh sensorang ….. Hahhahaha

Reply

minat AH January 2, 2013 at 4:02 PM

setuju dgn egon….

Reply

peminat ah December 30, 2012 at 7:25 PM

saya setuju dengan egon, apalah faedahnya menggunakan bahasa begitu. ye lah didalam ruang begini bermacam2 manusia masuk, tak kira usia, latar belakang dan darjat. so kita ambil orang2 begitu buang ketepi sahaja ye lah nak buat macam mana dia tak pernah menerima pendidikan yang baik dari orang yang mendidiknya. anak2 ini ibarat kain puteh kita le yang mencorakkannya sewaktu dia maseh di dalam kandungan lagi hinggalah ia boleh berdikari.
kelemahan drama ini banyak sangat yang sampai kita ketar. astro patut study sikit sebelum nak mengenakan pelanggan dengan berbayar bukan free. jadi kalau setiap yang berbayar tu kenalah buat kerja lebeh sikit supaya pelanggan puas hati kalau tak 100%, 90 pun jadi le. selepas ini orang yang melanggan mustika hd tu tak ada programe yang menarek pun. rugi dan langganannya kena 1 tahun baru boleh di batalkan.

Reply

tuti frutti December 30, 2012 at 8:42 PM

Salm ! Nk tanya skit adakah isteri, anggerik ,egon dan layan je laaa orang yang sama??. komen korang lebihkurang jer. Beremosi kalau org bagi pendapat atau komen panas. Biarlah diorang pun ada hak sebgai manusia dan penonton drama. Nama pun negara demokrasi. Peace yoo!!!

Reply

azie December 30, 2012 at 10:13 PM

Ish lain pulak dari novel…..jadi dah tak best la pulak……tunggu sampai selesai.Sabo la…..pujuk la hati ini.

Reply

Epp December 30, 2012 at 11:11 PM

Berat 66 tol la AH punye director nii.. Dee nie pon satu, psyko giler.. jarang lg aku jumpe perigi cari timbe yg obses camni… kalo ade kat dunia realiti mesti porak peranda dunia ni jadinya… suke tgk Nadiya Nissa belakon dlm AH nie.. 1st time aku tgk cite nie biase2 je die.. Makin penghujung makin cute plak aku tgk.. keep it up…

Reply

Kekasih Am Hehe December 30, 2012 at 11:48 PM

Egon apa maksud awk kesilapan produksi dgn hp no service tu? minta jelaskan maaf lambat sikit hik3x..

Reply

Egon December 31, 2012 at 2:57 PM

Kan Selalu bila Ain ngan am ber SMS… Hp coverage nya no service…. Coz camera zoom pada screen hp… So segala mak nenek pada screen tu boleh nampak….

Reply

Kekasih Am Hehe December 31, 2012 at 6:19 PM

wah sampai gitu awk menelek…mmg gile babas la peminat2 meneliti ye…so len kali producer dan pengarah nak wat cite kena lebih teliti ok…

Reply

Eve December 31, 2012 at 12:51 AM

Ape la teruk korang ni. Ni baru promo korang dah melatah bagai nak tak. Ckp org beruk, sewel la.. Cite mcm ni pon korang kate lucah.. Bengap ke ape? Tengok dulu la, baru nak komen lebey. Mcm takde hotak. Emo je memanjang. Dee tu kan tgh desperate nak dpt kan am. So buat cerita la kate tu anak Am. Dapat dose kering je.. Jgn tgk la kalu nak emo memanjang mcm ni.. Menambahkan dosa korang je maki hamun.. Lg pon ni kan citer lucah.. Katenye..

Reply

Kekasih Am Hehe December 31, 2012 at 6:21 PM

sokong awk eve 200% hik3x….mcm bengap je dowang ni

Reply

lan December 31, 2012 at 1:08 AM

salam sumer. Pandpt sayalah lg cepat AnH habis lg bagus. Nasib tinggal few eps aje. Lepas ni dh tidak ada lg org cakp ni, org bals cam tu. Semua tak kena dan semua tak betul. Sbgai manusia ‘biasa’ pasti ada kelemahan. Kalau perfect bukan manusia dh jadinya. Happy watching dan jangan emo2 sangat. Rileks.
Paaper pon manusia bebas memberi pendapat dan pandangan.Horey AnH nak habis aku boleh concentrate study aku yg dah lama aku tak pedulikan kerana melayan @menonton lepas satu ke satu episode AnH. Selamat tahun baru pada semua, dan mulakan tahun baru kita dengan perkara yang baek. peace not war. Salam.

Reply

Ani December 31, 2012 at 11:29 AM

Korang boleh bagi komen tentang drama ini. Biarlah komen2 tu yg membina. Klu tak setuju or tak puas ati sekalipun jangan lah sampai mngeluarkan perkataan2 yang tak sedap didengar. Berilah komen serta alasan2 yang munasabah. Tak payah lah kutuk mengutuk, mencaci tak tentu pasal. Berkomen lah secara sihat……..

Reply

Bini Adam Mukhiz December 31, 2012 at 12:21 PM

Tu la taktik kotor si Dee….senggal la korunk yg bg komen ank tu ank Am….
n lg senggal kt org yg komen negative fsl cite ni….klu xsuke,wtpe tgk…..ngokk….

Reply

Anggerik December 31, 2012 at 1:42 PM

Egon…..selamat kembali di ruangan ini….setuju sgt dengan padangan u, matang….dn membina. Mgkin persamaan pemikiran kita maka ada yg anggap kita org yg sama……so tak kisahlah…..apa yg egon ulas itulah yg bny kebenarnya….suka juga nak I kongsikan pengalaman, pernah ikuti kurus menulis skirp bersama Aimi Jarr & Jins Shamsudin ttp peringkat asas sajalah…..apa yg dipahamkan sesuatu skrip itu lebih mudah jika direct dari idea asal dn amat sukar jika ia dari karya cerpen or novel utk di olah dlm bntuk skrip…..so kita fahamlah kesukaran itu maka akan timbul byk kepincangan dalam drama )0r adaptasi….dgn kembalinya kwn2 yg berideologi positif dan kita harap ruangan ini kembali ceria dgn gurauan disamping dapat menimba ilmu dan pengalaman ….A&H merupakan satu drama yg byk membawa penonton marah, geram, suka sedih dan paling best romantik yg masih menjaga nilai-nilai kemelayuan……..semakin bnyk respon penonton, maka menandakan makin ramai penggemar…bila ramai penggemar maka inilah kejayaan sesuatu drama…..semoga kita enjoy hingga episod 80 nanti……

Reply

Rina December 31, 2012 at 3:00 PM

Bila baca semua komen2 di atas ni kan, tima kasih yg menegur secara berhemah kawan2 yg terkasar bahasa dlm meluahkn perasaan tp kan nak tanya sikit apa beza ngan org yg menegur kesalahan org lain dgn menggunakan bahasa yg lbh kurang ni…sy krg faham sikit ttg situasi ni…
Tak sabar nak tunggu pukul 10 mlm ni….mlm ni azie bertunang ngan johan….

Reply

iReNe December 31, 2012 at 3:58 PM

Sabar jek la baca komen kat atas2 tu..

Berpegang pd satu.. BAHASAMENUNJUKKAN BANGSA

Aduyai..

Kot ye pon da ase mcm jalan cite nih da larik dr novel, xyah laa berbahasa kasar malaikat maut bagai.. Ni drama jek kot..

Anyway, irene tetap ase tu adalah cerita rekaan dee.. Dia kan taram jek tdo ngan memane lelaki.. So bila dia pregnant dia petik la nama am, nk kasik nama am busuk.. N nak pecah belahkan rumahtangga am.. Biasa aa tuh.. Org kalau da busuk ati xleh tgk org senang, mmg ske wat citer..

Anyway, xde lak sorotanmalam ni muncul.. Kot2 laa leh predict sket pe jalan cite malam ni..

Salam..

Reply

yan December 31, 2012 at 4:32 PM

Dee sevel!!! X logik langsung….mengandungkan ank Am. Entah ank dgn sapa yg Dee kandungkan dok ckp ank dgn Am plak! Dee memang suka buat org berfikiran negatif jer terhadap yer…. Memang patut pun Am ckp Dee murah.

Reply

jibayu December 31, 2012 at 11:36 PM

Tak mungkin dee mngandung ank am.dah bca hbis novel ni.dlm novel lain lak.lepas ain jumpa dee tuk luah kan perasaan kewanitaan masing2 dee tak muncul lagi tau.

Reply

jihar January 1, 2013 at 5:51 PM

relax,jgn emo sgat.kita x tau apa plan director tu.yg pasti klau ikut novel,episod before ending mmg tiada konflik.so pengarah try nk pjgkan spaya dpat meninggalkn kesan pada hati penonton.jgn maraaaa

Reply

minat AH January 2, 2013 at 3:56 PM

memang lawak la baca komen korang ni……hehehehe…..
apepun layannnn……..

Reply

wanita January 3, 2013 at 12:07 AM

tak best, banyak sangat flash back. tu yang banyak episod tu. boring

Reply

Leave a Comment