Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M

Video Promo Adam & Hawa Episode 77 – 80

by Ezany-Kun in Adam Dan Hawa,Drama Bersiri

Drama bersiri yang mencetus fenomena, kini telah tiba di penghujungnya! Apakah yang berlaku ketika Dee bertemu dengan Ain? Apa kesudahan hubungan mereka?

Related posts:

  1. Video Promo Adam & Hawa Episode 41 – 44
  2. Video Promo Adam & Hawa Episode 69 – 72
  3. Video Promo Adam & Hawa Episode 25 – 28
  4. Video Promo Adam & Hawa Episode 73 – 76
  5. Video Adam & Hawa Episode 43

{ 44 comments… read them below or add one }

ezaida January 7, 2013 at 2:27 PM

Wow, nampaknya saya org pertama komen. Tak sabarnya nak tengok, memang best, tapi kenapa anak Am dan Ain baru lahir dah boleh tersenyum dan ketawa.

Reply

google January 8, 2013 at 2:38 AM

biasala pengarah filem ni pengarah cap ayam wkwkwk… cerita melayu hahaha macam biasa untuk tontonan org melaysia je wkwkwkkwk xpe x masuk hollywood atau bollywood dalam malaywood je ade ni kekeke

Reply

zara aina January 7, 2013 at 3:06 PM

ala..dah nak sampai penghujung citer ni…..makin lengang blog AH ezany ni..sedey… :-’(

Reply

sweet.... January 7, 2013 at 3:13 PM

zara aina…. jangan sedih2 k…..
Jap lagi ramailah yang commentnya…..

Reply

sweet.... January 7, 2013 at 3:10 PM

As salam…
First time saya menulis untuk ruangan nie….
Sedih sangat sebenarnya bila cite A & H nie dah nak sampai ke penghujungnya….
Harap lepas nie ada lagi gandingan AA & NN dalam filem our drama bersiri lagi…
Sesungguhnya saya sangat minat dengan lakonan NN…
Walau dia tak se glamour mana, tapi perwatakan dia yang bersahaja tu buat saya suka kan lakonan dia…..
Harap pasni adalah CD untuk cite nie….

Reply

Setia AH January 7, 2013 at 3:37 PM

Slm to all AH fans…sweet samalah kita…suka lakonan AA n NN..Harapan smoga ada lg gandingan mrk…best tgk video promo for eps kemuncak….x sbor nak tgk n sdih sbb dah habis….hanya tgk ulangan yg tlh direkod mlalui saluran hd…

Reply

sally January 7, 2013 at 4:25 PM

Suka sgt2 Adam dan Hawa akan tamat dah boring tgk NN berlakon bknnya best sgt pun NN berlakon dah ler muka tak cantik n tak glamor berlakon pula over acting……….. lapas ni ada lagi ke drama bersiri NN JADI HEROIN?..tak sabo nak tgk sehangat asmara.

Reply

pengkritik January 7, 2013 at 8:21 PM

sally mecari publisiti murahan!!boooooo…….

Reply

adamain January 8, 2013 at 2:34 AM

You are cheap… she is not!

Reply

selipau jepon January 11, 2013 at 12:42 AM

Dia ada.. ko ada??

Reply

alya adriana January 7, 2013 at 4:41 PM

Salam, untuk semua peminat aa & nn, mereka berdua akan digandingkan dalam satu telemovie…. DENDAM YANG TERINDAH.. bila siarannya saya tak pasti tp di awal tahun 2013 nie………….

Reply

nurkhumala January 8, 2013 at 12:34 AM

makasih maklumat tu yer…

Reply

sweet.... January 8, 2013 at 2:07 PM

Nie sambungan A&H ke…… ialah mula2 benci, pastu sayang…
Nanti plak dendam lama2 sayang….
Sabar jelh….
Yang pasti walau apa pun orng kata tentang NN…
Saya tetap suka lakonan dia…..

Reply

Kak Ruby January 7, 2013 at 4:52 PM

Alamak dah nak habis drama A&H ni..sedih pulak rasanya.

Reply

SYANA January 7, 2013 at 5:21 PM

ALA A&H DAH NAK HABIS BORING LA…..

Reply

Noraini.y January 7, 2013 at 5:42 PM

salam sweet…

Sebenarnya saya juga first time menulis kerana memberi laluan …. sebab nak tengok apa komen2 kawan2 sekelian. saya sebenarnya tertengok A& H ni secara tidak sengaja mulai episod1. Saya truja dengan penampilan NN…sya tertanya siapa dia ni… Honestly saya tak pernah tengok dramatv melayu sampai habis sebab mudah jemu, tiada tarikan. Sya pernah dengar nama AA tetapi langsong tak pernah tengok lakonan dia.

Both AA and NN performance in A&H will be remembered ever… Thank you, super, really great….this drama really reminds me of Korean drama Winter Sonata 10 years ago by my favourites actor and actress Bae Yong Joon and Choi Ji Woo.

A& H sungguh dekat dihati kita seolah olah berlaku didepan mata kita dan sekeliling kita sehingga membuat kita jadi stress, tension, marah, dok fikir apa akan jadi next… next. Kenapa? kerana lakonan yang sungguh simple, tidak over, lakonan AA dan NN yang seimbang. They do not ovewrite each other.

Kedua mereka hebat kerana boleh mengawal tone suara dan aksi muka. Kita dapat dengar suara Ain Hawani yang berbeza semasa bercakap dengan AM, Azie , emaknya dan mama Am. Semasa sedih, marah, sakit, memujuk Am…NN sangat bijak bermain dengan emosi muka terutama bila tengok dia sakit, cramp kaki, semasa discharged daripada hospital dia berjalan sambil menggenggam tangan tahan sakit tapi masih nak balik rumah sebab nak tunggu Am balik drpd London. Saya suka tengok dia sebut Allahhuakbar masa pegang baby masa kenduri, scene dia istifar bila balik kehotel setelah bertengkar dengan Am di Mekah dan untuk menyelesai masalah dia akan Bismillah dulu ..Satu lagi kebolehan beliau ialah mengeluarkan air mata, sedih dan sangat sayu…… saya akan turut mengangis bila menoton episod 9 hingga 13, 55-56. Part selepas bernikah Ain balik kampong dan malam tu sebelum solat dia meraung dan mandi seolah-olah untuk membersihkan dosanya. Bagi saya inilah sebenarnya tarikan A&H iaitu lakonan NN yang bersahaja…. Lagipun producer pandai menampilkan NN as fresh face for us to see…Saya rasa tiada aktres lain yang dapat menjiwai watak An Hawani…. Credit to you NN, we cannot deny that you are outstanding & super. You are in your class of your own, talented, elegance and most of all is your humble look. No wander many senior actress memuji you… Saya juga sangat suka part Ain & Azie, really like their friendship, true dialog not based on script????. Emak Ain yang sangat sedap doa2nya dan kasih sayang kepada kedua adiknya. Saya dengar drama ni banyak ditonton oleh anak-anak peringkat sekolah rendah sebab semuanya nak jadi macam Ain Hawani….

NN you somtimes look exactly like Fauziah Latiff, maybe you can have a photoshoot with her please…. Sometimes you look like Julia Roberts, at times like Jennifer Gerner and sometimes like Angolina Jollie.

By the way tengok promo episod 77 – 80 ni saya rasa macam sama spt digambarkan dalam novel Uda dan Dara oleh AS saja…. Kalau siapa yang berminat bleh baca ms 541-546 yang menceritakan pasal Adam Mukhriz dan isteri Ain Hawani yang sarat mengandung anak kedua dan Arissa yang hadir dimajlis kesyukuran kawan baik Adam (hero uda dan Dara).

Sekian, harap2 ending A&H ni akan buat kita senyum sendiri…….sekian dulu saya harap saya tidak over comments.

Reply

Ani January 7, 2013 at 10:37 PM

Wow…panjang comment U. Nice to read and I like it. Mudah2 last 4 episodes ni banyak scene2 Am n Ain . Novel Adam & Hawa nie mmg best sgt. Bila dah diadaptasi agak mengecewakan sedikit dek bnyk sgt scene2 tambahan dan flashback2 hingga mencecah 80 episod.

Reply

Sweet January 8, 2013 at 12:04 AM

rumusan yang panjang….
Pape pun memang terbaik…..

Reply

nurkhumala January 8, 2013 at 12:42 AM

apa-apa pu,tahniahlah, untuk awak…ada jugak masih orang yg bole menilai bakat seseorang kan,rasanya kat malaysia niejarang nak dapat pelakaon yg mcm NN niekan semua pekej ada.tapi yg tak paham tu ada jugak yg tak suka …..ada yg ckp tak berapa cantiklah,tapi tak tengok bakat yg dia ada…apa-apa pun bakat nya memang yg terbaik,nak jd pelakonkan mestilah pandai belakon,setakat muka lawa tapi kayu nak buat apa,bagus jd model jer kan…

Reply

sweet.... January 8, 2013 at 2:09 PM

Yea nurkhumala….
Saya sokong tu…. Bakat bukan pada rupa…
Tapi NN nie cantik gak pe…..

Reply

aini January 8, 2013 at 10:55 PM

Hai Noraini.y, pada saya NN sama seperti heroin cerita Merlin iaitu Guinevere yang dilakonkan oleh Angel Coulby.. Cerita tu pun dah selesai dimainkan di UK tapi kesan lakonan Angel, Bradley dan Colin masih hangat diperkatakan. Angel pun tidak secantik mana tapi aura dan karisma dirinya seperti NN yang sangat memikat mata peminat. Cuma bezanya, Angel dan Bradley ‘bercouple’ hingga ke luar set manakala NN dan AA takkan mungkin! Saya peminat Angel dan Bradley dan hingga kini mengikuti kisah mereka. Saya harap sangat AA dan NN akan berlakon bersama lagi dalam drama yang lain sebab saya suka gandingan mereka yang sederhana namun berkesan.

Reply

lin January 8, 2013 at 11:29 PM

Assalamualaikum pada semua penonton setia ADAM & HAWA….Drama ADAM & HAWA best…Jalan ceritanye NOT BAD…bnyk tauladan yg kite blh ambil dlm A&H ..suka sgt dgn watak Am & Ain… BEST sgt2….
GOOD LUCK FOR DRAMA ADAM & HAWA…yg bakal berakhir pd hr khamis….

Reply

Syinin January 7, 2013 at 5:42 PM

Ala dah nak habis ish buatlah lagi

Reply

Marsya January 7, 2013 at 5:47 PM

Last promo for adam dan hawa…damn,cant believe that adam dan hawa dah nak habis..will miss #ain so much ;(

Reply

dieyb January 7, 2013 at 5:48 PM

“saya yang akan temankan isteri saya” wallawes Adam Mukhriz. wiiii~~~

Reply

nija January 7, 2013 at 5:49 PM

Yang bermula pasti akan berakhir..terimalah kenyataan itu walaupun pahit..huhu

Reply

marya January 7, 2013 at 6:01 PM

Dah tiba masanya..adam dan hawa tinggal minggu ni jer..lepas ni pasti rindu dgn drama sehebat ini

Reply

Ani January 7, 2013 at 6:56 PM

Masih ada lagi yg mempertikaikan paras rupa NN. I tgk ok jer……tak baik menghina, tu kan ciptaan Tuhan. Apa2 pun manusia nie ada pandangannya masing2. Drama ini dah nak tamat pun. Masih ada ramai lagi yg nak tgk gandingan AA dan NN. All the best to uols………

Reply

nenek fa January 7, 2013 at 7:07 PM

setuju dgn u ani. Sebelum kita menghina orang suluh muka kita kat cermin dulu. Pedulikan lah dia. Setiap kejahatan atau penghinaan yg kita lakukan akan brbalik ke kita. Itu balasan tuhan ke kita d dunia. Akhirat? ?.? Tunggu je lah.

Reply

abady January 7, 2013 at 7:38 PM

sejutu ngan ani dan nenek fa. tak baik kita menghina sesama manusia.

Reply

Mencari Am January 7, 2013 at 8:28 PM

Biar kan.. Bak kata Am..”cantek pada mata suami” dan cantik mata hati… AH dah minggu kemuncak dahhh… Shall miss NN with her talent n AA as well.. But shall miss Most- all of u n ur comments in this blog! Thanks nenek fa for add me in ur fb!!

Reply

mie January 7, 2013 at 11:38 PM

Betul3x…

Reply

lisa86 January 7, 2013 at 8:32 PM

Hai All, 1st tme comment kat blog nie utk cta Adam & Hawa…. Best giler cta nie… Suka sgt2. Tak sangka dh smpai last episod dh mggu nie.. Hrp ada drama lagi yang mengabungkan AA & NN…

Reply

nurkhumala January 8, 2013 at 12:46 AM

harap2 termakbullah cita-cita kita semuakan…klu ada produser yg banyak duit nak buat filem,ambillahAA@NN berlakon yer…kami-kami yg ada kat sini akan menjadi penonton setia……

Reply

Kak Na January 7, 2013 at 9:29 PM

Salam. Memang rasa tak percaya dah tinggal 4 eps lagi. Sedih…
Setuju dgn Nak am…Kak Na pun rasakan kualiti pengarahan dan ketelitian selepas eps 55-56 ada sedikit menurun. Ramai dah highlight kelemahan2; walaupun kecil tapi kalau we add together…tak ke jadi besar dan banyak? Hebat peminat2 AH sampai little details/kelemahan pun boleh spot. Somebody mentioned, mungkin pengarah, penerbit n even penulis skrip boleh perbaiki kelemahan2 pd produksi akan dtg, tu Kak Na pun setuju.
As the wow factor yg Soulreaver mentioned, setuju gak. Pendapat akak, bila fikir2 macamana drama yg ada considerable number of flaws spt kurang attention to details, skrip kurang mantap, kurang kreativiti utk menimbulkn suasana romantik antara Am dan Ain ( tanpa over atau bersentuhan ), watak Am dan Ain tenggelam beberapa eps ( ada yg AM tak munculpun ) dan watak sokongan menguasai cerita, terlalu byk flashback dan lama dsb….Bila Kak Na fikir2, macamanalah boleh meleTOP? Kekuatan AH ni actually antaranya ada 2 faktor. Pertama, kekuatan dan kehebatan semua pelakon esp NN dan AA dan kedua novel asal AH hasil Aisya Sofea sendiri. Ramai dah baca dan tertarik dgn kehebatan novel ini. So despite kekurangan dan kelemahan AH, ada di antara kita boleh maafkan dan spt akak, akan layan smpai habis. The wow factor mcm Soulreaver cakap memang hebat.
Tak suka bila dua kali Ain refer to Am/suami as ‘orang tua’. macam tak sedap dn kurang manis didengar. Sounds kurang respect. Dialog seorang isteri yg beriman dan berpelajaran should be more refined. Sorry friends, emo pulak. My hubby and I kahwin same age as A&H but never refer to him as that. OK, not Ain’s fault….the script.
A&H end wt a happy ending, tetapi kita pulak yang merasa sedih. Ironi…

Reply

Ana Natasha January 8, 2013 at 12:50 AM

Salam Kak Na, saya setuju sgt2..agak kecewa bila Ain refer Am as ‘orang tua’..tak sopan seorang isteri mengkritik suami sebegitu gayanya..hmmm macam nak matikan mood aje. Ain sewajarnya ada EQ yg lebih baik dari tu….Kesian dekat Am. Anyhow, bukan salah Ain but script. Ini sebahagian dari kesilapan2 dlm A&H….No one is perfact..Apapun, overall A&H is a good drama to watch..sangat banyak nilai2 yg boleh dicontohi oleh masyarakat…Thumbs up to all yg menjayakan A&H!

Reply

Ani January 7, 2013 at 10:18 PM

Sampai saat ni xde sorotan epi 77 . mungkin da nak last2 nie xde sorotan. Nmpknya fans pun makin kurang comments pun dah x serancak b4. Sapa lah boleh update mlm nie ek? Ramai yg tukang update dah menghilang…..Terpaksa tggu ezany upload dgn penuh suspense dan sbr……..

Reply

Rina January 7, 2013 at 10:26 PM

As salam semua…dah dekat nak habis masih ada lg org komen psl rupa Nn..bg sy la Nn ni lg bagus dr pelakon2 jelita yg lain harap muka je cantik jelita tp bila bw watak langsung kaku tidak memberi kesan dekat jiwa penonton…tp Nn lakonan dia memberi rasa dan dpt menjiwai watak sampai penonton blh ada dlm drama…btl x…
Mlm ni punya cerita bermula ngan ain dan dee kat restoran..dlm dok sembang muzaffar dtg hbs lakonan dee…am dok tgk dr jauh dgn muka risau…lps tu ain ngan am rancang nak p bercuti..and aa dan nn p bercuti…pastu msk part dee imbas waktu dulu…

Reply

Ani January 7, 2013 at 10:42 PM

Rina,
U r right. Thanks 4 d update……

Reply

Soulreaver January 7, 2013 at 10:54 PM

Rina dh crita semuanya. Bab Ain confrontation ngan Dee as novel cuma dua part yg penulis dan pengarah ubah the mood. So at the end Dee masih belum admit Am is no longer for her and Ain love Am so much (vice versa). Then Muzaffar dtg interupt the flow of the confrontation which lari dr novel. So kisah Dee and muzaffar akan bersambung lagi… Tensen… Rasa Am yg call Muzaffar utk break that confrontation coz Am masa tu memang nampak risau sgt2. Takut jadi apa2 kat Ain kot….tomorrow Am akan bagitau Ain yg the reason for the holiday + Dee akan buat DNA test for the baby & she warn Muzaffar to get ready if the result will make him dissapointed ( surprise gak nih……..)

Reply

mie January 7, 2013 at 11:35 PM

I think Dee warn Muzaffar to be prepared if the DNA result isn’t his coz it might be someone else coz she knew her ownself better than anyone else lol! ( surely it will not AM, unless Dee manipulate the result atau suap whoever yg buat DNA tuh )….still suspen nya!!

Reply

chumell January 8, 2013 at 9:00 AM

Salam. suka tgk AA dan NN berlakon.memang mantap.

Reply

minat AH January 8, 2013 at 12:31 PM

dee nangis depan ain….hehehehe…
harap2 adala AH2 plk nanti dengan kekalkan pelakon sedia ada…..bestt….

Reply

Ain Manis Am Macho January 10, 2013 at 9:59 AM

First time tulis kat sini, selama ni jadi pembaca je… Suka baca komen2 kat blog ni sbb best2, menghiburkan, nampak kematangan you all, dan adakalanya sgt kelakar…Ada jugak komen2 yg menyakitkan hati tapi tak kisah la kan… Manusia memang ada mcm2 ragam…
Saya sgt minat A&H, dan tak pasal2 dah jadi peminat Nadiya Nisaa dan Aaron Aziz..Gandingan mereka mantap disokong pulak oleh pelakon2 lain yg hebat2, menjadikan cerita ni macam real bukan lakonan..Dulu saya tak minat pun nak tgk lakonan AA, kalau ada pun, lagi pulak berlakon dgn Rita Rudaini, memang saya tukar channel TV..Sekarang tercari2 cerita AA, tgk balik..Sibuk tgk facebook dia, dan facebook NN. Walaupun cerita A&H ni memang ada episod2 yg buat saya rasa mcm nak tukar tajuk cerita ni jadi ” Johan dan Azie” atau “Dee dan Muzaffar”, tapi keseluruhannya cerita Adam dan Hawa dekat di hatiku… Setuju dgn Noraini.y, rupa Ain kdg2 nampak pelakon barat..To me, she is beautiful and sweet, and most importantly, dia sgt pandai menjiwai watak, kdg2 beria2 dan kdg2 bersahaja sesuai dgn suasana…Lastly, thanks to Ezany yg sgt rajin dan tersusun kerjanya, tanpamu, tiadalah dapat saya menonton siri ini tanpa miss satu pun.. Di rumah pun dah tak da astro..

I’m gonna miss you all too…

Reply

Leave a Comment