Gambar Isteri-Isteri Salih Yaacob

Gambar Adik Beradik Neelofa Yang Cun Melecun

Gambar Taman Tema Legoland Malaysia Di Nusajaya, Johor

Syarat Permohonan Rebate RM200 Telefon Pintar 3G (Smartphone)

Syarat Dan Permohonan Geran RM1,000 Untuk Usahawan Online

Gambar 3 Lamborghini Kemalangan & Terbakar Di Lebuhraya PLUS

Borang BR1M 3.0 2014

Video Sehangat Asmara Episode 9

by Ezany-Kun in Drama Bersiri,Sehangat Asmara

Sehangat Asmara Episode 8

Adakah Zainal berjaya mengubah Kay?

Promo Sehangat Asmara Episode 10 – 12

Sehangat Asmara Episode 10

Related posts:

  1. Video Sehangat Asmara Episode 6
  2. Video Drama Sehangat Asmara Full Episode
  3. Video Sehangat Asmara Episode 8
  4. Video Sehangat Asmara Episode 3
  5. Video Sehangat Asmara Episode 5

{ 112 comments… read them below or add one }

ceutiey February 6, 2013 at 6:39 PM

Episod mlm ni cnfirm best…….loh,,,indhnya sehangat asmara…..semakin meniti ke bibit2 pepcintaan ant kay n zainal…..best…best…..:)

Reply

ezaida February 6, 2013 at 9:08 PM

baru lepas tengok episod 8, RR sembahyang langsung tak ada feel,kita tengok pun tak rasa apa2 kan? tak macam Ain berdoa…..kita sendiri pun terasa sebak.

Reply

adli February 6, 2013 at 9:25 PM

Kenapa ar Aisya Sofea tak pilih Nadiya Nisaa jadi Kay?rasanya Nadiya Nisaa lbh layak jadi Kay dia kan heroin paling hebat ,berbakat ,paling popular dan paling cantik jelita sekali kat Malaysia…………tentunya Sehangat Asmara akan jadi fenomena yg lbh hebat andainya Nadiya Nisaa digandingkan dgn Ady Putra yg kacak………….gandingan hero kacak dan heroin jelita.

Reply

wiwi February 12, 2013 at 1:16 AM

wei,, klau kau xsuke RR kau xpayahlh tgk cte ni.klau rse dri tu pndai sgt nk mengarah cite kau lh buat drama pas ni.ak nk tgk drama kau laku ke tak

Reply

Anonymous February 6, 2013 at 9:29 PM

betol tu NN lebih hebat drp RR dr segi penghayatan watak……..dan lebih cantik drp RR.

Reply

arwen February 6, 2013 at 10:49 PM

Apa kata yg dok komen ni join venture ngan pengarah tu.. u all kan expert bab komen2 negatif ni…. Senang jer.., x suka xyah tgk.. xyah komen negatif kat sini.. peace yo

Reply

ceutiey February 7, 2013 at 3:51 AM

setuju dgn arwen……x suka x pyh tguk…..tp rasnya suka gak tu sbb kalu x suka x kn tguk….huhuhu….uat ezaida,,adli n anonymous,,buat apa nk buat perbandingan mcm tu….sy mmg suka nadiya nissa berlakon tp x pyh smpi nkmbuat perbndingann mcm tu kot….masing2 ada kelebihan n kekurangan msing2……kalu u all pndai sgt,,,knp x jd pengarah……lg 1,,u all bising2 psl artis ni semua,,atleast diorg masuk gak tv,,,u all ada….hihihi….peace…..:)

Reply

Alynn February 8, 2013 at 11:11 AM

Betul tuu arwen…..x suka jgn tgk…

Reply

anon February 7, 2013 at 8:17 AM

ok, oleh sebab u dah suka sangat dgn NN ..xkesahlah itu hak u , tp plzlah, xpayah nak banding2kan dia dgn RR dalam SA nih, bukan ape, it’s getting so annoying ..shuh shuh..

Reply

namy February 7, 2013 at 5:08 PM

helo0 beb, nk komen bodoh2 ni, kaji dulu cerita tu, komen dengan otak bukan perasaan. U tengok Ain dalam AH mempunyai background ibu bapa penting agama sembahyang cukup. Tapi Kay mempunyai background lain anak orang kaya sembahyang pun tak selalu..so bila dia kenal zainal jadi berubah ckit , baru teringat sejadah…Tolong la beb nk komen berfikir ckit….

Reply

Love RR February 8, 2013 at 2:53 PM

Gila ape..tak baek tduh org yg bru nak solat takde feel solat. Hang yg takde feel tgk.baek toksah tgk.

Reply

Peminat Novel Melayu February 6, 2013 at 9:36 PM

eh.eh… sampai scene solat dan doa pun nak compare ke? Penerbit labih tahu pelakun yang sesuai untuk watak2 dalam filem/ drama orang… kita just tengok jer la…

Reply

anon February 7, 2013 at 8:19 AM

tuh le fasal….dah naik getik pulak dgn pengomen yg balik2 nak kenen negatif ttg SA dan nak naikkan NN just bcoz dia minat sgt dgn NN dah fanatik gamaknya….

Reply

Peminat Novel Melayu February 6, 2013 at 9:45 PM

Bagi saya RR lebih sesuai untuk watak Kay sbb dier akan jadi ibu kepada anak yang berumur 8 tahun… lain orang lain cara penghayatan untuk setiap scene… mungkin awak tak tersentuh dengan cara RR berdoa/solat tapi bagi orang lain dah sampai kat di org…just enjoy the movie …

Reply

ceutiey February 7, 2013 at 3:54 AM

saya setuju sgt2 dgn peminat novel melayu……watak seorg mama yg ada ank berusia 8 thun sgt sesuai utk tprita rudaini…apa yg x smpinye sy x tau….mngkin diorg ni terlalu taksub dgn lakonn nadiya nissa dln adam hawa tu kot……hehehe….peace…..:)

Reply

SA February 7, 2013 at 8:28 AM

ceutiey, criticism is ok tapi sebab dah terlalu taksub dgn seseorang pelakon tuh sampai cara solat RR pun dia nak bandingkan…. lagi satukan, kalau dah suka sgt dgn cite yg dulu tuh, buatpe lah susah2 masuk kink SA nih just nak bagi komen negatif ttg PELAKON… kalau nak bagi komen ttg cite SA xpe jugak, nih balik2 ttg RR…..

Reply

ceutiey February 8, 2013 at 9:20 AM

betul SA…..pengkritik mmg bgus utk membaiki kesilapan,,,tp pd sy,,,ni bkn kritikan yg memberangsangkn tp membuat onar……mslh diorg ni juz bcoz diorg terlalu fanatik dgn NN n terlalu mengambil kisah peribadi RR…..klu sy plk,,,suka kt sesuatu citer berdasarkan jalan cerita n watak yg berkesan…….tp utk menilai personaliti seseorang tu,,,tidak kot……luar dr lakonan,,sy x minat nk amik tau….hehehe……asalkan lakonan diorg best….hihihi…peace….:)

Reply

SA February 8, 2013 at 10:20 PM

ye betul… me too, yg penting lakonan dorang menepati jalan cite….

Reply

Alynn February 8, 2013 at 11:14 AM

Yup setuju dgn ceutiey!!!!

Reply

qistina February 6, 2013 at 10:28 PM

saya pun rasa mmg sesuai rr dan ady putra digandingkan bersama klu nn mungkin x sesuai kut

Reply

pyar February 6, 2013 at 10:57 PM

betul3 dah lama sya tgk lakonan RR ni..ktika dulu dia digandingkan dgn Aaron sgt romantik dan sgt real itu shingga isteri AA pun jelous..ttapi nmpknya RR dgn AP lg hebat penangannya…

Reply

anita yusof February 7, 2013 at 12:09 AM

aq pernah tgk drama adam hawa , NN berlakon kaku .. nmpk sgt ta pandai berlakon. aq ni yg mmg minat bace novel ada hawa terus ta minat na tgk drama yg NN berlakon .. serius beb nampak real je RR ngn AP berlakon dlm sehangat asmara ni .. cube klu drama sehangat asmara ni ditayangkan kat TV3 kompem meletop ..

Reply

nak lempang sanaz February 7, 2013 at 1:35 AM

agree..even AA hero AH,tp xde mood nk tgk coz heroin n watak johan tu kaku..ni pndgn sy la..lain indvdu,lain pnilaian..

Reply

anita yusof February 7, 2013 at 1:43 AM

yup .. ramai yg tengok AH sbb ade AA je .. cube klu tade AA agak2 nye berapa ramai je yg tgk .. lebih baik bace novel dr tgk drama AH ..

Reply

nak lempang sanaz February 7, 2013 at 1:56 AM

tau xpe..sy tgk episod 2.3 je..tu pn nk tgk AA..klu xde AA,mmg xtgk la..better baca novel bnyk kali dr tgk AH..pfftt

Reply

anita yusof February 7, 2013 at 2:08 AM

sy tgk episod 3 je .. tu pon ta sampai separuh .. sedih je dlm novel best tp bile wat drama jd ta best ..

Reply

Aku Kesah February 8, 2013 at 2:50 PM

Betul2… Klau takde AA. Rasanya tak kot tgk AH

Reply

wafiey February 12, 2013 at 1:19 AM

ak stju ngn anita yusof.drama AH byk lari dr nvel.spe yg bce nvel akn tau jln cte dia mcm mne.NN b’lakon pn kaku je

Reply

Peminat Novel Melayu February 7, 2013 at 6:26 PM

Saya setuju… NN x sesuai untuk watak Kay ni… dier kan still muda ….. Ain Hawani is suit her very much and saya suker sangat dier berlakun walaupun some parts (especially romantic parts) a bit kaku and tak sama dengan buku…Kita pahan sbb both of them are husband and wife to somebody else…

Reply

Liza February 6, 2013 at 11:17 PM

RR pun hebat watak Kay, memang kena pun anak Tan Sri , kena pada jalan cerita nya.

Reply

Liza February 6, 2013 at 11:21 PM

Gandingan AA dan RR lagi hebat , macam cerita Rahsianhati , saya tengok berulang Kali.

Reply

zaf-asraf February 6, 2013 at 11:29 PM

bagus RR.pada masa ni dia sensitif sgt..sama mcm khidupan dia skrg yg nmpk macam murung.crite ni msti la de bnyk babak sedih.x pyh nk gnding kn ngn artis lain kalau kita dah tngok crite ni dari awal.ternyata sape penonton setian tak nak miss 1 episod pun..

Reply

ceutiey February 7, 2013 at 3:58 AM

Yes….truly agre wid u……watak ni sgt sesuai utk rita….bg sya die memang sesuai digandingkan dgn adi putra….lakonanndie pn memang sgt menjadi….pd sesape yg nk damn para pelakon tu,,,apa kata korg yg jd pelakon…..nk tguk gak,,blh bwk ke sgala aksi lakonan tu…..sampi ke x pd penonton….huhuhu….peace….:)

Reply

Kakak di Canada February 6, 2013 at 11:48 PM

Akak pun rasa RR sesuai dgn watak Kay. Kalau nak NN ambik watak Kay, rasa nya janggal kot. Mcm suruh RR ambik watak Ain – tak sesuai. Apa pun betul jugak komen yg kat atas tu – just watch and enjoy it! So far, mmg tak mengecewakan gandingan RR n AP. Terimskasih buat Ezany kerana sudi mendownloadkan citer ni.

Reply

Kakak di Canada February 6, 2013 at 11:53 PM

Actually kan … Apakah sebab Kay dan Zainal putus hubungan? Akak blm baca novel ni tapi hati ni tak sabar2 nak tau sebab nya. Maaf lah kalau Akak jadi spoiler pulak. Dan Terimskasih pada yg sudi cerita kan.

Reply

makjemah February 7, 2013 at 1:38 AM

meh sy cite kak..hehe..

kay n nal ptus coz ayh kay ugut nk tarik biasiswa pngajian adik2 zainal klu zainal still ngn kay..so ,tuk elak pngajian adik2 dia trganggu (nal kan org susah),dia rela brpisah ngn kay even dia sndri xnk..huhu..

Reply

Kakak di Canada February 7, 2013 at 2:10 AM

Terimskasih makjemah … Akak dah suspek ni mesti si Tan Sri tu nyer kerja. Kesian kesian … Ni citer org miskin kena tindas dgn org kaya jugak lah.

Reply

Kane February 7, 2013 at 12:08 AM

Mungkin lepas ni pengarah boleh gandingkan AP ngan NN dlm 1 drama, dan AA & RR dlm 1 lg drama, ataupun gandingkan keempat skali dlm 1 filem, mesti gempak………

Reply

loveydovey February 7, 2013 at 1:39 AM

pastu tajuk citer tu

“sehangat asmaramu adam dan hawa”

hehe

Reply

Kane February 7, 2013 at 2:11 AM

‘mu’ tu buang biar, “sehangat asmara adam dan hawa” saja,.. confom meletop punyer….. huhu :-)

Reply

loveydovey February 7, 2013 at 2:17 AM

‘mu’ tu ‘MU’ –>Manchester United..kekeke..dorg berempat jumpe kt old trafford time match MU..hehehe..

Reply

Kane February 7, 2013 at 2:26 AM

huhuhu…, syahdu btul kisah tu, smpai old trafford jumpa, tp kalo jumpa di stamford bridge lg best,.. sbb x minat “MU” hehehe :p

Reply

loveydovey February 7, 2013 at 3:05 AM

kekeke..jnji jgn kt anfield..6t hubungan dorg gagal je (liberpul..liberpul)..keke..

Reply

Peminat Novel Melayu February 7, 2013 at 6:28 PM

saya pun sokong.. buat movie, mesti pecah panggung la kalau dorang semua ni berlakun…

Reply

Kekasih Am Hehe February 8, 2013 at 10:02 PM

saya pun sokong sbb RR mmg sesuai dgn AP sama tinggi dan AA mmg sesuai dgn NN sama cantik sepdan…so kalau de cite yg 4 nie jd watak utama leh dpt 20 juta sye rasa filem tu huk3x………..spe yg kutuk2 NN tu please la…NN pelakon terbaik k…dan cite SA ni RR dan AP pun terbaik sy suke…tp cast lain dlm SA tak sehebat cast lain dlm AH…….cume RR dan AP je bagus…sori ye peminat SA…pepun boleh la SA ni …. :)

Reply

anita yusof February 7, 2013 at 2:26 AM

ezany ta upload lg ke ? ta sabar na tgk ..

Reply

Diana February 7, 2013 at 3:02 AM

Tq byk2 ezany
Sentiasa menunggu cerita ini diupload
Really appreciate it :)

Reply

ceutiey February 7, 2013 at 4:02 AM

alahai,,payah btul kalu ada ramai sgt yg nk jd pengarah…..yg pndai sgt mengkritik pelakon….apa kata,,pd yg x suka tguk tu,,x payah tgk lngsng k…n x pyh bg komen2 yg negatif…..buat spoil mood ar u all yg x nk tguk nie…..x hbs2 nk buat perbandingan…..naik meluat plk……peace…..:)

Reply

ceutiey February 7, 2013 at 4:30 AM

swweeeeetttttnnnnnyyyyaaaaa…..tersenyum kambing sorg dipagi hari……..aduhhpenangan si lesung pipit n rita memang buat jd gile sbb senyum sorg2…..hihihi…..x sabar nk tngu minggu dpn…..dh blh mereadykn diri tuk g kerje….hihihi……:)

Reply

Nuown203 February 7, 2013 at 5:26 AM

Salam semua

RR mmg sesuai for this role as Kay. NN is NN ..RR is RR..both them very good actress at all. I am firmly agreed that Kay is not suit for NN but its for RR. But it doesnt meant that NN is not the best actress. Both them have their own strength. and the way they deliver the role of the character is good as in the novel. I used to read SEHANGAT ASMARA novel in 2003-2004 I guessed..Such a nice story..I really enjoy both movie AH & SA.

Just my two cents

cheers

Reply

ceutiey February 7, 2013 at 6:20 AM

wslm…..i loike u commnt…..mmg tpt skali…….tp syg x semua org berpendapat spt kite….msing2 nk bg komen2 yg negatif dgn membndingkn cite ni dgn cite ln…..cube la juz tguk n enjoy drama ni……..peace…..:)

Reply

chelsy February 7, 2013 at 8:12 AM

Have watched all the episodes….so far so good, jadi xtau nak comment apa…i likeeeeeee!!

Reply

mummy 1princess3prince@Brunei February 7, 2013 at 8:34 AM

Frankly speaking..its brilliant collobration btwn AP & RR..for this SA..saya baca novel ni..last 8 years..ehehehe. Sebelum ni saya tak prnah tngok film not even drama sampai 4 kali for every episod but for this SA…huuuu am being lyke crazy lpas tngok astro n pgi buka lptopz..tngok blik eheheheh…actually who a we nak condmn plakon dlm SA…Penerbit n team SA lebih tahu kelebihan dan kekuatan sesorng artis utk membwakan watak yg dibrikn..mcm yg saya ckp its brlliant collobration btwn them…Congrats Team SA..especially to AP & RR KEEP UP UR GOOD WORK…

Reply

mama February 7, 2013 at 9:31 AM

hai semua…bc komen2 d atas terpanggil nk komen skali..hihi…yg bab solat tu…nape la nk jd bhn kritik ye…dh tentu2 jln cerita berbeza…kisah berbeza…tragiknya pon berbeza…so feelingnya tentula berbeza….so far ni mama suka jln cerita sehangat asmara…pelakon2 juga bersesuaian dgn watak masing2… :-)

Reply

rin February 7, 2013 at 9:49 AM

Slm fuhh… Best sgt
Harap episod 10 11 n12 ni dpt upload cepat lepas tayang sebab kat mana berada pun dpt online
Nak sgt tengok tak mau miss utk seminggu ni

Reply

acu February 7, 2013 at 9:52 AM

hmm..just enj0y jek la..bile tgk crite
x kisah la sape pelakonnyer..
nak tgk..just tgk,if x mau tgk..x yah tgk..x pon yg kritik tu je la blakon kalo rs diri da best sgt hu3
kite suke n0vel ni,mmg mnantikn kmunculan citer ni
kpd peminat citer SA cm kite,tetap sntiase mnyokong n follow dis story..
gandingan yg sgt sesuai RR n AP menghidupkn watak kay n Nal ..x dpt d nafikan..
‘bisikan yg pertama…………..lalalalaaaaaa

Reply

ceutiey February 8, 2013 at 9:23 AM

best la komen acu….setuju sesgt…….i loikeee……peace…….:)

Reply

Dak_Baek February 7, 2013 at 10:07 AM

Awesome akaq RR……. besh pe RR n AP… ihhh jgn compare-2 ler tgk udah ler… km tgk AH dlu pom xcompare pom plakon-2 AH tuh! positif skit eyh!!! peace no war……. ;)

Reply

ceutiey February 8, 2013 at 9:25 AM

tol…,tol….ah tguk gak tp x de la smpi nk comparekn cite ah dgn sa kn…..hihihi…..x pe2…yg pnting kite enjoy tguk cite nie……peace….:)

Reply

bunga February 7, 2013 at 10:10 AM

SALAM… hiyooo.. ape ni…
biase lah cerita mmg macam ni.. tapi kalau nak tukar heroin…. bunga tak setuju…. ye NA mmg pandai berlakun tapi penulis and pengarah mesti lebih tau siapa yang layak utk bawak watak ni kan… ape pun sape yg tak suka tgk… jgn tgk… ok… sape yang suka jom kita tgk sama²… =)

Reply

cik ros February 7, 2013 at 12:05 PM

Suka gaya menggoda kay….rasanya NN x blh nk buat sebaik tu….;)

Reply

Anonymous February 7, 2013 at 8:48 PM

NN kan pelakon paling berbakat n terhebat sekali kat Malaysia tentu semua watak NN blh buat…..

Reply

hana February 7, 2013 at 12:30 PM

Salam..bila Nadiya Nisa dah popular dengan AH, semua nak dia jadi heroin..waktu dia mula2 ditawarkan watak Ain semuanya macam tak suka..tak cantiklah..itu lah ini lah..bila dah tgk baru puji..berikan peluang pada RR utk Sehangat Asmara..takkan semua novel Aisha Sofea nak minta NN jadi heroin kot?? Setiap watak dalam novel berbeza n kita pun perlu tengok lakonan yang berbeza dari org yang berbeza..:) just my 2cent..

Reply

Anonymous February 7, 2013 at 8:46 PM

NN kan heroin paling cantik jelita n paling popular sekali kat Malaysia.

Reply

NoJayhan February 7, 2013 at 12:36 PM

Hi uols tk payah la kita semua nak compare RR and NN.Masing masing dah buat yg terbaik utuk produk drama diaorang. I like RR ngan Ap dalam SA ni. pasal solat pon korang nk compare.Betul kata mama jalan cerita so different kan.Macho sangat la Nal ni..hai….buat keje pon teringat ingat.I LIKE!!

Reply

ct February 7, 2013 at 12:56 PM

Bravo untuk AP&RR. So far so good! HA sy tgk smpai ep65 je. So yg komen negative tu kl xsuka xyah tgk ye.

Reply

SA Fans February 7, 2013 at 2:23 PM

Bagi saya Adi Putra & Rita Rudaini dalam Sehangat Asmara ni mmg sangat besssttttttt!!!! Smpai saya terbuai-buai dan jadi minat lagu Ratuku. credit to AP & RR yg berjaya menghidupkan watak dalam drama ni. Dua-dua ada aura masing masing. Ady Putra mmg berbakat, samada bawak watak jahat atau baik. Nadiya Nisa muka biasa, rasanya tak sesuai nak bawak watak seorang gadis yang social & anak orang kaya. Pengarah lagi tau buat penilaian dan pemiliha.
Ssetiap pagi tak sabar sabar nak gi keje tengok new episod. i love both of them so muchhhhh…muaaahhhssss

Reply

SA Fans February 7, 2013 at 2:27 PM

ni pendapat saya shj, Adam & Hawa best masa mula-mula jer. dekat nak abis drama after derang dah berbaik dah start bosan. citer dah jadi meleret-leret dan bosan….peace no war ;)

Reply

A February 7, 2013 at 2:49 PM

Cerita SA ni bosan bagi saya…sebab tengok pun mesti tertidur..so ckp Adam Dan Hawa tak best ya? Adam dan hawa lagi best sebenarnyalah..just saying

Reply

A February 7, 2013 at 2:51 PM

So jgn ckp* sorry typo

Reply

SA February 7, 2013 at 8:50 PM

yeap..agreed… cite tuh meleret2 sampai kalau ikut nak tuka tajuk lain pun bole..hehhehhe….pelakon utama tenggelam timbul sebab jalan cite dah dipanjang2kan terlalu bosan sampai 80episodes padahal kalau nak ikut separuh pun dah bole tamat…. SA so far so good n i’m glad that it’s gonnsa be just 40 episodes or so. Blimey!

Reply

sari February 7, 2013 at 3:32 PM

Apala nak gaduh2 … yg mana best, AH atau SA? Bg sy dua2 best!!! peace ..

Reply

anon February 7, 2013 at 8:54 PM

hehhehhe… true indeed, hak masing2 utk suka yg man asatu atau kedua2nya kan memang xkesah, tp bila xsuka xperlu nak menghentam drama yg xsuka tuh dan terlalu memuji2 drama yg disukai tuh…so stereotype and typical..macam bila sayang wah wah bukan main lagi kentut dia pun xberbau tapi bila dah benci, senyuman pun menyampah..

Reply

yuri February 7, 2013 at 5:49 PM

senang2 gabungkan keempat empat plakon tu skali mcm si ckp tu,.. abish citer,.. sume org pom suke

Reply

Anonymous February 7, 2013 at 8:40 PM

KEGAGALAN NADIYA NISAA DLM SENARAI TOP 5 MENCETUSKAN TANDA TANYA,APAKAH PENGARUH WATAK AIN HAWANI MENERUSI DRAMA BERANTAI FENOMENA,ADAM & HAWA BLM KUAT UTK MEMACU POPULARITINYA ?ATAU BARANGKALI IA ADALAH HUKUMAN YG TERPAKSA DITERIMA APABILA KEHADIRANNYA BAGAIKAN TIDAK DIRESTUI PEMINAT UTK MENDAMPINGI BINTANG PALING POPULAR ABPBH AARON AZIZ DLM DRAMA ITU?PETIKAN BIPOP BH AHAD 20 JANUARI 2013.

Reply

fal February 7, 2013 at 8:46 PM

Saya setuju. Kalau kau orang x suka nak tgk lantak kau orang lah. Bukan semua orang cita rasanya sama.

Reply

SA February 7, 2013 at 8:55 PM

ye betul…

Reply

anon February 7, 2013 at 8:57 PM

ada sesetgh komen tuh macam nak paksa orang pulak ikut dia punya pendapat, just bcoz dia minat kat citer terdahulu tuh, asyik2 nak kondem SA…dah xminat xpayah le tgk..in fact xpayah pun mausk link SA ni pun, kan dah xsuka..atau masuk kelink nih just nak kondem bagi peminat2 yg sukakan SA nih sakit hati, why?

Reply

ceutiey February 8, 2013 at 9:29 AM

betul la anon….tu yg jd komen2 diorg tu so annoying…..baik2 sy x pernh komen jd sibuk nk komen….hihihi…..peace……:)

Reply

liz February 8, 2013 at 12:00 AM

Episod yang sgt besttttttt……….di awang awangan……..

Reply

liz February 8, 2013 at 12:09 AM

Knapala suka sgt mmbnding bezakan sesebuah drama ……. Setiap plakon yg dipilih ada klebihannya, kalau x pengarah x ambil la diorang blakon……… Cuba beri komen yg mmbina……..

Reply

zaf-asraf February 8, 2013 at 12:16 AM

peeerrrgghhhhh…korang sedar tak dah episod 9 dah…tapi baru ni kay tanya nama zainal.tersenyum sorang2 jadi nya.kikikiki
Ending minggu ni best…terbaik…tak sabar nak tunggu minggu depan ape dah jd nanti…
Errr pasal heroin tu dah2 la ye.nnt korang x boleh nak fokus.semua orang dah tngok crite ni dari awal episod dan tak tinggal 1 episod pun.kalau nk heroin lain jugak boleh.tapi biar lah RR DAN AP habis kan cerita ni dulu smpai habis episod ye.
Baru boleh tido.selamat malam

Reply

ceutiey February 8, 2013 at 9:31 AM

betul….betul…..tguk cite ni asik snyum sorg2 je…..hihihi…..sgt best…..lg sweet msa kay nk tnjuk kt nal yg die dh pki bju kurung…..so sweet……peace….:)

Reply

D&G February 8, 2013 at 6:10 AM

Ape pun cite ni memang best la..:)

Reply

D&G February 8, 2013 at 6:12 AM

X kesah la rr …nn…yg pnting t
Ramai org suka dgan ape yg sorg lakonkan.

Reply

Cik ros February 8, 2013 at 10:50 AM

Chanteknyeee Kay dgn baju kurung purple nyeee…..klu student cantik mcm tu study oversea mmg dg lama jadi buruan..thats y Zainal angau dibuatnya….like sgt…….

Reply

puuuuih February 8, 2013 at 4:21 PM

aku paling kelakar baca komen yg NN artis paling jelita n popular??????aduh kesian btul….nak komen tu otak kena pakai jugak dik…klu ckp pandai berlakon kire orait la…tapi klu nak cite yang NN tu cun melecun…mau muntah darah aku…..puuuuih. Anyway cite ni mmg best….RR & AP bergabong..n..meletoppp!

Reply

AMIN February 8, 2013 at 5:49 PM

sgt2 kelakar NN heroin paling cantik jelita n popular!!!!!!!!!!!!rasanya drama Adam dan Hawa menampilkan heroin hodoh n gigi jarang………….tak sesuai n tak layak NN jadi heroin.

Reply

Celah Bedah February 12, 2013 at 1:37 AM

Kau kritik ciptaan ALLAH?????? mengucap…..

Reply

si kudut bergigi jarang February 8, 2013 at 4:24 PM

ooooo NN ni sama mcm aku…si kudut bergigi jarang…so takyah la puji2 kami sesangat ye….kami mmg tak lawa…kakakakak

Reply

Auntie Jah February 8, 2013 at 4:38 PM

Mmg suka tgk AP dan RR dgn watak yang mereka bawa, mmg menjadilah, sampai terkenang zaman sekolah di oversea dulu…I peminat AA tapi skrg bila tgk AP berlakon nampak dia lebih menghayati wataknya, lebih natural gitu…apa2 pun semuanya bagus. Apalah kita nak judge org bagus ke tidak ya…yg penting kita enjoy tgk drama tu

Reply

Cis February 8, 2013 at 5:56 PM

Betul,if tak minat tak payah tengok but tak payah lah sampai kutuk NN hodoh..dia natural beauty ok,tak pakai makeup pun cantik kan..citarasa semua orang lain lain but saya rasa tak ada kena mengena dgn ABPBH tu pun,Adam dan hawa cetus fenomena lepas ABPBH tu..kita tengok je lah nanti SA ni cetus fenomena macam Adam Dan Hawa ke tak ok? Tak payah gaduh gaduh,tak payah burukkan nama artis..setiap orang ada kelebihan dan keburukan..betul tak?RR tu pun sama je..

Reply

liz February 8, 2013 at 7:24 PM

Mana ada manusia yg smprna…..trimalah hakikat yg setiap org ada klebihan dan kkurangan…… Bg saya nn tu come …..rr pula cantik….x ada org yg hodoh…..

Reply

Cik ros February 8, 2013 at 11:57 PM

Setuju jgk dgn auntie jah..ap lebih menjiwai watak dr aa…pemilihan rr tepat sekali….peace no war..;)

Reply

Cik ros February 9, 2013 at 12:15 AM

Paling suka scene kay ckp” u pagilaa sembang dgn kwn2 u tadi” …muka zainal pun berubah…takut fav lady dia merajuk agaknyee ;)

Reply

solehah February 9, 2013 at 1:21 AM

BLERGHHHHHH ! I love this novel . I EXTREMELY LOVE THE DRAMA .
thank you thank you thank you thank you .
ARGHHHH ~ :D <3

Reply

pegaga78 February 9, 2013 at 9:18 AM

RR & AP tu dah cukup cantik. Kalau semua cerita nak sumbat AA dan NN jer cemana industri nak berkembang. dah tu kita baru habis tengok AH. nanti mau tak terbawa mood AH dalam SA. sangat lah bosan….. Semua watak dah cantik. kecuali Azman jer spoil dan tak sesuai… patutnya letaklah seorg yg hebat juga.. Fahrin ker.. Beto ker… barulah terasa AP tu ada ‘fight’ sikit..

Reply

chelsy February 9, 2013 at 9:16 PM

U’re rite, saya setuju…. sebab bila terbawa2 dgn watak terdahulu tuh yg dorang membanding2kan leading actress terdahulu dgn presently dlm SA, masing2 pelakonnya ada kekuatan dan kelebihan sendiri….termasuk jalan cite nya pun, yg pasti as for me, SA so far so good, as such most of the time I’m clueless to comment sbb personally they have done a great job.

Can’t wait for the next episode…..

Reply

liz February 9, 2013 at 10:48 AM

kalau ganti watak azman dgn fahrin, best gak kan……..tp okla juga dgn shah jazle……

Reply

kayhazran February 9, 2013 at 12:44 PM

betul tu bagilah watak heroin utk muke2 baru…

Reply

pyar February 23, 2013 at 3:11 PM

Adputra cakap (dlm metro ye..) “kalau bagi watak muda2 pun kalau x dpt lakunkan dgn brksan watak remaja pun x guna,..Rita boleh mgunakan postur tubuhnya dgn wataknya..shingga ADP pun gementar brlakon romantik,babak paling romantik yg prnah dilakonnya ialah drama SA..” katenya..trfikir pula x romantikke dlm Aku Trima Nikahnya..x ada ummp kot..

Reply

Nina February 9, 2013 at 11:33 PM

AA berlakon biasa je… sebab dia hensem sangat tu yg ai pun minat. AP berlakon hebat..terkesan dihati…dgn body languagenya…airmukanya…sgt hebat. Rita rudaini sgt cantik …Nadiya Nisa bukan tandingannya

Reply

#teamzainalarief February 10, 2013 at 11:11 AM

Pleaselah….jgn bandingkan drama AH dgn SA, masing2 ada kekuatan tersendiri, frankly speaking sbb AH dah abis ditayangkan apa yg i boleh komen drama tu agak meleret…drama SA baru sampai episod 9 so tak boleh nak judge keseluruhan, mungkin team drama ni dah belajar dari drama dulu, buat meleret sgt peminat bosan nak tgk….apa pon drama SA mmg superb, dari plot hingga para pelakon specially AP dan RR..♥♡♥♡ cant wait…♥♡♥

Reply

ayuu February 11, 2013 at 7:44 AM

Dah2 ler nk bnding2kan antara AH & SA….sya pun peminat tegar AH juga..tp skrg kn kita tgh tngok SA, so kita fokus pd SA…bukan AH lagi…dh smpai episode 9 pun.. Dh semakin best tngok SA ni…so xpyah nk ckp2 psal AH lgi…FOKUS…FOKUS….

Reply

One February 11, 2013 at 11:23 AM

betui kata u tuh, saya setuju!

Reply

Dfg February 12, 2013 at 8:25 PM

Kalau korang tak suka banding AH dan SA apa kata korang tak payah kutuk Nadiya Nisaa,tak payah kutuk RR tak payah kutuk sesiapa lah senang.Daripada nak gaduh dkt sini baik duduk diam tengok SA.AH the best,SA pun bolehlah,so tayah nak banding artis itu ini..walaupun saya peminat setia Nadiya Nisaa,tapi tak pernah kutuk RR so duduk tgk jelah SA ni..tayah gaduh gaduh..betul tak?

Reply

Az February 12, 2013 at 8:28 PM

Betul tu! Daripada korang kutuk Nadiya Nisaa tu buat apa?just sebab dia tak lawa?dah dah lah tu..apa salah dia?dia baru nak naik korang dah kutuk mcmni..nak bandingkan AH dgn SA ni dua dua sama je.

Reply

ezza ma March 2, 2013 at 2:06 PM

NN – kalau baca novelnya, sweet sesuai dengan watak Ain.. sebab dalam novel xde menggambarkan Ain perlu seorang yang cantik di mata… tapi cantik di hati..
AA – agak kaku.. stereotype.. watak aksi lebih sesuai kut.. wajah dan body languange dia kurang sesuai dengan watak Am.. dia kena watak yang lebih agresif skek..
RR – dia cantik kalau baca novelnya pun memang sesuai dengan watak. RR dah biasa berlakon kisah cinta, suka duka, air mata so dia mmg pandai bawa watak tu dengan baik.
AP – memang sangat berbakat, apa jua watak yang di berikan pada dia menjadi aje.. jahat ke baik ke.. boleh di katakan perfect.. AP ni ada aura dia, sweet dan pandangan mata dia tajam..

itu pandangan saya la… AH dgn SA dua cerita yang berbeza, perasaan ingin tahu apa yang terjadi seterusnya juga berbeza.. AH ada meleret skek.. gambaran dan kesungguhan Am utk memikat Ain agak kurang.. SA kena tunggu cerita tamat sebab dalam novel imaginasi kita dgn layar tv tak sekata..
so.. x perlu bertekak.. tak suka artis tu jangan tengok baca jer novel.. sebab kita x boleh buat semua orang suka kita, atau kita tak mampu utk suka semua orang.. itu naluri kita.. nobody perfect.

Reply

mami March 4, 2013 at 10:27 PM

watch this just becoz RR … hahaha cite best ke tak…as long as ada RR, i layan je

Reply

Wawa March 11, 2013 at 9:00 PM

korang ni kan.. beria je kutuk rita rudaini ni, lebih baik nadiya nisaa la.. dulu masa nadiya nisaa mula2 berlakon adam&hawa beria je korang kutuk die x sesuai la, x cukup cantik la.. sekarang beria2 sanjung.. cakap x serupa bikin

Reply

anuar March 20, 2013 at 7:32 PM

rasanya filem melayu nie kalau diadaptasikan melalui novel baru ada uhmm very good telefilem….pelakun yg dirasakan sesuai love u sa

Reply

anuar March 20, 2013 at 7:33 PM

episode 9 nie merupakan episode killer ttg permulaan cinta mereka yes zaaaaaaaaaa

Reply

Leave a Comment