Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Promo Sehangat Asmara Episode 7 – 9

by Ezany-Kun in Drama Bersiri,Sehangat Asmara

Related posts:

  1. Video Promo Sehangat Asmara Episode 4 – 6
  2. Video Sehangat Asmara Episode 1
  3. Video Sehangat Asmara Episode 2
  4. Video Sehangat Asmara Episode 4
  5. Video Sehangat Asmara Episode 5

{ 98 comments… read them below or add one }

baby January 31, 2013 at 2:29 PM

sian xde org nk komen.

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 11:45 AM

kdng2 ada org tguk,,tp x mau bg komen…..peace…:)

Reply

putri January 31, 2013 at 4:45 PM

lmbtnya….scene diorg bercinta…. eeee rasa sekejap je nontonya… hehehhhe

Reply

makcik 59 January 31, 2013 at 5:23 PM

dulu masa adam dan hawa mula-mula tayang pun sikit komennya –kita tunggulah dulu

Reply

AKU February 1, 2013 at 10:33 PM

makcik 59: Salam makcik… silap tu makcik masa eps 1 AH dah masuk 144 komen berbanding 49 komen bagi eps 1 SA. Hal ini jelas menunjukkan penonton begitu teruja dengan AH sementara SA cuma suam-suam kuku sahaja. Kenapa? Wal hal pengarangnya orang yang sama? Hal ini demikian kerana tema SA sudah klise iaitu perbezaan ANTARA DUA DARJAT sedangkan tema AH menolaknya iaitu penerimaan darjat yang rendah oleh yang tinggi kerana akhlak yang baik seperti watak Ain Hawani.

Reply

anita yusof February 5, 2013 at 1:00 PM

ceh klu ko ta tgk nape ko komen kat sini ? nampak sgt ko tu poyo .. hahahah

Reply

ceutiey February 5, 2013 at 8:17 PM

anita yusof…i loike ur cmmnt…..kalu tak tguk buat apa masuk lnk sehangat asmara,…hehehhe…peace…..:)

Reply

pyar February 5, 2013 at 10:26 PM

yang komen negatif ni..sbenarnya suka dgn drama SA…kalau tak ,takkan dia sanggup buka link drama ni dan komen ..haha..kan dah ketahuan..

Reply

dhia delisha January 31, 2013 at 6:24 PM

Rita & Adi, sweet couple. Pasangan yg secocok, mantap lakonan mereka!!! Good job

Reply

liz January 31, 2013 at 7:11 PM

Pasangan yg scocok dan spadan digandingkan dlm drama ni……….x sabar tunggu hari isnin ni…

Reply

naharin January 31, 2013 at 7:27 PM

Salam nk menyampuk sikit…cite ni ok pasangan pun bagus rita n adi putra sesuai pandai dorg bw watak…hmmm x bestnye tayangan cuma 3 ari je so bila nk tgu ari isnin mcm lama sgt..huhu..

Reply

miss sweety February 1, 2013 at 2:15 AM

Salam…..wktu ni tntu tman2 diblog ni sdang hanyut diulik mimpi….xleh plak tdo bkak je lman ni….bc komen2 rsenya komen didlm blog ni xsehangat tjuk cite ataupun kalian still warmup ke….org baru je rmai mmberi komen….dimanakh teman2 ANH….VIRGO,EN.MUZAFAR,NENEK FA,TEJA WAFA DAN SEANGKATAN dgnnya…kitakan bertemu hnya dilaman mya…rndu gak nk brdebat dgn mereka ape2 pon thanks so much to mr.ezany sbb oploadkn citer nnii.moga kite brtemu ya

Reply

baby February 1, 2013 at 12:51 PM

agaknya mereka tu merajuk

Reply

TejaWafa February 5, 2013 at 12:56 AM

Miss sweety, saya ada je..xmerajuk pun baby….so far xde pe nk komen sbb so far so good ;)

Reply

sweetlynn February 1, 2013 at 4:22 PM

mmm..rindunya x tgk muka rita n ady ni…lama nya nk tngu ari isnin..huhuuu..
i love tis story so much…love tis couple so much….love u guys…

Reply

Bom February 1, 2013 at 4:42 PM

Merajuk kan aper baby?? They all mls nak berdebat kot…..
Atau dah mula sekolah ni, so masing2 sibuk dgn tugas xder masa nak tonton drama SA ni dan x bnyk lah komen2 kat cni…..Itu yg buat blog ni x serancak blog AH dulu.

Reply

ezaida February 1, 2013 at 9:17 PM

yang sebenarnya bukan diorang malas, tapi SA tak sehangat tajuknya…..rasa rindu dengan kehebatan dan keajaiban AH masih terasa…..cerita ni boring sangat.

Reply

Bom February 1, 2013 at 10:00 PM

Mungkin betul kata u tu ezaida……

Reply

baby February 1, 2013 at 10:11 PM

bukan mungkin tp betul. Setuju sgt.

Reply

maeiya February 2, 2013 at 4:26 PM

sorry menyampuk….bkn nk tnjuk pndai tp cite ni blh setanding dgn anh sebenarnya……tp kalu blh tu x perlu nk buat perbandingan yg keterlaluan coz x semua org mempunyai citarasa yg sama…..kalu nk banding cerita sehangat asmara dgn bicara hati,,citer ni 100% lebih baik…..rasa2 kalu u all rasa citer nie x best,,x menepati citarasa u all,,x perlu berikan komen yg negatif……x perlu tguk pn x pe…biar org2 yg nk tguk je menikmati keindahan cerita nie…….

Reply

ezaida February 1, 2013 at 10:06 PM

sekarang tengah layan drama AH….hilang rindu kejap….

Reply

Ani February 2, 2013 at 12:24 PM

Xper ezaida tak lama lagi astro prima akan tayang semula drama AnH. semoga terubat rindu U pada AnH.

Reply

anon February 4, 2013 at 12:13 AM

Kalau awak nak tgk 24hrs/day , 7days /week and 365days/year pun apasalahnya…pc awak/TV awak, xde sape yg larang …

Reply

baby February 4, 2013 at 6:32 AM

marah nampak

Reply

anon February 5, 2013 at 1:04 AM

pembetulan …marah tak, tapi menyampah, kalau iya pun suka bebeno dgn citer AH tuh xperlulah nak advertise kat sini dah sebab AH dah mmg berjaya pun with or w/o ur promo…so annoying!

Reply

pyar February 5, 2013 at 10:29 PM

heroin AH tak sesuai, kureeng…

Reply

virgo February 1, 2013 at 11:43 PM

Baby, Bom & ezaida org baru kat blog ni ke? Dulu I tk de nmpak nama u. Tk pe welcome on board! Makcik 59, aku & miss sweety I tk tengok lah cerita ni sori lah ya. I tengah layan Setia hujung nyawa slot Akasia TV 3. Novel hasil karya Fatin Nabila. Alamak! hero & heroine nya sweet sangat, begitu juga dgn pelakon2 pembantu nya. Semuanya muda2 belaka. Pandai pengarah pilih pelakon2 sejajar dgn jalan cerita. Tk macam cerita SA ni, dah tua2 jadi student, tk relevan langsung! macam lah dh tk de pelakon remaja lain yg boleh pegang watak hero & hTeroine nya. Dh jemu dgn pelakon2 yg tuuu jugak. Hero & heroine dh tua ganyut!

Reply

anon February 3, 2013 at 5:01 AM

aik arituh virgo kata xnak layan Setia hujung nyawa konon citer bebudak!!

Reply

baby February 4, 2013 at 6:34 AM

mmg la dia kata xnak layan tp dia x kata dia xnak tgk.

Reply

anon February 4, 2013 at 10:43 PM

kan manusia mudah lupa… sebut something then dah terlupa rupanya apa yg disebut bercanggah dgn apa yg telah dikata…dah termalu sebab komen yg ditulis dulu xbole nak tarik balik sebab sebenarnya mmg layan cume malas nak ngaku aje.. ngeh :D

Reply

anon February 4, 2013 at 10:45 PM

ada yg bersungguh2 pertahankan si makcik yg nyanyuk tuh rupanya….kut2 makcik tuh dah jadi baby pulak..keh keh keh..tuh yg bersungguh2 back up tuh..LOL

Reply

nenek fa February 1, 2013 at 11:55 PM

salam semua, nenek fa kini kembali. nenek x kiralah orang nak kata nenek hipokret ke , joking ke , melalut ka atau apa apa je lah……anyway tqvm kpd miss sweety yang masih nak nenek memberi komen. jangan lupa ada sorang lagi GAH yang u lupa….ani……yang sering memberi komen yang mantap disamping virgo, muzaffar, rusnita dan egoni x sempat nak beri komen sebab sibuk menguruskan anak anak yang ramai kat sekolah dan anak sendiri kat rumah.
pada pendapat nenek la kan lakonan tu adalah periok nasi artis. memang x di nafikan bahawa RR tu cantik rupa dan berbakat berlakon. apa yang nenek cuba perkatakan tempoh hari ialah bila kita menjadi public figure haruslah menjaga keperibadian diri sendiri. manusia ni mempunyai bermacam2 perasaan. ada orang x kesah peribadi orang yang berlakon asalkan lakonannya mantap. tapi ada orang kira keperibadian pelakon. kadang2 kerana peribadi yang kureng membuat penonton hilang semangat nak menonton drama lakonannya. bagi nenek la kan,artis perlulah menjaga peribadi masing2,walaupun kita semua tahu semua manusia bukanlah sempurna,namun apabila telah memilih jalan sebagai public figure,perlu lah menangung risiko yang ada sebagai public figure seperti komen dari peminat.
sebenarnya cita sehangat asmara tu sama je cita dia dengan adam hawa. cerita bermula selepas 8 – 9 tahun terpisah . bezanya ialah adam hawa ada mesej yang ingin disampaikan kepada penonton.

Reply

Rina February 2, 2013 at 12:18 AM

Salam semua, aura SA ni kurang melekat di hati, baru habis tgk semua episod…sibuk sungguh bila buka sek ni…x terkejar rasanya masa yg ada, lakonan RR dan AP ni ok tp kalau RR ni digandingkan ngan AA lg best tp sayang bini AA x bg…dr dulu lg minat kat RR bila tgk dia berlakon dlm cerita raflesia

Reply

Bom February 2, 2013 at 12:46 AM

Sya setuju dgn pendapat nenek fa. Bg sya image yg bersih boleh membantu dlm mempopularkan diri seseorang artis tu. Bila dah jd public figure setiap gerak geri diperhatikan. Silap langkah dr menjadi pujaan bertukar jd kebencian. Lantas lakunannya juga sudah tak diminati. At the end dramanya tak mendapat sambutan. Salah siapa? Macam kata nenek fa, ada org suka pelakun yg bersih dr any kontervasi, ada yg tak kisah sgt……so masing2 ada pendapat nya tersendiri. Sya percaya ramai yang suka artis yang ada full package sebagai public figure bukan harapkan muka cantik jer.

Reply

anon February 3, 2013 at 5:03 AM

iyolah

Reply

arwen February 3, 2013 at 4:33 PM

Hmm kalau nk cite pasal keperebadian sesorg yg boleh menyebabkan ramai org x komen kat sini… tu salah tu.. ramai gak yg menonton tp malas nak komen pasal ada komen negatif pasal pelakon yg tidak diminati atau terlalu sgt membuat pebandingan antara cerita A dan B.. semua org ada sejarah hitam atau putih tersendiri, ada pengalaman baik dan buruk masing2, ada pendapat masing2… jangan ingat kalau org x komen, org x suka tengok dan sebagaianya…. kadang2 cara kita tulis sesutau komen tu pun boleh mencerminkan keperebadian sesorg penulis.. Kena sentiasa positif la..

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 9:43 PM

Btul kta u arwen……extremely agree wid u……keperibadian seseorg tu x pyh nk dihebah2kn.,….tepuk dada tanya iman…..peace…..:)

Reply

SA February 4, 2013 at 10:48 PM

ye saya pun setuju dgn apa yg arwen dan ceutiey suarakan.Lebih baik kalau nak komen ttg drama berkaitan aje..

Reply

ceutiey February 5, 2013 at 7:44 PM

kn…lg bessstttt kalu kite komen pasal cite nie sbb cite nie memang dh menarik minat….semakin hari semakin x sabar nk tguk….hehehe….nasib episod die pn x terlalu panjang,…..:)

Reply

virgo February 2, 2013 at 12:29 AM

Welcome back Nek Fa….tk kisah lah apa anggapan org pada komen2 kita.Ada yg setuju dan ada yg tidak.Biasalah tu…kita tk boleh nk puaskan hati semua org. Memang betul kata u tu, pengajaran kpd artis2 kita, jaga tingkah laku & tindakan atas apa yg hendak mereka lakukan. Penonton2 terdiri dari pelbagai peringkat umor dan status. Bagi nek Fa & I, keperibadian sesorang artis tu kami ambil kira.
I tk boleh nk komen tentang cerita ini sbb I cuma tengok dua episods saja, coz i tk boleh nk terima hero & heroine nya dh tua. Kalau dh kita tk minat dgn hero & heroine ya, tk payah lah nk tengok cerita seterusnya. Mungkin ada juga org lain yg mcm I. Rasanya klu ditukar pada hero & heroine nya yg muda , mesti ramai yg excited nk tengok cerita ini. Utk peminat SA….selamat menonton.Nek Fa U are not alone…I’m by your side. Mana Ani ni tk nk komen juga ke? Senyaaaap aje…or Ani masih belum balik dari Jakarta ke?

Reply

Ani February 2, 2013 at 9:12 AM

Virgo…. I dah balik da…..hehehe….sekali sekali I ada jugak jengah blog ni. I xde apa nak komen ttg cite SA ni. Hehehe…. I x tonton sepenuhnya. Bru tgk 1 & 2 dah boring. So baca komen yg ada kat sini jer lah. Baca novelnya jer.
Virgo tak perlu seru2 I…..serammm pulok kne seruuuuu………. I lebih suka tonton cite setia hujung nyawa wlaupun sebelom ni I rasa cite tu tok budak2 tp I tonton jugak lama2 dah jadi suka. Setakat ni SA hanya mampu Itonton 2 epi jer. Maaf lah. Sebelum nie I suka tonton drama lakunan siapa saja. Macam some of uolls jugak , I rasa pelakun2 nie kena jga nama baik mereka. Untuk berlakun mereka boleh melakunkan watak apa saja tp kehidupan reality perlu dijaga supaya peminat tak lari dan mencemuh mereka. Ini kata hati I lah….pendapat org lain I tak tau. Yang rasa tersinggung tu, I’m sooo sorry…….. AnH akan ditayang semula di Prima tak lama lagi which means drama ni dapat sambutan. Tak jemu nak tonton lagi wlpun drama ni berjela2…..

Reply

anon February 3, 2013 at 5:05 AM

tonton le brapa kali yg u nak makcik oiii…

Reply

baby February 4, 2013 at 6:36 AM

biarla mokcik2 tu bahagia

Reply

anon February 5, 2013 at 1:07 AM

kalau makcik2 tuh buat amal ibadah lagi bagus dari mengadap pc dan TV yg sesuai utk bebudak tuh..

Reply

virgo February 2, 2013 at 6:07 AM

Miss sweety..U kena seru nama ANI juga, baru dia akan timbul, kalau tk nnti sunyi aje laman ni. I timbul semula setelah U seru2…jom join jadi kawan FB I.Nk tak?

Reply

Ani February 2, 2013 at 11:29 AM

I ingat I sorg jer yg tak setuju dgn pemilihan watak student tu, rupanya ada org lain yg tak setuju jugak. Klu pasangan cite vanilla coklat tu jd student baru lah sesuaikan? Klu nak bagi diskaun untuk jadi remaja tu agak2 lah…..nie umo layak jadi tenaga pengajar bukan pelajar. Dari segi lakunan I tak pertikaikan, mmg bagus maklumlah mereka pun baru dlm bidang mereka, dah bnyk pengalaman.

Reply

ceutiey February 2, 2013 at 5:41 PM

memang la hero n heroin x sesuai jd student tp lakonan sbg student tu kejap je…juz nk bgtau yg diorg bercinta n berkahwin masa study….cerita utama adlh masa 8 tahun selepas itu…..watak papa n mama misha yg berusia 8 tahun memang sesuai utk diorg……cube la pengarah guna hero n heroin muda mcm hero n heroin setia hujung nyawa, Nelydia sendrose n Amar asyraf,,,lakonan mereka dm setia hujng nyawa memang superb sbb memeng cerita tu mengisahkan cinta remaja…tetapi adkh mereka sesuai utk menjayakan watak sebagai papa n mama misha yg dh berusia 8 tahun tu? masing2 ada pendapat,,x dinafikan….tetapi kita x blh campur adukkan peribadi artis dln sesuatu cerita….nak ikutkan ramai je artis2 yg bermasalah……so,,jz let it be…kalu x nk tguk n x minat nk tguk,,x de sape paksa utk korg tguk n bg komen…..sorry kalu ada yg terasa….sy peminat tegar drama adam n hawa,,drama setia hujung nyawa, gemersik kalbu..n sehangat asram will be 1 of my favorite drama yg diadaptasi drp novel…..btul kata sorg pemberi komen kt atas….cerita shangat asmara nie 100% lebih baik berbanding drama bicara hati sdgkn novel bicara hati tu sangat best….filem jauh n kau untukku ku pn x dpt menandingi cerita sehangat asmara nie……..x salah memberi pendapat tp jgn hanya pendapat2 yg negatif n hanya nk burukkan org ln…..peace….:)

Reply

ezaida February 2, 2013 at 5:54 PM

wau…..hebat sangat, jangan emosi sangat, just fun & enjoy…

Reply

cutiey February 2, 2013 at 6:23 PM

bkn nk kata hebat or emosi tp mcm x sedap je bile org dok komplen itu ini…memang la juz 4 fun n enjoy,,,tp kene fikir jgk org yg dikutuk tu…..x semua org tu baik n x semua org tu jahat….u know wht i mean rite…..nk komen tu memang hak memasing tp jgn smpi asik nk carik kesalahan org ln je….citer ni dipload utk tontonan org ramai bkn utk mencari salah n silap personal life hidup seseorg artis tu….fikir2kn,,,renung2kn…..peace….:)

Reply

ani February 2, 2013 at 7:27 PM

Let her/him nak emo mcmne sekalipun . Itu hak dia nk komen.

Reply

arwen February 3, 2013 at 4:37 PM

setuju ngan cutiey.. Noone is perfect.. saya pun x perfect.. yg dok komen2 negatif pasal pelakon pun idok perfect gak pun….

Reply

cuetiey February 4, 2013 at 9:45 PM

btul kn arwen….x semua tu perfect smpi sbuk nk perfectkn org ln……so juz enjoying the movie….tht is d best way…..peace…..:)

Reply

SA February 3, 2013 at 5:11 AM

komen yg bernas… saya setuju sangat2..lagi satu xpayahlah terus2an komen ttg AH disini lagi .simple, xsuka tgk SA nak komen negatif atau positif ok aje tp perluke asyik2 bandingkan AH dgn SA..masing2 ada peminat sendiri…

Reply

ceutiey February 3, 2013 at 3:18 PM

ala SA,,snng kta,,klu x nk tguk drama sehangat asmara ni,,x pyh masuk link drama sehangat asmara ni,,,tguk je drama adam hawa….lg senang…..x pyh bg komen2 negatif yg menyentuh personal life seseorg….tp klu sy,,dua2 sy suka…..peace……:)

Reply

SA February 3, 2013 at 9:42 PM

ye betul ceutiey..I must admit that I agree with u…kalau dah xminat atau suka sesutau drama xyah tengok lorrr!

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 8:49 AM

tq so much SA…..same2 kite saksikan episod utk arini…..x sabarny nk tguk diorg bercinta,,,tukar2 jam….pastu rujuk blk demi misha….mood gedik…hihihi….peace….:)

Reply

Ani February 2, 2013 at 12:21 PM

sorry last sentenace tu ada kesilapan. Should be ‘ maklumlah mereka pun bukan baru dalam…….’

Reply

virgo February 2, 2013 at 1:44 PM

RR & AP memang cantik & hensem, berlakon pun okay jugak. Tapi utk jadi students i rasa memang lah tk sesuai lagi. kalau dulu2 boleh lah. Malah nk act jadi gadis & lelaki remaja pun dh tk sesuai lagi. Dh lama melepasi umor remaja mereka. So, next time pengarah kena lebih berhati2 & ambil kira pendapat2 penonton, ini juga melibatkan untung & rugi dlm bisnes anda.
Ani, welcome back, betul ckp U tu, dia org berdua ni kalau jadi tenaga pengajar ke, emak / bapa org ke baru lh ngam. Usia mereka berdua dh lama expired utk acting as a remaja.

Reply

mie February 3, 2013 at 9:48 PM

Rasanya RR & AP tuh diambil sebab kan ke later on citer dorang menjadi ibu bapa kepada anak kecil ‘misya’ yg berusia 8 tahun jadi sesuai le sebab yg ditunjuk masa dorang jadi student tuh kan ke flashback…..

Reply

ezaida February 2, 2013 at 1:47 PM

Salam semua, terima kasih pada Nenek Fa and the geng yang muncul semula menghangatkan lagi blog ezany-kun ni…..Saya bukan orang baru, masa AH dulu saya ada komen tapi sangat jarang….. tapi saya tak pernah miss semua komen dalam blog ni semasa AH. Alhamdulillah AH akan ditayangkan semula, tapi bila tu…. sebenanya cerita SA best, tapi pelakonnya yang menyebabkan cerita ni jadi boring. Kurang memek muka yang boleh kita rindu….. dan tersenyum..bagi yang minat setia hujung nyawa tadi… memang betul, sangat best dan boleh terasa auranya (taklah 100% spt AH) tapi syok jugaklah…. saya rasa sebab utamanya adalah RR dan Adi Putra, saya rasa lakonannya hampir sama je…emosinya kurang. AA walaupun ada yang kata sama je lakonannya, tapi dia yahg selamba berjaya memikat hati, apatah lagi digandingkan dgn NN yg cute dan pelbagai memek yang menjadi…. walaupun dlm keadaan sedih, gembira dan melucukan. best sangat…..rindu…..Kawan2 semua tengok tak telemovie Xoxo, lakonan NN dengan Remy Ishak? best sangat…. memang real habis lakonan NN.

Reply

Anonymous February 3, 2013 at 9:57 PM

NN memang sesuai jadi perempuan giler sesuai ler dgn muka tak cantik NN.

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 11:32 AM

sorry 2 ask….u ni lelaki ke pempuan erk?u r muslim or non muslim?kalu u nie muslim u x tau ke kalu u hina org,,u kutuk org x ke,,diibaratkan u menidakkan kejadian Allah,,menghina ciptaan Allah……jgn sampai Allah tarik blk keindahan @ kecantikan paras rupa yg anda miliki….semua tu hny pinjaman dr yg Esa je…..so,,muhasabah diri….peace…..:)

Reply

virgo February 2, 2013 at 1:53 PM

Ani…..pasal cerita SHN…..mula tengok pada epi 14, tengok mcm sedap aje I cari kat Utube. So dpt lh tengok dari 1st epi. Bagus juga cerita nya…menghiburkan…gelagat anak2 remaja yg dilakonkan oleh remaja2 juga. Cuma tinggal beberapa episod aje. Tk dpt tengok sampai habis kat tv sbb halfway dh masok waktu maghrib. Tk sabar nk tunggu ending.

Reply

anon February 5, 2013 at 1:08 AM

eloklah makcik xpayah layan pun tuh kan citer bebudak LOL

Reply

Ani February 2, 2013 at 3:15 PM

Itu semua terserah pd penerimaan masing2. Bagi I AnH ttp the best x kira lah org nak kata dah kemarok dgn AA ker, taksub sgt ker….. org kata tak sehebat mane n over rated lah…..itu hak anda nak komen. Yg I tau AnH dah mencecah 110 ribu pageview followed by setia hujung nyawa 92 ribu…Huhuhu……

Reply

baby February 2, 2013 at 3:22 PM

kak3x… Nampk gayanya blok ni d meriahkan oleh nenek fa, ani, virgo n ezaida aje…shabas Geng Adam Hawa….

Reply

Ani February 2, 2013 at 4:44 PM

Isk3…baby nie ,ramai lagi penghuni blog nie cuma belum kuar dr kepompong jer……

Reply

ezaida February 2, 2013 at 4:15 PM

Tahniah geng2 AH……anda menguasai blog ni..kalau rindu dgn rumah Ain & Azie dan juga rumah Adam & Hawa tengoklah Setia Ke Hujung Nyawa, rumah tu sama dgn cerita AH. Jangan lupa pulak geng2 semua undi pasangan serasi di layar untuk ABPH 2012 (AA & NN).

Reply

nor_adam February 2, 2013 at 5:51 PM

x sabar nak tgugu diorang nak bercinta

Reply

virgo February 2, 2013 at 7:21 PM

Ezaida, i dh terlepas cerita xoxo tu. Dekat mana disiarkan dan bila? Agak2nya ada tk ulangan nya nnti.
Betul tu ezaida rumah pertama L & Zain duduk dulu ada lah rumah Azie & Ain duduk. Bolh dikatakan perabot2 nya pun sama.

Reply

unknown February 2, 2013 at 9:50 PM

for me cite ni best lah.. mmg sesuai pemilihan watak die.. koz cite ni bknnye byk berkisar psl student.. die lbh byk berkisar mengenai kehidupan kay slps 8 thn.. so, mmg sesuai laa.. nmpk kematangan di situ.. maybe citer ni x sepopular AH kuz pelakon die bkn aaron aziz.. cbe aaron aziz x blakon dlm AH, i dun think AH akan jd bualan hangat walau citer die best cm ne skalipon. this is becuz pengaruh aaron aziz kan kuat skang ni.. ramai fans die.. jd 4 me citer ni tetap best.. sme je bestnye ngan adam hawa.. this is my opinion lah i dunno urs..

Reply

mie February 3, 2013 at 9:51 PM

hehhehhe.. yeap, gitulah rasa2nya sebab PENGARUH AA…. sebab dalam komen2 dalam AH dulu pun mmg ada yg sampai tercari2 drama2 atau telemovie asalkan AA berlakon…

Reply

Kak Ruby February 2, 2013 at 11:31 PM

RR & AP mmg gandingan yg secocok, lawa & hensem. Kak Ruby tgh tunggu part yg excited…teringat kat Adam masa Ain cakap ‘Selagi Ain tak dpt lupa apa yg Am dah buat pd Ain, jgn hrp Am boleh dtg dlm hidup Ain’ part tu Kak Ruby kesian sgt tengok Adam. Kalau part2 mcm ni AP mmg tsgtlah terer..kena dgn renungan mata dia..alamak…mengancam..bagilah my boys hensem mcm dia bila dah besar nnt..he..he..

Reply

Kak Ruby February 2, 2013 at 11:37 PM

Skrg Kak Ruby krg fokus pd SA bcos tgh follow Setia Hujung Nyawa, next week suppose the last week. Takpelah…yg ptg kita enjoyyy…he..he..

Reply

ezaida February 3, 2013 at 8:41 AM

Virgo…..selamat pagi. citer Xoxo u boleh tengok dekat malaysmoviesfull….then cari telemovie…..klik xoxo….mudah je.Citer tu ditayangkan di tv9 slot skrin pada 30 Jan baru ni…Untuk unknown, saya suka citer AH dan ianya meletop dan jadi fenomena bukan disebabkan oleh Arron, tapi heroinnya…..NN. DI MALAYSIA , kta kurang pelakon yang hebat macam Fauziah Nawawi….boleh bawa watak apa pun……penonton rasa nak tengok dan boleh menyentuh perasaan seolah-olah kita dibawa bersama-sama dalam situasi watak itu….dan begitulah jadinya pada drama AH, sebenarnya NN adalah Fauziah Nawawi kedua yang lakonannya superb dan boleh membawa dmosi penonton rasa tersentuh. Bab kata Adam dalam AH, dia yakin dan pasti Ain akan jadi miliknya kerana ada sesuatu dalam hati masing-masing yang akan menuntunnya kembali, sebab tu sanggup tunggu 8 tahun. Begitu juga dengan lakonan NN yang menyebabkan kitab tertunggu-tunggu…..Terus terang saya memang tak minat drama melayu…kawan saya memang gilakan AH dan ajak saya sama2 menonton, tapi bila saya tengok heroinya yang saya tak kenal dan tak cute, saya malas nak tengok….sehinggalah saya tertengok dgn kawan saya pergi kursus dan sebilik, masa tu dah episod 35. Saya amat tertarik dengan lakonan NN hang menuntunku untuk melihat lagi dan lagi….ya, inilah dia pelakon yang berbakat besar yang kita tunggu2 selama ini. Raupa bukan segala-galanya.

Reply

baby February 3, 2013 at 9:41 AM

saya setuju 100% dgn u. Waktu cita AH dulu mmg epdnya d tunggu2. Waktu camne br kuar promo dah ramai yg bersuara kat blok ni. Mcm2 andaian keluar x sabar menunggu next episod. Orang kata AA brlakun kayu tp bg saya AA tu mempunyai bkt yg tersendiri. Dia berlakon dgn watak yg bersahaja. Adi putra ru pun bgus. Dlm cita suria d codoba dia jd anak durhaka. Betl2 DURHAKA d buatnya. Cuma dlm SA org x minat dgn psgan dia kut.

Reply

Anonymous February 5, 2013 at 4:20 PM

KEGAGALAN NADIYA NISAA DLM SENARAI TOP 5 MENCETUSKAN TANDA TANYA,APAKAH PENGARUH WATAK AIN HAWANI MENERUSI DRAMA BERANTAI FENOMENA,ADAM & HAWA BLM KUAT UTK MEMACU POPULARITINYA ?ATAU BARANGKALI IA ADALAH HUKUMAN YG TERPAKSA DITERIMA APABILA KEHADIRANNYA BAGAIKAN TIDAK DIRESTUI PEMINAT UTK MENDAMPINGI BINTANG PALING POPULAR ABPBH AARON AZIZ DLM DRAMA ITU?PETIKAN BIPOP BH AHAD 20 JANUARI 2013.

Reply

virgo February 3, 2013 at 9:49 AM

Ezaida…selamat pagi juga, semoga hari ini bertaambah ceria dan bermakna dari hari2 yg telah lalu ya. Tq for the info of xoxo, I’ll search for it after this. Sbenarnya org tonton ANH tu sbb nk tengok heroine yg ” tk lawa” tapi dpt jadi heroine di samping heronya yg memang dh popular yg konon nya “hensem” tu. Maka disitu dapatlh masing2 meluahkan rasa tidak puas hati terhadap heroin nya…..tapi setakat pada awal episod aje. Kutukan mereka tk mnjadi sbb heroin tu sangatlah berbakat dan dh over shadow heronya. Maka di saat itu mula lah masing2 melopong menonton episod2 seterusnya……yg dicaci itu telah berjaya menawan hati penonton.Tk payah lah nak kata ” org tonton ANH kerana AA” . Malah dh menjadi sebaliknya : org tonton ANH kerana lakonan mantap yg dibawa oleh NN dan tk lupa pula pada pelakon2 pembantu yg lain yg juga amat2 membantu menjadikan ANH satu cerekarama yg amat diminati ramai.Walaubagaimana pun I tetap kata NN seorang yg cantik dan mempunyai “natural beauty dgn tinggi lampainya, mata galaknya, suara lemak merdu nya & senyuman manisnya.”Ezaida…..Fauziah Nawi, bukan Nawawi……Nawawi tu nama bapa mentua Nisdawati…..Fauzi Nawawi. Error of the spelling aje….
Kak Ruby, minggu ni minggu last utk SHN. tk sabar nk tengok apa yg terjadi pada El hari esok. Geram betul pada Hadi tu…talam 2 muka.Jgn lah ada sahabat mcm tu, dan lagi pengajaran pada pasangan2 muda “Best friend bukan segalanya “

Reply

anon February 3, 2013 at 10:02 PM

hehhehe yeke sebab NN habis nape dalam komen2 AH dulu ada yang tercari2 semua citer atau drama yg AA berlakon ..sebab ape tuh?

Reply

ADLI February 5, 2013 at 4:24 PM

sory ler sy tak minat kat NN so tak layan Adam dan Hawa kalau heroin yang cantik gerenti sy tgk smpai 80 episod………

Reply

ceutiey February 5, 2013 at 7:47 PM

poyonyer ayat…..sorry 2 say la,,u ni handsome sgt ke smpi nk kutyk pmpuan yg x cntik x blh berlakon….mcm ni pny org pn ada…..dunia…dunia……peace….:)

Reply

ezaida February 3, 2013 at 10:27 AM

Terima kasih pd virgo yang betulkan nama FN, nasib baik Fauzi tak marah…ha…ha…sejak akhir2 ni saya sedang mengumpul koleksi cerita lakonan NN, sesiapa yg tahu tajuk cerita lakonanya yg saya tak tahu, tolong bagitau ye,mekacih2. saya dah tengok jiwa taiko, cun, xoxo,ombak rindu…dll,dia memang permata…dia memang cute, comel, natural dan yang paling hebat, kejujuran dlm lakonan. sokongan suami dan anak sangat hebat, moga NN berjaya sebagai dia sendiri, bukan org lain

Reply

Anonymous February 3, 2013 at 10:02 PM

NN tak cantik sebab tu tak popular n tak tercalon pun top 5 ABPBH 2012 KESIAN rasa dia dah perasan dia akan popular lepas jadi heroin Adam dan Hawa dan akan menang pelakon tv popular ABPBH 2012………HEROIN GIGI JARANG.

Reply

Bom February 4, 2013 at 9:22 AM

NN tak tercalon sbb x cantik, x popular, yg cantik n hebat tu knape x tercalon….lagi KESIAN……

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 11:04 AM

x baik la nk kutuk org…..kacantikan paras rupa tu sume pnjaman dr Allah yg Esa……kita ni sbg hamba Allah x layak utk menghina org ln…..skrg ni sume balasan dibayar terus tau…..x mustahil kecantikan paras rupa yg awk ada akn diambil kembali….awk hina hamba Allah lain,,sama awk menghina ciptaan Allah…fikir2kn sblm berkata…peace…:)

Reply

Anonymous February 4, 2013 at 12:32 PM

sory byk2 bkn nak menghina ciptaan Allah,dah mmg NN tak cantik takkan nak kata NN cantik pulok.

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 12:43 PM

tu dh kire menghina la tu…x perlu smpi nk kata org tu x cntik….sory 2 say,,awk tu cantik sgt ke smpi nk ckp org ln x cantik…hihihi…..senang kata,,x pyh komen apa2…..myb awk ni bebudak kot…sbb tu cantik @ x cantik seseorg tu pn blh jd isu pd awk….hihihi……peace….:)

Reply

virgo February 3, 2013 at 12:19 PM

Ezaida…u dh jadi die hard fan to NN. In Shaa Allah……mudah2an NN tk mudah lupa diri.

Reply

aida February 5, 2013 at 4:00 PM

NADIYA NISAA – HEROIN PALING CANTIK DAN PALING POPULAR MAALAYSIA 2012…………

Reply

anon February 3, 2013 at 9:58 PM

ekekekek..adalah makcik2 yg dulu komen dalam AH kalau xcaya cer carik balik tentang xnak tgk citer Setia Hujung Nyawa…konon citer bebudak… aleh2 sekang dah suka pulak.. tuh fasai, lenkali jg jadi hipocrite….xyah mention le kalau xnak tgk..padahal mengadap….inilah sebenarnya dunia cyber..macam2 bole cakap…

Reply

anon February 4, 2013 at 12:19 AM

BTW ada tambahan…. makcik2 tuh lagi kata dia xminat drama Setia Hujung Nyawa bukan aje sebab citer dia cam citer bebudak tapi katanya pelakon2 dalam citer tuh semuanya PLASTIK….tapi sekang dah TERminat pulak..keh keh keh

Reply

Amy February 3, 2013 at 11:25 PM

Anonymous : kalau ya pun tk suka pada sesaorang tu tk usah lah awak menyentuh fizikal dia. Tak baik mencaci pemberian Allah. Walaupun gigi dia jarang tapi dia sudah popular kerana lakonan dia. Awak ada? Saya rasa terhina sbb gigi saya pun jarang dan jongang. Tapi saya mempunyai suami yg sayang pada saya dan anak2 yg dh dewasa dan cantik & hensem.
Agaknya berapa umor awak ya. Kalau awak seorang ibu saya sangat sedih kerana awak sanggup menghina seorang hamba allah sehingga begitu sekali. Tetapi saya percaya awak ni masih budak2 lagi. Sbb budak2 sahaja yg sanggup memandang hina pada insan2 yg saperti saya ini.

Reply

Jojo February 4, 2013 at 10:45 AM

Amy: Jgnlah sedih. Syukur diatas pemberianNya.Mungkin kita kurang dr segi paras rupa tp mesti ada kelebihan yg lain. Tak semestinya org yg anggap dirinya tu cntk cukup sempurna. Itu semua kurniaan Allah. Bdk2 fikiran lom matang lah tu. Abaikan jer komen2 macam tu……..

Reply

ceutiey February 4, 2013 at 10:50 AM

btul kata awk tu Amy…..kite sbg manusia x layak nk menghina sesame manusia n menjatuhkan hukum sendiri…..lgpn,,cerita2 nie diupload utk tontonan n utk happy2 tp ada jgk manusia2 yg rasa diri diorg tu bgus sgt smpi sngup nk hina org ln……peace…:)

Reply

virgo February 4, 2013 at 2:07 PM

Anonymus…..beauty is in the eyes of the beholder…..fahamilah akan pepatah ini, tk payah lah I huraikan. Pasangan u tengok u cantik, tapi org lain pandang u tersangat lah buruk…..begitu lah juga dgn pandangan org tentang NN tu. Tetapi perangai….lain cerita nya. Perangai tu adalah tindak tanduk yg kita lakukan sendiri. Jika kita lakukan yg baik, baik lah dia, tetapi kalau kita buat perangai buruk, buruk lah ia…..dan ianya akan melibatkan nama baik kita sendiri. So, kalau nk komen jgn sentuh anugerah yg telah Allah kurniakan. Tk cantiklah, gigi jarang lah dan etc…etc….
Tengoklah dah ada org yg tersinggung. Walaupun U perasan U dh cantik, tapi tk mustahil org pandang U lebih hodoh dari NN. So, fikir2 kan lah ,jgn ikut kata hati.

Reply

adli February 5, 2013 at 3:57 PM

Bertuah Aaron Aziz dpt berlakon dgn Nadiya Nisaa heroin paling cantik dan jelita sekali kat Malaysia serta sgt2 popular!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reply

acu February 4, 2013 at 4:05 PM

SA the best n0vel yg kite ade
x rugi bace .. dhidupkn plak ngan lak0nan RR n AP mmg terbaek
s0 tacing citer ni..

Reply

lieana ratnasari February 5, 2013 at 5:05 PM

aku pun xsabar nak tgk ni…… rasa lama sgt nak tggu smbungan SA…….

Reply

Leave a Comment